RSS

Retete usoare #84

22 Ian

Retete usoare:

Parfe de fructe

30 October 2012

O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit Mod de…

Read more »

Peltea de cirese

30 October 2012

O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasea­ză)…

Read more »

Gem delicios de caise

30 October 2012

O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)   Mod de preparare: Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.…

Read more »

Creveti la gratar cu mix de condimente

30 October 2012

Creveti la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare, piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay. Ingrediente:  2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper negru macinat,…

Read more »

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară

30 October 2012

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…

Read more »

Zacuscă de gogonele

30 October 2012

Zacuscă de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100 ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de zahăr, sare.   Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin maşina de tocat. La fel…

Read more »

Pastrav cu migdale si ardei gras

30 October 2012

O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…

Read more »

Retete tv Paprika #4

29 October 2012

  Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4 gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…

Read more »

Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha

29 October 2012

O reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele, faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite sos sriracha…

Read more »

Cartofi la tigaie în stil provensal

29 October 2012

O reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi, sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…

Read more »

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

29 October 2012

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney) 1 catel de…

Read more »

Cuiburi cu prune si nuca

29 October 2012

Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…

Read more »

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

29 October 2012

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate, supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1 dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…

Read more »

Supă de peşte franţuzească

29 October 2012

O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…

Read more »

Tort cu pere şi lichior de ouă

29 October 2012

O reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere, vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4 oua 160 g zahar pudra…

Read more »

Risotto cu orz, pui si ciuperci

29 October 2012

O reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru, supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3 piepti de…

Read more »

Frigarui de miel cu tzatziki

29 October 2012

O reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente:  500 g pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa rosie 2 linguri suc de…

Read more »

Desert cu branza si coacaze rosii

29 October 2012

Desert cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat…

Read more »

Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata

29 October 2012

O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…

Read more »

Paella de marisco

29 October 2012

Paella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste (de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de masline 150 g mazare congelata 300…

Read more »

Dulceata de dovleac si portocale

29 October 2012

O reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac, portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale 1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…

Read more »

Sandvici cu brânză şi ardei gras

29 October 2012

Sandvici cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc, paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa 1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional)   Mod de preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…

Read more »

Tarta cu prune si brandy

29 October 2012

O reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente: 150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy 140 g faina…

Read more »

Paste cu iaurt la cuptor

29 October 2012

O reteta simpla de Paste cu iaurt la cuptor din: paste, zahar, oua, iaurt, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste ondulate 300 g zahar 6-7 oua 1 kg iaurt zahar vanilat coaja de lamaie putina sare   Mod de preparare: Fierbi pastele, apoi le treci prin jet de apă. Sepa­rat,…

Read more »

Tartă cu ricotta şi dovlecei

29 October 2012

Tartă cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati fin 250 g ricotta 2 oua mari 1 mana mica de busuioc, tocat 1 praf de nucsoara 1 lingura de parmezan ras 1 catel de usturoi, zdrobit…

Read more »

Dulceata de rubarba

29 October 2012

Dulceata de rubarba din: rubarba, zahar, ghimbir si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cesti cu rubarba taiata cubulete 6 cesti cu zahar 5 linguri cu ghimbir tocat fin 4 linguri cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pune cubuleţele de rubarbă. Presară zahărul, ghimbirul şi zeama de lămâie. Lasă la temperatura camerei…

Read more »

Supă de dovlecei şi roşii

29 October 2012

O reteta gustoasa si delicioasa de Supă de dovlecei şi roşii din: unt, ceapa, dovlecei, rosii, faina, turmeric, supa de pui si crutoane. Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 1 kg dovlecei, feliati 1 kg rosii, tocate 2 linguri de faina 1/2 lingurita de turmeric 2 l supa de pui sau de legume…

Read more »

Musaca din cartofi si ficat

29 October 2012

O reteta savuroasa de Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3 cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei  …

Read more »

Passata de roşii

29 October 2012

Passata de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi 6 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de zahar sare piper   Mod de preparare: Pune roşiile, usturoiul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, la…

Read more »

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

29 October 2012

O reteta savuroasa de Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500 g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina sare piper unt ulei   Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi…

Read more »

Dulceata de morcovi cu lamaie

29 October 2012

Dulceata de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac. Ingrediente: 1 kg morcovi 4 cani cu zahar 4 lamai 4 linguri cu coniac   Mod de preparare: Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau trece-i printr-o sită deasă. Peste piureul…

Read more »

Chec cu dovlecei

29 October 2012

Chec cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide. Ingrediente: unt, pentru uns tava 2 oua mari 125 ml ulei 85 g zahar brun 350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare 1 lingurita extract de vanilie 300 g de faina 2 lingurite…

Read more »

Taleri cu prune

29 October 2012

Taleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3 oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de copt 80 g faina 4 lingui

Musaca de varza cu carne tocata

29 October 2012

Musaca de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval, ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze. Inrgediente: 1 varza mare 300 g carne tocata 1 vanata mare 100 g cascaval 2 cepe rosii pasate cu blenderul busuioc…

Read more »

Dulceata de gogonele

29 October 2012

O reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie, baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa   Mod de preparare: Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…

Read more »

Vita cu sfecla

29 October 2012

O tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe. Ingrediente: 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit) 2 sfecle potrivite 1 gulie maricica 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1 cana cu vin 3-4 catei de usturoi…

Read more »

Salata de fasole cu fenicul

29 October 2012

Salata de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei iute 1 bulb de fenicul 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei de masline…

Read more »

Legume gratinate cu orez

29 October 2012

O reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati 1 vanata, taiata cuburi 450 g rosii proaspate, tocate (sau o conserva de 400 g de rosii tocate) 200 g orez pentru…

Read more »

Corabioare cu mere

29 October 2012

O reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi 2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare:…

Read more »

Fenicul cu sos de capere

29 October 2012

O reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie, smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 1 lamaie 200 ml smantana 2 galbenusuri fierte tare 1 ou 1 lingurita faina sau amidon 2 linguri capere murate 100 ml vin alb sare piper   Mod…

Read more »

Conopida la borcan

29 October 2012

Conopida la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze de telina frunze de patrunjel aspirina   Mod de preparare: Cantităţile sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute…

Read more »

Tarta savuroasa cu mere

28 October 2012

Tarta savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt, ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura: 60 g martipan…

Read more »

Chec de linte

28 October 2012

Chec de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin, praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie sau galbena 500 ml supa de legume 1 lingura otet de mere 1 frunza de dafin 1 fir de praz taiat fin 125…

Read more »

Marmelada de macese

28 October 2012

O reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg macese 1 kg zahar 1 lamaie   Mod de preparare: Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la fiert…

Read more »

Biban şi fructe de mare în stil italian

28 October 2012

O reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin, creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2…

Read more »

Mancare de ceapa

28 October 2012

O reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin, zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g ceapa 4 linguri ulei 2 foi de dafin 1 lingura zahar 2 linguri miere 4 linguri otet de vin rosu coaja de lamaie sare   Mod de preparare:…

Read more »

Paine din dovleac cu nuci

28 October 2012

Paine din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara, unt, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g cubulete de dovleac 350 g faina de grau 100 g nuci 3 linguri zahar 1 lingurita nucsoara rasa 50 g unt 3 oua 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat sare  …

Read more »

Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos

28 October 2012

O reteta savuroasa de supa de dovleac, linte si lapte de cocos din: ulei de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric, linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte, tocat 200 g morcovi, taiati cubulete 1…

Read more »

Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan

28 October 2012

Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa verde, unt si faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovaz 400 ml lapte 2 oua 2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 lingura praf de copt 150 g telemea 1 lingurita susan…

Read more »

Zacuscă cu morcovi

28 October 2012

Zacuscă cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2 1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa   Mod de preparare: Morcovii şi…

Read more »

Fajitas cu pui

28 October 2012

Fajitas cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes, sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar, ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie potrivita 2 piepti e pui fara oase si piele 1 lingrita paprika…

Read more »

Piure de dovleac

28 October 2012

Piure de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara. Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura faina 100 ml vin alb frunze de marar sare…

Read more »

Friptura de vita si cartofi cu patrunjel

28 October 2012

O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de vita, piper, unt si salata. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 legatura…

Read more »

Paine cu măsline

28 October 2012

O reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba, faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 400 g fainaalba 250 g faina integrala 1 lingurita de sare 4 linguri ulei de masline 100 g masline negre fara samburi 80 g…

Read more »

Rosii in borcan

28 October 2012

Rosii in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare conservat   Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile curăţate şi…

Read more »

Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci

28 October 2012

O reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt, ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua, parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2 linguri ulei de măsline sare, piper…

Read more »

Sufleu de cartofi

28 October 2012

O reteta savuroasa de Sufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline, mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si masline negre. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja 5 linguri ulei de masline 180 g mozzarella light 5 rosii 400 g sunca de pui afumata 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano…

Read more »

Retete de post: Gălbiori cu praz

28 October 2012

O reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri de ulei 60 g unt 125 ml supă de legume 2 linguri de oţet balsamic sare piper zahăr…

Read more »

Muraturi: Vinete murate

28 October 2012

Vinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare apa si ardei iute. Ingrediente:  5 kg vinete 5 pahare frunze de telina taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa ardei iute dupa gust   Mod de preparare: Speli vinetele şi le crestezi în lungime.…

Read more »

Dovlecei umpluti cu piept de pui

28 October 2012

O reteta savuroasa de Dovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei, cuscus, ardei, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, curry, boia, lapte acru si supa de pasare. Ingrediente: 4 dovlecei 50 g cus-cus 150 g piept de pui 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi…

Read more »

Chili cu verdeturi

28 October 2012

O reteta de Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2 ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din doua 1 lingura de ghimbir proaspat,…

Read more »

Linte cu telina si usturoi

28 October 2012

Linte cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat 3 linguri ulei 1 lingura otet 3 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: >Puneţi lintea la fiert în apă cu…

Read more »

Rulouri lipicioase cu curmale

28 October 2012

Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14 g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1 ou mare, batut 200…

Read more »

Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote

28 October 2012

Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote din: muschi de vita, morcovi, dovlecel, sparanghel, ardei gras, rosii cherry, tagliatelle, sweet chilli, ghimbir, usturoi, patrunjel, vin si ulei de masline. Ingrediente: 150 g muschi de vita 30 g morcovi 30 g dovlecel 30 g sparanghel 30 g ardei gras 50 g rosii cherry 120 g…

Read more »

Roşii cherry murate

28 October 2012

Roşii cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet sare apa   Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un prosop. într-o…

Read more »

Placinta cu fructe in crusta crocanta

28 October 2012

Placinta cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure, coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50 g mure 100 g c

Somon teriyaki cu sparanghel

28 October 2012

O reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…

Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura

27 October 2012

O reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata. Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1 1/3 lingura de cafea instant ¾ cană de apă caldă 8 albusuri…

Read more »

Ceafa cu broccoli la cuptor

27 October 2012

Ceafa cu broccoli la cuptor din: ceafa, broccoli, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2-3 bucati ceafa pentru gratar 1 buchet de broccoli 200 ml smantana pentru gatit sare piper   Mod de preparare: Pui ceafa pe gratar, sarata si piperata. Fierbi separat broccoli desfăcut bu­cheţele, apoi îl strecori şi aşezi broc­coli într-un vas pe care…

Read more »

Castraveti cu ou

27 October 2012

Castraveti cu ou din: castraveti, rosii, galbenusuri, smantana, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4-5 castraveti potriviti ca marime 2 rosii 2 galbenusuri 100 ml smantana lichida marar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă şi îi tai felii subţiri. Căleşti castraveţii în unt şi apoi adaugi 2 roşii tăiate cubuleţe.…

Read more »

Rulada savuroasa cu ciocolata

27 October 2012

Rulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao 2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…

Read more »

Salata cu somon si sfecla rosie

27 October 2012

Salata cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat 1 lamaie…

Read more »

Cupolă din vinete

27 October 2012
Cupolă din vineteO reteta delicioasa de Cupolă din vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, morcovi, rosie, castraveti, mioneza, usturoi si ulei. Ingrediente: 2 vinete medii 1 ceapa 1 ardei gras 2 morcovi 1 rosie mare 2 castraveti 70 g maioneza 2 catei usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în felii subţiri…

Read more »

Ciorba cu castraveti acri

27 October 2012

O reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi, ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…

Read more »

Budinca de caramel

27 October 2012

O reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel: 12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta  …

Read more »

Friptura de vita cu cartofi

27 October 2012

Friptura de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cartofi, unt si rozmarin. Ingrediente: 800 g pulpa de vita cu cartofi 100 g unt 200 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 500 g cartofi cu coaja rosie 50 g unt rozmarin proaspat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Tocanita de fasole cu conopida

27 October 2012

O reteta gustoasa de Tocanita de fasole cu conopida din: conopida, morcovi, fasole, ceapa, pastarnac, telina, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 1 conopida medie 2-3 morcovi 200 g fasole boabe mari 1-2 cepe mari 1 pastarnac 1 telina mica 1 cana suc rosii verdeata   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar ţelina, păstârnacul…

Read more »

Rulada cu crema de sampanie

27 October 2012

Rulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema: 300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…

Read more »

Pateuri cu legume

27 October 2012

O reteta simpla si savuroasa de pateuri cu legume din: aluat, ardei capia, ceapa verde, usturoi, ciuperci, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 250 g ardei capia copt o legatura ceapa verde 3-4 catei usturoi 150 g ciuperci o lingura pesmet o legatura patrunjel sare piper negru macinat…

Read more »

Somon cu sos alb si tarhon

27 October 2012

Somon cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon   Mod de preparare: Se condimentează…

Read more »

Taitei soba cu creveti la cuptor

27 October 2012

Taitei soba cu creveti la cuptor din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere Doua lingurite de ulei…

Read more »

Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide

27 October 2012

O reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat 1 bucată mare de radacina…

Read more »

Scoici cardium şi melci de mare

27 October 2012

Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor…

Read more »

Scrumbie cu ghebe

27 October 2012

O reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie, castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Budincă de orez cu dulceaţă de vişine

27 October 2012

O reteta savuroasa de Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez, lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g orez 600 ml lapte 200 g zahar 3 oua 50 g unt 150 g dulceata de visine 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Spălaţi orezul în 3-4…

Read more »

Chifle curcubeu

27 October 2012

Chifle curcubeu din: faina, faina cu seminte si cereale integrale, drojdie, fulgi de ovaz, mix de seminte, nuci, bicarbonat de sodiu, unt, lapte, dovlecei, morcovi, sfecla si lapte. Ingrediente: 250 g de faina, plus extra pentru pudrat 250 g de faina pentru paine 500 g de faina cu seminte si cereale integrale 7 g de…

Read more »

Prepeliţă cu sos de coniac

27 October 2012

O reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din: prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi, unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 4 prepelite sau un pui mai mare sare grunjoasa 2-3 linguri zahar tos 100 ml coniac piper negru macinat 50 g ghimbir 2-3 catei de…

Read more »

Spanac cu naut si chorizo

27 October 2012

Spanac cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa, usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le rupi tulpinile.…

Read more »

Roşii afumate

27 October 2012

O reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute cu burgeri, pui,…

Read more »

Pizza de Florentina

27 October 2012

Pizza de Florentina din: sos de tomate, spanac, ciuperci, cascaval, oua, ulei vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 6 linguri sos de tomate 200 g spanac proaspat 100 g ciuperci champignon 50 g cascaval/parmezan 4 oua ulei vegetal piper negru macinat sare pentru aluat: un pahar faina o lingurita drojdie…

Read more »

Tartă cu mure şi cremă de vanilie

27 October 2012

Tartă cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de tarta, faina, nucsoara, scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de vanilie si mure. Ingrediente: 500 g aluat de tarta putina faina, pentru presarat putina nucsoara rasa 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra pentru umplutra: 100 g de zahar 200 ml de smantana pentru frisca 200 ml de…

Read more »

Pui cu ardei

27 October 2012

Pui cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare, boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa. Ingrediente: 8 portii de carne de pui 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina) 3 linguri unt 2 foi de dafin cuisoare boabe de piper 1 lingura boia 1 lingura faina 250 ml…

Read more »

Costiţe de miel în sos de vin

27 October 2012

O reteta de Costiţe de miel în sos de vin din: costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa, piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si rozmarin. Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o lingura miere 75 g unt 4-5…

Read more »

Porumb copt cu ciuperci

27 October 2012

O reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din: porumb, apa, lapte, unt si ciuperci. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 6 pahare cu apa 1 pahar cu lapte 50 g unt 12 ciuperci albe, mici   Mod de preparare: Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva foi exterioare. Boabele trebuie…

Read more »

Ficatei de pui pane

27 October 2012

Ficatei de pui pane din: ficatei de pui, faina, oua, ulei, condimente si lamaie. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 150 g faina 2 oua 150 ml ulei 1 lingurita amestec condimente uscate 1 lamaie condimente   Mod de preparare: Bateţi ouăle, adăugaţi făină, 2-3 linguri de apă şi amestecaţi bine. Puneţi ficăţeii în apă…

Read more »

Ciorba de conopida cu costita

27 October 2012

Ciorba de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…

Read more »

Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză

27 October 2012

Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză din: dovlecei, bacon, crema de branza, ulei, otet balsamic, cimbru, rozmarin, busuioc si sare. Ingrediente: 2 dovlecei tineri 200 g de bacon, taiat felii subtiri 1 cutie crema de branza 2 linguri ulei 2 linguri otet balsamic cimbru, rozmarin sau busuioc sare   Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Placinta de toamna

27 October 2012

Placinta de toamna din: gutui, mere, pere, unt, pastaie de vanilie, scortisoara, zeama de lamaie, zahar, faina, aluat de tarta, ou si crema de vanilie. Ingrediente: 1,5 mix de gutui, mere si pere (5 mere, 2 pere si 2 gutui) 25 g de unt 1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime, cu semintele scoase 2…

Read more »

Supa de sfecla cu iaurt

27 October 2012

Supa de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii, supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa 400 g rosii decojite, di

Muschi de vita in sos de vin rosu

27 October 2012

O reteta savuroasa de Muschi de vita in sos de vin rosu din: muschi de vita, miere, vin rosu, usturoi, piper, ulei de masline, sare, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare grunjoasa, unt si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita o lingura miere 250 ml vin rosu demisec 2-3 catei usturoi piper negru…

Read more »

Reteta zilei: Ardei grasi marinati

26 October 2012

Ardei grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi, zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6 linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă…

Read more »

Smoothie din fructe de pădure

26 October 2012

Smoothie din fructe de pădure din: lapte de migdale, ameste de fructe de padure si sirop agava. Ingrediente: 500 ml lapte cu migdale 200 g amestec de fructe de padure (zmeura, afine, mure etc) 1 lingurita sirop agava   Mod de preparare: 200 g de fructe de padure se spala bine si se dau la…

Read more »

Salata cu avocado si andive

26 October 2012
Salata cu avocado si andiveO reteta delicioasa de salata cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa, mazare, porumb, morcov, telina, smantana, maioneza, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână 100 g maioneză 2 ouă fierte…

Read more »

Rulada de curcan

26 October 2012

O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: carne de curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g brânză telemea  rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Taie pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate uşor…

Read more »

Piept de pui aromat

26 October 2012

O reteta delicioasa de piept de pui cu: miere, boia dulce, curry, castravete, ardei gras, ciuperci, rosii, salata, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingurita de miere 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1 castravete 1 ardei gras 2 ciuperci 2-3 rosioare 1 salata scortisoara sare piper ulei…

Read more »

Rulouri cu cartofi

26 October 2012

O reteta delicioasa de rulouri cu: bacon, ardei gras, usturoi, ceapa, cartofi, sare, ulei. Ingrediente: 200 g bacon 1 ardei gras 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 5-6 cartofi mici sare ulei   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi taie-i în cubuleţe potrivite. Pune-i să fiarbă în apă clo­cotită cu un praf de sare şi…

Read more »

Retete internationale: Boeuf Bourguignon

26 October 2012

O reteta de boeuf burguignon din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui 10g concentrat de vită (demi-glace) cimbru foi…

Read more »

Crema de rosii

26 October 2012

O reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov, ceapa, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 2 morcovi 1 ceapă potrivită unt şi smântână, opţional sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă. Se trec prin sită pentru a…

Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

26 October 2012

O reteta delicioasa de nuga cu: ou, miere, zahar, fructe confiate, stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou 200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana   Mod de preparare: Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă…

Read more »

Retete savuroase: Tarta cu branza

26 October 2012

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc. Ingrediente blat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3 ouă 10 roşii cherry…

Read more »

Clătite umplute cu sos şi porumb

26 October 2012

Clătite umplute cu sos şi porumb din: oua, lapte, apa minerala, faina, ulei, sare, ceapa, ulei, suc de rosii, boabe de porumb, cimbru, condiment, carnati, zahar, cascaval si unt. Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte 100 ml apă minerală 200 g făină 2-3 linguri ulei 1 praf de sare Pentru umplutură și decor: 1 ceapă…

Read more »

Peste picant

26 October 2012

O reteta delicioasa de peste cu: conopida, broccoli, morcov, arde gras, ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute, cuisoare, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele conopida si broccoli 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi cimbru maghiran busuioc 1 ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie   Mod de preparare:…

Read more »

Scoici cu manzanilla

25 October 2012

Acest preparat culinar se numără printre preferinţele clienţilor din fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este foarte simplu, dar pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc puţin în ulei usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry manzanilla sec. In sosul astfel obţinut se fierb scoicile câteva minute, pânâ…

Read more »

Tort cu grepfrut şi mac

25 October 2012

Tort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt. Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina, plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de vanilie 1 1/2 lingurita…

Read more »

Somon pe pat de praz

25 October 2012

O reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper. Ingrediente: 400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri ulei din samburi de struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi piper proaspat macinat   Mod…

Read more »

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere

25 October 2012

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1 ceapa mare, feliata fin 6 felii de bacon afumat, tocate 2 linguri smantana pentru gatit 200 g de branza Gruyere, rasa patrunjel tocat,…

Read more »

Lipie cu pui şi legume

25 October 2012

Lipie cu pui şi legume din: piept de pui, morcovi, gulie, smantana, salata verde, slipii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de puidezosati 2 morcovi 1 gulie 2 linguri smantana 1 salata verde 4 lipii sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează carnea; se unge…

Read more »

Retete de post: Parjoale de post

25 October 2012

Parjoale de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet, faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi 160 ml ulei 100 g pesmet 100 g faina 1 legatura marar condimente   Mod de preparare: Căliţi în ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi…

Read more »

Ciorba de ciuperci

25 October 2012

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Cu­răţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt,…

Read more »

Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc

25 October 2012

Dressing cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar, usturoi, sare, piper si legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc degresat 1/2 cană nuci, plus mai mult pentru garnitura 3 linguri de marar proaspat tocat 1 lingurita usturoi tocat proaspat Sare si piper dupa gust Legume proaspat tăiate   Mod de preparare: Se toarnă iaurtul grecesc, nucile,…

Read more »

Sandviş cu ton

25 October 2012

Sandviş cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de secara, branza de vaci, salata eisber, sare, piper si morcov. Ingrediente: 1 conserva ton (bucata intreaga) 2 linguri iaurt gras 4 rosii 8 felii paine de secara 2 linguri branza de vaci 8 frunze salata eisberg sare piper 1 morcov   Mod de preparare: Se scurge…

Read more »

Căpşunată

25 October 2012

Căpşunată din: capsune, zahar, apa si alcool. Ingrediente: 3 kg căpşune 2 kg zahăr 10 l apă 1 l alcool sau palincă tare   Mod de preparare: Speli căpșunele bine, le cureți de codițe și le pui în straturi într-o damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2 zile. Din când…

Read more »

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie

25 October 2012

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspat 3 linguri sos de soia 1 lingurita zahar 80 ml apa 60 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita praf de usturoi sare pentru garnitura: legume 1…

Read more »

Bors de vitel

25 October 2012

O reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 150 g…

Read more »

Cotlet de porc cu cartofi

25 October 2012

Cotlet de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata, branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8 cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente   Mod de preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…

Read more »

Tortillas cu sunca

25 October 2012

Tortillas cu sunca din: castravete, salata verde, rosii, sunca, tortillas si branza de vaci. Ingrediente: 1 castravete 1 capatana salata verde 4 rosii 100 g sunca 4 tortillas sau clatite gata preparate 80 g branza de vaci   Mod de preparare: Se decojeste castravetele, se curata de seminte si se taie pulpa betisoare. Se raie…

Read more »

Orez picant cu tofu

25 October 2012

Orez picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute, pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 140 g de orez basmati 2 oua 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei iute, tocat (cu tot cu seminte) 2 linguri…

Read more »

Budincă de vanilie şi ciocolată

25 October 2012

O reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola esenta de vanilie sare pentru budinca…

Read more »

Grătar de cod cu orez

25 October 2012

O reteta de Grătar de cod cu orez din: fileuri de cod, lamaie, orez, iaurt, frunze de menta si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lamaie 4 linguri orez 4 linguri iaurt cateva frunze de menta sare   Mod de preparare: Peştele spălat, uscat şi porţionat se înfige pe ţepuşe care se frig 3…

Read more »

Tocanita de hribi

25 October 2012

Tocanita de hribi din: hribi, ceapa, rosii, ulei, cimbru, boia si condimente. Ingrediente: 1,5 kg hribi proaspeti 3 cepe 5 rosii 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita boia de ardei dulce condimente   Mod de preparare: Curăţaţi hribii, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi tăiati-i în bucăţi potrivite. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…

Read more »

Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju

25 October 2012

Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju din: ulei, ceapa, caju, orez basmati, conopida, sos curry, naut si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa, tocata 100 g de caju 200 g de orez basmati 400 g de conopida, taiata in bchetele 400 g de sos curry (sau pasta din…

Read more »

Ciorba gustoasa de legume

25 October 2012

Ciorba gustoasa de legume din: conopida, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, gogosar, gulie, cartofi, patrunjel, ulei, condimente si bors. Ingrediente: 1 conopida mica 1 telina mica 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras verde 1 gogosar 1 gulie 2 cartofi 1 legatura patrunjel 50 ml ulei condimente bors   Mod…

Budinca de vanilie cu zmeura

25 October 2012

Budinca de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar 25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata   Mod…

Read more »

Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru

25 October 2012

Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru din: pesti, lamaie, cartofi, usturoi, cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 4 pesti 1 lamaie 1 kg cartofi 3 catei usturoi 2 crengute de cimbru cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se curăţă. Peştele se spală, se usucă…

Read more »

Friganele cu banane prajite

25 October 2012

O reteta gustoasa de Friganele cu banane prajite din: franzela, banane, oua, zahar brun, unt si scortisoara. Ingrediente: 8 felii franzela 4 banane 3 oua 100 g zahar brun 100 g unt 1 lingura scortisoara rasa   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu un praf de sare, apoi treceţi feliile de pâine prin ou şi…

Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac

25 October 2012

O reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun, boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne. Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura praf…

Read more »

Sarmale cu carne de porc

25 October 2012

Sarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa verde…

Read more »

Varza calita cu carnati

25 October 2012

Varza calita cu carnati din: varza murata, carnati, ceapa, ulei, morcov, pasta de tomate, marar, boabe de piper, foi de dafin si condimente. Ingrediente: 2 verze murate 600 g carnati 2 cepe 100 g ulei 1 morcov 2 linguri pasta de tomate 1 legatura marar 1 lingurita boabe de piper 2 foi de dafin condimente…

Read more »

Pastrav cu legume al dente

25 October 2012

Pastrav cu legume al dentedin: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât mai fine, iar broccoli se rupe în…

Read more »

Piept de pui in sos

25 October 2012

Piept de pui in sos din: piept de pui, sare, piper, cimbru, zucchini, ceapa rosie, usturoi, suc de rosii, marar, ulei de floarea soarelui si unt. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negrumacinat cimbru verde si uscat 4 zucchini 2 cepe rosii 4 catei usturoi 300 ml suc rosii o legatura marar ulei…

Read more »

Dulceata de castane

25 October 2012

O reteta simpla si savuroasa de Dulceata de castane din: castane, zahar, vanilie si rom. Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar vanilie rom   Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta…

Read more »

Retete de post: Orez cu legume si caju

25 October 2012

Orez cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei, ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g orez cu bobul subtire 200 g caju prajit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucsoara piper alb si negru macinat sos de soia…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne

25 October 2012

Ardei umpluţi cu carne din: chifle, lapte, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, carne tocata, oregano, rosii, foi de dafin, boabe de piper si enibahar. Ingrediente: 2 chifle vechi de-o zi 100 ml lapte 2 cepe 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g carne tocata mixta (vita si porc) 4…

Read more »

Ciorba delicioasa de potroace

25 October 2012

Ciorba delicioasa de potroace din: aripioare de pui, ceapa, ulei, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, fidea, bors, leustean, patrunjel si condimente. Ingrediente: 800 g aripioare de pui 3 cepe 50 ml ulei 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 4 cartofi 6 rosii 150 g fidea bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel condimente…

Read more »

Carnaciori cu legume la cuptor

25 October 2012

Carnaciori cu legume la cuptor din: carnati, cartofi, praz, morcovi, supa de legume, foi de dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curata prazul, taie-l rondele si caleste-l in putin…

Read more »

Coulibiac

24 October 2012

Deşi la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o variantă a somonului en croute. Pentru acest fel de mâncare…

Read more »

Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel

24 October 2012

O reteta gustoasa de Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel din: spaghete, ulei de masline, ceapa, stafide, supa de legume, parmezan, nuci si patrunjel. Ingrediente: 300 g de spaghete 2 linguri ulei de masline 2 cepe feliate 5 linguri de stafide 250 ml supa de legume 50 g de parmezan ras 5 linguri de nuci…

Read more »

Cotlet de porc cu legume

24 October 2012

O reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…

Read more »

Tort cu alune şi ghimbir

24 October 2012

Tort cu alune şi ghimbir din: oua, alune de padure, biscuiti de ovaz, faina, zahar praf, zahar vanilat, lamaie, ghimbir, gem de coacaze, cognac, ghimbir, ciocolata de menaj si gem de caise. Ingrediente: blat: 10 oua 300 g alune de padure neprajite 50 g pesmet din biscuiti de ovaz 1 lingura faina 300 g zahar…

Read more »

Papricas gustos de pui

24 October 2012

Papricas gustos de pui din: pui, ulei, ceapa, slanina, supa de pui, boia dulce, bulion si condimente. Ingrediente: 1 pui 1 lingura ulei 3 cepe mari 100 g slanina 2 cesti supa de pui 1 lingurita boia dulce 1 lingura bulion condimente   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite. Tocaţi ceapa mărunt şi…

Read more »

Ciorba de sfecla rosie

24 October 2012

O reteta savuroasa de ciorba de sfecla rosie din: sfecla rosie, ceapa, pastarnac, morcovi, telina, cartofi, frunze de telina, bors si condimente. Ingrediente: 4 sfecle rosii copate 2 cepe 2 radacini de pastarnac 2 morcovi 1 telina mica 3 cartofi 1 legatura frunze de telina bors condimente   Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi-o în…

Read more »

Placinta cu gutui si ghimbir

24 October 2012

Placinta cu gutui si ghimbir din: faina, unt, galbenusuri, zahar, lamaie, zahar vanilat, scortisoara, ghimbir si sare. Ingrediente:  250 g faina 100 g unt 2 galbenusuri 700 g cubulete de gutui 130 g zahar 1 lamaie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa 1 lingurita ghimbir ras sare   Mod de preparare: Amestecaţi cu…

Read more »

Dhal aromat si cremos

24 October 2012

Dhal aromat si cremos din: boabe de mustar, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, linte rosie si lapte de cocos. Ingrediente: 2 lingurite boabe de mustar 2 lingurite seminte de chimion 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 4 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir proaspat de…

Read more »

Ravioli cu nuci si salvie

24 October 2012

Ravioli cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 2 oua 1 galbenus 1 lingura ulei de masline 50 g rosii conservate in ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nuca 1 albus salvie 4 linguri…

Read more »

File de salau la tigaie

24 October 2012

O reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 catei usturoi…

Read more »

Prăjitură cu brânză si menta

24 October 2012

Prăjitură cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie pentru copt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 350 g faina o cutie iaurt natural un praf sare pentru umplutura: 400 g branza de vaci 250 g zahar coaja de…

Read more »

Iahnie delicioasa de fasole

24 October 2012

Iahnie delicioasa de fasole din: fasole, sare grunjoasa, piper, foi dafin, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, pasta de rosii, sare, cimbru, carnati si usturoi. Pentru o fasole reuşită şi foarte gustoasă, este bine ca boabele să stea aproximativ 10-15 ore la înmuiat, într-un bol cu apă şi cu un praf de bicarbonat. Ingrediente: 800…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta

24 October 2012

O reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos si ceapa rosie. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 5-6 linguri de ulei de măsline Sare și piper negru proaspăt macinat 1 ceasca grau ricotta 1 lingură oțet 1 lingură de apă 1/2…

Read more »

Ciolan cu rozmarin si ardei

24 October 2012

O reteta gustoasa de Ciolan cu rozmarin si ardei din: ciolan, vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, boia si suc de rosii. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o ceapa rosie 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru…

Read more »

Cartofi copţi cu chilli vegetarian

24 October 2012

Cartofi copţi cu chilli vegetarian din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie, ardei gras, condimente cajun, fasole, supa de legume, ciocolata si smantana. Ingrediente: 4 cartofi medii, curatati, fiecare taiati in 8 felii, pe lung 4 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata grosier 1 ardei gras galben, tocat grosier 1 lingura de condimente…

Read more »

Cannelloni umplute cu ricotta

24 October 2012

O reteta delicioasa de Cannelloni umplute cu ricotta din: ceapa, usturoi, ciuperci, unt, ruccola, ou, branza ricotta, faina, lapte, nucsoara, parmeazan, cannelloni, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri unt 200 g ruccola 1 ou 200 g branza ricotta sau urda 1 lingura faina 400 ml…

Read more »

Tarte cu sunca si mozzarella

24 October 2012

Tarte cu sunca si mozzarella din: unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii cherry, bacon, mozzarella, cimbru, pesmet si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt o lingurita chimen un praf sare 4 linguri smantana sau iaurt 300 g faina pentru umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g bacon 300 g mozzarella busuioc proaspat cimbru uscat si…

Read more »

Linguine cu lămâie

24 October 2012

Linguine cu lămâie din: ceapa rosie, ulei de masline, chilli, paste, linguine, sare, piper, piept de pui, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 lingura ulei de masline 1 praf chilli 300 g paste lungi (linguine) sare piper 2 piepti de pui 1 lamaie 1 mana de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Strudel cu struguri si stafide

24 October 2012

Strudel cu struguri si stafide din: faina, oua, stafide, boabe de struguri, biscuiti, zahar, unt, ulei de masline, zahar praf si sare. Ingrediente: 500 g faina 4 oua 60 g stafide inmuiate in 100 ml coniac 1,5 – kg boabe de struguri negri 125 g biscuiti din cereale fara crema 250 g zahar 125 g…

Read more »

Ciorba de vita cu ciuperci

24 October 2012

O reteta gustoasa de Ciorba de vita cu ciuperci din: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors, leustean, praz, ardei verde, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 200 g ciuperci 3 cartofi un litru bors o legatura leust

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: