RSS

Retete de top #17

27 Ian

Retete de top:

Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci

6 April 2012
Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperciO reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte   Mod de preparare: Carnea de vita se unge cu mustar si se…

Read more »

Sufleu de castane cu cireşe

6 April 2012
Sufleu de castane cu cireşeO reteta delicioasa de sufleu din: castane, oua, branza de vaci, cocao, faina, praf de copt, cirese, piper alb, zahar. Ingrediente: 4 ouă 125 g brânză slabă de vaci 125 g piure de castane 1 lingură cacao 3 linguri făină amestecată praf de copt 100 g cireşe 1/2 piper alb, măcinat 150 g zahăr Mod…

Read more »

Salata de sfecla cu muschi tiganesc

6 April 2012
Salata de sfecla cu muschi tiganescO reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet, fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g radacina de sfecla rosie 200 ml otet 2 fructe de avocado sucul stors de la 1 lamaie 300 g muschi tiganesc (bucata intreaga) 400 g…

Read more »

Retete de post: Mancare de telina si ciuperci

6 April 2012
Retete de post: Mancare de telina si ciuperciO reteta de mancare de telina si ciuperci din: telina, ulei, ciuperci, supa de ciuperci, paprika, piper si ardei rosu. Ingrediente: 8 tije de telina, feliate 10 ml ulei 150 grame ciuperci, feliate 400 ml supa de ciuperci paprika piper 1 ardei rosu, feliat   Mod de preparare: Intr-o tigaie caleste telina in putin ulei.…

Read more »

Cocktail Sparkling Gin

6 April 2012
Cocktail Sparkling GinO reteta simple de Cocktail Sparkling Gin din: gin, suc de coacaze rosii si sampanie. Ingrediente: 2 cl gin 5 cl suc de coacaze rosii sampanie   Mod de preparare: Turnam intr-un pahar de sampanie prima data ginul, apoi sucul de coacaze rosii, apoi completam cu sampanie rece.

Read more »

Sufleu de conopidă

6 April 2012
Sufleu de conopidăO reteta de sufleu de conopida din: morcovi, conopida, mazare, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 700 g conopida curatata 120 g boabe de mazare verde congelate sare 4-5 oua nucsoara rasa piper 2 lingurite patrunjel tocat 3 linguri faina 150 g cascaval ras   Mod de preparare: Se despart…

Read more »

Opt idei de retete pentru masa de Paşte

6 April 2012
Opt idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun opt idei de retete pentru masa de Paşte: Miel la gratar O reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4…

Read more »

Miel marocan pentru masa de Paşte

6 April 2012
Miel marocan pentru masa de PaşteO reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri faina 400 g rosii 100 g stafide 350 – 400 ml supa de…

Read more »

Smoothie revigorant

6 April 2012
Smoothie revigorantO reteta de smoothie revigorant din: lamai, grepfruturi rosii, portocale, ananas, miere si fructe proaspate. Ingrediente: 4-5 lamai 3 grepfruturi rosii 3 portocale 1/2 ananas 2 lingurite miere pentru decor: fructe proaspete   Mod de preparare: Stoarce citricele. Taie pulpa ananasului şi mixeaz-o în blender împre­ună cu sucul citricelor. Adaugă mierea şi mixează din nou,…

Read more »

Desert cu mandarine

6 April 2012
Desert cu mandarineO reteta de desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale, faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta de portocale. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 2 linguri esenta de portocale 6 linguri faina 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt pentru compot: 6 mandarine 150 g…

Read more »

Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)

6 April 2012
Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)O reteta video despre cum se prepara  friptura de miel cu legume de vara si sos pesto, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 680 g lean lamb neck fillet, or boneless shoulder steak, cubed 450 g new potatoes, peeled and quartered 3 medium garlic cloves, peeled and crushed 2 small…

Read more »

Şniţel de cod cu salată

6 April 2012
Şniţel de cod cu salatăO reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana, morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 100 g pesmet două ouă 30 g alge uscate un măr 200 ml smântână un morcov o ţelină mică un sfert de varză albă un ardei iute…

Read more »

Tartă cu urzici

6 April 2012
Tartă cu urziciO reteta delicioasa de tarta cu: urzici, boabe de porumb, faina, unt, smantana, morcov, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, orez, sare, piper, marar, smantana, legume. Ingrediente: 400 g urzici 100 g boabe de porumb 300 g făină 200 g unt 50 ml smântână un morcov o legătură ceapă verde un fir de usturoi…

Read more »

Pui la gratar cu mozarella si pesto

6 April 2012
Pui la gratar cu mozarella si pestoO reteta de pui la gratar cu mozzarella si pesto din: piept de pui, otet balsamic, mozzarella si pesto. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml otet balsamic 200 grame mozzarella 100 grame pesto   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca puiul cu 200 ml otet balsamic si lasa la marinat timp de o ora.…

Read more »

Cocktail Tinckerbel

6 April 2012
Cocktail TinckerbelO reteta simpla de Cocktail Tinckerberl din: tequilla gold, rom brun, bols gold strike si champagne. Ingrediente: 2 cl Tequilla gold 2 cl rom brun 2 cl Bols Gold Strike champagne   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele, cu exceptia sampaniei, cu gheata, in shaker si turnam bautura in cupa de sampanie. Completam cu champagne.…

Read more »

Tochitură dobrogeană de miel

6 April 2012
Tochitură dobrogeană de mielO reteta de tochitura dobrogeana de miel din: carne de miel, pastrama de oaie, oua, condimente, cas, mamaliga, ceapa, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de miel 250 g carnaciori de oaie 250 g pastrama de oaie 4 oua 1 lingurita condimente 200 g cas 600 g mamaliga 1 ceapa 2…

Read more »

Budincă de fidea cu fructe

6 April 2012
Budincă de fidea cu fructeO reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar. Ingrediente: 250 g fidea 500 ml lapte dulce 200 g brânză de vaci 3 ouă 100 g zahăr tos o conservă ananas două pere un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…

Read more »

Pui cu orez şi portocale

6 April 2012
Pui cu orez şi portocaleO reteta gustoasa de pui cu: portocale, ceapa, ardei iute, ardei capia, orez, vin alb dulce, ulei de masline, gem de portocale, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 piepturi de pui 4 portocale două cepe un ardei iute un ardei capia 150 g orez 200 ml vin alb dulce 100 ml ulei de măsline 100 g…

Read more »

Sandvişuri cu salată de peşte

6 April 2012
Sandvişuri cu salată de peşteO reteta delicioasa de sandvis cu: aluat foitaj, file de peste, ansua, cartofi, oua, ceapa alba, castraveti murati, smantana, maioneza, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj două fileuri de peşte 125 g fileuri de anşoa doi cartofi 3 ouă o ceapă albă doi castraveţi muraţi 100 ml smântână două linguri cu…

Read more »

Cioppino

5 April 2012
CioppinoDacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de mare.…

Read more »

Hot dog de casa

5 April 2012
Hot dog de casaO reteta de hot dog de casa din: carnaciori, ceapa, ulei, chifle, salata verde, rosie si mustar. Ingrediente: 4 carnaciori sau crenvursti 1 ceapa 2 linguri de ulei 4 chifle pentru hot dog, cu susan 5 frunze salata verde 1 rosie 2 linguri de mustar cu hreau sau 2 linguri ketchup   Mod de preparare:…

Read more »

Shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze

5 April 2012
Shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacazeO reteta de shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze din: zmeura, votca aromata, crema de iaurt, lichior de coacaze negre si zahar. Ingrediente: 150 g zmeura 100 ml votca aromata cu lamaie 200 g crema de iaurt 4 picaturi lichior de coacaze negre (Creme de Cassis) 1 lingura zahar   Mod de preparare:…

Read more »

Plachie de peste

5 April 2012
Plachie de pesteO reteta de plachie de peste din: fileuri de peste, ceapa, rosii, bulion, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, boia iute, cimbru, busuioc, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati de burta de peste (sau fileuri) 4-5 cepe uscate 2-3 rosii 4-5 linguri cu bulion 200 ml vin alb sec/demisec 3-4 felii de lamaie…

Read more »

Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan

5 April 2012
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezanSupa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan   Mod de preparare:…

Read more »

Miel cu ciuperci

5 April 2012
Miel cu ciuperciO reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 700 g ciuperci proaspete 2 cepe mari 2 fire mari rozmarin 1 legatura marar 1 lingurita sos de soia 1 lingura amidon 50…

Read more »

Pui cu 5 mirodenii

5 April 2012
Pui cu 5 mirodeniiO reteta de pui cu 5 mirodenii din: pui, sare, piper, amestec chinezesc, miere, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, cartofi, unt, ulei de masline, coriandru si fasole verde. Ingrediente: pentru pui: 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 1 lingurita amestec chinezesc de 5…

Read more »

Cocktail LBS

5 April 2012
Cocktail LBSO reteta simpla de Cocktail LBS din: whisky canadian, vermut alb, angostura si sampanie. Ingrediente: 2 cl whisky canadian 2 cl vermut alb 3 picaturi de Angostura champagne   Mod de preparare: Mixam bine whisky-ul si vermutul cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi…

Read more »

Pudding cu fructe si morcovi

5 April 2012
Pudding cu fructe si morcoviO reteta de pudding cu fructe si morcovi din: prune, morcov, curmale, stafide, unt, ananas, zahar brun, bicarbonat de sodiu, ulei, faina, mirodenii, ou, coniac si iaurt. Ingrediente: 50 g prune uscate fara samburi 150 g morcov, ras 100 g curmale, taiate in bucati 125 g stafide sau sultanine 40 g unt, taiat cubulete 75…

Read more »

Retete de post: Mancare de orez cu fasole

5 April 2012
Retete de post: Mancare de orez cu fasoleO reteta de mancare de orez cu fasole din: ulei, ceapa, orez, apa, lapte de cocos, boabe de fasole, cimbru, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei 1 ceapa tocata 300 grame orez 400 ml apa 400 ml lapte de cocos 400 grame boabe de fasole cimbru coriandru sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cotlete de ied pane cu linte

5 April 2012
Cotlete de ied pane cu linteO reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 1 ceapa 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…

Read more »

Fursecuri cu crema si gem

5 April 2012
Fursecuri cu crema si gemO reteta de fursecuri cu crema si gem din: unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina, amidon si gem de capsuni. Ingrediente: 22 g unt, inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar pudra, cernut 1/2 lingurita esenta de vanilie 225 g faina 50 g amidon pentru umplutura: 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei 150…

Read more »

Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel

5 April 2012
Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamelO reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 600 ml lapte…

Read more »

Ciocanele de pui pane

5 April 2012
Ciocanele de pui paneO reteta de ciocanele de pui pane din: smantana, maioneza, sare, piper alb, suc de lamaie, zahar tos, ciocanele de pui, sare, oua, lapte, pesmet, ulei si parmezan. Ingrediente: pentru dressing: 100 ml smantana 100 g maioneza 1 praf de sare piper alb macinat 1

Peste cu salsa de avocado

5 April 2012
Peste cu salsa de avocadoO reteta de peste cu salsa de avocado din: avocado, rosie, suc de limeta, ardei verde, ulei de masline, file de peste, patrunjel, orez si limeta. Ingrediente: 1 avocado tocat 1 rosie tocata 10 ml suc de limeta 1 ardei verde tocat 10 ml ulei de masline 600 grame file de peste 50 grame patrunjel…

Read more »

Miel cu mirodenii si orez

5 April 2012
Miel cu mirodenii si orezO reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel, condimente, orez, oua, morcov, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de miel (bucata intreaga) 200 g pastrama de miel (oaie) 1 lingura condimente 7 pipere 200 g orez 4 oua 1 morcov 50 ml ulei 2 legatura…

Read more »

Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)

5 April 2012
Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)Cum se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken stock 3 sprigs of…

Read more »

Kimchi

5 April 2012
KimchiTermenul kimchi se referă la nişte legume murate, nelipsite la orice masă coreeană. Cel mai adesea, kimchi se face din varză chinezească, deşi se pot folosi şi ridichile daikon şi castraveţii. Istoria acestui fel de mâncare se pierde în negura vremurilor, dar culoarea şi gustul caracteristic s-au născut abia prin secolul XVII, când negustorii sosiţi…

Read more »

Galusti calde cu sos de fructe

5 April 2012
Galusti calde cu sos de fructeO reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra, faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se topeste in gura. Ingrediente: 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeura si capsuni,…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluti cu tofu

5 April 2012
Retete de post: Ardei umpluti cu tofuO reteta de ardei umpluti cu tofu din: ardei, tofu, morcov, ciuperci, sos de soia, ulei de susan, piper, malai si ulei de masline. Ingrediente: 6 ardei 400 grame tofu 1 morcov 3 ciuperci, tocate 10 ml sos de soia 10 ml ulei de susan piper 30 grame malai 20 ml ulei de masline  …

Read more »

Miel cu dovlecei

5 April 2012
Miel cu dovleceiO reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate. Apoi…

Read more »

Prajitura cu petale de trandafir

5 April 2012
Prajitura cu petale de trandafirO reteta de prajitura cu petale de trandafir din: unt, zahar tos, esenta de vanilie, apa de trandafiri, faina si petale cristalizate de trandafiri. Ingrediente: 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 85 g zahar tos, plus pentru presarat 1 lingura esenta de vanilie 1/4 apa de trandafiri 225 g faina 1 linura petale cristalizare…

Read more »

Pui umplut cu usturoi si rozmarin

5 April 2012
Pui umplut cu usturoi si rozmarinO reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi, rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg cartofi 8 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 1 lamaie 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa 2 linguri unt 1 pui (1,5 kg) sare…

Read more »

Miel la gratar

5 April 2012
Miel la gratarO reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1 lingura rozmarin 1 lingura ulei 2i catei usturoi sare piper soric afumat   Mod de preparare: Curatati carnea de piele si frecati-o bine cu sare si usturoi zdrobit. Presarati rozmarinul tocat…

Read more »

Smoothie cu vin spumant

5 April 2012
Smoothie cu vin spumantO reteta de smoothie cu vin spumant din: caisa, capsuni, zeama de lamaie, vin spumant, sirop de zahar si gheata. Ingrediente: 1 caisa 4 capsuni zeama de la 1 lamaie 100 ml vin spumant sec 2 linguri sirop de zahar 4 cuburi de gheata     Mod de preparare: Taie caisa în jumătăţi, scoate-i sâmburele…

Read more »

Paste cu pui, branza si spanac

5 April 2012
Paste cu pui, branza si spanacO reteta de paste cu pui, branza si spanac din: paste, carne tocata de pui, spanac, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, mozzarella, ou, maioneza, sos de tomate, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 grame paste in forma de melc 600 grame carne tocata de pui 200 grame spanac tocat 1 catel de usturoi tocat…

Read more »

Sapte idei de retete pentru masa de Paşte

5 April 2012
Sapte idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sapte idei de retete pentru masa de Paşte: Bors de miel O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente:…

Read more »

Retete de post: Mancare de stevie

5 April 2012
Retete de post: Mancare de stevieO reteta de mancare de stevie din: stevie, ulei, orez, sos de tomate, ceapa, morcov si sare. Ingrediente: 4 legaturi de stevie, taiata 4 linguri de ulei 1 ½ cana de orez 1 lingura sos de tomate 1 ceapa, taiata 1 morcov , taiat sare dupa gust   Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie.…

Read more »

Cocktail Bally Belt

5 April 2012
Cocktail Bally BeltO reteta simpla de Cocktail Bally Bet din: rom alb, curacao triple sec, sirop de grenadine, lime juice si sampanie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 cl Lime Juice sampanie   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata…

Read more »

Chiftele din peste

5 April 2012
Chiftele din pesteO reteta de chiftele din peste din: file de peste, oua, ceapa, usturoi, franzela, lapte, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare, piper, ulei, smantana si sare. Ingrediente: 500 g file de peste dezosat 2 oua 1 ceapa uscata (sau 3-4 fire de ceapa verde) 2 catei de usturoi 3 felii de franzela 50 ml lapte…

Read more »

Midii cu usturoi si vin

5 April 2012
Midii cu usturoi si vinO reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin alb 1 kg midi patrunjel tocat   Mod de preparare: Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi vinul…

Read more »

Bors de miel

5 April 2012
Bors de mielO reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors leustean sare   Mod de preparare: Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert cu…

Read more »

Banana split cu cirese glasate

5 April 2012
Banana split cu cirese glasateO reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese si frisca. Ingrediente: 1 banana mare, potrivit de coapta 3 cupe de inghetata de vanilie sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici (vezi mai jos)…

Read more »

Paste cu chiftelute

4 April 2012
Paste cu chifteluteO reteta de paste cu chiftelute din: carne de carnati, ceapa verde, patrunjel, ketchup, sos worcestershire, galbenusuri, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosii, supa de legume, paste, parmezan si busuioc. Ingrediente: carnea de la 5 carnati 8 cepe verzi tocate patrunjel tocat 10 grame ketchup 10 ml sos Worcestershire 2 galbenusuri 100…

Read more »

Smoothie tropical de mango şi mentă

4 April 2012
Smoothie tropical de mango şi mentăO reteta de smoothie tropical de mango si menta din: piersica, pulpa de mango, lime, frunze de menta, zahar brun si gheata. Ingrediente: 1 piersica galbena 100 g pulpa de mango 1 lime 5-6 frunze de menta 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata   Mod de preparare: Curăţă piersica, tai-o bucăţi şi pune-le…

Read more »

Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)

4 April 2012
Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)O reteta video despre cum se prepara frigarui din carne de miel, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g lamb leg meat, boned and trimmed 1 tbsp mint 1 tbsp coriander 1 ½ cm of ginger, peeled and grated 2 cloves of garlic, chopped 1 lemon grass stalk, chopped…

Read more »

Grisine cu guacamole

4 April 2012
Grisine cu guacamoleO reteta de grisine cu guacamole din: fructe de avocado, iaurt, ardei iute, coriandru verde, grisine, piper si sare. Ingrediente: 2 fructe de avocado moi si coapte 200 g iaurt 1 ardei iute rosu coriandru verde 400 g grisine integrale piper sare   Mod de preparare: Se decojesc fructele de avocado şi se desprind felii…

Read more »

Tarta cu ton

4 April 2012
Tarta cu tonO reteta de tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt, casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou pentru umplutura: 600…

Read more »

Spuma cu sunca

4 April 2012
Spuma cu suncaO reteta de spuma cu sunca din: sunca, branza de vaci, unt, pasta hrean, smantana, crackers, rosii cherry, ruccola, piper alb si sare. Ingrediente: 200 g sunca 100 g branza de vaci 100 g unt 2 linguri pasta hrean 100 g smantana dulce 200 g crackers rotunzi rosii cherry ruccola piper alb macinat sare  …

Read more »

Tarta de prune si mere cu bezea

4 April 2012
Tarta de prune si mere cu bezeaO reteta de tarta de prune si mere cu bezea din: faina, zahar, produs tarinabil, albus de ou, mere, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, prune si zahar pudra. Ingrediente: 100 g faina alba 1 lingurita zahar tos marunt 50 g produs tartinabil cu 70% grasime 1 albus de ou Pentru umplutura: 600 g…

Read more »

Tocanita de miel pentru masa de Paşte

4 April 2012
Tocanita de miel pentru masa de PaşteO reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg de carne de miel 80 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 2 linguri faina lamaie boia patrunjel marar sare piper   Mod de preparare: Caliti ceapa…

Read more »

Cocktail Baltic

4 April 2012
Cocktail BalticO reteta simpla de Cocktail Baltic din: votca si sampanie. Ingrediente: 2 cl votca sampanie   Mod de preparare: Turnam votca rece intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Plăcintele moldoveneşti de miel

4 April 2012
Plăcintele moldoveneşti de mielO reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel, prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima, plamani, splina) 1 prapore de miel (oaie) 3 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 1 legatura marar 1 legatura…

Read more »

Paste cu ardei gras şi brânză parmezan

4 April 2012
Paste cu ardei gras şi brânză parmezanO reteta de paste cu ardei gras si branza parmezan din: ardei, ulei de masline, sare de mare, ceapa rosie, piper, usturoi, patrunjel, otet balsamic, parmezan si paste. Ingrediente: 2 ardei roşii curăţaţi de seminţe şi feliaţi 2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt…

Read more »

Pere in aluat crocant

4 April 2012
Pere in aluat crocantO reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere, sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 pere 200 ml suc de pere 100 ml sirop de arţar 1 lingură suc de lămâie 1 ou 2 linguri apă făină…

Read more »

Pui cu usturoi in stil chinezesc

4 April 2012
Pui cu usturoi in stil chinezescO reteta de pui cu usturoi in stil usturoi din: piept de pui, sos de soia, vin alb, usturoi, ulei de susan, fulgi de ardei iute, ceapa verde si ulei de alune. Ingrediente: 450 grame piept de pui taiat in cubulete 30 ml sos de soia 10 ml vin alb 4 catei de usturoi ulei…

Read more »

Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si masline

4 April 2012
Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si maslineO reteta de anghinare cu sos de verdeata si masline din: anghinare, masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel. Ingrediente: 4 anghinare 20 masline, taiate 2 ½ lamaie 5 linguri ulei de masline 1 rosie, taiata ½ legatura de menta, taiata ½

Retete delicioase: Peste pane

4 April 2012
Retete delicioase: Peste paneO reteta de peste pane din: fileuri de peste dezosat, faina, sare, piper, ulei, oua, bere, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 3 fileuri de peste dezosat2 linguri faina (malai sau pesmet) sare piper ulei pentru prajit pentru alautul pane: 2 oua 3 linguri faina 1 pahar bere (sau apa) sare piper pentru decor: frunze…

Read more »

Minitarte cu mere si scortisoara

4 April 2012
Minitarte cu mere si scortisoaraO reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar tos, scortisoara si iaurt. Ingrediente: 6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24×24 cm 25 g unt nesarat topit 2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri 2 linguri zahar tos marunt 1/2 lingurite scortisoara, macinata Garnitura:…

Read more »

Piept de curcan umplut cu legume

4 April 2012
Piept de curcan umplut cu legumeO reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g kaizer afumat 250 g…

Read more »

Smoothie de pepene galben

4 April 2012
Smoothie de pepene galbenO reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, suc de afine, zeama de lamaie, port, menta si gheata. Ingrediente: 1/4 de pepene galben 50 ml suc de afine zeama de la 1 lamaie 2 linguri Porto alb 4 frunzulite de menta 5 cuburi de gheata pentru decor: frunze de menta   Mod de…

Read more »

Budinca de pastrav cu branza

4 April 2012
Budinca de pastrav cu branzaO reteta de budinca de pastrav cu branza din: fileuri de pastrav, branza feta, cartofi, rosii, praz, sare, piper, ulei, smantana, ou si nucsoara. Ingrediente: 600 g fileuri de pastrav 300 g branza feta 4 cartofi mari fierti 5 rosii 2 fire de praz sare piper 4 linguri ulei 200 ml smantana 1 ou nucsoara…

Read more »

Pulpa de miel la cuptor

4 April 2012
Pulpa de miel la cuptorO reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe, boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze de salvie 250…

Read more »

Rulada de cartofi

4 April 2012
Rulada de cartofiO reteta de rulada de cartofi din: cartofi, faina, spanac, sunca, ulei, ou, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg cartofi 280 g faina 1 kg spanac congelat 6 felii sunca 2 linguri ulei 1 ou sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se aşază într-o oală…

Read more »

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

4 April 2012
Rubarba, portocale si ghimbir in crustaO reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2 linguri zahar pudra Pentru crusta: 125 g…

Read more »

Retete de post: Chiftelute cu soia

4 April 2012
Retete de post: Chiftelute cu soiaO reteta de chiftelute cu soia din: soia granule, apa, morcovi, ceapa, usturoi, otet, faina, patrunjel, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g soia granule 400 ml apa 2 morcovi 2 cepe 4 catei cu usturoi 2 linguri cu otet 2 linguri cu faina legatura de patrunjel ulei cimbru sare piper   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Sos tartar

4 April 2012
Reteta zilei: Sos tartarTartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…

Read more »

Tarta cu gem de zmeura

4 April 2012
Tarta cu gem de zmeuraO reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura, zmeura si lapte. Ingrediente: 500 g aluat de tarta – gata preparat 200-250 g gem de zmeura 170 g zmeura proaspata sau decongelata lapte sau ou batut, pentru uns   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Imparte aluatul…

Read more »

Hochzeitssuppe

4 April 2012
HochzeitssuppeIn Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la foc…

Read more »

Plăcinta picanta de cartofi

4 April 2012
Plăcinta picanta de cartofiPreincalzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-unn vas larg, încălzeşte 200 g fasole rosie şi adaugă 100 g frunze de spanac, până când se opăresc. Toarnă compoziţia intr-un vas rezistent la cuptor. Prepara 650 g piure de cartofi şi adaugă 1 ardei capia copt, curăţat de seminţe şi taiat faşii şi aşaza deasupra, între timp,…

Read more »

Supă de morcovi cu coriandru

4 April 2012
Supă de morcovi cu coriandruO reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de la 1/2 portocala coaja de portocala rasa…

Read more »

Smoothie de piersici

4 April 2012
Smoothie de piersiciO reteta de smoothie de piersici din: piersici, capsuni, zeama de lamaie, apa minerala, glucoza, zahar si votca aromata. Ingrediente: 2 piersici albe mari 2 piersici galbene mici, bine coapte 200 g capsuni 1 lamaie (zeama) 100 ml apa minerala 1 lingurita glucoza 3 linguri zahar 4 linguri votca aromata cu piersici   Mod de…

Read more »

Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte

4 April 2012
Friptura de miel la cuptor pentru masa de PaşteO reteta de Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte din: pulpa de miel, usturoi verde, usturoi, piper, cimbru, busuioc, oregano, delikat, vin rosu, bulion de rosii si ienibahar boabe. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 legatura usturoi verde 1 capatana usturoi piper cimbru busuioc oregano delikat 150 ml vin rosu bulion de…

Read more »

Puding cu coacaze si capsuni

4 April 2012
Puding cu coacaze si capsuniO reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine. Ingrediente: 250 g coacaze negre 250 g coacaze rosii 250 g capsuni, taiate in jumatati daca sunt mari 123 g zahar pudra 4 linguri de kirsch sau Cointreau 250 g zmeura 1 paine mica alba,…

Read more »

Retete de post: Supa de linte

4 April 2012
Retete de post: Supa de linteO reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina, usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame rosii 400 grame linte…

Read more »

Porc picant cu salsa de orez

4 April 2012
Porc picant cu salsa de orezIncinge 2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc; prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie; fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati, scurge de…

Read more »

Smoothie cu miere

3 April 2012
Smoothie cu miereO reteta de smoothie cu miere din: portocale, morcovi, zeama de lamaie, miere si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi zeama de la 1 lamaie 2 linguri miere poliflora 5 cuburi de gheata   Mod de preparare: Spală bine şi curăţă morcovii. Taie-i rondele şi pune-le în vasul blenderului împreună cu zeama de lămâie strecurată…

Read more »

Retete pentru masa de Paşti

3 April 2012
Retete pentru masa de PaştiSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete pentru masa de Paşte: Coaste de miel în sos de şofran   O reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel,…

Read more »

Lipii cu carne de oaie

3 April 2012
Lipii cu carne de oaieO reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel, ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza alba…

Read more »

Sase idei de retete pentru masa de Paşte

3 April 2012
Sase idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete pentru masa de Paşte: File de miel pe pat de roşii picante O reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de…

Read more »

Filet Mignon cu sos de vin rosu

3 April 2012
Filet Mignon cu sos de vin rosuO reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper   Mod de preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa o…

Read more »

Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

3 April 2012
Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte:   Cocktail Brandy Cherry O reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie   Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu…

Read more »

Tocana de curcan cu legume

3 April 2012
Tocana de curcan cu legumeO reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 1 kg pulpe de curcan 1 ceapa tocata 2 tije de telina tocate 500 ml supa de pui 2 morcovi tocati…

Read more »

Zece retete cu carne de miel pentru Paşte

3 April 2012
Zece retete cu carne de miel pentru PaşteZece retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel la protap pentru masa de Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano  …

Read more »

Ananas cu scortisoara si rom

3 April 2012
Ananas cu scortisoara si romO reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta. Ingrediente: 25 g cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate 75 ml rom sau orice alt lichior cu aroma de cocos 1,3 kg ananas 5 cm baton de scortisoara, rupt in…

Read more »

Zece retete cu pui pentru masa de Paşte

3 April 2012
Zece retete cu pui pentru masa de PaşteZece retete cu pui pentru masa de Paşte:   Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300…

Read more »

Tagliata de viţel cu parmezan

3 April 2012
Tagliata de viţel cu parmezanO reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola, parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola 80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic 60 ml ulei de masline…

Read more »

Desert cu fructe exotice

3 April 2012
Desert cu fructe exoticeO reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat, zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie. Ingrediente: 900 g iaurt 10-12 stigme de sofran, pisate 2 linguri lapte degresat 50 g zahar pudra sau dupa gust 1/2 lingurita cardamom, macinat 250 g curmale 250 g fructe de lychee proaspete sau 400…

Read more »

Retete de post: Mancarica de fasole cu porumb

3 April 2012
Retete de post: Mancarica de fasole cu porumbO reteta de mancarica de fasole cu porumb din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei verde, fasole, boabe de porumb, chimen, mustar, sare si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de maline 4 catei de usturoi o ceapa rosie mica, tocata 1 ardei verde, tocat 450 grame fasole 450 grame boabe de porumb chimen mustar…

Read more »

Spuma de mango

3 April 2012
Spuma de mangoO reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb, miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de portocal, albusuri de ou si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg fructe foarte coapte de mango 100 ml vin alb dulce sau apa 1 lingura miere coaja rasa si sucul de…

Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

3 April 2012
Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosuletO reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete, coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea soarelui, mazare si unt. Ingrediente: 300 g crevete prefierte 1 lamaie, coaja rasa si zeama 1 avocado 750 cartofi, taiati pentru copt 1 ou, batut 2 linguri amidon, diluat cu 1 lingura…

Read more »

Salată de banane şi fructe de pădure

3 April 2012
Salată de banane şi fructe de pădureO reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure, banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri miere 4 linguri suc proaspat de portocale 1-2…

Read more »

Quiche cu năsturel şi ardei roşu

3 April 2012
Quiche cu năsturel şi ardei roşuO reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala, produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun, oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras. Ingrediente: 100 g faina alba 75 g faina integrala 90 g produs tartinabil, 70% grasime (margarina), taiat cubulete sare si piper negru 1 ou…

Read more »

Cocktail Brandy Cherry

3 April 2012
Cocktail Brandy CherryO reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie   Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Kartoffelsalat

3 April 2012
KartoffelsalatSalata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se…

Read more »

Retete internationale: Supă cremă de praz

3 April 2012
Retete internationale: Supă cremă de prazO reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură făină 2-1/2 lingură unt 1 l supă de legume 600 g praz piper alb măcinat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf macis…

Read more »

Smoothie de ananas şi papaya

3 April 2012
Smoothie de ananas şi papayaO reteta de Smoothie de ananas şi papaya din: ananas, grepfrut rosu, pulpa de papaya, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si capsuni. Ingrediente: 1/4 ananas 1 grepfrut rosu 100 g pulpa de papaya 1 lamaie (zeama) 2 linguri sirop de zahar 6 cuburi de gheata pentru decor: 4 capsuni   Mod de preparare:…

Read more »

Cartofi umpluti cu peste

3 April 2012
Cartofi umpluti cu pesteO reteta de cartofi umpluti cu peste din: peste afumat, crema de branza, patrunjel, cartofi, unt, coaja de lamaie, capere, oua, lapte si cascaval. Ingrediente: 300 g peste afumat, dezosat si sfaramat 200 g crema de branza cateva fire de patrunjel, tocate 4 cartofi, copti in coaja (dinainte) 20 g unt coaja rasa de la…

Read more »

Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci

3 April 2012
Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulciO reteta de ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci din: ciuperci, rascovi, ciuperci de camp, ulei de susan, ceapa, cartofi, sos de soia, bulion de legume, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g ciuperci urechi de lemn proaspete sau 75 g ciuperci chinezesti uscate 150 g rascovi 150 g ciuperci de camp 1 lingura ulei…

Read more »

Noua retete cu pui pentru masa de Paşte

3 April 2012
Noua retete cu pui pentru masa de PaşteNoua retete cu pui pentru masa de Paşte:   Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2  pui (a cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se amestecă…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluti cu linte

3 April 2012
Retete de post: Ardei umpluti cu linteO reteta de ardei umpluti cu linte din: linte, ulei vegetal, ardei grasi, seminte de chimion, ceapa, ghimbir, coriandru, apa, sare si piper. Ingrediente: 2/3 cana linte 4 linguri ulei vegetal 4 ardei grasi verzi 1 lingurita seminte de chimion 2 cepe taiate 2 ardei iuti verzi o bucatita de ghimbir 1 lingura coriandru praf…

Read more »

Cremă catalană cu portocale

3 April 2012
Cremă catalană cu portocaleO reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala. Ingrediente: 400 ml lapte 150 g zahar coaja rasa de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 400 ml frisca 8 galbenusuri 300 ml vin rosu 3 linguri miere 1 portocala…

Read more »

Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiran

3 April 2012
Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiranO reteta de pizza cu ceapa, branza feta si maghiran din: drojdie, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, zahar, otet balsamic, maghiran si branza feta. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 3/4 lingurita zahar 250 g faina alba Sare si piper negru 2 linguri ulei de masline, plus ulei pentru uns pentru topping: 1…

Read more »

Supa de pui cu praz in foitaj

3 April 2012
Supa de pui cu praz in foitajO reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov, curatat si…

Read more »

Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si ton

3 April 2012
Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si tonO reteta de rulada verde cu ricotta si ton din: oua, miere, faina, spanac, crema de branza, ricotta, ardei copti, ou, ton, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 1 lingura miere 40g faina 1 cana spanac fiert pentru umplutura: 200g crema de branza 200g ricotta 2 ardei copti 1 ou fiert 1 cutie…

Read more »

Smoothie rosu

3 April 2012
Smoothie rosuO reteta de smoothie rosu din: pepene verde, cirese negre, fructe de zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 300 g pepene verde (pulpa) 10 cirese negre 10 fructe de zmeura pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Taie pepenele bucăţi, îndepărtează-i toate seminţele, aşază-le într-o tăviţă, apoi pune-le în congelator să îngheţe. Spală…

Read more »

Miel la protap pentru masa de Paşte

3 April 2012
Miel la protap pentru masa de PaşteO reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano   Mod de preparare: Aprindeti focul cu aproximativ doua ore inainte de a incepe gatirea…

Read more »

Shake de portocale si mango

3 April 2012
Shake de portocale si mangoO reteta de Cocktail Shake de portocale si mango din: rachiu, sirop de mango, suc de portocala si sampanie Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl sirop de mango suc de portocale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine rachiul si siropul de mango cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar…

Read more »

Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)

3 April 2012
Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel la gratar cu maritata de curry, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g butterflied leg of lamb for the red curry: ½ tbsp coriander powder ½ tbsp cumin powder ½ tsp black pepper, ground 1 tsp dried shrimp paste 4…

Read more »

Terină din ficat de pui

3 April 2012
Terină din ficat de puiO reteta delicioasa din: ficat de pui, lapte dulce, miez de paine,  slanina, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei capia, smantana, oua, ulei, sare, piper, marar, pesmet, bacon. Ingrediente: 600 g ficat de pui 500 ml lapte dulce 200 g miez de pâine 300 g slănină 2 cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia un…

Read more »

Salată de legume cu hering

3 April 2012
Salată de legume cu heringO reteta delicioasa de salata cu: rosii, ardei capia, castraveti, file de hering, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei capia 4 castraveţi verzi mici 500 g fileuri de hering marinate 150g boabe de porumb din conservă 50g seminţe de floarea-soarelui…

Read more »

Pizza cu lobodă

3 April 2012
Pizza cu lobodăO reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan, pasta de ardei dulce, piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu sare o linguriţă cu zahăr tos 75 ml ulei de măsline 250 ml apă două legături de lobodă…

Read more »

Capuccino cu scortisoara

3 April 2012
Capuccino cu scortisoaraO reteta de capuccino cu scortisoara din: lapte, cafea expresso, spuma de lapte, frisca, scortisoara si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 60 ml cafea expresso 20 ml spuma de lapte 4 linguri frisca 1 praf scortisoara 4 lingurite sirop de caramel   Mod de preparare: Se incalzesc putin 4 pahare mari cu picior,…

Read more »

Tortelini cu morcov şi dovleac

3 April 2012
Tortelini cu morcov şi dovleacO reteta delicioasa de tortelini cu:faina, oua, dovlecei, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi verde, pesto de busuioc, ulei, sare, piper, patrunjel, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă doi dovlecei doi morcovi un cartof o ceapă 4 fire de usturoi verde o lingură cu pesto de busuioc 100 ml ulei de floarea-soare­lui sare piper pătrunjel pudră…

Read more »

Salată caldă aromată

3 April 2012
Salată caldă aromatăO reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 200 g năut 4 roşii 3 ardei capia 150 g boabe de porumb din conservă o lingură cu seminţe de…

Read more »

Negresă cu pepene galben

3 April 2012
Negresă cu pepene galbenO reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de floarea soarelui, pepene galben, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 85 g cacao o linguriţă cu praf de copt 3 ouă 200 g zahăr tos 200 g căpşuni 100 g zahăr pudră…

Read more »

Tarta cu carnati

3 April 2012
Tarta cu carnatiO reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 300 g cârnaţi două ouă 200 g mazăre 300 g făină un morcov o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi boabe de…

Read more »

Smoothie de piersici si lime

3 April 2012
Smoothie de piersici si limeO reteta de smoothie de piersici si lime din: piersici, lime, smantana, zahar brun si gheata. Ingrediente: 2 piersici 1 lime 3 linguri smantana 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata   Mod de preparare: Curăţă piersicile de coajă şi de sâmburi, taie-le bucăţi şi pune-le în blender. Rade jumătate din coaja de lime…

Read more »

Ciorba de miel pentru masa de Paşte

3 April 2012
Ciorba de miel pentru masa de PaşteO reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov 50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura orez…

Read more »

Noua retete cu carne de miel pentru Paşte

2 April 2012
Noua retete cu carne de miel pentru PaşteNoua retete cu carne de miel pentru Paşte: Friptura de miel cu rozmarin O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare: Cotletele…

Read more »

Douazeci de Cocktailuri simple

2 April 2012
Douazeci de Cocktailuri simpleDouazeci  Cocktailuri simple:   Cocktail Fiesta   O reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi completam…

Read more »

Noua idei pentru post

2 April 2012
Noua idei pentru postNoua idei pentru post:   Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere O reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere mici…

Read more »

Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce

2 April 2012
Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulceO reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din: morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare, piper, boia dulce si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 cepe mici 1 cartof dulce 700 m supa de legume 1

Retete pentru masa de Paşte

2 April 2012
Retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşte: Cotlete de miel marinate O reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere,…

Read more »

Supă iute-acrişoară

2 April 2012
Supă iute-acrişoarăSupa iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de legume. Supa iute-acrişoară conţine…

Read more »

Cocktail Fiesta

2 April 2012
Cocktail FiestaO reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie sau champagne. Adaugam o…

Read more »

Burgeri de pui în stil italian

2 April 2012
Burgeri de pui în stil italianO reteta de burgeri de pui in stil italian din: ulei de masline, piept de pui, pesmet, parmezan, pesto, chifle, frunze de salata si rosii uscate. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 piept de pui, fara os 25 g pesmet 25 de parmezan 125 g de mozzarella (daca este o singura bucata, se taie…

Read more »

Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai

2 April 2012
Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegaiO reteta de Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai din: foitaj, zacusca, banza cu mucegai, lapte, rosii, oua si salata verde. Ingrediente: 350 g foitaj 4 linguri zacusca 125 g branza cu mucegai, sfaramata 4 linguri lapte, plus pentru uns 125 g rosii sau rosii deshidratate 3 oua marime potrivita salata verde, pentru…

Read more »

Frittata cu cartofi noi şi spanac

2 April 2012
Frittata cu cartofi noi şi spanacO reteta de drittata cu cartofi noi si spanac din: ulei de masline, ceapa, ardei, spanac, usturoi, ceapa verde, oua, lapte degresat, busuioc, chives, piper, sare, parmezan si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g ceapa, tocata fin 1 ardei mare rosu, tocat 150 g frunze tinere de spanac 1 catel de…

Read more »

Cotlete de miel marinate

2 April 2012
Cotlete de miel marinateO reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere, ulei de masline, sare, piper, cartofi, fasole verde, unt, smantana si frunze de papadie. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 2 catei de usturoi 1 fir de patrunjel 1 ardei iute sucul de la 1 lamaie…

Read more »

Prajitura cu cirese si migdale

2 April 2012
Prajitura cu cirese si migdaleO reteta delicioasa de prajitura cu cirese si migdale din: unt, zahar fin, oua, extract de migdale, faina, praf de copt, migdale, cirese confiate, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g unt, moale 200 g zahar fin 4 oua 1/2 linguita extract de migdale 175 g faina 1 lingurita praf de copt 85 g…

Read more »

Musaca de spanac

2 April 2012
Musaca de spanacO reteta de musaca de spanac din: ceapa, ulei, spanac, usturoi, piper alb, cartofi, bacon, oua, ceapa verde, smantana, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei 450 g spanac 1 căţel usturoi piper alb măcinat 800 g cartofi fierţi 150 g bacon 4 ouă 2 legături ceapă verde 200 ml smântână 100 ml…

Read more »

Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi

2 April 2012
Smoothie de afine, mere verzi şi kiwiO reteta de smoothie de afine, mere verzi si kiwi din: mar verde, kiwi, afine, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si afine. Ingrediente: 1/2 mar verde 1 kiwi 15 afine 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri sirop de zahar 5 cuburi de gheata pentru decor: 6 afine   Mod de preparare: Curăţă kiwi de…

Read more »

Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

2 April 2012
Cartofi noi cu telemea şi ceapă verdeO reteta de cartofi noi cu telemea si ceapa verde din: cartofi, telemea, ceapa verde, unt si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g telemea sau cas de oaie 1 legatura ceapa verde 100 g unt piper pisat   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se curăţă şi se fierb în apă cu…

Read more »

Prăjitură de ciocolată

2 April 2012
Prăjitură de ciocolatăO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata din: ciocolata, unt, zaha brun, smantana, oua, faina, pudra de cacao, ciocolata, lapte, unt si bomboane de zahar. Ingrediente: 200 g ciocolata, rupta in bucati (cu continut scazut in cacao) 200 g unt 200 g zahar brun 100 ml smantana 2 oua batute 200 g faina, amestecata cu…

Read more »

Plăcintă mexicană din legume şi mălai

2 April 2012
Plăcintă mexicană din legume şi mălaiO reteta de placinta mexican din legume si malai din: ulei de floarea soarelui, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, praf de chilli, boabe de fasole rosie, masline verzi, ardei, boabe de porumb, rosii, piure de rosii, sare, piper, malai, faina, praf de copt, ou, lapte degresat si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Pastrav cu lamaie si capere

2 April 2012
Pastrav cu lamaie si capereO reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de pastrav, cu piele 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2 lingurite unt nesarat 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite patrunjel…

Read more »

Opt retete cu pui pentru masa de Paşte

2 April 2012
Opt retete cu pui pentru masa de PaşteOpt retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de…

Read more »

Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie

2 April 2012
Smoothie de ananas, iaurt şi vanilieO reteta de Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie din: ananas, iaurt integral, zahar, gheata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1/4 ananas 100 ml iaurt integral 1 lingura zahar 4 cuburi de gheata 1/2 pastaie de vanilie pentru decor: 2 pastai de vanilie felii de ananas   Mod de preparare: Curăţă ananasul, având grijă să…

Read more »

Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

2 April 2012
Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentăO reteta de turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu menta din: dovlecei, sare, piper, ou, pasca, nucsoara, coaja si suc de lamaie, menta si iaurt. Ingrediente: 750 g dovlecei sare si piper negru 1 ou batut 60 g pasca evreiasca un varf cutit nucsoara, proaspat macinata pentru sos: coaja rasa fin si…

Read more »

Ciolan de porc la gratar

2 April 2012
Ciolan de porc la gratarO reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4 felii groase 25…

Read more »

Cocktailuri: Cocktail Bellini

2 April 2012
Cocktailuri: Cocktail BelliniO reteta simpla de Cocktail Bellini din: sorbet de piersici, vin spumant, zahar si piersica. Ingrediente: 70 g sorbet de piersici 150 ml vin spumant sec 1 lingurita zahar 1 piersica bine coapta   Mod de preparare: Curăţă piersica şi tai-o cubuleţe. Presară-le cu zahăr şi amestecă. Aşază cubuleţele de piersici îndulcite pe fundul paha­relor.…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

2 April 2012
Reteta zilei: Placinta cu carne de puiO reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare, pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1 ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept pui fiert 200g dovleac 300g crema…

Read more »

Cum se prepara pizza din friptura de miel (video)

2 April 2012
Cum se prepara pizza din friptura de miel (video)O reteta video despre cum se prepara  pizza din friptura de miel, un preparat deosebit de delicios si gustos, sanatos si foarte rapid. Ingrediente: 4 medium boned lamb leg steaks 100 g mozzarella cheese, diced 50 g ham, chopped 6 black olives rosemary sprigs 25 g sun-dried tomatoes   Cum se prepara pizza din friptura…

Read more »

TOP 5 beneficii surprinzătoare ale cafelei

2 April 2012
TOP 5 beneficii surprinzătoare ale cafeleiCafeaua nu doar trezeşte simţurile, ci şi reduce riscul de diabet, Alzheimer şi cancer de colon. Important e şi modul de preparare, la filtr , nu la ibric. Ritualul zilnic al cafelei poate avea mai multe beneficii decât aţi crede. Medicii recomandă una-două ceşti pe zi, la filtru sau espressor. Cea la ibric creşte colestrolul.…

Read more »

Humus cu pastă picantă harissa

2 April 2012
Humus cu pastă picantă harissaO reteta delicioasa de humus din: naut, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, pasta harissa, pasta de tomate. Ingrediente: 2 conserve a câte 400g de năut, clătit şi scurs 5 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit suc de lămâie, după gust 2 linguri pastă de harissa 1 lingură pastă de tomate…

Read more »

Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot

2 April 2012
Salată caldă de raţă servită cu sos MerlotO reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau de fasole uscată) 1 andivă roşie, cu frunzele separate o mână bună de creson 2 sfecle roşii coaptei Ingrediente…

Read more »

Prăjitură cu brânză, fructe de pădure şi ciocolată albă

2 April 2012
Prăjitură cu brânză, fructe de pădure şi ciocolată albăO reteta delicioasa de prajitura cu: ciocolata alba, crema de branza, frisca lichida, zahar tos, zmeura, biscuiti, afine, capsuni. Ingrediente: 300g de ciocolată albă 2 cutii a câte 300g de cremă de brânză 284ml de frisca lichidă 50g de zahăr tos 170g de zmeură la caserolă 5 linguri dulceaţă de zmeură 85g de biscuiţi amaretti…

Read more »

Vinete coapte cu sos de coriandru

2 April 2012
Vinete coapte cu sos de coriandruO reteta gustoasa  de vinete cu: iaurt, ulei de masline, coriandru, usturoi, suc de lamaie. Ingrediente: 4 vinete mari 4 linguri de iaurt grecesc 2 linguri ulei de măsline o legătură mare de coriandru, doar frunzele, tocate fin 1 căţel de usturoi, zdrobit sucul de la o lămâie normală sau verde Mod de preparare: Se…

Read more »

Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosie

2 April 2012
Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosieO reteta delicioasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, capere, otet sherry, miere, ulei de masline. Ingrediente: l,5kg de cartofi noi mici 1 ceapă roşie mică 2 linguri de capere în oţet Ingrediente sos: 2 linguri de oţet din sherry 2 linguriţe de miere 100ml ulei de măsline Mod de preparare: Dacă dimensiunea cartofilor este…

Read more »

Cocktail Red Orange Sparkling

2 April 2012
Cocktail Red Orange SparklingO reteta de Cocktail Red Orange Sparkling din: bord red orange, suc de portocale, sampanie si portocala. Ingrediente: 2 cl Bold Red Orange 4 cl suc de portocale 8 cl sampanie o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Bols Red Orange-ul si sucul de portocale impreuna cu cateva cuburi de gheata intr-un pahar…

Read more »

Pui cu carnati chorizo şi praz

2 April 2012
Pui cu carnati chorizo şi prazO reteta delicioasa de pui cu: ulei de masline, fenicul, carnati, praz, usturoi, boia de ardei afumata, sherry sec, rosii, coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 10 copane de pui (sau câte 10 pulpe superioare şi ciocănele) 4 căpăţâni de fenicul, curăţate şi tăiate felii 200g de câmaţi chorizo, tăiaţi bucăţi 5 fire de…

Read more »

Melcişori cu pastă de măsline

2 April 2012
Melcişori cu pastă de măslineO reteta delicioasa de melcisori din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, busuioc, masline negre, usturoi, ansoa, masline verzi. Ingrediente: 500g de făină pentru pâine, plus extra pentru tapetat 1 linguriţă de sare 7g de drojdie uscată 6 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru uns 1 legătură mică de busuioc 170g de…

Read more »

Tartă cu branză de capră şi dovlecei

2 April 2012
Tartă cu branză de capră şi dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu:faina, sofran, aluat de tarta, dovlecei, unt, oua, frisca lichida, branza de capra, rucola. Ingrediente: 500g de aluat de tartă câteva fire de şofran 500g de dovlecei, raşi mărunt, un cub de unt 4 ouă făină simplă, pentru tapetat 284ml de frişcă lichidă la cutie 140g de brânză de capră,…

Read more »

Sos de branza pentru chipsuri

2 April 2012
Sos de branza pentru chipsuriO reteta de sos de branza pentru chipsuri din: branza, rosii si ardei iute. Ingrediente: 450 gr branza moale 1 cana amestec de rosii cu putin ardei iute   Mod de preparare: Pune branza si amestecul de sos si branza intr-o tigaie, la foc mediu. Tine pe foc compozitia si amesteca pana cand branza se…

Read more »

Afine aromate cu ingheţată de vanilie

2 April 2012

O reteta delicioasa de inghetata cu: afine, zahar tos, otet balsamic, inghetata de vanilie, biscuiti. Ingrediente: 125g de afine 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă de oţet balsamic 4 linguri de îngheţată de vanilie biscuiţi crocanţi, pentru servit Mod de preparare: Se deşartă afinele într-o tigaie împreună cu zahărul, oţetul şi o lingură de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: