RSS

Retete de top #21

27 Ian

Retete de top:

Friptura de vita picanta

17 March 2012
Friptura de vita picantaO reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia 1 catel usturoi 1 varf de cutit de zahar 1 varf de cutit de sare 2 linguri…

Read more »

Tarta cu branza dulce si smantana

17 March 2012
Tarta cu branza dulce si smantanaO reteta de tarta cu branza dulce si smantana din: faina, sare, zahar, unt, ou, branza de vaci, zahar, amidon, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt rece 1 ou umplutura: 50 g unt 500 g branza de vaci grasa 125 g zahar 40 g…

Read more »

Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine

17 March 2012
Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâineO reteta de budinca de rosii cherry, sunca si paine din: unt, usturoi, paine alba, rosii cherry, sunca, lapte, oua si cheddar. Ingrediente: 25 g de unt moale 1 căţel de usturoi, zdrobit 4 felii de pâine albă, mai veche 12 roşii cherry 50 g de şuncă, tocată grosier 500 ml de lapte 3 ouă…

Read more »

Ciorbiţă cu legume şi fidea

17 March 2012
Ciorbiţă cu legume şi fideaO reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina, ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 2 ardei grasi (galben si rosu) 1 conopida mica 100 g fasole verde 2 dovlecei 5 rosii 2 cepe…

Read more »

Budincă din cartofi si carne tocată

17 March 2012
Budincă din cartofi si carne tocatăO reteta de budinca din cartofi si carne tocata din: praz, salvie, usturoi, dovlecel, ulei, rosii , carne tocata, sare, piper, vin alb, cartofi si lapte. Ingrediente: 1 praz cateva frunze de salvie 2 catei de usturoi 1 dovlecel 3 rosii ulei de masline 500 g carne tocata sare piper 100 ml vin alb 400…

Read more »

Spaghete cu ton si fructe de mare

17 March 2012
Spaghete cu ton si fructe de mareO reteta de spaghete cu ton si fructe de mare: ulei de masline, usturoi, ceapa, praf de chilli, rosii, piure de rosii, patrunjel, spaghete, cocktail de fructe de mare, ton, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa, tocata un varf de praf de chilli 400…

Read more »

Tartă cu miere

17 March 2012
Tartă cu miereO reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline, faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 4 ouă 75 ml miere o lămâie 45 ml ulei de măsline 85 g făină 50 g zahăr tos o lin­guriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare două pliculeţe…

Read more »

Prăjitură cu sos de căpşuni

17 March 2012
Prăjitură cu sos de căpşuniO reteta de prajitura cu sos de capsuni din: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, pesmet, capsuni, gem de capsuni, zahar si amidon. Ingrediente: aluat: 500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1…

Read more »

Cocktailuri de weekend #6

17 March 2012
Cocktailuri de weekend #6Cocktailuri de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Mojito cu mere   O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc…

Read more »

Ciorbă limpede de crap

17 March 2012
Ciorbă limpede de crapO reteta delicioasa de ciorba cu:peste, crap, ardei capia, ardei iute, ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: ardei iute 1 kg crap 2 cepe 1 ardei gras 1 ardei capia 1 morcov o telina o radacina de patrunjel o lamaie 100 ml ulei de floarea- soarelui hrean sare…

Read more »

Fileuri de şalău cu cartofi

17 March 2012
Fileuri de şalău cu cartofiO reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt, arpagic, vin alb, limeta, sare, piper. Ingrediente: un şalău de un kilogram 300 g ciuperci 4 cartofi o foaie de dafin 150 g unt 100 g arpagic 200 ml de vin alb o limetă sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă,…

Read more »

Cocktail Mojito cu mere

17 March 2012
Cocktail Mojito cu mereO reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Ingrediente: 10 g de mentă proaspătă 6 lămâi verzi 5 linguri de zahăr brun 300 ml de rom alb 600 ml de suc de mere cu pulpă 300 ml de apă minerală 1…

Read more »

Sardine cu fenicul

17 March 2012
Sardine cu feniculO reteta delicioasa de sardine cu:fenicul, ardei capia, limete, vin alb, busuioc uscat, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 2 bucăţi de fenicul 2 ardei capia 2 limete 250 ml vin alb demisec o linguriţă de busuioc uscat o linguriţă de seminţe de chimen 50 ml ulei de…

Read more »

Peste cu orez si leurdă

17 March 2012
Peste cu orez si leurdăO reteta delicioasa de: peste, orez, cod, leurda, seminte susan, stafide, sos de soia, ulei de masline, vin alb, nucsoara, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob lung 4 fileuri de cod alb două legături de leurdă seminţe de susan şi de floarea-soarelui o lingură de stafide două linguri de sos de soia 75 ml…

Read more »

Tartă cu legume şi surimi

17 March 2012
Tartă cu legume şi surimiO reteta delicioasa de tarta cu: surimi, faina, cascaval, smantana, mazare, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 75 g caşcaval 100 ml smântână un pachet batoane de surimi 100 g mazăre fiartă o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi 200 g brânză de vaci 3 ouă sare…

Read more »

Tarte cu ananas, mac şi caise

17 March 2012
Tarte cu ananas, mac şi caiseO reteta delicioasa de tarta cu: ananas, caise, faina, unt, zahar, praf de copt, oua, smantana, lapte dulce, crema de vanilie, compot de caise, mac, sare. Ingrediente: 250 g făină 160 g unt 100 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt două ouă 50 ml smântână 250 ml lapte dulce un plic cremă de…

Read more »

Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez

17 March 2012
Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orezO reteta de Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez din: sfecla rosie, ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon si unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt   Mod de…

Read more »

Cocktail Martini cu vanilie

17 March 2012
Cocktail Martini cu vanilieO reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie. Ingrediente: 3 mâini de gheaţă 350 ml de votcă 1 linguriţă extract de vanilie 100 ml de Grand Marnier 100 ml sirop de zahăr 3 batoane de vanilie, tăiate pe lungime (opţional)  …

Read more »

Suc marocan de kiwi si ananas

16 March 2012
Suc marocan de kiwi si ananasO reteta de suc marocan de kiwi si ananas din: kiwi, ananas, lapte, iaurt si zahar. Ingrediente:  kiwi ananas lapte iaurt zahar Mod de preparare: Curati kiwi de pielita. Curatati si desfaceti ananasul. Taiati bucati de kiwi si ananas. Mixati bucatile de kiwi si ananas, laptele si iartul. Adaugati zahar dupa gust, dati amestecul la…

Read more »

Pui Shanghai cu sos de ananas

16 March 2012
Pui Shanghai cu sos de ananasO reteta de pui Shanghai cu sos de ananas din: ardei iute, file de piept de pui, miere, sos de soia, supa, taitei de orez, sare, suc de ananas, amidon si ananas. Ingrediente: 2 ardei iuţi roşii 600 g file de piept de pui 1/2 linguriţă miere fluidă 3 linguri sos de soia 250 ml…

Read more »

Somon cu legume şi lemongrass

16 March 2012
Somon cu legume şi lemongrassO reteta de somon cu legume si lemongrass din: lamaie verde, ardei iute, ghimbir, usturoi, lemongrass, ulei, sare, file de somon, varza, praz, unt, supa si piper. Ingrediente: 1 lămâie verde 1 ardei iute roşu 1,5 cm ghimbir 1 căţel de usturoi 1 fir lemongrass 3 linguri ulei sare 600 g file de somon fără…

Read more »

Cotlete de porc cu sos de vin roşu

16 March 2012
Cotlete de porc cu sos de vin roşuO reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu. Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu  …

Read more »

Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

16 March 2012
Pacheţele cu praz, brânză şi cartofiO reteta de pachetele cu praz, branza si cartofi din: cartofi, unt, praz, cimbru, mustar de dijon, smantana, aluat de tarta, branza cheddar si ou. Ingrediente: 2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1 cm 1 cub de unt 2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în jumătate pe lung şi…

Read more »

Supă de castraveţi cu iaurt

16 March 2012
Supă de castraveţi cu iaurtDin Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea. Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la titlul de cea mai bună supă pe timp de vară. Cea mai cunoscută variantă este supa bulgărească numită târâtor. Cele două ingrediente-cheie…

Read more »

Muschi de vitel cu sos picant de ardei gras

16 March 2012
Muschi de vitel cu sos picant de ardei grasO reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura bulion 250 ml supa sare…

Read more »

Gnocchi cu omletă la tigaie

16 March 2012
Gnocchi cu omletă la tigaieO reteta de gnocchi cu omleta la tigaie din: gnocchi, ceapa, bacon, arpagic, rosie, ulei, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de gnocchi 1 ceapă 50 g bacon 1 legătură arpagic 1 roşie 2 linguri ulei 5 ouă sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi gnocchi în apă cu sare cca 7 minute con­form…

Read more »

Ruladă cu gem şi ciocolată albă

16 March 2012
Ruladă cu gem şi ciocolată albăO reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar, untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie. Ingrediente: unt, pentru uns 300 g de făină cu agent de creştere 85 g de zahăr 140 g de untură 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai trebuie 8…

Read more »

Spaghete cu scoici si ardei copti

16 March 2012
Spaghete cu scoici si ardei coptiO reteta ed spaghete cu scoici si ardei copti din: ardei gras, fulgi de ardei iute, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, spaghete, scoici, usturoi, lamaie si parmezan. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1/2 lingurita praf sau fulgi de ardei iute, sau dupa gust Coaja rasa…

Read more »

Supă picantă cu sos de soia

16 March 2012
Supă picantă cu sos de soiaO reteta de supa picanta cu sos de soia din: supa de porc, praz, ou, ardei gras, pasta de chilli, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente si sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură…

Read more »

Miel inabusit cu gutui

16 March 2012
Miel inabusit cu gutuiO reteta de miel inabusit de gutui din: ulei de masline, muschi de miel, unt, ceapa, apa, scortisoara, zahar, gutui, sare si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 1 kilogram muschi de miel 30 grame unt 1 ceapa 250 ml apa scortisoara 25 grame zahar 4 gutui sare piper   Mod de preparare: Incalzeste…

Read more »

Cocktail Gala Rose

16 March 2012
Cocktail Gala RoseO reteta simpla de Cocktail Gala Rose din: lichior de piersici bitter orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de piersici 2 picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie sau limeta   Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici si bitter Orange-ul in doua cupa de sampanie si completam cu…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

16 March 2012
Reteta zilei: Pui cu ciuperciO reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare, faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si…

Read more »

Cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute

16 March 2012
Cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iuteO reteta de cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute din: cafea, ardei iute, cuisoare, scortisoara, lapte de cocos si miere. Ingrediente: 2 linguri cafea macinata 1/2 lingurita ardei iute tocat 2 cuisoare intregi 1/2 baton scortisoara 2 cani apa 1/2

Paste de casă cu emmentaler

16 March 2012
Paste de casă cu emmentalerO reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala, sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza emmentaler. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă cca 150 ml apă minerală sare cu ierburi aromate 250 g ceapă 3 linguri unt piper boia de ardei dulce 200 g brânză…

Read more »

Gulas de porc cu prune si miere

16 March 2012
Gulas de porc cu prune si miereO reteta de gulas de porc cu prune si miere din: prune, ceapa, ulei, carne de porc, faina, sare, piper, foaie de dafin, vin rosu, supa, apste lapte, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 1 borcan prune (720 ml) 1 ceapă medie 3 linguri ulei 600 g carne de porc pentru gulaş 2 linguri făină…

Read more »

Salată de ton cu ceapa rosie si masline

16 March 2012
Salată de ton cu ceapa rosie si maslineO reteta de salata de ton cu ceapa rosie si masline din: oua, salata verde, ceapa rosie, rosii, masline, ton, ulei de masline, otet balsamic alb, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 300 g salată verde 1 ceapă roşie 4 roşii 50 g măsline negre fără sâmburi 1 conservă ton în suc propriu (185 g)…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu nuci

16 March 2012
Retete de post: Ardei umpluţi cu nuciO reteta de ardei umpluti cu nuci din: ardei, orez, ceapa, morcovi, rosii, nuci, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 ardei cruzi sau conservati, potriviti ca marime 100 g orez 2 cepe 2 morcovi 2 rosii sau 100 g de rosii in bulion 250 g nuci zdrobite (nu macinate) 500 ml…

Read more »

Galuste cu peste

16 March 2012
Galuste cu pesteO reteta deliciaosa de galuste cu: oua, faina, varza, peste, ton, morcov, ceapa, telina, sare, piper, patrunjel, smantana, nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi două ouă 250 g făină 200 g varză creaţă două conserve cu ton în ulei picant un morcov o ceapă un sfert de ţelină sare piper pătrunjel smântână nucşoară Mod de preparare:…

Read more »

Pui cu smântână şi legume

16 March 2012
Pui cu smântână şi legumeO reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper 4 fire pătrunjel 4 felii bacon 250 g ceapă roşie 400 g morcovi 1 rădăcină…

Read more »

Negrese cu dulceaţă de caise

16 March 2012
Negrese cu dulceaţă de caiseO reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar, dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt, nuca de cocos, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 250 g unt 200 g cacao 150 g făină 100 ml lapte dulce 5 ouă 200 g zahăr 400 g dulceaţă de caise…

Read more »

Coleslaw

16 March 2012
ColeslawVă întrebaţi ce au în comun peştele cu cartofi prăjiţi, carnea la grătar şi puiul fript? Ei bine, toate sunt mai gustoase dacă se servesc cu coleslaw, adică salată de varză. Şi nici nu este de mirare, întrucât varza, atât de crocantă şi de fragedă, constituie o garnitură perfectă pentru mâncărurile grele şi grase. Numele…

Read more »

Clătite cu verdeaţă şi măsline

16 March 2012
Clătite cu verdeaţă şi măslineO reteta delicioasa de clatite cu: faina, unt, drojdie, lapte, oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, salvie, piper, smantana, legume de sezon. Ingrediente: 425 g făină 150 g unt 15 drojdie 500 ml lapte dulce două ouă 200 g măsline feliate o linguriţă de zahăr tos sare o lingură de pătrunjel tocat o lingură…

Read more »

Patru Retete cu carne de miel

16 March 2012
Patru Retete cu carne de mielMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte…

Read more »

Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde

16 March 2012
Retete de post: Supa de varza acra cu linte verdeO reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza acra (sau varza dulce sau rosie) 2 morcovi 1 pastarnac 2 linguri orez chimen ienibahar suc de lamaie…

Read more »

Ciorbă cu carne de vită

16 March 2012
Ciorbă cu carne de vităO reteta delicioasa de ciorba cu:carne de vita, telina, rosii, ceapa verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana, morcov. Ingrediente: 500 g carne de vită un morcov o ţelină mică 5 roşii două legături ceapă verde doi ardei graşi 300 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui 100 g fidea o…

Read more »

Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti

16 March 2012
Rulada de curcan cu salata de ridichi si castravetiO reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din: castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie, piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1 castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri iaurt 1 lingură mărar tocat 1…

Read more »

Peste cu garnitura de orez si legume

16 March 2012
Peste cu garnitura de orez si legumeO reteta de peste cu garnitura de orez si legume din: legume, ceapa, orez, sare, piper, verdeata, ulei, peste, faina de porumb si condimente. Ingrediente: 1/4 legume congelate 1 ceapa 1 cana orez sare piper verdeata (patrunjel) ulei 500 peste (file) faina de porumb condimente pentru peste   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt…

Read more »

Piept de pui cu paste

16 March 2012
Piept de pui cu pasteO reteta delicioasa de piept de pui cu: piept de pui, paste, rosii uscate, leurda, rosii, ardei gras, capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g paste penne colorate 200 g roşii uscate în ulei două legături leurdă 4 roşii un ardei gras un ardei capia o ceapă…

Read more »

Cupe cu ciocolată şi zmeură

16 March 2012
Cupe cu ciocolată şi zmeurăO reteta de cupe cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 200 g ciocolata (nu prea amara, cu maximum 50% cacao) 100 g zmeura congelata (dezghetata) sau zmeura proaspata 500 g de iaurt grecesc sau natural 3 linguri de miere ciocolata rasa, pentru servit   Mod de preparare: Se rupe ciocolata…

Read more »

Tocăniţă de văcuţă cu legume

16 March 2012
Tocăniţă de văcuţă cu legumeO reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii, carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi, telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 3 rosii 500 g carne de vita 1 foaie de dafin 1 lingurita boabe de piper…

Read more »

Tagliatelle cu midii in sos de marar

16 March 2012
Tagliatelle cu midii in sos de mararO reteta de tagliatelle cu midii in sos de marar din: midii, vin alb sec, frunze de dafin, patrunjel verde, lamaie, sare, piper, tagliatelle, amidon de porumb, sofran, marar si branza. Ingrediente: 2 kg midii vii 300 ml vin alb sec 2 frunze de dafin 2 crengute de patrunjel verde 2 felii de lamaie Sare…

Read more »

Salată caldă de fasole si năut

16 March 2012
Salată caldă de fasole si năutO reteta delicioasa de salata cu: fasole alba, naut, dovlecel, ardei capia,  porumb boabe, ceapa verde, usturoi verde, curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole albă boabe 100 g boabe de năut un dovlecel doi ardei capia 100 g porumb boabe din conservă o legătură ceapă verde usturoi verde de curry…

Read more »

Retete de post: Supă de mazăre cu cartofi

15 March 2012
Retete de post: Supă de mazăre cu cartofiO reteta de supa de mazare cu cartofi din: cartofi, mazare, supa de legume, seminte de floarea soarelui, patrunjel si ulei. Ingrediente: 1/2 cartofi 1 conserva mazare sau o punga de mazare congelata 1 l de supa de legume 4 linguri seminte de floarea soarelui (sau dovleac) decojite si prajite usor 1 legatura de patrunjel…

Read more »

Macrou la grătar cu glazură de soia

15 March 2012
Macrou la grătar cu glazură de soiaO reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou, coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit 1 lingură…

Read more »

Şnitel cu garnitura de cartofi

15 March 2012
Şnitel cu garnitura de cartofiO reteta de snitel cu garnitura de cartofi din: cartofi, sare, ceapa, supa, otet, snitele de porc, piper, faina, ou, pesmet, unt, arpagic si frunze de salata. Ingrediente: 750 g cartofi sare 1 ceapa 200 ml supa 3 linguri otet 4 snitele de porc (a 150 g) piper 2 linguri faina 1 ou 60 g…

Read more »

Tarta cu pere si migdale

15 March 2012
Tarta cu pere si migdaleO reteta de tarta cu pere si migdale din: aluat dulce, pere, zahar fin, condimente, fulgi de migdale, crema de vanilie, fulgi de ovaz, faina, migdale si miere. Ingrediente: 500 g aluat dulce pentru tarta 5 pere, cojite, curatate de cotor si feliate 25 g zahar fin, plus extra pentru presarat 1 praf de condimente…

Read more »

Cocktail Gipsy

15 March 2012
Cocktail GipsyO reteta simpla de Cocktail Gipsy din: aperol, suc de portocale, angostura si sampanie. Ingrediente: 4-5 cl Aperol 2 cl suc de portocale o picatura de Angostura amaruie sampanie   Mod de preparare: Mixam bine Aperol-ul, sucul de portocale si Angostura impreuna cu multa gheata in shaker, dupa care turnam bautura intr-un pahar de sampanie…

Read more »

Salata de cartofi cu leurda

15 March 2012
Salata de cartofi cu leurdaO reteta de salata de cartofi cu leurda din: cartofi, leurda, ulei, naut, ceapa rosie, ardei gras, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 legaturi leurda 4 linguri ulei 100 g naut 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, lăsaţi-i să…

Read more »

Chec de banane cu nuca de cocos

15 March 2012
Chec de banane cu nuca de cocosO reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt, ciocolata alba si cocos. Ingrediente: 150 g unt moale 160 g zahăr brun 1 plic de zahăr vanilat 4 ouă 500 g banane 2 linguri rom 100 g…

Read more »

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

15 March 2012
Ravioli cu crab, busuioc si ghimbirO reteta de ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba, sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite. Ingrediente: pentru paste: 180 g faina tip 00 125 g faina alba, plus un pic pentru presarat sare si piper negru pentru umplutura:…

Read more »

Oua si cartofi, cu sos din verdeturi

15 March 2012
Oua si cartofi, cu sos din verdeturiO reteta de Oua si cartofi, cu sos din verdeturi din: oua, cartofi, verdeata, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 600 g cartofi noi 2 legaturi de verdeata 1 cana smantana groasa 1 cana smantana subtire 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi fierb cca…

Read more »

Varza cu morcovi inabusiti

15 March 2012
Varza cu morcovi inabusitiO reteta de Varza cu morcovi inabusiti din: unt, morcovi, varza creata si supa de pui. Ingrediente: 1 cub de unt 2 morcovi, taiati bastonase 1 varza creata, taiata prin cotor in 8 felii 100 ml supa de pui   Mod de preparare: Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă morcovul şi se prăjeşte…

Read more »

Paste cu leurdă

15 March 2012
Paste cu leurdăO reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi) 250 g bacon 4 linguri ulei de masline 1 lingura seminte de chimen 1 lamaie sare piper proaspat macinat   Mod de…

Read more »

Tort cu crema de cocos si blat de pandispan

15 March 2012
Tort cu crema de cocos si blat de pandispanO reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Ingrediente: aluat: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar sare 80…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui marinate

15 March 2012
Reteta zilei: Frigarui marinateO reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Inrgediente: pentru 15 frigarui: 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi 2-3 ardei galbeni taiati in patrate 3 dovlecei taiati in felii groase 2 cepe…

Read more »

Cafea rece Mocha

15 March 2012
Cafea rece MochaO reteta de cafea rece Mocha din: cafea rece, lapte, sirop de ciocolata si zahar. Ingrediente: 1  – 1/2 cani cafea rece 2 cani lapte 1/4 cana sirop de ciocolata 1/4 cana zahar   Mod de preparare: Toarna cafeaua in tavite pentru cuburi de gheata si pune-o la congelato

Praz cu bacon şi ciuperci

15 March 2012
Praz cu bacon şi ciuperciO reteta de praz cu bacon si ciuperci din: unt, bacon, cimbru, ciuperci si praz. Ingrediente: 50 g unt 4 felii de bacon sau de costita afumata (fara os), tocate cateva fire de cimbru 200 g ciuperci champignon, taiate in doua sau in patru 2 fire de praz, taiat in felii groase   Mod de…

Read more »

Friptura de miel cu piper

15 March 2012
Friptura de miel cu piperO reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper negru 2 catei de usturoi pisati 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde) 2 ardei iuti…

Read more »

Spaghete cu sos de ardei gras

15 March 2012
Spaghete cu sos de ardei grasO reteta de spaghete cu sos de ardei gras din: ardei gras, spaghete, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g 400 g spaghete sau orice alte paste lungi, subtiri si uscate 2 lingurite otet balsamic sau sherry 1 lingura ulei de masline extravirgin 1…

Read more »

Ouă în cremă de leurdă

15 March 2012
Ouă în cremă de leurdăO reteta de oua in crema de leurda din: oua, leurda, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 legaturi mari de leurda (500 g) 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor

15 March 2012
Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptorO reteta de cartofi, pastarnac si usturoi la cuptor din: cartofi, pastarnac, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 800 g cartofi mici (cei mici lasati intregi, ceilalti taiati in patru) 3 pastarnaci, taiati bucati mari 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani de usturoi, desfacute in catei   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Retete dietetice: Pastravi umpluti

15 March 2012
Retete dietetice: Pastravi umplutiO reteta de pastravi umpluti din: pastravi, ciuperci, ceapa verde, ulei, patrunjel verde, marar verde, tarhon verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 200 g ciuperci albe de cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1 lamaie sare piper   Mod…

Read more »

Pui la cuptor cu lămâie şi cimbru

15 March 2012
Pui la cuptor cu lămâie şi cimbruO reteta de pui la cuptor cu lamaie si cimbru din: unt, cimbru, usturoi, lamai, pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, faina, supa de pui si sos de soia. Ingrediente: 50 g de unt, moale 1 legătură de cimbru proaspăt, frunzele rupte de pe tulpini (care se pun deoparte), plus extra pentru sevit 4 căţei…

Read more »

Salata de ciuperci cu paste

15 March 2012
Salata de ciuperci cu pasteO reteta de salata de ciuperci cu pasta din: ciuperci, paste, ceapa verde, oua fierte, castravete, smantana, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 300 g ciuperci sarate sau marinate 150 g paste un fir de ceapa verde 2 oua fierte un castravete murat 1/2 pahar de smantana sau amestec de smantana cu maioneza verdeata piper macinat…

Read more »

Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru (video)

15 March 2012
Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru (video)O reteta video despre cum se prepara supa de morcovi cu coriandru, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru Pofta buna!

Read more »

Plăcintă cu brânză si frisca

15 March 2012
Plăcintă cu brânză si friscaO reteta de placinta cu branza si frisca din: biscuiti cu migdale, fulgi de migdale, esenta de migdale, unt, crema de branza, zahar fin, faina, extract de vanilie, oua, smantana, gem de cirese, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 200 g de biscuiţi cu migdale 100 g fulgi de migdale, prăjiţi 1/2 linguriţă esenţă de migdale…

Read more »

Consomme

15 March 2012
ConsommeUn consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Consomme se prepară astfel: într-o oală plină cu supă de vită făcută în casă se adaugă carne de vită tocată,…

Read more »

Pizza cu ton, porumb si ceapa rosie

15 March 2012
Pizza cu ton, porumb si ceapa rosieO reteta de pizza cu ton, porumb si ceapa rosie din: ton, boabe de porumb, ceapa rosie, aluat, sos sugo si emmentaler. Ingrediente: 2 conserve ton in suc propriu 200 g boabe de porumb (conserva) 2 cepe rosii 1 portie aluat dospit 1 portie sos sugo 150 g emmentaler ras   Mod de preparare: Se…

Read more »

Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale

15 March 2012
Miel la gratar cu sos de tarhon si portocaleO reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon, suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 20 ml ulei de masline 1 portocala sare piper pentru sosul de…

Read more »

Cocktail Southern Dream

15 March 2012
Cocktail Southern DreamO reteta simpla de Cocktail Southern Dream din: southern comfort, suc de visine, sirop de grenadine, vin spumant sec, cirese, lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 4 cl suc de visine 1 cl sirop de grenadine vin spumant sec cirese pentru crusta de zahar: lamaie si zahar   Mod de preparare: Cufundam gura…

Read more »

Strudel cu ciuperci si branza

15 March 2012
Strudel cu ciuperci si branzaO reteta de strudel cu ciuperci si branza din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb sec, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g ciuperci de cultura 75 ml vin alb sec 100 g telemea…

Read more »

Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

15 March 2012
Tăitei cu linte, spanac şi morcoviO retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy (linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa…

Read more »

Pui cu telina in aluat

15 March 2012
Pui cu telina in aluatO reteta de pui cu telina in aluat din: piept de pui, faina, unt, ulei, ceapa, telina, vin alb, smantana, patrunjel verde, lamaie, ou, aluat de foitaj, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingura faina 2 linguri unt 1 lingura ulei 2 cepe 250 g telina 50 ml vin alb 100…

Read more »

Plăcintă scoţiană cu ou

15 March 2012
Plăcintă scoţiană cu ouO reteta de placinta scotiana cu ou din: oua, carnaciori de porc, coaja de nucsoara, frunze de cimbru, pesmet, aluat, faina si seminte de susan. Ingrediente: 8 ouă medii 14 cârnăciori de porc 1 linguriţă coajă de nucşoară măcinată (măciş) 1 lingură frunze de cimbru 100 g de pesmet proaspăt 500g de aluat pentru tartă…

Read more »

Cartofi copţi cu migdale si busuioc

15 March 2012
Cartofi copţi cu migdale si busuiocO reteta de cartofi copti cu migdale si busuioc din: cartofi, sare, chimen, ulei, fulgi de migdale, frunze de busuioc, smantana, sare, piper alb si busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri ulei 60 g fulgi de migdale cateva frunze de busuioc sosul cu verdeturi: 2 cutii de smantana (150 ml fiecare) sare…

Read more »

Trei supe de post

15 March 2012
Trei supe de postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Va prezentam trei supe de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz O reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa, telina, morcov, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper. Retete de post: Supa-crema de dovlecei O reteta delicioasa de…

Read more »

Trei Retete cu carne de miel

14 March 2012
Trei Retete cu carne de mielMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte…

Read more »

Placinta cu coacaze

14 March 2012
Placinta cu coacazeO reteta de placinta cu coacaze din: unt, zahar brun, extract de vanilie, oua, faina, lapte batut, mere, scortisoara, condimente, cuisoare, coaja de lamaie, coacaze, stafide, coji confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt moale, plus extra pentru uns 250 g de zahar brun 2 lingurite extract de vanilie 4 oua mari 100 g…

Read more »

Miel la cuptor cu legume si pesto de menta

14 March 2012
Miel la cuptor cu legume si pesto de mentaO reteta de miel la cuptor cu legume si pesto de menta din: cartofi, muchi de miel, dovlecei, rosii, usturoi, avocado, ulei de masline, vin alb, sare, piper, migdale, menta, mustar dijon si suc de lamaie. Ingrediente: 500 grame cartofi mici 700 grame muschi de miel taiat in bucati 2 dovlecei taiati in cuburi 4…

Read more »

Pui la cuptor cu lamaie

14 March 2012
Pui la cuptor cu lamaieO reteta de Pui la cuptor cu lamaie din: pui, lamaie, usturoi, cimbru, faina, ulei, sare, piper si hartie de copt. Ingrediente: 1 pui intreg 1 lamaie, feliata 6 catei de usturoi, taiati 6 crengute cimbru 1 lingura faina 1 lingura ulei sare si piper dupa gust hartie de copt   Mod de preparare: Incalzeste…

Read more »

Salata cu spanac, rucola si branza de capra

14 March 2012
Salata cu spanac, rucola si branza de capraO reteta de salata cu spanac, rucola si branza de capra din: nuca, unt, zahar, mustar, usturoi, fulgi de ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, spanac, rucola, branza de capra, ardei rosu, sare si piper. Ingrediente: 100 grame nuci 10 grame unt topit 10 grame zahar 20 grame mustar 1 catel de usturoi fulgi…

Read more »

Cocktail Black Forrest Spring

14 March 2012
Cocktail Black Forrest SpringO reteta simpla de Cocktail Black Forrest Spring din: rachiu de zmeura, lichior de zmeura si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl lichior de zmeura sampanie sau champagne   Mod de preparare: Turnam rachiul si lichiorul de zmeura intr-o cupa de sampanie si completam cu sampanie sau champagne.

Read more »

Clatite cu branza si ceapa rosie

14 March 2012
Clatite cu branza si ceapa rosieO reteta de clatite cu branza si ceapa rosie din: faina, oua, lapte, ulei, sare, ceapa rosie, mozzarella, marar, miere, vin rosu, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: aluatul de clatite: 250 g faina 4 oua 400 ml lapte 2 linguri ulei un praf de sare umplutura: 3 cepe rosii 200…

Read more »

Pappardelle cu sos de vinete

14 March 2012
Pappardelle cu sos de vineteO reteta de pappardelle cu sos de vinte din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa, ardei rosu, vinete, zeama de lamaie, sos de soia, bulion de legume, piure de rosii, sare, pappardelle, coriandru si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline sau de arahide 1-2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari…

Read more »

Cartofi noi cu pătrunjel si sos de ton

14 March 2012
Cartofi noi cu pătrunjel si sos de tonO reteta de cartofi noi cu patrunjel si sos de ton din: cartofi, ton, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, sos de maioneza, sare, piper, capere, patrunjel, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi noi 3 conserve de ton (150 g fiecare) 3-4 linguri de suc de lămâie 2 linguriţe coajă rasă…

Read more »

Legume in aluat

14 March 2012
Legume in aluatO reteta de legume in aluat din: telina, pastarnac, morcovi, conopida, ceapa, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, mustar, ulei de masline, zeama de lamaie si marar verde. Ingrediente: 1 telina 1 pastarnac 3 morcovi 1 conopida 1 ceapa 150 g faina 25 g drojdie 1 ou 1/2 pahar apa 100 ml ulei…

Read more »

Mini pizza cu boabe de struguri

14 March 2012
Mini pizza cu boabe de struguriO reteta de mini pizza cu boabe de struguri din: struguri, rosii uscate, ricotta, sare, piper, aluat, branza de capra si ruccola. Ingrediente: 200 g struguri 40 g rosii uscate 120 g ricotta sare piper 1/2 portie aluat de branza de vaci si ulei 75 g branza de capra 50 g ruccola   Mod de…

Read more »

Sarmale cu hrisca si nuci

14 March 2012
Sarmale cu hrisca si nuciO reteta de sarmale cu hrisca si nuci din: frunze de varza murata, hrisca, ceapa, morcov, unt, ulei, marar verde, sare, piper si samantana. Ingrediente: 8 frunze de varza murata 15 nuci 100 g hrisca inmuiata 12 ore in zeama de varza acra sau bors 1 ceapa 1 morcov 2 linguri unt 1 lingura ulei…

Read more »

Supa de rosii cu nuci sau migdale

14 March 2012
Supa de rosii cu nuci sau migdaleO reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros sare piper   Mod de preparare:

Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar

14 March 2012
Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza CheddarO reteta de placinta taraneasca cu carne de vita si branza Cheddar din: carne de vita, ulei de floarea, bacon, salote, telina, faina, concentrat de vita, cimbru, dafin, morcovi, cartofi, unt, branza Cheddar, lapte si praf de mustar. Ingrediente: 1 kg carne de vita, taiata in bucati mari 2-4 linguri ulei de floarea soarelui 200…

Read more »

Prăjitură cu mere la tavă

14 March 2012
Prăjitură cu mere la tavăO reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de nuca. Ingrediente: aluat:  500 g făină 1 cub drojdie (42 g) 250 ml lapte 2 linguri zahăr 2 gălbenu­şuri 3-4 linguri ulei topping:  1 l lapte 100 g zahăr 1 praf…

Read more »

Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)

14 March 2012
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa crema de ciuperci   Pofta buna!

Read more »

Calzone cu spanac si ciuperci

14 March 2012
Calzone cu spanac si ciuperciO reteta de calzone cu spanc si ciuperci din: spanac, ciuperci, usturoi, sare, piper, sos sugo, cimbru, mozzarella si aluat dospit. Ingrediente: 200 g spanac 400 g ciuperci 3 catei de usturoi 2 linguri unt sare piper 1 portie sos sugo 1 lingurita cimbru uscat 125 mozzarella 1/4 portie aluat dospit   Mod de preparare:…

Read more »

Strudel cu mere

14 March 2012
Strudel cu mereO reteta de strudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus, gris si scortisoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1 galbenus 2 linguri ulei umplutura: 1,5 kg mere 3 linguri suc de lamaie 2 pliculete zahar vanilinat 75 g…

Read more »

Tortilla picantă cu conopida si broccoli

14 March 2012
Tortilla picantă cu conopida si broccoliO reteta de tortilla picanta cu conopida si broccoli din: cartofi, sare, conopida, broccoli, sunca afumata, arahide, smantana, lapte, oua, branza, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi sare 400 g conopidă 400 g broccoli 100 g şuncă afumată 50 g arahide 200 ml smântână 400 ml lapte 6 ouă 150 g brânză rasă piper…

Read more »

Prajitura cu mere, miere si nuci

14 March 2012
Prajitura cu mere, miere si nuciO reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie, miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita coaja de lamaie 50 g…

Read more »

Sos Sugo

14 March 2012
Sos SugoO reteta de sos sugo din: ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, rosii, sare, piper si ierburi italienesti. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 1 conserva (425 ml) rosii sare piper ierburi italienesti uscate   Mod de preparare: Se toaca usturoiul si ceapa; se prajesc in…

Read more »

Broccoli la tigaie cu nucă de cocos

14 March 2012
Broccoli la tigaie cu nucă de cocosO reteta de broccoli la tigaie cu nuca de cocos din: ulei vegetal, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, broccoli, miez de nuca de cocos si zeama de lamaie verde. Ingrediente: 6 linguri ulei vegetal 3-1/2 lingurite seminte de mustar 3 linguri frunze de curry proaspete sau uscate 1 varf de cutit…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi

14 March 2012
Reteta zilei: Fursecuri cu morcoviO reteta de fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi, zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3 morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt nesarat 230 g crema de…

Read more »

Lasagna cu varză si bacon

14 March 2012
Lasagna cu varză si baconO reteta de lasagna cu varza si bacon din: chifla, varza de china, sare, ceapa, usturoi, crengute de cimbru, amestec de carne tocata, ou, piper si bacon. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 1 kg varză de China sare 1 ceapă de mărime medie 1 căţel de usturoi 4 crenguţe de cimbru 500 g…

Read more »

Cocktail Kiwi Kir Royal

14 March 2012
Cocktail Kiwi Kir RoyalO reteta simpla de Cocktail kiwi Kir Royal din: lichior de kiwi, vin spumant si kiwi. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi vin spumant sec sau champagne o felie de kiwi   Mod de preparare: Turnam lichiorul  de kiwi in cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec sau champagne. Adaugam o felie de…

Read more »

Paste catalane in supa de rosii

14 March 2012
Paste catalane in supa de rosiiO reteta de paste catalane in supa de rosii din: rosii, usturoi, ceapa, coaja de portocala, frunze de dafin, cimbru, sofran, bulion de legume, zahar tos, ulei de masline, fidea, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 500 g rosii, tocate 1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati de coaja 150 g ceapa, tocata o…

Read more »

Sufleu cu file de porc şi conopidă

14 March 2012
Sufleu cu file de porc şi conopidăO reteta de sufleu cu file de porc si conopida din: paste cu ou, sare, file de porc, conopida, amestec condimente, smantana, rosii cherry si branza. Ingrediente: 250 g paste mici cu ou sare 200 g file de porc 250 g conopidă 1 plic amestec condimente 200 ml smântâ­nă 100 g roşii cherry 50 g…

Read more »

Supa de andive cu iaurt

14 March 2012
Supa de andive cu iaurtO reteta de supa de andive cu iaurt din: suc de morcovi, iaurt, andive, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 ml suc de morcovi 300 ml iaurt natual sau chefir 2 andive mai mari 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron sucul proaspăt stors de…

Read more »

Salata de varza acra cu ciuperci

14 March 2012
Salata de varza acra cu ciuperciO reteta de salata de varza acra cu ciuperci din: varza acra, ciuperci, usturoi, marar, ulei de masline, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varza acra 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 1 catel de usturoi 1 legatura marar 3 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie sare piper   Mod de…

Read more »

Cafea cu ciocolata si menta

14 March 2012
Cafea cu ciocolata si mentaO reteta de cafea cu ciocolata si menta din: sirop de ciocolata sirop de menta, cafea, frisca si ciocolata. Ingrediente: 1 lingura sirop de ciocolata 2 linguri sirop de menta 1/2 cana cafea proaspat facuta frisca ciocolata rasa   Mod de preparare: Pune intr-o cratita siropul de ciocolata, cel de menta si cafeaua fierbinte, proaspat…

Read more »

Opt retete pentru post

14 March 2012
Opt retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Opt retete pentru post: Retete de post: Supa de linte rosie O reteta delicioasa de supa de linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de dafin, patrunjel verde, ulei de masline, boabe de coriandru, sare, piper. Retete de post: Cartofi cu sos acrişor O…

Read more »

Sardine cu legume

14 March 2012
Sardine cu legumeO reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina, mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 file de sardine 2 morcovi 1 telina mica 150 g mazare 200 g fasole verde 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare…

Read more »

Tagliatelle cu legume

14 March 2012
Tagliatelle cu legumeO reteta de Tagliatelle cu legume din: sparanghel, fasole verde, praz, dovlecei, sare, piper, tagliatelle cu ou, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon si patrunjel. Ingrediente: 250 g sparanghel subtire 150 g fasole verde 200 g dovlecei mici 150 g praz tanar Sare si piper negru 500 g tagliatelle cu ou sau alte paste…

Read more »

Sos vinegreta de portocale rosii

14 March 2012
Sos vinegreta de portocale rosiiO reteta de Sos vinegreta de portocale rosii din: suc de portocale rosii, ceapa, miere, ulei de masline, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1/3 cana suc de portocale rosii 1 lingura ceapa salota maruntita 2 linguri miere 1 lingura ulei de masline 1 lingurita mustar de Dijon 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper…

Read more »

Supă Cock-a-Leekie

13 March 2012
Supă Cock-a-LeekieSpre deosebire de alte feluri de mâncare scoţiene, care poartă denumiri complicate, precum rumbledethumps (piure de cartofi cu varză) sau clootie (budincă in baie de aburi), numele acestei supe (numită si cocky-leeky) nu lasă nici o urmă de îndoială în privinţa ingredientelor ei. Este o supă simplă, care se face numai cu carne de pasăre…

Read more »

Sufleu cu spanac si somon

13 March 2012
Sufleu cu spanac si somonO reteta de sufleu cu spanac si somon din: cartofi, sare, file de somon, suc de lamaie, piper, ceapa, usturoi, unt, spanac, smantana, legume si mustar boabe. Ingrediente: 800 g cartofi sare 600 g file de somon 1 linguriţă suc de lămâ­ie piper 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 400 g…

Read more »

Clatite cu spanac si ricotta

13 March 2012
Clatite cu spanac si ricottaO reteta de clatite cu spanac si ricotta din: ricotta, spanac, clatite, sos de tomate si mozzarella. Ingrediente: 400 grame ricotta 250 grame spanac fiert 10 clatite 310 grame sos de tomate 250 grame mozzarella   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca ricotta cu spanacul. Asezoneaza cu sare si…

Read more »

Frigarui cu branza picanta

13 March 2012
Frigarui cu branza picantaO reteta de frigarui cu branza picanta din: branza paneer, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam amasala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt si lamai. Ingrediente: 600 g branza paneer zeama de la 2 lamai 2 lingurite cu chimion macinat, plus extra pentru presarat 75 g faina de naut 1…

Read more »

Sufleu cu legume şi carne tocată

13 March 2012
Sufleu cu legume şi carne tocatăO reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi, morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar, piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 500 g cartofi 400 g morcovi sare 1 ceapa 400 g amestec de carne tocata 1…

Read more »

Crap cu ciuperci la cuptor

13 March 2012
Crap cu ciuperci la cuptorO reteta de crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ciuperci, ardei capia, rosii in bulion, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1 kg 400 g ciuperci proaspete, mai mici 1 ardei capia rosu 400 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Pasta e fagioli

13 March 2012
Pasta e fagioliO reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina, usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan. Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta. Ingrediente: 2 linguri…

Read more »

Tata cu orez si portocale

13 March 2012
Tata cu orez si portocaleO reteta de tarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt, portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare. Ingrediente: 150 g orez 700 ml lapte 275 g zahar 2 oua 200 g unt 5 portocale 1 lingurita zahar vanilat 2 cuisoare sare   Mod de preparare: Spălaţi portocalele, ştergeţi-le şi radeti coaja portocalie,…

Read more »

Orez in dovleac

13 March 2012
Orez in dovleacO reteta de orez in dovleac din: sofran, ceapa, unt, usturoi, ghimbir, praf de ardei iute, cardamom, nucsoara, scortisoara, cuisoare, frunze de dafin, coaja de nucsoara, garam masala, ardei iute, zeama de lamaie verde, dovleac, iaurt, orez basmati si frunze de menta. Ingrediente: 1 varf mare de cutit de sofran 500 g ceapa, taiata felii…

Read more »

Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert

13 March 2012
Sufleu de paste cu şuncă si branza CamembertO reteta de Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert din: penne, sare, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, sunca, ulei, piper, boia de ardei, patrunjel, banza camembert, oua, smantana si lapte. Ingrediente: 350 g penne sare 2 cepe verzi 1 dovlecel 1 ardei gras mic 200 g sunca fiarta 2 linguri ulei piper boia de…

Read more »

Cocktail Number One

13 March 2012
Cocktail Number OneO reteta simpla de Cocktail Number One din: vermut rosu, brandy, sampanie si carambola. Ingrediente: 3 cl vermut rosu 1 cl brandy sampanie carambola   Mod de preparare: Turnam vermutul si brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie rece. Decoram cu carmbola.

Read more »

Papanasi umpluti cu stafide

13 March 2012
Papanasi umpluti cu stafideO reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100 g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa d

Pizza turcească cu carne tocată

13 March 2012
Pizza turcească cu carne tocatăO reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen, aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de ardei 1 ou sare piper…

Read more »

Prăjitură marmorată cu struguri

13 March 2012
Prăjitură marmorată cu struguriO reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1…

Read more »

Paste cu broccoli şi salvie

13 March 2012
Paste cu broccoli şi salvieO reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt…

Read more »

Fursecuri umplute cu gem de caise

13 March 2012
Fursecuri umplute cu gem de caiseO reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de caise 4 linguri…

Read more »

Curcan cu prune

13 March 2012
Curcan cu pruneO reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza

13 March 2012
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branzaO reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit   Mod de preparare: Intr-o oala cu apa…

Read more »

Curry de pui, cocos şi tamarind

13 March 2012
Curry de pui, cocos şi tamarindO reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29 pulpe de pui dezosate, fara piele zeama…

Read more »

Cocktail de ou

13 March 2012
Cocktail de ouO reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4 lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa   Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare. Totul se bate pana…

Read more »

Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi

13 March 2012
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcoviO reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din: cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de curcan (a 180 g) 120…

Read more »

Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)

13 March 2012
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara prajitura cu capsuni

Read more »

Lasagna cu vinete

13 March 2012
Lasagna cu vineteO reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota, frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina, nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte gustoasă, care se poate pregăti…

Read more »

Supa de cocos cu coriandru

13 March 2012
Supa de cocos cu coriandruLa orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est. Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos cu…

Read more »

Terina cu mere

13 March 2012
Terina cu mereO reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare. Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt 200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare   Mod de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi se­minţele şi tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi…

Read more »

Budinca de cartofi si peste

13 March 2012
Budinca de cartofi si pesteO reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau, smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de batog 425 ml zeama de peste…

Read more »

File de pui în otet balsamic

13 March 2012
File de pui în otet balsamicO reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1 lingură zahăr 5 linguri oţet bal­samic 250 ml supă 150 g smântână 400 g roşii…

Read more »

Placinta cu crema de lamaie

13 March 2012
Placinta cu crema de lamaieO reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei, faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt   Mod de preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi…

Read more »

Reteta de Ras El Hanout

13 March 2012
Reteta de Ras El HanoutSe macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte 1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4 linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru, piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine închis.

Read more »

Shake de capsuni cu frisca

13 March 2012
Shake de capsuni cu friscaO reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de vanilie, moale frisca   Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte, pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se mixează…

Read more »

Tagliatelle carbonara

13 March 2012
Tagliatelle carbonaraO reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec, tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2 linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru 50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2 oua…

Read more »

Red Royal Cocktail

13 March 2012
Red Royal CocktailO reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Şapte retete pentru post

13 March 2012
Şapte retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci…

Read more »

Curcan cu legume la tigaie

12 March 2012
Curcan cu legume la tigaieO reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…

Read more »

Inimi crocante cu frisca si capsuni

12 March 2012
Inimi crocante cu frisca si capsuniO reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…

Read more »

Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

12 March 2012
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofiO reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui, crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250 ml supa   Mod…

Read more »

Prăjitură cu prune si brânză

12 March 2012
Prăjitură cu prune si brânzăO reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g…

Read more »

Varza calita cu afumatura

12 March 2012
Varza calita cu afumaturaO reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata, carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml ulei 1 foaie de dafin 1…

Read more »

Sandwich cu salata de pui si marar

12 March 2012
Sandwich cu salata de pui si mararO reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure, parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar pudra de usturoi 100 grame piept…

Read more »

Plăcintă cu vită şi bere

12 March 2012
Plăcintă cu vită şi bereO reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina, pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac, faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio, tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata in bucati mari 1…

Read more »

Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla

12 March 2012
Cocktail cu sirop de mandarina si tequillaO reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)

12 March 2012
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios. Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!

Read more »

Pui umplut în stil marocan

12 March 2012
Pui umplut în stil marocanO reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică de pătrunjel, tocată 4 piepţi…

Read more »

Papricaş de pui

12 March 2012
Papricaş de puiO reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1 legatura…

Read more »

Gustare cu brânză

12 March 2012
Gustare cu brânzăO reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou, pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile verzi si cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri de faina 100 ml de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g de…

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: