RSS

Retete de Craciun #12

27 Oct

Retete de Craciun:

Tocăniţă de vitel cu măsline

Tocanita_de_vitel_cu_masline

O reteta de tocanita de vitel cu masline din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei, bulion, vin rosu sec, supa de vita, foaie de dafin, enibahar, rozmarin, cimbru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel (pulpa de vitel fara os) 5 cepe 3 catei de usturoi 2 morcovi…

Read more »

Chec in trei culori

Chec_in_trei_culori

O reteta de chec in trei culori din: zahar, margarina, lapte, faina, cacao, coaja de lamaie, bicarbonat de sodiu si pesmet. Ingrediente: 250 g zahar 125 g margarina 3 oua intregi 125 ml lapte sau 1/2 ceasca mare 1,5-2 pahare cu faina 2-3 linguri de cacao coaja de lamaie un varf de cutit de…

Read more »

Gulas de porc cu fasole verde si dovleacei

Gulas_de_porc_cu_fasole_verde_si_dovleacei

O reteta de gulas de porc cu fasole verde si dovlecei din: muschi de porc sau de vitel, dovlecel, fasole verde, ulei, faina, bulion, vin rosu sec, supa de carne, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g muschi de porc sau de vitel 1 dovlecel 250 g fasole verde (congelate) 2 linguri ulei 1…

Read more »

Chiftele marocane de curcan cu garnitură de cuşcuş

Chiftele_marocane_de_curcan_cu_garnitura_de_cuscus

O reteta delicioasa de chiftele marocane de curcan cu garnitura de cuscus din: carne de curcan, pudra de chilli, chimion, scortisoara, ceapa, portocala, cuscus, supa de pui, ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 500 carne de curcan, tocata 2 lingurita de pudra de chilli 2 lingurite de chimion macinat 2 lingurite de coriandru pisat…

Read more »

Prajitura cu foi

Prajitura_cu_foi

O reteta delicioasa de prajitura cu foi din: foi de napolitane, zahar, oua, unt, nuci, cacao si esenta de rom. Ingrediente: 1 pachet cu foi de napolitate 500 g zahar 3 oua 200 g unt 250 g nuci, macinate 40 g de cacao (optional) 2 linguri esenta de rom   Mod de preparare: Se…

Read more »

Reteta zilei: Friptura umpluta

Friptura_umpluta_14

O reteta de friptura umpluta din: carne de vita, carnati, ardei, ceapa verde, ardei copti, praf de supa, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 3 carnati 1 ardei 1 ceapa verde 2 ardei copti 40g praf de supa 5 linguri branza rasa sare piper   Mod de preparare: Carnatii se…

Read more »

Prajitura Bonet

Prajitura_Bonet

O reteta de prajitura Bonet din: lapte, zahar, biscuiti amaretto, cacao, rom, galbenusuri, coaja de lamaie si baton de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 150 g zahar – pt compozitie 100 g zahar pentru caramel 100 g biscuiti amaretto sau pricomigdale 500 g cacao 100 ml rom 10 galbenusuri mai mici sau 8 mai…

Read more »

Rulade de curcan in sos de curry

Rulade_de_curcan_in_sos_de_curry

O reteta de rulade de curcan in sos de curry din: varza, ciuperci, ceapa, mar, ulei, piept de curcan, sare, piper, unt de arahide, praf de curry, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 250 g varza 200 g ciuperci Champignon 1 ceapa 1 mar 3 linguri ulei 4 felii de piept de curca (circa…

Read more »

Cocktail Apple Orange Cream

Cocktail_Apple_Orange_Cream

O reteta simpla de Cocktail Apple Orange Cream din: grand marnier cream, calvados si frisca. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier Cream 4 cl Calvados 2 cl frisca   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna printr-o strecuratoare de bar intr-un pahar de cocktail.  

Read more »

Supă de prune

Supă_de_prune

O reteta de supa de prune din: prune, apa, smantana, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 500 g prune 1 – 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură făină 40 g unt zahăr sare   Mod de preparare: Spălaţi bine prunele şi le puneţi cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecuraţi…

Read more »

Ruladă cu magiun de prune

Rulada_cu_magiun_de_prune

O reteta de rulada cu magiun de prune din: unt, zahar, faina, labusuri, galbenusuri, zahar, baton de vanilie, magiun de prune si nuci. Ingrediente: pentru blat: 35 g unt, topit 75 g zahar, plus 1 lingura 75 g faina 3 albusuri 4 galbenusuri pentru siropul de vanilie: 50 g de zahar 70 ml apa…

Read more »

Placinta cu creier

Placinta_cu_creier

O reteta de placinta cu creier din: foi de placinta, creier de vitel, ceapa, cimbru, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 creier de vitel (400-500 g), spalat si caratat de membrane 1 ceapa alba mare cimbru sare piper 75 g unt topit   Mod de preparare: Ceapa se taie…

Read more »

Mere coapte cu pesmet

Mere_coapte_cu_pesmet

O reteta de mere coapte cu pesmet din: faina, unt, zahar, zahar brun, mere si amestec de fructe. Ingrediente: 350 g faina 300 g faina 200 g unt 150 g zahar 2 lingura zahar brun 4 mere 200 g amestec de fructe uscate (nuci, migdale, alune, caise, curmale, stafide, smochine etc)   Mod de…

Read more »

Rulade de vita cu branza si rosii

Rulade_de_vita_cu_branza_si_rosii

O reteta de rulade de vita cu branza si rosii din: rosii uscate, camembert, cimbru, ceapa, usturoi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, otet balsamic si supa de carne. Ingrediente: 12 rosii uscate conservate in ulei 150 camembert 1/2 legatura cimbru 2 cepe 1 catel de usturoi 4 felii pulpa de vita fasonate pentru…

Read more »

Cum se prepara Fresh Salsa (video)

Cum_se_prepara_Fresh_Salsa.jpg

O reteta video despre cum se prepara fresh salsa, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente cum ar fi rosiile, ceapa si ustturoiul. Cum se prepara Fresh Salsa

Read more »

Cocktail Fruit Romance

Cocktail_Fruit_Romance

O reteta simpla de Cocktail Fruit Romance din: xuxu, bol maracua, nectar de maracuja, ananas si agrise. Ingrediente: 6 cl Xuxu 10 4 cl Bols Maracuja 6 cl nectar de maracuja bucata de ananas agrise   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker. bautura se toarna prin strecurtoarea…

Read more »

Placinta Pastorului (Shepherd’s pie)

Placinta_Pastorului

Placinta Pastorului din: carne de oaie sau miel, unt, ceapa, cartofi, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de oaie sau miel 6 linguri unt 1 ceapa 1 kg cartofi 200 ml lapte 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Treceţi carnea prin maşina de tocat. Căliţi ceapa tocată…

Read more »

Zemeetah (condiment libian)

Zemeetah

O reteta de zemmetah din: arpacas, chimen, seminte de coriandru si anason. Ingrediente: 500 g arpacaş 250 g chimen 250 g seminţe de coriandru 200 g anason   Mod de preparare: Pune arpacaşul spălat în mai multe ape reci în apă cloco­tită şi fierbe-l, apoi scurge-l şi lasă-l să se usuce. Prăjeşte arpacaşul într-o…

Read more »

Tocăniţă muntenească

Tocăniţă_muntenească

O reteta de tocanita munteneasca din: pulpa de vitel, ulei, morcovi, cartofi, patrunjel, ardei grasi, rosii in bulion, bulion, foid e dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Metrou

Prajitura_Metrou_26

O reteta de prajitura Metrou din: oua, zahar, faina, ulei, apa, zahar vanilat, praf de copt, cacao, zahar vanilat, lapte, margarina, esenta de vanilie si ciocolata de menaj. Ingrediente: pentru aluatul galben: 4 oua 260g zahar 260g faina 7 linguri ulei 10 linguri apa calda 1 plic zahar vanilat 1 pliculet praf de copt…

Read more »

Prăjitură cu banane si curmale

Prajitura_cu_banane_si_curmale

O reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf. Ingrediente: 1 banana 225 g unt 150 g curmale uscate fara samburi 5 oua 300 g faina 100 g nuci 4 lamai glazura: 200 g zahar praf   Mod de preparare: Curăţaţi banana şi sfărâmaţi…

Read more »

Piept de pui in crusta de verdeata

Piept_de_pui_in_crusta_de_verdeata

O reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde, usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane, biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui. Ingrediente: 6 fire cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat) 2 catei de usturoi 800 g pulpa de dovleac sare piper…

Read more »

Desert cu smochine

Desert_cu_smochine

O reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci. Ingrediente: 1 galbenus susan pentru aluat: 175 g faina 50 g zahar 120 g unt rece 30-60 ml apa rece sare pentru crema: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahar   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

Chec_cu_ciocolata_si_lichior_12

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana…

Read more »

Retetele saptamanii #1

Friptura_umpluta_131.jpg [auto]

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura umpluta O reteta de friptura umpluta din: carne de vita, carnati, ardei, ceapa verde,…

Read more »

Chec mozaic

Chec_mozaic

O reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat, nuci, rahat si faina. Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 10 linguri ulei 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 200 g nuci maruntite 200 g rahat cubulete (date prin faina) 7 linguri faina   Mod de preparare: Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până…

Read more »

Chifle din făină de porumb cu trei arome

Chifle_din_faina_de_porumb_cu_trei_arome

O reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba, faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul, seminte de mac, seminte de susan si sare. Ingrediente: 125 g faina alba 100 g faina de porumb 4 lingurite drojdie uscata 2 linguri zahar 1 ou 30 g…

Read more »

Cocktail Kilimanjaro

Cocktail_Kilimanjaro

O reteta simpla de Coktail Kilimanjaro din: amarula, votca, bols triple sec, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Amarula 2 cl votca 2 cl Bols Triple Sec 12 cl suc de portocale o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele in shaker. Se toarna intr-o cana…

Read more »

Ciolan de porc cu garnitură de legume

Ciolan_de_porc_cu_garnitura_de_legume

Se spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la carne. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând bine ciolanul…

Read more »

Placinta cu mere

Placinta_cu_mere

O reteta de placinta cu mere din: mere, merisoare, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g merisoare 3 oua 225 g zahar 1 esenta de vanilie 450 g faina 375 ml ulei sare   Mod de preparare: Intr-un castron, mixează ouăle cu zahărul până se topeşte. Toarnă…

Read more »

Salată de primăvară

Salata_de_primavara

O reteta delicioasa de salata de primavara din: oua, amestec de salata, andiva, ridichi, praz, patrunjel, chivas, asmatui, dressing, suc de portocala, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 ouă 250 g de amestec de salată 1 andivă 1 legătură de ridichi 1 legătură de praz câte o legătură de pătrunjel, de chivas şi de…

Read more »

Rollmops

Rollmops_11

Specia de peste care se consuma cel mai mult in partea de nord a Europei este heringul; de aceea el sta la baza a numeroase preparate, cele mai importante fiind rollmops. Denumirea vine din limba germana, dar sensul este destul de ciudat; s-ar putea traduce prin catel incolacit. Partea a doua a sintagmei este…

Read more »

Supă de castraveţi

Supă_de_castraveţi

O reteta de supa de castraveti din: castraveti, ceapa, faina, zeama de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 ceapă 1 lingură făină 1 l zeamă de carne sau apă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi castraveţii de coajă, îi săraţi şi piperaţi şi îi puneţi la fiert. După ce au…

Read more »

Ceafă oltenească

Ceafa_olteneasca

O reteta de ceafa olteneasca din: ceafa, praz, ficatei, sos de soia, ulei de masline, cidru de mere, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ceafa 2-3 fire de praz 200-300 g ficatei 2-3 linguri sos de soia ulei de masline 200 ml cidru de mere nucsoara piper sare   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Cocktailuri de weekend #2

Cocktails_11.jpg [auto]

Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Apple Orange Cream   O reteta simpla de Cocktail Apple Orange Cream din: grand marnier cream, calvados si frisca. Ingrediente: 4…

Read more »

Deserturi: Inima dulce

Inima_dulce

O reteta de inima dulce din: ciocolata de menaj, oua, unt, zahar praf, faina, frisca, miez de cocos, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 200 g ciocolata de menaj 8 oua 125 g unt 150 g zahar praf 100 g faina umplutura: 200 ml frisca 100 g miez ras de cocos 1 lingura coaja…

Read more »

Carne de porc in tigaie

Carne_de_porc_in_tigaie

O reteta de carne de porc in tigaie din: carne de porc, ulei, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, boia, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru grătar (ceafă sau cotlet) 2–3 linguri ulei 1 ceapă 2–3 ardei graşi 2 roşii 1 kg cartofi boia chimen sare piper   Mod de…

Read more »

Vită cu piure de cartofi şi spanac

Vită_cu_piure_de_cartofi_şi_spanac

O reteta delicioasa de vita cu piure de cartofi s spanac din: carna slaba de vita, ceapa, ulei, vin sec, rosii, cartofi, spanac, lapte degresat, cimbru, unt si sare. Ingrediente: 300 g carne slabă de vită 2 cepe 2 linguri ulei 100 ml vin sec 2–3 roşii 300 g cartofi ½ kg spanac 50…

Read more »

Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumati

Tocăniţă_cu_branză_de_oaie_si_carnati_afumati

O reteta de Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumati din: branza de oaie, carnati afumati, oua, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de oaie 300 g cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g ulei 3 cepe sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi ceapa mărunt şi o prăjiţi uşor în…

Read more »

Supă cu verzişoare de Bruxelles

Supă_cu_verzişoare_de_Bruxelles

O reteta de supa cu verzisoare de Bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, maghiran, usturoi, ulei, pasta de ardei, crenvursti, smantana, supa de legume, chimen, piper si sare. Ingrediente: 500 g verzişoare de Bruxelles 1 ceapă ½ linguriţă maghiran 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei 2 linguri pastă de ardei 3 crenvurşti 200…

Read more »

Mamaliga gratinata

Mamaliga_gratinata

O reteta de mamaliga gratinata din: suc de rosii, ciuperci, cascaval, telemea, unt, ulei de masline, zahar, supa de legume sau de pui, sare, piper si malai grisat. Ingrediente: 400 ml suc de rosii 400 g ciuperci Pleurotos 150 g cascaval 150 telemea 30 g unt 1 lingura ulei de masline 1 lingurita zahar…

Read more »

Salata cu creveti si fructe de mare

Salata_cu_creveti_si_fructe_de_mare

O reteta de salata cu creveti si fructe de mare din: cocktail de creveti si fructe de mare, ardei gras, ceapa verde, alge verzi, susan, macrou afumat, castravete, ulei, otet balsamic, usturoi, marar verde si sare. Ingrediente: 350 g cocktail de creveti si fructe de mare (congelati) 1 ardei gras rosu 3 fire de…

Read more »

Sharba libiana

Sharba_libiana

O reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare. Ingrediente: 200 g carne de miel 150 g arpacaş 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 3 roşii 1 lămâie 1 ardei iute roşu 6 linguri ulei…

Read more »

Chou a la creme

Chou_a_la_creme

O reteta de chou a la creme din: frisca, oua, faina, ulei, sare, apa, zahar, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g frisca pentru chou-uri: 6 oua potrivite 300 ml apa 200 g faina 75 ml ulei sare zahar pentru crema de vanilie: 4 oua 270 g zahar 200 g faina 750 ml…

Read more »

Supă de vişine

Supă_de_vişine

O reteta de supa de visine din: visine, smantana, faina, zahar, galbenusuri, lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg vişine 200 g smântână 100 g făină 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 linguriţă răzătură de lămâie 25 g scorţişoară un vârf linguriţă de sare   Mod de preparare: Puneţi 4 l de apă la…

Read more »

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

Prăjitură_cu_mac_şi_glazură_de_ciocolată

O reteta de prajitur acu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, seminte de mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, sare si ciocolata. Ingrediente: 250 g margarină pentru copt şi gătit 150 g zahăr pudră 2 linguri seminţe de mac 1 lingură miere 250 ml apă minerală 350 g făină…

Read more »

Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete

Deserturi_delicioase1.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru  Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete! Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza  …

Read more »

Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

Varza_de_Bruxelles_cu_branza_08

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de…

Read more »

Stridiile

Stridii_16

Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn….

Read more »

Prajitura mille feuille

Prajitura_mille_feuille

O reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana, margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie. Ingrediente: 350 g faina 3 galbenusuri 2 linguri cu smantnaa grasa 150 g margarina sare pentru crema de vanilie: 1 l lapte 4 linguri cu varf de faina 6 oua 250 g zahar tos 1…

Read more »

Friptura de vita in sos de bere

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere

O reteta de firptura de vita in sos de bere din: ceapa, usturoi, morcovi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, boabe de mustar, bere, supa, foi de dafin si ciuperci champignon. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g morcovi 800 g pulpa de vita sare piper 3 linguri ulei 1 lingurita…

Read more »

Cum se prepara friptura din muschi de vita (video)

Cum_se_prepara_friptura_din_muschi_de_vita.jpg

O reteta video despre cum se prepara friptura din muschi de vita, un preparat nemaipomenit de delicios si foarte gustos, rapid, sanatos, perfect pentru a-i impresiona pe cei dragi. Cum se prepara friptura din muschi de vita

Read more »

Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

Cuscus_cu_creveti_si_ierburi_aromatice

O reteta de cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel, morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si ierburi aromatice. Ingrediente: 150 g cuscus 1 dovlecel 1 morcov 1 tija de telina 1/2 vanata 1 ceapa mica 4 linguri ulei de…

Read more »

Pipote cu smantana

Pipote_cu_smantana

O reteta de pipote cu smantana din: pipote, faina, lapte, ceapa, iaurt, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2-3 linguri faina 1 ceasca lapte dulce 1 ceapa 500 g iaurt 500 g smantana sare ulei   Mod de preparare: Splei pipotele, le prăjeşti puţin în ulei, apoi pui peste ele ceapa tăiată…

Read more »

Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete

Supa_de_telina_cu_scoici_Saint-Jacques_si_sangerete

O reteta de Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete din: ulei de masline, telina, salote, usturoi, vin alb, supa de pui, nucsoara, smantana, sangerete, scoici saint jaques si unt. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 telina (cam 1kg), curatata si taiata cuburi 5 salote, curatate si taiate felii 3 catei de…

Read more »

Cocktail Green Poison

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Green Poison din: tequilla, curacao albastru, sirop de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 2 cl sirop de cocos 10 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie cirese   Mod de…

Read more »

Tort fructat

Tort_fructat

O reteta de tort fructat din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina, piscoturi, nectarine, nuci si boabe de strugure. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (4 linguri) 25 g gelatina pentru decor: 24 de piscoturi 3 nectarine 75 g nuci cateva boabe de strugure (alb si negru) 10…

Read more »

File de peşte cu legume

File_de_peste_cu_legume

O reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 250 g cartofi 250 g morcovi 2 dovlecei 1 ceapa 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei…

Read more »

Tocană cu jumări

Tocana_cu_jumari

O reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia. Ingrediente: 1 kg faina 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi 200 g branza de burduf…

Read more »

Vanat cu garnitura de gutui coapte

Vanat_cu_garnitura_de_gutui_coapte

O reteta de vanat cu garnitura de gutui coapte din: carne din pulpa de vanat, rozmarin, ulei extravirgin de masline, ulei, unt, gutuie, zahar, sare, piper, vin rosu si supa de pasare. Ingrediente: 2 bucati de carne din pulpa de vanat, taiate 2 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei extravirgin de masline ulei…

Read more »

Cocktail Pale Tequilla

Cocktail_Pale_Tequilla

O reteta simpla de Cocktail Pale Tequilla din: orange brandy, tequilla, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl Orange Brandy 2 cl tequilla 6 cl sampanie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Imbogatin cu o…

Read more »

Patatas bravas

Patatas_bravas_12

Patatas bravas inseamna in traducere cartofi feroce si este una dintre piesele de rezistenta din meniurile tapas-urilor spaniole, alaturi de albdndigas, branza manchego, tortilla, ansoa si asa mai departe. Patatas bravas sunt niste cartofi taiati felii sau cubulete destul de groase, care se prajesc in ulei de masline pana ce devin crocanti la suprafafa,…

Read more »

Ciolan cu rozmarin si ardei

Ciolan_cu_rozmarin_si_ardei

O reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin,  boia, suc de rosii, rozmarin. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o ceapă roşie 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe 2-3 foi de dafin…

Read more »

Tortilla de patatas

Tortilla_de_patatas_12

Poate nici un alt fel de mancare nu este atat de neasteptat de delicios ca aceasta tortilla din cartofi care se face in Spania, desi are in componente numai ingrediente care in bucataria anglo-americana sunt considerate banale. Tortilla de patatas este un fel de mancare foarte popular in tavernele spaniole, dar si o gustare…

Read more »

Aperitive cu brânză

Aperitive_cu_branza.png

O reteta gustoasa de aperitive cu:apa, ulei, faina, oua, branza, mascarpone, telemea de oaie, susan, smantana, marar, cascaval, patrunjel. Ingrediente aluat: 200 ml apă 75 ml ulei 125 g făină 3 ouă Ingrediente umplutură: 200 g brânză mascarpone 100 g telemea de oaie 20 g susan 4 linguriţe smântână o legătură mărar 30-40 g…

Read more »

Ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa

Ficat_la_tigaie_cu_sos_de_mustar_si_ceapa

O reteta de ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa din: ceapa, castraveciori murati, ceapa verde, unt, otet, supa de vita, amidon, ceapa murata, mustar, sare, piper, ficat de vita, faina si ulei. Ingrediente: 2 cepe 5 castraveciori murati 1/2 legatura ceapa verde 1 lingura unt 1 lingura otet 450 ml supa…

Read more »

Friptură de curcan cu struguri

Friptura_de_curcan_cu_struguri.png

O reteta delicioasa de friptura de curcan cu: vin rose, usturoi, unt, sare, piper negru, cimbru uscat, muguri de pin, struguri. Ingrediente: 100 ml vin rose 2 kg pulpe de curcan o căpăţână usturoi 200 g unt sare grunjoasă piper negru măci­nat şi boabe cimbru uscat şi măcinat 100 g muguri de pin 1-2…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume

Supa_de_pui_cu_legume_11

O reteta de supa de pui cu legume din: carne de pui, telina, pastarnac, patrunjel, dovlecei, fasole verde, rosii si sare. Ingrediente: carne de pui ¼ telina 1 radacina pastarnac 2 radacini patrunjel 2 dovlecei 1 mana fasole verde rosii sare   Mod de preparare: Se spala bine carne de pui si se da…

Read more »

Deserturi: Briose

Briose.png

O reteta delicioasa de briose cu: oua, unt, zahar pudra, migdale, faina, zahar vanilat, sare, cacao, ciocolata. Ingrediente: 4 ouă 75  ml unt 4 linguri zahăr pudră 2 linguri migdale măcinate 3 linguri făină cernută un plic zahăr vanilat un praf sare 3 linguri cacao bomboane de ciocolată Mod de preparare: Se topeşte untul…

Read more »

Milkshake

Milkshake

O reteta de milksahe din: caise, piersici, inghetata de vanilie si lapte. Ingrediente: 8 caise 2 piersici 100 g îngheţată de vanilie 200 ml lapte   Mod de preparare: Alegeţi fructe proaspete şi bine coapte. Le spălaţi, le curăţaţi de coajă şi sâmburi şi le tăiaţi în sferturi. Pasaţi fructele printr-o sită deasă şi…

Read more »

Tort cu smochine

Tort_cu_smochine.png

O reteta delicioasa de tort cu:piscoturi, zahar, dulceata de smochine, oua, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, portocale, esenta cafea, zahar pudra, sirop de smochine. Ingrediente: 48-50 pişcoturi 200 g zahăr un borcan dulceaţă de smochine 3 ouă 400 ml lapte un baton vanilie 2 pliculeţe gelatină un praf sare 300 g frişcă 2 portocala…

Read more »

Friptura de gasca in sos

Friptura_de_gasca_in_sos.png

O reteta gustoasa de friptura de gasca cu: maghiran, oregano, sare, piper mozaic, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi, patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpe de gâscă maghiran oregano sare grunjoasă piper mo­zaic boabe şi măcinat 150 ml vin roşu ulei de măsline 400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitură…

Read more »

Hassa

Hassa

O reteta de hassa din: carne de miel, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, usturoi, lamaie, pasta de rosii, ardei iute, faina, boia iute, curcuma, busuioc verde, menta si piper. Ingrediente: 200 g carne de miel (sau de vită) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 250 g sos de roşii 4 căţei de…

Read more »

Specialitate cu pui si masline

Specialitate_cu_pui_si_masline.png

O reteta delicioasa de specialitate cu: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosar, rosii, ardei, patrunjel, mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g măsline un cubuleţ unt piper cimbru măcinat o linguriţă boia dulce 250 g orez un litru supă un praf şofran un…

Read more »

Retete delicioase: Salata de ton

Salata_de_ton.png

O reteta delicioasa de salata de ton cu: peste, cartofi, fasole verde, ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o ceapă roşie 200 g măsline o salată verde 3 roşii 4 ouă 300 g ton în ulei de măsline sare…

Read more »

Ciorba de vita si ciuperci

Ciorba_de_vita_si_ciuperci.png

O reteta gustoasa de ciorba cu: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors, leustean, ceapa, ardei verde, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g rasol de vită 200 g ciuperci 3 cartofi un litru borş o legătură leuştean 1-2 cepe sau un fir de praz un ardei verde 200 ml suc de roşii sare…

Read more »

Rulouri cu mere

Rulouri_cu_mere.png

O reteta gustoasa de rulouri cu:oua, sare, unt, lamaie, ulei, drojdie, zahar, lapte, mere, stafide, rom, nuca. Ingrediente aluat: 4 ouă sare 200 g unt coaja de la o lămâie 20-30 ml ulei de floarea-soarelui 50 g drojdie 6 linguri zahăr 200 ml lapte Ingrediente umplutură:  8 mere 150 g stafide 2-3 linguri rom…

Read more »

Supă de viţel cu fasole verde

Supă_de_viţel_cu_fasole_verde

O reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel, frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2 linguri…

Read more »

Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

Prăjitură_cu_mere_şi_frişcă_vegetală

O reteta de prajitura cu mere si frisca vegetala din: mere, zahar, ulei, cacao, miez de nuca, amoniac, sare, stafide, faina, esenta de rom si frisca vegetala. Ingrediente: 1 kg mere 1 cană zahăr ½ cană ulei 3 linguri cacao 1 cană miez de nucă sau alune mărunţite 1 linguriţă ammoniac 1 vârf de…

Read more »

Tarte cu sunca si mozzarella

Tarte_cu_sunca_si_mozzarella.png

O reteta gustoasa de tarte cu: bacon, mozzarella, unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii cherry, busuioc, cimbru, pesmet, patrunjel. Ingrediente aluat: 200 g unt o linguriţă chimen un praf sare 4 linguri smântână sau iaurt 300 g făina Ingrediente umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g bacon 300 g mozzarella busuioc proaspăt cimbru uscat şi…

Read more »

Piept de pui in sos

Piept_de_pui_in_sos.png

O reteta delicioasa de piept de pui cu: sos, sare, piper negru, cimbru verde, zucchini, ceapa rosie, usturoi, suc de rosii, ulei, unt. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negru măcinat cimbru verde şi uscat 4 zucchini 2 cepe roşii 4 căţei usturoi 300 ml suc roşii o legătură mărar ulei de…

Read more »

Burek cu carne de miel si vita

Burek_cu_carne_de_miel_si_vita

O reteta de burek cu carne din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, apa, sare, carne tocata, ceapa, ulei de masline, scortisoara, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 ceşti faină albă 8 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguriţe drojdie uscată 100 ml apă sare pentru umplutură: 500 g carne tocată (miel şi vită)…

Read more »

Prajitura casei

Prajitura_casei.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, faina, zahar vanilat, ricotta, esenta de vanilie, gem de caise. Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină un plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 200 g ricotta gălbenuşuri 200 g zahăr o lingură esenţă de vanilie gem de caise Mod de preparare: Se separă…

Read more »

Prăjitură cu mere şi curmale

Prăjitură_cu_mere_şi_curmale

O reteta de prajitura cu mere si curmale din: unt, oua, faina, scortisoara, zahar brun, mere, curmale, miez de nuca, compot de caise, unt si sare. Ingrediente: 200 g unt 3 ouă 350 g făină 2 linguri praf de scorţişoară 150 g zahăr brun 3 mere 150 g curmale 150 g miez de nucă…

Read more »

Cotlet de porc cu legume

Cotlet_de_porc_cu_legume.png

O reteta delicioasa de cotlet de porc cu: vinete, rsdei verde, ardei rosii, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare, piper, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei roşii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 căţei usturoi 3-4…

Read more »

Tortul îndrăgostiţilor

Tortul_îndragostitilor

Tortul indragostitilor din: oua, zahar, gris, faina, bicarbonat, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, caefa macinata, lapte, unt, seminte de cardamom, ciocolata neagra de menaj, ciocolata alba de menaj, fulgi de cocos si nes. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 50 g gris 150 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita zahar vanilat crema: 3…

Read more »

Vita sarata pe paine de secara si sos de mustar

Vita_sarata_pe_paine_de_secara_si_sos_de_mustar

Se taie 3 felii de paine neagra de secara in 18 patrate. Se amesteca 2 linguri de mustar Dijon cu 2 linguri de maioneza; se intinde cate putin din acest amestec pe fiecare bucata de paine. Se taie 100 g friptura de vita in 18 bucati si 9 castraveciori murati, in jumatate pe lung….

Read more »

Şalău cu tarhon, vin şi portocale

Şalău_cu_tarhon_vin_şi_portocale

O reteta de salau cu tarhon, vin si portocale din: salau, portocala, tarhon, usturoi, ulei de masline si vin alb sec. Ingrediente: 2 peşti  (şalău), curăţaţi, spălaţi şi uscaţi cu un prospop de hârtie ½ portocală, tăiată felii, şi sucul de la cealaltă jumătate 1 legătură de tarhon, mărunţită 3 căţei de usturoi, zdrobiţi…

Read more »

Placinta cu legume si branza telemea

Placinta_cu_legume_si_branza_telemea

O reteta de placinta cu legume si branza telemea din: foi de placinta, ardei gras, ciuperci, masline, ceapa, usturoi, branza telemea, smantana, patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 foi de placinta ½ kg ardei gras 200g ciuperci Champignon 50g masline rondele 1 ceapa 3 catei de usturoi 200g branza telemea 50g smantana…

Read more »

Salată de pere cu praz şi caş dulce

Salată_de_pere_cu_praz_şi_caş_dulce

O reteta de salata de pere cu praz si cas dulce din: cas dulce, pere, praz, mustar, zeama de lamaie, ulei, iaurt, smantana, piper si sare. Ingrediente: 300 g caş dulce proaspăt 3 pere mari 1 fir de praz pentru sos: 3 linguri muştar 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură ulei 2 linguri…

Read more »

Cocktailuri pentru Valentine’s Day

Cocktails_1.jpg

Va prezentam o serie de cocktailuri pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste cocktailuri pentru Valentine’s Day! Cocktail Pale Tequilla   O reteta simpla de Cocktail Pale Tequilla din: orange brandy, tequilla, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl Orange Brandy 2 cl tequilla 6 cl sampanie o…

Read more »

Retete dulci pentru Valentine’s Day

Deserturi_delicioase.jpg

Va prezentam o serie de retete dulci pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete dulci pentru Valentine’s Day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor dulci pentru Valentine’s Day ! Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure   O reteta de…

Read more »

Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure

Desert_de_ciocoala_cu_sirop_picant_de_fructe_de_padure

O reteta de Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure din: unt, zahar brun, oua, ciocolata neagra, cacao, faina, praf de copt, migdale, lapte, nasturei de ciocolata, zeama de portocala, gem de zmeura, anason, visine confiate, merisoare confiate si cirese. Ingrediente: 85 g unt moale, plus extra pentru uns 85 g…

Read more »

Sufleu de ton cu paste si spanac

Sufleu_de_ton_cu_paste_si_spanac

O reteta de sufleu de ton cu paste si spanac din: spanac, ton, paste, smantana, usturoi, ulei, sare, piper, rosii decojite, oregano, oua si parmezan. Igrediente: 150 g spanac 1 conserva ton 500 g paste scurte 400 ml smantana 1 catel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 600 g rosii decojite din conserva…

Read more »

Prăjitură cu struguri

Prăjitură_cu_struguri

O reteta delicioasa de prajitura cu stuguri din: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei si struguri. Ingrediente: 350 g făină 400 g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt…

Read more »

Somon pajit cu legume si sos de mustar

Somon_pajit_cu_legume_si_sos_de_mustar

O reteta de somon prajit cu legume si sos de mustar din: praz, file de somon, marar, supa de legume, cartofi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, faina, mustar si amidon. Ingrediente: 1 fir praz 800 g file de somon 1/2 legatura de marar 300 ml supa de legume 750 g cartofi 4 linguri…

Read more »

Tartă cu crema de cafea

Tarta_cu_crema_de_cafea

O reteta de tarta cu crema de cafe adin: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa rece, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, galbenusuri, zahar vanilat si ciocolata amara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 25 g amidon 15 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte…

Read more »

Tocăniţă în stil italian

Tocanita_în_stil_italian

O reteta de tocanita in stil italian din: morcov, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, vin rosu sec, rosii decojite, sare, piper, boia dulce si oregano. Ingediente: 1 morcov 3 cepe 1 cateld e usturoi 2 linguri ulei 600 g carne tocata asortata 150 ml vin rosu sec 2 conserve mici de rosii decojite (circa…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Inimioara

Prajitura_Inimioara_20

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie   Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se…

Read more »

Cum se prepara cotlete de miel (video)

Cum_se_prepara_cotlete_de_miel.jpg

O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel, un preparat delicios si foarte gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cotlete de miel

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Octombrie 27, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: