RSS

Retete de top #10

26 Ian

Retete de top:

Pui imperial

13 May 2012
Pui imperialO reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper, frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan, dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt. Ingrediente: 450 g piept de pui, fara piele dezosat 1 ceapa, taiata solzisori…

Read more »

Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

13 May 2012
Brandadă pe pâine prăjită cu usturoiO reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc, paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece Ingrediente: pentru brandada: 300 g file de cod,…

Read more »

Salată caldă de pui cu susan

13 May 2012
Salată caldă de pui cu susanO reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee, andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi fulgi de porumb…

Read more »

Pastrav cu migdale

13 May 2012
Pastrav cu migdaleO reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura marar uscat sare…

Read more »

Sos de somon şi dovlecei

13 May 2012
Sos de somon şi dovleceiO reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb. Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1 lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin patrunjel sare piper alb   Mod de preparare:…

Read more »

Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado

13 May 2012
Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocadoO reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de masline, fasole neagra, rosii si avocado. Ingrediente: 225 ml suc de morcovi 1/2 lingura cimbru uscat un praf de chilli Cayenne foarte iute 100 g arpacas semifiert 3 linguri zeama proaspata…

Read more »

Inghetata de coacaze rosii

13 May 2012
Inghetata de coacaze rosiiO reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri, smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g smantana 2 linguri zahar   Mod de preparare: Speli fructele, iei boabele de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se înmoaie. Le treci apoi prin…

Read more »

Salată orientală de pui

13 May 2012
Salată orientală de puiO reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee, portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115 g fasole verde 1 conserva (aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua) 1 portocale mare descojita si taiata in felii 1 pruna rosie…

Read more »

Linguine cu sos rece

13 May 2012
Linguine cu sos receO reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si tocate 25 g busuioc verde tocat 4 linguri ulei de masline 4 linguri frunze de patrunjel verde tocate 2 linguri menta verde tocata…

Read more »

Vichyssoise

13 May 2012
VichyssoiseSupele franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în 1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din New York, a avut ideea de a servi o astfel de supă rece şi de a o îmbogăţi cu smântână. El s-a inspirat din reţeta…

Read more »

Spaghete cu năut şi sos picant de roşii

13 May 2012
Spaghete cu năut şi sos picant de roşiiO reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac, piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente: pentru sos: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 coada de telina tocata fin 1 conserva (aproximativ 400…

Read more »

Inghetata cu frisca si piersici

13 May 2012
Inghetata cu frisca si piersiciO reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou, lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1 ou 300 ml lapte zahar pudra dupa gust   Mod de preparare: Cu cel puţin 3 ore înainte de preparare, introduci frişca lichi­dă în frigider. Cureţi piersicile de sâmburi, le…

Read more »

Salată cu mentă

13 May 2012
Salată cu mentăO reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta, ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la cutie 1 salată verde 4 roşii coapte 2 cepe 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele…

Read more »

Cocktail Sweet And Fruity

13 May 2012
Cocktail Sweet And FruityO reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale, caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente: 500 g capsuni 2 portocale 500 g caise coapte 1/2 l suc de struguri deschisi la culoare 1 pepene galben 2 sticle de vin alb aromatizat   Mod de preparare: Curatam fructele, apoi…

Read more »

Tăiţei reci cu legume

13 May 2012
Tăiţei reci cu legumeO reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de susan se poate servi ca fel principal…

Read more »

Inghetata de zmeura

13 May 2012
Inghetata de zmeuraO reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente: 1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida   Mod de preparare: Speli, cureţi şi treci prin sită zmeura. Amesteci piureul rezultat cu zahărul, până când acesta se dizolvă. în piureul de zmeură, încorporezi uşor frişca bătută. Torni compoziţia în…

Read more »

Salată mixtă cu pancetta

13 May 2012
Salată mixtă cu pancettaO reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde, papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde 1 legătură de păpădie 150 g pancetta, feliată subţire 200 g felii de pâine de ţară 1 căţel de usturoi oţet ulei extravirgin de măsline…

Read more »

Ingheţată de portocale

12 May 2012
Ingheţată de portocaleO reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 250 ml suc de portocale 6 linguri zahar pudra zeama de la 3 lamai 20 ml apa 1 albus   Mod de preparare: Baţi spumă albuşul cu zahărul pudră, adăugând din…

Read more »

Punch cu brandy

12 May 2012
Punch cu brandyO reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8 cl rom Jamaica 8 cl whiskey Bourbon 8 cl rom 1 l ceai negru 1 cl zahar 0,2 l suc de portocale 1 cl zeama…

Read more »

Salata de spanac si mar verde

12 May 2012
Salata de spanac si mar verdeO reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei extravirgin de măsline sare…

Read more »

Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor

12 May 2012
Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptorO reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar câteva crenguţe de rozmarin proaspăt sau…

Read more »

Sos picant de rosii

12 May 2012
Sos picant de rosiiO reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper   Mod de preparare: Taie ardeiul capia…

Read more »

Inghetata de piersici

12 May 2012
Inghetata de piersiciO reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca vegetala   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic, timp…

Read more »

Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

12 May 2012
Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţăO reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre, fără sâmburi 20 capere, conservate…

Read more »

Napolitane cu cireşe şi migdale

12 May 2012
Napolitane cu cireşe şi migdaleO reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate in…

Read more »

Punch Lemen-Tea

12 May 2012
Punch Lemen-TeaO reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4 lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu bucati…

Read more »

Roşii la cuptor cu usturoi

12 May 2012
Roşii la cuptor cu usturoiO reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare după gust   Mod de preparare: Fă o mică tăietură în fiecare roşie şi introdu câte o…

Read more »

Piure de cicoare roşie

12 May 2012
Piure de cicoare roşieO reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare si piper     Mod de preparare: Toacă ceapa…

Read more »

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

11 May 2012
Rulouri cu umplutura de fructe uscateO reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune 2…

Read more »

Sos de ardei gras roşu

11 May 2012
Sos de ardei gras roşuO reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce sare piper alb   Mod de preparare: Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l de…

Read more »

Salata de manatarci cu creveti

11 May 2012
Salata de manatarci cu crevetiO reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti, untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul de…

Read more »

Negresă cu fructe

11 May 2012
Negresă cu fructeO reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie, portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare, coaja rasa 1 portocala mare, coaja…

Read more »

Supă toscană de fasole cu legume

11 May 2012
Supă toscană de fasole cu legumeLoocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi cât

Salata de caracatita si sparanghel alb

11 May 2012
Salata de caracatita si sparanghel albO reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1 legătură de busuioc 2  linguri de oţet de vin alb 5 linguri de…

Read more »

Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

11 May 2012
Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustăO reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune, iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie 350…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)

11 May 2012
Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)O reteta video despre cum se prepara  Cocktail Bloody Marry non-alcoolic, o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!

Read more »

Sos de ardei iute

11 May 2012
Sos de ardei iuteO reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază într-un…

Read more »

Corabioare de ardei

11 May 2012
Corabioare de ardeiO reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe. După…

Read more »

Meringue cu miere

11 May 2012
Meringue cu miereO reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 lin­guri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se amestecă…

Read more »

Kuri-kin-ton

11 May 2012
Kuri-kin-tonO reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure. Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final se…

Read more »

Supă rece de avocado

11 May 2012
Supă rece de avocadoO reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente: 2 bucăţi mari de avo­cado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi seminţe, tăiată cubuleţe piper…

Read more »

Rulouri din omleta

11 May 2012
Rulouri din omletaO reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un castron,…

Read more »

Lasagna cu masline

11 May 2012
Lasagna cu maslineO reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos de roşii…

Read more »

Sos de rosii cu busuioc

11 May 2012
Sos de rosii cu busuiocO reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii 1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g busuioc 3 foi de…

Read more »

Sucul de morcovi

11 May 2012
Sucul de morcoviSucul de morcovi are proprietăţi vindecătoare, anti- inflamatoare, luptă împotriva îmbătrânirii celulare şi este fo­losit în prevenirea, ameliorarea şi vindecarea cancerului. Se poate bea simplu sau în ames­tec cu sucuri de alte plante şi în acest caz, proprietăţile sunt mult îmbunătăţite. Pentru că are zahăr natural nu mai este necesară adăugarea de zahăr în sucul…

Read more »

Salata de dovlecei cu usturoi

11 May 2012
Salata de dovlecei cu usturoiO reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă…

Read more »

Insalata Caprese

10 May 2012
Insalata CapreseCa şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un adevărat imn închinat verii şi, la fel ca…

Read more »

Bezele cu alune si cafea

10 May 2012
Bezele cu alune si cafeaO reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos marunt 3 albusuri, la temperatura camerei   Mod de preparare: Se amesteca alunele cu granulele de cafea.…

Read more »

Salata speciala de pui

10 May 2012
Salata speciala de puiO reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola, hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50 g…

Read more »

Ecler cu ciocolată şi cafea

10 May 2012
Ecler cu ciocolată şi cafeaO reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g iaurt…

Read more »

Sos de peşte

10 May 2012
Sos de peşteO reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu patrunjel sare piper  …

Read more »

Supa Tortellini in brodo

10 May 2012
Supa Tortellini in brodoProvincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se face…

Read more »

Cocktail cu nuca de cocos

10 May 2012
Cocktail cu nuca de cocosO reteta simpla de Cocktail cu nuca de cocos din: nuca de cocos, ananas, batida de coco, rom alb, sirop de migdale, miere si apa minerala. Ingrediente: 1 nuca de cocos mai mica jumatate de ananas 8 cl Batida de Coco 8 cl rom alb 4 cl sirop de migdale 2 lingurite de miere 0,5…

Read more »

Roşii cu crutoane, la cuptor

10 May 2012
Roşii cu crutoane, la cuptorO reteta de rosii cu crtuoane, la cuptor din: rosii, crutoane de paine, branza, carnati afumati, ardei iute si sare. Ingrediente: 5 roşii mari 1 ceaşcă cu crutoane de pâine 1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras 2 cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici 1 ardei iute sare după gust   Mod de preparare: Taie partea…

Read more »

Salata de linte cu prosciutto

10 May 2012
Salata de linte cu prosciuttoO reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto crudo, ulei etravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g linte cu bob mic 100 g untişor 150 g prosciutto crudo, feliat mare 6 linguri de ulei extravirgin de măsline sare   Mod de preparare: Clătiţi bine lintea şi fierbeţi-o în multă apă…

Read more »

Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

10 May 2012
Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolatăO reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou, albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari 1 ou intreg 2 albusuri 250 ml lapte degresat 400 g faina pentru prajituri 150 g…

Read more »

Sos de nuci

10 May 2012
Sos de nuciO reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă (acţionată cu pauze), în…

Read more »

Retete internationale: Tabbouleh

10 May 2012
Retete internationale: TabboulehTabbouleh este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice care intră în compoziţia ei. Originară din regiunea muntoasă care separă Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel, care…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac

10 May 2012
Reteta zilei: Briose cu dovleacO reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara. Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar 1/2 linguriţă de…

Read more »

Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate

10 May 2012
Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratateO reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte, ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata si ridichi. Ingrediente: 1 piept de pui 25 g parmezan, razuit un praf de sare cu aroma de usturoi cateva frunze…

Read more »

Dovlecei cu orez

10 May 2012
Dovlecei cu orezO reteta de dovlecei cu orez din: orez, dovlecei, ceapa, marar verde, ulei, usturoi verde si sare. Ingrediente: 350 g orez 4 dovlecei 1 ceapa 1 legatura marar verde 3 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde sare   Mod de preparare: Spalati dovleceii, taiati-i in rondele cu grosimea de 0,5 cm, presarati-le cu sare si…

Read more »

Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado

10 May 2012
Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocadoO reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din: creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie, patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 500 g sparanghel subţire 2 dovlecei 2 inimi de salată verde 1 avocado 4 linguri de suc de lămâie…

Read more »

Sos de lamaie (Citronette)

10 May 2012
Sos de lamaie (Citronette)O reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie (zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper   Mod de preparare: Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita sare,…

Read more »

Tagine de miel şi cârnaţi

10 May 2012
Tagine de miel şi cârnaţiO reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli, rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune uscate, lamai murate, menta si harissa. Ingrediente: pentru marinata: 1 lingura chimion macinat, boia si turmeric 1 lingura pudra de chilli 2…

Read more »

Piept de pui cu morcovi şi gulioare

10 May 2012
Piept de pui cu morcovi şi gulioareO reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui, gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 gulioare 300 g morcovi 1 telina 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile. Cu o lingură…

Read more »

Cocktail Cool Cinamon

10 May 2012
Cocktail Cool CinamonO reteta simpla de Cocktail Cool Cinamon din: vin rosu, rom, zeama de lamaie, condimente, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 sticla de vin rosu 8 cl rom 1 cl zeama de lamaie 1 plic amestec de condimente pentru vin fiert 100 g stafide betisor de scortisoara

Salată cu ceapa rosie

10 May 2012
Salată cu ceapa rosieO reteta de salata cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ardei grasi, cartofi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 2 ardei graşi verzi dulci 3 cartofi galbeni 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper negru   Mod de preparare: Fierbeţi într-o oală cu apă şi sare cartofii necurăţaţi…

Read more »

Sufleu de cod cu spanac

10 May 2012
Sufleu de cod cu spanacO reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi, oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 4 fileuri de cod (250 g fiecare) 2 catei de usturoi 2 oua 1 legatura usturoi verde 1 lingura faina 150 ml smantana 4 linguri ulei…

Read more »

Tort tiramisu cu ciocolată

10 May 2012
Tort tiramisu cu ciocolatăO reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin, ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao. Ingrediente: pentru blat: 50 g unt, plus extra pentru uns 4 oua mari 140 g de zahar fin 1 lingurita extract de vanilie 100 g…

Read more »

Ruladă din omletă cu legume

10 May 2012
Ruladă din omletă cu legumeO reteta de rulada din omleta cu legume din: oua, fasole verde, pastarnac, verdeturi, urda, sare, piper si boia. Ingrediente: 8 oua 200 g fasole verde 3 morcovi 1 pastarnac cateva frunze de verdeturi: rucola, papadie, leurda, loboda etc. 3-4 linguri urda sarata sare piper boia dulce/iute   Mod de preparare: puneţi-le întregi la fiert…

Read more »

Pulpă de miel la grătar, în stil marocan

10 May 2012
Pulpă de miel la grătar, în stil marocanO reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt. Ingrediente: 50 g unt topit 3 linguri ulei de masline cate 2 lingurite de chimion macinat, de coriandru macinat si de…

Read more »

Supa Tom Yum

10 May 2012
Supa Tom YumCel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la carne de pui până la ciuperci,…

Read more »

Frigănele cu banane şi ciocolată

10 May 2012
Frigănele cu banane şi ciocolatăO reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 1 banana foarte coapte 75 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 4 felii de paine alba, rotunda 3 oua medii 1 lingura de smantana dulce…

Read more »

Salată de fructe şi verdeţuri

10 May 2012
Salată de fructe şi verdeţuriO reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic, busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat, patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g porumb…

Read more »

Bizarre Foods – Korea 4

10 May 2012
Bizarre Foods – Korea 4Bizarre Foods

Read more »

Muschi de vita cu piper

10 May 2012
Muschi de vita cu piperO reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere, sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de masline 200 ml vin alb sec   Mod de preparare: Zdrobesti boabele de piper…

Read more »

Punch de banane

10 May 2012
Punch de bananeO reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane 10 cl suc de banane sifon   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar…

Read more »

Placinta cu peste (merluciu)

10 May 2012
Placinta cu peste (merluciu)O reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4 linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper   Mod de preparare: Curăţati cartofii,…

Read more »

Pizza cu somon afumat

10 May 2012
Pizza cu somon afumatO reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline, somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella. Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în fâşii de câţiva centrimetri o jumătate de…

Read more »

Retete culinare

9 May 2012
Retete culinareRetete culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de…

Read more »

Rulada din cartofi cu oua si verdeturi

9 May 2012
Rulada din cartofi cu oua si verdeturiO reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua, faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde…

Read more »

Salată cu legume şi brânză afumată

9 May 2012
Salată cu legume şi brânză afumatăO reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras, dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1 ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de salată creaţă 4 roşii uscate 1 căţel…

Read more »

Clatite cu verdeturi

9 May 2012
Clatite cu verdeturiO reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2 linguri ulei ulei pentru prajit sare piper umplutura:…

Read more »

Sos de ton

9 May 2012
Sos de tonO reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb. Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper alb   Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o cremă…

Read more »

Ciuperci cu usturoi şi smântână

9 May 2012
Ciuperci cu usturoi şi smântânăO reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana, iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana 5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi…

Read more »

Salată cu scrumbie

9 May 2012
Salată cu scrumbieO reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără…

Read more »

Caramel cu migdale si fistic

9 May 2012
Caramel cu migdale si fisticO reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300 g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt  …

Read more »

Punch Millenium

9 May 2012
Punch MilleniumO reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline sampanie   Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul, frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de minute sa stea, apoi turnam in 4 pahare…

Read more »

Gulioare cu rosii si usturoi

9 May 2012
Gulioare cu rosii si usturoiO reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa. Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 linguri seminte…

Read more »

Desert la cupă

9 May 2012
Desert la cupăO reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă Pentru…

Read more »

Supa de legume cu taitei

9 May 2012
Supa de legume cu taiteiO reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare piper…

Read more »

Aperitiv cu rosii

9 May 2012
Aperitiv cu rosiiO reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100 g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat o gulie 1-2 legături pătrunjel…

Read more »

Sandviş cu friptură si sos de brânza

9 May 2012
Sandviş cu friptură si sos de brânzaO reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau ciabatta 2 maine de…

Read more »

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

9 May 2012
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosuO reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult la…

Read more »

Antricot de vita cu sos alb

9 May 2012
Antricot de vita cu sos albO reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot vită  sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g ciuperci 2 linguri oţet o…

Read more »

Aripi de curcan cu legume

9 May 2012
Aripi de curcan cu legumeO reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat busuioc…

Read more »

Gulioare cu smantana

9 May 2012
Gulioare cu smantanaO reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen   Mod de preparare: Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron mai…

Read more »

Sos picant cu cârnaţi

9 May 2012
Sos picant cu cârnaţiO reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)

9 May 2012
Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Blue

Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga

9 May 2012
Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nugaO reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar, oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt, pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra, tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga tare, taiata in bucati de…

Read more »

Supă de măcriş şi spanac

9 May 2012
Supă de măcriş şi spanacCănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului oxalic.…

Read more »

Punch Baltimore Egg Nogg

9 May 2012
Punch Baltimore Egg NoggO reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4 lingurite de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Batem ingredientele la viteza medie, cu gheata…

Read more »

Sprot pane

9 May 2012
Sprot paneO reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina 100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l bine…

Read more »

Mazare cu ciuperci

9 May 2012
Mazare cu ciuperciO reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru macinat…

Read more »

Ecleruri cu multă ciocolată

9 May 2012
Ecleruri cu multă ciocolatăO retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie, zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun, extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie 50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75 g…

Read more »

Cremă cu ciuperci

9 May 2012
Cremă cu ciuperciO reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon (sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline extravirgin 20 g unt sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o perie umezită uşor, apoi taie-le lamele şi…

Read more »

Ciorba de loboda cu ceapa verde

9 May 2012
Ciorba de loboda cu ceapa verdeO reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura de…

Read more »

Burgeri vegetarieni

9 May 2012
Burgeri vegetarieniO reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel de…

Read more »

Supa Stracciatella

9 May 2012
Supa StracciatellaCând se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia amestecând cu o lingură, astfel încat ouale…

Read more »

Chefal cu legume la cuptor

9 May 2012
Chefal cu legume la cuptorO reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, mi­grator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea,…

Read more »

Gulii umplute cu mazăre

9 May 2012
Gulii umplute cu mazăreO reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere, unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de masline. Ingrediente: 8 gulii 500 g mazare un praf sofran 2 linguri miere 100 g unt 2 cepe sare grunjoasa o legatura marar 2-3 linguri pesmet 250 g cascaval sau mozzarella 2-3 linguri…

Read more »

Vinegretă cu oţet balsamic

9 May 2012
Vinegretă cu oţet balsamicO reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In reţeta de faţă se folo­seşte un oţet balsamic tradiţional, maturat puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi mai…

Read more »

Punch de cidru de mere

9 May 2012
Punch de cidru de mereO reteta de Punch de cidru de mere din: cidru, calvados, suc de mere, zeama de lamaie si lichior de menta. Ingrediente: 1 sticla de cidru 8 cl Calvados 10 cl suc de mere 4 cl zeama de lamaie 2 cl lichior de menta   Mod de preparare: Punem ingredientele intr-o cana mare, mixam cu…

Read more »

Somon cu rozmarin

8 May 2012
Somon cu rozmarinO reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar, lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1 lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa   Mod de preparare: Verdeata se spala si…

Read more »

Retete simple si gustoase

8 May 2012
Retete simple si gustoaseRetete simple si gustoase: Mâncare de bame cu pui O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi…

Read more »

Supa Snert

8 May 2012
Supa SnertSnert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi, tulpini…

Read more »

Hot Dogs cu ceapa prajita

8 May 2012
Hot Dogs cu ceapa prajitaO reteta de hod dogs cu ceapa prajita din: telina, ceapa, ulei de masline, rosii in suc, praf de chilli, zahar, sos worchershire, votca, carnaciori de porc, ceapa, sare grunjoasa, boia dulce, faina, baghete si ulei. Ingrediente: 1 codita de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 1 conserva de 400 g…

Read more »

Hering cu sos de ardei

8 May 2012
Hering cu sos de ardeiO reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute 50…

Read more »

Supă-cremă de măzăre

8 May 2012
Supă-cremă de măzăreO reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel, zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane. Ingrediente: 500 g mazăre nouă o ţelină mică o legătură ceapă o legătură pătrunjel o rădăcină pătrunjel o lingură zahăr sau o lingură miere sare o lingură ulei de măsline piper verde măcinat…

Read more »

Punch de mere si kiwi

8 May 2012
Punch de mere si kiwiO reteta de Punch de mere si kiwi din: mar verde, kiwi, menta, zahar pudra, zeama de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente: 1 mar verde mare 2 kiwi 1 buchet de menta 2 linguri de zahar pudra zeama unei limette 2 sticle de vin alb demidulce 1  sticla sampanie   Mod de preparare: Spalam…

Read more »

Mazare cu pui si legume

8 May 2012
Mazare cu pui si legumeO reteta de mazare cu pui si legume din: carne de pui, mazare, ceapa verde, sare, piper, ceapa rosie, orez, gogosari si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 kg de mazare noua 4 fire de ceapa verde sare piper o ceapa mare rosie 200 g orez 2-3 gogosari ulei de…

Read more »

Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

8 May 2012
Tort de pere ornat cu figurine din marţipanO reteta de tort de pere ornat cu figurine din martipan din: faina, cacao, praf de copt, zahar pudra, oua, unt, iaurt, pere, amidon, suc de pere, rachiu de pere, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca si figurine de martipan. Ingrediente: blat:  230 g făină 35 g cacao 3 linguriţe praf de copt 160 g…

Read more »

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

8 May 2012
Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofiO reteta de Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, faina, bicarbonat, bere, otet de mere, fileuri de merluciu si mazare. Ingrediente: 1,5 kf cartofi, curatati de coaja 2 litri ulei de floarea soarelui 100 g faina integrala, plus 2 linguri 1/2 lingurita bicarbonat 200 ml bere 1…

Read more »

Prajitura cu gem de macese

8 May 2012
Prajitura cu gem de maceseO reteta de prajitura cu gem de macese din: zahar, oua, lapte, miere, faina, unt, bicarbonat, zahar praf, gris, lamaie, gem de macese, zeama de lamaie si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g zahar 2 oua 100 ml lapte 100 ml miere 850 g faina 100 g unt sau 60 g untura 1 lingurita bicarbonat crema:…

Read more »

Piure de cartofi şi măsline negre

8 May 2012
Piure de cartofi şi măsline negreO reteta de piure de cartofi si masline negre din: cartofi, unt, praz, supa de legume, masline, sare, piper, patrunjel si rosie. Ingrediente: 350 g cartofi albi 40 g unt 1 bucata praz 500 ml supa concentrata de legume 8-10 masline negre in ulei sare piper patrunjel tocat 1 rosie   Mod de preparare: Curăţă…

Read more »

Tort cu brânză şi lămâie

8 May 2012
Tort cu brânză şi lămâieO reteta de tort cu branza si lamaie din: oua, branza de vaci, praf de budinca de lamaie, zahar, zahar vanilat, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 1 kg branza de vaci 1 plic praf de budinca de lamaie (pentru 500 ml lichid) 150 g zahar 1 plic zahar vanilat sare coaja de…

Read more »

Sos mediteraneean

8 May 2012
Sos mediteraneeanO reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 legatura de busuioc 5-6 capere din conserva 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de secunde…

Read more »

Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze

8 May 2012
Reteta zilei: Tort de bezea cu coacazeO reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina, mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca. Ingrediente: blat: 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zaha vanilinat 4 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 4 linguri…

Read more »

Chec Zebra

8 May 2012
Chec ZebraO reteta de chec zebra din: oua, zahar praf, lapte, ulei, faina, zahar vanilat, praf de copt si cacao. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar praf 250 ml lapte 200 ml ulei 300 g faina 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri cacao   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu zahărul…

Read more »

Jeleu de rodii

8 May 2012
Jeleu de rodiiO reteta delicioasa de jeleu din: rodii, limeta, zahar tos, gelatina, scortisoara, cuisoare, anason, zahar vanilat, menta, frisca. Ingrediente: 8 rodii o limetă 800 g zahăr tos 30 g gelatină alimentară un baton scorţişoară două cuişoare o steluţă de anason două pliculeţe zahăr vanilat menta frişca Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu…

Read more »

Minitarte cu vinete şi roşii

8 May 2012
Minitarte cu vinete şi roşiiO reteta delicioasa de minitarte din: vinete, rosii cherry, faina, smantana, unt, ou, salata verde, ulei, sare, piper, patrunjel, seminte de chimen, seminte de susan, masline. Ingrediente: 500 g făină 150 ml smântână 250 g unt un ou o vânătă o salată verde 250 g roşii cherry 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…

Read more »

Melci cu banane si capsuni

8 May 2012
Melci cu banane si capsuniO reteta delicioasa de melci cu: banane, faina, capsuni, oua, sare, ulei de masline, branza de vaci, banane deshidratate, zahar tos, seminte de mac. Ingrediente: 400 g făină două ouă un sfert de linguriţă cu sare două linguri cu ulei de măsline 200 g brânză de vaci

Paste cu nuci

8 May 2012
Paste cu nuciO reteta delicioasa de paste cu: nuci, linte,  ceapa, ardei iute, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, seminte coriandru, sare, piper, oregano, rosii cherry, patrunjel. Ingrediente: 500 g paste colorate 200 g linte o ceapă un ardei iute verde 100 g miez de nucă 100 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o…

Read more »

Macrou pe pat de legume

8 May 2012
Macrou pe pat de legumeO reteta delicioasa de macrou cu:usturoi, napi, ardei gras, salata verde, rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: un kilogram napi 4 căţei de usturoi 4 trunchiuri de macrou doi ardei graşi o salată verde 4 roşii o ceapă roşie 100 g făină 50 ml oţet balsamic sare piper pătrunjel ulei…

Read more »

Piure de dovleac

8 May 2012
Piure de dovleacO reteta de piure de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g dovleac 1 ceapă albă mică 30 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin 500 ml supă concentrată de legume cimbru sare piper negru   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de…

Read more »

Mâncare de bame cu pui

8 May 2012
Mâncare de bame cu puiO reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi mai mari o lingură cu pastă de tomate 100…

Read more »

Mechouia

8 May 2012
MechouiaO reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa, vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere, menta, chimen. Ingrediente: 700 g ardei graşi 3 ardei chili 25 g anşoa marinate 450 g vinete doi căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline sare piper suc de lămâie o linguriţă…

Read more »

Dieta in 10 Pasi

8 May 2012
Dieta in 10 PasiDieta in 10 pasi este o cura de slabire construita pe principiul dietelor disociate, in cadrul careia in fiecare zi se consuma exclusiv tipul de alimente inclus in program. Spre exemplu, daca in a doua si a treia zi este prevazut sa mancam orez fiert, atunci singurul aliment va fi intr-adevar orezul fiert, fara alte…

Read more »

Sos de usturoi (aioli)

8 May 2012
Sos de usturoi (aioli)O reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa   Mod de preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împre­ună circa 10 minute. Scoate usturoiul,…

Read more »

Punch cu corcoduse

8 May 2012
Punch cu corcoduseO reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de grenadine, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse 1-2 linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb sec 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Spalam corcodusele, le scoatem samburii si le taiem in…

Read more »

Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

8 May 2012
Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânzăO reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15 pulpe de pui, fara…

Read more »

Ciorbă de cartofi cu pui

8 May 2012
Ciorbă de cartofi cu puiO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare…

Read more »

Sopa de picadillo

8 May 2012
Sopa de picadilloRegiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte, andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi este…

Read more »

Mousse cu capsune

8 May 2012
Mousse cu capsuneO reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere, frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de padure macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune   Mod de preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi acoperiţi castronul cu folie de plastic şi…

Read more »

Blintzer

8 May 2012
BlintzerO reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci, grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina 2-3 linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4 linguri grasime de gasca 1 ceapa…

Read more »

Vinete cu brânză la cuptor

8 May 2012
Vinete cu brânză la cuptorO reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii, branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde sare şi piper…

Read more »

Somon cu salată de ţelină

8 May 2012
Somon cu salată de ţelinăO reteta de somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar, somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200 grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei   Mod de preparare:…

Read more »

Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie

8 May 2012
Piept de pui cu sos de ciuperci si salvieO reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate 300 grame ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana 30 grame salvie tocata…

Read more »

Creveti la cuptor cu sos de tomate si feta

7 May 2012
Creveti la cuptor cu sos de tomate si fetaO reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat 500 grame creveti 150 grame feta…

Read more »

Salată cu sparanghel şi cartofi

7 May 2012
Salată cu sparanghel şi cartofiO reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel, maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2 linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate mărunt…

Read more »

Supă cremă de cartofi cu şuncă

7 May 2012
Supă cremă de cartofi cu şuncăO reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1 linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g şuncă tăiată în cubuleţe sare…

Read more »

Spirală cu brânză

7 May 2012
Spirală cu brânzăO reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingurita praf de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3 linguri…

Read more »

Punch Burgund

7 May 2012
Punch BurgundO reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz   Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja lor in bol si adaugam zeama fructelor si lichiorul…

Read more »

Calcan prajit cu capere si crevete

7 May 2012
Calcan prajit cu capere si creveteO reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb, lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2 linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2 linguri faina un praf piper rosu 50 g crevete…

Read more »

Strudel cu piersici

7 May 2012
Strudel cu piersiciO reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar 400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de lamaie rasa 1 praf sare zahar…

Read more »

Shakshuka

7 May 2012
ShakshukaO reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa julienne…

Read more »

Pateuri cu fructe

7 May 2012
Pateuri cu fructeO reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g biscuiti mici si…

Read more »

Ciorbă scoţiană

7 May 2012
Ciorbă scoţianăCiorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să fie…

Read more »

Punch Costa Rica

7 May 2012
Punch Costa RicaO reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu, sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de sampanie 500 g inghetata de vanilie   Mod de preparare: Punem mandarina in bol si turnam deasupra rachiul.…

Read more »

Supa crema de morcovi si fasole boabe

7 May 2012
Supa crema de morcovi si fasole boabeO reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry 1,25…

Read more »

Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

7 May 2012
Pere în aluat cu fulgi de scorţişoarăO reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1 lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…

Read more »

Kugel cu mere

7 May 2012
Kugel cu mereO reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare   Mod de preparare: Puneţi la fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele şi…

Read more »

Traistute cu gem

7 May 2012
Traistute cu gemO reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g zahar 50 g faina   Mod de preparare:…

Read more »

Ruladă cu legume şi feta

7 May 2012
Ruladă cu legume şi fetaO reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce, laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde, sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli 400 g brânză feta un ardei…

Read more »

Tarte cu caise

7 May 2012
Tarte cu caiseO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migd

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 26, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: