RSS

Retete de Revelion #11

28 Oct

Retete de Revelion

Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

Mini_tartelettes_cu_ceapa_si_ansoa

O reteta de Mini tartelettes cu ceapa si ansoa din: faina, drojdie, unt, apa calduta, sare, ceapa alba, usturoi, ceapa verde, bacon, ulei de masline, vin alb sec si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 12 g drojdie 5 g unt 100 ml apa calduta 1 praf sare pentru umplutura: 50 g…

Read more »

Bomboane cu nuca de cocos

Bomboane_cu_nuca_de_cocos

O reteta de bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 ml smantana dulce 210 g nuca de cocos pentru glazura: 250 g ciocolata cu lapte 80 g unt nuca macinata   Mod de…

Read more »

Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta

Pui_la_tavă_cu_harissa_ardei_graşi_şi_brânză_feta

O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de harissa 1 lingura otet de vin rosu 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele 2 cepe…

Read more »

Chec cu fulgi de ciocolata

Chec_cu_fulgi_de_ciocolata

O reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda. Ingrediente: 140 g faina 6 oua 30 g cacao 280 g zahar tos 2 lingurite cu esenta de vanilie 100 g fulgi de ciocolata 1 lingurita cu praf…

Read more »

Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodii

Curcan_picant_cu_salată_de_grâu_bulgur_şi_rodii

O reteta de curcan picant cu salata de grau bulgur si rodii din: marar, patrunjel, menta, coaja si zeama de lamaie, harissa, piept de curcan, vin alb, grau bulgur, rosii, castravete si seminte de rodie. Ingrediente: cate 2 linguri de marar tocat, patrunjel si menta coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1…

Read more »

Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale

Banane_caramelizate_si_iaurt_cu_pricomigdale

O reteta de banane caramelizate si iaurt cu pricomigdale din: banane, zahar pudra, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt si pricomigdale. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri de zahar pudra sucul de la o lamaie 2 linguri de miere naturala 200 ml smantana slaba 200 ml de iaurt natural o mana de pricomigdale, usor…

Read more »

Meringue cu trufe

Meringue_cu_trufe

O reteta delicioasa de meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos sare pentru crema: 400 ml frisca lichida 300 g ciocolata 2 linguri cu coniac   Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate…

Read more »

Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată

Frittata_cu_de_toate_si_garnitura_de_fasole_afumata

O reteta de Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată din: carnati slabi, kaizer, ciuperci, albusuri, lapte, rosii cherry, fasole in sos tomat, boia afumat si chives. Ingrediente: 2 carnati slabi, taiati felii 4 felii de kaizer, curatate de grasime, tocate 150 g de ciuperci champignon, taiate jumatati, sau ciuperci mai mari,…

Read more »

Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat

Placintele_din_cartofi_cu_mustar_si_somon_afumat

O reteta de placintele din cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat, smantana si arpagic verde. Ingrediente: un cartof mare (aproximativ 350 g), spalat o lingura faina o lingura de mustar boabe sau sos de hrean un cub de unt o lingura ulei…

Read more »

Clătite cu bacon şi mere

Clatite_cu_bacon_si_mere

O reteta delicioasa de clatite cu bacon si mere din: ou, lapte, zahar brun, faina, unt, mere, bacon, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 ou mare 250 ml lapte 2 linguri de zahar brun 150 g faina o bucatica de unt 3 mere decojite si taiate felii 6-12 felii de bacon prajite pentru…

Read more »

Retete pentru weekend #5

restaurantedelux.ro_12.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!   Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli   O reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si…

Read more »

Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli

Orez_pentru_sushi_cu_vita_ou_si_sos_de_chilli

O reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si sos de chilli din: orez, steak de vita, usturoi, sos de soia, zahar, ulei de susan, oua, morcov si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g de orez pentru sushi 250 g steak de vita, taiat felii 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura…

Read more »

Chifle cu legume la grătar

Chifle_cu_legume_la_gratar

O reteta de chifle cu legume la gratar: ulei de masline, ardei iuti, dovlecei, chifle, otet balsamic, zahar, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati 2 dovlecei, taiati pe lung 4 chifle taiate pe jumatate 20 ml otet balsamic 5 g…

Read more »

Kedgeree cu somon condimentat

Kedgeree_cu_somon_condimentat

O reteta de kedgeree cu somon condimentat din: orez basmati, unt, ulei de masline, pasta de curry, ceapa rosie, somon afumat, oua, ceapa verde, zeama de lamaie si corinadru. Kedgeree este o gustare scoţiană care conţine peşte afumat, orez fiert, ouă şi unt. Pentru prepararea ei se foloseşte somon afumat şi prăjit cu miere,…

Read more »

Buchet de creveti

Buchet_de_creveti

O retetea de buchet de creveti din: creveti decorticati, baby creveti, batoane de crab surimi, mango, ardei gras, unt, ulei de masline, sare, piper alb, sos chili, suc de lamaie verde, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, vin alb sec si icre capelin. Ingrediente: 100 g (4 buc.) creveţi decorticati 40 g (cca 20 buc.) baby…

Read more »

Cum se prepara salata de broccoli (video)

Cum_se_prepara_salata_de_broccoli.jpg

O reteta video despre cum se prepara salata de broccoli, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos din broccoli, anghinare si spanac si alte ingrediente delicioase. Cum se prepara salata de broccoli Pofta buna!

Read more »

Clătite cu legume

Clatite_cu_legume

O reteta de clatite cu legume din: sparanghel, cartofi, broccoli, crema de branza, sos pesto, busuioc, clatite, rosii uscate, sare si piper. Excelente pentru un mic dejun delicios. Ingrediente: 250 g sparanghel 100 g cartofi dulci 140 g broccoli 250 g crema de branza 20 ml sos pesto 1 legatura busuioc proaspat tocat 8…

Read more »

Croasante cu branza brie si spanac

Croasante_cu_branza_brie_si_spanac

O reteta de croasante cu branza brie si spanac din: frunze de spanac, unt, usturoi, croasante si branza brie. Ingrediente: 100 g frunze proaspete de spanac o bucatica de unt usturoi pisat, o jumatate de catel 2 croasante 6 felii groase de branza brie (racite in frigider, inainte de taiere)   Mod de preparare:…

Read more »

Budinca de ciocolata si orez

Budinca_de_ciocolata_si_orez

O reteta de budinca de ciocolata si orez din: baton de vanilie, lapte, sare, zahar, orez, ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 1 praf de sare 50 g zahar 125 g orez cu bob rotund 50 g ciocolata amaruie 1 lingura unt   Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Kir Royal Cocktail

Kir_Royal_Cocktail

O reteta simpla de Kir Royal Cocktail din: crema de cassis si champagne. Ingrediente:  1 cl Creme de Cassis champagne   Mod de preparare: Turnam Creme de Cassis-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie. Proportiile pot fi schimbate dupa preferinte.  

Read more »

Creveti teriyake cu broccoli si taitei

Creveti_teriyake_cu_broccoli_si_taitei

O reteta de creveti teriyake cu broccoli si taitei din: sos de soia, mirin, zeama de lamaie, zahar, taitei, broccoli, creveti si ardei iute. Ingrediente: 500 ml sos de soia 50 ml de mirin (sau sake indulcit cu un pic de zahar) 2 linguri zeama de lamaie 1-1/2 linguri zahar fin 200 g taitei…

Read more »

Cocktail Champagne Flip

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Champagne Flip din: coniac, grand marnier, galbenus si sampanie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Grand Marnier 1 galbenus champagne sau sampanie   Mod de preparare: Coniacul, Grand Marnier-ul si galbenusul se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de sapmanie si se completeaza cu sampanie.

Read more »

Somon afumat si pateu de arpagic

Somon_afumat_si_pateu_de_arpagic

O reteta de somon afumat si pateu de arpagic din: pasta de branza, arpagic, zeama de lamaie, pasta de hrean, somon afumat si turtite crocante de cereale. Ingrediente: 200 g pasta de banza grasa 4 linguri de arpagic taiat marunt zeama de la o jumatate de lamaie 200 g pasta de hrean 200 g…

Read more »

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

Clatite_galbene_cu_pui_si_legume_18

O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac…

Read more »

Legume in sos de rosii

Legume_in_sos_de_rosii

O reteta de legume in sos de rosii din: vanata, dovlecel, rosii, cascaval afumat, ceapa, sos de rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 3 rosii 400 g cascaval afumat 1 ceapa 200 g sos de rosii 3 catei de usturoi 1 lingura cu unt 1 lingura cu…

Read more »

Crema de branza cu fructe in sos

Crema_de_branza_cu_fructe_in_sos

O reteta de crema de branza cu fructe in sos din: foi de gelatina, lamaie, crema de banza, zahar pudra, smantana, coniac, amidon, suc de struguri, zahar pudra, fructe de padure si napolitane. Ingrediente: 4 foi de gelatină o lămâie (coajă şi suc) 250 g cremă de brânză dulce puţin grasă 50 g zahăr…

Read more »

Zatar

Zatar _08

Zatar se prepară în Turcia, în Orientul Apropiat şi în nordul continentului african şi constă în seminţe de susan prăjite, sumac măcinat cu cimbru (de altfel, zatar înseamnă „cimbru”) şi sare. Toate acestea se zdrobesc împreună într-un mojar. Se poate folosi pentru aromarea cărnii sau a legumelor, iar adesea este amestecat cu ulei de…

Read more »

Budinca de broccoli cu paste si alune

Budinca_de_broccoli_cu_paste_si_alune

O reteta de budinca de broccoli cu paste si alune din: paste, broccoli, conopida, telemea, parmezan, smantana, unt, pesmet si alune. Ingrediente: 200 g paste  1 broccoli 1/2 conopida 100 g telemea 100 g parmezan 4 linguri cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet 50 g alune   Mod de preparare:…

Read more »

Carnaciori cu garnitura de piure cu mustar

Carnaciori_cu_garnitura_de_piure_cu_mustar

Prajeste 750 g carnati asortati conform instructiunilor inscirse pe ambalaj, pana cand se patrund complet. Stropeste-i cu un amestec de miere si mustar; acopera-i cu pastreaza-i la cald. Fierbe si zdrobeste 400 g cartofi si adauga 100 ml lapte, 75 g unt, 2 linguri mustar cu boabe intregi si un praf de sare. Serveste…

Read more »

Supa Avgolemono

Supa_Avgolemono _12

Avgolemono înseamnă în greacă ou cu lămâie. Acesta este şi numele dat unei supe celebre ale cărei ingrediente de bază sunt, evident, oul şi lâmâia. Supa avgolemono este uşor de făcut. Se pleacă de la o supă simplă de pui cu puţin orez, în care se pun şi legume fierte şi carne, pentru a…

Read more »

Despre Salata de Sfecla

Salata_de_sfecla_15

Foarte îndrăgită datorită aromei de pământ şi a culorii ei intense, salata de sfeclă este vedeta unei game foarte diverse de salate. Salatele de sfeclă pot fi preparate tot timpul anului, de la începutul primăverii, când se pot folosi primele sfecle şi până spre sfârşitul iernii, căci exemplarele mature se păstrează foarte bine în…

Read more »

Placinta sarata cu spanac

Placinta_sarata_cu_spanac

O reteta de placinta sarata cu spanac din: foi de placinta, spanac, oua, unt, branza feta, ceapa, patrunjel, marar, nucsoara, scortisoara, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 750 g spanac congelat 3 ouă 150g unt 150 g brânză feta 3 cepe 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar…

Read more »

Prajitura indesata

Prajitura_indesata

O reteta de prajitura indesata din: mere, faina, unt, zahar alb, zahar brun, oua, ciocolata, brandy, nuci pecan, stafide, scortisoara, cuisoare, nucsoara si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 6 mere 220 g faina 350 g unt nesarat + 50 g 300 g zahar alb 120 g zahar brun 4 oua mari 100 g ciocolata 70…

Read more »

Cocktailuri de weekend #4

Cocktails_131.jpg [auto]

Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend!   Cocktail Bellini   O reteta simpla de Cocktail Bellini din: suc de piersici, apricot brandy si champagne. Ingrediente: 5 cl suc…

Read more »

Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi

Peste_la_cuptor_cu_cartofi_prajiti

O reteta de peste la cuptor cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei de masline, pesmet, coaja de lamaie, patrunjel, peste alb si rosii cherry. Ingrediente: 800 g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in felii subtiri 2 linguri ulei de masline 50 g de pesmet coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri…

Read more »

Cocktail din fructe de padure

Cocktail_din_fructe_de_padure

O reteta de cocktail din fructe de padure din: banana, fructe de padure, suc de mere si miere. Ingrediente: o banana mica, coapta bine 140 g fructe de padure: coacaze negre, zmeura sau capsuni pentru consistenta si cateva fructe in plus pentru ornat suc de mere miere dupa gust   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Reteta zilei: Budinca multicolora

Budinca_multicolora_09

O reteta de budinca multicolora din: faina, oua, cascaval, lapte, ulei, morcov, ardei gralben, ceapa verde, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 300g faina 3 oua 100g cascaval ras 250ml lapte 100ml ulei 1 morcov 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa verde 4 lingurite praf de copt sare piper   Mod…

Read more »

Cum se prepara oua umplute (video)

Cum_se_prepara_oua_umplute.jpg

O reteta video despre cum se prepara oua umplute. Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos care va fi adorat de catre persoanele care mananca picant. Ingrediente: 12 large eggs cooked in 3 quarts of water as shown 2 tbsp cream cheese 1/3 cup mayo 1/2 tsp Sriracha or to taste 2 tsp…

Read more »

Cocktail Bellini

Cocktail_Bellini

O reteta simpla de Cocktail Bellini din: suc de piersici, apricot brandy si champagne. Ingrediente: 5 cl suc de piersici o picatura de Apricot Brandy champagne   Mod de preparare: Mixam sucul de piersici si Brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie.  

Read more »

Tamales

Tamales_12

Tamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne prăjită –…

Read more »

Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii

Prajitura_cu_brânza_ananas_si_fructul_pasiunii

O reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6 biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g branza…

Read more »

Salata verde cu dressing de lapte batut

Salata_verde_cu_dressing_de_lapte_batut

O reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de…

Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de…

Read more »

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

File_de_porc_umplut_cu_salvie_caise_si_samburi de pin

O reteta de file de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc. Ingrediente: 1 cub de unt 2 tulpini de telina, taiata cubulete, o ceapa, taiata marunt 3 linguri de salvie, taiata marunt 2 linguri de cimbru,…

Read more »

Cocktail Kir Blackberry

Cocktail_Kir_Blackberry

O reteta simpla de Cocktail Kir Blackberry din: lichior de mure, sampanie si mure. Ingrediente: 2 cl lichior de mure champagne sau sampanie mure   Mod de preparare: Turnam lichiorul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si adaugam cateva mure.  

Read more »

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi_cu_carnati_la_cuptor

O reteta delicioasa de cartofi cu carnati la cuptor din: carnati, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel verde, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati proaspeti 1 kg cartofi 1 morcov 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde boia (dulce sau picanta) sare piper…

Read more »

Prăjitură cu griş şi sirop

Prajitura_cu_gris_si_sirop

O reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: pentru blat: 500 g iaurt 350 g griş 200 g unt sau margarină 200 g zahăr pudră 4 ouă mari un plic praf de copt un plic zahăr…

Read more »

Carne în foietaj

Carne_în_foietaj

O reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă subţiri 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie 100 g boabe porumb sare piper…

Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

Legume_cu_carne_în_coaja_de_pâine

O reteta de legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, chimion, sare, ardei iute, sofran, apa minerala, piept de pui, conopida, rosii, vinete, ceapa, praz, ardei, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 50 g chimion măcinat sare ardei iute şofran 200 ml apă minerală…

Read more »

Omleta cu branza feta si rosii

Omleta_cu_branza_feta_si_rosii

O reteta de omleta cu branza feta si rosii din: ulei de masline, oua, rosii semideshidratate, branza feta si mix de salata. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 oua, batute usor 4 rosii semideshidratate, tocate mare 25 g branza feta, sfaramata mix de salata, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge uleiul…

Read more »

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Rulade_de_curcan_umplute_cu_verdeata

O reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri ulei 1 foaie de dafin 3-4 boabe de ienupăr 500 g varză…

Read more »

Salata de portocale cu nuci si branza cu mucegai

Salata_de_portocale_cu_nuci_si_branza_cu_mucegai

O reteta de salata de portocala cu nuci si branza cu mucegai din: amestec de salata, portocale, ulei de nuca, miez de nuca si branza cu mucegai. Ingrediente: 200 g amestec de salata (rucola, nasturel, spanac) 2 portocale 1 lingura ulei de nuca 85 g miez de nuca, tocat mare 140 g de branza…

Read more »

Cremă cu frişca

Crema_cu_frisca

O reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 100 g zahar 500 ml frisca lichida 1 pastaie de vanilie fructe de padure pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina…

Read more »

Chifteluţe pufoase

Chiftelute_pufoase

O reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 3 felii de pâine de o zi 50 ml lapte 1 ceapă mare 1 ou 2 linguri de amestec de mentă…

Read more »

Biban de mare copt cu sos Romesco

Biban_de_mare_copt_cu_sos_Romesco

O reteta de biban de mare copt cu sos Romanesco din: ardei rosii, ardei galbeni, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, biban de mare, lamaie, rozmarin, otet balsamic si alune. Romesco este un sos originar din Catalonia, Spania, obţinut din roşii, ardei roşu, usturoi şi migdale sau alune. Ingrediente: 4 ardei rosii, fara…

Read more »

Pui cu chorizo la tavă

Pui_cu_chorizo_la_tava

O reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu…

Read more »

French 75 Cocktail

French_75_Cocktail

O reteta simpla de frech 75 cocktail din: gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si champagne Ingrediente: 3 cl gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de zahar champagne   Mod de preparare: Mixam bine ginul, zeama de lamaie si siropul cu gheata, turnam bautura in paharul de sampanie si…

Read more »

Mini crevete cu cartofi

Mini_crevete_cu_cartofi

Taie 500 g cartofi in segmente pentru prajit si tavaleste-i impreuna cu 16 crevete printr-un amestec de pesmet asezonat pentru peste si stropestei cu 1 lingura ulei. Preincalzeste cuptorul la temperatura medie si da la cuptor 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Intre timp, topeste un cub de unt si adauga 125 g…

Read more »

Retetele saptamanii #3

restaurantedelux.ro_22.jpg [auto]

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume O reteta de clatite galbene cu pui si legume…

Read more »

Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar

Salată_caldă_de_quinoa_cu_brânză_pe_grătar

O reteta de salata calda de quinoa cu branza de gratar din: ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei, quinoa, supa de legume, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, zahar si branza halloumi. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica rosie, taiata felii 1 ardei mare copt, taiat in felii groase…

Read more »

Cum se prepara file de somon (video)

Cum_se_prepara_file_de_somon.jpg

O reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum se prepara file de somon

Read more »

Garnituri: Cartofi gratinaţi

Cartofi_gratinati

O reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 catel de usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie…

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

Creveti_cu_orez_10

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2…

Read more »

Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice

Dovleac_cu_ardei_iute_si_amestec_de_legume_asiatice

O reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati…

Read more »

Sufleu de paste cu sunca de Praga

Sufleu_de_paste_cu_sunca_de_Praga

O reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar. Ingrediente:  350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga 100 g branza Emmentaler 3 linguri unt…

Read more »

Cocktail Paradiso

Cocktail_Paradiso

O reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin, piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball sau collins garnitura: pepene galben si phisalis   Ingrediente: 50 ml vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de scortisoara 20 ml fresh lemon juice…

Read more »

Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume

Sufleu_de_paste_cu_brânza_de_vaci_si_legume

O reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare, rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry 100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100…

Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

Piersici_cu_crema_chantilly_10

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul…

Read more »

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miere

O reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de…

Read more »

Limoncello cu pricomigdale

Limoncello_cu_pricomigdale

O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale   Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână…

Read more »

Fursecuri parfumate

Fursecuri_parfumate

O reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra, faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2 albusuri   Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri de zahar, migdale macinate, faina…

Read more »

Peşte cu ghimbir

Peste_cu_ghimbir

O reteta de peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez basmati si sare. Ingrediente: 500 g file de cod zeama de la o lămâie 4 linguri sos de soia 2 ardei iuţi roşii mici o legătură ceapă verde…

Read more »

Frigarui cu orez

Frigarui_cu_orez

O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si…

Read more »

Penne Bolognese

Penne_Bolognese

O reteta de penne bolognese din: morocv, telina, ceapa, usturoi, busuioc, sunca afumata, ulei, carne tocata de vita, supa, pasta de tomate, penne si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc 50 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe 2 linguri de ulei 400…

Read more »

Chiftele cu legume proaspete

Chiftele_cu_legume_proaspete

O reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare, dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 500 g de morcovi sare 2 dovlecei 1/2 de legătură de cimbru 1 ceapă 1 căţel de usturoi…

Read more »

Tocanita de pui cu mamaliga

Tocanita_de_pui_cu_mamaliga

O reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de…

Read more »

Salata de cruditati cu cartofi

Salata_de_cruditati_cu_cartofi

O reteta de salata de cruditati cu cartofi din: cartofi, oua, frunze de salata verde, fasole verde, ceapa rosie, ardei rgas galben, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente:  cartofi 3 oua 5-6 frunze de salata verde 1/2 fasole verde 1 ceapa rosie 1 ardei gras galben 3 rosii 4-5 ciuperci 200 g…

Read more »

Ciorbă cu legume de vară

Ciorba_cu_legume_de_vara

O reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1…

Read more »

Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată

Sufleu_de_macaroane_cu_dovlecei_si_carne_tocata

O reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din: macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte, galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si branza telemea. Ingrediente: 300 g macaroane sare 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei 1 lingura faina 1 lingura…

Read more »

Cum se prepara paine prajita fara ou (video)

Cum_se_prepara_paine_prajita_fara_ou.jpg

O retea video despre cum se prepara paine prajita fara ou; un preparat sanatos si foarte gustos, rapid si deosebit de delicios! Ingrediente: For the Batter: Besan/ Chickpea flour – 1/2 cup Rice Flour – 1 tbsp Baking Soda – 1/8 tsp Fine Sooji/ Semolina – 2 tbsp Yogurt – 2 tbsp Water –…

Read more »

Placinta mozaic cu carne de porc

Placinta_mozaic_cu_carne_de_porc

O reteta de palcinta mozaic cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, galbenusuri, ardei gras, unt, pesmet, ulei, unt, faina si smantana. Ingrediente:  400 g carne de porc 700 g cartofi 2 galbenusuri 1/2 ardei gras 75 g unt 2 linguri cu pesmet ulei pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura…

Read more »

Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

Tarta_cu_praz_ciuperci_si_cartofi

O reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina, drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina 10 g drojdie 1/2 lingurita cu sare 150 ml apa pentru umplutura: 200 g cartofi 1 fir de praz 400 g ciuperci…

Read more »

Orez mexican si salata de fasole

Orez_mexican_si_salata_de_fasole

O reteta de orez mexican si salata de fasole din: orez, mix de fasole, ceapa verde, ardei gras, avocado, zeama de lime, amestec de condimente si coriandru. Ingrediente: 175 g de orez basmati si salbatic 400 g mix de fasole la conserva, scurs si clatit 1 legatura de ceapa verde, tocata 1 ardei gras…

Read more »

Tarta cu mere, scortisoara si frisca

Tarta_cu_mere_scortisoara_si_frisca

O reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere…

Read more »

Fassolada

Fassolada_2

Fassolada este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ţărăneşti. Ea se face numai din fasole, legume, plante aromatice şi ulei de măsline. Pentru a pregăti fassolada, se foloseşte fasole albă, de obicei cannellini. Aceasta se lasă peste noapte în apă, ca să se înmoaie, după care se pune la fiert într-o oală, cu ceapă,…

Read more »

Ruladă umplută

Rulada_umpluta

O reteta de rulada umpluta din: spanac, chifla, cartofi, usturoi, branza feta, samburi de pin, sare, piper, amestec de carne tocata, oua, mustar, oregano, ardei grasi, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente:  300 g spanac congelat 1 chifla veche de o zi 750 g cartofi mici 1 catel de usturoi 100 g branza feta…

Read more »

Retete traditionale: Chili con carne

Chili_con_carne

O reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, ardei iute, tulpini de telina, ardie grasi, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, fasole rosie, rosii, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 chili (ardei iuţi) roşii 2 tulpini de ţelină 2 ardei graşi verzi 750 g de…

Read more »

Găluşte din cartofi cu varză si kaizer

Galuste_din_cartofi_cu_varza_si_kaizer

O reteta de galuste din cartofi cu varza si kaizer din: varza, kaizer, ceapa, ulei, supa, galuste din cartofi, smantana, mustar, leustean, sare, piper, chimen, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: 1 varza mica (1 kg) 400 g kaizer fara oase 4 cepe 2 linguri ulei 200 ml supa 500 g galuste din cartofi congelate…

Read more »

Pahare cu mere şi fulgi de porumb

Pahare_cu_mere_si_fulgi_de_porumb

O reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi de porumb 200 ml de smantana grasa   Mod de preparare:…

Read more »

Fricassee de bibilică

Fricassee_de_bibilica

O reteta de Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa, patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg 35 g morcovi, taiati felii 60 g ceapa, taiata in sferturi 1 fir bogat…

Read more »

Sufleu cu morcovi si carne tocată

Sufleu_cu_morcovi_si_carne_tocata

O reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper. Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de carne tocată…

Read more »

Cocktail Citrus Red

Cocktail_Citrus_Red

O reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se continutul cu lingurita de bar.

Read more »

Retete de post: Cartofi mozaic

Cartofi_mozaic

O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel 1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1…

Read more »

Cannelloni umpluţi

Cannelloni_umpluti

O reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii, amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa, smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1 catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml) 200 g amestec de carne tocata sare piper…

Read more »

Supa Faki

Supa_Faki_7

Lintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de…

Read more »

Perişoare cu sos de capere

Perisoare_cu_sos_de_capere

O reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie. Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2 lingurita de coaja rasa…

Read more »

Cartof umplut

Cartof_umplut

O reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180 de…

Read more »

Crevete cu crusta crocanta

Crevete_cu_crusta_crocanta

Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna!  

Read more »

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Chiftele_de_somon_si_broccoli_cu_salata_de_rosii_avocado_si_nasturel

O reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli, desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte…

Read more »

Prepeliţă pe pat de rozmarin

Prepelita_pe_pat_de_rozmarin

O reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze, ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1 lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura…

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Octombrie 28, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: