RSS

Retete usoare #79

20 Ian

Retete usoare:

Bezele cu crema

22 December 2012

Bezele cu crema din: bezele, ciocolata, drajeuri, unt, zahar pudra si alune. Ingrediente: 50 bezele 40 g ciocolata topita 1 lingura drajeuri mici decorative de zahar 70 g unt moale 40 g zahar pudra 20 g alune prajite si macinate   Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de bezele se introduce în cio­colată topită şi…

Read more »

Piept de curcan in aluat de branza

22 December 2012

Piept de curcan in aluat de branza din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca macinata, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bucati piept de curca (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8  felii de bacon 1 ou sare…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori

22 December 2012

Fursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare. Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de copt…

Read more »

Friptura de vitel cu aroma de rozmarin

22 December 2012

Friptura de vitel cu aroma de rozmarin din: muschi de vitel, ulei de masline, cimbru, rozmarin, ceapa rosie, alune, rozmarin, oregano, piper si sare. Ingrediente: 1,5 muschi de vitel 3 linguri ulei de masline 1 lingura cimbru tocat 1 lingura rozmarin tocat 3 cepe rosii mici 150 g alune zdrobite crengute de rozmarin 1 lingura…

Read more »

Cosulete cu cremă de merisoare

22 December 2012

Cosulete cu cremă de merisoare din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, compot de merisoare, albus, ciocolata si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 200 g faina 60 g zahar pudra 120 g unt 2 galbenusuri coaja de lamaie rasa crema: 300 g compot de merisoare 120 g zahar pudra 1/2 albus glazura: 150…

Read more »

Cocktail cu ginseng şi coacăze negre

22 December 2012

Aşază într-o cană 2 pliculeţe de ceai de ginseng şi coacăze roşii şi toarnă 100 ml de apă clocotită peste ele. Lasă să infuzeze timp de 1 oră, apoi îndepărtează pliculeţele. Imparte ceaiul în 2 pahare de şampanie. Adaugă câte 1 cub de zahăr în fiecare pahar şi completează cu spumant.

Read more »

Salată de sfeclă şi mere

22 December 2012

Salată de sfeclă şi mere din: sfecla, mere, telina, nuci, patrunjel, ulei de nuci si otet de vin rosu. Ingrediente: 250 g sfecla fiarta sau coapte, taiata in cubulete cu latura de 1 cm 2 mere, taiate in cubulete cu latura de 1 cm 2 tulpini de telina Apio, tocate fin 50 g nuci, tocate…

Read more »

Zece cocktailuri pentru Craciun

22 December 2012

Zece cocktailuri pentru Craciun: Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle Read more » Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)   O reteta video foarte simpla…

Read more »

Retete de sarbatori: Cârnati bănăţeni

22 December 2012

Cârnati bănăţeni din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, boia, vin si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingurita ienibahar pisat 1 lingura cu boia iute 1 pahar cu vin rosu mate   Mod de preparare: Spală bine carnea de porc. Dă toată carnea prin…

Read more »

Cotlet de porc la cuptor

22 December 2012

Cotlet de porc la cuptor din: cotlet de porc, usturoi, ulei de masline, vin rosu, boia de ardei, piper, coriandru, seminte de chimen, cimbru, boabe de mustar, sare si cartofi. Ingrediente: 1 bucata cotlet (cu os cu tot) de circa 2 kg 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 pahar de vin…

Read more »

Biscuiţi cu migdale

22 December 2012

Biscuiţi cu migdale din: albusuri, zahar pudra, faina si migdale. Ingrediente: 4 albusuri 100 g zahar pudra 90 g faina 100 g migdale intregi nedecojite   Mod de preparare: Se bat albuşurile şi se înglobează zahărul pudră; se adau­gă apoi făina şi migdalele. Compoziţia se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Se încinge…

Read more »

Pateu de păstrăv afumat şi hrean

22 December 2012

Pateu de păstrăv afumat şi hrean din: crema de branza, pasta de hrean, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, pastrav afumat, paine de secara si salata. Ingrediente: 140 g crema de branza 1 lingurita pasta de hrean coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura de marar tocat marunt, plus frunze intregi…

Read more »

Cocktail cu suc de struguri si zeama de limeta

22 December 2012

Cocktail cu suc de struguri si zeama de limeta din: suc de struguri rosii, suc de struguri albi, zeama de limeta si limeta. Ingrediente: 10 cl suc de struguri rosii 1 cl suc de struguri albi 2 cl zeama de limeta o felie de limeta   Mod de preparare: Cufundam marginea unui pahar mai inalt…

Read more »

Praz si mazare cu unt si sos de menta

22 December 2012

Topeste 40 g unt intr-o tigaie incapatoare. Adauga 250 g praz, taiat rondele, acopera si caleste 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Adauga 350 g mazare decongelata, asezonata bine, acopera din nou si mai caleste 2 minute. Toaca o legatura mica de menta proaspata (doar frunzele), adauga peste legume, asezoneaza si…

Read more »

Noua cocktailuri pentru Craciun

22 December 2012

Noua cocktailuri pentru Craciun: Cocktail White Russian O reteta de cocktail White russian din votca, lichior de cafea si frisca. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 5/70 votcă 3/10 lichior de cafea 2/10 frişca…

Read more »

Zece retete pentru Craciun

22 December 2012

Zece retete pentru Craciun: Tort cu portocale şi căpşuni O reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat de tort 200 gr brânză de vaci 200 gr căpşuni 200 gr portocale 150 gr zahăr 200 ml…

Read more »

Retete de sarbatori: Muschi de porc la cuptor

22 December 2012

Muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, unt, svaiter, coniac, vin, supa de carne, ulei de masline, ceapa, morcovi, cartofi, sare si verdeturi. Ingrediente:  1 muschi de porc de circa 1,5 kg (dezosat) 6 felii mari de sunca fiarta 2 linguri unt 12 felii de svaiter 150 ml coniac 150 ml vin…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de cartofi

22 December 2012

Chiftelute de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si ulei de arahide. Ingrediente: 2 1/2 kg cartofi 1 ceapa mare 3/4 ceasca pesmet 2 oua batute 1 lingura de amidon de cartofi Sare și piper ulei de arahide pentru prajit   Mod de preparare: Se curata cartofii, se dau pe razatoare. Procedati…

Read more »

Stelute cu ciocolata

22 December 2012

Stelute cu ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, nuci, esenta de rom, gem de coacaze si ciocolata neagra. Ingrediente: aluat: 180 g faina 90 g zahar pudra umplutura 1: 150 g unt 100 g zahar pudra 1 galbenus 100 g nuci macinate 2 picaturi esenta de rom umplutura 2: 50 g gem de coacaze ornat:…

Read more »

Pulpa picanta

22 December 2012

Pulpa picanta din: pulpa de porc, usturoi, piper, boia de ardei, sare, ciuperci, ulei, ceapa, untura de porc si ciuperci murate. Ingrediente: 1 pulpa de porc din spate mica 6 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingura boia de ardei iute 1/2 lingurita sare 200 g ciuperci 2-3 linguri ulei 1 ceapa 100…

Read more »

Opt cocktailuri pentru Craciun

22 December 2012

Opt cocktailuri pentru Craciun: Cum se prepara Cocktail Camden (video) O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Camden din: gin, lillet blanc si cointreau. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Lillet Blanc 1 oz Cointreau Read more » Cocktail Gin Safari O reteta simpla de Cocktail Gin Safari din: gin, lichior Amarula,…

Read more »

Noua retete pentru Craciun

22 December 2012

Noua retete pentru Craciun: Retete delicioase: Pui cu legume O reteta delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de dafin, boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie, morcovi, dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare. Ingrediente: 2 pui (a 450 g) 1 legătură zarza­vat de…

Read more »

Faguri de miere

22 December 2012

Faguri de miere din: faina, cacao, zahar pudra, unt, galbenus, alune, nuci, zahar pudra, albusuri, unt, lichior de oua. Ingrediente: aluat: 90 g faina 15 g cacao 40 g zahar pudra 70 g unt 1 galbenus glazura de martipan fals: 100 g alune 100 g nuci 200 g zahar pudra 1-2 albusuri crema: 125 g…

Read more »

Copane de cocos umplute

22 December 2012

Copane de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline, supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane. Ingrediente: 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua) 300 g carne de porc tocata (sau piept de…

Read more »

Banane cu ciocolata

22 December 2012

Banane cu ciocolata din: faina, praf de copt, budinca de vanilie, zahar pudra, unt, ou, galbenus, unt, dulceata de coacaze si ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 1/4 plic praf de copt 125 g zahar pudra 100 g budinca de vanilie 125 g unt 1 ou 1 galbenus 64 g unt moale 125 g dulceata de…

Read more »

Retete de sarbatori: Caltabos

22 December 2012

Caltabos din: piept de porc, caltabos, ceapa, orez, slaninuta, foi de dafin, ienibahar si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc mat (gros) de caltabos 2 cepe 1 pahar orez 2 linguri cu slaninuta tocata marunt foi de dafin ienibahar boabe de piper negru pentru fiert   Mod de preparare: Lasă maţul în…

Read more »

Morcovi cu cimbru, unt si miere

22 December 2012

Incinge cuptorul la 5/190C. Intr-o tava de copt, amesteca 500 g morcovi, taiati rondele groase, cateva ramurele de cimbru, doar frunzele, 50 g unt si 2 linguri miere, apoi asezoneaza. Coace 50 de minute – 1 ora, intorcand din cand in cand, pana se inmoaie si se rumenesc. Pofta buna!

Read more »

Curcan cu smochine

22 December 2012

Curcan cu smochine din: curcan, unt, smochine, castane, miere, frunze de dafin, cimbru, lamaie, ceapa, gutuie, supa de carne, vin, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan (aproximativ 3-4 kg) 200 g unt 100 g smochine uscate 100 g castane 3 linguri miere 2 frunze de dafin 1 crengute de cimbru 1 lamaie 2 cepe…

Read more »

Sapte cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012

Sapte cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Private Lover O reteta simpla de Cocktail Private Lover din: rachiu, nectar de piersici, suc de grapefruit, carambola si capsuni. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de piersici 2 cl suc de grepfruit o felie de carambola capsuni   Mod de preparare: Mixam rachiul si sucurile de fructe…

Read more »

Opt retete pentru Craciun

21 December 2012

Opt retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…

Read more »

Sase cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012

Sase cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Batida de Maracuja (Passion fruit) O reteta simpla de Cocktail Batida de Maracuja din: cachaca, suc de ananas, suc de lime, sirop de zahar si maracuja. Face parte din categoria Batidas, categorie de cocktailuri derivate din Caipis, destinate perioadei de vara. Pot fi consumate pe tot parcursul anului. Maracuja are…

Read more »

Sapte retete pentru Craciun

21 December 2012

Sapte retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru

21 December 2012

Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 cesti…

Pui în stil asiatic

21 December 2012

Pui în stil asiatic din: praz, ceapa verde, usturoi, piept de pui, ulei de masline, ghimbir, miere, supa de pui si sherry. Ingrediente: 1 fir de praz 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 600 g file de piept de pui 3 linguri ulei de masline 1 lingurita ghimbir ras 2 linguri miere 200…

Read more »

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate

21 December 2012

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza murata, costita afumata, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata…

Read more »

Cornulete cu morcovi

21 December 2012

Cornulete cu morcovi din: faina, margarina, morcovi, coaja de portocala, scortisoara, fructoza si migdale. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 100 g morcovi rasi 1 lingurita coaja de portocala rasa 1 praf scortisoara macinata 1 lingura rasa fructoza 150 g migdale curatate si macinata   Mod de preparare: Se stoarce sucul de mor­covi. Se…

Read more »

Retete de sarbatori: Carnati de casa

21 December 2012

Carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasa 1,5 carne de vita 3 capatani de usturoi potrivite 1 lingura cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingurita piper…

Read more »

Flori de nea

21 December 2012

Flori de nea din: faina, branza de vaci, praf de ou, sare, margarina, merisoare, gem de visine si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina integrala 200 g branza de vacidegresata 100 g margarina 10 g praf substituit de ou+20 ml apa sare 30 g merisoare uscate 50-70 g gem de visine zahar pudra   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale

21 December 2012

Fursecuri cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4 ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca de nuca de cocos neindulcita 4 albușuri…

Read more »

Cinci cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012

Cinci cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Jagertonic O reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala. Read more »…

Read more »

Sase retete pentru Craciun

21 December 2012

Sase retete pentru Craciun: Ciorba acra de porc Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii…

Read more »

Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca

21 December 2012

Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca din: bulbi de fenicul, usturoi, ulei de masline, sunca si smantana. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul 2 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 100 g sunca 125 ml smantana   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190°C. Aranjeaza 3 bulbi de fenicul, taiati felii groase, intr-un…

Read more »

Sunculiţă fiartă în bere

21 December 2012

Sunculiţă fiartă în bere din: piept de porc, usturoi, lamaie, bere, ceapa, sare, piper si boia iute. Ingrediente:  kg piept de porc 3-4 catei de usturoi 1 lamaie 1 doza de bere 1 ceapa sare piper boia iute   Mod de preparare: Fasonează şunca, freac-o cu puţină sare, apoi împăneaz-o ici-colo cu feliuţe de usturoi.…

Read more »

Chec cu pui

21 December 2012

Chec cu pui din: carne de pui, paine, lapte, piept de pui, rosii uscate, ceapa, oua, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, faina si patrunjel verde. Ingrediente:  750 g carne de pui tocata 3 felii paine 100 ml lapte 300 g piept de pui 100 g rosii uscate 1 ceapa mare 4 oua 2 catei usturoi…

Read more »

Ochiuri cu spanac si ciuperci

21 December 2012

Ochiuri cu spanac si ciuperci din: unt, ciuperci, spanac, vin rosu, nucsoara, smantana, oua si ceapa verde. Ingrediente: 40 g unt 300 g ciuperci, taiate felii sau sferturi 200 g spanac, bine spalat 3 linguri vin rosu un praf de nucsoara macinata 6 linguri smantana 6 oua, mari 1lingura ceapa verde, tocata   Mod de…

Read more »

Patru cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012

Patru cocktailuri pentru Craciun: Cocktail South Of The Border O reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele…

Read more »

Turtite cu hrisca

21 December 2012

Turtite cu hrisca din: praf de bautura cu soia, faina de hrisca, apa, coaja de portocala confiata, fulgi de migdale, nuci, stafide, cirese confiate, scortisoara si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 linguri praf de bautura cu soia 50 g faina de hrisca 50 ml apa 40 g coaja de portocala confiata 30 g fulgi de migdale…

Read more »

Budinca de orez negru cu fructe

21 December 2012

Budinca de orez negru cu fructe din: orez negru, orez cu bobul rotund, zahar, lapte de cocos, sare, mango, carambol si limeta. Ingrediente: 1 ceasca de orez negru cleios 1/2 ceasca orez cu bob rotund, alb 1/2 ceasca zahar 300 ml lapte de cocos 1 praf de sare 1 mango 1 carambol 1 limeta  …

Read more »

Cinci retete pentru Craciun

21 December 2012

Cinci retete pentru Craciun: Friptură de porc cu ananas si rozmarin Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2…

Read more »

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi

21 December 2012

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2…

Read more »

Gado gado

21 December 2012

Gado gado din: fasole verde, morcovi, germeni de soia, varza chinezeasca, arahide, ulei, usturoi, pasta sambal oelek, zahar brun, suc de limette si lapte de cocos. Ingrediente: 300 g fasole verde 3 morcovi 200 g germeni de soia 200 g varza chinezeasca sos: 100 g arahide 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei…

Read more »

Rulada cu caramel si portocale

21 December 2012

Rulada cu caramel si portocale din: oua, zahar tos, faina, fulgi de migdale, praf de copt, coaja de portocala, frisca, ciocolata, cointreau, esenta de vanilie, sos caramel si portocale. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar tos 50 gfaina alba 50 g fulgi de migdale 1⁄2 lingurita praf de copt coaja de la 2 portocale pentru…

Read more »

Muschi de porc umplut

21 December 2012

Muschi de porc umplut din: muschi de porc, carne macra, ou, usturoi, vin alb, supa de carne, foi de dafin, ulei de masline, rozmarin, maghiran, cimbru, sare, piper, mere si ierburi aromate. Ingrediente:  1 kg muschi de porc 250 g carne macra tocata 1 ou 3 catei de usturoi 150 ml vin alb sec 200…

Read more »

Trei cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012

Trei cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Banana Lemon O reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul…

Read more »

Cotlet de porc cu sos chimion

21 December 2012

Cotlet de porc cu sos chimion din: cotlet de porc, ulei, oase de porc, morcov, praz, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, foaie de dafin, chimion si rosii. Ingrediente: 1 cotlet de porc ulei pentru prajit sos de chimion: 1 kg oase de porc 1 morcov 1/2 praz 1 fir de telina 1 catel de usturoi 1…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean

21 December 2012

Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi, rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de masline, hrean, smantana si mustar dijon. Ingrediente: 7-8 bucati carne de vita 4 catei de usturoi 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin, tocat fin 2 linguri de frunze proaspete…

Read more »

Usturoi copt

21 December 2012

Usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paine si unt. Ingrediente: 4 capatani de usturoi 1,5 linguri ulei de masline 1 paine bagheta feliata unt   Mod de preparare: De la fiecare căpăţână de usturoi se taie câte un căpăcel astfel încât să se vadă toţi căţeii; apoi se aşază pe folie de aluminiu. Se…

Read more »

Spuma de fructe cu ciocolata

21 December 2012

Spuma de fructe cu ciocolata din: blat de tort, zmeura, fructe de padure, zahar tos, gelatina, albusuri si frisca. Ingrediente: un blat de tort gata preparat 4 linguri zmeura sau coacaze (optional) 250 g fructe de padurecongelate, decongelate 100 g zahar tos 4 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute 2…

Read more »

Patru retete pentru Craciun

21 December 2012

Patru retete pentru Craciun: Retete de sarbatori: Kaizer Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia…

Read more »

Retete de sarbatori: Carnati proaspeti

21 December 2012

Carnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingura cu ienibahar pisat 1 lingura cu cimbru pisat mate   Mod de preparare: Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se…

Read more »

Iepure în crustă de nuci

21 December 2012

Iepure în crustă de nuci din: patrunjel, unt, sare, carne de iepure, oua, piper, faina, pesmet, nuci si ulei de masline. Ingrediente: 4 fire patrunjel 2 linguri unt sare 4 fileuri de carne de iepure (pulpe superioara) 2 oua piper 80 g faina 100 g pesmet 50 g nuci macinate ulei de masline   Mod…

Read more »

Tort aperitiv cu somon

21 December 2012

Tort aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana, gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon afumat 750 g branza de vaci cremoasa 5 linguri smantanagroasa 2 pliculete gelatina marar verde frunze de busuioc verde 1 paine integrala 100 g unt 2…

Read more »

Cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012

Cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Olympic Drink Cocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1…

Read more »

Snitel de vită marinat

21 December 2012

Snitel de vită marinat din: muschi de vita, ulei de masline, suc de lamaie, sos worcester, zahar brun, sare, piper, malai si ulei pentru prajit. Ingrediente: 600 g file de muschi de vita 2 linguri ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 linguar zahar brun sare piper 100 g…

Read more »

Trei retete pentru Craciun

20 December 2012

Trei retete pentru Craciun: Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de…

Read more »

Retete de Craciun si Revelion

20 December 2012

Retete de Craciun si Revelion: Cocktail Carom Cocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri ros

Cartofi copti cu creson si sos de usturoi

20 December 2012

Cartofi copti cu creson si sos de usturoi din: cartofi, ulei de masline, usturoi, creson, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g creson 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 25 g seminte de…

Read more »

Snitel vienez de vitel

20 December 2012

Snitel vienez de vitel din: carne de vitel, piper, sare, oua, smantana, pesmet, faina, unt si lamaie. Ingrediente: 600 g carne de vitel piper sare 2 oua 1 lingura smantana 150 g pesmet 100 g faina unt clarificat 1 lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii groase de cea 4 cm şi fiecare…

Read more »

Budinca cu rom

20 December 2012

Budina cu rom din: rulada de ciocolata, rom, unt, ananas, papaya, mango, frisca, lapte de cocos, galbenusuri, malai, frisca, zahar tos, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie verde, scortisoara si nucsoara. Ingrediente: 250 g rulada de ciocolata, felii 4 linguri rom 15 g unt 1ananas mediu, curatat si taiat cubulete 2 linguri zahar brun…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

20 December 2012

Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…

Read more »

Cocktail Olympic Drink

20 December 2012

Cocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 galbenus…

Read more »

Retete de sarbatori: Kaizer

20 December 2012

Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia dulce 2 catei de usturoi 2 linguri cu…

Read more »

Rulada de ciocolata cu lichior

20 December 2012

Rulada de ciocolata cu lichior din: unt, biscuiti, ciocolata amaruie, frisca, oua, lichior si ciocolata alba. Ingrediente: 75 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 200 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2 oua, separate 4 linguri lichior Cointreau 50 g ciocolata alba   Mod de preparare: Topeste untul intr-o tigaie, ia-o de…

Read more »

File de porc în crustă de legume

20 December 2012

File de porc în crustă de legume din: chifle, verdeturi, parmezan, ulei de masline, oua, sare, piper, file de porc, ulei de floarea soarelui si pesmet. Ingrediente: 2 chifle 4 linguri verdeturi tocate (cimbru, rozmarin, maghiran, salvie) 40 g parmezan ras 1 lingura ulei de masline 2 oua sare piper 600 g file de porc…

Read more »

Gratin de peşte cu legume

20 December 2012

Gratin de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi, file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana, cascaval, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: 1 1/2 spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi 1 morcov 3 catei de usturoi 1 morcov 2 ardei grasi asortati 1 kg file de peste nucsoara…

Read more »

Quiche cu broccoli

20 December 2012

Quiche cu broccoli din: faina, unt, broccoli, oua, smantana, branza de vaci, usturoi, cimbru, nucsoara, rosii uscate si seminte de pin. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt rece umplutura: 400 g broccoli 3 oua 200 ml smantana 350 g branza de vaci 1 catel de usturoi cimbru nucsoara 50 g rosii uscate conservate…

Read more »

Prajitura Tiramisu pentru Sarbatori

20 December 2012

Prajitura Tiramisu din: zahar tos, cafea, lichior amaretto, piscoturi, frisca, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 linguri zahar tos 100 ml cafea tare sau espresso 8 linguri lichior amaretto 400 g piscoturi 500 g crema mascarpone 150 ml frisca 4 linguri zahar pudra 200 g ciocolata neagra, topita cacao, pentru…

Read more »

Tăitei cu mac

20 December 2012

Tăitei cu mac din: taitei, sare, unt, mac si zahar pudra. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 125 g unt 130 g mac 120 g zahar pudra   Mod de preparare: Se fierb lăiţeii în apă cu sare, coiform indica­ţiilor de pe ambalaj. Intre timp se taie untul bucăţi şi se topeşte la foc mijlociu…

Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu masline

20 December 2012

Fasole batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 50 g masline 2-3 catei de usturoi 2-3 castraveti murati 1 fir cimbru busuioc sare   Mod de preparare: In seara dinaintea prreparării, se pune…

Read more »

Pui cu legume si curry

20 December 2012

Pui cu legume si curry din: ulei de nuca, piept de pui, ceapa, pasta de curry, lapte de cocos, condimente, zahar brun, fasole verde, dovlecei, coaja si suc de lamaie verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de nuca 6 bucati de piept de pui, taiat cuburi 2 cepe mici, taiate rondele 2-3 linguri pasta…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

20 December 2012

Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…

Read more »

Retete de sarbatori: Jambon

20 December 2012

Jambon din: ciolan de porc, sare, piper, ienibahar, foi de dafin, usturoi, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 1 ciolan (pulpa din spate) 2 linguri cu sare 10 boabe de piper 4 boabe de ienibahar 3 foi de dafin 5 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 l de vin alb sec   Mod de…

Read more »

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor

20 December 2012

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g creveti decorticat ifierti 1 lingura…

Read more »

Produse traditionale si decoratiuni handmade pentru Craciun

20 December 2012

Cauti ceva deosebit pentru zilele de Craciun, pentru cei dragi? Iti propunem sa vizitezi “Targul de Craciun” organizat in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteptam de vineri dimineata pana duminica seara, cu multe bunatati si cadouri. Pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made va vor incanta…

Read more »

Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

20 December 2012

Sărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar. Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie decojita si taiata cuburi 1 lingura bulion 2 cepe tocate 200 g foi de vita de la saramura 150 ml ulei de masline 1 lamaie…

Read more »

Tocana de pui cu creveti

20 December 2012

Tocana de pui cu creveti din: ulei de masline, piept de pui, ceapa, telina, boia de ardei iute, vin, rosii, sofran, creveti si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 bucati de piept de pui, taiat cuburi 1 ceapa, taiata rondele 2 tulpini de telina, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1…

Read more »

Cocktail Carom

20 December 2012

Cocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de…

Read more »

Retete de sarbatori: Sangerete

20 December 2012

Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici (300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Spală maţele cu multă…

Read more »

Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky

20 December 2012

Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky din: crema de whisky, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra, cafea instant, extract de vanilie, cacao, bicarbonat de sodiu, zahar brun, oua si smantana. Ingrediente: 100 ml crema de whisky 200 g ciocolata alba, rupta in bucati pentru pandispan: 100 g unt, plus extra pentru uns 50 g ciocolata…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

20 December 2012

Ardei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri faina 6 linguri ulei 1 lingura boia dulce 1 legatura patrunjel 1 legatura frunze de telina 3…

Read more »

Rizotto cremos cu branza

20 December 2012

Rizotto cremos cu branza din: ceapa, ulei de masline, orez, cimbru, vin, concentrat, branza de burduf, parmezan, spanac si branza de capra. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 1-2 linguri ulei de masline 300 g orez cu bobul lung cateva ramurele de cimbru 200 ml vin alb 1 l concentrat vegetal fierbinte 150 g branza de…

Read more »

Reteta zilei: Clatite cu afine

20 December 2012

Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 ou…

Read more »

Curcan la cuptor

20 December 2012

Curcan la cuptor din: curcan, ulei, sare, supa de pasare, maghiran, coniac, piper, rozmarin, salvie, mar, telina, miere, ceapa si unt. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 20 ml ulei sare 100 ml supa de pasare maghiran uscat 25 ml coniac piper rozmarin uscat salvie uscata 1 mar taiat in sferturi 1 tulpina de telina…

Read more »

Cosulete cu ciocolata

20 December 2012

Cosulete cu ciocolata din: ciocolata, unt, frunze de menta, fructe si crema. Ingrediente: 2 tablete de ciocolata neagra 50 g unt cateva frunze de menta sau lamaita fructe uscate pentru decor orice crema mai tare (de lamaie, de vanilie)   Mod de preparare: Ia opt păhărele de lichior sau ţuică (un pic mai late la…

Read more »

Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă

20 December 2012

Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă din: chifla, supa, patrunjel, ceapa verde, usturoi, carne tocata de vaca, ou, mustar, sare, piper, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 chifla integrala veche de 1 zi 250 ml supa cate 1/2 legatura patrunjel si ceapa verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g carne…

Read more »

Cocktail cu suc de mere si cola

20 December 2012

Cocktail cu suc de mere si cola din: suc de mere, cola si lamaie. Ingrediente: 5 cl suc de mere 5 cl cola o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam sucul de mere cu gheata zdrobita intr-un pahar, apoi completam cu cola. Adaugam felia de lamaie, sau o asezam pe marginea paharului si…

Read more »

Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci

20 December 2012

Sarmale cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4 linguri pasta de tomate 100 g stafide 100 g miez de nuca 75 g orez 1 ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în apă rece,…

Read more »

Supă cu varza de Bruxelles

20 December 2012

Supă cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 lingura ulei 1 cub concentrat de legume 6 verzisoare de Bruxelles 5 linguri mazare congelata 2 linguri porumb 3 linguri fulgi…

Read more »

Friptură de porc cu ananas si rozmarin

20 December 2012

Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2 foi de d

Tocana cu legume si carnati

20 December 2012

Tocana cu legume si carnati din: carnati, ceapa rosie, ardei, oregano, vin, pasta de tomate, concentrat vegetal, frunza de dafin, bagheta, branza si patrunjel. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati rondele 12 carnati, taiati rondele 1 ceapa rosie, taiata rondele 1 ardei rosu si 1 verde, taiati fasii 1 lingurita oregano, uscat 200 ml vin…

Read more »

Retete de sarbatori: Toba

19 December 2012

Toba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici (300 g) 1 lingura cu…

Read more »

Prajituri si dulciuri de Craciun

19 December 2012

Prajituri si dulciuri de Craciun: Pavlova cu ciocolata si visine Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor…

Read more »

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

19 December 2012

File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…

Read more »

Şalău pane cu salată de cartofi

19 December 2012

Şalău pane cu salată de cartofi din: cartofi, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de mere, zahar, sare, piper, fileuri de salau, unt, labusuri, paine toast, nuci, chilli si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 linguri ulei de masline  1/2 lingura otet de mere 1…

Read more »

Pavlova cu ciocolata si visine

19 December 2012

Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…

Read more »

Carne de vita cu ciuperci si legume

19 December 2012

Carne de vita cu ciuperci si legume din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, telina, bureti, supa de vita, vin rosu, frunze de dafin, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne de vita, taiata cuburi mari 3 cepe mari, taiate rondele 2 teline mici, taiate cubulete 30 g bureti…

Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc

19 December 2012

Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc din: carne de porc, carne de vita, ceapa, orez, bulion de rosii, marar, varza acra, piper, foi de dafin, cimbru si slanina afumata. Ingrediente: 400 gr de carne de porc tocata 300 gr de carne de vita tocata 2 cepe 2 pumni de orez 3…

Read more »

Crap cu ciuperci si arpagic

19 December 2012

Crap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 1 1/2 kg crap 125 g unt 300 g arpagic 2-3 foi de dafin sare 30 ml vin rosu 40 g faina 400 g ciuperci 3 g cimbru 2 g piper   Mod de…

Read more »

Fasole verde in unt

19 December 2012

Garnituri: Fasole verde in unt din: unt, usturoi, patrunjel, marar, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 50 g unt, la temperatura camerei 1 catel de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de parunjel si marat, tocat 400 g fasole verde, din conserva sau congelata 1 salata verde   Mod de preparare: Amesteca untul cu usturoi si…

Read more »

Ciuperci cu arpacaş

19 December 2012

Ciuperci cu arpacaş din: ciuperci uscate, arpacas, chimen, usturoi, maghiran, sare, piper si ulei.  Ingrediente: 3 maini de ciuperci uscate 400 g arpacas chimen macinat 2-3 catei de usturoi maghiran sare piper 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se înmoaie ciupercile în 250 ml apă rece, timp de cea 2 ore. Se condimentează apoi…

Read more »

Prajitura de Craciun

19 December 2012

Prajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca. Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g faina 40…

Read more »

Dorada cu mustar la cuptor

19 December 2012

Dorada cu mustar la cuptor din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de masline, iaurt, marar, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 2 dorade mici 2 lamai 4 catei de usturoi 4 linguri mustar 2 linguri ulei de masline 100 g iaurt marar 1 lingura ketchup sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Parfe de mere

19 December 2012

Parfe de mere din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare, ienibahar, unt, zahar brun, melasa, ou, iaurt, smantana, mere, zahar brun si frisca. Ingrediente: pentru blat: 315 g faina 1 1/4 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu scortisoara 1/3 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita cu ienibahar 115 g…

Read more »

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

19 December 2012

Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat   Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna berea intr-o oala.…

Read more »

Legume gratinate la cuptor

19 December 2012

Legume gratinate la cuptor din: smantana, lapte, usturoi, frunza de dafin, gulioare, telina, cartofi si branza de burduf. Ingrediente: 300 ml smantana 350 ml lapte integral 3 catei de usturoi, taiati rondele 1 frunza de dafin 500 g gulioare, curatate si taiate rondele subtiri 500 g telina, curatate si taiate rondele subtiri 600 g cartofi,…

Read more »

Aperitive pentru Craciun: Placinta cu peste

19 December 2012

Placinta cu peste din: unt, faina, sare, galbenusuri, morcov, broccoli, somon, file de crap, smantana, albusuri, marar si sare. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 380 g faina 1/2 lingurita de sare 2 galbenusuri pentru umplutura: 1 morcov mare 150 g broccoli 400 g somon 200 g file de crap 200 ml smantana (12% grasime)…

Read more »

Calamar cu orez şi ciuperci

19 December 2012

Calamar cu orez şi ciuperci din: inele de calamar, ciuperci, orez, vin alb, usturoi, unt, ulei si branza cheddar. Ingrediente: 250 g inele de calamar congelate 150 g ciuperci 150 g orez cu bobul lung 50 ml vin alb 5 catei de usturoi 25 g unt 3 linguri ulei 50 g branza Cheddar   Mod…

Read more »

Rulouri din carne de porc

19 December 2012

Rulouri din carne de porc din: pulpa de porc, bacon, oregano, rozmarin, sare, piper si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 6 felii bacon oregano rozmarin sare piper 200 ml vin alb   Mod de preparare: Desfacem pulpa de porc in doua si batem cu ciocanul de snitele condimentam cu sare si piper si…

Read more »

Jeleu de vin

19 December 2012

Jeleu de vin din: vin rosu, zahar, gelatina, scortisoara, cuisoare, suc de portocale si frunza de dafin. Ingrediente: 750 ml vin rosu 225 g zahar 8 foi de gelatina 1 baton de scortisoara 6 cuisoare 100 ml suc de portocale 1 frunza de dafin   Mod de preparare: Pune vinul, zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de…

Read more »

Retete de sarbatori: Budinca de peste

19 December 2012

Budinca de peste din: file de peste, foi de dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, patrunjel, marar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de peste 2 foi de dafin 3-4 linguri ulei 6 cepe 500 g rosii proaspete sau in bulion 2 ardei rgasi 1/2 lingurita zahar 1 lingurita patrunjel 1 lingrita…

Read more »

Cocos umplut

19 December 2012

Cocos umplut din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt, patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoș mare 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de castane neîndulcit 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie 3…

Read more »

Tarte cu ton şi icre de Manciuria

19 December 2012

Tarte cu ton şi icre de Manciuria din: ulei de floarea soarelui, ou, faina, sare, ton, macrou afumat, unt, capere, suc de lamaie, coriandru, piper, sare, maioneza, icre de maciuria si marar. Ingrediente: aluat: 3 linguri de apa 3 linguri de ulei de floarea soarelui 1 ou 200 g faina sare umplutura: 200 g ton…

Read more »

Cocktail Caipirinha cu fructe

19 December 2012

Cocktail Caipirinha cu fructe din: lamaie verde, zahar brun, fructe de padure, gheata, vodca si apa minerala. Ingrediente: 1⁄2 lamaie verde 1 lingurita zahar brun fructe de padure gheata pisata 50 ml vodca apa minerala   Mod de preparare: ne 1⁄2 lamaie verde, taiata sferturi, si 1 lingurita zahar brun intr-un shaker. Adauga cateva fructe…

Read more »

Branza cu andive si sos de miere

19 December 2012

Branza cu andive si sos de miere din: andive, telina, miez de nuca, telemea de oaie, ulei de masline, miere, otet de vin rosu si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 andive, spalate si cu frunzele separate 2 tulpini de telina, taiate rondele 100 g miez de nuca 200 g telemea de oaie, taiata felii subtiri…

Read more »

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno

19 December 2012

Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon, crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi. Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi   Mod de preparare: Se taie ardeii iuti in jumatati si…

Read more »

Somon cu cartofi picanţi

19 December 2012

O reteta delicioasa de somon cu: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin, cimbru, ardei iute, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper, salata verde, legume de sezon. Ingrediente: 4 fileuri de somon 500 g cartofi o căpăţănă de usturoi 50 g unt o lămâie o linguriţă cu rozmarin tocat o linguriţă cu cimbru un ardei…

Read more »

Ciorbă cu carne de vită si linte

19 December 2012

O reteta delicioasa de ciorba: bors, carne de vita, morcov, telina, ardei capia, ceapa, linte, paste, ulei, dovlecel, frunze de dafina, rosii, pasta de tomate, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 800 g carne de vită un morcov o felie de ţelină un ardei capia două cepe o conservă linte 500 ml borş 200 g paste…

Read more »

Prăjitură cu magiun

19 December 2012

O reteta delicioasa de prajitura cu: otet, faina, oua, unt, bicarbonat, nuci, zahar tos, magiun de prune, zahar vanilat, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 15 ml oţet 500 g făină două ouă 200 g unt o linguriţă cu bicarbonat de sodiu 200 g nuci măcinate 200 g zahăr tos un borcan cu magiun de prune…

Read more »

Tartă de mălai cu sos

19 December 2012

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, bicarbonat de sodiu, lapte batut, oua, ulei de masline, parmezan, sparanghel, rosii uscate, busuioc, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g făină 250 g mălai două linguriţe cu bicarbonat de sodiu 250 ml lapte bătut 3 ouă 125 ml ulei de măsline 100 g parmezan 400 g sparanghel…

Read more »

Creveţi cu sos şi orez

19 December 2012

O reteta delicioasa de creveti cu: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa, apa, smantana dulce, amidon, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente 500 g creveţi 200 ml vin alb sec 150 g orez o vânătă 200 g mazăre o ceapă 500 ml apă 100 ml smântână dulce o lingură cu amidon alimentar un…

Read more »

Minichecuri cu ciocolată

19 December 2012

O reteta delicioasa de minichecuri cu: faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 160 g ciocolată neagră 250 g zahăr tos 5 ouă o lin­guriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4…

Read more »

Pilaf cu prune uscate şi lămai

19 December 2012

O reteta delicioasa de pilaf cu: prune uscate, orez, zahar tos, lamaie, menta, cepa, telina, radacina de patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper, prune proaspete. Ingrediente: 500 g prune uscate 250 g orez o lingură cu zahăr

Sardine cu orez

19 December 2012

O reteta delicioasa de sardine cu: orez, rosii, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kilogram sardine 130 g orez 3 cepe roşii un morcov o felie de ţelină o lămâie 200 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec sare piper pătrunjel…

Read more »

Mancare de orez cu miel

19 December 2012

O reteta gustoasa de mancare de orez cu: carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lin­gură cu pastă de ardei dulce un ardei iute 150…

Read more »

Retete savuroase: Mancare de ciuperci cu pui

19 December 2012

O reteta delicioasa de mancare cu: carne de pui, ciuperci, rosii, ceapa, morcov, ardei capia, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, ulei, cimbru, mamaliga. Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 4 roşii două cepe un morcov doi ardei capia 5 căţei de usturoi o lingură cu făină o lingură cu pastă de tomate sare…

Read more »

Frigarui de porc cu ciuperci la cuptor

18 December 2012

Frigarui de porc cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 1/2 kg ciuperci sare piper rozmarin   Mod de preparare: Taiem carnea de porc cubulete potrivite ca marime. Curatam ciupercile si pe bete de frigarui, alternand o bucata de carne, o ciuperca si tot…

Read more »

Retete savuroase: Peste cu sos de măsline

18 December 2012

Peste cu sos de măsline din: pastravi, zeama de lamaie, patrunjel, faina, unt, pesmet, ceapa, ulei de masline, bulion, foaie de dafin, rosii, otet, sunca, masline, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi sau crapi mici 2 linguri zeamă de lămâie 1 ½ legătură pătrunjel 3 linguri făină 4 linguri unt 4 linguri pesmet 1 ceapă…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume

18 December 2012

Somon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar. Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri parmezan ras Ingrediente pentru topping: 2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 cana de lapte 1…

Read more »

Meniuri si retete culinare de Craciun

18 December 2012

Meniuri si retete culinare de Craciun Vita cu prune uscate Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare   Mod de preparare:…

Read more »

Budinca de ciocolata cu lichior si frisca

18 December 2012

Budinca de ciocolata cu lichior si frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de ciocolata lichior kahlua si frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, plus inca putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3 oua, separate 25 g zahar tos 500 g rulada…

Read more »

Rulada de peste cu crema de branza

18 December 2012

Rulada de peste cu crema de branza din: somon, branza, marar, suc si zeama de lamaie, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 200 g somon sau macrou afumat 150 g branza tartinabila 1 legatura marar proaspat, tocat sucul si coaja de la 1⁄2 lamaie o bagheta, taiata rondele subtiri 2 linguri ulei de masline  …

Read more »

Tartă cu bezea, merişoare şi portocale

18 December 2012

Tartă cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina, zahar pudra, galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de portocale. Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina, plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru umplutura: 250 g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…

Read more »

Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata

18 December 2012

Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata din: varza alba, sare, usturoi, chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt. Ingrediente: 8 frunze de varza alba sare 2 catei de usturoi 1 chifla veche de 1 zi 750 g amestec de carne tocata 1 ou piper Cayenne 4 linguri unt lichid   Mod…

Read more »

Cocktail Matchball

18 December 2012

Cocktail Matchball din: mango, bautura din fructe tropicale, tonic si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g mango din conserva 0,2 l bautura din fructe tropicale 0,1 l tonic 2 linguri de zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam mango-ul si amestecam cu bautura din fructe tropicale. Turnam in pahare inalte si completam cu tonic,…

Read more »

Pateu de macrou cu paine prajita

18 December 2012

Pateu de macrou cu paine prajita din: macrou afumat, branza, coaja si suc de lamaie, patrunjel si paine. Ingrediente: 300 g macrou afumat, fara oase si piele 300 g branza tartinabila coaja si sucul de la 1 lamaie mica, plus cateva sferturi de lamaie pentru servit 1 legatura de patrunjel, tocat 4 felii de paine…

Read more »

Budincă de varză cu bacon

18 December 2012

Budincă de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon, patrunjel, leustean, cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia dulce si sare. Ingrediente: 750 g varza alba 1 ceapa 1 legatura ceapa 100 g bacon 1 legatura patrunjel 1/4 legatura leustean 500 g cartofi 200 ml lapte 100 ml smantana 100 ml ulei 1 ou…

Read more »

Andive cu creveti

18 December 2012

Andive cu creveti din: creveti, mango, ardei iute, zeama de lamaie si andive. Ingrediente: 400 g creveti in conserva 1⁄2 mango, taiat cuburi mici 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 legatura patrunjel, tocat zeama de la 1 lamaie 3 andive   Mod de preparare: Amesteca crevetii cu mango, ardeiul iute, patrunjelul…

Read more »

Spaghetti bolognese – clasic si delicios

18 December 2012

Spaghetti bolognese din: morcov, telina, ceapa, usturoi, sunca afumata, ulei de masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu, supa, sare, piper, rosii, spaghetti si patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 100 g telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingura pasta…

Read more »

Retete de sarbatori: Tort de ciocolata

18 December 2012

Tort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana. Ingrediente: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu vanilie 250 ml…

Read more »

Curcan umplut cu varza calita

18 December 2012

Curcan umplut cu varza calita din: curcan, unt, varza, kaizer, ulei, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, ceapa, suc de rosii, marar, vin alb, sare, piper si ienibahar. Ingrediente: 1 curcan (3 kg) 200 g unt 800 g varza 100 g kaizer 100 ml uei 2 foi de dafin 10 boabe de piper 1…

Read more »

Friptura de gasca

18 December 2012

Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa. Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa   Mod de preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, precum şi cu…

Read more »

Pateuri Vol-au-vents

18 December 2012

Pateuri Vol-au-vents din: aluat, unt, ulei de masline, ciuperci, usturoi, sos pesto, urda, parmezan si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g aluat fraged, gata preparat 25 g unt 1 lingurita ulei de masline 250 g ciuperci feliate 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri sos pesto, gata preparat 250 g urda 25 g Parmezan,…

Read more »

Gustari: Felii de pepene galben cu sunca

18 December 2012

Felii de pepene galben cu sunca din: pepene galben si prosciutto. Ingrediente: pepenele galben felii sunca prosciutto   Mod de preparare: Doar taie pepenele felii si infasoara-le in felii foarte subtiri de sunca prosciutto (ai nevoie de 10 felii).

Read more »

Muschi la cuptor cu garnitura de mere

18 December 2012

Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare. Ingrediente: 1/4 ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun 1,5 pulpa de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…

Read more »

Gazpacho (supa rece de rosii)

18 December 2012

Gazpacho din: rosii, sare cu aroma de telina, ardei iute, patrunjel, piper, vodca si sucul de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 1⁄2 lingurita sare cu aroma de telina 1⁄2 ardei rosu iute, maruntit patrunjel tocat piper macinat 50 ml vodca sucul de la 1⁄2 lamaie   Mod de preparare: Amesteca intr-un robot 500 g rosii…

Read more »

Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati

18 December 2012

Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata   Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a fi…

Read more »

Cod la cuptor cu legume provensale

18 December 2012

Cod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc, cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia. Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei galben, taiat bucati 3 cepe rosii, taiate sferturi 3 dovlecei, taiati felii 1…

Read more »

Pui cu orez in stil indian

18 December 2012

Pui cu orez in stil indian din: ulei de floarea soarelui, capane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, chimen, fenicul, smanana, supa de pui, nuci cajun, orez basmati, scortisoara, chilli, seminte de chilli, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 copane de pui, dezosate si fara pielita,…

Read more »

Spata de porc rumenita

18 December 2012

Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2 kg spata de porc dezosata pentru…

Read more »

Cartofi cu ierburi aromate

18 December 2012

Cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, frunze de dafin, coaja de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1,5 cartofi fainosi, curatati 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 fire de cimbru 2 crengute de rozmarin 3 frunze de dafin coaja de la 1 lamaie, taiata…

Read more »

Pizza cu legume şi carne tocata

18 December 2012

Pizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei gras rosu, verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 100 g…

Read more »

Chifteluţe în sos de capere

18 December 2012

Chifteluţe în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt, paine, coaja de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa, smantana, galbenus, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 2 cepe 4 ansoa marinate 4 linguri unt 60 g paine alba coaja razuita de la 1/2 lamaie 1 ou sare piper nucsoara rasa 500 g…

Read more »

Rulouri de hering marinat

18 December 2012

Rulouri de hering marinat din: hering marinat, varza, morcovi, ardei, ceapa rosie, sare, piper, chimen, ulei de masline, otet balsamic, foi de dafin si salata verde. Ingrediente: o cutie hering marinat o varza mica alba 1-2 morcovi un ardei verde o ceapa rosie sare piper negru macinat 30 g chimen 3-4 lingurite ulei de masline…

Read more »

Ciorba acra de porc

18 December 2012

Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o legatura de…

Read more »

Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune

18 December 2012

Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3 oua 90 g z

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 20, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: