RSS

Retete de top #66

10 Feb

Retete de top:

Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi

12 July 2011
Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofiO reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba, unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 8 hamburgeri de vită (circa 70 g fiecare) 8 felii pâine toast 20 g faină albă …

Read more »

Chifteluţe de linte cu seminţe de mac

12 July 2011
Chifteluţe de linte cu seminţe de macO reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie, ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 foaie de…

Read more »

Cod sărat cu praz

12 July 2011
Cod sărat cu prazO reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran 1 legătură pătrunjel…

Read more »

Kulfi cu fistic

12 July 2011
Kulfi cu fisticO reteta gustoasa de kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi se bat bine până se solidifică…

Read more »

Tarta cu mere si caramel

12 July 2011
Tarta cu mere si caramel  O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina, zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra, faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g unt ouă 400 g faină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare zahăr…

Read more »

Crochete de linte

12 July 2011
Crochete de linteO reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g linte roşie 1 ou 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 1 legătură coriandru proaspăt 1/2 lingură piper negru boabe pentru sos: 250 g iaurt 1 lămâie (zeama)  …

Read more »

Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde

12 July 2011
Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verdeO reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din: fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de arahide. Ingrediente: 200 g fasole albă cu bobul mic 100 ml oţet alb 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 12…

Read more »

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

12 July 2011
Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midiiPentru cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare…

Read more »

Ciorba de fasole rosie

12 July 2011
Ciorba de fasole rosie  O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru verde…

Read more »

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

12 July 2011
Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verdeO reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g friptură de porc sau de viţel 1…

Read more »

Cocktail Captain’s Dream

12 July 2011
Cocktail Captain’s DreamO reteta simpla de Cocktail Captain’s Dream din: whisky, sirop de mango, limeta, angostura amaruie, tonic, mango, kiwi si agrise. Ingrediente: 5 cl whisky 2 cl sirop de mango 1 lingurita de limeta 5 stropi de Angostura amaruie tonic bucati de mango felii de kiwi agrise   Mod de preparare: Se pun doua cuburi de…

Read more »

Miel marinat cu vin si mustar

12 July 2011
Miel marinat cu vin si mustarO reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel, sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4 bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare: Carnea de miel se unge…

Read more »

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

12 July 2011
Peşte la grătar cu sos de patrunjelO reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 2 fileuri de scrumbie…

Read more »

Cornuri apetisante

12 July 2011
Cornuri apetisanteO reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie, de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie de bere. Ingrediente pentru maia: 80 g faină albă 40 ml apă 4 g drojdie de bere pentru cornuri: 200 g faină albă  100 g faină integrală 450 ml apă 2 linguriţe ulei…

Read more »

Peşte şi vinete cu sos de roşii

12 July 2011
Peşte şi vinete cu sos de roşiiO reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g roşi 2 vinete lungi 3 ouă 60…

Read more »

Salata asortata cu fasole

12 July 2011
Salata asortata cu fasole  O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii 1…

Read more »

Pulpă de porc cu fasole

12 July 2011
Pulpă de porc cu fasole  O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov, ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat 1…

Read more »

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

11 July 2011
Minipizza de mămăligă cu ciuperciO reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g mămăligă 200 g ciuperci mixte congelate 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval) 60 g şuncă de Praga 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi…

Read more »

Cocktail Memphis Delight

11 July 2011
Cocktail Memphis DelightO reteta simpla de Cocktail Memphis Delight din: bourbon, cointreau, zeama de lamaie, cola si o felie de portocala sau lamaie. Ingrediente: 4 cl bourbon 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie cola o felie de portocala sau lamaie   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata Bourbon-ul, Cointreau-ul si zeama de lamaie in…

Read more »

Miel cu mustar

11 July 2011
Miel cu mustarO reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon, piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul, usturoiul, piperul si cimbrul se amesteca…

Read more »

Fasole cu calamari

11 July 2011
Fasole cu calamariO reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu verdeturi, piper. Ingrediente: 200 g fasole pestriţă boabe 130 g calamari foarte mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de rozmarin 6 roşii cherry sare cu verdeţuri (specială…

Read more »

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

11 July 2011
Pateuri calde cu bacon şi cartofiO reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta, bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan. Ingrediente: 200 g cartofi 150 g ricotta 60 g bacon 4 linguri parmezan ras 1 ou 2 linguri ulei de măsline extravirgin 50 g…

Read more »

Peşte la tigaie cu dovlecei

11 July 2011
Peşte la tigaie cu dovleceiO reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1 haşmă 1/2 pahar de vin alb sec 4…

Read more »

Omletă cu hribi tocaţi

11 July 2011
Omletă cu hribi tocaţiO reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 hribi medii (spre mici) 2 ouă 1 lingură ulei cu diverse arome 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură parmezan ras sare şi piper   Mod de preparare:…

Read more »

Dulce Gula Java

11 July 2011
Dulce Gula JavaO reteta de dulce gula java din: tapioca, lapte de cocos, ananas, papaia, mango si sare. Ingrediente: 200 g tapioca 1 cutie de 250 g lapte de cocos 3 felii de ananas 1/2 papaia 1/2 mango sare   Mod de preparare: Intr-o oală, daţi în clocot 1 l de apă cu un praf de sare…

Read more »

Peşte cu cartofi crocanţi julien

11 July 2011
Peşte cu cartofi crocanţi julienO reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de ţelină…

Read more »

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

11 July 2011
Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vineteO reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din: orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat.  Orezul basmati şi-a luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez foarte…

Read more »

Cocktail Morning Dew

11 July 2011
Cocktail Morning DewO reteta simpla de Cocktail Morning Dew din: whisky irlandez, curacao albastru, creme de bananes, suc de grapefruit, albus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 1 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 4 cl suc de grapefruit jumatate de albus o felie de portocala cirese   Mod de…

Read more »

Mancare de fasole cu miel

11 July 2011
Mancare de fasole cu mielO reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin, patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 200 g boabe de fasole…

Read more »

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

11 July 2011
Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţăO reteta de paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie…

Read more »

Rulouri de solă cu grepfrut roz

11 July 2011
Rulouri de solă cu grepfrut rozO reteta delicioasa de rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă (limbă de mare) 2 inimi de salată verde, plus câteva frunze pentru ornat 2 haşme mici câteva fire…

Read more »

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai

11 July 2011
Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălaiO reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din: cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel, civeta, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g Emmentaler 150 g mălai măcinat fin 2 ouă 30 g alune 300 ml ulei de arahide lingură pătrunjel fire civetă (sau ceapă verde)…

Read more »

Tartelete cu ciuperci

10 July 2011
Tartelete cu ciuperciO reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt, smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii. Ingrediente: 300 g ciuperci 40 g unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură măghiran 1/2 ceapă albă sare şi piper pentru decor: 2-3 roşii   Mod de preparare: Aşază faina în formă de fântână…

Rulouri din peşte umplute cu midii

10 July 2011
Rulouri din peşte umplute cu midiiO reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin…

Read more »

Cremă tropicală cu papaia

10 July 2011
Cremă tropicală cu papaiaO reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara. Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi moale, seamănă cu o pară mare. Ingrediente: 2 papaia…

Read more »

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

10 July 2011
Pateuri cu dovlecei şi mozzarellaO reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel, dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 300 g sos bechamel 200 g mozzarella 3 dovlecei mici (zucchini) 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Gogoşele din peşte cu boia dulce

10 July 2011
Gogoşele din peşte cu boia dulceO reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina, salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă 150 g făină 10 frunze de salvie 1 căţel de usturoi 2 linguriţe de boia dulce ulei extravirgin de măsline sare si piper negru   Mod de…

Read more »

Ineluşe cu vinete şi roşii

10 July 2011
Ineluşe cu vinete şi roşiiO reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g ineluşe din faină de grâu dur pentru asezonare: 1 vânătă mică şi subţire 1,5 kg roşii cherry 1 bucată mozzarella…

Read more »

Baghetă umplută cu legume şi ton

10 July 2011
Baghetă umplută cu legume şi tonO reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta, anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde sare şi piper  …

Read more »

Friptura de miel cu levantica

10 July 2011
Friptura de miel cu levanticaO reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet, sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de provence 1/2 lingurita piper 2 catei de…

Read more »

Cremă catalană

9 July 2011
Cremă catalanăO reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara. Ingrediente: 6 dl lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr tos 100 g zahăr de trestie 40 g feculă 1 lămâie mică, netratată 1/2 baton de scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o coajă.…

Read more »

Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin

9 July 2011
Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pinO reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din: sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g sardele curăţate 6 ouă 2 rămurele de fenicul sălbatic 20 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi ulei extravirgin de măsline sare…

Read more »

Trigoane delicioase cu legume

9 July 2011
Trigoane delicioase cu legumeO reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac, mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 foi subţiri pentru plăcintă 250 g dovleac 200 g mazăre 1 gălbenuş 100 ml apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1…

Read more »

Chifle delicioase cu seminte

9 July 2011
Chifle delicioase cu seminteO reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa, untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 150 g faină albă 75 ml apă 7 g drojdie proaspătă pentru chifle: 300 g faină albă 150 ml apă 20 g untură 20′ g drojdie de bere 1 linguriţă malţ de…

Read more »

Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice

9 July 2011
Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromaticeO reteta de caracatita cu dovlecel si ierburi din: caracatita, ceapa, tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi pentru asezonare: 1 legătură civetă (sau frunze de ceapă…

Read more »

Cremă de flori de portocal

9 July 2011
Cremă de flori de portocalO reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar, flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin. Ingrediente: 6 dl lapte 15 0g zahăr 4 linguri de apă de flori de portocal 1 ou 3 gălbenuşuri 1 lingură de migdale prăjite 1 lingură de fistic 1 lingură de seminţe…

Read more »

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

9 July 2011
Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovleceiO reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3 dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150 g…

Read more »

Sote de roşii

9 July 2011
Sote de roşiiO reteta simpla de sote de rosii din: rosii, unt sau ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg de rosii 100 g unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Rosiile se spala, se cresteaza si se oparesc in apa clocotita, pentru ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de seminte,…

Read more »

Tocanita din pulpa de miel

9 July 2011
Tocanita din pulpa de mielO reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate, anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8 capsule de cardamom 1 baton de sortisoara…

Read more »

Miel delicios umplut

9 July 2011
Miel delicios umplutO reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu ajutorul…

Read more »

Hamburger din omletă cu morcovi şi salată

8 July 2011
Hamburger din omletă cu morcovi şi salatăO reteta delicioasa de hamburger din omleta cu morcovi si salata din: chifle, salata verde, morcovi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: chifle 8 foi de salată verde 3 morcovi 4 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Spală salata în multă apă rece şi usuc-o bine…

Read more »

Colţunaşi cu ricotta

7 July 2011
Colţunaşi cu ricottaO reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel, nucsoara si piper. Ingrediente: 600 g faină albă 3 ouă 200 ml vin alb 150 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă zahăr sare pentru umplutură: 750 g ricotta 100 g parmezan 2 ouă…

Read more »

Pulpa de miel cu miere

7 July 2011
Pulpa de miel cu miereO reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala 2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos de soia 2…

Read more »

Portofele de ton cu ierburi aromatice

7 July 2011
Portofele de ton cu ierburi aromaticeO reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton, telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe. Ingrediente: 1 bucată de ton de 400 g 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2 lămâie 1 foaie de dafin 1…

Read more »

Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde

7 July 2011
Salată de vară cu sparanghel şi anghinare caldeO reteta de salata de vara cu sparanghel si anghinare calde din: anghinare, lamai, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, otet de vin alb, tulpini de sparanghel, frunze de salata, rosie, ceapa verde, cives si otet balsamic. Ingrediente: pentru salata: 4 anghinare, curăţaţe 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură…

Read more »

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

7 July 2011
Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumateO reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri de cernie, somon afumat, peste spada,  hasma, varza chinezeasca, vion alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g somon…

Read more »

Carne de berbec in sos chilli

7 July 2011

O reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei…

Read more »

Tocana de miel cu smantana

7 July 2011
Tocana de miel cu smantanaO reteta delicioasa de tocana de miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn cca. 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamiie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare Mod de…

Read more »

Ciuperci cu roşii şi ardei graşi

7 July 2011

O reteta simpla si delicioasa de Ciuperci cu roşii şi ardei graşi din: ciuperci, rosii, ardei rgasi, ceapa, ulei, verdeata, piper si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100 ml ulei verdeaţă piper sare după gust   Mod de preparare: Se laeg de preferinta ciupercile mici…

Read more »

Garnitură de orez

7 July 2011
Garnitură de orezO reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g orez 600 g roşii 100 ml ulei sau 100 g unt 100 g caşcaval piper sare   Mod de preparare: Orezul ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se amesteca pana…

Read more »

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

6 July 2011
Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherryO reteta delicioasa de scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din: scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g scrumbii curăţate 4 cartofi mici 2 cepe roşii 20 roşii cherry 1 linguriţă de cimbrişor uscat 2 rămureie de fenicul sălbatic 4 linguri de ulei extravirgin…

Read more »

Budincă de afine cu cremă de ou

6 July 2011
Budincă de afine cu cremă de ouO reteta de budinca de afine cu crema de ou din: afine, apa, lapte, unt, faina, miere, esenta de vanilie, galbenus, si zahar. Ingrediente: 400 g afine 4 dl apă 4 dl lapte 1 lingură de unt 4 linguri de făină 4 linguri de miere 4 picături de esenţă de vanilie pentru cremă: 1 gălbenuş…

Read more »

Pateuri simple si delicioase

6 July 2011
Pateuri simple si delicioaseO reteta de pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si sunca. Ingrediente: 2 rulouri de foitaj proaspăt 1 ou pentru umplutură: 250 g caşcaval (natur sau afumat) 150 g şuncă fiartă afumată   Mod de preparare: Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri. Taie şunca felii cu grosimea de 3…

Read more »

Cocktail Royal Scot

6 July 2011
Cocktail Royal ScotO reteta simpla de Cocktail Royal Scot din: drambuie, whisky scotian, chartreuse si cirese. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 cl Chartreuse (verde) cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu cirese.

Read more »

Ciuperci sote

6 July 2011
Ciuperci soteO reteta simpla de Ciuperci sote din: ciuperci, ceapa, ulei sau unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 linguri de ulei sau unt sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se curata bine ciupercile de pamant, se spala in mai multe ape si se taie felii subtiri, atat…

Read more »

Plachie de peşte călugăr

6 July 2011
Plachie de peşte călugărO reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin…

Tarte cu praz şi bacon

6 July 2011
Tarte cu praz şi baconO reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare, praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare, sare, piper, bacon si piper negru boabe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 ml apă 70 g unt 1 ou sare pentru umplutură: 200 g praz 250 ml lapte integral 100 ml…

Read more »

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

6 July 2011
Paste paccheri cu creveţi şi vineteO reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline…

Read more »

Budincă de morcovi

6 July 2011
Budincă de morcoviO reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt, migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere, zahar si esenta de trandafir. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 1 lapte 50 g unt din care s-a scos apa 60 g migdale, curăţate 60 g stafide 60 g fistic 3 seminţe de cardamon 1…

Read more »

Tocana de legume cu carne de oaie

6 July 2011
Tocana de legume cu carne de oaieO reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi 1/2 kg…

Read more »

Fileuri de calcan cu busuioc

6 July 2011
Fileuri de calcan cu busuiocO reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă,…

Read more »

Frigărui de tofu şi legume

6 July 2011
Frigărui de tofu şi legumeO reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre, dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina alba, ierburi tocate si boia iute. Ingrediente: 400 g tofu 100 g măsline negre fără sâmburi 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 16 ciuperci champignon potrivite 1 căţel de usturoi 6 linguri ulei…

Read more »

Cocktail Fanciulli

6 July 2011
Cocktail FanciulliO reteta simpla de Cocktail Fanciulli din: fernet branca, vermut rosu si bourbon. Ingrediente: 1 cl Fernet Branca 1,5 cl vermut rosu 2,5 cl Bourbon   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shakerul umplut cu gheata in ordinea prezentata mai sus si se mixeaza bine. Se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Frigarui de miel

6 July 2011
Frigarui de mielO reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie. Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3 fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1 ceapa mica rosie Mod…

Read more »

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc

6 July 2011
Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuiocO reteta de biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde, praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre foarte tânără…

Read more »

Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză

6 July 2011
Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânzăO reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul…

Read more »

Cartofi ducesa (duchesse)

6 July 2011
Cartofi ducesa (duchesse)O reteta delicioasa de cartofi duchesse din: cartofi, oua, faina, cascaval, unt, galbenus si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 oua 1-2 linguri de faina 50 g cascaval ras 50 g unt 1 galbenus sare   Mod de preparare: cartofii curatati de coaja se spala si se pun la fiert in apa calda cu putina…

Read more »

Budincă de banane cu scorţişoară

6 July 2011
Budincă de banane cu scorţişoarăO reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane, lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de caise, nucsoara si sare. Ingrediente: 4 banane mari 5 dl lapte 4 ouă 150 gzahăr 20 g făină 50 g fructe confiate 1 baton de vanilie 1 lingură de unt 1 lingură…

Read more »

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

6 July 2011
Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcavalO reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ulei, prosciutto si cascaval. Ingrediente: 200 g faină albă 90 ml apă călduţă 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper ulei pentru prăjit pentru umplutură: 150 g…

Read more »

Merluciu frecat

6 July 2011
Merluciu frecatO reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi, patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt într-o…

Read more »

Cocktail Irish Whiskey Fizz

6 July 2011
Cocktail Irish Whiskey FizzO reteta simpla de Cocktail Irish Whiskey Fizz din: whisky irlandez, zeama de lamaie, sirop de zahar, albus, cirese, felii de lamaie si sifon. Ingrediente: 6 cl whisky irlandez 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar 1 lingurita de albus cirese felii de lamaie sifon   Mod de preparare: Se mixeaza bine…

Read more »

Friptura de miel cu lesustean

6 July 2011
Friptura de miel cu lesusteanO reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina, frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1 cana cu vin alb 1 lingura cu…

Read more »

Foietaj cu somon şi spanac

6 July 2011
Foietaj cu somon şi spanacO reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina, sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi, lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g foitaj 250 g spanac proaspăt…

Read more »

Legume la grătar cu sos de branză

6 July 2011
Legume la grătar cu sos de branzăO reteta de legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel, cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 2 andive 1 dovlecel 2 capatani de cicoare rosie (radicchio 1 ardei gras rosu 2 rosii 1 crenguta de cimbru oregano sare si…

Read more »

Rotiţe cu cremă de roşii crude

6 July 2011
Rotiţe cu cremă de roşii crudeO reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din: rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g rotiţe (ruote) pentru asezonare: 15 roşii 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 10 frunze de busuioc ierburi aromatice proaspete sare şi piper   Mod de preparare: Fierbe…

Read more »

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

6 July 2011
Tartine cu roşii uscate şi feta marinatătartine cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper negru si alb si sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei de…

Read more »

Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado

6 July 2011
Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocadoO reteta de Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado din: paine toast, creveti, sos de rosii, avocado, lamaie, patrunjel, sare si piper rosu. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 180 g creveţi prefierţi 3 linguri sos de roşii 1/2 avocado 1/2 lămâie pătrunjel sare şi piper roşu   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Tiramisu cu fructe

6 July 2011
Tiramisu cu fructeO reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune. Ingrediente: 200 g mascarpone 2 ouă 2 linguri de zahăr tos 200 g pişcoturi 3 portocale 2 nectarine 200 g căpşune   Mod de preparare: Stoarceţi şi strecuraţi sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi căp-…

Read more »

Ton cu ceapă şi bob

6 July 2011
Ton cu ceapă şi bobO reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel de…

Read more »

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

6 July 2011
Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumatO reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline…

Read more »

Cartofi sote

6 July 2011
Cartofi soteSe fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se taie în felii, se potrivesc de sare şi se pun la prăjit (sotat) într-o tigaie mare, cu ulei bine încălzit. După ce s-au prăjit, se servesc fierbinţi, presăraţi cu puţin piper şi cu pătrun­jel verde tăiat mărunt.…

Read more »

Plăcintă cu cod sărat şi cartofi

5 July 2011
Plăcintă cu cod sărat şi cartofiO reteta de placinta cu cod sarat si cartofi din: cod sarat, cartofi, ceapa, lapte, smantana, vin alb, cimbru si maghran, sare, piper, bob, rosii, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 400 g cod sărat 400 g cartofi 1 ceapă 1/2 l lapte 200 ml smântână 1 pahar vin alb 1 lingură cimbru şi…

Read more »

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

5 July 2011
Gnocchi cu ardei gras, suncă si bobO reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g gnocchi din faină de grâu dur 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 felii de şuncă crudă 200 g bob (curăţat…

Read more »

Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)

5 July 2011
Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)Cartofii curăţaţi de vasul cu apă fiartă, până la coajă, spălaţi, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă clocotita cu sare.Dupa 25-30 de minute cartofii sunt gata, se scurg in momentul servirii sau se tin pe marginea plitei, in vasul cu apa fiarta pana la folosinta. Cartofii natur pot fi serviti calzi…

Read more »

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

5 July 2011
Lipie umplută cu şuncă şi caşcavalO reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4 linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin) 1…

Read more »

Cum se prepară paste cu scoici (video)

5 July 2011
Cum se prepară paste cu scoici (video)O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara paste cu scoici din: paste, scoici, usturoi, ansoa, busuioc, peperoncino, rosyy cherry, cimbru, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: paste scoici usturoi ansoa busuioc peperoncino rosii cherry in sos cimbru patrunjel ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: apa se…

Read more »

Bruschete cu rucola şi măsline negre

5 July 2011
Bruschete cu rucola şi măsline negreO reteta delicioasa de Bruschete cu rucola şi măsline negre din: paine de casa, masline negre, rucola, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine de casă 50 g măsline negre 200 g rucola 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

5 July 2011
Parfe de ciocolată cu aromă de vanilieO reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare. Ingrediente: 230 g ciocolată amăruie 2 foi de gelatină 2 dl frişcă lichidă 100 g zahăr tos 1 baton de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, daţi în clocot…

Read more »

Cocktail Peach Ball

5 July 2011
Cocktail Peach BallO reteta simpla de Cocktail Peach Ball din: whisky scotian, lichior de piersici, siorp de capsuni, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl lichior de piersici 1 cl sirop de capsuni 4 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale o felie de…

Miel cu cimbru la cuptor

5 July 2011
Miel cu cimbru la cuptorO reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel, usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de preparare:…

Read more »

Bulgăraşi din seminţe

5 July 2011
Bulgăraşi din seminţeO reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 cub drojdie proaspătă 130 ml apă 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de susan negru 1 lingură…

Read more »

Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi

5 July 2011
Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribiO reteta simpla si delicioasa de tartine din paine prajita cu cascaval si hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de…

Read more »

Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite

5 July 2011
Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenitePentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de porc…

Read more »

Andive şi piept de pui la grătar

5 July 2011
Andive şi piept de pui la grătarO reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru andive: 200 g andive 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru pieptul de pui: 400 g piept de pui 1 căţel de usturoi 30 g…

Read more »

Crostini cu varză, ton şi mozzarella

5 July 2011
Crostini cu varză, ton şi mozzarellaO reteta simpla si delicioasa de Crostini cu varză, ton şi mozzarella din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel de…

Read more »

Cum se prepară peştele

5 July 2011
Cum se prepară peştelePeştele proaspăt sau cel decongelat, dacă nu se prepară imediat, trebuie spălat de mucozităţi în apă rece, după care se şterge cu un prosop uscat, se pune în pungi de nailon şi se ţine la rece, altfel va da mirosul de peşte la tot ce se va găsi alături. Acest peşte, o dată ce a…

Read more »

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

5 July 2011
Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşiiO reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură de…

Read more »

Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză

5 July 2011
Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânzăO reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din: conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare. Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca toate substanţele conţinute de aceasta să fie asimi­late…

Read more »

Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

5 July 2011
Chifteluţe din orez şi fasole pestriţăO reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g fasole pestriţă 50 g faină albă  1 ou 3 linguri parmezan ras 200 ml ulei de arahide 1 plic şofran…

Read more »

Biancomangiare cu migdale şi fistic

5 July 2011
Biancomangiare cu migdale şi fisticO reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale, fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de gelatina, curacao si frunze de menta. Ingrediente: 60 g migdale dulci, curăţate 60 g fistic, curăţat câteva picături de esenţă de migdale amare 100 g zahăr 1 pliculeţ de vanilină 2,5 dl lapte 2,5 dl…

Read more »

Haggis

5 July 2011

O reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de tocat si de…

Read more »

Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

5 July 2011
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofiO reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt (circa 500 g) 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi (medii) 1/2 ardei gras roşu pătrunjel mărar sare şi piper…

Read more »

Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci

5 July 2011
Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuciPentru cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie (radicchio)…

Read more »

Mazăre cu verdeţuri

5 July 2011
Mazăre cu verdeţuriO reteta de mazare cu verdeturi din: unt, ceapa, usturoi, mix de frunze de salata, vin alb, mazare si supa de pui. Ingrediente: 25 g de unt 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat fin 300g mix de frunze de salată, rupte în bucăţi 1 strop de vin alb 200 g de…

Read more »

Carne de miel cu varza

5 July 2011
Carne de miel cu varzaO reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in apa…

Read more »

Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

4 July 2011
Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromatO reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din: ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte, chimion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 2 cepe roşii 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ardei gras galben 1/2…

Read more »

Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi

4 July 2011
Melcişori cu cremă de mazăre şi morcoviO reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori, mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza de capra, parmezan, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 200 g mazăre boabe extrafină 1 ceapă potrivită 1 lingură unt 3 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Salată de dovleac, portocală şi orz

4 July 2011
Salată de dovleac, portocală şi orzO reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat, dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos; sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut scăzut de grăsimi Ingrediente: 175 g de orz decorticat…

Read more »

Biancomangiare

4 July 2011
BiancomangiareO reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori de portocal, lamai si menta. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g maizena 11 lapte 1 dl apă de flori de portocal 2 lămâi netratate 1 fir de mentă   Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un cuţit special de curăţat coaja…

Read more »

Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar

4 July 2011
Hamburgeri de cartofi, varză şi mărarO reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi, varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou, pesmet, parmezan, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi albi 2 morcovi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură…

Read more »

Sote picant din fructe de mare

4 July 2011
Sote picant din fructe de mareO reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei…

Read more »

Farfalle cu sparanghel şi şofran

4 July 2011
Farfalle cu sparanghel şi şofranO reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă de…

Read more »

Bavareze cu capşune

4 July 2011
Bavareze cu capşuneO reteta de bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, frisca si menta. Ingrediente: 2 dl lapte 300 g capşune 200 g zahăr 4 gălbenuşuri 2 foi de gelatină 3 dl frişca lichidă 1 fir de mentă   Mod de preparare: Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu un…

Read more »

Cocktail Whi-Kiki

4 July 2011
Cocktail Whi-KikiO reteta simpla de Cocktail Whi-Kiki din: whisky, cherry brandy, vermut rosu si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky 2 cl Cherry Brandy 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shkaer, apoi se toarna bautura peste cuburi de gheata.

Read more »

Sashlac cu miel

4 July 2011

O reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste ceapa marunt si…

Read more »

Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

4 July 2011
Pennette cu creveţi, bob şi feniculO reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti, bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g pennette pentru asezonare: 1 kg creveţi mici 500 g bob 1 căţel de usturoi 30 g ceapă verde 1 ardei iute 3 rămurele de fenicul…

Read more »

Crostini cu smochine şi somon afumat

4 July 2011
Crostini cu smochine şi somon afumatO reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine, somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb. Ingrediente: 8 felii baghetă 3 smochine proaspete 80 g somon afumat 1 lămâie verde civetă (sau ceapă verde) piper alb   Mod de preparare: Spală şi taie smochinele în felii groase, presară-le cu puţin piper…

Read more »

Tajine de miel cu vinete

4 July 2011
Tajine de miel cu vineteO reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete, morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6 catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente (curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de Preparare Vinetele…

Read more »

Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac

4 July 2011
Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleacO reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din: mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac, rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 100 g mozzarella 6 felii de pâine toast 6 fileuri de anşoa în ulei 2 ouă 2 dovlecei (zucchini) 5…

Read more »

Varză delicioasă la grătar

3 July 2011
Varză delicioasă la grătarO reteta simpla si delicioasa de varza delicioasa la gratar din: carza, lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1 varză 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 roşii cherry sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă varza de frunzele exterioare, taie-o în două, apoi felii cu grosimea…

Read more »

Bavareze cu mentă si ciocolată

3 July 2011
Bavareze cu mentă si ciocolatăO reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte, frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata alba si albus. Ingrediente: 1/2 lapte 2,5 dl frişcă lichidă 10 fire de mentă 120 g zahăr 3 foi de gelatină 40 g ciocolată amăruie 40 g ciocolată albă 1 albuş   Mod de…

Read more »

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

3 July 2011
Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarellaO reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă  1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru…

Sfecla marinată cu branză de capră la grătar

3 July 2011
Sfecla marinată cu branză de capră la grătarO reteta delicioasa de Sfecla marinată cu branză de capră la grătar din: ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla, branza de capra, rucola, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 3 linguri otet de vin rosu o lingurita de zahar o lingurita de…

Read more »

Cocktail Whisky Roller

3 July 2011
Cocktail Whisky RollerO reteta simpla de Cocktail Whisky Roller din: lichior de portocale, whisky, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 cl whisky 1,2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un ppahar de mixare, peste cuburi de gheata, sea amesteca…

Read more »

Cotlet de berbec la gratar

3 July 2011
Cotlet de berbec la gratarO reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei. Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea mesei, punem cotletele la gratar.…

Read more »

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

3 July 2011
Cremă de frişcă cu coulis de zmeurăO reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie. Ingrediente: 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă 150 g zahăr pudră 3 foi de gelatină 2 coşuleţe cu zmeură 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi…

Read more »

Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

3 July 2011
Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negreO reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie) 300 g caracatiţă 100 g ţelină rasă 100 g fenicul 50 g măsline negre…

Read more »

Caşcaval pane crocant

3 July 2011
Caşcaval pane crocantO reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru. Ingrediente: 400 g caşcaval cu crustă 150 g miez de pâine mai veche 3 linguri ulei de măsline extravirgin pentru decor: 4 crenguţe de cimbru proaspăt   Mod de preparare: Taie caşcavalul…

Read more »

Gelatină de cocos cu frăguţe

3 July 2011
Gelatină de cocos cu frăguţeO reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata. Ingrediente: 2 coşuleţe de frăguţe 150 g cocos uscat, ras 4 foi de gelatină 2 linguri de zahăr tos 40 g zahăr pudră câteva frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Cocktail Tonic Oho

3 July 2011
Cocktail Tonic OhoO reteta simpla de Cocktail Tonic Oho din: whisky scotian, lichior de fructe exotice, portocale, ananas si tonic. Ingrediente: 1,5 cl whisky scotian 1 cl lichior de fruce exotice bucati de portocale si ananas tonic   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si lichiorul intr-un pahar de whisky. Adaugam bucatile de fructe si in final completam…

Read more »

Şniţel de miel

3 July 2011

O reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper.  Batem intr-o farfurie ouale cu laptele. Tavalim…

Read more »

Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă

3 July 2011
Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramăO reteta de Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, verdeata, sare, cartofi, branza de capra, pastrama, rosii, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  2 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri verdeaţă tocată (măghiran, cimbru, pătrun­jel, busuioc, salvie) 1 praf…

Read more »

Sote de calamari cu crutoane

3 July 2011
Sote de calamari cu crutoaneO reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de vin…

Read more »

Miel cu spanac, boia şi lămaie

3 July 2011
Miel cu spanac, boia şi lămaieO reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac, grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina. Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1 varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii lamaie pentru rantas:…

Read more »

Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc

3 July 2011
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuiocO reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 5-6 roşii 1 căţel de usturoi 10 frunze de busuioc 3 linguri…

Read more »

Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru

3 July 2011
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbruO reteta delicioasa de ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din: ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare si pipe negru macinat. Ingrediente: 200 grame de ciuperci, taiat felii, pe lungime 150 grame de mozzarella, taiata cubulete frunzele de la un fir de cimbru proaspat ulei de masline extravirgin sare de…

Read more »

Spumă de zmeură

3 July 2011
Spumă de zmeurăO reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir de menta, vafe si sare. Ingrediente: 400 g zmeură 2 albuşuri 2 dl frişca 120 g zahăr tos 1 fir de mentă vafe sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o sită, păstrând câteva fructe pentru…

Read more »

Pulpa de miel

3 July 2011
Pulpa de mielO reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul se taie in…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

2 July 2011
Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorinoO reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din: dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei (zucchini) 100 g orez cu bobul mic 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie) 50 g unt 1 plic şofran 1 ceapă mică supă…

Read more »

Pilaf de miel delicios la tava

2 July 2011
Pilaf de miel delicios la tavaO reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1 paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper Mod…

Read more »

Spumă de ciocolată amăruie

2 July 2011
Spumă de ciocolată amăruieO reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, unt, oua, albus si rom. Ingrediente: 350 g ciocolată amăruie 40 g unt 2 ouă 1 albuş 4 linguri de rom   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, rupeţi bucăţele 300 g de cio­colată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi topiţi-o complet în bain-marie…

Read more »

Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir

2 July 2011
Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbirO reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline, sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40 g…

Read more »

Cotlete de miel

2 July 2011

O reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper, ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare: Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig betisoarele de usturoi in…

Read more »

Supă de roşii proaspete si ardei

2 July 2011
Supă de roşii proaspete si ardeiO reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii, ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 15 rosii coapte mari 3 ardei rosii 5-6 linguri ulei de masline o lingura de ardei rosu, fara seminte un catel de usturoi doua…

Read more »

Crema sabaglione

2 July 2011

O reteta de crema sabaglione din: oua, zahar si rom. Ingrediente: 6 oua 250 gr. zahar 1 pahar rom Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa crema. Atunci se retrage de…

Read more »

Sos pentru spaghete al pesto

2 July 2011
Sos pentru spaghete al pestoO reteta de sos pentru spaghete al pesto din: frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, parmezan, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: frunze de busuioc proaspat ulei masline extravirgin usturoi parmezan ras muguri de pin sare piper Mod de preparare: Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza…

Read more »

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

2 July 2011
Frigarui de miel cu menta si rozmarinO reteta de frigarui de miel cu menta si rozmarin din: pulpa de miel, vin rosu, mustar, menta, ardei iute, cimbru, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 400 gr pulpa de miel fara grasime 3 linguri de vin rosu o lingura de mustar 2 linguri de menta proaspata tocata fulgi de ardei iute cimbru uscat sare…

Read more »

Citronette (sos de lămâie)

2 July 2011

Acest sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales albă). Ingrediente: 1 lămâie 8 linguri ulei de măsline…

Read more »

Gelatină de struguri

1 July 2011
Gelatină de struguriO reteta de gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar, gelatina, struguri albi si menta proaspata. Ingrediente: 1/2 l suc de struguri 2 dl brandy 100 g zahăr 3 foi de gelatină câteva boabe de struguri albi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Puneţi ia înmuiat gelatina în apă rece…

Read more »

Supă de găină cu tortellini

1 July 2011
Supă de găină cu tortelliniO reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella, sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  4 ouă pentru umplutură: 100 g mortadella 100 g şuncă crudă 100 g pulpă de porc 12 linguri parmezan ras 1 ou 2…

Read more »

Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

1 July 2011
Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţăO reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de prepelita,  ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: pentru rulouri: 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare) 100 g somon proaspăt 100 g…

Read more »

Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii

1 July 2011
Budincă de ciocolată fină si coacaze roşiiO reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din: zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii, ciocolata amaruie si sare. Ingrediente: 150 g zahăr 180 g unt 150 g ciocolată fină 2 linguri de lapte 3 ouă 1 albuş 100 g biscuiţi uscaţi 150 g coacăze roşii câţiva solzişori…

Read more »

Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass

1 July 2011
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrassO reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline extravirgin, mustar dulce si sare. Ingrediente: 3 crenvurşti vegetali (de soia) 300 g sparanghel 8 fire de lemongrass 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de muştar dulce sare   Mod de preparare: Curăţă sparanghelul, opăreşte-1…

Read more »

Miel la tava

1 July 2011
Miel la tavaO reteta de Miel la tava din: carne de miel, untura, cartofi si bulion de rosii. Ingrediente 1,500 Kg carne 1 lingura untura 5 cartofi mari 1/2 lingura bulion de rosii Mod de Preparare Curatam bine carnea de miel, o taiem in 8-10 bucati si o asezam intr-o tava. Presaram sare si piper si ungem…

Read more »

Ravioli cu cartofi şi trufe

30 June 2011
Ravioli cu cartofi şi trufeO reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6 linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1 lingură…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 10, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: