RSS

Retete de Craciun #18

03 Noi

Retete de Craciun:

Merluciu cu cartofi

Merluciu_cu_cartofi

O reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi, curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de vin alb…

Citeste toata reteta »

Cocktail Old City

Cocktail_Old_City

O reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake & strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se foloseste garnish de lamaie verde.  

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura

Tarta_cu_cirese_si_zmeura_06

O reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de…

Citeste toata reteta »

Tortilla cu legume la grătar şi feta

Tortilla_cu_legume_la_gratar_si_feta

O reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar, amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1 lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli, usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si…

Citeste toata reteta »

Ghiveci de dovleac si vinete

Ghiveci_de_dovleac_si_vinete

O reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12 stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar…

Citeste toata reteta »

Terci de ovaz cu banane si capsuni

Terci_de_ovaz_cu_banane_si_capsuni

O reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150…

Citeste toata reteta »

Chifteluţe de porumb

Chiftelute_de_porumb

O reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru…

Citeste toata reteta »

Punch Claret

Punch_Claret

O reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de lamaie 8 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la jumatate cu gheata.

Citeste toata reteta »

Ardei iuţi umpluţi

Ardei_iuti_umpluti

O reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei (conserva) 5-6 capere desarate 200 ml…

Citeste toata reteta »

Paella cu pui si chorizo

Paella_cu_pui_si_chorizo

O reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din…

Citeste toata reteta »

Budincă de porumb în stil tex mex

Budinca_de_porumb_în_stil_tex_mex

O reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2 linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in cubulete 1 lingura praf de chilli…

Citeste toata reteta »

Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole

Bot_de_vitel_cu_castraveti_telina_si_fasole

O reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 castravete mare 80 g…

Citeste toata reteta »

Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

Conopida_crocanta_cu_parmezan_si_migdale

O reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline…

Citeste toata reteta »

Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă

Salata_de_pastrav_brun_si_pancetta_crocanta

O reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi…

Citeste toata reteta »

Rasol in sos cu rozmarin

Rasol_in_sos_cu_rozmarin

O reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu, ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciu­perci 1-2 crenguţe…

Citeste toata reteta »

Amestec de arome picante

Amestec_de_arome_picante

O reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Curăţă morcovii,…

Citeste toata reteta »

Dulceaţă de dovleac cu cardamom

Dulceata_de_dovleac_cu_cardamom

O reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa   Mod de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de…

Citeste toata reteta »

Tortilla

Tortilla

O reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în…

Citeste toata reteta »

Fettuccine Alfredo

Fettuccine_Alfredo_7

In Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte…

Citeste toata reteta »

Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

Salata_de_ton_cu_rosii_confiate_si_pepene_galben

O reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură…

Citeste toata reteta »

Supă de gulii cu crutoane

Supa_de_gulii_cu_crutoane

O reteta de supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma, supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2 lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii paine 1…

Citeste toata reteta »

Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

Pere_dulci_acrisoare_cu_aroma_de_scortisoara

O reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu 500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare 2 foi de…

Citeste toata reteta »

Spaghetti marinara

Spaghetti_marinara_4

Spaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano….

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Rata cu portocale

Rata_cu_portocale

O reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale, zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1 lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de…

Citeste toata reteta »

Salată crocantă cu gulii

Salată_crocantă_cu_gulii

O reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi, ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2 ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1 lingură apă rece…

Citeste toata reteta »

Desert cu gem de afine

Desert_cu_gem_de_afine

O reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine. Ingrediente: 200 g faina 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahar 4 oua coaja rasa de lamaie 1 praf de sare 1 praf de copt gem…

Citeste toata reteta »

Salată de pui cu brânză de capră şi fructe

Salata_de_pui_cu_brânza_de_capra_si_fructe

O reteta de salata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui, boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie, ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g sunca de pui 200 g boabe de struguri albi si negri 2 pere…

Citeste toata reteta »

Punch Bombay

Punch_Bombay

O reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 4…

Citeste toata reteta »

Legume în wok cu chifteluţe şi orez

Legume_in_wok_cu_chiftelute_si_orez

O reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi (cca. 275 g) 1…

Citeste toata reteta »

Friptură de primăvară

Friptura_de_primavara

O reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura. Ingrediente: 1,5 – 2 kg de cartofi 8-10 felii de carne de porc 1 ardei gras 2-3 rosii 500 ml smantana 400 ml lapte sare untura sau unt pentru uns tava   Mod de preparare:…

Citeste toata reteta »

Portocale în caramel cu cremă de sherry

Portocale_în_caramel_cu_crema_de_sherry

O reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai…

Citeste toata reteta »

Legume prăjite cu sos iute de usturoi

Legume_prajite_cu_sos_iute_de_usturoi

O reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi, ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli 300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei…

Citeste toata reteta »

Prajitura cu gem acrisor

Prajitura_cu_gem_acrisor

O reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si fructe uscate. Ingrediente: 5 oua 200 g zahar 200 ml ulei 300 g faina coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 800 g…

Citeste toata reteta »

Piure de spanac cu smântână

Piure_de_spanac_cu_smântâna

O reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte, sare, smantana, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 75 g unt 50 g faina 1/4 l lapte sare 100 g smantana 1 lingurita zeama de lamaie putin piper   Mod de preparare: Cureti spanacul, îl speli în mai…

Citeste toata reteta »

Capsuni in ciocolata si fistic

Capsuni_in_ciocolata_si_fistic

O reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată prove­nită de la boabele de…

Citeste toata reteta »

Fasole cu ardei dulci

Fasole_cu_ardei_dulci

O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit…

Citeste toata reteta »

Cartofi noi gratinaţi cu legume

Cartofi_noi_gratinati_cu_legume

O reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana, fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara, oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2 ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata…

Citeste toata reteta »

Dulceaţă de caise şi migdale

Dulceata_de_caise_si_migdale

O reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm)   Mod de preparare: Pentru prepararea acestei dulceţi, ai grijă să alegi…

Citeste toata reteta »

Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute_in_sos_de_rosii

O reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa, usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente:…

Citeste toata reteta »

Ştevie scăzută cu ciuperci

Stevie_scazuta_cu_ciuperci

O reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci, concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti si speli…

Citeste toata reteta »

Saltimbocca de pui cu salata de roşii

Saltimbocca_de_pui_cu_salata_de_rosii

O reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui, sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb, rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri…

Citeste toata reteta »

Retete culinare gustoase

restaurantedelux.ro_.jpg

Retete culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci   O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la…

Citeste toata reteta »

Dulceaţă de cireşe cu lichior

Dulceata_de_cirese_cu_lichior

O reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese   Mod de preparare: Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din…

Citeste toata reteta »

Spaghetti all’aglio e olio

Spaghetti_all_aglio_e_olio_5

Aceasta este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine scurse de apă. Pe deasupra…

Citeste toata reteta »

Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită

Supa_de_telina_cu_brânza_Stilton_si_pâine_prajita

O reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt, ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1 lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi tăiate sare de mare…

Citeste toata reteta »

Sparanghel cu sos

Sparanghel_cu_sos

O reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele în dreptul treimii…

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Prăjitură cu morcovi

Prajitura_cu_morcovi

O reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri, frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu…

Citeste toata reteta »

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Dulceata_de_piersici_si_lamâie

O reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa   Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa sub­ţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie…

Citeste toata reteta »

Salata de cirese cu pancetta

Salata_de_cirese_cu_pancetta

O reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta, cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare…

Citeste toata reteta »

Punch de cirese

Punch_de_cirese

O reteta simpla de Punch de cirese din: cirese, suc de portocale, vin rosu, suc de cirese, zeama de lamaie si portocale. Ingrediente: 100 g cirese 0,5 l de suc de portocale 1 sticla de vin rosu 0,5 l de suc de cirese 3 picaturi de zeama de lamaie bucata de portocala   Mod…

Citeste toata reteta »

Supa de portocale si morcov

Supa _de_portocale_si_morcov

O reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine…

Citeste toata reteta »

Pacheţele picante de varză roşie

Pachetele_picante_de_varza_rosie

O reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie, ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru, scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne…

Citeste toata reteta »

Retete internationale: Crema catalana

Crema_catalana

O reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2 linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja rasă fin de la 1 portocală…

Citeste toata reteta »

Salata de castraveti si capsuni

Salata_de_castraveti_si_capsuni

O reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar, menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni, castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3…

Citeste toata reteta »

Budincă de cartofi şi pui

Budinca_de_cartofi_si_pui

O reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de unt 5 fire de marar verde   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert…

Citeste toata reteta »

Gulii călite

Gulii_calite

O reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen, apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite. Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen 100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin   Mod de preparare: Se decojesc guliile şse îndepărtează…

Citeste toata reteta »

Jeleu de mere

Jeleu_de_mere

O reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie   Mod de preparare: Există numeroase varietăţi de mere, pentru această re­ţetă fiind indicate cele cu pulpa mai…

Citeste toata reteta »

Supa_de_pui_cu_paste_ditalini_7

O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita…

Citeste toata reteta »

Croissant cu sos de cirese proaspete

Croissant_cu_sos_de_cirese_proaspete

O reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă…

Citeste toata reteta »

Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)

Cum_se_prepara_chiftelute_de_cartofi.jpg

O reteta video despre cum se prepara chiftelute de cartofi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatois. Cum se prepara chiftelute de cartofi Pofta buna!

Citeste toata

Somon afumat la cald cu salată de untisor

Somon_afumat_la_cald_cu_salata_de_untisor

O reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este…

Citeste toata reteta »

Omleta cu capsuni

Omleta_cu_capsuni

O reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2 linguri de unt   Mod…

Citeste toata reteta »

Ciorbă de urzici ca în Ardeal

Ciorba_de_urzici_ca_în_Ardeal

O reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau…

Citeste toata reteta »

Ficăţei de pui la capac

Ficatei_de_pui_la_capac

O reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei 80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1…

Citeste toata reteta »

Peste la cuptor in crusta de susan

Peste_la_cuptor_in_crusta_de_susan

O reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare, iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1…

Citeste toata reteta »

Sos Supreme

Sos_Supreme

O reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar. Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui fierbinte 400 ml…

Citeste toata reteta »

Tarta cu sparaghel si blat de foi

Tarta_cu_sparaghel_si_blat_de_foi

O reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor…

Citeste toata reteta »

Varză înăbuşită cu mere si chimen

Varza_înabusita_cu_mere_si_chimen

O reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1 lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura otet de mere 2 mere rosii…

Citeste toata reteta »

Branza Brie in tarte cu cirese

Branza_Brie_in_tarte_cu_cirese

O reteta de branza brie in tarte cu cirese din: foi de placinta, branza brie, cirese si sos dulce de chili. Ingrediente: foi de plăcintă 125 g brânză brie 250 g cireşe 30 ml sos dulce de chili   Mod de preparare: Fiecare foaie de plăcintă se taie în pătrăţele de 5 centimetri. Se…

Citeste toata reteta »

Tort cu ciocolată albă

Tort_cu_ciocolata_alba

O reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe. Ingrediente: 9 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de faina 1 esenta de vanilie 1 praf de copt 1 praf de sare pentru sirop: 200 g zahar 500-600 ml apa…

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Gulii umplute

Gulii_umplute

O reteta de gulii umplute din: gulii, ceapa, ulei, carne tocata, supa de legume, ou, chimen, orez si cascaval. Ingrediente:  8 gulioare 1 ceapa 2 linguri ulei 500 g carne tocata 1 l supa de legume 1 ou 1 lingura chimen 180 g orez fiert 4 linguri cascaval   Mod de preparare: Se spala…

Citeste toata reteta »

Sirop caramel cu portocale

Sirop_caramel_cu_portocale

Puneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel…

Citeste toata reteta »

Bame cu cartofi

Bame_cu_cartofi

O reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4 catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata…

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Papricaş de pui

Papricas_de_pui

O reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si patrunjel. Ingrediente:  200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 ou sare…

Citeste toata reteta »

Costite aromate cu glazura de portocale

Costite_aromate_cu_glazura_de_portocale

O reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr…

Citeste toata reteta »

Sos Mornay

Sos_Mornay

O reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu,…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Tarta cu ananas

Tarta_cu_ananas_13

O reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt   Mod de preparare: Se amesteca…

Citeste toata reteta »

Cocktail French Martini

Cocktail_French_Martini

O reteta simpla de Cocktail French Martini din: absolut raspberry, vodca si sweet and sour. Ingrediente: 20 ml Absolut Raspberry 20 ml Vodca 40 ml Sweet and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake and strain si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte.

Citeste toata reteta »

Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

Urzici_cu_oua_ochiuri_si_mamaliguta

O reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare   Mod de preparare: Cureţi urzicile de codiţe,…

Citeste toata reteta »

Salata cu portocale si masline

Salata_cu_portocale_si_masline

O reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru, ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale. Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2 linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie   Mod…

Citeste toata

Coaste de miel cu salicornia

Coaste_de_miel_cu_salicornia

O reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie. Salicornia se găseşte la…

Citeste toata reteta »

Farfalle cu ciuperci

Farfalle_cu_ciuperci

O reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat…

Citeste toata reteta »

Sos Beurre fondue

Sos_Beurre_fondue

O retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml apă vin alb sec sau supă de pui 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit zeamă de lămâie, după gust Mod de preparare: Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec…

Citeste toata reteta »

Minipizza cu spanac

Minipizza_cu_spanac

O reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina. Ingrediente: 500 g aluat de foi 150 g baby spanac 6 fleii mari de sunca de Praga 2 catei de usturoi 2 linguri apa sare piper 250 g mozzarella faina   Mod de…

Citeste toata reteta »

Supă de sparanghel şi mazăre

Supa_de_sparanghel_si_mazare

O reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui, cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte,…

Citeste toata reteta »

Sarmale cu urdă

Sarmale_cu_urda

O reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde 1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta tomate concentrat de…

Citeste toata reteta »

Salata crocanta cu rucola si rodie

Salata_crocanta_cu_rucola_si_rodie

O reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200 gr rucola sare piper   Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata rodia si separa samburii…

Citeste toata reteta »

Sosuri

Sosuri.jpg

Cateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari! Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos…

Citeste toata reteta »

Bors de ouă cu stevie

Bors_de_oua_cu_stevie

O reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie. Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1 legatura…

Citeste toata reteta »

Plăcintă de peste cu praz şi creveţi

Placinta_de_peste_cu_praz_si_creveti

O reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz, patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile…

Citeste toata reteta »

Tortellini cu prosciutto

Tortellini_cu_prosciutto_3

Aceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, carne…

Citeste toata reteta »

Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

Varza_de_Bruxelles_si_cartofi_în_sos_picant

O reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi 1 mar rosu de…

Citeste toata reteta »

Crochete de caşcaval cu salată asortată

Crochete_de_cascaval_cu_salata_asortata

O reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou, cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon, zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru crochete: 500 ml lapte 100 g gris 1 ou 100 g cascaval ras sare…

Citeste toata reteta »

Cartofi umpluţi copţi în coajă

Cartofi_umpluti_copti_în_coaja

O reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci, dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon…

Citeste toata reteta »

Creveti in sos de portocale

Creveti_in_sos_de_portocale

O reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco. Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie 150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos de rosii (sau…

Citeste toata reteta »

Cocktail Cafe Acapulco

Cocktail_Cafe_Acapulco

O reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1 lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior) cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Dizolvam cafeaua instant si…

Citeste toata reteta »

Supa de stevie cu ou

Supa_de_stevie_cu_ou

O reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata salata verde 500 g…

Citeste toata reteta »

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti_alla_carbonara_7

Acest sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de piper negru, măcinat destul de mare, care…

Citeste toata reteta »

Oua coapte cu ciuperci de padure

Oua_coapte_cu_ciuperci_de_padure

O reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii mari, curăţate şi tocate mărunt…

Citeste toata reteta »

Sos de capere

Sos_de_capere

O reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu…

Citeste toata reteta »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Noiembrie 3, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: