RSS

Retete de Pasti #22

18 Mar

Retete de Paste:

Mancărică de dovlecei cu cimbru

29 August 2010

  Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără sâmburi mari) 2-3 cepe 2 roşii 2 ardei 200 ml ulei cimbru frun­ze de pătrunjel sare piper boia ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, apoi le căleşti în ulei împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt, lei de pe foc şi adaugi boia. Cureţi…

Read more »

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

29 August 2010
Pilaf de dovlecei cu sos de roşii  Ingrediente: 3 dovlecei mijlocii 1 ceaşcă orez 1 ceapă 2 linguri ulei sare mărar tocat Pentru sos ai nevoie de: 500 g roşii 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină 1 frunză ţelină sare   Mod de preparare: Razi dovleceii de coajă, îi tai bucăţele şi îi ru­meneşti în puţin ulei împreună cu ceapa tocată.…

Read more »

Salata de dovlecei cu tarhon

29 August 2010

  Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 1 legătură de tarhon 1 legătură de mărar 3-4 linguri ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coajă dovleceii, îi speli şi îi pui la fiert. Când s-au fiert, îi scoţi, îi scurgi şi îi tai în cubuleţe potrivite. Peste dovlecei torni un sos preparat din ulei,…

Read more »

Pulpe de pui la gratar

29 August 2010
Pulpe de pui la gratarIngrediente: 4 pulpe de pui 3-4 căţei de usturoi 1 pahar de bere sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte să frigi pulpele de pui, le cureli, le speli şi le pui într-o cratiţă. Torni peste ele berea şi presari căţeii de usturoi tăiaţi mărunt, sare şi piper după gust. Dai apoi…

Read more »

Supă de berbec cu mazăre şi arpacaş

29 August 2010

  Ingrediente:   1,200 kg carne de berbec cu os 1 telină 2 rădăcini albitură 1 morcov 1 fir praz 1 crenguţă cimbru sare 4 căţei usturoi 120 g mazare 100 g arpacaş 3 l apă   Mod de preparare: Carnea bine spălată se pune la fiert, se spumează bine, pe parcurs se adaugă zarzavatul…

Read more »

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă

29 August 2010
Ciorbă de perişoare cu verdeaţă  Ingrediente: 5 cepe verzi 3-4morcovi 1/2 kg carne tocată din piept de pui 4 cartofi fierţi 1 ou 3 linguri griş borş 100 g orz tarhon pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert apă într-o oală de 10 l, apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râză­toare. Separat…

Read more »

Ciorbă de ciuperci

29 August 2010

  Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 mor­covi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ceapă potri­vită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou sare 1 lingură condimente 3-4 l apă   Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai fideluţă şi…

Read more »

Paste cu vinete si dovlecei

29 August 2010

  Ingrediente: 1 pachet paste (250 g) 2 vinete 3-4 dovlecei 1 pahar iaurt (400 g) sare 1 căpăţână de usturoi     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi vinetele şi dovleceii, le…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Rusty Nail (video)

29 August 2010
Cum se prepara Cocktail Rusty Nail (video)  Ingrediente: 50 ml Scotch Whiskey 25 ml honey flavoured whiskey liqueur 1 lemon some cubed ice 1 knife 1 short glass 1 cocktail stirrer 1 standard 25ml spirit measure

Read more »

Vinete prăjite cu sos de roşii

29 August 2010

  Ingrediente: 3 vinete potrivite 1 lingură de făină 1 căpăţână mare de usturoi 500 g roşii 3 linguri de untdelemn 1 lingură de zahăr sare   Mod de preparare: Tai vinetele rondele, după care le pui pentru câteva minute în apă clocotită cu  sare. Le scoti, le lasi la scurs pe un suport de…

Read more »

Fasole verde pentru iarna

29 August 2010

  Fa­solea verde, curăţată şi sor­tată, o speli în apă curată şi o pui la fiert într-o oală emailată, în apă cu sare (la fiecare litru de apă, adaugi 2 linguriţe rase cu sare). Când este aproape fiartă, pui fasolea în borcanele încălzite şi acoperi cu apa în care a fiert. Pui câte o aspirină…

Read more »

File de cod cu spanac

29 August 2010
File de cod cu spanac  Ingrediente: 3 bucăţi file de cod 1 kg spanac 3 ouă caşcaval ras 2 cepe 2 căţei de usturoi margarină pentru uns zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, îl rulezi şi îl fixezi cu scobitori, apoi il dai la cuptor pentru 5-10 minute. Separat, fierbi spanacul…

Read more »

Conopida cu carne tocata

29 August 2010

  Ingrediente: 1 conopidă 2 linguri sare 400 g carne tocată 2 ouă 1 ceapă roşie 1/4 linguriţă piper 1 vârf de cuţit de nucşoară 2 linguriţe de unt   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare, apoi cureţi conopida, o tai în două, o adaugi în oală. O fierbi…

Read more »

Carote cu unt

29 August 2010

  Ingrediente: 700 g carote 75 g unt zeamă de carne sau apă clocotită 5 crutoane 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carotele se spală şi se curăţă de crude, cu cuţitaşul, păstrîndu-le forma rotundă. Le putem însă opări, lăsîndu-le să dea cîteva clocote, apoi le lăsăm să se ră­cească, le scoatem pieliţa…

Read more »

Linte cu unt

29 August 2010

  Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Fierbem lintea în foarte puţină apă. Mîncarea trebuie să fie scăzută. Tocăm ceapa şi o prăjim în unt, într-o cratiţă. Apoi adăugăm lintea. Cum este gata, ser­vim la masă. Lintea se poate servi şi cu cîrnaţi sau cu costiţă prăjită. In…

Read more »

Ghiveci

29 August 2010

  Ingrediente: 3 cepe 2 cartofi 2 dovlecei 3 morcovi 200 g fasole grasă (albă sau verde) 200 g mazăre verde 100 g bame 1 ardei gras 5 roşii 1 vinătă 1 te­lină 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 150 g ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine zarzavatul. Tă­iem cepele…

Read more »

Sufleu de fasole verde

29 August 2010

  Ingrediente: 300-400 g fasole 2 linguri unt 3-4 albuşuri 75 g caşcaval (sau parmezan) Pentru sos : 2 linguri făină 1 lingură unt 1/2 1 lapte sare Mod de preparare: Luăm fasole verde fideluţă, o curăţăm, o tăiem în romburi mici, o fierbem în apă clocotită cu sare, o strecurăm şi o punem împreună…

Read more »

Fasole verde cu unt

28 August 2010
Fasole verde cu untO reteta simpla si delicioasa de fasole verde cu unt din: fasole, unt, patrunjel, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg fasole 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel crutoane sare Mod de preparare: Alegem fasole verde fideluţă, o curăţăm şi o fierbem în multă apă cloco­tită, la foc viu (cu sau fără sare). Cînd fasolea este…

Read more »

Fasole verde cu smantana

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole (de preferinţă fidelută) 150 g smin­tînă 175 g unt 1 ceapă 1 l apă 2 linguri făină 1 pahar lapte 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Rupem virfurile păstăilor. Dacă sînt late, le tăiem în lung. Punem apa la fiert şi cînd clocoteşte băgăm fasolea încet, cîte o mînă.…

Read more »

Mancare de fasole grasa

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole grasa 3 cepe 3 linguri ulei 3 roşii 1 legă­tură pătrunjel 3 pahare apă sare piper Mod de preparare: Curăţăm fasole grasă şi o spălăm. Ale­gem cepe mari şi le tăiem felii subţiri. Le punem la foc într-o cratiţă cu ulei şi lăsăm să se moaie puţin ceapa; apoi adăugăm…

Read more »

Iahnie de fasole

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 75 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 1 pahar ulei 1-2 linguri bulion de roşii 1 linguriţă făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Muiem fasolea din ajun. A doua zi vărsăm apa. O umplem cu apă călduţă cît să o acopere de 2-3 degete şi o punem la…

Read more »

Fasole batuta (sleita,facaluita)

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 3 linguri ulei  1/2 lămîie 3 cepe mari 1/2 căpătină usturoi sare Mod de preparare: Alegem de gunoaie fasolea albă, ro­tundă, ouşoare şi o punem în apă caldă. Aruncăm boabele stricate care se ridică deasupra. Lăsăm fasolea în apă pînă a doua zi şi controlăm încă o dată…

Read more »

Ardei umpluti cu orez

28 August 2010

  Ingrediente: 10 ardei 200 g orez 2 cepe 150 g ulei 1 lingu­riţă bulion de roşii (sau 1—2 roşii) 1/2 lingură unt 1 pahar apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Tocăm ceapa şi o îngălbenim în ulei, într-o tigaie. Adăugăm orezul, amestecăm puţin, potrivim sarea, piperul, şi turnăm…

Read more »

Supă de berbec cu găină

28 August 2010

  Ingrediente: 600 g carne de berbec 350 g carne de găină 200 g bureţi 1 ceapă 1/2 telină sare piper pisat 1 pahar vin cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mă­rar 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 40 g ulei 1/4 lingură făină 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se spală bine,…

Read more »

Conopidă în aluat

28 August 2010
Conopidă în aluat  Ingrediente: 1 conopidă mică 1 cană lapte 2 ouă 100 g făină sare ulei   Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făină în ploaie amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi un praf de sare pentru gust şi laşi aluatul de clătite 30 de minute la rece să…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate

28 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare) 1,500 kg varză 400 g car­tofi 2 cepe 150 g untură sau ulei sare piper 6 g chimen 1/2 păhărel coniac 1/21 supă 60 g costiţă afumată 100 g zarzavat 1/2 lingură făina   Mod de preparare: Garful întreg se dă la cuptor…

Read more »

Chiftele de vinete cu sos

28 August 2010

  Ingrediente: Pentru chiftele ai nevoie de: 3 vinete 100 g brânză telemea 1 ou 1 felie pâine sare ulei Pentru sos ai nevoie de: 400 g usturoi sare zahăr ulei   Mod de preparare: Vinetelor coapte şi tocate (scurse în prealabil) le adaugi pâinea, brânza, sare după gust, oul şi din toate faci chifteluţe…

Read more »

Ingheţată de zmeură

28 August 2010
Ingheţată de zmeură  Fierbi 300 g zahăr tos cu 750 ml lapte (nefiert înainte) şi le laşi să se răcească. Pasezi printr-o sită deasă 200 g zmeură (din care opreşti câteva fructe pen­tru decor), o amesteci cu laptele răcit şi adaugi zeama de la o lămâie. Torni îngheţata în cupe şi o pui la congelator. Ingheţată de…

Read more »

Supă crema de legume la rece

28 August 2010

  Ingrediente: 6-7 roşii foarte coapte 5 castraveţi 4 ardei graşi 2 felii de pâine uscată 30 ml oţet 30 ml ulei sare 1 căţel de usturoi puţin chimen   Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele. Cureţi de coajă castraveţii şi roşiile, apoi le tai în bucăţi mici şi le pui pe toate…

Read more »

Chifteluţe de dovlecei cu cimbru verde

28 August 2010

  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căpăţână potrivită de usturoi piper mărar pătrunjel cimbru verde condimente 1 ou făină ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sămânţă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert cu apă sărată. După ce au fiert, îi scurgi bine de zeamă, îi laşi să se răcească şi…

Read more »

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

28 August 2010
Ciorbă cu legume si sare de lamaie  Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2 ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi oui la fiert într-o oală cu apă cartofii tăiaţi cubuleţe, păstăile rupte în bucăţi mici şi ceapa…

Read more »

Pastă de fasole lată cu ouă

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g fasole păstăi 200 g maioneză sare piper 2 ouă 1 roşie 1 ardei pentru ornat   Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă în 2 l de apă clo­cotită cu sare. Separat fierbi ouăle. După ce a fiert fasolea, o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci…

Read more »

Mancărică de ardei copti si vinete

28 August 2010

  Ingrediente: 3 vinete 6 ardei 5 cepe 3-4 roşii sare piper ulei   Mod de preparare: Pui ardeii şi vinetele la copt pe aragaz şi când sunt gata le pui într-un castron, le presari cu sare şi le acoperi cu un prosop curat. Le laşi aşa 15 minute, apoi le cureţi de coajă şi…

Vişinată

28 August 2010
Vişinată  Ingrediente: 2 kg de vişine 1/2 kg zahăr 5 l de ţuică de casă   Mod de preparare: Intr-un borcan mare aşezi un rând de vişine (spălate bineînţeles), un rând de zahăr până se termină cantităţile. Le ţii aşa, la ma­cerat timp de o săptămâna şi amesteci cu o lin­gură de lemn din 2…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de patru piureuri separate, de cartofi, morcovi, spanac şi castane

28 August 2010

    Ingrediente: 800g jambon afumat 400g castane 400g cartofi 1 1/4 kg spanac 400g morcovi 1 l lapte 1 pahar vin 30g hrean sare zahăr 120g unt 1 foaie dafin   Mod de preparare: Şunca se pune în tavă şi se dă la cuptor circa 30 minute cu vin, 1 foaie dafin şi unt.…

Read more »

Compot de vişine

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg de vişine (cân­tărite după ce ai scos sâmburii) 300 gzahăr 2 aspirine   Mod de preparare: Vişinele le cureţi de sâmburi cu un aparat special, ca să rămână întregi, iar aspirinele le pisezi bine. Torni fructele, zahărul şi aspirinele într-o cratiţă emailată, amesteci uşor şi le laşi 2 ore ca să-şi…

Read more »

Friptură de porc la gratar

28 August 2010
Friptură de porc la gratar  Ingrediente: 1 kg carne mai grasă de porc (ceafa) 100 g slănină sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea şi o tai în felii potrivite. Amesteci apoi sare, piper şi cimbru în cantităţi egale, pudrezi bucăţile de carne cu acest amestec şi le laşi deoparte 10 minute. Intre timp încingi…

Read more »

Salată de conopidă cu mazare

28 August 2010

  Ingrediente: 1 conopidă 300 g mazăre din conservă sau congelată 1 ceapă 1 castravete 2 ouă ulei muştar 1 ţelină sare şi piper 1 căţel usturoi   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o pui să fiarbă în apă. Cureţi apoi ţelina şi o pui la fiert separat. Intre timp, tai ceapa mărunt şi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Summertime Scotch (video)

28 August 2010

Ciorbă de castraveţi si zarzare

28 August 2010

  Ingrediente: 2-3 castraveţi (mai mari) 2 cepe 2 morcovi 1 varză mai mică 1 ceaşcă ulei 2-3 roşii 1 legătură mărar 2-3 flori de mărar (din acelea pentru murături) sare condimente   Mod de preparare: Pui 2-3 l de apă la fiert, cureţi cas­traveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt mari, apoi îi…

Read more »

Varză roşie cu bureţi şi cabanos

28 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 400 g bureţi 250 g cabanos sare piper zahăr 3 mere 1 1/2 pahar de vin 150 g grăsime 1 ceapă 120 g costiţă afumată 200 g smantană   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare şi după o oră se spală, şi se stoarce.…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de castane în sos, marule brezate şi sote de napi

28 August 2010

    Ingrediente: 800g jambon afumat 120g unt 1 pahar vin rosu 300 g castane 400g napi 1 marule mari 40g costiţă 3 linguri sos brun     Mod de preparare: Şunca se dă la cuptor, in tavă adîncă cu vin, unt şi puţină supă, circa 40 minute. Se taie şi se aşază pe platou…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi în sos de friptură

28 August 2010

    Ingrediente: 1,400 g garf de porc 1 lingură bulion pastă sare cimbru piper 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 400 g castraveţi în saramură 4 bucăţi ţelină 8-10 coşuleţe coapte din aluat fraged 150 g ulei 60 g costiţă afumată 1 ceapă 1 /4 l vin 1 morcov   Mod de preparare: Garful…

Read more »

Ciuperci la tava

28 August 2010

  Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt untură sau ulei 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare: Ciupercile la tavă se pregătecc ca şi ciupercile gratinate. Le spălam, le cu­răţăm de pieliţă şi le rupem piciorul pe care îl tăiem în două, în lung. Infierbîntăm unt într-o tavă, punem ciupercile, le presărăm cu piper…

Read more »

Ciuperci gratinate

28 August 2010

  Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt pesmet sare piper Pentru sos : 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm de pieliţă ciupercile, le opărim în apă clocotită cu sare. Le scoatem, le tăiem felii subţiri împreună cu piciorul. Păstrăm şi pieliţele pe caro le tăiem lunguieţ. Facem un…

Read more »

Iahnie de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 750 g cartofi 5-6 cepe 2-3 legături pătrunjel 2-3 legături mărar 3 linguri ulei 1 lingură făină apă sare Mod de preparare: Tăiem ceapă multă în felii. Prăjim făina în ulei bine încins şi după ce sa rume­neşte, punem ceapa. Cînd se îngălbe­neşte şi se moaie bine, punem cartofii, curăţaţi de coaja şi…

Read more »

Clatite de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 2-3 cartofi puţin lapte făină (cit cartofii) 2 ouă 1 lingură unt puţină untură 5 linguri smîntînă sare Mod de preparare: Punem cartofii bine spălaţi să fiarbă. Ii curăţăm şi îi dăm îndată prin sită. îi muiem cu puţin lapte, punem sare şi o cantitate de făină egală cu aceea a cartofilor, amestecînd…

Read more »

Chiftele de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 700-800 g cartofi 2-3 gălbenuşuri 75 g caş­caval rus (sau parmezan) 100 g făină 100 g unt sau untură sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii sau îi coacem la cup­tor. Cînd sînt gata, îi curăţăm de coajă şi îi dăm prin sită. In piureul cald pu­nem gălbenuşurile, sare, piper, caşcaval ras. Amestecăm…

Read more »

Budinca de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 1,250 kg cartofi 3 linguri smintina 2-3 pahare lapte 3 ouă 200 g caşcaval {şvaiţer sau parme­zan) 125 g unt pesmet sare Mod de preparare: Luăm cartofi fierţi. Ii lăsăm să se ră­cească, îi tăiem felii şi îi sărăm puţin. Ungem o cratiţă cu unt, o prăsărăm cu pesmet şi aranjăm în ea…

Read more »

Briose de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi pufin unt 1 pahar lapte 5 g droj­die de bere 1 ou 250 g făină sare piper Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi punem să fiarbă cu puţină sare. După ce au fiert îi scoatem, îi curăţăm şi îi dăm prin sită. înainte de a se răci. Punem…

Read more »

Cartofi cu unt

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 pahar smîntînă 1 lingură unt 1/2 lămîie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii cruzi în formă de felii de portocală, îi punem într-o cratiţă, îi presărăm după gust cu sare şi cu piper, turnăm apă fierbinte cît să-i acopere şi aşezăm cratiţa pe plită. Cînd…

Read more »

Cartofi umpluti

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g unt 200 g smîntînă 200 g brinză de vacă 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Spălăm cartofii (săpunari) în cîteva ape. îi ştergem şi îi uscăm. îi ungem cu unt proaspăt, îi aşezăm pe o tavă şi îi dăm la cuptor. Cînd cartofii sînt copţi, îi scoatem…

Read more »

Cartofi cu smantana

27 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceaşcă smîntînă 150 g unt 1 le­gătură mărar sare Mod de preparare: Alegem cartofi mai mici şi îi fierbem întregi. Turnăm peste ei smîntînă fier­binte. Presărăm mărar verde. Inainte de a pune smîntînă, putem prăji putin cartofii în unt. Pofta buna!

Read more »

Mus de jambon afumat în aspic

27 August 2010

    Ingrediente: 600 g file sau pulpă afumată 1 l supă 11/2 l apă 1foaie dafin 2 albuşuri 12 foi gelatină 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos alb 180g unt 1 ceapă 1/2 ţelină sare piper alb 1 legătură pătrunjel 1-2 ridichi roşii 1-2 morcovi cîteva păstăi de fasole   Mod de preparare:…

Read more »

Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

27 August 2010

    Ingrediente: 800 g jambon afumat 200 g ficat de porc 200 g bureţi 2 linguri pesmet 1 lingură făină 200g orez 1/21 supă 100g cabanos 300 g roşii 120 g unt 300 g mazăre 200 g foitaj 2 ouă   Mod de preparare: Se face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet, sare…

Read more »

Varză breaza cu costiţă afumată

27 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg varză 120 g ulei sau grăsime 150 g costiţă afumată 1 ceapă 4 linguri smantană sare piper 400 g roşii   Mod de preparare: Se scoate cotorul de la varză, se opăreşte şi cînd s-a răcit se fac din foi verzişoare mici de mărimea unui ou. Se aşază într-un vas…

Read more »

Gogosari umpluti cu peste

27 August 2010
Gogosari umpluti cu peste  Ingrediente: 1 kg gogosari 1/2 kg cod 1 morcov 1 radacina albitura 1 ceapa boabe de piper condimente   Mod de preparare: Cureti gogosari de cotoare si seminte. Cureti si speli morcovul, albitura si ceapa si le pui la fiert, apoi adaugi pestele curatat si portionat, cateva boabe de piper si condimente. Cand pestele…

Read more »

Supă de varză creaţă cu şuncă

27 August 2010

    Ingrediente: 100 g şuncă slabă afumată 1 1/2 l supă 1 1/2 l apă 400 g varză creată 1 ceapă 60 g unt 1/2 lingură făină 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se face un rîntaş blond din unt şi făină şi se pune la fiert cu supa şi apa. Ceapa, varza…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

27 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg garf de porc 1 /2 pahar coniac 1 /2 l vin sare 2 ardei iuţi 5 căţei usturoi 200 g orez 60 g capere 100 g bureţi uscaţi 200 g anghinare  mică 150g arpagic 100g unt 50 g ulei sare maghiran 11/21 supă 1 ceapă   Mod de preparare: Garful…

Read more »

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

27 August 2010

    Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smantană 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată

27 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg garf de porc 10 mere potrivite 500 g conopidă 150g unt 2 găl­benuşuri 1 pahar lapte 2 linguri făină sare zahăr 1 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 400 g cartofi 1 ou nucşoară     Mod de preparare: Garful întreg se frige la foc iute cu sare,…

Read more »

Chiftele de varză

27 August 2010
Chiftele de varză  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri smântână 2 ouă 2 linguri gris 1 ceapă mărar sare piper unt pesmet ulei     Mod de preparare: Varza tăiată fideluţă o freci cu sare şi o pui să se înăbuşe în unt. Adaugi grişul, amestecând până se îngroaşă, apoi smântână, ouăle, ceapa tocata şi mărarul. Formezi…

Read more »

Supă de zarzavat cu răzălei

27 August 2010

  Ingrediente: 3 apă 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cartofi mai mici 1 ceapă 100 ml ulei 1 vârf de cuţit de boia pătrunjel verde condimente piper sare Pentru răzălei ai nevoie de: 4 linguri făină 1 ou     Mod de preparare: Pui apa la fiert şi în acest timp…

Read more »

Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

27 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 300g cartofi 500g ciuperci sare piper 3 ouă 150 g file afumat 1 1/4 l vin 4 linguri sos de friptură 1 lingură bulion pastă 4 castraveciori muraţi desăraţi 1 legătură pătrunjel 150g unt   Mod de preparare: Din carne se taie 10 felii, se platează şi…

Read more »

Pilaf cu legume

27 August 2010

  Ingrediente: 1 ceaşcă mare de orez 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 3 ceşti suc de roşii 2 linguri de unt 1 pahar de apă caldă sare piper     Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în unt împreună cu orezul. Adaugi apoi ardeiul şi roşiile tăiate mărunt şi le laşi…

Read more »

Tocană de pasare cu laşte

27 August 2010
Tocană de pasare cu laşte  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 4 morcovi 8 roşii 3 cartofi 2 ardei graşi 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper Pentru laşte ai nevoie de: 1 ou 1 lingură apă 4 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, cartofii şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa şi ardeii,…

Supă de berbec cu fasole boabe

27 August 2010

    Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se…

Read more »

Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon

27 August 2010

    Ingrediente: 1 cap de porc intact 1 kg carne de porc 200g ficat de porc 200g slănină 200g limbă afumată sau şuncă presată 2 ouă 4 căţei usturoi 30g unt 6-8 foi gelatină 1 pahar vin   Mod de preparare: Capul se curăţă bine şi cu un cuţit bine ascuţit se scot toate…

Read more »

Sufleu de vinete

27 August 2010
Sufleu de vinete  Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 1 lingură unt 1 lingură făină 1 cană lapte sare   Mod de preparare: Coci vinetele pe o tablă pe aragaz, apoi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama şi să se răcească. Le cureţi de coajă, le toci şi le pui deoparte până pregăteşti…

Read more »

Friptura de porc

27 August 2010

  Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 3 linguri de muştar sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai felii groase de un deget pe care le baţi cu ciocanul de şniţele. Le ungi cu muştar, le dai apoi prin ulei în care ai pus sare şi piper.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Peach Bellini Champagne (video)

27 August 2010

Frigărui de legume

27 August 2010

  Ingrediente: 3 ardei graşi (gal­beni şi roşii) 2 roşii 1 ceapă 1 dovlecel 1 căpăţână de usturoi sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli legu­mele, apoi tai ardeii şi ceapa în patru, iar roşiile şi dovleceii rondele. Infigi alternativ pe fiecare vergea pentru frigărui: 1 felie de erdei, 1 foaie de ceapă,…

Read more »

Supă de purcel

27 August 2010

    Ingrediente: 1 kg purcel de lapte 3 linguri smantană 150 g arpacaş 2 cepe 1 ţelină 1 păstîrnac sare piper 10 g mirodenii de carnaţi 80 g unt l legătură pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se lasă in apă cu sare timp de o oră. Se pune…

Read more »

Pilaf cu legume si carnaţi

27 August 2010
Pilaf cu legume si carnaţi  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi noi 4-5 cârnaţi cabanos 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa şi dai pe râzătoare morcovul şi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, torni 4 ceşti de apă şi când începe să…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

27 August 2010

    Ingrediente: 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac, garf) 500g pere 500g cartofi 300g morcovi 30g zahăr sare 5 cuişoare 1 /4 l vin 3 linguri sos brun 80 g unt   Mod de preparare: Carnea întreagă se pune într-o tavă adîncă cu 1 1 apă, vinul, cuişoarele şi untul şi…

Read more »

Pulpă marinată de porc sau mistreţ umplută glasată cu aspic, cu garnitură de tartalete cu mure, bureţi umpluţi şi sos de friptură

27 August 2010

    Mod de preparare: La 1 sau 2 pulpe mici se scoate osul principal şi se umple cu o tocătură din ficat, carne, cimbru, sare, usturoi, 1 felie franzelă şi 1 ou crud. Pulpa se leagă cu sfoară subţire şi se lasă 5-6 ore într-o marinată din 1/21 vin negru, piper boabe şi puţin…

Read more »

Garf împănat la grătar cu garnitură de cartofi cofraţi

27 August 2010

Ingrediente: 1 kg garf de porc 40 g usturoi 100g costiţă afumată 200 g mălai 2 kg cartofi 30 g ulei 20 g sare   Mod de preparare: Se împănează garful cu usturoi şi costiţă afumată, se presară mălai şi sare şi se pune pe grătar lăsîndu-se circa 30-40 minute. Se serveşte cald, cu cartofi…

Read more »

Supă de berbec cu fasole boabe

27 August 2010

    Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se…

Read more »

Varză creaţă cu costiţă afumată

27 August 2010

    Ingrediente: 2-3 verze creţe (1,200 kg) 1 1/2 lingură făină 2 ouă 150 g costiţă afu­mată 150 g carnaţi afumaţi sau crenvurşti 2 linguri pesmet 150 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Verzele cu cotoarele scoase se opăresc şi se pun pe o planşetă. Se face un aluat din făină, 2…

Read more »

Pulpă de porc umplută cu ficat în foietaj cu garnitură de ciuperci sotate, sărmăluţe cu carne, gutui glasate şi sos de friptură

27 August 2010

    Ingrediente: 4-5 kg pulpă porc 300 g ficat 1 felie franzelă 1 legătura pătrunjel 2 oua 1 ceapă 1 morcov 1 pahar vin cimbru bureţi sare piper 1 lingură făină   Mod de preparare: De la o pulpă de porc fragedă de 4—5 kg, se scoate osul mare iar cel de la capăt…

Read more »

Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

27 August 2010

    Ingrediente: 11/2 l supă 1 1/2l apă 100 g costiţă afumată sare 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde 300 g praz 500 g cartofi 60 g unt sau ulei 3 lin­guri smantană 1 foaie dafin   Mod de preparare: Costiţa se taie mărunt şi se pune la foc cu uleiul şi prazul…

Read more »

Cartofi puskin

26 August 2010

  Ingrediente: 800 g cartoli 1/2 lingură unt sare Mod de preparare: Fierbem cartofii cu coajă, îi curăţăm, îi tăiem în felii subţiri şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Ca să nu se sfărîme, după ce curăţăm cartofii, îi lăsăm să se răcească înainte de a-i tăia.   Pofta buna!

Read more »

Cartofi gratinati

26 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 5 ouă răscoapte 100 g caşcaval pesmet Pentru sos: 3 linguri smîntînă 1 pahar lapte 1 ou sare Mod de preparare: Fierbem şi tăiem cartofii. Curăţăm ouăle răscoapte reci şi le tăiem în felii, cu aparatul special sau cu un cuţit. Aşe­zăm cartofii într-un vas care. merge la cuptor. Punem…

Read more »

Cartofi fierti

26 August 2010

  Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare: Alegem cartofi frumoşi. Ii spălăm bihe şi îi punem la fiert într-e oală, în apă clocotită cu. sare. Ii dăm la masă cu coajă cu tot într-un şervet, pe o farfu­rie. Ii mîncăm cu unt şi cu sare. Putem să-i servim şi fără…

Read more »

Cartofi copti

26 August 2010

  Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare: Spălăm bine cartofii cu peria. îi pu­nem într-o tavă veche şi îi dăm la cup­tor pînă se coc. îi scoatem şi îi servim la masă pe un şervet, într-o farfurie. Ii tăiem în două şi îi mîncăm cu unt proas­păt şi cu sare.…

Read more »

Cartofi cu ciuperci

26 August 2010

  Ingrediente: 1,250 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 2 lin­guri unt 2, 1/2  linguri făinâ 1 ceaşcă smîntînă 1 ceaşcă zeamă de ciuperci 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem separat cartofii şi ciupercile uscate, spălate mai înainte (sau înăbu­şim…

Read more »

Cartofi englezesti

26 August 2010

  Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 1 legătură mică de mărar sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii în formă de sfere mici, cu linguriţa specială pentru garnituri. Ii punem în apă clocotită cu sare şi îi lă­săm să fiarbă pînă se moaie. Turnăm peste ei unt topit şi mărar to­cat. Putem să-i…

Read more »

Cartofi nemtesti

26 August 2010

  Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 2 linguri smîntînă pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm smîn­tînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute. După ce cartofii se îmbibă cu…

Read more »

Cartofi pai

26 August 2010

  Ingrediente: 750 g cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Curăţăm de coajă cartofi cruzi, îi tăiem în formă de beţişoare lungi, ca firele de paie, şi cu 10-15 minute înainte de a-i servi, îi prăjim în grăsime încinsă. Pu­tem să-i prăjim într-o strecurătoare mai mare, pe care o cufundăm împreună cu cartofii în…

Read more »

Cartofi prajiti

26 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Cartofii se prăjesc în unt sau în gră­sime încinsă. In unt putem prăji atît car­tofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma. Grăsimea în care prăjim atît cartofii…

Read more »

Pilaf de vrabii

26 August 2010

  Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Curăţăm vrăbiile, le dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în untură, la cuptor sau pe plită, la foc iute. Prăjim orezul, facem…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

26 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg garf de porc 300 g bureţi 300 g morcovi 200 g mazăre fină 1 legătură mărar 300 g cartofi 150g unt sare piper 2 cepe 2 linguri făină 2 ouă 2 linguri smantană 100 g zarzavat 1 /2 linguriţă boia 1 pahar vin 1 foaie dafin   Mod de preparare:…

Read more »

Sufleu de pâine cu pui

26 August 2010
Sufleu de pâine cu pui  Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3 roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl tai bucăţi ca pentru şniţele şi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai…

Read more »

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată

26 August 2010

    Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc…

Read more »

Mazăre cu carnati

26 August 2010

    Ingrediente: 600 g mazăre curăţată 300 g cîniaţi uscaţi sau cabanos 400 g bureţi sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 120 g grăsime sau margarina 1 lingură făină 1/21 supă sau apă   Mod de preparare: Mazărea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară şi se pune intr-o cratiţă cu carnaţii…

Read more »

Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de maca­roane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g file de porc 250 g macaroane 200 g ciuperci 100 g limbă afumată 50 g caşcaval 3 ouă 2 linguri sos alb 400 g varză de Bruxelles sare piper 1 /2 ceapă 400 g roşii cimbru 120 g unt 1 /2 lingură făină 1 foaie dafin 1 pahar vin  …

Read more »

Cum se serveste Sampania (video)

26 August 2010

Serbet nefiert de zmeura

26 August 2010

  Prepari acest şerbet în ziua în care culegi zmeura, pentru a fi sigură că se bate bine. La 1 kg de zmeură ai nevoie de 1 kg de zahăr tos. Amesteci zmeura şi zahărul într-o cratiţă, apoi le freci bine cu lingura de lemn până nu se mai simte zahărul. Apoi îl torni în…

Read more »

Nectar de visine

26 August 2010

  Ingrediente: 4 kg vişine foarte coapte 500 g zahăr   Mod de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii, le pasezi sau le dai prin sită. Din 1 l de apă şi 500 g de zahăr fierbi un sirop. Când acesta s-a legat (fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Il omogenizezi bine…

Cartofi şi ardei umpluţi

26 August 2010
Cartofi şi ardei umpluţi  Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 4 roşii decojite 4 arde graşi 200 g ciuperci 1 pahar smântana 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 ceapă condimente piper boabe   Mod de preparare: Cureţi cartofii, apoi îi goleşti de miez. Speli ardeii şi roşiile, le goleşti de seminţe şi le laşi să se…

Read more »

Fasole grasă cu costiţă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg fasole grasă 200 g costiţă afumată sau file 1 ceapă 1 legătură ver­deaţă 250 g rosii sau bulion pastă sare piper 1/2 lingură făină 100 a grăsime 1 pahar supă sau apă (facultativ 2-3 căţei de usturoi)   Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe in…

Read more »

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi 1ceapă 400 g cartofi 1pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul întreg se pune într-o tavă cu ulei, se dă sare şi piper şi se dă la cuptor. Pe parcurs se mai întoarce şi cînd este gata…

Read more »

Vinete cu marule şi şuncă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g vinete 6 marule 150 g şuncă 100 g costiţă afumată 250 g unt 1 /2 l supă puţin zahăr 600 g roşii sare cimbru   Mod de preparare: Marulele se fierb timp de 2 minute în apă clocotită cu sare. Se stre­coară, se răcesc cu apă şi se pun pe…

Read more »

Sufleu de vinele cu şuncă

26 August 2010

    Ingrediente: 6 vinete potrivite sare 3 pahare lapte 250 g unt 120 g caşcaval 5 ouă 150 g şuncă 1 1/2 lingură făină 600 g roşii 6 căţei usturoi cimbru   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare şi după 1…

Read more »

Jambon afumat în aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g jambon (cu os) afumat 600 g cartofi sau 1,500 kg varză 100 g făină 1/21 lapte sare 30g drojdie 10g zahăr 1ou 50g unt   Mod de preparare: Se ţine jambonul afumat timp de 10-12 ore, în apă rece, schimbîndu-se din 2 în 2 ore. Se face un aluat de…

Read more »

Pilaf cu ciuperci, şuncă şi limbă afumată cu garnitură de sos de roşii

26 August 2010

    Ingrediente: 400 g orez 100 g şuncă 80 g limbă fiartă afumată 100 g bureţi de pădure sare 200 g unt Maggi 1/21 supă 1 păhărel vin tămaios 600 g roşii 4fire ceapă verde 80 g parmezan     Mod de preparare: Orezul bine spălat se prăjeşte (blond) in unt, apoi se pune…

Read more »

Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg varză dulce 250 g tăieţei de casă sare piper 250 g făină 120 g margarină 250 g slănină afumată 100g caşcaval 3 linguri sos alb 1 ou 1 /2 l supă 250 g piept afumat   Mod de preparare: Slănina se taie julien şi se pune într-o cratiţă la foc,…

Read more »

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

26 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 150 g costiţă afumată 1 ceapă 3 mere 150 g grăsime sau unt sare zahăr 1linguriţă oţet   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se sotează şi…

Read more »

Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi în pesmet şi budincă de spanac

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg garf de porc 200 g şuncă presată 1 felie franzelă 3 ouă sare piper 1,500 kg spanac 150g unt 2 linguri sos alb nucşoară 1 lingură făină 2 linguri de sos brun 1/41 supă 600 g napi 20 g hrean   Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit. Se…

Read more »

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 100 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă praf de curry sau boia de ar­dei sare 1 1/2 l supă de carne sau pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei 150 g smantană 30 g orez 1ceapă   Mod de preparare: Se face un rintaş alb din…

Read more »

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

26 August 2010

    Ingrediente: 400 g şuncă afumată 200 g peşte afumat 150 g grăsime sau ulei 400 g roşii 400-500 g fasole uscată boabe mari 5 căţei usturoi 1 foaie dafin sare 1 vîrf de cuţit muştar   Mod de preparare: Fasolea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se pune în 3 1…

Read more »

Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre

26 August 2010

    Ingrediente: 1 1/2l supă 1 1/2 apa 200 g şuncă afumată 400 g mazăre verde boabe 1 foaie dafin 1 ceapă 1 piept de pasăre 2 gălbenuşuri 1/2 pahar frişcă lichidă (smantană) sare 30 g făină 50 g unt puţin zahăr   Mod de preparare: Mazărea se opăreşte, apoi se fierbe in supă…

Read more »

Varză creată cu carnaţi afumaţi

26 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg varză 600 g carnaţi afumaţi 1/2 lingură făină sare 120 g cos­tiţă afumată 500 g roşii 2 ouă 100 g grăsime 1/2 pahar vin cimbru   Mod de preparare: Foile de varză se opăresc şi se aşază pe o tavă. Se face un aluat mai subţire din făină, ou, 1…

Read more »

Serbet de ciocolata

26 August 2010

     Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apa 3 batoane ciocolată sau 50 g cacao vanilie   Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă să se moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până se topeşte tot zahărul. Se fierbe apoi pe foc iute şi când siropul…

Read more »

Tort cu cremă de zahar ars

26 August 2010
Tort cu cremă de zahar ars  Ingrediente: 8 ouă 12 linguri + 1 cană de zahăr 1 l lapte coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Pentru blat ai nevoie de: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 vârf de linguriţă de bicarbonat Pentru ornat ai nevoie de: 300 g frişcă 1 portocală 1 kiwi   Mod…

Read more »

Garf de porc la cuptor cu legume

26 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg garf 150 g ulei 500 g fasole verde 500 g morcovi 500 g conopidă 500 g roşii 300 g mazăre 1 legătură verdeaţă piper 60 g unt 30 g sare 1 fir cimbru 100g vin   Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g ulei,…

Read more »

Supă de salată verde cu costiţă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg salată verde 150 g costiţă afumată 50 g unt 1/2 lingură făină 2-3 ouă 3 l apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel cîteva fire de ceapă verde oţet   Mod de preparare: Costiţa se taie bucăţi şi se prăjeşte, apoi se pun foile de salată tăiate julien şi se…

Read more »

Serbet de zahar ars

26 August 2010

    Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apă   Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, 1 kg de zahăr cu trei pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. într-o tigaie foarte curată, preferabil de aluminiu, se ard 250 g…

Read more »

Napi gratinaţi cu şuncă

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g napi 150 g unt 3  pahar lapte 3 linguri smantană 100 g caşcaval 3/5 lingură făină     Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare şi 30 g unt. Separat se face un sos alb…

Read more »

Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană

26 August 2010

    Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 250 g ficat de porc, viţel sau pasăre 100g zarzavat 1 ceapă 300 g cartofi noi 120 g unt 6 coşuleţe coapte din foi­taj 250 g ciuperci 1 lingură smantană 1 legătură mărar 300 g fasole fidea 1 păhărel vin roşu 1 lingură făină 40…

Read more »

Sitari fripti

25 August 2010

  Ingrediente: 5 sitari 50 g slănină 1 lingură untură 1 cruton mare 1 legătură pătrunjel sare piper 6 crutoane cu intestine măruntaie de sitar : ficat, inimă, pipotă 1 ceapă putin unt 1 linguriţă faină 2 lin­guri zeamă de carne Mod de preparare: Ţinem sitarii 2-3-4 zile (după cît este de frig) într-un loc…

Read more »

Rasol de prepelite

25 August 2010

  Ingrediente: 5 prepeliţe apă mujdei de usturoi (o căpătană) sare Mod de preparare: Fierbem prepeliţele în apă cu puţină sare. Apoi le servim ca rasol, cu mujdei de usturoi.   Pofta buna!

Read more »

Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

25 August 2010

  Ingrediente: 3 potîrnichi 15 ciuperci 250 g orez 150-250 g unt 5 linguriţe bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne 5 roşii 1 ceapă 10 linguri caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Prăjim jumătăţile de potîrniche, le lă­săm să se răcorească puţin, scoatem car­nea de pe oase şi o tăiem…

Read more »

Pilaf de prepelite

25 August 2010

  Ingrediente: 5 prepeliţe fripte 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne 125 g unt sare piper Mod de preparare: Curăţăm orezul şi îl spălăm repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de carne clocotită care…

Read more »

Potarnichi umplute

25 August 2010

  Ingrediente: 3 potîrnichi 10 linguri umplutură de ciuperci ca găluştele 50 g unt sare piper 10 linguri sos Mod de preparare: După ce curăţăm potîrnichile prin des­chizătura făcută la gît, le umplem cu o umplutură de ciuperci amestecată cu compoziţie pentru găluştele le legăm, apoi le frigem ca şi pe cele neumplute. Servim cu…

Read more »

Prepelite inabusite

25 August 2010

  Ingrediente: 2 prepeliţe 125 g unt 50 g slănină foi de vită ceapă 1/2 pahar de vin 1 foaie de dafin 3 roşii 1 lingură coniac sare piper Mod de preparare: Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte, intr-o…

Read more »

Potarnichi fripte

25 August 2010

  Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare pi­per 5 linguri smintîna Mod de preparare: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de masă,…

Read more »

Prepelite fripte

25 August 2010

  Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6 crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină afumată sau proaspătă şi, cu o…

Read more »

Potarnichi la frigare

25 August 2010

  Ingrediente: 3 potîrnichi 1 lămîie 50 g slănină unt pentru uns hirtia sare Mod de preparare: Curăţăm potîrnichile, le acoperim piep­tul cu felii de lămîie fără coajă şi fără sîmburi, punînd deasupra felii de slă­nină. Apoi le învelim în hîrtie unsă cu unt şi le frigem la jar într-o frigare de lemn.   Pofta…

Read more »

Porumbei cu ciuperci

25 August 2010

  Ingrediente: 3 porumbei 100 g unt 1 ceapă 1 linguriţă coniac 1/2 lămîie puţină zeamă de carne 300 g ciuperci pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare:  Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, ames­tecînd. Turnăm coniac şi zeamă…

Read more »

Dulceaţă de vişine

25 August 2010
Dulceaţă de vişine  Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zahăr 3 pahare apă (de 200 ml) 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi ajutându-te de un ac de siguranţă, după ce le-ai ales şi le-ai spălat bine. Faci pe foc mic un sirop din apă şi zahăr şi când se leagă…

Read more »

Sirop de vişine

25 August 2010

  Ingrediente: vişine 1 kg de zahăr   Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţ sâmburii şi apoi cântăreşti o farfurie plina cu vârf cu vişine şi pentru fiecare farfirie socoteşti 1 kg de zahăr. Intr-o cratţă aşezi în straturi un rând de vişine şi uiul de zahăr şi le laşi de dimineaţă pânâ seara.…

Mancare de vinete

25 August 2010
Mancare de vinete  Ingrediente: 3-4 vinete 1 kg roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrun­jel 2-3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime pe care le pui în apă care clocoteşte şi le ţii 5 minute. Le scoţi într-o strecurătoare…

Read more »

Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi

25 August 2010

Ingrediente: 800 g came de porc 2 linguri făină 3 ouă sare piper 200 g ulei 500 g cartofi 1/2 pahar lapte 40 g unt pesmet   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul, se sărează. Se dau apoi prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei pe ambele…

Read more »

Ciorbă transilvăneană de tarhon

25 August 2010

    Ingrediente: 600g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 60 g orez 1 gălbenuş 3 linguri smantană 11/4 lingură făină 2-3 linguri oţet sare 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel 3 litri apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se pune la fiert şi după…

Read more »

Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat

25 August 2010

    Ingrediente: 350 g fasole 300 g costiţă sau ciolan ajumat 2 morcovi 2 cepe sare 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 50 g ulei   Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert in…

Read more »

Ciorbă de primăvara din carne de porc

25 August 2010
Ciorbă de primăvara din carne de porcO reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel, leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g cartofi 150 g mazăre 150 g…

Read more »

Crema de nuci

25 August 2010

    Ingrediente: 400 g nuci 2 dl lapte 100 g zahăr 1 lingură rom 2 gălbenuşuri un praf de sare puţin zahăr vanilat   Mod de preparare: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se amestecă adăugând puţin rom şi când s-a mai răcorit, două gălbenuşuri. Se freacă bine până devine spumoasă.…

Read more »

Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă

25 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît) 300 g ceapă 5 căţei de usturoi sare boia 3 ardei graşi 300 g roşii 1 pahar vin 300 g mălai 60 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează în ulei cu ceapa tocată şi se pune ustu­roiul tocat,…

Read more »

Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură

25 August 2010

    Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o lingură oţet puţin zahăr 50 g costiţă afumată Ingrediente: Nuca şi oasele se pun…

Read more »

Fasole boabe cu ciolan crud

25 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg ciolan sau came de porc 1 lingură bulion pastă 3-4 foi dafin 3 cepe sare piper boia iute cimbru 500 fasole boabe 200 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte in grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte puţin ceapa tocată, se…

Read more »

Pasta de gutui

25 August 2010

    Ingrediente: 1 kg de gutui fierte 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie     Mod de preparare: Se spală gutuile, de preferinţă mici, se taie în patru, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se pun să fiarbă în apă cât să le cuprindă. Se adaugă şi câteva mere creţeşti tăiate în…

Read more »

Varză acră cu ciolan crud de porc

25 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg ciolan de porc 3 cepe 2 linguri bulion pastă sare piper boabe boia iute cimbru 2,500 kg varză acra 200 g untură ,ulei 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se prăjeşte în grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte ceapa tocată…

Read more »

Spinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi

25 August 2010

    Ingrediente: 1spinare de viţel de 1,500 kg 8 roşii 250 g ciuperci 2 cepe 100 g zar­zavat 6 funduri de anghinară 200 g mazăre 300 g cartofi 2 ouă pes­met 100 g orez 2 linguri smantană 30 g caşcaval   Mod de preparare: După ce carnea s-a fript, se scoate muşchiul şi se…

Read more »

Paine cu cartofi

25 August 2010

    Ingrediente: 1 kg făină 400 g cartofi fierţi 50 g drojdie 2 linguriţe rase de sare 3 linguriţe zahăr 5- 6 dl apă caldă   Mod de preparare: Se fierb cartofii. Se curăţă de coaja înainte de a se răci de tot şi se trec prin maşina de carne sau prin presa de…

Read more »

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur

25 August 2010

Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g cartofi 30 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul şi se sărează. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se sting cu supă sau apă…

Read more »

Supă de mazăre cu afumătură

25 August 2010

    Ingrediente: 400 g mazăre boabe 60 g afumătură 1/2 lingură făină 60 g unt 1 foaie dafin 2 litri supă 1 litru apă 10 g zahăr 120 g frisca lichidă (sman­tană) 1/2 ceapă sare   Mod de preparare: Mazărea se fierbe in apă cu sare circa 20 minute. Separat se face un rantaş…

Read more »

Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

25 August 2010

    Ingrediente: 1 piept de viţel grăsuţ de circa 1,500 kg 100 g unt 2 felii franzelă 1 ceapă 2 ouă sare piper 1legătură pătrunjel 250g carne viţel (resturi de la piept) puţin zarzavat 1/2 1 supă, oase de viţel   Mod de preparare: Se aşază pieptul pe tocător. Cu un cuţit se taie…

Read more »

Pateu tătărăsc

25 August 2010

    Ingrediente: 300 g carne de porc grasa 300 g came de mînzat sau viţel 6 ouă sare piper un păhărel votcă 1 fir praz 3 căţei usturoi 4 g mirodenii de carnaţi 150 g file de heringi 120 g bureţi 80 g grăsime Ingrediente aluat :240 g făină, 1 pahar lapte,20 g drojdie…

Read more »

Serbet de lamaie

25 August 2010

    Ingrediente: 1 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie vanilie   Mod de preparare: Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, zahărul cu patru pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva mai…

Read more »

Ficăţei cu garnitură de orez si legume

25 August 2010
Ficăţei cu garnitură de orez si legume  Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2-3 linguri bulion 1 linguriţă muştar sare piper 1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras roşu 200 g mazăre 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Incingi mai mult ulei şi pui ficăţeii să se rumenească, astfel vor deveni uşor crocanţi. Adaugi apoi bulionul, muştarul şi potriveşti…

Read more »

Supă de fasole verde cu costiţă afumată

25 August 2010

    Ingrediente: 500 g fasole fideluţă sau grasă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 1 rădă­cină pătrunjel 1 linguriţă făină 3 linguri smîntînă 1 legătură pătrunjel sare 3 l apă   Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune în supa în care a fost fiartă costiţa tăiată julien,…

Read more »

Tocană din carne de porc cu ciuperci cu garnitură de mămăliguţă

25 August 2010

    Ingrediente: 1,200 g came de porc (sau mistreţ) 500 g ciuperci 2 legături de mărar 80 g unt sare piper 80 g ulei 3 linguri smantană 1 ceapă 1 lingură făină   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi egale, se sotează cu ceapa tocată, apoi cu 1 lin­gură făină şi se…

Read more »

Crema de cacao fara ou

25 August 2010

    Ingrediente: 1/2 l lapte 1 lingură cacao 3 linguri făină 4 linguri zahăr 100 g unt proaspăt 2 linguri rom   Mod de preparare: Se dizolvă cacao, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Se freacă bine până nu mai rămâne nici un cocoloş, se toarnă cu încetul 1/2 l de lapte, se…

Read more »

Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu cirnăciori afumaţi şi mazăre natur

25 August 2010

    Ingrediente: 1 spată de viţel de 1,200 kg 2 cepe 1 felie franzelă 1 ou 1 legătură pă­trunjel 120 g unt 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 400 g mazăre 400 g cartofi 150 g cirnăciori afumaţi sare piper   Mod de preparare: Se scot oasele de la spată şi din resturi se…

Read more »

Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni salată brezată cu costiţă şi ciuperci umplute

25 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg spinare de viţel 3 salate verzi 50 g costiţă afumată 100 g unt 12 ciuperci mari 500 g cartofi 1/2 lingură făină 1/4 l supă 100 g zarzavat 1 cepă     Mod de preparare: Se frige spinarea la cuptor, se face sosul, se garniseşte cu cartofi prăjiţi parizieni ,…

Read more »

Fazan rece

25 August 2010

  Ingrediente: 1 fazan fript 150 g vin puţină untură pentru uns tava 5 linguri aspic 200 g ficat (gîscă, găină) sare piper 10 linguri sos de coacăze Mod de preparare: Alegem un fazan gras, frumos. îl cu­răţăm fără să-1 opărim. Ii tăiem gîtul cu cap cu tot, aripile şi coada. După ce îl curăţăm,…

Read more »

Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)

24 August 2010

  Ingrediente: 25 păsărele 1 lingură unt 2 cepe 1-2 linguri făină 1 pahar vin 250 g roşii (sau bulion de roşii) sare piper Mod de preparare: Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi pi­per. Apoi le punem într-o cratiţă să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mă­runt. Presărăm făină şi amestecăm. Stin­gem cu…

Read more »

Rata salbatica

24 August 2010

Rata salbatica din: rata, unt, slanina, zeama de carne, rantas, smantana si sare. Ingrediente: 1 raţă mare 1 lingură unt 50 g slănină 1 pahar zeamă de carne 2-3 lingurile rîntaş rece 10 linguri smîntînă sare Mod de preparare: Jumulim pasărea, o pîrlim şi îi scoa­tem măruntaiele. O ţinem puţin în apă clocotită ca să…

Read more »

Fazan fript

24 August 2010

  Ingrediente: 1 fazan 1 lingură unt puţină untură pentru uns tava 50 g slănină 150 g vin sare piper Mod de preparare: Fazanul se frige ca şi curca. Se pregă­teşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu penele dimprejur.…

Read more »

Pulpa de caprioara

24 August 2010

  Ingrediente: 1/2 pulpă caprioara 100 g slănină 100 g unt 1 lingură făină 1 linguriţă bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne Pentru marinată : 1 ceapă mică 1/4 telină 1/4 mor­cov 1/4păstirnac 1 lingură ulei 1 pahar de vin (sau oţet) 2 foi de dafin piper sare Mod de preparare: Lăsăm pulpa…

Read more »

Muschi de caprioara

24 August 2010

  Ingrediente: 1 kg carne caprioara 50 g slănină 1 lingură unt apă 1 pa­har vin (sau oţet) sare piper Mod de preparare: Curăţăm de vine muşchiul de căprioară şi îl punem să se marineze 12 ore în oţet sau în vin roşu. Scoatem muşchiul, îl ştergem cu şervetul, îl împănăm cu slă­nină şi, cu…

Read more »

Cotlete de caprioara

24 August 2010

  Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură unt 2 linguriţe ulei 50 g slă­nină sare 10 ciuperci sau 20-25 măsline 10 linguri sos Mod de preparare: Marinăm timp de 12 ore un muşchi în­treg de caprioara sălbatică. Dacă îl împărţim însă în cotlete, ajung numai două ore de marinare înainte de a-1 frige. Scoatem cotletele din…

Read more »

Iepure cu ciuperci

24 August 2010

  Ingrediente: 1 iepure 100 g unt sau untură 1 ceapă 1, 1/2 lingură făină 1 pahar apă 1/2 pahar vin 500 g ciuperci 2 linguri smintină sare Pentru marinată : puţin ulei oţet foaie de dafin vin alb ceapă tăiată mărunt Mod de preparare: Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi şi…

Read more »

Supă de urzici cu măeriş şi cabanos

24 August 2010

Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smîntînă 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă clocotită 2…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 18, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: