RSS

Retete usoare #76

21 Ian

Retete usoare:

Muraturi: Vinete murate

28 October 2012

Vinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare apa si ardei iute. Ingrediente:  5 kg vinete 5 pahare frunze de telina taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa ardei iute dupa gust   Mod de preparare: Speli vinetele şi le crestezi în lungime.…

Read more »

Dovlecei umpluti cu piept de pui

28 October 2012

O reteta savuroasa de Dovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei, cuscus, ardei, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, curry, boia, lapte acru si supa de pasare. Ingrediente: 4 dovlecei 50 g cus-cus 150 g piept de pui 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi…

Read more »

Chili cu verdeturi

28 October 2012

O reteta de Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2 ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din doua 1 lingura de ghimbir proaspat,…

Read more »

Linte cu telina si usturoi

28 October 2012

Linte cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat 3 linguri ulei 1 lingura otet 3 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: >Puneţi lintea la fiert în apă cu…

Read more »

Rulouri lipicioase cu curmale

28 October 2012

Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14 g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1 ou mare, batut 200…

Read more »

Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote

28 October 2012

Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote din: muschi de vita, morcovi, dovlecel, sparanghel, ardei gras, rosii cherry, tagliatelle, sweet chilli, ghimbir, usturoi, patrunjel, vin si ulei de masline. Ingrediente: 150 g muschi de vita 30 g morcovi 30 g dovlecel 30 g sparanghel 30 g ardei gras 50 g rosii cherry 120 g…

Read more »

Roşii cherry murate

28 October 2012

Roşii cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet sare apa   Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un prosop. într-o…

Read more »

Placinta cu fructe in crusta crocanta

28 October 2012

Placinta cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure, coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50 g mure 100 g coacaze rosii 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 ou   Mod…

Read more »

Somon teriyaki cu sparanghel

28 October 2012

O reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…

Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura

27 October 2012

O reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata. Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1 1/3 lingura de cafea instant ¾ cană de apă caldă 8 albusuri…

Read more »

Ceafa cu broccoli la cuptor

27 October 2012

Ceafa cu broccoli la cuptor din: ceafa, broccoli, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2-3 bucati ceafa pentru gratar 1 buchet de broccoli 200 ml smantana pentru gatit sare piper   Mod de preparare: Pui ceafa pe gratar, sarata si piperata. Fierbi separat broccoli desfăcut bu­cheţele, apoi îl strecori şi aşezi broc­coli într-un vas pe care…

Read more »

Castraveti cu ou

27 October 2012

Castraveti cu ou din: castraveti, rosii, galbenusuri, smantana, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4-5 castraveti potriviti ca marime 2 rosii 2 galbenusuri 100 ml smantana lichida marar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă şi îi tai felii subţiri. Căleşti castraveţii în unt şi apoi adaugi 2 roşii tăiate cubuleţe.…

Read more »

Rulada savuroasa cu ciocolata

27 October 2012

Rulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao 2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…

Read more »

Salata cu somon si sfecla rosie

27 October 2012

Salata cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat 1 lamaie…

Read more »

Cupolă din vinete

27 October 2012
Cupolă din vineteO reteta delicioasa de Cupolă din vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, morcovi, rosie, castraveti, mioneza, usturoi si ulei. Ingrediente: 2 vinete medii 1 ceapa 1 ardei gras 2 morcovi 1 rosie mare 2 castraveti 70 g maioneza 2 catei usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în felii subţiri…

Read more »

Ciorba cu castraveti acri

27 October 2012

O reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi, ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…

Read more »

Budinca de caramel

27 October 2012

O reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel: 12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta  …

Read more »

Friptura de vita cu cartofi

27 October 2012

Friptura de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cartofi, unt si rozmarin. Ingrediente: 800 g pulpa de vita cu cartofi 100 g unt 200 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 500 g cartofi cu coaja rosie 50 g unt rozmarin proaspat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Tocanita de fasole cu conopida

27 October 2012

O reteta gustoasa de Tocanita de fasole cu conopida din: conopida, morcovi, fasole, ceapa, pastarnac, telina, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 1 conopida medie 2-3 morcovi 200 g fasole boabe mari 1-2 cepe mari 1 pastarnac 1 telina mica 1 cana suc rosii verdeata   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar ţelina, păstârnacul…

Read more »

Rulada cu crema de sampanie

27 October 2012

Rulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema: 300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…

Read more »

Pateuri cu legume

27 October 2012

O reteta simpla si savuroasa de pateuri cu legume din: aluat, ardei capia, ceapa verde, usturoi, ciuperci, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 250 g ardei capia copt o legatura ceapa verde 3-4 catei usturoi 150 g ciuperci o lingura pesmet o legatura patrunjel sare piper negru macinat…

Read more »

Somon cu sos alb si tarhon

27 October 2012

Somon cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon   Mod de preparare: Se condimentează…

Read more »

Taitei soba cu creveti la cuptor

27 October 2012

Taitei soba cu creveti la cuptor din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere Doua lingurite de ulei…

Read more »

Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide

27 October 2012

O reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat 1 bucată mare de radacina…

Read more »

Scoici cardium şi melci de mare

27 October 2012

Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor…

Read more »

Scrumbie cu ghebe

27 October 2012

O reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie, castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Budincă de orez cu dulceaţă de vişine

27 October 2012

O reteta savuroasa de Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez, lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g orez 600 ml lapte 200 g zahar 3 oua 50 g unt 150 g dulceata de visine 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Spălaţi orezul în 3-4…

Read more »

Chifle curcubeu

27 October 2012

Chifle curcubeu din: faina, faina cu seminte si cereale integrale, drojdie, fulgi de ovaz, mix de seminte, nuci, bicarbonat de sodiu, unt, lapte, dovlecei, morcovi, sfecla si lapte. Ingrediente: 250 g de faina, plus extra pentru pudrat 250 g de faina pentru paine 500 g de faina cu seminte si cereale integrale 7 g de…

Read more »

Prepeliţă cu sos de coniac

27 October 2012

O reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din: prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi, unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 4 prepelite sau un pui mai mare sare grunjoasa 2-3 linguri zahar tos 100 ml coniac piper negru macinat 50 g ghimbir 2-3 catei de…

Read more »

Spanac cu naut si chorizo

27 October 2012

Spanac cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa, usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le rupi tulpinile.…

Read more »

Roşii afumate

27 October 2012

O reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute cu burgeri, pui,…

Read more »

Pizza de Florentina

27 October 2012

Pizza de Florentina din: sos de tomate, spanac, ciuperci, cascaval, oua, ulei vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 6 linguri sos de tomate 200 g spanac proaspat 100 g ciuperci champignon 50 g cascaval/parmezan 4 oua ulei vegetal piper negru macinat sare pentru aluat: un pahar faina o lingurita drojdie…

Read more »

Tartă cu mure şi cremă de vanilie

27 October 2012

Tartă cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de tarta, faina, nucsoara, scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de vanilie si mure. Ingrediente: 500 g aluat de tarta putina faina, pentru presarat putina nucsoara rasa 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra pentru umplutra: 100 g de zahar 200 ml de smantana pentru frisca 200 ml de

Pui cu ardei

27 October 2012

Pui cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare, boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa. Ingrediente: 8 portii de carne de pui 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina) 3 linguri unt 2 foi de dafin cuisoare boabe de piper 1 lingura boia 1 lingura faina 250 ml…

Read more »

Costiţe de miel în sos de vin

27 October 2012

O reteta de Costiţe de miel în sos de vin din: costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa, piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si rozmarin. Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o lingura miere 75 g unt 4-5…

Read more »

Porumb copt cu ciuperci

27 October 2012

O reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din: porumb, apa, lapte, unt si ciuperci. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 6 pahare cu apa 1 pahar cu lapte 50 g unt 12 ciuperci albe, mici   Mod de preparare: Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva foi exterioare. Boabele trebuie…

Read more »

Ficatei de pui pane

27 October 2012

Ficatei de pui pane din: ficatei de pui, faina, oua, ulei, condimente si lamaie. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 150 g faina 2 oua 150 ml ulei 1 lingurita amestec condimente uscate 1 lamaie condimente   Mod de preparare: Bateţi ouăle, adăugaţi făină, 2-3 linguri de apă şi amestecaţi bine. Puneţi ficăţeii în apă…

Read more »

Ciorba de conopida cu costita

27 October 2012

Ciorba de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…

Read more »

Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză

27 October 2012

Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză din: dovlecei, bacon, crema de branza, ulei, otet balsamic, cimbru, rozmarin, busuioc si sare. Ingrediente: 2 dovlecei tineri 200 g de bacon, taiat felii subtiri 1 cutie crema de branza 2 linguri ulei 2 linguri otet balsamic cimbru, rozmarin sau busuioc sare   Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Placinta de toamna

27 October 2012

Placinta de toamna din: gutui, mere, pere, unt, pastaie de vanilie, scortisoara, zeama de lamaie, zahar, faina, aluat de tarta, ou si crema de vanilie. Ingrediente: 1,5 mix de gutui, mere si pere (5 mere, 2 pere si 2 gutui) 25 g de unt 1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime, cu semintele scoase 2…

Read more »

Supa de sfecla cu iaurt

27 October 2012

Supa de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii, supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa 400 g rosii decojite, din conserva 1 l supa de legume sare piper cimbru otet de…

Read more »

Muschi de vita in sos de vin rosu

27 October 2012

O reteta savuroasa de Muschi de vita in sos de vin rosu din: muschi de vita, miere, vin rosu, usturoi, piper, ulei de masline, sare, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare grunjoasa, unt si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita o lingura miere 250 ml vin rosu demisec 2-3 catei usturoi piper negru…

Read more »

Reteta zilei: Ardei grasi marinati

26 October 2012

Ardei grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi, zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6 linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă…

Read more »

Smoothie din fructe de pădure

26 October 2012

Smoothie din fructe de pădure din: lapte de migdale, ameste de fructe de padure si sirop agava. Ingrediente: 500 ml lapte cu migdale 200 g amestec de fructe de padure (zmeura, afine, mure etc) 1 lingurita sirop agava   Mod de preparare: 200 g de fructe de padure se spala bine si se dau la…

Read more »

Salata cu avocado si andive

26 October 2012
Salata cu avocado si andiveO reteta delicioasa de salata cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa, mazare, porumb, morcov, telina, smantana, maioneza, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână 100 g maioneză 2 ouă fierte…

Read more »

Rulada de curcan

26 October 2012

O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: carne de curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g brânză telemea  rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Taie pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate uşor…

Read more »

Piept de pui aromat

26 October 2012

O reteta delicioasa de piept de pui cu: miere, boia dulce, curry, castravete, ardei gras, ciuperci, rosii, salata, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingurita de miere 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1 castravete 1 ardei gras 2 ciuperci 2-3 rosioare 1 salata scortisoara sare piper ulei…

Read more »

Rulouri cu cartofi

26 October 2012

O reteta delicioasa de rulouri cu: bacon, ardei gras, usturoi, ceapa, cartofi, sare, ulei. Ingrediente: 200 g bacon 1 ardei gras 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 5-6 cartofi mici sare ulei   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi taie-i în cubuleţe potrivite. Pune-i să fiarbă în apă clo­cotită cu un praf de sare şi…

Read more »

Retete internationale: Boeuf Bourguignon

26 October 2012

O reteta de boeuf burguignon din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui 10g concentrat de vită (demi-glace) cimbru foi…

Read more »

Crema de rosii

26 October 2012

O reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov, ceapa, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 2 morcovi 1 ceapă potrivită unt şi smântână, opţional sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă. Se trec prin sită pentru a…

Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

26 October 2012

O reteta delicioasa de nuga cu: ou, miere, zahar, fructe confiate, stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou 200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana   Mod de preparare: Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă…

Read more »

Retete savuroase: Tarta cu branza

26 October 2012

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc. Ingrediente blat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3 ouă 10 roşii cherry…

Read more »

Clătite umplute cu sos şi porumb

26 October 2012

Clătite umplute cu sos şi porumb din: oua, lapte, apa minerala, faina, ulei, sare, ceapa, ulei, suc de rosii, boabe de porumb, cimbru, condiment, carnati, zahar, cascaval si unt. Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte 100 ml apă minerală 200 g făină 2-3 linguri ulei 1 praf de sare Pentru umplutură și decor: 1 ceapă…

Read more »

Peste picant

26 October 2012

O reteta delicioasa de peste cu: conopida, broccoli, morcov, arde gras, ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute, cuisoare, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele conopida si broccoli 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi cimbru maghiran busuioc 1 ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie   Mod de preparare:…

Read more »

Scoici cu manzanilla

25 October 2012

Acest preparat culinar se numără printre preferinţele clienţilor din fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este foarte simplu, dar pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc puţin în ulei usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry manzanilla sec. In sosul astfel obţinut se fierb scoicile câteva minute, pânâ…

Read more »

Tort cu grepfrut şi mac

25 October 2012

Tort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt. Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina, plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de vanilie 1 1/2 lingurita…

Read more »

Somon pe pat de praz

25 October 2012

O reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper. Ingrediente: 400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri ulei din samburi de struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi piper proaspat macinat   Mod…

Read more »

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere

25 October 2012

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1 ceapa mare, feliata fin 6 felii de bacon afumat, tocate 2 linguri smantana pentru gatit 200 g de branza Gruyere, rasa patrunjel tocat,…

Read more »

Lipie cu pui şi legume

25 October 2012

Lipie cu pui şi legume din: piept de pui, morcovi, gulie, smantana, salata verde, slipii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de puidezosati 2 morcovi 1 gulie 2 linguri smantana 1 salata verde 4 lipii sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează carnea; se unge…

Read more »

Retete de post: Parjoale de post

25 October 2012

Parjoale de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet, faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi 160 ml ulei 100 g pesmet 100 g faina 1 legatura marar condimente   Mod de preparare: Căliţi în ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi…

Read more »

Ciorba de ciuperci

25 October 2012

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Cu­răţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt,…

Read more »

Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc

25 October 2012

Dressing cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar, usturoi, sare, piper si legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc degresat 1/2 cană nuci, plus mai mult pentru garnitura 3 linguri de marar proaspat tocat 1 lingurita usturoi tocat proaspat Sare si piper dupa gust Legume proaspat tăiate   Mod de preparare: Se toarnă iaurtul grecesc, nucile,…

Read more »

Sandviş cu ton

25 October 2012

Sandviş cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de secara, branza de vaci, salata eisber, sare, piper si morcov. Ingrediente: 1 conserva ton (bucata intreaga) 2 linguri iaurt gras 4 rosii 8 felii paine de secara 2 linguri branza de vaci 8 frunze salata eisberg sare piper 1 morcov   Mod de preparare: Se scurge…

Read more »

Căpşunată

25 October 2012

Căpşunată din: capsune, zahar, apa si alcool. Ingrediente: 3 kg căpşune 2 kg zahăr 10 l apă 1 l alcool sau palincă tare   Mod de preparare: Speli căpșunele bine, le cureți de codițe și le pui în straturi într-o damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2 zile. Din când…

Read more »

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie

25 October 2012

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspat 3 linguri sos de soia 1 lingurita zahar 80 ml apa 60 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita praf de usturoi sare pentru garnitura: legume 1…

Read more »

Bors de vitel

25 October 2012

O reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 a

Cotlet de porc cu cartofi

25 October 2012

Cotlet de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata, branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8 cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente   Mod de preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…

Read more »

Tortillas cu sunca

25 October 2012

Tortillas cu sunca din: castravete, salata verde, rosii, sunca, tortillas si branza de vaci. Ingrediente: 1 castravete 1 capatana salata verde 4 rosii 100 g sunca 4 tortillas sau clatite gata preparate 80 g branza de vaci   Mod de preparare: Se decojeste castravetele, se curata de seminte si se taie pulpa betisoare. Se raie…

Read more »

Orez picant cu tofu

25 October 2012

Orez picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute, pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 140 g de orez basmati 2 oua 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei iute, tocat (cu tot cu seminte) 2 linguri…

Read more »

Budincă de vanilie şi ciocolată

25 October 2012

O reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola esenta de vanilie sare pentru budinca…

Read more »

Grătar de cod cu orez

25 October 2012

O reteta de Grătar de cod cu orez din: fileuri de cod, lamaie, orez, iaurt, frunze de menta si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lamaie 4 linguri orez 4 linguri iaurt cateva frunze de menta sare   Mod de preparare: Peştele spălat, uscat şi porţionat se înfige pe ţepuşe care se frig 3…

Read more »

Tocanita de hribi

25 October 2012

Tocanita de hribi din: hribi, ceapa, rosii, ulei, cimbru, boia si condimente. Ingrediente: 1,5 kg hribi proaspeti 3 cepe 5 rosii 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita boia de ardei dulce condimente   Mod de preparare: Curăţaţi hribii, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi tăiati-i în bucăţi potrivite. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…

Read more »

Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju

25 October 2012

Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju din: ulei, ceapa, caju, orez basmati, conopida, sos curry, naut si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa, tocata 100 g de caju 200 g de orez basmati 400 g de conopida, taiata in bchetele 400 g de sos curry (sau pasta din…

Read more »

Ciorba gustoasa de legume

25 October 2012

Ciorba gustoasa de legume din: conopida, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, gogosar, gulie, cartofi, patrunjel, ulei, condimente si bors. Ingrediente: 1 conopida mica 1 telina mica 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras verde 1 gogosar 1 gulie 2 cartofi 1 legatura patrunjel 50 ml ulei condimente bors   Mod…

Read more »

Budinca de vanilie cu zmeura

25 October 2012

Budinca de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar 25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata   Mod…

Read more »

Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru

25 October 2012

Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru din: pesti, lamaie, cartofi, usturoi, cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 4 pesti 1 lamaie 1 kg cartofi 3 catei usturoi 2 crengute de cimbru cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se curăţă. Peştele se spală, se usucă…

Read more »

Friganele cu banane prajite

25 October 2012

O reteta gustoasa de Friganele cu banane prajite din: franzela, banane, oua, zahar brun, unt si scortisoara. Ingrediente: 8 felii franzela 4 banane 3 oua 100 g zahar brun 100 g unt 1 lingura scortisoara rasa   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu un praf de sare, apoi treceţi feliile de pâine prin ou şi…

Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac

25 October 2012

O reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun, boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne. Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura praf…

Read more »

Sarmale cu carne de porc

25 October 2012

Sarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa verde…

Read more »

Varza calita cu carnati

25 October 2012

Varza calita cu carnati din: varza murata, carnati, ceapa, ulei, morcov, pasta de tomate, marar, boabe de piper, foi de dafin si condimente. Ingrediente: 2 verze murate 600 g carnati 2 cepe 100 g ulei 1 morcov 2 linguri pasta de tomate 1 legatura marar 1 lingurita boabe de piper 2 foi de dafin condimente…

Read more »

Pastrav cu legume al dente

25 October 2012

Pastrav cu legume al dentedin: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât mai fine, iar broccoli se rupe în…

Read more »

Piept de pui in sos

25 October 2012

Piept de pui in sos din: piept de pui, sare, piper, cimbru, zucchini, ceapa rosie, usturoi, suc de rosii, marar, ulei de floarea soarelui si unt. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negrumacinat cimbru verde si uscat 4 zucchini 2 cepe rosii 4 catei usturoi 300 ml suc rosii o legatura marar ulei…

Read more »

Dulceata de castane

25 October 2012

O reteta simpla si savuroasa de Dulceata de castane din: castane, zahar, vanilie si rom. Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar vanilie rom   Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta…

Read more »

Retete de post: Orez cu legume si caju

25 October 2012

Orez cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei, ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g orez cu bobul subtire 200 g caju prajit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucsoara piper alb si negru macinat sos de soia…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne

25 October 2012

Ardei umpluţi cu carne din: chifle, lapte, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, carne tocata, oregano, rosii, foi de dafin, boabe de piper si enibahar. Ingrediente: 2 chifle vechi de-o zi 100 ml lapte 2 cepe 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g carne tocata mixta (vita si porc) 4…

Read more »

Ciorba delicioasa de potroace

25 October 2012

Ciorba delicioasa de potroace din: aripioare de pui, ceapa, ulei, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, fidea, bors, leustean, patrunjel si condimente. Ingrediente: 800 g aripioare de pui 3 cepe 50 ml ulei 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 4 cartofi 6 rosii 150 g fidea bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel condimente…

Read more »

Carnaciori cu legume la cuptor

25 October 2012

Carnaciori cu legume la cuptor din: carnati, cartofi, praz, morcovi, supa de legume, foi de dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curata prazul, taie-l rondele si caleste-l in putin…

Read more »

Coulibiac

24 October 2012

Deşi la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o variantă a somonului en croute. Pentru acest fel de mâncare…

Read more »

Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel

24 October 2012

O reteta gustoasa de Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel din: spaghete, ulei de masline, ceapa, stafide, supa de legume, parmezan, nuci si patrunjel. Ingrediente: 300 g de spaghete 2 linguri ulei de masline 2 cepe feliate 5 linguri de stafide 250 ml supa de legume 50 g de parmezan ras 5 linguri de nuci…

Read more »

Cotlet de porc cu legume

24 October 2012

O reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…

Read more »

Tort cu alune şi ghimbir

24 October 2012

Tort cu alune şi ghimbir din: oua, alune de padure, biscuiti de ovaz, faina, zahar praf, zahar vanilat, lamaie, ghimbir, gem de coacaze, cognac, ghimbir, ciocolata de menaj si gem de caise. Ingrediente: blat: 10 oua 300 g alune de padure neprajite 50 g pesmet din biscuiti de ovaz 1 lingura faina 300 g zahar…

Read more »

Papricas gustos de pui

24 October 2012

Papricas gustos de pui din: pui, ulei, ceapa, slanina, supa de pui, boia dulce, bulion si condimente. Ingrediente: 1 pui 1 lingura ulei 3 cepe mari 100 g slanina 2 cesti supa de pui 1 lingurita boia dulce 1 lingura bulion condimente   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite. Tocaţi ceapa mărunt şi…

Read more »

Ciorba de sfecla rosie

24 October 2012

O reteta savuroasa de ciorba de sfecla rosie din: sfecla rosie, ceapa, pastarnac, morcovi, telina, cartofi, frunze de telina, bors si condimente. Ingrediente: 4 sfecle rosii copate 2 cepe 2 radacini de pastarnac 2 morcovi 1 telina mica 3 cartofi 1 legatura frunze de telina bors condimente   Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi-o în…

Read more »

Placinta cu gutui si ghimbir

24 October 2012

Placinta cu gutui si ghimbir din: faina, unt, galbenusuri, zahar, lamaie, zahar vanilat, scortisoara, ghimbir si sare. Ingrediente:  250 g faina 100 g unt 2 galbenusuri 700 g cubulete de gutui 130 g zahar 1 lamaie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa 1 lingurita ghimbir ras sare   Mod de preparare: Amestecaţi cu…

Read more »

Dhal aromat si cremos

24 October 2012

Dhal aromat si cremos din: boabe de mustar, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, linte rosie si lapte de cocos. Ingrediente: 2 lingurite boabe de mustar 2 lingurite seminte de chimion 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 4 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir proaspat de…

Read more »

Ravioli cu nuci si salvie

24 October 2012

Ravioli cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 2 oua 1 galbenus 1 lingura ulei de masline 50 g rosii conservate in ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nuca 1 albus salvie 4 linguri…

Read more »

File de salau la tigaie

24 October 2012

O reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 catei usturoi…

Read more »

Prăjitură cu brânză si menta

24 October 2012

Prăjitură cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie pentru copt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 350 g faina o cutie iaurt natural un praf sare pentru umplutura: 400 g branza de vaci 250 g zahar coaja de…

Read more »

Iahnie delicioasa de fasole

24 October 2012

Iahnie delicioasa de fasole din: fasole, sare grunjoasa, piper, foi dafin, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, pasta de rosii, sare, cimbru, carnati si usturoi. Pentru o fasole reuşită şi foarte gustoasă, este bine ca boabele să stea aproximativ 10-15 ore la înmuiat, într-un bol cu apă şi cu un praf de bicarbonat. Ingrediente: 800…

Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta

24 October 2012

O reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos si ceapa rosie. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 5-6 linguri de ulei de măsline Sare și piper negru proaspăt macinat 1 ceasca grau ricotta 1 lingură oțet 1 lingură de apă 1/2…

Read more »

Ciolan cu rozmarin si ardei

24 October 2012

O reteta gustoasa de Ciolan cu rozmarin si ardei din: ciolan, vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, boia si suc de rosii. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o ceapa rosie 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru…

Read more »

Cartofi copţi cu chilli vegetarian

24 October 2012

Cartofi copţi cu chilli vegetarian din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie, ardei gras, condimente cajun, fasole, supa de legume, ciocolata si smantana. Ingrediente: 4 cartofi medii, curatati, fiecare taiati in 8 felii, pe lung 4 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata grosier 1 ardei gras galben, tocat grosier 1 lingura de condimente…

Read more »

Cannelloni umplute cu ricotta

24 October 2012

O reteta delicioasa de Cannelloni umplute cu ricotta din: ceapa, usturoi, ciuperci, unt, ruccola, ou, branza ricotta, faina, lapte, nucsoara, parmeazan, cannelloni, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri unt 200 g ruccola 1 ou 200 g branza ricotta sau urda 1 lingura faina 400 ml…

Read more »

Tarte cu sunca si mozzarella

24 October 2012

Tarte cu sunca si mozzarella din: unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii cherry, bacon, mozzarella, cimbru, pesmet si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt o lingurita chimen un praf sare 4 linguri smantana sau iaurt 300 g faina pentru umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g bacon 300 g mozzarella busuioc proaspat cimbru uscat si…

Read more »

Linguine cu lămâie

24 October 2012

Linguine cu lămâie din: ceapa rosie, ulei de masline, chilli, paste, linguine, sare, piper, piept de pui, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 lingura ulei de masline 1 praf chilli 300 g paste lungi (linguine) sare piper 2 piepti de pui 1 lamaie 1 mana de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Strudel cu struguri si stafide

24 October 2012

Strudel cu struguri si stafide din: faina, oua, stafide, boabe de struguri, biscuiti, zahar, unt, ulei de masline, zahar praf si sare. Ingrediente: 500 g faina 4 oua 60 g stafide inmuiate in 100 ml coniac 1,5 – kg boabe de struguri negri 125 g biscuiti din cereale fara crema 250 g zahar 125 g…

Read more »

Ciorba de vita cu ciuperci

24 October 2012

O reteta gustoasa de Ciorba de vita cu ciuperci din: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors, leustean, praz, ardei verde, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 200 g ciuperci 3 cartofi un litru bors o legatura leustean 1-2 cepe sau n fir de praz un ardei verde 200 ml…

Read more »

Specialitate cu pui si masline

24 October 2012

Specialitate cu pui si masline din: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosari, rosii, ardei, patrunjel si mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g masline un cubulet unt piper cimbru macinat o lingurita boia dulce 250 g orez un litru supa un praf sofran un…

Read more »

Gulas de fasole mixta

24 October 2012

O reteta savuroasa de Gulas de fasole mixta din: ulei de masline, ceapa, paprika rosii si fasole. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, tocata fin 1 lingura paprika afumat 400 g rosii din conserva 400 g de fasole mixta din conserva scursa si clatita   Mod de preparare: Incinge uleiul într-o cratiţa…

Read more »

Reteta zilei: Gogosari in otet cu kiwi

24 October 2012

O reteta savuroasa de Gogosari in otet cu kiwi din: gogosari, kiwi, otet, zahar, ulei, sare, foi de dafin si piper. Ingrediente: 35-40 gogosari 12 kiwi 1 litru otet 250 ml apa 250g zahar 250 ml ulei 1 lingura cu varf de sare foi de dafin piper boabe   Mod de preparare: Gogosarii se spala,…

Read more »

Strudel cu ciuperci de toamnă

24 October 2012

Strudel cu ciuperci de toamnă din: ciuperci, esalote, unt, ceapa verde, faina, ulei, apa si unt. Ingrediente: umplutura: 500 g ciuperci de toamna 2 esalote 3 linguri unt 1 legatura ceapa verde tocata aluat: 100 g faina 3 linguri ulei 3 linguri apa calduta 2 linguri de unt topit   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Tăieţei soba cu aromă de lime

24 October 2012

Tăieţei soba cu aromă de lime dn: taitei soba, ceapa verde, coaja si zeama de lime si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei soba 4 fire de ceapa verde, feliate subtire, pe lung coaja rasa si zeama de la 1 lime 2 linguri sos de soia   Mod de preparare: Fierbe tăieţeii în apă…

Read more »

Escalop de porc cu sos de ciuperci

24 October 2012

Escalop de porc cu sos de ciuperci din: escalop, ciuperci, ulei, faina, ceapa, vin alb, demiglace si samantana. Ingrediente: 8 bucati escalop (snitel natur) de 80 g fiecare 400 g ciuperci champignon taiate felii 3 linguri ulei 3 linguri faina 1 ceapa tocata 100 ml vin alb 100 ml demiglace 100 ml smantana   Mod…

Read more »

Friptura de gasca in sos

24 October 2012

Friptura de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline 400 g dovleac 50 g unt orez pentru…

Read more »

Friptură de curcan cu struguri

24 October 2012

O reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru, muguri de pin si struguri. Ingrediente: 2 kg pulpe de curcan 200 ml vin 100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa piper negru macinat si boabe cimbru…

Read more »

Strudel cu dovleac si nuci

24 October 2012

Strudel cu dovleac si nuci din: dovleac, ulei vegetal, zahar brun, migdale, pesmet, ou, scortisoara, nucsoara, foi de placinta, unt, nuci pecan, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat si taiat in bucati mari 2 lingurite ulei vegetal 140 g de zahar brun fin, plus extra pentru presarat 100 g migdale macinate…

Read more »

Frigărui de ciuperci cu risotto

24 October 2012

O reteta savuroasa de Frigărui de ciuperci cu risotto din: ciuperci, muschiulet de porc, ficatei de pasare, ardei gras, ceapa, unt, orez, pasta de tomate, boia dulce, supa de legume si salvie. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 400 g muschiulet de porc 200 g ficatei de pasare 1 ardei gras rosu 1 ceapa 50 g…

Read more »

Salata de ton cu fasole verde si cartofi

24 October 2012

Salata de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in ulei de masline…

Read more »

Bors de legume

24 October 2012

O reteta savuroasa de Bors de legume din: morcovi, praz, ceapa verde, ceapa rosie, fasole verde, cartofi, ardei capia, rosii, ulei de masline, sare, piper, leustean, bors si crutoane. Ingrediente: 2 morcovi un fir praz 2-3 fire ceapa verde o ceapa rosie 200 g fasole verde pastai 2-3 cartofi un ardei capia 2 rosii 2…

Read more »

Tarta cu mere si smantana

24 October 2012

O reteta savuroasa de tarta cu mere si smantana din: faina, unt, zahar, mere, oua, smantana, lamai si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt 250 g zahar 6 mere mari 4 mere acrisoare 2 oua 300 ml smantana proaspata 2 lamai sare Mod de preparare: Amestecaţi 300g făină cu 150g unt rece tăiat…

Read more »

Tarta cu praz si emmentaler

23 October 2012

Tarta cu praz si emmentaler din: aluat, unt, praz, oua, smantana, lapte, mustar dijon, emmentaler, pesmet, alune si patrunjel. Ingrediente:   500 g aluat de tarta   pentru umplutura: 50 g unt 500 g praz, curatat si feliat 3 oua 75 ml smantana de gatit 75 ml lapte 1 lingurita de mustar Dijon 50 g…

Read more »

Branza de capra cu nuci

23 October 2012

Branza de capra cu nuci din: branza de capra, branza de vaci, lapte batut, sare, cimbru, aceto balsamico alb, ulei de masline, piper, alune si boabe de struguri. Ingrediente: 200 g branza de capra 150 g banza de vaci 2 linguri lapte batut 1 praf de sare 4 fire cimbru 1-2 lingurite aceto balsamico alb…

Read more »

Carrpaccio cu ciuperci

23 October 2012

O reteta savuroasa si gustoasa de Carrpaccio cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, otet, cimbru, zahar, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 50 ml ulei de masline 20 g ceapa 1 catel de usturoi 5 linguri otet 1/2 legatura cimbru zahar sare piper   Mod de preparare: Se poate prepara…

Read more »

Prăjitură Victoria clasică

23 October 2012

Prăjitură Victoria clasică din: unt, faina, zahar tos, oua, gem de capsune, capsuni, smantana, zahar tos, zeama de lamaie, baton de vanilie si zahar pudra. Ingrediente: 225 g unt nesărat, lăsat să se înmoaie, plus încă puţin pentru uns tava 225 g făină cu agenţi de creştere, cernută, plus încă puţin pentru presărat tava 225…

Read more »

Retete culinare: Ardei umpluti cu cuscus

23 October 2012

Ardei umpluti cu cuscus din: ardei, busuioc, supa, sare, piper, cuscus, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline si piure de rosii. Ingrediente: 4 ardei rosii 1-2 crengute busuioc 300 ml supa sare piper negru macinat 350 g cuscus 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de masline 200 g piure de rosii  …

Read more »

Mămăligă cu magiun

23 October 2012

Mămăligă cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare. Ingrediente: 1 litru apa 400 g malai 250 g nuci macinate 400 g magiun 150 ml smantana 2 linguri unt 1 albus sare   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare, adăugând…

Read more »

Vita cu sos si broccoli

23 October 2012

Vita cu sos si broccoli din: muschi de vita, ulei de masline, sos de soia, vin rosu, sare, ceapa, otet aromatic, frunze de savlie, broccoli, unt si usturoi. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 linguri ulei de masline sos de soia 150 ml vin rosu dulce o lingura sare o ceapa o lingura otet…

Read more »

Inele de mere

23 October 2012

Inele de mere din: faina, bere, oua, sare, mere, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 180 g faina 250 ml bere blonda tare 2 oua sare 5 mere ulei 4 linguri zahar pudra 1 lingurita de scortisoara macinata   Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se înglobează treptat berea. Se separă ouăle. Se…

Read more »

Reteta zilei: Conopida cu varza rosie pentru iarna

23 October 2012

O reteta delicoasa de Conopida cu varza rosie pentru iarna din: conopida, varza rosie, otet, apa, sare, zahar, foi de dafin si piper. Ingrediente: 2 conopide 2 verze rosii 350 ml otet 1 litru apa 2 linguri sare 2 linguri zahar foi de dafin piper   Mod de preparare: Varza si conopida se toaca marunt…

Read more »

Cas de mere

23 October 2012

Cas de mere din: mere, cas, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 1,5 mere acrisoare 250 g cas dulce de vaca 200 g cas sarat de oaie 1 ou 1 lingura unt sare piper   Mod de preparare: Curatati merele, inlaturati cotoarele si semintele si şi tăiaţi-ie în felii. Ungeţi un vas termorezistent cu unt…

Read more »

Falafel cu sfeclă

23 October 2012

O reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa, chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii, sfecla rosie si frunze de sfecla. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, tocate 2 lingurite de chimion macinat 800 g de naut din conserva, scurs 500 g de sfecla cruda, curatata…

Read more »

Pui umplut cu gutui

23 October 2012

O reteta savuroasa de Pui umplut cu gutui din: pui, gutui, mere, zeama de lamaie, cimbru, foi dafin, sare grunjoasa, piper, unt, vin, usturoi si hartie de copt. Ingrediente: un pui 4 gutui 4 mere verzi zeama de la doua lamai cimbru 2-3 f

Piept de rata cu ardei

23 October 2012

Piept de rata cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, zeama de portocala si ardei. Ingrediente: un kg piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde macinat 1-2 linguri miere zeama de…

Read more »

Galuste bucovinene

23 October 2012

O reteta de Galuste bucovinene din: malai, apa, branza, unt, manatarci, ceapa, usturoi, unt, smantana, vin, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 500 g malai 2 litri apa 200 g branza de burduf sau cascaval ras 100 g unt umplutura: 400 g manatarci 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 1 lingura smantana 100…

Read more »

Mâncare cu gutui si rozmarin

23 October 2012

Mâncare cu gutui si rozmarin din: muschi de vitel, gutui, zahar, gogosari, ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin si rozmarin. Ingrediente: 800 g muşchi de viţel 4 gutui mijlocii o lingură zahăr 3 gogoşari o ceapă roşie 200 g fasole verde păstăi sare ulei de măsline 4-5 linguri vin roşu dulce 2…

Read more »

Paste cu ciuperci si parmezan

23 October 2012

Paste cu ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, unt, usturoi, sare, piper, coriandru si parmezan. Ingrediente: 500 g paste 500 g ciuperci 50 g unt 2-3 catei usturoi sare piper 2-3 frunze coriandru 50 g parmezan   Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se lasă…

Read more »

Supa de pui cu mazare

22 October 2012

O reteta delicioasa de Ciorba de pui cu mazare din: piept de pui, mazare, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ardei, usturoi, unt, taitei, boabe de piper si sare. Ingrediente: un piept de pui 100 g mazare 3 morcovi 2 cepe o telina mica o radacina pastarnac un ardei verde un ardei rosu 2-3 catei usturoi o…

Read more »

Frigarui cu bacon

22 October 2012

O reteta simpla si delicioasa de Frigarui cu bacon din: prune, mere, bacon si piper. Ingrediente: 12 prune 3 mere mici 16 felii subtiri de bacon piper asortat pisat   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă fructele; prunele se taie jumătăţi, merele optimi. Fiecare se înfăşoară în câte o felie de bacon şi…

Read more »

Ardei umpluti cu fasole verde

22 October 2012

O reteta savuroasa de Ardei umpluti cu fasole verde din: ardei, pastai de fasole, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 ardei rosii pentru umplut 500 g pastai de fasole 2 cepe 6 catei de usturoi cimbru uscat si macinat 6 rosii mari 2 ardei sare piper negru macinat…

Read more »

Cotlet cu sos de piper

22 October 2012

Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o lingurita faina 100 g nuca macinata…

Read more »

Omletă cu şuncă

22 October 2012

O reteta delicioasa de Omletă cu şuncă din: oua, cascaval, ardei gras, sunca de praga, parmezan, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 100 g caşcaval 1 ardei gras 100 g șuncă de Praga 50 g parmezan 25 g unt ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă ardeiul și taie-l cubuleţe. Călește-l în…

Read more »

Pachetele cu legume

22 October 2012

Pachetele cu legume din: lipii, ulei de masline, unt, ceapa, morcovi, ciuperci, nuci, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 lipii 3-4 linguri ulei de masline 50 g unt pentru umplutura: 2 cepe 2-3 morcovi 200 g ciuperci 50 g nuci sau alune de padure o legatura patrunjel sare piper negru macinat   Mod de preparare:…

Read more »

Supă de ţelină, pancetta şi cimbru

22 October 2012

Supă de ţelină, pancetta şi cimbru din: ulei de masline, pancetta, ceapa, frunza dafin, cimbru, telina, supa de pui si smantana. Ingrediente: putin ulei de masline, plus extra pentru servit 100 g pancetta, feliata (o poti inlocui cu bacon) putin unt 1 ceapa mare, tocata 1 frunza de dafin 1 legatura mare de cimbru, cu…

Read more »

Must de casă

22 October 2012

Pentru un must de calitate superioară, se folosesc struguri cât mai proaspeţi, de vin. Nu se folosesc boabe stricate, mucegăite sau necoapte. Se zdrobesc boabele în storcătorul de fructe; sucul se trece printr-o strecurătoare fină, astfel încât să se separe de sâmburi şi alte resturi. Pentru un must tradiţional, se lasă să se limpezează sucul…

Read more »

Aperitive calde cu branza

22 October 2012

Aperitive calde cu branza din: bagheta, mozzarella, salam, sare grunjoasa, rosii cherry, ardei capia, smantana, usturoi si busuioc. Ingrediente: o bagheta alba 200 g mozzarella 100 g slam foarte uscat 100 g branza mascarpone sare grunjoasa 300 g rosii cherry 2 ardei capia 2 linguri smantana 3-4 catei usturoi busuioc proaspat pentru ornat   Mod…

Read more »

Cartofi cu pesmet si usturoi

22 October 2012

Cartofi cu pesmet si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt sare piper   Mod de preparare: Puneţi cartofii la fiert, în coajă.…

Read more »

Specialitate de cartofi in paine

22 October 2012

O reteta delicioasa de Specialitate de cartofi in paine din: cartofi, gogosari, ceapa, rosii, foie dafin, cimbru, ulei de floarea soarelui, pulpa de porc, ceapa, paini si marar. Ingrediente: 10 cartofi 2 gogosari 2-3 cepe 5-6 rosii o foaie dafin cimbru uscat si macinat 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 400 g pulpa de porc…

Read more »

Gulas unguresc

22 October 2012

Gulas unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper, patrunjel, cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe rosii 4 gogosari 2-3 morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa…

Read more »

Portofele cu carne

22 October 2012

O reteta delicioasa de Portofele cu carne din: ceapa verde, praz, ulei, rodii, ardei gras, ketchup, sunca, cascaval, drojdie, faina, zahar, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente: umplutura: 3 cepe verzi 1 fir de praz 2 linguri ulei 2 rosii decojite 1 ardei gras 2 linguri ketchup 100 g sunca 4 linguri cascaval ras aluat: 20…

Read more »

Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi

22 October 2012

Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi din: bulgur, telina apio, mar, zeama de lamaie, ulei de masline, alune de padure, ardei iute, seminte de rodie, patrunjel, menta si tarhon. Ingrediente: 20 g de bulgur 1 telina Apio 1 mar zeama de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 1 mana de alune de…

Read more »

Cod cu ceapa si cartofi

22 October 2012

Cod cu ceapa si cartofi din: file de cod, cartofi, ceapa, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucati file de cod 6 cartofi 2 cepe 8-10 rosii cherry sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 3-4 fruze patrunjel zeama de la 2-3 lamai   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Budinca cu legume mexicane si pui

22 October 2012

O reteta savuroasa de Budinca cu legume mexicane si pui din: sos enchilada, fasole, ceapa, ardei gras, ulei de masline, chimen, ardei iute, sos tabasco, smantana, pui, ceapa zi mozzarella. Ingrediente: 1 cutie sos enchilada 2 cutii Fasole Pinto (sau fasole din conserva) 1 ceapa mare, tocata 1 ardei gras verde, taiat cuburi 2 lingurite…

Read more »

Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură

22 October 2012

Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură din: pui, unt, mustar cu boabe, cartofi, telina, mere rosii, nuci, pesmet, carnati, ou, patrunjel si unt. Ingrediente: 1 pui mare (aproximativ 2 kg) 25 g unt 1 lingura de mustar cu boabe cartofi copti sau legume pentru servit, optional pentru garnitura: 3 tulpini de telina Apio,…

Read more »

Ciorba gustoasa de perisoare

22 October 2012

Ciorba gustoasa de perisoare din: carne tocata de vita, sare, ou, piper, lesutean, orez, ceapa, morcovi, ardei capia, dovlecel, telina, suc de rosii, bors si frunze de telina. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita sare un ou piper negru macinat o legatura leustean o lingurita orez cu bobul mic si rotund 2 cepe 2…

Read more »

Ruladă învelită în bacon

22 October 2012

O reteta gustoasa si savuroasa de Ruladă învelită în bacon din: carne tocata de vita, oua, ceapa rosie, usturoi, vin, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbru, branza camembert si bacon. Ingrediente: 800 g carne tocata de vita 2 oua o ceapa rosie 2-3 catei usturoi 150 ml vin rosu demidulce 150 g unt 3-4…

Read more »

Chiftele din cartofi cu brânză

22 October 2012

Chiftele din cartofi cu brânză din: cartofi, gorgonzola, marar, oua, pesmet, unt, sare, ulei si faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g branza gorgonzola o legatura marar 2 oua 100 g pesmet alb 100 g unt sare ulei pentru prajit 1-2 lingurita faina   Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală si se…

Read more »

Rulada de vita cu cartofi

22 October 2012

O reteta delicioasa de Rulada de vita cu cartofi din: muschi de vita, sare, piper, salvie, vin rosu, usturoi, unt, ardei capia, ardei gras, cartofi, boia, usturoi si cimbru. Ingrediente: un kg mschi de vita sare piper salvie 100 ml vin rosu 3-4 catei usturoi 100 g unt pentru umplutura: 500 g ardei capia un…

Read more »

Salata de iarna cu sfecla si capere

22 October 2012

Salata de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline, capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline, sare si piper. Sucul de sfeclă roşie este unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului, anemiei şi leucemiei. Efectul este mult mai puternic dacă sucul este băut în înghiţituri…

Read more »

Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii

22 October 2012

Chiftele din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat, pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceapa 400 ml sos de rosii 100 g faina 1/2 lingurita bicarbonat 2 linguri pesmet 1 lingura marar verde tocat marunt 1 lingura seminte de chimen…

Read more »

Ciorba de vita cu rosii

22 October 2012

O reteta gustoasa de Ciorba de vita cu rosii din: rasol de vita, telina, ardei gras, ceapa, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: un rasol de vita o telina radacina si frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazare proaspata un l suc de rosii…

Read more »

Pane de salau cu garnitura

22 October 2012

Pane de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant, ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se…

Read more »

Sarmale cu seminte de dovleac

22 October 2012

O reteta savuroasa de Sarmale cu seminte de dovleac din: orez, seminte de dovleac, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei, marar, cimbru, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 200 g orez 100 g seminte de dovleac 3 cepe 2 linguri pasta de rosii 1 lingura pasta de ardei 1 lingura marar verde 1 lingurita…

Read more »

Chiftele de dovlecei

22 October 2012

Chiftele de dovlecei din: dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute, frunze de menta, lamaie, parmezan, sare de mare, ulei de masline si chimion. Ingrediente: 4 dovlecei mari un ou mare o linguriţă de piper alb o lingură cu vârf de făină cernută un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat mărunt frunzele…

Read more »

Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri

22 October 2012

O reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie, castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri mai mari 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper  …

Read more »

Reteta zilei: Conopida cu cartofi in ritmuri indiene

22 October 2012

O reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din: conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne, coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen. Ingrediente: 1 conopidă mare 2-3 cartofi medii, decojiti 8 linguri de ulei vegetal 3 cepe medii, taiate marunt ghimbir proaspat, cura

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 21, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: