RSS

Retete usoare #60

12 Ian

Retete usoare:

Porc cu ciuperci la cuptor

11 January 2013
Porc_cu_ciuperci_la_cuptorPorc cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, morcovi, pastarnac, pasta de tomate, supa de oase, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa sau spata de porc 1 kg ciuperci champignon proaspete 3 morcovi 3 radacini de pastarnac 2 linguri pasta de tomate 300 ml supa de oase 1 ceapa…

Read more »

Reteta zilei: Supa coreana picanta

11 January 2013
Supa_coreana_picanta_6Supa coreana picanta din: pasta de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, ghimbir, taitei, apa, sare de mare, ulei vegetal, ceapa, arpagic, ceapa verde, morcov, creveti, varza chinezeasca, sos picant, supa de pui si piper rosu. ½ ceasca pasta ardei iute 2 linguri de sos de soia 2 linguri de…

Read more »

Prajitura cu ciocolata si branza

11 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_branza.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, ciocolata, faina, amidon, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, frisca lichida, unt. Ingrediente blat: 4 ouă 60 g zahăr 50 g ciocolată topită 2 linguri făină 2 linguri amidon alimentar 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 1…

Read more »

Salata cu sunca de curcan

11 January 2013
Salata_cu_sunca_de_curcan.pngO reteta delicioasa de salata cu:sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde, ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 250 g şuncă de curcan 4 cartofi potriviţi 1 ceapă potrivită 1 frunză de salată verde Ingrediente  sos: 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet de mere sau zeamă de…

Read more »

Chiftele cu file de somon si cod

11 January 2013
Chiftele_cu_file_de_somon_si_codChiftele cu file de somon si cod din: cartofi, file de somon, file de cod, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar, chives, patrunjel, ceapa verde, sos tarta, oua, faina, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 1kg de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi 1kg amestec de fileuri de somon şi cod coaja rasă şi sucul de…

Read more »

File alla bolognese

11 January 2013
File_alla_bologneseFile alla bolognese din: piept de pui, ulei, sare, piper, ciuperci champignon, rosii decojite, maghiran, busuioc, boia dulce, smantana, rosii cherry, carne tocata mixta, ou si parmezan. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 2 linguri ulei sare piper 500 g ciuperci Champignon 300 g rosii decojite 1/2 lingurita maghiran tocat 1…

Read more »

Muschi de porc in aluat

11 January 2013
Muschi_de_porc_in_aluatMuschi de porc in aluat din: muschi de porc, unt, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, pate pasare, aluat, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1,5 muschi de porc 5 linguri unt 500 g ciuperci 3 cepe 80 ml vin rosu 3 linguri smantana 125 g pate pasare 800 g aluat patiserie 2 galbenusuri sare piper…

Read more »

Pui cu paprica

11 January 2013
Pui_cu_papricaPui cu paprica din: file de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, patrunjel, morcov, ulei, boia dulce, supa, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 linguri ulei 5 lingurite boia…

Read more »

Supa de legume cu parmezan

11 January 2013
Supa_de_legume_cu_parmezanSupa de legume cu parmezan din: ceapa, morcovi, telina apio, ulei de masline, zahar, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, ramurele de cimbru, dovlecei, fasole alba, rosii, supa de legume, parmezan, paste si busuioc. Ingrediente: 2 cepe şi 2 morcovi, tocaţi 4 tulpini de ţelină Apio, tăiate 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…

Read more »

Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel

11 January 2013
Pui_friptPui fript invelit intr-o manta aurie de snitel din: pui, sare, piper, oua, boia dulce, faina, pesmet, ulei, patrunjel, ceapa rosie, otet si ulei. Ingrediente: 2 pui (a circa 1 kg) sare piper 3 oua 1 lingurita boia dulce 100 g faina 100 g pesmet 2 l ulei pentru friteuza 1 legatrura mare patrunjel 2…

Read more »

Reteta zilei: Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt

11 January 2013
Conopida_coapta_cu_mazare_si_sos_de_iaurt_6Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt din: conopida, mazare, unt, amidon de porumb, lapte, parmezan, iaurt, sare si piper alb. 1 conopida, rupta buchetele 1 cana mazare congelata 1 lingura unt 1 lingura amidon de porumb 1 cana de lapte 1/2 ceasca parmezan 1/2 cana iaurt degresat Sare și piper alb sau negru…

Read more »

Rulouri de curcan cu ceapa si bacon

11 January 2013
Rulouri_de_curcan_cu_ceapa_si_baconRulouri de curcan cu ceapa si bacon din: frunze de varza alba, unt, pasta de tomate, rosii, bacon, iaurt, ou, cascaval, ceapa tocata, carne tocata de curcan, ou, pesmet, orez, sare si piper. Ingrediente: 8 frunze de varza alba 20 g unt 1 lingura pasta de tomate 2 rosii 8 felii de bacon 200 ml…

Read more »

Lasagna cu varza si caise uscate

11 January 2013
Lasagna_cu_varza_si_caise_uscateLasagna cu varza si caise uscatedin: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie, foi de lasagna si branza gouda. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 g caise uscate 2 linguri unt 75- g varza 300 ml supa sare…

Read more »

Ciorba in crusta de paine

11 January 2013
Ciorba_in_crusta_de_paineCiorba in crusta de painedin: piept de pui cu os, ceapa, ardei, ciuperci, morcovi, marar, suc de rosii, dovlecei, sare, piper boabe macinat, paini rotunde si ulei de masline. Ingrediente: 2 piept de pui cu os 2 cepe 2-3 ardei 200 g ciuperci 3 morcovi 1-2 legaturi marar 300 ml suc de rosii 2-3 dovlecei…

Read more »

Paste cu broccoli si nucsoara la cuptor

11 January 2013
Paste_cu_broccoli_si_nucsoara_la_cuptorPaste cu broccoli si nucsoara la cuptor din: lapte, usturoi, frunze de dafin, paste, broccoli, unt, faina, nucsoara, pudra de mustar, patrunjel si branza. Ingrediente: 1l de lapte 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 frunze de dafin 500g de paste 350g de broccoli, tăiat în bucheţele 75g de unt 75g de făină puţină nucşoară proaspăt…

Read more »

Sarmalute-n foi de vita

11 January 2013
Sarmalute_n_foi_de_vitaSarmalute-n foi de vita din: ceapa, ardei gras, morcovi, orez, pasta de tomate, foi de vita murate, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe mari 1 ardei gras 1 morcov 1 cana orez 2 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate foi de vita murate 3 linguri ulei 1 lingurita boia dulce…

Read more »

Placinta cu spanac si telemea de vaca

11 January 2013
Placinta_cu_spanac_si_telemea_de_vacaPlacinta cu spanac si telemea de vaca din: unt, sare, faina, apa minerala, oua, telemea de vaca, spanac, ceapa verde si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: un pachet unt sau margarina o lingurita sare 500 g faina 100 ml iaurt sau apa minerala pentru umplutura: 5-6 oua 200 g telemea de vaca 600 g spanac proaspat…

Read more »

Ciorba cu rasol de vita si legume

11 January 2013
Ciorba_cu_rasol_de_vita_si_legumeCiorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean. Ingrediente: un rasol alb de vita 4 morcovi o telina 2 cepe un dovlecel porumb 2-3 rosii o radacina de patrunjel sare piper o lingurita boia…

Read more »

Frigarui cu carne de porc

11 January 2013
Frigarui_cu_carne_de_porcFrigarui cu carne de porc din: pulpa de porc, piper negru, piper rosi, boia dulce, boia iute, dovlecei, ardei, ceapa rosie, cimbru, grasime si whisky. Ingrediente: 600 g pulpa de porc sare piper negru si rosu macinat boia dulce si iute 2-3 dovlecei 5 ardei rosii si galbeni 3 cepe rosii 20 ml ulei cimbru…

Read more »

Salata cu tagliatelle

11 January 2013
Salata_cu_tagliatelleSalata cu tagliatelle din: tagliatelle, rosii, masline verzi, ceapa verde, busuioc, sare, ulei de masline, otet aromatic, vin alb demidulce si zahar. Ingrediente: 500 g tagliatelle 4-5 rosii 200 g masline verzi o legatura ceapa verde busuioc proaspat sare 1-2 linguri ulei de masline 2 lingurite otet aromatic 2 linguri vin alb demidulce o lingurita…

Read more »

Ciolan cu sote de mazare

11 January 2013
Ciolan_cu_sote_de_mazareCiolan cu sote de mazare din: ciolan afumat de porc, mazare, morcovi, ceapa rosie, sare, foaie de dafin, piper, boia dulce, cimbru si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg ciolan afumat de porc 500 g mazare 3-4 morcovi 2 cepe rosii sare foaie de dafin piper negru macinat si boabe o lingurita boia dulce…

Read more »

Tartine cu somon

11 January 2013
Tartine_cu_somonTartine cu somon din: somon afumat, paine integrala, unt, telemea de vaca, branza mascarpone, mac, sare si lamai. Ingrediente: 300 g somon afumat o paine integrala pentru crema de branza: 50 g unt 150 g telemea de vaca 3-4 linguri branza mascarpone 2-3 linguri mac sare 1-2 lamai   Mod de preparare: Se feliază pentru…

Read more »

Reteta zilei: Cheesecake cu capsune

11 January 2013
Cheesecake_cu_capsune_08Cheesecake cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana si dulceata de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200g faina 80g zahar 100g unt la temperatura camerei 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie pentru umplutura: 500g mascarpone 500g branza dulce 320g zahar 35g…

Read more »

Copanele aromate marinate în muştar cu miere

11 January 2013
Copanele_aromate_marinate_în_mustar_cu_miereCopanele aromate marinate în muştar cu miere din: mustar, miere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare, piper, pulpe de pui, ceapa rosie, usturoi, verdeata sortata, cidru, masline negre si mere. Ingrediente: 2 lingurite mustar 1 lingurita miere fluida 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul sare piper 4 pulpe de pui…

Read more »

Gulas cu carne de porc si galuste

11 January 2013
Gulas_cu_carne_de_porc_si_galusteGulas cu carne de porc si galuste din: ulei de masline, muschi de porc, ceapa, usturoi, boia, supa de vita, boia, rosii, zahar, faina, untura, praf de copt si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1,5kg muşchiuleţi de porc, tăiaţi în fâşii 2 cepe, tăiate în felii subţiri 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2…

Read more »

Salata cu pere si creveti

11 January 2013
Salata_cu_pere_si_crevetiSalata cu pere si creveti din: creveti, pere, castravete, spanac, rucola, creson, tarhon, marar, ceapa verde, mustar de dijon, ulei, suc de lamaie, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 2×180 g creveti 2 pere, taiate felii 1⁄2 castravete, curatat de coaja 150 g spanac, rucola si creson cateva fire de tarhon si marar 2 cepe…

Read more »

Caltabos ca la bunica

11 January 2013
Caltabos_ca_la_bunicaCaltabos ca la bunica din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, plaman de porc, boai de ardei dulce, foi de dafin, sare, piper si intestine groase de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g slanina 100 g orez 2 cepe 1/4 plaman de porc boia de ardei dulce 2 foi de dafin sare…

Read more »

Sos de linte

11 January 2013
Sos_de_linteSos de lintedin: pasta de curry, nuca de cocos, coaja de lamaie, zahar brun, linte, coriandru si lipii. Ingrediente: 1-2 linguri pastă de curry 160ml lapte de nucă de cocos coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă cu vârf de zahăr brun 400g de linte scursă din conservă 1 mână de coriandru tocat 2…

Read more »

Pui cu chiftele, legume si usturoi

11 January 2013
Pui_cu_chiftele_legume_si_usturoiPui cu chiftele, legume si usturoi  din: pui, vin, ceapa, bouquet garni, usturoi, cartofi, morcovi, napi, praz, patrunjel, carne de porc, kaizer, ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, peste si smantana. Ingrediente: 1 pui de 1,5kg 300ml de vin alb 1 ceapă curăţată, lăsată întreagă, în care se infig 3 cuişoare…

Read more »

Lucien Gaudin Cocktail

10 January 2013
Lucien_Gaudin_CocktailLucien Gaudin Cocktail din: gin, orange liqueur, campari si dry vermouth.   Ingrediente: 30 ml gin 15 ml orange liqueur 15 ml campari 15 ml dry vermouth   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in mixing glass cu lingurita de bar, se strecoara dublu continutul in paharul Martini.

Read more »

Melci picanti

10 January 2013
Melci_picantiMelci picanti din: carne de porc, usturoi, boia iute, sare, piper, cimbru si intestine de porc. Ingrediente: 2 kg carne de porc impanata cu bucati de slanina 1 capatana de usturoi 2 lingurite boia iute sare piper cimbru intestine subtiri de porc   Mod de preparare: Toci carnea, o condimentezi cu sare, piper, cimbru si…

Read more »

Salata cu sunca si mazare

10 January 2013
Salata_cu_sunca_si_mazareSalata cu sunca si mazare din: vinete, ulei de masline, mazare, spanac, parmezan, sunca, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete, taiate rondele 1 lingura ulei de masline 200 g mazare 80 g frunze tinere de spanac 50 g parmezan ras 100 g sunca 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic…

Read more »

Reteta zilei: Hummus

10 January 2013
Hummus_18Hummus inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan despre care o sa va

Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie

10 January 2013
Foitaj_cu_capsuni_rom_si_crema_de_vanilieFoitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie din: aluat, capsuni, rom, zahar tos, esenta de vanilie, frunze de menta, ou, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 500 g aluat fraged, gata preparat 500 g capsuni, feliate 5 linguri rom 2 linguri zahar tos 1 lingurita esenta de vanilie 2 lingurite frunze de menta, tocate…

Read more »

Salata in stil italian

10 January 2013
Salata_in_stil_italianSalata in stil italian din: ceapa rosie, rosii coapte, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, fleica, condimente asortate si rucola. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g rucola  …

Read more »

Jeleu de fructe de padure

10 January 2013
Jeleu_de_fructe_de_padureJeleu de fructe de padure din: praf pentru jeleu, zmeura, afine, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si foi de gelatina. Ingrediente: 135 g praf pentru jeleu de capsuni sau zmeura 100 g zmeura 100 g afine 600 ml smantana 100 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 5 foi de gelatina, inmuiate in…

Read more »

Tartă cu legume, kaizer şi ou

10 January 2013
Tarta_cu_legume_kaizer_si_ouTartă cu legume, kaizer şi ou din: pastarnac, varza de bruxelles, conopida, sare, suc de lamaie, smantana dulce, smantana, branza, oua, patrunjel, piper, foitaj si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g pastarnac 100 g varza de bruxelles 1 conopida sare 4 linguri suc de lamaie 200 g smantana dulce 100 g smantana fermentata 2 linguri amidon…

Read more »

Supa crema de conopida cu chorizo

10 January 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_chorizoSupa crema de conopida cu chorizo din: conopida, unt, ceapa, cartofi, lapte, supa de legume, smantana, ulei de masline, carnati chorizo si coriandru. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata marunt 25 g de unt 2 cepe mici, tocate 2 cartofi de marime medie, tocati 500 ml de lapte 500 ml supa de legume 150 ml de…

Read more »

Clasica salata Caesar

10 January 2013
Clasica_salata_CaesarSalata Caesar din: usturoi, ulei de masline, smantana, sare cu aroma de telina, suc de lamaie, patrunjel, bagheta, oregano, piept de pui, salata verde si parmezan. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri ulei de masline 6 linguri smantana un varf de sare cu aroma de telina sucul de la 1 lamaie 1 lingura patrunjel…

Read more »

Desert cu sos de ciocolata

10 January 2013
Desert_cu_sos_de_ciocolataDesert cu sos de ciocolata din: unt, fulgi de migdale, zahar fin, ou, faina, migdale, pudra de cacao, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, unt, smantana, zahar fin si amaretto. Ingrediente: 50g de unt moale, plus extra pentru uns 25g fulgi de migdale prăjiţi, tocaţi 50g de zahăr fin 1 ou 25g de făină, amestecată cu…

Read more »

Friptura cu cartofi copti

10 January 2013
Friptura_cu_cartofi_coptiFriptura cu cartofi coptidin: patrunjel, unt, ardei iute, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, antricoate de vita, mix de frunze de salata, cartofi, frunze de cimbru si usturoi. Inrgediente: 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt 50g de unt moale, plus extra pentru prăjit 1 ardei iute tocat mărunt zeama şi coaja rasă…

Read more »

Briose cu topping de zahar

10 January 2013
Prajituri_cu_topping_de_zaharPrajituri cu topping de zahar din: zahar fin, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, faina, zahar pudra si zahar fin. Ingrediente: 125g de zahăr fin 125g de unt nesărat, la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi, plus 4 linguri suc de lămâie 2 ouă 125g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf…

Read more »

Salata greceasca cu paste si branza feta

10 January 2013
Salata_greceasca_cu_paste_si_branza_fetaSalata greceasca cu paste si branza feta din: paste, ceapa rosie, zeama de lamaie, fasole, rosii cherry, castravete, ulei de masline, menta, oregano si branza feta. Ingrediente: 200 g paste marunte 1/2 ceapa rosie, tocata 3 linguri zeama de lamaie 150 g fasole sau boabe de soia fierte, din conserva (clatite si scurse) 250 g…

Read more »

Prajitura cu coaja de lamaie glasata

10 January 2013
Prajitura_cu_coaja_de_lamaie_glasataPrajitura cu coaja de lamaie glasata din: blat de tort, unt, zahar fin, amidon, crema de branza, oua, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, smantana, lamaie si zahar fin. Ingrediente: 1 blat de tort, gata făcut unt pentru ungerea formei 225g de zahăr fin 3 linguri de amidon 750g cremă de brânză cu conţinut scăzut…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut

10 January 2013
Supa_crema_de_morcovi_pasta_tahini_si_naut_10Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume, patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2 linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1 ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4…

Read more »

Placinta cu bezea si zmeura

10 January 2013
Placinta_cu_bezea_si_zmeuraPlacinta cu bezea si zmeura din: zmeura, unt, zahar tos, oua, galbenusuri, aluat, albusuri, zahar tos si sare de lamaie. Ingrediente: 200 g zmeura proaspata sau congelata 125 g unt, topit 125 g zahar tos 3 oua 2 galbenusuri (pastreaza albusurile pentru topping) 1 foaie de aluat de tarta pentru bezea: 3 albusuri 6 linguri…

Read more »

Lipii cu peste si urda

10 January 2013
Lipii_cu_peste_si_urdaAmestecă 250 g ricotta (urdă) cu 2 linguri capere, câteva fire de mărar tocat, coaja de la 1 lămâie şi zeama de la 1/2; asezonează cu piper negru. Intinde umplutura pe 6 lipii, lăsând cam o treime din suprafaţă neacoperită. Aşază peste 150 g fileuri de somon, apoi înfăşoară bine lipia. Impachetează în hârtie şi…

Read more »

Carnati de porc

10 January 2013
Carnati _de_porcCarnati de porcdin: carne de porc slaba, slanina, usturoi, cimbru, boia dulce, sare, piper si intestine de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc slaba 200 g slanina 1 capatana mica de usturoi 1 lingurita cimbru 1 lingura boia dulce sare piper intestine subtiri de porc   Mod de preparare: Toci carnea si slanina si…

Read more »

Rulouri umplute cu branza

10 January 2013
Rulouri_umplute_cu_branzaRulouri umplute cu branzadin: faina, unt, apa, sare, branza de vaci, telemea de oaie, sunca, nuca, ceapa, smantana, patrunjel, oregano, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 550 g faina 100 g unt 250 ml apa foarte rece 1 praf sare pentru umplutura: 150 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de oi 150…

Read more »

Sandvis in stil mediteranean

10 January 2013
Sandvis_in_stil_mediteraneanIntr-un robot, prepară un sos pesto, amestecând 100 g spanac, 25 g busu­ioc, 4 linguri ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 50 g caşcaval ras, adăugând 1 lingură de apă să se omogenizeze. Taie capacul unei pâini ro­tunde de 400 g, apoi scobeşte miezul, lăsând un strat de cea 2,5 cm de miez…

Read more »

Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche

10 January 2013
Tarte_cu_migdale_lamaie_si_creme_fraicheTarte cu migdale, lamaie si creme fraiche din: aluat de tarta, unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, migdale, faina, lemon curd, migdale, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 350g aluat de tartă gata făcut 100g de unt la temperatura camerei 100g de zahăr fin coaja rasă de la 2 lămâi 2 ouă 75g de migdale…

Read more »

Cheesecake cu fructe de padure

10 January 2013
Cheesecake_cu_fructe_de_padureCheesecake cu fructe de padure din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, zahar pudra, apa de roze, suc de portocale, zahar tos, gelatina, capsuni, zmeura si afine. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 900 g branza crema 100 g zahar pudra 1⁄2 lingurita apa de roze sau esenta de vanilie 3…

Read more »

Rulouri cu pui

10 January 2013
Rulouri_cu_puiAmestecă 400 g piept de pui, tăiat fâşii, cu 2 linguri jerk seasoning (condimente jamaicane); prăjeşte într-o lingură de ulei 5- 6 min. Scoate pe un platou. Căleşte timp de 2 min 1 dovlecel tocat, 6 cepe verzi, tocate; răceşte. Amestecă 8 linguri smântână cu coaja de la 1 lămâie şi întinde-le pe 8 lipii.…

Read more »

Placinta cu fistic si carne de porc

10 January 2013
Placinta_cu_fistic_si_carne_de_porcPlacinta cu fistic si carne de porc din: merisoare, zahar fin, suc de portocale, ulei de masline, ceapa, kaizer, usturoi, cimbru, salvie, carne de porc, fistic, nucsoara, faina, untura, lapte si ou. Ingrediente: 300g de merişoare proaspete 3 linguri de zahăr fin sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline 1…

Read more »

Prajitura cu ciocolata si migdale

10 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_migdale.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, ciocolata menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, ciocolata cu lapte. Ingrediente aluat: 75 g unt 75 g ciocolată de menaj 5 ouă 125 g zahăr tos 75 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 125 g migdale 1 esenţă de rom Ingrediente decor:…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu quinoa si sote de legume

10 January 2013
Pui_cu_quinoa_si_sote_de_legume_4Pui cu quinoa si sote de legume din: ulei de masline, usturoi, quinoa, sare, apa, piept de pui, dovlecel, broccoli, salata, rosii, piper, patrunjel, coriandru, nuci de pin si lamaie. Ulei de masline 3 catei de usturoi, pisat 1 ½ cesti quinoa nefiarta Sare 3 cani de apă 2 piepti de pui dezosati, fierti si…

Read more »

Ciorbă de potroace cu orez si verdeata

10 January 2013
Ciorba_de_potroace_cu_orez_si_verdeataCiorbă de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi, patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3 l apă 1 l suc de roșii 4 l…

Read more »

Biscuiti umpluti

10 January 2013
Biscuiti_umplutiBiscuiti umplutidin: faina, zahar, scortisoara, unt, galbenusuri, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 300 g faina 75 g zahar 1 praf de scortisoara 150 g unt 2 galbenusuri pentru umplutura: 100 g unt 3 linguri smantana 250 g zahar pudra 1/2 lingurita esenta de vanilie pentru decor: bomboane de ciocolata…

Read more »

Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata

10 January 2013
Cartof_si_gulie_piure_cu_friptura_si_ceapa_caramelizataCartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline, carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin, ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura sare piper 1 gulie (800 g) 500 g cartofi…

Read more »

Briose gustoase

10 January 2013
Briose_gustoaseBriose gustoase din: crema de branza, zahar fin, merisoare, faina, praf de copt, oua, ulei de floarea soarelui, extract de vanilie si smantana. Ingrediente: 100g cremă de brânză 250g de zahăr fin 175g de merişoare proaspete (se găsesc la Real) 200g de făină obişnuită 2 linguriţe praf de copt 2 ouă 75ml de ulei de…

Read more »

Sos chutney cu mere si ghimbir

10 January 2013
Sosuri_5într-o cratiţă se pun 200g de ceapă tocată, 200g de mere dulci decojite şi tocate, 400g de mere acrişoare decojite şi tocate, 25g de ghimbir tocat mărunt, 200g de zahăr şi 125ml de vin roşu. Se fierb la foc mic timp de 50 de minute, până când compoziţia se îngroaşă şi devine moale, apoi se…

Read more »

Retete internationale: Hummus

10 January 2013
HummusHummus din: naut, ulei de masline, suc de lamaie, rosii, boia, ceapa verde si paine pitta. Ingrediente: 1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 2 roşii tocate boia pentru presărat 2 cepe verzi toate mărunt pâine pitta pentru servit   Mod de preparare: Se amestecă…

Read more »

Supa cu spanac si carnati

10 January 2013
Supa_cu_spanac_si_carnatiSupa cu spanac si carnati din: supa de pui, ceapa, usturoi, naut, ardei iute, spanac si carnati chorizo. Ingrediente: 750ml supă de pui 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 conserve de năut a câte 400g, scurs 1 ardei iute uscat 150g de spanac proaspăt 4 felii de chorizo, rupte în fâşii  …

Read more »

Sufleu cu varză de Bruxelles si brânză

9 January 2013
Sufleu_cu_varza_de_Bruxelles_si_brânzaSufleu cu varză de Bruxelles si brânză din: varza de bruxelles, supa, rosii, sare, piper, nucsoara, oregano, branza gouda si bacon. Ingrediente: 750 g varza de bruxelles 125 ml supa 300 g rosii sare piper nucsoara macinata 1/4 legatura oregano 100 g branza gouda 150 g bacon taiat rondele   Mod de preparare: Se pregăteşte…

Read more »

Salata cu portocala, naut si menta

9 January 2013
Salata_cu_portocala_naut_si_mentaSalata cu portocala, naut si menta din: portocla, menta, naut, patrunjel, branza feta, ulei de masline, suc de portocale si otet de cidru. Ingrediente: 1 portocală 1 legătură mică de mentă, tocată 1 conservă de 400g năut, clătit şi scurs 1 legătură mică de pătrunjel, tocat 100g de brânză feta, ruptă în bucăţi 2 linguri…

Read more »

Tartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii

9 January 2013
Tartine_cu_broccoli_în_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_rosiiTartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii din: telina, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper cayenne, broccoli, ceapa, sunca, ulei, oua, parmezan, pesmet, piper, nucsoara si unt. Ingrediente: 1 tulpina de

Braduti cu ciocolata

9 January 2013
Braduti_cu_ciocolataBraduti cu ciocolata din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, drojdie, oua, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 120 g ciocolata de menaj 125 g unt 225 g zahar 125 g faina 10 g drojdie uscata 2 oua pentru decor: 100 g migdale 50 g zahar pudra   Mod de preparare: Topeste ciocolata de menaj si…

Read more »

Salată de morcovi cu varza si arahide

9 January 2013
Salata_de_morcovi_cu_varza_si_arahideSalată de morcovi cu varza si arahide din: limes, sos de peste, sos dulce de chilli, ghimbir, morcovi, varza, arahide si menta. Ingrediente: 2 limes, 1 stoarsă şi 1 tăiată în felii 3 linguri sos de peşte 3 linguri sos dulce de chilli 1 bucată rădăcină de ghimbir de 2cm, rasă fin 3 morcovi mari, tăiaţi…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail sangria alb

9 January 2013
Cocktail_sangria_alb_5Cocktail sangria alb din: vin, lichior de portocale, piersici, capsuni, portocala, struguri, cirese, menta si sirop. 1 sticla vin alb 1/4 ceasca lichior de portocale 1 cana piersicici, feliate 1 cana capșuni, feliate 1 portocala, feliata 1 cana struguri verzi 1 cana de cireșe fara samburi crengute proaspete de menta pentru ornat sirop simplu  …

Read more »

Morcovi cu branza

9 January 2013
Morcovi_cu_branzaMorcovi cu branza din: morcovi, ulei de masline, branza de capra, semine de chimion, seminte de mustar, usturoi, ardei iute, suc de portocala si coriandru. Ingrediente: 500 g de morcovi, curatati si taiati pe lungime, apo fierti la ulei de masline 150 g branza de capra moale 1 lingurita seminte de chimion prajite 1 lingurita…

Read more »

Snitel crocant

9 January 2013
Snitel_crocantSnitel crocant din: piept de pui, fulgi de porumb, alune, pesmet, faina, oua, lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g fulgi de porumb 100 g alune 150 g pesmet 100 g faina 3 oua 100 ml lapte sare piper ulei   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui spalat…

Read more »

Medalioane gratinate

9 January 2013
Medalioane_gratinateMedalioane gratinate din: muschiulet de porc, bacon, piper, sare, ulei, patrunjel, ardei grasi, ceapa, lapte, faina, branza telemea, usturoi si coniac. Ingrediente: 600 g muschiulet de porc 100 g prosciutto sau bacon 1 varf cutit de piper macinat 1 varf cutit de sare ulei 1 lingurita patrunjel verde tocat 2-3 ardei grasi si galbeni 1…

Read more »

Tocăniţă spaniolă de somon

9 January 2013
Tocanita_spaniola_de_somonTocăniţă spaniolă de somon din: ulei de masline, ardei grasi, ceapa, cartofi, usturoi, boia, fileuri de somon si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 ardei graşi, curăţaţi de seminţe şi feliaţi 1 ceapă mare, feliată subţire 400g de cartofi noi mici, cu coajă, tăiaţi în două (sau cartofi obişnuiţi, decojiţi) 2 linguriţe de…

Read more »

Praz cu mazare in unt

9 January 2013
Praz_cu_mazare_in_untPraz cu mazare in unt din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se înmoaie, dar…

Read more »

Sandvis cu peste si sos

9 January 2013
Sandvis_cu_peste_si_sosSandvis cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza, castarveciori murati si capere. Ingrediente: 300g file de peşte fără piele 1 ou mare bătut 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau zdrobiţi 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în…

Read more »

Prajitura in straturi

9 January 2013
Prajitura_in_straturiPrajitura in straturi din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra, biscuiti simpli, zahar, esenta de rom, smantana, zahar pudra, fistic, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blaturi: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de ciocolata: 300 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra 3 biscuiti simpli…

Read more »

Pilaf cu branza si usturoi

9 January 2013
Pilaf_cu_branza_si_usturoiPilaf cu branza si usturoi din: supa de legume, ceapa, ciuperci, usturoi, orez, suc de lamaie, coaja de lamaie, chives, crema de branza, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 500ml supă de legume 1 ceapă feliată 300g ciuperci de mai multe feluri, tocate 2 căţei de usturoi pisaţi 200g de orez basmati şi orez sălbatic sucul şi…

Read more »

Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez

9 January 2013
Vita_cu_fidea_de_orez_in_stil_vietnamez_5Vita cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente, sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei vegetal 1 cutie rosii…

Read more »

Salata cu sunca de curcan

9 January 2013
Salata_cu_sunca_de_curcanSalata cu sunca de curcan din: sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde, ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g sunca de curcan 4 cartofi potrivit 1 ceapa potrivita 1 frunza de salata verde pentru sos: 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere sau zeama…

Read more »

Sandvis Nicoise

9 January 2013
Sandvis_NicoiseSandvis Nicoise din: bagheta, fasole verde, rondele de masline, frunze de salata, ceapa rosie, ton in ulei si dressing. Ingrediente: 1 bagheta mare 125 g fasole verde 30 g rondele de masline 200 g rosii 100 g frunze de salata 1 ceapa rosie 2 x 200g ton in ulei 4 linguri dressing   Mod de…

Read more »

Pui cu legume coapte

9 January 2013
Pui_cu_legume_coaptePui cu legume coapte din: cartofi, ulei de masline, morcovi, dovlecel, praz, cimbru, rozmarin, piept de pui si supa de pui. Ingrediente: 8 cartofi noi mici tăiaţi pe jumătate 2 linguriţe ulei de măsline 2 morcovi feliaţi 1 dovlecel feliat 1 praz feliat câte 1 linguriţă de cimbru şi rozmarin, plus câte un fir sau…

Read more »

Andive gratinate în sos de portocale

9 January 2013
Andive_gratinate_în_sos_de_portocaleAndive gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare, unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg andive 1 ceapa 100 g kaizer 150 g orez sare 2 linguri de unt sucul unei portocale 150 ml supa 200 g smantana piper nucsoara macinata 1…

Read more »

Gulie caramel cu file de porc

9 January 2013
Gulie_caramel_cu_file_de_porcGulie caramel cu file de porc din: file de porc, sare, piper, gulii, kaizer afumat, unt, zahar, otet balsamic si supa. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 800 g gulii 100 g kaizer afumat 1 lingura unt 1 lingura zahar 2 linguri otet balsamic 300 ml supa   Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Placinta cu spanac, ricotta si oua

9 January 2013
Placinta_cu_spanac_ricotta_si_ouaPlacinta cu spanac, ricotta si oua din: ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, aluat si oua. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de masline 400g de spanac (proaspăt sau din conservă) 250g de ricotta nucşoară rasă 375g de aluat foietaj 4 ouă medii   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul…

Read more »

Carnaciori in foietaj

9 January 2013
Carnaciori_in_foietajCarnaciori in foietajdin: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti, galbenus, lapte si parmezan. Ingrediente: 300 g faina 1 galbenus 1/2 lingurita de sare 150 g unt apa calduta pentru umplutura: 300 g carnaciori picanti pentru uns: 1 galbenus 4 linguri lapte 2 linguri parmezan ras (optional)   Mod de preparare: într-un castron, se amestecă…

Read more »

Taitei cu ou cu piept de pui si creveti

9 January 2013
Taitei_cu_ou_cu_piept_de_pui_si_crevetiTaitei cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui, ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Frigarui cu carne de miel si salata de varza

9 January 2013
Frigarui_cu_carne_de_miel_si_salata_de_varzaFrigarui cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu…

Read more »

Supă de curcan cu tăieţei cu ou

9 January 2013
Supa_de_curcan_cu_taietei_cu_ouSupă de curcan cu tăieţei cu ou din: supa de pui, morcovi, taitei cu ou, carne de curcan, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 1,2 litri supa de pui 4 morcovi mici, curatati si tocati 140 g taitei medii cu ou 200 g carne de curcan gatita, rupta in bucati 200 g mazare congelata 1 legatura…

Read more »

Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor

9 January 2013
Dorada_cu_rozmarin_si_usturoi_învelita_în_cartofi_la_cuptorDoradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada, usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare marina si piper. Ingrediente: 1 dorada intreaga, cam 700-900 g, curatata, fara solzi 1 capatana de usturoi, zdrobit 2 fire de rozmarin verde ulei de masline extravirgin, pentru prajire 2 cartofi mari, curatati 1…

Read more »

Pulpa la cuptor

9 January 2013
Pulpa_la_cuptorPulpa la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran, cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 8-10 cartofi mici 2-3 morcovi 2 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe in patru culori 1 lingura cu maghiran uscat 1 lingurita cu cimbru uscat…

Read more »

Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati

9 January 2013
Supa_de_varza_cu_rosii_si_carnati_6Supa de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii, supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurița fenicul piper 4-6…

Read more »

Fasole cu carnati chorizo

9 January 2013
Fasole_cu_carnati_chorizoFasole cu cârnati chorizo din: fasole, rosii, chorizo, ardei grasi, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu fasole alba 1 cutie cu rosii 3 carnati chorizo 2 arde grasi rosii 1 ceapa marar patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o împreună cu ardeiul tocat fin.…

Read more »

Sandvis in stil italian

9 January 2013
Sandvis_in_stil_italianSandvis in stil italian din: baghete, ardei copti, fulgi de chilli, usturoi, mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Ingredinete: 2 baghete 300 g ardei copti in ulei, scursi un varf de fulgi de chilli 1 catel de usturoi, zdrobit 3 bile mari de mozzarella, feliate 4 rosii mari, taiate rondele o mana de frunze de…

Read more »

Farfalle cu pui

9 January 2013
Farfalle_cu_puiFarfalle cu pui din: farfalle, piept de pui, rosii cherry, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle 300 g piept de pui 200 g rosii cherry patrunjel sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Pune o oala mai mare cu apa pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adauga sare.…

Read more »

Salata de rosii cu sparanghel

9 January 2013
Salata_de_rosii_cu_sparanghelTrece 500 g sparanghel prin 2 linguri ulei de măsline si frige pe grătar. Pune pe grătar 400 g rosii, tăiate jumătăţi, unse cu puţin ulei, până se înmoaie. Pune-le pe un platou si pune deasupra sparanghelul. Amestecă 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură capere şi o mână de frunze…

Read more »

Placinta cu carne de porc

9 January 2013
Placinta_cu_carne_de_porcPlacinta cu carne de porc din: ulei, ceapa, usturoi, ienibahar, carne macra de porc, zahar brun, pesmet, patrunjel, ou, faina integrala, sare, untura si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobit 2 lingurite ienibahar 600 g carne macra de porc, taiata cuburi 2 linguri zahar brun…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de piersici

8 January 2013
Cocktail_Margarita_cu_piure_de_piersici_4Cocktail Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente:    tequila Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete felii de limeta gheață   Mod de preparare: Pentru a face piureul de piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati…

Read more »

Chec de ciocolata cu pere

8 January 2013
Chec_de_ciocolata_cu_pereChec de ciocolata cu pere din: oua, zahar, faina, ulei, pudra de cacao, praf de copt si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 100 g faina 50 ml ulei 3 linguri pudra de cacao 1 praf de copt 2 pere   Mod de preparare: Se bat spumă ta­re albuşurile, se adaugă treptat zahă­rul, păstrând…

Read more »

Prajitura zi-noapte

8 January 2013
Prajitura_zi_noaptePrajitura zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 60 g zahar 50 g ciocolata topita 2 linguri faina 2 linguri amidon alimentar 3

Legume cu branza

8 January 2013
Legume_cu_branzaLegume cu branza din: cartofi, dovlecei, ulei de masline, branza de capra, rosii uscate, frunze de busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 500 g cartofi 3 dovlecei, taiati felii pe lungime 1 lingurita ulei de masline 200 g branza de capra, taiata felii 8 rosii uscate la soare, in ulei o mana de frunze de busuioc,…

Read more »

Patratele cu portocale

8 January 2013
Patratele_cu_portocalePatratele cu portocaledin: faina, ou, smantana, unt, praf de copt, esenta de vanilie, branza de vaci, zahar, frisca, esenta de portocale, mandarine si gelatina. Ingrediente: 300 g faina 1 ou 200 g smantana 2 linguri unt 1 praf de copt 1 esenta de vanilie pentru crema: 500 g branza de vaci 150 g zahar 250…

Read more »

Peste si creveti in unt

8 January 2013
Peste_si_creveti_in_untPeste si creveti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3 cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon (partea din mijloc) 150 g creveti cruzi   Mod de preparare: Amesteca intr-un robot…

Read more »

Prajitura de ciocolata cu migdale

8 January 2013
Prajitura_de_ciocolata_cu_migdalePrajitura de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente: pentru aluat: 75 g unt 75 g ciocolata de menaj 5 oua 125 g zahar tos 75 g faina 1/2 pliculet praf de copt 125 g migdale 1…

Read more »

Ciuperci cu maioneza si usturoi

8 January 2013
Retete_1Ciuperci cu maioneza si usturoi din: ciuperci, usturoi, maioneza light, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci (sau o conserva de ciuperci intregi de 400 g) 5-6 catei de usturoi maioneza light din lapte, usturoi si ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb ciupercile cu putina sare (intregi daca sunt mici…

Read more »

Salată de fenicul şi andive cu felii de salam

8 January 2013
Salata_de_fenicul_si_andive_cu_felii_de_salamTaie felii 2 bulbi de fenicul ţi 3 andive, apoi trece-le printr-un castron cu 2 linguriţe ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Frige-le pe grătar pe ambele părţi, până se înmoaie. Pune-le pe un platou, iar deasupra aşază 12 felii de salam. Amestecă 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie,…

Read more »

Friptura gustoasa de porc marinata

8 January 2013
Friptura_gustoasa_de_porc_marinataFriptura gustoasa de porc marinata din: patrunjel, tarhon, usturoi, coaja de lamaie, fileuri de ansoa, ulei de masline si pulpa de porc. Ingrediente: 1 legatura de patrunjel, doar frunzele cateva fire de tarhon (frunzele) 3 catei de usturoi, curatati coaja rasa de la 2 lamai 3 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri ulei de…

Read more »

Cocktail The Original Mojito

8 January 2013
Cocktailuri_17Cocktail The Original Mojito din: sagatiba velha, rom alb, frunze de menta, lime si sirop de zahar. Ingrediente: 35 ml Sagatiba Velha 15 ml rom alb 6-8 frunze verzi de menta 1/2 lime 10 ml sirop de zahar   Mod de preparare: Se zdrobesc impreuna lime, menta si zaharul, apoi se adauga Sagatiba si rom,…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu curry in stil vietnamez

8 January 2013
Pui_cu_curry_in_stil_vietnamez_6Pui cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer, ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste, morcovi, cartofi si lapte de cocos. 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare 3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 cesti zer…

Read more »

Macrou cu sos salsa

8 January 2013
Macrou_cu_sos_salsaMacrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 6 fileuri de macrou congelat pentru salsa: 3 portocale, rupte felii 4…

Read more »

Cocktail Wallpaper

8 January 2013
MolekularcocktailCocktail Wallpaper din: sagatiba, sirop de vanilie, piure de fructul pasiuni si ardei iute. Ingrediente: 35 ml Sagatiba 12 ml sirop de vanilie 25 ml piure de fructul pasiunii 1 feliuta de ardei iute rosu   Mod de preparare: Ardeiul iute rosu, din care s-au extras cu grija semintele, se piseaza, dupa care se adauga…

Read more »

Fructe gratinate

8 January 2013
Fructe_gratinateFructe gratinatedin: zmeura, capsune, afine, mure, coacaze negre, piersici, albus de ou si bezea. Ingrediente: 50 g zmeura 50 g capsune 50 g afine 50 g mure 50 g coacaze negre 100 g piersici taiate cuburi albus de ou batut spuma bezea (din 2 oua si 50 g zahar)   Mod de preparare: Fructele se…

Read more »

Pui condimentat

8 January 2013
Pui_condimentatPui condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: un pui de 1,4 kg 1 lingura pasta harissa 2linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite 2 linguri pasta tahina 250 g…

Read more »

Tarta cu afine si scortisoara

8 January 2013
Tarta_cu_afine_si_scortisoaraTarta cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat 100 g zahar 5 g sare pentru umplutura: 550 g afine 3 linguri gris 10 g scortisoara 3 linguri zahar 40 g unt   Mod de preparare: Se frământă un aluat…

Read more »

Miel şi cuşcuş în stil marocan

8 January 2013
Miel_si_cuscus_în_stil_marocanIncinge cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura bine făcută). Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii. Pune…

Read more »

Crema caramelizata cu capsune

8 January 2013
Crema_caramelizata_cu_capsuneCrema caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat 300 g capsune   Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu 200 gr zahăr, se adaugă laptele şi zahărul vanilat. Restul de zahăr se caramelizează într-un vas apoi se tapetează…

Read more »

Negrese de ciocolata

8 January 2013
Negrese_de_ciocolataNegrese de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale. Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie, rupta bucati 75 g cacao, cernuta 75 g faina, cernuta 300 g zahar tos 1 lingurita praf de copt 5 oua, batute 1 lingurita esenta…

Read more »

Cocktail Rio Bravo

8 January 2013
Cocktail_Rio_BravoCocktail Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir proaspat 20 ml zeama de lime proaspat stroarsa 20 ml lapte de migdale   Mod de preparare: Ghimbirul – niciodata uscat! – se zdrobeste intr-un mojar, apoi se adauga restul ingredientelor…

Read more »

Tarta cu legume

8 January 2013
Tarta_cu_legumeTarta cu legume din: pastarnac, cartofi, morcov, ulei de floarea soarelui, varza alba, oua, faina si unt. Ingrediente: 1 bucati pastarnac, curatat si razuit 500 g cartofi albi, curatati si razuiti 1 morcov, curatat si razuit 2 linguri ulei de floarea soarelui 150 g varza alba, razuita 3 oua, batute 3 linguri faina 30 g…

Read more »

Mini buseuri cu carnaciori

8 January 2013
Mini_buseuri_cu_carnacioriMini buseuri cu carnaciori din: carnaciori, mini buseuri, mustar de dijon si maioneza. Ingrediente: 18 carnaciori 9 mini buseruri din 1 cana faina, 1 cana lapte, 3 oua batute, un praf de sare 3 linguri mustar de Dijon amestecat cu 2 linguri maioneza   Mod de preparare: Prăjeşte cârnăciorii 8-10 min. Prepară aluatul pentru buşeuri…

Read more »

Broccoli cu branza la cuptor

8 January 2013
Broccoli_cu_branza_la_cuptorBroccoli cu branza la cuptor din: broccoli, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, ulei de masline, usturoi si pesmet. Ingrediente: 750 g broccoli, rupt buchete mici 50 g unt 2 linguri faina 300 ml lapte 150 g branza cu mucegai, sfaramata 1 lingura ulei de masline 2 catei usturoi, zdrobiti 50 g pesmet   Mod…

Read more »

Spata de porc cu sos acrisor

8 January 2013
Spata_de_porc_cu_sos_acrisorSpata de porc cu sos acrisordin: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama de lamaie. Ingrediente: o legatura mica de cimbru, maruntit 2 lingurite condiment asortat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura zahar brun 2 lingurite sos…

Read more »

Reteta zilei: Piftie de curcan

8 January 2013
Piftie_de_curcan_17Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10 gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper     Mod de preparare: Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie,…

Read more »

Retete de post: Mancare de vinete si ardei

8 January 2013
Mancare_de_vinete_si_ardeiMancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei de masline 800 g vinete coapte 300 g ardei copti sare piper negru macinat 2 linguri pasta de rosii o legatura patrunjel pentru ornat  …

Read more »

Iaurt de capra cu briose

8 January 2013
Iaurt_de_capra_cu_brioseIaurt de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt, sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala si iaurt de capra. Ingrediente: 1,2 kg faina 5 galbenusuri 6 oua mari 300 ml lapte 360 g zahar 350 g unt 18 g sare 2 linguri de miere 18 g…

Read more »

Chiftelute gratinate

8 January 2013
Chiftelute_gratinateChiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, suc de rosii, ceapa, carne tocata de vita si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 200 ml lapte 20 g unt piper nucsoara 300 g rosii 100 g suc de rosii 100 g ceapa 400 g carne tocata de vita 100 g mozzarella   Mod…

Read more »

Cocktail Brasil Basil Smash

8 January 2013
Cocktail_Brasil_Basil_SmashCocktail Brasil Basil Smash din: sagatiba pura, frunze de busuioc, lime, sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 g Sagatiba Pura 10 frunze proaspete de busuioc 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar   Mod de preparare: Busuiocul se piseaza si se transforma intr-o pasta. Se adauga zeama de lime si zaharul, amestecandu-se…

Read more »

Floricele cu parmezan şi muştar

8 January 2013
Floricele_cu_mustar_si_parmezanFloricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan, razuit   Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190…

Read more »

Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla

8 January 2013
Sosuri_7Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline, pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla. Ingrediente: 500 g dovleac, taiat bucati 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta harissa 125 g branza de capra zeama de la 1/2 lamaie 6 bucati tortilla, taiate in 8 segmente  …

Read more »

Retete de post: Supa cu varza de bruxelles

8 January 2013
Supa_cu_varza_de_bruxellesSupa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4 morcovi 2 cepe 1-2 ardei capia 2 fire ceapa verde 4-5 cartofi sare piper negru macinat 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel verde…

Read more »

Cocktail Classic Caipirinha

7 January 2013
Cocktailuri_5Cocktail Classic Caipirinha din: sagatiba pura, lime si sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar   Mod de preparare: Zeama de lime proaspat stoarsa se amesteca bine cu siropul de trestie, apoi se adauga Sagatiba Pura si se umplute paharul cu cuburi de…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume

7 January 2013
Supa_cu_carne_de_porc_si_legume_15Supa cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente. 4 litri de apa 1 cana de linte carne de porc 5 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 3 linguri de ulei 3-4 catei de usturoi 2 linguri marar proaspat 1 ½ lingurita…

Read more »

Prajitura Titirez

7 January 2013
Prajitura_TitirezPrajitura Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina 375 g ciocolata amaruie 4 linguri frisca 200 g unt 75 g migdale fulgi zahar vanilat 200 g

Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc

7 January 2013
Gnocchi_cu_parmezan_rosii_si_busuiocGnocchi cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 1 ou 50 g faina 25 g unt pentru sos: 300 g rosii cherry 50 g masline verzi 10 g busuioc 50 g parmezan…

Read more »

Fileuri de peste cu orez si legume

7 January 2013
Fileuri_de_peste_cu_orez_si_legumeIncinge 1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un borcan de 200 g sos thailandez sau chilli si orezul pastrat la frigider. Caleste 3-4 minute. Amesteca 50 g frunze de salata, fileurile de peste maruntite, 1-2 linguri sos…

Read more »

Tarta cu broccoli si branza de capra

7 January 2013
Tarta_cu_broccoli_si_branza_de_capraTarta cu broccoli si branza de capra din: faina, unt, broccoli, branza de capra, oua, ceapa rosie, piper si masline negre. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 200 g broccoli 150 g branza de capra 2 oua 200 g ceapa rosie 2 g piper 100 g masline negre fara samburi   Mod de preparare:…

Read more »

Oua Benedict

7 January 2013
Oua_BenedictTopeşte 250 g unt, apoi ia de pe foc şi lasă deoparte. Bate spumă 3 gălbenuşuri de ou într-un castron la bain mărie. Nu le lăsa să se încăl­zească prea mult. In această spumă de gălbenuşuri bate untul topit, câ­te un polonic mic de fiecare dată, până când încorporezi tot untul, iar ceea ce rezultă…

Read more »

Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

7 January 2013
Supa_de_linte_cu_rosii_spanac_si_branza_feta_6Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1…

Read more »

Cheesecake cu dulceaţă de vişine

7 January 2013
Cheesecake_cu_dulceata_de_visineCheesecake cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca, coaja de lamaie, dulceata de visine si menta. Ingrediente: pentru blat: un pachet biscuiti digestivi 5 linguri zahar pudra 125 g unt o fiola esenta de vanilie un praf sare 2-3 linguri coniac…

Read more »

Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata

7 January 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_branza_de_capra_proaspataArdei copti, umpluti cu branza de capra proaspata din: ardei capia, branza de capra, ardei gras, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati ardei capia verde 200 g branza de capra 30 g ardei gras rosu 5 g patrunjel 3 g ardei iute sare piper   Mod de preparare: Ardeii capia verzi se…

Read more »

Manti (Turcia)

7 January 2013
MantiIaurtul, usturoiul pisat şi sarea se ames­tecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei, care apoi se pliază (colţuri lipite). Cochiliile se fierb 10 minute. La final se stropesc cu sosul în care au fiert, cu sos de iaurt şi unt topit. Manti Pofta buna!…

Read more »

Omleta in stil scandinav

7 January 2013
Omleta_in_stil_scandinavAmestecă 1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1 lămâie. Lasâ la marinat 15 min. Adaugă 1 lingură capere scurse. Pentru fiecare omletă, bate 3 ouă cu 35 g brânză Cedar. Incinge 1 lin­gură ulei într-o tigaie şi…

Read more »

Cheesecake cu ciocolată

7 January 2013
Cheesecake_cu_ciocolataCheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100 g unt 100 g zahar un plic zahar vanilat 200 g faina o lingurita praf de copt 50 g cacao un praf sare 2 oua…

Read more »

Bulete cu mozzarella

7 January 2013
Bulete_cu_mozzarellaBulete cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si mozzarella. Ingrediente: 25 g drojdie 125 ml lapte 275 g faina 2 linguri ulei sare 2 oua un ou pentru uns 150 g pesmet 500 g mozzarella   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu laptele călduţ si o lingură de făină. Se…

Read more »

Costite de miel cu cuscus

7 January 2013
Costite_de_miel_cu_cuscusCostite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru…

Read more »

Salau gril cu cartofi

7 January 2013
Salau_gril_cu_cartofiSalau gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea soarelui, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g salau file sare 800 g cartofi 400 g sparanghel ulei de masline cimbru verde piper negru pentru sos: o capatana de usturoi 50 g branza…

Read more »

Salata de oua fierte si cartofi

7 January 2013
Salata_de_oua_fierte_si_cartofiPune 8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi taie-le jumătăţi. Fierbe 500 g cartofi noi, apoi curăţa-i şi taie-i rondele. Aşază intr-un castron mare cartofii în strat, pune deasupra 1 legătură de salată, mărunţită, 200 g…

Read more »

Tarte cu praz si branza

7 January 2013
Tarte_cu_praz_si_branzaIncinge cuptorul la semnul 5/190 C. Rulează o foaie de aluat gata pre­parat (400 g) si tapeteazâ 4 forme de tarte mici sau una mai mare. In­ţeapă aluatul cu o scobitoare, acoperă cu folie si cu boabe de fasole si coace orb 15 min. Scoate boabele şi folia şi mai coace 5 min. Topeşte un…

Read more »

Bulete de cartofi

7 January 2013
Bulete_de_cartofiBulete de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval, pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125 ml lapte 30 g cascaval ras 50 g pesmet o ceapa 30 g drojdie proaspata ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se pregăteşte maiaua…

Read more »

Trufe cu ciocolată şi alune de pădure

7 January 2013
Trufe_cu_ciocolata_si_alune_de_padureTrufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru decor de diferite culori   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

7 January 2013
Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verdePeşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2 catei de usturoi,…

Read more »

Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)

7 January 2013
Frittata_cu_broccoli_si_spanacCartoful se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se ameste­că împreună cu gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli şi spanac Pofta buna!

Read more »

Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

7 January 2013
Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vitaTocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…

Read more »

Omleta cu sparanghel si feta

7 January 2013
Omleta_cu_sparanghel_si_fetaIncinge cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati, timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde, 150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar frunzele.  Pastreaza cateva pentru…

Read more »

Peste in cuptor in stil mediteranean

7 January 2013
Peste_in_cuptor_in_stil_mediteraneanIncinge cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1 lămâie. Trece prin acest amestec 6×150 g fileuri de peşte şi pune-le în tava de copt. Stropeşte 500 g roşii pe vrej cu 1 lingură ulei de măsline…

Read more »

Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

7 January 2013
Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperciStir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin 2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

7 January 2013
Tort_cu_crema_de_lamaie_si_frisca_29Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri faina…

Read more »

Gazpacho (Spania)

7 January 2013
GazpachoRoşiile, ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se ameste­că în blender cu ulei de măsline. Adău­găm ceapa, prazul, lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho Pofta buna!

Read more »

Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

7 January 2013
Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramelTarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…

Read more »

Pui in sos de rosii si usturoi

7 January 2013
Pui_in_sos_de_rosii_si_usturoiIncinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent, adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei de măsline, 2 ardei…

Read more »

Foie gras cu sos caramel (Franţa)

7 January 2013
Foie_gras_cu_sos_caramelFicatul de raţă se fierbe în lapte. Se scoa­te, se răceşte, apoi se pasează, adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!

Read more »

Tocana de pui cu fasole si ardei gras

7 January 2013
Tocana_de_pui_cu_fasole_si_ardei grasTocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte, taiati cuburi 1 catel…

Read more »

Supă de linte (Bulgaria)

7 January 2013
Supa_de_linteLintea se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10 minute. Adăugaţi lintea, roşiile, usturoiul, asezonaţi cu sare, piper şi chubritsa (condimente specifice). Supă de linte Pofta buna!

Read more »

Pui umplut, invelit in pesmet

7 January 2013
Pui_umplut_invelit_in_pesmetînfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură rozmarin proaspăt tocat cu 125…

Read more »

Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

6 January 2013
Crema_de_branza_cu_usturoi_si_verdeata_5Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat   Mod de preparare: Se amesteca branzeturile cu…

Read more »

Pui in stil sandvis

6 January 2013
Pui_in_stil_sandvisIncinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se ru­meneşte. Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc,

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 12, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: