RSS

Retete de top #70

11 Feb

Retete de top:

Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie

7 June 2011
Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşieO reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată: 1…

Read more »

Puişori prăjiţi cu lămâie şi boia

6 June 2011
Puişori prăjiţi cu lămâie şi boiaO reteta simpla de puisori prajiti cu lamaie si boia din: puisori, lamai, usturoi, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 puişori curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare 2 lămâi, tăiate în jumătăţi 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe boia sare şi piper negru   Mod de…

Read more »

Pui la grătar cu salsa de mango

6 June 2011
Pui la grătar cu salsa de mangoO reteta delicioasa de pui la gratar cu salsa de mango din: piept de pui, ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare puţin ulei vegetal pentru uns pentru salsa:…

Read more »

Drob cu branza de oaie

6 June 2011

O reteta gustoasa de drob de miel cu branza de oaie din, organe de miel, pipote si inimi de pui, pateu ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, ardei gras, pesmet si branza de oaie. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau…

Read more »

Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi

5 June 2011
Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribiO reteta delicioasa de rulouri din clatite cu pate si salata de hribi din: faina alba, ou, lapte, sare, carne dezosata, unt, lapte, supa de legume, ceapa, plante aromatice, sare, piper, vermut rosu, unt, foaie de dafin si pasta de macese. Ingrediente: pentru clătite: 125 g faină albă 1 ou 250 ml lapte sare pentru…

Read more »

Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie

5 June 2011
Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvieO reteta delicioasa de supa de cartofi si ceqapa aromata cu salvie din: ceapa, cartofi, frunze de salvie, unt, paine de tara, supa de legume, maghiran si sare. Ingrediente: 6 cepe albe 3 cartofi mari albi 12 frunze de salvie 40 g unt 3 felii de pâine de ţară 0,51 supă de legume 1 linguriţă…

Read more »

Pui cu sparanghel în sos de vin alb

5 June 2011
Pui cu sparanghel în sos de vin albO reteta delicioasa de pui cu sparanghel in sos de vin alb din: piepti de pui, frunza de dafin, esalote, bulion de pui, vin alb sec, sparanghel, amidon de porumb, lapte degresat, sare, piper negru si patrunjel proaspat. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare 1 frunză de dafin…

Read more »

Clătite cu cereale, fructe si iaurt

5 June 2011
Clătite cu cereale, fructe si iaurtO reteta simpla de clatite cu cereale, fructe si iaurt din: faina integrala, fulgi de ovaz, germeni de grau, zahar brun, praf de copt, lapte semidegresat, iaurt demidegresat, albusuri si zmeura sau afine. Germeni de grâu, fulgi de ovăz şi făină integrală pentru a prepara aceste clătite delicioase, bogate în fibre, precum şi în fier…

Read more »

Salată de căpşune cu îngheţată

5 June 2011
Salată de căpşune cu îngheţatăO reteta de salata de capsune cu ingheatat din: fistic, zahar, capsune, limeta, zahar vanilat, piper, ingheatat si frunze de menta. Ingrediente: 40 g fistic crud decojit 2 linguri de zahăr 500 g căpşune 1 limetă (lămâie verde) 1/2 pacheţel de zahăr vanilat (sau baton de vanilie) puţin piper măcinat mare 1 cutie de îngheţată…

Read more »

Fructe de mare cu legume şi şofran

5 June 2011
Fructe de mare cu legume şi şofranO reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline, morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti, sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri 1…

Read more »

Salată de ridichi si fenicul

5 June 2011
Salată de ridichi si feniculO reteta simpla si delicioasa de salata de ridichi si fenicul din: ridichi, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame ridichi proaspete si tari un bulb de fenicul ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Se spala bine ridichiile si se taie felii subtiri.…

Read more »

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

5 June 2011
Supă de cartofi cu parmezan si crutoaneO reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume, maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 ceapă mare 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 praz 100 g pancetta, într-o singură felie 11…

Read more »

Foie gras cu mandarine caramelizate

5 June 2011
Foie gras cu mandarine caramelizateO reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de arahide si paine toast alba. Ingrediente: pentru foie gras: 200 g foie gras 2 felii subţiri de bacon pentru mandarine: 10 felii de mandarină 2 linguri zahăr 20 g unt ulei de arahide…

Read more »

Cocktail Blue Hawaian

5 June 2011
Cocktail Blue HawaianO reteta simpla de Cocktail Blue Hawaian din: rom alb, curacao albastru, creme de coconut, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Coconut (lichior de cocos) 1 cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se…

Read more »

Burgeri pentru micul dejun

5 June 2011
Burgeri pentru micul dejunO reteta simpla de burgeri pentru micul dejun din: piept de curcan, orez, piure de prune uscate, mustar Dijon, salvie si rozmarin.  Trebuie neapărat să pregătiti aceşti burgeri pentru a avea o gustare perfectă. Deoarece smt din carne de curcan şi alte câteva ingrediente secrete, conţinutul de grăsimi este mai mic de un gram pe…

Read more »

Cupe Paradis

5 June 2011
Cupe ParadisO reteta delicioasa de cupe paradis din: fructe de padure, zahar vanilinat, lapte, gris, zahar, galbenusuri si glazura de gelatine rosie. Ingrediente: 300 g fructe de pădure congelate 2 plicuri zahăr vanilinat 500 ml lapte 60 g griş 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic glazură de gelatină roşie   Mod de preparare: Se decongelează…

Read more »

Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi

5 June 2011
Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoiO reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din: faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi, sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g margarină sare pentru foietaj: 16 felii piept…

Read more »

Ouă crocante

5 June 2011
Ouă crocanteO reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 5 ouă 300 g zahăr 125 g făină 200 g ciocolată albă 300 ml frişcă 3 linguri zahăr pudră suc de lămâie decor de zahăr   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…

Read more »

Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă

5 June 2011

O reteta simpla de crema de ricotta cu ghimbir si civeta din: ricotta, civeta, ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g ricotta foarte proaspătă civetă proaspătă (sau frunze de ceapă verde) 20 g ghimbir proaspăt 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Pasează ricotta prin…

Read more »

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru

5 June 2011
Păstrăv la cuptor cu mere şi cidruO reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul, praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel, hasmatuchi si felii de lamaie verde. Ingrediente: 150 g fenicul, tocat mărunt 125 g praz, tocat mărunt 2 mere pentru desert, curăţate de coajă şi cotor, tăiate cubuleţe 4 păstrăvi curcubeu, de aproximativ…

Read more »

Supă de pesmet prăjit

5 June 2011
Supă de pesmet prăjitO reteta simpla de supa de pesmet prajit din: pesmet, parmezan, oua, unt, supa de carne, sare si piper negru. Pregătit din pâine uscată zdrobită sau măci­nată, pesmetul era obţinut în trecut din res­turile de pâine care se dădeau pe râzătoare şi se uscau în cuptor. Există două feluri de pesmet: alb şi brun, primul…

Read more »

Pască modernă cu mere

5 June 2011
Pască modernă cu mereO reteta delicioasa de pasca moderna cu mere din: mere acrisoare, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, branza de vaci, faina, amidon, praf de copt, migdale, lapte, zahar pudra si hartie de copt. Ingrediente: 400 g mere acrişoare 200 g unt moale 200 g zahăr 3 ouă 1/2 linguriţă coajă rasă de la o lămâie…

Read more »

Sorbet de limette

5 June 2011
Sorbet de limetteO reteta gustoasa de sorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja de limette, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml şampanie   Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă…

Read more »

Cocktail Scorpion

5 June 2011
Cocktail ScorpionO reteta simpla de Cocktail Scorpion din: rom alb, apricot brandy, suc de ananas, sirop de grenadine, zeama de lamaie si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Apricot brandy 1 cl sirop de grenadine suc de ananas zeama de lamaie menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata…

Read more »

Drob delicios de miel in aluat

5 June 2011

O reteta de drob delicioas de miel in alut din: maruntaie de miel, smantana, oua, lapte, paine, marar, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, faina, ou si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 1/2 kg maruntaie de miel 1 lingura smantana 2 oua putin lapte 1 felie de paine marar, patrunjel 1 legatura de ceapa verde sare piper…

Read more »

Somon pane cu sos de limette

5 June 2011
Somon pane cu sos de limetteO reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare, fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte si smantana. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 fileuri de somon (a cca 150 g) piper 2 ouă 3 linguri făină 80 g pesmet 3 linguri ulei 2 limette 1 lingură…

Read more »

Supă de fructe de mare cu sălăţică

5 June 2011
Supă de fructe de mare cu sălăţicăO reteta de supa de fructe de mare cu salatica din: scoici de mare, creveti, salatica, ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei, vin alb, vermut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g scoici de mare 400 g creveţi 300 g sălăţică 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 tulpină de ţelină…

Read more »

Pască rusească

5 June 2011
Pască ruseascăO reteta de pasca ruseasca din: branza de vaci, unt, extract de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar, migdale, amesteca de coaja de portocala si lamaie confiate si sare. Ingrediente: 1,3 kg brânză de vaci 115 g unt la temperatura camerei 1/2 linguriţă extract de vanilie 300 ml smântână dulce 4 gălbenuşuri 175 g zahăr 50 g…

Read more »

Ingheţată cu lapte si kiwi

5 June 2011
Ingheţată cu lapte si kiwiO reteta de inghetata de lapte si kiwi din: oua, zahar, faina, lapte, unt, baton de vanilie, coaja de lamaie verde si fistic. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 4 linguri faina 1 l lapte 100 g unt 1/2 baton de vanilie 3-4 kiwi coaja rasa de la 1 lamaie verde 50 g fistic prajit…

Read more »

Curry de pui indian

5 June 2011
Curry de pui indianO reteta de curry de pui indian din: fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei, curry, chimen, supa de pui, lapte de cocos, coaja de limetta, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 3 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1…

Read more »

Cocktail Hurricane

5 June 2011
Cocktail HurricaneO reteta simpla de Cocktail Hurricane din: rom brun, rom alb, zeama de limeta, suc de portocale, suc de ananas, sirop de maracuja si fructe. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 2 cl zeama de limeta 2 cl suc de portocale 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de maracuja fructe…

Read more »

Drob de miel (varianta)

5 June 2011

O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai prapur de miel. Ingrediente: maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi) 6 oua 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 linguri smantana 2 felii de paine 1 ceasca lapte…

Read more »

Lavrac gătit în vin cu fenicul

5 June 2011
Lavrac gătit în vin cu feniculO reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul, esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi, masline negre, boia si vin alb sec. Ingrediente: 125 g fenicul 2 eşalote, tocate mărunt 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ 125 g

Ghiveci asiatic

4 June 2011
Ghiveci asiaticO reteta de ghiveci asiatic din: ardei grasi, ceapa verde, morcovi, dovlecel, pulpa de ananas, usturoi, germeni de soia, carne de porc, ulei, miere si sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 4 cepe verzi 2 morcovi 1 dovlecel 400 g pulpă de ananas 2 căţei de usturoi 100 g germeni de soia 500…

Read more »

Cod cu cartofi si mărar

4 June 2011
Cod cu cartofi si mărarO reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper, branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar. Ingredinete: 600 g castraveţi 600 g cartofi 1 ceapă 1 lingură unt 350 ml supă de legume 4 fileuri de cod (a…

Read more »

Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie

3 June 2011
Supă de peşte cu ciuperci şi lămâieO reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste, ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic, patrunjel, bagheta, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte de mare, tranşat 300 g ciuperci champignon 1 ceapă albă mică 1 haşmă 2 morcovi 1 ţelină 1 ou 2 dl smântână 1…

Read more »

Sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel

3 June 2011

O reteta delicioasa de sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel din: lapte, faina, nuci sau migdale, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 50g nuci/migdale 1 lingura hrean 1 lingurita zahar sare piper Mod de preparare Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru…

Read more »

Drob de miel 1

3 June 2011

O reteta de drob de miel din: carne macra de miel, ficat, rinichi, plamani, inima, oua, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, prapure de miel si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne macra de miel 1 ficat 2 rinichi 2 plamani inima 3 oua 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de patrunjel verde tocat sare,…

Read more »

Quiche de sparanghel cu branză Cheddar

2 June 2011
Quiche de sparanghel cu branză CheddarO reteta simpla si gustoasa de Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar din: pesmet, cartofi, sparanghel, branza cheddar, ceapa verde, lapte praf, oua si praf de mustar. Cum se poate obţine savoarea unui quiche clasic fără a folosi prea multă grăsime? O variantă este să se taie cartofii în felii foarte subţiri. In acest mod…

Read more »

Pui picant cu salată

2 June 2011
Pui picant cu salatăO reteta delicioasa de pui picant cu salată din: ardei iute, coaja si suc de lamaie, oua, fileuri de piept de pui, sare, piper, faina, pesmet, ulei, salata verde, iaurt din soia, miere si otet. Ingrediente: 1 ardei iute roşu coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 ouă 4 fileuri de piept de…

Read more »

Despre Linte

2 June 2011
Despre LinteLintea e o leguminoasă cultivată din vechime, în lumea întreagă; este bogată în proteine şi minerale şi săracă în grăsimi. Lintea constituie un excelent substitut pentru carne (100 g linte gătită conţin aceeaşi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vită), şi conţine carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, calciu, fosfor, fier, acid folic,…

Read more »

Paste cu mazăre si mentă

2 June 2011
Paste cu mazăre si mentăO reteta simpla de paste cu mazare si menta din: taitei, sare, piper, praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si menta sau busuioc. Ingrediente: 400 g tăiţei subţiri sare, piper 2 fire de praz 2 căţei de ustu­roi 3 linguri ulei de măsline 250 g mazăre congelată 150 ml…

Read more »

Pară cu tei

2 June 2011
Pară cu teiSe prepară o infuzie de 20 cl de tei cu apă fiartă. Se curăţă 2 pere mici şi coapte, se taie în patru bucăţi fiecare şi se scoate coto­rul. Se taie felii mari. Se pun într-o cratiţă mică şi se toarnă infuzia. Se lasă 2 ore la frigider. Se aşază perele într-o tigaie şi se…

Read more »

Veloute de andive

2 June 2011

Se curăţă 1 andivă mare, se spală şi S3 taie pe lung în patru. Se curăţă şi se spală 1 cartof şi se taie cubuleţe. Se pun legu­mele într-o cratiţă cu 11 de apă rece, câteva picături de suc de lămâie  să se păstreze andiva albă şi 1 cub de zahăr. Se fierbe 1 oră…

Read more »

Ingheţată de zmeură

2 June 2011
Ingheţată de zmeurăO reteta delicioasa de ingheatata de zmeura din: zmeura, zahar pudra, lapte, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 250 g zmeură 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie sos de zmeură   Mod de preparare: Speli zmeura, opreşti câteva fructe pentru decor, iar restul de zmeură o…

Read more »

Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată

2 June 2011
Supă de bob, mazăre, anghinare şi salatăO reeta de supa de bob, mazare, anghinare si salata din: bob uscat, mazare, anghinare, salata verde, ceapa, lamaie, ulei extravirgin de masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 150 g bob uscat 100 g mazăre uscată 2 anghinare 1 salată verde mică 1 ceapă 1 lămâie 6 linguri de ulei extravirgin de măsline ardei iute…

Read more »

Cocktail Golden Gate Sling

2 June 2011
Cocktail Golden Gate SlingO reteta simpla de Cocktail Golden Gate Sling din: bols triple sec, rom jamaica, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bitter lemon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bols Triple sec 2 cl rom Jamaica 3 cl zeama de lamaie 2 stropi de sirop de grenadine Bitter Lemon o felie de lamaie  …

Read more »

Marinata pentru miel

2 June 2011
Marinata pentru mielO reteta simpla de marinata pentru miel din: apa, otet de vin, ceapa, frunze de dafin, boabe de piper si usturoi. Ingrediente(1kg): 1 pahar de apa 2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere 2 cepe 3…

Read more »

Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi

2 June 2011
Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţiO reteta delicioasa de salata de piept de curcan cu arahide si castraveti din: file de piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi, castraveti proaspeti, castraveciori murati, ceapa, usturoi, ardei iute, arahide nesarate si sare. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveţi proaspeţi…

Read more »

Peşte in stil mediteraneean

2 June 2011
Peşte in stil mediteraneeanO reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline, vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar, carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1 căţel…

Read more »

Supă de năut cu ciuperci

2 June 2011
Supă de năut cu ciuperciO reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci, pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran, cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de usturoi…

Read more »

Sos chimichurri pentru carne de miel

2 June 2011

O reteta de sos chimichurri din: patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, suc de lamaie, ceapa rosie, oregano, piper, si sare. Ingrediente: 4 legaturi patrunjel verde 2 capatini de usturoi 150 ml ulei de masline 50 ml otet de vin rosu sucul de la 1 lamaie 2 cepe rosii 1 lingura…

Read more »

Creveti cu gnocchi

2 June 2011
Creveti cu gnocchiO reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger, gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie 10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic…

Read more »

Ingheţată cu iaurt si fructe

2 June 2011
Ingheţată cu iaurt si fructeO reteta de ingheatata cu iaurt si fructe din: iaurt, fructe de sezon, miere, zeama de lamaie, smantana si frisca. Ingrediente: 250 g iaurt 500 g fructe de sezon 2 linguri miere zeama de la 1 lămâie 200 g smântână 100 g frişcă   Mod de preparare: Speli fructele şi le laşi să se scurgă.…

Read more »

File de pui cu susan si ananas

2 June 2011
File de pui cu susan si ananasO reteta de file de pui cu susan si ananas din: ananas, ceapa verde, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui, piper, sare, ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de stridii. Ingrediente: 1 ananas 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 5…

Read more »

Supă de fasole verde cu creveţi

2 June 2011
Supă de fasole verde cu creveţiO reteta delicioasa de supa de fasole verde cu creveti din: supa de pui, fasole verde, ceapa, morcov, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ciuperci, unt, smantana, creveti, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 880 ml supă de pui 250 g fasole verde (lăsată în apă peste noapte) 1 ceapă mică decojită 1 morcov curăţat…

Read more »

Pui cu banane

2 June 2011
Pui cu bananeSe spală 1 banană coaptă şi se lasă să fiarbă în coajă 10 minute în cuptorul încins la 200 °C sau la aburi. Intre timp, se prăjesc 30 g file de pui şi se toacă. După ce banana a fiert, se curăţă de coajă şi pulpa se amestecă pe o farfu­rie cu 1 linguriţă de…

Read more »

Supă cremă de păstârnac, ţelină şi mere

2 June 2011

O reteta simpla de supa crema de pastarnac, telina si mere: unt, pastarnac, telina, pudra de curry, salvie, mar, castane, supa de legume, ulei de masline, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 50g unt 2 bucăţi păstârnac mediu( decojit şi ras) 2 tulpini de ţelină (tocată) 1 linguriţă pudră de curry salvie 1 măr…

Read more »

Sos cu verdeturi

1 June 2011
Sos cu verdeturiO reteta de sos cu verdeturi din: galbenus, mustar, ulei, zeama de lamaie, cartof, verdeata, ceapa verde, smantana, sare si piper. Ingrediente: un galbenus crud 2 linguri mustar 2 linguri ulei zeama de la 1 lamaie 1 cartof fiert 1 legatura verdeata (hasmatuchi, patrunjel) 1 legatura ceapa verde 1 lingura smantana sare, piper Preparare: Se…

Read more »

Ingheţată de alune cu ciocolată

1 June 2011
Ingheţată de alune cu ciocolatăO reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos, lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos. Ingrediente: 150 g zahăr tos 500 ml lapte 3 ouă 100 g alune nesărate 100 g ciocolată de menaj o mână de zmeură pentru decor sos de ciocolata   Mod de preparare:…

Read more »

Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos

1 June 2011
Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremosO reteta delicioasa de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos din: ceapa, broccoli, fileuri de piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon, faina, vin alb, supa de pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 500 g broccoli 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) piper sare 1/2 linguriţă…

Read more »

Cocktail Caipirissima

1 June 2011
Cocktail CaipirissimaO reteta simpla de Cocktail Caipirissima din: limeta, zahar brun, rom alb si brandy. Ingrediente: o limeta 2 linguri de zahar brun 4 cl rom alb 2 cl brandy   Mod de preparare: Taiem in patru bucati limeta si asezam bucatile intr-un pahar de whisky. Adaugam zaharul si le presam cu o lingura. Adaugam romul…

Read more »

Paste capellini cu carne de pui

1 June 2011
Paste capellini cu carne de puiO reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar, paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 6 roşii uscate conservate în ulei 2 linguri ulei 2 linguriţe rozmarin tocat 150…

Read more »

Supă Ribollita

1 June 2011
Supă RibollitaO reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii, morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole mare albă, uscată 2 cepe mici albe 2 roşioare lunguieţe, coapte 2 morcovi mici 1 tulpină de telină 400 g sfeclă 400 g…

Read more »

Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci

1 June 2011
Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulciO reteta de piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1 lingură ghimbir proaspăt ras sare piper 2 linguri unt 600 g piept de curcan   Mod de preparare:…

Read more »

Cod în crustă de hrean

1 June 2011
Cod în crustă de hreanO reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie, pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel. Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet 2…

Ingheţată cu fulgi de cereale

1 June 2011
Ingheţată cu fulgi de cerealeO reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti si fructe confiate. Ingrediente: 200 g fulgi de cereale 100 g miez de nucă 100 g unt 4 ouă 100 g ciocolată 1 fiolă esenţă de vanilie câţiva biscuiţi şi fructe confiate…

Read more »

Supă de ardei bicoloră cu mentă

1 June 2011
Supă de ardei bicoloră cu mentăîncinge grillul cuptorului la 250 °C. Se curăţă 4 ardei graşi roşii şi 4 ardei graşi galbeni de cotoare şi seminţe. Se aşază cu partea tăiată în jos pe o tavă şi se frig pe grill cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se scot ardeii din cuptor şi se pun într-o pungă de…

Read more »

Cocktail Blue Moon

1 June 2011
Cocktail Blue MoonO reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, galliano, frisca, curacao albastru si menta proaspata. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Bautura se toarna prin strecuratoare de bar intr-un…

Read more »

Smochine proaspete în vin roşu

1 June 2011
Smochine proaspete în vin roşuSe dă în fiert 1 l vin roşu cu 250 g zahăr, 1 baton de scorţişoară, 4-5 cuişoare şi sucul de la 2 lămâi; se lasă să fiarbă 10 min. In această zeamă se aşază 12 smochine proaspete şi se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. Se scot apoi smochinele din zeamă şi…

Read more »

Frittata cu fenicul şi dovle­cei

1 June 2011
Frittata cu fenicul şi dovle­ceiAm plecat de la reteta asta. Se înlocuiesc ardeiul, ceapa şi boabele de porumb cu un bulb de fenicul tăiat în felii subţiri; 85 g ciuperci tăiate în felii subţiri; 1 dovlecel tăiat în două pe lungime şi apoi de-a latul în felii subţiri. Se călesc aceste legume în ulei încins timp de 3 minute,…

Read more »

Consomme de legume cu gogoşele

1 June 2011
Consomme de legume cu gogoşeleO reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne, morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare. Ingrediente: 21 supă limpede de carne 2 morcovi 2 fire de praz 2 tulpini de ţelină 5 frunze de salată verde 50 g unt 150 g făină, cernută 3 ouă 50…

Read more »

Sos de menta pentru carne de miel

1 June 2011
Sos de menta pentru carne de mielO reteta simpla de sos de menta pentru carne de miel din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde, coniac, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g frunza verzi de menta 1 lingurita frunza de patrunjel verde 150 gr coniac 150 ml smantina 50 gr unt sare/piper   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele…

Read more »

File de cod

1 June 2011
File de codSe crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărea­ză şi se piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de su­san. Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puţin ulei. Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu, 1…

Read more »

Smoothie de morcovi cu crochete

1 June 2011
Smoothie de morcovi cu crocheteSe prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat cuburi şi se fră­mântă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2 gălbenuşuri şi  1-2 linguri…

Read more »

Ingheţată cu ananas caramelizat

1 June 2011
Ingheţată cu ananas caramelizatO reteta de ingheatat cu ananas caramelizat din: ananas, zahar si ingheatata. Ingrediente: 1 ananas 8 linguriţe zahăr 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi ananasul şi îl tai în bucăţi subţiri. încingi o tigaie de teflon, adaugi o parte dintre bucăţelele de ananas şi le pudrezi cu zahăr. Caramelizezi rapid bucăţelele de…

Read more »

Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde

1 June 2011
Frigărui de ton cu marinată de lămâie verdeO reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din: felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper si zahar brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru marinată: 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi verzi 4…

Read more »

Cocktail Best Wishes

1 June 2011
Cocktail Best WishesO reteta simpla de Cocktail Best Wishes din: rom alb, cachaca, suc de grapefruit, zahar, sirop de grenadine si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Cachaca 8 cl suc de grapefruit 1 cl sirop de zahar 1 cl sirop de grenadine o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam…

Read more »

Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel

1 June 2011
Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de mielO reteta de sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel din: supa de pui sau zarzavat, zeama de lamaie, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 ml supa de pui sau de zarzavat zeama stoarsa de la o lamiie 3 linguri miere 1 leg tarhon verde sare/piper   Mod de preparare: Rupeti frunzele…

Read more »

Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)

1 June 2011
Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)O reteta video despre cum se prepara biban cu legume la cuptor din: file de biban, ciuperci, dovlecei, usturoi, lamaie, marar, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de biban ciuperci dovlecei usturoi lamaie marar cimbru ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se intind fileurile de biban pe un platou mare,…

Read more »

Fructe de mare în clătite cu chives

1 June 2011
Fructe de mare în clătite cu chivesO reteta de fructe de mare in clatite cu chives din: faina alba, albus, lapte, chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar, scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2 linguri chives, tocate sare şi…

Read more »

Frittata cu cartofi, porumb şi ardei

1 June 2011
Frittata cu cartofi, porumb şi ardeiO reteta de Frittata cu cartofi, porumb şi ardei din: cartofi, ardei gras, ulei de masline, ceapa, boabe de porumb, oua, patrunjel verde si piper. Cunoscută în Italia ca frittata sau în Spania ca tortilla, această omletă se poate mânca fierbinte sau la temperatura camerei. Tăiată în bucăţele potrivite, înlocuieşte cu succes snack-urile sărate şi…

Read more »

Ingheţată de mentă cu frişcă

1 June 2011
Ingheţată de mentă cu frişcăSe toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântâ­nă dulce. Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi se înglobează compoziţia de frişcă, tur­nând în fir subţire. Se toarnă în oală şi se bate continuu cu telul la foc moale,…

Read more »

Supă deasă de legume şi orz

1 June 2011
Supă deasă de legume şi orzO reteta simpla de supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare, bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g orz perlat 4 cepe 300 g mazăre decorticată 300 g bob 200 g fasolică verde 10 morcovi mititel 2…

Read more »

Ştrudel de peşte cu spanac

1 June 2011
Ştrudel de peşte cu spanacSe lasă să se decongeleze 300 g spanac congelat. Se curăţă 150 g morcovi şi 150 g ceapă. Se taie fâşii morcovii. Se toacă ceapa şi se căleşte într-o crăticioară, în 2 linguri unt topit, cu morcovii, timp de cca 5 min. Se ia de pe foc şi se adaugă spanac, 2 ouă, 100 ml…

Read more »

Somon la grătar cu sos de anşoa

1 June 2011
Somon la grătar cu sos de anşoaO reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt…

Read more »

Purcel în manta de miere

1 June 2011
Purcel în manta de miereSe prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C,…

Read more »

Sos de ceapa cu vin pentru carne de miel

1 June 2011

O reteta simpla de sos de ceapa cu vin pentru carne de miel din: ulei, ceapa, faina, otet, apa, vin negru, zahar, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 100 ml ulei 5 cepe date pe razatoarea mica 2 linguri faina 1 lingura otet 2 linguri apa 200-300 ml vin negru 1/2 lingurita zahar 3 galbenusuri fierte…

Read more »

Supă clară de carne, în cană

1 June 2011
Supă clară de carne, în canăO reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina, ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g pulpă de vită 1/4 găină 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină, tulpină şi frunze 1 roşie mică nucşoară sare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile şi puneţi-le întregi într-o…

Read more »

Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

31 May 2011
Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolatăO reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din: smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg smântână 250 g zahăr 200 g miez de nucă 100 g ciocolată de menaj sau amăruie 1/2 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Intr-un vas…

Read more »

Fasole uscată cu scăricica de porc afumată

31 May 2011
Fasole uscată cu scăricica de porc afumatăO reteta delicioasa de fasole uscată cu scăricică de porc afumată din: fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg fasole uscata scaricica de porc afumata 2 cepe 1 pastarnac 2-3 linguri bulion sare Mod de preparare: Se allege si se spala fasolea bine. Se pune la fiert pe…

Read more »

Supă deasă de orz şi sfeclă

31 May 2011
Supă deasă de orz şi sfeclăO reteta simpla de supa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt, panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 200 g orz perlat 350 g sfeclă 30 g unt 50 g pancetta afumată, într-o singură felie 1,21 supă de legume 1…

Read more »

Fajita de creveţi cu salsa de roşii

31 May 2011
Fajita de creveţi cu salsa de roşiiO reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru, sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei iuţi…

Read more »

Ingheţată delicioasă de vanilie

31 May 2011
Ingheţată delicioasă de vanilieO reteta gustoasa de ingheatata delicioasa de vanilie din: galbenusuri, zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 180 g zahăr tos 1 baton vanilie 250 ml lapte 400 ml frişcă lichidă sos de caramel   Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent de 1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile cu…

Read more »

Cocktail 3 Beauties

31 May 2011
Cocktail 3 BeautiesO reteta simpla de Cocktail 3 Beauties din: rom brun, vermut sec si calvados. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl vermut sec 2,5 cl Calvados   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, se toarna bautura intr-un pahar de coniac si se completeaza cu Calvados.

Read more »

Peşte în supă orientală

31 May 2011
Peşte în supă orientalăO reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli, rupt în bucheţele 4 cepe verzi,…

Read more »

Creveţi cu maioneză

31 May 2011
Creveţi cu maionezăSe bat 2 gălbenuşuri cu 1 linguriţă muştar, 1 lingură suc de lănâie şi sare. Se înglobează cu telul 200 ml ulei şi se ajaugă 1 lingură ceapă ver­de tocată, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură suc de lă­mâie, sare şi piper. Se amestecă 800 g creveţi curăţaţi cu 1 ardei iute tocat, 1 căţel…

Read more »

Supă deasă de grâu dur şi cartofi

31 May 2011
Supă deasă de grâu dur şi cartofiO reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur, cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g grâu dur 3 cartofi albi mari 1 ceapă albă mică 2 dovlecei 2 linguri de pătrunjel tocat 1 legătură mică de…

Read more »

Deliciu cu căpşuni la pahar

31 May 2011
Deliciu cu căpşuni la paharSe taie cubuleţe 400 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 2 linguri lichior de portocale şi 2 linguri suc de lămâie. Se pasează 3 linguri din această compoziţie. Pentru cremă, se ames­tecă 200 g mascarpone cu 2 linguriţe zahăr şi 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă. Se înglobează 100 g frişcă bătută.…

Muschi de porc umplut cu mazăre si ouă

31 May 2011
Muschi de porc umplut cu mazăre si ouăSe lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un buzunar adanc. Aici se introduc mazare si oauale si eventual…

Read more »

Salată de andive cu nuci

31 May 2011
Salată de andive cu nuciSe curăţă 4 andive şi frunzele se taie transversal în fâşii. Se curăţă 2 portocale şi se scot feliile, aruncând toate pieliţele albe. Se păstrează sucul rezultat şi se amestecă împreună cu 1 lingură miere, 3 linguriţe oţet balsamic alb, sare şi 4 linguri ulei (de exemplu, ulei de nuci). Intr-o salatieră se amestecă andivele…

Read more »

Salată de piersici cu sorbet de vin

31 May 2011
Salată de piersici cu sorbet de vinIntr-un castron mare şi plat, se toarnă 300 ml vin dulce şi se dă la congelator cca 3 ore; la interval de 15 min., se scoate castronul din frigider şi se amestecă, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Se aşază într-un strecurătoare 1 conservă de piersici (850 ml), iar piersicile se taie cuburi.…

Read more »

Terrină de somon

31 May 2011
Terrină de somonSe curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon afumat (cca 150 g). Se taie cuburi 50 g somon afumat şi…

Read more »

Rulade de pui cu spanac si branza

31 May 2011
Rulade de pui cu spanac si branzaSe curăţă, se spală şi se opăreşte 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă şi se stoarce. Se toacă spanacul şi se amestecă împreună cu 150 g brânză feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri pesmet, 1 gălbenuş, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180 °C. Carnea…

Read more »

Supă deasă de varză şi ardei gras

31 May 2011
Supă deasă de varză şi ardei grasO reteta de supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g paste (macaroane) 1 varză mică 1 ardei gras gaiben, mic 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume ulei extravirgin…

Read more »

Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)

31 May 2011
Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)O reteta video despre cum se prepara salau cu sos alb si castraveti acri din: file de salau, ceapa verde, rosii cherry, creveti, smantana, piper verde, castraveti, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de salau ceapa verde rosii cherry creveti smantana lichida piper verde catraveti ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie o…

Read more »

Omletă pufoasă cu roşii şi busuioc

31 May 2011

Se separă albuşurile şi se bat gălbenuşurile cu 1 linguriţă de apă, 2 linguri de frunze de busuioc verde mă­runţii 4 roşii prunişoară cură­ţate de seminţe şi tocate şi se presară piper după gust. Se bat albuşurile spumă. Se în­corporează 1 lingură de spu­mă în compoziţia de gălbe­nuşuri cu verdeaţă, apoi se încorporează cu grijă…

Read more »

Brânză de capră marinată

31 May 2011
Brânză de capră marinatăSe încălzesc 6 linguri suc de struguri albi cu 4 linguri oţet balsamic alb, sucul de la 1/2 lămâie, 4 linguri ulei. Se adaugă 2 linguri stafide şi 4 linguri capere şi se toarnă peste 4 porţii rotunde de brânză de capră proaspătă (a 40 g). Se acoperă şi se dă la frigider 60 min.…

Read more »

Ingheţată cu foi de napolitană

31 May 2011
Ingheţată cu foi de napolitanăO reteta de ingheatata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua, zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si ciocolata de menaj. Ingrediente: 3 foi de napolitană 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat…

Read more »

Tartă cu spanac si telemea

31 May 2011
Tartă cu spanac si telemeaSe topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate. Se ung cu unt 3 foi şi se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea de-a pa­tra foaie. Se tapetează cu ele o for­mă de tartă unsă (0, 26 cm) şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul la…

Read more »

Salată de sparanghel crud

31 May 2011
Salată de sparanghel crudSe decojesc 500 g sparanghel alb şi se taie ca­petele lemnoase. Se taie felii, ca şi 1 legătură ridichi şi 150 g mazăre mange-tout. Se taie rondele 1 legătură ceapă verde. Se amestecă 3 linguri oţet balsamic alb, 2 linguriţe muştar dulce şi 2 linguriţe muştar iute, un praf de sare, piper, zahăr; se înglobează…

Read more »

Cocktail Bahia II

31 May 2011
Cocktail Bahia IIO reteta simpla de Cocktail Bahia II din: rom alb, rom brun, crema de cocos si suc de mango. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl rom brun 2 cl crema de cocos 4 cl suc de mango   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker pana cand amestecul devine spumos. Apor,…

Read more »

Omletă cu ardei si cartofi si piept de pui

31 May 2011

Se adăugă la retetă asta 115 g piept de pui fără piele tăiat cubulete. Se prăjeşte cu ceapa şi ardeiul la pasul 2. Se prepară o omletă sufleu: se bat albuşurile până când se întăresc şi se adaugă peste ouăle întregi bătute si peste sosul Tabasco la pasul 3. Omleta va părea mai mare, dar…

Read more »

Limbă de mare la pachet

31 May 2011
Limbă de mare la pachetO reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru. Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr 1-2 ardei iuţi verzi, fără seminţe,…

Read more »

Cuşcuş dulce cu fructe uscate

31 May 2011

Am plecat de la reteta asta. In loc de stafide şi prune se pot folosi alte fructe uscate, de exemplu pere sau piersici. In loc de coajă de portocală, se ia coaja rasă de la un grepfrut mic sau de la o lămâie. Prunele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine, minerale şi fitochimice. De…

Read more »

Cremă de ciocolată amăruie

31 May 2011

Se încălzesc 60 ml lapte, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi 25 g ciocolată amăruie. Se înmoaie în apă rece 1 foaie gelatină. Se bat la bain-marie 1 gălbenuş, 1 lingură lichior de cioco­lată, 1 lingură zahăr. Se înglobează laptele cu ciocolată, 1 lingură cacao şi 1 praf de scorţişoa­ră. Se amestecă până…

Read more »

Supă-cremă de mazăre cu cascaval

31 May 2011
Supă-cremă de mazăre cu cascaval  Se framanta un aluat din 50 g faina, 1 varf cutot praf de copt, 25 g parmezan ras si 2 linguri de smantana. Se infasoara aluatul in folie si se da la frigider circa 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 C. Pe planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie de aluat…

Read more »

Sos fin acrisor pentru carne de miel

31 May 2011

O reteta de sos fin acrisor pentru carnea de miel din: lamaie, peltea de portocale, coaja de portocale, mustar, otet de mere si vin alb. Ingrediente: 1 lamaie 200gr peltea de portocale coaja rasa de la o portocala 2 lingurite de mustar 2 lingurite otet de mere 50 ml vin alb Mod de preparare: Fierbeti…

Read more »

Totul despre carnea de miel

31 May 2011
Totul despre carnea de mielCarnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm.  In plus este foarte frageda, iar100 de grame contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol. Beneficii pentru sanatate: este o sursa bogata de proteine: 100 grame…

Read more »

Cocktail Don Frederico II

30 May 2011
Cocktail Don Frederico IIO reteta simpla de Cocktail Don Frederico II din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale   Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale, ingredientele se mixeaza cu cuburi…

Read more »

Căpşune marinate spicy

30 May 2011
Căpşune marinate spicyO reteta delicioasa de capsune marinate spicy din: capsune, zahar vanilat, suc de portocale sau visine, pipet roz sau rosu, ingheata si frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpşune 1 plic zahăr vanilat 100 ml de suc (de portocale sau de vişine) 1 vârf de cuţit de piper roz sau roşu 1 cutie de îngheţată…

Read more »

Supă deasă de orz

30 May 2011
Supă deasă de orzO reteta delicioasa de supa deasa de orz din: orz, foi de dafin, usturoi, varza, anghinare, cartofi, dovlecei, gulii, morcovi, fenicul, rosii, pancetta, parmezan, hasma, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g orz perlat 2 foi de dafin 3 căţei de usturoi 1 varză mică 2 anghinare 150 g cartofi…

Read more »

Omletă cu ciuperci şi verdeţuri

30 May 2011
Omletă cu ciuperci şi verdeţuriO reteta delicioasa si simple de omleta cu ciuperci si verdeturi din: oua, hasmatuchi, tarhon, cibuleta, apa, sare, piper, ciuperci, usturoi si unt fara sare. Omleta este un fel de mâncare preparat rapid şi cu uşurinţă din câteva ingrediente simple. Această variantă umplută cu ciuperci poate fi servită şi la prânz sau la cină, cu…

Read more »

File de porc cu legume

30 May 2011
File de porc cu legumeCuptorul se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1 dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi, feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de 600…

Read more »

Omletă cu ardei si cartofi

30 May 2011
Omletă cu ardei si cartofiO reteta simpla si gustoasa de omelta cu ardei si cartofi din: cartof rosu, ceapa, ardei verde, oua, albusuri, sos Tabasco, sare si paine integrala prajita. Ingrediente: 1 cartof mijlociu rosu taiat cubulete (aproximativ 115 g) 1 ceapa mijlocie tocata 75 g ardei verde tocat 2 oua mijlocii 3 albusuri 1/2 lingita sos tabasco sare…

Read more »

Compot de mango

30 May 2011
Compot de mangoSe decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâm­burele lemnos. Cu un instru­ment special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc. Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g…

Read more »

Supă deasă de grau dur

30 May 2011
Supă deasă de grau durO reteta simpla de supa deasa de grau dur din: grau dur, andive, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, praf de ardei rosu, pecorino, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 150 g grâu dur 600 g andive 2 cartofi 2-3 roşii 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi praf de ardei roşu, iute pecorino…

Read more »

Cocktail Dunlop

30 May 2011
Cocktail DunlopO reteta simpla de Cocktail Dunlop din: rom alb, sherry dry si angostura. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sherry dry 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna in paharul de sherry.

Read more »

Somon pe pat de orez salbatic

30 May 2011
Somon pe pat de orez salbatic400 g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se cu­răţă de sâmburi şi se taie rondele 1 ardei iute. Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică.…

Read more »

Cuşcuş dulce

30 May 2011
Cuşcuş dulceO reteta gustoasa de cuscus dulce din: cuscus, stafide, prune uscate, coaja si zeama de portocala, lapte degresat, nectarine si crema de branza. Cuşcuşul nu se serveşte doar ca garnitură. Se poate servi cu mâncăruri picante sau dulci, de exemplu în amestec cu cereale delicioase, fructe uscate şi proaspete. Ingrediente: 225 g cuscuş 85 g…

Read more »

Cambulă la cuptor cu varză pak choi

30 May 2011
Cambulă la cuptor cu varză pak choiO reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula, coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez, anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper, usturoi, ghimbir si ulei de masline. Ingrediente: 4 felii cambula, cam 125 g fiecare coaja rasa…

Read more »

Musli cu mango

30 May 2011

Am plecat de la reteta asta. Se înmoaie fulgii de ovăz în lapte bătut în loc de lapte. Chiar înainte de servire, se amestecă 25 g de migdale si 20 g seminţe de floarea-soarelui, ambele toca­te, apoi se adaugă 1 banană zdrobită şi 1 mango tăiat bucăţi. Se serveşte cu iaurt biodegresat Alunele su

Pui în stil turcesc cu arome rafinate

30 May 2011
Pui în stil turcesc cu arome rafinateO reteta gustoasa de pui in stil turcesc cu arome rafinate din: fileurid e piept de pui, ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper, frunze de salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 lingură ulei de măsline chimen fenugrec sau…

Read more »

Supă cu tăiţei de casă şi bob

30 May 2011
Supă cu tăiţei de casă şi bobO reteta de supa cu taitei de casa si bob din: taitei cu ou, bob, morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, pancetta, andive, pecorino, foaie de dafin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 200 g tăieţei cu ou făcuţi în casă şi tăiaţi fâşii late 200g bob 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină…

Read more »

File de miel pe pat de roşii picante

30 May 2011
File de miel pe pat de roşii picanteO reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere. Ingrediente: 4 fileuri de miel (a cca 120 g) 1/2 legătură cimbru 4 linguri ulei de măsline 4 cepe sare, piper 1…

Read more »

Musli cu fructe

30 May 2011
Musli cu fructeO reteta simpla de musli cu fructe din: fulgi de ovaz, stafide, mar, zeama de lamaie, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, capsuni, iaurt degresat si miere. Ingrediente: 115 g fulgi de ovăz 115 g sultanine (stafide mari) 250 ml lapte degresat 1 măr 2 linguriţe zeamă de lămâie 25 g alune tocate 15…

Read more »

Cocktail Botnia 84

30 May 2011
Cocktail Botnia 84O reteta simpla de Cocktail Botnia 84 din: rom alb, apricot brandy, grand marnier, suc de portocale si ginger ale. Ingrediente: 1,5 cl rom alb 1,5 cl Apricot Brandy 1,5 Grand Marnier 4 cl suc de portocale Ginger Ale   Mod de preparare: Amestecam romul cu brandy si Grand Marnier intr-un pahar de bar, apoi…

Read more »

Smoothie cu caise si iaurt

30 May 2011

Am plecat de la reteta asta. Folositi caise uscate pentru un smoothie mai bogat in betacarotene si fibre. Se fierb la foc mic 200 g de caise uscate in 900 ml de ceai Earl grey, timp de 30 de minute sau pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna intr-un blender.…

Read more »

Sparanghel cu cuşcuş

29 May 2011
Sparanghel cu cuşcuşO reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale, lichior de portocale, unt si piper. Ingrediente: 1 kg sparanghel sare 3 linguriţe zahăr 500 ml supă de legume 250 g cuscus (instant) 50 g pesmet 4 linguri ulei de măsline 1 lingură mentă tocată…

Read more »

Peşte la cuptor cu tahini si lămaie

29 May 2011
Peşte la cuptor cu tahini si lămaieO reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste, sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam 125 g fiecare sau 4 peşti mici,…

Read more »

Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărar

29 May 2011
Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărarO reteta de spume de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar din: sparanghel alb, sparanghel verde, zahar, nucsoara, suc de lamaie, gelatine, frisca lichida, ceapa verde, marar, somon afumat, hrean, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 500 g sparanghel verde 1 linguriţă zahăr nucşoară 5 linguri suc…

Read more »

Smoothie cu căpşuni şi iaurt

29 May 2011
Smoothie cu căpşuni şi iaurtO reteta delicioasa de smoothie cu capsuni si iaurt din: capsuni, zeama si coaja de portocale, iaurt degresat, zahar pudra, capsuni si portocala. Ingrediente: 450 g capsuni coapte curatate zeama si coaja rasa de la 1 portocala mare 225 iaurt degresat 1 lingura zahar pudra, sau dupa gust (optional) pentru ornat: 4 capsuni mici 4…

Read more »

Plăcintă uşoară de eglefin cu pesto

29 May 2011
Plăcintă uşoară de eglefin cu pestoO reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto, praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii. Ingrediente: 300 g fileuri de eglefin 300 g fileuri de eglefin afumat 1 frunză mare de dafin 500 ml lapte degresat sare şi piper…

Read more »

Cocktail Arawak

29 May 2011
Cocktail ArawakO reteta simpla de Cocktail Arawak din: rom brun, cream cherry si angostura. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 3 cl Cream Cherry 3 stropi de Angostura   Mod de preparare: Turnam romul si sherry-ul in paharul de whisky peste doua cuburi de gheata. Adaugam Angostura si amestecam.

Read more »

Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolată

29 May 2011
Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolatăO reteta de ingheata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar, frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de sare. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 100 g ciocolată amăruie 100 g alune nesărate 1/2 lămâie 1 albuş 1 praf de sare   Mod de preparare:…

Read more »

Supa de ciuperci cu smantana

29 May 2011
Supa de ciuperci cu smantanaO reteta delicioasa de supa de ciuperci cu smantana din: ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 400 g smantana 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 1 legatura de marar sare Mod de preparare Taie ceapa marunt si caleste-o usor in untul topit. Adauga ciupercile taiate…

Read more »

Salată de sparanghel cu frigarui de pui

29 May 2011
Salată de sparanghel cu frigarui de puiO reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb. Ingrediente: 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase si piele) 2 fire…

Read more »

Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel

29 May 2011
Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjelO reteta simpla de post de naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel din: naut, patrunjel, cartof, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si ardei iute. Ingrediente: 350 grame naut inmuiat peste noapte o mana de patrunjel proaspat un cartof doi catei de usturoi ulei de masline zeama de lamaie doi ardei iuti…

Read more »

Shake cu banane si mango

29 May 2011
Shake cu banane si mangoO reteta delicioasa de smoothie cu banane si mango din: mango, banana, lapte degresat, suc de portocale, zeama de lamaie, zahar pudra, inghetata de iaurt cu vanilie si frunze de menta verde. Ingrediente: 1/2 mango copt 1 banana mica coapta taiata 125 lapte degresat 125 ml suc de portocale 2 lingurite zeama de lamaie 1…

Read more »

Pacheţele de sparanghel cu unt si limette

28 May 2011
Pacheţele de sparanghel cu unt si limetteO reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din: sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de limette si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg sparanghel alb sare piper suc de limette 1 linguriţă zahăr 50 g unt 2 fire cimbru 1 lingură coajă de limette rasă 8 felii şuncă…

Read more »

Cum se prepara Strudel cu carne si ciuperci (video)

28 May 2011
Cum se prepara Strudel cu carne si ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara strudel cu carne si ciuperci din: ciuperci, sotita, praz, ceapa, oua, pesmet, unt, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: ciuperci costita praz ceapa oua pesmet unt smantana foietaj patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun 50 grame de unt la topit, apoi se adauga costita afumata taiata…

Read more »

Ingheţată de căpşune cu ananas

28 May 2011
Ingheţată de căpşune cu ananasO reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie. Ingrediente: 300 g zahăr 1 cutie compot (600 g) de ananas 300 ml frişcă lichidă 150 g căpşune sos de căpşuni 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cu trei ore înainte de preparare, introduci…

Read more »

Sparanghel cu trei sosuri

28 May 2011
Sparanghel cu trei sosuriO reteta delicioasa de sparanghel cu trei sosuri din: sparanghel alb, unt, zahar, mazare, ceapa, supa, menta, smantana, mango, ghimbir, ulei, coaja de limeta, hribi, galbenusuri, suc de lamaie, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb 170 g unt 2-1/2 zahăr 300 g mazăre congelată 2 cepe  200 ml supă 1 lingură…

Read more »

Cocktail Melon Daiquri

28 May 2011
Cocktail Melon DaiquriO reteta simpla de Cocktail Melon Daiquri din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de zahar, lichior de kiwi si pepene galben. Ingrediente: 6 cl rom alb 3 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl lichior de kiwi bilute de pepene galben   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata zdrobita…

Read more »

Shake cu fructe de pădure

28 May 2011

Am plecat de la reteta asta. Se pot folosi 175 g de căpşuni în locul bananei. Banana se poate înlocui cu zmeură sau cu 1 mango tăiat bucăţi. Se înlocuiesc germenii de grâu cu 1 lingură de seminţe de floarea-soarelui (măcinate într-o râşnită de cafea sau zdrobite într-o piuliţă). In loc de iaurt simplu, se…

Read more »

Milkshake revitalizant

28 May 2011
Milkshake revitalizantO reteta simpla de milkshake revitalizat din: lapte degresat, iaurt degresat, zeama de portocala, banana, miere si germeni de grau.  Acest mic dejun la pahar gustos este un început revigorant pentru o zi. Este ideal pentru cei care iau micul dejun pe fugă sau pentru cei care nu obişnuiesc să mănânce deloc dimineaţa. Ingrediente: 350…

Read more »

Ingheţată asortată cu pişcoturi

28 May 2011
Ingheţată asortată cu pişcoturiO reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si piscoturi Ingrediente: 400 g fructe de pădure 1 pepene roşu mic 1 pepene galben 2 linguri rom 300 g zahăr pudră 600 ml frişcă lichidă câteva pişcoturi pentru ornat   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Sparanghel cu tortellini

28 May 2011
Sparanghel cu tortelliniO reteta delicioasa de sparanghel cu tortellini din: faina, gris de grau, ou, galbenusuri, sare, kaizer, ceapa, ulei, mustar cu miere, parmezan, coaja rasa, piper, albus, sparanghel alb, suc de lamaie, zahar, unt, hasmatuchi si smantana. Ingrediente: 75 g făină 75 g griş de grâu dur 1 ou 2 gălbenuşuri sare 200 g kaizer 3…

Read more »

Mix de căpşune şi afine cu îngheţată

27 May 2011
Mix de căpşune şi afine cu îngheţatăO reteta de mix cu capsune si afine cu ingheata din: capsune, afine, zeama de lamaie, zahar, zahar vanilat si inghetata. Ingrediente: 500 g căpşune 250 g afine zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, apoi le tai…

Read more »

Pesto de leurdă

27 May 2011
Pesto de leurdăSe pasează cu mixerul 30 g sâmburi de pin, 1 praf sare şi 50 g leurdă tocată şi se adaugă 60-80 ml ulei de măsline, în final se înglobează 5 linguri parmezan ras. Se aşază acest pesto pes­te pizza sau se serveşte amestecat cu paste. Poftă bună!

Read more »

Somon cu crusta de miere si coriandru

27 May 2011
Somon cu crusta de miere si coriandruO reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal. Ingrediente: o lingura seminte de coriandru 1/4 cana de miere cinci linguri sos soia doua linguri suc proaspat de lamaie 4 fileuri de somon, curatate de piele doua linguri ulei…

Read more »

Cum se prepara Tocanita de vita (video)

27 May 2011
Cum se prepara Tocanita de vita (video)O reteta video despre cum se prepara tocanita de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, usturoi, vin rosu, foi de dafin, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: carne de vita morcovi ceapa usturoi vin rosu foi de dafin cimbru ardei iute ulei de masline sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan

27 May 2011
Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezanO reteta de tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan din: ardei grasi, ceapa verde, leurda, oua, lapte, aprmezan, sare, piper, cartofi, unt si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 legături ceapă verde 2 legături leurdă 6 ouă 6 linguri lapte 4 linguri parmezan ras sare piper 600 g cartofi fierţi în…

Read more »

Vinete cu iaurt si ulei de susan

27 May 2011
Vinete cu iaurt si ulei de susanO reteta simpal de vinete cu iaurt si ulei de susan din: vinete, ulei de susan, suc de lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe ulei de susa sucul de la 2 lămaie 2 căţei usturoi 2 pahare iaurt 5 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Bossa Nova

27 May 2011
Cocktail Bossa NovaO reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari, suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola   Mod de preparare: Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Amestecam in…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: