RSS

Retete de Pasti #12

16 Mar

Retete de Paste:

Cotlete de porc pane

7 November 2010

  Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipe­rează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în untură…

Read more »

Tort fraged

7 November 2010

Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se întind trei…

Read more »

Prăjitură fondantă

7 November 2010

  Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 lin­guri pentru cremă + 2 linguri pen­tru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte. Albuşurile…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)

7 November 2010

Paine cu mălai dospit

7 November 2010

  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou   Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în puţină…

Read more »

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

7 November 2010
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie  Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1 ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci cârnatul, apoi…

Read more »

Găină cu măsline

7 November 2010

Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi se…

Read more »

Negrese

7 November 2010

  Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina   Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc…

Read more »

Slanină afumată

7 November 2010

  Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit pui şunca unsă cu…

Read more »

Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate

7 November 2010

  Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110 kg intră 3-4 kg sare…

Read more »

Lebervurst cu ghimbir

7 November 2010

  Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr tos 1 lingură ghimbir   Mod de preparare: Pui la fiert în…

Read more »

Pateu de ficat cu ciuperci

7 November 2010

Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi două…

Read more »

Carne tocată la borcan

7 November 2010
Carne tocată la borcan  Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă, sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile consecutiv, timp de…

Read more »

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

7 November 2010

  Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust   Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi mai…

Read more »

Şarlotă de cafea

7 November 2010

  Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine    Mod de preparare: Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă să se…

Read more »

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

7 November 2010

Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao   Mod de preparare: Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă cu…

Read more »

Glazură de rom

7 November 2010

  Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se albească,…

Read more »

Costiţă de porc cu miere si varză călită

7 November 2010
Costiţă de porc cu miere si varză călită  Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare piper 2 linguri pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi o…

Read more »

Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci

7 November 2010

  Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă 2 pahare de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi ciupercile…

Read more »

Ostropel cu carne de raţă

7 November 2010

  Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o…

Read more »

Chifteluţe din inimă de porc

7 November 2010

  Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei, iar…

Read more »

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână

7 November 2010
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână  Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1 lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi bucăţile…

Read more »

Prepeliţe cu smîntînă

7 November 2010

  Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură, două de apă, sarea, se acoperăşi se…

Read more »

Glazură de zahără

7 November 2010

  Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca la şerbet,…

Read more »

Brînză cu chimen

7 November 2010

Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi   Mod de preparare: Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este nevoie…

Read more »

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

7 November 2010
Ciorbă de orez cu afumatură de porc  Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa tăiată…

Read more »

Carnaţi de porc cu sos picant

7 November 2010

  Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin   Mod de preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei încins.…

Read more »

Carnaţi cu sos de hrean si smantană

7 November 2010

  Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Tai cârnaţii în bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi pe…

Read more »

Pastă de creier de porc cu măsline

7 November 2010

  Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 salată verde măsline   Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiar­bă 30 de minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu o…

Read more »

Spettekaka

7 November 2010

  Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros de fragi sau zmeură   Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se amestecă…

Read more »

Rinichi cu smîntînă

7 November 2010
Rinichi cu smîntînă  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam 600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă făină 1/2 pahar zeamă de carne sare    Mod de preparare: Se prepară rinichii ca pentru mîncare de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă cînd…

Read more »

Iepure cu smîntînă si ienibahar

7 November 2010

  Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1 lingu­riţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2 ceapă tocată sare   Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucă­ţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se…

Read more »

Borş de pasare cu legume

7 November 2010
Borş de pasare cu legume  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti carnea cu apă…

Ghiveci cu carne de vacă

7 November 2010

Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2 cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii mari…

Read more »

Supă dreasă cu cartofi

7 November 2010
Supă dreasă cu cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie 100 g smântână sare 3-4 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu sare împreună cu ceapa şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii au…

Read more »

Friptură de raţă cu mere coapte

7 November 2010

  Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte mereu cu…

Read more »

Pasteis de Mata-Turtite

7 November 2010

  Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte   Mod de preparare: Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un sirop…

Read more »

Şniţel din carne tocată

6 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet pisat puţin piper sare   Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui centimetru, se dau…

Read more »

Ruladă de cartofi cu legume

6 November 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă   Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se stre­coară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele, untul şi…

Read more »

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

6 November 2010

  Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală cu…

Read more »

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

6 November 2010

  Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă   Mod de preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 lin­guri de apă. Se acoperă cratiţa…

Read more »

Miel cu smîntînă

6 November 2010

Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se săreazăşi…

Read more »

Biscuiţi Mokken

6 November 2010

  Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion   Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase de…

Read more »

Fasole verde cu unt şi pesmet

6 November 2010

Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca să se…

Read more »

Pui cu roşii

6 November 2010

  Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile tăiate…

Read more »

Ceafă de porc la cuptor

6 November 2010

  Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină gră­sime   Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron şi se…

Read more »

Limbă cu măsline si ienibahar

6 November 2010

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba cu zarzavatul…

Read more »

Ciuperci cu carne porc

6 November 2010

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină   Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor prin…

Read more »

Pastă de heringi cu nuci

6 November 2010

  Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt cu…

Read more »

Cartofi cu carne de vacă

6 November 2010
Cartofi cu carne de vacă  Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 lin­guri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)   Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată crudă…

Read more »

Fasole verde cu unt

6 November 2010

Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri unt sare crochete de griş   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul, se adaugă fasolea strecuratăşi sarea, şi se scutură cratiţa de cîteva ori ca să se amestece fasolea cu untul. Se serveşte fierbinte, cu crochete…

Read more »

Makowiec

6 November 2010

    Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3 linguri…

Read more »

Cornete de parizer umplute

6 November 2010

Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde   Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii se înfige…

Read more »

Limbă fiartă

6 November 2010

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de muştar sau de bulion   Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se înde­părtează gîtlejul, se…

Read more »

Griş cu fructe în formă de şarlotă

6 November 2010

  Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie   Mod de preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o sită…

Read more »

Mazăre păstăi cu unt

6 November 2010

  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr (facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele   Mod de preparare: Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul într-o cratiţă, se adaugă mazărea strecu-rată,…

Read more »

Biftec rusesc

6 November 2010

Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi într-o cratiţă…

Read more »

Mîncare de somn cu roşii

6 November 2010

  Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare   Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt se prăjeşte în…

Read more »

Turtă dulce

6 November 2010

  Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1 linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt   Mod de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină, chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de cozonac, se răstoarnă…

Read more »

Varză acră cu carne de vacă

6 November 2010
Varză acră cu carne de vacă  Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se adaugă apă cît să acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2 oră. În acest timp…

Read more »

Pastă de ficat copt

6 November 2010

Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin oţet 1 ou salată verde   Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat. Se…

Read more »

Calcan în vin roşu

6 November 2010

Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2 oră.…

Read more »

Cornuri cu brînză

6 November 2010

Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă chimen 12 cornuri drepte   Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza, se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt. Peste…

Read more »

Salată de fructe cu ciocolată

6 November 2010

  Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1 mână de coacăze boabe de stru­guri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie   Mod de preparare: Fructele se grijesc şi…

Read more »

Mazăre cu carne de vacă

6 November 2010
Mazăre cu carne de vacăIngrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 lin­guriţă făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de carne sau supă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească foarte…

Read more »

Roşii umplute cu zarzavat

6 November 2010

Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi cît se poate de mici,…

Praz cu carne de vacă

6 November 2010
Praz cu carne de vacă  Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se rumenesc. Se aco­peră carnea cu apă, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp se curăţă…

Read more »

Drob de porc

6 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le scurgi,…

Read more »

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

6 November 2010
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei sare 150 g şuncă   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pen­tru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră. Intre…

Read more »

Salată de pui cu porumb si maioneză

6 November 2010

  Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte puţin…

Read more »

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

6 November 2010
Ruladă de ciuperci şi caşcaval  Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână pătrunjel frunze   Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi sare…

Read more »

Punga vanătorului

6 November 2010
Punga vanătorului  Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat vârtos.…

Read more »

Chec la rece

6 November 2010

  Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie spumă.…

Read more »

Cornuri cu branză dulce si mac

6 November 2010

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac 1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop   Mod…

Read more »

Budincă de macaroane cu afumătură

6 November 2010

  Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Rupi macaroanele în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le pui…

Read more »

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

6 November 2010
Aripioare de pui cu măsline şi morcovi  Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru garnitură   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui morcovii la…

Read more »

Sufleu de paste si carne

6 November 2010

  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 mor­cov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin ulei…

Read more »

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

6 November 2010

  Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 lin­guri de zarzavat. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de tocat…

Read more »

Pui umplut cu drob de orez

6 November 2010

  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi 1…

Read more »

Ruladă de carne cu cabanos si ou

6 November 2010

  Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, ameste­cate cu 1 ou, ardei roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în patru. Aşezi apoi, pe mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi carnea…

Read more »

Supă de limbă de porc

6 November 2010
Supă de limbă de porc  Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri orez   Mod de preparare: Speli limba în mai multe ape, o freci cu mălai, o treci sub un jet de apă…

Read more »

Scrob preparat ardeleneşte

5 November 2010

Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Se crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu furculiţa ca…

Read more »

Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii

5 November 2010
Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii  Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper sare verdeaţă o tigaie o cratiţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, după care o aureşti în ulei. Adaugi carnea şi laşi să se călească…

Read more »

Prăjitură de orez

5 November 2010
Prăjitură de orez  Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g ciocolată rasă <>   Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă mai mare. Când clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert 15-20 de minute,…

Read more »

Mancare de varză murata cu ciolan

5 November 2010
Mancare de varză murata cu ciolan  Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3 linguri untură 1 ceapă   Mod de preparare: Speli varza cu apă rece, o scurgi şi o tai mărunt. Desfaci carnea de pe ciolan şi o tai…

Read more »

Mancare de ficat cu castraveţi muraţi

5 November 2010

  Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din conservă 50 g unt verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi cu…

Read more »

Ruladă cu costiţă afumată

5 November 2010

  Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi ameste­ci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu şi…

Read more »

Friptură fragedă de porc

5 November 2010

  Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe plita…

Read more »

Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor

5 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii într-un colţ al tăvii, iar…

Read more »

Ciuperci la tavă

5 November 2010
Ciuperci la tavăIngrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază ciupercile în­tr-o…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)

5 November 2010
Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)  Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1 strainer 1 stirrer 1 measure 25ml/50ml   Cum se prepara Cocktail Flay Fire

Read more »

Omletă cu şuncă

5 November 2010
Omletă cu şuncăIngrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se amestecă cu ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură încinsă, întîi pe…

Read more »

Obiceiurile băutului ceaiului în China

5 November 2010
Obiceiurile băutului ceaiului în China  China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este înregistrată ca una dintre cele şaptezeci şi două de ocupaţii, iar în trecut existau prăvălii în care nu se vindea decât ceai. Chinezii beau ceai…

Read more »

Prăjitură cu fructe de pădure

5 November 2010

  Ingrediente blat 1: 200g făină 60g mar­garină 2 linguri de zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat   Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri cu vârf nucă măcinată ,coajă de  lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 linguriţă praf de…

Read more »

Ciuperci ţărăneşti cu unt

5 November 2010

Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să se…

Read more »

Krapfen

5 November 2010

  Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei pentru prăjit zahăr pudră   Mod de preparare: Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină, lăsând…

Read more »

Prăjitură cu sirop de portocale

5 November 2010

  Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g zahăr ,1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat, cu mixerul,…

Read more »

Ciuperci cu sos de lapte

5 November 2010

Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri brînză rasă sau parmezan sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată. Cînd sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte în…

Read more »

Pui cu smantană si pesmet

5 November 2010

  Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici. Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o com­poziţie ca pentru clătite în care adaugi usturoiul pisat,…

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)

6 November 2010
Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)Ingrediente: 25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum

Read more »

Cupe de parizer umplute cu legume

6 November 2010

Ingrediente:  200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare   Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de servit…

Read more »

Cremă – spumă de ciocolată

6 November 2010

  Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2 linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de sare,…

Read more »

Rizoto cu rinichi

6 November 2010

  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2 linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr parmezan  ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Şalău cu orez în aluat

6 November 2010

Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă răscoapte,500  g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare.   Mod de preparare: Se face plămădeala din…

Read more »

Pulpă de porc la tavă

6 November 2010
Pulpă de porc la tavă  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă de tomate 1 linguriţă piper.   Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi. Adaugi…

Read more »

Varză de Bruxelles cu unt

6 November 2010

  Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…

Read more »

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

6 November 2010
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce  Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1 gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri smântână 100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1 lămâie Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g făină…

Read more »

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

6 November 2010
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână     Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp cureţi…

Read more »

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

6 November 2010
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâieIngrediente: 750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă pentru garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală   Mod de preparare:…

Read more »

Şalău polonez

6 November 2010

Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie sfeclă roşie   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd este fiert, se lasă să…

Read more »

Mîncare de rinichi

6 November 2010

Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingu­riţă făină 2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două…

Read more »

Scrob cu şuncă

6 November 2010

Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă uşor cu furculiţa,…

Read more »

Prăjitură de ciocolată

6 November 2010

  Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pen­tru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt    Mod de preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi cacao, aluatul se aşterne…

Read more »

Pîine mozaic

6 November 2010

Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în…

Read more »

Friptură înăbuşită cu usturoi

6 November 2010

  Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împă­nează cu bucăţi de slăninăşi usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi se…

Read more »

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

6 November 2010
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml ulei 250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat pentru ornat sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi…

Read more »

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

6 November 2010
Prăjitură cu foi şi gem acrişor  Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu oţet, esenţa…

Read more »

Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky

6 November 2010
Elemente care influenţează caracteristicile unui whiskyDintre elementele care influenţează ca­racteristicile unui whisky nu poate rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a pro­ducţiei scoţiene. Este vorba despre o sub­stanţă de origine organică formată în urmă cu aproximativ 5000-7000 de ani în urmă, în zone umede, bogate în apă sau în bazine hidrografice de diferite tipuri, prin efec­tul transformării parţiale…

Read more »

Friptură de miel la tavă cu usturoi

6 November 2010
Friptură de miel la tavă cu usturoi  Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri apăşi…

Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

6 November 2010
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu zarzavaturile…

Read more »

Tort cu frişcă si fructe

6 November 2010

  Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas   Mod de preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe aburi…

Read more »

Tort tirolez

6 November 2010

    Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt   Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare   Mod de preparare: Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se cremuieşte.…

Read more »

Punguţe de clătite

6 November 2010

  Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper   Mod de preparare: Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în…

Read more »

Purcel de lapte umplut cu măruntaie

6 November 2010

  Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în lapte.…

Read more »

Pulpă de berbec la tavă

6 November 2010

  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lin­gură untură 1 păhărel vin sau oţet sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se…

Read more »

Friptură marinată de porc

6 November 2010

  Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc felii,…

Read more »

Spumă de ciocolată albă cu brânză

6 November 2010

  Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g cioco­lată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră)   Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru de…

Read more »

Şalău mic pane

6 November 2010
Şalău mic paneIngrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură…

Read more »

Ciuperci pe friganele

6 November 2010

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul şi…

Read more »

Friptură de gîscă la tavă

6 November 2010
Friptură de gîscă la tavă  Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi prăjiţi şi o…

Read more »

Bomboane marocane

6 November 2010

  Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos  pen­tru glazură   Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii o…

Read more »

Ficat cu paste si smantană

6 November 2010

  Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte şi…

Pilaf de ciuperci

5 November 2010

Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se…

Read more »

Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

5 November 2010

  Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci   Mod de preparare: Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr. Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă…

Read more »

Mîncare de ciuperci cu roşii

5 November 2010
Mîncare de ciuperci cu roşiiIngrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi pătrunjel sare   piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în ulei, se adaugă ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, tăiate felii, sarea, piperul şi verdeaţa. Se…

Read more »

Piure de spanac pentru ochiuri

5 November 2010
Piure de spanac pentru ochiuriIngrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare   Mod de preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la fiert în apă fierbinte şi se lasă să dea cîteva clocote pînă se moaie spanacul. Se scurge de apă, se lasă în strecurătoare pînă se…

Read more »

Mămăliguţă la cuptor

5 November 2010

  Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă   Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte, seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu trei…

Read more »

Varză cu sangerete si caltaboş

5 November 2010

  Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să se călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi sângeretele şi le tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul înainte, se zdrobesc când…

Read more »

Crap cu maioneză

5 November 2010

Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază pe…

Read more »

Prăjitură de morcovi cu fructe

5 November 2010

  Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smo­chine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu smântână 75g zahăr tos   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în cubuleţe. Se rad morcovii pe…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)

5 November 2010
Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)  Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze

Read more »

Ţelină cu maioneză si crevunsti

5 November 2010

  Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper roşii   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea o jumătate de oră într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune ţelina…

Read more »

Perişoare din măruntaie cu sos alb

5 November 2010
Perişoare din măruntaie cu sos alb  Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei Ingrediente sos: 1 lingură de unt 1 lingură plină cu făină 250 g smântână Mod preparare perişoare: Treci de două ori prin maşina de…

Read more »

Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate

5 November 2010

Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet   Mod de preparare: Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele. Apoi…

Read more »

Pachetele de varză roşie cu carne

5 November 2010
Pachetele de varză roşie cu carne  Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă 1 lin­gură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust de vită ulei 1 lingură unt 1 lingură făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o presezi…

Read more »

Omletă cu mere

5 November 2010

Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine în­fierbîntat. Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr.   Pofta buna!

Read more »

Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită

5 November 2010
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită  Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii mai…

Read more »

Evoluţia ceaiului în China

5 November 2010
Evoluţia ceaiului în ChinaExistă un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o băutură cotidiană sau chiar ca un articol…

Read more »

Supă ţărănească de zgrebăn afumat

5 November 2010

  Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină     Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.…

Read more »

Turtiţe cu mere şi scorţişoară

5 November 2010

  Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul topit…

Read more »

Praz cu carne de porc

5 November 2010
Praz cu carne de porcIngrediente:  1/2 kg carne de porc 1 legă­tură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre timp,…

Read more »

Grepfrut copt

5 November 2010

  Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină   Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la cuptorul…

Read more »

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

5 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chi­fla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de 1,5…

Read more »

Chifteluţe de varză

5 November 2010
Chifteluţe de varză  Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei   Mod de preparare: Se toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin maşina…

Read more »

Prăjitură cu lămâie

5 November 2010

  Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă…

Read more »

Cartofi cu smantana

5 November 2010
Cartofi cu smantana  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai ron­dele groase. Topeşti untul într-o crăticioară,…

Read more »

Caşcaval facut in casă

5 November 2010

  Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 lin­guriţe zahăr 250 g unt 200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci şi…

Read more »

Ciorbă de jumări

5 November 2010
Ciorbă de jumări  Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la fiert…

Read more »

Portocale creole

5 November 2010

  Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale   Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie, acoperă-le…

Read more »

Scrob cu vinete

5 November 2010

Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 lin­guri ulei sare   Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd bucăţelele…

Read more »

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

5 November 2010

  Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul şi…

Read more »

Vinegretă II

5 November 2010
Vinegretă II  Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie)    Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să…

Read more »

Ouă umplute cu pastă de peşte si masline

5 November 2010

Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă pasta…

Read more »

Pastă de jumări sau slănină

5 November 2010

  Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci cu…

Read more »

Crenvurşti de casă

5 November 2010

  Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie   Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita deasă…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: