RSS

Retete de top #77

18 Feb

Retete de top:

Salata de fasole pastai

19 April 2011
Salata de fasole pastai  O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o strecori şi o laşi la răcit, după care o…

Read more »

Cocktail Orange Blossom Special

19 April 2011
Cocktail Orange Blossom SpecialO reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale   Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail.

Read more »

Prajitura cu 2 creme

19 April 2011
Prajitura cu 2 creme  O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina si unt. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri de  zahăr 6 gălbenuşuri 6 linguri făină Ingrediente crema 1: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 200 g unt Ingrediente crema 2 : 6 albuşuri 10 linguri zahăr 8 linguri de zahăr Mod de…

Read more »

Pulpă de berbec inăbuşită

19 April 2011
Pulpă de berbec inăbuşităO reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar cu…

Read more »

Salata de rosii si iaurt

19 April 2011
Salata de rosii si iaurt  O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel, mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu muştarul, pătrunjelul spălat şi fin tocat,…

Read more »

REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă

19 April 2011
REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasăDrobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…

Read more »

Curcan cu portocală si anghinare

19 April 2011
Curcan cu portocală si anghinareO reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…

Read more »

Prajitura cu branza si piersici

19 April 2011
Prajitura cu branza si piersici  O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar, margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de copt pentru tavă Ingrediente crema:…

Read more »

Cocktail New Orleans

19 April 2011
Cocktail New OrleansO reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2 lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Retete de post: Salata de morcovi si stafide

19 April 2011
Retete de post: Salata de morcovi si stafideO reteta de post delicioasa de salata de morcovi si stafide din: morcovi, stafide, ananas, patrunjel verde, lapte de cocos, tumeric, miere, zeama de portocale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi medii 100 grame stafide 100 grame ananas o lingura de patrunjel verde, tocat doua linguri lapte de cocos 1/4 lingurita de…

Read more »

Mantii

19 April 2011
MantiiO reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie, ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf de boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 240 apa calduta pentru umplutura: 500 g carne de oaie data prin masina de…

Read more »

Humintas – Sufleu de porumb I

19 April 2011
Humintas – Sufleu de porumb IO reteta cu specific bolivian de humintas din: stiuleti de porumb, ou, cas, grasime, scortisoara, anason, sare, zahar si boia rosie. Ingrediente: 10 ştiuleţi de porumb proaspăt culeşi 1 ou 1 bucată caş proaspăt 4 linguri grăsime 1 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguriţe anason 1 linguriţă rasă sare 1 ceaşcă zahăr 1 lingură boia roşie…

Read more »

Salata de branza

19 April 2011
Salata de branza  O reteta deliciasa de salata de branza, piept de pui, masline negre, salata verde, rosii, ridichi, castraveti, ulei de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telemea 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măs­line sare piper alb…

Read more »

Chiftele din peşte afumat

19 April 2011
Chiftele din peşte afumatO reteta delicioasa de chiftele din peste afumat din: peste afumat, ulei de soia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte afumat 1 pahar ulei de soia 3 cepe 3 căţei usturoi 1 ardei iute 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ou 1 foaie…

Read more »

Clătite cu stafide

19 April 2011

O reteta delicioasa de clatite cu stafide din: faina alba, zahar pudra, oua, lapte, stafide, rom, unt, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 100 g zahăr pudră 6 ouă 1  l lapte 200 g stafide 2 linguriţe rom 200 g unt drojdie de bere sare Mod de preparare: Se fierb în…

Read more »

Galuste de aur

19 April 2011
Galuste de aur  O reteta gustoasa de galuste din: faina, unt, zahar, galbenusuri, rom, coja rasa de lamaie, sare, drojdie, zahar vanilat, lapte, nuca si marmelada. Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 linguriţă rom coaja rasă de la o lămâie un vârf de linguriţă sare 20 g drojdie 130 ml…

Read more »

Prajitura cu cirese

19 April 2011
Prajitura cu cirese  O reteta delicioasa de prajitura cu cirese, faina, zahar, lapte, oua, sare si unt. Ingrediente: 150 g cireşe 80 g făină 80 g zahăr + 2 linguri 20 cl lapte 2 ouă un praf de sare unt cât o nucă Mod de preparare: Ungi cu unt un vas care merge la cuptor, în vas,…

Read more »

Frigărui gustoase de pui

19 April 2011
Frigărui gustoase de puiO reteta delicioasa de frigarui gustoase de pui din: pui, arpagic, salvie, rozmarin, patrunjel, usuturoi, scrumbie, capere in otet, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 350 g pui (copane şi piept) 1 legătură mică de arpagic 1 rămurică de salvie 1 rămurică de rozmarin 1 legătură de pătrunjel…

Read more »

Salată de mazare

19 April 2011
Salată de mazareO reteta simpla de salata de mazare din: mazare uscata, smantana, ou, praz, apa, laptuci si unt. Ingrediente: 300 g mazăre uscata boabe 100 g smântână 1 ou 50 g praz 1 l apă 3 lăptuci 40 g unt Mod de preparare: Intr-un litru de apă se fierb mazărea, prazul şi lăptucile, trei sferturi de…

Read more »

Chifteluţe fierbinţi

19 April 2011

O reteta de chiftelute fierbinti din: muschi de vita, maduva, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 100 g măduvă 50 g unt 5 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se toacă împreună carnea şi măduva, sc sărează, sc piperează şi sc…

Read more »

Cocktail Grand Royal

19 April 2011
Cocktail Grand RoyalO reteta simpla de Cocktail grand Royal din: dry gin, sirop de grenadine, zeama de lamaie si ou. Ingrediente: 4 cl dry gin 1,5 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 ou   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de sampanie sau…

Read more »

Vitel cu dovlecei si ceapa verde

19 April 2011
Vitel cu dovlecei si ceapa verde  O reteta delicioasa de vitel cu dovlecei, ceapa verde, rosii in bulion, marar, sare si smnatana. Ingrediente: 100 g carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei 1 cutie mică de roşii în bulion mărar sare smântână Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa pe care o pui să se călească în ulei.…

Read more »

Fricase

19 April 2011
FricaseO reteta cu specific bolivian de fricase din: spate de porc, paine, cartofi, porumb copt, boia galbena, usturoi, piper, chimen si sare. Ingrediente: 1 bucată de mărime mijlocie de spate de porc 2 linguri pâine mărunţită 500 g cartofi 500 g porumb copt 250 g boia galbenă usturoi pisat piper macinat chimen măcinat sare, după…

Read more »

Budinca delicioasa

19 April 2011

O reteta simpla de budinca delicioasa din: frunze de telina, praz, cartofi, unt, branza, galbenusuri si sare. Ingrediente: 8 frunze de ţelină cu tijă 2 fire praz 4 cartofi 100 g unt 250 g brânză 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: In apă rece cu puţină sare se pun la fiert ţelina, prazul şi cartofii…

Read more »

DIETA DE ŞAPTE ZILE. Cum poţi ajunge la greutatea dorită fără să te înfometezi

18 April 2011
DIETA DE ŞAPTE ZILE. Cum poţi ajunge la greutatea dorită fără să te înfometeziUn mare avantaj al dietei de şapte zile este că în timpul ei nu te vei simţi înfometat, iar regimul alimentar nu va suferi mari schimbări faţă de cel normal, pentru ca riscul apariţiei tulburărilor metabolice să fie cât mai redus, susţin cei care au creat-o. Dieta de şapte zile presupune îmbinarea unui regim alimentar…

Read more »

Sarza

18 April 2011
SarzaO reteta cu specific bolivian de sarza din: rosie, ceapa, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 roşie 1 ceapă 1 ardei iute puţină sare Mod de preparare: Ccapa tăiată în fâşii cât mai subţiri se amestecă bine cu roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul tăiat fin şi puţină sare. Sarza              …

Read more »

Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbir

18 April 2011
Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbirO reteta de post de salata de ananas cu sirop de ghimbir din: miere, apa, ghimbir proaspat, ananas si banane. Ingrediente: o cana de apa 50 grame miere 100 grame de ghimbir proaspat, curatat de coaja un ananas mediu patru banane   Mod de preparare: Intr-o oala pe foc, la temperatura mare, amestecati apa cu…

Read more »

Cocktail Gin Old Fashion

18 April 2011
Cocktail Gin Old FashionO reteta simpla de Cocktail GIn Old Fashion din: dry gin, angostura, zahar, sifon, lamaie, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 stropd e Angostura amaruie 1 lingurita de zahar sifon felii de lamaie si portocale 3 cirese   Mod de preparare: Dizolvam zaharul intr-un paharul de whisky, adaugam ginul, Angostura si bucatile…

Read more »

Miel provensal

18 April 2011
Miel provensalO reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare, piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei, rozmarin, cimbru si verdeata. Ingrediente: 1,2 kg pulpă de miel fără os sare piper 2 linguriţe ierburi de Provence 50 g…

Read more »

Prajitura cu mere si zaharina

18 April 2011
Prajitura cu mere si zaharina  O reteta delicioasa de prajitura cu mere, zaharina, smantana, ou si scortisoara. Ingrediente:   150 g mere 1 ou 20 g (1 lingură) smântână 1-2 tablete zaharină scorţişoară după gust Mod de preparare: Cureţi mere­le de coajă şi le razi. Le pui pe foc să se înăbuşe cu o lingură de apă şi puţină scorţişoară.…

Read more »

Musaca de dovlecei, cu gris

18 April 2011
Musaca de dovlecei, cu gris  O reteta gustoasa de musaca din: dovlecei, gris, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel, lapte, ulei si condimente. Ingrediente: 2 dovlecei 400 g carne tocată 2 cepe 100 g griş 4 ouă pătrunjel tocat 150 ml lapte ulei condimente Mod de preparare: Tai dovleceii felii subţiri pe lung, con­dimentezi feliile şi le treci prin griş.…

Read more »

File de porc în crustă verde

18 April 2011
File de porc în crustă verdeO reteta simpla si delicioasa de file de porc in crusta verde din: file de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin, cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere. Ingrediente: 750 g de file de porc sare piper 4 linguri de ulei 2 linguri de muştar coaja rasă de la o portocală…

Read more »

Reteta zilei: Miel in vin alb

18 April 2011
Reteta zilei: Miel in vin albO reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar de vin alb mujdei din 1 capatana usturoi o mana de praf de cimbru 1/2 lamaie sare…

Salată de henringi cu mere

18 April 2011
Salată de henringi cu mereO reteta simpla de salata de heringi cu mere din: heringi afumati, cartofi, ceapa, sfecla rosie, mere, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3   heringi afumaţi 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 sfeclă roşie mare 4 mere ulei pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Se fierb împreună cartofii şi sfecla.…

Read more »

Spuma de gris cu sirop de zmeura

18 April 2011
Spuma de gris cu sirop de zmeura  O reteta simpla si gustoasa de spuma de gris cu sirop de zmeura, zahar vanilat si apa. Ingrediente: 1/2 pahar s irop de vişine sau zmeură 3/4 pahar apă 2 linguri griş un vârf de cuţit zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci si­ropul cu apă şi dai la fiert. Când clocoteşte, torni grişul în…

Read more »

Steak cu verdeaţă şi ciuperci

18 April 2011
Steak cu verdeaţă şi ciuperciO reteta absolut delicioasa de steak cu verdeata si ciuperci din: patrunjel, ciuperci, morcovi, unt, sare, piper, carne, ulei de floarea soarelui si unt cu verdeata. Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel 250 g de ciuperci 1 legătură de morcovi 1 lingură de unt sare piper 4 bucăţi de carne (a 180 g) 1 lingură de…

Read more »

Cocktail Yellow Star

18 April 2011
Cocktail Yellow StarO reteta simpla de Cocktail Yewllow Star din: pernod, creme de bananse, gin, sirop de maracuja, suc de portocale, bucati de banane si cirese. Ingrediente: 2 cl pernod 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl gin 1 cl sirop de maracuja 8 cl suc de portocale bucati de banane cirese   Mod…

Read more »

Dovlecei umpluti cu branza

18 April 2011
Dovlecei umpluti cu branza  O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu branza telemea, smnatana, oua, cascaval, marar, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 6 dovlecei medii 150 g brânză telemea 250 g smântână 5 ouă 100 g caşcaval ras mărar ulei sare piper 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi, tai în două dovleceii pe lungime şi, cu…

Read more »

Kievskaia

18 April 2011
Kievskaia  O reteta gustoasa de kievskaia din: piept de pui, aripi, unt, marar, zeama de lamaie, faina si pesmet. Ingrediente: 1 piept de pui 3 aripi 100 g unt 1 legătură mărar zeama de la 1 lămâie 2 linguri de făină 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Pui aripile să fiarbă 10 minute şi…

Read more »

Caise umplute cu orez

18 April 2011
Caise umplute cu orez  O reteta simpla si gustoasa de caise umplute cu orez, zahar, coaja de lamaie si zmeura. Ingrediente: 4-5 caise coapte 1 lingură orez fiert 1 linguriţă zahăr pudră coajă de lămâi 6-8 boabe de zmeură Mod de preparare: Alegi caisele coapte, le desfaci în două şi le aşezi pe o farfurie. Umpli cu orezul…

Read more »

Salata de cartofi cu sos verde

18 April 2011
Salata de cartofi cu sos verde  O reteta simpla si delicioasa de cartofi, sos verde, oua, ceapa, spanac, ridichi, mustar si maioneza. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi fierţi 1 ceapă 2 ouă fierte tari 5-6 ridichi de lună 1/4 kg spanac 1 linguriţă muştar 1/2 pahar maioneză    Mod de preparare: Tai felii cartofii fierţi şi le  amesteci cu ceapa…

Read more »

Rosii cu sunca si ardei gras

18 April 2011
Rosii cu sunca si ardei gras  O reteta delicioasa de rosii cu sunca, ardei gras, paine, oua, usturoi, unt si sare. Ingrediente: 5 roşii 5 ardei graşi 100 g şuncă 2 felii de pâine 2 ouă 2 căţei de usturoi 50 g unt sare Mod de preparare: Goleşti roşiile, tăindu-le un capac. Miezul fiert, şi strecurat îl pui din nou…

Read more »

Tort cu mere si cacao

18 April 2011
Tort cu mere si cacao  O reteta delicioasa de tort cu mere, cacao, unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, zeama de lamaie, frisca lichida, ciocolata amaruie si esenta de rom. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahăr 3 ouă 1 plic zahăr vanilat 200 g făină 50 g cacao 50 ml lapte 5 mere mici 1 linguriţă…

Read more »

Rosii umplute cu sufleu de branza

18 April 2011
Rosii umplute cu sufleu de branza  O reteta delicioasa de rosii umplute cu sufleu de branza, oua, faina, lapte si branza. Ingrediente: 8 roşii 4 ouă 2-3 linguri unt 3 linguri făină 2 ceşti lapte 3-4 linguri brânză rasă   Mod de preparare: Tai căpăcele roşiilor şi le laşi să se scurgă. Faci un sos alb gros pe care îl…

Read more »

Pilaf de pui

18 April 2011
Pilaf de pui  O reteta delicioasa de pilaf de piept de pui, orez, sare, piper, ciuperci si verdeata. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceşcuţă de orez sare piper ciuperci după gust verdeaţă Mod de preparare: Intr-un  vas care merge la cup­tor pui toate ingredientele: carnea spălată şi tăiată mărunt, orezul ales şi spălat, ciupercile, sare etc…

Read more »

Retete de post: Prajitura Patratel unsuros sudic (video)

18 April 2011
Retete de post: Prajitura Patratel unsuros sudic (video)O reteta video despre cum se prepara patratel unsuros sudic din: lapte condensat, biscuiti digestvi, unt, alune, ciocolata alba si fulgi de cocos.       Ingrediente: lapte condensat biscuiti digestivi unt   Mod de preparare: Biscutii se faramiteaza, impreuna cu laptele, apoi se amesteca impreuna cu un topit, dupa care se intinde intr-o tava…

Read more »

Sarlota cu struguri

18 April 2011
Sarlota cu struguri  O reteta delicioasa de sarlota cu struguri, oua, lapte, zahra, frisca, nes, piscoturi, gelatina, esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 300 ml lapte 200 g zahăr tos 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 2 linguriţe nes 1 strugure alb 1 strugure negru 1 pachet pişcoturi 2 plicuri gelatină (pentru închegat) 2 esenţe de…

Read more »

Cocktail Delicious Sour

18 April 2011
Cocktail Delicious SourO reteta simpla de Cocktail Delicious Sour din: cherry brandy, gin si zeama de lamaie. Ingediente: 3 cl Cherry Brandy 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker. Bautura se serveste in pahare mici de whisky.

Read more »

Caise imbatate

18 April 2011
Caise imbatate  O reteta simpla si gustoasa de caise imbatate, lichior, zahar pudra, faina, oua si vin alb. Ingrediente: 20 caise lichior zahăr pudră 120 g făină 2 ouă vin alb Mod de preparare: Tai caisele în două, le presari cu zahăr şi le stropeşti cu lichior. Le laşi aşa timp de 1 oră la frigi­der,…

Read more »

Aripi grill

18 April 2011
Aripi grill  O reteta simpla si gustoasa de aripi de pui la grill cu oregano, nucoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 aripi oregano nucşoară sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine  carnea, o usuci cu prosoape de bucătă­rie şi le treci prin ames­tec de condimente. Noi am amestecat oregano, un pic…

Read more »

Biscuiti cu zmeura

18 April 2011
Biscuiti cu zmeura  O reteta delicioasa de biscuiti cu zmeura, unt, zahar, esente de vanilie, faina, gris, zahar pudra, frisca lichida si esenta de migdale. Ingrediente: 100 g unt 50 g zahăr esenţă de vanilie 150 g făină 50 g griş zahăr pudră pentru decor   Ingrediente umplutura : 150 g de zmeură 35 cl frişcă lichidă…

Read more »

Rulou de omleta

18 April 2011
Rulou de omletaO reteta delicioasa de rulou de omleta din: oua, rosie, sunca, ton, cascaval, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 1 roşie 60 g şuncă presată (sau muşchiuleţ) 50 g ton în ulei 2 linguri caşcaval 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 1 ardei 1 ceapă mică ulei sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Piept de pui cu cartofi

18 April 2011
Piept de pui cu cartofi  O reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu cartofi, mirodenii si salata. Ingrediente: 1 piept pui cartofi mirodenii după gust salată   Mod de preparare: Treci fieca­re bucată de carne prin curry şi o stropeşti apoi 4 ulei de măsline. Cureţi şi tai cartofii pe care îi ungi, de asemenea, cu ulei…

Read more »

Pepene umplut

18 April 2011
Pepene umplut  O reteta delicioasa de pepene umplut cu branza de vaci, smantana, lichior de fructe si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene galben 1 pachet brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri lichior de fructe fructe de sezon Mod de preparare: Tai pepenele, înlături seminţele şi apoi, cu o linguriţă, scoţi miezul pe care…

Read more »

Musaca de carne si ciuperci

18 April 2011
Musaca de carne si ciuperci  O reteta gustoasa de musaca din: carne tocata, ciuperci, smnatana, ceapa, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci cu pălării mari 400 g carne tocată 1 ceapă 4 ouă 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ciupercile, le tai picioruşele şi frigi pălăriile pe…

Read more »

Aperitiv de bere

18 April 2011
Aperitiv de bere  O reteta delicioasa de aperitiv de bere din: cartofi, oua, unt, faina, cascaval si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 ouă 40 g unt 2 linguri făină 50 g caşcaval sare Mod de preparare: Cureţi şi tai car­tofii, îi pui la fiert în apă rece cu sare şi după ce s-au fiert, îi pasezi.…

Read more »

Smantana la ceaun

18 April 2011
Smantana la ceaun  O reteta simpla si gustoasa de smantana la ceaun din: smantana, branza, malai si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g brânză grasă fărâmiţată 2-3 linguri mălai sare Mod de preparare: Intr-un ceaun pui la fiert smântână cu sarea. După ce clocoteşte, dai focul la mic şi o laşi să mai scadă, apoi îi…

Read more »

Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane

18 April 2011
Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane  O reteta gustoasa de muschi de porc cu conopida, crutoane, lapte, unt, faina si cascaval. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g conopidă 5-6 felii de pâine de o zi 400 ml lapte 120 g unt 120 g făină 200 g caşcaval Mod de preparare: Speli carnea, o ştergi de apă, o tai…

Read more »

Budinca de gris

18 April 2011
Budinca de gris  O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, ou, unt, zahar vanilat, zahar pudra si pesmet. Ingrediente: 3 pahare lapte 3 linguri griş l ou 1 lingură unt 2 linguri zahăr tos 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură zahăr pudră 2 linguri pesmet Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă.…

Read more »

Mancare de bame

18 April 2011
Mancare de bame  O reteta gustoasa de mancare de bame, otet, ulei de masline, rosii, zahar si sare. Ingrediente: 1/2 kg bame 125 ml oţet 125 ml ulei măsline 2 cepe medii fin tocate 500 g roşii tăiate cuburi 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Speli bamele, le cureţi de codiţe şi le laşi…

Read more »

Prajitura din piscoturi cu crema de cirese

18 April 2011
Prajitura din piscoturi cu crema de cirese  O reteta simpla si gustoasa de prajitura cu piscoturi, cirese, zahra pudra, albusuri si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g pişcoturi şampanie 250 g cireşe 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le mixezi. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi cireşele…

Read more »

Pastrav cu legume la cuptor

18 April 2011
Pastrav cu legume la cuptor  O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii, usturoi, sardele, masline negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si piper. Ingrediente:  1 păstrăv 750 g cartofi 4 ardei graşi roşii 400 g roşii 3 căţei de usturoi 1 con­servă sardele în ulei 2 linguri măsline negre ulei vin alb măghiran boia…

Read more »

Sos grecesc de lamaie

17 April 2011
Sos grecesc de lamaieO reteta simpla de sos grecesc de lamaie din: oua, apa, supa si suc de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri de apă 2 linguri de supă fierbinte suc de lămâie   Mod de preparare: Batem ouăle spumă. Le batem şi cu apă până când se transformă în spumă, adăugăm supa, le batem mai departe…

Read more »

Cum se prepara Pizza Palladium (video)

17 April 2011
Cum se prepara Pizza Palladium (video)O reteta video delicioasa de pizza Palladium din: blat de pizza, mozarella, gorgonzola, prosciutto crudo, rucola, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: blat de pizza mozzarella gorgonzola prosciutto crudo parmezan rucola rosii cherry ulei de masline Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella…

Read more »

Conopidă umplută cu amestec

17 April 2011
Conopidă umplută cu amestec  O reteta simpla si gustoasa de conopida umpluta: conopida, carne tocata, paine, ceapa, ou, lapte, faina, smantana, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă 400 g carne tocată 1-2 felii de pâine 2 cepe 1 ou 500 ml lapte 1 lingură făină 100 ml smântână 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Sos de ceapă verde

17 April 2011
Sos de ceapă verdeO reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet, mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 2 ouă fierte tare 1 gălbenuş 1 lingură de oţet 1 lingură de muştar suc de la o jumătate de lămâie puţin zahăr piper 1linguriţă de sare 5 linguri…

Piure de mere acrişoare cu frişcă

17 April 2011
Piure de mere acrişoare cu frişcăO reteta delicioasa de piure de mere acrisoare cu frisca din: mere acrisoare, zahar vanilat, frisca, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg de mere acrişoare 1 zahăr vanilat 1 frişcă zahăr suc de lămâie   Mod de preparare: Curăţăm merele, le tăiem felii şi le fierbem în vas, cu suc de lămâie. Le…

Read more »

Budinca de conopida cu ton

17 April 2011
Budinca de conopida cu ton  O reteta delicioasa de budinca de conopida cu ton, cartofi, oua, unt, faina, lapte si cascaval. Ingrediente: 1 conopidă mică 2 cartofi 1 cutie ton în apă 2 ouă 30 g unt 40 g făină 200 ml lapte 150 g caşcaval   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi tai car­tofii curăţaţi în…

Read more »

Friptură bogată de pui

17 April 2011
Friptură bogată de puiO reteta simple de friptura bogata de pui din: pui, ficat de pui, prosciutto crudo, slanina, rozmarin, fenicul, usturoi, untisor, ridichi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1 ficat de pui 60 g prosciutto crudo (o singură felie) 40 g slănină 2 rămurele de rozmarin 15…

Read more »

Cocktail Gin Tonic

17 April 2011
Cocktail Gin TonicO reteta simpla de Cocktail Gin Tonic din: gin, tonic si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin tonic o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata in paharul pentru bauturi lungi, se adauga ginul, se completeaza cu gin tonic. Felia de lamaie se pune pe marginea paharului.

Read more »

Sos de usturoi cu nuci

17 April 2011

O reteta delicioasa de sos de usturoi cu nuci din: usturoi, galbenus, nuci, untdelemn si suc de lamaie sau otet de vin. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 250 gr nuci 100 ml untdelemn (de măsline) suc de lămâie sau oţet de vin   Mod de preparare: Zdrobim bine cateii de usturoi si-i amestecam…

Read more »

Ciorbă rece de sfeclă roşie

17 April 2011
Ciorbă rece de sfeclă roşieO reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână   Mod de preparare: Sfecla se spală foarte bine…

Read more »

Clătite de cartofi cu carne

17 April 2011

O reteta de clatite de cartofi cu carne din: cartofi, oua, smantana, faina, carne de porc, ceapa, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2  kg cartofi 2 ouă 3 linguri smântână 3 linguri faină 1 kg carnc de porc 2 cepe 1/4 linguriţă praf de copt sare şi piper, după gust   Mod de…

Read more »

Vinete umplute cu ciuperci delicioase

17 April 2011
Vinete umplute cu ciuperci delicioaseO reteta delicioasa de vinete umplute cu ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper si patrunjel Ingrediente: 6 vinete 200 g ciuperci ulei 3 cepe 3-4 căţei de usturoi 80 g pesmet sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai vinetele în jumătate pe lungime, le opă­reşti în apă clocotită pentru 2-3 minute şi…

Read more »

Pulpă de iepure impanată cu slănină

17 April 2011

O reteta de pulpa de iepure impanata cu slanina din: pulpa de iepure, otet, slanina, usturoi, piper, foid e dafin si cuisoare. Ingrediente: 1 pulpă de iepure oţet slănină usturoi piper foi de dafin cuişoare   Mod de preparare: Pulpa de iepure o punem în oţet şi o lăsăm 6 ore la rece. După 6…

Read more »

Sos de hrean cu smantana si mustar

17 April 2011

O reteta simpla de sos de hrean cu smantana si mustar din: hrean, mustar, zahar, otet, piper si smantana. Ingrediente: 1 hrean 1 lingură de muştar 1 lingură de zahăr 2 linguri de otet piper smântână   Mod de preparare: Batem bine smântână să se îngroaşe putin. Smantana si toate ingredientele le amestecam bine intr-un…

Read more »

Pulpe de miel la cuptor

16 April 2011
Pulpe de miel la cuptorO reteta simpla si delicioasa de pulpe de miel la cuptor din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, pulpa de miel fara os, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de tomate, supa, rosii, boabe de fasole alba si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 200 g de mor­covi 200 g de ţelină  1,6…

Read more »

Retete de post: Salata calda italiana

16 April 2011
Retete de post: Salata calda italianaO reteta de post simpla si delicioasa de salata calda italina din: ceaap, ardei gras, paste fara ou, morcov, sparanghel, dovlecel, supa de legume, usturoi, rosii decojite, patrunjel, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata in patru un ardei gras rosu, taiat cubulete paste fara ou un morcov feliat cateva fire…

Read more »

Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin

16 April 2011
Friptură de miel cu usturoi şi rozmarinO reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din: usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală un picior de miel cu os de cca 2 kg 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi rozmarin proaspăt 15 g unt sare şi piper negru…

Read more »

Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar (video)

16 April 2011
Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar (video)O reteta video despre cum se prepara amestec spaniol si somon tartar din: ceafa de porc, piept de pui, carnati afumati, bacon, cartofi copti, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, file de somon, capere, somon afumat, castraveti murati, ceapa verde si lamaie.   Ingrediente preparat spaniol: ceafa de porc piept de pui carnati afumati bacon…

Read more »

Cocktail Banana Boat

16 April 2011
Cocktail Banana BoatO reteta simpla de Cocktail Banana Boat din: lichior de banane, gin si un strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl gin 1 strop sirop de grenadine   Mod de preparare: TUrnam ingredientele peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi completam cu suc…

Read more »

Spată de iepure cu cepşoare, in bere

16 April 2011
Spată de iepure cu cepşoare, in bereO reteta delicioasa de spata de iepure cu cepsoare, in bere din: spate de iepure, pancetta, cimbrisor,  boia dulce, cepsoara, bere blonda, varza de bruxelles, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 spate de iepure dezosate 50 g pancetta nefeliată 1 lingură de frunze de cimbrişor uscat câteva rămurele de cimbrişor proaspăt 1 lingură…

Read more »

Plăcintă cu ravaşe

16 April 2011

O reteta delicioasa de placinta cu ravase din: ou, otet, ulei, sare, faina, orez, oua batute, lapte si cascaval. Ingrediente: aluatul: 1,5 pahar apă rece 1 ou 1 lingură oţet 1 lingură ulei sare faină umplutura: 1/2 pahar orez fiert 3 ouă bătute 1 pahar lapte 250 g caşcaval Mod de preparare: Aluatul, o dată…

Read more »

Spată de miel umplută cu ratatouille

16 April 2011
Spată de miel umplută cu ratatouilleO reteta absolut delicioasa de spata de miel umpluta cu ratatouille din: uleid e masline, ceapa, ardei rosii, vanata, rosii cherry, usturoi, busuioc, piure de rosii, zahar, otet din vin alb, spata de miel si frunze de salata. Ingrediente: Pentru Ratatouille: 5 liguri ulei de măsline 1 ceapă mare, mărunţită 2 ardei roşii, curăţaţi de…

Read more »

Pui inăbuşit cu şofran

16 April 2011
Pui inăbuşit cu şofranO reteta delicioasa de pui inabusit cu sofran din: pui, ceapa rosie, fenicul, cartofi, sofran, foi de dafin, usturoi, portocala, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume, maioneza, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 2 cepe roşii 1 fenicul 400 g cartofi noi 5-8 g…

Read more »

Pască ultrarapidă

16 April 2011
Pască ultrarapidăO reteta simpla de pasca ultrapida din: branza de vaci, zahar pudra, unt, lamaie, stafide, praf de copt, oua si faina. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g zahar pudra 3 linguri cu unt 1 lamaie stafide 1 praf de copt 4 oua faina cat cuprinde   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu…

Read more »

Retete de post: Supa de spanac si linte

16 April 2011
Retete de post: Supa de spanac si linteO reteta de post gustoasa de supa de spanac si linte din: linte uscata, apa, ceapa, usturoi, pasta de tomate, frunze de spanac, patrunjel, piper, ardei iute si zeama de lamaie. Ingrediente: 150 grame linte uscata 800 ml apa o ceapa mare alba, tocata trei catei de usturoi, tocati 150 grame pasta tomate 200 grame…

Read more »

Cotlete de miel cu cartofi si parmezan

16 April 2011
Cotlete de miel cu cartofi si parmezanO reteta simpla si delicioasa de cotlete de miel cu cartofi si parmezan din: cotlete de miel, cartofi, radicchio, parmezan, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 cartofi tăiafi felii subţiri salată roşie (radicchio) 1 lingură de parmezan ardei iute mentă pătrunjel   Mod de preparare: Se pregătesc cotletele de miel la…

Read more »

Retete de post: Burger cu ciuperci la grill

16 April 2011
Retete de post: Burger cu ciuperci la grillO reteta de post de burger cu ciuperci la grill din: ciuperci, mustar dijon, otet balsamic, chifla, rosie, ceapa rosie si frunze de rucola. Ingrediente: doua ciuperci mari, rotunde (Portobello) doua lingurite mustar Dijon o lingurita otet balsamic o chifla doua felii groase de rosie doua felii ceapa rosie cateva frunze de rucola   Mod…

Read more »

Vinete cu sunca

16 April 2011
Vinete cu sunca  O reteta delicioasa de vinete cu sunca, cascaval, rosii, ceapa, ulei, piper si sare. Ingrediente: 6 vinete mici 4 felii de şuncă 150 g caşcaval 1 kg roşii 1 ceapă ulei sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în jumătate, le presari cu sare şi le laşi deoparte. Decojeşti roşiile, le tai…

Read more »

Cocktail Viva Espana

16 April 2011
Cocktail Viva EspanaO reteta simpla de Cocktail Viva Espana din: gin, sherry, pernod si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl sherry 2 stropi de Pernod coaja de lamaie   Mod de preparare: Se amesteca bine intr-un pahar de mixare ginul cu sherry. Se clateste un pahar de cocktail cu 2 stropi de Pernod, apoi…

Read more »

Desert Sushi

16 April 2011
Desert SushiO reteta absolut delicioasa de desert sushi din: orez, sirop de zahar, lchior de migdale, fulgi de cocos, kiwi, capsuni, struguri si mandarine. Ingrediente: 80-100 g orez pentru sushi 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură lichior de migdale fulgi de cocos pentru decor 1 felie de kiwi 1 căpşună 1 bob de strugure o…

Read more »

Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere

16 April 2011
Retete de post: Cartofi copti cu masline si capereO reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere mici o cana de masline negre o lingura frunze de cimbru putin rozmarin 6 linguri…

Read more »

Dieta cu orez. Cum poţi scăpa de 10% din greutate în două săptămâni

16 April 2011
Dieta cu orez. Cum poţi scăpa de 10% din greutate în două săptămâniOrezul este bogat în proteine, minerale, vitamine şi amidon. Specialiştii în nutriţie susţin că acest aliment este ideal pentru persoanele care vor să scape de excesul de kilograme fără să se înfometeze. Datorită conţinutului de carbohidraţi, alimentul oferă organismului energia de care are nevoie în perioada de restricţii alimentare. Nutriţioniştii menţionează că dieta are efecte…

Read more »

Sos Cafe De Paris

16 April 2011

O reteta simpla de sos cafe de paris din: ceapa, magheran, timon, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 linguriţe de ceapă tocată mărunt 2 linguriţe de magheran 2 linguriţe de timion 4 linguriţe de pătrunjel mărunt tăiat 6 linguri de unt puţină sare piper   Mod de preparare: Amestecăm toate ingredientele, în afară de…

Read more »

Compot de mere cu stafide

16 April 2011
Compot de mere cu stafideO retete simpla de compot de mere cu stafide din: mere acrisoare, lamaie, zahar si stafide. Ingrediente: 800 gr mere acrişoare 1 lămâie 2 linguri de zahăr stafide   Mod de preparare: Merele le tăiem bucăţele mărunte şi le punem în vas împreună cu zahărul, sucul de lămâie şi stafide­le. Acoperim vasul şi îl încălzim…

Read more »

Dulceaţa de pere

16 April 2011
Dulceaţa de pere  O reteta gustoasa de dulceata de pere, zahra, apa, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 1 kg pere 1 kg zahăr 500 ml apă 2 cuişoare 1/2 lămâie Mod de preparare: Pui la fiert la foc mic apa şi zahărul. Cureţi perele de coajă, le tai rondele subţiri şi le îndepărtezi cotorul şi seminţele. în siropul…

Read more »

Cocktail Rolls Royce

16 April 2011
Cocktail Rolls RoyceO reteta simple de Cocktail Rolls Royce din: vermut sec, vermut rosu, gin si 1 strop de benedectine. Ingrediente: 4 cl vermut sec 2 cl vermut rosu 2 cl gin 1 strop de Benedictine   Mod de preparare: Se amesteca bine cu multa gheata ingredientele in paharul de mixare si se serveste in cupe de…

Read more »

Crema de cafea neagra

16 April 2011

O retete simpla de crema de cafea neagra din: galbenusuri, zahar, frisca si cafea neagra. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zahăr 1 frişcă 1 pahar de cafea neagră tare   Mod de preparare: Fierbem apa în vas. Batem cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul. Adăugăm cafeaua călduţă şi frişca şi amestecăm. Când apa dă în…

Retete de post: Linguine cu dovlecel

16 April 2011
Retete de post: Linguine cu dovlecelO reteta simpla de post din: linguine, dovlecei, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, chilli si frunze verzi de busuioc. Ingrediente: 400 grame linguine 3 dovlecei dati pe razatoare 3 linguri ulei de masline un catel de usturoi taiat marunt zeama de la o lamaie putin chilli o mana de frunze verzi de busuioc,…

Read more »

Gramajoare de vinete

16 April 2011
Gramajoare de vinete  O reteta delicioasa de vinete, sunca, cepa rosie, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă 150 g şuncă 100 g orez 1 ceapă roşie 100 g smântână 4 felii de caşcaval 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul în 400 ml apă cu sare, pe foc mic…

Read more »

Prepeliţe delicioase

16 April 2011

O reteta simpla de prepelite delicioase din: prepelite, slnina, snitele de vitel, sunca, ceapa, unt, vin alb, supa de carne, faina, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 prepeliţe 50 gr slănină mai puţin grasă 2 şniţele subţiri de viţel 4 felii de şuncă 1 ceapă 80 gr unt 1 /2 vin alb de masă 1/4…

Read more »

Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta

16 April 2011
Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de mentaO reteta simpla si delicioasa de post de supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta din: ulei, ceapa alba, cartofi, supa de legume, mazare si menta. Ingrediente: doua lingurite ulei o ceapa alba tocata 800 grame cartofi, curatati si taiati cubulete un litru supa de legume 350 grame mazare congelata menta proaspata  …

Read more »

Salată simplă de fructe

16 April 2011

O reteta de salata simpla de fructe din: fructe de sezon, ananas, rom, maraschino, struguri negri si migdale. Ingrediente: orice fructe de sezon 1 conservă mai mică de ananas rom şi maraschino struguri negri câteva felioare de migdale   Mod de preparare: Fructele le spălăm bine şi, dacă este necesar, le curăţăm şi le scoatem…

Read more »

Ciorbă rece de măcriş cu jambon afumat

16 April 2011

O reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală bine…

Read more »

Budinca de ananas

16 April 2011
Budinca de ananasO reteta simpla si delicioasa de budinca de ananas din: ananas, banane, orez, zahar si lapte. Ingrediente: ananas 3-4 banane 1 /8 kg orez zahăr 3/4 l lapte   Mod de preparare: Pentru această budincă se foloseşte ananas proaspăt sau din conserve. Fierbem laptele, orezul şi zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă, Tăiem bananele, le…

Read more »

Sos olandez cu smantana

16 April 2011

O reteta de sos olandez cu smantana din: galbenusuri, smantana, unt, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 ml smântână 169 gr unt suc de lămâie sare   Mod de preparare: Batem vartos smantana si galbenusurile intr-o cratita pe care am asezat-o pe aburi. Pe focul cat mai mic in care am topit…

Read more »

Cocktail Bronx

15 April 2011
Cocktail BronxO reteta de Cocktail Bronx din: gin, vermut alb, vermut rosu, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale o felie de portocale   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele intr-un shaker umplut cu gheata, turnam in paharul…

Read more »

Pui delicios cu mazare

15 April 2011
Pui delicios cu mazareO reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu mazare din: piept de pui, mazare, ceapa, morcov, telina, patrunjel, verdeata si bulion sau pasta de rosii. Ingrediente: piept de pui- 500 g mazare o ceapa un morcov o telina mica o radacina de patrunjel verdeata (marar) bulion sau pasta de rosii Mod de preparare: Se…

Read more »

Reţete de Paşti

15 April 2011
Reţete de PaştiPentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Pasţi: Miel la cuptor cu sos de iaurt Miel cu fenicul Mancare cu carne de miel Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole Carne de…

Read more »

Cum se prepara Paste cu creveti si usturoi (video)

15 April 2011
Cum se prepara Paste cu creveti si usturoi (video)O reteta video simpla despre cum se prepara paste cu creveti si usturoi din: spaghetti, usturoi, rosii in bulion, vin rosu, ardei iute, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: spaghetti usturoi rosii in bulion creveti vin rosu ardei iute ulei de masline oregano sare piper   Mod de preparare: Intr-o oala in care…

Read more »

Pere in vin negru (Flambate)

15 April 2011
Pere in vin negru (Flambate)O retete de pere in vin negru (flambate) din: pere, vin negru, mirodenii pentru vinul negru, william si ciocolata topita. Ingrediente: 4 pere coapte 1 lingură de vin negru 1 pacheţel de mirodenii pentru vinul negru 1/8 băutură Willam ciocolată topită   Mod de preparare: Curăţăm perele dar nu le tăiem cozi­le. Vinul negru cu…

Read more »

Cotlete marinate de miel la grătar, cu ciupercute

15 April 2011
Cotlete marinate de miel la grătar, cu ciupercuteO reteta absolut delicioasa de cotlete marinate de miel la gratar, cu ciupercute din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, vin rosu, usturoi, cimbru, sare, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, cimbru, piper, peperoncino, spanac, unt, nucsoara, cartofi si usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de…

Read more »

Cubuleţe de curcan în lapte

15 April 2011
Cubuleţe de curcan în lapteO reteta absolut delicioasa de cubulete de curcan in lapte din: pulpa de curcan, unt, brandy, lamai, lapte, faina, menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru Ingrediente: 700 g pulpă de curcan 30 g unt 3 linguri de brandy 2 lămâi 4 pahare de lapte gras 1 lingură de făină 2 fire de…

Read more »

Cupă de ingheţată Chevalier

15 April 2011
Cupă de ingheţată ChevalierO reteta de cupa de inghetata chevalier din: zahar, unt, gem de zmeura, suc de smeura, smeura, suc de lamaie, vanilie, cimet, frisca si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 linguri de zahăr 2 linguri de unt 1 ceaşcă de gem de zmeură 1 pahar de suc de zmeură 400 gr zmeură proaspătă suc de lămâie vanilie…

Read more »

Pui prăjit

15 April 2011
Pui prăjitO reteta simpla si delicioasa de pui prajit din: pui, lapte, faina lab, oregano, cimbrisor, boia dulce, oua, lamaie, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 1/2 l lapte 250 g făină albă 1 linguriţă de oregano uscat 10 rămurele de cimbrişor proaspăt 1 linguriţă de boia…

Read more »

Korma de oaie

15 April 2011
Korma de oaieO reteta gustoasa de Korma de oaie din: carne de oaie, ceapa, ghimbir, usturoi, scortisoara, piper negru, zahar, sare, unt, cartofi si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisate piper negru proaspăt măcinat 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă zahăr…

Read more »

Cocktail Gin Salty Dog

15 April 2011
Cocktail Gin Salty DogO reteta de Cocktail Gin Salty Dog din: gin, zeama de grapefruit si putina sare. Ingrediente: 3 cl gin 6 cl zeama de grapefruit putina sare   Mod de preparare: Se pun 3-4 cuburi de gehata intr-un pahar de cocktail, iar apoi se toarna deasupra ginul. Se completeaza cu zeama de grapefruit si putin sare.

Read more »

Retete de post: Salata cu rucola si nuci

15 April 2011
Retete de post: Salata cu rucola si nuciO reteta de post simpla si delicioasa de salata cu rucola si nuci din: ceapa, nuci, otet light, rucola, usturoi, patrunjel tocat, zema de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: o jumatate de ceapa, taiata rondele jumatate de cana de nuci taiate bucati o cana apa fierbinte doua linguri otet light o legatura…

Read more »

Varză cu specialitaţi de carne

15 April 2011
Varză cu specialitaţi de carneO reteta delicioasa de varza cu specialitati de carne din: varza acra, cotlet de porc, costita afumata, crenvursti, piper, vin alb, untura si sare. Ingrediente: 2   kg varză acră 1 kg cotlet de porc 500 g costiţă afumată 500 g crenvurşti 200 g slănină 15 boabe piper negru 1 l vin alb 100 g untură…

Read more »

Sniţel delicios

15 April 2011
Sniţel deliciosO reteta simpla de snitel delicioas din: carne, faina, oua, pesemet si sare. Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură faină 2 ouă 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se taie carnea felii, în curmezişul fibrelor, cu grosimea de un centimetru, şi se bate cu ciocanul dc lemn, până se subţiază cam la jumătate dc…

Read more »

Pui cu scorţişoară şi piure de mere

15 April 2011
Pui cu scorţişoară şi piure de mereO reteta delicioasa de pui cu scortisoara si piure de mere din: pui, ceapa, scortisoara, praf de ghimbir, miere, rom, supa de legume, lamaie, mere golden, unt, ulei de arahide, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 ceapă mare, albă 1 lingură de praf de scorţişoară 1 lingură de praf de ghimbir 1 lingură de…

Read more »

Sos de măceşe

15 April 2011

O reteta simpla de sos de macese din: unt, faina, marmelada de macese, vin alb, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 40 gr unt 30 gr făină 2 linguri marmeladă de măceşe 250 ml apă 100 ml vin alb suc de lămâie sare   Mod de preparare: Frigem făina în unt. Adăugăm apa şi…

Read more »

Retete de post: Supa condimentata de ceapa

15 April 2011
Retete de post: Supa condimentata de ceapaO reteta de post delicioasa de supa condimentata de ceapa din: ceapa, supa de legume, cuisoare, ghimbir, scortisoara, seminte de fenicul, ciuperci, sos de soia si usturoi. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata marunt inca doua cepe medii sase cani de supa clara de legume o bucata de 2-3 cm de ghimbir proaspat, taiat feliute…

Read more »

Iepure cu măsline negre, rozmarin şi pătrunjel

15 April 2011
Iepure cu măsline negre, rozmarin şi pătrunjelO reteta delicioasa de iepure cu masline negre, rozmarin si patrunjel din: iepure, masline negre, rozmarin, patrunjel, usturoi, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 iepure de 1,5 kg, tăiat bucăţi 20 măsline negre fără sâmburi 1 rămurică de rozmarin 2 linguri de pătrunjel…

Read more »

Cocktail Rickey

15 April 2011
Cocktail RickeyO reteta simpla de Cocktail Rickey din: dry gin, zeama de lamaie, sirop de zahar, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita sirop de zahar sifon o felie de lamaie   Mod de preparare: Se toarna in paharul de cocktail cu gheata ginul, sucul…

Read more »

Tocana de miel

15 April 2011
Tocana de mielO reteta delicioasa de tocana de miel din: pulpa de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare, lamaie si fileuri de ansoa. Ingrediente: 1    kg pulpă de miel 3 fire praz 5 morcovi 1 ţelină 6 cartofi 1 lingură faină 6 cuişoare 1 lămâie 6 fileuri anşoa   Mod de preparare: Legumele, bine spălate şi…

Read more »

Ştrudel cu vişine

15 April 2011
Ştrudel cu vişineO reteta simpla si gustoasa de strudel cu visine din: faina, unt, ulei, sare, visine, zahar, pesmet, vanilina, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: aluatul: 250 g făină 100 g unt ulei sare umplutura: 1 kg vişine 100 g zahăr 100 g pesmet vanilină scorţişoară zahăr pudră   Mod de preparare: Se frământă un aluat din…

Read more »

Supă vieneză

15 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de supa vieneza din: oase cu maduva, carne, untura, ceapa, boia dulce, cartofi, usturoi, faina alba, sare si piper. Ingrediente: 4 oase cu măduvă 500 g carne 100 g untură 6 cepe 1 lingură boia dulce 500 g cartofi 3 căţei usturoi 1 lingură faină albă sare şi piper, după…

Read more »

Piept de pui cu smochine si arpagic

15 April 2011
Piept de pui cu smochine si arpagicO reteta de piept de pui cu smochine si arpagic din: piept de pui, smochine, telina, unt, faina, vin alb sec, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 250 g piept de pui, bucată întreagă 8 smochine 2 tulpini de ţelină 40 g unt 80 g făină 1 legătură de arpagic 1 pahar de vin…

Read more »

Plăcintă delicioasă cu carne

15 April 2011

O reteta de placinta delicioasa cu carne din: faina, oua, apa rece, sare, ardei grasi, ceapa, ulei, carne tocata, sare, piper, unt si lapte. Ingrediente: coca: 375 g faină 4 ouă 3 linguri apă rece puţină sare umplutura: 2 ardei graşi 3 cepe mari 4 linguri ulei 500 g carne tocată sare şi piper pentru…

Read more »

Pulpă de curcan cu cartofi şi gulii

15 April 2011
Pulpă de curcan cu cartofi şi guliiO reteta delicioasa de pulpa de curcan cu budincute de cartofi si gulii din: pulpa de curcan, pancetta, rozmarin, cimbrisor, ienupar, foaie de dafin, vin alb sec, coniac, gulii, cartofi, ou, parmezan, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pulpă de curcan 6 felii de pancetta 2 rămurele de rozmarin 4…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Februarie 18, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: