RSS

Retete de top #22

28 Ian

Retete de top:

Pizza turcească cu carne tocată

13 March 2012
Pizza turcească cu carne tocatăO reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen, aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de ardei 1 ou sare piper…

Read more »

Prăjitură marmorată cu struguri

13 March 2012
Prăjitură marmorată cu struguriO reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1…

Read more »

Paste cu broccoli şi salvie

13 March 2012
Paste cu broccoli şi salvieO reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt…

Read more »

Fursecuri umplute cu gem de caise

13 March 2012
Fursecuri umplute cu gem de caiseO reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de caise 4 linguri…

Read more »

Curcan cu prune

13 March 2012
Curcan cu pruneO reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza

13 March 2012
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branzaO reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit   Mod de preparare: Intr-o oala cu apa…

Read more »

Curry de pui, cocos şi tamarind

13 March 2012
Curry de pui, cocos şi tamarindO reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29 pulpe de pui dezosate, fara piele zeama…

Read more »

Cocktail de ou

13 March 2012
Cocktail de ouO reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4 lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa   Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare. Totul se bate pana…

Read more »

Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi

13 March 2012
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcoviO reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din: cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de curcan (a 180 g) 120…

Read more »

Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)

13 March 2012
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara prajitura cu capsuni

Read more »

Lasagna cu vinete

13 March 2012
Lasagna cu vineteO reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota, frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina, nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte gustoasă, care se poate pregăti…

Read more »

Supa de cocos cu coriandru

13 March 2012
Supa de cocos cu coriandruLa orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est. Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos cu…

Read more »

Terina cu mere

13 March 2012
Terina cu mereO reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare. Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt 200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare   Mod de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi se­minţele şi tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi…

Read more »

Budinca de cartofi si peste

13 March 2012
Budinca de cartofi si pesteO reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau, smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de batog 425 ml zeama de peste…

Read more »

File de pui în otet balsamic

13 March 2012
File de pui în otet balsamicO reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1 lingură zahăr 5 linguri oţet bal­samic 250 ml supă 150 g smântână 400 g roşii…

Read more »

Placinta cu crema de lamaie

13 March 2012
Placinta cu crema de lamaieO reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei, faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt   Mod de preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi…

Read more »

Reteta de Ras El Hanout

13 March 2012
Reteta de Ras El HanoutSe macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte 1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4 linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru, piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine închis.

Read more »

Shake de capsuni cu frisca

13 March 2012
Shake de capsuni cu friscaO reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de vanilie, moale frisca   Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte, pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se mixează…

Read more »

Tagliatelle carbonara

13 March 2012
Tagliatelle carbonaraO reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec, tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2 linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru 50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2 oua…

Read more »

Red Royal Cocktail

13 March 2012
Red Royal CocktailO reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Şapte retete pentru post

13 March 2012
Şapte retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci…

Read more »

Curcan cu legume la tigaie

12 March 2012
Curcan cu legume la tigaieO reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…

Read more »

Inimi crocante cu frisca si capsuni

12 March 2012
Inimi crocante cu frisca si capsuniO reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…

Read more »

Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

12 March 2012
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofiO reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui, crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250 ml supa   Mod…

Read more »

Prăjitură cu prune si brânză

12 March 2012
Prăjitură cu prune si brânzăO reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g…

Read more »

Varza calita cu afumatura

12 March 2012
Varza calita cu afumaturaO reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata, carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml ulei 1 foaie de dafin 1…

Read more »

Sandwich cu salata de pui si marar

12 March 2012
Sandwich cu salata de pui si mararO reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure, parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar pudra de usturoi 100 grame piept…

Read more »

Plăcintă cu vită şi bere

12 March 2012
Plăcintă cu vită şi bereO reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina, pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac, faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio, tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata in bucati mari 1…

Read more »

Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla

12 March 2012
Cocktail cu sirop de mandarina si tequillaO reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)

12 March 2012
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios. Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!

Read more »

Pui umplut în stil marocan

12 March 2012
Pui umplut în stil marocanO reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică de pătrunjel, tocată 4 piepţi…

Read more »

Papricaş de pui

12 March 2012
Papricaş de puiO reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1 legatura…

Read more »

Gustare cu brânză

12 March 2012
Gustare cu brânzăO reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou, pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile verzi si cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri de faina 100 ml de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g de…

Plăcintă cu prune si cu nuci

12 March 2012
Plăcintă cu prune si cu nuciO reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1/2 cub drojdie 125 ml lapte 30 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 praf de sare 70 g unt…

Read more »

Tăiţei picanţi cu miel crocant

12 March 2012
Tăiţei picanţi cu miel crocantO reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Tăiţei fini aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile de friptură de miel fraged. Ingrediente: 1/2 lingura ulei de…

Read more »

Prajitura cu glazura de martipan

12 March 2012
Prajitura cu glazura de martipanO reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie, galbenus si frisca. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachet drojdie uscata 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 200 ml lapte 60 g unt sare topping: 1,2 kg prune 50 g zahar…

Read more »

Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican

12 March 2012
Lipii umplute cu carne de porc în stil mexicanO reteta de lipii umplute cu carne de porc in stil mexican din: ardei, porumb, friptura de porc, ulei de floarea soarelui, chimion, tortillas, avocado, ardei iute, frunze de coriandru si lime. Ingrediente: 2 ardei, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii (noi am folosit unul verde şi unul galben) 100g de porumb congelat sau din…

Read more »

Gulas de vita

12 March 2012
Gulas de vitaO reteta de gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept sau pulpa de vita 4 cepe 4-5 ardei grasi 70 ml ulei 2 linguri seminte…

Read more »

Mucenici copţi

12 March 2012
Mucenici copţiO reteta de mucenici copti din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, oua, sare, rom si nuci. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 g zahar 200 g unt 500 ml lapte 4 oua sare sirop: 200 g zahar 300 ml apa 1 lingura rom ornare: 200 g nuci macinate 100 g zahar   Mod…

Read more »

Cocktail cu rom alb

12 March 2012
Cocktail cu rom albO reteta simpla de cocktail cu rom alb din: rom alb, lichio de portocale, suc de visine, vin spumant sec, portocala si cirese. Ingrediente: 1 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 2 cl suc de visine vin spumant sec jumatate de felie de portocala cirese   Mod de preparare: Turnam romul, lichiorul si…

Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi

11 March 2012
Reteta zilei: Carne de porc cu cartofiO reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare, ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana, marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc, ceapa si usturoi 1kg carne de porc…

Read more »

Snitel vanatoresc

11 March 2012
Snitel vanatorescO reteta de snitel vanatoresc din: ceapa, bacon, ciuperci, unt cu verdeata, sare, piper, supa, smantana, amidon, snitele de porc, ulei si condimente. Ingrediente: 1 ceapa 50 g bacon 500 g ciuperci Champignons 1 lingura unt cu verdeata sare piper 150 ml supa 150 ml smantana fermentata 1 lingura amidon 4 snitele de porc (a…

Read more »

Creveţi iuţi cu unt

11 March 2012
Creveţi iuţi cu untO reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela. Ingrediente: 25 g de unt 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati fin 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin 1/2 lingurita boia dulce 12-20 creveti mari…

Read more »

Cocktail Carribean Star

11 March 2012
Cocktail Carribean StarO reteta simpla de Cocktail Carribean Star din: rachiu, zeama de limeta, sirop de maracuja, cirese, sampanie si carambola. Ingrediente: 4 cl rachiu Weindrand 4 cl zeama de limeta 2 cl sirop de maracuja 2 cirese de cocktail sampanie carambola   Mod de preparare: Se mixeaza bine in shaker rachiul, zeama de limeta si siropul…

Read more »

Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat

11 March 2012
Păhărele cu ciocolată şi caramel săratO reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si lapte. Ingrediente: 4 linguri dulceata de lapte 1/2 sare de mare, plus extra pentru servit 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele 1-2 de grisine lungi, fara aromae 2 linguri de zahar 100…

Read more »

Supă de fasole uscată (Bableveş )

11 March 2012
Supă de fasole uscată (Bableveş )O reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g fasole rosie fiarta 2 cepe 1 morcov mare 1 ardei gras rosu 1 telina mica 2 catei de usturoi 50 ml ulei 200 ml suc de rosii sare…

Read more »

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

11 March 2012
Placintele picante cu peste afumat, oua si salataO reteta de placintele picante cu peste afumat, oua si salata din: macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g macrou 300 g piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate marunt 1 lingura pasta de curry 1…

Read more »

Şniţel cu mozarella

11 March 2012
Şniţel cu mozarellaO reteta de snitel cu mozzarella din: cartofi, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, snitele de porc, ulei, rozmarin, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare piper 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 linguri ulei 1/2 lingu­riţă ace de rozmarin 4 roşii 125…

Read more »

Cum se prepara creveti cu usturoi (video)

11 March 2012
Cum se prepara creveti cu usturoi (video)O reteta video despre cum se prepara creveti cu usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 1/2 tbsp olive oil 1 pound shrimp salt to taste 6 cloves garlic, minced fine 1/4 tsp red pepper flakes 2 tbsp cold butter, cut in 4 pieces 3 tbsp lemon juice 1…

Read more »

Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

10 March 2012
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)O reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare, sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie. Ingrediente: cateva inimioare de jeleu (optional) pentru blaturi: 250 g de unt, cu ceva in plus pentru uns 200 g de ciocolata…

Read more »

Şniţel caramelizat

10 March 2012
Şniţel caramelizatO reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri, smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere. Ingrediente: 800 g cartofi făinoşi 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână fermentaţă sare piper cca 3 linguri făină 6 linguri ulei 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 felii subţiri de şuncă 1 lingură unt…

Read more »

Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac

10 March 2012
Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleacO reteta de tarta crocanta de spanac cu felii de dovleac din: oua, ricotta, frunze de spanac, ceapa verde, pesto genovese, rosii uscate, dovleac, foi de placinta si unt. Ingrediente: 3 ouă, bătute 250 g de ricotta 200 g frunze de spanac congelat, dezgheţate, stoarse de apă şi tocate 1 ceapă verde, tăiată felii subţiri…

Read more »

Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane

10 March 2012
Fondant de ciocolata cu alune de padure si castaneO reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din: ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale, smantana, unt si ulei. Ingrediente: 400 g ciocolată neagră 1 borcănel cu cremă de castane (vanilată) 50 ml rom auriu 200 g alune de pădure, cojite 100 g migdale şi alune pralinate,…

Read more »

Şniţel cu ciuperci

10 March 2012
Şniţel cu ciuperciO reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa, mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei. Ingrediente: 400 g bureţi (sau champignons) 1 ceapă mi­că (sau arpagic) 2 linguri unt 1 lingură făină 300 ml supă 1 lingură muştar sare piper 100 g smântână grasă 4 şniţele de curcan sau…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune

10 March 2012
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si aluneO reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos. Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2 cana unt nesarat 1 cana zahar…

Read more »

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

10 March 2012
Chiftele de porc cu cidru si scortisoaraO reteta de chiftele de porc cu cidru si scortisoara din: paine alba, lapte degresat, carne de porc, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, ulei de floarea soarelui, scortisoara, usturoi, ghimbir, ceapa, boia, curcuma, cidru, seminte de coriandru, piper negru boabe, smantana si coriandru. Ingrediente: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 100 ml lapte…

Read more »

Şniţel cu ouă ochiuri

10 March 2012
Şniţel cu ouă ochiuriO reteta snitel cu oua ochiuri din: cartofi, sare, ulei, piper, chimen, snitele de porc, faina, oua, pesmet si unt. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 linguri ulei piper eventual chimen măcinat 4 şniţele de porc (a 160 g) 2 linguri făi­nă 6 ouă 75 g pesmet 1 lingură unt Mod de preparare: Curăţaţi cartofii…

Read more »

Budinca din cornuri cu stafide

10 March 2012
Budinca din cornuri cu stafideO reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere, portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt. Ingrediente: 75 g stafide galbene sultanine 3 linguri coniac 4 cornuri albe mari sau 2 baghete frantuzesti 2 mere 1 portocale 50 g nuci zdrobite 3 oua 100 g zahar 300 ml lapte 150 ml smantana…

Read more »

Şniţel în sos alb

10 March 2012
Şniţel în sos albO reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt, sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei. Ingrediente: 8 şniţele de porc (a 80 g) piper circa 2 lin­guri făină 2 linguri unt sare 1 ceapă 1 ardei gras roşu 75 ml vin alb 200 ml smântână…

Read more »

Pungute cu ciocolata si fructe uscate

10 March 2012
Pungute cu ciocolata si fructe uscateO reteta de pungute cu ciocolata si fructe uscate din: foi de placinta, caise uscate, smochine, migdale, seminte de pin, fistic, ciocolata neagra, unt, zahar, ou, praf de piper negru, sare, zahar, scortisoara si smantana. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 100 g caise uscate 100 g smochine uscate 50 de migdale, fără pieliţă 25 g…

Read more »

Ton cu cartofi dulci

10 March 2012
Ton cu cartofi dulciO reteta de ton cu cartofi dulci din: cartofi, ton in suc propriu, ceapa rosie, ardei rosu, suc de lime, iuart gras si frunze de coriandru. Ingrediente: 4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare) 185 g de ton în suc propriu din conservă, scurs de apă 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 ardei iute roşu,…

Read more »

Crocant cu lapte de cocos

10 March 2012
Crocant cu lapte de cocosO reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas, scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri si nuca de cocos. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 1 ananas 1 lingură scorţişoară pudră 1 lingură zahăr pentru glasat 50 g zahăr pudră 150 ml ulei 20 g unt pentru crema englezească:…

Read more »

Supă de mazăre cu creveţi şi pesto

10 March 2012
Supă de mazăre cu creveţi şi pestoSe călesc 4 cepe verzi tocate într-o lingură ulei de măsline 2 minute, până se înmoaie. Se adaugă 1 cartof mic, curăţat şi tăiat cubuieţe, 100g de pesto şi 1 l de supă de legume fierbinte şi se aduce la punctul de fierbere. Se acoperă şi se lasă pe foc 1 o minute. Se adaugă…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)

10 March 2012
Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)O reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: ½  kg fasole rosie Sare piper Suc de rosii   Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2 ore. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga suc de rosii si se mai lasa…

Read more »

Quick breakfast

10 March 2012
Quick breakfastO reteta de Quick breakfast din: croissant cu unt, capsuni, ananas, mar verde, pepene galben, smochine, stafide, iaurt, sos de fructe de padure si menta proaspata. Ingrediente: croissant cu unt capsuni ananas mar verde pepene galben smochine stafide iaurt sos de fructe de padure menta proaspata   Mod de preparare: Taie capsunile, ananasul, marul si…

Read more »

Şniţel aromat

10 March 2012
Şniţel aromatO reteta de snitel aromat din: file de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, pesmet, oua, fauna, unt, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi file de pui (a 160 g) sare piper boia de a

Pricomigdale cu cafea si sos expresso

10 March 2012
Pricomigdale cu cafea si sos expressoO reteta de pricomigdale cu cafea si sos expresso din: pricomigdale, inghetata cu turta, espresso si miere. Ingrediente: 4 pricomigdale mari, cu cafea 4 bulgări de îngheţată cu turtă dulce sau de nuci 4 ceşti cu espresso fierbinte 4 linguriţe miere lichidă   Mod de preparare: Dizolvaţi mierea în ceştile de espresso, cu multă spumă.…

Read more »

Frigarui de porc glasate

10 March 2012
Frigarui de porc glasateO reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise, dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g cepe mici albe sau rosii, taiate in…

Read more »

Salată Cobb

10 March 2012
Salată CobbOriginile multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica americană. Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles, unul dintre restaurantele frecventate de…

Read more »

Cocktail Blue Tango

10 March 2012
Cocktail Blue TangoO reteta simpla de Cocktail Blue Tango din: curacao albastru, vin spumant si struguri. Ingrediente: 2 cl Curacao albastru vin spumant struguri   Mod de preparare: Turnam Curacao-ul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece, iar la final adaugam in bautura struguri.

Read more »

Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai

10 March 2012
Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegaiSe pun 1 cartof mare, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi 1 l de supă fierbinte într-o cratiţă. Se acoperă, se aduce totul la punctul de fierbere şi se ţine pe foc 10 minute, până ce cartoful se frăgezeşte. Se adaugă 200g de spanac congelat şi 1oo g de brânză cu mucegai sfărâmată, se acoperă şi…

Read more »

Mix de salata verde cu brie si capsuni

10 March 2012
Mix de salata verde cu brie si capsuniO reteta de mix de salata verde cu brie si capsuni din: salata verde, salata loloroso, lolobianca, capsuni, brie si dressing de lamaie. Ingrediente: salata verde salata loloroso lolobianca capsuni brise dressing de lamaie   Mod de preparare: Aseaza salata in farfurie si adauga peste ea dressingul de lamaie, capsunile taiate cuburi si branza brie.…

Read more »

Mille – Feuilles cu fructe exotice

10 March 2012
Mille – Feuilles cu fructe exoticeO reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2 kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie,…

Read more »

Snitel cu salvie şi curry

10 March 2012
Snitel cu salvie şi curryO reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca, snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie tocată 100 g…

Read more »

Retete de post: Turta de verdeturi

10 March 2012
Retete de post: Turta de verdeturiO reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa, ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru macinate sare piper   Mod de preparare: Curatati, spalati si…

Read more »

Supa de pui

10 March 2012
Supa de puiO reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de rozmarin 3 fire de…

Read more »

Crespelli cu porc si ciuperci

10 March 2012
Crespelli cu porc si ciuperciO reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz, ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate un…

Read more »

Cocktail Dizzy Lizzie

10 March 2012
Cocktail Dizzy LizzieO reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie de portocala cirese menta proaspata  …

Read more »

Cum se prepara supa de porumb si crab (video)

10 March 2012
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)O reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper, or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced celery salt and pepper to taste 1/4 teaspoon…

Read more »

Orez cu ciuperci si ceapa

10 March 2012
Orez cu ciuperci si ceapaO reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de sare.…

Read more »

Retetele saptamanii #5

10 March 2012
Retetele saptamanii #5Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc   O reteta de friptura de…

Read more »

Retete pentru weekend #6

10 March 2012
Retete pentru weekend #6Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai   O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă…

Read more »

Saşe retete pentru post

9 March 2012
Saşe retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de orez…

Read more »

Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai

9 March 2012
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă	şi brânză cu mucegaiO reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2 linguri otet…

Read more »

Tort de alune si coacăze roşii

9 March 2012
Tort de alune si coacăze roşiiO reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina 3…

Read more »

Supă cu fidea

9 March 2012
Supă cu fideaO reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper smântână…

Read more »

Tarta cu porumb si morcovi

9 March 2012
Tarta cu porumb si morcoviO reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel, legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 ouă o lingură…

Read more »

Peste cu legume si usturoi

9 March 2012
Peste cu legume si usturoiO reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi,…

Read more »

Porc cu mirodenii in aluat

9 March 2012
Porc cu mirodenii in aluatO reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…

Read more »

Cocktail Red Royal

9 March 2012
Cocktail Red RoyalO reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Salată clasică de verdeţuri

9 March 2012
Salată clasică de verdeţuriAceastă salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare, în…

Read more »

Supa crema de legume cu lapte de soia

9 March 2012
Supa crema de legume cu lapte de soiaO reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml lapte de soia sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri…

Read more »

Clatite cu praz si cartofi

9 March 2012
Clatite cu praz si cartofiO reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

9 March 2012
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil ungurescO reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin 2-3…

Read more »

Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin

9 March 2012
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pinO reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din: varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1 lingurita boia…

Read more »

Grapefruit confiat si sorbet

9 March 2012
Grapefruit confiat si sorbetO reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar   Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă…

Read more »

Tarta cu broccoli si ciuperci

9 March 2012
Tarta cu broccoli si ciuperciO reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura 2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli ciuperci…

Read more »

Orez cu fructe de mare

9 March 2012
Orez cu fructe de mareO reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1 lamaie…

Read more »

Retete de post: Pasta de urzici cu hrean

9 March 2012
Retete de post: Pasta de urzici cu hreanO reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi, gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu

Capucino cu ciocolata, cafea si whisky

9 March 2012
Capucino cu ciocolata, cafea si whiskyO reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso, ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra 6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra 100…

Read more »

Ficatei cu verdeturi in foitaj

9 March 2012
Ficatei cu verdeturi in foitajO reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua 2 linguri smantana…

Read more »

Cocktail cu sampanie si tequilla

9 March 2012
Cocktail cu sampanie si tequillaO reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Mucenici

9 March 2012
Mucenici9 martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr…

Read more »

Reteta zilei: Tort din napolitane

9 March 2012
Reteta zilei: Tort din napolitaneO reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa le …

Read more »

Aperitiv cu gulie si fasole boabe

9 March 2012
Aperitiv cu gulie si fasole boabeO reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi, sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa…

Read more »

Ciorba taraneasca cu carne de porc

9 March 2012
Ciorba taraneasca cu carne de porcO reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa, telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1 ardei…

Read more »

Tagine de miel picant cu cuscus

9 March 2012
Tagine de miel picant cu cuscusO reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli…

Read more »

Mancare de ciuperci cu carne de pui

9 March 2012
Mancare de ciuperci cu carne de puiO reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui, ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente:  400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov 500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1 linguriţă cu făină…

Read more »

Cum se prepara mere crocante (video)

9 March 2012
Cum se prepara mere crocante (video)O reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown sugar 1/4 cup white sugar For the filling:…

Read more »

Buturugi cu vanilie

9 March 2012
Buturugi cu vanilieO reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina, oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1 baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare şi batonul de…

Read more »

Rulada cu somon si peste alb

9 March 2012
Rulada cu somon si peste alb  O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel,  ulei de masline. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei graşi…

Read more »

Rizoto cu pui si legume

9 March 2012
Rizoto cu pui si legumeO retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel, morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare. Ingrediente: 1 cana orez 1 piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei grasi in trei culori 30 g unt sare   Mod de preparare: Frige pe plită puiul şi apoi…

Read more »

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

9 March 2012
Rulouri de porc cu ardei iute si raitaO reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc, ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light, castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…

Read more »

Rulada de curcan cu verdeturi

9 March 2012
Rulada de curcan cu verdeturiO reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…

Read more »

Supa de fasole cu perisoare

9 March 2012
Supa de fasole cu perisoareSe căleşte 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se adună ceapa într-o parte a tigăii, se modelează carnea din 4 cârnaţi în perişoare mici şi se aşază în locul liber, unde se ţin 5 minute, până prind o culoare aurie. Se adaugă 800g de roşii tocate din…

Read more »

Rizoto cu cascaval afumat

9 March 2012
Rizoto cu cascaval afumatO reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 pahar cu vin alb sec 1 ceapa 1/4 varza rosie 100 g cascaval afumat 1 lingura cu parmezan 20 g unt patrunjel piper ulei   Mod…

Read more »

Rulouri de pui si legume

8 March 2012
Rulouri de pui si legumeO reteta de rulouri de pui si legume din: piept de pui, morcov, telina, ardei gras, maioneza, lipii si patrunjel. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 morcov mare 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 100 g maioneza 4 lipii arabesti 2 legaturi de patrunjel   Mod de preparare: Fierbeţi…

Read more »

Retete de post: Orez cu fasole verde si caju

8 March 2012
Retete de post: Orez cu fasole verde si cajuO reteta de orez cu fasole verde si caju din: orez, ceapa, fasole verde, nuci caju, cartofi, boia, foaie de dafin, concentrat de legume, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 100 g fasole verde din conserva 50 g nuci caju 2 cartofi boia foaie de dafin 1 lingurita cu concentrat de…

Read more »

Porc cu alune si orez

8 March 2012
Porc cu alune si orezO reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos  de soia, ananas, orez, alune, apa, sare, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g făină 500 g carne de porc un morcov o ţelină mică un fenicul 110 g zahăr tos 75 ml ulei de măsline sos de…

Read more »

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

8 March 2012
Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeuraO reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome.  Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente: 3…

Read more »

Spuma inghetata cu fructul pasiunii

8 March 2012
Spuma inghetata cu fructul pasiuniiO reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina 60 g zahar 4 dropsuri   Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi…

Read more »

Pui umplut cu verdeţuri

8 March 2012
Pui umplut cu verdeţuriO reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2 oua 50 ml ulei 1…

Read more »

Tortilla cu porc şi ardei iute

8 March 2012
Tortilla cu porc şi ardei iuteO reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru, ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta. Ingrediente: 450 g file de porc sau pulpa 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, mic, verde, fara seminte, tocat…

Read more »

Retete de post: Rosii umplute cu orez

8 March 2012
Retete de post: Rosii umplute cu orezO reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 8 rosii 1 ceasca de orez bob cu bob 2 cepe 1 linguri cu parmezan 100 g unt 1 legatura de stevie patrunjel verde ulei sare   Mod de preparare: Curăţă o ceapă, pune-o la…

Read more »

Cocktail Golden Star

8 March 2012
Cocktail Golden StarO reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura amaruie sampanie o felie de carambola frunze de menta   Mod de preparare: Turnam lichiorul de portocale in cupa de sampanie impreuna cu Angostura si completam bautura…

Read more »

Ficat de porc cu urzici

8 March 2012
Ficat de porc cu urziciO reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (sau 3-4 catei) 3-4 fire de leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

8 March 2012
Prajitura cu ciocolata si crema de castaneO reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana. Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura faina pentru glasat:…

Read more »

Peste alb cu legume la bain marie

8 March 2012
Peste alb cu legume la bain marieO reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli, conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida vlastari de soia   Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa cu…

Read more »

Frigarui cu sos tzatziki

8 March 2012
Frigarui cu sos tzatzikiO reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1 castravete 600 g iaurt 2 linguri otet…

Read more »

Supă de creveţi cu paste

8 March 2012
Supă de creveţi cu pasteO reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde, ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos  de soia, ulei de masline, marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă 500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă roşie 100 g morcovi baby doi…

Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

8 March 2012
Reteta zilei: Mousse de palmierO reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper   Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa daca…

Read more »

Pui umplut cu orez

8 March 2012
Pui umplut cu orezO reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry. Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2 linguri cu

Cocktail Caribbean Royal

8 March 2012
Cocktail Caribbean RoyalO reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese. Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese   Mod de preparare:…

Read more »

Supă albă sau roşie de scoici

8 March 2012
Supă albă sau roşie de scoiciApele reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc, şi consumatorii se împart în suporteri ai variantei…

Read more »

Pâine cu mălai şi verdeaţă

8 March 2012
Pâine cu mălai şi verdeaţăO reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra, oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml iaurt 190 ml lapte…

Read more »

Legume cu salata de sfecla

8 March 2012
Legume cu salata de sfeclaO reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan sare…

Read more »

Salată de pui cu verdeţuri

8 March 2012
Salată de pui cu verdeţuriO reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui, leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1 ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde…

Read more »

Snitele de orez si linte

8 March 2012
Snitele de orez si linteO reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras, cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet ulei sare…

Read more »

Retete traditionale: Supa de legume

8 March 2012
Retete traditionale: Supa de legumePrimăvara aduce o abundenţă de supe verzi. Italia, de pildă, are minestrone verdissima, în Franţa se face potage printaniere, iar în meniurile multor restaurante occidentale se poate găsi şi o supă de sparanghel. Bucătarii libanezi profită şi ei de anotimpul verdeţurilor pentru a pregăti o supă verde. Acest fel de mâncare se prepară din legume…

Read more »

Salata de cruditati si piept de pui

8 March 2012
Salata de cruditati si piept de puiO reteta de salata de cruditati si piept de pui din: piept de pui, morcov, telina, mere, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame piept de pui fiert 1 morcov mare 1/2 telina 2 mere 4 linguri maioneza 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de pui fiert si racit, in…

Read more »

Budinca de orez cu lapte

8 March 2012
Budinca de orez cu lapteO reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2 plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara esenta de rom coaja de lamaie…

Read more »

Peşte cu portocale

8 March 2012
Peşte cu portocaleO reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a 350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte por­tocale cu…

Read more »

Chec insiropat

8 March 2012
Chec insiropatO reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează…

Read more »

Rata pe varza

8 March 2012
Rata pe varzaO reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza 1 rata 500 ml vin alb sec 1 lingura cu bulion foi de dafin coriandru ienibahar cimbru ulei sare   Mod de preparare: Curăţă raţa, pârleşte-o şi apoi taie copanele, …

Read more »

Pulpa umpluta

8 March 2012
Pulpa umplutaO reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (fara os) 2 morcovi 1 telina mica 2 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 2 legatura stevie 1 legatura coriandru 4-5 fire de cimbru 100 g…

Read more »

Supă de legume şi ghimbir

8 March 2012
Supă de legume şi ghimbirSe călesc 1 ceapă tocată şi 1 bucată de ghimbir cât degetul, dată prin râzătoare, într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă 1 kg amestec de legume congelate (morcov, nap, păstârnac, praz, gulie etc.) şi câteva fire de rozmarin. Se acoperă cu 2 l supă de legume, se aduce la…

Read more »

Cârnăciori în bacon

8 March 2012
Cârnăciori în baconO reteta de carnaciori in bacon din: bacon, mustar si carnaciori. Ingrediente: 8 felii bacon 2-3 linguri muştar clasic 4 cârnăciori   Mod de preparare: Aşezaţi feliile de bacon una lângă cealaltă pe o suprafaţă de lucru, apoi ungeţi-le cu muştar pe o parte. Aşezaţi câte un cârnăcior pe fiecare felie de bacon şi rulaţi-le.…

Read more »

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

8 March 2012
Compot de cartofi dulci cu sirop aromatO reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1 praf de anason stelat piper macinat proaspat…

Read more »

Friptură de porc în stil chinezesc

8 March 2012
Friptură de porc în stil chinezescO reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez. Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…

Read more »

Cinci retete pentru post

8 March 2012
Cinci retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cinci retete pentru post: Retete de post: Pachetele cu varza O reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci O reteta de sarmalute cu ciuperci din:…

Read more »

Rulouri cu bacon

7 March 2012
Rulouri cu baconO reteta de rulouri cu bacon din: bacon, crema de branza, maioneza, paine, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: bacon 100 grame crema de branza 10 grame maioneza 25 felii de paine taiate pe jumatate 25 felii de bacon taiate pe jumatate ceapa verde patrunjel   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca crema de branza cu…

Read more »

Pricomigdale cu zmeura

7 March 2012
Pricomigdale cu zmeuraO reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone, zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii 250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de coacaze…

Read more »

Aripioare de pui la cuptor

7 March 2012
Aripioare de pui la cuptorO reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi, pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru uscat…

Read more »

Cotlete cu papadie

7 March 2012
Cotlete cu papadieO reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie, ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 legaturi frunze de papadie 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 100 g parmezan 1 lingurita seminte de chimen sare piper   Mod…

Read more »

Rulouri cu varza

7 March 2012
Rulouri cu varzaO reteta de rulouri cu varza din: foi de varza, branza de vaci, telemea de vaca, morcovi, ceapa, unt, chimen si sare. Ingrediente: 5-6 foi de varza 300 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 5-6 morcovi 1 ceapa 1 lingura cu unt 2 lingurite cu chimen sare   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Frigăruie de pui

7 March 2012
Frigăruie de puiO reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin, ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos Teriyaki 1 lingură ulei de…

Read more »

Boluri cu crema de violete si de trandafir

7 March 2012
Boluri cu crema de violete si de trandafirO reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri sirop de violete colorant alimentar rosu cateva perle…

Read more »

Porc cu cocos si citronella

7 March 2012
Porc cu cocos si citronellaO reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente: 600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de cocos…

Read more »

Buseuri cu pui si marar

7 March 2012
Buseuri cu pui si mararO reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua, apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui în…

Read more »

Crutoane cu crevete si cu branza Cedar

7 March 2012
Crutoane cu crevete si cu branza CedarO reteta de crutoane cu crevete si cu branza Cedar din: bagheta, branza Cedar, crevete, smantana, mustar, unt si sos worcestershire. Ingrediente: o bagheta proaspata 200 g Branza Cedar 250 g crevete fierte si curatate 250 ml smantana cu grasime 30% 2 lingurite mustar 50 g unt sos Worcestershire   Mod de preparare: Se sectioneaza…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

7 March 2012
Reteta zilei: Somon cu tagliatelleO reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel pentru…

Read more »

Varza calita cu fenicul

7 March 2012
Varza calita cu feniculO reteta de varza calita cu fenicul din: varza murata, kaizer, morcov, ceapa, fenicul, supa de legume, marar si boabe de piper. Ingrediente: 2 verze murate 300 g kaizer 1 morcov 2 cepe 1/2 fenicul 100 ml supa de legume 1 legatura de marar boabe de piper   Mod de preparare: Taie ceapa marunt si…

Read more »

Stiuca in stil in englez

7 March 2012
Stiuca in stil in englezO reteta de stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4 linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat sare pentru sos: 3 galbenusuri…

Read more »

La potee

7 March 2012
La poteeDacă vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică, în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai lihniţi mancăi. Supa…

Read more »

Retete de post: Pachetele cu varza

7 March 2012
Retete de post: Pachetele cu varzaO reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente:  500 g varza murata 2 cepe ulei sare piper pentru aluat: 500 g faina 1 cana de apa 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingura cu zahar

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 28, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: