RSS

Retete usoare #54

09 Ian

Retete usoare:

Tagliatelle cu scoici si dovleac

6 December 2012

Tagliatelle cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3 linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper   Mod de preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă…

Read more »

Ştrudel cu prune

6 December 2012

Ştrudel cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare 70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g zahar 1 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, pui apă călduţă…

Read more »

Retete de sarbatori: Rata pe varza

6 December 2012

Rata pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia. Ingrediente:  1 rata grasa, tanara untura 1/2 cescuta de apa 1 varza acra potrivita boia   Mod de preparare: Cureţi raţa, o sărezi şi o pui în­treagă într-o tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă. Dai tava la cuptor şi o ungi…

Read more »

Reteta zilei: Suc din fructe de mango

5 December 2012

Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita seminte de mustar frunze…

Read more »

Sos de merisoare

5 December 2012

Sos de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto. Merge de minune alaturi de carnea de curcan. Ingrediente: 1 portocala mare 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri 100 g de zahar 500 g merisoare proaspete sau decongelate 1 lingurita de vin de Porto (optional)   Mod de preparare: Foloseşte o…

Read more »

Rulouri de pui cu prune

5 December 2012

Rulouri de pui cu prune din: piept de pui, cascaval, prune, vin rosu, bulion, zeama de lamaie, scortisoara, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii piept de pui 8 felii cascaval 12 prune 125 ml vin rosu 50 ml bulion 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara 1 lingura faina ulei sare piper…

Read more »

Lasagna cu pui, ciuperci si telemea

5 December 2012

Lasaqna cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline, cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna, smantana, branza de vaca, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 bucati piept de pui 3 linguri ulei de masline 2 cuisoare pudra 4 crengute de cimbru 1 litru de supa de pui…

Read more »

Supa cu galuste de peste

5 December 2012

Supa cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran, vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si patrunjel. Ingrediente: 200 g filé de pește 
(de exemplu crap) 1 gălbenuș 1 cățel de usturoi pisat maghiran 1 linguriță vin alb sare 50 g pesmet 45 g unt 1 lingură făină…

Read more »

Cocktail de mere cu vinarita

5 December 2012

Cocktail de mere cu vinarita din: mere, suc de portocale, sirop de vinarita, zahar vanilat, zeama de lamaie, scortisoara, miere, zahar, apa minerala, capsuni, cirese si piersica. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 mere 1 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de sirop de vinarita  1 plic zahar vanilat zeama unei lamai putina…

Read more »

Budinca de conopida

5 December 2012

Budinca de conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri, cascaval, sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g faina 250 ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g smantana   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi o răceşti. Prepari sosul alb…

Read more »

Terina de somon cu avocado

5 December 2012

Terina de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si ceapa verde. Ingrediente: 75g unt 2 esalote, tocate marunt 1 foaie de dafin, rupta in doua 1/2 lingurita…

Read more »

Carnati de porc in bacon

5 December 2012

Carnati de porc in bacon din: bacon, salvie si carnati de porc. Ingrediente:  24 felii de bacon 24 frunze de salvie intregi 24 de carnati proaspeti de porc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220/gaz 7. Pune o felie de bacon pe tocator si intinde-o cu partea boanta a lamei cutitului. Asaza 1 frunze…

Read more »

Spaghete cu sardine si ansoa

5 December 2012

Spaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30 g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1 legatura patrunjel sare…

Read more »

Muschi de vita marinat

5 December 2012

Muschi de vita marinat din: muschi de vita, vin rosu, otet balsamic, sare, piper, cimbru, boia dulce, ceapa rosie, chilli, ulei de masline, unt, ardei iute si sos de soia. Ingrediente: 800 g muschi de vita 200 ml vin rosu 3-4 linguri otet balsamic sare piper negru macinat cimbru uscat si verde o lingurita boia…

Read more »

Tocană siciliană cu carne de porc

5 December 2012

Tocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb, masline si orez. Ingrediente:  800 g carne de porc sau de vitel 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura patrunjel…

Read more »

Cotlet de porc cu orez

5 December 2012

Cotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie 2-3 catei usturoi 100 ml vin rosu…

Read more »

Supa gustoasa de gulas

5 December 2012

Supa gustoasa de gulas din: carne de porc, morcovi, patrunjel, sare, piper, ceapa, galbenus, faina si cartofi. Ingediente: 300 g carne de porc (gat, ceafa) 80 g morcovi 80 g patrunjel sare piper 1 ceapa 1 galbenus 2 linguri faina 2 cartofi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece, iar după…

Read more »

Cosulete cu legume

5 December 2012

Cosulete cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina, sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare, ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si tarhon. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 100 ml ulei 2-3 linguri de lapte sau iaurt 1 lingura zeama de lamaie 1/2 plic praf…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara

5 December 2012

Prajitura cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere, scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de copt Esenta de vanilie/rom 1 zahar vanilat   Mod…

Read more »

Sarmale cu ciuperci

5 December 2012

Sarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura 1 cana orez 500 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lingurita concentrat de legume 1/2 boia dulce 1 lingura pasta de rosii putina sare piper 50…

Read more »

Frigarui cu salata

5 December 2012

Frigarui cu salata din: pulpe de pui, ceapa, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru, unt, ulei de masline, marar, salata verde si rosii. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 4 cepe 2 ardei 4-5 rosii cherry sare piper alb si negru macinat cimbru verde si uscat 50 g unt o lingura ulei de masline o…

Read more »

Mancare de morcovi cu perisoare

5 December 2012

Mancare de morcovi cu perisoare din: morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, cimbru, ulei, carne tocata de curcan, patrunjel, miez de paine si ou. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 1 capatana de usturoi sare piper boia cimbru verde si uscat 50 ml ulei pentru perisoare: 400 g carne tocata de curcan 1 legatura…

Read more »

Ciorba savuroasa de legume

5 December 2012

Ciorba savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi, telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica (radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…

Read more »

Conopidă cu pesmet si smântână

5 December 2012

Conopidă cu pesmet si smântână din: conopida, lapte, un, smantana si pesmet. Ingrediente: 2 kg conopida 200 ml lapte 60 g unt 100 g smantana 80 g pesmet   Mod de preparare: Cureţi conopida, o fierbi în apă cu lapte. O scurgi, o aşezi într-un vas cu unt şi torni peste ea pes­metul rumenit în…

Read more »

Tocanita cu piept de curcan

5 December 2012

Tocanita cu piept de curcan din: piept de curcan, fasole verde, mazare, morcovi, ceapa, ardei capia, fasole, sare, ulei de floarea soarelui, piper, marar, zeama de lamaie si suc de rosii. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g fasole verde fideluta 300 g mazare 2 morcovi 2 cepe 2 ardei capia 100 g fasole…

Read more »

Chiftele cu salau

5 December 2012

Chiftele cu salau din: file de salau, oua, porumb, ceapa, sare, piper, ulei, pesmet alb, salata, rosii, ardei si lamaie. Ingrediente: 600 g file de salau 2 oua 200 g porumb din conserva 2 legaturi ceapa sare piper negru macinat ulei pentru prajit pesmet alb pentru garnitura: o salata verde 2-3 rosii 2 ardei o…

Read more »

Bors de vacuta

5 December 2012

Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal…

Read more »

Chiftele cu fistic

5 December 2012

Chiftele cu fistic din: unt, ceapa rosie, carne de porc, pesmet, coaja de lamaie, coaja de portocala, cirese, fistic, ou, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 cub mic de unt 1 ceapa rosie, tocata fin 450 g carne din carnati proaspeti de porc 175 g de pesmet coaja rasa de la 1 lamaie coaja…

Read more »

Bruschete cu ansoa si verdeata

5 December 2012

Bruschete cu ansoa si verdeata din: ansoa, patrunjel, busuioc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, rosii, usturoi, ulei de masline si ciabatta. Ingrediente: 50 g ansoa in ulei, scurse 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri capere in saramura 2 rosii mari, tocate 1 catel…

Read more »

Broccoli cu năut

5 December 2012

Broccoli cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala, curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800 g broccoli 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 2–3 lingurițe amestec de mirodenii Garam Masala 1 linguriță curcuma 1 ardei iute pisat 2 mâini stafide sare 4 roșii decojite și…

Read more »

Parfait de ciocolata si caramel

5 December 2012

Parfait de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca, ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g caramele, tocate 150 g sos de caramel –…

Read more »

Tocăniţă de praz cu morcov

5 December 2012

Tocăniţă de praz cu morcov din: carne de pui, praz, ardei, morcov, condimente, sare, piper, faina, pasta de tomate, ulei si marar. Ingrediente: 1 kg carne de pui 4 bucati de praz de marime potrivita 1 ardei rosu sau un gogosar 1 morcov condimente sare piper 4 linguri faina 2 linguri pasta de tomate 2…

Read more »

Pulpe cu legume

5 December 2012

Pulpe cu legume din: pulpe de pui, usturoi, bacon, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia, cartofi, marar, rosii cherry, dovlecei, gogosari si ceapa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 catei usturoi 6 felii bacon afumat 100 g unt 4

Sarmale cu caşcaval, fără orez

5 December 2012

Sarmale cu caşcaval, fără orez din: carne tocata, cascaval, ulei, rosii, bulion, varza acra, morcov, ceapa, oua, mirodenii, boia dulce, piper, coriandru, verdeata si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc si vita (in cantitati egale) 250 g cascaval ras 100 ml ulei 5 rosii bulion frunze de varza acra morcov 2-3 cepe 2-3…

Read more »

Piept de curcan la gratar

5 December 2012

Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom, piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, cartofi si lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 50 g unt cimbru uscat 4-5 linguri rom natural piper negru si rosu macinat pentru garnitura: 500 g fasole fideluta 2-3 catei usturoi…

Read more »

Ciorba de legume cu fidea

5 December 2012

Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…

Read more »

Cocktail Greeny

4 December 2012

Cocktail Greeny din: sirop de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, ginger ale, curacao albastru si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 10 cl ginger Ale 3 picaturi Curacao albastrufara alcool un fir de menta   Mod de…

Read more »

Pastrav la cuptor

4 December 2012

Pastrav la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata, ceapa si rosii. Ingrediente: 4 pastravi sare piper 30 ml ulei de masline 40 ml vin alb dulce 2-3 linguri otet aromatic 4-5 catei usturoi o foaie de dafin condiment pentru cartofi o crenguta…

Read more »

Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci

4 December 2012

O reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde, oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2 lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…

Read more »

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc

4 December 2012

Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc din: foi de lasagna, vinete, patrunjel, ceapa, cascaval, pesmet, unt, sare, piper, rosii, cimbru si busuioc. Ingrediente: 20 g foi de lasagna 4 vinete 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe 200 g cascaval 4 linguri pesmet 150 g unt sare piper negru macinat pentru sos: un kg rosii cimbru busuioc…

Read more »

Supa crema de cartofi

4 December 2012

Supa crema de cartofi din: cartofi, morcovi, sare, ceapa verde, unt, pastarnac, praz, patrunjel, piper, chimen, bagheta si crutoane aromate. Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi sare 3-4 fire ceapa verde 30 g unt o radacina pastarnac un fir praz o legatura patrunjel piper negru boabe si macinat 10 g chimen o bagheta integrala crutoane aromate…

Read more »

Porc cu legume si orez

4 December 2012

Porc cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare, piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un morcov o ceapa…

Read more »

Salata cu piept de pui

4 December 2012

O reteta savuroasa de Salata cu piept de pui din: piept de pui, ulei, salata verde, varza rosie, sfecla rosie, sare, piper, ceapa rosie, crutoane aromate cu usturoi, ulei de masline, otet aromatic, zahar si vin. Ingrediente: 500 g piept de pui ulei pentru prajit pentru salata: o salata verde o varza mica rosie o…

Read more »

Tortellini cu sos alb

4 December 2012

Tortellini cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt, branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si rosii cherry. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 50 g tortellini cu branza pentru sos: 50 g unt 200 g branza brise 100 ml smantana pentru gatit sare piper 200 g parmezan…

Read more »

Puding cu smochine, caise si migdale

4 December 2012

Puding cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine, caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale, ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide 100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise deshidratate, tocate 75…

Read more »

Terina de branza, rosii si sos de busuioc

4 December 2012

Terina de branza, rosii si sos de busuioc din: dovleac, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, gogosari in otet, busuioc, patrunjel, cimbru, nucsoara, mustar de dijon, masline, castane, pesmet, fulgi de migdale, vin, cas, esalote, pasta de rosii si supa de legume. Ingrediente: 600 g dovleac de placinta, curatat de coaja si taiat cuburid e…

Read more »

Ghiveci macedonean

4 December 2012

Ghiveci macedonean din: piept de porc afumat, varza, ceapa, praz, fasole verde, mazare, ardei, cartofi, morcovi, dovlecel, vanata, rosii, sare, piper, ulei, dafin, marar, patrunjel si boia. Ingrediente: 300 g piept de porc afumat o varza mica alba 2 cepe un praz mic 200 g fasole verde fideluta 200 g mazare prefiarta 2-3 ardei 3…

Read more »

Specialitate din muschi de vita

4 December 2012

Specialitate din muschi de vita din: muschi de vita, castraveti murati, sare, piper, ceapa rosie, ulei, morcovi, vin dulce roze, cimbru verde, tarhon si mustar de dijon. Ingrediente: 800 g muschi de vita 300 g castraveti murati sare piper pentru sos: 1-2 cepe rosii 75 g unt 4-5 lingurite ulei 2 morcovi 150 ml vin…

Read more »

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

4 December 2012

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1 kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…

Read more »

Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş

4 December 2012

Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei pentru umpltura: o ceapa rosie 2 gogosari 300 g mozzarella 50 g unt 200 g cuscus 2-3 rosii 150 g masline feliate sare piper busuioc verde macinat   Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…

Read more »

Ciuperci cu mamaliguta de gris

4 December 2012

Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte 100 ml ulei 50 g unt 100 g parmezan 1 ceapa…

Read more »

Varza de Bruxelles cu chorizo si usturoi

4 December 2012

Incinge 2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte 150 g chorizo, tocat şi 2 căţei de usturoi, tocat mărunt 5 min. Transferă într-un bol. Opăreşte 750 g varză de Bruxelles, curăţată şi tăiată. Prăjeşte-o in vas 5-6 min şi apoi adaugă chorizo, amestecând frecvent. Presară fulgi de migdale rumeniţi şi serveşte. Varza de Bruxelles cu…

Read more »

Cartofi rumeniţi cu parmezan si aromă de trufe

4 December 2012

Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas pune la fiert 1,5 kg cartofi cu coaja alba, curatati si taiati bucati egale si 5 foi de dafin. Fierbe la foc mic 6 minute, scurge de lichid si pune din nou in vas. Acopera cu capac si scutura vasul pentru ca marginile sa se sfarame. Presara 5…

Read more »

Curcan cu unt

4 December 2012

O reteta savuroasa de curcan cu unt din: curcan, ceapa, frunze de dafin, frunze de cimbru, boabe de piper, sare de mare, cocja de portocala, unt, zeama de portocala, sherry si faina. Ingrediente: 1,5 kg curcan, gatul si maruntaiele scoase si puse deoparte 1 ceapa, taiata pe jumatate pentru amestecul de sare: 5 frunze de…

Read more »

Ghiveci aromat cu cimbru verde

4 December 2012

Ghiveci aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogosari o vanata 4 rosii o radacina de telina 4 catei de usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea soarelui sare…

Read more »

Mamaliga ciobaneasca cu smantana

4 December 2012

Mamaliga ciobaneasca cu smantana din: malai, lapte, sare, cas de oaie, unt si smantana. Ingrediente: 350 g malai 1,5 l lapte 1 lingurita sare 300 g cas de oaie 100 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu o linguriţă de sare. Când clocoteşte, adaugi mălaiul şi faci o…

Read more »

Reteta zilei: Paine artizanala

4 December 2012

Paine artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina de porumb   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se adauga sarea si se presara drojdia.…

Read more »

Ciorba gustoasa de pui cu legume

3 December 2012

Ciorba gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel, piper, ulei si telina. Ingrediente:  500 g piept de pui sare 300 g fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300 g rosii 100 g fasole…

Read more »

Crap pane cu salata

3 December 2012

Crap pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou, lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua, maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 80 g făină sare piper 4 filéuri de crap 50 g migdale 1 ou 100 ml lapte bătut Salată 1 ceapă roșie…

Read more »

Rosii umplute cu pui si porumb

3 December 2012

Rosii umplute cu pui si porumb din: rosii, cascaval, crutoane, piept de pui, porumb, masline, sos vinegreta, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 rosii coapte si tari 300 g cascaval 3 crutoane din 3 felii de paine 150 g piept de pui fiert 100 g porumb din conserva 100 g masline sos vinegreta din 5…

Read more »

Salata cu carne de crab si maioneza

3 December 2012

Salata cu carne de crab si maioneza din: carne de crab, maioneza, mustar dijon, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: 300 g carne de crab 4 linguri de maioneza 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingurita zeama de lamaie 1 inima de salata cu frunzele separate   Mod de preparare: Amesteca intr-un bol carnea de…

Read more »

Dulceata de pepene rosu

3 December 2012

Dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1 lamaie 1 fiola de esenta de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele si-l tai in opt. Cureti semintelde si coaja si portionezi apoi in bucati cat…

Read more »

Rosii umplute cu branza (varianta)

3 December 2012

Rosii umplute cu branza din: rosii, telemea, branza dulce, branza de burduf, ou, smantana, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: cate 2 rosii de portie 100 g telemea 100 g branza dulce 100 g branza de burdul cate o felie de branza topita pentru fiecare rosie 1 ou 1 lingura smantana putin cimbru 2 linguri…

Read more »

Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre

3 December 2012

Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa, faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei sau ardei 150 g mazare 1 ceapa 2 linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate condimente: oregano, patrunjel, piper, sare ulei…

Read more »

Prajitura cu mac

3 December 2012

Prajitura cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…

Read more »

Rata in sos de mere

3 December 2012

Rata in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata, cartofi, unt si sare. Ingrediente: 4 mere 400 ml cidru 400 ml supă de pasăre 2 linguri miere 4 piepți de rață 8 cartofi 100 g unt sare   Mod de preparare: Se decoj

Placinta de porumb (pastel de choclo)

3 December 2012

Placinta de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar, lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare. Ingrediente: 12 porumbi de lapte 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente) 1 pui prajit 2 lingurite de unt o lingurita de ulei 2 lingurite de zahar granulat 1 l de…

Read more »

Tartă rapidă cu prune

3 December 2012

Tartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel   Mod de…

Read more »

Cannelloni umplute cu spanac

3 December 2012

Cannelloni umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare, oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa, smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata 1 ceapa 2 catei de usturoi 250 g spanac sare 1 lingura oregano tocat 100 g branza telemea 1 ou piper 12 cannelloni 2 linguri…

Read more »

Somon afumat cu marar si hrean

3 December 2012

Somon afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de lamaie, smantana si somon afumat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 1 legatura mica de marar, tocat grosier 2 lingurite de hrean proaspat ras sau pasta de hrean 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml smantana 200 g de somon afumat…

Read more »

Sufleu picant de legume

3 December 2012

Sufleu picant de legume din: cartofi, anghinare, ardei grasi, dovlecei, rosii cherry, smantana, bulion, oua, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 250 g funduri de anghinare (din conserva) 3 ardei grasi galbeni 2 dovlecei 125 g rosii cherry 50 g masline negre fara samburi 200…

Read more »

Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor

3 December 2012

Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1,5 kg vinete 1 kg rosii 250 g ceapa 150 ml ulei 1 capatana usturoi sare 1 legatura marar tocat marunt   Mod de preparare: Tai dovleceii felii, ii sarezi si ii lasi sa…

Read more »

Sufleu de dovlecei

3 December 2012

Sufleu de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel, branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat. Ingrediente: 2 dovlecei medii sare 400 g cartofi albi 1 ceapa medie 1 lingura unt 2 oua 1 lingura patrunjel tocat 150 g branza de vaci 50 g parmezan ras piper nucsoara 50 g kaizer…

Read more »

Retete de post: Pizza de post

3 December 2012

Pizza de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post, ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita de drojdie uscata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 150 g cascaval de post 100 g ciuperci 50 g masline…

Read more »

Sos de coacaze rosii

3 December 2012

Intr-un vas pe foc încălzeşte 500 g coacăze roşii, 200g zahăr, 1 foaie de dafin şi 125 ml apă. Fierbe până când scade, amestecând până când zahărul se dizolvă. Micşorează flacăra şi fierbe înăbuşit 15 min. Transferă intr-un bol şi lasă să se răcească 30 min.Adauga 50 ml votca si 50 ml grand Marnier. Da…

Read more »

Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru

3 December 2012

Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru din: curcan, unt, ulei de masline, ceapa, costita, usturoi, pesmet, castane, patrunjel, busuioc, zeama si coaja de lamaie, malai, carne tocata, vin, zahar si piper. Ingrediente:  1 curcan de circa 4,5 kg 100 g unt pentru umplutura: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…

Read more »

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru

3 December 2012

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina, zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru, patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie. Ingrediente: 40 g unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de telina 2 linguri zahar…

Read more »

Paste gratinate cu mere

3 December 2012

Paste gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt, smantana, supa si amidon. Ingrediente:  2 cepe rosii mijlocii 2 mere acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500 g paste scurte sare 2 linguri unt 200 g smantana 100 ml supa 1 lingura amidon   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se…

Read more »

Retete de post: Sarmale cu fasole alba

3 December 2012

Sarmale cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 varza murata  1 ardei 1 ceapa 2 morcovi 100 g orez 1 cana suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 ramura cimbru 1…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor

3 December 2012

O reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon, zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc.   Ingrediente: 4 fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g morcovi baby 2 andive 1/2…

Read more »

Supa de crap cu fenicul

2 December 2012

Supa de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa ulei boia sare   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei împreună cu feniculul tăiat cubuleţe. Adaugă peştele curăţat şi tăiat în bucăţi şi lasă-l să se…

Read more »

Lasagna cu vita si usturoi

2 December 2012

Lasagna cu vita si usturoi din: foi de lasagna, carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 500 g carne tocata de vita 2 linguri cu unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc de rosii 300 g…

Read more »

Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean

2 December 2012

Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa,…

Read more »

Lasagna cu porc si telemea

2 December 2012

Lasagna cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea, cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin, saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g carne de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…

Read more »

Deliciu cu nucă

2 December 2012

Deliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:  pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g crema mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…

Read more »

Macrou cu ardei

2 December 2012

Macrou cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin, ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie dafin 3-4 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce 4 ardei diferite culori un fir praz 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de…

Read more »

Retete de post: Tagliatele cu ciuperci

2 December 2012

Tagliatele cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7 catei de usturoi piper negru macinat sare   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă clocotită cu o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor de…

Read more »

Ciorba taraneasca cu bacon

1 December 2012

Ciorba taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente:  150 g bacon 2 cepe rosii 2 ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa piper negru macinat 200 ml suc de rosii…

Read more »

Chiftele marinate din dovlecei

1 December 2012

Chiftele marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si patrunjel. Ingrediente:  4 dovlecei potriviti 100 g cascaval 3 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde tocat marunt 400 ml pasta de rosii 3-4 catei…

Read more »

Retete de post: Ghiveci gustos de legume

1 December 2012

Ghiveci gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi, castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar, patrunjel si apa. Ingrediente:  500 g cartofi 100 g ceapa 100 g mazare 100 g fasole verde 500 g morcovi 1 castravete murat 1 mar rosu 100 ml suc de rosii 100 ml…

Read more »

Pulpe de pui pe pat de legume

1 December 2012

Pulpe de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, sos pesto cu chilli, sare, piper, unt, usturoi, miere, cartofi, rosii cherry, patrunjel, ceapa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui o lingura sos pesto cu chilli sare piper 100 g unt 6 catei de usturoi o lingura miere pentru…

Read more »

Prăjitură cu gem de fructe

1 December 2012

O reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt, zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente:  8 oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina de migdale 5 linguri faina alba un…

Read more »

Retete de post: Sarmale in foi de vita

1 December 2012

Sarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai mici 350 g orez cu bobul lung 3 cepe 300 g ciuperci o legatura marar sare piper negru macinat si boabe un litru suc de rosii 30 ml…

Read more »

Vinete umplute cu mascarpone si feta

1 December 2012

Vinete umplute cu mascarpone si feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii, masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete un dovlecel câteva roşii mici, cu pulpa tare câteva măsline o ceapă mică două linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare…

Read more »

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde

1 December 2012

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie, morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 600 g fasole alba uscata cu bobul mic 4 cepe rosii 2 morcovi 3-4 linguri pasta de tomate 3-4 foi de dafin sare 2-3 linguri ulei cimbru verde o legatura…

Read more »

Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor

1 December 2012

Carnati cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina, ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica, cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare de mare   Mod…

Read more »

Vinete cu porc in sos curry

1 December 2012

Vinete cu porc in sos curry din: vanata, carne de porc, sos de curry, orez si sare. Ingrediente: o vanata mare 300 g carne de porc slaba sos thailandez curry 150 g orez cu bob lung sare   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă sărată, apoi îl scurgi. între timp, tai cubulefe vânătă şi…

Read more »

Praz cu masline (varianta)

1 December 2012

Praz cu masline din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4 linguri ulei sare piper negru macinat si boabe o legatura patrunjel 6 rosii 2-3 lamai   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, se stropeş¬te cu zeamă de lămâie şi…

Read more »

Rulouri cu vinete prajite

1 December 2012

Rulouri cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare, fara seminte doua felii groase de branza feta 3-4 linguri de sos marinara ( suc de rosii, ceapa, usturoi si busuioc) seminte de chilli uscate piper si busuioc verde ulei de masline…

Galuste bavareze

1 December 2012

Galuste bavareze din: cartofi, arpagic, varza, ceapa, unt, sare, piper, faina, oua, nucsoara, smantana, cascaval si patrunjel. Ingrediente:  1 kg cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varza 1 ceapa 2 linguri unt sare piper 250 g faina 4 oua 1 praf nucsoara 200 ml smantana 100 g cascaval ras patrunjel verde   Mod…

Read more »

Ciorba radauteana ca-n Bucovina

1 December 2012

Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama…

Read more »

Croissante cu unt

1 December 2012

Croissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina 150 g unt ou pentru uns   Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau se…

Read more »

Zacusca gustoasa de dovlecei

1 December 2012

Zacusca gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4 kg dovlecei mari 1 kg ceapa 4 kg ardei gras (sau gogosari) 500 ml ulei 200 g pasta de tomate 200 ml suc de rosii…

Read more »

Rulouri umplute cu vişine si cafea

1 December 2012

Rulouri umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt, faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta. Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine (doar fructele, fara zeama) pentru…

Read more »

Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi

1 December 2012

Ciorba savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente:  6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4 rosii un litru bors leustean 2-3 morcovi  lingurita ulei de floarea soarelui sare piper negru macinat   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun…

Read more »

Minicroissante cu vanilie

1 December 2012

Minicroissante cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte, vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un praf…

Read more »

Tocana de pui cu mamaliga

1 December 2012

Tocana de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai. Ingrediente:  un pui 50 g unt sare piper 2-3 linguri ulei 4-5 catei de usturoi cimbru o lingurita ghimbir ras 2 cepe rosii 3 linguri pasta de rosii o lingurita paprika 300 g…

Read more »

Chiftelute de merluciu

1 December 2012

Chiftelute de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai, seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 700 g file de merluciu 2 catei de usturoi 1 ceapa 5 felii de paine 3 linguri malai 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita coriandru 1 lingurita oregano sare piper ulei pentru prajit,…

Read more »

Cod la gratar cu legume

1 December 2012

Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente:  8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline o…

Read more »

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur

1 December 2012

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb, bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole mixta (alba, rosie, patata) 50 g linte 50 g boabe de porumb 70 g bulgur 2 dovlecei 1 ceapa mare, tocata marunt…

Read more »

Cotlet de porc cu ciuperci

1 December 2012

Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si usturoi. Ingrediente:  4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat 100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara zeama de la o portocala 300 g…

Read more »

Ardei iuti marinati

1 December 2012

Ardei iuti marinati: ardei iuti, otet de vin alb, apa, zahar, sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente:  1 kg ardei iuti 500 ml otet de vin alb 1 l apa 5 linguri zahar 1 lingura si jumatate sare grunjoasa, neiodata 1 lingurita piper boabe 2 foi de dafin   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu galuste

1 December 2012

Supa cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea oualor sare   Mod de preparare:…

Read more »

Cuscus cu alune rumenite

1 December 2012

Cuscus cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, menta si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g cuscus 1/2 lingurite seminte de chimen putin curry, optional 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 70 g alune de padure…

Read more »

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini

1 December 2012

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele, arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3 oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…

Read more »

Retete de post: Burritos cu legume

1 December 2012

Burritos cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei. Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite sortimente 8 cartofi sare cimbru piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 4-5 catei usturoi 2 lingurite otet balsamic 200 g branza tofu ulei…

Read more »

Mozzarella pane

1 December 2012

O reteta de Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua, smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii, busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar. Ingrediente: 500 g mozzarella 3-4 linguri ulei de masline 4-5 oua 100 g smantana busuioc 350 g pesmet 75 g unt 100 g nuci sare…

Read more »

Pâine în straie de sărbătoare

1 December 2012

Pâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea soarelui un ou pentru uns   Mod de preparare: Se cerne făina într-un…

Read more »

Croissante cu gem

30 November 2012

Croissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2 oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100…

Read more »

Cordon bleu de pui

30 November 2012

Cordon bleu de pui din: piept de pui, cascaval, sare, piper, cimbru, usturoi, patrunjel, oua, unt, morcovi, ulei, mustar cu hrean si pesmet. Ingrediente: 600 g piept de pui 10-12 felii cascaval sare piper negru macinat cimbru uscat si verde 4-6 catei usturoi patrunjel 6 oua 100 g unt 8 morcovi ulei pentru prajit o…

Read more »

Retete zilei: Gem de prune uscate

30 November 2012

O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie   Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia se ingroasa. In tot acest timp…

Read more »

Supă savuroasa de mere

30 November 2012

Supă savuroasa de mere din: mere, faina, zahar, otet de miere cu miere, ulei, sare si crutoane. Ingrediente: 1 kg mere 2-3 linguri de faina 2-3 lingurite de zahar 2 linguri de otet de mere cu miere putin ulei sare crutoane   Mod de preparare: Se pun la fiert merele cură­ţate de coajă şi tăiate…

Read more »

Pane de legume

30 November 2012

Pane de legume din: dovlecei, vinete, oua, pesmet, ulei de masline, sare, marar, piper, patrunjel, cascaval, usturoi si ulei. Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 vinete 3-4 oua 300 g pesmet 2-3 linguri ulei de masline sare marar piper patrunjel 150 g cascaval 4 catei usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se spală vinetele si…

Read more »

Supă de pui cu tăiţei de casă

30 November 2012

Supă de pui cu tăiţei de casă din: pui, apa, ceapa, usturoi, piper, legume deshidratate, sare, radacinoase, praz, faina, sare si ou. Ingrediente: 1 pui 1800 ml apă 1 ceapă 2 căței de usturoi 8 boabe de pipe 2 lingurițe legume 
deshidratate pentru supă 2 fire pătrunjel sare 250 g rădăcinoase 
(morcovi, țelină, pătrunjel) 100…

Read more »

Sparanghel alb cu sos

30 November 2012

Sparanghel alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 50 g margarina 1/2 lingurita zahar sare piper 1 lingura ulei de floarea soarelui cateva frunze de roinita pentru sos: 30 g margarina 1 lingura de fain cateva…

Read more »

Ardei umpluti cu varza

30 November 2012

Ardei umpluti cu varza din: ardei gras, varza alba, morcov, frunze de telina, hrean, boabe de piper, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 7 kg ardei gras 6 verze albe 1 kg morcov frunze de telina hrean boabe de piper apa dupa necesitate sare grunjoasa, neiodata (in proportie de 1 lingura la 1 litru de apa)…

Read more »

Chec cu cremă

30 November 2012

Chec cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4 oua 100 g zahar 500 g mascarpone 250 g branza de vaci 200 g frisca 75 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se amestecă…

Read more »

Ciuperci la tigaie cu sos de smantana

30 November 2012

O reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete amestecate 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 linguri ulei sare piper 50 ml vin alb sec 50 g smantana 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare:…

Read more »

Omletă cu paste presărată cu ciuperci

30 November 2012

Omletă cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sare 200 g ciuperci champignon 4 cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri…

Read more »

Retete pentru iarna: Muraturi asortate

30 November 2012

Muraturi asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina, usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate) 1 kg ardei capia sau gra (de mici dimensiuni) 2-3 morcovi 2-3 ardei iuti 1 bulb mare de telina 4-5 catei de usturoi 2 radacini de…

Read more »

Muschi umplut cu morcovi

7 November 2012

O reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…

Read more »

Omleta cu dovlecei si branza

4 November 2012

Omleta cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper   Mod de preparare: Dai do

Supă de găluşte cu verdeţuri

3 November 2012

Supă de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi, rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina, unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita sare de mare 2 linguri ulei de masline…

Read more »

Omletă cu cartofi şi parmezan

3 November 2012

Omletă cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai sub­ţiri cartofii. într-un castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi…

Read more »

Ochiuri pe rosii

3 November 2012

Ochiuri pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4 oua 2 linguri branza rasa sare piper   Mod de preparare: Tai roşia felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o parte…

Read more »

Gogoşari în oţet

3 November 2012

O reteta delicioasa de Gogoşari în oţet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă sare zahăr ienibahar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se diluează cu apă, în felul următor:…

Read more »

Zacuscă cu morcovi si vinete

3 November 2012

O reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete 50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie fîşii. Ceapa se…

Read more »

Supa rece de fructe

3 November 2012

Supa rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie, zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si…

Read more »

Budincă de cafea

3 November 2012

O reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1 lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de zahar 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se topeşte untul, se presară făina şi…

Read more »

Mic dejun cu praz şi vinete

3 November 2012

Mic dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si piper ulei   Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz. Potrivesti de…

Read more »

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre

3 November 2012

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g…

Read more »

Paste cu scoici şi parmezan

2 November 2012

Paste cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o frunză de dafin o lingură…

Read more »

Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere

1 November 2012

Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri miere 1/2 lingurita chimen macinat   Mod de preparare: Curăţaţi legumele şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…

Read more »

Salată de vinete cu rodii şi telemea

1 November 2012

Salată de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina, morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Vinetele se…

Read more »

Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

1 November 2012

Tartă de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci, salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4…

Read more »

Ciorbă à la grec

1 November 2012

O reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…

Read more »

Cuiburi de cartofi cu peşte

1 November 2012

Cuiburi de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate, rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o ceapă un ardei gras o foaie de…

Read more »

Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta

1 November 2012

O reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii, zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua, mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1 zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi, tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper negru…

Read more »

Legume cu smântână la cuptor

1 November 2012

Legume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4 cartofi 2  căţei de usturoi 3  ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o lingură cu cimbru 50…

Read more »

Porumb cu prosciutto

1 November 2012

Porumb cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute, rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr…

Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu telina

1 November 2012

Pasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura pesmet obtinut din fulgi de cereale…

Read more »

Varza calita cu carnati

1 November 2012

O reteta savuroasa de Varza calita cu carnati din: varza, marar, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30 ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati   Mod de preparare: Se îndepărtează foile de varză…

Read more »

Salata de ridichi cu castane

1 November 2012

O reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane, ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ridichile…

Read more »

Bulete de branza cu legume

1 November 2012

Bulete de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml ulei 3…

Read more »

Salată de vinete albe

1 November 2012

Salată de vinete albe din: vinete, maioneza si ceapa. Ingrediente: 1 kg de vinete 3-4 linguri maioneza 1 ceapa   Mod de preparare: Vinetele coapte pe flacăra de la aragaz, le cureţi şi le pui într-o sită să se scurgă. Pasezi vinetele cu blenderul vertical, apoi le amesteci cu maioneza, ceapa curăţată şi tocată fin.…

Read more »

Pulpa de vitel cu spanac

1 November 2012

O reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat 6-8 linguri faina integrala 4…

Read more »

Frigarui de carnati cu mere si pui

1 November 2012

Frigarui de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci   Mod de preparare: încingeţi cuptorul.…

Read more »

Gulii umplute cu carne de vita

1 November 2012

O reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2 cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru supa de…

Read more »

Salată cu ciuperci şi maioneză

1 November 2012

O reteta de Salată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei, telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc de lamaie, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 150 ml ulei 500 g ciuperci 2 ardei capia o jumatate de telina 2 morcovi 250 g rosii cherry o salata verde o lingurita de busuioc…

Read more »

Spaghete cu perisoare

1 November 2012

O reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei, pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si zahar. Ingrediente:  un pachet spaghete sare ulei 400 g pulpa de porc tocata 2 cepe rosii un ou cimbru busuioc verde si uscat piper 50 g unt 400 g rosii o lingurita…

Read more »

Baghete cu crema de branza de vaci

1 November 2012

O reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 200 g măsline 3 castraveţi verzi 3 roşii 325 g făină 15 g drojdie 125 ml lapte 50 ml de ulei…

Read more »

Chiftele cu patrunjel in sos de rosii

1 November 2012

O reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din: patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate, boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g radacina de patrunjel 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 3-4 felii de franzela 800 g rosii in…

Read more »

Porc cu pere si rădăcinoase

1 November 2012

O reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…

Read more »

Rasol de vitel cu morcovi

1 November 2012

Rasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5 fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi…

Read more »

Porumb cu linte şi costiţă

1 November 2012

Porumb cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din conservă 300 g praz

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 9, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: