RSS

Retete de top #75

16 Feb

Retete de top:

Ciorba cu galuste

29 April 2011
Ciorba cu galuste  O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură apă…

Read more »

Cum se prepara Salata cu salau fiert si dressing de smantana (video)

29 April 2011
Cum se prepara Salata cu salau fiert si dressing de smantana (video)O reteta video despre cum se prepara salata de şalău fiert si dressing de smantana din: file de salau, salata verde, masline negre, ceapa verde, ardei copti, ciuperci, rosii cherry, sare, piper, smantana degresata, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: file de salau (de Nil) fiert salata verde masline negre ceapa verde…

Read more »

Supă istriană

29 April 2011

O reteta de supa istriana din: vin rosu sec, ulei de masline, zahar, paine veche si piper dupa gust. Ingrediente: 1 vin roşu (negru) sec 1 lingură ulei de măsline 3 linguri zahăr 1 pâine veche piper, după gust Mod de preparare: Vinul se toarnă într-un ulcior de lut şi se adaugă ulei, piper şi…

Read more »

Clătite cu jambon

29 April 2011

O reteta simpla de clatite cu jambon din?: clatite, branza de vaci, jambon afumat, ciuperci, oua, paine, rosii, piper, sare si ulei. Ingrediente: 8 clătite 250 g brânză de vaci 75 g jambon afumat 50 g jambon 80 g ciuperci 2 ouă 80 g pâine albă, veche de o zi-două 200 g roşii piper proaspăt…

Read more »

Cocktail Pale Cherry

29 April 2011
Cocktail Pale CherryO reteta simple de Cocktail Pale Cherry din: gin, lichior de visine, marascino si sifon. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl lichior de visine 2 cl Maraschino sifon   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice in shaker, apoi turnam in paharul de cocktail si completam cu sifon rece.

Read more »

Cum se pregateste si se leaga un antricot

29 April 2011
Cum se pregateste si se leaga un antricotRar vi se va întâmpla să secţionaţi un animal întreg, însă mult mai adesea se cer executate unele operaţiuni pe o bucată de carne pentru a se scoate oasele şi ţesutul conjunctiv, pentru a-i reduce dimensiunile ori pentru a-i da gust. Faceţi aceste operaţiuni doar cu puţin înainte de a pregăti mâncărurile, fiindcă bucăţile mari…

Read more »

Salata frantuzeasca

29 April 2011
Salata frantuzeasca  O reteta simpla si gustoasa de salata frantuzeasca din:cartofi, ceapa, morcov, usturoi, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 1căţel de usturoi 1 pahar vin 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Speli, fierbi şi tai cartofii cubuleţe. Cureţi…

Read more »

Tagliatelle cu ardei gras

29 April 2011
Tagliatelle cu ardei grasO reteta delicioasa de tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi galbeni 6 fileuri de sardele în ulei 2 căţei de us­turoi 100 ml ulei de măsline câteva…

Read more »

Ingehaţată Maraschino

29 April 2011

O reteta delicioasa de ingheatata maraschino din: ingheata de vanilie, ingheatata de ciocolata, banane, maraschino, nuci, frisca si cirese confiate. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 500 g îngheţată de ciocolată 3 banane lichior Maraschino nuci rase frişcă cireşc confiate Mod de preparare: Se porţionează îngheţata în şase farfurii. Se aşează pe fiecare dintre porţii…

Read more »

Compot de fructe uscate

29 April 2011
Compot de fructe uscateO reteta simpla de compot de fructe uscate din: coaja rasa de portocala, suc de portocala, miere, scortisoara, cuisoare, fructe uscate, suc de lamaie, lamaie si musli. Ingrediente: coaja rasă de la  portocală 300 ml suc proaspăt de portocală 1-2 linguri miere, opţional 1 baton de scorţişoară 6 cuişoare 300 g fructe uscate, diverse, cum…

Read more »

Budincă de muşchi

29 April 2011

O reteta simpla de budincă de muşchi din: muschi file, cascaval, ardei gras, ceapa verde, oua si smantana. Ingrediente: 1 kg muşchi file 250 g caşcaval 3 ardei graşi, diferit coloraţi ceapă verde 2 ouă smântână Mod de preparare: Feliile de muşchi se aşează pe fundul unui vas de sticlă de Jena. Separat, se călesc…

Read more »

Salata bulgareasca

29 April 2011
Salata bulgareasca  O salata simpla si gustoasa din: fasole verde, conopida, morcovi, telina, ardei rosu, ardei verde, ciuperci, mustar, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei verde 6-8 ciuperci 2 linguri muştar 100 ml ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi morco­vii şi ţelina…

Read more »

Pulgogi II

29 April 2011

O reteta simpla de pulgogi din: muschid e vita, zahar, orez, vin de orez, sos de soia, usturoi, ceapa verde, uleid e susan, seminte de susan si piper negru pisat. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez 1 linguriţă vin de orez 4 linguri sos de soia 3 linguriţe usturoi pisat 3…

Read more »

Chifteluţe de limbă

29 April 2011

O reteta simpla de chiftelute de limba din: limba fiarta, oua, parmezan, usturoi, ceapa verde, patrunjel, faina, ulei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1,5 kg limbă fiartă şi curăţată de pieliţe 2 ouă parmezan usturoi pisat ceapă verde pătrunjel proaspăt faină ulei sare şi piper, după gust smântână Mod de preparare: Limba se trece prin…

Read more »

Cocktail Martinez

28 April 2011
Cocktail MartinezO reteta simpla de cocktail Martinez din: gin, vermut sec, bitter orange, curacao triple sec si limeta. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl vermut sec 2 stropi de Bitter Orange 2 stropi de Curacao Triple Sec limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu multa gheata ginul, vermutul, Bitter Orange si Curacao Triple Sec in…

Read more »

Supa cu ravioli

28 April 2011
Supa cu ravioli  O reteta delicioasa de supa cu ravioli, unt, ceapa, telina, praz, morcov, rosii, fasole alba. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapă 2 frunze ţelină 1 praz 1 morcov 1 cubuleţ de legume 1 conservă de 400 g roşii 1 conservă de 400 g fasole boabe albă scurse 125 g ravioli Mod de preparare: Topeşti…

Read more »

Friptura de porc cu garnitura

28 April 2011
Friptura de porc cu garnitura  O reteta delicioasa de friptura de porc cu, slanina afumata, morcov, usturoi, ardei, crema de branza si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi 250 g slănină afumată 1 morcov mare 1 căţel de usturoi 3-4 ardei 1 cutie cremă de brânză cu mărar 250 g ulei Mod de preparare: Muşchiul de porc îl crestezi…

Read more »

Carnati de porc in sos de vin

28 April 2011
Carnati de porc in sos de vin  O reteta simpla si gustoasa de carnati de porc, sos de vin, nuscoara si unt. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 pahar cu vin alb 1 bob mic nucşoară 100 g unt   Mod de preparare: In apă clo­cotită pui pentru 5 minute cârnaţii la fiert împreună cu atâta apă cât să-i…

Read more »

Pui cu smochine

28 April 2011
Pui cu smochine  O reteta delicioasa de pui cu smochine, vin, ceapa, sos de rosii, zahar si unt. Ingrediente: 300 g carne de pui 250 g smochine 100 g vin 1 ceapă 150 g sos roşii 40 g zahăr 25 g unt   Mod de preparare: Smochinele se ţin în apă să se înmoaie. Se pune untul…

Read more »

Prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramel

28 April 2011
Prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramelO reteta de prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramel din: oua, fructoza, lapte, faina, vanilie, unt, ingheata de ciocolata si topping de caramel. Ingrediente: 8 oua 200 g fructoza 1 l lapte 12 linguri faina aroma vanilie 1 pachet de unt inghetata de ciocolata topping de caramel Mod de preparare: Se…

Read more »

Tocanita picanta

28 April 2011
Tocanita picanta  O reteta simpla si delicioasa de tocanita picanta din:carne de porc, carnati semiafumati, ciuperci, rosii, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, ulei, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cârnaţi semiafumaţi 500 g ciuperci proaspete 4 roşii 2 cepe 3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel ulei piper ardei iute…

Read more »

Costiţe de purcel de lapte cu budincă de cartofi

28 April 2011
Costiţe de purcel de lapte cu budincă de cartofiO reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte, cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: pentru costiţe: 1 purcel de lapte 8 rămurele de cimbrişor 2 linguri de unt 1/2 linguriţă de mirodenii mixte (cumino,…

Read more »

Cum se prepara Piept de pui cu grapefruit (video)

28 April 2011
Cum se prepara Piept de pui cu grapefruit (video)O reteta video despre cum se prepara piept de pui cu grapefruit din: piept de pui, miere, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: piept de pui miere grapefruit sare piper   Mod de preparare: Bucata de piept de pui se spala bine, se usuca apoi se taie in doua parti mari, fiecare parte apoi urmand a…

Read more »

Iepure special

28 April 2011
Iepure specialO reteta delicioasa de iepure special din: spinare de iepure, slanina, pesmet, flori de dovleac, dovlecel, ceapa alba, frunze de menta, branza de vaci, ou, cartofi, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spinare de iepure întreagă 4 feiii subţiri de slănină albă 100 g pesmet 4 flori de dovleac 1 dovlecel…

Read more »

Tagliatelle cu cleşti de crab si portocale

28 April 2011
Tagliatelle cu cleşti de crab si portocaleO reteta delicioasa de tagliatelle cu clesti de crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete tagliatelle de orez (cu specific asiatic) 18 cleşti de crab congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia…

Read more »

Pui sote marengo

28 April 2011
Pui sote marengoO reteta delicioasa de pui sote marengo din:bulion, paine, ceapa, usturoi, supa de pasare, vin alb sec, faina, ulei, cimbru, patrunjele verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 linguri bulion 4 felii pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 cubuleţ supă de pasăre 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 4 linguri ulei…

Read more »

Porridge cu zmeură

28 April 2011
Porridge cu zmeurăO reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure, zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă acestei gustări calde. Ingrediente: 125 g zmeură sau mure, decongelate, dacă au fost congelate 1 lingură zahăr sare 50…

Read more »

Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi

28 April 2011
Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofiO reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 1…

Read more »

Bors de legume cu costita afumata

28 April 2011
Bors de legume cu costita afumata  O reteta gustoasa de bors de legume din: radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, dovlecei, fasole verde, rosii, costita afumata, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 cartofi 2 dovlecei 1 ceaşcă fasole vede şi mazăre 250 g roşii decojite în suc de roşii 3-4 felii de costiţă afumată…

Read more »

Cocktail Florida

28 April 2011
Cocktail FloridaO reteta simpla de Cocktail Florida din: gin, rom alb, suc de portocale, bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 6 cl suc de portocale Bitter Lemon Felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, romul si sucul de portocale intr-un shaker,…

Read more »

Crema de piersici in vin

28 April 2011
Crema de piersici in vin  O reteta delicioasa de crema de piersici in vin, frisca, zahar, vin rose, gelatina, biscuiti, piersica, crema de branza si baton de vanilie Ingrediente crema de branza: 125 g cremă de brânză 1 baton vanilie 2 linguri frişcă nebătută 1 lingură zahăr Ingrediente vinul cu piersici: 300 ml vin rose 80 g zahăr 1…

Read more »

Panna cotta de lămâie cu mure şi madlene cu miere

28 April 2011
Panna cotta de lămâie cu mure şi madlene cu miereO reteta de panna cotta de lamaie cu mure si madlene cu miere din: foid e gelatina, frisca, lapte, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, oua, miere, faina, migdale, unt, mure si lichior de mure. Ingrediente: pentru panna cotta: 3 foi de gelatină 600ml de frişcă lichidă 150ml de lapte 200g de zahăr fin…

Read more »

Prajitura cu crema de portocale

28 April 2011
Prajitura cu crema de portocaleO reteta delicioasa de prajitura cu crema de portocale, zahar, oua, zahra vanilat, pesmet, ciocolata alba si margarina. Ingrediente: 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 1-2 pliculeţe zahăr vanilat două tablete ciocolată sau doulă linguri cacao două linguri pesmet 4 albuşuri un pachet de ciocolată albă (100 g) sau fondant alb Ingrediente cremă: 250 g margarină…

Coaste de miel în sos de şofran

28 April 2011
Coaste de miel în sos de şofranO reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel, smochine uscate, sofran, marar, ierburi aromatice, usturoi, faina, naut uscat, telina, morcov, ceapa, salvie, apa minerala, unt, ulei extravirgin de masline, sare integrala grunjoasa si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel de lapte, groase cam de 2 cm 60…

Read more »

Mere umplute cu piept de pui

28 April 2011
Mere umplute cu piept de pui  O reteta simpla si gustoasa de mere umplute cu piept de pui, faina, zahar si unt. Ingrediente: 12 mere 400 g pui 80 g unt 1lingură făină 1 lingură zahăr Mod de preparare: Tai carnea de pe os, o faci bucăţi şi o prăjeşti cu 40 g unt. După ce s-a rumenit pu-ţin, adaugi…

Read more »

Cremă de dovleac

28 April 2011
Cremă de dovleacO reteta simpla de crema de dovleac din: dovleac, ceapa, patrunjel, apa, sare, unt si lapte degresat. Ingrediente: 1 kg dovleac 1/2 ceaşcă ceapă tăiată mărunt pătrunjel proaspăt tăiat fin 500 ml apă 1 linguriţă sare 1 linguriţă unt 1 ceaşcă lapte degresat Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi miezul de sâmburi,…

Read more »

Plăcintă Hawai

28 April 2011
Plăcintă Hawai  O reteta delicioasa de placinta hawai din: aluat patiserie, mazare, ananas, cotlet de porc, cascaval, susan, smantana, ou, frisca, patrunjel si piper. Ingrediente:  500 g aluat de patiserie 150 g mazăre 1 cutie compot de ananas 250 g cotlet de porc 75 g caşcaval 2 linguri susan 2 linguri smântână 1 ou 1 lin­gură…

Read more »

Crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara

28 April 2011
Crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoaraO reteta de crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara din: cartofi, unt, galbenusuri, lapte, branza, frunze de spanac, pesmet, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 50 g unt 3 gălbenuşuri 60 ml lapte dulce 300 g brânză 250 g frunze spanac pesmet 100 g parmezan 60 g…

Read more »

Păstrăv la tigaie cu fricassée de mazăre şi chorizo

28 April 2011
Păstrăv la tigaie cu fricassée de mazăre şi chorizoO reteta delicioasa de pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo din: fileuri de pastrav de mare, unt, lamaie, ulei de masline, chorizo, cartofi, praf de boia dulce, supa de pui, mazare, capere, ceapa rosie, otet de vi rosu si o lingura de tarhon tocat. Ingrediente: 2 fileuri păstrăv de mare, de aproximativ…

Read more »

Cartofi evantai

28 April 2011
Cartofi evantaiO reteta foate simpla de cartofi evantai din: cartofi, unt si usturoi pisat. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g unt usturoi pisat Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se ţin în supă, facându-li-sc incizii nu prea profunde cu ajutorul unui cuţit. Se aşează cartofii astfel pregătiţi într-o tavă, punându-se deasupra fiecăruia unt…

Read more »

Cum se prepară Cotlet de porc in bere (video)

28 April 2011
Cum se prepară Cotlet de porc in bere (video)O reteta video despre cum se prepara cotlet de porc in bere din: cotlet de porc, unt, bere, piureu de cartofi, ceapa verde, boia, salata de varza alba, sos rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc 200 grame unt bere piureu de cartofi ceapa verde boia salata de varza alba sos…

Read more »

Totul despre carnurile albe

28 April 2011
Totul despre carnurile albeO privire superficială te-ar face să te gândeşti la culoarea cărnii ca fiind în strânsă corelaţie cu cantitatea şi calitatea sângelui animalelor. Foarte greşit: culoarea e dată de mioglobină, a cărei concentraţie depinde de rasa, de vârsta şi de sexul animalelor. Cele tinere au o cantitate mai mică de mioglobină faţă de adulţi şi, în…

Read more »

Snitel de porc

28 April 2011
Snitel de porc  O reteta delicioasa de snitel de porc din: carne de porc, ciuperci, oua, faina, cascaval, mustar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne porc 150 g ciuperci 4 ouă 50 g făină 25 g caşcaval 120 g muştar sare piper Mod de preparare: Speli car­nea, o cureţi de pieliţe şi o tai felii. Le…

Read more »

Cocktail Southern Gin

28 April 2011
Cocktail Southern GinO reteta simpla de Cocktail Southern Gin din: gin, southern comfort, angostura si felii de kiwi. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Southern Comfort 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura felii de kiwi   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si turnam bautura prin strecuratoare de bar intr-un…

Read more »

Iepure cu ananas

28 April 2011
Iepure cu ananas  O reteta delicioasa de iepure cu ananas, ulei, sare, piper, mustar, orez si stafide. Ingrediente:  carne de iepure ulei sare piper muştar 250 g orez 1 cutie compot ananas, tăiat bucăţi 100 g stafide Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi şi le prăjeşti în ulei. Când sunt bine rumenite, adaugi muştarul, sarea, piperul.…

Read more »

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

28 April 2011
Tagliatelle cu dovlecei si pestoO reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei, tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g tagliatelle proas­pete 80 g parmezan 2 legături de busu­ioc 30 g seminţe de pin 3 căţei de us­turoi 100 ml ulei de măsline sare   Mod…

Read more »

Rulouri de viţel cu cuişoare

28 April 2011
Rulouri de viţel cu cuişoareO reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente: 750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie 1…

Read more »

Pulgogi I

28 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de pulgogii din: muschid e vita, cola, sos de soia, ulei de susan cu seminte, usturoi si arpagic. Ingrediente: muşchi de vită cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat…

Read more »

Orez Paeksalki

28 April 2011
Orez PaeksalkiO reteta foarte simpla si gustoasa de orez paeksalki din: orez, zahar si sare. Ingrediente: 250 g orez zahăr sare Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se lasă timp de şase-opt ore în apă rece. Se sărează şi se aşează într-o sită să se scurgă bine de apă. Se pune într-un vas şi…

Read more »

Duchessa costaricană

28 April 2011

O reteta de duchessa costaricana din: cartofi, galbenusuri, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 gălbenuşuri 100 g unt nucşoară rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă şi se pisează după ce se curăţă de coajă. Se amestecă superficial cartofii piure cu oul, untul, nucşoara,…

Read more »

Orez pastă cu smantană

28 April 2011
Orez pastă cu smantanăO reteta simpla de orez pasta cu smantana din supa de carne, orez, ceapa verde, morcovi, telina, smantana, unt, nuca, sare si piper. Ingrediente: 3 l supă de carne 100 g orez 200 g ceapă verde tăiată fin 250 g morcovi tăiaţi rondele fine 1 ţelină mică 2 ceşti smântână 50 g unt 1 linguriţă…

Read more »

Dieta cu lămâie. Cum să pierzi 10 kilograme în 16 zile

27 April 2011
Dieta cu lămâie. Cum să pierzi 10 kilograme în 16 zileBogat în vitamina C, A, B, acid citric, aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, sucul de lămâie are efect purgativ, deoarece stimulează digestia. Dieta cu lămâie este recomandată persoanelor care nu vor să îşi schimbe radical regimul alimentar pentru a scăpa de kilogramele în exces. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este unul dintre…

Read more »

Porridge cald cu caise

27 April 2011
Porridge cald cu caiseO reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi preparat în doar câteva minute. Ingrediente: 40 g fulgi…

Read more »

Roşioara si tagliatelle in cuib

27 April 2011
Roşioara si tagliatelle in cuibO reteta delicioasa de roşioara si tagliatelle in cuib din: fileuri de rosioara, tagliatelle cu spanac, icre de somon, placinta, unt, ulei de masline, otet, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de rosioara 300 g tagliatelle cu spanac 50 g icre de somon 4 foi de placinta 30 g unt topit 4 linguri ulei…

Read more »

Varza cu struguri

27 April 2011
Varza cu struguri  O reteta gustoasa de varza cu struguri, ulei, foi de dafin, sare si zahar. Ingrediente: 1,5 kg varză acră 4 linguri ulei 2 foi dafin 500 g struguri albi fără boabe sare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Speli varza şi o desărezi dacă este nevo­ie. Tai apoi mărunt şi o pui intr-o cratiţă…

Read more »

Reteta zilei: Somloi galuska

27 April 2011
Reteta zilei: Somloi galuska  O reteta delicioasa de somloi galuska din:oua, zahar, faina, zahar vanilat, cacao, unt, nuci, lapte, rom, stafide si frisca. Ingrediente blat : 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină zahăr vanilat 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g unt 100 g nuci 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură rom…

Read more »

Prajitura miracol

27 April 2011
Prajitura miracol  O reteta delicioasa de prajitura miracol din: oua, mere, faina, scortisoara, otet, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat si pesmet. Ingrediente: 3 ouă 1 kg mere 4 linguriţe făină un pic de scorţişoară (după gust) 1 linguriţă oţet 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 plic zahăr vanilat 150 g pesmet Mod de preparare: Speli şi…

Read more »

Peste cu ardei si cascaval

27 April 2011
Peste cu ardei si cascaval  O reteta delicioasa de peste cu ardei, cascaval, ceapa, usturoi, unt, rosii, vin alb, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei usturoi 2 ardei capia 1 lingură unt 200 g caşcaval 2 roşii decojite 250 g peşte cod file 250 ml vin alb mărar sare piper Mod de preparare: Căleşti ceapa cu…

Read more »

Cocktail Gin Lemon Drink

27 April 2011
Cocktail Gin Lemon DrinkO reteta de Cocktail Gin Lemon Drink din: gin, aperol, vermut sec, lime juice si felii de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Aperol 3 cl vermut sec 1 cl Lime Juice felii de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, se toarna bautura rezultata in paharul de…

Read more »

Spaghete cu scoici si busuioc

27 April 2011
Spaghete cu scoici si busuiocO reteta delicioasa de spaghete cu scoici si busuioc din: scoici, spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 kg scoici de apă dulce 300 g spaghete 150 g roşii 25 g parmezan ras 3 lin­guri ulei de măsline 1 legătură de busu­ioc 2 căţei de usturoi sare piper  …

Read more »

Friptură de cocoş cu dovleac gratinat

27 April 2011
Friptură de cocoş cu dovleac gratinatO reteta absolut delicioasa de friptura de cocos cu dovleac gratinat din: cocos, ceapa, tarhon, patrunjel, supa de pui, unt, morcovi, praz, telina, ierburi aromatice, usturoi, dovleac, nucsoara, smantana, cascaval, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoş de 3-3,5 kg 2 cepe 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 3,25 l supă de…

Read more »

Varza nemteasca

27 April 2011
Varza nemteasca  O reteta simpla si gustoasa de varza nemteasca din: varza, unt, pesmet, kaizer, smantana si sare. Ingrediente: 2 kg varză 150 g unt 100 g pesmet 500 g kaizer 300 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi varza, o speli, o desfaci în foi şi o opăreşti cu apă clocotită cu sare.Tapetezi o cratiţă…

Read more »

Cum se prepara Supa coreana picanta (video)

27 April 2011
Cum se prepara Supa coreana picanta (video)O reteta video simpla despre cum se prepara supa coreana picanta din: ceafa de porc, tosu, ou, usturoi, sondiment de peste, boia, apa, ceapa verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Friends

27 April 2011
Cocktail FriendsO reteta simpla de Cocktail Friends din: gin, aperol, lichior de menta si felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Aperol 1 cl lichior de menta felii de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail peste cuburi de gheata. Se…

Read more »

Yaki tori

27 April 2011
Yaki toriO reteta de yako tori din: pui, ficateid e pui, praz, sake, sos negru de soia, sos alb de soia, sherry sec, zahar si piper alb. Fel clasic al bucătăriei japoneze, foarte răspândit ca gustare la serviciu, yaki tori sunt frigărui din carne de pui fripte pe cărbuni, încă şi mai gustoase datorită unui sos…

Read more »

Tagliatelle cu ciuperci de pădure

27 April 2011
Tagliatelle cu ciuperci de pădureO reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini, ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri) 800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2 haşme 1…

Tagliatelle cu ciuperci de pădure

27 April 2011
Tagliatelle cu ciuperci de pădureO reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini, ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri) 800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2 haşme 1…

Read more »

Perisoare cu sos olandez

27 April 2011
Perisoare cu sos olandez  O reteta delicioasa de perisoare cu sos olandesz din: carne de vita, orez, ulei, oua , sare, zeama de lamaie, unt. Ingrediente perişoare : 500 g carne vită 2 linguri orez 2 linguri ulei 2 al­buşuri sare Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 2 linguri apă 2 linguriţe zeamă de lămâie 50 g unt sare Mod…

Read more »

Viţel cu caise

27 April 2011
Viţel cu caiseO reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte 2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de coriandru 50 g mentă…

Read more »

Orez galben

27 April 2011

O reteta de orez galben din: orez cu bob lunguiet, unt, scortisoara, cardamon, usturoi, ghimbir, colorant galben si sare. Ingrediente: 4 ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4 bucăţele scorţişoară 4 bucăţi cardamon 2 căţei usturoi 2 linguriţe ghimbir pisat colorant galben 1 lingură sare   Mod de preparare: Orezul se spală bine…

Read more »

Cocktail Green Fizz

27 April 2011
Cocktail Green FizzO reteta simpla de Cocktail Green Fizz din: gin, lichior de menta, sirop de ananas, zahar, sifon si ananas. Ingrediente: 5 cl gin 2 cl lichior de menta 3 cl sirop de ananas 1 cl zahar sifon bucati de ananas   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in…

Read more »

Salata albaneza

27 April 2011
Salata albaneza  O reteta delicioasa de salata albaneza din: ardei gras, rosii, marar, patrunjel, cartofi, stafide, smantana, ulei, ceapa, piper si sare. Ingrediente:  2-3 ardei  graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 legătu­ră pătrunjel 2 cartofi 2 linguriţe stafide 4 linguri smântână sau iaurt 2 lin­guri untdelemn 1-2 cepe sare piper Mod de preparare: Tai ardeii…

Read more »

Totul despre Sardine

27 April 2011
Totul despre SardinePe piaţă există o ofertă bogată de sardine pe tot parcursul anului. Este un peşte uleios, ideal pentru grătar. Se coace până ce pielea este crocantă şi carnea se desprinde uşor de pe oase. Se potriveşte de minune cu sosul robust de roşii sau cu lămâie şi cartofi cu verdeaţă. De ce sunt sardinele o…

Read more »

Chifteluţe de creveţi

27 April 2011
Chifteluţe de creveţiO reteta de chiftelute de creveti din: creveti, carne de porc, castane, ulei de arahide, faina alba, sare, bicarbonat, albusuri, ghimbir, vin rosu si piper. Ingrediente: 500 g creveţi proaspeţi 100 g carne grasă de porc 200 g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 linguriţe faină albă dizolvată în 2 linguriţe apă 1…

Read more »

Pui cu mirodenii si spanac

27 April 2011
Pui cu mirodenii si spanacO reteta gustoasa de pui cu mirodenii si spanac din: bucati de pui, spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de chili, praf de cumino, praf de coriandru, praf de curcuma, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 6 bucăţi de pui 300 g spanac 1 ceapă 2 căţei de usturoi tocat 1 linguriţă de…

Read more »

Sarmale de zarzavat

27 April 2011
Sarmale de zarzavat  O reteta gustoasa de sarmale de zarzavat din: morcovi, telina, varza, ou, smantana, orez, margarina, faina, zeama de legume, sare si piper. Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 varză mică l ou 2-3 linguri smântână 1 ceaşcă mică orez 30 g margarina 1 lingură făină zeamă de legume sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Cum se prepara Salata bavareza de cascaval (video)

27 April 2011
Cum se prepara Salata bavareza de cascaval (video)O reteta video despre cum se prepara salata bavareza de cascaval din: cascaval, mere, iaurt, lamaie, miere, menta, cirese confiate, sare si piper. Ingrediente: cascaval mere iaurt lamaie miere menta cirese confiate sare piper   Mod de preparare: mai intai se taie o bucata de cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat…

Read more »

Spaghete marinăreşti

27 April 2011
Spaghete marinăreştiO reteta delicioasa de spaghete marinăreşti din: spaghete, scoici, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sofran, sare si piper. Puteţi îmbogăţi reţeta adăugând moluşte, pe care le veţi pune să se deschidă împreună cu scoicile, creveţii decorticaţi, stridiile şi rondelele de calamar, rumenite în ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 3 kg scoici de…

Read more »

Vitel la disc

27 April 2011

O reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia, usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia 4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit   Mod de preparare: Se taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe disc in…

Read more »

Chec asortat

27 April 2011
Chec asortat  O reteta delicioasa de chec din: sunca, cascaval, smantana, faina, oua, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caşcaval 3 linguri smântână 3 linguri făină 4 ouă crude 4 ouă fierte piper sare pătrunjel Mod de preparare: Amesteci smântână, ouăle crude şi făina până se omogenizea­ză bine. Adugi caşcavalul ras mare,…

Read more »

Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi

27 April 2011
Cocktail Sorbet-Limeta-KiwiO reteta simpla de Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi din: gin, lichior de kiwi, vermut sec, bitter lemon, limeta si zahar. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl lichior de kiwi 2 cl vermut sec 5 cl Bitter Lemon o felie de limeta zahar   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu 3 lingurite de gheata zdrobita intr-un turnmix, pana…

Read more »

Pui delicios cu arahide

27 April 2011
Pui delicios cu arahideO reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu arahide din: carne de pui, unt de arahide, frunze de varza, morcovi, cartofi, pasta de tomate, usturoi, ardei iute, ulei de arahide, sare si piper cayenne. Ingrediente: 500 g carne de pui fără piele 150 g unt de arahide 1 ceapă câteva frunze de varză 2…

Read more »

Pui cu sos picant si telina

27 April 2011
Pui cu sos picant si telina  O reteta delicioasa de pui picant din:carne de pui, telina, ceapa, zahar, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de 1,200 kg l ţelinămică 4 cepe mijlocii 2 linguri zahăr 3 linguri ulei măsline piper sare Mod de preparare: Speli şi tai carnea în bucăţi potrivite, aşezi într-o cratiţă de tuci. Adaugi…

Read more »

Supă Tartara

27 April 2011

O reteta de supa tartara din: piept de pui, apa, sare, coriandru, ceapa, fidea, oua si rosii. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1,5 l apă 1 linguriţă sare 1 ceşcuţă coriandru proaspăt, tocat fin 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 4 linguri fidea 2 ouă 3 roşii bine copate Mod de preparare: In afară de…

Read more »

Pui cu mazăre la tigaie

27 April 2011
Pui cu mazăre la tigaieO reteta simpla de pui cu mazare din: pui, supa de pui, salata, mazare, zahar, paine alba, sare si piper. Ingediente: 1 pui de 1,2-1,7 kg 3 căni de supă de pui concentrată 1 salată mare 30 g unt 350 g mazăre proaspătă, curăţată 1 linguriţă de zahăr 4 felii de pâine albă uscată, fără…

Read more »

Orez cu bob roşu

27 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de orez cu bob rosu din: orez cu bob lunguit, orez cu bob rosu si sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob lunguieţ 250 g bob roşu sare Mod de preparare: Se spală orezul, se lasă minimum şase ore în apă rece şi se scurge bine. Bobul roşu se fierbe…

Read more »

Supă de peşte dezosat

27 April 2011

O reteta simpla de supa de peste dezosat din: carne de peste, orez, unt, legume, verdeata, sare, apa si boia dulce. Ingrediente: 1 cană carne dc peşte 1 ceşcuţă orez 2 linguri unt 4 ceşti legume şi verdeaţă tăiate mărunt 1 linguriţă sare 1 l apă 1 linguriţă boia dulce Mod de preparare: Se pun…

Read more »

Spaghete cu trei feluri de branză

26 April 2011
Spaghete cu trei feluri de branzăO reteta delicioasa de spaghete cu trei feluri de branza din: spaghete, branza comte (cea mai veche brânză; se consumă după 24-36 luni de la producere), branza roquefort, branza crottin, smantana, boabe de piper rosu, sare si piper macinat. Această reţetă, bogată în calorii, din cauza brânzeturilor, poate fi servită drept fel unic, cu o…

Read more »

Dieta cu supă de verdeţuri. Cum poţi slăbi până la şase kilograme într-o săptămână

26 April 2011
Dieta cu supă de verdeţuri. Cum poţi slăbi până la şase kilograme într-o săptămânăSpecialiştii în nutriţie susţin că dieta cu supă de verdeţuri este sănătoasă, mai ales că are drept scop arderea grăsimilor, neprovocând dezechilibre metabolice. Dieta cu supă de verdeţuri face parte din categoria regimurilor hipocalorice şi se bazează pe limitarea caloriilor consumate. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este sănătos, mai ales că are drept…

Read more »

Piept de curcan cu smântână

26 April 2011
Piept de curcan cu smântânăO reteta simpla si delicioasa de piept de curcan cu smantana din: piept de curcan, ceapa, telina, ciuperci, ardei grasi, cuisoara, foaie de dafin, faina, galbenusuri, vin alb sec, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan de aproximativ 1/2 kg 1 ceapă mijlocie 1 tulpină de ţelină 200 g ciuperci cultivate 2…

Read more »

Tort cu cicolata si struguri

26 April 2011
Tort cu cicolata si struguri  O reteta delicioasa de tort de ciocolata, struguri, oua, zahar, faina, smantana, praf de copt, cacao, ciocolata, ulei, frisca si gelatina. Ingrediente blat : 6 oua 200 g zahăr 300 g făină 100 g smântână 1/2 plic praf de copt 25 g cacao 50 g ciocolată amăruie 50 ml ulei Ingrediente cremă : 500…

Read more »

Prajitura insiropata cu pesmet si budinca

26 April 2011
Prajitura insiropata cu pesmet si budinca  O reteta gustoasa de prajitura insiropata cu pesmet si budinca, oua, budinca de vanilie, zahar, faina, cacao, praf de copt si budinca de cacao. Ingrediente blat : 6 ouă 10 linguri zahăr 1 lingură făină 4 linguri apă 10 linguri pesmet 2 linguri cacao 1/2 praf de copt   Ingrediente sirop: 10 linguri zahăr…

Read more »

Tarta cu branza de vaci si nuci

26 April 2011
Tarta cu branza de vaci si nuci  O reteta delicioasa de tarta cu branza de vaci si nuci, oua, lapte, ulei, zahar, praf de copt, zahar vanilat, faina, lamaie, margarina, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 3 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei 15 linguri zahăr 2 prafuri de copt 2 plicuri zahăr vanilat 2 pahare făină 1 lămâie 1…

Read more »

Tocană ardelenească

26 April 2011
Tocană ardelenească  O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc, untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 kg carne porc 150 g untură 500 g ceapă 200 g ar­dei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate 1…

Read more »

Risotto cu piept de pui

26 April 2011
Risotto cu piept de puiO reteta delicioasa de risotto cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, risotto, mazare, cascaval, ardei gras rosu, supa de pui, ulei de masline, usturoi, sare, piper si pasta de rosii. Ingrediente: 2 piepti de pui potriviti 2 cepe 500 g risotto 100 g mazare cascaval ras 1 ardei gras rosu 1 l…

Read more »

Biscuiti cu vanilie

26 April 2011
Biscuiti cu vanilie  O reteta simpla si gustoasa de biscuiti cu vanilie, faina, unt, alune, esenta de vanilie, zahar vanilat. Ingrediente: 300 g făină 200 g + 50 g unt 100 g alune 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie. Adaugi făina…

Read more »

Cocktail Annabella

26 April 2011
Cocktail AnnabellaO reteta simpla de Cocktail Annabella din: gin, vermut sec, curacao triple sec, sirop de grenadine si masline. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de sirop d e grenadine masline   Mod de preparare: Ingedientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se serveste in pahar…

Read more »

Friptura lioneza

26 April 2011
Friptura lioneza  O reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina, faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi carne de porc 40 g margarină 20 g făină 2 linguri bulion 250 g ceapă 4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai felii subţiri, iar pătrun­jelul îl…

Read more »

Salsa de peste

26 April 2011
Salsa de peste  O reteta simpla si gustoasa de salsa de peste din:cod, ceapa, faina, marar, cimbru, foi de dafin, suc de lamaie, oua, sare, piper, ulei, vin alb Ingrediente: 2 bucăţi cod fără cap 3 cepe 1 lingură făină 3 linguri verdeaţă tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran 1 linguriţă cimbru 3 foi dafin sucul de…

Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)

26 April 2011
Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)O reteta video despre cum se prepara file de salau cu sos de mustar din: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: file de salau lamaie mustar boia dulce coaja de portocala usturoi oparit cartofi pesmet patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se…

Read more »

Cocktail Cosmo

26 April 2011
Cocktail CosmoO reteta simpla de Cocktail Cosmo din: gin, grand marnier, suc de afine si lime juice. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de afine 1 cl Lime Juice   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Friptura de porc marinata

26 April 2011
Friptura de porc marinata  O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina, sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin, telina si boabe de piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc smântână făină sare Ingrediente marinată : 1/4 l vin alb 1/4 l oţet 2 cepe 1 morcov pătrunjel 1 căţel de usturoi…

Read more »

Supa de ciuperci cu galuste de paine

26 April 2011
Supa de ciuperci cu galuste de paine  O reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie, unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă roşie 2 linguri unt 1 lingură făină 200 ml frişcă 1 lingură zeamă lămâie 1/2 legătură pătrunjel Ingrediente găluşte: 2 chifle 100 ml lapte…

Read more »

Legume picante cu suc de lamaie

26 April 2011
Legume picante cu suc de lamaie  O reteta delicioasa de legume picante din: ulei, ceapa, usturoi, chimen, sofran, boia dulce, rosii in bulion, cartofi, conopida, bame si suc de lamaie. Ingrediente: linguri ulei 2 cepe 1 căţel usturoi 2 linguriţe chimen 1/2 linguriţă şofran 1 linguriţă boia dulce 1 conservă roşii în bulion 1 cartof mare 1/2 conopidă 1 mână…

Read more »

File de curcan cu mere

26 April 2011
File de curcan cu mereO reteta gustoasa de file de curcan cu mere din: file de curcan, mere acre, prune uscate, praf de ardei iute, unt, zahar, faina, lapte, oua si sare. Ingrediente: 600 g fileuri de curcan, tăiate subţire 2 mere acre 150 g prune uscate 1 linguriţă de praf de ardei iute 20 g unt 1 linguriţă…

Read more »

Cocktail Monte Carlo Imperial

26 April 2011
Cocktail Monte Carlo ImperialO reteta simple de Coktail Monte Carlo Imperial din: gin, creme de menthe, zeama de lamaie, champagne si fructe. Ingrediente: 2 cl gin 1 cl Creme de Menthe (lichior de menta) 2 cl zeama de lamaie champagne fructe   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, lichiorul si zeama de lamaie in shaker, apoi…

Read more »

Salata italiana

26 April 2011
Salata italiana  O reteta delicioasa de salata italina din: ardei gras rosu, ardei verde, ceapa, ciuperci, ardei iute rosu, dovlecel, otet, foi de dafin, usturoi,busuioc, sare marina, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1 ceapă tăiată cubuleţe 50 g ciuperci de cultură 1/2 ardei iute roşu 1/2 dovlecel…

Read more »

Creveţi prăjiţi

26 April 2011
Creveţi prăjiţiO reteta simpla de creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1 cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală bine. Intr-o salatieră…

Read more »

Tort diplomat cu coaja de lamaie

26 April 2011
Tort diplomat cu coaja de lamaie  O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca, galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie Ingrediente: 3 pacheţetele de gelatină albă 200 g pişcoturi 1 şi 1/2 kg frişcă 4 pacheţele întăritor de friscă 8 gălbenuşuri 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2 linguri făină + 1/2…

Read more »

Viţel cu ton

26 April 2011
Viţel cu tonO reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei 2…

Read more »

Regina de ciocolata

26 April 2011
Regina de ciocolata  O reteta gustoasa de regina de ciocolata din: albusuri, zahar, unt, galbenusuri si cacao. Ingrediente blat: 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g nuci tăiate 2 linguri rase cacao Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 250 g zahăr 2 linguri cacao 100 g unt Mod de preparare: Amesteci in­gredientele pentru blat şi coci la foc…

Read more »

Chifteluţe aromate

26 April 2011
Chifteluţe aromateO reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne de porc, tocată mărunt 1 ou 1/2  linguriţă de praf de ghimbir praf de scorţişoară praf…

Read more »

Cum se prepara salau cu alune si banane (video)

26 April 2011
Cum se prepara salau cu alune si banane (video)  O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara salau cu alune si banane.

Read more »

Pui inăbuşit cu sos

26 April 2011

O reteta de pui inabusit cu sos din: pui, radacina de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu si ulei de susan Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Puii se curăţă, se spală…

Read more »

Rulada de porc cu omleta

26 April 2011
Rulada de porc cu omleta  O reteta delicioasa de rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei, sare si  piper. Ingrediente: 800 g muşchi porc 100 g şuncă afumată 200 g ciuperci 2 ouă 1 lingură caşcaval ras 1 căţel usturoi rozmarin măcinat vin alb sec ulei sare…

Read more »

Cocktail Batida Fizz

26 April 2011
Cocktail Batida FizzO reteta simpla de Cocktail batida Fizz din: gin, zeama de lamaie, batida de coco, zahar, frisca lichida, sifon si o felie de kiwi. Ingrediente: 4 cl gin 3 cl zeama de lamaie 4 cl Batida de Coco zahar frisca lichida sifon o felie de kiwi   Mod de preparare: Mixam ingredientele, cu exceptia sifonului,…

Read more »

Tort umplut cu gem de corcoduse

26 April 2011
Tort umplut cu gem de corcoduse  O reteta delicioasa de tort umplut cu gem de corcoduse, oua, zahar, faina, praf de copt si  frisca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 praf copt 1 borcan gem corcoduşe 250 g frişcă fructe pentru decor 200 g frişcă pentru sirop gem de corcoduse Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă,…

Read more »

Omletă cu ficat de gască

26 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficat de gască din: oua, lapte, ficat de gască, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 50 ml lapte 200 g ficat de gâscă 50 g unt făină sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ficatul, spălat, curăţat şi scurs de apă, se prăjeşte în…

Read more »

Rata cu miere si sos de soia

26 April 2011

O reteta delicioasa de rata cu miere si sos de soia din: rata, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc si sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi se unge în…

Read more »

Langustă

26 April 2011
LangustăO reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri oţet   Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă fiartă cu…

Read more »

Friptură de pulpă de viţel

25 April 2011
Friptură de pulpă de viţelO reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de ţelină 1 lingură de făină 1/2 l…

Read more »

Supă de costiţă

25 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de supa de costita din: costita, ceapa verde, coriandru, cartofi, patrunjel, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg costiţă 1 fir ceapă verde 1 rămurică coriandru 4 cartofi mijlocii 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură coriandru proaspăt 8 ceşti apă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Intr-o oală…

Read more »

Creveţi in sos tomat

25 April 2011
Creveţi in sos tomatO reteta delicioasa de creveti in sos tomat din: creveti, feta, ulei de masline, tomate, ceapa, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveţi 300 g feta 2 ceşti ulei de măsline 1 cutie mare tomate decojite 1 ceapă tocată fin 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt măghiran sare şi piper, după gust   Mod…

Read more »

Coaste picante de porc

25 April 2011
Coaste picante de porcO reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 2-3…

Read more »

Spanac cu susan

25 April 2011
Spanac cu susanO reteta simpla si delicioasa de spanac cu susan din: spanac, seminte de susan, bicarbonat, ulei de susan si sare. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe seminţe de susan 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură ulei de susan 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se înlătură părţile tari, se spală bine şi sc…

Read more »

Orez cu fructe confiate

25 April 2011
Orez cu fructe confiateO reteta delicioasa si simpla de orez cu fructe confiate din: orez, fructe confiate, zahar si untura. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g fructe confiate asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de preparare: Fructele confiate se taie cubulcţe de aceeaşi mărime. (în loc dc fructe confiate, se pot folosi: miez de…

Read more »

Fasii de carne de vita cu legume

25 April 2011
Fasii de carne de vita cu legumeO reteta simpla si delicioasa de fasii de carne de vita cu legume din: muschid e vita, ardei gras verde, morcovi, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de susan…

Read more »

Iepure cu măsline şi fenicul

25 April 2011
Iepure cu măsline şi feniculO reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure, lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate) 3 lămâi 100 g măsline câteva fire de fenicul 1 lingură de ulei extravirgin de măsline 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Spălaţi bine…

Read more »

Cocktail Bijou

25 April 2011
Cocktail BijouO reteta simpla de Cocktail Bijou din: gin, vermut sec, chartreuse verte si arpagic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Chartreuse Verte arpagic de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare. Se toarna bautura prin strecuratoarea de bar intr-o cupa de cocktail, iar in…

Read more »

Chiftele cu susan

25 April 2011

O reteta delicioasa de chiftele cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin rosu, ghimbir, ulei de arahide, hagina si praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină dizolvată într-o lingură cu apă 1 ou 2 linguriţe…

Read more »

Frigărui crocante aromate

25 April 2011
Frigărui crocante aromateO reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată 40…

Read more »

Rulouri delicioase de varză

25 April 2011
Rulouri delicioase de varzăO reteta simpla de rulouri delicioase de varza din: varza dulce, branza, parmezan, lapte, unt, patrunjel, sare, pasta de tomate si apa. Ingrediente: 10 foi varză dulce 1 cană brânză uscată 1 cană parmezan 1 ceşcuţă lapte 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel 2 linguri rase sare 1 cană pastă de tomate 1 cană apă…

Chifteluţe cu spanac şi năut

25 April 2011
Chifteluţe cu spanac şi năutO reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă de…

Read more »

Cocktail African

25 April 2011
Cocktail AfricanO reteta simpla de Cocktail African din: dry gin, creme de curacao, karawankeperle si angostura. Ingrediente: 3 cl dry gin 3 cl Creme de Curacao 2 stropi de Karawankenperle 5 strop de Angostura   Mod de preparare: Lichiorul si ginul se pune in shaker si se adauga Karawankenperla, Angostura si gheata; se mixeaza bine pana…

Read more »

Cartofi copti cu sos de branza

25 April 2011
Cartofi copti cu sos de branzaO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu sos de branza din: cartofi, telemea, smantana, unt, rosii si frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi mari 200g telemea 100g smantana 20g unt 2 rosii frunze de salata   Mod de preparare: Spalam cartofii si ii coacem in coaja 40 minute. Amestecam smantana cu branza rasa si…

Read more »

Friptură cu varză si găluşti din aluat

25 April 2011
Friptură cu varză si găluşti din aluatO reteta simpla de friptura cu varza si galusti din alut din: carne de porc, chimen, sare, varza, ceapa, otet, sare, faina, zahar, gris, faina alba, praf de copt, paine uscata, apa si sare. Ingrediente friptură: 1,250 kg carne de porc (ceafa) chimen sare Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează şi se presară…

Read more »

Chiftele albe cu roşii cherry

25 April 2011
Chiftele albe cu roşii cherryO reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g miez de pâine 10…

Read more »

Cotlet surpriză

25 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de cotlet surpriza din: cotlete, branza rasa, pesmet, untura, boia, sare, piper si unt. Ingrediente: 6 cotlete 5 linguri brânză sărată rasă 4 linguri pesmet untură boia sare si piper după gust unt Mod de preparare: Se freacă cotletele cu sare, piper şi boia şi se prăjesc, pe ambele feţe,…

Read more »

Viţel rece cu mirodenii

25 April 2011
Viţel rece cu mirodeniiO reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi verzi…

Read more »

Frigărui de porc şi legume

25 April 2011
Frigărui de porc şi legumeO reteta de frigarui de porc si legume din: muschi de porc,c arnati, ardei gras galben, vanata, rosii cherry, salvie, rozmarin, patrunjel, lamaie, salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g muşchi de porc, bucată întreagă 250 g cârnaţi 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 vânătă mică 12 roşii cherry 1…

Read more »

Cocktail Jamaican Ginger

25 April 2011
Cocktail Jamaican GingerO reteta simpla de Cocktail Jamaican Ginger din: gin, campari, esenta de ghimbir, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Campari 3 lingurite de esenta de ghimbir suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ginul, cu campari, cu esenta de ghimbir si cu 3 lingurite…

Read more »

Tocana de porc cu anghinare

25 April 2011
Tocana de porc cu anghinareO reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc, anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin alb sec, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de porc tăiată cuburi 6 anghinare 1 lămâie 30 g unt 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1 morcov…

Read more »

Saltimbocca alla romana

25 April 2011
Saltimbocca alla romanaO reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel, proscuitto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare. Ingrediente: 4 felii nu prea subţiri de carne de viţel 4 felii de prosciutto crudo 30 g unt 8 frunze de salvie 1 pahar de vin alb sec sare   Mod de preparare: Bateţi puţin…

Read more »

Cocktail Blue Gin Kinley

25 April 2011
Cocktail Blue Gin KinleyO reteta simpla de Cocktail Blue Gin Kinley din: gin, curacao albastru, tonic, ananas, cirese si o bucata de ananas. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Curacao albastru 4 cl ananas tonic o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Toate ingredientele cu exceptia apei tonice, se amesteca intr-un pahar de mixare. Apoi se…

Read more »

Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor

25 April 2011
Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişorO reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar, pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 1 ardei gras verde 1 ardei gras…

Read more »

Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)

25 April 2011
Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)O reteta video despre cum se prepara rulouri de vita cu ansoa si sos de vin din: muschi de vita, ansoa, radichio, nuci, zahar, vin rosu, unt, lamaie, otet balsamic, salvie, ulei, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ansoa radichio nuci zahar vin rosu unt lamaie otet balsamic salvie ulei sare si piper  …

Read more »

Cum se prepara Steak John (video)

24 April 2011
Cum se prepara Steak John (video)O reteta video despre cum se prepara Steak John din: bacon, ciuperci, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si mustar. Ingrediente: bacon ciuperci broccoli muschi vita ceapa usturoi sare piper unt mustar Mod de preparare: Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci,…

Read more »

Cartofi gratinati a la Dauphine

24 April 2011
Cartofi gratinati a la Dauphine  O reteta  gustoasa de cartofi gratinati, lapte, svaiter, smnatna, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi (preferabil albi) 150 ml lapte 150 g şvaiţer gras 200 ml smântână groasă 70 g unt nucşoară rasă sare piper Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul (180 grade Celsius). Cureţi şi speli cartofii. Ii ştergi şi îi…

Read more »

Pui cu sos de nuci

24 April 2011
Pui cu sos de nuci  O reteta delicioasa de pui cu sos de nuci, ulei de masline, sare, piper, mustar, miere, unt si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 3 linguri ulei măsline sare piper Ingrediente sos: 3 linguri muştar 3 linguri miere 80 g nuci 1 lingură unt 50 g smântână Mod de preparare: Condimentezi pulpele de…

Read more »

Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)

24 April 2011
Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)O reteta video despre cum se prepara momite crocante cu creveti din: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, supa de vitel, toast, sare si piper. Ingrediente: amigdale de vitel creveti mazare ulei unt ceapa telina dovlecei cimbru rozmarin cuisoare nucsoara toast supa de vitel sare piper  …

Read more »

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin

24 April 2011
Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarinO reteta delicioasa de muschi de porc cu crema de naut cu rozmarin din: muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii, ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 150 g cârnaţi 2 căţei de usturoi 3 rămurele de rozmarin 1 pahar de vin…

Read more »

Ciocanele de pui cu ciuperci

24 April 2011
Ciocanele de pui cu ciuperci  O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu ciuperci, ceapa, morcov, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei si vin alb. Ingrediente: 3, 4 bucăţi ciocănele de pui 1 ceapă mijlocie 1 morcov 300 g ciuperci proaspete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ulei vin alb   Mod de preparare: Ciocănelele spălate…

Read more »

Varză de Bruxelles in unt

24 April 2011

O reteta simpla de varza de Bruxelles in unt din: varza de bruxelles, unt si sare. Ingrediente: 1 kg varză 3 linguri unt sare Mod de preparare: Varza, de preferat cât mai mică, se spală bine în mai multe ape şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă să fiarbă…

Read more »

Ficat de viţel cu sos

24 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel, ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte. Ingrediente: 1 kg ficat de viţel 1 ceşcuţă ulei 2 linguri faină 6 roşii 2 foi dafin 3 linguriţe oţet din vin sare şi piper, după gust…

Read more »

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

23 April 2011
Ouă Roşii Tradiţionale de PaştiInrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele…

Read more »

Cocktail Trinity

23 April 2011
Cocktail TrinityO reteta simpla de Cocktail Trinity din: gin, vermut alb, vermut sec si limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut sec 1 limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky racit anterior, peste cuburi de gheata.…

Read more »

Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi

23 April 2011
Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţiO reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1-1/2 ciocanele de miel 1…

Read more »

Miel cu praf de curry

23 April 2011
Miel cu praf de curryO reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant de roşii. Nici aromele speciale ale pudrei de curry nu pot fi trecute cu vederea. Ingrediente: carne tocata…

Read more »

Cotlet de miel italienesc

23 April 2011
Cotlet de miel italienescO reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură de pastă de roşii…

Read more »

Despre carnea de miel si ied

23 April 2011
Despre carnea de miel si iedMielul şi iedul dau o carne albă delicată, uşor digerabilă, însă cu gust bine individualizat. Mielul se defineşte drept miel de lapte dacă a fost hrănit numai cu lapte; în acest caz are carnea albă cu miros de lapte. Este comercializat şi mielul înţărcat, mai mare, cu carne de culoare roz intens, care, pe măsură…

Read more »

Ciorba de pepene

23 April 2011
Ciorba de pepene  O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la fiert…

Read more »

Cocktail Holland House

23 April 2011
Cocktail Holland HouseO reteta simpla de cocktail Holland House din: gin, vermut sec, maraschino, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 vermut sec 1 strop de Maraschino 1 strop de zeama de lamaie 2 masline   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul, vermutul, maraschino si zeama de lamaie intr-un shaker. Se…

Read more »

Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)

23 April 2011
Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)O reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper. Ingrediente: carne tocata de vita usturoi carne de porc oua cartofi ceapa pasta de ardei suc de rosii cimbru dafin…

Read more »

Ciorbă de miel cu verdeţuri

23 April 2011
Ciorbă de miel cu verdeţuriO reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de  tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă de…

Read more »

Drob clasic de miel

23 April 2011
Drob clasic de mielO reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde (circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei piper sare  …

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: