RSS

Retete usoare #94

24 Ian

Retete usoare:

Rasol de vitel in supa

2 September 2012
Rasol de vitel in supaO reteta de rasold e vita in supa din: ceapa, ulei, rasol de vita, boabe de piper, morcovi, telina, patrunjel, praz, cartofi, hrean si mar. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 kg rasol de vita 10 boabe de piper 2 morcovi 1/2 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 fir de praz 600…

Read more »

Inghetata de ciocolata alba

2 September 2012
Inghetata de ciocolata albaO reteta de inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, ciocolata, oua, frisca si fructe. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsune etc 2 linguri zahar tos  …

Read more »

Retete de post: Sărmăluţe de post

2 September 2012
Retete de post: Sărmăluţe de postSarmalute de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si marar. Ingrediente: 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca orez 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 100-150 ml suc de roşii sare piper 10-15 boabe de…

Read more »

Cocktail de pomelo şi kiwi

2 September 2012
Cocktail de pomelo şi kiwiO reteta de cocktail de pomelo si kiwi din: pomelo, kiwi, lamaie verde, portocale, miere, vodca, apa minerala, gheata si menta. Ingrediente: 1 pomelo 3 fructe de kiwi 1 lamaie verde 4 rondele de portocale 2 linguri miere 200 ml vodca 200 ml apa minerala 8 cuburi gheata 2 fire de menta   Mod de…

Read more »

Sorbeto din portocale cu ciocolata

2 September 2012
Sorbeto din portocale cu ciocolataO reteta de sorbeto din portocale cu ciocolata din: ciocolata neagra, suc de portocale, apa, zahar, praf, coaja de portocla, suc si coaja de lamaie, gelatina, lichior de portocale, frunze de menta, gheata si ulei. Ingrediente: 250 g ciocolata neagra 300 ml suc proaspat de portocale 150 ml apa 4 linguri zahar praf coaja rasa…

Read more »

Retete culinare: Clatite cu branza

2 September 2012
Retete culinare: Clatite cu branzaO reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone, susan, ceapa si marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 ml lapte un praf sare 2 oua 200 ml apa minerala 350 g faina 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 linguri ulei pentru…

Read more »

Reteta zilei: Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamic

2 September 2012
Reteta zilei: Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamicO reteta de Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamic din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet balsamic, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2 linguri + 1 lingurita ulei de măsline sare si piper negru proaspat macinat 3 catei usturoi fin tocati 1 lingura otet balsamic…

Read more »

Cum se prepara Cuscus cu branza cheddar (video)

2 September 2012
Cum se prepara Cuscus cu branza cheddar (video)O reteta video despre cum se prepara cuscus cu branza cheddar, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 tsp melted butter 1 cup Israeli couscous 2 cups chicken broth 1/2 cup heavy cream 1/4 cup diced pimentos 3 oz sharp cheddar cheese salt, pepper, cayenne to taste 1 tbsp…

Read more »

Cel mai bun cocktail de creveţi

2 September 2012
Cel mai bun cocktail de creveţiCel mai bun cocktail de creveti din: salata, creveti, avocado, sare de mare, piper negru, piper cayenne, lamaie, maioneza, ketchup, sos worcestershire, coniac, paine alba, ulei de masline si creson. . Dacă găsiţi crab sau homar, adăugaţi puţin la creveţi, fiindcă mâncarea va fi cu atât mai delicioasă! Dacă folosiţi creveţi congelaţi, lăsaţi-i să se…

Read more »

Tort de casata cu fructe

2 September 2012
Tort de casata cu fructeTort de casata cu fructe din: fructe de sezon, migdale, frisca, galbenusuri, unt, zahar, lichior amaretto, gelatina, zahar, oua, faina, suc de lamaie si esenta de rom. Ingrediente: 600 g fructe de sezon – cirese, visine, coacaze, caise, zmeura etc 40 g migdalecuratate 400 ml frisca batuta din smantana proaspata 4 galbenusuri 20 g unt…

Read more »

Flip de cirese

2 September 2012
Flip de cireseO reteta simpla de flip de cirese din: sirop de cirese, suc proaspat de cirese, ou, apa, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 15 ml sirop de cirese 1 lingurita (5 ml) suc proaspat de cirese 1 ou 1 lingurita apa 1 lingurita zeama de lamaie 2-3 linguri gheata pisata   Mod de preparare: Se…

Read more »

Retete de post: Supă de ciuperci

2 September 2012
Retete de post: Supă de ciuperciO reteta de supa de ciuperci din: ciuperci, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, praz, ulei, rosii, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel si telina verde. Ingrediente: 400 g ciuperci 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de praz 2 linguri ulei 200 ml roşii decojite în suc de roşii 1 lingura orez 1 căţel…

Read more »

Inghetata de cacao cu fructe de padure

2 September 2012
Inghetata de cacao cu fructe de padureInghetata de cacao cu fructe de padure din: galbenusuri, zahar, cacao, esenta de rom, frisca, lapte si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita esenta de rom 500 g frisca lichida 500 ml lapte 300 g fructe de padure ornare: 100 g frisca   Mod de preparare: Fierbeţi…

Read more »

Pui la gratar cu orez

1 September 2012
Pui la gratar cu orezO reteta de pui la gratar cu orez din: piept de pui, sare, unt, piper, orez, ceapa, ardei verde, morcov, unt, sare, piper, patrunjel si rosii. Ingrediente: 800 g piept de pui sare 30 g unt piper pentru garnitura: 300 g orez cu bobul rotund 2-3 fire ceapa un ardei verde un morcov mic 50…

Read more »

Ceai răcoritor cu friscă

1 September 2012
Ceai răcoritor cu friscăO reteta simpla de ceai racoritor cu frisca din: ceai negru, miere, frisca, caramele cu lapte, lapte pasteurizat, inghetata de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 3 pliculete ceai negru 4 linguri miere 200 ml frisca lichida 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe inghetata de vanilie 1 lingurita de scortisoara macinata   Mod…

Read more »

Inghetata de ciocolata cu frisca

1 September 2012
Inghetata de ciocolata cu friscaO reteta de inghetata de ciocolata cu frisca din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 150 g ciocolata amaruie 300 g frisca   Mod de preparare: Puneţi la fiert înfr-un vas laptele, apoi după ce a dat în fiert luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l…

Read more »

Ghiveci cu piept de curcan

1 September 2012
Ghiveci cu piept de curcanO reteta de ghiveci cu piept de curcan din: piept de curcan, varza, cartofi, ceapa, ardei, morcovi, mazare, sare, piper, ulei si marar. Ingrediente: 400 g piept de curcan o varza mica 4 cartofi 2 cepe 3 ardei 2-3 morcovi 300 g mazare proaspata sare piper alb si negru macinat 50 ml ulei o legatura…

Read more »

Retete culinare: Macrou cu legume

1 September 2012
Retete culinare: Macrou cu legumeO reteta de macrou cu legume din: macrou, vin alb, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, lamai, sare, piper, morcovi, fasole, conopida, patrunjel verde si broccoli. Ingrediente: 4 bucati macrou 200 ml vin alb dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 1-2 foi de dafin 2-3 lamai sare piper macinat si boabe 2-3 morcovi…

Read more »

Reteta zilei: Supa de curcan cu orz

1 September 2012
Reteta zilei: Supa de curcan cu orzO reteta de Supa de curcan cu orz din: supa de curcan, ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, cimbru, salvie, piper, carne de curcan, apa si orz. Ingrediente: 8 cani supa de curcan 1 lingura ulei de măsline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina tocata 2 cani morcovi taiati cuburi 2 lingurite cimbru si salvie…

Read more »

Casată cu brânză si fructe

1 September 2012
Casată cu brânză si fructeO reteta de casata cu branza si fructe din: crema de branza, smantana, zahar vanilat, gelatina, lichior, rom, miere, fructe si frunze de menta. Ingrediente: 250 g crema de branza 200 ml smantana dulce 80 g zahar vanilat 10 g gelatina 100 ml lichior 30 ml rom 50 g miere 600 g fructe de sezon…

Read more »

Muschi de vita cu sote de ciuperci

1 September 2012
Muschi de vita cu sote de ciuperciO reteta de muschi de vita cu sote de ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ceapa verde, rozmarin, piper, unt, vin rosu demisec si ulei de masline. Ingrediente: 800 g muschi de vita 400 g ciuperci 2-3 fire ceapa verde rozmarin piper negru boabe si macinat 50 g unt 100 ml vin rosu demisec 30…

Read more »

Cocktail de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limette

1 September 2012
Cocktail de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limetteCocktail de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limettedin: capsuni, miez de pepene verde, banana, suc de limette, zahar, busuioc si piscoturi. Ingrediente: 400 g capsuni 300 g miez de pepene verde 1 banana sucul de la 3 limette 3 linguri zahar busuioc pentru decor piscoturi   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile.…

Read more »

Inghetata din ceai verde

1 September 2012
Inghetata din ceai verdeO reteta de inghetata din ceai verde din: pulbere de ceai verde, lapte, frisca si zahar. Ingrediente: 4 linguri rase pulbere de ceai verde 200 ml lapte 200 ml frisca batuta din smantana dulce 200 g zahar   Mod de preparare: Puneţi pulberea de ceai în lapte şi amestecaţi până când obţineţi un amestec omogen.…

Read more »

Copane cu sos de ceapa

1 September 2012
Copane cu sos de ceapaO reteta de copane cu sos de ceapa din: copane de pui, ceapa uscata, usturoi, sare, cimbru, boia, pasta de rosii, patrunjel si ulei. Ingrediente: 8 copane de pui 4 cepe uscate 2-3 catei usturoi sare cimbru uscat o lingurita boia dulce o lingurita boia iute 2 linguri pasta de rosii o legatura patrunjel ulei…

Read more »

Cupe cu fructe şi iaurt

1 September 2012
Cupe cu fructe şi iaurtRapid şi uşor, acest desert e binevenit după o masă copioasă. Intr-un robot, mixează 800 g felii de piersici bine coapte, cu sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. într-un vas separat, amestecă 500 g iaurt gras cu două linguri cremă mascarpone. Serveşte în cupe de desert, alternând straturi de cremă de…

Read more »

Ciorba dreasa cu smantana

1 September 2012
Ciorba dreasa cu smantanaO reteta de ciorba dreasa cu smantana din: cartofi, ceapa, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, ulei, smantana si bors. Ingrediente: 6 cartofi 4 fire ceapa 2-3 morcovi o telina mica 2 ardei o legatura patrunjel o legatura leustean sare piper 2 lingurite ulei 500 ml smantana 250 ml bors   Mod de preparare: Se…

Read more »

Ardei umpluţi cu arpacaş

1 September 2012
Ardei umpluţi cu arpacaşO reteta de ardei umpluti cu arpacas din: ardei, ceapa, arpacas, ulei, verdeata, sare, piper, suc de rosii, ceapa, ulei, faina, zahar si sare. Ingrediente: 12 ardei mijlocii 2 cepe 1 ceasca arpacas 2 linguri ulei 1 legatura verdeata sare piper pentru sos: 1 cana suc de rosii 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura…

Read more »

Casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura

1 September 2012
Casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeuraO reteta de casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura din: frisca, galbenusuri, zahar, ciocolata, biscuiti amaretti, zmeura si miere. Ingrediente: 250 g frisca lichida 3 galbenusuri 3 linguri zahar 50 g ciocolata 20 bucati biscuiti Amaretti 300 g zmeura proaspata 1 lingura miere   Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, la bain-marie,…

Read more »

Paneul

1 September 2012
PaneulCE ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi carne. Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o mâncare rafinată. Nu mai vor­bim de gusturile apetisante pe care le obţinem când preparăm carnea…

Read more »

Rulada de carne

1 September 2012
Rulada de carneO reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc 400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…

Read more »

Supă de fasole verde cu dovlecei

1 September 2012
Supă de fasole verde cu dovleceiO reteta de supa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecel, fasole verde, ceapa, ardei grasi, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare si verdeata. Ingrediente: 1 dovlecel mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2 ardei grasi diferiti colorati 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei de masline sare 1 legatura…

Read more »

Plachie de crap la cuptor

1 September 2012
Plachie de crap la cuptorO reteta de plachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari 50 ml ulei 2-3 foi de dafin 1 lingurita piper 4-5 fire de patrunjel sare…

Read more »

Sorbet din agrişe, socată şi vodcă

1 September 2012
Sorbet din agrişe, socată şi vodcăGustul acrişor al agrişelor se completează de minune cu parfumata şocată. Un desert foarte light! Pune într-o cratiţă 500 g agrise, 130 ml socată şi 150 ml apă şi tine la foc mic până când agrişele se înmoaie bine. Trece acest amestec prin sită, lasă să se răcească, apoi d

Punci de ceai

1 September 2012
Punci de ceaiO reteta de punci de ceai din: frunze de ceai negru, apa, vin rosu, zahar, pastai de vanilie, pimenta, cuisoare, ghimbir, zeama de portocala si cointreau. Punciul va fi mai gustos daca il fierbem impreuna cu o portocala in care am intepat mai devreme cateva cuisoare. In loc de zahar putem folosi si miere. Ingrediente:…

Read more »

Retete de post: Borş de păstăi verzi

1 September 2012
Retete de post: Borş de păstăi verziO reteta de bors de pastai verzi din: fasole verde, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire…

Read more »

Retete din bucatarie

1 September 2012
Retete din bucatarieRetete din bucatarie: Antricot de vită cu porumb crocant O reteta delicioasa de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vită 3 linguri sos de soia 1/2…

Read more »

Sarmale cu orez si legume

1 September 2012
Sarmale cu orez si legumeO reteta de sarmale cu orez si legume din: ceapa, telina, orez, cartofi, ulei, ciuperci, oua, patrunjel, morcovi, sare, piper, suc de rosii, condimente, cimbru si varza. Ingrediente: 5-6 cepe mari 1 telina mica 500 g orez 3 cartofi 100 ml ulei 100 g nuci macinte sau ciuperci 4 oua 1 legatura patrunjel 2 morcovi…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de varza dulce cu carne de porc

31 August 2012
Reteta zilei: Mancare de varza dulce cu carne de porcMancare de varza dulce cu carne de porc din: varza, pulpa de porc, sare, piper, suc de rosii si bulion. Ingrediente: 1 varza de aproximativ 2 kg 1 kg pulpa de porc Sare Piper Suc de rosii 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Se taie carnea cubulete potrivite, se spala bine si se da…

Read more »

Retete culinare: Paste gratinate

31 August 2012
Retete culinare: Paste gratinateO reteta de paste gratinate din: paste, unt, mozzarella, cascaval, sare, oua, busuioc, rosii si pesmet. Ingrediente: o cutie paste fusili 50 g unt 300 g mozzarella 100 g cascaval ras sare 2 oua 3-4 frunze busuioc proaspat 4-5 rosii 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Pentru început, se pun pastele să fiarbă, în…

Read more »

Creveţi uriaşi aromaţi

31 August 2012
Creveţi uriaşi aromaţiO reteta de creveti uriasi aromati din: ulei de masline, pesmet, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, parmezan, creveti, faina, oua, sare de mare, piper si rucola. Această reţetă merge foarte bine cu creveţi mijlocii şi mari; nu merită să o faceţi cu creveţi mici. Folosiţi pesmet de bună calitate, care va proteja foarte bine…

Read more »

Salată cu pui şi rucola

31 August 2012
Salată cu pui şi rucolaO reteta de salata cu pui si rucola din: rucola, salata verde, rosii, ardei, piept de pui, fasole verde, sare, piper, ceapa rosie, dovleac, ulei de masline, otet balsamic, zeama de la o lamaie si cimbru. Ingrediente: 300 g rucola o salata verde 3-4 rosii un ardei rosu 2 piepti de pui 200 g fasole…

Read more »

Viţel cu legume

31 August 2012
Viţel cu legumeO reteta de vitel cu legume din: muschi de vitel, ceapa, usturoi, rosii cherry, dovlecei, vanata, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel 1 ceapa 3 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 dovlecei 1 vanata 4 linguri ulei busuioc   Mod de preparare: Se ung fripturile cu puţin ulei, se sărează,…

Read more »

Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

31 August 2012
Desert cu inghetata, bezele si fructe de padureO reteta de desert cu inghetata, bezele si fructe uscate din: frisca, branza mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, bezele, capsuni, gem de capsuni si zahar tos. Ingrediente: 300 ml frisca 250 g branza mascarpone sau iaurt gras 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura zahar pudra 100 g bezele gata preparate 200 g capsuni,…

Read more »

Salată de roşii uscate

31 August 2012
Salată de roşii uscateO reteta de salata de rosii uscate din: paste, ulei, usturoi, seminte de pin, rosii uscate si frunze de busuioc. Ingrediente: 300 g paste scurte 3 linguri ulei de la rosiile uscate conservate 2 catei de usturoi 80 g seminte de pin 200 g rosii uscate conservate in ulei 10 frunze de busuioc   Mod…

Read more »

Paste cu parmezan si rosii

31 August 2012
Paste cu parmezan si rosiiFierbe 200 g paste făinoase (penne) con­form instrucţiunilor de pe ambalaj, până când au consistenţă al dente. Scurge-le foarte bine de apă, pune-le într-un castron, adaugă un borcan de 400 g sos de tomate cu mirodenii, parmezan ras şi două linguri de ulei de măsline. Amestecă bine şi serveşte cu frunze de salată ruccola. Paste…

Read more »

Retete de post: Pizza cu ardei gras şi măsline

31 August 2012
Retete de post: Pizza cu ardei gras şi măslineO reteta de pizza cu ardei gras si masline din: faina, ulei, apa, drojdie de bere, zahar, ulei, ardei grasi, rosii, usturoi, masline, patrunjel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 1 lingura ulei sau 30 g margarină 200 ml apă 25 g drojdie de bere 1 lingurita zahăr sare ulei pentru…

Read more »

Retete culinare: Supă de legume

31 August 2012
Retete culinare: Supă de legumeO reteta de supa de legume din: morcov, gulie, rosie, bacon, cartofi, ulei de masline, sare, piper, conopida, dovlecei si praz. Ingrediente: 1 morcov 1/2 gulie 1 rosie 50 g bacon impanat 1 cartofi 2 linguri ulei de masline sare piper 1 conopida 50 g dovlecei 2 fire de praz   Mod de preparare: Se…

Read more »

Salată cu roşii şi crutoane

31 August 2012
Salată cu roşii şi crutoaneTaie 3 roşii mari, bine coapte, în felii subţiri, amestecă-le cu 2 mâini de crutoane, 100 g felii de măsline, 1 mână de frunze proaspete de busuioc (sau 2 linguriţe de busuioc uscat). Asezonează cu sare, piper, 1-2 linguriţe de oţet balsamic şi amestecă bine. Serveşte imediat. Salată cu roşii şi crutoane Pofta buna!

Read more »

Fileuri de macrou, cu roşii si lămâie

30 August 2012
Fileuri de macrou, cu roşii si lămâieIntr-un castron, amestecă 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe condimente pentru peşte, 1 căţel de usturoi zdrobit, 150 g roşii bine coapte, tocate mărunt, 1 legătură de pătrunjel tocat, 1 linguriţă de boabe de coriandru, măcinate, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, piper după gust. Amestecă şi lasă deoparte. Intr-un vas separat,…

Read more »

Reteta zilei: Salata de cruditati cu branza feta

30 August 2012
Reteta zilei: Salata de cruditati cu branza fetaO reteta de Salata de cruditati cu branza feta din: castravete, ceapa rosie, patrunjel, branza feta, ulei extravirgind e masline, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 1 castravete mare 1/4 ceapa rosie, tocata marunt 1/2 ceasca Patrunjel tocat 1/4 ceasca branza feta maruntita 2 lingurite ulei extravirgin de măsline 1 lingura suc de lămâie piper…

Read more »

Cum se prepara Sos sarat de caramel (video)

30 August 2012
Cum se prepara Sos sarat de caramel (video)O reteta video despre cum se prepara sos sarat de caramel, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 cup white sugar 5 tbsp butter, cut in slices 1/2 cup plus 1 tbsp heavy whipping cream (*Sorry, don’t ask me about substitutions. This needs cream!) sea salt to taste (any…

Read more »

Ceai asiatic

30 August 2012
Ceai asiaticCeai asiatic din: ceai, apa, vin rosu, cuisoare, vanilie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 3/4 apa 1 sticla de vin rosu 2 cuisoare 1 pastaie de vanilie 2 linguri de zahar zeama de lamaie   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 3-4 minute.…

Read more »

Cârnati cu sos de miere si lămâie

30 August 2012
Cârnati cu sos de miere si lămâieIntr-un castron, amestecă zeama şi coaja rasă de la o lămâie, o legătură de pătrun­jel proaspăt, tocat, un ardei iute mic, tocat, şi o lingură de miere. Cu acest sos, unge 500 g cârnaţi de porc. Pune-i pe grătar şi întorce-i pe toate părţile, să se pătrundă bine (10-15 minute). Pofta buna!

Read more »

Choux a la creme

30 August 2012
Choux a la cremeChoux a la creme din: apa, oua, faina, unt, sare, fructe de padure, indulcitor, frisca, branza de vaci si ciocolata. Ingrediente: aluat: 220 ml apa 3 oua 140 g faina 80 g unt sare crema: 200 g fructe de padure 1/2 lingurita indulcitor fluid 100 g branza de vaci 150 ml frisca 2 linguri ciocolata…

Read more »

Somon cu cartofi dulci

30 August 2012
Somon cu cartofi dulciO reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb, ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei de alune 100 g alune sare piper…

Read more »

Coaste de porc cu sos iute

30 August 2012
Coaste de porc cu sos iutePune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o…

Read more »

File de pastrav la gratar

30 August 2012
File de pastrav la gratarO reteta de file de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc. Ingrediente: 6 pastravi cimbru sare piper rosu piper alb 6 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 foi de dafin 1 lamai 2 baghete 2…

Read more »

Piept de pui marinat cu ceapă verde

30 August 2012
Piept de pui marinat cu ceapă verdeIntr-un castron, amestecă 1 linguriţă pudră de ghimbir cu 1 linguriţă miere şi 2 linguriţe sos Tabasco. Din două bucăţi de piept de pui dezosat, taie cuburi cu latura de cca 3 cm, dă-le prin sosul de miere, apoi înfige-le pe frigărui. Frige-le pe grătar 10 minute. Pregăteşte un sos din zeama şi coaja rasă…

Read more »

Supă cu broccoli

30 August 2012
Supă cu broccoliO reteta delicioasa de supa cu:tortellini cu spanac, broccoli, rosii galbene, telina, morcov, ardei capia, praz, ulei, frunza de dafin, sare, piper, smantana, suc de lamie, patrunjel. Ingrediente: 300 g tortellini cu spanac 500 g broccoli 4 roşii galbene o felie de ţelină un morcov un ardei iute doi ardei capia praz 100 ml ulei…

Read more »

Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarin

30 August 2012
Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarinTaie cuburi 250 g piept de pui şi 6 cârnă­ciori chorizo în felii subţiri. Pe fiecare frigăruie, înfige, alternativ, bucăţi de piept de pui, felii de cârnăciori, rămurele de rozmarin. Unge frigăruile cu ulei de măsline apoi pre­sară piper proaspăt măcinat. Pune frigăruile pe grătarul bine încins timp de aproximativ trei-patru minute, învârtindu-le pe toate…

Read more »

Roşii umplute cu kaizer

30 August 2012
Roşii umplute cu kaizerO reteta delicioasa de rosii cu: branza de vaci, cascaval, oua, praz, kaizer, cimbru verde, sare, piper, castraveti, usturoi. Ingrediente: 16 roşii prunişoare 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval două ouă o jumătate de fir de praz 300 g kaizer o lingură cu cimbru verde sare piper castraveţi verzi usturoi Mod de preparare:…

Read more »

Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

30 August 2012
Biscuiţi cu rozmarin şi cafeaO reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g brânză de vaci 50 g unt o crenguţă de rozmarin o linguriţă cu cafea măcinată un sfert de linguriţă cu sare două…

Read more »

Piure de conopidă cu cârnaţi

30 August 2012
Piure de conopidă cu cârnaţiO reteta delicioasa de piure cu:conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti, oregano verde, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras 500 g…

Read more »

Zacusca sarbeasca

30 August 2012
Zacusca sarbeascaO reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, vinete, ulei, sare, piper, delikat. Ingrediente: 250 g gogoşari 200 g vinete 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper delikat Mod de preparare: Gogoşarii se opăresc, iar vinetele se coc pe grătar. După ce se curăţă bine de coajă, se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie şi…

Read more »

Mamaliga cu ardei

29 August 2012
Mamaliga cu ardeiO reteta de mamaliga cu ardei din: ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, apa, supa de legume, malai grisat, unt si cimbru. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 3 linguri ulei de masline sare piper 800 ml apa 320 ml supa de legume 180 g malai grisat instant 40 g unt moale sau 2 linguri…

Read more »

Copanele de pui in sos de caise

29 August 2012
Copanele de pui in sos de caiseO reteta de copanele de pui in sos de caise din: copane de pui, vin dulce, compot de caise, ulei, unt, patrunjel, sare, piper, orez, salata verde, ceapa rosie, castravete, zeama de lamaie, marar, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 4 copane de pui 75 ml vin dulce un co

Vită în sos roşu

29 August 2012
Vită în sos roşuO reteta de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si lamaie. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5 bucata morcovi 400 g ceapă albă mică 300 g pastă de roşii 1 lingura pastă de ardei capia…

Read more »

Tocana olteneasca

29 August 2012
Tocana olteneascaO reteta de tocana olteneasca din: carnaciori, praz, ardei grasi, rosii, cartofi, vin, marar, ardei iute, patrunjel, untdelemn, sare si carne de manzat. Ingrediente: 200 g carnaciori 5 tulpini de praz 2 ardei grasi 3 rosii mari, rascoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute 1 legatura de marar 1 pahar de vin alb 1 legatura…

Read more »

Tartă de zmeură

29 August 2012
Tartă de zmeurăO reteta de tarta de zmeura din: faina, zahar, sare, unt, ou, gem de zmeura si zmeura. Ingrediente: aluat fraged: 250 g faina 75 g zahar sare 150 g unt 1 ou si: 200 g gem zmeura 500 g zmeura   Mod de preparare: Amestecaţi făina şi zahărul pe o suprafaţă de lucru, adăugaţi amidonul…

Read more »

Ciocănele în stil mediteranean

29 August 2012
Ciocănele în stil mediteraneanAmestecă 3 linguri pastă de tomate cu 4 rămurele de rozmarin, tocate, şi o lingură oţet balsamic. Cu acest sos, unge 8 ciocănele de pui, cât mai uniform. Frige ciocă­nelele pe grătar cir­ca 20 minute, până cand se patrund bine, intorcandu-le. Pofta buna!

Read more »

Salată cu pui şi legume

29 August 2012
Salată cu pui şi legumeO reteta delicioasa de salata cu:piept de pui, praz, ciuperci murate, linte, nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui un fir de praz 200 g ciuperci murate 100 g linte fiartă 100 g miez de nucă 50 g alune prăjite o limetă un ardei capia o…

Read more »

Mâncare de ciuperci cu cimbru

29 August 2012
Mâncare de ciuperci cu cimbruO reteta delicioasa de mancare cu: ciuperci, ceapa, ardei capia, ardei gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare, piper, smantana, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură cu pastă de tomate 150…

Read more »

Reteta zilei: Salata picanta de morcovi cu menta

29 August 2012
Reteta zilei: Salata picanta de morcovi cu mentaO reteta de Salata picanta de morcovi cu menta din: morcovi, menta, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, sos tabasco, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi tocati 1/2 cana de menta tocata fin 1/2 cana coriandru tocat marunt 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde 2 linguri suc de lămâie 1/2…

Read more »

Ceai Cherry

29 August 2012
Ceai CherryCeai Cherry din: ceai, miez de vanilie, zeama de lamaie, cherry brandy si zahar. Ingrediente: 1 lingurita de ceai Darjeeling miezul unei jumatati de vanilie zeama de lamaie 2 cl Cherry brandy zahar   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si vanilie si-l lasam la infuzat 3 minute. Adaugam lichiorul de cirese si…

Read more »

Rulada de iepure

29 August 2012
Rulada de iepureO reteta de rulada de iepure din: pulpa de iepure, mustar de dijon, sare, piper, sunca de pui, patrunjel, ulei si supa de legume. Ingrediente: 600 g pulpa de iepure fara os 1 lingura mustar de Dijon sare piper asortat pisat 4 felii sunca de pui 4 linguri patrunjel tocat 1 lingura ulei 350 ml…

Read more »

Lipie umplută cu legume şi pui

29 August 2012
Lipie umplută cu legume şi puiTaie 600 g piept de pui în cubuleţe de înfipt în frigărui. Unge- le cu puţin ulei de măsline, boia de ardei dulce, apoi frige-le pe grătar timp de trei-patru minute, până sunt bine pătrunse. Taie un avocado cubuleţe, apoi amestecă-l cu un ardei roşu, curăţat şi măruntit, două roşii, fără seminţe, tăiate cuburi, şi…

Read more »

Ruladă de zmeură

29 August 2012
Ruladă de zmeurăO reteta de rulada de zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, zmeura, branza dulce, zahar, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 125 g zahar 80 g faina 60 g amidon 8 foite gelatina 500 g zmeura 500 g branza dulce 100 g zahar 3 linguri suc de lamaie 1 lingura zahar…

Read more »

Burgeri aromaţi cu legume

29 August 2012
Burgeri aromaţi cu legumeAmestecă 500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă us­cată sau proaspătă, măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Im­parte amestecul în şase părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la frigider până în momentul în care îi pui…

Read more »

Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana

29 August 2012
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantanaCiorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingura…

Read more »

Ciocanele de pui

29 August 2012
Ciocanele de puiCiocanele de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de persona   Mod de preparare: Se…

Read more »

Ciuperci cu brânză Feta la gratar

29 August 2012
Ciuperci cu brânză Feta la gratarFrige pe grătar 4 pălării de ciuperci mari, cu lamele în jos. După cinci minute, întoarce-le şi unge-le cu unt, presară câte jumătate de căţel de usturoi zdrobit şi câteva rămurele de cimbru. Frige apoi ciupercile pe grătar încă 5-10 minute. Taie o baghetă de pâine felii subţiri, unge-le cu puţin ulei de măsline şi…

Read more »

Cum se prepara Frittata cu cartofi si piper (video)

29 August 2012
Cum se prepara Frittata cu cartofi si piper (video)O reteta video despre cum se prepara frittata cu cartofi si piper, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 12 large eggs 1 tbsp olive oil 6 slices of bacon or pancetta 1 1/2 cups sliced peppers 1 1/2 cups cubed, cooked potatoes OR about 3 cups of any summer…

Read more »

Vinete la cuptor cu sparanghel

29 August 2012
Vinete la cuptor cu sparanghelO reteta delicioasa de vinete cu: miez de nuca, migdale, stafide, rosii uscate, sparanghel, parmezan, masline, pesmet, sare, piper, ulei de masline, oregano, smantana. Ingrediente: două vinete mai mari 100 g miez de nucă 100 g migdale 30 g stafide 100 g roşii uscate din conservă 500 g sparanghel 175 g parmezan 100 g măsline…

Read more »

Retete cu gust

29 August 2012
Retete cu gustRetete cu gust: Salată de cartofi noi copţi O reteta de salata de cartofi noi copti din: cartofi, patrunjel, chives, coaja de lamaie, ceapa verde, rosii, ardei iute si otet din vin alb. Ingrediente: 1,5kg de cartofi noi 1 legătură mică de pătrunjel, tocată 2 linguri de chives, tocat coaja rasă de la 1 lămâie…

Read more »

File de somon cu legume si seminţe de fenicul

28 August 2012
File de somon cu legume si seminţe de feniculO reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc. Ingrediente: 4 file de somon fara piele (a circa 150 g) 2 linguri suc de lamaie cate 2 ardei grasi galbeni si…

Read more »

Frigărui din falafel de cartofi

28 August 2012
Frigărui din falafel de cartofiFierbe 500 g cartofi noi până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. într-un robot, mărunţeşte două baghete de pâine până se fac pesmet, adaugă 400 g mazăre din conservă, o ceapă roşie, o linguriţă amestec de condimente orientale, cartofii fierţi şi o legătură de pătrunjel tocat. Amestecă până obţii un piure. Unge-te cu…

Read more »

Porumb copt cu crema de unt si verdeata

28 August 2012
Porumb copt cu crema de unt si verdeataO reteta de porumb copt cu crema de unt si verdeata din: stiuleti de porumb, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 10 stiuleti de porumb 5 linguri unt nesarat, la temperatura camere (daca se foloseste unt sarat, nu se mai pune sare) 3 linguri patrunjel proaspat 1 catel de usturoi tocat sare piper proaspat…

Read more »

Bărcuţe de piersici cu kiwi

28 August 2012
Bărcuţe de piersici cu kiwiO reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8 piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml apă o lingură cu rom Mod…

Read more »

Brioşe cu nectarine şi zmeură

28 August 2012
Brioşe cu nectarine şi zmeurăO reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar, cacao, praf de copt, lapte dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare, frisca. Ingrediente: două ouă 200 g zahăr tos 100 g cacao un pliculeţ praf de copt 160 ml lapte dulce 150 g unt 4 nectarine 300 g zmeură 100 ml miere o linguriţă cu amidon…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor

28 August 2012
Reteta zilei: Cartofi dulci cu ciuperci la cuptorO reteta de Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor din: cartofi, supa de pui, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, cimbu, sare, piper, ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 cani supa de pui 2 linguri ulei extravirgin de măsline 2 linguri otet balsamic 1 linguriță cimbru uscat sare piper negru proaspăt măcinat 500…

Read more »

Curcan cu lămâie si broccoli

28 August 2012
Curcan cu lămâie si broccoliO reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa, broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4 snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie 1…

Read more »

Pâinici cu legume

28 August 2012
Pâinici cu legumeTaie pe lat o baghetă de pâine, în felii mai groase. Taie fiecare felie în două, unge fiecare parte cu unt şi umple-le apoi cu 125 g mozzarella tăiată felii, 150 g sos pesto, 300 g măsline felii, 300 g ardei graşi, tăiaţi fâşii. Pune câte o frunză de busuioc pe fiecare felie. Fă-le apoi…

Read more »

Coaste de porc

28 August 2012
Coaste de porcCoaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa tocata 1 cana mustar de Dijon…

Read more »

Legume cu fidea şi muştar

28 August 2012
Legume cu fidea şi muştarO reteta delicioasa cu:dovlecel, broccoli, rosii galbene, mustar, fidea, ceapa, vin alb demisec, smantana, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, muguri de soia. Ingrediente: un dovlecel 500 g broccoli 8 roşii galbene două linguri cu muştar 200 g fidea o ceapă 50 ml vin alb demisec 150 ml smântână sare piper ulei de măsline pătrunjel…

Read more »

Inghetata cu menta

28 August 2012
Inghetata cu mentaO reteta de inghetata cu menta din: menta, lapte, frisca, zahar si fulgi de ciocolata. Ingrediente: o mana frunze menta tocate 230 ml lapte gras 230 ml frisca lichida 100 gr zahar o mana fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da…

Read more »

Cum se prepara biscuiti din seminte de in (video)

28 August 2012
Cum se prepara biscuiti din seminte de in (video)O reteta video despre cum se prepara biscuiti din seminte de in, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 cups (500ml) soaked flax seeds 3 cups (750ml) water 1 grated carrot 1 chopped red pepper 1/2 red onion 1 lemon 2 tamuri 1/2 tsp cumin seeds 1 lemon juicer 1…

Read more »

Năut cu pui şi sos alb

28 August 2012
Năut cu pui şi sos albO reteta delicioasa de naut cu:carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei capia, dovlecel, ardei iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g năut din conservă 4 pulpe de pui 200 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi doi ardei capia un dovlecel un ardei iute mic 200 ml smântână 100 ml…

Read more »

Supă pescărească

28 August 2012
Supă pescăreascăO reteta de supa pescareasca din: ceapa, ulei, cartofi, morcovi, supa de legume, sofran, piper, chimen, sare, peste, iaurt si susan. Ingrediente: 2 cepe 1 lingura ulei 350 g cartofi 250 g morcovi 2 cuburi supă de legume șofran piper măcinat chimen sare 400 g pește file (cod) 200 g iaurt 20 g susan  …

Read more »

Chipsuri cu peşte afumat

28 August 2012
Chipsuri cu peşte afumatO reteta delicioasa de chipsuri cu:apa, drojdie, faina, peste, rosii uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie. Ingrediente: 125 ml apă 15 g drojdie 250 g făină 500 g peşte afumat un borcan cu roşii uscate în ulei 100 gparmezan două linguri cu capere s

Somon sashimi

28 August 2012
Somon sashimiSomonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi…

Read more »

Pateuri cu legume

28 August 2012
Pateuri cu legumeO reteta delicioasa de pateuri cu: foitaj, praz, marar, morcov, ardei gras, ardei capia, ciuperci, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un pachfet aluat foitaj un fir de praz o legătură de mărar un morcov un ardei gras un ardei capia 100 g ciuperci doi căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui o lingură…

Read more »

Sardine în crustă de mălai

28 August 2012
Sardine în crustă de mălaiO reteta delicioasa de sardine cu:smantana, iaurt, curry, malai, lapte dulce, porumb, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4 porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui sare…

Read more »

Gazpacho de iarnă

28 August 2012
Gazpacho de iarnăO reteta de gazpacho de iarna din: suc de rosii, morcovi, ardei, ceapa, telina, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 4 morcovi 2 ardei 1 ceapă 200 g ţelină 1 cana orez frunze de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe.…

Read more »

Plăcintă cu legume şi susan

28 August 2012
Plăcintă cu legume şi susanO reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte dulce, ulei de masline, branza telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde, usturoi, susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte dulce 150 ml ulei de măsline 100 g brânză telemea 3 ouă 20 g drojdie 50 g unt un morcov doi cartofi…

Read more »

Bulete cu carpaccio

28 August 2012
Bulete cu carpaccioO reteta delicioasa de bulete cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, ardei iute, carapaccio, faina, oua, praf de copt, morcov, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g caşcaval 200 g brânză de vaci 300 g brânză telemea un ardei iute mic 300 g carpaccio 200 g făină două ouă un pliculeţ praf de copt un morcov…

Read more »

Curcan cu sparanghel

27 August 2012
Curcan cu sparanghelO reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui, ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750 g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa 100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…

Read more »

Tocăniţă de peşte delicioasă

27 August 2012
Tocăniţă de peşte delicioasăTocanita de peste delicioasa din: usturoi, maioneza, zeama de lamaie, midii, scoici de rau, ulei de masline, vin, rosii, biban de mare, barbun, scorpie de mare, crevet, paine, frunze de fenicul, ulei de masline extravirgin, busuioc, sofran, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi curăţaţi maioneză preparată în casă sau 250…

Read more »

Retete culinare: Porc dulce-acrisor

27 August 2012
Retete culinare: Porc dulce-acrisorO reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente:  400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1 lingura…

Read more »

Friptură de vită cu ceapă

27 August 2012
Friptură de vită cu ceapăO reteta de friptura de vita cu ceapa din: peperoni, arpagic, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, chimen, sare, piper, carne de vita, ceapa si coriandru. Ingrediente: 2 peperoni verzi 2 bulbi arpagic 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 70 ml ulei de floarea soarelui 120 ml…

Read more »

Cuiburi cu sos de mărar

27 August 2012
Cuiburi cu sos de mărarO reteta de cuiburi cu sos de marar din: fidea, smantana, crema de branza, cascaval, unt, nucsoara, mazare, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g fidea 150 ml smantana pentru gatit 2 linguri crema de branza 100 g cascaval ras 1 lingura cu unt 1 varf de lingurita de nucsoara 1 ceasca de mazare…

Read more »

Gulaş cu cârnaţi

27 August 2012
Gulaş cu cârnaţiO reteta de gulas cu carnati din: ceapa, morcovi, unt, sare, piper, curry, carnati, pasta de rosii, ketchup, fulgi de chilli, smantana, supa de carne, mustar si arpagic. Ingrediente: 2 cepe medii 350 g morcovi 2 linguri unt sare piper 2 lingurite praf de curry 500 g carnati 1 lingura pasta de rosii 150 ml…

Read more »

Salată Nisa cu fasole verde

27 August 2012
Salată Nisa cu fasole verdeO reteta de salata Nisa cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa, rosii, ton, maioneza, smantana, otet din vin alb si piper. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare 150 g fasole verde 1 ceapa 4 rosii carnoase 2 conserve (a 150 g) ton in sos natural 100 g maioneza 4 linguri smantana fermentata…

Read more »

Salata calda cu broccoli si mazare

27 August 2012
Salata calda cu broccoli si mazareO reteta de salata calda cu broccoli si mazare din: broccoli, porumb dulce, mazare, morcovi, fasole verde, busuioc, unt, sare, piper, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 capatana de broccoli 1 cutie de porumb dulce 1 cutie cu mazare 3-4 morcovi 1 mana de fasole verde 1 lingurita cu busuioc pisat 1-2…

Read more »

Omleta cu rosii uscate

27 August 2012
Omleta cu rosii uscateO reteta de omleta cu rosii uscate din: oua, sare, piper, ceapa verde, rosii uscate si ulei de masline. Ingrediente: 4 oua 1 praf de sare piper negru macinat 1 legatura mare ceapa verde 50 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se sparg ouale, se bat…

Read more »

Sushi cu somon afumat

27 August 2012
Sushi cu somon afumatO reteta de sushi cu somon afumat din: orez, apa, otet de orez, alge, somon afumat, castraveti, wasabi, sos de soia si ghimbir murat. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi 1 cană şi jumătate de apă 4 linguri oţet de orez 1 pachet de nori (alge) 200g de somon afumat 4…

Read more »

Piept de pui învelit în şuncă cu legume

27 August 2012
Piept de pui învelit în şuncă cu legumeO reteta de Piept de pui învelit în şuncă cu legume din: file de pui, suc de lamaie, sare, piper, frunze de salvie, bacon, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, praz, zahar, mustar si rosii cherry. Ingrediente: 4 bucati file de pui (a 180 g) 3 linguri suc de lamaie sare piper 8 frunze de…

Read more »

Tarta cu mazare si sunca

27 August 2012
Tarta cu mazare si suncaO reteta de tarta cu mazare si sunca din: aluat, mazare verde, ceapa verde, sunca, praz, oua, branza telemea, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente:  350 g aluat de pizza sau fraged 200 g mazare verde 1 legatura de ceapa verde 100 g sunca (kaizer, prosciutto, bacon) 1 fir de praz 4 oua 200 g…

Read more »

Paste cu rosii cherry

27 August 2012
Paste cu rosii cherryO reteta de paste cu rosii cherry din: spaghetti, sare, fasole verde, ceapa, sunca, rosii cherry, sos de rosii cu ricotta, supa, piper si zahar. Ingrediente: 400 g spaghetti sare 450 g fasole verde 2 cepe mici 100 g sunca 400 g rosii cherry 250 ml sos de rosii cu ricotta 200 ml supa piper…

Read more »

Terină de avocado şi somon afumat

27 August 2012
Terină de avocado şi somon afumatO reteta de terina de avocado si somon afumat din: ulei de floarea soarelui, somon afumat, branza de capra, chives, avocado, suc de lamaie, sos dulce de chilli, frunze de salata si vinegreta. Ingrediente: ulei de floarea-soarelui, pentru uns 450g felii subţiri de somon afumat 100g brânză de capră, ruptă în bucăţi mici 3 linguri…

Read more »

Omletă cu spaghete

27 August 2012
Omletă cu spagheteO reteta de omleta cu spaghete din: ulei de masline, usturoi, ceapa, dovlecei, patrunjel, sos de branza, spaghete si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit 1 ceapă, tocată 2 dovlecei, raşi 2 linguri de pătrunjel, tocat 300g sos de brânză 200g de spaghete, fierte 2 ouă   Mod de…

Read more »

Punci de ceai chinezesc

27 August 2012
Punci de ceai chinezescPunci de ceai chinezesc din: ceai Assam, apa, zahar, lamaie, vin si arrak. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 1/2 l apa 80 g de zahar 1 lamaie 1/2 sticla de vin alb 4 cl Arrak   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte pe ceai si lasam sa se inguzeze 5 minute. Il indulcim cu…

Read more »

Vinete cu roşii la cuptor

27 August 2012
Vinete cu roşii la cuptorO reteta de vinete cu rosii la cuptor din: vinete, sare, iaurt, pasta de curry, ulei de masline, rosii cherry si coriandru verde. Ingrediente: 2 vinete sare 200 ml iaurt 1 lingurita praf sau pasta de curry 2 linguri ulei de masline 1 ramura de rosii cherry (circa 300 g) 1 mana de coriandru verde…

Read more »

Cannelloni cu urda si spanac

27 August 2012
Cannelloni cu urda si spanacO reteta de cannelloni cu urda si spanac din: cannelloni, spanac, urda, lapte, cascaval, oua, usturoi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g cannelloni 500 g spanac 200 g urda 200 ml lapte 100 g cascaval ras 3 oua 3-4 catei de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul, apoi…

Read more »

Orez spaniol cu fructe de mare

27 August 2012
Orez spaniol cu fructe de mareOrez spaniol cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, orez, supa de legume, sofran, suc de lamaie, amestec fructe de mare si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei roşu şi unul galben, fără seminţe şi feliaţi 2 căţei de usturoi, feliaţi 250g de orez…

Read more »

Sandivs italiano

27 August 2012
Sandivs italianoO reteta de sandvis italiano din: ciabatta, usturoi, ulei de masline, pesto, rosii, mozzarella, sunca si frunze de ruccola. Ingrediente: 4 paini ciabatta 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline 2 linguri pesto 6 rosii 2 bilute mozzarella 100 g sunca frunze de ruccola   Mod de preparare: Se taie in doua painile…

Read more »

Inghetata cu ceai

27 August 2012
Inghetata cu ceaiO reteta de inghetata cu ceai din: sare, zahar, ceai, lapte gras, frisca si galbenusuri de ou. Ingrediente: un praf de sare 150 gr zahar 2-4 pliculete de ceai 1 cana lapte gras 2 cani frisca 4 galbenusuri de ou   Mod de preparare: Se combina intr-o cratita frisca, laptele, o jumatate din cantitatea de…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu zucchini, ardei iute si branza

27 August 2012
Reteta zilei: Briose cu zucchini, ardei iute si branzaO reteta de Briose cu zucchini, ardei iute si branza din: dovlecel, ardie iute, branza, parmezan, lapte batut, oua, faina, zahar, sare de mare, bicarbonat de sodiu si praf de copt. Ingrediente: 1 1/2 cani de dovlecel ras 1 ardei iute verde fin tocat 3/4 ceasca branza rasa degresata 1/4 ceasca parmezan ras 1/4 ceasca…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni

27 August 2012
Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuniO reteta de Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni din: inghetata de capsuni, inghetata de ciocolata, zahar brun, oua, faina si amidon de porumb. Ingrediente: 1l îngheţată de căpşuni 1,5l îngheţată de ciocolată albă sau de vanilie pentru blat: 170g de zahăr brun 4 ouă 60g de făină obişnuită 35g amidon de porumb…

Read more »

Melcisori cu carne tocata

27 August 2012
Melcisori cu carne tocataO reteta de melcisori cu carne tocata din: melcisori, carne tocata, ceapa, morcov, telina, oregano, rosii in bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g melcisori 300 g carne tocata amestec vita si porc 1-2 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lingurita cu oregano sau cimbru uscat 300 g rosii in bulion sare piper…

Read more »

Sos Aioli cu lamaie si ardei iute

27 August 2012
Sos Aioli cu lamaie si ardei iuteO reteta de sos aioli cu lamaie si ardei iute din: hrean, arde iute, suc de lamaie, frisca, maioneza, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 lingurita hrean ras 1 1/2 lingurita ardei iute tocat marunt sucul de la 1 lamaie 2 linguri frisca 120 ml maioneza facuta in casa sau cumparata 1-2 catei usturoi 1 lingurita…

Read more »

Cum se prepara sushi vegetarian (video)

27 August 2012
Cum se prepara sushi vegetarian (video)O reteta video despre cum se prepara sushi vegetarian, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 250 g cooked sushi rice 1 nori sheet 1/2 avocado 1/2 cucumber, thinly sliced 1/2 red pepper, thinly sliced 2 strips egg roll 2 slices egg roll 15 g dill 1 tsp wasabi sauce 1/2…

Read more »

Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto

27 August 2012
Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amarettoSemifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto din: caise, suc de mere, zahar brun, galbenusuri, amaretto, mascarpone si biscuiti cu amaretto. Ingrediente: 500g de caise, tăiate în jumătăţi şi curăţate de sâmburi 300ml suc de mere 200g de zahăr brun 2 gălbenuşuri mari 2 linguri de amaretto 250g de mascarpone 100g de biscuiţi cu amaretto…

Vinete in otet

27 August 2012
Vinete in otetO reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita. Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3 linguri…

Read more »

Despre creveti

27 August 2012
Despre crevetiLa fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar în…

Read more »

Budincă cu prosciutto

27 August 2012
Budincă cu prosciuttoBudinca cu prosciutto din: penne, smantana, cascaval de oaie, oua, prosciutto, busuioc, sare, unt si praz. Ingrediente: 500 g penne 50 ml smantana de gatit 100 g cascaval de oaie 2 oua 100 g prosciutto sau muschi de porc afumar si feliat 1 lingura cu busuioc verde tocat + cateva frunze pentru decor sare unt…

Read more »

Peste umplut cu sos de rodie

27 August 2012
Peste umplut cu sos de rodieO reteta de peste umplut cu sos de rodie din: sofran, suc de lime, suc de rodie, coaja de portocala confiata, piper, nuca, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si peste alb. Ingrediente: 1/4 lingurita sofran dizovlat in 2 linguri de apa fierbinte 2 linguri suc de lime 200 ml suc de rodie 1 lingura…

Read more »

Supa cu vitamine

27 August 2012
Supa cu vitamineSupa cu vitamine din: cartofi, fasole verde, spanac, ulei de masline, ceapa, ardei iute, concentrat pentru supa, rosii, otet, marar, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 12 cartofi potriviţi sau 6 mai mari 1 conservă mică de fasole verde 150 g spanac congelat 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată fin 1-2 ardei iuţi sau…

Read more »

Punci de mure

27 August 2012
Punci de mureO reteta de punci de mure din: lichior de mure, rom brun, zeama de lamaie, cuisoare, ceai negru si lamaie. Ingrediente: 3 cl lichior de mure 1 cl rom brun 1 lingurita de zeama de lamaie 1 cuisoare ceai negru fierbinte o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun intr-un pahar de lichior,…

Read more »

Sos picant nefiert

26 August 2012
Sos picant nefiertO reteta de sos picant nefiert din: rosii, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, aspirine, otet, zahar, piper si cimbru. Ingrediente: 5 kg rosii 300 g usturoi 300 g ardei iute 3 linguri de sare grunjoasa, neiodata 3 aspirine 150 ml otet 3 linguri zahar 3 linguri piper 2 linguri cimbru   Mod de preparare: Se…

Read more »

Spaghete cu roşii

26 August 2012
Spaghete cu roşiiO reteta de spaghete cu rosii din: spaghete, pulpa de rosii, usturoi, bacon, capere, busuioc, patrunjel, rosii cherry, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 300 g spaghete 400 g pulpa de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g bacon 1 lingura de capere busuioc patrunjel cateva rosii cherry sare piper ulei de masline  …

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii

25 August 2012
Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu continut scazut de caloriiO reteta de Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii din: capsuni, zahar si iaurt. Ingrediente: 2 cesti de căpsuni proaspete, curatate, taiate in jumatati sau sferturi 1/2 cană de zahăr 2 cesti de iaurt 0% grăsime   Mod de preparare: Se spală căpsunile, se pun in procesorul de alimente si se bat pana…

Read more »

Bulion cu miere de albine

25 August 2012
Bulion cu miere de albineO reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere. Ingrediente: 10 kg rosii aproximativ 10 linguri miere   Mod de preparare: Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe sucul…

Read more »

Cea mai gustoasă supă de scoici de râu

25 August 2012
Cea mai gustoasă supă de scoici de râuO reteta de supa de soici de rau din: ulei de masline, costita afumat, ceapa, telina, usturoi, cartofi, foi de dafin, frunze de cimbru, supa de pui, scoici, ardei iute, patrunjel, lamaie, smantana, sare de mare si piper. Ingrediente: ulei de măsline 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri o…

Read more »

Îngheţată marmorată de coacăze negre

25 August 2012
Îngheţată marmorată de coacăze negreO reteta de inghetata marmorata de coacaze negre din: coacaze negre, suc de mere, zahar brun, frisca, lapte condensat si extract de vanilie. Ingrediente: 400g de coacăze negre 100ml suc de mere 200g de zahăr brun 570ml frişcă lichidă (smântână dulce) 1 conservă (397g) de lapte condensat îndulcit (se găseşte la magazinele arăbeşti) 2 linguriţe…

Read more »

Castraveciori muraţi

25 August 2012
Castraveciori muraţiO reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin. Ingrediente: 1,2 kg castraveciori cornison 12 boabe de piper 24 felii de morcovi 2 cepe 12 felii de hrean sau 1 ardei iute 6 catei de usturoi 6…

Read more »

Penne cu spanac

25 August 2012
Penne cu spanacO reteta de penne cu spanac din: penne, spanac, smantana, mozzarella, branza albastra, usturoi, sare, piper rosu si unt. Se potriveste cu un vin alb demisec. Ingrediente: 500 g penne 500 g spanac 100 ml smantana de gatit 200 g mozzarella 50 g branza albastra 2-3 catei de usturoi sare piper boabe rosu 2 linguri…

Read more »

Supă de porumb cu chipsuri

25 August 2012
Supă de porumb cu chipsuriO reteta de supa de porumb cu chipsuri din: porumb, unt, sare de mare, piper alb, chilli, ceapa verde si chipsuri tortilla. Ingrediente: 500 g porumb congelat (sau boabe de porumb proaspăt) 2 lingura unt sare de mare piper alb măcinat 1 praf chilli 300 ml apă 2 bucati ceapă verde chipsuri tortilla   Mod…

Read more »

Gem din trei fructe

25 August 2012
Gem din trei fructeGem din trei fructe din: zmeura, caise, visine si miere. Ingrediente: 2 kg zmeura 1 kg caise 1 kg visine sau cirese 1 1/2 kg zahar sau miere   Mod de preparare: Se spala fructele, separat, sub jet de apa. Se curata visinele de codite si de samburi, iar caisele se curata numai de samburi.…

Read more »

Midii la aburi cu fenicul si smântână

25 August 2012
Midii la aburi cu fenicul si smântânăO reteta de midii la aburi cu fenicul si smantana din: fenicul, ceapa, cimbru, usturoi, ardei iute, sare de mare, piper, midi, vin alb, smantana si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un bulb mare de fenicul, cu frunze cu tot 0 ceapă albă mare, curăţată de coajă frunzele de la 2 fire de cimbru proaspăt…

Read more »

Dulceata de caise cu levantica

25 August 2012
Dulceata de caise cu levanticaO reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica   Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi…

Read more »

Frigărui cu carne de miel

25 August 2012
Frigărui cu carne de mielSe amesteca 1 pachet carne tocata de miel cu 1 ceapa rosie data prin razatoare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 praf de fulgi de chilli, 2 cuisoare macinate, ½ lingurita de chimion macinat si patrunjel tocat. Se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se asaza pe frigarui in forma de carnati. Se ung…

Read more »

Lasagna cu carne şi sos alb

25 August 2012
Lasagna cu carne şi sos albO reteta de lasagna cu carne si sos alb din: foi de lasagna, sos bolognese, ceapa, carne de vita, carne de porc, cascaval, vin, unt, lapte, faina, smantana, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 cutie de foi 500 g sos balognese 500 g carne tocata amestec vita si porc 3-4 cepe 200 g cascaval 80…

Read more »

Pacheţele de ardei şi feta

25 August 2012
Pacheţele de ardei şi fetaO reteta de pachetele de ardei si feta din: ceapa rosie, dovlecei, rosii cherry, masline, feta, busuioc, ulei de masline si ardei rosii. Ingrediente: ½ ceapă roşie, curăţată de coajă şi tăiată în sferturi 4 dovlecei, tăiaţi în jumătate, apoi în felii 16 roşii cherry 16 măsline mici, negre 200g de feta 2 linguri de…

Read more »

Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie

25 August 2012
Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâieO reteta savuroasa de Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie din: linte, foi de dafin, usturoi, cartofi, rosie, patrunjel, otet de vin rosu, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sparanghel, pancetta, scoici saint jacques si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g linte o foaie…

Read more »

Pitta greceasca cu halloumi

25 August 2012
Pitta greceasca cu halloumiSe pun pe gratar felii groase de halloumi pana cand devin aurii. Se transfera pe un platou si se stropesc cu un dressing facut din ardei iute rosu tocat, 1 salota tocata marunt, suc de lamaie, ulei de masline si masline verzi tocate. Se serveste cu pitta calde si humus. Pofta buna!

Read more »

Dressing de castravete, chives şi iaurt

25 August 2012
Dressing de castravete, chives şi iaurtO reteta de Dressing de castravete, chives şi iaurt din: castravete, sare de mare, chives si iaurt grecesc. Ingrediente: 1 castravete 2 linguriţe sare de mare 1 lingură de chives tocat 300g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)   Mod de preparare: Se taie castravetele în jumătate şi se scot seminţele cu o linguriţă.…

Read more »

Ceai pentru zile reci

25 August 2012
Ceai pentru zile reciCeai pentru zile reci din: ceai, rom, lamaie si candel. Ingrediente: 2 lingurite de ceai 2 paharele de rom 2 felii de lamaie candel   Mod de preparare: Facem infuzie de ceai, lasandu-l in apa 3-4 minute, dupa preferinta. Adaugam romul, turnam in 2 pahare si indulcim cu candel. Asezam o felie de lamaie pe…

Read more »

Penne cu roşii la cuptor

25 August 2012
Penne cu roşii la cuptorO reteta de penne cu rosii la cuptor din: penne, rosii, mozzarella, pasta de rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g penne/rigatoni 500 g rosii cherry 200 g mozzarella 2-3 linguri cu pasta de rosii 1 fir de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingurita cu…

Read more »

Sunca cu cimbru si ciuperci

25 August 2012
Sunca cu cimbru si ciuperciSe amesteca ulei de masline cu cimbru tocat si putin usturoi zdrobit si se asezoneaza cu sare si piper. Se ung cu acest amestec ciuperci cu palaria plata, apoi se infasoara fiecare palarie in cate doua felii de sunca. Se pun pe gratar pana cand ciupercile devin zemoase, iar sunca devine crocanta. Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara supa de rosii (video)

25 August 2012
Cum se prepara supa de rosii (video)O reteta video despre cum se prepara supa de rosii, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 cups (250ml) cashews 1 1/2 cups (380ml) of tomatoes 8 sundried tomatoes salt and pepper 1 1/2 cups (380ml) of water 1 blender   Cum se prepara supa de rosii   Pofta buna!

Read more »

File de somon la grătar cu lămâie şi mărar

25 August 2012
File de somon la grătar cu lămâie şi mărarO reteta de file de somon la gratar cu lamaie si marar din: fileuri de somon, marar, chives, lamai si ulei de masline. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de câte 750g fiecare, cu piele 1 mână mare de mărar, tocat grosier 2 linguri de chives, tocat grosier 2 lămâi, tăiate în felii subţiri ulei de…

Read more »

Dulceata de cocaze

25 August 2012
Dulceata de cocazeO reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie. Ingrediente: 1 kg coacaze rosii sau negre 1 1/2 zahar 3 pahare apa 1/2 lamaie   Mod de preparare: Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă. Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi…

Read more »

Pui cu capere, seminţe de pin şi pătrunjel

25 August 2012
Pui cu capere, seminţe de pin şi pătrunjelSe amestecă laolaltă 1 lingură de capere, 2 linguri de seminţe de pin, 1 căţel de usturoi, 1 legătură mică de pătrunjel tocat şi puţin ulei de măsline. Se întinde jumătate din amestec pe partea fără piele a 6 pulpe superioare de pui dezosate. Se rulează şi se fixează cu o scobitoare. Se pun pe…

Read more »

Mâncare de orez cu miel

25 August 2012
Mâncare de orez cu mielO reteta delicioasa de mancare cu: orez, carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lin­gură cu pastă de ardei dulce un ardei iute 150 g…

Read more »

Prăjitură cu mascarpone şi mentă

25 August 2012
Prăjitură cu mascarpone şi mentăO reteta de prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, branza mascarpone, frisca, zahar, esenta de menta, colorant, gelatina, ciocolata, merisoare si menta. Ingrediente: 100 g biscuiti 2 linguri cu fulgi de ovaz 2 linguri cu cacao 100 g unt la temperatura camerei pentru crema: 150 g branza mascarpone 150…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 24, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: