RSS

Retete de top #60

08 Feb

Retete de top:

Tarte cu anghinare şi anşoa

19 August 2011
Tarte cu anghinare şi anşoaO reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g cascaval 50 ml smantana 1 ou…

Read more »

Briose cu kaizer

19 August 2011
Briose cu kaizerO reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua, rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare. Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g măsline negre 100 g…

Read more »

Desert racoros

19 August 2011
Desert racorosO reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente: 400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…

Read more »

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

19 August 2011
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaieO reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei, ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2 linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…

Read more »

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

19 August 2011
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperciO reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…

Read more »

Cotlete de miel in crusta de verdeata

19 August 2011
Cotlete de miel in crusta de verdeataSe taie cuburi  2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă…

Read more »

Clatite din dovlecei cu branza

19 August 2011
Clatite din dovlecei cu branzaO reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca, branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături ceapă verde…

Read more »

Blue Moon Cocktail

19 August 2011
Blue Moon CocktailO reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam…

Read more »

Focaccia cu ceapă şi măsline

19 August 2011
Focaccia cu ceapă şi măslineO reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si oregano. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 3 cepe medii 3 linguri măsline negre fară sâmburi 4…

Read more »

Piept de pui la grătar

19 August 2011
Piept de pui la grătarO reteta simpla de piept de pui la gratar din: piept de pui, rosii cherry, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g de piept de pui 100 g de roşii cherry 2 morcovi 1 lămâie 1 lingură de  ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se marinează pieptul de…

Read more »

Dovlecei verzi umpluti

19 August 2011
Dovlecei verzi umplutiO reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi 4 linguri ulei 300 g carne de porc 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1 lingură oregano…

Read more »

Fripturică de pui

19 August 2011
Fripturică de puiO reteta de fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: un pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţat 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3  piersici spălate şi curăţate de sâmburi…

Read more »

Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi

19 August 2011
Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţiO reteta de pizza din paine cu ceapa, mozzarella si carnati din: paine, rosii, mozzarella, carnati, lapte, cepe, ou, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g pâine veche 300 g roşii decojite 200 g mozzarella 200 g cârnaţi 100 ml lapte 2 cepe 1 ou 5 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră

19 August 2011
Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagrăO reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din: cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2 linguri zahăr 400 ml frişcă   Mod de preparare: Se…

Read more »

Fileuri de pui cu sos de ciocolată

19 August 2011
Fileuri de pui cu sos de ciocolatăO reteta de fileuri de pui cu sos de ciocolata din: piept de pui, fasole verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt, zahar si cacao. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1 kg de fasole verde 2  linguri cu zahăr brun 1 lingură cu ghimbir măcinat ulei frunze proaspete de…

Read more »

Cum alegi vinul

19 August 2011
Cum alegi vinulAlegând corect vinul, aromele lui vor intensifica gustul mâncării – altfel, asocierea îl va diminua. De obicei, la carnea roşie se aleg vinurile roşii, iar la cea albă, vinurile albe. Vinurile seci şi demiseci se consumă la felurile principale, iar cele dulci, la desert. Tot regula spune că, atunci când avem un fel principal cu…

Read more »

Salată de grapefruit cu fasole

19 August 2011
Salată de grapefruit cu fasoleO reteta de salata de grapefruit cu fasole din: ciuperci, fasole alba, branza de capra, salata verde, ulei de masline, lamaie, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: 200 g de ciuperci 200 g de fasole albă fiartă 200 g de brânză de capră 1 salată verde 2 linguri de ulei măsline 1 lămâie 1 grapefruit sare…

Read more »

Frigarui cu caramel

19 August 2011
Frigarui cu caramelO reteta de frigarui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de soia, apa, zeama de lamaie, usturoi, otet balsamic si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă de zahăr brun 1 lingură cu sos de soia 1  lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2  căţei cu…

Read more »

Thai-Curry verde cu garnitură de orez

19 August 2011
Thai-Curry verde cu garnitură de orezO reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry, lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa, baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru. Ingrediente: 1 vânătă 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă tocată 1…

Read more »

Rulouri de cartofi în sos de ciuperci

19 August 2011
Rulouri de cartofi în sos de ciuperciO reteta de rulouri de cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin alb sau sampanie, busuioc, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi mari 1  ceapă 200 g ciuperci 2  linguri cu făină 3  linguri cu unt 2 linguri cu smântână 250…

Read more »

Salată mare de fasole cu costiţă şi ou

19 August 2011
Salată mare de fasole cu costiţă şi ouO reteta delicioasa de salata mare de fasole cu costita si ou din: cartofi, oua, fasile verde, kaizer afumat, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, capere, fileuri de ansoa si crutoane Ingrediente: 750 g de cartofi pentru fiert 3 ouă 200 g de fasole verde, curăţată 6…

Read more »

Reteta zilei: Tocanita mexicana

19 August 2011
Reteta zilei: Tocanita mexicanaO reteta simpal de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline, chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g fasole fideluţă 2 linguri cu mazăre…

Read more »

Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla

19 August 2011
Crispy tofu cu chutney de mango si rucollaO reteta delicioasa de Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla din: tofu, ketchup, sos de soia, boia, curry, sare de mare, zahar brun, faina, fulgi de porumb si oua. Ingrediente: 360 g tofu marinată: 80 g ketchup 20 g muştar Dijon 20 g sos de soia 1 praf de boia 1/2 linguriţă curry…

Read more »

Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume

19 August 2011
Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legumeO reteta de rulada de pui cu spanac si legume din: piept de pui, broccoli, morcov, spanac, ardei gras rosu, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g broccoli 300 g morcov 100 g spanac 1 ardei gras roşu 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: Dezosează pieptul de…

Read more »

Limonada de busuioc si menta

19 August 2011
Limonada de busuioc si mentaO reteta simpla de limonada de busuioc si menta din: lamai, portocala, frunze de busuioc, frunze de menta, miere si apa plata. Ingrediente: 2 lamai o portocala o lingura de frunze de busuioc o lingura de frunze de menta miere dupa gust 1 litru de apa plata   Mod de preparare: Se stoarce zeama de…

Read more »

Salata thailandeza de pui si taitei

19 August 2011
Salata thailandeza de pui si taiteiO reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui, taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa verde si sos iute. Ingrediente: 600 grame piept de pui fara os 100 grame taitei asiatici o lingurita ulei vegetal doi morcovi un castravete o legatura de busuioc alune, menta, ceapa verde sare…

Read more »

Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat

19 August 2011
Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumatO reteta de rulouri de spanac cu branza si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza, somon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 5 oua 100 g de crema de branza sau de ricotta 200 g somon afumat sare piper   Mod de preparare: Spanacul se decongelează la temperatura camerei, se…

Read more »

Tartar de somon

19 August 2011
Tartar de somonO reteta de tartar de somon din: somon, somon afumat, smantana dulce, ceapa rosie, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g de somon proaspăt 200 g de somon afumat 100 ml de smântână dulce 1 ceapă roşie 1 legătură de mărar 1 lămâie 2 linguri de ulei de măsline sare piper…

Read more »

Sosul Pesto

19 August 2011
Sosul PestoO reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana si raspandite la nivel mondial. Ingrediente: 100 g parmezan sau de branza de peccorino 20 g seminte de pin 20…

Read more »

Rulada cu verdeturi

19 August 2011
Rulada cu verdeturiO reteta delicioasa de rulada cu verdeturi din: piept de pui, sunca de praga, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 100 g şuncă de Praga 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 2 ouă 50 g caşcaval ulei sare   Mod de preparare: Prepară o omletă cu…

Read more »

Reteta zilei: Pulpe lemongrass

18 August 2011
Reteta zilei: Pulpe lemongrassO reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper negru boabe 500 g ciuperci…

Read more »

Pui cu fasole verde în sos de migdale

18 August 2011
Pui cu fasole verde în sos de migdaleO reteta delicioasa de pui cu fasole verde in sos de migdale din: fasole verde, sare, fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, migdale, ulei, amestec de condimente, piper, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 ceapă 1 căţel…

Read more »

Buzunare cu brânză si roşii

18 August 2011
Buzunare cu brânză si roşiiO reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe, branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 300 ml de lapte degresat 25 g de unt 500 g de amestec pentru pâine 1 pacheţel de drojdie uscată un pic de ulei 2 linguri…

Pui cu umplutura crocanta

18 August 2011
Pui cu umplutura crocantaO reteta de pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet, smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles, zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare. Ingrediente: 1  pui întreg 3  linguri cu orez 2  cepe 4  linguri cu pesmet 6 smochine 100 organe de pui (combinate sau un…

Read more »

Bucăţi de pui satay

18 August 2011
Bucăţi de pui satayO reteta delicioasa de bucati de pui satay din: cioconele de pui si pulpe, coaja si suc de lime, lemongrass, ghimbir, unt de arahide, curcuma, chimin, lapte de cocos, coriandru, ulei si sos dulce de cilii. Ingrediente: 6 ciocănele de pui şi 6 pulpe, fără piele coaja rasă şi sucul de la 1 lime 2…

Read more »

Fasole asortată cu bacon şi crutoane

18 August 2011
Fasole asortată cu bacon şi crutoaneO reteta delicioasa de fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g fasole fideluţă verde sare 500 g faso­le fideluţă galbenă 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat 2 căţei de usturoi 4 felii pâine veche de-o zi 4…

Read more »

Cocktail Punci Aztec

18 August 2011
Cocktail Punci AztecO reteta de Cocktail Punci Aztec din: crema de cacao, votca, suc de ananas, suc de portocale si ananas. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 4 cl suc de ananas suc de portocale o felie de ananas   Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar pentru bauturi lungi…

Read more »

Reteta zilei: Pui impachetat

18 August 2011
Reteta zilei: Pui impachetatO reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta, ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpele de pui, şterge-le…

Read more »

Salată de fasole verde cu cartofi noi

18 August 2011
Salată de fasole verde cu cartofi noiO reteta de salata de fasole verde cu cartofi noi din: cartofi, sare, fasole verde, portocala, ceapa verde, ulei de masline, otet, cimbru, piper si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 200 g fasole verde 2 cepe verzi 1 portocală 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 1 lingură cimbru…

Read more »

Supa Minestrone cu fasole si paste scoici

18 August 2011
Supa Minestrone cu fasole si paste scoiciO reteta de Supa Minestrone cu fasole si paste scoici din: morcov, conopida, telina verde, fenicul, praz, ulei de masline, sare, piper, bulion, sare, piper, supa de legume, fasole verde, paste scoici, rosii, boabe de fasole si pesto. Ingrediente: 1 morcov 200 g conopidă 2 fire ţelină verde 1/2 bulb de fenicul 80 g praz…

Read more »

Pulpe umplute

18 August 2011
Pulpe umpluteO reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei, ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar brun, vin rosu sec si sos de soia. Ingrediente: 4 pulpe 250 g ficăţei 50 g ciuperci 5 păstăi de mazăre 1 morcov mic 1 lingură cu unt 1 ou 10 castane piper…

Read more »

Chiftelute cu fasole verde si feta

18 August 2011
Chiftelute cu fasole verde si fetaO reteta de chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa, carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere. Ingrediente: 600 g fasole verde 1 ceapă 500 g carne tocată 1 ou 1 linguriţă oregano uscat 3 lin­guri pesmet 2 linguri…

Read more »

Busuiocul verde

18 August 2011
Busuiocul verdeProvenind din Asia tropica­lă, busuiocul este o plantă sensibilă la frig şi umezeală, pre­ferând temperaturile crescute şi clima uscată. Se încadreazăîn seria plantelor complexe, utiliza­bile atât în gastronomie, cât şi în medicină sau aromaterapie, datorită uleiurilor esenţiale pe care le contine. De regulă, busuiocul se consumă în stare proaspătă. Atunci când se prepară termic, în…

Read more »

Placinta cu smochine

18 August 2011
Placinta cu smochineSe taie felii 300 g pere şi 300 g smochine. Se înăbuşă în 4 linguri zahăr topit cca 4 min. Se tapetează o formă de tartă (0 25 cm) cu 300 g aluat fraged (se cumpără refrigerat); se înţeapă în mai mul­te locuri. Se lasă să atârne marginile foii afară din formă; deasupra se repartizează…

Read more »

Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

18 August 2011
Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porcO reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si ulei de susan. Ingrediente: 600 g file de porc cca 3 cm ghimbir 2 căţei de usturoi 1 lingură miere 6 linguri sos de soia boia 250…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane

18 August 2011
Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de bananeO reteta de prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata, banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane. Ingrediente: l00 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 175 g de zahăr fin 175g de făină 1/2 linguriţă de bicarbonat 4…

Read more »

Salata de cartofi dulci cu suc de portocale

18 August 2011
Salata de cartofi dulci cu suc de portocaleO reteta de salata de cartofi dulci cu suc de portocale din: cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, suc de portocale, ulei, ghimbir, mustar de dijon si ceapa. Ingrediente: Un kilogram si jumatate de cartofi dulci, taiati cubulete O lingura ulei de masline O lingurita de sare mare 1/4 lingurita piper macinat Doua linguri…

Read more »

Supa picanta de morcovi cu linte

18 August 2011
Supa picanta de morcovi cu linteO reteta de supa picanta de morcovi cu linte din: seminte de chimen, suc de lamaie, fulgi de chilli uscat, morcovi, ulei de masline, linte rosie, supa de legume, lapte, iaurt natural si paine naan. Ingrediente: doua lingurite de seminte de chimen sucul de la o lamaie un praf de fulgi de chilli uscat doua…

Read more »

Smochine

18 August 2011
SmochineSmochinele conţin vitamine din grupa B şi po­tasiu şi se pot consuma proaspete sau uscate. Se pot servi ca atare sau în salate de fructe cu brânză, şuncă, carne de pui sau miel. Coaja este perfect comestibilă şi foarte bună. Smochinele se bucură de cea mai bună climă în Grecia, Turcia şi Spania; ele cresc,…

Read more »

4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si Nucsoara

18 August 2011
4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si NucsoaraSofran – se adauga in cantitati mici, pentru a nu amari mancarea. Are un gust fin si coloreaza preparatele in galben. Se foloseste la gatirea sosurilor, orezului, si puiului. Este considerat un afrodiziac, dar are şi efect tonic pentru organism şi contribuie la reducerea durerilor men­struale. Tumeric – are gust uşor amărui şi, asemenea şofra-…

Read more »

Smochine murate

17 August 2011
Smochine murateîncălzesc 600 ml oţet cu 2 linguri za­hăr şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 600 g smo­chine tăiate jumătăţi. Se aşază în borcane, cu 2 fâşii de coajă de portocală, 2 fire roz­marin şi 2 fire cimbru. Se lasă să se marineze 2 săptămâni. Se ser­vesc cu branzeturi, pasare sau vanat. Smochine murate Pofta buna!…

Read more »

Plăcinţele cu pui şi şuncă

17 August 2011
Plăcinţele cu pui şi şuncăO reteta de placintele cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, ceapa verde, branza cheddar, crema de branza, mustar, amestec pentru paine, faina si ou. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fierţi şi tocaţi l00 g de şuncă, tocată 6 cepe verzi tocate fin 100 g de brânză cheddar puternic aromată, dată prin râzătoare…

Read more »

Supă de pui madras cu orez

17 August 2011
Supă de pui madras cu orezO reteta de supa de pui madras cu orez din: cartof, ceapa rosie, pulpe de pui, orez, praf de curry, chimion, supa de pui, ceapa verde. Ingrediente: 1 cartof mediu 1 ceapă roşie mică 4 pulpe de pui dezosate 1/2 cană de orez cu bob lung 1/2 linguriţe cu praf de curry 1 lingură cu…

Read more »

Crostini cu smochine

17 August 2011
Crostini cu smochineSe taie 1 baghetă în felii groase de cca 1,5 cm; se dau cca 5 min. la cuptorul încins la 200 °C. Se taie felii subţiri 6 smochine. Se rad 70 g caşcaval. Se aşază pe feliile de pâine şi se stropesc cu 3 linguri ulei de măsline; se presară hasmaţuchi. Crostini cu smochine Pofta…

Read more »

Pui indian

17 August 2011
Pui indianO reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt gras si sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir fin ras 1 ceapă mică 2  linguri cu sos tomat 1/2 linguriţă cu…

Read more »

Salata caprese speciale

17 August 2011
Salata caprese specialeO reteta de salata caprese speciale din: rosii, mozzarella, sare, piper, rosii uscate, capere, frunze de busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii pe vrej 250 g mozzarella (preferabil de bivoliţă) sare piper 3-4 roşii uscate conservate în ulei (de la borcan) 2-3 linguri capere (de la borcan) 1 mână frunze de busuioc ulei…

Read more »

Pui copt şi cartofi

17 August 2011
Pui copt şi cartofiO reteta de pui copt si cartofi din: pui, lamai, rozmarin, ceapa, usturoi, frunze de cimbru, ulei de masline, cartofi si cimbrisor. Ingrediente: 1 pui cam de l.5 kg 6 lămâi tăiate pe jumătate 4 fire de rozmarin 2 cepe tăiate sferturi 9 căţei de usturoi 1 lingură frunze de cimbru, tocate 2 linguri ulei…

Read more »

Piept de pui cu sos de soia şi legume

17 August 2011
Piept de pui cu sos de soia şi legumeO reteta de piept de pui cu sos de soia si legume din: piept de pui, ardei, ceapa, ghimbir, sos de soia, lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat şi fără piele 3 ardei (roşu, verde şi galben) 1 ceapă mare 30 g ghimbir proaspăt 50 ml sos de…

Read more »

Miel la grătar şi salată de dovlecei

17 August 2011
Miel la grătar şi salată de dovleceiO reteta de miel la gratar si salata de dovlecei din: cotlete de miel, lamai, ulei de masline, dovlecei, frunze de menta, fasole alba, ardei iute, ceapa verde si branza feta. Ingrediente: 9 cotlete de miel curăţate de grăsime 3 lămâi, una cu coaja dată prin râzătoare şi stoarsă de suc, celelalte tăiate fiecare în…

Read more »

Lasagna cu roşii şi carne de pui

17 August 2011
Lasagna cu roşii şi carne de puiO reteta delicioasa de lasagna cu rosii si carne de pui din: ceapa, morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa, bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii cherry si foi de lasagna. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 2 morcovi 500 g file de piept de pui 4 linguri…

Read more »

Rulouri de pui cu sos de capsune

17 August 2011
Rulouri de pui cu sos de capsuneO reteta de rulouri de pui cu sos de capsune din: piept de pui file, capsune, cascaval, miere, unt, lamaie, sare, piper, busuioc, oregano, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui file 250 g capsune 150 g cascaval 1 lingura miere 1 lingura unt 1/2 lamaie sare piper busuioc oregano boia…

Read more »

Limonada de lime cu votca sau rom

17 August 2011
Limonada de lime cu votca sau romO reteta simpla si racoritoare de limonada de lime din: lime, zahar fin, apa carbogazoasa si votca sau rom. Ingrediente: 12 lime, 10 tocate grosier, 2 taiate felii 200 g de zahar fin 1 litru de apa carbogazoasa votca sau rom, optional   Mod de preparare: Se aşază feliile de lime pe o tavă şi…

Read more »

Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin

17 August 2011
Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vinO reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi, morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui 2-3 cartofi mari 2-3 morcovi 2-3 fire de ţelină apio 2 linguriţe cu turmeric 1 cană cu vin alb dulce sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Taie cartofii,…

Read more »

Farfalle în sos de roşii

17 August 2011
Farfalle în sos de roşiiO reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc piper nucşoară zahăr   Mod de preparare:…

Read more »

Cotlete de porc chinezeşti

17 August 2011
Cotlete de porc chinezeştiO reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2 linguriţă de…

Read more »

Sufleu de brânză şi ceapă

17 August 2011
Sufleu de brânză şi ceapăO reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta, parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 375g de aluat pentru tartă 75g de parmezan, dat prin râzătoare 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă 50 g de unt 50 g făină normală 300…

Salată asortată cu măsline si feta

17 August 2011
Salată asortată cu măsline si fetaO reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare, cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente: 300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt 1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…

Read more »

Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt

17 August 2011
Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurtO reteta de supa crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt din: rosii cherry, sare, cimbru, ulei de masline, morcov, ceapa verde, morcov, ceapa, unt, zahar, bulion, supa de legume, smantana, boia si iaurt. Ingrediente: 500 g rosii cherry sare 1 fir de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa verde…

Read more »

Roşii umplute cu măsline

17 August 2011
Roşii umplute cu măslineO reteta de rosii umplute cu masline din: rosii proaspete, rosii uscate, masline, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, orez, capere, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii proaspete 60 g roşii uscate conservate în ulei 50 g măsline fără sâmburi 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 fire busuioc 4 linguri ulei de măsline 200…

Read more »

Salată de paste in stil italian

17 August 2011
Salată de paste in stil italianO reteta salata de paste in stil italian din: rosii cherry, paste fundite, sunca,a rdei grasi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, masline verzi si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g roşii cherry 300 g paste fundiţe colorate asortate 300 g şuncă 4 ardei graşi roşii busuioc proaspăt 4 linguri ulei de măsline…

Read more »

Placinta cu peste (file de salau sau cod)

17 August 2011
Placinta cu peste (file de salau sau cod)O reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod, ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 300 g file de şalău sau cod 200 g ciuperci 200 g iaurt 300 g spanac 1 ou 1 ceapă…

Read more »

Pui Vindaloo

17 August 2011
Pui VindalooO reteta delicioasa de pui Vindaloo din: ciocanele de pui, cartofi, supa de pui, ardei iuti, scortisoara, seminte de mustar, otet de vin alb, ulei de floarea soarelui, ceapa, radacina de ghimbir, piper negru, usturoi, sare, zahar brun, curcuma, seminte de cardamon, coriandru, seminte de chimion si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg ciocănele de…

Read more »

Cartofi noi şi roşii uscate la soare

17 August 2011
Cartofi noi şi roşii uscate la soareO reteta simpla si delicioasa de cartofi noi si rosii uscate la soare din: cartofi, smantana, maioneza, ulei de masline, zahar, rosii uscate, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 4 linguri de smântână 4 linguri de maioneză 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuţit de zahăr fin 8-10 roşii…

Read more »

Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

17 August 2011
Miel la grătar cu dressing dulce de mentăO reteta simpla de miel la gratar cu dressing dulce de menta din: zahar brun, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, menta si pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 125ml ulei de măsline 8 linguri de oţet balsamic 2…

Read more »

Fondant de ciocolata

17 August 2011
Fondant de ciocolataO reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si ciocolata neagra. Ingrediente: 2 ouă 50 g de zahăr 25 g de faină 100 g de unt 100 g de ciocolată neagră   Mod de preparare: Cuptorul seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic (ideal, într-un vas de sticlă…

Read more »

Cocktail Bull Shot

17 August 2011
Cocktail Bull ShotO reteta simpla de Cocktail Bull Shot din: votca, bulion de rosii, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl votca 10 cl bulion de rosii sare piper zema de lamaie   Mod de preparare: Amestecam votca si bulionul cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam putina zeama de lamaie si eventual si…

Read more »

Lipie cu pui şi cuşcuş

17 August 2011
Lipie cu pui şi cuşcuşO reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat, zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă de cuşcuş 1 ceşcuţă cu supă de pui 1 piept de pui afumat zeamă de lămâie pentru aluat: 300 g făină 200 ml lapte 20 g drojdie…

Read more »

Salată de roşii cu pepene galben

17 August 2011
Salată de roşii cu pepene galbenO reteta de salata de rosii cu pepene galben din: pepene galben, castravete, rosii, menta, coriandru, ulei de masline, sos de menta si bagheta prajita. Ingrediente: 1/2 pepene galben, tăiat in bucăţi mari 1/2 castravete, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi 3 roşii, tocate 1/2 legătură de mentă, tocată mare 1/2 legătură de coriandru,…

Read more »

Musaca de vară cu telină si mere

17 August 2011
Musaca de vară cu telină si mereO reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean, cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana. Ingrediente: 3 mere 300 g rădăcină de ţelină 600 g carne tocată sare 150 g gorgonzola piper 2 linguri suc de lămâie 2 linguri hrean…

Read more »

Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci

17 August 2011
Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperciO reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina, smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 8 ciuperci 100 g arpagic 1 ardei gras 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 200 g smântână pătrunjel ulei…

Read more »

Retete de vara: retete salate

17 August 2011
Retete de vara: retete salate5 retete delicioase de salate: Salată Caprese: O reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Iaurt inghetat de capsuni

16 August 2011
Iaurt inghetat de capsuniO reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni, lapte condensat si iaurt grecesc. Ingrediente: 140 g de căpşuni 200 g de lapte condensat  500g de iaurt grecesc   Mod de preparare: Se toacă jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul de căpşuni într-un robot de…

Read more »

Piept de pui cu susan

16 August 2011
Piept de pui cu susanO reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, seminte de susan, oregano, chili, boia dulce, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi fără piele 2 ouă pesmet 1 lingură cu seminţe de susan 1/2 linguriţă cu oregano 1 linguriţă cu chili 1…

Read more »

Sorbet de gin şi apă tonică

16 August 2011
Sorbet de gin şi apă tonicăO reteta de sorbet de gin cu apa tonica din: zahar, fin, apa tonica, gin, coaja si suc de lime si 1 albus. Ingrediente: 400 g de zahăr fin 400 ml de apă tonică 4 linguri de gin coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus câteva felii pentru pus la îngheţat coaja rasă…

Read more »

Pui cu taitei si sofran

16 August 2011
Pui cu taitei si sofranO reteta de pui cu taitei si sofran din: piept de pui, taitei, ulei de susan, telina, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, zahar granulat, ulei, sare, sofran, sos de soia, otet de orez si amidon. Ingrediente: 2 piepţi de pui fără piele 1 kg tăiţei chinezeşti 1 lingură cu ulei de susan 2…

Read more »

Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolata

16 August 2011
Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolataO reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua. Ingrediente: 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de ciocolată albă, tocate fin (opţional) pentru prăjiturele: 200 g de unt 100 g de fistic, plus extra pentru servit 200 g de zahăr…

Read more »

Cremă de agrişe şi jeleu de soc

16 August 2011
Cremă de agrişe şi jeleu de socO reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin, smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt. Ingrediente: 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe l00 g de zahăr fin 600 ml de smântână pentru frişcă 2 foi de gelatină l00 ml sirop de…

Read more »

Aripioare cu sos de curry

16 August 2011
Aripioare cu sos de curryO reteta de Aripioare cu sos de curry din: aripioare, ulei, suc de lamaie, boia iute, piper, praf de curry, usturoi, ghimbir, stelute de anason, ceapa, apsta de rosii, sare si cuisoare. Ingrediente: 1 kg de aripioare 3 linguri cu ulei sucul de la o lamaie 1 lingura cu boia iute 1 lingura cu piper…

Read more »

Prajitura migdalata

16 August 2011
Prajitura migdalataO reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide, crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese, migdale, nuca, stafide si coniac. Ingrediente: 2 căni cu nucă şi migdale 1 banană 1 cană cu stafide pentru umplutura: 300 g cremă de brânză de vaci 300 g iaurt cu cireşe 1…

Read more »

Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

16 August 2011
Piept de pui cu salsa de avocado si rosiiO reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii, dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui, lamai, busuioc, ulei de masline si unt. Ingrediente: 5 roşii 1 dovlecel 1/2 castravete sare 2 fructe de avocado piper 4 fileuri de piept de pui 2 lămâi 3 fire…

Read more »

Salata delicioasa de fructe cu frisca

16 August 2011
Salata delicioasa de fructe cu friscaO reteta de Salata delicioasa de fructe cu frisca din: grepfurt roz, cocktail de fructe, frisca si ingehatata de vanilie. Ingrediente: 2-3 grepfrut roz cockteil de fructe: cireşe, căpşune, piersici, banane, afine, coacăze, kiwi, măr stelat (sau carambola) 2-3 linguri cu miere vin roşu sau alb frişcă îngheţată de vanilie   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Sarmale de varză chinezească cu carne

16 August 2011
Sarmale de varză chinezească cu carneO reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla, varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet, piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă 600 g carne tocată 1 ou  pesmet…

Read more »

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

16 August 2011
Prăjitură cu zmeură şi pişcoturiO reteta de prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale, prăjiţi 100 ml de lapte condensat 300 ml de smântână pentru frişcă 1-1/2 lingură de Sherry 1 linguriţă pastă sau extract…

Read more »

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii

16 August 2011
File de peşte la grătar cu tabouleh de rosiiO reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc de lamaie si fileuri de peste. Ingrediente: 250 ml supă de legume 125 g bulgur sau cuşcuş 50 g migdale tocate 2 roşii 5 linguri ulei de măsline 2…

Read more »

Mousse de frisca

16 August 2011
Mousse de friscaO reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt, frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune. Ingediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2  pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de…

Read more »

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

16 August 2011
Tagliatelle cu dovlecei şi mazăreO reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc, paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt, faina, mazare, parmezan si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g dovlecei 1 legătură busuioc 400 g paste (tagliatelle) sare 2 linguri ulei de măsline piper 100 ml smântână 200 ml lapte 200 ml…

Read more »

Reteta zilei: Sarlotă cu caise

16 August 2011
Reteta zilei: Sarlotă cu caiseO reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor   Mod de preparare: Puneti intr-un bol…

Read more »

Tiramisu la pahar

16 August 2011
Tiramisu la paharO reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant, rom, frisca, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 24 pişcoturi 250 g mascarpone 250 ml cafea instant rece 4 linguri cu rom/coniac/ whisky 1 cutie mică de frişcă 6 linguri cu zahăr pudră 4-5 linguri de cacao   Mod de preparare: Freaca mascarpone pana devine…

Read more »

Frigarui asortate cu salsa de legume

16 August 2011
Frigarui asortate cu salsa de legumeO reteta de frigarui asortate cu salsa de legume din: rosii, ardei gras galben, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, zahar, ciuperci, ceapa si bacon. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras galben 2 cepe verzi 3 fire patrunjel 2 linguri suc de lamaie sare piper zahar ulei de masline 400…

Sorbet din fructe de padure

16 August 2011
Sorbet din fructe de padureO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu miere 1 cutie cu mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de lămâie esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Bate cu…

Read more »

Chiftelute simple marinate

16 August 2011
Chiftelute simple marinateO reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si zahar. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 800 g roşii 4 linguri ulei de măsline 800 ml supă de legu­me 1 felie toast 3 linguri smântână 500 g carne tocată 1 ou 1 lingură…

Read more »

Tort cu fructe si mascarpone

16 August 2011
Tort cu fructe si mascarponeO reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale, ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte, mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g biscuiti cu cereale 50 g ciocolata 100 g unt pentru umplutura: 1 cutie mascarpone 200 ml frisca lichida 300 g branza…

Read more »

Gnocchi de malai la cuptor

16 August 2011
Gnocchi de malai la cuptorO reteta de gnocchi de malai la cuptor din: sare, malai, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan si unt. Ingrediente: sare 250 g mălai 500 g roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 lingură ulei de măsline 1 lingură busuioc tocat piper 150 g parmezan ras 50 g unt   Mod de…

Read more »

Cheesecake

16 August 2011
CheesecakeO reteta delicioasa de Cheesecake din: biscuiti cu cereala, crema de branza, mascarpone, unt, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cereale 500 g cremă de brânză 1 cutie cu mascarpone 100 g unt moale 2  pliculeţe cu zahăr vanilat fructe pentru decor   Mod de preparare: Dă biscuiţii prin maşina de tocat…

Read more »

Ardei capia cu umplutura

16 August 2011
Ardei capia cu umpluturaSe spală 3 pulpe de pui (a cca 250 g) şi se şterg. Se aşazi într-o oală şi se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se sărează, se adaugă 2 fire mentă şi se fierb 45 min., luând spuma care se formează deasupra. Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii, se…

Read more »

Prajitura arabeasca

16 August 2011
Prajitura arabeascaO reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa, cacao, ulei de cocos, miere si smochine. Ingrediente: 1/2 căni cu nuci şi migdale hidratate 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate 1 lingură cu cacao 2  linguri cu ulei de cocos 2 linguri cu miere 100 g smochine uscate   Mod de…

Read more »

Salata de pui afumat cu telina

16 August 2011
Salata de pui afumat cu telinaSe curăţă 1 salată eisberg, se taie bucăţi şi se spală. Se curăţă 2 fire ţelină verde (apio), se spală, frunzele se toacă şi tulpinile se taie felii. Se lasă să se scurgă 200 g cuburi de ananas (conservă). Se taie cubuleţe 400 g piept de pui afumat. Se amestecă 1 linguriţă miere cu sucul…

Read more »

Trufe cu mascarpone

16 August 2011
Trufe cu mascarponeO reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone, galbenusuri, coniac si cacao. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu whisky/coniac cacao   Mod de preparare: Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită…

Read more »

Cocktail Screw Driver

15 August 2011
Cocktail Screw DriverO reteta simpla de Cocktail Screw Driver din: votca, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl votca 16 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Punem intr-un pahar de whisky gheata, apoi turnam deasupra votca si completam cu suc de portocale. Decoram cu o felie de…

Read more »

Cocktail Sandy Beach

15 August 2011
Cocktail Sandy BeachO reteta simpla de Cocktail Sandy Beach din: votca, crema de cacao si lapte. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao alb) 2 cl lapte   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura pe gheata intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Chi-Chi Cocktail

15 August 2011
Chi-Chi CocktailO reteta simpla de Chi-Chi Cocktail din: votca, crema de cocos, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 5 cl votca 2,5 crema de cocos 8 cl suc de ananas o felie de ananas cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail,…

Read more »

Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

15 August 2011
Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdaleO reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în dietele…

Read more »

Cocktail Arosa

15 August 2011
Cocktail ArosaO reteta simpla de Cocktail Arosa din: campari, whisky scotian, tonic si cirese. Ingrediente: 4 cl Campari 2 cl whisky scotian tonic cirese   Mod de preparare: Punem tei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi adaugam mai intai Campari-ul si apoi whisky-ul completam cu tonic. Decoram cu cirese.

Read more »

Cocktail Bishop

14 August 2011
Cocktail BishopO reteta simpla de Cocktail Bishop din: whisky canadian, vermut rosu, chartreuse verte, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl Whisky Canadian 1 cl vermut rosu 1 lingurita de Chartreuse Verte suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata cu ingredientele alcoolice in shaker, apoi turna…

Read more »

Plăcintă cu lămâie si afine

14 August 2011
Plăcintă cu lămâie si afine  O reteta delicioasa de placinta cu lamaie, afine, oua, zahar, ulei, praf de copt, faina, lamaie, galbenusuri, praf de budinca, lapte, suc de lamaie, suc de coacaze. Ingrediente :   4 ouă 7 linguri zahăr 200 ml ulei 1 plic praf de copt 350 g făină 3 lămâi 2 gălbenuşuri 1 plic praf budincă de…

Read more »

Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

14 August 2011
Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibaharO reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1 ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de măsline nucşoară ienibahar…

Read more »

Serbet de coacaze

14 August 2011
Serbet de coacaze  O reteta delicioasa de serbet de coacaze, portocala, zahar pudra, suc de coacaze. Ingrediente: 1 portocală 300 ml suc de coacăze 75 ml zahăr pudră 150 g coacăze   Mod de preparare: Se rade coaja şi se stoarce sucul de la por­tocală. Se dă în fiert sucul de coacăze cu zahăr ccva. 5 min.,…

Read more »

Cuburi albe cu pere

14 August 2011
Cuburi albe cu pere  O reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina, nectar de pere, frisca, fistic. Ingrediente: sare  4 ouă 300 g făină 2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 100 ml lapte Ingrediente umplutura si…

Read more »

Cocktail Scotch Cherry

14 August 2011
Cocktail Scotch CherryO reteta simpla de Cocktail Scotch Cherry din: whisky scotian, cherry brandy si lime juice. Ingrediente: 5 cl whisky scotian 2 cl Cherry Brandy 2 cl Lime Juice   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gehata.

Read more »

Tort de pere cu ciocolată

14 August 2011
Tort de pere cu ciocolată  O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de vaci, frisca, cacao. Ingrediente blat: 100g unt 100 g ciocolată amăruie topită 6 ouă 100 g zahăr 175 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente crema: 4 foi de gelatină…

Read more »

Pasta all arrabbiata

14 August 2011
Pasta all arrabbiataO reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel. Ingrediente: 400 g roşii 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 ceapă 100 g şuncă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură bulion sare zahăr 500 g tuburi 1/2 legătură pătrunjel   Mod…

Read more »

Cocktail Caledonian Sunrise

13 August 2011
Cocktail Caledonian SunriseO reteta simpla de Cocktail Caledonian Sunrise din: whisky scotian, siropd e grenadine, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl sirop de grenadine 15 cl suc de portocale o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker whisky-ul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura…

Read more »

Prăjitură cu brânză

13 August 2011
Prăjitură cu brânză  O reteta gustoasa de prajitura cu branza, gem de caise, zahar pudra, foi de napolitana.  Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui aşezi brânza ajutându-te…

Read more »

Pâine cu struguri

13 August 2011
Pâine cu struguri  O reteta delicioasa de paine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 20 g drojdie 1 pahar vin alb 2-3 ouă 100 g unt 200 g boabe de struguri roşii 100 g migdale neprăjite sare Mod de preparare: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de apă, o răstorni…

Read more »

Cocktail Don Jose

13 August 2011
Cocktail Don JoseO reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu, lichir de banane si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Borbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl lichior de banane coaja de limeta   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele cu gehata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail. Adaugam coaja de…

Read more »

Tartă delicioasa cu struguri

13 August 2011
Tartă delicioasa cu struguri  O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci untul…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

13 August 2011
Reteta zilei: Pui cu grepfrutO reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb, unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju   Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi, pune-l…

Read more »

Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi

13 August 2011
Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi  O reteta gustoasa de placinta cu carnati de plescoi, aluat congelat, ciuperci, chimen, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 1 kg ciuperci albe 4 cârnaţi de pleşcoi 150 g chimen ou Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi, între timp, cureţi ciupercile, le tai mărunt şi le tragi la tigaie fără ulei.…

Read more »

Jambon regal

13 August 2011
Jambon regal  O reteta gustoasa de jambon cu cuisoare, miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă din faţă cu şorici 10 cuişoare 100 g miere sare piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi bine pulpa de porc. Tai şoriciul în pătrate şi în tăieturi înfigi cuişoare pe toată suprafaţa cărnii. Presari sare şi piper şi…

Read more »

Sărmăluţe în frunze de paltin

13 August 2011
Sărmăluţe în frunze de paltin  O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez, rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors. Ingrediente: frunze de paltin 500 g came de miel 100 g orez 2 cepe roşii piper alb sare 21 vin alb sec 11 borş Mod de preparare: Opăreşti cu borş fiert frunzele bine…

Read more »

Cocktail Barett

13 August 2011
Cocktail BarettO reteta simpla de Cocktail Barett din: bourbon, galliano si amaretto. Ingrediente: 2 cl Bourbon 1 cl Galliano 1 cl Amaretto   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gheata.

Read more »

Aripioare picante cu struguri

13 August 2011
Aripioare picante cu struguri  O reteta delicioasa de aripioare de pui, struguri, vin alb sec, usturoi, bulion de ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 4 aripi de persoană 100 g bulion de ardei iuţi 1 căpăţînă de usturoi ulei sare 1/2 kg boabe de stru­guri roşii 1/21 vin alb sec Mod de preparare: Pe parcursul coacerii, din când în…

Muşchi de porc cu crustă de ierburi

13 August 2011
Muşchi de porc cu crustă de ierburi  O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar, piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1 linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1 pahar vin Mod de preparare: Cureţi carnea…

Read more »

Fasole cu ciolan afumat

13 August 2011
Fasole cu ciolan afumatO reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie, morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2 kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche de un an. Dacă…

Read more »

Caracatita cu ardei gras

12 August 2011
Caracatita cu ardei grasO reteta de caracatita cu ardei gras din: caracatita, ardei grasi, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 caracatiţă (circa 1 kg) 3 ardei graşi galbeni 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă caracatiţa, taie-o bucăţi şi pune-o într-o tigaie să se călească, la foc mic. Intre timp, spală,…

Read more »

Meringue de lămâie

12 August 2011
Meringue de lămâieO reteta de meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150 ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g de unt 200 g de zahăr 4 ouă   Mod de preparare: Biscuiţii…

Read more »

Focaccia cu roşii şi oregano

12 August 2011
Focaccia cu roşii şi oreganoO reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…

Read more »

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

12 August 2011
File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleacO reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei mici (zucchini) 8 flori de dovleac…

Read more »

Parfait de ciocolata cu zmeura

12 August 2011
Parfait de ciocolata cu zmeuraO reteta de parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr   Mod de preparare:…

Read more »

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

12 August 2011
Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuiocO reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă (prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf de…

Read more »

Prajitura Negresa

12 August 2011
Prajitura NegresaO reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi 250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2 linguri 2 linguri cu esenţă de rom   Mod de preparare: Da prin masina de…

Read more »

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

12 August 2011
Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noiO reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri peşte…

Read more »

Tort de frisca

12 August 2011
Tort de friscaO reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese. Ingrediente: 1 l frişcă lichidă 10 foi de gelatină 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie 3-4 linguri cu lichior de migdale 100 g ciocolată neagră 1 foaie de pandişpan cireşe/vişine   Mod…

Read more »

Somon marinat cu fenicul

11 August 2011
Somon marinat cu feniculO reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze…

Read more »

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal

11 August 2011
Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensalO reteta delicioasa de Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan, patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de miel taiate in jumatate, cu cate…

Read more »

Cocktail de vara

11 August 2011
Cocktail de varaO reteta simpla de Cocktail de vara din: ceai de menta, votca, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa plata, lamaie si zahar. Ingrediente: 2 cl ceai de menta 1 cl votca 1 cl sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie apa plata o felie de lamaie zahar   Mod de preparare: Se introduce…

Read more »

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

11 August 2011
Panna cotta cu frunze de menta si capsuneO reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana, lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3 linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1 lingură de unt 4-5…

Read more »

Ştrudel cu hribi şi cartofi

11 August 2011
Ştrudel cu hribi şi cartofiO reteta de studel  cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g hribi 400 g cartofi 1 fir de praz 2 ouă 3 linguri parmezan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru sare şi…

Read more »

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

11 August 2011
Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)O reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval, prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă 2-3 linguri de făină 3…

Read more »

Prajitura Buturuga

11 August 2011
Prajitura ButurugaO reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao, esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2   linguri cu cacao 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune măcinate 200 ml lapte…

Read more »

Şalău aromat cu garnitură de legume

11 August 2011
Şalău aromat cu garnitură de legumeO reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1 dovlecel 1…

Read more »

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

11 August 2011
Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilieO reteta simpla de fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g faină albă 15 g…

Read more »

Sepie picantă cu roşii

11 August 2011
Sepie picantă cu roşiiO reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…

Read more »

Prajitura Diplomat

11 August 2011
Prajitura DiplomatO reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra, zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1 pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale   Mod de preparare: Curăţă fructele de sâm­buri şi…

Read more »

Prăjiturele moi cu castane

11 August 2011
Prăjiturele moi cu castaneO reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua, faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente: 200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă  100 g castane glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare   Mod de preparare: Bate…

Read more »

Pulpă de pui îmbrăcată în bacon

11 August 2011
Pulpă de pui îmbrăcată în baconO reteta de pulpa de pui imbracata in bacon din: pulpa de pui, felii de bacon, cartofi, morcov, ardei rosu, ciuperci, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1  pulpă mare de pui 2  felii bacon 4 cartofi potriviţi 1/2 morcov 1/2 ardei roşu 2 ciuperci 1 fir de ceapă verde sare piper ulei  …

Read more »

Tartă cu dovleac şi cicoare

11 August 2011
Tartă cu dovleac şi cicoareO reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă  125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină albă …

Read more »

Lasagna traditioanala

11 August 2011
Lasagna traditioanalaO reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500 g de carne tocată de vită 500 g…

Read more »

Bulete de orz cu cremă cappuccino

11 August 2011
Bulete de orz cu cremă cappuccinoO reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar, lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana, cadea espresso si zahar. Ingrediente: 200 g orz decorticat 50 g zahăr 300 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 30 g cozonac ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru cremă: 40 ml…

Read more »

Tocăniţă de pui în aluat

11 August 2011
Tocăniţă de pui în aluatO reteta de tocanita de pui in aluat din: suc de rosii, ulei de masline, usturoi, galbenus, lapte, foaie de dafin, ienibahar boabe, piper boabe, coriandru boabe, sare, oregano, faina, apa, drojdie uscata, sare, zahar si ulei. Ingrediente: 1 cană cu suc de roşii 2  linguri cu ulei de măsline 1/2 căpăţână de usturoi 1…

Read more »

Creveţi cu şofran şi vin alb

11 August 2011
Creveţi cu şofran şi vin albO reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper   Mod…

Read more »

Cocktail Barbara

11 August 2011
Cocktail BarbaraO reteta simpla de Cocktail Barbara din: creme de cacao, votca si frisca. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 2 cl frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Pasta alla carbonara

11 August 2011
Pasta alla carbonaraO reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper   Mod de preparare: Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Pui picant

11 August 2011
Reteta zilei: Pui picantO reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras, vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1 ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură de…

Read more »

Risotto cu fructe de mare

11 August 2011
Risotto cu fructe de mareO reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume, creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii, parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 300 g creveţi decorticaţi 250 g scoici 250 g inele de calmar 50…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 8, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: