RSS

Retete de top #8

26 Ian

Retete de top:

Retete culinare: Prăjitură cu morcovi

24 May 2012
Retete culinare: Prăjitură cu morcoviO reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri, frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu sofran…

Read more »

Dulceaţă de piersici şi lămâie

24 May 2012
Dulceaţă de piersici şi lămâieO reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa   Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa sub­ţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa…

Read more »

Salata de cirese cu pancetta

24 May 2012
Salata de cirese cu pancettaO reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta, cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare de…

Read more »

Punch de cirese

24 May 2012
Punch de cireseO reteta simpla de Punch de cirese din: cirese, suc de portocale, vin rosu, suc de cirese, zeama de lamaie si portocale. Ingrediente: 100 g cirese 0,5 l de suc de portocale 1 sticla de vin rosu 0,5 l de suc de cirese 3 picaturi de zeama de lamaie bucata de portocala   Mod de…

Read more »

Supa de portocale si morcov

24 May 2012
Supa de portocale si morcovO reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine coapte…

Read more »

Pacheţele picante de varză roşie

24 May 2012
Pacheţele picante de varză roşieO reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie, ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru, scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne de…

Read more »

Retete internationale: Crema catalana

24 May 2012
Retete internationale: Crema catalanaO reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2 linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja rasă fin de la 1 portocală 1…

Read more »

Salata de castraveti si capsuni

24 May 2012
Salata de castraveti si capsuniO reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar, menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni, castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3 linguriţe…

Read more »

Budincă de cartofi şi pui

24 May 2012
Budincă de cartofi şi puiO reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de unt 5 fire de marar verde   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert ca…

Read more »

Gulii călite

24 May 2012
Gulii căliteO reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen, apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite. Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen 100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin   Mod de preparare: Se decojesc guliile şse îndepărtează eventualele…

Read more »

Jeleu de mere

24 May 2012
Jeleu de mereO reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie   Mod de preparare: Există numeroase varietăţi de mere, pentru această re­ţetă fiind indicate cele cu pulpa mai tare.…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini

24 May 2012
Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditaliniO reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita de…

Read more »

Croissant cu sos de cirese proaspete

24 May 2012
Croissant cu sos de cirese proaspeteO reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă ulei…

Read more »

Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)

24 May 2012
Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)O reteta video despre cum se prepara chiftelute de cartofi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatois. Cum se prepara chiftelute de cartofi Pofta buna!

Read more »

Supă de gulii cu crutoane

24 May 2012
Supă de gulii cu crutoaneO reteta de supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma, supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2 lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii paine 1 lingura…

Read more »

Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

24 May 2012
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoarăO reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu 500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare 2 foi de dafin…

Read more »

Spaghetti marinara

24 May 2012
Spaghetti marinaraSpaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano. Unele…

Read more »

Retete culinare: Rata cu portocale

24 May 2012
Retete culinare: Rata cu portocaleO reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale, zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1 lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de portocale…

Read more »

Salată crocantă cu gulii

24 May 2012
Salată crocantă cu guliiO reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi, ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2 ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1 lingură apă rece 1…

Read more »

Desert cu gem de afine

24 May 2012
Desert cu gem de afineO reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine. Ingrediente: 200 g faina 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahar 4 oua coaja rasa de lamaie 1 praf de sare 1 praf de copt gem de…

Read more »

Salată de pui cu brânză de capră şi fructe

24 May 2012
Salată de pui cu brânză de capră şi fructeO reteta de salata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui, boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie, ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g sunca de pui 200 g boabe de struguri albi si negri 2 pere 200…

Read more »

Punch Bombay

24 May 2012
Punch BombayO reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 4 cl…

Read more »

Legume în wok cu chifteluţe şi orez

24 May 2012
Legume în wok cu chifteluţe şi orezO reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi (cca. 275 g) 1 dovlecel…

Read more »

Friptură de primăvară

24 May 2012
Friptură de primăvarăO reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura. Ingrediente: 1,5 – 2 kg de cartofi 8-10 felii de carne de porc 1 ardei gras 2-3 rosii 500 ml smantana 400 ml lapte sare untura sau unt pentru uns tava   Mod de preparare: Baţi…

Read more »

Portocale în caramel cu cremă de sherry

24 May 2012
Portocale în caramel cu cremă de sherryO reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai sus…

Read more »

Legume prăjite cu sos iute de usturoi

24 May 2012
Legume prăjite cu sos iute de usturoiO reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi, ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli 300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei mare…

Read more »

Prajitura cu gem acrisor

24 May 2012
Prajitura cu gem acrisorO reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si fructe uscate. Ingrediente: 5 oua 200 g zahar 200 ml ulei 300 g faina coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 800 g gem…

Read more »

Piure de spanac cu smântână

24 May 2012
Piure de spanac cu smântânăO reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte, sare, smantana, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 75 g unt 50 g faina 1/4 l lapte sare 100 g smantana 1 lingurita zeama de lamaie putin piper   Mod de preparare: Cureti spanacul, îl speli în mai multe…

Read more »

Capsuni in ciocolata si fistic

24 May 2012
Capsuni in ciocolata si fisticO reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată prove­nită de la boabele de cacao,…

Read more »

Dieta de slabit cu 12 reguli

24 May 2012
Dieta de slabit cu 12 reguliObezitatea şi supraponderabilitatea sunt două dintre cele mai grave probleme la nivel mondial. Dacă în trecut vorbeam despre lipsa conştientizării acestei probleme globale, în prezent o mare parte dintre persoanele supraponderale şi obeze urmează diferite regimuri pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, rezultatele vizibile întârzie să apară deoarecele majoritatea persoanelor cu probleme de…

Read more »

Fasole cu ardei dulci

23 May 2012
Fasole cu ardei dulciO reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit (rosu,…

Read more »

Cartofi noi gratinaţi cu legume

23 May 2012
Cartofi noi gratinaţi cu legumeO reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana, fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara, oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2 ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata 1…

Read more »

Dulceaţă de caise şi migdale

23 May 2012
Dulceaţă de caise şi migdaleO reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm)   Mod de preparare: Pentru prepararea ac

Chiftelute in sos de rosii

23 May 2012
Chiftelute in sos de rosiiO reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa, usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente: 500…

Read more »

Ştevie scăzută cu ciuperci

23 May 2012
Ştevie scăzută cu ciuperciO reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci, concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti si speli legumele…

Read more »

Retete culinare: Fasole gatita

23 May 2012
Retete culinare: Fasole gatitaO reteta de fasole gatita din: fasole uscata, sunca de curcan, ceapa, zahar brun, ketchup, melasa, praf de mustar si piper. Ingrediente: 225 g fasole uscata spalata, scursa si aleasa 2 felii de sunca de curcan taiate in doua pe diagonala 1 ceapa mare tocata 4 linguri zahar brun 4 linguri ketchup fara adaos de…

Read more »

Borş cu perişoare din dovlecei

23 May 2012
Borş cu perişoare din dovleceiO reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce, gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200 g…

Read more »

Cod cu sos romesco

23 May 2012
Cod cu sos romescoO reteta de cod cu sos romesco din: fileuri de cod, ulei de masline, migdale, usturoi, ceapa, boia, rosii, frunze de dafin, sare de mare, piper, paine alba, patrunjel si otet sherry. Romesco este un preparat specific Cataloniei, unde este servit frecvent ca sos. Se pregateste fileul de cod la cuptor cu un strat generos…

Read more »

Cireşe in vin

23 May 2012
Cireşe in vinO reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara si lichior de cirese. Ingrediente: 20 cirese mari, dulci 1 pahar vin rosu 2 pahare apa 5 linguri zahar 1 baton de scortisoara lichior de cirese (facultativ)   Mod de preparare: Pune la fiert apa şi zahărul într-o cratiţă. Când începe să…

Read more »

Desert cu gem

23 May 2012
Desert cu gemO reteta de desert cu gem din: lapte, drojdie, faina, zahar pudra, sare, oua, galbenus, unt, smantana, gem de capsuni, rom zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g drojdie 500 g faina 50 g zahar pudra 1 praf de sare 2 oua 1 galbenus 50 g unt 3 linguri smantana grasa…

Read more »

Ciorbă de lobodă

23 May 2012
Ciorbă de lobodăO reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel sare piper faina   Mod de…

Read more »

Varză dulce-acrisoară

23 May 2012
Varză dulce-acrisoarăO reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mare rosie taiata bucatele 2 morcovi, taiati betigase 1 ardei rosu taiat bucatele 1 varza mica alba tocata fin 2 linguri zahar brun piper…

Read more »

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

23 May 2012
Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbirO reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat 1,2 l apa 1 lamaie   Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la înmu­iat…

Read more »

Pandişpan cu capşune

23 May 2012
Pandişpan cu capşuneO reteta de pandispan cu capsune din: oua, unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina si capsune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 175 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 100 g faina 500 g capsune   Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga un praf de sare si…

Read more »

Sos bolognese cu carne

23 May 2012
Sos bolognese cu carneSosul clasic pentru spaghete, cunoscut în întrega lume, nu este de fapt decât o versiune simplificată a adevăratului sos bolognese. Desigur, acest sos cu carne a suferit multe modificări, dar din fericire Accademia Italiana della Cucina a stabilit anumite reguli în ce priveşte modul său de preparare. Conform Academiei, un sos bolognese autentic se face…

Read more »

Merluciu cu cartofi

23 May 2012
Merluciu cu cartofiO reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi, curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de vin alb sec…

Read more »

Cocktail Old City

23 May 2012
Cocktail Old CityO reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake & strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se foloseste garnish de lamaie verde.

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura

23 May 2012
Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeuraO reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de 1/2…

Read more »

Tortilla cu legume la grătar şi feta

23 May 2012
Tortilla cu legume la grătar şi fetaO reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar, amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1 lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli, usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si tocat…

Read more »

Ghiveci de dovleac si vinete

23 May 2012
Ghiveci de dovleac si vineteO reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12 stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar mare…

Read more »

Terci de ovaz cu banane si capsuni

23 May 2012
Terci de ovaz cu banane si capsuniO reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150 g…

Read more »

Chifteluţe de porumb

23 May 2012
Chifteluţe de porumbO reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru proaspăt.…

Read more »

Punch Claret

23 May 2012
Punch ClaretO reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de lamaie 8 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la jumatate cu gheata.

Read more »

Ardei iuţi umpluţi

23 May 2012
Ardei iuţi umpluţiO reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei (conserva) 5-6 capere desarate 200 ml ulei…

Read more »

Paella cu pui si chorizo

23 May 2012
Paella cu pui si chorizoO reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din Spania.…

Read more »

Budincă de porumb în stil tex mex

23 May 2012
Budincă de porumb în stil tex mexO reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2 linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in cubulete 1 lingura praf de chilli nu…

Read more »

Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole

23 May 2012
Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasoleO reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 castravete mare 80 g fasole…

Read more »

Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

23 May 2012
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdaleO reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline 2…

Read more »

Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă

23 May 2012
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantăO reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi flori…

Read more »

Rasol in sos cu rozmarin

23 May 2012
Rasol in sos cu rozmarinO reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu, ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciu­perci 1-2 crenguţe rozmarin…

Read more »

Amestec de arome picante

23 May 2012
Amestec de arome picanteO reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Curăţă morcovii, ceapa…

Read more »

Dulceaţă de dovleac cu cardamom

23 May 2012
Dulceaţă de dovleac cu cardamomO reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa   Mod de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de coajă…

Read more »

Tortilla

22 May 2012
TortillaO reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în Granada,…

Read more »

Fettuccine Alfredo

22 May 2012
Fettuccine AlfredoIn Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte cremos.…

Read more »

Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

22 May 2012
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galbenO reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură de…

Read more »

Brânză în ulei

22 May 2012
Brânză în uleiO reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano. Ingrediente: 400 g telemea maturata 200 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura capere desarate 1 lingurita boabe de piper rosu oregano   Mod de preparare: Incălzeşte puţi

Cocktail Orange Egg Nogg

22 May 2012
Cocktail Orange Egg NoggO reteta simpla de Cocktail Orange Egg Nogg din: cointreau, oua, lapte, sirop de portocale, frisca, scortisoara si coaja de portocala. Ingrediente: 12 cl Cointreau 4 oua 12 cl alpte 12 cl sirop de portocale 8 cl frisca lichida scortisoara coaja de portocale razuita   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 4 linguri de gheata…

Read more »

Bobi cu Jamon Iberico

22 May 2012
Bobi cu Jamon IbericoO reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu de preparat. Vă recomand să folosiţi Jamon Iberico, datorită gustului său deosebit de nuci – o puteţi găsi în…

Read more »

Pastrav cu ciuperci sotate

22 May 2012
Pastrav cu ciuperci sotateO reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare grunjoasă piper negru măcinat o legătură usturoi…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu carnati picanti

22 May 2012
Reteta zilei: Paste cu carnati picantiO reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in bulion   Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc in unt topit cateva minute.…

Read more »

Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes

22 May 2012
Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limesO reteta de Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes din: caspuni, struguri, mango, pepene galben, kiwi, ananas, suc de limes, fructul pasiunii si zahar fin. Ingrediente: 100 g de capsuni, taiate in jumatate 8 boabe de struguri fara seminte 100 g bucati de mango 100 g bucati de pepene galben 2…

Read more »

Piure cu rucola si ricotta

22 May 2012
Piure cu rucola si ricottaO reteta de piure cu rucola si ricotta din: cartofi, unt, sare grunojasa, rucola si ricotta. Ingrediente: un kg cartofi noi 75 g unt sare grunjoasă 300 g rucola 200 g ricotta   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu o linguriţă de sare. După ce au…

Read more »

Salată de roşii cu arpagic şi măcriş

22 May 2012
Salată de roşii cu arpagic şi măcrişO reteta de salata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac, macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin alb, otet de vin rosu si zahar. Ingrediente: 16 roşii cherry, coapte 16 roşii cherry, verzi 4 roşii de mărime…

Read more »

Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

22 May 2012
Curry de ciuperci, mazăre şi cartofiO reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe de mazare si iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mica taiata bucati 3 catei de usturoi curatati 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute 3 linguri apa plus 225 ml apa 2 lingurite ulei de masline…

Read more »

Varza rosie in ulei

22 May 2012
Varza rosie in uleiO reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 2 kg varza rosie 1 sticla vin alb sec (750 ml) 1 pahar apa 4 foi de dafin 5 boabe de piper ulei de masline extravirgin sare   Mod…

Read more »

Creveti cu usturoi

22 May 2012
Creveti cu usturoiO reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână un castron pentru cochiliile goale şi…

Read more »

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

22 May 2012
Salată din peşte crud şi spumă de tzatzikiO reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g file de solă 6 fire de…

Read more »

Cartofi cu smântână si somon

22 May 2012
Cartofi cu smântână si somonO reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana, mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă 300 g somon file afumat 300 ml smântână…

Read more »

Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri

22 May 2012
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguriO reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine, migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei de măsline extravirgin, plus încă puţin…

Read more »

Omleta cu ardei, sunca si rosii

22 May 2012
Omleta cu ardei, sunca si rosiiO reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si 3…

Read more »

Iepure în ulei

22 May 2012
Iepure în uleiO reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de telina 1 morcov 1 ceapa 2 foi…

Read more »

Punch Jamaica

22 May 2012
Punch JamaicaO reteta simpla de Punch jamaica din: rom alb, rom jamaica, siropd e grenadine, suc de ananas, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl rom jamaica 4 cl sirop de grenadine 8 cl suc de ananas 4 cl zeama de lamaie bucati de fructe diferite   Mod de preparare: Punem…

Read more »

Salată de mazăre cu lămâie

22 May 2012
Salată de mazăre cu lămâieO reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline, esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura coaja de lamaie rasa   Mod de…

Read more »

Rulouri cu branza

22 May 2012
Rulouri cu branzaO reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza cheddar. Ingrediente: 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 50 g unt, moale 1 lingurita de boia 100-125 ml de lapte 50 g de branza Cheddar maturata, rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7.…

Read more »

Cartofi noi pane

22 May 2012
Cartofi noi paneO reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de porc 50 g unt 2-3 căţei…

Read more »

Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate

22 May 2012
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizateO reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din: pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci. Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de iaurt grecesc nuci caramelizate: 15…

Read more »

Ardei gras si ceapa in otet

22 May 2012
Ardei gras si ceapa in otetO reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb, ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 50 h zahar 1 l otet alb 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 crenguta cimbru 5-6 boabe de piper 2-3 cuisoare 2…

Read more »

Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)

22 May 2012
Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)O reteta video despre cum se prepara cocktail cu capsuni, o bautura deosebit de delicioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa. Cum se prepara Cocktail cu capsuni

Read more »

Buccatini all’amatriciana

22 May 2012
Buccatini all’amatricianaAceasta mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii. Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300 ml…

Read more »

Punch de primavara

22 May 2012
Punch de primavaraO reteta simpla de Punch de primavara din: rom alb, suc de limeta, salatica si suc de grepfrut. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl suc de limeta salatica 0,7 l suc de grepfrut   Mod de preparare: Lasam ingredientele cu gheata in bol 15 minute, apoi servim in pahare pentru bauturi lungi.

Read more »

Salată de cartofi cu capere

22 May 2012
Salată de cartofi cu capereO reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet, oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1 tulpina de telina…

Read more »

Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

22 May 2012
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezanO reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa. Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet balsamic 2 linguri zahar brun 2 linguri…

Read more »

Biscuiţi cu cereale

22 May 2012
Biscuiţi cu cerealeO reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 pahet de unt de 250 g 200 g de lapte condensat 175 g miere 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra 175 g fulgi de…

Read more »

Tigaie asortată de cartofi cu bacon

22 May 2012
Tigaie asortată de cartofi cu baconO reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata. Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2…

Read more »

Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

22 May 2012
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoarăO reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas, portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2 portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior Grand Marnier   Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc şi…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu pui

21 May 2012
Reteta zilei: Orez cu puiO reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal, praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru. Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana morcovi cuburi 1/2 ceasca de…

Read more »

Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate

21 May 2012
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscateO reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci, mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere, busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente: 350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1 linguriţă de zeamă de lămâie…

Read more »

Sparanghel şi mazăre călite cu susan

21 May 2012
Sparanghel şi mazăre călite cu susanO reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan, sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare. Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in felii 140 g mazare congelata   Mod…

Read more »

Sos de piersici cu votcă

21 May 2012
Sos de piersici cu votcăO reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1 lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta   Mod de preparare: Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-

Punch de portocale si grepfrut

21 May 2012
Punch de portocale si grepfrutO reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut, limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie. Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Curatam…

Read more »

Tort cu nuca si sirop de mirodenii

21 May 2012
Tort cu nuca si sirop de mirodeniiO reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac, coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina, praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac coaja rasă şi zeama de la 1…

Read more »

Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton

21 May 2012
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de tonO reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana, ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente: 500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic crud,…

Read more »

Clafoutis de cireşe

21 May 2012
Clafoutis de cireşeO reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat, sare, lapte, rom si faina. Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 380 ml lapte eventual 1 lingura de rom 140 g faina   Mod de preparare: Se unge o formă rotundă, mică, de…

Read more »

Salată de fileuri de solă şi sparanghel

21 May 2012
Salată de fileuri de solă şi sparanghelO reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola, icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de somon 8 bucăţi de sparanghel de mărime…

Read more »

Cum se prepara Cocktail June Bug (video)

21 May 2012
Cum se prepara Cocktail June Bug (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail June Bug, o bautura foarte delicioasa si gustoasa. Cum se prepara Cocktail June Bug

Read more »

Tarte cu migdale si mandarine

21 May 2012
Tarte cu migdale si mandarineO reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar, unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100 g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai trebuie: 2 linguri marmelada sau…

Read more »

Salata cu sos de smantana

21 May 2012
Salata cu sos de smantanaO reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii cu pulpă tare 1 ananas 2  banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare   Mod de preparare: Spălaţi inima de salată verde,…

Read more »

Sos de mere verzi, banane şi rom

21 May 2012
Sos de mere verzi, banane şi romO reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Cartofi noi prăjiţi cu usturoi

21 May 2012
Cartofi noi prăjiţi cu usturoiO reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…

Read more »

Mazăre cu mere şi ghimbir

21 May 2012
Mazăre cu mere şi ghimbirO reteta de mazare cu mere si ghimbir din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, mazare si mere rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 linguri ghimbir proaspat taiat in fasii 3 catei de usturoi tocati fin 450 g mazare mangetout, curatata de ate 2 mere rosii de desert mai tari necuratate de coaja si…

Read more »

Retete internationale: Penne all’arrabbiata

20 May 2012
Retete internationale: Penne all’arrabbiataAroma acestui sos gros, care se amestecă cu nişte penne de formă tubulară, nu este deloc uşoară sau delicată. Cuvântul arrabbiata înseamnă în italiană „mânios”, sugerând perfect iuţeala ingredientelor folosite în prepararea mâncării. Iniţial, penne all’arrabbiata era o mâncare romană, dar astăzi pe tot cuprinsul Italiei există o mulţime de reţete diferite pentru prepararea sosului.…

Read more »

Retete culinare: Spanakopita

20 May 2012
Retete culinare: SpanakopitaO reteta de Spanakopita din: ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper, frunze de spanac, nucsoara, branza feta, oua, smantana, muguri de pin, unt si foi de placinta. Aceasta placinta cu spanac si branza feta este probabil cea mai cunoscută plăcintă grecească, preparată aproape zilnic în Grecia şi consumată de obicei ca aperitiv consistent.…

Read more »

Piersici umplute cu îngheţată

20 May 2012
Piersici umplute cu îngheţatăO reteta de piersici umplute cu inghetata din: piersici, lapte, zahar pudra, zahar vanilat, galbenusuri, frisca, dulceata de visine, miez de nuca si lichior de visine. Ingrediente: 6 piersici mari 1 l lapte 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 8 galbenusuri 150 g frisca 4 linguri dulceata de visine miezul de la 10…

Read more »

Cotlete de miel cu sos avgolemono

20 May 2012
Cotlete de miel cu sos avgolemonoO reteta de cotlete de miel cu sos avgolemono din: cotlete de miel, ulei de masline, otet de vin rosu, oregano, usturoi, sare de mare, piper, supa de pui, galbenusuri, zeama de lamaie si oregano. Daca marinati cotletele intr-o vinegreta cu oregano şi usturoi înainte de a le pune pe grătar, acestea capătă un gust…

Read more »

Cremă englezească cu alune de pădure

20 May 2012
Cremă englezească cu alune de pădureO reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri, zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure. Ingrediente: 500 ml lapte integral 4 galbenusuri 120 g zahar 1 lingurita crema de alune de padure sare 50 g alune de padure curate   Mod de preparare: Incălzeşte laptele, pune crema…

Read more »

Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

20 May 2012
Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăreO retete de Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre din: piept de rata, boabe de piper, bacon afumat, ciuperci, vin , mazare, supa de pui, cartofi, smantana, pastaia de vanilie si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 1 lingura de piper boabe, usor zdrobit 85 g de bacon…

Read more »

Raita de verdeţuri mixte

20 May 2012
Raita de verdeţuri mixteO reteta de raita de verdeturi mixte din: rosii, castraveti, ridichi, arpagic verde, iaurt, curry, piper, patrunjel si sare. Raita sunt salate pe bază de legume (castravete, ceapă, morcov) sau fructe (ananas, papaia) cu iaurt şi mirodenii (coriandru, chimen, piper de Cayenne). Originare din India, ele sunt proaspete şi răcoroase, bune de îmbinat cu feluri…

Read more »

Inimioare de gauffre cu îngheţată

20 May 2012
Inimioare de gauffre cu îngheţatăO reteta de Inimioare de gauffre cu îngheţată din: unt, zahar, oua, faina, sare, smantana, grasime, inghetata, coaja de portocale, lichior de portocale si capsuni. Ingrediente: pentru gauffre: 50 g unt moale 30 g zahar 2 oua (medii) 125 g faina 1 varf de cutit de sare 125 ml smantana grasime pentru aparatul de gauffre…

Read more »

Morcovi cu glazură de portocale

20 May 2012
Morcovi cu glazură de portocaleO reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de portocale, coriandru, unt si menta. Ingrediente: 900 g morcovi taiati in doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime 175 ml suc concentrat de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil 2 lingurite coriandru macinat 175 ml apa 15…

Read more »

Cocktailuri simple

20 May 2012
Cocktailuri simpleCocktailuri simple: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi,  zaharul si cateva picaturi…

Read more »

Cremă de lapte cu busuioc

20 May 2012
Cremă de lapte cu busuiocO reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar, amidon si busuioc. Ingrediente: 500 g ml lapte integral 50 ml lapte condensat 2 galbenusuri 1 lingura zahar 25 g amidon 6 frunze de busuioc   Mod de preparare: Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine spăla¬te în prealabil şi lasă-le să se…

Read more »

Retete culinare: Salata nicoise

20 May 2012
Retete culinare: Salata nicoiseO reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100 g măsline negre 2 linguri de capere în sare…

Read more »

Cheese cake cu cireşe

20 May 2012
Cheese cake cu cireşeO reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de vaci, zahar, suc de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 75 g unt 300 g biscuiti integrali 50 g zahar glazura de cirese: 425 ml compot de cirese 1 lingura amidon 30 g zahar…

Read more »

Reteta zilei: Taitei Yakisoba

20 May 2012
Reteta zilei: Taitei YakisobaO reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi, ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul tocat.…

Read more »

Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel

20 May 2012
Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjelO reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriulei de masline extravirgin 300 g creveti mari, cruzi 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de chilli coaja rasa si zeama de la 1…

Read more »

Tartar de căpşuni, mentă şi lime

20 May 2012
Tartar de căpşuni, mentă şi limeO reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 10 capsuni 2 lime 2 linguri zahar brun 5-6 frunze de menta   Mod de preparare: Spală căpşunile foarte bine sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie absorbantă şi taie-le cubuleţe…

Read more »

Retete culinare: Musaca de vinete

20 May 2012
Retete culinare: Musaca de vineteO reteta de musaca de vinete din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne de miel, pasta de tomate, sare de mare, piper, rosii, scortisoara, mirodenii picante, vin, oregano, vinete, unt, faina, lapte, branza cheddar si oua. Ingrediente: 3-4 linguri de ulei de măsline, plus o cantitate suplimentară pentru uns 3  cepe mari, curăţate şi tocate…

Read more »

Cum se prepara pui cu sos barbeque (video)

20 May 2012
Cum se prepara pui cu sos barbeque (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu sos barbeque, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu sos barbeque Pofta buna!

Read more »

Tortilla cu ceapă caramelizată

20 May 2012
Tortilla cu ceapă caramelizatăO reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline, cartofi si oua. Ingrediente: 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate 5 linguri ulei de masline 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii cu grosimea de 2,5 cm 6 oua mari   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°…

Read more »

Sos Pesto

20 May 2012
Sos PestoCând vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu o…

Read more »

Frigărui de pui condimentate

20 May 2012
Frigărui de pui condimentateO reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin rosu si aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul, zdroite 1 lingurita de chimion macinat…

Read more »

Desert cu îngheţată şi pişcoturi

20 May 2012
Desert cu îngheţată şi pişcoturiO reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata, capsune, lichior si frisca. Ingrediente: 200 g piscoturi pentru sampanie 1 cutie (600 ml) inghetata din comert 300 g capsune sau zmeura 150 ml lichior sau coniac 200 ml frisca lichida

Salata de fasole si mere

20 May 2012
Salata de fasole si mereO reteta de salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt, curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 mere roşii 250 g fasole mare albă 1 ceapă 2 borcănele de iaurt natural gras 1/2 linguriţă de curcuma 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă…

Read more »

Sos picant de ciocolata

20 May 2012
Sos picant de ciocolataO reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata, zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor   Mod de preparare: Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un cuişor,…

Read more »

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

20 May 2012
Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuriO reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri, curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă…

Read more »

Piure ţărănesc de cartofi

20 May 2012
Piure ţărănesc de cartofiO reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan, ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o garnitură delicioasa. Ingrediente: 675 g cartofi parfumati curatati de coaja si taiati 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari 1 ceapa mica rosie tocata 1 lingurita cimbru…

Read more »

Cocktail Batavia

20 May 2012
Cocktail BataviaO reteta simpla de Cocktail Batavia din: rom alb, curacao triple sec, suc de ananas, suc de pere, suc de mere si bitter lemon. Ingrediente: 4 cl rom alb 4 cl Curacao Triple Sec 10 cl suc de ananas 10 cl suc de pere 10 cl suc de mere 1 l Bitter Lemon   Mod…

Read more »

Scones cu fructe

20 May 2012
Scones cu fructeO reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente: 400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3 linguri de zahar fin,…

Read more »

Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana

20 May 2012
Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantanaO reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din: faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine, smantana si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 175 ml lapte 75 g…

Read more »

Salata de morcovi si grepfrut

20 May 2012
Salata de morcovi si grepfrutO reteta de salata de morcovi si grepfrut din: grepfrut, morcovi, arahide, ulei de arahide, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 grepfrut 3 morcovi 1/2 pahar de arahide prajite 1 lingura ulei de arahide 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi morcovii, feliaţi-i julien şi puneţi-i deoparte. Spălaţi şi…

Read more »

Sparanghel cu vinegretă

20 May 2012
Sparanghel cu vinegretăO reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde, cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară Ingrediente:…

Read more »

Casată de banane

20 May 2012
Casată de bananeO reteta de casata de banane din: banane, pepene galben, ananas, nuca, branza de vaci, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 2 banane 1/4 pepene galben 150 g ananas din compot 3 linguri nuca macinata 150 g branza de vaci 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Scurgi bine…

Read more »

Sos de zmeură şi vanilie

20 May 2012
Sos de zmeură şi vanilieO reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2 linguri zahar   Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute din momentul în…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor

19 May 2012
Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptorO reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa, usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1 căţel de usturoi mic,…

Read more »

Sardine la grătar cu tzatziki

19 May 2012
Sardine la grătar cu tzatzikiO reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline, sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de usturoi,…

Read more »

Minicocteiluri cu creveţi

19 May 2012
Minicocteiluri cu creveţiO reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana 50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi, taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici, decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii fine…

Read more »

Salată de paste cu salsa de castraveţi

19 May 2012
Salată de paste cu salsa de castraveţiO reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel, menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina, ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta verde tocata 4 linguri codite de ceapa verde…

Read more »

Sos de brânză de vaci şi şofran

19 May 2012
Sos de brânză de vaci şi şofranO reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie de vanilie 2 linguri zahar   Mod de preparare: Pune laptele la încălzit. Despică păstaia…

Read more »

Supă de fasole albă si legume

19 May 2012
Supă de fasole albă si legumeO reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii, pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o noapte înainte şi să o…

Read more »

Tiramisu de fructe cu îngheţată

19 May 2012
Tiramisu de fructe cu îngheţatăO reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata. Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de coacaze negre 2 linguri zahar coaja…

Read more »

Salată cu mere şi curmale

19 May 2012
Salată cu mere şi curmaleO reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate de samburi si tocate grosier 1 ardei…

Read more »

Fondue valdostan

19 May 2012
Fondue valdostanO reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4 galbensuri 35 g unt sare si piper alb   Mod de preparare: Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi laptele.…

Read more »

Salată de curcan cu struguri şi nuci pecan

19 May 2012
Salată de curcan cu struguri şi nuci pecanCu contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan. Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin alb…

Read more »

Punch Amaretto

19 May 2012
Punch AmarettoO reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl sirop candel 50 g coacaze   Mod de preparare: Turnam intr-o cana de Sangire ingredientele…

Read more »

Cupe cu avocado şi creveţi

19 May 2012
Cupe cu avocado şi creveţiO reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mica…

Read more »

Ochiuri cu verdeata

19 May 2012
Ochiuri cu verdeataO reteta de ochiuri romanesti cu hasmatuchi si sos acrisor din: ceapa verde, ulei, supa, otet de mere, castraveciori acri, mustar, capere, sare, piper, zahar, creson, otet si oua. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 6 linguri ulei 125 ml supa 3-4 linguri otet de mere 60 g castraveciori acri 1 lingurita mustar 1 lingura capere…

Read more »

Retete pentru weekend #12

19 May 2012
Retete pentru weekend #12Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu brânză de vaci şi piersici   O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde, untisor,…

Read more »

Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere

19 May 2012
Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pereO reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua, ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere, pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2 linguri de ceapa tocata marunt…

Read more »

Supă de creson

19 May 2012
Supă de cresonO reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa, creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2 mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă   Mod de preparare: Se decojesc…

Read more »

Cum se prepara somon in aluat (video)

19 May 2012
Cum se prepara somon in aluat (video)O reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in aluat Pofta buna!

Read more »

Salată de legume de primăvară

19 May 2012
Salată de legume de primăvarăO reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde, sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel, fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g bob sau soia verde 200 g de varza…

Read more »

Cocktail de trandafir

19 May 2012
Cocktail de trandafirO reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar, vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1 sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Lasam o ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul si cu o jumatate de sticla…

Read more »

Tort cu nuci, vişine si cacao

19 May 2012
Tort cu nuci, vişine si cacaoO reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao, galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4 galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura coaja de portocala confiata 50 g miez…

Read more »

Supa Pasta e fagioli

19 May 2012
Supa Pasta e fagioliMâncăruri delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar: supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt simple, dar bine făcute. In această…

Read more »

Sos bolognez

19 May 2012
Sos bolognezO reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita, kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de legume 50 g…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 26, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: