RSS

Retete usoare #52

09 Ian

Retete usoare:

Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy

7 December 2012

O reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din: carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan, usturoi, ardei iute si sos de peste. Ingrediente: 4 bucati carne bibilica 2 linguri sos hoisin…

Read more »

Prăjitură cu magiun de prune

7 December 2012

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi…

Read more »

Cartof umplut cu piept de pui

7 December 2012

O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui: cartofi, dovlecel, piept de pui, smantana, iaurt, usturoi, masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml smântână 100 ml iaurt 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar sare pipe Mod de preparare: Piepţii de pui…

Read more »

Aperitive gustoase: Aperitiv cu legume

7 December 2012

O reteta delicioasa de aperitive cu legume: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml iaurt doi castraveţi verzi doi căţei de ustu­roi…

Read more »

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

7 December 2012

O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry, oua, branza telemea, branza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper unt Mod…

Read more »

Hering cu galbiori

7 December 2012

O reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, suc de lamaie, sare, piper, busuioc . Ingrediente: un kilogram hering 50C g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin ab sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu…

Read more »

Masa de Craciun

7 December 2012

Masa de Craciun: Ciorba de legume cu fidea  Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml ulei 100 g fidea sau taitei pentru supa frunze de leustean condimente piper bors dupa gust  …

Read more »

Dovlecei cu carne la cuptor

7 December 2012

O reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine, doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de pui…

Read more »

Chiftelute de curcan cu hrişcă

7 December 2012

O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi căţei de usturoi o lin­gură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui mărar…

Read more »

Salata de ceapa rosie, mere si nuci

7 December 2012

Salata de ceapa rosie, mere si nuci din: ceapa rosie, ulei de masline, miere, mere, otet de mere, frunze de salvie si nuci. Ingrediente: 4 cepe rosii 1 lingura de ulei de masline 1⁄2 lingura miere 4 mere mari 1 lingura otet de mere cateva frunze de salvie 50 g nuci sau alune   Mod…

Read more »

Vinete cu fenicul

7 December 2012

O reteta gustoasa de vinete cu: cartofi, ardei gras, ardei capia, fenicul, dovlecei, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…

Read more »

Clătită cu avocado şi anşoa

7 December 2012

O reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, zahra tos, bere, unt, castraveti, avocado, ansoa, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi cas­traveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână o…

Read more »

Rulada de porc cu caise uscate

7 December 2012

Rulada savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de Parma (aprox. 16 felii) Pentru umplutura: 225 g umplutura pentru carnati 3 cepe mici, tocate marunt 1 lingura salvie tocata…

Read more »

Calamar umplut cu garnitura de cartofi

7 December 2012

O reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi. Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă toca­tă jumătate de cană cu suc de ro­şii…

Read more »

Cartofi copti cu ciuperci

6 December 2012

Cartofi copti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, salam cu sunca, branza, sare, piper, smantana, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 700 g cartofi 200 g ciuperci proaspete 200 g salam cu sunca 80 g branza rasa sare piper 250 ml smantana 2 galbenusuri ulei   Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc…

Read more »

Salata verde cu usturoi

6 December 2012

Salata verde cu usturoi din: unt, usturoi, patrunjel, nucsoara, varza si broccoli. Ingrediente: 50 g unt 2 catei de usturoi o mana de patrunjel tocat un praf de nucsoara o varza 250 g buchetele de broccoli   Mod de preparare: Intr-un castron, amesteca 50 g unt, 2 catei de usturoi, tocati, o mana de patrunjel…

Read more »

Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar

6 December 2012

O reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie, unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel, sare, piper, faina si unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3 linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1 lingura…

Read more »

Meniu de Craciun

6 December 2012

Retete de Craciun: Bors de vacuta Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal   Mod de preparare: Cureţi carnea şi o pui la fiert…

Read more »

Tarte cu branza si ceapa

6 December 2012

Tarte cu branza si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, aluat, ou, gem de coacaze, branza brie, salata verde, mustar de dijon, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe rosii mari, curatate si taiate rondele mari 1 lingurita frunze de cimbru 400 g aluat fraged gata preparat…

Read more »

Cocktail Peach Melba

6 December 2012

O reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose si vin spumant alb. Ingrediente: 400 g piersici vin spumant rosé vin spumant alb   Mod de preparare: Marunteste intr-un robot 400 g piersici din compot pana rezulta un piure, trece-le prin sita si arunca pulpa. Pentru a servi, toarna in fiecare pahar…

Read more »

Friptura savuroasa de vita cu cimbru si miere

6 December 2012

Friptura de vita cu cimbru si miere din: ceapa rosie, otet de vin rosu, miere, sare, cimbru, piper si muschi de vita. Ingrediente: 1 ceapa rosie , taiata in inele 2 linguri otet din vin rosu 2 linguri miere 1/2 lingurita sare 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper negru macinat 3 bucati muschi de…

Read more »

Cocktail Juanita

6 December 2012

Cocktail Juanita din: suc de maracuja, suc de ananas, sirop de capsuni si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de maracuja 6 cl suc de ananas 4 capsuni mari 1 cl sirop de capsuni apa minerala carbogazoasa   Mod de preparare: Facem piure din cele 3 capsuni, mixam bine cu…

Read more »

Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume

6 December 2012

O reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii. Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1 rosu si 1 galben, tocati 1/4 ceasca de paine faramitata 1 1/2 lingurita…

Read more »

Prăjiturele de sărbătoare

6 December 2012

Prăjiturele de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare, galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac, lapte si biscuiti. Ingrediente: aluat: 42 g drojdie 100 g zahar 500 g faina 200 ml lapte 1 pachet zahar vanilat sare 3 galbenusuri 80 g unt 1 ou migdale si stafide umplutura…

Read more »

Mix din mere, ţelină şi salvie

6 December 2012

Mix din mere, ţelină şi salvie din: unt, mere, ceapa, telina, salvie, sare, piper, paine si suc de mere. Ingrediente: 2 linguri de unt 3 mere dulci 1/2 ceapa medie, tocata 1/2 ceasca de telina maruntita 3 frunze de salvie maruntita 1/4 lingurita de sare putin piper negru macinat 4 felii de paine, taiate in…

Read more »

Friptura savuroasa de pui cu grapefruit

6 December 2012

Friptura savuroasa de pui cu grapefruit din: pui, grapefruit, ceapa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pui intreg 1 grapefruit 1 ceapa, taiata felii ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Curata si pregateste puiul pentru a fi facut, eliminand organele interne, gatul etc. Dupa…

Read more »

Salata de toamna

6 December 2012

Salata de toamna din: ulei de masline, otet de vin alb, miere, sare, piper, mere, varza rosie, branza, ceapa rosie si miez de nuca. Ingrediente: 4 lingurite de ulei de masline 1 lingura de otet de vin alb 2 lingurite de miere 1/4 lingurita de sare 1/8 lingurita de piper negru macinat 3 mere dulci,…

Read more »

Mere cu cârnati şi cimbru

6 December 2012

Mere cu cârnati şi cimbru din: carnati din carne de vita, mere, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carnati din carne de vita, taiati in felii cu grosimea de circa 1 centimetru 4 mere dulci, fara coaja, taiate in cate 4 bucati si apoi in felii cu o grosime de aproximativ 1 centimetru 1/4 lingurita…

Read more »

Terina cu castane si merisoare

6 December 2012

Terina cu castane si merisoare din: merisoare, zahar, unt, pastarnac, unt, ceapa, salvie, castane, alune de padure, pesmet, macis si oua. Ingrediente: 500 g de merisoare proaspete sau decongelate 175 g de zahar 1 lingura de unt, plus extra pentru uns 550 g de pastarnac, alege radacini lungi si subtiri, curatate si taiate in jumatate…

Read more »

Somon cu taitei

6 December 2012

Setează cuptorul la 230°C. Până când se încălzeşte, căptuşeşte cu folie de alu­miniu o tavă adâncă. Unge-o cu puţin ulei. Condimentează 4 fileuri de somon dezosat (în total ar trebui să cântărească circa jumătate de kilogram) cu un mix dintr-o 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de piper negru măcinat. Aşază în…

Read more »

Pui cu alune caju

6 December 2012

Pui cu alune caju din: aripioare de pui, carnati afumati, rosii, boabe de porumb, bame, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, sos de alune si supa de pui. Ingrediente: 450 g de aripioare de pui, dezosate si fara piele, taiate in bucati de 2 cm 30 g carnati afumati, taiati pe jumatate si apoi in bucatele…

Read more »

Tortilla cu carne de vită

6 December 2012

Tortilla cu carne de vită din: carne de vita, sos de soia, ardei iute, sare, piper si supa de vita. Ingrediente: 900 g carne de vita slaba, taiata in cubulete de 2 cm 3/4 ceasca de sos de soia 2 linguri de ardei iute tocat, in sos adobo (un preparat condimentat din otet, piper, ulei,…

Read more »

Cornuleţe cu brânză franzuţească

6 December 2012

Cornuleţe cu brânză franzuţească din: faina, unt, ou, sare, iaurt, branza frantuzeasca cu mucegai, ou, bere, seminte de mac, chimen, seminte de susan, seminte de in. Ingrediente: 275 g faina 125 g unt 1 ou sare 2 linguri de iaurt 2

Sos vegetarian

6 December 2012

Sos vegetarian din: ulei, ceapa, morcovi, telina, dafin, faina, vin rosu, supa de legume si ketchup. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe mari, taiate felii 2 morcovi, tocati grosier 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier 2 frunze de dafin, rupte 2 linguri de faina 400 ml vin rosu 400 ml supa de legume…

Read more »

Supă de roşii cu orez si patrunjel

6 December 2012

Supă de roşii cu orez si patrunjel din: ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, busuioc, supa de legume, sare, piper, zahar, orez si patrunjel. Ingrediente:  1 ceapa 3 linguri ulei de masline 400 g rosii 2 catei de usturoi 1 crenguta busuioc 400 ml supa de legume sare piper alb 1 lingurita zahar 8 linguri…

Read more »

Salată de fusilli cu pui şi feta

6 December 2012

Salată de fusilli cu pui şi feta din: piept de pui, paste fusilli, sare, salata, feta, zeama de lamaie verde, miere, sos de soia, condimente pentru pui, ulei de susan, piper, otet, mustar, zeama de grepfrut si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 200 g paste fusilli sare 1 salata mica 100…

Read more »

Reteta zilei: Gogonele in ulei

6 December 2012

O reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline, seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente: 8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar 1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi, proaspeti sare dupa gust   Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine

6 December 2012

Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine din: pulpe de curcan, ceapa, miere, otet de cidru de mere, ghimbir, sare, piper, supa de pui, cartofi, afine si faina. Ingrediente: 1,4 kg de pulpe de curcan, fara piele 1 ceapa mica, taiata cuburi 1 lingura de miere 1 lingura de otet de cidru de mere…

Read more »

Chiftelute de varza

6 December 2012

Chiftelute de varza din: varza, faina, ou, lapte, chimen, sare, piper, ceapa verde si ulei. Ingrediente: 400 g varză 200–250 g făină 1 ou 100 ml lapte chimen sare piper ceapă verde ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se toacă varza, se așază într‑un castron, se sărează și se lasă să stea 5 min.…

Read more »

Friptura de iepure cu legume

6 December 2012

Friptura de iepure cu legume din: carne de iepure, morcovi, cartofi, ceapa si telina. Ingrediente: 2 iepuri (doar carnea) 8 morcovi 8 cartofi 5 cepe 1 cana telina taiata   Mod de preparare: Taie carnea in bucati si pune-o intr-o cratita adanca. Adauga apa pana cand carnea este acoperita. Taie morcovii in jumatate, apoi adauga-i…

Read more »

Sendvis din carne de porc

6 December 2012

Sendvis din carne de porc din: sare, paprika, pudra de chilli, chimen, ardei chilli, pulpa de porc, ceapa, zahar brun, ketchup, cidru de mere, pasta de rosii, apa, sos worcestershire si sos de ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de sare 1 lingurita de paprika 1 lingurita de pudra de chilli 1/2 lingurita de chimen 1/8…

Read more »

Minitarte cu rosii si branza

6 December 2012

Minitarte cu rosii si branza din: rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, branza de capra, sare, piper si aluat. Ingrediente: 12 rosii mici 6 frunze busuioc 3 catei usturoi 2 linguri uei de masline 100 g branza ricotta 150 g branza de capra sare piper 1 aluat foitaj   Mod de preparare: Lasa…

Read more »

Snitele de pui

6 December 2012

Snitele de pui din: pulpe de pui, usturoi, sare, faina, oua, pesmet, susan si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 2 căței de usturoi sare 100 g făină 2 ouă 150 g pesmet 2 linguri susan 100 ml ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Se bate carnea și se freacă…

Read more »

Piept de vita cu varza

6 December 2012

Piept de vita cu varza din: cartofi, morcovi, usturoi, zahar brun, frunza de dafin, piept de vita, apa, bere neagra si varza. Ingrediente: 500 g cartofi rosii mici, taiati pe jumatate 3 morcovi medii, curatati si taiati in bucati de 5 cm 2 catei de usturoi 1 lingura de zahar brun 1 frunza de dafin…

Read more »

Tiramisu cu biscuiţi

6 December 2012

Tiramisu cu biscuiţi din: cafea, oua, mascarpone, frisca, biscuiti, crema de ciocolata, zahar si cacao. Ingrediente: 500 ml cafea deja pregatita 4 oua 500 g mascarpone 500 g frisca 1 pachet mare de biscuiti simpli 7 linguri de crema de ciocolata 8 linguri zahar cacao amaruie   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi…

Read more »

Salată de paste cu verdeţuri

6 December 2012

Salată de paste cu verdeţuri din: ulei de masline, zeama de lamaie, paste, castravete, telina, menta, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 250 g paste 1 castravete 1 legatura telina 4 crengute menta proaspata 20 g masline verzi fara samburi sare si piper macinat  …

Read more »

Sos de ceapa si paine

6 December 2012

Sos de ceapa si paine din: unt, ceapa, frunze de cimbru, frunza de dafin, lapte, anason, cuisoare, paine si smantana. Ingrediente: 25 g de unt 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita frunze de cimbru 1 frunza de dafin 600 ml de lapte integral 1 stea de anason 1 praf de cuisoare macinate 100 g…

Read more »

Tagliatelle cu scoici si dovleac

6 December 2012

Tagliatelle cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3 linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper   Mod de preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă…

Read more »

Ştrudel cu prune

6 December 2012

Ştrudel cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare 70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g zahar 1 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, pui apă călduţă…

Read more »

Retete de sarbatori: Rata pe varza

6 December 2012

Rata pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia. Ingrediente:  1 rata grasa, tanara untura 1/2 cescuta de apa 1 varza acra potrivita boia   Mod de preparare: Cureţi raţa, o sărezi şi o pui în­treagă într-o tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă. Dai tava la cuptor şi o ungi…

Read more »

Reteta zilei: Suc din fructe de mango

5 December 2012

Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita seminte de mustar frunze…

Read more »

Sos de merisoare

5 December 2012

Sos de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto. Merge de minune alaturi de carnea de curcan. Ingrediente: 1 portocala mare 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri 100 g de zahar 500 g merisoare proaspete sau decongelate 1 lingurita de vin de Porto (optional)   Mod de preparare: Foloseşte o…

Read more »

Rulouri de pui cu prune

5 December 2012

Rulouri de pui cu prune din: piept de pui, cascaval, prune, vin rosu, bulion, zeama de lamaie, scortisoara, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii piept de pui 8 felii cascaval 12 prune 125 ml vin rosu 50 ml bulion 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara 1 lingura faina ulei sare piper…

Read more »

Lasagna cu pui, ciuperci si telemea

5 December 2012

Lasaqna cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline, cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna, smantana, branza de vaca, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 bucati piept de pui 3 linguri ulei de masline 2 cuisoare pudra 4 crengute de cimbru 1 litru de supa de pui…

Read more »

Supa cu galuste de peste

5 December 2012

Supa cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran, vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si patrunjel. Ingrediente: 200 g filé de pește 
(de exemplu crap) 1 gălbenuș 1 cățel de usturoi pisat maghiran 1 linguriță vin alb sare 50 g pesmet 45 g unt 1 lingură făină…

Read more »

Cocktail de mere cu vinarita

5 December 2012

Cocktail de mere cu vinarita din: mere, suc de portocale, sirop de vinarita, zahar vanilat, zeama de lamaie, scortisoara, miere, zahar, apa minerala, capsuni, cirese si piersica. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 mere 1 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de sirop de vinarita  1 plic zahar vanilat zeama unei lamai putina…

Read more »

Budinca de conopida

5 December 2012

Budinca de conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri, cascaval, sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g faina 250 ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g smantana   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi o răceşti. Prepari sosul alb…

Read more »

Terina de somon cu avocado

5 December 2012

Terina de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si ceapa verde. Ingrediente: 75g unt 2 esalote, tocate marunt 1 foaie de dafin, rupta in doua 1/2 lingurita…

Read more »

Carnati de porc in bacon

5 December 2012

Carnati de porc in bacon din: bacon, salvie si carnati de porc. Ingrediente:  24 felii de bacon 24 frunze de salvie intregi 24 de carnati proaspeti de porc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220/gaz 7. Pune o felie de bacon pe tocator si intinde-o cu partea boanta a lamei cutitului. Asaza 1 frunze…

Read more »

Spaghete cu sardine si ansoa

5 December 2012

Spaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30 g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1 legatura patrunjel sare…

Read more »

Muschi de vita marinat

5 December 2012

Muschi de vita marinat din: muschi de vita, vin rosu, otet balsamic, sare, piper, cimbru, boia dulce, ceapa rosie, chilli, ulei de masline, unt, ardei iute si sos de soia. Ingrediente: 800 g muschi de vita 200 ml vin rosu 3-4 linguri otet balsamic sare piper negru macinat cimbru uscat si verde o lingurita boia…

Read more »

Tocană siciliană cu carne de porc

5 December 2012

Tocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb, masline si orez. Ingrediente:  800 g carne de porc sau de vitel 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura patrunjel…

Read more »

Cotlet de porc cu orez

5 December 2012

Cotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie 2-3 catei usturoi 100 ml vin rosu…

Read more »

Supa gustoasa de gulas

5 December 2012

Supa gustoasa de gulas din: carne de porc, morcovi, patrunjel, sare, piper, ceapa, galbenus, faina si cartofi. Ingediente: 300 g carne de porc (gat, ceafa) 80 g morcovi 80 g patrunjel sare piper 1 ceapa 1 galbenus 2 linguri faina 2 cartofi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece, iar după…

Read more »

Cosulete cu legume

5 December 2012

Cosulete cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina, sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare, ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si tarhon. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 100 ml ulei 2-3 linguri de lapte sau iaurt 1 lingura zeama de lamaie 1/2 plic praf…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara

5 December 2012

Prajitura cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere, scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de cop

Sarmale cu ciuperci

5 December 2012

Sarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura 1 cana orez 500 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lingurita concentrat de legume 1/2 boia dulce 1 lingura pasta de rosii putina sare piper 50…

Read more »

Frigarui cu salata

5 December 2012

Frigarui cu salata din: pulpe de pui, ceapa, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru, unt, ulei de masline, marar, salata verde si rosii. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 4 cepe 2 ardei 4-5 rosii cherry sare piper alb si negru macinat cimbru verde si uscat 50 g unt o lingura ulei de masline o…

Read more »

Mancare de morcovi cu perisoare

5 December 2012

Mancare de morcovi cu perisoare din: morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, cimbru, ulei, carne tocata de curcan, patrunjel, miez de paine si ou. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 1 capatana de usturoi sare piper boia cimbru verde si uscat 50 ml ulei pentru perisoare: 400 g carne tocata de curcan 1 legatura…

Read more »

Ciorba savuroasa de legume

5 December 2012

Ciorba savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi, telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica (radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…

Read more »

Conopidă cu pesmet si smântână

5 December 2012

Conopidă cu pesmet si smântână din: conopida, lapte, un, smantana si pesmet. Ingrediente: 2 kg conopida 200 ml lapte 60 g unt 100 g smantana 80 g pesmet   Mod de preparare: Cureţi conopida, o fierbi în apă cu lapte. O scurgi, o aşezi într-un vas cu unt şi torni peste ea pes­metul rumenit în…

Read more »

Tocanita cu piept de curcan

5 December 2012

Tocanita cu piept de curcan din: piept de curcan, fasole verde, mazare, morcovi, ceapa, ardei capia, fasole, sare, ulei de floarea soarelui, piper, marar, zeama de lamaie si suc de rosii. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g fasole verde fideluta 300 g mazare 2 morcovi 2 cepe 2 ardei capia 100 g fasole…

Read more »

Chiftele cu salau

5 December 2012

Chiftele cu salau din: file de salau, oua, porumb, ceapa, sare, piper, ulei, pesmet alb, salata, rosii, ardei si lamaie. Ingrediente: 600 g file de salau 2 oua 200 g porumb din conserva 2 legaturi ceapa sare piper negru macinat ulei pentru prajit pesmet alb pentru garnitura: o salata verde 2-3 rosii 2 ardei o…

Read more »

Bors de vacuta

5 December 2012

Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal…

Read more »

Chiftele cu fistic

5 December 2012

Chiftele cu fistic din: unt, ceapa rosie, carne de porc, pesmet, coaja de lamaie, coaja de portocala, cirese, fistic, ou, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 cub mic de unt 1 ceapa rosie, tocata fin 450 g carne din carnati proaspeti de porc 175 g de pesmet coaja rasa de la 1 lamaie coaja…

Read more »

Bruschete cu ansoa si verdeata

5 December 2012

Bruschete cu ansoa si verdeata din: ansoa, patrunjel, busuioc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, rosii, usturoi, ulei de masline si ciabatta. Ingrediente: 50 g ansoa in ulei, scurse 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri capere in saramura 2 rosii mari, tocate 1 catel…

Read more »

Broccoli cu năut

5 December 2012

Broccoli cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala, curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800 g broccoli 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 2–3 lingurițe amestec de mirodenii Garam Masala 1 linguriță curcuma 1 ardei iute pisat 2 mâini stafide sare 4 roșii decojite și…

Read more »

Parfait de ciocolata si caramel

5 December 2012

Parfait de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca, ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g caramele, tocate 150 g sos de caramel –…

Read more »

Tocăniţă de praz cu morcov

5 December 2012

Tocăniţă de praz cu morcov din: carne de pui, praz, ardei, morcov, condimente, sare, piper, faina, pasta de tomate, ulei si marar. Ingrediente: 1 kg carne de pui 4 bucati de praz de marime potrivita 1 ardei rosu sau un gogosar 1 morcov condimente sare piper 4 linguri faina 2 linguri pasta de tomate 2…

Read more »

Pulpe cu legume

5 December 2012

Pulpe cu legume din: pulpe de pui, usturoi, bacon, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia, cartofi, marar, rosii cherry, dovlecei, gogosari si ceapa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 catei usturoi 6 felii bacon afumat 100 g unt 4-5 linguri ulei de floarea soarelui sare piper o lingurita boia dulce 500 g cartofi…

Read more »

Sarmale cu caşcaval, fără orez

5 December 2012

Sarmale cu caşcaval, fără orez din: carne tocata, cascaval, ulei, rosii, bulion, varza acra, morcov, ceapa, oua, mirodenii, boia dulce, piper, coriandru, verdeata si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc si vita (in cantitati egale) 250 g cascaval ras 100 ml ulei 5 rosii bulion frunze de varza acra morcov 2-3 cepe 2-3…

Read more »

Piept de curcan la gratar

5 December 2012

Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom, piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, cartofi si lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 50 g unt cimbru uscat 4-5 linguri rom natural piper negru si rosu macinat pentru garnitura: 500 g fasole fideluta 2-3 catei usturoi…

Read more »

Ciorba de legume cu fidea

5 December 2012

Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…

Read more »

Cocktail Greeny

4 December 2012

Cocktail Greeny din: sirop de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, ginger ale, curacao albastru si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 10 cl ginger Ale 3 picaturi Curacao albastrufara alcool un fir de menta   Mod de…

Read more »

Pastrav la cuptor

4 December 2012

Pastrav la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata, ceapa si rosii. Ingrediente: 4 pastravi sare piper 30 ml ulei de masline 40 ml vin alb dulce 2-3 linguri otet aromatic 4-5 catei usturoi o foaie de dafin condiment pentru cartofi o crenguta…

Read more »

Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci

4 December 2012

O reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde, oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2 lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…

Read more »

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc

4 December 2012

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc din: foi de lasagna, vinete, patrunjel, ceapa, cascaval, pesmet, unt, sare, piper, rosii, cimbru si busuioc. Ingrediente: 20 g foi de lasagna 4 vinete 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe 200 g cascaval 4 linguri pesmet 150 g unt sare piper negru macinat pentru sos: un kg rosii cimbru busuioc…

Read more »

Supa crema de cartofi

4 December 2012

Supa crema de cartofi din: cartofi, morcovi, sare, ceapa verde, unt, pastarnac, praz, patrunjel, piper, chimen, bagheta si crutoane aromate. Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi sare 3-4 fire ceapa verde 30 g unt o radacina pastarnac un fir praz o legatura patrunjel piper negru boabe si macinat 10 g chimen o bagheta integrala crutoane aromate…

Read more »

Porc cu legume si orez

4 December 2012

Porc cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare, piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un morcov o ceapa…

Read more »

Salata cu piept de pui

4 December 2012

O reteta savuroasa de Salata cu piept de pui din: piept de pui, ulei, salata verde, varza rosie, sfecla rosie, sare, piper, ceapa rosie, crutoane aromate cu usturoi, ulei de masline, otet aromatic, zahar si vin. Ingrediente: 500 g piept de pui ulei pentru prajit pentru salata: o salata verde o varza mica rosie o…

Read more »

Tortellini cu sos alb

4 December 2012

Tortellini cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt, branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si rosii cherry. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 50 g tortellini cu branza pentru sos: 50 g unt 200 g branza brise 100 ml smantana pentru gatit sare piper 200 g parmezan…

Read more »

Puding cu smochine, caise si migdale

4 December 2012

Puding cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine, caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale, ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide 100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise deshidratate, tocate 75…

Read more »

Terina de branza, rosii si sos de busuioc

4 December 2012

Terina de branza, rosii si sos de busuioc din: dovleac, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, gogosari in otet, busuioc, patrunjel, cimbru, nucsoara, mustar de dijon, masline, castane, pesmet, fulgi de migdale, vin, cas, esalote, pasta de rosii si supa de legume. Ingrediente: 600 g dovleac de placinta, curatat de coaja si taiat cuburid e…

Read more »

Ghiveci macedonean

4 December 2012

Ghiveci macedonean din: piept de porc afumat, varza, ceapa, praz, fasole verde, mazare, ardei, cartofi, morcovi, dovlecel, vanata, rosii, sare, piper, ulei, dafin, marar, patrunjel si boia. Ingrediente: 300 g piept de porc afumat o varza mica alba 2 cepe un praz mic 200 g fasole verde fideluta 200 g mazare prefiarta 2-3 ardei 3…

Read more »

Specialitate din muschi de vita

4 December 2012

Specialitate din muschi de vita din: muschi de vita, castraveti murati, sare, piper, ceapa rosie, ulei, morcovi, vin dulce roze, cimbru verde, tarhon si mustar de dijon. Ingrediente: 800 g muschi de vita 300 g castraveti murati sare piper pentru sos: 1-2 cepe rosii 75 g unt 4-5 lingurite ulei 2 morcovi 150 ml vin…

Read more »

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

4 December 2012

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1 kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…

Read more »

Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş

4 December 2012

Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei pentru umpltura: o ceapa rosie 2 gogosari 300 g mozzarella 50 g unt 200 g cuscus 2-3 rosii 150 g masline feliate sare piper busuioc verde macinat   Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…

Read more »

Ciuperci cu mamaliguta de gris

4 December 2012

Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte 100 ml ulei 50 g unt 100 g parmezan 1 ceapa…

Read more »

Varza de Bruxelles cu chorizo si usturoi

4 December 2012

Incinge 2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte 150 g chorizo, tocat şi 2 căţei de usturoi, tocat mărunt 5 min. Transferă într-un bol. Opăreşte 750 g varză de Bruxelles, curăţată şi tăiată. Prăjeşte-o in vas 5-6 min şi apoi adaugă chorizo, amestecând frecvent. Presară fulgi de migdale rumeniţi şi serveşte. Varza de Bruxelles cu…

Cartofi rumeniţi cu parmezan si aromă de trufe

4 December 2012

Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas pune la fiert 1,5 kg cartofi cu coaja alba, curatati si taiati bucati egale si 5 foi de dafin. Fierbe la foc mic 6 minute, scurge de lichid si pune din nou in vas. Acopera cu capac si scutura vasul pentru ca marginile sa se sfarame. Presara 5…

Read more »

Curcan cu unt

4 December 2012

O reteta savuroasa de curcan cu unt din: curcan, ceapa, frunze de dafin, frunze de cimbru, boabe de piper, sare de mare, cocja de portocala, unt, zeama de portocala, sherry si faina. Ingrediente: 1,5 kg curcan, gatul si maruntaiele scoase si puse deoparte 1 ceapa, taiata pe jumatate pentru amestecul de sare: 5 frunze de…

Read more »

Ghiveci aromat cu cimbru verde

4 December 2012

Ghiveci aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogosari o vanata 4 rosii o radacina de telina 4 catei de usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea soarelui sare…

Read more »

Mamaliga ciobaneasca cu smantana

4 December 2012

Mamaliga ciobaneasca cu smantana din: malai, lapte, sare, cas de oaie, unt si smantana. Ingrediente: 350 g malai 1,5 l lapte 1 lingurita sare 300 g cas de oaie 100 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu o linguriţă de sare. Când clocoteşte, adaugi mălaiul şi faci o…

Read more »

Reteta zilei: Paine artizanala

4 December 2012

Paine artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina de porumb   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se adauga sarea si se presara drojdia.…

Read more »

Ciorba gustoasa de pui cu legume

3 December 2012

Ciorba gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel, piper, ulei si telina. Ingrediente:  500 g piept de pui sare 300 g fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300 g rosii 100 g fasole…

Read more »

Crap pane cu salata

3 December 2012

Crap pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou, lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua, maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 80 g făină sare piper 4 filéuri de crap 50 g migdale 1 ou 100 ml lapte bătut Salată 1 ceapă roșie…

Read more »

Rosii umplute cu pui si porumb

3 December 2012

Rosii umplute cu pui si porumb din: rosii, cascaval, crutoane, piept de pui, porumb, masline, sos vinegreta, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 rosii coapte si tari 300 g cascaval 3 crutoane din 3 felii de paine 150 g piept de pui fiert 100 g porumb din conserva 100 g masline sos vinegreta din 5…

Read more »

Salata cu carne de crab si maioneza

3 December 2012

Salata cu carne de crab si maioneza din: carne de crab, maioneza, mustar dijon, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: 300 g carne de crab 4 linguri de maioneza 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingurita zeama de lamaie 1 inima de salata cu frunzele separate   Mod de preparare: Amesteca intr-un bol carnea de…

Read more »

Dulceata de pepene rosu

3 December 2012

Dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1 lamaie 1 fiola de esenta de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele si-l tai in opt. Cureti semintelde si coaja si portionezi apoi in bucati cat…

Read more »

Rosii umplute cu branza (varianta)

3 December 2012

Rosii umplute cu branza din: rosii, telemea, branza dulce, branza de burduf, ou, smantana, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: cate 2 rosii de portie 100 g telemea 100 g branza dulce 100 g branza de burdul cate o felie de branza topita pentru fiecare rosie 1 ou 1 lingura smantana putin cimbru 2 linguri…

Read more »

Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre

3 December 2012

Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa, faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei sau ardei 150 g mazare 1 ceapa 2 linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate condimente: oregano, patrunjel, piper, sare ulei…

Read more »

Prajitura cu mac

3 December 2012

Prajitura cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…

Read more »

Rata in sos de mere

3 December 2012

Rata in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata, cartofi, unt si sare. Ingrediente: 4 mere 400 ml cidru 400 ml supă de pasăre 2 linguri miere 4 piepți de rață 8 cartofi 100 g unt sare   Mod de preparare: Se decojesc merele, se cu­­ră­­ță de cotoare și…

Read more »

Placinta de porumb (pastel de choclo)

3 December 2012

Placinta de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar, lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare. Ingrediente: 12 porumbi de lapte 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente) 1 pui prajit 2 lingurite de unt o lingurita de ulei 2 lingurite de zahar granulat 1 l de…

Read more »

Tartă rapidă cu prune

3 December 2012

Tartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel   Mod de…

Read more »

Cannelloni umplute cu spanac

3 December 2012

Cannelloni umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare, oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa, smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata 1 ceapa 2 catei de usturoi 250 g spanac sare 1 lingura oregano tocat 100 g branza telemea 1 ou piper 12 cannelloni 2 linguri…

Read more »

Somon afumat cu marar si hrean

3 December 2012

Somon afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de lamaie, smantana si somon afumat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 1 legatura mica de marar, tocat grosier 2 lingurite de hrean proaspat ras sau pasta de hrean 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml smantana 200 g de somon afumat…

Read more »

Sufleu picant de legume

3 December 2012

Sufleu picant de legume din: cartofi, anghinare, ardei grasi, dovlecei, rosii cherry, smantana, bulion, oua, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 250 g funduri de anghinare (din conserva) 3 ardei grasi galbeni 2 dovlecei 125 g rosii cherry 50 g masline negre fara samburi 200…

Read more »

Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor

3 December 2012

Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1,5 kg vinete 1 kg rosii 250 g ceapa 150 ml ulei 1 capatana usturoi sare 1 legatura marar tocat marunt   Mod de preparare: Tai dovleceii felii, ii sarezi si ii lasi sa…

Read more »

Sufleu de dovlecei

3 December 2012

Sufleu de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel, branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat. Ingrediente: 2 dovlecei medii sare 400 g cartofi albi 1 ceapa medie 1 lingura unt 2 oua 1 lingura patrunjel tocat 150 g branza de vaci 50 g parmezan ras piper nucsoara 50 g kaizer…

Read more »

Retete de post: Pizza de post

3 December 2012

Pizza de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post, ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita de drojdie uscata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 150 g cascaval de post 100 g ciuperci 50 g masline…

Read more »

Sos de coacaze rosii

3 December 2012

Intr-un vas pe foc încălzeşte 500 g coacăze roşii, 200g zahăr, 1 foaie de dafin şi 125 ml apă. Fierbe până când scade, amestecând până când zahărul se dizolvă. Micşorează flacăra şi fierbe înăbuşit 15 min. Transferă intr-un bol şi lasă să se răcească 30 min.Adauga 50 ml votca si 50 ml grand Marnier. Da…

Read more »

Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru

3 December 2012

Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru din: curcan, unt, ulei de masline, ceapa, costita, usturoi, pesmet, castane, patrunjel, busuioc, zeama si coaja de lamaie, malai, carne tocata, vin, zahar si piper. Ingrediente:  1 curcan de circa 4,5 kg 100 g unt pentru umplutura: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…

Read more »

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru

3 December 2012

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina, zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru, patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie. Ingrediente: 40 g unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de telina 2 linguri zahar…

Read more »

Paste gratinate cu mere

3 December 2012

Paste gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt, smantana, supa si amidon. Ingrediente:  2 cepe rosii mijlocii 2 mere acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500 g paste scurte sare 2 linguri unt 200 g smantana 100 ml supa 1 lingura amidon   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se…

Read more »

Retete de post: Sarmale cu fasole alba

3 December 2012

Sarmale cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 varza murata  1 ardei 1 ceapa 2 morcovi 100 g orez 1 cana suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 ramura cimbru 1…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor

3 December 2012

O reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon, zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc.   Ingrediente: 4 fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g morcovi baby 2 andive 1/2…

Read more »

Supa de crap cu fenicul

2 December 2012

Supa de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa ulei boia sare   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei împreună cu feniculul tăiat cubuleţe. Adaugă peştele curăţat şi tăiat în bucăţi şi lasă-l să se…

Read more »

Lasagna cu vita si usturoi

2 December 2012

Lasagna cu vita si usturoi din: foi de lasagna, carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 500 g carne tocata de vita 2 linguri cu unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc de rosii 300 g…

Read more »

Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean

2 December 2012

Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa,…

Read more »

Lasagna cu porc si telemea

2 December 2012

Lasagna cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea, cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin, saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g carne de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…

Read more »

Deliciu cu nucă

2 December 2012

Deliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:  pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g crema mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…

Macrou cu ardei

2 December 2012

Macrou cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin, ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie dafin 3-4 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce 4 ardei diferite culori un fir praz 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de…

Read more »

Retete de post: Tagliatele cu ciuperci

2 December 2012

Tagliatele cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7 catei de usturoi piper negru macinat sare   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă clocotită cu o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor de…

Read more »

Ciorba taraneasca cu bacon

1 December 2012

Ciorba taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente:  150 g bacon 2 cepe rosii 2 ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa piper negru macinat 200 ml suc de rosii…

Read more »

Chiftele marinate din dovlecei

1 December 2012

Chiftele marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si patrunjel. Ingrediente:  4 dovlecei potriviti 100 g cascaval 3 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde tocat marunt 400 ml pasta de rosii 3-4 catei…

Read more »

Retete de post: Ghiveci gustos de legume

1 December 2012

Ghiveci gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi, castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar, patrunjel si apa. Ingrediente:  500 g cartofi 100 g ceapa 100 g mazare 100 g fasole verde 500 g morcovi 1 castravete murat 1 mar rosu 100 ml suc de rosii 100 ml…

Read more »

Pulpe de pui pe pat de legume

1 December 2012

Pulpe de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, sos pesto cu chilli, sare, piper, unt, usturoi, miere, cartofi, rosii cherry, patrunjel, ceapa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui o lingura sos pesto cu chilli sare piper 100 g unt 6 catei de usturoi o lingura miere pentru…

Read more »

Prăjitură cu gem de fructe

1 December 2012

O reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt, zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente:  8 oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina de migdale 5 linguri faina alba un…

Read more »

Retete de post: Sarmale in foi de vita

1 December 2012

Sarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai mici 350 g orez cu bobul lung 3 cepe 300 g ciuperci o legatura marar sare piper negru macinat si boabe un litru suc de rosii 30 ml…

Read more »

Vinete umplute cu mascarpone si feta

1 December 2012

Vinete umplute cu mascarpone si feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii, masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete un dovlecel câteva roşii mici, cu pulpa tare câteva măsline o ceapă mică două linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare…

Read more »

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde

1 December 2012

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie, morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 600 g fasole alba uscata cu bobul mic 4 cepe rosii 2 morcovi 3-4 linguri pasta de tomate 3-4 foi de dafin sare 2-3 linguri ulei cimbru verde o legatura…

Read more »

Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor

1 December 2012

Carnati cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina, ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica, cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare de mare   Mod…

Read more »

Vinete cu porc in sos curry

1 December 2012

Vinete cu porc in sos curry din: vanata, carne de porc, sos de curry, orez si sare. Ingrediente: o vanata mare 300 g carne de porc slaba sos thailandez curry 150 g orez cu bob lung sare   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă sărată, apoi îl scurgi. între timp, tai cubulefe vânătă şi…

Read more »

Praz cu masline (varianta)

1 December 2012

Praz cu masline din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4 linguri ulei sare piper negru macinat si boabe o legatura patrunjel 6 rosii 2-3 lamai   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, se stropeş¬te cu zeamă de lămâie şi…

Read more »

Rulouri cu vinete prajite

1 December 2012

Rulouri cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare, fara seminte doua felii groase de branza feta 3-4 linguri de sos marinara ( suc de rosii, ceapa, usturoi si busuioc) seminte de chilli uscate piper si busuioc verde ulei de masline…

Read more »

Galuste bavareze

1 December 2012

Galuste bavareze din: cartofi, arpagic, varza, ceapa, unt, sare, piper, faina, oua, nucsoara, smantana, cascaval si patrunjel. Ingrediente:  1 kg cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varza 1 ceapa 2 linguri unt sare piper 250 g faina 4 oua 1 praf nucsoara 200 ml smantana 100 g cascaval ras patrunjel verde   Mod…

Read more »

Ciorba radauteana ca-n Bucovina

1 December 2012

Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama…

Read more »

Croissante cu unt

1 December 2012

Croissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina 150 g unt ou pentru uns   Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau se…

Read more »

Zacusca gustoasa de dovlecei

1 December 2012

Zacusca gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4 kg dovlecei mari 1 kg ceapa 4 kg ardei gras (sau gogosari) 500 ml ulei 200 g pasta de tomate 200 ml suc de rosii…

Read more »

Rulouri umplute cu vişine si cafea

1 December 2012

Rulouri umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt, faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta. Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine (doar fructele, fara zeama) pentru…

Read more »

Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi

1 December 2012

Ciorba savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente:  6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4 rosii un litru bors leustean 2-3 morcovi  lingurita ulei de floarea soarelui sare piper negru macinat   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun…

Read more »

Minicroissante cu vanilie

1 December 2012

Minicroissante cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte, vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un praf…

Read more »

Tocana de pui cu mamaliga

1 December 2012

Tocana de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai. Ingrediente:  un pui 50 g unt sare piper 2-3 linguri ulei 4-5 catei de usturoi cimbru o lingurita ghimbir ras 2 cepe rosii 3 linguri pasta de rosii o lingurita paprika 300 g…

Read more »

Chiftelute de merluciu

1 December 2012

Chiftelute de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai, seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 700 g file de merluciu 2 catei de usturoi 1 ceapa 5 felii de paine 3 linguri malai 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita coriandru 1 lingurita oregano sare piper ulei pentru prajit,…

Read more »

Cod la gratar cu legume

1 December 2012

Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente:  8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline o…

Read more »

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur

1 December 2012

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb, bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole mixta (alba, rosie, patata) 50 g linte 50 g boabe de porumb 70 g bulgur 2 dovlecei 1 ceapa mare, tocata marunt…

Read more »

Cotlet de porc cu ciuperci

1 December 2012

Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si usturoi. Ingrediente:  4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat 100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara zeama de la o portocala 300 g…

Read more »

Ardei iuti marinati

1 December 2012

Ardei iuti marinati: ardei iuti, otet de vin alb, apa, zahar, sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente:  1 kg ardei iuti 500 ml otet de vin alb 1 l apa 5 linguri zahar 1 lingura si jumatate sare grunjoasa, neiodata 1 lingurita piper boabe 2 foi de dafin   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu galuste

1 December 2012

Supa cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea oualor sare   Mod de preparare:…

Read more »

Cuscus cu alune rumenite

1 December 2012

Cuscus cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, menta si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g cuscus 1/2 lingurite seminte de chimen putin curry, optional 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 70 g alune de padure…

Read more »

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini

1 December 2012

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele, arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3 oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…

Read more »

Retete de post: Burritos cu legume

1 December 2012

Burritos cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei. Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite sortimente 8 cartofi sare cimbru piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 4-5 catei usturoi 2 lingurite otet balsamic 200 g branza tofu ulei…

Read more »

Mozzarella pane

1 December 2012

O reteta de Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua, smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii, busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar. Ingrediente: 500 g mozzarella 3-4 linguri ulei de masline 4-5 oua 100 g smantana busuioc 350 g pesmet 75 g unt 100 g nuci sare…

Read more »

Pâine în straie de sărbătoare

1 December 2012

Pâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea soarelui un ou pentru uns   Mod

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 9, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: