RSS

Retete usoare #29

02 Noi

Retete usoare:

Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado

Salata_de_creveti_cu_portocale_ceapa_rosie_si_avocado

O reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din: portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata fin frunzele de la 1 legatura mica…

Citeste toata reteta »

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Ravioli_cu_spanac_ricotta_si_muguri_de_pin_cu_unt_de_salvie

O reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan. Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran…

Citeste toata reteta »

Parfe de caise

Parfe_de_caise

O reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana   Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare,…

Citeste toata reteta »

Piure de vinete cu cimbru

Piure_de_vinete_cu_cimbru

O reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare (sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele;…

Citeste toata reteta »

Friptură de vită cu salată de orez

Friptura_de_vita_cu_salata_de_orez

O reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g…

Citeste toata reteta »

Salată italienească cu legume şi paste

Salata_italieneasca_cu_legume_si_paste

O reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei, dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280…

Citeste toata reteta »

Punch Calvados

Punch_Calvados

O reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2 picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine cu…

Citeste toata reteta »

Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

Ciuperci_de_padure_pe_mamaliga_la_gratar_cu_brânza_pecorino

O reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o…

Citeste toata reteta »

Tartă cu bacon şi sparanghel

Tarta_cu_bacon_si_sparanghel

O reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina, pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de bacon, taiat bucatele 85 g de…

Citeste toata reteta »

Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

Salata_cu_carne_de_porc_pere_si_nuci_pecan

O reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja rasa 115 g…

Citeste toata reteta »

Sos de pere şi gorgonzola

Sos_de_pere_si_gorgonzola

O reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină…

Citeste toata reteta »

Cartofi dulci cu pasta harissa

Cartofi_dulci_cu_pasta_harissa

O reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa, smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un bol mare bucăţile de cartofi şi…

Citeste toata reteta »

Parfe de ciocolată

Parfe_de_ciocolata

O reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide, dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2 linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide 2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu pereţii groşi,…

Citeste toata reteta »

Crostino toscan

Crostino_toscan

O reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa, capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml supa 4…

Citeste toata reteta »

Dovlecei la grătar cu prosciutto

Dovlecei_la_gratar_cu_prosciutto

O reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare si piper negru 200 g prosciutto de…

Citeste toata reteta »

Orez indian

Orez_indian

O reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti   Mod de preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si se rastoarna…

Citeste toata reteta »

Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai

Salata_de_spanac_nuci_si_brânza_cu_mucegai

O reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de spanac tanar 50 g de nuci   Mod de preparare: Se face dressingul zdrobind brânza şi…

Citeste toata reteta »

Sos de broccoli şi ricotta

Sos_de_broccoli_si_ricotta

O reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru   Mod de preparare: Sesfă broccoli în…

Citeste toata reteta »

Furnici în copac

Furnici_în_copac_11

In ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute,…

Citeste toata reteta »

Parfe_de_visine

O reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2 plic) gelatina 4…

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Risotto primavera

Risotto_primavera

O reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa verde, mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume, salote, usturoi, orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente:  350 g de sparanghel 2 linguri ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata si tocata 175 g de mazare, decongelata sau…

Citeste toata reteta »

Salata de anghinare si crab

Salata_de_anghinare_si_crab

O reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza, coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc anghinare. Nu se vor folosi frunzele din…

Citeste toata reteta »

Smoothy de zmeură cu îngheţată

Smoothy_de_zmeura_cu_înghetata

O reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1 cutie de inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de lamaie rasa frunze de menta   Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui câteva fructe deoparte,…

Citeste toata reteta »

Slănină cu sparanghel şi şofran

Slanina_cu_sparanghel_si_sofran

O reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel, sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de masline extravirgin supa concentrata de…

Citeste toata reteta »

Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

Osso_buco_cu_dovleac_copt_si_mamaliga_moale

O reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui, frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt, parmezan, mascarpone si zeama de lamaie….

Citeste toata reteta »

Curry de spanac şi năut

Curry_de_spanac_si_naut

O reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii, naut, spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 ceapa, tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din conserva, scurs si calit 250 g spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez…

Citeste toata reteta »

Din bucataria asiatica 1

Asia

Citeste toata reteta »

Parfe de căpşune cu fistic

Parfe_de_capsune_cu_fistic

O reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei, capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei 500 g capsune 100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1 plic zahar…

Citeste toata reteta »

Pad thai

Pad_thai_7

Turiştii din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile, pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă şi bine echilibrată. Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere…

Citeste toata reteta »

Salata de curcan cu varza rosie

Salata_de_curcan_cu_varza_rosie

O reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de chimion, friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos de coacaze, ulei de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita seminte de chimion 300 g friptura de curcan…

Citeste toata reteta »

Punch de zmeura si caise

Punch_de_zmeura_si_caise

O reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de piersici, vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant. Ingrediente: 4 cl caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4 cl sirop de zmeura 5 cl zeama de limeta 1 sticla de vin spumant…

Citeste toata reteta »

Salată de linte aromată cu lămâie şi legume

Salata_de_linte_aromata_cu_lamâie_si_legume

O reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde, usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de capra, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru si piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de usturoi curatat un varf de cutit de…

Citeste toata reteta »

Paste cu ragu de iepure

Paste_cu_ragu_de_iepure

O reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure, usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru, vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1   iepure de casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper…

Citeste toata reteta »

Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla

Carnati_cu_salata_calda_de_varza_rosie_si_sfecla

O reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate, varza rosie, sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100 ml de otet balsamic 100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g amestec de…

Citeste toata reteta »

Cremă de lapte

Crema_de_lapte

O reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 50 g unt 40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare:…

Citeste toata reteta »

Salată tropicală cu carne de vită şi orez

Salata_tropicala_cu_carne_de_vita_si_orez

O reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita, orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere, ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul…

Citeste toata reteta »

Parfe de căpşune cu sos de portocale

Parfe_de_capsune_cu_sos_de_portocale

O reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar, galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200 g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa amidon   Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le pasezi…

Citeste toata reteta »

Toast integral cu banane si miere

Toast_integral_cu_banane_si_miere

O reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane, feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat, pentru servit   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până devin crocante. Se aşază peste ele…

Citeste toata reteta »

Sandwich cu oua si spanac

Sandwich_cu_oua_si_spanac

O reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac, parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute 20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1 chifla   Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale, laptele si spanacul. Amesteca…

Citeste toata reteta »

Supa marocana cu naut

Supa_marocana_cu_naut

O reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina, curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g rosii tocate 200 g…

Citeste toata

Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

Crema_cu_rubarba_trandafir_si_petale

O reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin, suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale care n-au fost stropite cu pesticide sau alte…

Citeste toata reteta »

Cod la cuptor cu verdeaţă

Cod_la_cuptor_cu_verdeata

O reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru, busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1 lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale…

Citeste toata reteta »

Punch de ceai

Punch_de_ceai

O reteta de punch de ceai din: votca, ceai negru, suc de portocale, zeama de lamaie, portocale si zahar. Ingrediente: 8 cl votca 0,5 l ceai negru 2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 felii de portocale zahar   Mod de preparare: Mixam ingredientele racite intr-un pahar de bar si…

Citeste toata reteta »

Tagliatelle al tartufo bianco

Tagliatelle_al_tartufo_bianco_4

Trufele albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele nu par foarte apetisante, cu…

Citeste toata reteta »

Supă de crustacee

Supa_de_crustacee

O reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline…

Citeste toata reteta »

Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată

Tort_de_înghetata_cu_visine_si_ciocolata

O reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine. Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 5 oua 500 ml lapte 200 g smantana 150 g zahar 200 g ciocolata amaruie 500 g visine     Mod de preparare: Speli vişinele….

Citeste toata reteta »

Salată dulce-acrisoară cu carne de rată

Salata_dulce_acrisoara_cu_carne_de_rata

O reteta de salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina, nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi, gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez sălbatic…

Citeste toata reteta »

Sirop de soc, lămâie şi vanilie

Sirop_de_soc_lamâie_si_vanilie

O reteta de siropd e soc, lamaie si vanilie din: zahar, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, acid citric si soc. Ingrediente: 1 kg zahar fin 2 lamai, plus o fasie de coaja de lamaie 1 pastaie de vanilie, sectionata pe lungime, semintele pastrate separat 1 lingura de acid citric pudra sau vitamina C…

Citeste toata reteta »

Chow mein de pui

Chow_mein_de_pui_7

Chow mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice. Foarte des se foloseşte carnea de…

Citeste toata reteta »

Tort cu ciocolata si amaretto

Tort_cu_ciocolata_si_amaretto

O reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto, oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de servire, pentru…

Citeste toata reteta »

Costite de miel cu linte si sos de leurda

Costite_de_miel_cu_linte_si_sos_de_leurda

O reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de lime. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal 1 morcov, tocat marunt 1…

Citeste toata reteta »

Cocktail Cumquat Drink

Cocktail_Cumquat_Drink

O reteta simpla de Cocktail Cumquat Drink din: cumquat, zahar, lichior de portocale, zeama de lamaie, vin alb si vin spumant. Ingrediente: 2 cumquat 1 lingurita de zahar 1 cl lichior de portocale 2 picaturi de zeama de lamaie vin alb sec vin spumant sec   Mod de preparare: Punem intr-un pahar fructele de…

Citeste toata reteta »

Retete internationale: Tăiţei Singapore

Tăiţei_Singapore_7

Există zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai celebri. Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri,…

Citeste toata reteta »

Smochine rumenite

Smochine_rumenite

O reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt…

Citeste toata reteta »

Supa de urzici

Supa_de_urzici

O reteta de supa de urzici din: ulei de masline, ceapa, morcov, praz, cartofi, supa de legume, unt si smantana. Urzicile (Urtica dioica) – Se găsesc în abundenţă primăvara şi sunt bune de mâncat până la sfârşitul lui mai, când înfloresc. Poartă mănuşi ca să eviţi înţepăturile. Cele mai lungi îţi protejează şi braţele,…

Citeste toata reteta »

Cocktail High Hat

Cocktail_High_Hat

O reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar si limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta   Mod de preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea brandy-ul si completam cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de whisky cu crusta de…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare

Mancare_cu_fructe_de_mare_7

O reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti, ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie…

Citeste toata reteta »

Sos pentru paste

Sos_pentru_paste

O reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei…

Citeste toata reteta »

Tăiţei prăjiţi cu carne de vită

Tăiţei_prăjiţi_cu_carne_de_vită_7

Gustul foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici, uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii…

Citeste toata reteta »

Piersici caramelizate cu vin

Piersici_caramelizate_cu_vin

O reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100 g de zahăr granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie despicat 100 ml de vin 50 g de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar coapte, fără…

Citeste toata

Miniclătite Yorkshire

Miniclatite_Yorkshire

O reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare, cu trei-patru ore înainte de…

Citeste toata reteta »

Salată cu porumb dulce şi cereale integrale

Salata_cu_porumb_dulce_si_cereale_integrale

O reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale, apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci, ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale, suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă…

Citeste toata reteta »

Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel

Cuscus_cu_patrunjel_si_file_de_miel

O reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper, seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus, scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri boabe de piper negru 2 linguri seminţe de…

Citeste toata reteta »

Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

Cartofi_si_pastârnac_copti_cu_mustar_si_miere

O reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi, pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb, paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85…

Citeste toata reteta »

Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel

Spaghete_cu_pesto_pe_baza_de_patrunjel

O reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare, usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g parmezan ras suc…

Citeste toata reteta »

Creveţi cu sos de mărar

Creveti_cu_sos_de_marar

O reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper, broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata in fasii subtiri si zeama de la…

Citeste toata reteta »

Tort de inghetata cu piscoturi

Tort_de_inghetata

O reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3 galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie   Mod de preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul…

Citeste toata reteta »

Ketchup

Ketchup

O reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1 morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar otet 1 lingurita mustar 1 lingurita…

Citeste toata reteta »

Cocktail Cofee Egg Nogg

Cocktail_Cofee_Egg_Nogg

O reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac, oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixerul la…

Citeste toata reteta »

Quiche cu branza

Quiche_cu_branza

O reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde, bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua…

Citeste toata reteta »

Friptură de vită cu sos de ceapă

Friptura_de_vita_cu_sos_de_ceapa

O reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar, cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita seminte de telina…

Citeste toata reteta »

Salată cu brânză de vaci şi piersici

Salata_cu_brânza_de_vaci_si_piersici

O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g fasole verde rupta in doua…

Citeste toata reteta »

Sos pesto genovez

Sos_pesto_genovez

O reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline extravirgin sare grunoasa   Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar frunzele…

Citeste toata reteta »

Tort de inghetata

Tort_de_inghetata

O reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt, zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca, glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie: 500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar pentru crema iti…

Citeste toata reteta »

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura_si_tort_de_clatite_cu_verdeturi_de_primavara

O reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din: faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde, hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre. Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2 linguri ulei 300…

Citeste toata reteta »

Salată Thai de morcovi şi ridichi

Salata_Thai_de_morcovi_si_ridichi

O reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli, coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1…

Citeste toata reteta »

Tartă cu busuioc

Tarta_cu_busuioc

O reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare, ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana…

Citeste toata reteta »

Salată cu bucăţi de friptură

Salata_cu_bucati_de_friptura

O reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita, usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Prajitura cu mere

Prajitura_cu_mere_6

O reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua. Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura praf de copt 1 lingurita de sare…

Citeste toata reteta »

Salata tarama cu pita de casa

Salata_tarama_cu_pita_de_casa

O reteta de salata tarama cu pita de casa din: paine alba, lapte, icre de cod afumate, zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline si drojdie. Ingrediente: 2 1/2 felii groase de paine alba, fara coaja 100 ml lapte integral 200 g icre de cod afumate 1 catel de usturoi, curatat…

Citeste toata

Minicocteiluri cu creveţi

Minicocteiluri_cu_creveti

O reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana 50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi, taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici, decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii…

Citeste toata reteta »

Salată de paste cu salsa de castraveţi

Salata_de_paste_cu_salsa_de_castraveti

O reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel, menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina, ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta verde tocata 4 linguri codite de ceapa…

Citeste toata reteta »

Sos de brânză de vaci şi şofran

Sos_de_brânza_de_vaci_si_sofran

O reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie de vanilie 2 linguri zahar   Mod de preparare: Pune laptele la încălzit. Despică…

Citeste toata reteta »

Supă de fasole albă si legume

Supa_de_fasole_alba_si_legume

O reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii, pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o noapte înainte şi să…

Citeste toata reteta »

Tiramisu de fructe cu îngheţată

Tiramisu_de_fructe_cu_înghetata

O reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata. Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de coacaze negre 2 linguri zahar…

Citeste toata reteta »

Salată cu mere şi curmale

Salata_cu_mere_si_curmale

O reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate de samburi si tocate grosier 1…

Citeste toata reteta »

Fondue valdostan

Fondue_valdostan

O reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4 galbensuri 35 g unt sare si piper alb   Mod de preparare: Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi…

Citeste toata reteta »

Salată de curcan cu struguri şi nuci pecan

Salata_de_curcan_cu_struguri_si_nuci_pecan

Cu contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan. Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin…

Citeste toata reteta »

Punch Amaretto

Punch_Amaretto

O reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl sirop candel 50 g coacaze   Mod de preparare: Turnam intr-o cana de Sangire…

Citeste toata reteta »

Cupe cu avocado şi creveţi

Cupe_cu_avocado_si_creveti

O reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa…

Citeste toata reteta »

Retete pentru weekend #12

restaurantedelux.ro_11.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu brânză de vaci şi piersici   O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde,…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere

Salata_de_radicchio_cu_mere_si_pere_6

O reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua, ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere, pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2 linguri de ceapa tocata…

Citeste toata reteta »

Supă de creson

Supa_de_creson

O reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa, creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2 mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă   Mod de preparare: Se…

Citeste toata reteta »

Cum se prepara somon in aluat (video)

Cum_se_prepara_somon_in_aluat.jpg

O reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in aluat Pofta buna!

Citeste toata reteta »

Salată de legume de primăvară

Salata_de_legume_de_primavara

O reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde, sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel, fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g bob sau soia verde 200 g de…

Citeste toata reteta »

Cocktail de trandafir

Cocktail_de_trandafir

O reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar, vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1 sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Lasam o ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul si cu o jumatate de…

Citeste toata reteta »

Tort cu nuci, vişine si cacao

Tort_cu_nuci_visine_si_cacao

O reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao, galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4 galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura coaja de portocala confiata 50 g…

Citeste toata reteta »

Supa Pasta e fagioli

Supa_Pasta_e_fagioli_7

Mâncăruri delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar: supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt simple, dar bine făcute. In…

Citeste toata reteta »

Sos bolognez

Sos_bolognez

O reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita, kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de legume 50…

Citeste toata reteta »

Haloumi la grătar cu salată de vinete

Haloumi_la_gratar_cu_salata_de_vinete

O reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline Kalamata, fără sâmburi 1…

Citeste toata

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Noiembrie 2, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: