RSS

Retete usoare #35

15 Noi

Retete usoare:

Tarta cu pepene galben

Tarta_cu_pepene_galben

O reteta de tarta cu pepene galben din: piscoturi, miez de pepene galben, unt, gelatina, zahar, frisca, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 200 g piscoturi 500 g miez de pepene galben 150 g unt 1 plic gelatina 100 g zahar 200 g frisca zahar vanilat fructe pentru ornat dupa preferinta sau fulgi de ciocolata…

Citeste toata reteta »

Aperitiv: Vinete umplute

Vinete_umplute

O reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 ceapa 5 rosii 1 ardei gras sare piper 1/3 lingurita chimen 4 linguri ulei   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interi­or, cu ajutorul…

Citeste toata reteta »

Retete pentru weekend #24

Retete_36.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Varza de Bruxelles cu sos de mustar O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa,…

Citeste toata reteta »

Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete

Tort_de_ciocolata_cu_înghetata_si_fructe_proaspete

Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat 80 g faina in plus: 300 g ciocolata alba 2 oua proaspete 2 linguri lichior de portocale 600 g frisca…

Citeste toata reteta »

Cocktail Black Passion Fruit Tea

Cocktail_Black_Passion_Fruit_Tea

Cocktail Balck Paassion Fruit Tea din: passion fruit puree, fresh lemon si strong cold black infusion. Ingrediente: 25 ml passion fruit puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 g strong cold black tea infusion   Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se amesteca…

Citeste toata reteta »

Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperci

Ardei_umpluti

O reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, chifle, unt, ciuperci champignon, ceapa, usturoi, patrunjel, lapte, ou, sare, piper, nucsoara si supa. Ingrediente: 4 ardei grasi 4 chifle de o zi 4 linguri unt 100 g ciuperci champignon 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura patrunjel tocat 125 ml lapte fierbinte 1 ou…

Citeste toata reteta »

Salata picanta de pui cu pepene galben

Salata_picanta_de_pui_cu_pepene_galben

O reteta de salata picanta de pui cu pepene galben din: pui, pepene galben, zarzavat de supa, ceapa, ardei iute, salata verde, boabe de piper, suc de lamaie, suc de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 pepene galben 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 1 ardei iute mic 1 salata…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine_7

Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1/2 cana nuci…

Citeste toata reteta »

Ardei umpluţi, pe grătar

Ardei_umpluti_pe_gratar

Ardei umpluţi, pe grătar din: ardei capia, sare, stafide, unt cu usturoi, supa, cuscus, ceapa, curry, sos sambal oelen, migdale, seminte de pin, piper si unt. Ingrediente: 8 ardei capia rosii sare 100 g stafide 1 lingura unt cu usturoi pisat 350 ml supa 150 g cuscus instant 1 ceapa curry 1 varf de…

Citeste toata reteta »

Tarte cu branză şi pere

Tarte_cu_branza_si_pere.png

O reteat delicioasa de tarta cu: aluat foitaj, pere, branza cu mucegai albastru, mascarpone, miere, migdale, ou. Ingrediente: 400g de aluat foitaj 2-3 pere tari 200g de brânză cu mucegai albastru 2 linguri de mascarpone (se poate înlocui cu unt moale) 3 linguri de miere lichidă 1 pumn de migdale, tăiate fâşii, coapte într-o…

Citeste toata reteta »

Zacuscă cu mere

Zacusca_cu_mere

O reteta de zacusca cu mere din: gogosari, ardei gras, mere, morcovi, telina, ceapa, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg mere 1 kg morcovi 1 kg telina 1/2 kg ceapa 1 l bulion 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc pe…

Citeste toata reteta »

Budinca de vinete cu cascaval

Budinca_de_vinete_cu_cascaval

O reteta de budinca de vinete cu cascaval din: vinete, cartofi, cascaval, bulion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi 250 g cascaval 5 linguri bulion 1 lingurita boia iute sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert, apoi îi cureţi de coajă….

Citeste toata reteta »

Prăjitură cu prune

Prajitura_cu_prune

O reteta de prajitura cu prune din: prune, oua, faina, cacao, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie, sare, ciocolata cu lapte, frisca, fulgi de migdale, unt, lichior de migdale, menta si scortisoara. Ingrediente: un kg prune 8 oua 8 linguri faina 2 linguri cacao 10 linguri zahar pudra esenta de…

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Vinete umplute

Vinete_umplute

O reteta de vinete umplute din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, ulei de masline, ou, busuioc, sare, piper si unt. Ingrediente: 2 vinete (a 250 g) 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 2 linguri ulei de masline 1 ou fiert…

Citeste toata reteta »

Ciorbă deasă de legume

Ciorba_deasa_de_legume

O reteta de ciorba deasa de legume din: varza, patrunjel, cartofi, telina, morcovi, ceapa verde, arde gras, pastarnac, fasole verde, fasole neagra, bors, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 2 fire ceapa verde 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1…

Citeste toata reteta »

Cocktail Red Tea

Cocktail_Red_Tea

O reteta simpla de Cocktail Red Tea din: rasperry puree, fresh lemon si strong cold berry tea infusion. Ingrediente: 25 ml rasperry puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold berry tea infusion   Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se…

Citeste toata reteta »

Tarta cu vinete

Tarta_cu_vinete

O reteta de tarta cu vinete din: faina, drojdie, lapte, amrgarina, sare, zahar, vanata, broccoli, masline, praz, usturoi, oua, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 300 ml lapte 150 g unt/margarina sare 1 lingurita rasa de zahar 1 vanata 250 g broccoli 150 g masline tocate fin 1 fir de…

Citeste toata reteta »

Guguluf glazurat cu prune

Guguluf_glazurat_cu_prune

O reteta de guguluf glazurat cu prune din: oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, drojdie, lapte, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar pudra, prune, nuci, smantana, unt, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 oua 200 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui un praf sare 70 g drojdie proaspata 175…

Citeste toata reteta »

Legume cu cărnăciori

Legume_cu_carnaciori

O reteta de legume cu carnaciori din: carnati de curcan, ceapa, usturoi, chilli, ardei gras, fasole verde, porumb, fasole boabe, ulei, rosii, sare, piper cayenne, suc de lamaie, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 400 g carnati de curcan 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 2 chilli 2 ardei grasi 250 g fasole verde 200…

Citeste toata reteta »

Barbecue de pasăre

Barbecue_de_pasare

O reteta de barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui, porumb, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4 linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de ardei dulce sare piper 4…

Citeste toata reteta »

Penne cu rosii si dovlecei

Penne_cu_rosii_si_dovlecei

Penne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de…

Citeste toata reteta »

Desert: Tartă de piersici

Tarta_de_piersici

Tarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta. Ingrediente: 300 g foitaj 3 piersici coapte, tari 3 linguri suc de lamaie 2 linguri zahar pudra 100 g gem de caise zahar pudra sau menta pentru ornat   Mod de preparare: Aşezaţi foile din foitaj una lângă…

Citeste toata reteta »

Supa de porumb cu praf de curry

Supa_de_porumb_cu_praf_de_curry

O reteta de supa de porumb cu praf de curry din: ulei de masline, cartofi, boabe de porumb, praf de curry, supa de pasare, suc de lamaie, smantana si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi rosii, mici 5 cani boabe de porumb 2 lingurite praf de curry 6 cani de supa…

Citeste toata reteta »

Cotlete de porc cu ciuperci

Cotlete_de_porc_cu_ciuperci

O reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3…

Citeste toata reteta »

Supă de mărar

Supa_de_marar

O reteta de supa de marar din: ciolan afumat, marar, smantana, ulei de floarea soarelui, faina, boia dulce, sare, piper si oua. Ingrediente: pentru supa de marar: 1 ciolan afumat (sau bucati de sunca afumata) 2 legatura de marar 300 ml smantana 4 linguri de ulei de floarea soarelui 2 linguri de faina alba…

Citeste toata reteta »

Fructe de mare în stil spaniol

Fructe_de_mare_în_stil_spaniol

O reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi 200 g fructe…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta

Salata_de_spanac_cu_ciuperci_ceapa_si_branza_feta

O reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din: spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2…

Citeste toata reteta »

Legume cu carne în coajă de pâine

Legume_cu_carne_în_coaja_de_pâine

Legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper. Ingrediente: 1/2 kg faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g conopida…

Citeste toata reteta »

Punci de lapte

Punci_de_lapte

O reteta simpla de punci de lapte din: lapte, zahar, lichior cu rom, rachiu, lichior de portocala, scortisoara, frisca si scortisoara. Ingrediente: 0,4 l lapte 4 lingurite de zahar 1 paharel de lichior cu rom 1 lingura de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de lichior de portocala 3 batoane de scortisoara frisca lichida scortisoara  …

Citeste toata reteta »

Cum se curăţă calamarii

Calamar

Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi…

Citeste toata reteta »

Prajitura cu piersici si frisca

Prajitura_cu_piersici_si_frisca

O reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt, zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce, pierisici si frisca. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 75 g zahar 75 g unt rece 1 ou umplutura: 3 oua 100 g zahar 1 pachet budinca vanilie…

Citeste toata reteta »

Ruladă cu ou şi verdeaţă

Rulada_cu_ou_si_verdeata

Rulada cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei, salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume, rosii si supa. Ingrediente: 1 tulpina praz sare 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2 lingurita salvie tocata 1 ou 500 g carne…

Citeste toata reteta »

Budinca cu paste si branza

Budinca_cu_paste_si_branza

O reteta de budinca cu paste si branza din: paste, oua, sare, branza telemea, branza dulce, smantana, zahar vanilat, unt, si pesmet. Ingrediente: 400 g paste 5 oua o lingurita sare 250 g branza telemea 100 g branza dulce 2 linguri smantana un plic zahar vanilat 100 g unt 1-2 linguri zahar 1-2 linguri…

Citeste toata reteta »

Plăcintă cu bezea de agrişe

Retete_1

Plăcintă cu bezea de agrişe din: aluat, zahar, agrise, sirop de soc, amidon, amidon, unt, albusuri si zahar. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 50 g zahar 400 g agrise 2 linguri sirop de soc 2 linguri amidon 75 g unt la temperatura camerei pentru bezea: 3 albusuri 175 g zahar   Mod de…

Citeste toata reteta »

Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudo

Salata_cu_ardei_copti_si_prosciutto_crudo

Salata cu ardei copti si prosciutto crudo din: ardei grasi, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de salata si ulei de masline. Câteva legume, un mix de salată şi nişte mozzarella devin un preparat inedit pentru o masă de prânz sănătoasă. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 1 bucata mozzarella (aproximativ 150g), taiata…

Citeste toata reteta »

Chifteluţe cu legume

Chiftelute_cu_legume

O reteta de chiftelute cu legume din: condimente, carne tocata, usturoi, scortisoara, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 1 plic condimente pentru carne tocata 500 g carne tocata 1 catel de usturoi putina scortisoara 4 linguri ulei de masline 200 g dovlecel cate 1 ardei gras rosu si…

Citeste toata reteta »

Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan

Supa_de_paste_cu_chiftele_si_crostini_cu_parmezan

Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan din: ulei de masline, carne tocata de vita, paine, ceapa, rosii, lapte, oregano, paste, parmezan, bagheta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g carne tocata de vita 2 felii de paine alba, faramitata 1 ceapa mica, tocata marunt 2×400 g de rosii…

Citeste toata reteta »

Rulouri de ardei cu anchoa şi capere

Rulouri_de_ardei_cu_anchoa_si_capere

O reteta de rulouri de ardei cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt patrunjel 2 lingurite otet balsamic 2 lingurite…

Citeste toata reteta »

Ruladă cu foi de napolitană

Retete_5

O reteta de rulada cu foi de napolitana din: foi de napolitana, zahar, apa, biscuiti, lapte praf, cocos, esenta de vanilie si margarina. Ingrediente: 3 foi de napolitana pentru umplutura de biscuiti: 200 g zahar 2 cani apa 500 g biscuiti simpli pentru crema alba: 250 g zahar 300 g lapte praf 100 g…

Citeste toata reteta »

Tartă cu somon şi broccoli

Tarta_cu_somon_si_broccoli

O reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme fraiche, aluat, ou, somon si mazare. Ingrediente: 100 g broccoli, desfacut in buchetele 85 g nasturel, tocat 4 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit) 420 g aluat de foitaj (2 foi mari) 1 ou, batut 1 fileu de somon de…

Citeste toata reteta »

Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel

Retete_1

O reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni 1 ardei gras portocaliu 1 ardei capia rosu 1 ceapa mare rosie un graunte de usturoi 2-3 morcovi…

Citeste toata reteta »

Bruschete cu mozzarella

Bruschete_cu_mozzarella

O reteta de bruchete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru. Ingrediente: 500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o paine cimbru   Mod…

Citeste toata reteta »

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute

Calamar_crocant_cu_maioneza_lamâie_verde_si_ardei_iute

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai. Ingrediente: 4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt coaja rasa si zeama de la o…

Citeste toata reteta »

Tocăniţă cu ardei si dovlecei

Tocanita_cu_ardei_si_dovlecei

O reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi, pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, otet balsamic si maghiran. Ingrediente: 4-5 ardei, diferite soiuri 2-3 cepe 4-6 catei de usturoi o lingura pesmet 4 rosii 4 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat…

Citeste toata reteta »

Punci de oua

Punci_de_oua

O reteta simpla de punci de oua din: oua, apa, zahar, ghimbir, cuisoare, coaja de lamaie si rom. Ingrediente: 8 oua 1/4 l apa 3 linguri de zahar putin ghimbir macinat cuisoare macinate coaja de lamaie uscata 1/4 l rom (40%)   Mod de preparare: Fierbem apa. Intr-un vas batem galbenusul cu zahar, pana…

Citeste toata reteta »

Retete de post: Salata de dovlecei

Salata_de_dovlecei

Salata de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic, sare si piper alb. Ingrediente:  4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet balsamic sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele…

Citeste toata reteta »

Pastrav cu spanac

Pastrav_cu_spanac

O reteta de pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie verde si rosie. Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa…

Citeste toata reteta »

Specialitate cu legume

Specialitate_cu_legume

Specialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 200 g broccoli 4 morcovi 5-6 cartofi 200 g porumb dulce 20 g unt 1-2 legaturi patrunjel 2-3 linguri otet balsamic sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar 2-3 lingurite ulei de…

Citeste toata reteta »

Cotlet de porc in sos dulce acrisor

Cotlet_de_porc_in_sos_dulce_acrisor

O reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6…

Citeste toata reteta »

Brioşe cu struguri

Briose_cu_struguri

O reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie. Pentru deserturi, alege boabele de struguri şi unge-le cu miere…

Citeste toata reteta »

Farfalle cu somon si chives

Farfalle_cu_somon_si_chives

O reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate   Mod de preparare:…

Citeste toata reteta »

Retete vegetariene: Pizza vegetariana

Pizza_vegetariana

O reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc verde. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g drojdie 150 ml lapte un praf sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 200 g mozzarella 2 dovlecei o ceapa 200 g ciuperci…

Citeste toata reteta »

Rulouri cu branza de capra

Rulouri_cu_branza_de_capra

O reteta de rulouri cu branza de capra din: prosciutto crudo, branza de capra, susan, unt, cimbru, ceapa verde, sos picant de rosii, sare si piper rosu. Ingrediente:  16 felii de prosciuto crudo uscat (sau sunca de Praga) 250 g branza de capra in saramura 50 g susan 75 g unt cimbru 2-3 fire…

Citeste toata reteta »

Supa de branza

Supa_de_branza

O reteta de supa de branza din: unt, praz, morcov, telina, faina, pasara, branza cheddar, parmezan si crutoane. Ingrediente: 125 g unt 1 praz 1 morcov 1 telina 75 g faina 1 l supa pasare 250 g de branza Cheddar 30 g parmezan crutoane   Mod de preparare: In untul topit se calesc legumele…

Citeste toata reteta »

Clatite bogate

Clatite_bogate

Clatite bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare, piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei o vanata 3 ardei 2 cepe 4 rosii 400 g pulpa de porc sare piper ulei de masline pentru aluatul de clatite: 2 oua 300 ml lapte 3…

Citeste toata reteta »

Plachie românească de crap

Plachie_româneasca_de_crap

Plachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3 ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde…

Citeste toata reteta »

Ciocolata calda cu rom

Ciocolata_calda_cu_rom

O reteta simpla de ciocolata calda cu rom din: ciocolata, rom si frisca. Ingrediente: 1 ceasca ciocolata calda 2-4 cl rom brun frisca lichida ciocolata rasa   Mod de preparare: Turnam ciocolata calda impreuna intr-un pahar. Servim cu frisca lichida si cu ciocolata rasa.  

Citeste toata reteta »

Prăjitură cu aluat fărâmiţat

Prajitura_cu_aluat_farâmitat

Prajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina. Ingrediente: 250 g cirese din compot 750 g piersici coapte, tari 200 g unt 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 praf de sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 150 g migdale macinate 275 g faina   Mod…

Citeste toata reteta »

Ciorba de rosii cu busuioc

Ciorba_de_rosii_cu_busuioc

O reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru…

Citeste toata reteta »

Perişoare în sos de roşii

Perisoare_în_sos_de_rosii

Perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de paine 1 cescuta cu lapte sare pentru sosul de rosii: 1 kg…

Citeste toata reteta »

Ardei umplut cu cartofi

Retete_3

Ardei umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si condimente. Ingrediente: 10 teci ardei rgas 10 cartofi de marimea tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente   Mod de preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs….

Citeste toata reteta »

Pui cu orez si portocale

Pui_cu_orez_si_portocale

O reteta de pui cu orez si portocale din: piept de pui, ardei, portocale, orez, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar, seminte de susan si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei 3 portocale 300 g orez 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri ulei de…

Citeste toata reteta »

Pesto Cheddar

Pesto_Cheddar

Pune tulpinile şi cea mai mare parte din frunzele dintr-o mână mare de busuioc într-un robot de bucătărie. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi şi câteva linguri de apă, apoi amestecă până capătă consistenţa unei paste. Adaugă 50g de brânză Cheddar şi amestecă din nou. Condimentează după gust. Pofta buna!…

Citeste toata reteta »

Muraturi crocante de vara

Muraturi_crocante

O reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1 morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1 legatura cimbru si marar uscat 2…

Citeste toata reteta »

Friptura de porc cu orez

Friptura_de_porc_cu_orez

O reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci…

Citeste toata reteta »

Retete de post: Ciorba de praz cu bors

Ciorba_de_praz_cu_bors

Ciorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado

Salata_de_pui_cu_fasole_neagra_si_dressing_de_avocado_8

O reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din: piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1 ardei…

Citeste toata reteta »

Pesto de spanac

Pesto_de_spanac

Fierbe un ceainic cu apă, apoi toarnă apa clocotită peste 500g de spanac, într-o strecurătoare, până ce frunzele se înmoaie. Scurge surplusul de apă, apoi pune spanacul într-un robot de bucătărie împreună cu 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 100 g de feta cu conţinut redus de grăsimi şi 40g seminţe…

Citeste toata reteta »

Bors de zarzavat de vara

Bors_de_zarzavat_de_vara

Bors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1 bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g…

Citeste toata reteta »

Tarta cu mix de ardei

Tarta_cu_mix_de_ardei

O reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 8-10 ardei diferite sortimente 100 g margarina 100 g pesmet sare grunjoasa piper negru macinat pentru aluat: 50 g drojdie 125 ml apa calduta 350 g faina 4 linguri ulei de…

Citeste toata reteta »

Paste cu roşii uscate şi sos pesto

Paste_cu_rosii_uscate_si_sos_pesto

O reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze de rucola, pentru servit…

Citeste toata reteta »

Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii

Calamar_umplut_cu_sangerete_cu_sos_lipicios_de_rosii

O reteta de calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de rosii din: ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa…

Citeste toata reteta »

Tocana de vinete

Tocana_de_vinete

O reteta de tocana de vinte din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 5-6 vinete 300 g ceapa 300 g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare   Mod de preparare: Tai vinetele (cu un cuţit inoxidabil) în bucăţi şi le opăreşti în apă cu sare, apoi le…

Citeste toata reteta »

Ciorbă de iepure

Retete_5

O reteta de ciorba de iepure din: iepure, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, vin rosu, bors, oua, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg iepure 150 g ceapa 100 g morcovi 100 g pastarnac 100 g telina 150 ml vin rosu 1 l bors 2 oua 100 g smantana 100 ml ulei…

Citeste toata reteta »

Crostini alla caprese

Crostini_alla_caprese

O reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc. Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit   Mod…

Citeste toata reteta »

Tocană de dovlecei

Tocana_de_dovlecei

O reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 4 dovlecei 2 vinete 4 cepe 4 rosii 2-3 linguri ulei de masline sare 2 lingurite pesmet alb cimbru 4 frunze dafin   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă si…

Citeste toata reteta »

Salata cu ton colorata

Salata_cu_ton_colorata

O reteta de salata cu ton din: boabe de porumb, ton, mazare, rosii si smantana. Ingrediente: 425 boabe de porumb 170 g ton in ulei maruntit 400 g mazare verde 3 rosii 3 linguri smantana   Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai mărunt. Scurgi mazărea şi porumbul boabe de zeamă, le treci…

Citeste toata reteta »

Supa de rosii toscana

Supa_de_rosii_toscana

O reteta de supa de rosii toscana din: bagheta, ulei, ceapa, usturoi, rosii, supa de pasare, parmezan si verdeata. Ingrediente: 6 felii de bagheta 2 linguri de ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1,5 kg rosii 1 l supa de pasare 60 g parmezan verdeata   Mod de preparare: Se rumeneste painea. Se…

Citeste toata reteta »

Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul

Fusilli_cu_rucola_cârnati_si_fenicul

Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte 1 lingura cu varf…

Citeste toata reteta »

Cartofi copti cu tzatziki

Cartofi_copti_cu_tzatziki

Cartofi copti cu tzatzikidin: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 cartofi mari 8 castraveti o legatura marar 5-6 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă…

Citeste toata reteta »

Retete gustoase: Dovlecei umpluti

Dovlecei_umpluti

O reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde, ou, kaizer si cascaval. Ingrediente:  3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei rotunzi, potriviti 300 g carne amestec de porc si vita 1 ceapa ulei de masline 250 ml suc de rosii…

Citeste toata reteta »

Mâncare de varză din Moldova

Retete_3

Mancare de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua. Ingrediente: 1 varza medie 3-4 cepe 1 ardei 4 pulpe de pui 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana sare piper sos de rosii 2 oua   Mod de preparare: Speli şi…

Citeste toata reteta »

Chilli de curcan şi cartofi copţi

Chilii_de_curcan_si_cartofi_copti

O reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata…

Citeste toata reteta »

Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives

Retete_3

Inţeapă şi dă la cuptor 4 cartofi roşii, până devin rumeni şi crocanţi. Rupe în bucăţele 200g de somon afumat şi împarte-l între cei 4 cartofi. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi acoperă cu câte 1 lingură de creme fraîche. Asezonează şi presară cu bucăţele de chives. Pofta buna!  

Citeste toata reteta »

Cum se prepara Somon la gratar (video)

Cum_se_prepara_Somon_la_gratar.jpg

O reteta video despre cum se prepara somon la gratar, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 salmon fillet 1 olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper   Cum se prepara Somon la gratar Pofta buna!

Citeste toata reteta »

Pesto cu nuci

Pesto_cu_nuci

Amestecă 175 g miez de nucă şi 1 căţel de usturoi într-un robot de bucătărie până sunt fin mărunţite. Adaugă 1 mână de busuioc, 100 g de parmezan ras, 50g de unt şi 4 linguri ulei de măsline extravirgin, amestecă în robot, apoi asezonează. Pofta buna!  

Citeste toata reteta »

Gigantes plaki

Gigantes_-plaki.png

O reteta delicioasa de gigantes plaki cu:fasole, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel. Ingrediente: 400g de fasole uscată mare 3 linguriţe ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru servit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţă paste de tomate 800g roşii,…

Citeste toata reteta »

Retete culinare: Prajitura cu afine

Prajitura_cu_afine

Prajitura cu afine din: faina, praf de copt, unt, zahar, iaurt, afine, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt 110 g unt 150 g zahar (de preferat zahar brun) 230 g iaurt simplu 1 cana afine/fructe de padure 3 oua un praf de sare 1 plic…

Citeste toata reteta »

Fasole verde scazuta

Retete_2

O reteta de fasole verde scazuta din: fasole verde, smantana, faina, ulei, sare, piper, boia de ardei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde (sa nu fie atoasa) 300 g smantana 3 linguri faina ulei sare piper boia de ardei baza pentru mancaruri 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi păstăile,…

Citeste toata reteta »

Mic dejun moldovenesc

Retete_1

Mic dejun moldovenesc din: cartofi, branza de oaie, salam, slanina, rosie, castravete, oua, ceapa verde, masline si cascaval. Ingrediente: 2 cartofi 4 felii branza de oi proaspat inchegata 4 felii salam 2 felii slaninuta taraneasca afumata 1 rosie 1/2 castravete 2 oua 1 legatura ceapa verde 6 masline putin cascaval   Mod de preparare:…

Citeste toata reteta »

Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

Burgeri_de_somon_cu_maioneza_de_capere_9

O reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1…

Citeste toata reteta »

Cum se prepara Salata de macrou (video)

Cum_se_prepara_Salata_de_macrou.jpg

O reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil leaves 300 g smoked mackerel 1/2 cucumber, finely sliced   Cum se…

Citeste toata reteta »

Paste cu mazăre şi creme fraîche

Retete_5

Pregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă puţină apă de la paste,…

Citeste toata reteta »

Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată

Prajitura_-cu_-prune_alune_-de_-padure_-si_-ciocolata.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:, unt, prune, zahar brun, faina, alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze. Ingrediente: 175g unt, moale, plus extra pentru uns 800g prune 175g zahăr brun 175g făină cu agent de creştere 175g alune de pădure mărunţite 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 50g…

Citeste toata reteta »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

Souvlaki_-de_-miel_-cu_-lamie_-si_-marar.png

O reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne macră de miel, cum…

Citeste toata reteta »

Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez

Rosii_-umplute_-cu_-came_-de_miel-_marar_-si_-orez.png

  O reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru stropit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de…

Citeste toata reteta »

Crema de morcovi

Retete_4

O reteta de crema de morcovi din: morcovi, cascaval afumat, usturoi, sare si maioneza. Ingrediente: 4 morcovi 250 g cascaval afumat 2 catei de usturoi sare maioneza   Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică morcovii curăţaţi, apoi caşcavalul şi usturoiul. Le amesteci cu maioneză, pui sare şi dai la frigider, să se pătrundă…

Citeste toata reteta »

Omletă cu spanac şi muşchi afumat

Retete_3

Omleta cu spanac si muschi afumat din: spanac, muschi afumat, ulei, usturoi, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat sau congelat 150 g muschi afumat sau kaizer 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi 8 oua sare si piper   Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi căleşti muşchiul tăiat…

Citeste toata reteta »

Tagliatelle cu scoici

Tagliatelle_-cu_-scoici.png

  O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe…

Citeste toata reteta »

Pad Thai cu creveţi

Pad_Thai_cu_creveti

Pad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri…

Citeste toata reteta »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Noiembrie 15, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: