RSS

Retete de Pasti #10

15 Mar

Retete de Paste:

Papanaşi cu dovlecei

13 November 2010

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza fărâmiţată, ouă,…

Read more »

Caise in aluat

13 November 2010
Caise in aluat  Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau un­tură   Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coap­te. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.…

Read more »

Biscuiti din seminte si legume

13 November 2010

Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in apa multa…

Read more »

Salata cu avocado

13 November 2010
Salata cu avocadoIngrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare  piper otet de mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu putina sare daca putem daca…

Read more »

Salată de roşii cu mazăre nouă

13 November 2010
Salată de roşii cu mazăre nouăIngrediente: 400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar (4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul. Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi.   Pofta buna!

Read more »

Salată din carne de pasare cu legume

13 November 2010
Salată din carne de pasare cu legume  Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2 rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi legumele, le fierbi în apă cu sare, apoi t le scurgi şi le treci împreuna cu cu carnea tocata prin maşina de tocat. Adaugi albuşul,…

Read more »

Orez de legume cu legume

13 November 2010
Orez de legume cu legume  Ingrediente: 1 conopida ulei de masline  (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore  2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura sare dupa gust orez   Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se…

Read more »

Pesmeţi cu lămîie

13 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 lin­guri nuci pisate   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o spumă, se adaugă zeama de la o lămîie,…

Read more »

Clătite cu cremă de banane

13 November 2010
Clătite cu cremă de banane  Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 lin­guriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca o smântână subţire. Prăjeşti…

Read more »

Mere cu frisca

13 November 2010
Mere cu frisca  Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă   Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă. Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se for­mează un sirop bine legat. Apoi le luăm de…

Read more »

Sos de rosii in stil italian

13 November 2010
Sos de rosii in stil italian  Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos peste…

Read more »

Aluat frantuzesc

13 November 2010

  Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de ca­litate superioară, bine uscată. O cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîn­citură în care turnăm, încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent făina…

Read more »

Conopidă cu sos de roşii

13 November 2010
Conopidă cu sos de roşii  Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri de unt sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă unsă cu unt. Torni…

Read more »

Pesmeţi cu smîntîna

13 November 2010

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bi­carbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu mîna…

Read more »

Legume marinate cu maioneza de mustar

13 November 2010
Legume marinate cu maioneza de mustar  Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina   Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru boabe,1…

Read more »

Painici graham din seminte de floarea soarelui

13 November 2010
Painici graham din seminte de floarea soareluiIngrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie  2-3 linguri sare   Mod de preparare:  Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le blenduim…

Read more »

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

13 November 2010
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara  Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1 lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul   Mod de preparare: Radacinoasele se toaca marunt…

Read more »

Vinete umplute cu ceapă

13 November 2010
Vinete umplute cu ceapă  Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei  Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat şi pui sare şi…

Read more »

Paine deliciu I

13 November 2010
Paine deliciu I  Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5 curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara   Mod de preparare: Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun in robot prima…

Read more »

Chifteluţe de pui în sos de ardei

13 November 2010
Chifteluţe de pui în sos de ardei  Ingrediente chifteluţe:  500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1 ou sare 2 lin­guri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2 linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare   Mod preparare chifteluţe: Treci…

Read more »

Sos de castraveti

13 November 2010
Sos de castraveti  Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja, se da pe razatoare si se amesteca cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute dupa care se scurge de zeama…

Read more »

Jeleu din smîntînă

13 November 2010

  Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută   Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să…

Read more »

Pesmeciori din albuş

13 November 2010

Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă compoziţia…

Read more »

Maioneza de avocado

13 November 2010
Maioneza de avocado  Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Avocado se scobeste de miez, se paseaza la robot pana rezulta o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie, sarea si mustarul si se mixeaza. La urma…

Read more »

Pituci de conopidă

13 November 2010
Pituci de conopidă  Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250 g smântână 150 g caşcaval sare   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o…

Read more »

Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon

13 November 2010
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar   Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii, verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti cu frunze de salata, felii din rosia ramasa…

Read more »

Pesto de rucola

13 November 2010
Pesto de rucola  Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata  100 g seminte de pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de masline   Mod de preparare: Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un servet de hartie,…

Read more »

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

13 November 2010
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană  Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)   Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi morcovii,…

Read more »

Supă de perişoare de branză

13 November 2010
Supă de perişoare de branză  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi albuşul bătut…

Read more »

Aluat de placinta

13 November 2010

  Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 lin­guriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea. Pre­parăm…

Read more »

Macaroane cu nuci si zahar

13 November 2010
Macaroane cu nuci si zahar  Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt    Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La sfîrşit nuci şi za­hăr. Cu…

Read more »

Paine raw

13 November 2010

  Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde   Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un aluat…

Read more »

Painici graham din migdale

13 November 2010
Painici graham din migdaleIngrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare   Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni:  le…

Tort de albus

13 November 2010

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă   Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, pu­nem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă…

Read more »

Dressing pentru salate

13 November 2010
Dressing pentru salate  Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate  celelalte ingrediente. Tahini este de fapt…

Read more »

Chec englezesc

13 November 2010

Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă…

Read more »

Cornet cu frişcă sau cremă

13 November 2010

Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns.   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi…

Read more »

Salata de peste cu granule de soia

12 November 2010

  Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc slab.…

Read more »

Crema de branza cu spanac

12 November 2010
Crema de branza cu spanac  Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3 catei usturoi  ierburi aromate   Mod de preparare: Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta omogena,…

Read more »

Aluat fara drojdie

12 November 2010

  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile. Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu…

Read more »

Sufleu de mere

12 November 2010

Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la cuptor…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)

12 November 2010
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)  Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1 straw   Cum se prepara Cocktail Rum Fix

Read more »

Carne de curcan cu conopida sau brocoli

12 November 2010
Carne de curcan cu conopida sau brocoli  Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica   Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele…

Read more »

Trufe de cafea

12 November 2010

Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecu­rată. Separat se freacă untul pînă…

Read more »

Pateu de masline

12 November 2010
Pateu de masline  Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata   Mod de preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai doriti.   Pofta…

Read more »

Caise si mere in albus

12 November 2010
Caise si mere in albus  Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri   Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o lingu­riţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele tăiate…

Read more »

Ciorbă de dovlecel cu lapte acru

12 November 2010
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte acru sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când clocoteşte…

Read more »

Gogosi (Chafele)

12 November 2010

  Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pen­tru prăjit   Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lă­săm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o lin­guriţă luăm bucăţele de…

Read more »

Crema de branza cu ardei

12 November 2010
Crema de branza cu ardei  Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2  zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema omogena.…

Read more »

Chisel de fructe

12 November 2010

  Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pi­săm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din zeama…

Read more »

Pesmeţi englezeşti

12 November 2010

Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit de…

Read more »

Aluat cu drojdie

12 November 2010

  Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar.…

Read more »

Crema de branza din caju

12 November 2010

  Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare  1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere   Mod de preparare: Caju  se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza noapte…

Read more »

Supă de conopidă cu roşii

12 November 2010
Supă de conopidă cu roşii  Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2 ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă   Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi pen­tru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe celelalte…

Read more »

Pesmeţi albi cu migdale

12 November 2010

Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate   Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia şi gălbenuşurile răscoapte date…

Read more »

Vinete umplute cu pesmet si roşii

12 November 2010
Vinete umplute cu pesmet si roşii  Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1 ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat şi…

Read more »

Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor

12 November 2010
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare după gust   Mod de preparare: Rupi codiţele păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O scurgi apoi de zeamă şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt topit. Baţi ouăle cu smântână…

Read more »

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine

12 November 2010
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta de…

Read more »

Legume prajite in stil costarican

12 November 2010

  Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de preparare:  Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si apa. Se…

Read more »

Salata Nicosia

12 November 2010

  Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4 frunze busuioc   Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in sferturi. Legumele…

Read more »

Caise cu frisca

12 November 2010
Caise cu friscaIngrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă   Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot. Cînd…

Read more »

Spaghete cu fasole verde si sunca

12 November 2010

  Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba   Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si se taie tecile jumatati.Fasolea uscata…

Read more »

Cremă de lapte cu ciocolată

12 November 2010

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clo­cot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă ouăle…

Read more »

Pesmeciori pentru ceai

12 November 2010

Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou. Se…

Read more »

Placinta cu ciuperci

12 November 2010
Placinta cu ciuperci  Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate)   Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de masline 4…

Read more »

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

12 November 2010
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă  Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afu­mată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrun­jel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală cu…

Jeleu de ciocolată

12 November 2010

Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei   Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă gelatina dizol­vatăşi strecurată.…

Read more »

Aluat pentru prajit

12 November 2010

  Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust   Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu aluatul.…

Read more »

Cozonaci

12 November 2010

  Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie   Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria caldă.…

Read more »

Pulpe de pui cu ardei grasi

12 November 2010
Pulpe de pui cu ardei grasi  Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3 rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1 lingura ulei masline 2 linguri busuioc taiat marunt   Mod de preparare: Se condimentaza (sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se inteapa de…

Read more »

Glazura de ciocolata

12 November 2010

  Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit   Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bu­căţi. Le punem într-o crăticioară, adău­găm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul maşinii…

Read more »

Pesto de masline

12 November 2010
Pesto de masline  Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi   Mod de  preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele , preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe care…

Read more »

Piure de legume cu carne de viţel

12 November 2010
Piure de legume cu carne de viţel  Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1 lingură orez 1 linguriţă unt sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate, cureţi…

Read more »

Cartofi

12 November 2010

Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă pînă se…

Read more »

Foi de viţă conservate pentru iarnă

12 November 2010

  Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opă­resc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se ră­cească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un rînd…

Read more »

Salată cu peşte şi porumb

12 November 2010
Salată cu peşte şi porumb  Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari   Mod de preparare: Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi peştele de zeama din conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile felii, apoi le…

Read more »

Jeleu de cafea

12 November 2010

  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu za­hărul şi…

Read more »

Trigoane

12 November 2010

  Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g za­hăr 2 linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă.   Mod de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în casă.…

Read more »

Ghiveci cu carne de pasăre

12 November 2010

  Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul,…

Read more »

Salata de sfecla rosie

12 November 2010
Salata de sfecla rosie  Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde tocat   Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si marul, ceapa se taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de lamaie, sare si patrunjel. In final se maesteca salata cu acest sos .   Pofta buna!

Read more »

Salată de morcov cu gogoşari si măsline

12 November 2010
Salată de morcov cu gogoşari si măsline  Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2 rădăcini de păstârnac 1 cas­travecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri oţet 1 lingură muştar sare piper mărar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi tai ron­dele. Le…

Read more »

Vinete umplute cu ou şi caşcaval

12 November 2010
Vinete umplute cu ou şi caşcaval  Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le opăreşti în apă cu sare timp de 10 mi­nute. Le scoţi apoi pe un…

Read more »

Salată de pui cu varză si cartofi

12 November 2010
Salată de pui cu varză si cartofi  Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar cartofii îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o tai fideluţă şi amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui fiert…

Read more »

Pesto de patrunjel

12 November 2010
Pesto de patrunjel  Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi  1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos (asta se intampla repede:…

Read more »

Parmezan din seminte de pin

12 November 2010

  Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie 1/2 lingurita sare ulei   Mod de preparare: Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati cateva foi de copt dupa marimea…

Read more »

Salată de vară cu boia

12 November 2010
Salată de vară cu boia  Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de mere 1 salată   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată peştişori, roşiile, castraveţii…

Read more »

Dovlecei barca

12 November 2010
Dovlecei barca  Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline oregano patrunjel   Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru, depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se pun la…

Read more »

Plezir

12 November 2010

  Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine gla­zură de ciocolată   Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci us­cate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită…

Read more »

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci

12 November 2010
Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci  Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul, adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu praful de…

Read more »

Struguri marinaţi

12 November 2010

  Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă   Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele stri­vite, lovite, pătate sau stricate. Se aşază în…

Read more »

Ciorba de legume cu zer de oaie

11 November 2010
Ciorba de legume cu zer de oaie  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfe­clă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2 căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

11 November 2010
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb  Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml vin alb   Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai crema…

Read more »

Salată de sardele, măsline si ouă

11 November 2010

  Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi cureţi cas­travetele şi îl tai rondele fine. Speli roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un castronel. Pregăteşti…

Read more »

Ardei căpaciţi

11 November 2010
Ardei căpaciţi  Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2 linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi le…

Read more »

Salată de pătrunjel

11 November 2010

  Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1 lămâie ulei   Mod de preparare: Speli bine pătrun­jelul, alegi frunzele şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea spălată şi tăiată. Adaugi roşia tă­iată cubuleţe şi zeama de la lă­mâie, pui şi puţin ulei şi…

Read more »

Dovlecei gratinaţi

11 November 2010
Dovlecei gratinaţi  Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată 200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent sau…

Read more »

Esenţă de zarzavat pentru supă

11 November 2010

Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare   Mod de preparare: Tot zarzavatul se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea, apoi se pune în…

Read more »

Chec cu făină de cartofi şi migdale amare

11 November 2010

Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine. După aceasta…

Read more »

Prăjitură turcească

11 November 2010

Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie.   Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul, se…

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate

11 November 2010

  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald sau,…

Read more »

Pesmeciori cuiburi

11 November 2010

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat ulei   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit şi…

Read more »

Gustare fitness

11 November 2010
Gustare fitness  Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C.   Pofta buna!

Read more »

Vinete pentru musaca

11 November 2010

  Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se să­rează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au răcit,…

Read more »

Fursecuri cu ciocolată

11 November 2010

Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă albuşul, fre­cînd…

Read more »

Friptura de vaca cu crema de castraveti

11 November 2010
Friptura de vaca cu crema de castraveti  Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita   Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie fin…

Read more »

Fursecuri cu drojdie de bere

11 November 2010

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină   Mod de preparare: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu făină…

Read more »

Carne de pui cu salata

11 November 2010

  Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita si…

Read more »

Cornuleţe ruseşti

11 November 2010

Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă moale; se…

Read more »

Şodou

11 November 2010

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se ser­veşte fierbinte în ceşti.   Pofta buna!

Read more »

Ardei conservaţi în bulion

11 November 2010
Ardei conservaţi în bulion   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă. După…

Read more »

Gustare Fitness

11 November 2010
Gustare Fitness  Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt dietetic miere   Mod de preparare: Se amesteca  mierea si iaurtul dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct.   Pofta buna!

Read more »

Pepene galben umplut

11 November 2010

Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 pier­sici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie   Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de coajă,…

Read more »

Spumă de mere

11 November 2010

Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere stre­curată se adaugă…

Read more »

Ardei umpluţi cu piure de legume

11 November 2010
Ardei umpluţi cu piure de legume  Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii, mazărea,…

Read more »

Gogoşari în oţet

11 November 2010
Gogoşari în oţetIngrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon   Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şer­vet curat, se taie codiţa şi cu…

Read more »

Căpşuni cu frişcă

11 November 2010

Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd se…

Read more »

Pastrav cu ardei gras si praz

11 November 2010
Pastrav cu ardei gras si praz  Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt   Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul si…

Read more »

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

11 November 2010
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafinIngrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie de dafin ulei 100 g smântână făină   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă boia…

Read more »

Prăjitură cu crema de cafea

11 November 2010

  Ingrediente blat:  7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari, apoi…

Read more »

Strudel cu brabza

11 November 2010

  Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj   Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă  dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva ore,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)

11 November 2010
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board   Cum se…

Read more »

Salată cu castraveti cu borş

11 November 2010
Salată cu castraveti cu borş  Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final torni…

Read more »

Strudel cu nuci

11 November 2010
Strudel cu nuci  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm puţină…

Read more »

Mancare de rosii cu morcovi si mazăre

11 November 2010
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre  Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi mor­covii tăiaţi…

Read more »

Sufleu cu smîntînă

11 November 2010

Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie   Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă să…

Read more »

Omleta cu dovlecei si cabanos

11 November 2010
Omleta cu dovlecei si cabanos  Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine pre­sate, ca să…

Read more »

Zarzavat uscat pentru iarnă

11 November 2010
Zarzavat uscat pentru iarnăIngrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zar­zavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se usucă,…

Read more »

Gogoşari cu orez

11 November 2010

Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic   Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar, sare…

Read more »

Melanj de fructe proaspete

11 November 2010

Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat   Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate căsuţa…

Read more »

Felii de portocale cu nuci

11 November 2010
Felii de portocale cu nuci  Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate   Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci.   Pofta buna!

Read more »

Crap cu roşii şi lamaie la tava

11 November 2010
Crap cu roşii şi lamaie la tava  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul roşiilor,…

Read more »

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

11 November 2010
Musaca de castraveti şi piure de cartofi  Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când…

Cremă de alune sau nuci pralinate

11 November 2010

  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate   Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clo­cotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă pînă…

Read more »

Salata de cruditati cu sos vigneta

11 November 2010
Salata de cruditati cu sos vigneta  Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt   Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care se…

Read more »

Dovlecei cu smantană si mărar

11 November 2010
Dovlecei cu smantană si mărar  Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legă­tură de mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de apă…

Read more »

Şarlotă de fructe

11 November 2010

  Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc şi…

Read more »

Ochiuri in smantană

11 November 2010
Ochiuri in smantană  Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare   Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi cu…

Read more »

Friptura de piept de pui cu ciuperci

11 November 2010
Friptura de piept de pui cu ciuperci  Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se aseaza…

Read more »

Crochete de vinete cu brânză

11 November 2010
Crochete de vinete cu brânză  Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1 lingurita cimbru ulei     Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe lungime, le presari cu sare si le lasi…

Read more »

Salată de legume şi fructe

11 November 2010
Salată de legume şi fructe  Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să se…

Read more »

Gogoşari şi ardei gen bulion

11 November 2010

Ingrediente:  1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic   Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se înde­părtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin ma­şina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază în…

Read more »

Salata de fructe cu lapte batut

11 November 2010

  Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut   Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri, le…

Read more »

Clătite gratinate, cu vinete

11 November 2010
Clătite gratinate, cu vinete  Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un ştergar…

Read more »

Plăcinta cu vişine

11 November 2010
Plăcinta cu vişine  Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine   Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o oră. In…

Read more »

Glazura alba

11 November 2010

  Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă   Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cra­tiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi cu…

Read more »

Ciorbă de carnaţi afumati

11 November 2010

  Ingrediente: 500 g camaţi afu­maţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins…

Read more »

Reteta zilei: Spanac cu orez

10 November 2010
Reteta zilei: Spanac cu orezO reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da la…

Read more »

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

10 November 2010
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă  Ingrediente:   1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii. Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le amesteci cu…

Read more »

Prăjitură în sos de scorţişoară

10 November 2010

  Ingrediente blat negru:  250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g  cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml…

Read more »

Prăjitură cu cacao şi nuci

10 November 2010

  Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 lin­guri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos   Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se amestecă…

Read more »

Tort special de cacao

10 November 2010

  Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă…

Read more »

Tocănită de viţel cu ţelină

10 November 2010
Tocănită de viţel cu ţelină  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână 2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de apă…

Read more »

Prăjitură cu cacao şi struguri

10 November 2010

  Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri   Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de cio­colată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o tavă cu…

Read more »

Plăcintă rapidă cu branză

10 November 2010

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420 g)   Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi de…

Read more »

Prăjitură festivă

10 November 2010

  Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj   Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile măcinate…

Read more »

Tochitură muntenească

10 November 2010
Tochitură muntenească  Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros   Mod de preparare: Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli bine…

Read more »

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

10 November 2010
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu  Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat   Mod de preparare: Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa pepenele, zahar, zeama…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)

10 November 2010
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne glass   Cum se prepara Cocktail Sevilla

Read more »

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

10 November 2010
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea  Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat   Mod…

Read more »

Tocăniţă cu branză telemea

10 November 2010
Tocăniţă cu branză telemea  Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură mar­garină 3 cepe 2 morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană brânză telemea rasă   Mod de preparare: Căleşti carnea în margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce s-au înmuiat toate, pui…

Read more »

Prăjitură cu ness

10 November 2010

  Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness   Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă, apoi se…

Read more »

Tăietei cu şuncă afumată

10 November 2010
Tăietei cu şuncă afumată  Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5 linguri smântână   Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1 cm…

Read more »

Sarmale la ceaun

10 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu…

Read more »

Ruladă de carne de porc cu hrean

10 November 2010

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2 pachet unt 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet   Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare, piper, un pic de…

Read more »

Ciorbă cu pipote si tarhon

10 November 2010

  Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar   Mod de preparare: Cureţi morco­vul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tă­iate mărunt şi laşi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 15, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: