RSS

Ciorbe de Craciun

25 Oct

Ciorbe de Craciun:

Ciorbă de şalău

Ciorbă de şalău

O reteta de ciorba de salau din: salau, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, rosii, usturoi, fasole boabe, spaghete, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kilogram de şalău două cepe o rădăcină de pătrunjel doi morcovi o ţelină 6 roşii doi căţei de usturoi 150 g fasole boabe 300 g spaghete…

Read more »

Ciorbă de legume cu peşte

Ciorbă de legume cu peşte

Ingrediente: 450 g fasole verde un kg peşte 3 cartofi un fir de praz o ceapă, un ardei gras doi morcovi o rădăcină de pătrunjel ţelină două salate verzi o jumătate de sfeclă roşie ulei 250 ml borş sare piper pătrunjel smântână mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie…

Read more »

Ciorbă de peşte cu ciuperci

Ciorbă de peşte cu ciuperci

Ingrediente: un kg peşte mic 500 g ciuperci o ţelină un morcov doi ardei graşi 6 roşii pastă de tomate 250 ml zeamă de varză un dovlecel o bucată de fenicul un ardei iute busuioc 4 linguri de ulei sare, piper crutoane smântână Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se pune…

Read more »

Ciorbă de sardine

Ciorbă de sardine

O reteta de ciorba de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute Preparare: Sardinele se…

Read more »

Ciorbă cu pui şi tăiţei

Ciorbă cu pui şi tăiţei

O reteta delicioasa de ciorba de pui si taitei din: ou, morcovi, patrunjel, ceapa, telina, rosii, ulei, bors, piept de pui, sare, piper, faina, smantana si malai. Ingrediente: un ou doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o ceapă o jumătate de ţelină 600 g roşii două linguri de ulei 250 ml borş două piepturi…

Read more »

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc

Ingrediente: 800 g carne de porc 100 g şuncă afumată 500 ml borş 3 cartofi un sfert de ţelină doi morcovi două cepe doi căţei de usturoi un sfert de linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ardei iute smîntînă Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă…

Read more »

Ciorba de linte cu miel

Ciorba de linte cu miel

O reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina, praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte neagră o…

Read more »

Ciorba ruseasca

Ciorba ruseasca

Ingrediente: 600 g carne de vita cu os o ceapa 2 morcovi 1/2 ţelină 1/4 varză 2 cartofi 2-3 roşii sau 200 ml suc de roşii 1 ardei gras 1 I de borş leuştean verde sare Preparare: Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală…

Read more »

Ciorba bulgareasca de pui

Ciorba bulgareasca de pui

Ingrediente: măruntaie de la doi pui 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 ceapă 1 linguriţă de unt 1 lingură de făină 100 ml smântână 1 gălbenuş sare piper boabe 1 foaie de dafin Preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în unt, împreună cu zarzavatul tăiat fideluţă, se presară cu făină şi se stinge…

Read more »

Ciorbă ţăranească cu zeamă de lamaie

Ciorbă ţăranească cu zeamă de lamaie

O reteta simpla de ciorba taraneasca din: cartofi, dovlecel, ardei gras, gogosare, ceapa, morcovi, rosii, frunze de varza, leustean, patrunjel, telina, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras 1 gogoşar 1 telina mică 1 ceapă 2 morcovi 1-2 roşii 2-3 frunze de varză 1 legătură de leuştean 1…

Read more »

Ciorba cu varza si carne cu gust delicat de smantana

Ciorba cu varza si carne cu gust delicat de smantana

Ingrediente: 250 g cartofi 250 g varza alba 250 g sfecla rosie 1 tulpina praz 1 ceapa 2 linguri margarina 1 l supa 300 g file vita 1 lingura ulei Sare, piper 2 linguri otet din vin rosu 150 g smantana Preparare: Pregatiti cartofii si legumele, taiati cartofii cubulete, varza fasii si radeti sfecla….

Read more »

Industria restauratiei

Nu cu mult timp in urma am citit un articol legat de faptul ca un restaurant din cadrul lantului “ La  Mama” a fost dat in judecata pentru ca s-a gasit un muc de tigara intr-o ciorba.” Bun! Si ?”  O  sa ziceti ce e cu asta, angajati prost platiti, needucati, indiferenta, sirul poate…

Read more »

Ciorba de perisoare de peste

Ciorba de perisoare de peste

Ingrediente: 500 g peşte fără oase 1 ardei gras l morcov 1 fir de ceapă verde 2 felii de pâine 3 roşii 2 linguri cu orez 1legătură de pătrunjel 2 ouă 1 l borş sare Mod de preparare: Spală peştele şi pune-l la fiert în apă cu sare. Când e gata, lasă-l să se…

Read more »

Ciorba de legume cu broccoli

Ingrediente: 2 morcovi 100 g fasole boabe alba 500 g broccoli 3 rosii ½ fir de praz 1 ardei gras ¼ telina 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin ½ lingurita de cimbru Sare, piper, patrunjel Mod de preparare: Fasolea boabe se pune la inmuiat cu o seara inainte, se clateste cu apa…

Read more »

Ciorba de rosii cu fasole pastai

Ingrediente: 1 ½ kg rosii 500 g fasole alba pastai 2 cepe 2 ardei grasi 1 catel de usturoi 2 cartofi 1 morcov ¼ telina 2 linguri de ulei, sare, piper Ardei iute, leustean Smantana, malai Mod de preparare: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se…

Read more »

Ciorba de cartofi cu oua

  Ingrediente: 600 g cartofi albi 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 oua 2 rosii 300 ml bors 60 ml ulei de floarea-soarelui Sare, piper 1 legatura de marar 100 g smantana Ardei iute Mod de preparare: Se curata ceapa de foi, se spala si se toaca marunt….

Read more »

Ciorba cu varza alba si pui

Ciorba cu varza alba si pui

O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa, orez, ulei, leustean, matat, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: ½ de varza alba 2 piepturi de pui 5 rosii ¼ telina 1 morcov 2 ardei grasi rosii 1…

Read more »

Ciorba lipoveneasca

Ciorba lipoveneasca

Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac 1 felie telina 2 cartofi 3 rosii 2 ardei apa peste – somn, stiuca sau crap   Mod de preparare: Se fierb legumele taiate marunt (2 cepe, 2 morcovi, 1 sfecla mica, 1 pastarnac, 1 felie telina, 2 cartofi, 3 rosii, 2 ardei) in…

Read more »

Bors pescaresc cu leustean

O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean   Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se…

Read more »

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper boabe 1/2 lingurita sare 3…

Read more »

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

  Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina…

Read more »

Borş pescăresc cu somn sau crap

Borş pescăresc cu somn sau crap

O reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii, hrean, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt 1 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii 1 rădăcină hrean 1 rădăcină pătrunjel 1,5 l apă 1 l borş pătrunjel verde leuştean…

Read more »

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat

  Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina…

Read more »

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras 2 cartofi 50 g paste mai mici 1 cutie cu rosii decojite 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean 1 l bors sare   Mod de preparare: Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori este…

Read more »

Ciorbă de vară cu pui

Ciorbă de vară cu pui

  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 50 g paste 3 roşii 2 ouă 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu făină 100 g smântână sare piper   Mod de preparare: Spală aripioarele, taie-le pe din două şi pune-le la fiert în…

Read more »

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

  Ingrediente: maruntaie de pasare zarzavat de ciorba suc de rosii sau rosii la borcan orez ceapa verdeata zeama de varza sare   Mod de preparare: Maruntaiele de pasare, curatate si oparite se pun la fiert cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se pune zarzavatul. Se fierb impreuna o…

Read more »

Ciorba dreasa cu smantana

Ciorba dreasa cu smantana

  Ingrediente: 1 dovlecei 2 cepe 2 morcovi 1 telina 4 cartofi 1 ardei gras 300 g fasole verde 5 rosii 1 l bors l oua 100 g smantana 1 legatura de leustean sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt, iar morcovii si telina, mai mare. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare….

Read more »

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ingrediente: 1 ceasca de ulei 5-6 cartofi 3 morcovi, o ceapa mare 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri 1 lingura de tarhon tocat 1 lingura de faina 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o ceasca de bors de putina) 1-2 frunze de dafin piper patrunjel verde  …

Read more »

Ciorba de picioruse de porc

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie…

Read more »

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean 1 lingură de ulei 1 morcov 1 ceapă sare cimbru Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă apa. Se umple oala cu apă rece şi se pune…

Read more »

Ciorba de jumari

Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 11 borş 1 lingură bulion 50 ml ulei 300 g jumări de porc sare piper 10 g oţet verdeaţă 300 g cartofi   Mod de preparare: Punem la fiert ceapa şi morcovul ras. Când sunt aproape fierte, adăugăm cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Inainte de a fi fierţi cartofii,…

Read more »

Ciorba de fasole verde cu pui

Ciorba de fasole verde cu pui

Ingrediente: 400 g de carne de pui 1 kg de fasole verde 1 ceapa mare 1 l suc de rosii 50 ml de untdelemn sau unt patrunjel cimbru 2-3 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se taie si se spala carnea, se scurge de apa si se taie bucatele. Apoi, impreuna cu…

Read more »

Ciorba de rosii

Ciorba de rosii

Ingrediente: 1 kg rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 100 g orez sare ulei Preparare: Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei. Spala rosiile, taie-le marunt, dupa care adauga-le peste ceapa calita. Acopera oala si lasa sa fiarba, la foc mic. Cand s-au inmuiat, adauga morcovul si radacina de patrunjel, taiate…

Read more »

Ciorba de stevie cu orez

Ingrediente: 6 legături de ştevie 250 g orez două cepe 100 ml ulei un morcov o rădăcină de pătrunjel un litru de borş sare pătrunjel verde Preparare: Ştevia, curăţată şi spălată, se opăreşte într-o oală cu apă clocotită, două-trei clocote, apoi se scurge bine de apă. Se lasă puţin să se răcorească, apoi se…

Read more »

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume

Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de Bruxelles se curăţă de…

Read more »

Ciorbă de viţel cu mazăre

Ciorbă de viţel cu mazăre

Ingrediente: 800 g carne de viţel 800 g roşii doi morcovi o ţelină o rădăcină de pătrunjel 4 cepe un ardei gras 400 g mazăre 400 ml borş o legătură de leuştean sare piper Preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se…

Read more »

Ciorbă de dovlecei

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă două legături de ceapă verde un fir de usturoi 4 roşii doi ardei capia 250 ml borş 3 linguri de ulei orez sare, piper leuştean lămîie zeamă de varză murată Preparare: Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie…

Read more »

Ciorba de soia cu zeama de varza

  Ingrediente: 200 gr soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta jumatate pregatesti pilaf), 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean uscat piper 500 ml zeama de varza   Mod de preparare: Fierbe soia in apa cu condimente timp de…

Read more »

Ciorba taraneasca de praz

  Se taie 4-5 cepe, 4 ardei, 3 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 5-6 cartofi si 4-5 fire de praz. Se pun toate legumele intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga rosiile, fideaua si se mai dau cateva clocote. Cand este gata se adauga zeama de varza fiarta…

Read more »

Ciorba taraneasca de pasare

    400 g carne de pasare se fierb inabusit la foc mic, cu legume (morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei, fasole verde, 1-2 cartofi). Carnea fiarta se toaca marunt, se amesteca din nou cu supa si legumele, se mai continua fierberea 10 minute, adaugandu-se 2 rosii curatate de coaja. La sfarsit se adauga bors…

Read more »

Ciorba

Ingrediente: 200 g carne de porc 200 g carne de gaina 200 g carnati afumati de porc 1 ceapa mare 2 ardei rosii 2 morcovi 1 patrunjel 1 mana de varza acra taiata fideluta 1 canita de orez   Mod de preparare: Din carnea de porc se face o tocana cu ceapa si ardei…

Read more »

Ciorba de sfecla

Se calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2…

Read more »

Ciorba moldoveneasca de bureti

Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 morcovi 2 cepe mijlocii 1 l bors 1 ardei gras 3 rosii foi de dafin piper sare dupa gust verdeata   Mod de preparare: Se pune zarzavatul la fiert cu buretii, se lasa circa 15 minute, se adauga borsul, sarea si piperul impreuna cu foaia de dafin. Se fierb…

Read more »

Ciorba cu oase proaspete de porc

Ingrediente: 500 g oase porc 3 morcovi potriviti 2 radacini de patrunjel 100 g orez 1 ceapa 1 telina 1 l de zeama de varza piper sare marar uscat sau congelat  frunze de patrunjel   Mod de preparare: Oasele se spala si se taie in mai multe bucati, se pun sa fiarba la foc…

Read more »

Ciorbita de legume cu rasol de vita

Ingrediente: 3-4 morcovi o radacina de patrunjel o telina un pastarnac o ceapa mare 500 g suc de rosii o legatura de patrunjel 2 ardei un rasol de vita sare piper   Mod de preparare: Se spala carnea de vita in 2-3 ape si se pune la fiert intr-o oala de 3-4 litri. Cand…

Read more »

Ciorbă de pui cu smântână

Ingrediente: 600 g piept de pui 250 g de smantana un pastarnac o radacina de patrunjel o ceapa mare o telina 1-2 catei de usturoi 2 ardei grasi verzi 2 oua piper sare 2 morcovi o lingura de zeama de lamaie   Mod de preparare: Se spală pieptul de pui şi se pune la…

Read more »

Ciorba de pui cu untura

Ingrediente: 1 pui de gretate medie(1 kg) 1-2 cepe 1 lingură untura, 1 pachet mărar 1 pachet pătrunjel fidea un litru de borş Mod de reparare: Se curăţă puiul, se taie şi se pune într-o cratiţă alături de ceapă, untură, mărar şi pătrunjel. Se lasă la fiert vreo jumătate de oră şi apoi se…

Read more »

Ciorba de potroace acra

Ingrediente: 1 kg oase de porc morcovi ceapă rădăcină de pătrunjel orez leuştean 2 ouă ţelină, păstârnac 1 l zeamă de varză sare piper 1 kg tacâmuri de pasăre   Mod de preparare: Se pun oasele de porc la fiert cam o oră în apă cu sare, apoi se adaugă tacâmurile de pasăre. Când…

Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ingrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob, apoi se pune…

Read more »

Borş de primăvară

Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se…

Read more »

Ciorbă de peşte

Ingrediente: un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un pătrunjel 200 g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş sau zeamă de varză zeamă de lămâie leuştean ulei sare   Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine şi branhii (dacă este crap, i se…

Read more »

Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi

Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie sau oţet leuştean pătrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge…

Read more »

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau borş…

Read more »

Ciorbă de praz

Ciorbă de praz

Ingrediente: două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. Se adaugă…

Read more »

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici

Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai o ceapă un morcov sare Mod de preparare: Urzicile se curăţă, se spală în multe ape şi se opăresc. Morcovul şi ceapa se curăţă, se spală şi se călesc. Se adaugă apă şi se lasă la fiert. Când legumele sunt aproape gata se…

Read more »

Ciorbă de peste olteneasca

Ciorbă de peste olteneasca

Ingrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albi­turi (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilo­gram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare   Mod de preparare: Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare,…

Read more »

Bors de tarhon

Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se…

Read more »

Ciorba de varza cu chimen

  Ingrediente: 400 g varză dulce 2 cepe mici 2 cartofi 1 vârf de cuţit boia de ardei 500 ml supă de legume 1 lingură mar­garină vegetală 1 linguriţă chimen sare după gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas cu margarină încinsă. Adaugi varza tăiată fideluţă, cartofii curăţaţi…

Read more »

Bors de fasole boabe

  Ingrediente: 200 g fasole boabe 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă frunze de leuştean 3 roşii sau bulion sare borş     Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă şi schimbi prima apă. Pui altă apă fierbinte, în care pui mor­covii şi pătrunjelul. Când a fiert fasolea, adaugi sare, roşiile curăţate de pieliţe…

Read more »

Bors de cartofi si sfecla rosie

  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 700 g cartofi 1 sfeclă roşie zarzavat condimente borş de putină sare fidea sau tăieţei de casă fără ou   Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi cartofii tăiaţi tuburi. Laşi puţin, apoi adaugi apă şi zarzavat­ul şi laşi să fiarbă. Separat, razi sfecla pe răzătoarea mare…

Read more »

Ciorba de orez cu legume

  Ingrediente: 1 conopidă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 50 g orez 100 g bulion sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Când apa din oală clocoteşte, pui legumele tăiate felii, conopida tăiată în sferturi şi ceapa o poţi pune întreagă sau tăiată felii. Laşi să fiarbă 20-25 minute, astfel…

Read more »

Ciorba cu galuste de faina

Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină 1 cană ulei 1 ceapă tăiată cubuleţe şi una întreagă boia 4-5 linguri făină sare piper bors   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert zarzavatul tocat mărunt. Când a fiert adaugi sare. Intr-o tigaie pregăteşti un rântaş din ceapă fin tocată, ulei…

Read more »

Ciorba de gaina si carnati afumati

  Ingrediente: bucatile de carne cu os de la o gaina 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac o radacina de patrunjel 2 linguri orez 2 linguri varza acra tocata 150 g carnati afumati 2 linguri smantana 1 l zeama de varza   Mod de preparare: Pui la fiert bucatile bune de ciorba de la…

Read more »

Ciorba de masline

  O ceapă tăiată cubuleţe şi un mor­cov dat pe râză­toare le căleşti într-o ceşcuţă de ulei. Adaugi 1 lingură de bulion şi stingi totul cu 2 I apă. Adaugi 1 lin­guriţă de condimente, puţin piper şi o ceaşcă mare de orez ales şi spălat anterior, laşi să fiarbă la foc potrivit până e…

Read more »

Ciorba de potroace cu zeama de varza

  lei o jumatate de inima de porc, o bucata de ficat, una de plaman si o bucata de carne de porc nu prea grasa si le pui la fiert. Dupa ce au fiert, le scoti si le tai cubulete. Separat, pui la fiert 1 ceapa, 1 morcov si 1 ardei, toate tocate marunt…

Read more »

Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati

  Ingrediente: o ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3 morcovi o telina data pe razatoarea cu ochiuri mici   Mod de preparare: Toate legumele le calesc in ulei. Dupa ce s-au calit (de fapt, mai mult s-au inmuiat), adaug circa 3 litri de apa si las sa fiarba la foc mare. Dupa ce a…

Read more »

Ciorba de carne de porc cu bors si zeama de varza

  Ingrediente: 3-4 cepe potrivite 2 morcovi 1 kg carne (macra sau mai grasa, dupa preferinta) fidea 1 cub condimente 1 cub bors 4 linguri bulion si 2 linguri zarzavat in bulion 1 litru zeama de varza murata o mana de orez cimbru sare patrunjel si aproape 4 litri apa   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorba de creier cu zeama acra de varza

  Ingrediente: 300 g creier de porc 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 3 cartofi 1 telina bulion zeama de varza murata sare piper condiemente   Mod de preparare: Pui creierul pe porc si/sau carnea de porc la fiert. Cand au fiert pe jumatate, adaugi morcovii, radacina de patrunjel, telina, cartofii si mai lasi…

Read more »

Ciorba de sira de porc

  Ingrediente: 8 bucati sira proaspata de porc ceapa morcov telina suc de rosii ardei verdeata, 6 l apa 10 foi de varza murata zeama de varza fidea   Mod de preparare: Fierbi sira, avand grija sa iei mereu spuma in timpul fierberii. Adaugi zarzavatul taiat si lasi sa fiarba la foc potrivit. Cand…

Read more »

Ciorba de tarhon cu afumatura

  Se face cu carne de porc, oase proaspete sau afumate. Intr-o oală de 3 l pui la fiert 4-5 oase tăiate potrivit ca mărime şi bine spălate, lei spuma şi laşi să fiarbă complet. Adaugi tarhonul mărunţit (cam cât prinzi între trei de­gete, de două ori). Tarhonul poate fi proaspăt sau con­servat pentru…

Read more »

Ciorba de gulas din carne de oaie

  Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 lingură untură 1 ceapă sare boia de ardei 1 kg cartofi 1/2 linguriţă chimen măcinat dupa preferinte 1-2 linguriţe smântână   Mod de preparare: Tai carnea în cuburi mari, în­călzeşti untura într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, boiaua roşie, sarea şi cubuleţele de carne, le prăjeşti…

Read more »

Ciorba de carne cu orez si iaurt

  Ingrediente: 100 g carne fiartă de pasăre sau vacă 4-5 mor­covi 1/2 lingură orez 1-2 linguri mazăre verde 1-2 linguri fasole verde 1 cartof mare 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai cuburi şi-l pui la fiert în 500 ml apă rece. Adaugi apoi…

Read more »

Ciorba de peste cu zeama de varza

  Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 telina 1 patrunjel 1 ardei leustean 500 g peste sare piper ulei zeama de varza  bulion   Mod de preparare: Inabusi legumele tocate marunttn ulei, dupa care adaugi 2 l apa. Fierbe legumele pana sunt moi si atunci adauga pestele curajat si sarat. Fierbe totul la foc…

Read more »

Ciorba cu perisoare din nuci

  Ingrediente: 1 cana orez 2 cepe mai mari 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 4 linguri cu nuca macinata piper leustean zeama de varza sare bulion condimente   Mod de preparare: Punem la fiert intr-o oala de 3-4 l morcovul patrunjelul, telina si cand acestea sunt fierte adaugam zeama de varza dupa…

Read more »

Bors rusesc de post

  Pune fasolea la fiert si in timp ce fierbe fasolea, cureti o sfecla, o speli si o dai pe razatoare. Taie si o varza mica, in firisoare subtiri, pe care le calesti in ulei. Adaugi apoi fasolea care a fiert pe jumatate (pui si zeama in care a fiert) si un morcov ras….

Read more »

Ciorba de praz cu paste si hrean

  Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 3-4 fire de praz 5-6 linguri ulei 100 g paste scurte, suc de rosii si zeama de varza acra (dupa gust) 1 lingura hrean ras leustean uscat   Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate marunt se calesc 1-2 minute in ulei si apoi se sting cu apa…

Read more »

Ciorba de bureti

  Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare condimente   Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si marar. Taie buretii in doua sau mai marunt, dupa dorinta, si pune-i in oala…

Read more »

Ciorba de burta cu mujdei de usturoi

  Ingrediente: 2 kg de burtă de vaca 3 litri de apa 1 kg de picioare de vaca 150 grame de morcovi 150 grame de ceapa 100 grame de telina 50 grame de usturoi 2 grame de piper negru boabe 500 grame de iaurt sau de smantana 3 oua 50 grame de faina 100…

Read more »

Bors cu perisoare de peste (crap)

  Ingrediente: 1 kg peste(crap) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi (pot fi si congelati) 2 linguri de orez 1 felie de franzela 1 ou 1 lingura pasta de tomate ulei sare piper patrunjel 1-2 l de bors (dupa gust)   Mod de preparare: Pestele se spala, se curata, se taie capul si…

Read more »

Ciorba de ciuperci cu ardei iute

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 l zeama de carne(supa) 2-3 morcovi 1 albitura 1 rosie 1 ardei gras 1ceapa 1 galbenus smintina 1 lingurita delicat frunze de leustean si de patrunjel verde otet piper 6 catei de usturoi   Mod de preparare: Legumele (mai putin ciupercile) se taie marunt si se calesc in putin…

Read more »

Ciorba din cap si maruntaie de miel

  Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamiie sau otet un galbenus 100 ml smantana sau iaurt sare tarhon leustean   Mod de preparare: Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta…

Read more »

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

  Ingrediente: 1 kg fasole uscata alba 2 cepe 2 morcovi 1/2 capatana telina 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru pisat 1 ciolan afumat circa 1,5 kg 5 l apa Mod de preparare: Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se…

Read more »

Ciorba de bucatele

  Ingrediente: 300-400 g carne un morcov un legatura patrunjel 200 g telina o ceapa 2 cartofi 200 g conopida sare de lamiie un galbenus 100 ml smintina ulei sare   Mod de preparare: Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se…

Read more »

Ciorba ardeleneasca de perisoare

  Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge cu apa…

Read more »

Bors moldovenesc de gaina cu taitei

Ingrediente: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 l de bors acru   Mod de preparare: Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atât cât este nevoie. Dupa ce a…

Read more »

Ciorba ardeleneasca din tacamuri cu slanina

  Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare,…

Read more »

Ciorba de perisoare din peste

Ciorba de perisoare din peste

  Scoţi fieurile din 2 kg de peşte de toate soiurile. Le treci prin maşina de tocat cu sită deasă împeună cu 2 morcovi, două cepe, 2 ardei. Amesteci bine cu 1 ou, o linguriţă rasă cu sare, puţin piper, puţine condimente, făină. Le pui a fiert în apă cu sare. Nu vei pune…

Read more »

Ciorba de aripi de curcan

  Am luat 2 aripi de curcan, care au cântărit 1,300 kg, le-am pârlit la flacăra aragazu­lui, le-am spălat bine şi le-am tăiat bucăţi. Le-am pus la fiert în apă rece, într-o oală de 5 l. După primul clocot am aruncat apa murdară, am spălat oala şi bucăţile şi le-am pus din nou în…

Read more »

Zarzavat pentru ciorba

  Ingrediente: 40-50 Kg roşii 3-4 kg ardei gras sau capia 2-3 kg morcov ţelină şi leuştean frunze sare grunjoasă 3-4 pliculeţe conservant   Mod de preparare: Curăţ roşiile de pete sau alte defecte (folosesc chiar şi roşiile mici sau zdrobite), le toc mărunt, spăl şi curăţ – morcovul, apoi îl dau pe răzătoarea…

Read more »

Ciorba de carne de porc a la grec

  Ingrediente: 400 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină medie 2-3 cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie potrivită 250 g smântână 30 g făină 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui la fiert în apă cu sare….

Read more »

Bors rusesc

  Pui fasolea la fiert. între timp cureţi o sfeclă roşie şi o dai pe râzătoare. Toci varza mărunt, apoi o căleşti în untdelemn. Adaugi fasolea (fiartă pe jumătate) cu zeama ei şi un morcov ras. Când este aproape gata, pui şi câţiva cartofi tăiaţi cubuleţe. Când totul este bine fiert, adaugi borşul. Separat…

Read more »

Fasole verde cu zarzavat – pentru ciorba

  Ingrediente: 7 kg fasole 1 l ulei 1,5 kg roşii (sau 1 kg bulion) 1 kg ceapă 1,5 kg ardei (sau gogoşari) o legătură frunze de ţelină şi una de pătrun­jel sare 4 aspirine     Mod de preparare: Cureţi păstăile, le speli în apă rece şi le rupi în bucăţi. De asemenea,…

Read more »

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

  Ingrediente: 500 g şuncă ori muşchi de porc 2 cepe 5 morcovi 5 cartofi 2 cuburi concentrat de pui 125 g smântână 150 g brânză rasă 2 linguri suc de lămâie sare piper coriandru sau chimen   Mod de preparare: Prăjeşti şunca presată (sau carne slabă de porc) într-o cratiţă şi apoi prăjeşti…

Read more »

Ciorba de legume de post

  Ingrediente: 100 g morcov pătrunjel 150 g fasole verde 150 g mazăre 100 g ceapă 75 ml ulei 250 g cartofi 200 g roşii 50 ml oţet sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaug morcovul tăiat rondele şi-l căleşti şi pe el. Sting cu apă şi…

Read more »

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

  Ingrediente: 400 g fasole boabe 1/2 kg zeamă de varză 1 morcov 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 praz (rădăcina) 1 ceapă pătrunjel frunze piper sare foi de dafin   Mod de preparare: Fasolea înmuiată o pui la fiert într-un litru de apă. Schimbi apa o dată, după care pui altă…

Read more »

Ciorba de ciuperci cu marar

  Ingrediente: 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă) 5 cepe 1 legătură mărar 1 vârf cuţit boia dulce de ardei 2 linguri făină 3 linguriţe ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, dacă sunt proaspete. Dacă sunt conser­vate le speli într-o singură apă, le tai felii…

Read more »

Ciorba de praz cu zeama de varza

  Ingrediente: 1 kg praz 400 g roşii 150 g morcov 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g fidea 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 50 g făină 130 ml ulei 1 litru zeamă de varză sare   Mod de preparare: Tai prazul mărunt (rondele), îl căleşti în ulei şi adaug zarzavatul tăiat julien…

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Octombrie 25, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: