RSS

Retete de top #71

11 Feb

Retete de top:

Cocktail Bossa Nova

27 May 2011
Cocktail Bossa NovaO reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari, suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola   Mod de preparare: Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Amestecam in…

Read more »

Supă de linte cu legume

27 May 2011
Supă de linte cu legumeO reteta delicioasa de supa de linte cu legume din: boabe de linte, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, suc de lamaie, ienibahar, sare si chimen. Ingrediente: 3 pahare boabe linte 4 cartofi 4 morcovi 2 cepe 1 ceşcuţă ulei 1 legătură pătrunjel suc de lămâie ienibahar sare şi chimen, după gust Mod de preparare: Lintea…

Read more »

Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de pui

27 May 2011
Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de puiO reteta simpal si gustoasa din: cartofi rosii, sare, leurda, ceapa verde, supa, otet, piper, mustar, ulei, piept de pui, faina, oua, pesmet si grasime. Ingrediente: 600 g cartofi roşii sare 50 g leurdă 2 cepe verzi 2 roşii 100 ml supă 4 linguri oţet piper 1 linguriţă muştar 4 linguri ulei 600 g file…

Read more »

Vinete cu carnaciori

27 May 2011
Vinete cu carnacioriO reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi, ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei graşi 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare 2 linguriţe piper negru, măcinat proaspăt 3 linguriţe sare 8 cârnăciori picanţi 10…

Read more »

Somon umplut cu migdale

27 May 2011
Somon umplut cu migdaleO reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa, capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie, albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline pentru uns 750 g bucăţi mai groase de file…

Read more »

Torta real

27 May 2011

O reteta de torta real din: piscoturi, prune uscate, apa, zahar, esenta de portocale, coniac, galbenusuri, lapte, zeamil, zahar, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g pişcoturi 250 g prune uscate, fără sâmburi, neafumate 3 ceşti apă rece 250 g zahăr câteva picături esenţă portocale 1 lingură coniac 4 gălbenuşuri 4 ceşti lapte 2…

Read more »

Unt cu leurdă

27 May 2011
Unt cu leurdăSe toacă 1 le­gătură leurdă şi se pa­sează cu mixerul împreu­nă cu 1-2 linguri muştar, 2 linguri miez de nucă şi 3-4 linguri ulei de rapiţă. Se înglobează 150 g unt moale, sare şi piper. Se serveşte cu pâine inte­grală. Poftă bună!

Read more »

Cremă delicioasă de dovleac

27 May 2011
Cremă delicioasă de dovleacO reteta de crema delicioasa de dovleac din: dovleac, apa, sare, unt, ceapa, praz, sonsome de carne, piper alb, smantana si cubulete de paine prajite in unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 8 linguri apă 2 linguriţe sare 3 linguri unt 1 ceaşcă ceapă tăiată mărunt 1/2 ceaşcă cu partea albă a prazului tăiat mărunt 4…

Read more »

Cocktail Arawak Cream

27 May 2011
Cocktail Arawak CreamO reteta simpla de Cocktail Arawak Cream din: rom brun, cream sherry, frisca lichida si angostura amaruie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl Cream Sherry 3 cl frisca lichida 1 strop de Angostura amaruie   Mod de preparare: Amestecam ingredientele in mixer cu o lingura de gheata zdrobita, la viteza redusa. Se serveste intr-o…

Read more »

Salată de porumb cu maioneză

27 May 2011

O reteta de salata de porumb cu maioneza din: porumb de lapte, rosii, ulei, lamaie, oua, mustar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb de lapte 6 roşii 5 linguriţe ulei 1 lămâie mică 2 ouă 2 linguriţe muştar 2 inimi de salată verde sare şi piper, după gust Mod de preparare:…

Read more »

Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

27 May 2011
Ceapa rosie coapta, cu cimbru si untO reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie, cimbru, unt si sare de mare. Ingrediente: 8 cepe rosii medii cimbru proaspat unt sare de mare Mod de preparare: Se curata primul strat de foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea drept in…

Read more »

Muşchi de porc in vin roşu

27 May 2011
Muşchi de porc in vin roşuO reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2 linguriţe unt…

Read more »

Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă

27 May 2011
Pui la cuptor cu tăiţei si leurdăO reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare, piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5 linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g spaghettini 1…

Read more »

Mere in sirop

27 May 2011
Mere in siropO reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar. Ingrediente: 1 kg mere roşii 1 lămâie 1 kg zahăr Mod. de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă, turnându-se…

Read more »

Chefal roşu cu sos provensal

27 May 2011
Chefal roşu cu sos provensalO reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline pentru sos: 2…

Read more »

Cremă delicioasa de portocale

27 May 2011
Cremă delicioasa de portocaleO reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri, vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie. Ingrediente: 3 portocale 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 5 ouă 25 g vanilină 250 g frişcă 100 g zeamil sucul de la o lămâie Mod de preparare: Se rade coaja de la portocale şi se amestecă într-un vas…

Read more »

Coadă de viţel marinată în bere

27 May 2011
Coadă de viţel marinată în bereO reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500 g…

Read more »

Chipolata

27 May 2011

O reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate, stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema englezeasca. Ingrediente: 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt 60 g cireşe glasate tăiate fin 25 g stafide 150 g pişcoturi 4 ouă unt 1 ceaşcă zahăr câteva picături esenţă portocale 10 cireşe glasate pentru…

Read more »

Zeamă de peşte

27 May 2011

O reteta simpla de zeama de peste din: peste, cazi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi iute usturoi sare şi piper,…

Read more »

Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei

27 May 2011
Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardeiO reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi, ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt, gnocchi, salata verde si leurda. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 175 g ardei copţi (de la borcan) 50 g roşii uscate conservate în ulei sare piper zahăr 2 linguri smântână 2 cepe…

Read more »

Tocană de carne

27 May 2011
Tocană de carne  O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata, ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne vită 250 g costiţă afumată 250 g ceapă 150 g untură 3 roşii mari 3 ardei graşi 1 pahar vin alb 1 cană smântână sare şi…

Read more »

Cocktail Batista

27 May 2011
Cocktail BatistaO reteta simpla de Cocktail Batista din: rum brun, grand marnier si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Grand Marnier coaja de portocala   Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata romul si Grand Marnier-ul in shaker, apoi presaram in bautura coaja de portocala si printr-o strecuratoare de bar, turnam totul…

Read more »

Bagheta simpla umpluta

26 May 2011
Bagheta simpla umplutaO reteta simpla si delicioasa de bagheta umpluta cu cepa, branza de vaci, carne de vita, vin, salata verde si ulei. Ingrediente: 1 baghetă 4 cepe 100 g brânză de vaci 500 g carne de vită 1 ceşcuţă cu vin câteva frunze de salată ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în fâşii. Condimenteaz-o…

Read more »

Crema de branza cu salvie

26 May 2011
Crema de branza cu salvie  O reteta simpla si gustoasa de crema de branza cu branza de vaci, urda, unt, salvie, busuioc, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 150g urdă 1 linguriţă cu unt 3 frunze de salvie 2 frunze de busuioc pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Spală bine frunzele de…

Read more »

Salată de conopidă cu smantana

26 May 2011
Salată de conopidă cu smantanaO reteta simpla de salata de conopida cu smantana din: conopida, morcov, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, zeama de lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcov 1 legătură mărar proaspăt 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smântână zeama de la o lămâie zahăr şi sare, după gust Mod de preparare: Se…

Read more »

Paste simple cu legume

26 May 2011
Paste simple cu legume  O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovle­cei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsa­mic piper 1 borcan sos bolognese 250 g mozarella cimbru…

Read more »

Tarta delicioasa cu spanac

26 May 2011
Tarta delicioasa cu spanac  O reteta delicioasa de tarta cu spanac, oua, faina, unt, iaurt, sare, praf de copt, ulei, smantana, cepa verde, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente aluat: 1 ou 1 gălbenuş 500 g de făină 200 g de unt 50 ml de iaurt 1 lin­guriţă de sare 2 linguriţe de praf de copt Ingrediente…

Read more »

Cotlet delicios de porc cu visine

26 May 2011
Cotlet delicios de porc cu visine  O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata, amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper. Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată 1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4 linguri vin roşu 5 linguri…

Read more »

Mistret la gratar cu visine confiate

26 May 2011
Mistret la gratar cu visine confiate  O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin roşu…

Read more »

Budinca de vanilie cu visine

26 May 2011
Budinca de vanilie cu visine  O reteta delicioasa de budinca de vanilie cu visine, unt, faina, oua, baton de vanilie, lapte, zahar si scortisoara. Ingrediente:  50 g unt 60 g făină 3 ouă 1/2 baton de vanilie 3/4 pahar de lapte 800 g vişine 100 g zahăr puţină scorţişoară 1/2 lingură făină 2 ouă unt pentru uns forma Mod…

Read more »

Peşte cu mentă

26 May 2011
Peşte cu mentăO reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir, boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar. Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie un…

Read more »

Tocana de vita cu prune uscate

26 May 2011
Tocana de vita cu prune uscate  O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper. Ingrediente:  1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivi­te 3 căţei de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două cuburi de supă concentrată…

Read more »

Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)

26 May 2011
Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)O reteta video despre cum se prepara salata cu somon si creveti din: file de somon, creveti, miere, ceapa rosie, portocale, mustar, boabe de mustar, vin, ulei de masline, salata verde, sare si piper. Ingrediente: file somon creveti miere ceapa rosie portocale mustar boabe de mustar vin ulei de masline salata verde sare piper  …

Tocana gustoasă

26 May 2011

O reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc, fară os 300 g carne vită, fără os 300 g urechi şi coadă de porc 300 g ceapă 100…

Read more »

Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti

26 May 2011
Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluştiO reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu, nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate bucăţele…

Read more »

Porkolt

26 May 2011

O reteta de porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 5 cepe 4 linguri untură 1 lingură boia dulce 1 linguriţă rasă boia iute 1 kg cartofi 1 ceşcuţă lapte unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se…

Read more »

Budinca de piure cu rosii

26 May 2011
Budinca de piure cu rosiiO reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua, unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă…

Read more »

Ciorbă de porc cu albitura

26 May 2011

O reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1 lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după gust 250 g smântână 3 ouă…

Read more »

Biriyani de peşte

26 May 2011
Biriyani de peşteO reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi, ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a codului…

Read more »

Dressing de leurdă

26 May 2011
Dressing de leurdăSe taie cuburi 1 roşie, se toacă 1 ceapă şi se taie fâşii 1 legătură leurdă. Se amestecă 3-4 linguri oţet balsamic alb cu sare, piper, 4 linguri apă călduţă, 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă leurda, ceapa şi roşiile şi se amestecă. Se serveşte cu salată verde. Dressing de leurdă Poftă bună!

Read more »

Vareniche cu cartofi

26 May 2011
Vareniche cu cartofiO reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat, cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si smantana. Ingrediente: 500 g făină albă 3 cepe 1 linguriţă rasă bicarbonat 500 g cartofi 2 ouă 1 pahar zer cald piper negru pisat ulei şi sare umplutura: carne (sau brânză, vişine) 300…

Read more »

Miel cu rozmarin si legume

26 May 2011
Miel cu rozmarin si legume  O reteta delicioasa de miel cu rozmarin, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere, menta si otet. Ingrediente: rozmarin proaspăt 2 kg spată de miel ulei de măsline piper sare o căpăţână de usturoi 750g cartofi tăiaţi mare 3 morcovi tăiaţi mic 1dovlecel unt Ingrediente sos:…

Read more »

Sos solomaha

26 May 2011
Sos solomahaO reteta simpla de sos solomaha din: rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g roşii nu foarte coapte 300 g ardei iute 300 g ardei graşi, diferit coloraţi 100 g usturoi ulei sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se coc pe o tavă deasupra flăcării de aragaz…

Read more »

Ciorbă de crap cu pastarnac

26 May 2011

O reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac, frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare. Ingrediente: 1   kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2 cepe sare, după gust Mod de preparare:…

Read more »

Ficat de viţel cu ceapă

25 May 2011
Ficat de viţel cu ceapăO reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ficatul şi…

Read more »

Cremă de brânză cu leurdă

25 May 2011
Cremă de brânză cu leurdăSe amestecă 200 g brânză de vaci cu 1 linguriţă boia dulce, sare şi piper. Se adaugă 3 linguri măsline tocate, 1 legătură leurdă tocată, 100 g tele­mea rasă şi 3 linguri ulei de măsline. Se serveşte cu pâine albă baghetă. Poftă bună!

Read more »

Pulpă de bou cu radicchio

25 May 2011
Pulpă de bou cu radicchioO reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g ciuperci…

Read more »

Vareniche

25 May 2011

O reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 500 g brânză telemea 2 ceşti smântână 250 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin să…

Read more »

Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate

25 May 2011
Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscateO reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din: cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune uscate, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei 80 ml supa 1/2 fir de praz 1 legatura leurda 60 g kaizer taiat fasii 1 felie…

Read more »

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

25 May 2011
Carpaccio de porumbel cu ceapa rosieO reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din: porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de gâscă…

Read more »

Şiş-Kebab de miel

25 May 2011

O reteta de sis-kebab de miel din: pulpa de miel, ardei verzi, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, usturoi, supa, ulei de masline, ceapa, maghiran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5 ardei verzi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici 6 ciuperci pentru sosul marinat: 2 căţei usturoi 4 linguri supă…

Read more »

Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli

25 May 2011
Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoliO reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din: broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi 300 g file de piept de…

Read more »

Pulpa de berbec cu cartofi

25 May 2011

O reteta simpla de pulpa de berbec cuc artofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se curăţă…

Read more »

Cocktail Bombay Punch

25 May 2011
Cocktail Bombay PunchO reteta simpla de Cocktail Bombay Punch din: rom alb, lichior de portocale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie 1…

Read more »

Măruntaie de miel

25 May 2011

O reteta de maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina, vin alb, usturoi, rosii, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: măruntaie de miel 3 cepe 6 linguri unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 4 căţei usturoi 500 g roşii decojite 1 foaie dafin sare şi piper, după gust Mod…

Read more »

Peşte cu cartofi prăjiţi

25 May 2011
Peşte cu cartofi prăjiţiO reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan, chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare 4 linguri…

Read more »

Kebab Majestic

25 May 2011

O reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare, bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi, cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 640 g pulpă de vită, tăiată cubuleţe 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt 4 g piper alb, pisat 10 g sare 40…

Read more »

Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii

25 May 2011
Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşiiO reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din: rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si smantana. Ingrediente: 4 rosii 100 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri unt 150 g telemea sare piper 8 oua 2 linguri de smantana   Mod de preparare:…

Read more »

Bragă

25 May 2011

O reteta simpla de bragă din: mei, faina de grau si apa. Ingrediente: 500 g mei sfarâmat 2 pumni făină de grâu apă Mod de preparare: Intr-un vas cu şase litri de apă se pun meiul şi făina de grâu, amestecându-se bine. Se lasă la fiert circa trei ore. Se ia vasul de pe foc…

Read more »

Zeghini

25 May 2011
ZeghiniO reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o cereală numită teff, care este lăsată să dospească mai…

Read more »

Tajin Maluska

25 May 2011

O reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval, parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare, piper si sofran. Ingrediente: 350 g carne dezosată de oaie 100 g caşcaval 50 g parmezan 50 g fasole uscată 30 g unt 12 foi rotunde de aluat 8 ouă 100 ml ulei…

Read more »

Tartă de legume cu brânză de capră

25 May 2011
Tartă de legume cu brânză de caprăO reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2 căţei de…

Read more »

Peşte in sos roşu

25 May 2011

O reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger, ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă sos picant 2 linguriţe vin roşu 2…

Read more »

Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel

25 May 2011
Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjelO reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din: cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare, piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2 linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa, opţional…

Read more »

Pastă de curry

25 May 2011

O reteta de pasta de curry din: ardei iute, coriandru, seminte de chimen, suc de lamaie, usturoi, sare si pasta de creveti. Ingrediente: 11  ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8 linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat 1…

Read more »

Frigarui cu ravioli si chiftelute

25 May 2011
Frigarui cu ravioli si chifteluteO reteta simpla de frigarui cu ravioli si chiftelute din: ravioli umplute cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta  1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată mixtă (sau amestec pentru mititei) sare…

Cocktail Don Frederico

25 May 2011
Cocktail Don FredericoO reteta simpla de Cocktail Don Frederico din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale fructe de padure proaspete   Mod de preparare: se mixeaza bine cu…

Read more »

Friptură in sos tomat

25 May 2011

O reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne, castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou si faina. Ingrediente: 150 g carne 1 castravete verde mic 3 linguri unt 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 1 linguriţă usturoi…

Read more »

Cuburi de carne

25 May 2011

O reteta simpla si gustoasa de cuburi de carne din: carne fara grasime, morcovi, ceapa, ananas, ardei grasi, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 1   kg carne fară grăsime 500 g morcovi 500 g ceapă ananasul (fără suc) dintr-o cutie 3 ardei graşi, diferit coloraţi ulei oţet din vin sare şi piper, după gust faină…

Read more »

Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)

25 May 2011
Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)O reteta video despre cum se prepara coronita de purcel cu cartofi aurii din: coasta de porc afumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare si piper. Ingrediente: coasta de porc afumata cartofi morcovi ceapa telina oregano cascaval sos picant sare piper   Mod de preparare: Se taie rondele un morcov mare, apoi…

Read more »

Cubuleţe din muşchi de vită

25 May 2011
Cubuleţe din muşchi de vităO reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce 1 ardei roşu, tăiat fideluţă…

Read more »

Ton prăjit cu salsa de fasole neagră

25 May 2011
Ton prăjit cu salsa de fasole neagrăO reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din: fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru, usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare pentru salsa: 100 g boabe de…

Read more »

Carne de porc cu usturoi verde

25 May 2011
Carne de porc cu usturoi verdeO reteta de carne de porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, vin rosu, faina, bicarbonat, ou si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe faină…

Read more »

Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă

24 May 2011
Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţăO reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion…

Read more »

Peşte cu salsa caldă de ananas

24 May 2011
Peşte cu salsa caldă de ananasO reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură…

Read more »

Ton inabuşit

24 May 2011

O reteta simpla de ton inabusit din: ton, rosii, vin rosu, foaie de dafin, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg ton 4 roşii 1 pahar vin roşu 1 foaie de dafin sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se pune la prăjit în ulei de măsline. După ce…

Read more »

Stufat de mânzat

24 May 2011
Stufat de mânzatO reteta gustoasa de stufat de manzat din: pulpa de manzat, slanina, untura sau ulei, usturoi, ceapa, rosii, morcov, cartof, vin rosu, ciocolata, faina de porumb, scortisoara, telina, patrunjel, foi de dafin, cimbrisor, maghiran si sare. Ingrediente: 600 g pulpă de mânzat, tăiată bucăţi 100 g slănină 50 g untură sau ulei 2 cătei de…

Read more »

Şalău cu legume si sos

24 May 2011

O reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi, boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii, patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg şalău 250 g cartofi 250 g morcovi 100 g boabe de mazăre verde 150 g fasole verde păstăi 4 dovlecei…

Read more »

Frigărui de vită cu sos

24 May 2011
Frigărui de vită cu sosO reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline, patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă sucul de la 1 lămâie 2 roşii…

Read more »

Cocktail Beach

24 May 2011
Cocktail BeachO reteta simpla de Cocktail Beach din: rom, lichio de menta, zeama de lamaie si o filie de limeta. Ingrediente: 4 cl rom 2 cl Creme de menthe (lichior de menta) 1 cl zeama de lamaie o felie de limeta   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu cuburi de gheata romul, lichiorul de menta…

Read more »

Chifteluţe din peşte si carne

24 May 2011

O reteta simpla de chiftelute din peste si carne din: carne tocata, cartofi, peste, ceapa, unt, zahar, otet din vin, bulion, faina si stafide. Ingrediente: 500 g carne tocată 150 g cartofi noi 4 peşti proaspeţi 2 cepe 50 g unt 250 g zahăr 1 lingură oţet din vin 4 linguri bulion 1 lingură faină…

Read more »

Cartofi caramel

24 May 2011

O reteta simpla de cartofi caramel din: cartofi, zahar, unt si apa. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g zahăr 50 g unt 5 linguri apă Mod de preparare: Cartofii, cât mai mici, se curăţă de coajă sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. La flacără mică, într-o cratiţă, se prepară sosul…

Read more »

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

24 May 2011
Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciuttoO reteta simpal de Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb. Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100…

Read more »

Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)

24 May 2011
Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)O reteta video despre cum se prepara pui iute si gustos din: piept de pui, ardei, rosii decojite, rosii cherry, praz, busuioc, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui ardei rosii decojite rosii cherry praz busuioc patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie un piept de pui in bucati mai…

Read more »

Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin

24 May 2011
Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafinO reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1 vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură de cimbrişor…

Read more »

Budincă de varză albă cu carne de miel

24 May 2011
Budincă de varză albă cu carne de mielO reteta de budinca de varza alba cu carne de miel din: carne de miel, varza alba, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 varză albă mare 1 lingura faina 50 g unt 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Varza tăiată mărunt…

Read more »

Cocktail Frozen Brum

24 May 2011
Cocktail Frozen BrumO reteta simpla de Cocktail Frozen Brum din: rom brun, brandy, cassis, suc de portocale si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl brandy 1,5 cl Cassis 4 cl suc de portocale 1 cl zahar   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer, apoi se toarna bautura intr-un pahar decorativ.…

Read more »

Budincă de peşte afumat

24 May 2011

O reteta gustoasa de budinca de peste afumat din: peste afumat, cartofi, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 peşti afumaţi 2 kg cartofi noi 2 pahare lapte 1 legătură pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se dezosează, se curăţă de pieliţe, cozi, capete şi aripioare şi se lasă o…

Read more »

Cotlete de miel cu bame

24 May 2011
Cotlete de miel cu bameO reteta simpla de cotlete de miel cu bame din: cotlete de miel, bame, ceapa, rosii, sare, ulei, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 500 g bame 4 cepe mari 5 roşii ulei sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se căleşte în ulei bine încins înainte ceapa tăiată fideluţă.…

Read more »

Calamar umplut

24 May 2011
Calamar umplutO reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici, având 300 g în total, tentaculele…

Read more »

Salată de ţelină cu nuci

24 May 2011
Salată de ţelină cu nuciO reteta simpla de salata de telina cu nuci din: miez de nuca, telina, branza sarata, pasta de rosii, vin, sare, piper, mustar, ulei si salata verde. Ingrediente: 250 g miez de nucă pisat 200 g ţelină 100 g brânză sărată uscată 5 linguri maioneză 1 lingură pastă de roşii 1 lingură vin sare piper…

Read more »

Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si masline

24 May 2011
Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si maslineO reteta de post delicioasa de spaghetti cu rosii, rucola si masline din: spaghetti fara ou, rosii, busuioc, masline verzi, rucola, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 4×80 grame de spaghetti fara ou 5 rosii mici, decojite o mana de busuioc proaspat o mana de masline verzi, fara samburi…

Read more »

Porc cu mămăliguţă

24 May 2011

O reteta de porc cu mamaliguta din: malai, apa, carne afumata de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g carne afumată de porc 2 cepe 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară din mălai o mămăliguţă subţire, în care se înglobează…

Read more »

Creier de viţel pane

24 May 2011

O reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa, telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă rece cu…

Read more »

Hamburger cu ananas

23 May 2011
Hamburger cu ananasO reteta gustoasa de hamburger cu anans din: carne tocata, ceapa, ananas, cirese, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 6 fetii de ananas din conservă 18 cireşe ulei pentru prăjit salată verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cepele, tocaţi-le, amestecaţi-le cu carnea şi faceţi hamburgeri. Turnaţi…

Read more »

Carne de vită cu fasole

23 May 2011

O reteta de carne de vita cu fasole din: carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, fasole baobe, faina, chimen, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 100 g unt 3 cepe 3 căţei usturoi 7 roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 1 ardei iute 500…

Read more »

Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)

23 May 2011
Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)O reteta video despre cum se prepara salata cu muschi de vita din: muschi de vita, spanac, telina, salata verde, rosii cherry, ardei, rucola, susan, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, zeama lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita spanac telina salta verde rosii cherry ardei rucola susan miere sos soia…

Read more »

Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii

23 May 2011
Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşiiO reteta de Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii din: coada de peste calugar, creveti, usturoi, piure de ghimbir, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, rosii, seminte de coriandru, usturoi, citronella, suc de lamaie verde si felii de lamaie verde. Ingrediente: 1 bucată dinspre coadă de peşte-călu­găr, cam 700…

Read more »

Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii

23 May 2011
Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşiiO reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2 linguri ulei de măsline…

Viţel in sos

23 May 2011

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură vin…

Read more »

Cocktail Cherry Rum

23 May 2011
Cocktail Cherry RumO reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna impreuna…

Read more »

Supă de carne de oaie, porc si pui

23 May 2011

O reteta de supa de carne de oaie, porc si pui din: antricoate, carne de oaie, carne de porc, slanina, urechi de porc, picior de porc, coada de porc, carne de pui, morcovi, praz, ceapa, varza alba, salata verde, mazare boabe, cimbru, leustean, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g antricoate 250 g carne de…

Read more »

Salată vietnameză de peşte

23 May 2011
Salată vietnameză de peşteO reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri alune crude, curăţate 2…

Read more »

Supă andaluză

23 May 2011

O reteta de supa andaluza din: rosii, ceapa, ardei gras, otet din vin, masline, apa rece, ulei de masline, usturoi, paine, castraveciori murati, rosii, crutoane de paine prajita, chimen, sare si piper. Ingrediente: 500 g roşii 3 cepe mijlocii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 3 linguri oţet din vin măsline 2 litri apă rece 3…

Read more »

File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vin

23 May 2011
File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vinO reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar 5 linguri pesmet 500 g file de…

Read more »

Sos pentru supe

23 May 2011

O reteta simpla de sos pentru supe din: usturoi, sare, piper negru, ulei, tomate, ceapa, ardei grasi, suc de lamaie si suc de portocale. Ingrediente: 5 căţei usturoi 1 lingură sare 1 linguriţă rasă piper negru măcinat 6 linguri ulei 1 ceaşcă tomate 1 ceapă mare 2 ardei graşi sucul de la o jumătate de…

Read more »

Piure de varza de Bruxelles

23 May 2011
Piure de varza de BruxellesO reteta de piure de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte si sare. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g branza de vaci 50 g unt 1/2 cana cu lapte sare Mod de preparare Curata varza, opareste-o in apa cu sare aproximativ 20 de…

Read more »

Sos de usturoi cu cimbru si chimion

23 May 2011
Sos de usturoi cu cimbru si chimionO reteta de sos de usturoi cu cimbru si chimion din: usturoi, ceapa, cimbru, chimion, nucsoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 căpăţâni usturoi 1 ceapă mare 2 fire cimbru, chimion 1/2 nucşoară rasă zeama de la 2 lămâi mari Mod de preparare: Toate ingredientele se zdrobesc într-un mojar din porţelan sau din lemn şi…

Read more »

Cocktail Nacional

23 May 2011
Cocktail NacionalO reteta simpla de Cocktail Nacional din: rom brun, apricot brandy, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Apricot Bandy 2 cl suc de limeta 1 cl zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de gehata intr-un shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi proaspete…

Read more »

Budincă delicioasa de peşte

23 May 2011

O reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde, marar verde, usturoi, sare, zahar si piper. Ingrediente: 500 g peşte 1 foaie dafin 1 pahar ulei de măsline 4 cepe 750 g roşii 2 ardei graşi 2 linguriţe pătrunjel verde tocat fin…

Read more »

Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)

23 May 2011
Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)O reteta video despre cum se prepara sardine prajite cu midii din: sardine, carne midii, usturoi, ceapa, ulei de masline, unt, vin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: sardine carne midii usturoi ceapa ulei de masline unt vin patrunjel lamaie sare piper   Mod de preparare: Se stoarce zeama de lamaie peste mai multe sardine…

Read more »

Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor

23 May 2011
Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisorO reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor din: creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Pacheţelele crocante ce conţin o umplutură cremoasă de fructe de…

Read more »

Tartine cu maioneză

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu maioneza din: franzela, maioneza, oua firte, marar, patrunjel si unt. Ingrediente: franzelă maioneză ouă fierte mărar pătrunjel unt Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt şi apoi cu maioneza bine legată, amestecată în prealabil cu mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin. Se…

Read more »

Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei

23 May 2011
Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardeiO reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel…

Read more »

Tartine cu caşcaval

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu cascaval din: batoane de franzela, unt, cascava si rosii. Ingrediente: batoane de franzelă unt caşcaval ras roşii Mod de preparare: Se taie batoanele de franzelă la jumătate, întâi pe lungime, apoi pe lăţime, şi se ung cu unt. Se acoperă cu un strat gros de caşcaval ras şi deasupra…

Read more »

Tartine cu branză şi costiţă

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu branza si costita din: franzela, unt, branza topita, costita, ceapa, rosie, marar sau catravecior murat. Ingrediente: franzelă unt brânză topită costiţă ceapă roşie (mărar sau castravecior murat) Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt. Se aşează deasupra o felie de brânză topită, una…

Read more »

Cocktail Amber Glow Frappe

23 May 2011
Cocktail Amber Glow FrappeO reteta simpla de Cocktail Amber Glow Frappe din: rom alb, gin, zeama de limeta, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl gin 3 cl zeama de limeta 1 lingurita de sirop de grenadine sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza intr-un mixer electric cu…

Read more »

Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran

23 May 2011
Pulpă de ied cu cartofi şi maghiranO reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare, piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi, cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg) sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3 linguri ulei de măsline 600…

Read more »

Tartine cu afumatură

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu afumatura din: paine intermediara, unt, afumatura si cascaval. Ingrediente: pâine intermediară unt afumătură (ceafă sau muşchi file, eventual salam bine uscat) caşcaval Mod de preparare: Sc taie pâinea în felii, groase de un deget, şi se ung cu unt. Se pun deasupra o felie de afumătură şi o felie…

Read more »

Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere

23 May 2011
Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mereO reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare şi…

Read more »

Ochiuri in fulgi de cartofi

23 May 2011

O reteta simpla de ochiuri in fulgi de cartofi din: fulgi de cartofi, lapte, unt, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: fulgi de cartofi 0,250 ml lapte 50 g unt 4 ouă 150 g caşcaval ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pregăteşte un piure din lapte şi fulgi de cartofi şi…

Read more »

Piept de curcan în manta afumată

23 May 2011
Piept de curcan în manta afumatăO reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2 linguri miere 2 linguriţe…

Read more »

Gustare ţărănească

23 May 2011

O reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte, carnaciori picanti, marar, untura si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 1 ceapă 4 ouă 1 ceaşcă lapte 5 cârnăciori picanţi 1/2 legătură mărar proaspăt untură sare Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie în rondele ce se pun la…

Read more »

Midii inăbuşite cu fenicul si vermut

22 May 2011
Midii inăbuşite cu fenicul si vermutO reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat…

Read more »

Budincă din chifle cu branză

22 May 2011

O reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou. Ingrediente: 6 chifle 0,750 ml lapte proaspăt 2 ouă 50 g unt 25 g zahăr pudră 500 g brânză de vaci pesmet umplutura: 250 g brânză vaci 100 g zahăr pudră…

Read more »

Vinete cu migdale si boabe de rodie

22 May 2011
Vinete cu migdale si boabe de rodieO reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete, rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale 2 lămâi 5 căţei usturoi 2 cepe 1/2 pahar ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde tocat boabe de…

Read more »

Cocktail Pusser’s Painkiller

22 May 2011
Cocktail Pusser’s PainkillerO reteta simpla de Cocktail Pusser’s Painkiller din: pusser’s rom, sirop de cocos, suc de ananas, suc de portocale, lamaie, menta si cirese. Ingrediente: 4 cl Pusser’s Rom sirop de cocos suc de ananas suc de portocale o felie de portocale o felie de lamaie un fir de menta cirese   Mod de preparare: Ingredientele…

Read more »

Ştevie cu ceapă călită

22 May 2011
Ştevie cu ceapă călităO reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa, usturoi, boia dulce, menta si sare. Ingrediente: 2 kg ştevie 200 g ulei 2 linguri pătrunjel 1 ceapă 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă boia dulce 1 lingură mentă uscată sare Mod de preparare: Frunzele de ştevie, bine spălate şi fără codiţe, se…

Read more »

Muhmmara

22 May 2011
MuhmmaraO reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar, chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 16 ardei iuţi, uscaţi 5 linguriţe cu vârf pesmet 2 pahare miez de nucă 1 lingură rasă zahăr 1 linguriţă chimen 2 cepe mici 1 pahar ulei de măsline…

Read more »

Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale

22 May 2011
Scoici scallop cu sos de roşii şi portocaleO reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50 ml…

Read more »

Limbă de vacă

22 May 2011

O reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala,  zahar, hel, morcovi, patrunjel verde, telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de portocală 1   linguriţă rasă zahăr 1…

Read more »

Creveţi

20 May 2011
CreveţiO reteta de creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar suc de lămâie zeama de la 0   portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4 linguri oţet 2…

Chiftele crude cu migdale

20 May 2011

O reteta de chiftele crude cu migdale din: carne macra, arpacas, ceapa, chimen, sare, piper, rosii, ardei iute, migdale amare si unt. Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 4 pahare arpacaş 1 ceapă mare 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper 4 roşii mici 1 ardei iute 300 g migdale amare 100 g…

Read more »

Cocktail Beau Rivage

20 May 2011
Cocktail Beau RivageO reteta simpla de Cocktail Beau Rivage din: rom alb, gin, vermut sec, vermut rosu, sirop de grenadine, suc de portocale, felii de portocale si felii de limeta. Ingrediente: 2 l rom alb 2 cl gin 1 cl vermut sec 1 cl vermut rosu 1 cl sirop de grenadine suc de portocale felii de portocale…

Read more »

Ouă cu ciuperci

20 May 2011
Ouă cu ciuperciO reteta simpla de oua cu ciuperci din: oua, unt, ciuperci, ceapa, sos alb cu zeama de carne, smantana, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ouă 100 g unt proaspăt 500 g ciuperci proaspete 1 ceapă 250 ml sos alb cu zeamă de carne 100 g smântâna 1 linguriţă pătrunjel 1 linguriţă mărar proaspăt…

Read more »

Borş

20 May 2011

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin 5…

Read more »

Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie

20 May 2011
Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâieO reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din: bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru si frunze de menta. Ingrediente: 200 g bulgur…

Read more »

Vinete cu ardei si roşii

20 May 2011
Vinete cu ardei si roşiiO reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 kg roşii 1 ceapă mare 6 ardei graşi, diferit coloraţi 3 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar pătrunjel sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Gulaş din muşchi de bou

20 May 2011
Gulaş din muşchi de bouO reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2 linguriţă boia…

Read more »

Ouă răscoapte

20 May 2011

O reteta simpla de oua rascoapte din: oua, rosii, unt, branza sarata, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb ouăle în apă, cât mai tari, şi după ce se decojesc se taie în rondele. Roşiile,…

Read more »

Omletă cu peşte

20 May 2011

O reteta de omleta cu peste din: peste, ulei de masline, usturoi, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte 8 linguri ulei de măsline 4 căţei usturoi pisat 5 ouă mărar proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţă, se taie în cubuleţe…

Read more »

Costite de miel cu cartofi la cuptor

20 May 2011
Costite de miel cu cartofi la cuptor  O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce. Ingrediente: 800 g costiţe de miel o ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri de ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi o cănită vin alb dulce   Mod de preparare: Costiţele de miel…

Read more »

Cocktail Habana Moon

19 May 2011
Cocktail Habana MoonO reteta simpla de Cocktail Habana Moon din: rom alb, cointreau, gin si suc de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl Cointreau 1 cl gin 2 stropi de suc de limeta   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, se pun doua cuburi de gheata intr-un pahar de whisky,…

Read more »

Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)

19 May 2011
Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)O reteta video despre cum se prepara supa de patrunjel cu crutoane din: patrunjel, apa, ulei de masline, smantana, oregano, lamaie, usturoi, unt, paine, sare si piper. Ingrediente: patrunjel apa ulei de masline smantana lichida oregano lamaie usturoi unt paine sare piper   Mod de preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ 150…

Read more »

Antricoate cu fructe

19 May 2011
Antricoate cu fructeO reteta pur si simplu delicioasa de antricoate cu fructe din: antricoate de vita, miez de ananas, papaia, zahar din trestie, avocado, mustar, usturoi si sare. Ingrediente: 6 antricoate de vită 300 g miez de ananas 300 g papaia proaspătă sau din conservă 100 g zahăr din trestie de zahăr 1 avocado 2 linguri de…

Read more »

Supă de lapte

19 May 2011

O reteta simpla de supa de lapte din: lapte dulce, unt, branza sarata, orez, piper negru, sare si oua. Ingrediente: 300 ml lapte dulce 60 g unt 160 g brânză sărată rasă 50 g orez piper negru şi sare, după gust 2 ouă Mod de prepadare: Laptele se fierbe şi se diluează cu trei pahare…

Read more »

Tortillas garnisite

19 May 2011
Tortillas garnisiteO reteta de tortillas garnisite din: roast beef, tortillas, ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, porumb fiert, sos picant, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g roast beef feliat subţire 4 tortillas 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 dovlecei 150 g porumb fiert sos picant mexican ulei extravirgin de măsline sare  …

Read more »

Salată de portocale şi curcan fript

19 May 2011
Salată de portocale şi curcan friptO reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota. Ingrediente: 500 g carne de curcan, fără piele, dezosată 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 cepe verzi, tocate sare şi piper negru…

Read more »

Sărmăluţe in frunze de spanac

19 May 2011

O reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita, frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 frunze mari de spanac 100 g orez 25 fire ceapă verde 1 ceapă 1 legătură mărar proaspăt 100 g…

Read more »

Caesar salad cu pui afumat

19 May 2011
Caesar salad cu pui afumatO reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata, piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru. Ingrediente: 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe 300 g salată, ruptă şuviţe cât o înghiţitură 200 g…

Read more »

Tocană de berbec cu legume

19 May 2011

O reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de berbec 500 g coaste de berbec 3 morcovi 3 fire praz 3 cepe 1 ţelină 200 g unt 100…

Read more »

Aluat cu ceafă afumată

19 May 2011

O reteta simpla de aluat cu ceafa afumata din: ceafa afumat, faina alba, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 10 felii ceafă afumată 8 linguri faină albă 2 căni lapte proaspăt 4 ouă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb în apă, la foc mic, feliile de carne, câteva minute. Se scot,…

Read more »

Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)

19 May 2011
Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu ciuperci si mamaliga din: piept de pui, prosciutto, ciuperci, telina, usturoi, praz, mamaliga, smantana, parmezan, vin alb, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: piept de pui prosciutto ciuperci telina usturoi praz mamaliga smantana parmezan vin alb busuioc oregano sare piper   Mod de preparare: Se ia…

Read more »

Cocktail Finndinghi

19 May 2011
Cocktail FinndinghiO reteta simpla de Cocktail Finndinghi din: rom brun, lichior de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl lichior Malibu Coconut (lichior de cocos) 1 cl suc de maracuja 1 strop de zeama de lamaie suc de ananas   Mod de preparare: Mixam bine…

Read more »

Budincă cu migdale

19 May 2011

O reteta simpla de budinca cu migdale din: unt, zahar farin, migdale dulci, suc de portocale, oua, galbenusuri, smantana si sare. Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr farin 250 g migdale dulci 1 lingură suc de portocale 2 ouă 2 gălbenuşuri 5 linguri smântână sare Mod de preparare: Se amestecă, până se obţine o…

Read more »

Piept de raţă cu rodie

19 May 2011
Piept de raţă cu rodieO reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană de…

Read more »

Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci

19 May 2011
Raţă cu muguri de bambus şi ciuperciO reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de arahide sare  …

Read more »

Spată de miel

19 May 2011

O reteta de spata de miel din: spata de miel, suc de lamaie, suc de portocale, unt, rosii, foaie dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spată de miel sucul de la 2 lămâi sucul de la 1 portocală 1 ceşcuţă unt proaspăt 1 kg roşii bine coapte 1 foaie dafin sare şi piper, după…

Read more »

Carne cu platanos

19 May 2011
Carne cu platanosO reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime, vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen, platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz, înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai. Ingrediente: 600 g…

Read more »

Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel

19 May 2011
Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturelO reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din: frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 125 g frunze de năsturel 2 fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri 125 g ciuperci, de exemplu ghebe,…

Read more »

Tortillas

19 May 2011
Tortillas      Tortillas sunt clătite subţiri preparate din făină de porumb, foarte folosite în bucătăria mexicană şi în general în toată America Centrală. Consumate în loc de pâine, se pot păstra şi o săptămână într-o cutie închisă ermetic: va fi de ajuns să le încălziţi puţin în cuptor înainte de a le aduce la…

Read more »

Cocktail Jo’s Finest

19 May 2011
Cocktail Jo’s FinestO reteta simpla de Cocktail Jo’s Finest din: bols triple sec, sirop de grenadine, rom jamaica, suc de portocale, zeama de lamaie, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Bols Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 6 cl rom jamaica 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 cl…

Read more »

Salată de andive, pere şi Roquefort

19 May 2011
Salată de andive, pere şi RoquefortO reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca, pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin alb sau de cidru. Ingrediente: 24 g jumătăţi de miez de nucă 2 pere 3 andive 80 g brânză Roquefort pentru sos: 1 linguriţă miere limpede 1 linguriţă muştar…

Read more »

Sărmăluţe din carne de miel

19 May 2011

O reteta de sarmalute din carne de miel din: carne de miel fara os, foi de vita de vie, orez, ceapa verde, marar, zeama de lamaie, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 40 foi de viţă-de-vie 100 g orez 30 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspăt zeama…

Read more »

Salată de fructe de mare şi paste

19 May 2011
Salată de fructe de mare şi pasteO reteta simpla de salata de fructe de mare si paste din: midii proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti, usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75 ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum ar fi fusilli…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: