RSS

Retete de top #2

25 Ian

Retete de top:

Budinca de broccoli cu brânză şi paste

29 June 2012
Budinca de broccoli cu brânză şi pasteO reteta de budinca de broccoli cu branza si paste din: penne, broccoli, unt, faina, lapte, mustar cu boabe si branza Cheddar. Ingrediente: 280g de penne 280g de broccoli, rupt în bucheţele 25g de unt 25g de făină obişnuită 300ml de lapte 1 lingură de muştar cu boabe 140g de brânză Cheddar maturată, dată prin…

Read more »

Omleta cu zucchini

29 June 2012
Omleta cu zucchiniO reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana, cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 zucchini fraged 1 morcov mic 4 oua 4 linguri smantana 2 linguri cascaval ras 1 lingura unt patrunjel verde pentru decor sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri şi…

Read more »

Paste cu sos de branza si pere

29 June 2012
Paste cu sos de branza si pereO reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina, lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare   Mod de…

Read more »

Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei

29 June 2012
Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovleceiO reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui, ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui. Ingrediente: 200g de cuşcuş 400ml supă de pui gata făcută 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei, daţi prin răzătoare 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi cealaltă tăiată în sferturi…

Read more »

Retete pentru tine

28 June 2012
Retete pentru tineRetete pentru tine: Mancare de cartofi cu mazăre   O reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1 ceapa marar ulei sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o…

Read more »

Risotto con funghi

28 June 2012
Risotto con funghiOrezul a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia, în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine cu…

Read more »

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

28 June 2012
Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţiO reteta de placinta cu peste si cartofi gratinati din: cartofi, fileuri de cod, lapte, unt, praz, faina, patrunjel si mustar. Ingrediente: 300g de cartofi, tăiaţi în jumătăţi 250g fileuri de cod, fără piele (se pot folosi fileuri congelate) 300ml de lapte 50g de unt 1 praz, tăiat în felii subţiri 25g de făină 2…

Read more »

Cocktail Camel Juice

28 June 2012
Cocktail Camel JuiceO reteta simpla de Cocktail Camel Juice din: lichior de cafea, rom, zeama de lamaie, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom 1 cl zeama de lamaie 3 cl cafea rece 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam ingredientele alcoolice cu zeama de lamaie si cafea, apoi turnam…

Read more »

Rulouri din dovlecei cu legume

28 June 2012
Rulouri din dovlecei cu legumeO reteta de rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3 legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2 radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper   Mod…

Read more »

Prajitura cu fructe si frisca

28 June 2012
Prajitura cu fructe si friscaO reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf, esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf 800 ml smantana…

Read more »

Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute

28 June 2012
Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iuteIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul de piper negru…

Read more »

Gratin de macrou afumat şi cartofi

28 June 2012
Gratin de macrou afumat şi cartofiO reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente: 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml de smântână 100ml…

Read more »

Gogosele cu marar

28 June 2012
Gogosele cu mararO reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce, amrar, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei fragezi 2 oua 4-5 linguri de faina 150 ml lapte dulce 1 lingura marar verde sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii mai groase, îi…

Read more »

Prajitura cu miere si fructe

28 June 2012
Prajitura cu miere si fructeO reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese. Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf vanilat 200 g unt ornare: 800…

Read more »

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

28 June 2012
Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuiocO reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru risotto 1,2 litri supă de legume, fierbinte…

Read more »

Prăjitură cu mălai şi măr

28 June 2012
Prăjitură cu mălai şi mărO reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute 50ml ulei de măsline…

Read more »

Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii

28 June 2012
Tagliatelle cu pui la grătar şi roşiiO reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui, coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle. Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2 linguriţe ulei…

Read more »

Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort

28 June 2012
Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval RoquefortO reteta de Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort din: oua, ardei, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cimbru si cascaval. Ingrediente: 8 oua cate 2 ardei galbeni, rosii si verzi 1 ceapa de marime mijlocie zeama de la 2 lamai sare piper negru macinat 6 lingurite ulei de…

Read more »

Chec cu migdale şi mac

28 June 2012
Chec cu migdale şi macO reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de migdale sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1 praf de sare   Mod…

Read more »

Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru

28 June 2012
Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbruIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt, 2-3 linguri de ulei de…

Read more »

Capsune in aluat de foitaj

28 June 2012
Capsune in aluat de foitajO reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf   Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecati-l…

Read more »

Chec din cartofi

28 June 2012
Chec din cartofiO reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan, ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare. Ingrediente: 1 dovlecel potrivit ca marine 2 cartofi 3 oua 100 g faina 60 g parmezan ras 2-3 linguri de ulei 50 ml lapte 3 linguri smantana 1 praf de copt 1 lingura marar…

Read more »

Biscuiţi albi

28 June 2012
Biscuiţi albiO reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare. Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1 praf de sare   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf de sare.…

Read more »

Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane

28 June 2012
Reteta zilei: Supa de linte cu crutoaneO reteta de Supa de linte cu crutoane din: ceapa, unt, linte, supa de vita, chimen, sare, piper, paine alba, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa, tocata fin 4 linguri de unt 1 cana de linte, înmuiata peste noapte 5 cesti supa de vita de casă 1 linguriţă de…

Read more »

Tarta din biscuiti

28 June 2012
Tarta din biscuitiO reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza 5 lamai…

Read more »

Terina taraneasca

28 June 2012
Terina taraneascaO reteta de terina taraneasca din: ceafa de porc, piept de porc, ficat de porc, prapure de porc, untura, ceapa, zahar, usturoi, rom, oua, smantana, sare de mare, piper, boia iute si frunze de dafin. Ingrediente: 400 g ceafa de porc, fara os 400 g piept de porc, fara piele si os 300 g ficat…

Read more »

Cocktail Mokka Flip

28 June 2012
Cocktail Mokka FlipO reteta simpla de Cocktail Mokka Flip din: galbenus, kahlua, creme de cacao, votca, cafea, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl Kahlua 1 cl Creme de Cacao (brun) 2 cl votca 1 lingurita de cafea instanta 1 lingurita de zahar pudra 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele…

Read more »

Risotto milanese

28 June 2012
Risotto milaneseAcesta este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de ani de guvernare spaniolă a oraşului. De altfel, această mâncare seamănă uimitor cu paella…

Read more »

Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghel

28 June 2012
Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghelIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Adăugaţi 8 fire de sparanghel curăţate, 6 roşii cherry tăiate în două şi frunzele de la un fir de rozmarin proaspăt, plus un fir de rozmarin întreg. Amestecaţi totul cu un praf de sare, un praf de piper…

Read more »

Prajitura cu blat de biscuiti

28 June 2012
Prajitura cu blat de biscuitiO reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac. Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt 500 g branza dulce de vaci 250 g…

Read more »

Pui invelit

28 June 2012
Pui invelitO reteta de pui invelit din: bacon, piept de pui, ciuperci, castraveti murati, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 12 felii de bacon piept de pui mare 4-5 ciuperci 2 castraveti murati busuioc, cimbru, tarhon (uscate) sare piper   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi şi…

Read more »

Salată cu somon, avocado şi castravete

28 June 2012
Salată cu somon, avocado şi castraveteO reteta de salata cu somon, avocado si castravete din: fileuri de somon, avocado, castravete, frunze de salata mixta, menta, coaja si suc de lime, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele, de apoximativ 100g fiecare 3 avocado 1 castravete 1 pungă de 400g de frunze de salată mixtă pentru…

Read more »

Prăjitură cu miere şi topping de migdale

28 June 2012
Prăjitură cu miere şi topping de migdaleO reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere, zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4

Cocktail cu lamaie

28 June 2012
Cocktail cu lamaieO reteta simpla de cocktail cu lamaie din: zahar, ghimbir, rozmarin, zeama de lamaie, lamaie si votca. Ingrediente: 100 g zahar 1 bucata ghimbir (2 cm) 6 frunzulite rozmarin zeama de la 5 lamai 1 lamaie 375 ml lemon votca   Mod de preparare: Amesteci zaharul cu ghimbirul taiat julien, rozmarinul si 350 ml apa…

Read more »

Costite de porc cu miere

28 June 2012
Costite de porc cu miereO reteta de costite de porc cu miere din: coaste de porc, sare grunjoasa, piper, coriandru, cimbru, rozmarin, chimion, usturoi, ceapa rasa, mustar iute si miere. Ingrediente: 1 bucata de coaste de porc (circa 800 g) pentru condimentare: 1 lingurita sare grunjoasa 1/2 lingurita piper macinat grosier 1 lingurita coriadru macinat 1 lingurita cimbru 1…

Read more »

Milkshake de fructe de padure si germeni de grau

28 June 2012
Milkshake de fructe de padure si germeni de grauO reteta de Milkshake de fructe de padure si germeni de graudin: fructe de padure, lapte, migdale, germeni de grau si miere. Ingrediente: 300 g fruncte de padure proaspete sau congelate dezghetate 200 ml lapte doua linguri de migdale pisate o lingura germeni de grau 1-2 lingurite miere   Mod de preparare: Intr-un blender, amesteca…

Read more »

Vinete umplute cu sos alb

28 June 2012
Vinete umplute cu sos albO reteta de vinete umplute cu sos alb din: vinete, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 4 vinete mijlocii 50 g unt 75 g faina 300 ml lapte sau apa 2 oua 100 g branza rasa   Mod de preparare: Tai vinetele în două pe lungime, le opăreşti în apă cu sare timp de…

Read more »

Cosulete cu fructe

28 June 2012
Cosulete cu fructeO reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente: 7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune   Mod…

Read more »

Flori de soc in aluat

27 June 2012
Flori de soc in aluatO reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar tos, sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua 125 ml lapte 25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar praf un varf de cutit sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc 100…

Read more »

Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

27 June 2012
Salată de brânză şi smochine cu sos de miereO reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri de miere lichidă 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet de mere 2 linguri ulei…

Read more »

Rulouri din fleica de porc

27 June 2012
Rulouri din fleica de porcO reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare   Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci…

Read more »

Salată de pui şi avocado

27 June 2012
Salată de pui şi avocadoO reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado, castravete, mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii, fără piele 1 avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de coajă şi de seminţe, tăiat…

Read more »

Caş proaspăt la tigaie

27 June 2012
Caş proaspăt la tigaieO reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas proaspat 100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sare piper boia dulce   Mod de preparare: Ungeţi cu unt o tigaie şi…

Read more »

Spumă îngheţată de lămâie

27 June 2012
Spumă îngheţată de lămâieO reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd (sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit   Mod de preparare: Se…

Read more »

Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

27 June 2012
Pui copt cu sos şi piure cu usturoiO reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi. Ingrediente: 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8 căţei de usturoi…

Read more »

Frigarui cu rulouri de bacon

27 June 2012
Frigarui cu rulouri de baconO reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g bacon feliat 3 cepe albe 8-10 rosii cherry 2 dovlecei (zucchini) foarte tineri 1 ardei gras 1 vanata mica, lunguiata busuioc uscat rozmarin uscat cimbru uscat sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Salata de cartofi

27 June 2012
Reteta zilei: Salata de cartofiO reteta de Salata de cartofi din: cartofi, oua, ceapa verde, sunca de pui, maioneza, iaurt, otet, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 4 ouă, fierte, decojite şi tăiate ceapa verde, tocata sunca pui taiata cuburi 1-2 linguri de maioneza 1-2 linguri iaurt 1-2 lingurite de otet sare dupa gust piper dupa gust  …

Read more »

Cremă de brânză de capră cu chives şi rodie

27 June 2012
Cremă de brânză de capră cu chives şi rodieO reteta de crema de branza de capra cu chives si rodie din: branza de capra, ricotto, rodie, chives, miere, otet si paine. Ingrediente: 150g brânză de capră, moale, fără coajă 250g de ricotta seminţele de la ½ rodie ½ legătură mică de chives, mărunţită 1 lingură de miere lichidă 2 linguriţe oţet de vin…

Read more »

Mamaliga cu urda si marar

27 June 2012
Mamaliga cu urda si mararO reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde, smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura mare marar verde 100 g unt sare   Mod de preparare: Frecati 50 g unt…

Read more »

Salată colorată de cartofi

27 June 2012
Salată colorată de cartofiO reteta de salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi (pentru salata) 6 cepe 4 mere 2 lingurita zeama de lamaie 2 cutii de conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml continut)…

Read more »

Spumă de ciocolată cu cardamom

27 June 2012
Spumă de ciocolată cu cardamomO reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată albă 25g de ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr brun un vârf de cardamom măcinat   Mod de preparare: Se fac fulgi de ciocolată albă trecând un curăţător de…

Read more »

Retete culinare: Mititei

27 June 2012
Retete culinare: MititeiO reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi sare   Mod de preparare: Treci…

Read more »

Sarbusca

27 June 2012
SarbuscaO reteta de sarbusca din: zer, ceapa, morcov, cartofi, malai, usturoi si sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate inlocui cu lapte acru) 2 cepe 1 morcov 400 g cartofi 3 linguri malai sau pasat 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Curatati zarzavaturile, taiati-le in cubulete si fierbeti-le in 1 litru de…

Read more »

Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir

27 June 2012
Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbirO reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir…

Read more »

Antricot de vita cu vin

27 June 2012
Antricot de vita cu vinO reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si piper. Ingrediente: 2 antricoate de vita pentru marinata: 250 ml vin rosu 1 lingura ulei de masline 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin (uscate) 1 crenguta de rozmarin verde…

Read more »

Fromage fondue

27 June 2012
Fromage fondueO reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon, nucsoara, lichior, mere, pere, crutoane si piper alb. Ingrediente: 1 catel de usturoi 800 g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar 500 ml vin alb 2 linguri amidon 1/2 lingurita nucsoara 50 ml kirschi (lichior de cirese sau visine) 2 mere 2 pere 200…

Read more »

Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic

27 June 2012
Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamicO reteta de Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic din: sparanghel, unt, otet balsamic, capere, paine si parmezan. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel, aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase înlăturate 1 linguriţă de unt 1 lingură de oţet balsamic 1 lingură de capere 4 felii de pâine ţărănească, prăjite parmezan ras   Mod de preparare:…

Read more »

MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 (video)

27 June 2012
MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 (video)MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…

Read more »

Praz cu pui si cascaval la cuptor

27 June 2012
Praz cu pui si cascaval la cuptorO reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz, ulei, cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 5 fire de praz 100 ml ulei 200 g cascaval afumat 100 g cascaval de oaie 3 oua 1 legatura ceapa…

Read more »

Cocktailuri gustoase

26 June 2012
Cocktailuri gustoaseCocktailuri gustoase: Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)   Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle Read more » Cum se prepara…

Read more »

Mandarine aromate

26 June 2012
Mandarine aromateO reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare, cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte. Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4 păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale 260g de…

Read more »

Frigarui de porc

26 June 2012
Frigarui de porcO reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita…

Read more »

Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

26 June 2012
Piept de curcan cu sos de branza si tarhonO reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu…

Read more »

Spaghete cu fructe de mare

26 June 2012
Spaghete cu fructe de mareO reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 1 lingura pasta…

Read more »

Granita de cocos, lime si menta

26 June 2012
Granita de cocos, lime si mentaO reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes, lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4 limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata   Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă mare…

Read more »

Prăjitură pufoasă de lămâie

26 June 2012
Prăjitură pufoasă de lămâieO reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si coaja de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina si albusuri. Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3 ouă sucul de la 4 lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 ling

Şniţel cu creson şi sos de mere picant

26 June 2012
Şniţel cu creson şi sos de mere picantO reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere, escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati, creson, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul de mere: un cubulet de unt coaja rasa si zeama de la…

Read more »

Risotto al tartufo bianco

26 June 2012
Risotto al tartufo biancoTrufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe mâncăruri…

Read more »

Toast cu salată şi maioneză de crab

26 June 2012
Toast cu salată şi maioneză de crabO reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de vin rosu. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei de masline coaja rasa…

Read more »

Escalop de viţel cu sos de brânză

26 June 2012
Escalop de viţel cu sos de brânzăO reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml vin…

Read more »

Budinca de branzeturi cu fructe

26 June 2012
Budinca de branzeturi cu fructeO reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci, cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1 lingurita seminte de chimen sare…

Read more »

Cocktail cu cirese

26 June 2012
Cocktail cu cireseO reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama de lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 10 frunze de menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml suc cirese   Mod de preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si zaharul…

Read more »

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

26 June 2012
Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiuniiO reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri, coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de amidon 50g nucă de…

Read more »

Rulouri cu bacon si branza

26 June 2012
Rulouri cu bacon si branzaO reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii de bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i în…

Read more »

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

26 June 2012
Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocosO reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi de cocos…

Read more »

Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone

26 June 2012
Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarponeO reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci, branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine. Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper dupa gust 1 punga linguine   Mod de preparare: Gatiti…

Read more »

Rulouri de pui cu branzeturi

26 June 2012
Rulouri de pui cu branzeturiO reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de oaie, cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400 g spanac 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curata pieptul de…

Read more »

Cupe cu cremă de lămâie

26 June 2012
Cupe cu cremă de lămâieO reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello, budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete pentru…

Read more »

Porc cu sos de migdale

26 June 2012
Porc cu sos de migdaleO reteta de porc cu sos de migdale din: ulei vegetal, spata de porc, pasta de tomate, supa de pui, coaja si suc de portocala, scortisoara, cimbru, ceapa, usturoi, rosii cherry, tortillas, fulgi de migdale, stafide, coridandru, chimion, pasta de ardei iute, ciocolata, ridichi, avocado, suc de lime si ardei iute. Ingrediente: 1 lingură de…

Read more »

Conopidă cu ficătei de pui

26 June 2012
Conopidă cu ficătei de puiO reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g conopida 1 morcov mare 500 g ficatei de pui 50 ml ulei 200 g cascaval 2 oua 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bu­cheţele, spălaţi-o…

Read more »

Salam de biscuiti

26 June 2012
Salam de biscuitiO reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure. Ingrediente: 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati 150 g unt, taiat cuburi 4 linguri miere 100 g biscuiti, rupti bucati mici 1 pliculet de zahar…

Read more »

Cocktail italian

26 June 2012
Cocktail italianO reteta simpla de Cocktail italian din: cafea, lichior de cafea, sirop de zahar, frisca, rom si lapte. Ingrediente: 25 ml cafea espresso rece 25 ml lichior de cafea 25 ml sirop de zahar 25 ml frisca lichida 25 ml rom 25 ml lapte   Mod de preparare: Raceste paharele si toate ingredientele inainte de…

Read more »

Terina cu branza

26 June 2012
Terina cu branzaO reteta de terina cu branza din: salata verde, branza de vaca, telemea de vaca, crema de branza, cascaval, gelatina, lapte, morcovi, dovlecei, arde grasi, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 250 g branza de vaci 250 g telemea de vaca 250 g crema de branza 100 g cascaval 50 g gelatina 100…

Read more »

Îngheţată de alune de pădure cu sos de ciocolată

26 June 2012
Îngheţată de alune de pădure cu sos de ciocolatăO reteta de inghetata de alune de padure cu sos de ciocolata din: alune de padure, smantana, lapte, zahar brun, galbenusuri, smantana, cafea, ciocolata si lichior de alune de padure. Ingrediente: pentru inghetata: 175g alune de pădure 300ml de smântână dulce grasă 300ml de lapte integral 100g de zahăr brun 3 gălbenuşuri pentru sosul de…

Read more »

Tort festiv

26 June 2012
Tort festivO reteta de tort festiv din: zahar vanilat, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, cacao, zahar pudra si ciocolata de menaj. Ingrediente: 1 pliculet zahar vanilat 450 g unt, la temperatura camereai 200 g zahar tos 3 oua 125 g faina 1 praf de copt 50 g cacao, cernuta 50 g zahar pudra…

Read more »

Garnitură cu mazăre si fasole verde

26 June 2012
Garnitură cu mazăre si fasole verdeO reteta de garnitura cu mazare si fasole verde din: bacon, ceapa, frunza de dafin, vin alb, supa din concentrat de legume, mazare, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 125 g bacon, taiat fasii 1 ceapa, tocata marunt 1 frunza de dafin 200 ml vin alb 100 ml supa din concentrat de legume 200 g…

Read more »

Minitarte cu nuci pecan

26 June 2012
Minitarte cu nuci pecanO reteta de minitarte cu nuci pecan din: nuci pecan, branza de vaci, unt, faina, galbenus, zahar brun, sirop de artar si extract de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 50g de nuci pecan 50g brânză de vaci grasă 50g de unt moale 50g de făină, plus extra pentru presărat pentru umplutura: 85g de nuci pecan 1…

Read more »

Salata de cascaval

26 June 2012
Salata de cascavalO reteta de salata de cascaval din: cascaval, mere acrisoare, pere, miez de nuca, maioneza si mustar. Ingrediente: 400 g cascaval (emmentaler sau gouda) 2 mere acrisoare 2 pere mijlocii (fiecare circa 150 g) 50 g miez de nuci 400 g maioneza 1 lingurita mustar iute   Mod de preparare: Caşcavalul se taie în fâşii…

Read more »

Legume cu sos de muştar

26 June 2012
Legume cu sos de muştarO reteta de legume cu sos de mustar din: miere, mustar cu boabe, cimbru, porumb, conopida, broccoli, morcovi si unt. Mierea este un excelent ingredient în reţetele de sosuri, mai ales în combina¬ţie cu muştarul. Dă un gust minunat legumelor şi este foarte sănătoasă. Foloseşte miere lichidă, nu zaharisită. Ingrediente: 2 linguri miere 3 linguri…

Read more »

Fursecuri aromate

26 June 2012
Fursecuri aromateO reteta de fursecuri aromate din: faina, praf de copt, amestec de condimente, unt, zahar, lapte si cuburi de zahar alb. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 1/2 amestec de condimente pentru prajituri (sau pentru strudel cu mere) 100 g unt 85 g zahar muscovado 1 ou, batut 2 linguri de…

Read more »

Caserola cu pui

26 June 2012
Caserola cu puiO reteta de caserola cu pui din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, fenicul, usturoi, oregano, bulion de rosii, rosii, frunza de dafin, branza mascarpone, pesmet, parmezan si migdale. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline  1 kg pulpe de pui, fara os, taiate cuburi mari  1 ceapa, tocata marunt  1 radacina de fenicul, taiata…

Read more »

Supe si ciorbe gustoase

26 June 2012
Supe si ciorbe gustoaseSupe si ciorbe gustoase: Supă cu pui fript   O reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3 morcovi medii, tăiaţi 1 lingură frunze de…

Read more »

Pulpa de miel cu crusta de mirodenii

26 June 2012
Pulpa de miel cu crusta de mirodeniiO reteta de pulpa de miel cu crusta de mirodenii din: pulpa de miel, pesmet, cimbru, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, masline, miere, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel, dezosata 100 g pesmet 5 ramurele de cimbru, tocate marunt 4 catei de usturoi, taiati marunt 3 linguri patrunjel, tocat coaja…

Read more »

Biscuiţi cu ciocolată albă

25 June 2012
Biscuiţi cu ciocolată albăO reteta de biscuiti cu ciocolata alba din: unt, zahar, ou, extract de vanilie, faina, pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g de unt moale 175 g de zahar 1 ou 1/2 lingurita extract de vanilie 225 g faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt 85 g pudra pentru budinca de vanilie 85 g…

Read more »

Retete culinare: Chiftele de cartofi

25 June 2012
Retete culinare: Chiftele de cartofiO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de copt, unt, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 250g de cartofi, tăiaţi cubuleţe 200g de făină 1 linguriţă praf de copt 50g de unt topit, plus extra pentru prăjit 3 linguri de lapte 2 ouă, bătute 2 linguriţe de ulei, pentru prăjit   Mod de…

Read more »

Cremă fină cu banane

25 June 2012
Cremă fină cu bananeO reteta de crema fina cu banane din: banane, frisca, branza ricotta, miere, lamaie, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 6-8 banane 300 g frişcă 200 g brânză ricotta o lingură miere 2-3 picături lămâie o linguriţă scorţişoară o esenţă de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă, pentru început, brân­za ricotta cu vanilia şi…

Read more »

Cocktail cu chefir si ananas

25 June 2012
Cocktail cu chefir si ananasO reteta de Cocktail cu chefir si ananas din: chefir, lichior de cocos, zeama de lamaie, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 0,2 l chefir 2 cl lichior de cocos 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas bucata de ananas   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 3 linguri de gheata zdrobita.…

Read more »

Mousse de ciocolata

25 June 2012
Mousse de ciocolataO reteta de mousse de cicolata din: ciocolata amaruie, ulei, rom, albusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 75% cacao 10 ml ulei o lingura rom natural 4 albusuri 200 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 400 g frisca naturala 4-5 patratele de ciocolata pentru ornat…

Read more »

Muşchi de porc la grătar

25 June 2012
Muşchi de porc la grătarO reteta de muschi de porc la gratar din: seminte de chimion, seminte de fenicul, cuisoare, boia dulce afumata, coaja si zeama de portocala, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic, fileuri de porc, sare de mare, piper, frunze de coriandru si zeama de lamaie. Ingr

Prajituri cu crema de lamaie

25 June 2012
Prajituri cu crema de lamaieO reteta de prajituri cu crema de lamaie din: faina, zahar pudra, unt, lamai, portocala, oua si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de faina 85 g de zahar pudra, plus extra pentru presarat 175 g unt, taiat in bucatele pentru crema: 2 lamai 1 portocala mare 4 oua 400 g zahar 50 g faina…

Read more »

Tocăniţă de peşte normandă

25 June 2012
Tocăniţă de peşte normandăO reteta de tocanita de peste normanda din: midii, cidru, praz, ciuperci, smantana, peste alb si patrunjel. Ingrediente: 500g midii 300ml de cidru sau de vin alb 2 fire de praz, curăţate şi feliate 100g de ciuperci proaspete, tăiate în jumătate 150ml de smântână pentru gătit 4 fileuri de peşte alb, cu piele 1 legătură…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu fistic si migdale

25 June 2012
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si migdaleO reteta de Prajitura cu fistic si migdale din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, extract de vanilie, oua, migdale, fistic, faina, praf de copt, sare, fistic, coaja si suc de lamaie. Ingrediente: 250 g de unt nesărat 225 g de zahăr pudră coaja rasa de la 1 lamaie ½ bat extract de vanilie 4…

Read more »

Praz înăbuşit

25 June 2012
Praz înăbuşitO reteta de praz inabusit din: praz, ulei de masline, seminte de coriandru, cimbru, frunze de dafin, vin alb, usturoi, zahar, masline verzi si patrunjel. Ingrediente: 6-8 fire de praz 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguriţe seminţe de coriandru 3 rămurele de cimbru 2 frunze de dafin 125 ml de vin alb 1 căţel…

Read more »

Cremă mascarpone cu căpşune

25 June 2012
Cremă mascarpone cu căpşuneO reteta de crema mascarpone cu capsune din: frisca, mascarpone, miere, esenta de vanilie si capsune. Ingrediente: 300 g frişcă naturală 250 g mascarpone 100 g miere 5-6 picături esenţă de vanilie 500 g căpşune   Mod de preparare: Pentru început, se lasă mierea să se încălzească la temperatura camerei. Se adaugă brânza mascarpone şi…

Read more »

Nachos de pui

25 June 2012
Nachos de puiO reteta de nachos de pui din: chipsuri, piept de pui, ceapa verde, cascaval, ardei iute, coriandru, sos de rosii, sos de ardei iute si guacamole. Ingrediente: 200g de chipsuri tortilla 2 piepţi de pui, gata prăjiţi, rupţi în fâşii mici 6 cepe verzi, tăiate în felii subţiri 140g de caşcaval, ras 1 borcan mic…

Read more »

Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat

25 June 2012
Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumatO reteta de salata de cartofi prajiti cu somon afumat din: cartofi, ulei din plante, castravete, somon afumat, seminte de susan, otet din vin alb, sare, piper si marar. Ingrediente: 1,6 kg cartofi 120 ml ulei din plante 1 castrevete de sera 300 g somon afumat 4 lingurite seminte de susan 6 lingurite otet din…

Read more »

Pateuri cu sunca

25 June 2012
Pateuri cu suncaO reteta de pateuri cu sunca din: aluat de foietaj, cascaval, sunca de praga, ou si chimen. Ingrediente: 500 g aluat de foietaj 150 g cascaval 200 g sunca de Praga un ou pentru uns chimen pentru ornat   Mod de preparare: Se scoate aluatul din congelator şi se lasă 2-3 ore la temperatura camerei.…

Read more »

Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară

25 June 2012
Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoarăO reteta de ananas glazurat cu branza dulce si scortisoara din: suc si coaja de lime, scortisoara, nucsoara, zahar pudra, branza, unt si ananas. Ingrediente: sucul şi coaja de la 1 lime 2 linguri de miere lichidă 2 prafuri de scorţişoară măcinată puţină nucşoară dată pe răzătoare (sau din plic, gata măcinată) 2 linguriţe de…

Read more »

Cocktail Waldorf Astoria

25 June 2012
Cocktail Waldorf AstoriaO reteta simpla de Cocktail Woldorf Astoria din: bourbon, sirop de grenadine, sirop de zahar, lapte, frisca, galbenus, nucsoara si capsuni. Ingrediente: 4 cl bourbon 2 cl sirop de grenadine 1 cl sirop de zahar 10 cl lapte 1 cl frisca lichida 1 galbenus nucsoara capsuni   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 3 linguri…

Read more »

Cotlete de porc cu mere şi salvie

25 June 2012
Cotlete de porc cu mere şi salvieO reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 mere bune, cu coajă,…

Read more »

MasterChef US – Episodul – Sezonul 1 (video)

25 June 2012
MasterChef US – Episodul – Sezonul 1 (video)MasterChef US este un reality show american competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea tot pe umerii lor stau si deciziile in…

Read more »

Salată colorată din mozzarella cu muguri

25 June 2012
Salată colorată din mozzarella cu muguriO reteta de salata colorata din mozzarella cu muguri din: salata verde, rosii, mozzarella, otet, sare, piper, nucsoara, ulei de masline si muguri de soia. Ingrediente: 2 capatani de salata verde 800 g rosii 4 globuri de mozzarella (fiecare de 200 g) 6 lingurite otet (din vin rosu) sare piper negru macinat nucsoara proaspat rasa…

Read more »

Musaca austriacă

25 June 2012
Musaca austriacăO reteta de musaca austriaca din: ulei vegetal, bacon, ceapa, cartofi, seminte de chimion, boia si patrunjel. Ingrediente: 1½ lingură de ulei vegetal, de porumb sau de floarea-soarelui 400g de bacon afumat 1 ceapă, tăiată în bucăţi 500g de cartofi fierţi, răciţi şi tăiaţi în bucăţi mici 1 linguriţă seminţe de chimion 1½ linguriţă de…

Read more »

Carnati de casa pe pat de fasole

25 June 2012
Carnati de casa pe pat de fasoleO reteta de carnati de casa pe pat de fasole din: carnati de casa, fasole, morcovi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii si marar. Ingrediente: 8 carnati de casa 400 g fasole alba cu bob mare 4 morcovi 2 ardei capia 2 cepe rosii 4-6 catei usturoi 4 rosii mari 1-2 legatura marar   Mod…

Read more »

Supă cu pui fript

25 June 2012
Supă cu pui friptO reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3 morcovi medii, tăiaţi 1 lingură frunze de cimbru, tocate 1,4 l supă de pui 300g de…

Read more »

Tocanita cu costite de miel

24 June 2012
Tocanita cu costite de mielO reteta de tocanita cu costite de miel din: costite de miel, cartofi, morcovi, mazare, ardei gras, ciuperci, ceapa, bulion, rosii, usturoi, sare , piper si ulei. Ingrediente: 1 kg costite de miel 500 g cartofi noi 3-4 morcovii 2 pumni de mazare 1 ardei gras rosu 7-8 ciuperci 1 ceapa 3 linguri cu bulion…

Read more »

Prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci

24 June 2012
Prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuciO reteta de prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci din: unt, faina, scortisoara, zahar, oua, miere, banane, curmale, nuci si miere. Ingrediente: 175 g de unt topit, plus extra pentru uns 200 g de faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt 1 lingurita de scortisoara macinata 100 g de zahar…

Read more »

Supa de branza cu conopida

24 June 2012
Supa de branza cu conopidaO reteta de supa de branza cu conopida din: unt, ceapa, conopida, cartofi, supa de pui, lapte si branza cheddar. Ingrediente: 1 cub de unt 1 ceapă mare, tăiată fin 1 conopidă mare (în jur de 900g), fără frunze şi ruptă în bucheţele 1 cartof, curăţat şi tăiat în bucăţi 700ml supă de pui 400ml…

Read more »

Specialitate cu ciuperci

24 June 2012
Specialitate cu ciuperciO reteta de specialitate cu ciuperci din: ciuperci, bacon afumat, bagheta, usturoi, smantana, patrunjel, ulei de masline, unt, sare grunjoasa si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 200 g bacon afumat o bagheta o legatura usturoi 200 ml smantana o legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline un cubulet unt sare grunjoasa o legatura patrunjel  …

Read more »

Vită cu arpagic

24 June 2012
Vită cu arpagicO reteta de vita cu arpagic din: pulpa de vita, arpagic, vin alb, ardie gras, morcov, telina, rosii, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 300 g arpagic 200 ml vin alb 1 ardei gras 1 morcov 1 telina 4 rosii 1 legatura de patrunjel verde piper sare   Mod de…

Read more »

Bors cu slanina si varza

24 June 2012
Bors cu slanina si varzaO reteta de bors cu slaninca si varza din: carne de os, slanina, morcov, patrunjel, telina, ceapa, varza mica, cartofi, ardei gras, rosii si bors. Ingrediente: 4 litri apa 500 g carne cu os 100 g slanina 1 morcov mic patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 1/4 varza mica 3 cartofi 1 ardei gras 5-6…

Read more »

Muschi de vaca wellington

24 June 2012
Muschi de vaca wellingtonO reteta de muschi de vaca wellington din: muschi de vaca, foietaj, ciuperci, ceapa, unt, madeira, smantana, patrunjel, ulei, pate de ficat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vaca (din partea de mijloc) 400 g foietaj 400 g champignons 2 bucati ceapa 2 linguri unt 400 ml vin Madeira 2…

Read more »

Mamaliga la cuptor

24 June 2012
Mamaliga la cuptorO reteta de mamaliga la cuptor din: lapte, faina de malai, telemea, unt, cascaval, smantana, oua si sare. Ingrediente: 2 l lapte proaspat 600 g faina de malai 300 g telemea 2-3 linguri unt 250 g cascaval 200 ml smantana 6 oua sare   Mod de preparare: Puneti laptele cu putina sare la fiert si…

Read more »

Ciuperci in straturi

23 June 2012
Ciuperci in straturiO reteta de ciuperci in starturi din: ciuperci, cartofi, cascaval, oua, ceapa, ardei gras, usturoi, piper, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 200 g cascaval 2 oua 1 ceapa 1 ardei gras 6 catei de usturoi piper ulei sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa, ardeiul şi toacă-le mărunt. Spală ciupercile,…

Read more »

Cocktail Cognac au lait

23 June 2012
Cocktail Cognac au laitO reteta simpla de Cocktail Cognac au lait din: coniac, lapte, frisca, cacao, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl coniac 0,1 l lapte 0,1 l frisca lichida 1 lingurita de cacao putin zahar putina scortisoara   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu zahar si cu scortisoara pana cand amestecul devine spumos, apoi il turnam intr-un…

Read more »

Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusit

23 June 2012
Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusitO reteta de burta de porc la foc mic, cu fenicul din: porc, seminte de fenicul, sare de mare, piper, bulbi de fenicul, cimbru, usturoi, ulei de masline, salsa verde si vin alb.  Feniculul gătit la foc mic capătă o dulceaţă incredibilă şi merge foarte bine cu carnea de porc; serviţi cu piure, mămăligă sau…

Read more »

Ciorba cu paste si rasol de vitel

23 June 2012
Ciorba cu paste si rasol de vitelO reteta de ciorba cu paste si rasol de vitel din: rasol de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ardei, paste, ulei de masline, sare grunjoasa si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vitel 2 cepe un fir usturoi 4 morcovi o telina mica frunze+radacina un ardei 100 g paste melcisori o lingura ulei de masline…

Read more »

Salată de ouă cu ceapă verde

23 June 2012
Salată de ouă cu ceapă verdeO reteta de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa verde, oua, otet din vin alb, sare, piper, zahar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 10 oua fierte tari 5 lingurite otet din vin alb sare piper negru macinat 1 priza zahar 4 lingurite ulei de masline 4 lingurite…

Read more »

Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar

23 June 2012
Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărarO reteta de placinta delicioasa cu urda si marar din: faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt cu sofran, lamaie, sare, urda, marar, oua, gris, zahar vanilat si galbenus. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina 100 g zahar 2 galbenusuri 1 lingura smantana 1 plic praf de copt cu sofran 1 lamaie 1…

Read more »

Retete pentru weekend #16

23 June 2012
Retete pentru weekend #16Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Aspic de curcan   O reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare,…

Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de porc

23 June 2012
Ciorbă ţărănească cu carne de porcO reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza, ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper. Ingrediente: 700 carne de porc – poate fie si afumata 1 varza proaspata 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura marar verde bors sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Mâncare de castraveti muraţi cu carne

23 June 2012
Mâncare de castraveti muraţi cu carneO reteta de mancare de castraveti murati cu carne din: carne de porc, castraveti murati, untura, ceapa, rosii in bulion, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc – poate fi si afumata 1 kg castraveti murati 2 linguri untura 2 cepe 150 g rosii in

Chiftelute pe pat de orez

23 June 2012
Chiftelute pe pat de orezO reteta de chiftelute pe pat de orez din: carne tocata, sare, piper, ou, usturoi, ceapa, cartofi, paine inmuiata in lapte, ulei, pesmet, orez, ardei capia, morcov, sofran si busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocata sare piper un ou 3-4 catei de usturoi 3 fire ceapa un cartof o felie paine inmuiata in lapte ulei…

Read more »

Linte cu usturoi

23 June 2012
Linte cu usturoiO reteta de linte cu usturoi din: linte rosie, unt, ceapa, apa, pasta de usturoi, ulei, chimen, rosii in bulion, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 linguri unt 1 ceapa 900 ml apa 3 linguri pasta de usturoi pisat 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 200 g rosii in bulion…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si crema de branza

23 June 2012
Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si crema de branzaO reteta de prajitura cu morcovi si crema de branza din: nuci, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, sare, albusuri, zahar pudra, ou, galbenus de ou, ulei de masline, morcovi, unt, crema de branza si smantana. Ingrediente: 70 g nuci 150g făină 1/8 linguriţă praf de copt 1/8 bicarbonat de sodiu…

Read more »

File de peşte cu cartofi

23 June 2012
File de peşte cu cartofiO reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt, ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati file de peste zeama de la o lamaie sare piper 1 lamaie 4 linguri vin alb 6 cartofi…

Read more »

Tarta cu capsuni si piper rosu

23 June 2012
Tarta cu capsuni si piper rosuO reteta de tarta cu capsuni si piper rosu din: unt, zahar, piper rosu, sare, faina, ou, galbenusuri, amidon, lapte, pastaie de vanilie, smantana si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 90 g de unt 80 g de zahar 1/2 lingurita de piper rosu, proaspat macinat 1/2 lingurita de sare 150 g faina 1 ou 1-2 linguri…

Read more »

Mancare de cartofi cu mazăre

23 June 2012
Mancare de cartofi cu mazăreO reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1 ceapa marar ulei sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o puţin, pune mazărea, lasă un pic pe foc…

Read more »

Salată din macrou cu varză creaţă

23 June 2012
Salată din macrou cu varză creaţăO reteta de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 legatura ceapa verde 400 g varza creata 1 legatura ceapa verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g fiecare) 1 catel de usturoi 5 lingurite otet sare…

Read more »

Spată de porc la cuptor

23 June 2012
Spată de porc la cuptorO reteta de spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de masline, vin alb si supa de pui. Carnea de porc gătită în acest fel va fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată întreagă, fiind o mâncarea…

Read more »

Risotto nero

23 June 2012
Risotto neroIn pofida aspectului destul de neatrăgător, risotto preparat cu cerneală de calamar sau de sepie (numit uneori „risotto negru”) este o mâncare foarte populară, originară din Veneţia. Diferite versiuni ale acestei mâncări se pot întâlni în tot spaţiul mediteraneean, unde calmarul se găseşte din abundenţă. Calamarii trebuie cumpăraţi proaspeţi, întrucât la cei congelaţi punga de…

Read more »

Shake de ciocolata

23 June 2012
Shake de ciocolataO reteta de Shake de ciocolata din: lichior de ciocolata, amaretto, lapte, inghetata de ciocolata, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de ciocolata 2 cl Amaretto 0,2 l lapte 1 glob de inghetata de ciocolata frisca lichida ciocolata   Mod de preparare: Mixam lichiorurile, laptele si inghetata i mixer pana ce amestecul devine spumos…

Read more »

Mazare cu carne

23 June 2012
Mazare cu carneO reteta de mazare cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin rosu, sare, piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel si zahar. Ingrediente: 600 g mazare 500 g pulpa de vita 500 ml supa de vita 2 linguri vin rosu sare piper negru macinat 2-3 fire ceapa o lingurita…

Read more »

Cartofi noi la tava

23 June 2012
Cartofi noi la tavaO reteta de cartofi noi la tava din: cartofi, ceapa, unt, crema de branza, oua, cascaval, frunze de busuioc, ulei si sare. Cartofi – Sunt gustoşi, dar extrem de migăloşi când e vorba de curăţat. Pentru a-i curăţa uşor, ţine-i cinci minute în apă cu sare. Dacă vrei să-i prăjeşti, doar spală-i, fără să-i mai…

Read more »

Budincă de fructe de pădure

23 June 2012
Budincă de fructe de pădureO reteta de budinca de fructe de padure din: zmeura, mure, coacaze rosii, capsuni, zahar, pandispan si smantana. Ingrediente: 300 g de zmeura, plus extra pentru servit 225 g mure, plus extra pentru servit 100 g coacaze rosii, plus extra pentru servit 400 g capsuni, taiate in sferturi 140 g de zahar, plus extra pentru…

Read more »

Mancare de sfecla si ceapa rosie

23 June 2012
Mancare de sfecla si ceapa rosieO reteta de mancare de sfecla si ceapa rosie din: sfecla rosie, apa, ulei de masline, nuci, zahar, otet balsamic, sos de soia, seminte de coriandru, suc de portocale, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 5 linguri apa 6 linguri ulei de masline 100 g nuci 1 lingurita zahar 1 lingurita…

Read more »

MasterChef US – Episodul 6 – Sezonul 1 (video)

23 June 2012
MasterChef US – Episodul 6 – Sezonul 1 (video)MasterChef US – Episodul 6 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…

Read more »

Crap cu rosii la pachet

23 June 2012
Crap cu rosii la pachetO reteta de crap cu rosii la pachet din: crapi, cognac, tarhon, patrunjel, marar, rosii cherry, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 crapi potrivit 2 linguri cognac 1 legatura tarhon verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 200 g rosii cherry 3 linguri ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cannelloni cu carne

23 June 2012
Cannelloni cu carneO reteta de canneloni cu carne din: cannelloni, carne tocata, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rosii, marar si branza brie. Ingrediente: 18 tuburi cannelloni 300 g carne tocata 2-3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat cimbru uscat si verde 4 rosii o legatura marar 300 g branza brie   Mod de preparare:…

Read more »

O retetă marocană fantastică de miel

23 June 2012
O retetă marocană fantastică de mielO retetă marocană fantastică de miel din: pulpa de miel, chimion, coriandru, fenicul, boabe de piper, ardei iute uscat, sare de mare, rozmarin, ulei de masline, ceapa rosie, scortisoara, maghiran, naut, otet balsamic, supa de legume, stafide, curmale, visine, merisoare, cuscus, lamaie, iaurt si coriandru. Intâi veţi coace mielul separat, apoi îl veţi pune în…

Read more »

Mazare indiana

23 June 2012
Mazare indianaO reteta de mazare indiana din: telemea de vaca, mazare verde, ceapa, ardei gras, bulion, boia, coriandru, ghimbir, curcuma, ulei si sare. Ingrediente: 250 g telemea de vaca 400 g mazare verde 1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 1 lingurita cu coriandru 1 lingurita cu ghimbir macinat 1…

Read more »

Şuberek picant

23 June 2012
Şuberek picantO reteta de suberek picant din: carne de vita, ceapa, ardei rosii uscati, sare, piper, cimbru, patrunjel, apa, ulei, faina si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 500 g carne de vita 4 cepe 1-2 ardei rosii uscati, iuti sare piper cimbru patrunjel verde sau marar 2-3 linguri apa ulei pentru prajit pentru aluat: 500 g faina…

Read more »

Şalău cu legume si mirodenii

23 June 2012
Şalău cu legume si mirodeniiO reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir de praz 1 morcov mare 1 telina mica 1 lamaie…

Read more »

Salată de fasole verde şi ridichi cu dressing de şalote

23 June 2012
Salată de fasole verde şi ridichi cu dressing de şaloteO reteta de salata de fasole verde si ridichi cu dressind de salote din: fasole verde, salota, mustar dijon, ulei de rapita, zeama de lamaie si ridichi. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 salota, tocata fin 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingura ulei de rapita zema de la 1/2 lamaie 250 g de ridichi,…

Read more »

Retete culinare: Prajitura cu portocale

23 June 2012
Retete culinare: Prajitura cu portocaleO reteta de prajitura cu portocale din: oua, zahar, faina, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 250 g faina 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita zahar vanilat 6 portocale glazura: 3 linguri zahar 4 linguri apa zeama unei lamai  …

Read more »

Cartofi de vară sotaţi

23 June 2012
Cartofi de vară sotaţiO reteta de cartofi de vara sotati din: cartofi, ulei de rapita, unt, foi de dafin, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati in bucati mici 4 linguri ulei de rapita 1 lingura de unt 4 foi de dafin 2 catei de usturoi coaja rasa de la 1 lamaie…

Read more »

Sos de stafide şi mentă

22 June 2012
Sos de stafide şi mentăO reteta de sos de stafide si menta din: menta, stafide, otet de cidru si zahar brun. Ingrediente: 1 legatura mare de menta (aproximativ 80 g), tocata 100 g stafide 4 linguri otet de cidru 3 lingurite de zahar brun   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie împreună cu patru…

Read more »

Prajitura cu mandarine

22 June 2012
Prajitura cu mandarineO reteta de prajitura cu mandarine din: faina, zahar, iaurt, rom, galbenusuri, zahar vanilat, unt, albusuri, zahar praf, mandarine, dulce de caise si cacao. Ingrediente: blat: 450 g faina 100 g zahar 150 g iaurt 1 lingura rom 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 100 g unt glazura: 5 albusuri 100 g zahar praf 500…

Read more »

Reteta zilei: Supa de cartofi si praz cu crutoane

22 June 2012
Reteta zilei: Supa de cartofi si praz cu crutoaneO reteta de supa de cartofi si praz cu crutoane din: praz, unt, ceapa, usturoi, usturoi, supa de pui, cartofi, sare, piper, nucsoara, arpagic, paine si ulei de masline. Ingrediente: 3 bucatide praz, numai partea alba 60 g unt nesărat 1 ceapa mica, alba, fin feliata 1-2 catei de usturoi, tocat marunt 1,5 litri supa…

Read more »

Cocktail Border Shake

22 June 2012
Cocktail Border ShakeO reteta simpla de cocktail border shake din: lichior de cafea, inghetata de capsuni si cacao. Ingrediente: 6 cl lichior de cafea 2 globuri de inghetata de capsuni 0,1 l cacao   Mo de preparare: Mixam ingredientelet in mixer pana cand totul devine spumos, apoi turnam compozitia intr-un pahar inalt pentru bauturi lungi. Servim cu…

Read more »

Friptura din pulpa de miel

22 June 2012
Friptura din pulpa de mielO reteta de friptura din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de rapita, ulei de chimen, frunze de cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata (de aproximativ 2 kg) 2 linguri ulei de rapita 2 linguri ulei de chimen, zdrobite 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1 legatura mare de patrunjel,…

Read more »

Salată de ton cu orez

22 June 2012
Salată de ton cu orezO reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton, ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din conserva) 2 ardei verzi 1 legtura ceapa verde 500 g rosii 2 legaturi patrunjel cu frunza creata 10 lingurite maioneza…

Read more »

Tarta cu citrice

22 June 2012
Tarta cu citriceO reteta de tarta cu citrice din: unt, smantana, faina, galbenus, zahar, citrice, zahar, apa si gelinata. Ingrediente: 100 g unt 500 ml smantana 200 g faina 1 albenus 2 linguri zahar 500 g citrice: portocale, mandarine, pomelo, grepfrut, la alegere sau in amestec jeleul: 100 g zahar 100 ml apa 300 g citrice o…

Read more »

Ciorbă cu carne de pui

22 June 2012
Ciorbă cu carne de puiO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, praz, rosii, fasole rosie, porumb, ardei gras, morcov, telina, fidea, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui două fire de praz 4 roşii o conservă fasole roşie 100 g porumb din conservă doi ardei graşi un morcov o ţelină mai mică 100 g fidea…

Read more »

Tartă cu magiun de prune

22 June 2012
Tartă cu magiun de pruneO reteta delicioasa de tarta cu: magiun de prune, faina, unt, zahar tos, ou, bicarbonat, suc de lamie, zahar vanilat, scortisoara, sare. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 100 g zahăr tos un ou jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu o lingură cu suc de lămâie un borcan cu m

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 25, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: