RSS

Retete usoare #98

24 Ian

Retete usoare:

Legume crocante cu pui

6 August 2012
Legume crocante cu puiPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200°C. Intr-un vas rezistent la cuptor, aşază 8 buc. pulpe superioare dezosate, stropite cu 1 lingură ulei de măsline, şi dă la cuptor 15 min. Adaugă 2 dovlecei tăiaţi felii, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 4 căţei de usturoi tăiaţi felii, 300 g roşii cherry. Amestecă. Da la cuptor 25-30…

Read more »

Inghetata cu zmeura si afine

6 August 2012
Inghetata cu zmeura si afineO reteta de inghetata cu zmeura si afine din: zmeura, afine, zahar, vin alb si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g zmeura 500 g afine 500 g zahar 500 ml vin alb aromat sucul de la 1 lamaie   Mod de preparare: Fierbeţi vinul cu zahărul şi mirodeniile, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi…

Read more »

Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.

6 August 2012
Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.O reteta de sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir din: ceapa rosie, stafide, ghimbir, usturoi, piper, cuisoare, boia si sare. Ingrediente: 500 g ceapa rosie otet 50 g stafide 1 lingura ghimbir ras 2 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 1/2 lingurita boia iute sare   Mod de preparare:…

Read more »

Salată de morcovi, rubarbăr si nectarine

6 August 2012
Salată de morcovi, rubarbăr si nectarineO reteta de salata de morcovi, rubarbar si nectarine din: morcovi, rubarbar, ulei de masline, seminte de coriandru, vin alb sec, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 tije de rubarbar 4 nectarine 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de coriandru pisate 2 linguri vin alb sec 1 lingura miere sare piper…

Read more »

Tagliatelle cu vinete şi roşii

6 August 2012
Tagliatelle cu vinete şi roşiiO reteta de tagliatelle cu vinete si rosii din: paste, vanata, rosii cherry, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 200 g paste tip tagliatelle 1 vanata 100 g rosii cherry 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g masline rondele ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală vânătă,…

Read more »

Gulaş în pâine

6 August 2012
Gulaş în pâineO reteta de gulas in paine din: ardei capia, gogosari, cartofi, morcovi, ceapa, rosii, sare, pulpa de porc, piper, usturoi, boia, ulei, chilli si paine. Ingrediente: 4 ardei capia 2 gogoşari 6 cartofi 2 morcovi 4-5 cepe 6 roşii sare 500 g pulpă de porc piper boabe şi măcinat 3 căţei de usturoi boia dulce…

Read more »

Salată de caracatiţă

6 August 2012
Salată de caracatiţăO reteta de salata de caracatita din: spanac, busuioc, caracatita, cartofi, rosii cherry, fenicul, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 30 g de spanac busuioc 1 tentacul de caracatiţă 2 cartofi noi 3 roşii cherry 1/2 fenicul ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Frunzele de spanac se amestecă cu busuiocul, feniculul, uleiul de…

Read more »

Supa thailandeza de pui

6 August 2012
Supa thailandeza de puiO reteta de supa thailandeza de pui din: ulei de floarea soarelui, ardei gras, pasta curry, ghimbir, lapte de cocos, coaja si suc de lamaie, porumb, piept de pui, busuioc, coriandru si ardei iute. Ingrediente: 20 ml de ulei de floarea soarelui 1 ardei gras rosu, taiat felii 1 ardei gras galben, taiat felii 30…

Read more »

Cafea cu condimente

5 August 2012
Cafea cu condimenteO reteta de cafea cu condimente din: curmale, amaretto, cafea, scortisoara, cuisoare, cardamom, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 2 curmale proaspete 4 linguri Amaretto 4 cesti de cafea fierbinte 1 betisor scortisoara 4 cuisoare 2 varfuri de cutit de cardamom 2 varfuri de cutit de nucsoara macinata 40 g zahar brun   Mod de preparare:…

Read more »

Supe gustoase

5 August 2012
Supe gustoaseSupe gustoase: Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri   O reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa de…

Read more »

Reteta zilei: Penne cu flori de zucchini

5 August 2012
Reteta zilei: Penne cu flori de zucchiniO reteta de Penne cu flori de zucchini din: zucchini, ulei de masline, unt, panceta, usturoi, vin alb, supa de pui, smantana, sare, piper, penne si parmezan. Ingrediente: 6 zucchini, cu flori mici 2 linguri ulei de masline 1/2 linguri de unt nesarat pancetta, cuburi 1 catel de usturoi 1/2 cana vin alb sec 2…

Read more »

Penne cu sparanghel

5 August 2012
Penne cu sparanghelO reteta de penne cu sparanghel din: paste, sparanghel, rucola, rosii cherry, unt, sare, smantana, branza gorgonzola si amidon. Ingrediente: 200 g paste tip penne 5 fire de sparanghel câteva frunze de rucola 100 g roşii cherry 1 lingură cu unt sare Pentru sos: 150 ml smântână pentru gătit 100 g brânză gorgonzola 1 lingură…

Read more »

Salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si blue cheese

5 August 2012
Salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si blue cheeseO reteta de salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si parmezan din: frunze de spanac, mere, rucola, ulei de masline, blue cheese, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: frunze de spanac, o pungă mere verzi, două rucola, o jumătate de pungă ulei de măsline, o jumătate de ceaşcă…

Read more »

Inghetata de coacaze

5 August 2012
Inghetata de coacazeO reteta de inghetata de coacaze din: coacaze, suc de portocale, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 grame de coacaze 3 lingurite de suc de portocale 1/2 ceasca zahar pudra 285 ml frisca coacaze si frisca pentru ornat   Mod de preparare: Din coacăze şi sucul de portocale se obţine un piure în care se…

Read more »

Salata de cruditati cu susan

5 August 2012
Salata de cruditati cu susanO reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov, para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan. Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet balsamic, o lingură sare susan   Mod de preparare: Dai…

Read more »

Inghetata de iaurt cu mure si ciocolata

5 August 2012
Inghetata de iaurt cu mure si ciocolataO reteta de inghetata de iaurt cu mure si ciocolata din: iaurt cu aroma de vanilie, mure, sirop de porumb, zahar, ciocolata, mure si menta. Ingrediente: 454 grame iaurt degresat cu aroma de vanilie 170 grame de mure 1/2 ceasca sirop de porumb 1/4 ceasca zahar 1/2 ceasca bucatele de ciocolata mure si frunzulite de…

Read more »

Salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde

5 August 2012
Salata verde cu ciuperci crude si ciuperci caldeO reteta de salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde din: salata verde, ciuperci, stafide aurii, unt, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: salată verde ciuperci (champignons) 500 g stafide aurii o lingură unt o lingură ulei măsline două linguri oţet balsamic o lingură muştar o lingură miere…

Read more »

Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba

5 August 2012
Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata albaO reteta de prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba din: zmeura, ciocolata alba, flori de levantica, smantana, zahar pudra, flori de levantica, faina, pudra de cacao, sare de mare, unt si smantana. Ingrediente: 200 g zmeura proaspata 150 g ciocolata alba 3 linguri apa 2 lingurite flori uscate de levantica 1 ceasca de smantana…

Read more »

Creveti cu chilli, ananas si rosii

5 August 2012
Creveti cu chilli, ananas si rosiiO reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas, rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare. Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 că­ţei seminţe de chilli,o linguriţă unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte, jumătate…

Read more »

Sos de mere cu hrean

5 August 2012
Sos de mere cu hreanO reteta de sos de mere cu hrean din: mere acrisoare, zahar praf, hrean, otet de mere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 mere acrisoare 2 linguri zahar praf 1 lingura hrean ras cat mai fin 2 linguri otet de mere 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Coaceti…

Read more »

Boles de picolat

5 August 2012
Boles de picolatBoles de picolat din: carne tocata, paine, oua, faina, ceapa, usturoi, seminte de coriandru, masline verzi, foi de dafin, morcovi, ulei de masline, pasta de tomate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec vita,porc) 4 felii de paine 2 oua 100 g faina 3 cepe mari 3 catei de usturoi…

Read more »

Salata cu ciuperci si ghimbir

5 August 2012
Salata cu ciuperci si ghimbirO reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras, jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete rădăcină de ghimbir, 3 cm, dată pe râzătoare pătrunjel tocat,…

Read more »

Inghetata cu ghimbir

5 August 2012
Inghetata cu ghimbirO reteta de inghetata cu ghimbir din: smantana, lapte, ghimbir, zahar brun, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 ceasca de smantana grasa 1 ceasca de lapte 1 lingurita de ghimbir 1/2 ceasca zahar brun 4 galbenusuri un varf de sare   Mod de preparare: Smântână, laptele şi ghimbirul se pun la foc mic până fierb. Apoi…

Read more »

Retete culinare: Gazpacho

5 August 2012
Retete culinare: GazpachoO reteta de gaspacho din: rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, ulei de masline, masline, paine prajita si gheta pisata. Gazpacho este un preparat, specific bucătăriei spaniole, care se obţine din legume proaspete. Pre­paratul este originar din sudul Spaniei, Andaluzia, dar este foarte apreciat şi în alte regiuni, în Portugalia şi în…

Read more »

Cupa de pui cu gulie si tarhon

5 August 2012
Cupa de pui cu gulie si tarhonO reteta de cupa de pui cu gulie si tarhon din: piept de pui, salata verde, gulie, ardei gras, ardei iute, lamaie, unt si tarhon. Ingrediente: piept de pui dezosat o salată verde o gulie un ardei gras verde un ardei iute şi verde o lămâie unt tarhon uscat   Mod de preparare: Tai puiul…

Read more »

Paella catalana

5 August 2012
Paella catalanaO reteta de paella catalana din: orez, rosii, scoici, creveti, usturoi, ceapa, file de cod, vin rosu, ulei de masline, supa de peste, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 rosii mari bine coapte 200 g scoici 300 g creveti 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 300 g file de cod 250 ml…

Read more »

Tarta cu inghetata

5 August 2012
Tarta cu inghetataO reteta de tarta cu inghetata din: biscuiti, unt, inghetata de vanilie, siropd e ciocolata, frisca si bombonele. Ingrediente: 2 cesti de biscuiti cu cacao faramitati 5 linguri de unt topit 550 ml inghetata de vanilie sirop de ciocolata frisca bombonele decorative   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius. Intre…

Read more »

Legume umplute cu cod

5 August 2012
Legume umplute cu codO reteta de legume umplute cu cod din: file de cod, unt, rosii cherry, usturoi, zahar, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de cod 2 linguri unt 500 g rosii cherry sau ardei iuti rotunzi 2 catei de usturoi 1 lingura zahar 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălati roşiile…

Read more »

Sos de hrean cu nuci sau migdale

5 August 2012
Sos de hrean cu nuci sau migdaleO reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 2 linguri nuci/migdale macinate 2 linguri hrean 1 lingurita zahar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste făină. Amestecaţi pentru a obţine o compoziţie…

Read more »

Piersici la cuptor pe pat de lamaie

5 August 2012
Piersici la cuptor pe pat de lamaieO reteta de piersici la cuptor pe pat de lamaie din: praf pentru prajituri, oua, praf de budinca, ulei de rapita, suc de lamaie, zahar brun, otet balsamic, scortisoara, piersici, ciocolata si menta. Ingrediente: 1 pachet de praf pentru prajituri (galben) 4 oua 1 plic praf de budinca de lamaie ulei de rapita 30 ml…

Read more »

Salata de creveti cu ananas

5 August 2012
Salata de creveti cu ananasO reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie usturoi sare piper 1 lingura sos de mango   Mod de preparare: Creveţii se decongelează, se…

Read more »

Chiftelute umplute cu cas afumat

5 August 2012
Chiftelute umplute cu cas afumatO reteta de chiftelute umplute cu cas afumat din: carne tocata, ceapa, cas afumat, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 1 ceapa 150 g cas afumat 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o cat…

Read more »

Somon în crustă de migdale cu spaghete de legume

5 August 2012
Somon în crustă de migdale cu spaghete de legumeO reteta de somon in cursta de migdale cu spaghete de legume din: fileuri de somon, fulgi de migdale, sare, piper, ulei de masline, praz, morcov, telina, ardei gras, dovlecel si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de 120 g fiecare 2 linguri de migdale (fulgi)

10 cocktailuri de vara

5 August 2012
10 cocktailuri de vara10 cocktailuri de vara: Cocktail Aga Khan   O reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un pahar…

Read more »

Sos de patrunjel si coriandru

5 August 2012
Sos de patrunjel si coriandruO reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt ceapa 4 linguri cu varf de patrunjel verde 4 linguri cu varf coriandru verde 400 ml supa de pui sau de zarzavat 2 linguri otet de mere…

Read more »

Pui cu porumb si ardei

5 August 2012
Pui cu porumb si ardeiO reteta de pui cu porumb si ardei din: ciocanele de pui, porumb, ardei iute, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12-16 ciocanele de pui 4 curcuzi de porumb tanar 8 ardei iuti 500 ml suc de rosii 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper proaspat…

Read more »

Sarmale cu stevie

5 August 2012
Sarmale cu stevieO reteta de sarmale cu stevie din: telemea, iaurt, unt, orez, suc de rosii, ceapa si frunze de stevie. Ingrediente: 250 g telemea 100 ml iaurt 100 g unt 100 g orez 300 ml suc de rosii 3 cepe 1 kg frunze de stevie   Mod de preparare: Opariti frunzele de stevie si scurgeti-le. Curatati…

Read more »

Piept de porc picant cu nectarine

5 August 2012
Piept de porc picant cu nectarineO reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia de…

Read more »

Turta cu chimen

5 August 2012
Turta cu chimenO reteta de turta cu chimen din: urda, telemea, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g urda proaspata 300 g telemea desarata 4 oua 1 lingura mustar 1 lingurita hrean 2 linguri seminte de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi…

Read more »

Frigarui cu legume

5 August 2012
Frigarui cu legumeO reteta de frigarui cu legume din: ceafa de porc, ardei gras, ceapa, cimbru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 1 lingurita cimbru uscat maruntit 50 ml ulei 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper 8…

Read more »

Sos quattro formaggi

5 August 2012
Sos quattro formaggiO reteta de sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval de oaie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental 100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita) sare piper   Mod de preparare: Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de vaci…

Read more »

Retete pentru weekend #20

4 August 2012
Retete pentru weekend #20Retete pentru weekend Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii   O reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei de…

Read more »

Cotlete cu legume la gratar

3 August 2012
Cotlete cu legume la gratarO reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit 1…

Read more »

Pui la cuptor, in stil frantuzesc

3 August 2012
Pui la cuptor, in stil frantuzescPreîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 4 buc. copane de pui sau ciocănele, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 500 g cartofi tăiaţi bucăţi, 1 bulb de fenicul tăiat sferturi, 2 linguri ulei de măsline, câteva frunze de oregano rupte, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 100 ml vin alb sec. Asezonează şi dă la…

Read more »

Salata de vara cu telemea

3 August 2012
Salata de vara cu telemeaO reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de busuioc, boabe de piper si sare. Ingrediente: 8 rosii 2 castraveti 2 cepe rosii 350 g telemea 50 g masline 4-5 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic sau zeama de lamaie…

Read more »

Fasole grasa cu piept de porc

3 August 2012
Fasole grasa cu piept de porcO reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole, ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de porc 1 kg fasole grasa 100 ml ulei 100 ml vin alb sec 1 ceapa 1 lingura boia de ardei 1 lingurita cimbru…

Read more »

Pulpa de oaie

3 August 2012
Pulpa de oaieO reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de ardei dulce 50 ml…

Read more »

Tartine la cuptor cu pui

3 August 2012
Tartine la cuptor cu puiPreîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas rezistent, aşază 4 buc. piept de pui şi unge cu 6 linguri pastă de măsline verzi şi presară 100 g brânză sfărâmată. Adaugă 1 lămâie, tăiată sferturi, 75 ml vin alb sau vermut. Dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară câteva frunze de mentă, rupte,…

Read more »

Supă de salată verde cu iaurt

3 August 2012
Supă de salată verde cu iaurtO reteta de supa de salata verde cu iaurt din: salata verde, ceapa, morcov, ulei, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g salata verde 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 400 ml iaurt 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Căliţi în ulei ceapa şi morcovul,…

Read more »

Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verde

3 August 2012
Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verdeO reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7 pipere 1 lingura boia de ardei dulce…

Read more »

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

3 August 2012
Tartă cu prune şi fulgi de ovăzO reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 50 g prune două ouă 100 g fulgi…

Read more »

Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar

3 August 2012
Ceafa cu vinete si ciuperci la gratarO reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc, vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 2 vinete 300 g ciuperci 500 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 lingura boia de ardei dulce 1…

Read more »

Tarta cu nectarine

3 August 2012
Tarta cu nectarineO reteta de tarta cu nectarine din: nectarine, faina, margarina, zahar, gelatina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 8 nectarine 250 g faina 200 g margarina 300 g zahar 2 foi gelatina 2 pliculete zahar vanilat un varf cutit de sare   Mod de preparare: Tăiaţi 4 nectarineîn jumătăţi de rondele, iar pe celelalte 4 în…

Read more »

Rizoto cu ciuperci si pui

3 August 2012
Rizoto cu ciuperci si puiPrăjeşte 1 ceapă tocată in 25 g unt, 5 min. Adaugă 300 g orez pentru rizoto şi stinge cu 125 ml vin roşu şi 900 ml supă de pui. Fierbe 15 min. Adaugă 200 g sos de ciuperci pentru rizoto amestecă pe foc 5 min. Amestecă 2 buc. piept de pui cu 2 linguri condiment…

Read more »

Zamă de frecaţei

3 August 2012
Zamă de frecaţeiO reteta de zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper. Ingrediente: aluat: 4 oua 500 g faina 50-100 ml lapte 2 linguri untura sare zama: 1 ceapa 2 cartofi 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita…

Read more »

Retete pentru gratar: Aripioare picante

3 August 2012
Retete pentru gratar: Aripioare picanteO reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 50 ml ulei de samburi de strugure 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri zeama…

Read more »

Punci de cafea si oua

3 August 2012
Punci de cafea si ouaO reteta de punci de cafea si oua din: lichior de cocos, fulgi de cocos, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar si cafea. Ingrediente: 4 linguri de lichior de cocos 3 linguri de fulgi de cocos 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 50 g zahar 3 cesti de cafea tare si fierbinte   Mod de preparare:…

Read more »

Rulouri cu ceapa si dovlecei

3 August 2012
Rulouri cu ceapa si dovleceiO reteta de rulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g foi de placinta 3-4 legaturi ceapa verde 1 dovlecel 100 ml ulei 100 g orez 1 lingurita piper proaspat macinat 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tocaţi…

Read more »

Pui la gratar, cu portocala

3 August 2012
Pui la gratar, cu portocalaO reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson. Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat orizontal 1 lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente 1 lingura…

Read more »

File de peşte cu parmezan

3 August 2012
File de peşte cu parmezanO reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un ardei capia o ceapă o…

Read more »

Sos foarte picant

3 August 2012
Sos foarte picantO reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei iute…

Read more »

Mancare de legume

3 August 2012
Mancare de legumeO reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii, porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi 200 g mazăre 200 g fasole verde un morcov un ardei gras două cepe roşii doi ardei iuţi 300 g ciuperci 3 roşii 100…

Read more »

Tortelloni cu branzeturi si jambon

3 August 2012
Tortelloni cu branzeturi si jambonO reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou, marar, sare si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline un varf de lingurita de sare umplutura: 100 g branza de burduf 50 g telemea…

Read more »

Reteta zilei: Salata rece cu noodles

3 August 2012
Reteta zilei: Salata rece cu noodlesO reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata…

Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu portocale

3 August 2012
Retete culinare: Prăjitură cu portocaleO reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 200g…

Read more »

Ciorbă de ştevie cu carne

3 August 2012
Ciorbă de ştevie cu carneO reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o răd

Pizza cu legume şi salată verde

3 August 2012
Pizza cu legume şi salată verdeO reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci un…

Read more »

Salată cu somon

3 August 2012
Salată cu somonO reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50…

Read more »

Paste cu sos de carne si cimbru

3 August 2012
Paste cu sos de carne si cimbruO reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă de…

Read more »

Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat

3 August 2012
Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomatO reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de cimbru…

Read more »

Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentă

3 August 2012
Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentăO reteta de salata de fructe cu lamai, miere si menta din: pepene, capsune, piersici, nectarine, para, boabe de struguri, menta, suc de lamaie, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 4 ceşti cu pepene roşu, tăiat cuburi 2 ceşti cu căpşune tăiate felii 2 piersici mari, tăiate felii 2 nectarine mari, tăiate felii 1 pară,…

Read more »

Ciorba de pui à la grec

3 August 2012
Ciorba de pui à la grecO reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri de…

Read more »

Inghetata cu nuci, alune si mure

3 August 2012
Inghetata cu nuci, alune si mureO reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta. Ingrediente: 30-40 samburi de nuca prajiti 10-20 alune nesarate, prajite 100 g branza dulce (de vaca) 150 ml smantana dulce, grasa putina coaja de lamaie rasa 10 linguri zahar 50 g…

Read more »

Iahnie de fasole cu carnati picanti

3 August 2012
Iahnie de fasole cu carnati picantiIntr-un vas larg, prajeste 250 g chorizo afumati, curatati de pielita. Adauga 1 ceapa tocata, 2 codite de telina tocate, 1 ardei gras taiat felii, 2 catei de usturoi, taiti felii. Fierbe pana cand se patrund. Stinge cu 150 ml vin rosu, o conserva de 400 g rosii in bulion, zdrobite, o conserva de 400…

Read more »

Sos bolognez cu salvie si rozmarin

3 August 2012
Sos bolognez cu salvie si rozmarinSos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente:  500 g carne de vita 2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2 fire…

Read more »

Ciorbe delicioase

2 August 2012
Ciorbe delicioaseCiorbe delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc   O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina…

Read more »

Rulouri cu carnati

2 August 2012
Rulouri cu carnatiPreincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in 4 o foaie de aluat cumparat. Pastreaza la rece pana cand prepari umplutura. Amesteca 300 g carnati proaspeti cu 1 ceapa taiata, 1 lingura mustar cu boabe intregi si 1 lingura rosii deshidratate. Portioneaza in 4 si pune pe fiecare parte de aluat, apoi ruleaza. Unge marginile cu…

Read more »

Salau in frunze de varza creata

2 August 2012
Salau in frunze de varza creataO reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1 lingurita mustar 2 linguri…

Read more »

Tagliatelle cu jambon si usturoi

2 August 2012
Tagliatelle cu jambon si usturoiO reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti intr-o…

Read more »

Supa de legume cu bacon

2 August 2012
Supa de legume cu baconO reteta de supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper  …

Read more »

Sandvisuri cu carnati

2 August 2012
Sandvisuri cu carnatiFrige 15 minute la gratar 500 g carnati proaspeti, curatati de pielita si aplatizati usor, cu 1 ceapa rosie, taiata felii, intorcand din cand in cand pana se rumenesc. Rumeneste 4 chifle albe sau felii de paine groase. Unge 4 linguri maioneza, presara gogosari murati taiati felii, adauga carnati, ceapa si serveste. Sandvisuri cu carnati…

Read more »

Sufleu de piersici

2 August 2012
Sufleu de piersiciO reteta de sufleu de piersici din: suc de piersici, zahar praf, albusuri si faina. Ingrediente: 250 ml suc proaspat stors de piersici 100 g zahar praf 10 albusuri 2 linguri faina   Mod de preparare: zahărul cu sucul de piersici, 10 minute, apoi adăugaţi spuma obţinută din baterea albuşurilor. Amestecaţi pentru omogenizare şi turnaţi…

Read more »

Grog de ciocolata

2 August 2012
Grog de ciocolataO reteta de grog de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, scortisoara, lapte, rom, frisca, scortisoara, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 100 g zahar 1/4 l apa 3 linguri de ciocolata instant 2 batoane de scortisoara 1/4 lapte 1/16 l rom 1 cutie frisca lichida scortisoara pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar  …

Read more »

Tartă cu carnaţi şi ceapă

2 August 2012
Tartă cu carnaţi şi ceapăPreincălzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intinde aluatul in formă si dă 20min la cuptor orb. Indepărtează folia, boabele si dă iar la cuptor 10min. Prăjeşte 6-7min 150g costiţă si 500g cârnaţi, curăţaţi de pieliţă si tăiaţi, cu 1 lingură mustar cu boabe întregi. In alt vas, prajeste 2 cepe tăiate julien în 15 g…

Read more »

Ghiveci cu orez si carne de vită

2 August 2012
Ghiveci cu orez si carne de vităO reteta de ghiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vaca, orez, ceapa verde, ardei, patrunjel, marar, morcovi, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vaca 150 g orez 2-3 cepe (verzi) ardei rosii patrunjel si marar verde 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper   Mod de preparare: Asezi…

Read more »

Fettuccine cu urda si spanac

2 August 2012
Fettuccine cu urda si spanacO reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce. Dacă…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

2 August 2012
Plăcintă cu dovlecei şi feniculO reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un fenicul…

Read more »

Pui cu piure de roşii uscate

2 August 2012
Pui cu piure de roşii uscateO reteta delicioasa de pulpe de pui cu:malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g ricotta…

Read more »

Cartof cu hering şi creveţi

2 August 2012
Cartof cu hering şi creveţiO reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu muştar…

Read more »

Ciuperci pleurotus cu sos alb

2 August 2012
Ciuperci pleurotus cu sos albO reteta delicioasa de ciuperci cu: usturoi verde, masline, branza tofu cu ardei, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră…

Read more »

Carnati, dovleac si cartofi la cuptor

2 August 2012
Carnati, dovleac si cartofi la cuptorO reteta de carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: carnati, cartofi, dovleac, ulei de masline, mustar si rucola. Ingrediente: 600 g carnati proaspeti 500 g cartofi 350 g dovleac, taiat cuburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura mustar de Dijon 50 g rucola   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Asaza…

Read more »

Rulouri picante de şalău

2 August 2012
Rulouri picante de şalăuO reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura)   Mod de preparare: Cureti cartofii şi îi tai cubuleţe,…

Read more »

Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras

2 August 2012
Cannelloni cu ficatei de pui si ardei grasO reteta de cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g rosii in bulion 3…

Read more »

Peste in sos de rosii

2 August 2012
Peste in sos de rosiiO reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa, ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6 fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei, apoi scoateţi-l pe…

Read more »

Mini briosa de vara

2 August 2012
Mini briosa de varaMini briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri, lichior de zmeura, cozonac si frisca. Ingrediente: 175 g zahar tos 600 g amestec de fructe rosii proaspete sau congelate cateva picaturi de apa de trandafiri 4 linguri lichior de zmeura 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 6 linguri frisca…

Read more »

Farfalle cu telina si bacon

2 August 2012
Farfalle cu telina si baconO reteta de farfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon, rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle 3 tulpini de telina 300 g bacon 4 rosii 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 2-3 fire de busuioc 2-3 linguri parmezan sare piper   Mod de…

Read more »

Chifteluţe de carne cu năut

2 August 2012
Chifteluţe de carne cu năutO reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert de…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)

2 August 2012
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos de…

Read more »

Retete culinare: Plăcintă cu legume

2 August 2012
Retete culinare: Plăcintă cu legumeO reteta de placinta cu legume din: vanata, dovlecel, ceapa verde, ardei gras, unt, pesmet, ulei, sare, piper, oua, branza, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras 1 lingura unt 2 linguri pesmet ulei sare

Rulouri de aluat cu carnaţi

2 August 2012
Rulouri de aluat cu carnaţiO reteta delicioasa de rulouri cu: faina, ulei de masline, ou, lapte dulce, drojdie uscata, ceapa, usturoi, carnati semi-afumati, cimbru, sare, piper. Ingredient: 250 g făină 100 ml ulei de măsline un ou 200 ml lapte dulce 4 g drojdie uscată o ceapă un căţel de usturoi 4 cârnaţi semia- fumaţi o linguriţă cu cimbru…

Read more »

Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc

2 August 2012
Fusilli cu vinete, ricotta si busuiocO reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete, ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli 2 vinete mici 300 g ricotta 100 g smantana 70 ml ulei de masline 6-7 frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper   Mod de…

Read more »

Punci Domenico

2 August 2012
Punci DomenicoO reteta de punci domenico din: cappuccino, votca, lichior de plante madicinale, zahar, frisca, ciocolata si cirese. Ingrediente: 4 plicuri de cappuccino granule 2 paharele de lichior cu votca 2 paharele de lichior cu lichior de plante medicinale 1 lingurita de zahar 1 cutie de frisca lichida 2 funze de ciocolata 4 cirese   Mod…

Read more »

Supa de cartofi dulci si nuca de cocos

2 August 2012
Supa de cartofi dulci si nuca de cocosO reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute, pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si chimion. Este o supa delicioasa! Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete 2 linguri ulei de…

Read more »

Salată picantă cu bulgur

2 August 2012
Salată picantă cu bulgurO reteta delicioasa de salata cu: bulgur, apa, pasta de tomate, pasta de ardei, fulgi de ardei, chimen, sare, piper, lamie, ulei de masline, ceapa verde, rosii, patrunjel, menta, salata verde. Ingrediente: 500 g bulgur o cană şi jumătate cu apă o lingură cu pastă de tomate o linguriţă cu pastă de ardei o linguriţă…

Read more »

Kataif dulce cu nuci

2 August 2012
Kataif dulce cu nuciO reteta delicioasa de kataif cu: ulei, lapte, nuci, migdale, fistic, oua, paste de kataif, zahar tos, apa, suc de lamaie. Ingrediente: un pahar cu ulei un pahar cu lapte dulce rece 100 g amestec de nuci, migdale, fistic 3 ouă 5 rotocoale de paste de kataif 400 g zahăr tos 750 ml apă sucul…

Read more »

Penne cu ton

2 August 2012
Penne cu tonO reteta de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, ulei de masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 300 g ton in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ansoa 2 linguri capere 400…

Read more »

Miel cu orez

2 August 2012
Miel cu orezO reteta delicioasa de miel cu: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare. Ingrediente: 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe două căni de orez 4 căni de supă sau apă două cepe 700 g unt 40 g stafide 40 g seminţe de pin 200 g castane…

Read more »

Legume murate umplute

2 August 2012
Legume murate umpluteO reteta delicioasa de legume murate: ardei gras verde, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosii, usturoi, patrunjel, otet, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verz varză medie albă o rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel o treime…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi ananas

2 August 2012
Prăjitură cu nuci şi ananasO reteta delicioasa de prajitura cu: aluat foitaj, lapte dulce, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, alune de padure, zahar pudra, sare, ananas confiat, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune…

Read more »

Supe delicioase

1 August 2012
Supe delicioaseSupe delicioase : Supa Tom Yum   Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de…

Read more »

Cupe cu sorbet de mango si zmeura

1 August 2012
Cupe cu sorbet de mango si zmeuraO reteta de cupe cu sorbet de mango si zmeura din: zahar tos, zmeura, zeama de lamaie, albusuri, mango si lamaie. Ingrediente: 300 g zahar tos 500 g zmeura 4 linguri zeama de lamaie 2 albusuri 2 mango, doar pulpa 1 lamaie, doar zeama   Mod de preparare: Fierbe un sirop din 200 g zahar…

Read more »

Vinete cu paste scoici

1 August 2012
Vinete cu paste scoiciO reteta de vinete cu paste scoici din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, paste si verdeata. Ingrediente: 2 vinete, taiate cuburi 1 ceapa usturoi 1 conserva rosii 400 g paste scoici verdeta (patrunjel, busuioc)   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pa­chet, le scurgi apoi de apă şi le amesteci cu verdeaţa tocată…

Read more »

Prăjitură cu kiwi

1 August 2012
Prăjitură cu kiwiO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte dulce, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amo­niac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr vanilat…

Read more »

Tartine cu vinete

1 August 2012
Tartine cu vineteO reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de casă…

Read more »

Pui Shanghai cu piure

1 August 2012
Pui Shanghai cu piureO reteta delicioasa de shanghai cu:piept de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte dulce, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi dovle­cei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce 3…

Read more »

Crochete de cod cu legume

1 August 2012
Crochete de cod cu legumeO reteta delicioasa de crochete din:file de cod, ardei capia, mazare, porumb, morcovi, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morcov 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos de roşii smântână…

Read more »

Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porcini

1 August 2012
Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porciniO reteta de risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan. Ingrediente 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute. 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci feliate…

Read more »

Cartofi cu pui si sos

1 August 2012
Cartofi cu pui si sosO reteta de cartofi cu pui si sos din: arpioare de pui, cartofi, ulei, pasta de ardei, suc de rosii, marar verde, sare, piper si ceapa. Ingrediente: 6-7 aripioare de pui 750 g cartofi mai mici 50 ml ulei 1 lingura pasta de ardei 1 cana suc de rosii 1 legatura marar verde sare piper…

Read more »

Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry

1 August 2012
Spaghetti cu dovlecei si rosii cherrySpaghetti cu dovlecei si rosii cherry din: spaghete, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 300 g rosii cherry 1 catel de usturoi 50 ml usturoi 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel 2-3 linguri parmezan ras sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cheesecake cu topping de fructe rosii

1 August 2012
Cheesecake cu topping de fructe rosiiO reteta de Cheesecake cu topping de fructe rosii din: blat, ciocolata, branza de vaci, zahar tos, oua, amidon, esenta de vanilie, gem de zmeura, zmeura si fructe. Ingrediente: 1 blat de tort – cumparat sau preparat dinainte 50 g ciocolata alba, racita si razuita, plus 50 g topita – intr-un cornet 750 g branza…

Read more »

Retete culinare: Placinta cu varza

1 August 2012
Retete culinare: Placinta cu varzaO reteta de placinta cu varza din: aluat, varza, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 800 g varza noua 3-4 cepe mari 6 linguri ulei sare piper ulei pentru tava   Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în două bucăţi egale. întindeţi o foaie dintr-o bucată şi tapetaţi cu ea fundul şi…

Read more »

Hering cu paste şi sos de ceapă

1 August 2012
Hering cu paste şi sos de ceapăO reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un arcei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec sare piper ulei de măsline…

Read more »

Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii

1 August 2012
Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosiiO reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat 2 bulbi de…

Read more »

Supa de cartofi cu rosii

1 August 2012
Supa de cartofi cu rosiiO reteta de supa de cartofi cu rosii din: cartofi, rosii, ceapa, morcov, ulei de masline, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 6 rosii 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingura ulei de masline 1 lingurita zahar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa şi mor­covul, călifi-le 5…

Read more »

Salata caprese cu sos de nuci

1 August 2012
Salata caprese cu sos de nuciO reteta de salata caprese cu sos de nuci din: mozzarella, rosii, frunze de busuioc, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 300 g mozzarella 4 rosii bine coapte 100 g frunze de busuioc 50 ml ulei de masline 1 lingura nuci macinate   Mod de preparare: Taiati rosiile si mozzarella in felii aproximativ egale ca…

Read more »

Picioare de pui în manta de rucola

1 August 2012
Picioare de pui în manta de rucolaO reteta de picioare de pui in manta de rucola din: picioare de pui, usturoi, mustar, ulei, rucola, salvie, unt, ceapa rosie, lichir de cirese, supa de pui, pasta de tomate, amidon, faina si sare. Ingrediente: 4 picioare de pui 2 catei de usturoi 3 linguri mustar 1 lingura ulei 100 g rucola cateva crengute…

Read more »

Cupe cu fructe de padure

1 August 2012
Cupe cu fructe de padureO reteta de cupe cu fructe de padure din: fructe de padure, capsuni, esenta de vanilie, amaretto, zahar tos, branza de vaci, smantana, zahar pudra si biscuiti amaretto. Ingrediente: 300 g amestec de fructe de padure 100 g capsuni ½ lingurita esenta de vanilie ½ lingurita lichior Amaretto 1 lingura zahar tos 200 g branza…

Read more »

Pappardelle cu verdeţuri

1 August 2012
Pappardelle cu verdeţuriO reteta de pappardelle cu verdeturi din: papparelle, morcovi, telina, dovlecel, mazare, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pappardelle 1 morcov 1 tulpina de telina 1 dovlecel 100 g mazare 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform indicaţiilor…

Read more »

Prajitura Pavlova cu fructe de padure

1 August 2012
Prajitura Pavlova cu fructe de padureO reteta de prajitura Pavlova cu fructe de padure din: albusuri, sare, zahar tos, amidon, otet de vin alb, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, apa de roze si fructe. Ingrediente: 4 albusuri 1 praf de sare 225 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingurita otet de vin alb 1 lingurita…

Read more »

Punci de Amaretto

1 August 2012
Punci de AmarettoO reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao   Mod de preparare: mixam galbenusul cu miere pana cand amestecul devine spumos. Adaugam granulele…

Read more »

5 obiceiuri sănătoase cu impact neaşteptat

1 August 2012
5 obiceiuri sănătoase cu impact neaşteptatPeriajul după fi ecare masă, dezinfectarea excesivă a mâinilor şi consumul apei la sticlă pot avea şi efecte adverse. Paradoxal, lucrurile pe care le facem pentru a fi mai sănătoşi pot fi uneori dăunătoare. Mai jos, câteva obiceiuri cu impact surprinzător. 1. Consumul exclusiv de apă îmbuteliată Cei mai mulţi evită apa de la robinet…

Read more »

Bame cu ardei iute

1 August 2012
Bame cu ardei iuteO reteta delicioasa de bame cu: unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, otet, sare, piper, cimbru, busuioc, orez. Ingrediente: 100 g unt două cepe roşii 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă cu fulgi de ardei iute 800 g bam

Mămăligă de cartofi

1 August 2012
Mămăligă de cartofiO reteta gustoasa de mamaliga cu: cartofi, malai, faina, sare. Ingrediente: un kilogram cartofi 250 g mălai 150 g făină sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se spală, se taie mărunt şi se pun la fiert cu puţină sare. Când au fiert, se scurge trei sferturi din apă şi se pun din nou…

Read more »

Deserturi gustoase

31 July 2012
Deserturi gustoaseDeserturi gustoase: Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea   O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g zahar…

Read more »

Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

31 July 2012
Sos de zmeură, căpşuni sau fragiO reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura, capsuni sau grafi 250 ml vin alb 4 galbenusuri 200 g zahar   Mod de preparare: Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după care…

Read more »

Salată de prosciutto şi pepene

31 July 2012
Salată de prosciutto şi pepeneO reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto, frunze de busuioc si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pepene mic galben 1 pepene mic portocaliu 1 tava de prosciutto di Parma 12 frunze de busuioc ulei de masline zeama de lamaie   Mod de preparare: Cu o lingură cureţi mijlocul de la ambii…

Read more »

Rosii coapte cu busuioc

31 July 2012
Rosii coapte cu busuiocO reteta de rosii coapte cu busuioc din: rosii, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g rosii de gradina, bine coapte 1 lingurita frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 2/150 C. Spala bine rosiile, taie-le in jumatati si…

Read more »

Tortilla cu dovlecei

31 July 2012
Tortilla cu dovleceiO reteta de tortilla cu dovlecei din: ulei, ceapa, dovlecei, cartofi, oua si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 dovlecei, taiati felii subtiri 350 g cartofi noi, taiati felii 6 oua, batute 50 g parmezan   Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie non-adeziva. Caleste ceapa 5 min. Adauga dovleceii si…

Read more »

Tort de bezea cu zmeura

31 July 2012
Tort de bezea cu zmeuraO reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 4 linguri zmeura congelata, sfaramata 400 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra 400 g zmeura 75 g biscuiti sfaramati 6 linguri…

Read more »

Cocktail Yusmalis

31 July 2012
Cocktail YusmalisO reteta de cocktail yusmalis din: cognac, vermut si grand marnier. Ingrediente: 3 cl cogniac 1,5 cl vermut 1,5 cl grand marnier   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca si se servesc intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu o cireasa.

Read more »

Dulceaţă de dude negre şi agrişe

31 July 2012
Dulceaţă de dude negre şi agrişeO reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise, zahar, miere si lamaie. Ingrediente: 1, 5 kg dude negre 500 g agrise bine coapte 1 kg zahar 2 linguri miere 1 lamaie   Mod de preparare: Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite imediat. Fierbeţi un sirop din…

Read more »

Salata de dovlecei cu cimbru

31 July 2012
Salata de dovlecei cu cimbruO reteta de salata de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, cimbru, suc si coaja de lamaie, ulei si fenicul. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati rondele subtiri o jumatate de lamaie, sucul si coaja 1 lingura cimbru uscat 3 linguri ulei 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri   Mod de preparare: Incinge jumatate din ulei intr-o…

Read more »

Pangasius cu susan

31 July 2012
Pangasius cu susanO reteta de pangasius cu susan din: file de pangasius, oua, faina, susan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de pangasius 3 oua 3 linguri faina 2 linguri susan 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungeţi tava cu ulei, de preferat, ulei de măsline. Aşezaţi peştele porţionat potrivit în tavă.…

Read more »

Salată caldă cu cartofi si cârnati

31 July 2012
Salată caldă cu cartofi si cârnatiO reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline, ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1 lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6 carnati gata prajiti, taiati felii 2 rosii,…

Read more »

Sztrapacska cu cireşe

31 July 2012
Sztrapacska cu cireşeO reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana, pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g cirese 3 cartofi mai mari 2 dl smantana pesmet zahar vanilat sare ulei scortisoara zahar pudra   Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin maşina…

Read more »

Budinca cu gem si fructe rosii

31 July 2012
Budinca cu gem si fructe rosiiO reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 50 g unt, inmuiat 150 g gem de zmeura 250 g fructe rosii – dupa preferinta 3 oua 300 ml…

Read more »

Pui în crustă de mirodenii

31 July 2012
Pui în crustă de mirodeniiO reteta de pui in crusta de mirodenii din: unt, usturoi, piept de pui, pesmet, faina, oua, boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 4 catei de usturoi, zdrobiti 6 bucati piept de pui, fara os si piele 200 g pesmet 4 linguri faina 2 oua, batute 1 lingurita…

Read more »

Peşte pregătit greceşte

31 July 2012
Peşte pregătit greceşteO reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou, bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara pielita) 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1 ou 125 ml bere 80 ml ulei…

Read more »

Placinta cu branza si stafide

31 July 2012
Placinta cu branza si stafideO reteta de placinta cu branza si stafide din: foi de placinta, branza de vaci, telemea, oua, zahar, zahar vanilat, gris, lamaie, ulei si stafide. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza de vaci 250 g telemea 3 oua 2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri gris 1 lamaie 100 ml…

Read more »

Paste carbonara cu legume

31 July 2012
Paste carbonara cu legumeO reteta de paste carbonara cu legume din: spaghetti, ceapa, ulei, sunca, sparanghel, patrunjel, usturoi, galbenusuri, concentrat vegetal, parmezan si pesmet. Ingrediente: 250 g spaghetti sau tagliatelle 1 ceapa tocata marunt 1 lingura ulei 100 g sunca 150 g sparanghel 150 ml smantana 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 galbenusuri,…

Read more »

Tarta cu fructe rosii

31 July 2012
Tarta cu fructe rosiiO reteta de tarta cu fructe rosii din: faina, migdale, zahar pudra, unt, esenta de migdale, oua, coaja de lamaie, frisca, midon, zahar tos, coacaze rosii, zmeura, capsuni si inimioare de ciocolata alba. Ingrediente: 200 g faina 75 g migdale macinate 40 g zahar pudra 100 g unt cateva picaturi esenta de migdale 3 oua+4…

Read more »

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

31 July 2012
Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandezO reteta de biban de mare la aburi cu orez, in stil thailandez din: coriandru, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de susan, sos de soia, zeama si coaja de lamaie verde, lapte de cocos, orez basmati, fileuri de biban de mare, fasole verde, ceapa verde si lamaie verde. Este o mâncare teribil de apetisantă, uşoară…

Read more »

Marmeladă din vişine, morcovi şi limete

31 July 2012
Marmeladă din vişine, morcovi şi limeteO reteta de marmelada din visine, morcovi si limete din: visine, morcovi, apa, zahar, lamai verzi si zahar vanilat. Ingrediente: 4 pahare de visine fara samburi 8 pahare de morcovi taiati 2 pahare de apa 1 kg zahar 2 limete (lamai verzi) 2 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, spălaţi-i bine şi…

Read more »

Pui fiert in vin

31 July 2012
Pui fiert in vinO reteta de pui fiert in vin din: pui, ceapa, ardei gras, vin, rosii, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 3 cepe 1 ardei gras 250 ml vin alb 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, tocati ceapa marunt, puneti-le…

Read more »

Desert cu capsuni

31 July 2012
Desert cu capsuniO reteta de desert cu capsuni din: chec, lichior de capsuni, capsuni, jeleu de capsuni, zahar, frisca, iaurt cu aroma de vanilie si bezele. Ingrediente: 300 g chec, taiat cuburi de 2 cm 4 linguri lichior de capsuni 650 g capsuni, taiate pe jumatate – pastreaza cateva pentru ornat 150 g jeleu de capsuni 3…

Read more »

Usturoiată

31 July 2012
UsturoiatăO reteta de usturoiata din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lamaie, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1-2 cepe 4 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 1 lamaie frunze de menta patrunjel sare piper   Mod de preparare: Aureşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi dovleceii tăiaţi…

Read more »

Piersici alcoolizate, la gratar

31 July 2012
Piersici alcoolizate, la gratarO reteta de piersici alcoolizate, la gratar din: lamai, zahar, busuioc, crema de branza de vaci, lichior de migdale, piersici si pricomigdale. Ingrediente: 2 lamai, zeama si coaja rasa 3 linguri zahar 3 frunze busuioc 250 g crema de branza de vaci proaspata 2 linguri lichior de migdale 6-9 piersici sau nectarine, taiate in doua…

Read more »

9 cocktailuri de vara

31 July 2012
9 cocktailuri de vara9 cocktailuri de vara: Cocktail Sunshine   O reteta simpla de Cocktail Sunshine din: lichior de oua, zeama de lamaie, suc de banane, suc de portocale, lamaie, banana si portocala. Ingrediente: 4 cl lichior de oua 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de banane 5 cl suc de portocale o felie de lamaie…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci

31 July 2012
Reteta zilei: Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperciO reteta de friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel   Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine si…

Read more »

Suc cu pepene si ananas

31 July 2012
Suc cu pepene si ananasO reteta de suc cu pepene si ananas din: pepene galben, ananas, kiwi si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 pepene galben 1/2 ananas proaspat 1 kiwi 2-3 frunze de menta   Mod de preparare: Pune intr-un blender fructele curatate de coaja si taiate in cuburi. Mixeaza, toarna in pahare si decoreaza cu frunze proaspete de…

Read more »

Supa cu taitei

31 July 2012
Supa cu taiteiO reteta de supa cu taitei din: pui, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, taitei cu ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 250 g taitei de casa cu ou sare piper macinat   Mod de preparare: Puneţi…

Read more »

Retete culinare: Tartă cu vişine

31 July 2012
Retete culinare: Tartă cu vişineO reteta de tarta cu visine din: unt, iaurt, sare, faina, visine, lichior de migdale, coaja de lamaie, branza mascarpone, frisca si esenta de vanilie. Ingrediente:  pentru aluat: 250 g unt 4 linguri iaurt un praf sare 350 g faina pentru umplutura: 2 kg visine 275 g zahar 30 ml lichior de migdale coaja de…

Read more »

Pui Gong Bao

31 July 2012
Pui Gong BaoO reteta de pui Gong Bao din: piept de pui, ulei de alune, ardei iute, usturoi, ghimbir, praz, alune, sos de soia, vin de orez, zahar brun, otet de orez, ulei de susan, supa de pui, morcov, castravete, sare, zahar, amidon si orez. Este un fel de mâncare chine­zesc, poate cel mai popular, care s-a…

Read more »

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

31 July 2012
Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbărO reteta de marmelada de zmeura, menta si rubarbar din: zmeura, rubarbar, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg zmeura 1 kg rubarbar 1 kg zahar 2 linguri frunze de menta tocate marunt   Mod de preparare: Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine de apă. Curăţaţi rubarbărul de pieliţa roşcată şi…

Read more »

Ton cu salsa verde

31 July 2012
Ton cu salsa verdeO reteta de ton cu salsa verde din: busuioc, patrunjel, ceapa verde, fulgi de migdale, capere, usturoi, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, medalioane de ton si ulei de masline. Ingrediente: 1 legatura mica busuioc 1 legatura mica patrunjel 1 legatura mica ceapa v

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 24, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: