RSS

Retete usoare #48

08 Ian

Retete usoare:

Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere

17 December 2012

Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere din: capere, ceapa, rosie, smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, friptura, unt, piper cayenne si sos pesto. Ingrediente: 2 linguri capere 1 ceapa 1 rosie 100 g smantana dulce 150 g iaurt slab 1-2 linguri suc de lamaie sare piper 800 g cartofi 4…

Read more »

Cotlet in aluat

17 December 2012

Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 ou cimbru ulei piper   Mod de preparare: Fierbe cotletul în zea­mă…

Read more »

Roşii umplute cu spanac

17 December 2012

Roşii umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar, cas, oua, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 roşii mari cărnoase 400 g spanac proaspăt 1 lingură de muştar fin 150 g caş proaspăt 2 ouă sare şi piper un pic de nucşoară rasă   Mod de preparare: Spălaţi spanacul şi gătiţi-l 10 min. la aburi. Pt.…

Read more »

Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor

17 December 2012

Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor din: cartofi, lamai, pui, sare, piper, usturoi, scortisoara, salvie, unt, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi 2 lamai 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 10 catei de usturoi 1/2 baton de scortisoara 1/2 legatura salvie 3 linguri unt 2 fire de rozmarin 150 ml…

Read more »

Retete de sarbatori: Salata cu creveti

17 December 2012

Salata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte de rodie. Ingrediente: 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet de vin rosu…

Read more »

Pulpe picante cu orez si legume

17 December 2012

Pulpe picante cu orez si legume din: pulpe de pui, cimbru, usturoi, miere, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez, curcuma, rosii cherry, spanac, masline si stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui (circa 180 g) 4 fire de cimbru 1 catel de usturoi 1 lingura miere 2 linguri suc de lamaie 3 linguri…

Read more »

Piept de curcan cu sos de portocală

17 December 2012

Piept de curcan cu sos de portocală din: piept de curcan, sare, piper, prune, ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar, carne de pasare, marmelada de portocale si unt. Ingrediente: 800 g piept de curcan sare piper 150 g prune fara samburi 3 linguri ulei 3 portocale 1 lingura piper verde marinat 4 cepe frantuzesti…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac

17 December 2012

Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din: piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de măsline 1 ceasca vin…

Read more »

Salata de iarna cu sunca de pui

17 December 2012

Salata de iarna cu sunca de pui din: sunca de pui, branza cu mucegai, salata verde, cascaval, ardei gras, portocala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca de pui 150 g branza cu mucegai (sau telemea de oi) frunze de salata verde 200 g cascaval 1 ardei gras rosu mai mare 1 portocala 2…

Read more »

Cornulete cu nuci

17 December 2012

Cornulete cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci macinate, zahar pudra si coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 150 ml bors 1 praf de sare esenta de vanilie faina cat cuprinde pentru umplutura: 100 ml lapte 400 g nuci macinate 150 g zahar pudra coaja rasa de…

Read more »

Retete de sarbatori: Rulada de curcan

17 December 2012

Retete de sarbatori: Rulada de curcan

Rulada de curcan din: piept de curcan, nuca, morcov, ceapa, ardei gras, cascaval, vin, patrunjel, nucsoara, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de curcan 1 lingua cu nuca 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 100 g cascaval 100 ml vin alb 1 legatura de patrunjel nucsoara ulei piper sare   Mod de preparare:…

Read more »

Saratele asortate

17 December 2012

Saratele asortate din: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen si parmezan. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 oua 1 lingura lapte cald 1 lingura smantana 1 lingurita rasa de sare seminte de chimen, mac parmezan ras   Mod de preparare: Amesteci, într-un castron, untul moa­le şi faina. Adaugi un ou, laptele, smântână…

Read more »

Gasca crocanta

17 December 2012

Gasca crocanta din: morcov, telina, ceapa, gasca, pelin, sare, piper si amidon. Ingrediente: 1 morcov 1/4 bulb de telina 1 ceapa mare 1 gasca mica (circa 4 kg) 1 fir pelin negru sare piper 1-2 linguri amidon     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregatesc legumele si se taie cuburi morcovul,…

Read more »

Mere umplute cu jambon

17 December 2012

Mere umplute cu jambon din: mere, jambon, oua, mustar, smantana, castraveti murati, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g jambon 2 oua 1 lingurita cu mustar 1 lingura cu smantana 2 castraveti murati ulei sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert şapte minute, răceşte-le în apă, decojeşte-le şi taie-le în două. Pasează…

Read more »

Tartine cu parmezan si branza cu mucegai

17 December 2012

Tartine cu parmezan si branza cu mucegai din: paine, parmezan, branza cu mucegai, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 paine feliata 1 lingura cu parmezan 200 g branza cu mucegai albastru 1 legatura de ceapa verde sare   Mod de preparare: Incinge cuptorul. Taie feliile de paine in cuburi sau discuri folosind un pahar cu…

Read more »

Fursecuri de sarbatoare

17 December 2012

Fursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar pudra 3 galbenusuri 1 lingura apa faina cat cuprinde 1 praf de copt coaja rasa de portocala pentru aluatul cu cacao: 150 g unt 100 g zahar pudra 1…

Read more »

Cocktail cu piersici

16 December 2012

Cocktail cu piersici din: piersici, lapte cu portocale, zemaa de lamaie si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 250 g piersici 1 sticla de lapte cu portocale 1 lingura de zeama de lamaie apa minerala   Mod de preparare: Scoatem samburii din piersica si mixam miezul intr-un mixer. Mixam cu lapte cu portocale,…

Read more »

Medalion cu praz şi ciuperci

16 December 2012

Medalion cu praz şi ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, praz, usturoi, ou, ulei, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 350 g ciuperci 3 fire de praz 2 capatani de usturoi 1 ou ulei nucsoara piper sare   Mod de preparare: taie pulpa astfel incat sa obtii o bucata mai mare.…

Read more »

Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

16 December 2012

Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle. Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe tocate…

Read more »

Cocktail Fruit Boy

16 December 2012

Cocktail Fruit Boy din: suc de piersici, suc de maracuja si cola. Este cu cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl suc de pierisici 4 cl suc de maracuja cola   Mod de preparare: Turnam sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, umplut pana la jumatate cu cuburi de gheata, apoi completam cu cola. Mixam…

Read more »

Supa crema de mazare cu menta

16 December 2012

Supa crema de mazare cu menta din: mazare, supa vegetala, ceapa alba, usturoi, unt, menta si aluat. Ingrediente: 1 kg mazare (proaspata sau congelata) 1 l supa vegetala 1/2 ceapa alba 1 catel de usturoi 1 pahar mic de vin alb 50 g unt 1 crengute de menta 1 foaie aluat foietaj (optional)   Mod…

Read more »

Pate in aspic

16 December 2012

Pate in aspic din: ficat de pasare, vin, lapte, unt, ceapa, gelatina, zeama de lamaie, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ficat de pasare 500 ml vin alb 100 ml lapte 250 g unt 2 cepe 2 plicuri cu gelatina zeama de lamaie 1 foiae de dafin piper negru boabe sare  …

Read more »

Piure cu carnaciori si andive

16 December 2012

Piure cu carnaciori si andive din: cartofi, ulei de masline, paprika afumata, otet de vin, coriandru, carnaciori si frunze de andive. Ingrediente: 2 cartofi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de paprika afumata 1 lingura otet de vin rosu 1 mana de patrunjel sau coriandru, tocat, plus extra pentru servit pentru servit: 250 g…

Read more »

Turta dulce cu cacao

16 December 2012

Turta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 praf de copt pentru glazura: 1…

Read more »

Crochete de cartofi umplute cu caşcaval

16 December 2012

Crochete de cartofi umplu cu caşcaval din: cartofi, oua, parmezan, cascaval, sare, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi fainosi 2 oua 100 g parmezan ras/cascaval ras 100-125 g cascaval 3 oua sare piper ulei pesmet   Mod de preparare: Spălăm cartofii sub un jet de apă rece şi îi punem la fiert întregi…

Read more »

Friptura de porc aromata

16 December 2012

Friptura de porc aromata din: piept de porc, cartofi, bere neagra, cuisoare, foaie de dafin, unt, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc 1 kg cartofi 1,5 l bere neagra 1 lingurita de cuicoare 1 portocala 1 foaie de dafin 2 linguri cu unt 1 fir de rozmarin sare   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

16 December 2012

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic. Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline 2…

Read more »

Clatite cu mousse de ciocolata

16 December 2012

Clatite cu mousse de ciocolata din: oua, faina, sare, lapte, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, coaja de lamaie, ciocolata cu lapte, cacao, frisca, albusuri, zahar si menta. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 175 g faina un praf sare 200 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 25…

Read more »

Gratin de pâine cu ciuperci

16 December 2012

Gratin de pâine cu ciuperci si nuca de cocos din: paine, ciuperci, oua, smantana, ulei de masline, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 8 felii mari de paine 150-200 g ciuperci champignon 3 oua 200 g smantana 30 g ulei de masline patrunjel 1 ardei iute uscat sare piper   Mod de preparare: Taiem…

Read more »

Cocktail Tropical Love

16 December 2012

Cocktail Tropical Love din: nectar de maracuja, nectar de visine, suc de ananas, tonic, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl nectar de maracuja 3 cl nectar de visine 3 cl suc de ananas tonic o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam sucurile de fructe intr-un pahar pentru…

Read more »

Supa de naut cu verdeata

16 December 2012

Supa de naut cu verdeata din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de masline, supa de legume, patrunjel, busuioc si savlie. Ingrediente:  1 1/2 cană de năut uscat 1/2 cană boabe de orz  sare piper 1/2 ceașcă de linte 2 cepe 2 morcovi 2 fire de țelină verde 1…

Read more »

Clătite americane cu nuci şi caramel

16 December 2012

Clătite americane cu nuci şi caramel din: faina, lapte, oua, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar, nuci, lapte si unt. Ingrediente: 250 g faina 200 ml lapte 3 oua 100 ml apa minerala 3 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri unt topit un praf sare…

Read more »

Retete savuroase: Chiftele marinate

16 December 2012

Chiftele marinate din: carne tocata, patrunjel, ou, sare, piper, miez de paine, usturoi, rosii, zahar, ulei de masline, foi de dafin, ceapa rosie si busuioc. Ingrediente: 800 g carne tocata vita si porc o legatura patrunjel un ou sare piper 200 g

Tarta de pui cu legume

16 December 2012

Tarta de pui cu legume din: piept de pui, praz, mazare, faina, ciuperci, cartofi, cartofi, telina, cimbru, supa de legume, ou, aluat, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 fire de praz 200 g mazare 2 linguri faina 200 g ciuperci 3 cartofi 1 telina 1 lingurita cimbru uscat 400 ml supa de…

Read more »

Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii

16 December 2012

Gnocchi cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 125 g faina 100 g margarina sare ulei de masline o capatana usturoi cimbru verde si uscat pentru sos: busuioc verde 500 g rosii decojite o lingura miere sare…

Read more »

Pastrav la gratar

16 December 2012

Pastrav la gratar din: file de pastrav, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, ardei iute, otet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de pastrav sare grunjoasa piper cimbru 4 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline pentru salata: o ceapa rosie o salata verde 2 ardei…

Read more »

Orez cu spanac în aluat franţuzesc

16 December 2012

Orez cu spanac în aluat franţuzesc din: aluat frantuzesc, orez, spanac, parmezan, nucsoara, patrunjel, unt, ou, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat frantuzesc 350 g orez cu bobul lung 350 g spanac oparit 100 g parmezan un praf nucsoara o radacina patrunjel 100 g unt un ou sare piper negru macinat un ou pentru…

Read more »

Friptura de curcan cu masline

16 December 2012

Friptura de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi, ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, rosii, morcovi, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg) 250 g masline verzi umplute cu gogosari 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 2 oua 1/2…

Read more »

Budincă de broccoli şi porumb

16 December 2012

Budincă de broccoli şi porumb din: broccoli, boabe de porumb, faina, ulei, ceapa, lapte, oua, telemea, enibahar, sare si piper. Ingrediente: 750 g broccoli 400 g boabe de porumb 2 linguri faina 2 linguri ulei 1 ceapa 400 ml lapte 3 oua 150 g telemea rasa 1/2 lingurita enibahar macinat sare piper   Mod de…

Read more »

Ardei umpluţi cu orez

16 December 2012

Ardei umpluţi cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, rosii, marar, sare, piper, supa de legume, ulei si bulion. Ingrediente: 12 ardei grași 2 căni orez 2 morcovi 2 cepe 2 roșii 1 legătură mărar sare piper cca 500 ml supă de legume 2 linguri ulei 2 linguri bulion   Mod de preparare: Se…

Read more »

Sufleu de morcovi si cartofi

16 December 2012

Sufleu de morcovi si cartofi din: morcovi, ulei, ceapa, faina, lapte, oua, cartofi, marar, seminte de coriandru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g morcovi 2 linguri ulei 4 cepe 2 linguri faina 100 ml lapte 4 oua 500 g cartofi 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat 1 lingurita seminte de coriandru…

Read more »

Paste cu branza de vaci si nuci

16 December 2012

Paste cu branza de vaci si nuci din: paste, branza de vaci, oua nuci, miere unt, smantana si sare. Ingrediente: 300 g paste 300 g branza dulce de vaci 3 oua 100 g nuci pisate 4 linguri miere 3 linguri unt 4 linguri smantana sau lapte sare   Mod de preparare: FIerbeti pastele in apa…

Read more »

Budinca de orez cu dovlecei

16 December 2012

Budinca de orez cu dovlecei din: orez, unt, ulei de masline, sare, piper, sofran, dovlecei, rosii cherry si boia. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline sare piper negru un praf sofran 4 dovlecei 6 rosii cherry o lingurita boia sau paprika   Mod de preparare: Se…

Read more »

Retete de post: Tocana de ardei

16 December 2012

Tocana de ardei din: ardei, zahar, ulei de masline, usturoi, sare, suc de rosii, piper, cimbru verde, paprika si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei 2 linguri zahar 4 linguri ulei de masline o capatana de usturoi sare 200 ml suc de rosii piper negru macinat cimbru verde o lingura paprika o legatura patrunjel proaspat  …

Read more »

Supa deasa de vita

16 December 2012

Supa deasa de vita din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, patrunjel, rosii, cartofi, sare si patrunjel. Ingrediente: un kg rasol de vitel 3 morcovi 2 cepe albe o telina mica un ardei gras un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 rosii 4 cartofi sare patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă rasolul…

Read more »

Orez cu pui

16 December 2012

Orez cu pui din: piept de pui, susan, unt, ulei de floarea soarelui, orez, morcov, ceapa, ardei, sare grunjoasa, ghimbir, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g susan 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 300 g orez un morcov o ceapa alba un ardei sare grunjoasa o…

Read more »

Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti

16 December 2012

Piept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru. Ingrediente: 2/3 piept cocoș de munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei de…

Read more »

Cartofi umpluţi cu varză acră

16 December 2012

Cartofi umpluţi cu varză acră din: cartofi, varza murata, ceapa rosie, unt, ulei de masline, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 1/2 varza murata (300-400 g) 1 ceapa rosie 100 g unt 500 ml ulei de masline 1 lingurita semine de chimen sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine cartofiiitfnţepaţi-i…

Read more »

Piept de curcan cu morcovi si telina

14 December 2012

Piept de curcan cu morcovi si telina din: piept de curcan, morcovi, telina, praz, pastarnac, ulei de masline, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 morcovi 2 felii de telina 1 fir de praz 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei de masline sare piper boia   Mod de preparare: Fierbeţi…

Read more »

Cozonac glazurat

14 December 2012

Cozonac glazurat din: faina, drojdie de bere, zahar, lapte, unt, ulei, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat, nuca, pudra de cacao, stafide, cafea solubila, unt, zeama de lamaie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 10 g drojdie de bere uscata 250 g zahar 300 g lapte dulce 150 g…

Read more »

Peste in sos de ienupar

14 December 2012

Peste in sos de ienupar din: fileuri de peste, ulei de masline, lamaie, boabe de ienupar, cimbru, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de peste slab 3 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita boabe de ienupar cateva fire de cimbru 1 lingurita faina 2-3 linguri smantana sare piper   Mod de…

Read more »

Terina de legume

14 December 2012

Terina de legume din: cartofi, frunze de varza, morcovi, boabe de porumb, sfecla, oua, branza de vaci, ulei, parmezan, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 5-6 frunze mari de varza 4 morcovi 200 g boabe de porumb 1 sfecla mare 4 oua 500 g brana dulce de vaci 3 linguri ulei…

Read more »

Rulada cu crema de cocos

14 December 2012

Rulada cu crema de cocos din: oua, cafea concentrata, zahar, cacao, faina, nuca, lapte, zahar, margarina, amidon, faina, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 ml cafea concentrata 5 linguri zahar 2 linguri cacao 3 linguri faina 2 linguri nuca macinata pentru crema: 300 ml lapte dulce 100 g zahar 100…

Read more »

Varză roşie cu mere si nuci

14 December 2012

Varză roşie cu mere si nuci din: varza rosie, mere acrisoare, nuci, miere, ulei, vin rosu, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza rosie mai mare 2 mere acrisoare 200 g nuci 1 lingura miere 4 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper cimbru   Mod de preparare: Tocaţi mărunt varza şi puneţi-o la…

Read more »

Turtite din linte cu sos de marar

14 December 2012

Turtite din linte cu sos de marar din: linte rosie, usturoi, ceapa, morcov, oua, pesmet, ulei, faina, smantana, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 morcov 2 oua 2 linguri pesmet 3 linguri ulei sos: 1 lingura ulei 1 lingura faina 150 ml smantana 2…

Read more »

Terina de varza acra si cartofi

14 December 2012

Terina de varza cra si cartofi din: varza acra, marar, cartofi, lapte, seminte de chimen, ceapa rosie, ceapa alba, ulei, unt, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 1 legatura marar verde sau 1 lingura marar uscat 6 cartofi mari mari 2-3 linguri lapte 1 lingura seminte de chimen 1 ceapa rosie 1…

Read more »

Curmale si prune umplute

14 December 2012

Curmale si prune umplute din: curmale, prune, cognac, branza de vaci, nuci, miere, migdale, ghimbir, vin rosu si frunze de menta. Ingrediente: 12 curmale uscate 12 prune uscate 2 linguri cognac 250 g branza dulce de vaci scursa de zer 50 g nuci macinate 2 linguri miere 24 migdale 1 lingura ghimbir ras proaspat 300-400…

Read more »

Cocktail Runner

14 December 2012

Cocktail Runner din: suc de portocale, bautura de banane, sirop de migdale, zeama de lamaie, frisca si menta. Ingrediente: 3 cl suc de portocale 3 cl bautura de banane 2 cl sirop de migdale 1 cl zeama de lamaie 1 cl frisca lichida menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, siropul…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat

14 December 2012

Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…

Read more »

Pătrăţele cu seminţe si mere

14 December 2012

Pătrăţele cu seminţe si mere din: seminte de floarea soarelui, banane, susan, mere, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g seminte de floarea soarelui crude 2 banane 2 linguri susan macinat 4 mere 1/2 lingurita scortisoara macinata 2 linguri miere   Mod de preparare: Măcinaţi cât mai fie 400g seminţe. Amestecaţi pulberea obţinută cu seminţele rămase…

Read more »

Ciorbă de porc dreasă

14 December 2012

Ciorbă de porc dreasă din: carne de porc, oase, orez, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, oua, kefir, lamaie, marar, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g oase 100 g orez 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 2 cepe mari 2 ouă 100 ml kefir 1 lămâie 1 legătură mărar…

Read more »

Prăjitură cu cereale şi pere

14 December 2012

Prăjitură cu cereale şi pere din: fulgi de porumb, smantana, zahar vanilat, pere si miere. Ingrediente: 1 kg fulgi de porumb 500 g smantana grasa 4 pere 4 lingurite zahar vanilat 4 linguri miere   Mod de preparare: Bateţi smântână cu zahărul vanilat până când obţineţi frişca. Puneţi deoparte puţină frişca pentru ornare, cu restul…

Read more »

Placinta cu telina si ficat

14 December 2012

Placinta cu telina si ficat din: ficat, foi de placinta, telina, ceapa, orez, ulei, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat (vita sau porc) 500 g foi de placinta 1 telina 2 cepe 100 g orez 100 g ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 ou sare…

Read more »

Ciorba de vita cu perisoare

14 December 2012

Ciorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1 raacina…

Read more »

Cocktail Pussy Cat

14 December 2012

Cocktail Pussy Cat din: suc de portocale, suc de ananas, frisca si curacao. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl suc de portocale 5 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida 2 cl Curacao albastrufara alcool   Mod de preparare: Mixam bine in shaker, sucurile de fructe si Curacao-ul fara alcool, apoi turnam…

Read more »

Budinca de cozonac cu mere

14 December 2012

Budinca de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere, scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu 4-5 mere 1 lingu

Beignete Cardinal

14 December 2012

Beignete Cardinal din: peste, smantana, cartofi, unt, oua, ciuperci, sare, piper, nucsoara, faina, oua, pesmet, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g peste – morun, cod, calcan, salau, merluciu 100 ml smantana 150 g cartofi 20 g unt 2 oua 1 ciuperci sare piper alb nucsoara pentru prajit: 3 linguri faina 2 oua 4 linguri…

Read more »

Bezele cu portocale

14 December 2012

Bezele cu portocale din: albusuri, portocale, zahar praf si zahar vanilat. Ingrediente: 6 albusuri 4 portocale 250 g zahar praf 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreu­nă cu 200g zahăr şi zahărul va­nilat, apoi cu ajutorul unui poş puneţi mici grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Curăţaţi şi tăiaţi…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan

14 December 2012

Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la mixer…

Read more »

Parjoale rulate in vinete

14 December 2012

O reteta delicioasa de parjoale cu: carne de vita, ou, vinete, paine, ceapa, rosii, busuioc, cimbru, parmezan, sare, piper, ulei, ulei de masline. Ingrediente: 300 g carne de vacă tocată un ou două vinete mai mari o felie de pâine o ceapă 3 roşii o lin­guriţă de busuioc o linguriţă de cim­bru 750 g parmezan…

Read more »

Pizza cu legume şi salată verde

14 December 2012

O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci un dovlecel…

Read more »

Paste cu sos de carne si cimbru

14 December 2012

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcov, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă de tomate…

Read more »

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

14 December 2012

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 500 g prune două oua 100 g fulgi…

Read more »

Pateuri cu peşte şi capere

14 December 2012

O reteta delicioasa de pateuri cu: aluat foitaj, peste, cepa, morcov, faina, smantana, capere, oua, ulei, vin alb sec, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un kilogram fileuri de peşte o ceapă un morcov 30 g făină 150 ml smântână 50 g capere două ouă 50 ml ulei de floarea soarelui 150…

Read more »

Ficat in sos tomat

14 December 2012

O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ceapa, rosii, arde iute, cepa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg de ficat de vită 3 cepe 3 roşii 3 ardei iuţi 3 cepe verzi 4 linguri de ulei de floarea-soarelui sare piper   Mod de preparare: Spălaţi ficatul, tăiaţi-l în cuburi de aproximativ 2 cm.…

Read more »

Paste cu carne de vită

14 December 2012

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de vită o frunză de dafin 500 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 400 g paste spiralate 500…

Read more »

Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale

14 December 2012

O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă cu…

Read more »

Tortellini cu spanac şi sos

14 December 2012

O reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 400 g făină o linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi…

Read more »

Macrou proaspat

13 December 2012

Macroul este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană. Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe spate o nuanţă de albastru-verzui. în lunile de iarnă aceşti peşti se adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind…

Read more »

Ciorba cu carnati afumati

13 December 2012

Ciorba cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, zeama de varza acra, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g carnati afumati 2 cepe mari 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 500 ml zeama de varza acra 1 lingura faina 2 linguri smantana 100 ml ulei 1 legatura cimbru sare piper…

Read more »

Salată de orez, linte şi conopidă

13 December 2012

O reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida, ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: 1 kg de conopidă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de boia 300 g amestec de orez…

Read more »

Ruladă cu carne de porc si slanina

13 December 2012

Ruladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de pâine 50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură verdeață 1…

Read more »

Placinta cu spanac, parmezan si ricotta

13 December 2012

Placinta cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa, spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 1 kg spanac 1/2 lingurita de nucsoara macinata 500 g ricotta 2 galbenusuri 85 g de parmezan, ras 750 g aluat…

Read more »

Mazare cu fleica de porc

13 December 2012

Mazare cu fleica de porc din: mazare, fleica de porc, morcov, ceapa, boia de ardei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare congelata 700 g fleica de porc 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 lingura boia de ardei dulce 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi fleica în bucăţi potrivite…

Read more »

Placinta cu tofu

13 December 2012

Placinta cu tofu din: foi de palcinta, tofu, zahar, margarina, cascaval vegetal si lapte de soia. Ingrediente: 400 g foi de palcinta 600 g tofu 100 g zahar 100 g stafide 100 g margarina 200 g cascaval vegetal 50 ml lapte de soia   Dod de preparare: Dati tofu pe răzătoarea mare, adăugaţi laptele de…

Read more »

Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline

13 December 2012

Rosii Cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc, ulei de masline si sare. Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1 lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare   Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor pentru 15 minute. Scoateti din cuptor, puneti…

Read more »

Cocktail Nothing

13 December 2012

Cocktail Nothing din: cocaze rosii, nectar de maracuja, suc de protocale, albus si apa minerala. Ingrediente: 6 cl nectar de coacaze rosii 4 cl nectar de maracuja 2 cl suc de portocale 1 lingura de albus batut apa minerala   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe si albusul intr-un shaker, turnam bautura intr-un…

Read more »

File de curcan cu garnitură de cartofi natur

13 December 2012

File de curcan cu garnitură de cartofi natur din: piept de curcan, suc de lamaie, ceapa, ardei gras, ulei de masline, usturoi, castraveti, rosii, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan file 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi 3…

Read more »

Clatite umplute cu carne tocata

13 December 2012

Clatite umplute cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, ciuperci, pasta de rosii, suc de rosii, marar verde, sare, piper, oua, lapte, apa minerala, faina si sare. Ingrediente: umplutura: 500-600 g carne tocata (amestec vita/porc) 2 cepe mari 500 g ciuperci conservate 4 linguri pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura marar…

Read more »

Crema de pui cu praz

13 December 2012

Crema de pui cu praz din: pui, telina, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, tarhon, praz, apa, ulei de masline, cartofi, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin 250 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 2 ramurele de tarhon 3 fire de praz 4…

Read more »

Inimioare cu gem

13 December 2012

Inimioare cu gem din: faina, sare, unt, zahar pudra, lapte, gem de caise si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 1 praf de sare 150 g unt 100 g zahar pudra 50 ml lapte dulce gem de caise pentru decor: 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de…

Read more »

Prajitura cu smochine si mac

13 December 2012

Prajitura cu smochine si mac din: smochine uscate, caise uscate, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g smochine uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 150 g mac 100 g unt 50 g miere   Mod de preparare: Treceţi prin maşina de tocat smochinele…

Read more »

Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie

13 December 2012

Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie din: fileuri de crap, pastarnac, ceapa rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g bucata) 600 g pastarnac 4 cepe rosii 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de crap de eventualele oscioare rămase…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu banana

13 December 2012

O reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta   Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare.…

Read more »

Cocktail Banana’s Affair

13 December 2012

Cocktail Banana’s Affair din: nectar de banane, nectar de piersici, frisca si mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl nectar de banane 4 cl nectar de piersici 4 cl suc de mere frica lichida o felie de piersica sau de mar   Mod de preparare: Mixam nectarele de fructe si sucul de mere…

Read more »

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

13 December 2012

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…

Read more »

Piept de curcan cu smochine

13 December 2012

Piept de curcan cu smochine din: piept de curcan, smochine, lapte, ou, pesmet, nuca macinata, faina, condiment, pasta de hrean, ulei si sare. Ingrediente: 4 felii piept de curcan (aprox. 500 g) 16 smochine 50 ml lapte 1 ou 4 linguri pesmet 100 g nucă măcinată 1 lingură făină 1 linguriță condiment din legume uscate…

Read more »

Budinca cu vanilie

13 December 2012

Budinca cu vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g frisca lichida ciocolata rasa   Mod de preparare: Se fierbe 3/4 din lapte cu zahărul şi…

Read more »

File de macrou cu măsline

13 December 2012

File de macrou cu măsline din: fileuri de macrou, masline, ulei de masline, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 300 g masline fara samburi 300 ml ulei de masline 5 lamai 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita rasa chimen macinat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de macrou de…

Negrese festive

13 December 2012

Negrese festive din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom. Ingrediente: 100 g ciocolata amara, tocata 225 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar brun 4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 125 g faina blat alb: 170 g unt nesarat 225 g zahar…

Read more »

Varza cu afumatura

13 December 2012

Varza cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra mare 400 g costita afumata 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate 50 ml ulei 1 lingura boia de ardei dulce 3-4 fire cimbru uscat 3…

Read more »

Retete de post: Prajitura de post

13 December 2012

Prajitura de post din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, ciocolata de post, bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soia 150 g zahar 50 g ciocolata de post 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita vanilie un varf cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…

Read more »

Cartofi cu naut si soia

13 December 2012

Cartofi cu naut si soia din: cartofi, naut, soia, morcov, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 100 g naut 500 g soia (bucati potrivite) 1 morcov 2 cepe 150 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă, de seara până dimineaţa, apoi…

Read more »

Colacel de Ajun

13 December 2012

Colacel de Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata, faina, zaha brun, scortisoara si lapte. Ingrediente: aluat: 2 linguri unt nesarat, topit 1 cana lapte, cald 1/2 cana apa, calda 1/4 ceasca zahar tos 2 lingurite sare de masa 40 g drojdie uscata 3-4 cani faina glazura: 1 cana zahar brun…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza

13 December 2012

Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…

Read more »

Rulou de porc cu spanac

13 December 2012

O reteta savuroasa de Rulou de porc cu spanac din: file de porc, oua, faina, spanac, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 5 ouă 1 lingură făină 300 g spanac conservat 4 morcovi 4 cepe mijlocii 4 linguri ulei piper sare   Mod de preparare: Speli bucata de file…

Read more »

Coronita de cozonac

13 December 2012

Coronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara. Ingrediente: 300 g faina 120 ml lapte cald 1 lingurita miere sau zahar 1 galbenus 30 g unt 15 g drojdie un praf de sare umplutura: 50 g unt 3-4 linguri zahar 2 lingurite scortisoara macinata   Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi…

Read more »

Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu

13 December 2012

Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu din: fileuri de pastrav, vin rosu, ulei, cuisoare, zahar, scortisoara, frunza de dafin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de pastrav 500 ml vin rosu sec 50 ml ulei 2 cuisoare 5 linguri de zahar 1 betisor de scortisoara 1 frunza de dafin 3 boabe de…

Read more »

Supa-crema de morcovi cu arpacas

13 December 2012

Supa-crema de morcovi cu arpacas din: morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, arpacas, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg morcovi 2 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 4 linguri arpacas 1 l suc de rosii sare piper   Mod de preparare: Puneţi arpacaşul la fiert în apă cu sare. Curăţaţi morcovii şi…

Read more »

Ciorbă de porc ardelenească

13 December 2012

Ciorbă de porc ardelenească din: carne de porc, carnati, varza acra, zeama de varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei, piper, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cârnați 1 varză acră mică 2 l apă 3-4 căni zeamă de varză 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia…

Read more »

Pogăcele cu jumări

12 December 2012

Pogăcele cu jumări din: faina, drojdie, oua, jumari de porc, ulei, lapte, zahar, seminte de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 4 oua 500 g jumari de porc 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar 2 linguri seminte de chimen sare piper cimbru   Mod de preparare:…

Read more »

Prajitura cu mere si stafide

12 December 2012

Prajitura cu mere si stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, mere, lamaie, praf de copt, rom si zahar praf. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt 250 g zahar 4 oua 2 mere 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 80 ml rom zahar praf pentru ornat   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Tropic Star

12 December 2012

Cocktail Tropic Star din: suc de portocale, nectar de maracuja, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 6 cl suc de portocale cu pulpa 6 cl nectar de maracuja 6 cl suc de ananas radacina unui ananas mic cirese de cocktail   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe in shaker, apoi turnam amestecul…

Read more »

Friptura de porc cu sos de cimbru

12 December 2012

Friptura de porc cu sos de cimbru din: pulpa de porc, ceapa, ulei, cartofi, pasta de rosii, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 4 linguri ulei 6 cartofi poriviti 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Tăiati pulpa în felii…

Read more »

Ciorbă de pui cu tăitei de casă

12 December 2012

Ciorbă de pui cu tăitei de casă din: pui, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei capia, rosii in bulion, faina, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 1 cutie (400 g) rosii in bulion 175 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel…

Read more »

Painea Sarbatorilor

12 December 2012

Painea Sarbatorilor din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, ulei de masline, otet de mere, unt, sare, galbenus de ou si lapte. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite drojdie uscata 1 lingura zahar sau miere 250 ml lapte cald 2 oua 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita otet de mere sau suc de lamaie 100…

Read more »

Cornuri cu unt si scortisoara

12 December 2012

Cornuri cu unt si scortisoara din: faina, unt, scortisoara, oua, lapte, zahar, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 2 linguri cu scortisoara pudra 2 oua 100 ml lapte 100 g zahar 10 g drojdie uscata un varf cutit sare   Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecaţi-l cu ouăle, apoi adăugaţi…

Read more »

Rata cu morcovi

12 December 2012

Rata cu morcovi din: rata, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, bulion, faina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 rata 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 cepe mari 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 lingura faina 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi  raţa, spălaţi-o şi tăiati-o în bucăţele…

Read more »

Salata de iarna cu varza rosie

12 December 2012

Salata de iarna cu varza rosie din: varza rosie, ceapa rosie, mere rosii, sfecla, nuci, portocale, otet de vin rosu, jeleu de coacaze, miere si ulei de masline. Ingrediente: 1 varza rosie (650 g) 2 cepe rosii mici, toacte 2 mere rosii, fara cotor, taiate cuburi 250 g de sfecla fiarta, taiata cuburi 50 g…

Read more »

Papricas de carnati cu mamaliga

12 December 2012

Papricas de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi, lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 cepe 2 linguri ulei 4 catei de usturoi 400 ml lapte sau smantana 1 lingura faina 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul.…

Read more »

Bors cu ciuperci uscate

12 December 2012

Bors cu ciuperci uscate din: piept de vitel, ciuperci uscate, ceapa, morcovi, ulei, bors, marar, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel 300 g ciuperci uscate 3 cepe 2 morcovi 100 ml ulei 1 litru bors 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de viţel în bucăţi şi puneţi-l…

Read more »

Prajitura cu nuci macadamia caramelizate

12 December 2012

Prajitura cu nuci macadamia caramelizate din: biscuiti, unt, nuci, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, nuci macadamia si frisca. Ingrediente: blat: 160 g biscuiti digestivi, de ovaz , fara crema 40 g unt nesarat, topit 150 g nuci (de preferat, macadamia) 100 g zahar pudra umplutura: 500 g crema de branza…

Read more »

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie

12 December 2012

Varza de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata   Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in tigaie…

Read more »

Cocktail Grepfrut Special

12 December 2012

Cocktail Grepfrut Special din: suc de grepfrut, suc de struguri, apa minerala si grepfrut. Ingrediente: 2 cesti de suc de grepfrut 2 cesti de suc de struguri albi 3/4 l apa minerala carbogazoasa sau plata felii de grepfrut   Mod de preparare: Mixam sucul de grepfrut cu suculd e struguri, apoi impartim compozitia in patru…

Read more »

Felii dulci cu lamaie

12 December 2012

Felii dulci cu lamaie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt, esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 2 3/4 cani faina 1/4 cana zahar tos 2 1/4 lingurite drojdie 1/2 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 linguri unt nesarat 1 1/2 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Jambon la cuptor cu ghimbir si caise

12 December 2012

Jambon la cuptor cu ghimbir si caise din: jambon, bere de ghimbir, frunze de dafin, ienibahar, boabe de piper, cuisoare, ghimbir si gem de caise. Ingrediente: 1 jambon crud cu os de 4-5 kg 2 l bere de ghimbir 2 frunze de dafin 6 boabe de ienibahar 6 boabe de piper 30-40 de cuisoare intregi…

Read more »

Tort pentru Anul Nou

12 December 2012

Tort pentru Anul Nou din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan. Ingrediente: blat alb: 100 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g unt, la temperatura camerei 125 g zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute

12 December 2012

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis, ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de rata 300 g physalis 200 g ardei iute, verde 50 ml ulei de masline 50 ml cognac 100 ml vin alb, demisec sare piper…

Read more »

Prajitura cu portocale si frisca

12 December 2012

Prajitura cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de vaci, zahar si gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi de sampanie 3 portocale 400 ml frisca lichida 400 g branza de vaci cremoasa (bine scursa) 300 g zahar 20 g gelatina   Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, se topeste,…

Read more »

Şorici la grătar

12 December 2012

Şorici la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia   Mod de preparare: Curăţaţi şoriciui şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-I apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi…

Read more »

Tort cu rom si gem de afine

12 December 2012

Tort cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de afine si fructe uscate. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 200 g zahar 5 oua 150 g faina 50 g amidon 1 praf de copt pentru umplutura: 3 pliculete…

Read more »

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci

12 December 2012

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci din: piept de porc, cartofi, cimbru uscat, maghiran, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 12 felii piept de porc fara os 4 cartofi dulci 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita ras

Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat

12 December 2012

Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2 ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir confiat   Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul, ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…

Read more »

Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua

12 December 2012

Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa verde, cimbru, bacon, rosii, piper, oua si paine. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati in cuburi cu latura de 1 cm 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 6 cpe verzi, tocate fin 2 crengute de cimbru cu frunzele rupte…

Read more »

Chifteluţe de carne cu năut

12 December 2012

O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, naut, ceapa, usturoi, susan, chimen, curry, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert de linguriţă cu…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi ananas

12 December 2012

O reteta delicioasa de prajitura cu: foitaj, lapte, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150 g zahăr pudră…

Read more »

Ciuperci pleurotus cu sos alb

12 December 2012

O reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline, branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră de…

Read more »

Cartof cu hering şi creveţi

12 December 2012

O reteta delicioasa de cartofi cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu muştar o…

Read more »

Pui cu piure de roşii uscate

12 December 2012

O reteta delicioasa de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g ricotta doi…

Read more »

Salată cu somon si spanac

12 December 2012

O reteta delicioasa de somon cu: somon, spanac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50…

Read more »

Ciorbă de ştevie cu carne

12 December 2012

O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, patrunjel, telina, carne de porc, lamie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne de porc o…

Read more »

Desert: Prăjitură cu portocale

12 December 2012

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 200g unt…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

12 December 2012

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei  gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un fenicul 100…

Read more »

Retete pentru masa de Craciun

11 December 2012

Cu miros de scorţişoară, arome de vin fiert, colinde şi aripi de ninsori, Crăciunul vine întotdeauna cu fast, sărbătoare, bucurie şi aduce pe masă cele mai bune, cele mai reuşite, cele mai râvnite reţete: Costite de porc cu sos dulce acrisor Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina,…

Read more »

Cocktail cu ananas si miere

11 December 2012

Cocktail cu ananas si miere din: ananas, suc de ananas, miere, aroma de vanilie si apa minerala. Ingrediente: 4 felii de ananas 1 ceasca de suc de ananas 2 linguri de miere cateva picaturi de aroma de vanilie 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare: Mixam bine intr-un mixer feliile…

Read more »

Costite de porc cu sos dulce acrisor

11 December 2012

Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in bulion 2 linguri…

Read more »

Briose ciocolatii

11 December 2012

Briose ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea, faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare 4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g zahar brun 30…

Read more »

Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon

11 December 2012

Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon din: carnaciori de curcan, sparanghel, jambon, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g carnaciori de curcan 500 g sparanghel proaspat 200 g jambon (felii subtiri) 50 ml ulei de masline 2-3 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi sare piper proaspat…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta

11 December 2012

Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…

Read more »

Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

11 December 2012

Sarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 3 cepe 200 g orez 300 g miez de nuca pisat 1 morcov mare 500 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 150…

Read more »

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza

11 December 2012

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa, cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup, nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 1 cartof mare, taiat cuburi de 2,5 cm 900 g ciuperci asortate…

Read more »

Cocktail La Floridita Daiquiri

11 December 2012

Cocktail La Floridita Daiquiri din: white rum, fresh lime juice, sugar syrup si maraschino liquer. Ingrediente: 80 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna continutul in paharul Martini racit.  

Read more »

Mancare de carnati afumati cu tarhane

11 December 2012

Mancare de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 2 oua 4 linguri ulei 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana) 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Din…

Read more »

Retete gustoase: Linte cu telina si usturoi

11 December 2012

Linte cu telina si usturoi din: linte rosie, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte rosie 300 g telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei 4 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei,…

Read more »

Terci savuros cu merisoare

11 December 2012

Terci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz 1…

Read more »

Trufe cu whisky

11 December 2012

Trufe cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative   Mod de preparare: Rupe ciocolata în bu­căţi mici şi topeşte-o la bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o com­poziţie…

Read more »

Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii

11 December 2012

Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii din: muschi de vita, ciuperci, bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare si piper. Ingrediente: 300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii subtiri de bacon crud uscat 50 g cascaval 4 fire cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de rodii sare…

Read more »

Retete de post: Fasole cu legume

11 December 2012

Fasole cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 adacini de patrunjel 1 fir de praz 1 legatura marar verde 100 ml ulei 1 lingurita boia iute…

Read more »

Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor

11 December 2012

Paine cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi, condimente si ceapa verde. Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati painea cuburi,…

Read more »

Cocktail cu kiwi si ghimbir

11 December 2012

Cocktail cu kiwi si ghimbir din: kiwi, zeama de lamaie, inghetata de lamaie, zahar, ghimbir, scortisoara, apa minerala si kiwi. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi zeama unei lamai 4 globuri de inghetata de lamaie 1 lingura de zahar un varf de cutit de ghimbir un varf de cutit de scortisoara 3/4 l…

Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu nuci

11 December 2012

Pasta de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 100 g nuci macinate 3-4 linguri ulei de masline suc de lamaie condimente pentru gust   Mod de preparare: înţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15…

Read more »

Retete de sarbatori: Piept de curcan umplut

11 December 2012

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, morcov, pipote de pui, ficatei de pui, patrunjel, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 morcov mare 200 g pipote de pui 250 g inimi de pui 250 g ficatei de pui 1 legatura patrunjel 2 oua 2 linguri faina 1…

Read more »

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere

11 December 2012

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa, salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingura de unt 3 cepe, tocate 2 linguri de salvie tocata 1,4 de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte 1 lingura de…

Read more »

Salata Copenhaga

11 December 2012

Salata Copenhaga din: mere, gulii, cartofi, telina, ceapa, castraveti murati, maioneza si marar verde. Ingrediente: 3 mere 2 gulii 4 cartofi 2 teline 1 ceapa 2 castraveti murati 100 ml maioneza 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Fierbeţi în apă cu sare cartofii şi ţelină, în coajă. Lăsaţi-le la răcit şi curăţaţi-le, apoi…

Read more »

Clopotel de Craciun

11 December 2012

Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 10

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 8, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: