RSS

Retete de top #61

08 Feb

Retete de top:

Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată

11 August 2011
Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolatăO reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua, galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  2 ouă 1 gălbenuş 130 g unt 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 portocală pentru umplutură: 200 g ciocolată menaj 150 ml smântână dulce pentru…

Read more »

Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

11 August 2011
Focaccia cu şofran şi crustă de dovleceiO reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran sare pentru topping: 3 dovlecei (zucchini)…

Read more »

Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

11 August 2011
Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentăO reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si cacao. Ingrediente:  1 pachet de foitaj 1 ou pentru cremă: 200 g iaurt slab 1 lingură zahăr pudră vanilat 50 ml smântână dulce 1 linguriţă cacao pentru căpşuni: 250 g căpşuni 1…

Read more »

Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiu

11 August 2011
Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiuO reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte slab…

Read more »

Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişor

11 August 2011
Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişorO reteta de caracatita fripta, cu ardei si cartofi in sos dulce acrisor din: caracatita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, ardei grasi, zahar, otet din vin rosu, sare, cartofi si frunze de coriandru. Ingrediente: caracatiţă (circa 1 kg) 10 g ghimbir proaspăt 3 căţei de usturoi 1 lămâie 3 linguri ulei…

Read more »

Pita umpluta cu pui

11 August 2011
Pita umpluta cu puiO reteta de pita umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, vin, frunze de salata, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  piept de pui 3-4 cepe 2  ardei graşi galbeni 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată pentru aluat: 600 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă…

Read more »

Tartă cu pere şi pricomigdale

11 August 2011
Tartă cu pere şi pricomigdaleO reteta de tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto, pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g zahăr 120 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri un praf de sare pentru cremă: 150 g zahăr 80…

Read more »

Tartă cu fructe şi mascarpone

11 August 2011
Tartă cu fructe şi mascarponeO reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar, migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura, afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra, unt si menta. Ingrediente: 100 ml lapte 180 g faină albă 150 g unt 150 g zahăr 50 g migdale 3 gălbenuşuri 1 lămâie 1 plic…

Read more »

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

10 August 2011
Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pereO reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant, ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb. Ingrediente: 200 g faină albă  100 g zahăr 80 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 3 linguri cacao amară pentru pere: 2…

Read more »

Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez

10 August 2011
Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orezO reteta de salau pe piure de telina si naut, cu sos de orez din: file de salau, ulei de masline, unt, lamaie, sare, naut, telina, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, orez, ceapa, praz, vin alb, lapte, mascarpone, sofran si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de şalău 3 linguri ulei de măsline…

Read more »

Tartă cu spanac şi ricotta

10 August 2011
Tartă cu spanac şi ricottaO reteta de tarta cu spana si ricotta din: spanac, frunze de sfecla, ricotta, ou, parmezan, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300 g spanac 300 g frunze de sfeclă  200 g ricotta 1 ou 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin nucşoară sare şi piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Night Shadow

10 August 2011
Cocktail Night ShadowO reteta simpal de Cocktail Night Shadow din: bourbon whiskey, vermut rosu, suc de portocale, chartreuse verte si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 cl Chartreuse Verte o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker,…

Read more »

Tarta cu ficatei de pui

10 August 2011
Tarta cu ficatei de puiO reteta de tarta cu ficatei de pui din: faina, ou, unt, lapte, sare, ficatei de pui, ciuperci, ceapa, paine, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g cascaval pentru aluat: 200 g făină 1 ou 75 g unt 1 lingură cu lapte sare pentru umplutura: 1 kg ficăţei de pui 200 g ciuperci 2…

Read more »

File de doradă cu ghimbir

10 August 2011
File de doradă cu ghimbirO reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie, seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz, patrunjel, piper, adive si zahar. Ingrediente: 2 dorade (câte 400 g fiecare) 40 g ghimbir proaspăt 1 lămâie 1 linguriţă seminţe de anason 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru cartofi: 250…

Read more »

Minestrone (supa de legume)

10 August 2011
Minestrone (supa de legume)Pornind de ladenumirea iniţială de minestra (supă de legume), termenul minestrone a fost creat pentru a defini întocmai tradiţia poporului italian. Deşi este o adevărată simfonie de gusturi, minestrone reprezenta mâncarea omului de rând, simplu, chiar sărac. O reteta de minestrone din: parmezan, fasole alba, fasole verde, gnocchi, rosii, morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac, bulion,…

Read more »

Tartă cu migdale şi ciocolată

10 August 2011
Tartă cu migdale şi ciocolatăO reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt, oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 2 ouă 1 lingură cacao amară 1 plic drojdie 1 lămâie pentru umplutură: 250 g migdale 150 g…

Read more »

Salată Caprese

10 August 2011
Salată CapreseO reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de busuioc verde piper proaspăt…

Read more »

Tartă de lămâie şi caise

10 August 2011
Tartă de lămâie şi caiseO reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou, lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lamaie 1 pliculet de amoniu 250 g faina crema: 300 ml lapte 50 g amidon 100 g zahar 50 g unt 2 galbenusuri…

Read more »

Focaccia de cartofi

10 August 2011
Focaccia de cartofiO reteta simpla de focaccioa de cartofi din: gris, faina alba, cartofi, drojdie de bere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, parmezan, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g griş foarte fin 200 g faină albă  150 g cartofi 400 ml apă 15 g drojdie de bere pentru topping: 500 g roşii cherry 4-5 1inguri…

Read more »

Clătite cu mere si ricotta

10 August 2011
Clătite cu mere si ricottaO reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba, unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra si suc de mere. Ingrediente 450-500 ml lapte 180 g faină albă  50 g unt 2 ouă pentru umplutură: 300 g ricotta 160 g unt 120 g stafide 2 ouă 800 g…

Read more »

Pui rusesc

10 August 2011
Pui rusescO reteta simpla si delicioasa de pui rusesc din: pui, morcovi, telina, vin alb, patrunjel, ulei de masline, boia, sos de soia si sare. Ingrediente: 1  pui 2  morcovi 1 ţelină mică 400 ml vin alb 1/2 lămâie 1 legătură de pătrunjel 4 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă cu boia 1 linguriţă cu…

Read more »

Sepie cu mazăre şi pastramă de vită

10 August 2011
Sepie cu mazăre şi pastramă de vităO reteta de sepie cu mazare si pastrama de vita din: boabe de mazare, sepii, pastrama de vita, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Sepia este una dintre moluştele care su­portă foarte bine congelarea. Pentru a prepara sepie este necesar, înainte de toate, să i se…

Read more »

10 Cocktailuri delicioase

10 August 2011
10 Cocktailuri delicioaseO selectie de 10 Cocktailuri delicioase perfecte pentru orice anotimp: O reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec si cirese. O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si suc…

Read more »

Plăcintă cu pui şi anghinare

10 August 2011
Plăcintă cu pui şi anghinareO reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare, ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 plic drojdie de bere 3 linguri de ulei de măsline extravirgin apă sare şi piper pentru umplutură:…

Read more »

Pulpe de pui impanate

10 August 2011
Pulpe de pui impanateO reteta de pulpa de pui impanate din: pulpe de pui, lamai, ceapa verde, patrunjel, usturoi, ceapa, rosii, vin alb, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4  cepe mici 5  roşii 125 ml vin alb ulei…

Read more »

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

10 August 2011
Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdaleO reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba, zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin, dulceata de caise, scortisoara si albus. Ingrediente: 300 g faină albă 1 albuş 2 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri lapte pentru umplutură: 6-7 pricomigdale (amaretti) 2 mere 72 pere 50…

Read more »

Scoici în sos de vin

10 August 2011
Scoici în sos de vinO reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză de…

Read more »

Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola

10 August 2011
Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucolaO reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E…

Read more »

Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde

10 August 2011
Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verdeO reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry, patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi 3 lămâi 2 linguri de ulei de măsline 10 roşii cherry 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de ceapă verde 7-8 cartofi…

Read more »

Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

10 August 2011
Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoarăO reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua, drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou. Ingrediente: 500 g faină albă  5 ouă 1/2 cub drojdie de bere 270 g zahăr 100 ml apă 2 linguri scorţişoară pulbere 150 g unt 2 pere mai tari pentru uns:…

Read more »

Focaccia de cartofi cu rozmarin

10 August 2011
Focaccia de cartofi cu rozmarinO reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 350 g faină albă 200 ml apă 100 g cartofi 1/2 cub drojdie de bere 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1 crenguţă rozmarin sare fină sare…

Read more »

Tartă cu migdale dulci şi amare

10 August 2011
Tartă cu migdale dulci şi amareO reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar, galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 400 g faină albă  200 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri pentru umplutură: 1 1 apă 250 g migdale dulci 250 g zahăr 4-5 migdale amare 2 ouă…

Read more »

Tarta simpla

10 August 2011
Tarta simplaO reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar, seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 1 ou 1 plic drojdie un praf de sare pentru umplutură: 150 g

Cocktail Alice

10 August 2011
Cocktail AliceO reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Cassis 2 cl vermut sec cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Decoram cu cirese de cocktail.

Read more »

Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

10 August 2011
Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei grasO reteta de fileuri de chefal cu mac si spuma de ardei gras din: fileuri de chefal, faina, seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt, coacaze si zahar. Ingrediente: 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare) 3 linguri faină albă 4 linguriţe seminţe de…

Read more »

Ce mâncăm după ce trecem de 30 de ani

10 August 2011
Ce mâncăm după ce trecem de 30 de aniSimţul gustului şi nevoia de a bea apă scad o dată cu vârsta, iar aceasta duce la greşeli de alimentaţie. Bananele, broccoli, uleiul de soia şi de canola ar trebui să facă parte frecvent din dieta celor trecuţi de prima tinereţe. Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, regulile de dietă se schimbă sau devin mai stricte.…

Read more »

Ştrudel uşor cu mere

10 August 2011
Ştrudel uşor cu mereO reteta simpla de strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere, scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara, stafide, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 200 ml lapte 1 lingură miere 3 linguri apă 1 linguriţă scorţişoară pulbere 20 g unt sare pentru umplutură: 2 mere 1 lingură…

Read more »

Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

10 August 2011
Lipie crocantă cu salată de crab şi vineteO reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina, untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 1 salată verde 200 g carne de crab (conservă sau congelată)…

Read more »

Cum se curata pestele

10 August 2011
Cum se curata pesteleCu rare excepţii, aripioarele, solzii şi mărun­taiele peştelui trebuie îndepărtate. în con­secinţă, ai nevoie de o foarfecă ascuţită pentru tăierea aripioarelor şi pentru eviscerare, precum şi de un cuţitaş pentru îndepărtarea oaselor. Incepe cu aripioarele: cea dorsală s-ar putea să-ţi dea ceva bătaie de cap, aşa că taie de jur împrejur, până dai de oasele…

Read more »

DIETA cu lămâie

9 August 2011
DIETA cu lămâieKilogramele în plus sunt o sursă de stres. Dieta cu lamaie vă ajută să slăbiţi rapid, dar şi să vă detoxifiaţi corpul.   Suc de lamaie Bea un pahar de suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţa (3-4 linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste…

Read more »

Terrină delicioasa de somon

9 August 2011
Terrină delicioasa de somonO reteta simpla de terrina delicioasa de somon din: somon curd file, somon afumat, smantana, faina, unt, lamaie, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de somon crud file 300 g de somon afumat 200 ml de smântână 100 g de făină 100 g de unt 1 lămâie 6 oua 1 legătură de mărar…

Read more »

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

9 August 2011
Sufleu de ciocolată şi castane glasateO reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 150 g castane glasate 150 ml lapte 20 migdale 2 linguri zahăr 4 ouă pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 180° C.…

Read more »

Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei

9 August 2011
Tartă de susan cu piure de vinete şi dovleceiO reteta de tarta de susan cu piure de vinete si dovlecei din: faina alba, ulei de susan, seminte de susan, drojdie, vanata, dovlecei, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, parmezan, albusuri, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 220 g faină albă 1 lingură ulei de susan 2 linguri seminţe de susan 1/2…

Read more »

Cocktail Mr. Bear

9 August 2011
Cocktail Mr. BearO reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Whisky canadian 1 cl miere coaja de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu cuburi de gehata whisky-ul cu miere, apoi razuim coaja de lamaie si servim cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru…

Read more »

Perişoare în sos de roşii

9 August 2011
Perişoare în sos de roşiiO reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de pui, felii de paine, oua, ceapa, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 felii de pâine 2  ouă 3  cepe 1 lingură cu orez 1 ardei gras 500 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1…

Read more »

Frigărui colorate

9 August 2011
Frigărui colorateO reteta de frigarui colorate din: muschi de vita, ardei grasi, ardei capia, dovlecel, ridichi, rosii cherry, cepe rosii, ulei, otet balsamic, sos worchesterhire, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muschi de vita 2 ardei grasi 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichi 10 rosii cherry 2 cepe rosii pentru marinare: 2 linguri…

Read more »

Tartă cu miere, iaurt şi fructe

9 August 2011
Tartă cu miere, iaurt şi fructeO reteta delicioasa de tarta cu miere, iaurt si fructe din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă  150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g iaurt…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

9 August 2011
Plăcintă cu dovlecei şi salată verdeO reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă  150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g iaurt 200…

Read more »

Drob cu carne de pui

9 August 2011
Drob cu carne de puiO reteta simpla de drob cu carne de pui din: carne de pui, morcov, ardei, ceapa verde, ciuperci, ou, bacon, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui 1 morcov 1/2 ardei 2 fire ceapă verde 3 ciuperci 1 ou 3 ouă fierte 4 felii de bacon sare piper   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Vinete cu mozzarella gratinate

9 August 2011
Vinete cu mozzarella gratinateO reteta delicioasa de vinete cu mozzarella gratinate din: mozzarella, iaurt gras, parmezan, ulei de masline, vinete, dovlecel, rosii, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 250 g de mozzarella 200 g de iaurt gras 100 g de parmezan 3 linguri de ulei de măsline 3 vinete fără sâmburi 2 dovlecei 3 roşii 3 ouă 2…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos

9 August 2011
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sosO reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar, usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare Piper bulion Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt mararul si se…

Read more »

Focaccia cu mălai şi pancetta

9 August 2011
Focaccia cu mălai şi pancettaO reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba, drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 100 g mălai 150 g pancetta (sau bacon) 3 linguri ulei…

Read more »

Tort de pere şi ciocolată

9 August 2011
Tort de pere şi ciocolatăO reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri, zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie. Ingrediente: 3 pere 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 110 g zahăr 35 g cacao amară 250 g mascarpone 100 g faină albă 1/2 plic drojdie   Mod de preparare: Curăţă perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le…

Read more »

Ciorba de fasole cu sunca si tarhon

9 August 2011
Ciorba de fasole cu sunca si tarhonO reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa, sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare, otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei   Mod de preparare: Se pune intr-o ala…

Read more »

Pastrama de pui

9 August 2011
Pastrama de puiO reteta de pastrama de pui din: piept de pui, sare, zahar, foi de dafin, apa, boabe de ienibahar, piper negru, miere, ulei de masline, sos de soia, boia de ardei si piper negru. Ingrediente: piept de pui 1 lingură cu sare 1 lingură cu zahăr 1 foaie de dafin 300 ml apă câteva boabe…

Read more »

Cannelloni cu spanac şi sos de roşii

9 August 2011
Cannelloni cu spanac şi sos de roşiiO reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic, miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus, este benefic pentru femeile însărcinate…

Read more »

Plăcintă de cartofi cu ficăţei de pui

9 August 2011
Plăcintă de cartofi cu ficăţei de puiO reteta delicioasa de placinta de cartofi cu ficatei de pui din: cartofi, unt, lapte, sare, piper, nucsoara, cas, suc de rosii, masline, ficatei de pui, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt 200 ml lapte sare piper nucşoară 100 g caş proaspăt 100 ml suc roşii câteva măsline…

Read more »

Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos

9 August 2011
Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocosO reteta delicioasa de tort de morcovi, ciocolata si nuca de cocos din: faina, faina de cocos, zahar, morcovi, ciocolata umpluta cu crema de cocos, ulei de floarea soarelui, lapte, oua, zahar vanilat, zahar pudra si fulgi de cocos. Ingrediente: 200 g faină albă  100 g făină de cocos 150 g zahăr 150 g morcovi…

Read more »

Pizza lacto-vegetăriană

9 August 2011
Pizza lacto-vegetărianăO reteta delicioasa de pizza lacto-vegetariana din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, linte verde, sos de rosii, dovlecei, ceapa verde, mozzarella, cascaval afumat sau branza scamorza, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…

Read more »

Cocktail Horizon

9 August 2011
Cocktail HorizonO reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl bourbon Whiskey 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata romul si siropul de grenadine in shaker, si turnam bautura…

Read more »

Despre carne de pui

9 August 2011
Despre carne de puiE carnea cu care înce­pem diversificarea în alimentarea micuţilor noştri – iar asta, pentru că nu conţime grăsine în interiorul sau între fibrele musculare şi are toţi nutrienţii esenţiali necesari alimentaţiei. Nu tot ce ne oferă puiul este însă sănătos. Deşi are un gust grozav, indiferent de procedeul gastronomic la care este supusă (prăjită, la…

Read more »

Piept de curcan cu sos Riesling

9 August 2011
Piept de curcan cu sos RieslingO reteta delicioasa de piept de curcan cu sos Riesling din: piept de curcan, vin alb sec, ulei, apa minerala, unt, usturoi, unt sau pasta de trufe, lamaie, tarhon, zahar, sos worchestershire, sos de soia, cimbru, sare si piper. Pieptul de curcan este recomandat pentru cresterea imunitatii. Ingrediente: 750 g de piept de curcan dezosat…

Read more »

Retete de post: Supă cremă de dovlecel

9 August 2011
Retete de post: Supă cremă de dovlecelO reteta de supa crema de dovlecel din: dovlecel, patrunjel, leustean, usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie si apa. O variantă cremoasă şi răcoritoare pentru zilele de post ale săptămânii. Se poate savura atât rece, cât şi caldă, fiind la fel degustoasă. Ingrediente: 700 g de dovlecel 1 legatura de patrunjel 1 legatura de…

Read more »

Tartă cu piersici

9 August 2011
Tartă cu piersiciO reteta simpla de tarta cu piersici din: oua, zahar, lapte, faina, unt, piersici, praf de copt, zahar vanilat si lamaie. O singură piersică înseamnă necesarul de vitamina C pentru o zi. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 200 ml de lapte 250 g de faina 20 g unt 5 piersici mari 1 praf de…

Read more »

Chiftele de pui cu mentă

9 August 2011
Chiftele de pui cu mentăO reteta delicioasa de chiftele de pui cu menta din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, menta, ou, miez de paine, cimbru, busuioc, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel 1 ceapă medie 2-3 căţei de usturoi 5-6 frunze de mentă proaspătă 1 ou miezul a 2 felii de pâine…

Read more »

Supa rece de ardei gras si sfecla

9 August 2011
Supa rece de ardei gras si sfeclaO reteta de supa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa, apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra, sare, piper si felii de lamaie. Ingrediente: trei ardei grasi rosii doua sfecle rosii medii doua cepe medii o lingura de ulei de masline o cana d

Tartă de castane şi ciocolată

9 August 2011
Tartă de castane şi ciocolatăO reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt, zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone. Ingrediente: 1 ou 150 g zahăr 350 g faină albă 80 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru umplutură: 800 g castane 100 g zahăr 300 ml lapte 250 g ciocolată de menaj…

Read more »

Suc de pere si menta

9 August 2011
Suc de pere si mentaO reteta simpla si delicioasa de suc de pere si menta din: pere, menta si miere. Ingrediente: pere menta miere   Mod de preparare: Pui in storcator trei pere mari. Adaugi menta si mierea si rezultatul este delicios.

Read more »

Dovleceii – beneficii pentru sănătate

9 August 2011
Dovleceii – beneficii pentru sănătateSunt o sursă excelentă de vitamina A şi C, luteină, acid folic şi potasiu, toate atât de necesare bunei funcţionări a organismului. Totodată, un dovlecel mediu are doar 25 de calorii şi nu conţine deloc colesterol sau grăsimi saturate, ca e o opţiune perfectă pentru cei care ţin cură de slăbire.

Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti

9 August 2011
Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castravetiO reteta de pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, chili, bulion, rosii si castraveti. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc aproximativ 2 kg 1 capatana usturoi sare piper chili bulion 3 rosii 4 castraveti Mod de preparare: Se cresteaza pulpa de porc, se sarea si pipereaza e ambele parti,…

Read more »

Rulou de viţel cu sparanghel

8 August 2011
Rulou de viţel cu sparanghelO reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel, prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă) 80 g prosciutto (şuncă, kaiser) 500 g sparanghel 125 g mozzarella 30 g pâine toast…

Read more »

Chec de dovlecei cu nuci si stafide

8 August 2011
Chec de dovlecei cu nuci si stafideO reteta simpla de chec de dovlecei cu nuci si stafide din: unt, zahar, oua, dovlecei, mar, faina, sare, praf de copt, scortisoara, nuci, alune si stafide. Ingrediente: 200g de unt moale 200g de zahăr 2 ouă 150 g de dovlecei (doi dovlecei mici sau unul mare) 1 măr mic 200 g de făină 1…

Read more »

Cocktail Guiliana Crust

8 August 2011
Cocktail Guiliana CrustO reteta simpla de Cocktail Guiliana Crust din: whisky scotian, drambuie, vermut sec si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Drambuie 1 cl vermut sec 2 cl suc de portocale   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi si ou la cuptor

8 August 2011
Ficăţei de pui cu cartofi si ou la cuptorO reteta de ficatei de pui cu cartofi si ou la cuptor din: ficatei de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, lapte, patrunjel si ulei. Ingrediente: 350 g ficăţei de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură cu făină 5 linguri cu lapte 1 legătură de pătrunjel 50 ml ulei   Mod de preparare:…

Read more »

Tartă cu cremă de mere

8 August 2011
Tartă cu cremă de mereO reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie, sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou. Ingrediente: 330 g faină albă 200 g unt 100 g zahăr 1 albuş 1/2 lămâie un praf de sare pentru umplutură: 5 mere 100 ml apă 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară pulbere 1/2…

Read more »

Curry delicios de pui

8 August 2011
Curry delicios de puiO reteta delicioasa de curry de pui din: piept de pui, bulion, fulgi de migdale, stafide, iaurt, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, seminte de chimen, praf de chili, cardamon, scortisoara, busuioc verde, ardei iute, ulei de masline, sare si piper. O reţetă tradiţională indiană. Ingrediente: 500 g de piept de pui, tăiat bucăţi loo g de…

Read more »

Farfait cu fructe de vară

8 August 2011
Farfait cu fructe de varăO reteta delicioasa de farfait cu fructe de vara din: smantana, zahar, biscuiti, capsune, mure si miere. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce 100 g de zahăr 12 biscuiţi 400 g de căpşune 300 g de mure 4 linguri de miere   Mod de preparare: Smântână şi zahărul se bat până când se obţine o…

Read more »

Salată în coajă de avocado

8 August 2011
Salată în coajă de avocadoO reteta de salata in coaja de avocado din: rosii cherry, avocado, lamai, ceapa verde, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, salata verde, creveti jumbo, sare si piper. Ingrediente:  200 g de roşii cherry 2 avocado 2 lămâi 1 ceapă verde 1 lingură de oţet balsamic 2 linguri de ulei de măsline frunze de busuioc…

Read more »

Tort de ciocolată cu boia iute şi must

8 August 2011
Tort de ciocolată cu boia iute şi mustO reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri must 1/2 linguriţă boia iute pentru decor: cacao amară   Mod de preparare: Topeşte la…

Read more »

Salată caldă cu farfalle si piept de pui

8 August 2011
Salată caldă cu farfalle si piept de puiO reteta simpla de salata calda cu farfalle si piept de pui din: piept de pui, paste farfalle, rosii cherry, rucola, dovlecel, ciuperci, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 250 g paste farfalle (fundiţe) 8-10 roşii cherry 1 mână de rucola 1 dovlecel 1 conservă cu ciuperci feliate 1…

Read more »

Cocktail de creveţi în stil mexican

8 August 2011
Cocktail de creveţi în stil mexicanO reteta simpla de Cocktail de creveţi în stil mexican din: creveti decorticati, ulei de masline, rosii, avocado, lamai verzi, ardei iute, leustean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de creveţi decorticaţi 50 ml de ulei de măsline 8 roşii 1 avocado 4 lămâi verzi 1-2 ardei iuţi 1 legătură de leuştean 2 linguri…

Read more »

Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

8 August 2011
Dovlecei la cuptor cu cuşcuşO reteta de dovlecei la cuptor cu cuscus din: dovlecei, cuscus, stafide, nuci, alune de padure, nuci caju, migdale, supa de legume, sare si smantana. Ingrediente: 3 dovlecei 100 g cuscus 1 mana de stafide 1 mana amestec de nuci, alune de padure, nuci caju si migdale decojite 200 ml supa din legume sare smantana…

Read more »

Pui cu legume si busuioc

8 August 2011
Pui cu legume si busuiocO reteta delicioasa de pui cu legume si busuioc din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 roşii 1 fir de praz 3- 4 căţei de usturoi 1 morcov 1 ardei gras 1 ceaşcă de suc…

Read more »

Cocktail Between The Border

8 August 2011
Cocktail Between The BorderO reteta simpla de Cocktail Between The Border din: votca si southern comfort. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Southern Comfort   Mod de preparare: Mixam lung ingredientele cu gheata in shaker si servem cu gehata in pahar de cocktail, racit.

Read more »

Budincă de orez cu şuncă şi dovlecei

8 August 2011
Budincă de orez cu şuncă şi dovleceiO reteta de budinca de orez cu sunca si dovlecei din: orez, dovlecei, unt, sunca, parmezan, pesmet, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g orez 400 g dovlecei (zucchini) 50 g unt 120 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 120 g parmezan ras 3 linguri pesmet 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel usturoi…

Read more »

Suc de caise cu zmeură

8 August 2011
Suc de caise cu zmeurăO reteta simpla de suc de caise cu zmeura din: caise, zmeura si zahar brun. Ingrediente: 500 g caise 500 g zmeura zahar brun Mod de preparare: Storc 500 de grame de caise zemoase şi încă 500 de zmeură. Adaugi un pic de zahăr brun si iese un suc delicios.

Read more »

Vinete cu piept de pui

8 August 2011
Vinete cu piept de puiO reteta simpla de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui, cascaval, sunca, sos de rosii, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă 300 g piept pui 100 g caşcaval 100 g şuncă 1 ceşcuţă cu sos de roşii ulei de măsline oregano sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Tort Mimoza

8 August 2011
Tort MimozaO reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane, compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina, coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 blat rotund din pandişpan 250 g căpşuni 2 kiwi 2 banane 250 g compot de ananas 1 pahar lichior de migdale 200…

Read more »

Salata de dovlecei în trei culori

8 August 2011
Salata de dovlecei în trei culoriO reteta simpla si delicioasa de salata de dovlecei in trei culori din: dovlecei, dovlecei zuchini galbeni si versi, iaurt, marar, sare si piper. Dovlecelul are un conţinut ridicat de substanţe nutritive şi puţine calorii. Aşa că o salată de dovlecei la care foloseşti un dressing de iaurt este uşoară şi sănătoasă Ingrediente: 2 dovlecei…

Read more »

Cocktail Golden Nail

8 August 2011
Cocktail Golden NailO reteta simpla de Cocktail Golden Nail din: bourbon whiskey, southern comfort si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Southern Comfort spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam intr-un pahar de bar whiskey-ul si Southern Comfort-ul cu gehata. Servim intr-un pahar de whisky, cu multa gheata. Decoram cu…

Read more »

Reteta zilei: Portofele surpriza

8 August 2011
Reteta zilei: Portofele surprizaO reteta simpla si delicioasa de portofele surpriza din: piept de pui, sunca, branza telemea, unt, cimbrisor si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 400 g sunca 150 g branza telemea 100 g unt 1 crenguta cimbrisor piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune brânza telemea, untul, usturoiul, cimbrişorul şi un praf de piper.…

Read more »

Somon înnăbuşit în sos de legume

8 August 2011
Somon înnăbuşit în sos de legumeO reteta delicioasa de somon innabusit in sos de legume din: somon file, ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde, lamai, scortisoara, sare si piper. Somonul este un peşte extrem de sănătos, datfiind conţinutul său bogat în omega 6. De aceea, se recomandă consumattottimpul anului, cel puţin o dată pe săptămână.…

Read more »

Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran

8 August 2011
Risotto cu anghinare, lămâie şi şofranO reteta de risotto cu anghinare, lamaie si sofran din: orez, anghinare, ulei de masline extravirgin, unt, ceapa, lamaie, sofran, concentrat de legume, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 bucăţi anghinare 2 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g unt 1 ceapă mică 1 lămâie 1 plic şofran 1 1 supă concentrată…

Read more »

Tort cu nuci si ciocolata

8 August 2011
Tort cu nuci si ciocolataO reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 40 g miez de nucă 140 g ciocolată de menaj 165 g zahăr 4 ouă 1/2 plic zahăr vanilat zahăr pudră un praf de sare   Mod de…

Read more »

Suc de pepene roşu şi mere

8 August 2011
Suc de pepene roşu şi mereO reteta simpla si gustoasa de suc de pepene rosu si mere din: pepene rosu, mere si miere. Ingrediente: pepene rosu mere miere   Mod de preparare: Pun în storcător 400 de grame de pepene roşu şi două mere. Mai adaugi o lingură de miere şi obti o bautura delicioasa si gustoasa.

Read more »

Chili

8 August 2011
ChiliSunt din familia numită Capsicum, ardeii iuţi, sub denumirea lor iniţială de Chili, sunt de mai multe specii şi dimensiuni. CristoforColumb, se pare, a fost cel care i-a supranumit ardei după asemănarea la culoare şi formă cu ardeii capia. Chili se consumă proaspeţi sau uscaţi, iar utilizările lor culinare sunt nenumărate. Conţinutul lor nutritiv este…

Read more »

Ingrediente proaspete

8 August 2011
Ingrediente proaspeteDovleceii – Indiferent că sunt albi, galbeni sau verzi, numiţi de italieni şi zuc- chini, dovleceii fac parte dintre acele legume care merită toată atenţia noastră. Aduşi în spaţiul european acum câteva sute de ani, dovleceii au o mulţime de proprietăţi nutritive şi terapeu­tice. Bogaţi în hidraţi de carbon, potasiu, magneziu şi vitamine, dar săraci…

Read more »

Mancare de căprioară cu fructe de pădure

8 August 2011
Mancare de căprioară cu fructe de pădureO reteta de mancare de caprioara cu fructe de padure din: carne de caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine 1 tijă de ţelină 1/2 morcov 1/2…

Read more »

Gem de zmeura

8 August 2011
Gem de zmeuraO reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare   Mod de preparare: Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de frunzuliţe, apoi se spală într-o strecură­toare, sub jet de apă, de praf şi de nisip. Fructele…

Compot de coacaze rosii

8 August 2011
Compot de coacaze rosiiO reteta de compot de coacaze rosii din: coacaze, sirop si sare de lamaie. Ingrediente: 1 kg de coacăze 1,5 kg de sirop 1 g sare de lămâie Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se usuce. Se pun într-o cratiţă, se toarnă siropul (preparat în prealabil din 700 g zahăr la…

Read more »

Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si menta

7 August 2011
Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si mentaO reteta simpla si delicioasa de cod in sos de lamaie si menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu marinat. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2 crenguţe de…

Read more »

Salată de arpacaş

7 August 2011
Salată de arpacaşO reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta. Ingrediente: 300 g arpacaş 600 g roşii cherry 150 g fasole verde 200 g cremă de brânză (sau brânză de vaci) 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunze…

Read more »

Visine confiate

7 August 2011
Visine confiateO reteta simpla si delicioasa de visine confiate din: visine si zahar. Ingrediente: 1 kg vişine 150 g zahăr   Mod de preparare: Fructele se spală şi se curăţă de sâm­buri, se pun într-un vas şi se presară cu zahăr. Se fierb pentru sterilizare, până lasă suc, cât să le cuprindă, ca la compot. Pentru…

Read more »

Tort de vin cu sos englezesc

7 August 2011
Tort de vin cu sos englezescO reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral, zahar, galbenusuri si vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g faină albă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă cacao 1 plic drojdie 1 linguriţă scorţişoară pudră 1 pahar…

Read more »

Salata cu oua de prepelita si piept de pui

7 August 2011
Salata cu oua de prepelita si piept de puiO reteta de salata cu oua de prepelita si piept de pui din: oua de prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii toast prăjite 4…

Read more »

Croissant cu topping de inghetata

7 August 2011
Croissant cu topping de inghetataO reteta simpla si delicioasa de Croissant cu topping de inghetata din: croissant, ciocolata si ingheatata, Ingrediente: 1 pateu, un croissant sau felii de chec o ciocolata alba topita sau cateva lingurite de ciocolata inghetata   Mod de preparare: Incalzeste pateul, croissantul sau feliile de chec pentru cateva minute. Taie pateul sau croissantul pe jumatate,…

Read more »

Cocktail Drambuie Special

7 August 2011
Cocktail Drambuie SpecialO reteta simpla de Cocktail Drambuie Special din: drambuie, angostura, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala de coaja de lamaie   Mod de preparare: Asezam trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, turnam deasupra Drambuie si Angostura, apoi completam cu ginger Ale…

Read more »

Shake delicios cu fructe de padure

7 August 2011
Shake delicios cu fructe de padureO reteta simpla de Shake delicios cu fructe de padure din: ingheatata de fructe de padure, ingheatata de vanilie, lapte, lichior de mure si fructe de padure. Ingrediente: 50 g inghetata de fructe de padure 50 g inghetata de vanilie 150 ml lapte 50 ml lichior de mure 50 g fructe de padure congelate  …

Read more »

Copanele de pui cu fulgi de porumb

7 August 2011
Copanele de pui cu fulgi de porumbO reteta simpla de copanele de pui cu fulgi de porumb din: copanelem oua, fulgi de porumb, ulei, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8 copănele cu os 2 ouă 1 pungă cu fulgi de porumb ulei pentru prăjit sare piper busuioc   Mod de preparare: Spală copănelele şi şterge-le cu un şervet absorbant. Sărează-le, pipe-…

Read more »

Tartă cu pere şi caise

7 August 2011
Tartă cu pere şi caiseO reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă  250 g zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie pentru umplutură: 3 pere…

Read more »

Risotto cu ierburi aromatice

7 August 2011
Risotto cu ierburi aromaticeO reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin…

Read more »

Mix de condimente pentru carnea de pui

7 August 2011
Mix de condimente pentru carnea de puiPentru o savoare deosebită, poţi face un amestec de condi­mente foarte potrivit pentru carnea de pui la grătar ori făcu­tă pe plită. Amestecă: 1/2 ceşcuţă cu paprica -2 linguriţe cu oregano, 2 linguriţe cu chili, 1 linguriţă cu praf de ustu­roi, 1 linguriţă cu piper negru, 1/2 linguriţă cu muştar. Iar cu acest amestec, unge…

Read more »

Sufleu cu migdale

7 August 2011
Sufleu cu migdaleO reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă  40 g unt 80 g migdale 40 g zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune la fiert într-o cratiţă…

Read more »

Salata de pui cu merisoare

7 August 2011
Salata de pui cu merisoareO reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca, frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si unt. Ingrediente: 1 pumn de miez de nucă 1 caserolă cu frunze de rucola 2 linguri cu ulei…

Read more »

Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară

7 August 2011
Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioarăO reteta de mancarica munteneasca din carne marinata de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, fileurid e ansoa, unt, ulei de masline extravirgin, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, frunze de salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare grunjoasa si scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g…

Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi

7 August 2011
Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţiO reteta de Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci, mozzarella, masline, cozi de creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…

Read more »

Dieta cu pepene rosu

7 August 2011
Dieta cu pepene rosu  Micul dejun: in fiecare zi: o felie de pepene rosu 50 g (2 felii) de paine prajita o cana de ceai sau de cafea, neindulcite Prima zi: pranz: 100 g de carne fiarta de vaca 100 g de orez cu sos de rosii si o felie de pepene rosu cina: 50 g branza de…

Read more »

Cocktail Dusty Martin

7 August 2011
Cocktail Dusty MartinO reteta simpla de Cocktail Dusty Martin din: whisky scotian si gin. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl gin   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si ginul cu gheata intr-un pahar de vin, apoi turnam in paharul de cocktail si adaugam in final o maslina.

Read more »

Cheesecake cu migdale si caise

6 August 2011
Cheesecake cu migdale si caiseO reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă 100 g unt topit…

Read more »

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

6 August 2011
Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de varăO reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pula de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2 blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 3 foi de gelatină (4…

Read more »

Supa crema de ciuperci champignion

6 August 2011
Supa crema de ciuperci champignionO reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg ciuperci champignion 500ml supa de carne (sau legume) ¼ lingurita zahar 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui 4 linguri smantana patrunjel tocat ½  lingurita sare ½  lingurita…

Read more »

Mere umplute cu nuci si caise

6 August 2011
Mere umplute cu nuci si caiseO reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in…

Read more »

Carpaccio de vită cu dovlecei

6 August 2011
Carpaccio de vită cu dovleceiO reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de mentă…

Read more »

Terină de orez cu ardei gras

6 August 2011
Terină de orez cu ardei grasO reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 260 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 ceapă albă mică 2 1 supă concentrată de legume 50 g…

Read more »

Friptură de viţel cu arome de vară

6 August 2011
Friptură de viţel cu arome de varăO reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel, pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson. Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri parmezan ras pentru decor: 30…

Read more »

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

6 August 2011
Crema de mascarpone, kiwi şi amarettiO reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara. Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3 linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3 linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50 g…

Read more »

Ciorba de cartofi cu perisoare

6 August 2011
Ciorba de cartofi cu perisoareO reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1 ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½ litru…

Read more »

Muşchi de porc în crustă de paine

6 August 2011
Muşchi de porc în crustă de paineO reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml vin 2 gălbenuşuri sare…

Read more »

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

6 August 2011
Mancare din pastrama de oaie cu pastaiO reteta de mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano. Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute 100ml…

Read more »

Mici de oaie

6 August 2011

O reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie, usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si piper dupa gust…

Read more »

Placinta de ciuperci

5 August 2011
Placinta de ciuperci  O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras, patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4 ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi prepari umplutura. Dai…

Read more »

Placinta cu babic

5 August 2011
Placinta cu babic  O reteta gustoasa de placinta cu babic, foi de placinta, oua, telemea, ulei. Ingrediente:  300 g babic 1 pachet foi de plăcintă 3 ouă 500 g telemea ulei Mod de preparare: Razi telemeaua şi tai babicul cât mai mărunt. Le amesteci, adaugi două ouă şi obţii umplutura, într-o tavă unsă cu puţin ulei, întinzi…

Turte ţărăneşti

5 August 2011
Turte ţărăneşti  O reteta gustoasa de turte taranesti din: faina, drojdie, apa. Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât un­ghia de la degetul mare 1 lingură zahăr apă călduţă Mod de preparare: Desfaci drojdia cu un pic de apă călduţă şi apoi o adaugi în făina cernută, adaugi sare, zahărul şi apă călduţă. Frămânţi un aluat potrivit…

Read more »

Cupcakes cu lămâie

5 August 2011
Cupcakes cu lămâieO reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari, batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175 g…

Read more »

Coroniţe de orz cu sos pesto

5 August 2011
Coroniţe de orz cu sos pestoO reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella, supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin, ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de cimbru. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 70 g mozzarella 800 ml supă concentrată de legume 2 fire mai mari de ceapă…

Read more »

Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde

5 August 2011
Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verdeO reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din: vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate, semipreparate) 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe 2 linguri de maioneză piper sare rosii cherry ceapa verde   Mod de preparare:…

Read more »

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

5 August 2011
Inghetata de piersici cu zeama de lamaieO reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Cojeşte fructele şi scufun- dă-le cîteva minute într-un vas cu…

Read more »

Pizza Diavola

5 August 2011
Pizza DiavolaO reteta de pizza diavola din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, suc de rosii, mozzarella, salam picant, ulei de masline extravirgin, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…

Read more »

Cocktail Scottish Surprise

5 August 2011
Cocktail Scottish SurpriseO reteta de Cocktail Scottish Surprise din: whisky scotian, nectar de maracuja, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lamaie si cirese. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 6 cl nectar de maracuja cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de…

Read more »

Bors de babic

5 August 2011
Bors de babic  O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors. Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100 g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel şi leuştean sare Mod de preparare:…

Read more »

Prajitura de casa cu caise

5 August 2011
Prajitura de casa cu caiseO reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină de…

Read more »

Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan

5 August 2011
Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezanO reteta de risotto cu sparangel cin cosulete de parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat de…

Read more »

Salată mediteraneeană

5 August 2011
Salată mediteraneeanăSe fierb 200g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când este gata, se adaugă în cratiţă 1 ceapă roşie tăiată felii, se amestecă şi se ia de pe foc, apoi se scurge şi se clăteşte până se răceşte. Se răstoarnă într-un bol mare. Se combină 1 castravete tăiat cubuleţe, 1 mână de măsline…

Read more »

Tartă cu fructe clasică

5 August 2011
Tartă cu fructe clasicăO reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr vanilat 120 g zahăr 50…

Read more »

Pui cu caise confiate si cardamom

5 August 2011
Pui cu caise confiate si cardamomO reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry, cardamom, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui (patru bucăţi) 500 ml supă de văcuţă 2 lin­guri de amidon 12 caise confia­te 30 de stafide zeama de la o portocală…

Read more »

Supă de orez şi cartofi

5 August 2011
Supă de orez şi cartofiO reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa, usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin, parmezan si sos de rosii. Ingrediente: 150 g orez 2 cartofi 1 1 apă 2 căţei de usturoi 2 frunze de salvie 1 cub concentrat de carne 1 lingură ulei de măsline…

Read more »

Conuri cu iaurt si capsuni

5 August 2011
Conuri cu iaurt si capsuniO reteta de conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat, conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă, pentru decor   Mod de preparare: Căpşunile se spală,…

Read more »

Muşchi de căprioară cu vin roşu

5 August 2011
Muşchi de căprioară cu vin roşuO reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara, telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare, piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul. Ingrediente: 600 g muşchi de căprioară 50 g ţelină 50 g morcovi 50 g ceapă 3 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Caipirinha cu kiwi

5 August 2011
Caipirinha cu kiwiO reteta de caipirinha cu kiwi din: kiwi, lime, zahar, cachaca, gheata si apa minerala cu suc de lime. Ingrediente: 4 kiwi 4 felii de lime 3 linguriţe de zahăr 1/2 ceaşcă de Cachaca (rom brazilian din trestie de zahăr) 2 ceşti de gheată zdrobită 1-1/2  ceşti apă minerală cu suc de lime   Mod…

Read more »

Salată de rucola cu vită

5 August 2011
Salată de rucola cu vităSe amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi), 1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra o…

Read more »

Ciorbe: Ciorba de peste

5 August 2011
Ciorbe: Ciorba de peste  O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare. Ingrediente: un peşte de 1 kg  (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/21 borş…

Read more »

Prăjitură simpla cu miere

5 August 2011
Prăjitură simpla cu miereO reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi

5 August 2011
Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofiO reteta delicioasa de pizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 3 cartofi mari…

Read more »

Serbet cu merisoare

5 August 2011
Serbet cu merisoareO reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare, zahar pudra si o portocala. Ingrediente: 50 g merişoare uscate 400 ml suc proaspăt din merişoare 75 g zahăr pudră o portocală   Mod de preparare: Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt la foc mic. Când zahărul s-a topit, se…

Read more »

Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii

5 August 2011
Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşiiO reteta de budinca de parmezan cu rucola si sos de rosii din: parmezan, oua, smantana, lapte, unt, nucsoara, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, sare, piper, rucola si fulgi de parmezan. Ingrediente: 100 g parmezan ras 2 ouă 125 ml smântână dulce 125 ml lapte unt nucşoară sare pentru sos: 4 roşii (circa 250…

Read more »

Carne de căprioară cu legume si mamaliga

5 August 2011
Carne de căprioară cu legume si mamaligaO reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz, nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, scortisoara, sare, piper si malai. Ingrediente: 400 g file de căprioară 200 g pulpă de dovleac 1 căţel de usturoi conopidă mică morcovi…

Read more »

Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjit

5 August 2011
Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjitSe încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se  amestecă 1 dovleac pentru plăcintă tăiat cubuleţe şi 2 cepe roşii tăiate felii  groase cu 2 linguri de harissa, sare şi piper. Se dau ia cuptor 30 de minute  până se înmoaie şi prind o culoare  maronie. Intre timp, se fierb 200g de  cuşcuş mare conform instrucţiunilor…

Read more »

Smoothie delicios de capsuni

5 August 2011
Smoothie delicios de capsuniO reteta de smoothie delicios de capsuni din: capsuni, texturat proteic de soia, apa si gheata. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de căpşuni congelate 2 linguriţe de texturat proteic de soia sub formă de pudră 2 linguriţe de apă 1/2 ceaşcă de gheaţă zdrobită   Mod de preparare: Lăsaţi căpşunile la decongelat într-un bol. După ce au…

Read more »

Paste picante cu gogosari

5 August 2011
Paste picante cu gogosari  O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei, usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 g costiţă afumată 2 gogoşari proaspeţi 300 g paste tagliatelle 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă tije de ţelină 1 lingură zeamă de lămâie cimbru proaspăt sare piper  …

Read more »

Ghiveci delicios de toamna

5 August 2011
Ghiveci  delicios de toamna  O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi, ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde, zahar, sare, piper. Ingrediente:   2 vinete 2 gogoşari 1 cartof potrivit 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 10 măsline verzi  fără sâmburi 1 ţelinămică 2 roşii 3 lingiri ulei pătrunjel verde 50…

Read more »

Ciorbă de legume cu perisoare

5 August 2011
Ciorbă de legume cu perisoare  O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1 ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1 felie pâine 11 zeamă de…

Read more »

Fructe cu sos de ciocolata

5 August 2011
Fructe cu sos de ciocolataO reteta de fructe cu sos de ciocolata din: banana, kiwi, ananas, capsune, ciocolata si lapte. Ingrediente: 1 banana taiata rondele 2 fructe kiwi rondele 1 ananas decojit taiat cubulete 200g capsune taiate jumatati betisoare pentru frigarui 300g ciocolata rasa 100ml lapte Mod de preparare: Amestecam laptele cu ciocolata rasa si punem pe foc pana…

Read more »

Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe

4 August 2011
Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşeO reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de cirese, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 80 g unt 70 g zahăr 20 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 50 g ciocolată cu lapte 1…

Read more »

Orez cu mere si surimi

4 August 2011
Orez cu mere si surimiO reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran, vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Inrgediente: 350 g orez prefiert 1 ceapă 10 bastonaşe surimi 1 măr 1 plic şofran 1 pahar vin alb 1/2 l supă concentrată de legume 1 legătură…

Read more »

Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry

4 August 2011
Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherryO reteta deliciaosa de pizza cu rucolla, mozzarella si rosii cherry din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, rucola, parmezan si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 300 g…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 8, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: