RSS

Retete magice #98

08 Dec

Retete magice:

Boquerones fritos

9 October 2012

Boquerones_fritos_11

Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă…

Read more »

Supa crema de praz cu creveti

9 October 2012

Supa_crema_de_praz_cu_creveti

Supa crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel, telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare   Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel…

Read more »

Piept de porc cu radacinoase la cuptor

9 October 2012

Piept_de_porc_cu_radacinoase_la_cuptor

O reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este recomandat…

Read more »

Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale

9 October 2012

Conopida_prajita_cu_chimion_coriandru_si_migdale

Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt convins că şi dvs. faceţi la fel.…

Read more »

Gulii umplute cu soia

9 October 2012

Gulii_umplute_cu_soia

Gulii umplute cu soia din: gulii, granule de soia, orez, ceapa, ulei, suc de rosii, pasta de tomate, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 12 gulii de tomana 250 g granule de soia 80 g orez 1 ceapa mare 50 ml ulei 50 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 legatura…

Read more »

Placinta cu varza si carne

9 October 2012

Placinta_cu_varza_si_carne

O reteta de placinta cu varza si carne din: foi de placinta, varza, carne tocata de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, suc de rosii, cimbru, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1 varza 600 g carne tocata de porc 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 400…

Read more »

Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc

9 October 2012

Broccoli_fiert_în_aburi_cu_sos_beurre_blanc

O reteta de Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc din: vin, ceapa rosie, frunze de patrunjel, tahon, foaie de dafin, boabe de piper negru, broccoli, unt, sare de mare si piper negru. Este un sos franţuzesc surprinzător de delicat, care se potriveşte cu orice fel de legume verzi, precum sparanghelul, broccoli sau fasolea…

Read more »

Vitel cu dovleac

9 October 2012

Vitel_cu_dovleac

Vitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curatati carnea de…

Read more »

Clatite cu spanac si telemea de capra

9 October 2012

Clatite_cu_spanac_si_telemea_de_capra

O reteta de clatite cu spanac si telemea de capra din: clatite, spanac, amestec de branza de vaci cu smantana, cascaval, ceapa, rosii, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 clatite 400 g spanac congelat 200 g amestec de branza de vaci cu smantana 100 g telemea de capra 250 g cascaval o…

Read more »

Budinca de cacao cu sos de ciocolata

9 October 2012

Budinca_de_cacao_cu_sos_de_ciocolata

O reteta de budinca de cacao cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, lapte, unt, esenta de vanilie, miere, lapte si ciocolata neagra. Ingrediente: 50 g faina un plic cu praf de copt 2 linguri cacao 125 g zahar tos 2 oua mari 2 linguri lapte 125 g unt,…

Read more »

Grand Marnier Cafe

9 October 2012

Grand_Marnier_Cafe

Grand Marnier Cafe din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 10 g de zahar frisca lichida   Mod de preparare: Intr-un pahar rezisent la fox mixam Grand Marnier-ul si cafeaua fierbinte, apoi condimentam dupa gust. Deasupra adaugam frisca semi-lichida.  

Read more »

Tocăniţă catalană de peşte

9 October 2012

Tocăniţă_catalană_de_peşte_6

Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peşte şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale. Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format de ingredientele de…

Read more »

Rulada cu gem de zmeura

9 October 2012

Rulada_cu_gem_de_zmeura

Rulada cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie, lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt. Ingrediente: unt, pentru uns 150g faina, plus extra pentru presarat 50g zahar tos 75g untura sucul de la 1⁄2 lamaie 75ml lapte semi-degresat 50g gem de zmeura 40g fulgi de…

Read more »

Placinta cu pui si parmezan

9 October 2012

Placinta_cu_pui_si_parmezan

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie, amestecand 2 minute, apoi pune sosul ramas, amestecand pe foc 3-4 minute. Taie marunt 2 piepti de pui, adauga-i la sos. Fierbe 200 g varza, tocata si 150 g mazare timp de 1 minute, scurge, amesteca cu puiul si pune intr-un vas termorezistent. Intinde…

Read more »

Salata cu seminte de pin

9 October 2012

Salata_cu_seminte_de_pin

O reteta savuroasa de Salata cu seminte de pin din: vanata, rucola, seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie apa si sare. Ingredinete: 1 vanata 200 g salata rucola 10 g seminte de pin 2 rosii pentru sos: 50 ml ulei 20 ml zeama de lamaie 3 linguri cu apa rece sare   Mod…

Read more »

Supă picantă de linte

9 October 2012

Supa_picanta_de_linte

O reteta de supa picanta de linte din: linte rosie, ceapa rosie, ardei, morcov, usturoi, rosii, ulei, boia iute, sare si piper. Aceste boabe mici sunt dietetice şi au o valoare nutritivă ridicată. Mai mult, conţin amidon, ceea ce face ca mâncărurile cu linte să fie săţioase, dar şi multe fibre, de mare ajutor în…

Read more »

Broccoli în stil indian cu iaurt picant

9 October 2012

Broccoli_în_stil_indian_cu_iaurt_picant

Broccoli în stil indian cu iaurt picant din: broccoli, sare de mare, piper, ulei de masline, seminte de chimion, seminte de fenicul, cardamom, iaurt, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: o căpăţână mare de broccoli, desfăcută în bucheţele sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 linguriţe de seminţe de chimion…

Read more »

Pui cu sos cremos de tarhon

9 October 2012

Pui_cu_sos_cremos_de_tarhon

Pui cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul, vin alb, supa de pui, smantana si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei 6 bucati de piept de pui 8 felii de bacon 1 ceapa 1 bulb de fenicul 200 ml vin alb 500 ml supa concentrata de pui 4 linguri smantana…

Read more »

Sendvis mediteraneean

9 October 2012

Sendvis_mediteraneean

Sendvis mediteraneean din: bagheta, vanata, branza feta, ardei capia, dovlecel, salata, rosii cherry, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 vanata 200 g branza feta 4 ardei capia 1 dovlecel 1 salata 300 g rosii cherry rozmarin sare   Mod de preparare: Spală bine toate legumele, şterge-le cu un şervet sau lasă-l.e să se zvânte.…

Read more »

Prajitura cu ciocolata si caju

9 October 2012

Prajitura_cu_ciocolata_si_caju

O reteta delicioasa de Prajitura cu ciocolata si caju din: faina, nuci caju, lapte, zahar, ciocolata amauruie, bicarbonat, ulei, scortisoara, cacao si sare. Ingrediente: 500 g faina 100 g nuci caju 300 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata maruie topita 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu

 

Evantai de vinete

9 October 2012

Evantai_de_vinete

Evantai de vinete din: vinete, rosii, cascaval, usturoi, busuioc, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 vinete 2 rosii 300 g cascaval 4 catei de usturoi busuioc patrunjel sare   Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le în felii, pe lung, până la codiţă, însă fără s-o îndepărtezi. Aşază feliile de vânătă pe farfurie, ca un evantai.…

Read more »

Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră (video)

9 October 2012

Tart_de_ceap_caramelizat_cu_brnz_de_capr.jpg

O reteta video despre cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră. De aici. Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră

Read more »

Reteta zilei: Varza de bruxelles la cuptor

9 October 2012

Varza_de_bruxelles_la_cuptor_4.jpg

O reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de…

Read more »

Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă

9 October 2012

Pulpa_de_miel_înabusita_cu_legume_si_mamaliga

Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 700 g ceapa 3 ardei iuti 6 catei de usturoi 3 linguri rase tarhon 75 ml vin alb sec 3 conserva (a cate 400…

Read more »

Placinta cu peste si porumb

9 October 2012

Placinta_cu_peste_si_porumb

O reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi, bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei, lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb. Ingrediente: 2 fire de praz, rondele 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi 6 felii de bacon, maruntite 400 g fileuri de macrou…

Read more »

Cafe Andaluse

9 October 2012

Cafe_Andaluse

Cafe Andaluse din: lapte pasteurizar, praf de cacao, zahar, cafea sherry si ciocolata amara. pentru 2 cesti Ingrediente: 1/2 lapte pasteurizat 1 lingurita de praf de cacao 2 linguri de zahar 1/4 l cafea tare si fierbinte 4 cl sherry sec putina ciocolata amara razuita   Mod de preparare: Fierbem laptele pasteurizat cu praful de…

Read more »

Vitel cu dovleac si fasole verde

9 October 2012

Retete_3

O reteta de Vitel cu dovleac si fasole verde din: piept de vitel, unt, fasole verde, dovleac, ceapa, faina, suc de rosii, supa de vita, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole verde 300 g dovleac 3 cepe 1 lingura faina 4 linguri suc de rosii…

Read more »

Spaghetti bolognese cu legume

9 October 2012

Spaghetti_bolognese_cu_legume

O reteta de Spaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 100 g radacina de telina 2 fire telina vede 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 500 g rosii decojite sare piper 400…

Read more »

Supă cremă de sfecla

9 October 2012

Supa_crema_de_sfecla

O reteta simpla si savuroasa de supa crema de sfecla din: sfecla rosie, telina, ceapa, ulei, nucsoara, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 telina 1 ceapa uscata galbena 1 lingura ulei nucsoara sare suc de lamaie   Mod de preparare: Spală legumele şi curăţă-le de coajă, apoi căleşte-le într-o lingură de…

Read more »

Chec cu struguri

9 October 2012

Chec_cu_struguri

Chec cu struguri din: oua, zahar, unt, lapte, ciocolata alba, zahar vanilat, faina, praf de copt, frisca, gelatina si struguri. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar 80 g unt 120 ml lapte 100 g ciocolata alba 1 zahar vanilat 300 g faina 1 plic praf de copt pentru umplutura: 400 g ciocolata alba 400 ml…

Read more »

Retete culinare: Rulouri vegetale

9 October 2012

Rulouri_vegetale

O reteta de rulouri vegetale din: vanata, ardei capia, usturoi, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 vanata 4 ardei capia mai carnosi 4 catei de usturoi 3 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu otet sare   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Adaugă treptat…

Read more »

Tocănită de miel (ied)

9 October 2012

Tocanita_de_miel

Tocănită de miel din: carne de miel, morcovi, ceapa, ciuperci, suc de rosii, ardei gras, pasta de ardei, patrunjel, boia, ulei si sare. Ingrediente: 600 g carne de miel (ied) 2 morcovi 1 ceapa 200 g ciupercute 200 ml suc de rosii 1 ardei gras rosu 1 lingura cu pasta de ardei patrunjel boia dulce…

Read more »

Bors de gulii

9 October 2012

Retete_1

Bors de gulii din: gulii, morcovi, ceapa, cartofi, orez, bors, smantana, ulei, leustean, sare si piper. Ingrediente: 3 gulii de toamna 2 morcovi potriviti 1 ceapa 3 cartofi 3 linguri orez 500 ml bors 250 ml smantana 50 ml ulei 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Căliti ceapa în ulei, apoi adău­gaţi…

Read more »

Friptura de vita cu ciuperci

8 October 2012

Friptura_de_vita_cu_ciuperci

Friptura de vita cu ciuperci din: fleica de vita, ceapa, ciuperci, usturoi, telina, ou, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa concentrata de vita, frunze de dafin si sos worcestershire. Ingrediente: 700 g fleica de vita 400 g cepe mici (salote, arpagic), curatate 400 g ciuperci de crescatorie, curatate 1 ceapa mare, curatata si taiata rondele…

Read more »

Fursecuri cu nuci

8 October 2012

Retete_3

Fursecuri cu nuci din: margarina, faina, zahar pudra, nuci, rom, coaja de lamaie, ciocolata neagra si sare. Ingrediente: 200 g margarina 200 g faina 100 g zahar pudra 100 g nuci macinate 1 lingura rom 1 lingurita coaja de lamaie 100 g ciocolata neagra un varf de cutit sare   Mod de preparare: Frecaţi spumă…

Read more »

Sos de ciuperci

8 October 2012

Sos_de_ciuperci

O reteta delicioasa de sos de ciuperci din: ciuperci, unt, faina si lapte. Ingrediente: 250 g ciuperci portobellini 2 linguri unt 2 linguri faina 300 ml lapte integral   Mod de preparare: Taiati ciupercile si incalziti untul intr-o cratita medie, la foc puternic. Puneti ciupercile si caliti-le pana se inmoaie. Adaugati faina si fierbeti, amestecand…

Read more »

Retete culinare: Tortilla cu cartofi

8 October 2012

Tortilla_cu_cartofi

O reteta de tortilla cu cartofi din: cartofi, ceapa, dovlecel, oua, ardie gras, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 dovlecel 5 oua 1 ardei gras rosu 3 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, timp de 30 de minute, în apă cu sare. Scurge-i…

Read more »

Ficatei cu bacon si cartofi

8 October 2012

Ficatei_cu_bacon_si_cartofi

O reteta de ficatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere, salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu, zahar, vin si supa concentrata de pui. Ingrediente: 1 legatura patrunjel, tocat 4 felii de bacon, taiate fasii 2 mere, curatate de cotor, taiate felii cateva frunze proaspete de salvie, tocate…

Read more »

Pateuri cu branza si susan

8 October 2012

Pateuri_cu_branza_si_susan

Pateuri cu branza si susan din: aluat, telemea de oaie, oua si susan. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea de oaie 2 oua 50 g susan   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron tele­meaua dată pe răzătoarea mare cu un ou şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută. întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în fâşii de…

Read more »

Paste cu vaza si afumatura

8 October 2012

Retete_1

O reteta de Paste cu vaza si afumatura din: paste, varza, ciolan afumat, ulei, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1 varza (circa 1kg) 400 g ciolan afumat 75 ml ulei 50

Tarta cu branza afumata

8 October 2012

Tarta_cu_branza_afumata

O reteta de tarta cu branza afumata din: faina, drojdie, sare, apa, branza afumata, oua, arpagic, ceapa verde, salam uscat, smantana, sare, piper, cimbrisor si rosii. Ingrediente: 250 g faina 10 g drojdie uscata 1 praf de sare 1 ceasca de apa pentru umplutura: 200 g branza afumata (cas) 2 oua 10 bucati arpagic 2…

Read more »

Nuggets de pui

8 October 2012

Nuggets_de_pui

Nuggets de pui din: piept de pui, ulei, pesmet, faina, oua, usturoi, patrunjel, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 ml ulei (pentru prajit) 100 g pesmet 2-3 linguri de faina 3 oua 2 catei de usturoi patrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi curăţă-l de…

Read more »

Glog

8 October 2012

Glog

O reteta simpal de glog din: vin rosu, ghimbir, cuisoare, scortisoara, cardamom, zahar, stafide si migdale. Ingrediente: 10 cl vin rosu ghimbir cuisoare scortisoara cardamom 1 lingurita de zahar 1 lingurita de stafide 1 lingurita de migdale fara coaja   Mod de preparare: Fierbem la foc mic vinul rosu, impreuna cu condimentele. Intr-o ceasca de…

Read more »

Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir

8 October 2012

Broccoli_la_aburi_cu_sos_de_soia_si_ghimbir

O reteta de Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir din: broccoli, seminte de susan, ulei de masline, usturoi, sos de soia, ulei de susan, zeama de lamaie verde si ghimbir. Este o reţetă interesantă, deoarece aroma delicată a buchetelor de broccoli fierte în aburi se combină cu aroma intensă a sosului de…

Read more »

Carnati cu piure la cuptor

8 October 2012

Carnati_cu_piure_la_cuptor

Carnati cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa, cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu, concentrat de pui, malai si mazare. Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi o legatura de ceapa verde, taiata rondele 8 carnati de porc 2 cepe, curatate si taiate rondele…

Read more »

Budinca de andive

8 October 2012

Budinca_de_andive

O reteta de budinca de andive din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g branza telemea 200 g cascaval 4 oua 1 cana cu iaurt 1 crenguta cu rozmarin sare ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de…

Read more »

Mini placinte cu mere

8 October 2012

Mini_placinte_cu_mere

O reteta de mini placinte cu mere din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, esenta de vanilie, mere, unt, zahar tos, scortisoara, stafide, zeama de lamaie si galbenus. Ingrediente: aluat: 250 g faina 150 g unt 100 g zahar pudra sare 1/2 lingurita esenta de vanilie umplutura: 500 g mere 100 g unt 150 g…

Read more »

Salată în straturi cu sos

8 October 2012

Salata_în_straturi_cu_sos

O reteta de Salată în straturi cu sos din: vinete, ardei copti, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei, piper, branza feta, ceapa rsoie, usturoi, iaurt si oregano. Ingrediente: 5 vinete 500 g ardei copti 2-3 morcovi 4-5 rosii patrunjel marar ulei piper pentru sos: 300 g branza feta 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi iaurt…

Read more »

Pui cu rosii si curry, in stil indian

8 October 2012

Pui_cu_rosii_si_curry_in_stil_indian

Pui cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca de cocos, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari,…

Read more »

Despre broccoli si conopida

8 October 2012

Despre_broccoli_si_conopida

Broccoli a fost la început o legumă mediteraneană, însă de-a lungul anilor, în diferite ţări, au fost cultivate diverse soiuri. în prezent există două tipuri de bază: broccoli „Calabrese”, cu inflorescenţa mare, şi broccoli purpuriu, cu inflorescenţa mai mică. Broccoli „Calabrese” se găseşte aproape tot timpul anului, iar broccoli purpuriu, cel puţin în Marea Britanie,…

Read more »

Tocana de legume cu carne de vita

8 October 2012

Tocana_de_legume_cu_carne_de_vita

O reteta de Tocana de legume cu carne de vita din: ulei de floarea soarelui, carne de vita, ceapa, pudra de ghimbir, usturoi, condimente, pasta de curry, bulion, concentrat de supa de vita, cartofi, coriandru si ceapa rosie. Ingrediente: 4 linguri de ulei de floarea soarelui 1 kg carne de vita, taiata cuburi mari 2…

Read more »

Supă de rădăcinoase cu ceapă roşie şi brânză de capră

8 October 2012

Supa_de_radacinoase_cu_ceapa_rosie_si_brânza_de_capra

Supa toamnei. E atat de consistenta si de sanatoasa… Profita de abundenta de fructe si legume si mananca sanatos. Supă de rădăcinoase cu ceapă roşie şi brânză de capră Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie şi căleşte 1 ceapă, curăţată şi tocată şi 2 căţei de usturoi, tocaţi, timp de 10 min. Adaugă…

Read more »

Placinta cu miez de dovleac

8 October 2012

Placinta_cu_miez_de_dovleac

O reteta de placinta cu miez de dovleac din: faina, ou, otet, apa, sare, miez de dovleac, mar, zahar, branza proaspata de vaci, smantana, gris, scortisoara si nucsoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 ou 1/2 lingurita otet apa calduta sare umplutura: 750 g miez de dovleac 1 lingura unt 1 mar 200 g zahar…

Read more »

Cum se prepara tarta cu capsuni (video)

8 October 2012

Cum_se_prepara_tarta_cu_capsuni.jpg

O reteta video despre cum se prepara tarta cu capsuni, un desert deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: strawberry jelly warm water trifle sponges strawberries, chopped packet of custard sugar milk double cream flaked chocolate   Cum se prepara tarta cu capsuni Pofta buna!

Read more »

Oua ochiuri cu legume

8 October 2012

Oua_ochiuri_cu_legume

Oua ochiuri cu legume din: oua, spanac, rosii, ceapa, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 oua 250 g spanac 4 rosii 2 cepe ulei de masline sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-oîn sferturi. Spală roşiile şi taie-leîn felii groase. Unge patru vase de yena cu ulei şi repartizează uniform ceapa, frunzele…

Read more »

Retete savuroase: Dovleac copt

8 October 2012

Dovleac_copt

Miezul de dovleac merge de minune copt. Miezul poate fi facut piure amestecat cu nucsoara si unt, si servit ca garnitura la friptura. Sau poate fi procesat in robot si apoi amestecat cu supa concentrata vegetaa. Iese o supa crema minunata. Dovleac copt Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in jumatate 2 dovlecei alungiti (circa…

Read more »

Budincă de pâine, prune şi vin

8 October 2012

Budinca_de_pâine_prune_si_vin

O reteta de Budincă de pâine, prune şi vin din: chifle, unt, prune, vin rosu, albusuri, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 4 chifle mari (sau felii de cozonac sau de franzela) nu proaspete 250 g unt 150 g prune fara samburi 250 ml vin rosu fiert 4 albusuri 2 galbenusuri 150 g zahar   Mod de…

Read more »

Salata de oua

8 October 2012

Salata_de_oua

O reteta de salata de oua din: paine neagra, oua, cascaval, ulei, ardei iute, sare si marar. Ingrediente: 1 paine neagra tip bagheta 7 oua 150 g cascaval 300 ml ulei 1 ardei iute sare marar pentru decor   Mod de preparare: Pune la fiert şase ouă şiţine-le pe foc 10-12 minute, ca să iasă…

Read more »

Cocktail cu lichior de oua si vin rosu

8 October 2012

Cocktail_cu_lichior_de_oua_si_vin rosu

O reteta simpla de Cocktail cu lichior de oua si vin rosu din: lichior de oua si vin rosu. Ingrediente: 4 linguri de lichior de oua 1/4 l vin rosu   Mod de preparare: Incalzim lichiorul de oua pe aburi si batem totul pana cand obtinem o compozitie densa. Apoi, amestecam incontinuu, adaugam vinul rosu.…

Read more »

Tarta cu struguri si muguri de pin

8 October 2012

Tarta_cu_struguri_si_muguri_de_pin

Tarta cu struguri si muguri de pin din: faina, unt, zahar praf, lamaie, ou, praf de copt, boabe de struguri, zahar tos, muguri de pin, scortisoara, ou si unt. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar praf 1/2 lamaie 2 oua 1/2 lingurita praf de copt 500 g

Supa-crema de toamnă

8 October 2012

Supa_crema_de_toamna

Supa-crema de toamnă din: cartofi, conopida, ciuperci, ceapa, morcov, telina, smanana, supa de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 1 conopida mica 200 g ciuperci 2 cepe mici 1 morcov 1 telina mica 100 g smantana supa de legume unt sare piper     Mod de preparare: Pune la fiert cartofii si telina…

Read more »

Budinca de mere cu scortisoara

8 October 2012

Budinca_de_mere_cu_scortisoara

O reteta de budinca de mere cu scortisoara din: paine, mere, oua, crema de branza, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 paine toast 3-4 mere 8 oua 300 g crema de branza 200 g zahar 500 ml lapte 4 plicuri cu zahar vanilat unt scortisoara sare   Mod de preparare: Feliază…

Read more »

Crema fina de branza

8 October 2012

Crema_fina_de_branza

Crema fina de branza din: branza de vaci, telemea de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smantana 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 oua 2 linguri cu faina sare   Mod de preparare: Pregăteşte un sos alb din…

Read more »

Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac

8 October 2012

Prajitura_rapida_cu_mere_nuci_si_dovleac

O reteta de prajitura rapide cu mere, nuci si dovleac din: ou, zahar, ulei, iaurt, faina, bicarbonat stins cu otet, esenta de vanilie, sare, mere, dovleac, zahar, coaja de lamaie, nuci, alune si rom. Ingrediente: 1 ou 11 linguri zahar 11 linguri ulei 200 ml iaurt 16 linguri faina un varf de lingurita bicarbonat stins…

Read more »

Cea mai buna reteta de ceapa gratinata

8 October 2012

Ceapa_gratinata

Cea mai buna reteta de ceapa gratinata din: ceapa rosie, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, usturoi, vin, smantana, svaiter si parmezan. Ingrediente: 4 cepe roşii mijlocii, curăţate şi tăiate în sferturi ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la 8 fire de cimbru proaspăt 2 căţei…

Read more »

Reteta zilei: Varza a la cluj

8 October 2012

Varza_a_la_cluj_11

O retete de varza a la cluj din: varza, carne tocata de porc, ceapa, bors, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 varza dulce potrivita 800 g carne toccata de porc 1 ceapa tocata 2-3 linguri bors 3-4 linguri bulion Sare Piper   Mod de preparare: Se toaca jumatate de varza intr-o cratita inalta. Carnea de…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne de vitel

7 October 2012

Ardei_umpluti_cu_carne_de_vitel

O reteta de ardei umpluti cu carne de vitel din: ardei grasi, carne de vitel, orez, ceapa, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper, rosii, ardei capia, oregano, ulei si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 800 g carne de vitel tocata 100 g orez 2 cepe 6-8 fire de ceapa verde 2 rosii 2…

Read more »

Aspic de curcan

7 October 2012

Aspic_de_curcan

O reteta de aspic de curcan din: aripa de curcan, gaturi de curcan, piept de curcan, morcovi, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, boabe de piper, sare si otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei de…

Read more »

Ciorbă de carne

7 October 2012

Ciorba_de_carne

O reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras tarhon patrunjel lamaie ulei sare  …

Read more »

Chec-inghetata tiramisu

7 October 2012

Chec_inghetata_tiramisu

Chec-inghetata tiramisu din: mascarpone, zahar tos, fulgi de ciocolata neagra, cafea macinata, frisca, piscoturi, coniac, cacao si caise confiate. Ingrediente: 250 g mascarpone 100 g zahar tos 1 lingura cu fulgi de ciocolata neagra 3 linguri cu cafea macinata 100 ml frisca 100 g piscoturi 1 paharel de coniac cacao pentru pudrat fulgi de ciocolata…

Read more »

Retete culinare: Cordon bleu din vinete

7 October 2012

Retete_1

Cordon bleu din vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc. La conge­lator rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu puţin…

Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci

7 October 2012

Prajitura_cu_crema_de_nuci

O reteta de Prăjitură cu cremă de nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja rasa de lamaie, nuci, zahar, lapte, rom, albusuri si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 4 linguri zahar 3-4 linguri apa 1 lingura rom coaja rasa de la 1 lamaie crema: 350 g nuci macinate 250…

Read more »

Fire de praz la cuptor, cu cimbru

7 October 2012

Fire_de_praz_la_cuptor_cu_cimbru

Fire de praz la cuptor cu cimbru din: praz, ulei de masline, otet de vin rosu, frunze de cimbru su usturoi. Ingrediente: 20 de fire tinere de praz ulei de masline otet de vin rosu o lingurita de frunze proaspete de cimbru, tocate 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici

7 October 2012

Prajitura_crocanta_cu_piersici

O reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de nuca, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 400 g faina 1/2 lingurita cu sare 1 plic cu praf de copt (cu sofran) 1 lingura cu zeama de lamaie…

Read more »

Butterfly rice

7 October 2012

Butterfly_rice

Butterfly rice din: orez de sushi, otet de orez, alga de sushi, somon, ton rosu, ghimbir murat, wassabi si castravete. Ingrediente: orez de sushi otet de orez alga de sushi somon crud ton rosu ghimbir murat wassabi castravete   Mod de preparare: Orezul de sushi se modeleaza sub forma de fluture. Peste acesta, asaza somonul,…

Read more »

Muffins cu spuma de vanilie

7 October 2012

Muffins_cu_spuma_de_vanilie

O reteta de Muffins cu spuma de vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar si frisca. Ingrediente: Oua unt ciocolata 75% cacao zahar frisca   Mod de preparare: Mixează ouăle mpreună cu zahărul până obţii o spumă. Untul topit împreună cu ciocolata şi laptele, adaugă-le treptat în această compoziţie. Apoi pune-le în formele speciale pentru coacere,…

Read more »

Prajitura cu prune, gutui si biscuiti

7 October 2012

Prajitura_cu_prune_gutui_si_biscuiti

Prajitura cu prune, gutui si biscuiti din: lapte, drojdie, zahar, unt, ou, faina, prune, gutui, lapte, zahar vanilat, zahar, gris, lamaie, biscuiti si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 100 ml lapte cald 1 pachetel drojdie uscata 80 g zahar 150 g unt 1 ou fainca (500-600g) umplutura: 1 kg prune 500 g cubulete de gutui…

Read more »

Mancărică picantă de conopidă

7 October 2012

Mancarica_picanta_de_conopida

O reteta de mancarica picanta de conopida din: conopida, carne tocata, rosii, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g carne tocata 4-5 rosii 1 ceapa 1 ardei iute rosu suc de lamaie patrunjel verde ulei sare   Mod de preparare: Rupe conopida în bucheţele şi…

Read more »

Prune calde cu miere si nuci

7 October 2012

Prune_calde_cu_miere_si_nuci

O reteta de Prune calde cu miere si nuci din: prune, zeama de portocala, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz si nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fara samburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahar brun 50 g fulgi de ovaz 100 g nuci macinate   Mod…

Read more »

Peste cu legume in stil provensal

7 October 2012

Peste_cu_legume_in_stil_provensal

O reteta de Peste cu legume in stil provensal din: cartofi, vanata, rosii, masline, oregano, piure de rosii, sos pesto, file de peste, ulei de masline, vin si esalote. Ingrediente:  600 g cartofi 1 vanata, taiata felii pe lungime de 1/2 cm 250 g rosii cireasa 80 g mas

Foitaj cu pere

7 October 2012

Foitaj_cu_pere

O reteta delicioasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, zahar, baton de vanilie, zeama de lamaie, frisca, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, faina, amidon, unt si rachiu. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 4 pere 300 g zahar 1 baton de vanilie 1 lingura zeama de lamaie 250 ml frisca din smantana crema: 100 ml…

Read more »

Retete pentru weekend #25

7 October 2012

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Berbec la ceaun O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de…

Read more »

Praz cu costiţă

7 October 2012

Praz_cu_costita

O reteta de praz cu costita din: praz, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, vin alb, supa de pui si costita afumata. Este o mâncare nemaipomenită pentru petreceri sau o garnitură pe cinste la friptura de duminică. Ingrediente: 12 fire de praz ulei de măsline 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri frunzele…

Read more »

Punci de portocale

7 October 2012

Punci_de_portocale

O reteta simpla de punci de portocale din: vin, portocale, zeama de lamaie, apa si zahar alb. Ingrediente: 1 sticls de vin alb sau rosu 3 portocale zeama unei jumtati de lamaie 1/4 l apa 100 -200 g zahar alb   Mod de preparare: Stoarcem portocalele peste cuburile de zahar, si apoi dizolvam zaharul in…

Read more »

Reteta zilei: Muraturi asortate

7 October 2012

Muraturi_asortate_13

O reteta de Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 5 kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar   Mod de preparare: Se spala bine gogonelele. Conopida se desface buchetele…

Read more »

Mâncare de ardei

7 October 2012

Mâncare_de_ardei

O reteta de mancare de ardei din: carne tocata, ceapa, orez, ardei, ceapa rosie, bulion, parmezan, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 cepe 1 cescuta de orez 3-4 ardei capia sau gogosari 1 ceapa rosie 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 2 linguri cu parmezan ras sare piper negru…

Read more »

Cod în crustă de plante aromatice

7 October 2012

Cod_în_crustă_de_plante_aromatice_7

Codul este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual coriandru…

Read more »

Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac

7 October 2012

Creveti_cu_sparanghel_si_piure_de_dovleac

Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de legume…

Read more »

Retete savuroase: Chiftelute vegetariene

7 October 2012

Chiftelute_vegetariene

O reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri, cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri sau mini baghete 100 g cascaval razuit busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri…

Read more »

Chiperi umpluti

7 October 2012

Chiperi_umpluti

Chiperi umpluti din: ardei grasi, ardei capia, morcov, carne, bulgur, orez, ulei de dovleac, zahar, ceapa, rosii, boia dulce, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei grasi 2 ardei capia 1 morcov 800 g carne cu grasime (oaie, vita, porc) 100 g bulgur 100 g orez 200 ml ulei de dovleac 4 linguri zahar…

Read more »

Retete culinare: Placinta cu dovleac

7 October 2012

Placinta_cu_dovleac

Placinta cu dovleac din: faina, oua, sare, ulei, dovleac, zahar, pesmet, smantana, oua, scortisoara, zahar vanilat si zahar praf. Ingrediente: aluat: 500 g faina 2 oua sare umplutura: 100 ml ulei 2 kg dovleac 500 g zahar 200 g pesmet 250 ml smantana 4 oua 1 lingurita scortisoara macinata 1 pliculet zahar vanilat zahar praf…

Read more »

Despre praz si ceapa

7 October 2012

Despre_praz_si_ceapa

Prazul şi ceapa au fost întotdea¬una nişte ingrediente esenţiale, în lumea întreagă. Dacă le gătiţi îndelung, la foc mic, îşi eliberează zaharurile naturale, dând supelor şi tocăniţelor o dulceaţă şi o profunzime aparte. Dar ele sunt nişte legume foarte valoroase şi dacă le folosiţi singure. Ceapa se plantează foarte de timpuriu, când pământul este încă…

Read more »

Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare

6 October 2012

Supa_de_fasole_verde_cu_mazare

O reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g mazare 2 morcovi 3 cartofi 1 telina mica (cu tot cu frunze) 1 ardei gras 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei…

Read more »

Sos de alune

6 October 2012

Sos_de_alune

O reteta de sos de alune din: alune, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, lapte de cocos, sos de soia, chutney de mango, ardei, sare si piper. Ingrediente: 200 g de alune prajite 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras, proaspat 1 lingura de ulei de gatit 1 conserva de lapte de cocos…

Read more »

Tiramisu roz

6 October 2012

Tiramisu_roz

Tiramisu roz din: piscoturi, fructe proaspete, oua, zahar, mascarpone, smantana si buscuiti amaretti. Ingrediente: 175 g de piscoturi 400 g fructe proaspete sau decongelate (zmeura, capsuni, visine, cirese) 200 g de fructe din compot sau dulceata, scurse de sirop 2 oua, cu galbenusurile separate de albusuri 185 g de zahar 250 g mascarpone 125 ml…

Read more »

Pui cu paste

6 October 2012

Pui_cu_paste

O reteta de pui cu paste din: piept de pui, paste, ciuperci, spanac, smantana, ulei, vin, ceapa rosie si chilli. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat fasii subtiri 250 g paste 250 g ciuperci, taiate felii 150 g spanac 200 ml smantana 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 1 ceapa rosie, tocata…

Read more »

Punci de vin rosu si fructe

6 October 2012

Cocktails

Punci de vin rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale. Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2 mere mai mici 2 portocale   Mod de preparare: Curatam merele, le taiem in patru, scoatem samburii si le feliem. Curatam portocla, o feliem si o…

Read more »

Mazăre cu brânză

6 October 2012

Mazare_cu_brânza

O reteta simpla de mazare cu branza din: mazare, unt, parmezan, lamaie si piper alb. Ingrediente: 4 mâini bune de mazăre proaspătă sau congelată un cubuleţ de unt o mână mare de parmezan proaspăt ras o lămâie piper alb măcinat   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea până când se înmoaie suficient, apoi luaţi-o de pe…

Read more »

Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati

6 October 2012

Ardei_bulgaresti_murati_06

O reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet, apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare de muraturi   Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane…

Read more »

Retete culinare: Chiftele de legume

6 October 2012

Chiftele_de_legume

O reteta delicioasa de chiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, cartofi, oua, marar, usturoi, piper, sare, ulei si patrunjel. Un sos de roşii este cel mai potrivit pentru chifteluţe: pune pe foc o cratiţă cu o jumătate de borcan cu pastă de roşii, o lingură cu

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Decembrie 8, 2012 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: