RSS

Retete de top #63

10 Feb

Retete de top:

Covrigi cu branza

29 July 2011
Covrigi cu branzaO reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte. Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g brânză de vaci 1…

Read more »

Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur

28 July 2011
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singurPentru a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi uleiurile fierte, prepara­tul final se păstrează mai mult timp. Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la frigider. Unele uleiuri se opacizează la tem­peratură joasă şi se solidifică, de aceea se…

Read more »

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

28 July 2011
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştarO reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de măsline…

Read more »

Cocktail Southern Colada

28 July 2011
Cocktail Southern ColadaO reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc de ananas 5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…

Read more »

Vinete cu usturoi si ardei iute

28 July 2011
Vinete cu usturoi si ardei iuteO reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în două, pe…

Read more »

Gulas de pui cu iaurt

28 July 2011
Gulas de pui cu iaurtO reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5 catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute sare piper boia dafin 2 linguri…

Read more »

Melci cu scortisoara

28 July 2011
Melci cu scortisoaraO reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie uscată sare pentru umplutura: 100…

Read more »

File de porc cu aromă de cafea

28 July 2011
File de porc cu aromă de cafeaO reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun, cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina, lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr…

Read more »

Sarlota cu mure

28 July 2011
Sarlota cu mureO reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3 foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat 4…

Read more »

Placinta sarata

28 July 2011
Placinta sarataO reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata, oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală ulei   Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă şi 200 g de smântână…

Read more »

Terina cu legume si branza

28 July 2011
Terina cu legume si branzaO reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia, branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper. Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori   Mod de preparare: Coace…

Read more »

Fasole de vară

28 July 2011
Fasole de varăO reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1 legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet de mere 1 legatura marar…

Read more »

Ceapa umpluta cu ricotta

28 July 2011
Ceapa umpluta cu ricottaO reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei   Mod de preparare: Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă…

Read more »

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

28 July 2011
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamicO reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat) de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper  …

Read more »

Bărcuţe de legume cu şalău

28 July 2011
Bărcuţe de legume cu şalăuO reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4-5 linguri…

Read more »

Inimioară dulce din griş cu şofran

28 July 2011
Inimioară dulce din griş cu şofranO reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două…

Read more »

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă

28 July 2011
Pizza cu rucola şi brânză proaspătăO reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 100 mozzarella…

Read more »

Supa de branza

28 July 2011
Supa de branzaO reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu supă de pasăre 1/2…

Read more »

Cocktail Flying Scotsman

28 July 2011
Cocktail Flying ScotsmanO reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa de cocktail. Imbogatim cu o felie de limeta…

Read more »

Paste simple gratinate

28 July 2011
Paste simple gratinateO reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g unt sare piper pentru sos bechamel:  50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml lapte sare   Mod de…

Read more »

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

28 July 2011
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşieO reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de…

Read more »

Friptură de porc tradiţională

28 July 2011
Friptură de porc tradiţionalăO reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din: medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa, malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g…

Read more »

Papricas de oaie

28 July 2011
Papricas de oaieO reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de grasime si…

Read more »

Miel inabusit

28 July 2011
Miel inabusitO reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare, faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1 morcov 200 g telina 2…

Read more »

Friptura de oaie

28 July 2011
Friptura de oaieO reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de zarzavat…

Read more »

Costite de oaie fripte

28 July 2011

O reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa…

Read more »

Quiche Lorraine

27 July 2011
Quiche LorraineO reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb. Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere) 250 g smântână nucşoară…

Read more »

Sufleu de cascaval cu nucsoara

27 July 2011
Sufleu de cascaval cu nucsoaraO reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit sare piper nucsoara   Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc mic si amesteca…

Read more »

Cocktail Southern Banger

27 July 2011
Cocktail Southern BangerO reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala   Mod de preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Southern Comfort si…

Read more »

Sardine în crustă de alune cu fructe

27 July 2011
Sardine în crustă de alune cu fructeO reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4 linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri ulei de măsline sare…

Read more »

Cupe cu iaurt şi prune

27 July 2011
Cupe cu iaurt şi pruneO reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe. Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane) pentru decor: frunze…

Read more »

Mingiute de orez cu branza brie

27 July 2011
Mingiute de orez cu branza brieO reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet sare piper ulei  …

Read more »

Cotlet de miel cu pesmet aromat

27 July 2011
Cotlet de miel cu pesmet aromatO reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet, patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale. Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătur

Cum se pastreaza pestele

30 July 2011

In timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi branhiile conţin o canti­tate crescută de germeni, direct proporţională cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce l-aţi cum­părat, înainte de a-l pune din nou în frigider. Ţineţi-I…

Read more »

Plăcintă cu carne de miel

30 July 2011
Plăcintă cu carne de mielO reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt, galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu, branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100 g…

Read more »

Piept de raţă cu portocale şi martini

29 July 2011
Piept de raţă cu portocale şi martiniO reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata, portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt, foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de fructe 1/2 linguriţă rozmarin sare…

Read more »

Ruladă de porc umplută cu hribi

29 July 2011
Ruladă de porc umplută cu hribiO reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc 1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru umplutură: 250 g hribi 4…

Read more »

Tartă delicioasa cu cireşe

29 July 2011
Tartă delicioasa cu cireşeO reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2 lingurita sare umplutura: 800 g cirese…

Read more »

Cocktail Sweet N’Sour

29 July 2011
Cocktail Sweet N’SourO reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey, zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker, apoi turnam bautura in paharul tip balon si…

Read more »

Vită Bourguignon

29 July 2011
Vită BourguignonO reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi 6…

Read more »

Prăjiturele cu caise

29 July 2011
Prăjiturele cu caiseO reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1 lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare: frunze verzi de menta   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până…

Read more »

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

29 July 2011
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptorO reteta  de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1…

Read more »

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

29 July 2011
Pizza cu mozzarella, creveti si rucolaO reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…

Read more »

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă

29 July 2011
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscăO reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de gâscă 100 g unt 400 g…

Read more »

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

29 July 2011
Reteta zilei: Musaca de berbecuţO reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri…

Read more »

Cocktail Southern Sunset

29 July 2011
Cocktail Southern SunsetO reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort, cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail.  …

Read more »

Piept de pui cu legume la grătar

29 July 2011
Piept de pui cu legume la grătarO reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din: piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras, vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura ceapa verde cartofi 1 ardei gras…

Read more »

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

29 July 2011
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeurăO reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr 3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură: 200 g zmeură…

Read more »

Chiftelute de oaie

29 July 2011
Chiftelute de oaieO reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma…

Read more »

Raţă cu vin alb şi rozmarin

29 July 2011
Raţă cu vin alb şi rozmarinO reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa 1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de preparare:…

Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati

29 July 2011
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnatiO reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180…

Read more »

Tocana cu carne de oaie

29 July 2011
Tocana cu carne de oaieO reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300 g…

Read more »

Salata de orez si creveti

29 July 2011
Salata de orez si crevetiO reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura zeama de lamaie sare si piper Mod…

Read more »

Despre Şalău

29 July 2011

Şalăul este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs domol, sau în lacuri. Prefe­ră apele adânci, tulburi, peştele poate atinge 40 cm -1,30 m lun­gime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de 10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn iunie când temperatura…

Read more »

Ciorba de oaie

29 July 2011
Ciorba de oaieO reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi…

Read more »

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

29 July 2011
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodeniiO reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper   Mod…

Read more »

Sorbet cu lămâie şi busuioc

29 July 2011
Sorbet cu lămâie şi busuiocO reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri pentru decor: frunze de busuioc   Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi coaja…

Read more »

Mancare cu zaft şi salată

29 July 2011
Mancare cu zaft şi salatăo reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde. Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3 capatani de salata verde…

Read more »

Covrigi cu branza

29 July 2011
Covrigi cu branzaO reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte. Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g brânză de vaci 1…

Read more »

Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur

28 July 2011
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singurPentru a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi uleiurile fierte, prepara­tul final se păstrează mai mult timp. Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la frigider. Unele uleiuri se opacizează la tem­peratură joasă şi se solidifică, de aceea se…

Read more »

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

28 July 2011
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştarO reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de măsline…

Read more »

Cocktail Southern Colada

28 July 2011
Cocktail Southern ColadaO reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc de ananas 5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…

Read more »

Vinete cu usturoi si ardei iute

28 July 2011
Vinete cu usturoi si ardei iuteO reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în două, pe…

Read more »

Gulas de pui cu iaurt

28 July 2011
Gulas de pui cu iaurtO reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5 catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute sare piper boia dafin 2 linguri…

Read more »

Melci cu scortisoara

28 July 2011
Melci cu scortisoaraO reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie uscată sare pentru umplutura: 100…

Read more »

File de porc cu aromă de cafea

28 July 2011
File de porc cu aromă de cafeaO reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun, cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina, lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr…

Sarlota cu mure

28 July 2011
Sarlota cu mureO reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3 foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat 4…

Read more »

Placinta sarata

28 July 2011
Placinta sarataO reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata, oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală ulei   Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă şi 200 g de smântână…

Read more »

Terina cu legume si branza

28 July 2011
Terina cu legume si branzaO reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia, branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper. Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori   Mod de preparare: Coace…

Read more »

Fasole de vară

28 July 2011
Fasole de varăO reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1 legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet de mere 1 legatura marar…

Read more »

Ceapa umpluta cu ricotta

28 July 2011
Ceapa umpluta cu ricottaO reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei   Mod de preparare: Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă…

Read more »

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

28 July 2011
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamicO reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat) de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper  …

Read more »

Bărcuţe de legume cu şalău

28 July 2011
Bărcuţe de legume cu şalăuO reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4-5 linguri…

Read more »

Inimioară dulce din griş cu şofran

28 July 2011
Inimioară dulce din griş cu şofranO reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două…

Read more »

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă

28 July 2011
Pizza cu rucola şi brânză proaspătăO reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 100 mozzarella…

Read more »

Supa de branza

28 July 2011
Supa de branzaO reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu supă de pasăre 1/2…

Read more »

Cocktail Flying Scotsman

28 July 2011
Cocktail Flying ScotsmanO reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa de cocktail. Imbogatim cu o felie de limeta…

Read more »

Paste simple gratinate

28 July 2011
Paste simple gratinateO reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g unt sare piper pentru sos bechamel:  50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml lapte sare   Mod de…

Read more »

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

28 July 2011
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşieO reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de…

Read more »

Friptură de porc tradiţională

28 July 2011
Friptură de porc tradiţionalăO reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din: medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa, malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g…

Read more »

Papricas de oaie

28 July 2011
Papricas de oaieO reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de grasime si…

Read more »

Miel inabusit

28 July 2011
Miel inabusitO reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare, faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1 morcov 200 g telina 2…

Read more »

Friptura de oaie

28 July 2011
Friptura de oaieO reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de zarzavat…

Read more »

Costite de oaie fripte

28 July 2011

O reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa…

Read more »

Quiche Lorraine

27 July 2011
Quiche LorraineO reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb. Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere) 250 g smântână nucşoară…

Read more »

Sufleu de cascaval cu nucsoara

27 July 2011
Sufleu de cascaval cu nucsoaraO reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit sare piper nucsoara   Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc mic si amesteca…

Read more »

Cocktail Southern Banger

27 July 2011
Cocktail Southern BangerO reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala   Mod de preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Southern Comfort si…

Read more »

Sardine în crustă de alune cu fructe

27 July 2011
Sardine în crustă de alune cu fructeO reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4 linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri ulei de măsline sare…

Read more »

Cupe cu iaurt şi prune

27 July 2011
Cupe cu iaurt şi pruneO reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe. Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane) pentru decor: frunze…

Read more »

Mingiute de orez cu branza brie

27 July 2011
Mingiute de orez cu branza brieO reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet sare piper ulei  …

Read more »

Cotlet de miel cu pesmet aromat

27 July 2011
Cotlet de miel cu pesmet aromatO reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet, patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale. Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătură de pătrunjel 4-5 crenguţe de cimbru 1 lămâie 2 linguri parmezan…

Read more »

Ruladă de peşte cu fructe de mare

27 July 2011
Ruladă de peşte cu fructe de mareO reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste, cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri ulei 8 felii de…

Read more »

Cocktail Don Jose II

27 July 2011
Cocktail Don Jose IIO reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu si galliano. Ingrediente: 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl Galliano   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Crochete sarate

27 July 2011
Crochete sarateO reteta de crochete sarate din: branza telemea, cartofi, ou, faina, pesmet, chimen, boia, sare, ulei, ceapa, zahar si lapte. Ingrediente: 200 g brânză telemea 4 cartofi 1 ou mare 3 linguri cu făină pesmet 1/2 linguriţă cu chimen 1/2 linguriţă cu boia sare ulei pentru inele de ceapa: 2 cepe 4-5 linguri cu făină…

Read more »

Tocana de oaie

27 July 2011
Tocana de oaieO reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (sau miel) 4 cepe 1,5 kg de cartofi rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de patrunjel sare,…

Read more »

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

27 July 2011
Bavareză de iaurt cu sos de căpşuniO reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni, zahar si frunze de menta. Inrgediente: 250 ml lapte integral 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 1 lingură zahăr 3 foi de gelatină pentru sos: 300 g căpşuni 100 g zahăr…

Read more »

Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii

27 July 2011
Pizza cu caracatiţă marinată şi roşiiO reteta de pizza cu caracatita marinata si rosii din: faina alba, apa, drojdie de mere, ulei de masline extravirgin, zahar, caracatita, rosii, tije de telina, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…

Read more »

Iepure cu sos pesto

27 July 2011
Iepure cu sos pestoO reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin, bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 3 cepe mici 5 căţei de usturoi 4 frunze de salvie 2 linguri sos pesto 4…

Read more »

Creveţi cu orez şi legume

27 July 2011
Creveţi cu orez şi legumeO reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100 ml ulei de măsline 2 cepe 1 morcov…

Cocktail Royal Turkey

27 July 2011
Cocktail Royal TurkeyO reteta simpla de Cocktail Royal Turkey din: bourbon whiskey, apricot brandy, gin, suc de ananas si limonada. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Apricot Brandy 2 cl gin 2 cl suc de ananas limonada   Mod de preparare: Cu exceptia limonadei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna…

Read more »

Rulouri cu sfecla

27 July 2011
Rulouri cu sfeclaO reteta simpla de rulouri cu sfecla din: sfecla coapta, lapte, faina, ou, crema de branza, praf de copt, ceapa verde, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfeclă coaptă 200 ml lapte 200 g făină 2 ouă 400 g cremă de brânză 1 vârf de cuţit de praf de copt…

Read more »

Sepie cu mazăre si ceapa rosie

27 July 2011
Sepie cu mazăre si ceapa rosieO reteta delicioasa de sepie cu mazare si ceapa rosie din: sepie, rosii, ulei, mazare, marar, ceapa rosie, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 250 g sepie curăţată si oparita 3 roşii bine coapte 50 ml ulei 300 g mazăre boabe 1 leg. mărar 1 ceapă roşie sare piper 1 leg. ceapă verde Mod de…

Read more »

Cocktail Lumberjack

27 July 2011
Cocktail LumberjackO reteta simpla de Cocktail Lumberjack din: whisky scotian, calvados, gin si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Calvados 1 cl gin coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam bine ingedientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura in paharul de whisky, peste gheata proaspata. Adaugam coaja de…

Read more »

Rulada de spanac cu branza

27 July 2011
Rulada de spanac cu branzaO reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou, cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac fiert 1 ou mare 200 g caşcaval ras 200 g brânză de vaci 200 g brânză ricotta 200 g şuncă de Praga 1 căţel de usturoi…

Read more »

Friptura greceasca de miel

27 July 2011
Friptura greceasca de mielO reteta de friptura greceasca de miel din: miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3 felii de lamaie taiate…

Read more »

Pacheţele aromate

27 July 2011
Pacheţele aromateO reteta de pachetele aromate din: piept de pui, broccoli, branza de burduf, bacon, ardei gras, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 bucheţele broccoli 200 g brânză de burduf 200 g bacon fâşii 1/2 ardei gras roşu mărar sare piper   Mod de preparare: Porţionează pieptul de pui ca pentru şniţele,…

Read more »

Caracatită marinată la grătar

27 July 2011
Caracatită marinată la grătarO reteta delicioasa de caracatita marinata la gratar din: caracatita, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita (cirac 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ulei de…

Read more »

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

27 July 2011
Pateuri cu mascarpone si sparanghelO reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj, sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra. Ingrediente: 500 gr aluat foietaj 12 tulpini de sparanghel 250 gr branza mascarpone 4 oua 100 gr branza de capra, faramitata   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata…

Read more »

Friptura miel cu levantica

27 July 2011
Friptura miel cu levanticaO reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de provence…

Read more »

Cocktail Drambuie Punch

27 July 2011
Cocktail Drambuie PunchO reteta simpla de Cocktail Drambuie Punch din: drambuie, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 3 stropi de zeama de lamaie suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul de whisky si zeama de lamaie in paharul de whisky, in care…

Read more »

Pui parizian cu budincă de griş

27 July 2011
Pui parizian cu budincă de grişO reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din: piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 kg fileuri de piept de pui 300 g ciuperci champignon congelate 50 g unt 15 g ciuperci uscate…

Read more »

Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat

27 July 2011
Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumatO reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din: piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui (2 bucăţi) 120 g caşcaval afumat 100 g struguri 80 g bacon afumat 4 linguri…

Read more »

Spaghette cu amestec de fructe de mare

27 July 2011
Spaghette cu amestec de fructe de mareO reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de ceapă verde 1…

Read more »

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

27 July 2011
Foie gras pane cu brioşe de ceapăO reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt, faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si smantana dulce. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă pentru brioşe: 500 g ceapă albă 30 g unt 3 linguri faină albă  1 albuş…

Read more »

Crap in sos de roşii cu caşcaval

27 July 2011
Crap in sos de roşii cu caşcavalO reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1 pahar ulei  2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g caşcaval 50…

Read more »

Carne de berbec in sos chili

27 July 2011
Carne de berbec in sos chiliO reteta simpla de carne de berbec in sos chili din: ardei ciles, ceapa, usturoi, rosii, ardei chili, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline verzi si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chili uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei de…

Read more »

Tortilla de casa

27 July 2011
Tortilla de casaO reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei, sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt si piper. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 100 g untură 120 ml ulei sare pentru umplutura: 1 castravete 200 g somon afumat (sau alt peşte) 1-2…

Read more »

Dieta vegetariană previne tulburările intestinale

27 July 2011
Dieta vegetariană previne tulburările intestinalePersoanele care adoptă o dietă vegetariană sunt de trei ori mai puţin predispuse să sufere de tulburări intestinale, cunoscute sub numele de boala diverticulară, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford. Această afecţiune este cauzată de consumul a prea puţine fibre şi se manifestă prin apariţia crampelor musculare, a stării de balonare, a gazelor…

Read more »

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

26 July 2011
Tocăniţă de pui cu piure de dovleceiO reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui, ciuperci champignon,  ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi, parmezan, smantana si usturoi. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g ciuperci champignon 1 ceapă mică 1/2 pahar vin alb 200 ml…

Read more »

Rulouri de macrou

26 July 2011
Rulouri de macrouO reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel sare…

Read more »

Lasagnetta de kiwi cu ricotta

26 July 2011
Lasagnetta de kiwi cu ricottaO reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta, orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta, alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3 linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 4-5 frunze de mentă pentru decor:…

Read more »

Mancare de ficăţei de pui cu broccoli

26 July 2011
Mancare de ficăţei de pui cu broccoliO reteta simpla de mancare de ficatei de pui cu broccoli din: ficatei de pui, broccoli, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosie, sare de mare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g broccoli 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 roşie sare de mare piper ulei pătrunjel  …

Read more »

Calamari pane cu mujdei

26 July 2011
Calamari pane cu mujdeiO reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1 căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Supreme de pui

26 July 2011
Supreme de puiO reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina, usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza, ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de fetica. Ingrediente: 800 g piept de pui pentru supreme: 2 1 apă 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 căţel…

Read more »

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

26 July 2011
Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuiocO reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc, sare si piper. Ingrediente: biban de mare 1600 g unt 120 g smantana lichida 120 ml vin alb 60 ml ceapa alba 50 g busuioc, sare si piper…

Read more »

Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată

26 July 2011
Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolatăO reteta de conuri de ingheatata alcoolizata cu struguri si ciocolata din: lapte, smantana, zahar, galbenusuri, grappa, pastaie de vanilie, ciorchine de struguri, smantana, miez de nuca si ciocolata menaj. Ingrediente: 100 ml lapte 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 pahar grappa (sau rachiu de struguri) 1 păstaie de vanilie pentru…

Read more »

Mancare simpla de pui cu legume

26 July 2011
Mancare simpla de pui cu legumeO reteta delicioasa de mancare simpla de pui cu legume din: piept de pui, vin alb sec, morcov, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, foi de varza, felii de vanata, castravete, seminte de susan, castravete, ulei, sare, piper, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui 1 pahar cu vin alb sec 1 morcov 1…

Read more »

Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze

26 July 2011
Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăzeO reteta delicioasa de carpaccio de foie gras marinat pe salata cu otet de coacaze din: foie gras, sare, zahar, vin alb de desert, boabe de piper, brandy, coacaze, zahar, otet, vin alb, ulei de masline extravirgin, fetica sau rucola si sare. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă 2 pumni…

Read more »

Cocktailuri

26 July 2011
CocktailuriCateva retete de cocktailuri: Cocktail Abbey, Cocktail Acapulco Gold Colada, Cocktail Adonis, Cocktail Affinity si Cocktail Alaska. Cocktail Abbey O reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva picaturi de Orange Bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Decoratiune –  o visina Se serveste in…

Read more »

Pizza clasică Regina

26 July 2011
Pizza clasică ReginaO reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 4…

Read more »

Prăjitură cu nuga şi ricotta

26 July 2011
Prăjitură cu nuga şi ricottaO reteta delicioasa de prajitura cu nuga si ricotta din: ricotta, mascarpone, galbenusuri, albusuri, zahar, ciocolata menaj, nuga cu migdale, piscoturi si cafea. Ingrediente: 420 g ricotta 80 g mascarpone 5 gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr 100 g ciocolată menaj 125 g nuga cu migdale 2-3 pachete pişcoturi 3 cescute de cafea   Mod…

Read more »

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

26 July 2011
Rulouri de viţel cu caşcaval afumatO reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de…

Sos de lamaie cu capere

26 July 2011
Sos de lamaie cu capereO reteta de sos de lamaie cu capere din: unt nesarat, capere, suc de lamaie, coaja de lamaie si piper.     Ingrediente: 50 g unt nesarat 1-1/2 linguri cu capere 1 lingura cu suc de lamaie 1/2 lingurita cu coaja de lamaie proaspata rasa piper proaspat macinat   Mod de preparare: Pune caperele într-un…

Read more »

Pizza quattro formaggi

26 July 2011
Pizza quattro formaggiO reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 g apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…

Read more »

Cuiburi in spanac

26 July 2011
Cuiburi in spanacO reteta simpla si delicioasa de cuiburi in spanac din: taitei de casa, spanac, galbenus fiert, galbenus crud, smantana, praz, margarina, rosie, faina, ulei si sare de mare. Ingrediente: 200 g taitei de casa 200 g spanac 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 100 g smantana 1/2 praz 1 lingura margarina 1 rosie 1 lingura…

Read more »

Cocktail Godfather

26 July 2011
Cocktail GodfatherO reteta simpla de Cocktail Godfather din: bourbon whiskey, amaretto si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Amaretto coaja de limeta   Mod de preparare: Turnam ingredientele in shaker, mixam bine cu gheata, apoi turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail. In final adauga coaja de limeta.

Read more »

Condimente si arome

26 July 2011
Condimente si aromeCondimentele nu numai că dau gust si aromă mâncării, dar contin si anumiti nutrienti foarte buni pentru sănătate. Condimente precum usturoiul, piperul, nucşoara, rozmarinul, scorţişoara, curry, ghimbirul contribuie la reducerea presiunii arteriale, lată cum să le foloseşti pentru a prepara mâncăruri delicate: Oregano – este ideal pentru supe, salate, legume şi carne. Patrunjelul – se…

Read more »

Deserturi delicioase

26 July 2011
Deserturi delicioase3 deserturi delicioase: parfe de cafea cu sos de ciocolata, bavareza cu pepene galben si Porto si sarlotă delicioasa cu ciocolată Parfe de cafea cu sos de ciocolată O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână…

Read more »

Pui cu mere şi curry

26 July 2011
Pui cu mere şi curryO reteta sima de pui cu mere si curry din: piept de pui, smantana, unt, supa concentrata de carne sau de legume, usturoi, ceapa, faina alba, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, mere, curry, patrunjel verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 ml smântână dulce 30 g unt…

Read more »

Carne de miel cu ciuperci si smantana

26 July 2011
Carne de miel cu ciuperci si smantanaO reteta de carne de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, ceapa, unt, apa, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 400 g ciuperci 1 ceapa 1 lingura unt 1 ceasca apa 2 linguri smantana 1 lingurita faina sare piper Mod de preparare: Carnea se spala, se…

Read more »

Salata de cartofi frantuzeasca

26 July 2011
Salata de cartofi frantuzeascaO reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi frantuzeasca din: cartofi, sare, piper, ulei de masline, msutar de dijon, otet sherry, ceapa, patrunjel, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: un kilogram cartofi noi taiati in doua sare mare si piper ¼ cana ulei de masline 3 linguri mustar de Dijon doua linguri otet sherry o…

Read more »

Cupe de iaurt cu sos de afine

26 July 2011
Cupe de iaurt cu sos de afineO reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab, zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si afine. Ingrediente: 200 g iaurt slab 2 linguri zahăr 180 ml smântână dulce 1 foaie de gelatină pentru sos: 250 g afine 1 lingură zahăr 1/2 pahar vin roşu scorţişoară (pulbere)…

Read more »

Pui cu rosii si mascarpone

26 July 2011
Pui cu rosii si mascarponeO reteta simpla de pui cu rosii si mascarpone din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, mascarpone, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g roşii 2 linguri cu mascarpone busuioc ulei   Modd e preparare: Spala pieptul de pui, taie-l in patru, unge-l cu putin ulei…

Read more »

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir

26 July 2011
Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbirO reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă  20 g ghimbir 1/2 lămâie (zeama) 1/2 pahar…

Read more »

Pulpa de miel cu menta

26 July 2011
Pulpa de miel cu mentaO reteta delicioasa de pulpa de miel cu menta din: ulei de masline, otet de malt, zahar brun, menta, pulpa de miel, sare, piper negru, sparanghel verde si sparanghel alb. Ingrediente 1⁄4 ceasca ulei de masline 1/3 cana de otet de malt 2 linguri de zahar brun 1 pumn de menta, frunze alese si tocate…

Read more »

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

26 July 2011
Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de romO reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy, smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun. Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1 gălbenuş 65 g zahăr cafea…

Read more »

Friptura de strut cu ceapa rosie

26 July 2011
Friptura de strut cu ceapa rosieO reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras 10…

Read more »

Pizza Marinara

26 July 2011
Pizza MarinaraO reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii decojite 3 căţei…

Read more »

Cum sa alegi peste proaspat

26 July 2011
Cum sa alegi peste proaspatCalitatea finală a unui preparat din peşte depin­de în mare parte de prospeţimea lui. Aşadar, este important să cunoaşteţi regulile alegerii lui în momentul în care îl cumpăraţi. Primul factor ce trebuie luat în consideraţie este aspectul gene­ral: corpul peştelui trebuie să fie rigid, rezistent la apăsare şi elastic, pe când pielea va trebui să…

Read more »

Spată de miel cu piure de usturoi

26 July 2011
Spată de miel cu piure de usturoiO reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel, usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l…

Read more »

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

25 July 2011
Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcavalO reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă  1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

25 July 2011
Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandruO reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau…

Read more »

Peşte (crap) umplut la grătar

25 July 2011
Peşte (crap) umplut la grătarO reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4 crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2 linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide   Mod de preparare: Curăţă…

Read more »

Pui în stil oriental

25 July 2011
Pui în stil orientalO reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei iute, foarte picant 1 avocado 1 roşie…

Read more »

Cocktail Bourbonnaise

25 July 2011
Cocktail BourbonnaiseO reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie 4 cl sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata,…

Read more »

Piept de pui umplut cu spanac

25 July 2011
Piept de pui umplut cu spanacO reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea 500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon 1…

Read more »

Pizza cu caşcaval şi busuioc

25 July 2011
Pizza cu caşcaval şi busuiocO reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…

Read more »

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

25 July 2011
Parfe de cafea cu sos de ciocolatăO reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1 lingură rom alb 3 ceşcuţe de cafea…

Read more »

Copanele cu sos de mere si sote

25 July 2011
Copanele cu sos de mere si soteO reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi, patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde, buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4 cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei pentru…

Read more »

Iepure umplut cu prune uscate

25 July 2011
Iepure umplut cu prune uscateO reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa, sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei de…

Read more »

Cocktail Bobby Burns

25 July 2011
Cocktail Bobby BurnsO reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu, vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de…

Read more »

Ratatouille delicios

25 July 2011
Ratatouille deliciosO reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi 1…

Read more »

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

25 July 2011
Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarinO reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1…

Read more »

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

25 July 2011
Pui oriental cu dovlecei şi fisticPui oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic 2 fire de ceapă verde 1…

Read more »

Rulouri de peste cu sos de sfecla

25 July 2011
Rulouri de peste cu sos de sfeclaO reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste, portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana, ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri cu smântână 1 lingură de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 10, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: