RSS

Retete magice #86

01 Noi

Retete magice:

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici_Saint_Jacques_la_foc_iute

Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi….

Citeste toata reteta »

Retete internationale: Midii marinate

Midii_marinate

O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine şi în zilele călduroase, şi în cele…

Citeste toata reteta »

Pui imperial

Pui_imperial

O reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper, frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan, dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt. Ingrediente: 450 g piept de pui, fara piele dezosat 1 ceapa, taiata…

Citeste toata reteta »

Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

Brandada_pe_pâine_prajita_cu_usturoi

O reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc, paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece Ingrediente: pentru brandada: 300 g file de…

Citeste toata reteta »

Salată caldă de pui cu susan

Salata_calda_de_pui_cu_susan

O reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee, andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi fulgi de…

Citeste toata reteta »

Pastrav cu migdale

Pastrav_cu_migdale

O reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura marar uscat…

Citeste toata reteta »

Sos de somon şi dovlecei

Sos_de_somon_si_dovlecei

O reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb. Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1 lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin patrunjel sare piper alb   Mod de…

Citeste toata reteta »

Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado

Salata_cu_arpacas_fasole_neagra_si_avocado

O reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de masline, fasole neagra, rosii si avocado. Ingrediente: 225 ml suc de morcovi 1/2 lingura cimbru uscat un praf de chilli Cayenne foarte iute 100 g arpacas semifiert 3 linguri zeama…

Citeste toata reteta »

Inghetata de coacaze rosii

Inghetata_de_coacaze_rosii

O reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri, smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g smantana 2 linguri zahar   Mod de preparare: Speli fructele, iei boabele de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se înmoaie. Le treci apoi…

Citeste toata reteta »

Salată orientală de pui

Salata_orientala_de_pui

O reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee, portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115 g fasole verde 1 conserva (aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua) 1 portocale mare descojita si taiata in felii 1 pruna…

Citeste toata reteta »

Linguine cu sos rece

Linguine_cu_sos_rece

O reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si tocate 25 g busuioc verde tocat 4 linguri ulei de masline 4 linguri frunze de patrunjel verde tocate 2 linguri menta verde…

Citeste toata reteta »

Vichyssoise

Vichyssoise_7

Supele franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în 1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din New York, a avut ideea de a servi o astfel de supă rece şi de a o îmbogăţi cu smântână. El s-a inspirat din…

Citeste toata reteta »

Spaghete cu năut şi sos picant de roşii

Spaghete_cu_naut_si_sos_picant_de_rosii

O reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac, piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente: pentru sos: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 coada de telina tocata fin 1 conserva (aproximativ…

Citeste toata reteta »

Inghetata cu frisca si piersici

Inghetata_cu_frisca_si_piersici

O reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou, lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1 ou 300 ml lapte zahar pudra dupa gust   Mod de preparare: Cu cel puţin 3 ore înainte de preparare, introduci frişca lichi­dă în frigider. Cureţi piersicile de sâmburi,…

Citeste toata reteta »

Salată cu mentă

Salata_cu_menta

O reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta, ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la cutie 1 salată verde 4 roşii coapte 2 cepe 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o…

Citeste toata reteta »

Cocktail Sweet And Fruity

Cocktail_Sweet_And_Fruity

O reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale, caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente: 500 g capsuni 2 portocale 500 g caise coapte 1/2 l suc de struguri deschisi la culoare 1 pepene galben 2 sticle de vin alb aromatizat   Mod de preparare: Curatam fructele,…

Citeste toata reteta »

Tăiţei reci cu legume

Taitei_reci_cu_legume

O reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de susan se poate servi ca fel…

Citeste toata reteta »

Inghetata de zmeura

Inghetata_de_zmeura

O reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente: 1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida   Mod de preparare: Speli, cureţi şi treci prin sită zmeura. Amesteci piureul rezultat cu zahărul, până când acesta se dizolvă. în piureul de zmeură, încorporezi uşor frişca bătută. Torni compoziţia…

Citeste toata reteta »

Salată mixtă cu pancetta

Salata_mixta_cu_pancetta

O reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde, papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde 1 legătură de păpădie 150 g pancetta, feliată subţire 200 g felii de pâine de ţară 1 căţel de usturoi oţet ulei extravirgin de…

Citeste toata reteta »

Ingheţată de portocale

Inghetata_de_portocale

O reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 250 ml suc de portocale 6 linguri zahar pudra zeama de la 3 lamai 20 ml apa 1 albus   Mod de preparare: Baţi spumă albuşul cu zahărul pudră, adăugând…

Citeste toata

Tacos cu porc şi fasole neagră

Tacos_cu_porc_si_fasole_neagra

O reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue, fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana. Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2 lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500…

Citeste toata reteta »

Budinca cu sos de rom şi ciocolata

Budinca_cu_sos_de_rom_si_ciocolata

O reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Salata de vinete

Salata_de_vinete_7

O reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei, usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1 cană cu apă 1 lingurita…

Citeste toata reteta »

Retete internationale: Supă Wonton

Supa_Wonton_11

Avându-şi originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor,…

Citeste toata reteta »

Inghetata de menta

Inghetata_de_menta

O reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500 ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata   Mod de preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se răcească….

Citeste toata reteta »

Salata de avocado si telina

Salata_de_avocado_si_telina

O reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2 avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru sos: 1…

Citeste toata reteta »

Sos spumos cu lămâie

Sos_spumos_cu_lamâie

O reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru, foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie 50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral 50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare  …

Citeste toata reteta »

Burgeri de somon cu hrean

Burgeri_de_somon_cu_hrean

O reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac, nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa si 2 linguri zeama…

Citeste toata reteta »

Bizarre Foods – Korea 5

Bizarre_Foods2.jpg [auto]

Bizarre Foods

Citeste toata reteta »

Salată de raţă marinată

Salata_de_rata_marinata

O reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca, supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei, ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata fara piele si dezosat 2 catei…

Citeste toata reteta »

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

Scoici_Saint_Jacques_la_tigaie_cu_vinegreta_de_praz

O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg…

Citeste toata reteta »

Pui cu şuncă de Parma crocantă

Pui_cu_sunca_de_Parma_crocanta

O reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde, piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1 lingura…

Citeste toata reteta »

Salata Waldorf

Salata_Waldorf_11

Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi, în…

Citeste toata reteta »

Negresa de ciocolată cu zmeură

Negresa_de_ciocolata_cu_zmeura

O reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura. Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar brun 4 oua mari 140 g…

Citeste toata reteta »

Sos bechamel cu caşcaval

Sos_bechamel_cu_cascaval

O reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare 100 g Emmentaler nucsoara sare   Mod de preparare: Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o…

Citeste toata reteta »

Ingheţată de piersici cu iaurt

Inghetata_de_piersici_cu_iaurt

O reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca lichida 100 g dulceata de piersici   Mod de preparare: Fierbi zahărul împreună cu zeama de compot…

Citeste toata reteta »

Salată de ananas

Salata_de_ananas

O reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas, ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2 pahar de ulei…

Citeste toata reteta »

Briose cu ciocolata topita

Briose_cu_ciocolata_topita

O reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao, zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml smantana 4 linguri lapte 12…

Citeste toata reteta »

Sandvis cu peste prajit si salata

Sandvis_cu_peste_prajit_si_salata

O reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata, coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei…

Citeste toata reteta »

Punch de capsuni si miere

Punch_de_capsuni_si_miere

O reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni, miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai negru vin spumant sec   Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni, mierea si…

Citeste toata

Miel cu legume de primăvară

Miel_cu_legume_de_primavara

O reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare, fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin, unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged, înăbuşit, şi o varietate…

Citeste toata reteta »

Salata de pui cu mango si curry

Salata_de_pui_cu_mango_si_curry

O reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de masline 2…

Citeste toata reteta »

Sos brun

Sos_brun

O reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina 100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa concentrata…

Citeste toata reteta »

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

Burgeri_din_porumb_si_fasole_cu_salsa

O reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva, scurs 50 g de branza cheddar,…

Citeste toata reteta »

File de somon pe grătar

File_de_somon_pe_grătar

O reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia, zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi. Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui sare, piper, pudră…

Citeste toata reteta »

Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână

Cod_la_cuptor_cu_sfecla_cartofi_si_smântâna

O reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1 lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4 sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri…

Citeste toata reteta »

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Bibilica_înabusita_în_cidru_cu_mere_caramelizate

O reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din: bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados, smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2 bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3 linguri de ulei de masline 2 felii subtiri…

Citeste toata reteta »

Retete culinare delicioase

restaurantedelux.ro_21.jpg [auto]

Retete culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate   O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de…

Citeste toata reteta »

Waterzooi

Waterzooi_7

Deşi nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei. Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. Istoricii gastronomiei consideră că această mâncare îşi are originea în Gent…

Citeste toata reteta »

Punch de portocale

Punch_de_portocale

O reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec, zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4 portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala   Mod de preparare: Feliem portocalele…

Citeste toata reteta »

Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă

Inghetata_de_cacao_cu_nuci_si_dulceata

O reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos, unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom. Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1…

Citeste toata reteta »

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Pulpe_de_rata_în_suc_propriu_cu_sote_de_cartofi

O reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi, rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin…

Citeste toata reteta »

Salată cu dovleac, broccoli şi macrou

Salată_cu_dovleac_broccoli_şi_macrou

O reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb, mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon 200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde, taiat…

Citeste toata reteta »

Negresa cu banane si ciocolata

Negresa_cu_banane_si_ciocolata

O reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane, ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte, taiate in felii –  diagonala de 1…

Citeste toata reteta »

Ton provensal

Ton_provensal

O reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii, cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare…

Citeste toata reteta »

Risotto copt cu sparanghel

Risotto_copt_cu_sparanghel

O reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez, supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva 850 ml supa de legume 1 legatura…

Citeste toata reteta »

Salată de crab cu grepfrut

Salata_de_crab_cu_grepfrut

O reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza, chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita…

Citeste toata reteta »

Punch de visine si portocale

Punch_de_visine_si_portocale

O reteta simpla de Punch de visine si portocale  din: visine, portocala, suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl Cherry brandy 1 sticla de vin rosu   Mod de preparare: Spalam visinele, le scoatem samburii,…

Citeste toata reteta »

Inghetata de rubarba

Inghetata_de_rubarba

O reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb, galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor   Mod de preparare: Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în…

Citeste toata reteta »

Sos de ciuperci cu pătrunjel

Sos_de_ciuperci_cu_patrunjel

O reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare…

Citeste toata reteta »

Antreuri cu prosciutto si telina

Antreuri_cu_prosciutto_si_telina

O reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto. Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2 telina 1 mana de…

Citeste toata reteta »

Tartă cu zmeură

Tarta_cu_zmeura

O reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă, plus…

Citeste toata reteta »

Sos aromat de fazan

Sos_aromat_de_fazan

O reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi…

Citeste toata reteta »

Cocktail cu ghimbir

Cocktail_cu_ghimbir

O reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 1 sticla de apa minerala   Mod de preparare: Maruntim ghimbirul…

Citeste toata reteta »

Ciuperci şi cârnaţi la cuptor

Ciuperci_si_cârnati_la_cuptor

O reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa, carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6 carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura mustar cu boabe 4 linguri de smantana…

Citeste toata reteta »

Salată de raţă marinată cu bulgur

Salata_de_rata_marinata_cu_bulgur

O reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul…

Citeste toata reteta »

Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

Clatite_cu_ciocolata_si_crema_Chantilly

O reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao, sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata. Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de sare de mare fina 1 lingura de…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca

Bulete_de_branza_cu_sunca_6

O reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella, faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan, mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se…

Citeste toata reteta »

Orez cu curcan în stil indian

Orez_cu_curcan_în_stil_indian

O reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan, patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline…

Citeste toata reteta »

Kebab de miel şi cartofi

Kebab_de_miel_si_cartofi

O reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta. Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in…

Citeste toata reteta »

Taiţei udon

Taitei_udon_7

Cuvantul udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi, măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez), presărată cu ceapă şalota tocată…

Citeste toata reteta »

Ingheţată de caise cu mascarpone

Inghetata_de_caise_cu_mascarpone

O reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone   Mod de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, până când…

Citeste toata reteta »

Salată de pui cu mango

Salata_de_pui_cu_mango

O reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata, coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras…

Citeste toata reteta »

Cremă de brânzeturi proaspete

Crema_de_brânzeturi_proaspete

O reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra 100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1 lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin)…

Citeste toata reteta »

Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

Linguine_cu_pesto_de_nasturel_si_migdale

O reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete, nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate ras, jumatate feliat foarte subtire 50…

Citeste toata reteta »

Punch de brandy

Punch_de_brandy

O reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie   Mod de preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie intr-un pahar…

Citeste toata reteta »

Cum se prepara Hamburgeri (video)

Cum_se_prepara_Hamburgeri.jpg

O reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!

Citeste toata reteta »

Zarzuela (tocanita)

Zarzuela_7

Zarzuela este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o „operetă din fructe de mare“. Nu…

Citeste toata reteta »

Sufleu de lămâie

Sufleu_de_lamâie

O reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana, galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de smantana dulce 3…

Citeste toata reteta »

Ingheţată cu ciocolată si fructe

Inghetata_cu_ciocolata_si_fructe

O reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj, unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra, lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g zahar 1 lingura lapte 140…

Citeste toata

Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado

Salata_de_creveti_cu_portocale_ceapa_rosie_si_avocado

O reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din: portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata fin frunzele de la 1 legatura mica…

Citeste toata reteta »

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Ravioli_cu_spanac_ricotta_si_muguri_de_pin_cu_unt_de_salvie

O reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan. Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran…

Citeste toata reteta »

Parfe de caise

Parfe_de_caise

O reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana   Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare,…

Citeste toata reteta »

Piure de vinete cu cimbru

Piure_de_vinete_cu_cimbru

O reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare (sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele;…

Citeste toata reteta »

Friptură de vită cu salată de orez

Friptura_de_vita_cu_salata_de_orez

O reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g…

Citeste toata reteta »

Salată italienească cu legume şi paste

Salata_italieneasca_cu_legume_si_paste

O reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei, dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280…

Citeste toata reteta »

Punch Calvados

Punch_Calvados

O reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2 picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine cu…

Citeste toata reteta »

Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

Ciuperci_de_padure_pe_mamaliga_la_gratar_cu_brânza_pecorino

O reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o…

Citeste toata reteta »

Tartă cu bacon şi sparanghel

Tarta_cu_bacon_si_sparanghel

O reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina, pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de bacon, taiat bucatele 85 g de…

Citeste toata reteta »

Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

Salata_cu_carne_de_porc_pere_si_nuci_pecan

O reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja rasa 115 g…

Citeste toata reteta »

Sos de pere şi gorgonzola

Sos_de_pere_si_gorgonzola

O reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină…

Citeste toata reteta »

Cartofi dulci cu pasta harissa

Cartofi_dulci_cu_pasta_harissa

O reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa, smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un bol mare bucăţile de cartofi şi…

Citeste toata reteta »

Parfe de ciocolată

Parfe_de_ciocolata

O reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide, dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2 linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide 2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu pereţii groşi,…

Citeste toata reteta »

Crostino toscan

Crostino_toscan

O reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa, capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml supa 4…

Citeste toata reteta »

Dovlecei la grătar cu prosciutto

Dovlecei_la_gratar_cu_prosciutto

O reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare si piper negru 200 g prosciutto de…

Citeste toata reteta »

Orez indian

Orez_indian

O reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti   Mod de preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si se rastoarna…

Citeste toata reteta »

Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai

Salata_de_spanac_nuci_si_brânza_cu_mucegai

O reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de spanac tanar 50 g de nuci   Mod de preparare: Se face dressingul zdrobind brânza şi…

Citeste toata reteta »

Sos de broccoli şi ricotta

Sos_de_broccoli_si_ricotta

O reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru   Mod de preparare: Sesfă broccoli în…

Citeste toata reteta »

Furnici în copac

Furnici_în_copac_11

In ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute,…

Citeste toata reteta »

Parfe de visine

Parfe_de_visine

O reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2 plic) gelatina 4…

Citeste toata reteta »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Noiembrie 1, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: