RSS

Retete usoare #89

23 Ian

Retete usoare:

Limonada cu mure

2 October 2012
Limonada cu murePortioneaza in 4 pahare 150 g mure, 2 linguri zeama de lamaie, 8 linguri zahar tos si o mana de frunze de menta. Zdrobeste cu sucitorul, adauga gheata zdrobita si completeaza cu apa minerala carbogazoasa.

Read more »

Morcovi întregi la cuptor

2 October 2012
Morcovi întregi la cuptorMorcovi întregi la cuptor din: morcovi, ulei de masline, otet de vin rosu cu ierburi aromate, sare de mare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 750 g morcovi tineri, de culori diferite dacă e posibil, spălaţi şi răzuiţi de coajă ulei de măsline oţet de vin roşu sau cu ierburi aromate sare de mare şi piper…

Read more »

Ciorba cu zer

2 October 2012
Ciorba cu zerO reteta de ciorba cu zer din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa) o mana de mazare o mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1…

Read more »

Clatite cu svaiter

2 October 2012
Clatite cu svaiterO reteta de clatite cu svaiter din: faina, oua, svaiter, apa, unt si piper. Ingrediente: 300 g faina 3 oua 350 g svaiter 1 l apa 3 linguri unt piper   Mod de preparare: Fierbi apa cu untul şi adaugi toată făina, amestecând re- ipede pe foc, până devine o pastă fină care se desprin­de…

Read more »

Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru

2 October 2012
Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandruSos de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras, ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente: brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat 1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…

Read more »

Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri

2 October 2012
Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluriSufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri din: cartofi, bacon, salam, sunca, margarina, ceapa, ardei gras, smantana, oua, ciuperci, cascaval, mustar, patrunjel, maghiran, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g bacon 200 g salam 200 g sunca 1 margarina 2 cepe 1 ardei gras rosu (sau capia sau gogosar) 200 g smantana degresata…

Read more »

Castraveti în saramură

2 October 2012
Castraveti în saramurăO reteta de castraveti in saramura din: castraveti, boabe de mustar, usturoi, sare grunjoasa, marar uscat, tarhon, hrean si dafin. Ingrediente: castraveti mici boabe de mustar usturoi sare grunjoasa marar uscat tarhon hrean dafin   Mod de preparare: Pune pe fundul fiecărui borcan (de minimum 700 g şi cu gura mai largă) mărar uscat, frunze…

Read more »

Sos puttanesca proaspat

2 October 2012
Sos puttanesca proaspatPune intr-un bol mare 250 g de rosii cherry tocate, 2 linguri de capere, 1/2 catel de usturoi zdrobit, 1 ardei iute tocat fin, 12 masline verzi tocate, 1 legatura mica de patrunjel si zeama de la 1 lamaie. Adauga 3 linguri ulei de masline, asezoneaza si amesteca bine.

Read more »

Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi

2 October 2012
Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoiPui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi din: pui, rosii, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 1 pui 7-8 rosii coapte bine 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Puiul îl ungi cu puţin ulei, îl sărezi şi îl pui pe grătar. Aşezi roşiile pe lângă pui, pe grătar…

Read more »

Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

2 October 2012
Friptură de porc şi salată de mere cu ardeiO reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara 50…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere

1 October 2012
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miereO reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din: piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline. Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete ulei de măsline   Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet de pui piept cu sare…

Read more »

Retete culinare: Salată de fasole verde

1 October 2012
Retete culinare: Salată de fasole verdeO reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si boabe de mustar. Ingrediente: 450 g fasole verde, curatta 4 cepe, tocate fin 1 1/2 lingura ulei de masline 3 linguri otet de vin rosu 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura boabe de mustar…

Read more »

Pateuri cu brânză

1 October 2012
Pateuri cu brânzăO reteta simpla de pateuri cu branza din: faina, untura, ou, drojdie, sare, lapte, branza, chimen si ou. Ingrediente: 700 g faina 250 g untura 1 ou 1 cub drojdie sare si lapte cat cuprinde pentru umplutura: branza chimen 1 ou   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi faci un aluat pe care îl laşi…

Read more »

Morcovi la cratita

1 October 2012
Morcovi la cratitaO reteta de morcovi la cratita din: morcovi, unt, foid e dafin, sare de mare si piper. Ingrediente: 800 g morcovi mijlocii, curatati un cub de unt cateva foi de dafin sare de mare si piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Tăiaţi morcovii pe lungime în bucăţi de circa 6 cm, apoi găsiţi…

Read more »

Ciuperci cu praz la cuptor

1 October 2012
Ciuperci cu praz la cuptorO reteta de ciuperci cu praz la cuptor din: broccoli, praz, ciuperci, orez, oua, smantana, ulei, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 broccoli 1 praz 10 ciuperci pleurotus 2 cani orez 4 oua fierte 1 ou crud 4 linguri smantana ulei sare piper cascaval ras   Mod de preparare: Tai prazul şi îl căleşti în…

Read more »

Pate de patrunjel

1 October 2012
Pate de patrunjelO reteta de pate de patrunjel din: patrunjel, branza de vaci, unt, ulei, ceapa, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 radacini de patrunjel date pe razatoarea mica 200 g branza de vaci proaspata 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt zeama de la 1/2 lamaie patrunjel verde tocat   Mod de…

Read more »

Cocktail Daiquiri cu votca si zmeura

1 October 2012
Cocktail Daiquiri cu votca si zmeuraFierbe un sirp de 100 ml apa si 125 g zahar tos. Lasa sa se raceasca complet. In tocatorul electric marunteste 250 g zmeura, 150 ml votca, zeama de la 2-3 lamai; adauga siropul. Toarna in pahare pline cu gheata zdrobite si serveste sau marunteste cu gheata pentru a obtine Daiquiri granita.

Read more »

Platica la cuptor cu cartofi

1 October 2012
Platica la cuptor cu cartofiExistă mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană, unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al forno. Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri. Uneori, peştele se acoperă cu un strat…

Read more »

Murături bulgăreşti

1 October 2012
Murături bulgăreştiO reteta de muraturi bulgaresti din: conopida, morcovi, gogosari, telina, usturoi, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, otet de mere si apa. Ingrediente: conopida morcovi gogosari telina usturoi sare grunjoasa (20 g/1 kg legume) zahar (40 g/1 kg legume) foi de dafin (1 frunza/1kg legume) piper boabe otet de mere (200 ml/1kg legume) apa…

Read more »

File de porc cu castraveti

1 October 2012
File de porc cu castravetiO reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir, susan…

Read more »

Buseuri de mini burgeri

1 October 2012
Buseuri de mini burgeriO reteta de Buseuri de mini burgeri din: ulei de masine, ceapa rosie, carne de vita, ansoa, pesmet, rozmarin, castravete, marar, otet, zahar, sare, chifle si sos tzatziki. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, mare, taiata bucati 400 g carne de vita tocata 1 conserva de ansoa, tocate 50 g pesmet…

Read more »

Tocană din carne de vită cu vin roşu

1 October 2012
Tocană din carne de vită cu vin roşuO reteta de Tocană din carne de vită cu vin roşu din: faina, sare, piper, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnac, supa de vita, vin rosu, foaie de dafin, verdeata si varza. Tocana e mai bună dacă o consumi a doua zi, astfel aromele au timp să se amestece si să se…

Read more »

Budinca cu ciuperci

1 October 2012
Budinca cu ciuperciO reteta delicioasa de budinca cu: cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, ceapa rosie, smantana, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…

Read more »

Macrou la gratar cu sos de ardei

1 October 2012
Macrou la gratar cu sos de ardeiO reteta de macrou la gratar cu sos de ardei din: fileuri de macrou, ulei, ciabatta, patrunjel, salvie, ardei capia, usturoi, condimente, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de macrou 2 linguri ulei 1 ciabatta, taiata orizontal in doua si apoi taiata in 3 felii, rumenite pentru sosul de ardei: 1…

Read more »

Copiii români beau sucuri de fructe… fără fructe!

1 October 2012
Copiii români beau sucuri de fructe… fără fructe!“De struguri”, “de portocale” etc. sunt băuturile care n-au văzut în viaţa lor fructul. Eticheta ne arată portocala, iar la ingrediente lipseşte complet Cea mai tare aberaţie în materie de alimentaţie: pe eticheta unui cunoscut suc vândut în România scrie cuvântul “STRUGURI”, iar pe partea cealaltă a sticlei, la ingrediente, lipseşte cu desăvârşire elementul esenţial…

Read more »

Carne stratificată cu şuncă si brânză

1 October 2012
Carne stratificată cu şuncă si brânzăCarne stratificată cu şuncă si brânză din: carne de porc, cascaval, sunca, bacon, oua, sare, piper, ulei, pesmet, maioneza, smantana, porumb, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel verde. Ingrediente: 15 felii carne de porc (sau pui) 15 felii cascaval 15 felii sunca presata cateva felii de bacon 3 oua intregi sare piper 2 linguri ulei…

Read more »

Amestec in otet

30 September 2012
Amestec in otetAmestec in otet din: castraveti, gogosari, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, piper boabe si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg castraveti 500 g gogosari 500 g ardei iuti 500 ml otet 1,5 l apa 2 linguri cu sare 4 linguri cu zahar piper boabe boabe de mustar   Mod de preparare: Spală castraveţii (alege-i…

Read more »

Pui aromat si fasole in stil toscan

30 September 2012
Pui aromat si fasole in stil toscanîncinge grătarul şi frige puiul câte 20-25 de minute pe fiecare parte, până devine auriu, crocant şi pătruns. Dacă ai un grătar cu capac, nu uita să îl foloseşti. Dacă nu ai aşa ceva, aşază peste pui o tavă adâncă sau un vas termorezistent. între timp, pregăteşte fasolea în cuptor ca în reţeta şi adaugă…

Read more »

Cocktail The Emmy

30 September 2012
Cocktail The EmmyO reteta simpla de Coctail The Emmy din: sampanie, suc de rodie, suc de lamaie, lichior si votca. Ingrediente: sampanie 1 ½ parti suc de rodie 1 ½ parti suc de lamaie 1 parte lichior St. Germain 1 ½ parti de votca   Mod de preparare: Combina toate ingredientele intr-un shaker, mai putin sampania, si…

Read more »

Frigărui din piept de pui

30 September 2012
Frigărui din piept de puiO reteta de frigarui din piept de pui: piept de pui, ceapa rosie, ardei grasi, ciuperci, dovlecei, vanata, rosii cherry si bete pentru frigarui. Ingrediente: 1 piept de pui pentru gratar 1-2 bucati ceapa rosie 2 ardei grasi 3-4 ciuperci 2 dovlecei 1 vanata 1 mana de rosii cherry bete pentru frigarui   Mod de…

Read more »

Tort cu pere

30 September 2012
Tort cu pereO reteta de tort de pere din: oua, pere, unt, lapte, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara, sare si ciocolata. Ingrediente: 3 oua 8 pere 120 g unt 120 ml lapte 150 g zahar 250 g faina 1 plic zahar vanilat 1 1/2 lingurite cu praf de copt scortisoara 1/2 lingurita cu sare…

Read more »

Rulouri de peste si sunca

30 September 2012
Rulouri de peste si suncaO reteta de rulouri de peste si sunca din: fileuri de pastrav, sunca de praga, zeama si coaja de lamaie, cimbru, hrean si tepuse de lemn. Ingrediente: 4 fileuri de pastrav 8 felii de sunca de Praga, pliate in doua pe lungime 1/2 lamaie, zeama si coaja cateva fire de cimbru, tocat 2 linguri hrean…

Read more »

Retete savuroase: Vinete umplute

30 September 2012
Retete savuroase: Vinete umpluteO reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, rosii, muschiulet, cascaval, sare, piper, usturoi, condimente, legume deshidratate si ulei de masline. Ingrediente: 1 vanata mai mare 3 vinete mai mici si subtiri 2 ardei verzi, 2 rosii 400 g rosii in bulion cateva felii de muschiulet

Saramura de pui cu rosii

30 September 2012
Saramura de pui cu rosiiO reteta de saramura de pui cu rosii din: carne de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, concentrat de legume, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de pasare 100 g ceapa 400 g ardei gras 450 g rosii proaspete sau in bulion 1 lingurita concentrat de legume 2 catei de usturoi 1 legatura mica de…

Read more »

Musaca de telină

30 September 2012
Musaca de telinăO reteta de musaca de telina din: carne tocata, telina, ceapa, ardei, rosii, sare, bulion, oua, smantana, piper, verdeata, faina, ulei si supa de carne. Ingrediente: 750 g carne tocata amestec 6-8 teline 2 cepe 1 ardei 1/2 kg rosii sare 1 lingura bulion 2 oua 2-3 linguri smantana piper verdeata (marar si patrunjel) 3…

Read more »

Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură

30 September 2012
Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeurăTurn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură din: albusuri, unt, faina, zahar, rom, extact de vanilie, ricotta, coaja de lamaie, zahar brun, zmeura, limes si dulceata de zmeura. Ingrediente: 5 albusuri 160 g unt cu 82% grasime, topit 150 g faina 150 g zahar fin 1 lingura de rom 1 lingurita extract de…

Read more »

Aripioare în stil mediteranean

30 September 2012
Aripioare în stil mediteraneanO reteta de aripioare in stil mediteranean din: aripioare de pui, masline, ulei de masline, rozmarin, salvie, usturoi, lamaie, zeama de lamaie, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 10 aripioare de pui 200 g masline 5-6 linguri ulei de masline 1 crenguta rozmarin 1 crenguta de salvie 1 capatana de usturoi 3 catei de…

Read more »

Arancini

30 September 2012
AranciniArancini este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată), mozzarella şi mazăre boabe. Numele derivă din culoarea tipică ce seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile pot fi întâlnite şi cu o formă conică. Ingrediente:…

Read more »

Sos picant de ardei

30 September 2012
Sos picant de ardeiO reteta de sos picant de ardei din: rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, usturoi, telina, cuisoare, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 kg roşii 1 kg ardei capia roșu și verde 7 cepe 7 ardei iute 5 căței de usturoi frunze de ţelină cuişoare sare piper 300 ml ulei   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Friptura de porc marinata

30 September 2012
Friptura de porc marinataO reteta de friptura de porc marinata din: muschi de porc, arahide, cimbru, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos de stridii, usturoi, chimbir si chilli. Ingrediente: 2 bucati muschi file de porc, taiat felii de 1,5 cm grosime 50 g arahide, rumenite cateva fire de cimbru pentru marinata: 1 lingura ulei de floarea…

Read more »

Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure

30 September 2012
Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădureClătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure din: oua, faina, lapte, zahar vanilat, ulei, sare, praf de copt, mascarpone, rom, zahar brun si fructe de padure. Ingrediente: 3 oua 350 g de faina 400 ml de lapte integral 1 lingurita de zahar vanilat 1 lingura de ulei 1 praf de sare 1 varf de…

Read more »

Granita cu piersici si kiwi

30 September 2012
Granita cu piersici si kiwiO reteta de Granita cu piersici si kiwi din: piersici, zahar, kiwi, apa, lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 150 g piersici curatate si taiate cubulete 180 g zahar 150 g kiwi curatate si taiate cubulete 250 ml apa 1/2 lamaie pentru decor: 1 piersica 2 kiwi frunze de menta   Mod de preparare: Prepari…

Read more »

Cupe cu avocado, creveti si costita

30 September 2012
Cupe cu avocado, creveti si costitaCupe cu avocado, creveti si costita din: creveti, costita, avocado, mango, ceapa rosie si salata verde. Ingrediente: 24 bucati creveti mari 12 felii de costita, taiata pe jumatate 1 avocado, taiat bucati 1/2 mango bine copt, tocat marunt 1/2 ceapa rosie, mica, tocata marunt 2 bucati salata verde   Mod de preparare: Inveleste fiecare crevete…

Read more »

Friptura ungureasca cu vinete

30 September 2012
Friptura ungureasca cu vineteO reteta de friptura ungureasca cu vinete din: muschi de vaca, ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia de ardei, ardei grasi, bulion de rosii si sare. Ingrediente: 800 g muschi de vaca 140 g ulei 2 vinete 1/2 kg cartofi 40 g unt 3 cepe 1 lingurita boia de ardei dulce 4 ardei grasi 2…

Read more »

Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez

30 September 2012
Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orezAripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez din: aripioare de pui, oua, faina, bere, sare, piper, ulei, orez, ardei gras, ceapa rosie si ciuperci. Ingrediente: 6 aripioare de pui doua oua 4-5 linguri faina 250 ml bere sare piper pentru prajire 250 ml ulei pentru granitura: 100 g orez un ardei gras…

Read more »

File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei

30 September 2012
File de somon cu garnitură de roşii si dovleceiFile de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si cimbru verde. Ingrediente: 4 fileuri de somon (somn sau cod) sucul de la o lamaie mica 2 linguri ulei de masline sare si piper pentru garnitura de legume: 2 dovlecei…

Read more »

Aspic de fructe de padure cu vin

30 September 2012
Aspic de fructe de padure cu vinO reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin, foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de padure 300 ml de vin de desert 4 foi de gelatina 200 g zahar 15 g de menta proaspata 150 g zahar frisca si fruze…

Read more »

Supa cu sparanghel

29 September 2012
Supa cu sparanghelO reteta delicioasa de supa cu:sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, masline, morcov, cartofi, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii, un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…

Read more »

Ruladă de biscuiţi cu rodii

29 September 2012
Ruladă de biscuiţi cu rodiiO reteta delicioasa de rulada cu:biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr pudră 250 ml lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură cu menta tocată 200…

Read more »

Vinete cu legume şi kaizer

29 September 2012
Vinete cu legume şi kaizerO reteta delicioasa de vinete cu:ardei capia, ceapa, ardei gras, rosii, kaizer, salata verde, ulei, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în câte trei…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez şi legume

29 September 2012
Dovlecei umpluţi cu orez şi legumeO reteta delicioasa de dovlecei cu:orez, fasole verde, fasole rosie, porumb, ceapa, dovlecei, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel. Ingrediente: 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie 100 g boabe de porumb o ceapă 4 dovlecei 100 ml ulei de floarea- soarelui sare piper roşii pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se spală,…

Read more »

Cod cu linte Puy

28 September 2012
Cod cu linte PuyAceasta este o combinaţie de peşte cu o garnitură care în mod tradiţional se asociază cu alte tipuri de carne. Textura fermă a cărnii de cod este bine pusă în valoare de stratul de linte Puy peste care se pune peştele. O varianta: codul este fiert în apă cu suc de lămâie, iar lintea trebuie…

Read more »

Carne de vită feliată cu cremă de trufe

28 September 2012
Carne de vită feliată cu cremă de trufeO reteta de carne de vita feliata cu crema de trufe din: antricot de vita, crema de trufe, smantana, sare, piper, frunze de rucola, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg antricot de vita 300 g crema de trufe 4 linguri smantana de gatit sare piper 2 maini frunze de rucola 80 g de…

Read more »

Supă de creveţi

28 September 2012
Supă de creveţiO reteta de supa de creveti din: creveti, ceapa, morcov, cartof, ardei iute, ardei gras, vin, rom, smantnan, ulei si sare. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ceapa 1 morcov 1 cartof dulce 2 ardei iuti 1 ardei gras rosu 50 ml vin alb 30 ml rom 200 ml smantana de gatit ulei sare  …

Read more »

Pere umplute cu nucă

28 September 2012
Pere umplute cu nucăO reteta de pere umplute cu nuca din: pere, nuca, miere, unt si scortisoara. Ingrediente: 6 pere 2 linguri cu nuca pisata 3 linguri cu miere 1 lingurita cu unt scortisoara   Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în jumătăţi, pe lung. Cu o linguriţă, scoate partea cu seminţe, în- depărtează-le cu vârful unui…

Read more »

Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie

28 September 2012
Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâieCartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie din: coaja de lamaie, sare de mare, ulei de floarea soarelui, cartofi si rozmarin. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 4 linguri de sare de mare ulei de floarea soarelui 800 g cartofi, curatati si taiati betisoare fine frunzele de la cateva fire de rozmarin…

Read more »

Cocktail The Day After

28 September 2012
Cocktail The Day AfterO reteta simpla de Cocktail The Day After din: galbenus, supa de carne, zeama de lamaie, votca, sare si piper. Ingrediente: 1 galbenus 16 cl Consomme double (supa de carne) 0,5 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl votca sare piper   Mod de preparare: Preparam supa de carne, mixam cu votca si cu zeama…

Read more »

Chiftele de porumb

28 September 2012
Chiftele de porumbO reteta de chiftele de porumb din: boabe de porumb, oua, faina, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de porumb (din conserva) 2 oua 2 linguri faina 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper   Mod de preparare: Amesteci găl­benuşurile cu sarea, zahărul, piperul, porumbul şi făina, după care adaugi…

Read more »

Frigarui de vita si pui

28 September 2012
Frigarui de vita si puiO frigarui de vita si pui din: piept de pui, muschi de vita, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic, usturoi, ulei, cimbru, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g muschi de vita 2 ardei grasi vezi 2 ardei grasi rosii 1 lingura cu sos de soia 1 lingura…

Read more »

Carnati cu bere si ardei

28 September 2012
Carnati cu bere si ardeiO reteta de carnati cu bere si ardei din: ulei de masline, carnati, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, bere, pasta de tomate, oregano, sare si piper. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 1 kg carnati proaspeti 3 ardei grasi rosii 2 ardei ardei grasi verzi 2 cepe rosii mari 3 catei de usturoi 1…

Read more »

Mancare chinezeasca

28 September 2012
Mancare chinezeascaO reteta de mancare chinezeasca din: piept de pui, ceapa, morcov, ciuperci, boabe de porumb, sare, piper, boia iute, curry, orez si ulei. Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g ceapa sau praz 500 g morcov 500 g ciuperci 500 g boabe de porumb dulce (conserva) sare piper boia iute curry 1/2 cana orez…

Read more »

Desert cu pepene galben si branza

28 September 2012
Desert cu pepene galben si branzaDesert cu pepene galben si branza din: pepene galben, branza, frunze de menta si lichior de fructe. Ingrediente:  1 pepene galben 200 g branza fina (Gouda) frunze de menta 4 linguri lichior de fructe   Mod de preparare: Speli şi tai pepenele galben în două şi înlături seminţele. Scobeşti pepenele cu o lingură şi pui…

Read more »

Supă de rădăcinoase

28 September 2012
Supă de rădăcinoaseO reteta de supa de radacinoase din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, usturoi, smantana, ou, ulei si sare. Pentru un gust fin şi surprinzător, adaugă puţină coajă rasă şi zeama de la două portocale mari. Ingrediente: 1 ceapa 4 morcovi 2 cartofi 1 telina 1 gulie 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 ou…

Read more »

Harissa de ardei iuţi şi roşii

28 September 2012
Harissa de ardei iuţi şi roşiiO reteta de harissa de ardei iuti si rosii din: seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de chimion, ulei de masline, usturoi, paparika afumata, rosii, ardei iute si apa de trandafir. Ingediente: cate 1 lingurita seminte de chimen si de coriandru 1/2 lingurita seminte de chimion 100 ml ulei de masline, plus extra pentru…

Read more »

Piatto mediterraneo

28 September 2012
Piatto mediterraneoO reteta delicioasa de piatto mediterraneo cu: creveti, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, vin alb, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 1 pachet de 500g de creveţi black tiger în coajă, fără cap 100-150g de roşii uscate la soare, în ulei (pomodori secchi) 2 ciorchini de roşii cherry măsline negre 1…

Read more »

Retete gustoase: Tiramisu

28 September 2012
Retete gustoase: TiramisuO reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, branza mascarpone, piscoturi, zahar pudra, cafea instant. Ingrediente: 2 ouă brânză mascarpone pişcoturi zahăr pudră apă fiartă cafea instant Mod de preparare: Se bat bine gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă brânza mascarpone, şi se amestecă  cu telul până nu mai sunt cocoloaşe de la branza si se omogenizeaza. Separat…

Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan

28 September 2012
Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezanSalata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din: dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…

Read more »

Ciolan cu bere

28 September 2012
Ciolan cu bereO reteta de ciolan cu bere din: ciolan, ceapa, usturoi, supa de carne, sare, piper, untura si bere. Ingrediente: 1-2 ciolan crud de porc (partea mai carnoasa) 7-8 cepe 3-4 catei de usturoi circa 1,5 l supa de carne sare piper macinat 5-6 linguri de untura 1 sticla bere blonda (0,5 l)   Mod de…

Read more »

Tagliatelle picante

28 September 2012
Tagliatelle picanteO reteta de tagliatelle picante din: tagliatelle, ulei de masline, rosii, unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatelle (paste) 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă…

Read more »

Tocanita de vita cu bere

28 September 2012
Tocanita de vita cu bereO reteta de tocanita de vita cu bere din: carne de vita, ceapa, cartofi, cartofi, ardei capia, morcovi, ciuperci, rosii in suc, ulei, usturoi, amidon, bere neagra si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 ceapa 4 cartofi potriviti 1 ardei capia 2 morcovi 300 g ciuperci 1 cutie de rosii in suc propriu…

Read more »

Friptura mediteraneana

28 September 2012
Friptura mediteraneanaO reteta de Friptura mediteraneana din: carne de vitel, ulei de masline, rosii, ardei grasi, masline, vin rosu, usturoi, busuioc, cimbru, oregano si bulion. Ingrediente: 500 g carne de vitel fara os 4 linguri ulei de masline 2 rosii 2 ardei grasi 100 g masline negre fara samburi, taiate grosier 50 ml vin rosu 2…

Read more »

Pui la cuptor umplut cu ficatei

28 September 2012
Pui la cuptor umplut cu ficateiO reteta de pui la cuptor umplut cu ficatei din: pui, ficatei de pasare, kaizer, cascaval, condimente, piper, cimbru, ulei si apa. Ingrediente: 1 pui de casa intreg 300 g ficatei de pasare 200 g kaizer 100 g cascaval 1 1/2 lingurita condimente piper cimbru ulei 1 pahar de apa   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Casata

28 September 2012
CasataCasata din: caise, piersici, nectarine, zahar vanilat, vin alb, miere de albine, coaja de lamaie, frisca, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 5-6 caise 3 piersici 4 nectarine 2 pachetele zahar vanilat 100 ml vin alb 2 linguri miere de albine zeama si coaja unei lamai 250 ml frisca 6 foi de gelatina pentru decor: 150 g…

Read more »

Retete culinare: Lasagna cu legume

28 September 2012
Retete culinare: Lasagna cu legumeO reteta de lasagna cu legume din: foi de lasagna, vanata, dovlecei, ceapa, ardei, usturoi, usturoi, lapte, sos de soia, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 rosii 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 catei de usturoi 1 ceasca de lapte 2 linguri cu…

Read more »

Carpaccio de caracatiţă

28 September 2012
Carpaccio de caracatiţăCarpaccio de caracatiţă din: anason, morcovi, telina, praz, sos de soia, ghimbir, caracatita, cardamom, salata, zeama de lamaie, ceapa rosie, capere, ulei de masline si seminte de susan. Ingrediente: 4 bucăți anason stelat 2 mor­­covi rași mare 2 tulpini de țelină tocate mare 2 fire de praz tocate mare 1 ceașcă sos de soia 1…

Read more »

Punci de suc de struguri

28 September 2012
Punci de suc de struguriPunci de suc de struguri din: vin de bordeaux, struguri rosii, frunza de dafin, cuisoare si zahar candel. Ingrediente: 1/4 l vin Bordeaux 1/4 l suc de struguri rosii 1 frunza de dafin 1 cuisoare zahar candel   Mod de preparare: Fierbem vinul rosu cu sucul de struguri rosii. Adaugam frunza de dafin si cuisoare,…

Read more »

Risotto la cuptor cu ardei gras

28 September 2012
Risotto la cuptor cu ardei grasO reteta de Risotto la cuptor cu ardei gras din: ulei, ceapa, orez, vin, rosii, ardei, supa de legume, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 lingura cu ulei 1 ceapa, taiata marunt 300 g orez 100 ml de vin alba (optional, sau poti adauga mai multa supa) 400 g rosii tocate din conserve 200 g ardei…

Read more »

Bruschette

28 September 2012
BruschetteO reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa, paine, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi anşoa baghetă de pâine ulei de măsline Mod de preparare: Păstăile se fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi imediat se spală cu apă rece, iar apoi…

Read more »

Retete gustoase: Budinca

28 September 2012
Retete gustoase: BudincaO reteta delicioasa de budinca cu:arpacas, nuca, fructe uscate, miere, lapte, nuca de cocos. Ingrediente: 2 câni de arpacaş, fiert şi răcit 2 pumni miez de nucă, rupt în bucăţele 100 g de fructe uscate (eu am folosit un amestec de smochine, curmale şi caise) 1-2 linguri miere lapte nuca de cocos deshidratată, pentru servit…

Read more »

Rulouri de prosciutto cu sparanghel

28 September 2012
Rulouri de prosciutto cu sparanghelO reteta delicioasa de rulouri cu: prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare Mod de preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi peste…

Read more »

Avocado cu tabbouleh

28 September 2012
Avocado cu tabboulehO reteta delicioasa de avocado cu:ceapa, rosie, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1/2 ceapă, tocată mărunt 1 roşie 1 legătură de pătrunjel, tocată 1/2lingură ulei de măsline zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate, apoi i se înlătură sâmburele. Roşia…

Read more »

Retete internationale: Pui tandoori

28 September 2012
Retete internationale: Pui tandooriO reteta delicioasa de pui cu:iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu muştar şi garam maşala o lămâie unt…

Read more »

Retete culinare: Orez cu legume

28 September 2012
Retete culinare: Orez cu legumeO reteta delicioasa de orez cu: conopida, cartofi, mazare, ceapa, cardamon, pudra de ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de linguriţă cu pudră de ardei…

Read more »

Pui cu unt

28 September 2012
Pui cu untO reteta delicioasa de pui cu: ceapa, rosii, caju, migdale, ardei iute, unt, ghimbir, usturoi, scortisoara, curcuma. Ingrediente: 700 g carne de pui o ceapă 150 g roşii 100 g caju 100 g migdale doi ardei iuţi 3 linguri cu unt câte o linguriţă cu pastă de ghimbir şi usturoi un beţişor de scorţişoară un…

Read more »

Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella

27 September 2012
Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarellaMinipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella din: unt, salote, creme fraiche, parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 1 cubulet de unt 3 salote, tocate fin 250 g de creme fraiche 50 g parmezan, ras 4 smochine coapte, taiate in bucati mari 125 g mozzarella 2…

Read more »

Sos de roşii coapte

27 September 2012
Sos de roşii coapteIncălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Taie pe jumătate 1 kg de roşii bine coapte şi aşază-le într-o tavă de copt, cu partea tăiată în sus. Asezonează, presară 1 vârf de zahăr, 1 linguriţă de oregano uscat şi 2 căţei de usturoi feliaţi subţire, apoi stropeşte cu 2 linguriţe ulei de măsline. Dă la cuptor…

Read more »

Piept de pui cu legume şi sos de vin

27 September 2012
Piept de pui cu legume şi sos de vinPiept de pui cu legume şi sos de vin din: piept de pui, porumb, fasole verde, broccoli, mazare, ardei gras, ulei, vin rosu, unt, usturoi, faina, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 100 g porumb dulce 100 g fasole verde 2 buchetele de broccoli 100 g mazare 1 ardei gras rosu…

Read more »

Galette cu legume de vară

27 September 2012
Galette cu legume de varăGalette cu legume de vară din: faina, unt, sare, oregano, dovlecei, vinete, rosii cherry, ardei capia si ciuperci. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt rece taiat cubulete 1 lingura rasa de sare 1 lingurita rasa de oregano 75 ml apa rece pentru umplutura: 2 dovlecei 2 vinete rosii cherry 2 ardei capia…

Read more »

Roşii strivite şi ochi românesc pe pâine prăjită

27 September 2012
Roşii strivite şi ochi românesc pe pâine prăjităIncălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază două rămurele de roşii cherry (fiecare cu 6 roşii) într-o tavă. Stropeşte cu 1  linguriţă ulei de măsline, asezonează şi dă la cuptor 15 minute. Intre timp, fierbe 2  ouă în apă fără coajă şi prăjeşte două felii mari de pâine ţărănească. Rupe roşiile de pe rămurele, zdrobeşte-le…

Read more »

Piept de pui copt

27 September 2012
Piept de pui coptO reteta de piept de pui copt din: piept de pui, ceapa, ceapa verde, chilli, condimente, boia dulce, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 6 bucati piept de pui 1 ceapa mare uscata 2 kg ceapa verde 1 lingurita praf chilli 1-2 linguri condimente 2 linguri boia dulce 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri ulei piper…

Read more »

Ciuperci cu carne trase în miere

27 September 2012
Ciuperci cu carne trase în miereO reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g ciuperci Champignon curățate…

Read more »

Mancare de legume

27 September 2012
Mancare de legumeO reteta de mancare de legume din: cartofi, morcovi, vinete, telina, dovlecei, ardei grasi, rosii, piper, usturoi, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 2 vinete 2 telina potrivite 3 dovlecei 3 ardei grasi 5 rosii piper 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 2 lingurite condimente   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Salata bogata de legume

27 September 2012
Salata bogata de legumeSalata bogata de legume din: oua, cartofi, morcovi, broccoli, conopida, ceapa verde, ulei de masline, masline, ciuperci, sare, piper, marar si lamaie. Ingrediente: 3 oua 7-8 cartofi noi 5 morcovi 7-8 buchetele de broccoli 7 buchetele de conopida 5 fire de ceapa verde 4 linguri ulei de masline 10 masline mari 10 ciuperci mici sare…

Read more »

Ciorba de pui cu smantana

27 September 2012
Ciorba de pui cu smantanaO reteta de ciorba de pui cu smantana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, telina, sare, smantana, galbenus, taitei si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1/2 telina sare dupa gust 3-4 linguri smantana 1 galbenus 100 g taitei lati bors…

Read more »

Plăcintă englezească cu pui

27 September 2012
Plăcintă englezească cu puiO reteta de placinta englezeasca cu pui din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei capia, ardei gras, smantana, faina, sare, piper, ulei, foitaj, ou si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ceapa 1 morcov 1 ardei capia 1/2 ardei gras galben 3 linguri cu varf de smantana 1 lingura rasa cu faina…

Read more »

Cremă de roşii cu morcov

27 September 2012
Cremă de roşii cu morcovO reteta de crema de rosii cu morcov din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 2 morcovi 2 cepe 1 catel de usturoi 50 g smantana 2 linguri cu ulei de masline frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa…

Read more »

Salată de roşii, fasole şi avocado

27 September 2012
Salată de roşii, fasole şi avocadoScurge şi clăteşte 420g de fasole albă din conservă. Amestecă boabele cu 250g de roşii-prună mici, tăiate pe jumătate, 1 avocado tocat, 1 ceapă roşie mică, feliată, şi 1 mână de coriandru tocat. Amestecă 2 linguriţe de miere cu zeama şi coaja de la 1/2 de lămâie, toarnă-le peste salată şi asezonează. Pofta buna!

Read more »

Rulouri din ardei

27 September 2012
Rulouri din ardeiO reteta de rulouri din ardei: ardei gras, ciuperci, patrunjel, marar, otet, ulei de masline, mustar, vin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 150 g ciuperci (din conserva) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lingura cu otet 1 lingura cu ulei de masline 2 linguri cu mustar…

Read more »

Friptură italienească cu sos de roşii

27 September 2012
Friptură italienească cu sos de roşiiFriptură italienească cu sos de roşii din: ceapa, ulei de masline, carne tocata de vita, oua, pesmet, patrunjel, parmezan, rosii, usturoi, unt, zahar, piper, sare si spaghete. Ingrediente: 3 cepe 5 linguri ulei de masline 1 kg carne tocata de vita 3 oua 50 g

Supa de rosii cu scoici

27 September 2012
Supa de rosii cu scoiciSupa de rosii cu scoici din: rosii, paste scoici, carne de vita, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1 kg rosii 100 g scoici (paste) 500 g carne de vita 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 2 legaturi condimente de legume   Mod de preparare: Tai carnea de vită cubuleţe…

Read more »

Mozzarella in carozza

27 September 2012
Mozzarella in carozzaMozzarela in carozza din: paine toast, mozzarella, oua, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 paine toast 300 g mozzarella 4-5 oua ulei pentru prajit sare piper pesmet   Mod de preparare: Treci feliile de pâine prin ouăle bă­tute cu sare şi piper şi la fel pro­cedezi şi cu mozzarella, tăiată felii, nici prea groase,…

Read more »

Retete gustoase: Tartă cu pere

27 September 2012
Retete gustoase: Tartă cu pereO reteta gustoasa de tarta cu pere din: aluat, inghetata de vanilie, pere, zahar, zahar vanilat si unt. Foloseşte mere în ioc de pere şi pune scorţişoară! Va fi un desert potrivit pentru serile reci de toamnă. Ingrediente: 1 pchet aluat foitaj 300 g inghetata de vanilie 3-4 pere mari 150 g zahar 3 plicuri…

Read more »

Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măsline

27 September 2012
Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măslineIncălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază 200g de passata şi 500g de roşii proaspete, tocate, într-o tavă mare, asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Amestecă apoi mixul de roşii şi aşază 4 fileuri de peşte deasupra. Asezonează bine peştele, împrăştie deasupra 100g de măsline kalamata feliate şi dă la cuptor încă 12-15…

Read more »

Inghetata de caise

27 September 2012
Inghetata de caiseO reteta de inghetata de caise din: lapte, zahar, zahar vanilat, oua, amidon si caise. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 oua 1 lingura amidon alimentar 6 caise bine coapte   Mod de preparare: Speli caise­le şi le tai cubuleţe. Fierbi laptele împreună cu zahărul vanilat timp de 10…

Read more »

Trentino

27 September 2012
TrentinoTrentino din: vinete, ardei gras, rucola, maghiran, ulei de masline, branza de vaci, mustar si otet de vin. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gas rosu 100 g rucola 2 fire de maghiran ulei de masline pentru prajit 300 g branza de vaci 3 lingurite mustar potrivit de iute 1 lingura otet de vin sau otet…

Read more »

Salată de roşii curcubeu

27 September 2012
Salată de roşii curcubeuO reteta de salata de rosii curcubeu din: rosii, sare de mare, piper, otet balsamic, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg rosii coapte de diferite culori, forme si marimi sare de mare piper 2 linguri otet balsamic ulei de masline frunze de busuioc   Mod de preparare: Feliază roşiile şi aranjează-le…

Read more »

Storceag (ciorbă de peşte)

27 September 2012
Storceag (ciorbă de peşte)O reteta de storceag din: sturion, varza, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, galbenus, smantana, leustean, sare si otet. Ingrediente: sturion (cega, morun etc) 1/2 varza cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gras galbenus smantana leustean sare otet   Mod de preparare: Peştele îl cureţi, îl speli, îl tai în bucăţele mici şi îl…

Read more »

Prajitura cu nectarine

26 September 2012
Prajitura cu nectarineO reteta de prajitura cu nectarine din: oua, faina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, lamaie, nectarine si zahar. Ingrediente: 6 oua 8 linguri faina 1 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 200-300 g nuci 1 lamaie 1 kg nectarine bine coapte 100 g zahar   Mod de preparare: Zdrobeşti miezul de nucă, tai…

Read more »

Grog Dauphin

26 September 2012
Grog DauphinO reteta simpla de Grog Dauphin din: calvados, suc de mere, mere, cuisoare si scortisoara. Ingredinete: 4 cl Calvados 10 cl suc de mere bucati de mere 1 cuisoare putina scortisoara   Mod de preparare: Incalzim sucul de mere cu bucatile de mere, cuisoarele si scortisoara. Adaugam Calvados-ul si servim fierbinte.

Read more »

Tocănită de vită

26 September 2012
Tocănită de vităO reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, cartofi, ardei grasi, ceapa, ulei, boia, sare si piper. Ingrediente: 350 g pulpa de vita 500 g cartofi 3 ardei grasi (2 rosii, 1 verde) 2 cepe albe 4 linguri cu ulei boia sare piper   Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa, pune-o într-o crăticioară…

Read more »

Brioşe cu smochine şi migdale

26 September 2012
Brioşe cu smochine şi migdaleBrioşe cu smochine şi migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar, migdale, apa de trandafiri, oua, smochine, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 175 g unt moale 175 g de zahar 175 g de migdale macinate 1 lingura apa de trandafiri 3…

Read more »

Retete culinare: Papanaşi

26 September 2012
Retete culinare: PapanaşiO reteta de papanasi din: branza de vaci, oua, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, smantana, dulceata si faina. Ingrediente:  500 g branza de vaci proaspata 4 oua 1 lingurita praf de copt coaja de lamaie zahar vanilat smantana dulceata dupa preferinta faina cat cuprinde   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu brânza,…

Read more »

Supa de dovlecei dietetica

26 September 2012
Supa de dovlecei dieteticaO reteta de supa de dovlecei dietetica din: dovlecei, ceapa, gris, unt, sare si apa. Ingrediente: 6-7 dovlecei 1 ceapa 2 linguri gris 1 lingura unt sare 2 l apa   Mod de preparare: Razi dovleceii, îi tai bucăţi şi pui într-o oală, pe foc, 2 l de apă cu puţină sare, iar când dă…

Read more »

Crumble cu prune condimentate şi mure

26 September 2012
Crumble cu prune condimentate şi mureO reteta delicioasa de Crumble cu prune condimentate şi mure din: faina, unt, zahar brun, ovaz, crema de vanilie, prune, faina, anason, scortisoara, extract de vanilie, zeama de lamaie si mure. Ingrediente: 140 g de faina 140 g de unt, taiat in cuburi mici 85 g de zahar brun 50 g fulgi de ovaz crema…

Read more »

Calcan prăjit cu sos de smântână

26 September 2012
Calcan prăjit cu sos de smântânăO reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet. Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2 catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de…

Read more »

Reteta zilei: Crema de zahar ars

26 September 2012
Reteta zilei: Crema de zahar arsO reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare, lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4 cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie în lapte și…

Read more »

Salată de cartofi cu oua si iaurt

26 September 2012
Salată de cartofi cu oua si iaurtO reteta de salata de cartofi cu oua si iaurt din: cartofi, ridichi, oua, zeama de lamaie, iaurt, ulei, frunze de salata, ceapa si patrunjel. Ca salata să fie dietetică, renunţă Ia maioneză şi adaugă doar iaurtul! Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legatura de ridichi 3 oua zeama de lamaie 2 linguri cu iaurt 300…

Read more »

Vinete in straturi

26 September 2012
Vinete in straturiO reteta de vinete in straturi din: vanata, orez, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata 200 g orez cu bob lung 3 linguri cu ulei busuioc proaspat sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert în două căni cu apă. Lasă-I la foc mic 20 de minute, amestecând din când în…

Read more »

Tort de ananas cu rom şi coacăze

26 September 2012
Tort de ananas cu rom şi coacăzeO reteta de tort de anans cu rom si coacaze din: oua, rom brun, zahar, fulgi de cocos, coacaze rosii, gelatina, frisca, ananas, ciocolata cu lapte si coacaze rosii. Ingrediente: blat: 3 oua 50 ml rom brun 150 g zahar 175 g fulgi de cocos prajiti putin crema: 250 g coacaze rosii 10 foi gelatina…

Read more »

Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegai

26 September 2012
Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegaiSalată de pere la grătar şi brânză cu mucegai din: pere, ulei de masline, otet de vin alb, miere, frunze de salata, branza cu mucegai si paine crocanta. Ingrediente: 4 pere coapte, dar ferme, taiate pe lungime in felii cu grosimea de 1 cm 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin alb…

Read more »

Langosi de cartofi cu ceapa verde

26 September 2012
Langosi de cartofi cu ceapa verdeO reteta de langosi de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, usturoi, ceapa verde, faina, oua, carnat, cascaval, sare si ulei. Ingediente: 1 kg cartofi vechi 2 catei de usturoi 2 bucati ceapa verde 4 linguri faina 2 oua 1 fir de carnat uscat 100 g cascaval razuit sare ulei   Mod de preparare: Fierbi…

Read more »

Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie

26 September 2012
Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvieCartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, costita afumata, salvie, fileuri de ansoa, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 cartofi ceraţi mijlocii, cu coajă ulei de măsline sare de mare 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 8 frunze proaspete de salvie 4 fileuri de…

Read more »

Bors de fasole

26 September 2012
Bors de fasoleO reteta de bors de fasole din: ceapa, morcovi, telina, ulei, pastai, dovlecel, cartofi, rosii, ardei, fasole, suc de rosii, bors, stevie, loboda, patrunjel, leustean, piper si concentrat de legume. Ingrediente: 3 cepe 2 morcovi 1/2 telina 6 linguri ulei 200 g pastai 1 dovlecel 5 cartofi 2 rosii 2 ardei 800 g fasole 100…

Read more »

Tort Mocca Ice

26 September 2012
Tort Mocca IceTort Mocca Ice din: biscuiti, unt, zahar, coaja de portocala, cafea solubila, frisca, batond e vanilie, galbenusuri, zahar si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g biscuiti integrali 125 g unt 50 g zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa inghetata de cafea: 6 lingurite cafea solubila 500 ml frisca rece 1 baton de vanilie 5 galbenusuri…

Read more »

Chilli vegetarian

26 September 2012
Chilli vegetarianO reteta de Chilli vegetarian din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chimion, fasole boabe, rosii si orez. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g de ardei grasi, fara seminte si feliati cate 1 lingura de chimion macinat, pudra de chilli si paprika afumata 400 g de fasole boabe in sos…

Read more »

Grog de oua

26 September 2012
Grog de ouaO reteta simpla de Grog de oua din: galbenus, lapte, sirop de artar, rom brun si praf de cacao. Ingrediente: 1 galbenus 4 cl lapte fierbinte 1 cl sirop de artar 3 cl rom brun 1 lingurita de praf de cacao   Mod de preparare: Mixam galbenusul, siropul de artar si romul pana cand amestecul…

Read more »

Saramură de somn/crap proaspăt

26 September 2012
Saramură de somn/crap proaspătO reteta de saramura din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar, coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi, rosii si ardei gras. Ingrediente: somn/crap proaspat otet sare boabe zdrobite de ienibahar, coriandru, piper cimbru oregano foid de afin usturoi 2-3 rosii proaspete ardei gras (rosu si galben)   Mod de preparare: Peştele curăţat,…

Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini

25 September 2012
Reteta zilei: Supa de tortelliniSupa de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…

Read more »

Ciorbă cu carne de mistret

25 September 2012
Ciorbă cu carne de mistretO reteta de ciorba cu carne de mistret din: carne de porc mistret, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de lamaie, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: carne de porc mistret cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gas zeama de lamaie 2-3 galbenusuri sare si piper dupa gust patrunjel   Mod de preparare: Cantităţile…

Read more »

Pui umplut cu ciuperci

25 September 2012
Pui umplut cu ciuperciO reteta de pui umplut cu ciuperci din: pui, ciuperci, unt, vin alb, marar, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 300 g ciuperci 100 g unt 200 ml vin alb 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 250 g smântână sare piper   Mod de preparare: Puiul se curăţă în interior bine, printr-o tăietură…

Read more »

Bezea norvegiana

25 September 2012
Bezea norvegianaBezea norvegiana din: faina, zahar pudra, albusuri, praf de copt, lamaie, capsuni, zahar, frisca, pulpa de nuca de cocos si sirop de capsuni. Ingrediente: 125 g faina 375 g zahar pudra 10 albusuri 1 1/2 lingurita praf de copt 1 lamaie 300 g capsuni 45 g zahar 250 ml frisca 175 g pulpa de nuca…

Read more »

Somon cu gem de caise si ghimbir

25 September 2012
Somon cu gem de caise si ghimbirO reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon   Mod de prepa

Iaurt cu fructe aromate

25 September 2012
Iaurt cu fructe aromateO reteta de iaurt cu fructe din: prune, afine, coaja si suc de portocala, zahar brun, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 4 prune mari, fara samburi si taiate felii 200 g de afine coaja rasa si sucul de la 1 portocala 25 g zahar brun 150 g zmeura iaurt gras si miere, pentru servit  …

Read more »

Salată de pere cu parmezan

25 September 2012
Salată de pere cu parmezanSalata de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de miere 4 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spală perele, taie-le în…

Read more »

Prajitura cu branza si visine

25 September 2012
Prajitura cu branza si visineO reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g…

Read more »

Supa de fasole verde ardeleneasca

25 September 2012
Supa de fasole verde ardeleneascaO reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde   Mod de preparare: Cureţi, speli…

Read more »

Potato rosti

25 September 2012
Potato rostiPotato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80. Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie…

Read more »

Cocktail cu suc de struguri si rom

25 September 2012
Cocktail cu suc de struguri si romO reteta simpla de Cocktail cu suc de struguri si rom din: suc de struguri, rom, scortisoara, frunza de dafin, cuisoare, albusuri si zahar. Ingrediente: 0,8 cl suc de struguri deschis la culoare 0,5 cl rom un varf de scortisoara 1 frunza de dafin 1 cuisoare 2 albusuri 100 g zahar   Mod de preparare:…

Read more »

Rozete cu zmeura

25 September 2012
Rozete cu zmeuraO reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic, migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale. Ingrediente: 600 ml inghetata de zmeura 50 g unt 60 g fistic 100 g migdale 100 g alune de padure 450 g zmeura 120 g zahar pudra 150 ml suc de portocale…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete carbonara

25 September 2012
Reteta zilei: Spaghete carbonaraO reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…

Read more »

Bacalao a la Vizcaina

24 September 2012
Bacalao a la VizcainaAceastă reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…

Read more »

Dulceata de cirese

24 September 2012
Dulceata de cireseDulceata de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele…

Read more »

Salata cu mazare verde

24 September 2012
Salata cu mazare verdeO reteta de Salata cu mazare verde din: mazare verde, mere, banana, iaurt, zeama de lamaie, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 mere mai mari 1 banana 200 ml iaurt zeama stoarsa de la 1 lamaie 1 lingurita zahar sare piper alb macinat   Mod de preparare: Pui mazărea la…

Read more »

Borş de peşte pescăresc

24 September 2012
Borş de peşte pescărescO reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional)   Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…

Read more »

Fasole verde in aluat

24 September 2012
Fasole verde in aluatO reteta de fasole verde in aluat din: fasole verde, sare, piper, patrunjel, sunca, cascaval, faina, ou si sare. Ingrediente: 250 g fasole verde sare piper patrunjel 100 g sunca presata 100 g cascaval ras pentru aluat: 200 g faina 1 ou sare 100 ml apa   Mod de preparare: Fierbi fasolea verde şi o…

Read more »

Salată de orez integral

24 September 2012
Salată de orez integralO reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2 rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel   Mod de preparare: Fierbi orezul,…

Read more »

Supa crema de dovlecei cu sunca

24 September 2012
Supa crema de dovlecei cu suncaO reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si marar. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 catel de usturoi 1 ceapa 2 linguri ulei 1/2 l supa de legume 150 g smantana 150 g sunca afumata sare piper 1 legatura marar  …

Read more »

Cirese in foietaj

24 September 2012
Cirese in foietajCirese in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 600 g cirese 2 linguri zahar 2 lingurite de amidon 500 ml frisca 1 pliculet intaritor de frisca 2 pachete de zahar vanilat faina pentru tava de copt   Mod de preparare: Pe planşa de…

Read more »

Drob de usturoi cu ceapa verde

24 September 2012
Drob de usturoi cu ceapa verdeO reteta de drob de usturoi cu ceapa verde din: ceapa verde, usturoi verde, oua, ficat de pui, smantana, sare, piper, busuioc si verdeata. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5 oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa verdeata (patrunjel si marar)  …

Read more »

Piscoturi de casa

24 September 2012
Piscoturi de casaO reteta de piscoturi de casa din: oua, zahar, unt, bicarbonat, esente, faina si nuci. Ingrediente: 3 oua 1 cana zahar 1 pachet unt 1 lingurita bicarbonat esente (dupa gust) circa 1 kg de faina nuci pisate cat mai marunt (cat de mult posibil, acesta fiind ingredientul principal)   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele,…

Read more »

Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic

24 September 2012
Salata de paste cu ton, capere si otet balsamicO reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste, ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1 lingura de capere 15 ardei iuti mici din…

Read more »

Budinca de piersici

24 September 2012
Budinca de piersiciO reteta de budinca de piersici din: piersici, lapte, fulgi de cereale, faina, sare, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie si margarina. Ingrediente: 500 g piersici 400 ml lapte 2 linguri fulgi de cereale 2 linguri faina 1 varf lingurita sare 3 linguri zahar 1 lingurita zahar vanilat 4 oua coaja rasa de lamaie…

Read more »

Despre cartofi

24 September 2012
Despre cartofiHaideţi să începem cu vechii noştri prieteni, cartofii. Originari din America de Sud, cartofii au ajuns în Marea Britanie abia acum vreo 300 de ani, ceea ce e de-a dreptul incredibil dacă ne gândim câţi dintre noi îi consumă în fiecare zi — piure, prăjiţi, fierţi sau chiar sub formă de chips! Există sute de…

Read more »

Tort cu cireşe

24 September 2012
Tort cu cireşeTort de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon, praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 100 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 40 g faina 40 g cacao…

Read more »

Cartofi scotieni

24 September 2012
Cartofi scotieniO reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru, sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită…

Read more »

Salată cu roinită

24 September 2012
Salată cu roinităSalata cu roinita din: frunze de roinita, rosii, praz, ardei gras, ulei de masline, porumb, sare, anghinare, cas si busuioc. Ingrediente: 10 frunze de roinita la un bol 2 rosii 1 fir de praz 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei de masline 50 g porumb din conserva sare 100 g anghinare 100 g cas…

Read more »

Cheese-cake cu vişine

24 September 2012
Cheese-cake cu vişineCheese-cake cu vişine din: turta dulce, unt, branza de vaci, smantana, zahar, amidon, oua si visine. Ingrediente: 300 g turta dulce 120 g unt topit 500 g branza de vaci 200 ml smantana 100 g zahar 2 linguri amidon 3 oua 250 g visine fara samburi   Mod de preparare: Se macină turta dulce şi…

Read more »

Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc

24 September 2012
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecescO reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta. Ingrediente: 500 g carne de berbecut 1 1/2 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 ceapa mare,…

Read more »

Prăjitură cu brânză şi cireşe

24 September 2012
Prăjitură cu brânză şi cireşeO reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat, margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt, cirese, zahar brun, unt si faina. Ingrediente: 120 g zahar 1 pachet de zahar vanilat 80 g margarina 1 lingura ulei 1 iaurt mic simplu 300 g faina 1 lingura praf…

Read more »

Bacalhau

24 September 2012
BacalhauTradiţia de a săra şi de a usca peştele pentru a-l putea conserva mai mult timp s-a păstrat din vremurile în care oamenii încă urmau cu stricteţe toate canoanele creştine. Pentru că, vinerea şi în anumite zile de sărbătoare nimeni nu mânca nici un fel de carne, se consuma peşte în cantităţi mari, astfel încât…

Read more »

Cocktail Carribean Dream

24 September 2012
Cocktail Carribean DreamO reteta simpla de Cocktail Carribean Dream din: espresso, inghetata de vanilie, lichior de cocos malibu, rom, frisca si fulgi de cocos. Ingrediente: 180 ml espresso tare 6 portii inghetata de vanilie 120 ml lichior de cocos Malibu 60 ml rom 100 ml frisca fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pune cafeaua in…

Read more »

Pancakes cu cremă de afine

24 September 2012
Pancakes cu cremă de afinePancakes cu crema de afine din: drojdie, zahar, faina, lapte, oua, sare, ulei de floarea soarelui, smantana si afine. Ingrediente: 20 g drojdie 4 linguri zahar 400 g faina 700 ml lapte caldut 2 oua 1 praf de sare ulei de floarea soarelui 250 ml smantana dulce grasa 200 g afine   Mod de preparare:…

Read more »

Branza topita de casa

24 September 2012
Branza topita de casaO reteta de branza topita de casa din: lapte, branza de vaci, margarina, oua, sare si bicarbonat. Ingrediente: 2 l lapte fierbinte 1,4 kg branza de vaci 1 pachet margarina 3 oua 3 lingurite rase cu sare 1 lingurita bicarbonat   Mod de preparare: Amesteci bine laptele fierbinte cu branza, apoi strecorui compozitia printr-un tifon.…

Read more »

Cartofi la tavă cu rozmarin

24 September 2012
Cartofi la tavă cu rozmarinO reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare, piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600 g cartofi cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele de la un fir de rozmarin proaspat ulei de masline ori grasime…

Read more »

Briose cu zmeura

24 September 2012
Briose cu zmeuraO reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 30 g unt 1 pahar (200 ml) faina integrala 1 pahar (20 ml ) faina alba 1 lingurita praf de copt 3 linguri mac macinat 2…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 23, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: