RSS

Retete de Pasti #32

19 Mar

Retete de Paste:

Umplutură de ciuperci

28 June 2010

  Ingrediente: 5 ciuperci albe 1 lingură ulei zeamă de lămaie piper sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem ciupercile în apă clocotită cu sare. Le scoatem şi le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem mai subţiri decît tăiţeii, sau în cuburi. Adău­găm ulei, zeamă de lămîie, piper, sare şi…

Read more »

Umplutura de şuncă

28 June 2010

  Ingrediente: 250 g şuncă 100 g limbă afumată 2 ouă răs­coapte piper sare 1 linguriţă muştar   Mod de preparare: Tocăm şunca, limba şi ouăle răscoapte. Punem împreună ouăle cu carnea, adăugăm piper, sare şi o lingură de muş­tar. Amestecăm pînă ce căpătăm o um­plutură uniforma. Potrivim sarea. Intre­buinţăm la chifle umplute. Scobim mie­zul…

Read more »

Muşchi de vită umplut

28 June 2010
Muşchi de vită umplut  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 300 g ficat de pui 300 g ciuperci conservate 1 ou 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea de pieliţe, o speli şi o usuci cu un şervet foarte curat de bucătărie. Tai…

Read more »

Umplutura de ouă

28 June 2010

  Ingrediente: 5 ouă 30 g unt topit mărar sare piper   Mod de preparare: Curăţăm de coajă ouă răscoapte, le tocăm sau le tăiem subţire, adăugăm unt topit, piper, sare şi mărar tocat (putem adăuga sos alb şi pătrunjel tăiat mărunt). Umplutura de ouă se întrebuinţează la diferite piroşti sau se adaugă la alte…

Read more »

Sos de coacăze

28 June 2010

  Ingrediente: 150 g coacăze 2 gălbenuşuri 200 g smantană 2 linguri făină zahăr sare zeamă de carne   Mod de preparare: Păstrăm o lingură de smîntînă. Frecăm într-o cratiţă restul de smîntînă cu zahărul, punem făina şi ameste­căm bine. Adăugăm coacăzele curăţate şi zeama de carne. Punem la fiert, amestecînd tot timpul. Strecurăm. Intr-o…

Read more »

Sos polonez cu pesmet

28 June 2010

  Ingrediente: 100 g unt 3—4 linguri pesmet   Mod de preparare: Rumenim untul şi adăugăm mult pes­met pisat şi cernut, pînă ce cbţinem un sos ca o smîntînă groasă. Turnăm peste conopidă fiartă, găluşte cu prune sau servim ca garnitură la frip­tură.

Read more »

Salată de ţelină

27 June 2010

  Ingrediente: 2 ţeline mari 2 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de lămîie 1 linguriţă muştar pătrunjel verde   Mod de preparare: Curăţăm ţelina şi o dăm pe răzătoarea mare. Punem ţelina rasă în apă clocotită, uşor sărată, să dea cîteva clo­cote, pînă se moaie puţin. O scurgem în­tr-o strecurătoare şi o aşezăm…

Read more »

Volovan cu carne de pasăre si sos de smântână

27 June 2010
Volovan cu carne de pasăre si sos de smântână  Ingrediente:  600 g făină 2 pachete de unt 1 ou 1 linguriţă oţet sare Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 150 g unt 200 ml lapte 200 g smântână zeama la 1/2 lămâie sare   Mod preparare aluat: Amesteci făina cu oţetul, 50 g unt, un praf de sare şi 1…

Read more »

Umplutură de carne crudă

27 June 2010

  Ingrediente: 400 g carne 100 g grăsime de la rinichi 2 cepe 50—60 g slănină (afumată) 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar miez de pîine zeamă de carne (apă ori gheaţă pisată) sare piper după gust   Mod de preparare: Alegem carne macră de vacă (partea cea mai bună este capacul), o tăiem bu­căţi,…

Read more »

Umplutură de branză

27 June 2010

  Ingrediente: 400 g brînză de vacă 100 g unt 3 gălbenuşuri 1/2 linguriţă de sare 1/2 lingurita de zahăr 2 lin­guriţe de făină   Mod de preparare: Cu două ceasuri înainte de a pregăti umplutura, punem brînză de vacă la presă, adică o învelim într-un şervet şi aşezăm deasupra o greutate. Cînd brînză este…

Read more »

Cum se prepara Cocktail French 75 (video)

27 June 2010
Cum se prepara Cocktail French 75 (video)  Ingrediente: 1 medium lemon 12 ½ ml Gin some champagne dash Sugar Syrup some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer 1 knife or a canal 1 juicer 1 champagne flute or similar glass Cum se prepara Cocktail French 75

Read more »

Varză proaspată

27 June 2010

  Ingrediente: 1 căpăţînă (800 g) varză 2 cepe 200 g unt sare piper puţin zahăr     Mod de preparare: Tăiem mărunt varză proaspăta şi o opărim cu apă clocotită. Lăsăm să se ră­cească şi strecurăm. Tăiem mărunt cea­pa, o prăjim cu puţin unt într-o tigaie şi, cînd începe să se rumenească, punem varza…

Read more »

Piure de măcriş

27 June 2010

  Ingrediente: 1,500 kg măcriş 50 g unt 4 linguri sos alb   Mod de preparare: Alegem măcrişul, îl spălăm bine şi îl stoarcem de apă. Apoi îl înăbuşim cu unt în zeama lui. Codiţele de măcriş le înă­buşim în zeama lor cu puţin unt şi cu puţină zeamă de carne. Cînd sînt gata, le…

Read more »

Piure de gulii

27 June 2010

  Ingrediente: 1 kg gulii 50 g unt 4 linguri sos alb puţin za­hăr nucşoară   Mod de preparare: Curăţăm guliile de coajă. Le tăiem în felii subţiri şi le opărim în apă clocotită. Le scurgem, adăugăm untul, puţină zeamă de carne (numai pentru a uda fundul va­sului), acoperim cratiţa cu un capac şi le…

Read more »

Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă

27 June 2010
Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă  Ingrediente: 750 g muşchi de vită 1 pâine 125 g margarină 1 conopidă 1 lămâie 75 g unt 50 g făină 350 ml lapte 100 g caşcaval sare   Mod de preparare: Porţionezi muşchiul de vită ca pentru şniţele, presari feliile cu sare şi le prăjeşti în margarină. Tai pâinea felii pe care le…

Read more »

Paine prajită

27 June 2010

  Ingrediente: 10 felii de franzelă 25 g unt 1 lin­gură caşcaval sau brînză rasă   Mod de preparare: Curăţăm pîinea de coajă, o tăiem în cuburi mici egale pe care le punem în­tr-o tavă, turnăm unt topit, presărăm cu brînză rasă şi dăm la cuptor, la foc moale. Pîinea prăjită este gata cînd se…

Read more »

Orez

27 June 2010

  Ingrediente: 200 g orez 50 g unt sau ulei 2 ceşti zeamă de carne sau de zarzavat 1 ceapă sare   Mod de preparare: Alegem orezul, îl spălăm, schimbînd de cîteva ori apa pînă iese limpede. Turnăm zeamă de carne sau de pasăre cît să acopere exact orezul. Punem o bucată de unt, ceapa…

Read more »

Gulii, morcovi, ţelină

27 June 2010

  Ingrediente: gulii morcovi ţeline mari zeamă de carne unt puţin zahăr   Mod de preparare: Curăţăm guliile, morcovii şi ţellna, le spălăm, le tăiem în felii ca de manda­rină, sau cu o linguriţă specială, ascu­ţită, scoatem mici sfere, pe care le mai potrivim puţin cu cuţitul. Le opărim cu apă clocotită şi le scurgem.…

Read more »

Galuşte de carne

27 June 2010

  Ingrediente: 400 g carne de pasăre, vînat, peşte sau carne macră de la rinichi 2 linguri smîntlnă sare piper   Mod de preparare: Desfacem carnea crudă de pe oase sau alegem o bucată de carne moale şi o tocăm mărunt. Punem carnea tocată într-o piuliţă de piatră, adăugăm smîntîna rece, pisăm bine şi trecem…

Read more »

Sos de tarhon I

27 June 2010

  Ingrediente: 250 g unt 4 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de carne 1—2 linguriţe tarhon tocat 1 linguriţă oţet sare piper   Mod de preparare: Topim o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm puţin oţet, zeamă de carne şi două gălbenuşuri. Amestecăm totul la foc. Cînd punem gălbenuşurile, compoziţia nu mai trebuie să cloco­tească. Amestecăm…

Read more »

Rulouri de vinete cu cascaval de oaie si pui

27 June 2010
Rulouri de vinete cu cascaval de oaie si pui  Ingrediente: 2-3 vinete 1 piept de pui sare piper ulei puţin rozmarin 50-100 g caşcaval oaie   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii subţiri, pe lungime, le pre­sari cu sare şi le laşi deoparte. Tai carnea bucăţi de 1 cm grosime şi 2-3 cm lungime, o rumeneşti puţin în ulei, apoi adaugi…

Read more »

Friganele

27 June 2010

Ingrediente: 10 felii de piine 2 ouă 1 ceaşcă cu lapte gră­sime pentru prăjit Mod de preparare: Tăiem crutoane rotunde, pătrate sau triunghiulare dintr-o franzelă. Intr-o farfurie adîncă batem ouăle cu puţin lapte şi muiem feliile pe o parte şi pe alta, pînă se îmbibă bine cu ou şi cu lapte. Le prăjim apoi într-o…

Read more »

Fricadele

27 June 2010

    Ingrediente: 500 g carne 250 g grăsime de la rinichi apă şi gheaţă (pentru a lace tocătura zemoasă) 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Preparăm o tocătură ca pentru pîrjoale însă fără pîine. Adăugăm ceapă tocată, prăjită sau crudă, sare, piper şi gheaţă pisată. Amestecăm bine. Facem mici sfere pe care…

Read more »

Mujdei de usturoi

27 June 2010

  Ingrediente: 3—4 căpăţini de usturoi sare oţet (facultativ) apă sau supă   Mod de preparare: Curăţăm usturoiul şi îl pisăm bine cu sare într-o piuliţă de lemn, pînă se face ca o pastă. Scoatem într-un castronaş şi adăugăm apă, supă sau zeamă de raci (după felul de mîncare la care servim mujdeiul), pînă la…

Read more »

Mere umplute cu piept de pui

27 June 2010
Mere umplute cu piept de pui  Ingrediente: 12 mere 1 piept de pui 75 g unt 1 lingură făină 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: Dezosezi carnea, o tai bucăţele şi o pui să se rumenească în 2 linguriţe de unt. După 5 minute torni o ceaşcă de apă, presari puţină sare şi laşi să fiarbă înăbuşit până…

Read more »

Sos de hrean cu smantana

27 June 2010

Ingrediente: 1 rădăcină hrean ras 5 linguri smîntină sare zahăr oţet Mod de preparare: Radem hreanul pe râzătoare, adăugăm smîntînă, sare şi zahăr după gust, pre­cum şi puţin oţet. Acest sos se serveşte la rasol de purcel rece, la cap de viţel fiert şi la alte mîncăruri reci.

Read more »

Sos de castraveti

27 June 2010

  Ingrediente: 1 castravete mare 2 gălbenuşuri 3 linguri smîn­tînă 1 lingură făină zeamă de carne (sau apă) sare oţet   Mod de preparare: Curăţăm castravetele proaspăt sau mu­rat în oţet, îl tăiem în cuburi mici şi îl punem într-o cratiţă. Frecăm bine ‘/a din smîntînă cu făină şi turnăm peste castravete. Subţiem cu zeamă…

Read more »

Ruladă de ouă umplută cu legume

27 June 2010
Ruladă de ouă umplută cu legume  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri smântână 6 linguri făină 100 ml lapte 250 g fasole verde 250 g conopidă 100 g unt sau margarină 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile, apoi adaugi 5 linguri făină în ploaie, smântână, albuşurile bătute spumă şi sare după gust. Amesteci cu grijă ca…

Read more »

Sos polonez

27 June 2010

  Ingrediente: 200 g unt 5 ouă răscoapte 1 lingură mărar sare piper   Mod de preparare: Topim untul, adăugăm ouăle răscoapte, tăiate mărunt, şi mărarul tocat. Presă­răm sare şi piper. Acest sos se serveşte la rasol de peşte.

Read more »

Sos de muştar

27 June 2010

  Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 3 ceşti bulion de peşte 1 lin­guriţă muştar 1 lingură capere 100 g măsline 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Pregătim un rîntaş fierbinte cu unt. Stingem cu bulion de peşte clocotit. Lă­săm să scadă sosul pînă ajrnge ca o smîntînă subţire şi chiar mai diluat.…

Read more »

Măsline umplute

27 June 2010
Măsline umplute  Ingrediente: 1/2 kg măsline 200 g unt 1 ou 100 g caşcaval sare 1 gogoşar     Mod de preparare: Pui la fiert oul, iar separat desărezi măslinele în apă caldă timp de 30 de minute. Oul fiert îl cureţi şi separi albuşul de gălbenuş. Freci untul spumă, dai caşcavalul pe râzătoare, apoi le…

Read more »

Sos de rosii cu smantana

27 June 2010

  Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g bulion de roşii 50 g smîntînă sare piper   Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu, adău­găm bulion de roşii şi prăjim bine. Tur­năm smîntînă, amestecăm şi stingem cu zeamă de carne, clocotită. Scădem sosul pînă se îngroaşă, îl strecurăm,…

Read more »

Prăjiturele cu brânză de vaci si zaharină

26 June 2010
Prăjiturele cu brânză de vaci si zaharină  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 100 g nuci 2 gălbenuşuri 1 linguriţă unt 1 esenţă de vanilie 1-2 tablete de zaharină 1 linguriţă zahăr pentru diabetici   Mod de preparare: Pisezi nucile, apoi treci brânza de vaci prin sită, o amesteci cu nucile, găl­benuşurile, vanilia şi zaharina. Din compoziţia pregătită formezi bulgăraşi pe…

Rulouri din şuncă si branză

26 June 2010
Rulouri din şuncă si branză  Ingrediente: 8 felii şuncă presată 500 brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Freci brânza de vaci cu puţină sare până devine cremoasă, apoi adaugi ceapa şi pătrunjelul tocate, potriveşti gustul de sare şi piper şi omoge­nizezi compoziţia. Pui pe fiecare felie de…

Read more »

Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)

26 June 2010
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)Jamie Oliver – ministrul hranei sanatoase VI

Read more »

Sos de hrean

26 June 2010

  Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g smîntînă 1 rădăcină hrean otet sare zahăr   Mod de pregatire: Pregătim un rîntaş alb fierbinte. Il stingem cu bulion de carne clocotit. Scă­dem sosul pînă ajunge ca o smîntînă subţire. Adăugăm hreanul curăţat şi ras pe răzătoave, înăbuşit mai…

Read more »

Sos Robert

26 June 2010

  Ingrediente: 50 g unt 2 cepe 1 ceaşcă zeamă concentrată de carne 1 lingură sos de ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă muştar   Mod de preparare: Intr-o crăticioară prăjim în unt o ceapă tocată mărunt. Cînd se rumeneşte, o răsturnăm pe sită, ca să se scurgă untul. Punem ceapa în crăticioară, adăugăm…

Read more »

Pui cu roşii la cuptor

26 June 2010
Pui cu roşii la cuptor  Ingrediente:  500 g ciocănele 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1/2 ceaşcă de ulei foi de dafin cim­bru condimente 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciocănele, le speli, le presari cu sare şi condiment, le pui într-o tavă cu ulei, mai torni puţin ulei peste ele şi le…

Read more »

Sos vanatoresc

26 June 2010

  Ingrediente: sos de roşii 1/2 ceaşcă zeamă de vînat 1/2 ceaşcă vin 100 g ciuperci   Mod de preparare: Pregătim un sos de roşii în care adăugăm zeamă de vînat, ciuperci tăiate şi vin alb şi îl fierbem pînă scade. Strecurăm şi adăugăm ciuperci tăiate feliuţe şi înăbuşite în zeama lor.

Read more »

Cum se prepara Cocktail Kir Lethale (video)

26 June 2010
Cum se prepara Cocktail Kir Lethale (video)  Cum se prepara Cocktail Kir Lethale

Read more »

Tarte cu piure de mere şi de dovleac

26 June 2010
Tarte cu piure de mere şi de dovleac  Ingrediente: 300 g făină 100 ml ulei 100 g zahăr 2 oua coajă rasă de lămâie 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă oţet Pentru umplutură ai nevoie de: 1/4 dovleac 4 mere 1 foaie gelatină 1 linguriţă scorţişoară 2 lin­guriţe zahăr   Cum procedezi pentru aluat: Freci ouăle, apoi adaugi treptat uleiul, zahărul,…

Read more »

Salată de conopidă

26 June 2010

  Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de lămîie sare piper   Mod de preparare: Fierbem conopida întreagă. După ce a fiert o lăsăm puţin să stea în apa în care a fiert, apoi o scoatem şi o punem într-o salatieră. Intr-o farfurie adîncă pregătim sosul din ulei, sare,…

Read more »

Salată de sfeclă

26 June 2010

  Ingrediente: 5 sfecle roşii 1 rădăcină hrean 1 pahar otet   Mod de preparare: Alegem sfeclă lungă, roşie, nu prea mare. Spălăm sfeclele de ţărînă. Nu tă­iem coada şi vîrful, ca să nu se scurgă zeama din ele şi să nu-şi piardă culoa­rea. Punem sfeclele la copt (se pot fierbe, însă nu sînt atît…

Read more »

Sos de rosii (natur)

26 June 2010

  Ingrediente: 1-1/2 ceaşcă zeamă concentrată de carne 150 g roşii 50 g unt sare piper rîntaş rece   Mod de preparare: Alegem roşii proaspete sau luăm roşii din conserve şi le prăjim în unt. Adău­găm rîntaş rece şi zeamă de carne, con­centrată. Lăsăm sosul să scadă pînă se îngroaşă ca o smîntînă subţire. Strecu­răm…

Read more »

Sos olandez

26 June 2010

  Ingrediente: 200 g unt 4—5 gălbenuşuri 1/2 pahar apă rece 1 linguriţă piper pisat mare 1/2 pahar oţet masă sare piper zeamă de lămîie   Mod de preparare: Punem într-o crăticioară piper pisat, necernut; turnăm peste el 1/2 pahar oţet de masă şi scădem complet înăbuşit. Cînd oţetul a scăzut aproape de tot, turnăm…

Read more »

Sos Normand

26 June 2010

  Ingrediente: 150 g unt 2 ceşti bulion de peşte 2 linguriţe rîn­taş rece 100 g smîntînă 5 gălbenuşuri zeamă de lămîie după gust zeamă de ciuperci după gust   Mod de preparare: Scădem bulionul de peşte pînă la o treime, pentru ca sosul să aibă gust mai picant. Adăugăm rîntaş rece; smîntînă şi fierbem…

Read more »

Prăjitură cu prune şi mac

25 June 2010
Prăjitură cu prune şi macIngrediente: 250 g făină 375 ml lapte 150 g zahăr 80 g margarină 1 cub mic de drojdie 1 ou + 1 gălbenuş 250 ml smântână 100 g mac măci­nat 40 g amidon 1 linguriţă coajă de lămâie 1,5 kg prune   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 3 linguri de lapte călduţ şi 1…

Read more »

Invârtită moldovenească

25 June 2010
Invârtită moldovenească  Faci o cocă de pâine din făină, drojdie şi apă şi o laşi la dospit. După ce a crescut, cu ajutorul sucitorului o întinzi pe o planşetă, o presari cu zahăr şi nucă pe toată suprafaţa. Apoi o stropeşti cu ulei ţinând mâna sub forma unui dop la gura sticlei de ulei ca să…

Read more »

Tort de carne

25 June 2010

  Ingrediente: 500-600 g carne de porc slabă sau mai grasă amestecată cu cane de viţel 100 g ceapă 200 ml smântână 7 ouă 25 g făină unt­delemn sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi c căleşti 2-3, minute cu 4-5 lin­guri de untdelemn, apoi adaugi carnea trecută de…

Read more »

Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre

25 June 2010
Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre  Ingrediente: 1 conopidă mare 1/2 kg ficat de pasăre 1 ceapă 3 linguri de unt 1 ou sare piper 2-3 linguri de pesmet   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare. în acest timp cureţi ficăţeii şi ceapa, tai ceapa mărunt şi…

Read more »

Friptură din pulpă de vită cu legume

25 June 2010

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg pulpă de vită 100 g unt 1 lingură oţet 1 pahar vin 1 lingură ulei cimbru piper condimente sare boia dulce măghiran rozmarin o folie de staniol Pentru garnitură ai nevoie de: 3-4 cartofi 200 g fasole verde 200 g mazăre 1 dovlecel 1 conopidă mică   Mod de…

Read more »

Friptura cu salată de legume proaspete

25 June 2010

  Speli bine 1 kg pulpă de porc, o porţionezi, ungi fiecare bucată de carne cu puţin muştar, presari sare, piper şi cimbru după gust şi o pui să se frigă pe grătarul încins. Când frip­tura e aproape gata, pui printre bucăţelele de carne 8 roşii şi 6 ardei graşi. Le coci bine pe o…

Read more »

Varză cu maioneză si parizer

25 June 2010

  Ingrediente: 1 varză mică 2 ouă 150 g parizer 150 ml ulei 2 linguri smântână sare piper puţină sare de lămâie   Mod de preparare: Speli varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mici, o amesteci cu sare şi o laşi 10-15 minute, după care o presezi bine într-un tifon. Prepari apoi maioneza din…

Read more »

Musaca de legume cu carne

25 June 2010
Musaca de legume cu carne  Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei 4 gogoşari 1/2 kg roşii 700 g carne de porc 2 linguri de smântână 2 linguri făină 1 ou ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare. înăbuşi apoi într-o cratiţă…

Read more »

Sufleu de gutui

25 June 2010

  Ingrediente: 1 kg gutui 6 albuşuri 300 g zahăr 1 plic zahăr vanilat sau scorţişoară 1/2 pahar apă 30 g unt pesmet coajă rasă de lămâie     Mod de preparare: Cureţi gutuile de  coajă, le tai şi le pui la fiert cu apă şi cu zahăr. Când gutuile sunt moi, iei vasul de…

Read more »

Plăcintă cu aluat cu drojdie şi prune

25 June 2010

  Ingrediente: 1 ou 14 linguri apă călduţă în care dizolvi 2 linguriţe de drojdie de bere uscată puţină sare 14 linguri  ulei făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi la urmă adaugj făina cât să-ţi iasă un aluat care nu trebuie să se lipească de mână. Apoi îl împărţi în două. Prima…

Read more »

Ruladă din carne de vită în aluat

25 June 2010
Ruladă din carne de vită în aluatIngrediente:   750 g carne de vită 3 cepe 250 ml ulei 250 g făină 3 ouă 100 g unt 100 ml lapte 1 lin­guriţă sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai, carnea o speli şi o tai bucăţele, apoi le pui pe toate să se rumenească în ulei. Potriveşti gustul de sare…

Read more »

Salată de dovlecei copti

25 June 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 linguri ulei zeamă de lămîie sau oţet piper sare   Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi, de mărime mijlocie, cu seminţe mici. Ii cu­răţăm de coajă şi îi punem la fiert în apă clocotită. Cînd sînt gata, îi scoatem şi îi aşezăm pe un fund înclinat, lăsîndu-i să…

Read more »

Tocana de vita cu bere

25 June 2010

  Ingrediente: 2 kg carne de vită tăiată cuburi 1 kg ceapă (curăţată şi tocată) 750 ml bere 1/2 cană făină 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt) 1/2 cană de zahăr 1 lingură sare piper după gust Pentru sos ai nevoie de: 1/4 cană oţet de mere 1/2 cană pătrunjel verde tocat 2 linguriţe cimbru…

Read more »

Minirulade din piept de pui

25 June 2010

  Ingrediente: 2-3 piepţi de pui fără os 1 lingură condiment 1 lingură muştar 3-4 cubuleţe brânză topită 10 măsline 1 gogoşar acru ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Baţi cu ciocanul de şniţele bucăţile de piept de pui şi le tai în pătrate potrivite. Fiecare pătrat îl ungi cu muştar şi-l presari cu…

Read more »

Sos de unt

25 June 2010

  Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de peşte zea­mă de lămîie piper Pentru dres : 2 gălbehuşuri 100 g unt   Mod de preparare: Pregătim un rîntaş alb, fierbinte. Stin­gem cu bulion de peşte clocotit. Lăsăm să scadă sosul pînă se îngroaşă ca o smîn­tînă, strecurăm, dregem cu gălbenuşuri şi…

Read more »

Sos de ciuperci cu vin si ou

25 June 2010

  Ingrediente: 1 linguriţă rîntaş rece 1 ceapă 1/2 pahar vin alb 100 g ciuperci 1/2 ceaşcă smîntînă, 2 ceşti supă de găină 2 gălbenuşuri 100 g unt zeamă de lă­mîie după gust   Mod de preparare: Curăţăm ceapa crudă, o tocăm mărunt, o spălăm şi o zvîntăm într-un şervet. Punem ceapa într-o tigaie cu…

Read more »

Salată de ardei copţi

24 June 2010

  Ingrediente: 10 ardei graşi 2—3 linguri ulei o lingură oţet sare   Mod de preparare: Coacem pe plita încinsă ardeii graşi, mari. Dacă maşina nu-i destul de încinsă, ardeii se moaie. La aragaz se coc pe o tablă. Ardeii trebuie să fie copţi de jur împrejur, dar nu arşi. Pe măsură ce se coc,…

Read more »

Salată de vinete

24 June 2010

  Ingrediente: 4 vinete potrivite 4—5 linguri ulei puţină zeamă de lămîie sau oţet o ceapă   Mod de preparare: Alegem vinete lunguieţe, coapte, de culoare vînătă închisă, nu prea subţiri. Vinetele nu trebuie să aibă seminţe mari şi să fie băţoase. Le coacem pe jar viu, pe tablă la flacără de aragaz. Le întoarcem,…

Read more »

Salată de rosii, castraveţi si cartofi

24 June 2010

  Ingrediente: 300 g roşii 300 g cartofi lierti 3 castraveţi proas­peţi 2 linguri ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar mărar sau pătrunjei verde   Mod de preparare: Alegem roşii coapte, le curăţăm de pieliţe şi de seminţe. Le tăiem ca fe­liile de portocală. Amestecăm roşiile cu cartofii fierţi, tăiaţi în felii rotunde, şi…

Read more »

Paine la cuptor cu oua si lapte

24 June 2010

  Ingrediente: 8 felii de pâine 4 ouă fierte tari 1 pahar lapte 100 g caşcaval 2 cepe mari sare piper margarină   Mod de preparare: Ungi o cratiţă cu margarină şi aşezi feliile de pâine. Peste acestea torni laptele condi­mentat cu sare şi piper. Apoi vei pune pe fiecare felie de pâine câte o…

Oua la pahar cu ficat de pui

24 June 2010

  Pui să fiarbă 2 ouă în apă clocotită timp de 3-4 minute. După fierbere, conţi­nutul îl pui într-un pahar. Tai în formă de cuburi 2 ficăţei, îi sotezi în unt şi îi condimentezi puţin. Apoi îi adaugi în paharele cu ouă.   Poftă bună!

Read more »

Perişoare cu branză de vaci si cartofi

24 June 2010

  Ingrediente: 250 g cartofi 100 g brânză de vaci 30 g făină 50 ml lapte 1 ou 30 g unt sau margarină puţin caşcaval şi sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert. După ce s-au răcit, îi treci prin maşina de tocat şi adaugi brânza de vaci,…

Read more »

Ţelină umplută

24 June 2010

  Ingrediente: Cureţi de coajă 6 ţeline, le scobeşti cu un cuţit, iar miezul îl pui separat într- un vas emailat. Celor 6 ţeline le vei tăia partea de jos pentru a le face astfel o „bază” stabilă. Umpli ţelinele cu un amestec de cartofi tăiaţi cubuţele, ardei verde şi roşu tăiat mărunt, roşii decojite…

Read more »

Sos de ciuperci cu smantana

24 June 2010

  Ingrediente: 50 g faină 25 g unt 300 g supă de găină 50 g ciuperci zeamă de lămîie după gust   Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem ciupercile. Pregătim un rîntaş alb fierbinte, stingem cu supă clocotită de găină sau de carne, adăugăm smîntînă şi zeamă de ciuperci. Scădem sosul pînă se face…

Read more »

Sos de hribi

24 June 2010

  Ingrediente: 50 g hribi 50 g făină 25 g unt 2 ceşti zeamă de hribi sare piper zeamă ele lămîie rantaş roşu   Mod de preparare: Fierbem hribii, îi scoatem din apă, şi îi tăiem subţiri. Apoi îi prăjim în unt. Strecurăm zeama în care au fiert hribii şi o amestecăm cu rîntaş roşu…

Read more »

Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz

23 June 2010

  Ingrediente: 4 piepţi de pui fără os 1 praz 2 gălbenuşuri 1 ceapă mică 3 linguri smântână 2 linguri vin alb 1 lingură unt sare şi piper, după gust 2 morcovi 1 ceapă 500 g ciuperci Cum procedezi pentru sos: Cureţi şi speli ceapa şi prazul şi apoi le tai mărunt. Le pui să…

Read more »

Salată de cartofi cu peste si maioneza

23 June 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă mare 3 ouă 400 ml ulei 1 cutie sardele 1 lămâie sare muştar   Mod de preparare: Intr-un castron mai măricel pui 2 linguri apă, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă sare şi ceapa tăiată, amesteci şi dai deoparte. Fierbi cartofii (de mărime mijlocie) în coajă, în…

Read more »

Pui cu ciuperci si prune la cuptor

23 June 2010
Pui cu ciuperci si prune la cuptor  Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi 10 prune coapte 6 ciuperci 4 linguri ulei 4 linguri bulion 1 căpăţână usturoi sare piper condimente   Mod de preparare: Speli carnea, o cureţi şi o pui în tava în care vei pregăti mâncarea. Cureţi apoi cartofii, ciupercile şi usturoiul, tai cartofii în patru, usturoiul feliuţe,…

Read more »

Sos de ciuperci

23 June 2010

  Ingrediente: 250 g ciuperci 50 g unt 50 g făină 2 cepe o ceaşcă smîntînă sare   Mod de preparare: Punem într-o cratiţă jumătate din unt şi prăjim ciupercile proaspete curăţate, spălate şi tăiate, lăsîndu-le să fiarbă pu­ţin. In altă cratiţă prăjim ceapa. Stingem ceapa cu zeama în. care au fiert ciuper­cile, apoi punem…

Read more »

Sos de smantana rosu

23 June 2010

  Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de carne 100—200 g smîntînă piper după gust   Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu în vasul în care am fript carne, pasăre sau vînat. Adăugăm smîntînă, jumătate din întreaga cantitate (50—100 g). Stingem rîntaşul cu bulion de carne clocotit şi scădem so­sul…

Read more »

Crochete de peşte

23 June 2010
Crochete de peşte  Ingrediente: 1/2 kg peşte din conservă sau congelat 2 linguri pes­met 1 lingură unt sare zeamă de lămâie piper 1 ou ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele de oase, îl tai mărunt sau îl treci prin maşina de tocat, apoi îl amesteci cu oul bătut bine, cu pesmet, unt, leama de la jumătate…

Read more »

Saramură picantă de peşte (crap)

23 June 2010

  Ingrediente: 1-2 crapi 1 l apă 5 linguri oţet 3 ardei iuţi 2 linguri  zahăr 1 lingură sare 1 legătură mărar piper după gust foi de dafin cuişoare cimbru ienibahar   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le pui la fript, pe grătarul…

Read more »

Varenki

23 June 2010
Varenki  Ingrediente: 1 ou 1 cană făină 1/2 cană cu smântână 200 g brânză telemea sare piper   Mod de preparare: Amesteci oul cu sarea, făina şi puţină apă şi frămânţi o cocă de tăieţei. O laşi să se odihnească o oră şi apoi întinzi o foaie subţire din care tai pătrate cu latura de…

Read more »

Chec cu peşte

23 June 2010
Chec cu peşte  Ingrediente: 1/2 kg peşte 300 g smântână 300 g maioneza 50 g margarină 50 g pesmet 4 ouă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Opăreşti peştele puţin, apoi îi scoţi oasele. Il pasezi şi adaugi smântână, ouăle, sarea şi piperul şi amesteci bine. Ungi o tavă de chec cu margarină, o…

Read more »

Salată de castraveti

23 June 2010

  Ingrediente: 3 castraveţi mijlocii 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar sau tarhon hatmaţuchi   Mod de preparare: Castravetele conţine multă apă, iar se­minţele şi substanţa mucilaginoasă care le acoperă sînt indigeste. De aceea este bine să scobim miezul castraveţilor, apoi tăiem rondele pe care le aşezăm într-un castronel rînduri-rînduri, presărate cu…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Champagne (video)

23 June 2010
Cum se prepara Cocktail Champagne (video)  Ingrediente: some Champagne 10 ml brandy 1 sugar cube some Angostura Bitters 1 orange 1 spirit measure 1 napkin 1 canal

Read more »

Rantas roşu

22 June 2010

  Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne Mod de preparare: Rumenim untul, adică îl prăjim pînă se înroşeşte. Punem făina şi o prăjim pînă devine de culoare închisă (castanie-roşcată). Stingem cu zeamă de carne.

Read more »

Salată Aida

22 June 2010

  Ingrediente: 500 g andive 250 g roşii 1—2 ardei graşi 1 albuş (tocat) maioneză dintr-un gălbenuş 1 linguriţă muştar   Mod de preparare: Curăţăm andivele, le spălăm, le uscăm într-o cirpă, le tăiem ca tăiţeii şi le pu­nem într-un castron sau într-o salatieră. Curăţăm roşiile de pieliţă şi de se­minţe, le tăiem după dorinţă…

Read more »

Salată de rosii

22 June 2010

  Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei graşi cîteva măsline 2—3 linguri ulei sare piper ceapă   Mod de preparare: Alegem roşii rotunde, mijlocii, tăiem căpăcelul de la vîrf, apoi tăiem rotund felii potrivite şi le aşezăm pe o salatieră. Tăiem ardeii graşi ca tăiţeii şi fi pu­nem peste roşii ; adăugăm sare, piper, cîteva…

Read more »

Salată gustoasă

22 June 2010

  Ingrediente: 500 g roşii 500 g cartofi 1—2 ţeline 1—2 cepe (mici) 2 ouă (răscoapte) vinegretă pătrunjel tocat   Mod de preparare: Curăţăm roşiile de seminţe şi de pie­liţă şi le tăiem în cuburi sau ca tăiţeii. Fierbem cartofii şi îi tăiem în cuburi sau ca tăiţeii. Alegem o ţelină care sg nu fie…

Read more »

Musaca de gulii

22 June 2010

  Ingrediente: 1 kg carne tocată 5 gulioare proaspete 2 cepe 200 g orez condimente sare piper ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de pesmet fin   Mod de preparare: Cureţi gulioarele, le tai „beţe de chibrit” şi le pui într-o cratiţă cu ulei la prăjit, fără să le amesteci. Scuturi doar…

Read more »

Salată de legume crude

21 June 2010

  Ingrediente: 1 salată verde 1 morcov 1 ţelină 1 sleclă 1 ri­diche neagră 1/2varză roşie 1/2 varză albă mică l fir de praz pătrunjel verde ulei, oţet sau zeamă de lămîie sare piper hrean   Mod de preparare: Pe o farfurie lungă aşezăm de jur îm­prejur foi de salată verde. Apoi dăm pe răzătoarea…

Read more »

Salata de mere cu morcovi si chimen

21 June 2010
Salata de mere cu morcovi si chimen  Ingrediente: 2 mere 1 morcov 1/2 lămâie 200 g smântână 1 ceapă 1 linguriţă chimen 1 ridiche de iarnă 1 legătură verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Speli merele şi morcovul, le cureti de coajă si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Cureti ceapa, o tai marunt,  iar ridichile le speli şi…

Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos si două creme

21 June 2010

  Ingrediente: 250 g făină 1 praf de copt 1 lingură cacao 150 g margarină (sau unt) 100 g zahăr 1 ou 2 linguri smântână   Mod de preparare: Din toate ingredientele faci un aluat din care întinzi 2 foi. Prima foaie o vei pune în tava unsă şi tapetată cu făină, peste care vei…

Read more »

Salata cu fructe de toamna

21 June 2010

  Ingrediente: 4 mere 1 strugure 1 felie pepene verde 1 lămâie 100 ml suc de mere 2 linguri miere 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Speli fructele, tai mere­le felii, culegi boabele de strugure de pe cior­chine şi tai miezul de pepene verde cubuleţe. Le amesteci apoi pe toate cu coaja rasă…

Read more »

Sos alb cu zeamă de carne

21 June 2010

  Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti de zeamă de carne   Mod de preparare: Pregătim un rîntaş alb, fierbinte, şi îl stingem cu bulion clocotit (de carne de vacă, de viţel sau de pasăre). Lăsăm să scadă la foc, amestecînd cu lingura şi luînd spuma de deasupra sosului. Scădem sosul pină…

Read more »

Musaca de hribi

21 June 2010

  Ingrediente: 1 kg hribi 1 kg carne tocată 2 cepe verdeaţă ulei sare piper 2-3 ouă.   Mod de preparare: Speli bine hribii, apoi desfaci pălăriile, iar picioruşele le tai mărunt. Tai mărunt ceapa, o căleşti în puţin ulei, apoi adaugi carnea şi partea hribilor tăiată mărunt. Sărezi şi piperezi după gust şi după…

Read more »

Unt prăjit

21 June 2010

  Ingrediente: 200 g unt 1/2 pahar oţet 1 legătură pătrunjel ver­de mărar   Mod de preparare: Intr-o cratiţă acoperită fierbem oţet de vin cu un fir de mărar. Alături, într-o ti­gaie, rumenim o bucată de unt. Cînd un­tul se înroşeşte, îl amestecăm cu pă­trunjel verde tocat mărunt şi îl mai pră­jim puţin. Turnăm oţetul…

Read more »

Budincă de roşii

21 June 2010

  Ingrediente: 5 roşii mari 2 cepe 300 g miez de pâine albă 1 ceaşcă de lapte 2 ouă 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă. Căleşti amestecul, apoi îl laşi să se răcorească, după care adaugi…

Read more »

Găluşte cu lapte acru

21 June 2010

  Ingrediente: 1 l lapte acru 200 g griş 2 ouă zahăr 3 linguri pesmet 1 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Pui laptele la fiert pe foc mic şi când începe să clocotească adaugi grisul în ploaie. Laşi compoziţia pe foc până se îngroaşă, o dai deoparte şi după ce s-a răcit o…

Read more »

Sos de carne friptă

21 June 2010

  Sucul rămas în tavă după ce s-a fript carnea : rostbif, viţel, curcan etc., îl scurgem într-un vas, adăugăm puţină apă rece sau o bucăţică de gheaţă şi îl ţinem la rece cam 1/2 oră, după temperatura su­cului de carne. Cînd grăsimea s-a ridicat deasupra şi s-a sleit, o luăm cu lingura şi turnăm…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Martini (video)

21 June 2010
Cum se prepara Cocktail Martini (video)  Ingrediente: some ice 25 ml Dry Vermouth 50 ml Gin some Green olives 1 Lemon 1 martini glass 1 mixing glass 1 strainer 1 knife 1 chopping board 1 25ml (1fl oz) single shot measure 1 50ml (2fl oz) double shot measure

Read more »

Budincă de conopida cu ciuperci si caşcaval

21 June 2010

  Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă de 600-800 g 4-500 g ciuperci 100 g orez 100 ml bulion 50 ml ulei 2 ouă 1 ceapă boia după gust 100 g caşcaval ras pesmet piper şi sare după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci bucheţele pe care le speli cu apă rece şi…

Sufleu de vinete

21 June 2010

  Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte un praf de sare   Mod de preparare: Coci vinetele la flacără mare, pe aragaz, le laşi la răcit, după care le cureţi de coajă şi le laşi să se scurgă. Apoi le toci şi le pui deoparte într-un castron.…

Read more »

Salată de andive cu zeama de lamaie

21 June 2010

  Ingrediente: 500 g andive zeamă de lămîie un vîrf de cuţit zahăr pisat sare piper puţin ulei (1—2 linguri)   Mod de preparare: Alegdm andive albe, proaspete, mari. Le curăţăm, le spălăm şi le tăiem în două, în lung, pe un fund de lemn. Amestecăm, după gust, zeamă de lămîie, zahăr pe vîrful cuţitului,…

Read more »

Salata de păpădie cruda

21 June 2010

  Ingrediente: 1/2 kg trunze de păpădie tînără 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Alegem păpădie tînără, înlăturînd foile galbene. Spălăm în apă cu sare. Clătim. Muiem salata întîi în oţet, apoi turnăm uleiul, presărăm sare şi piper.   Pofta buna!

Read more »

Salată poloneză

21 June 2010

  Ingrediente: 2 căpăţani de lăptuci 3 castraveţi miilocii un pa­har smîntînă 2 linguri oţet 3 ouă răscoapte sare zahăr mărar tocat   Mod de preparare: Desfacem salata foaie cu foaie. O spă­lăm repede cu apă rece şi o scurgem pe un grătar de lemn. Aşezăm în salatieră foile în formă de buchet şi punem…

Read more »

Supă de ţelină cu paste faionoase

20 June 2010

  Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi o mână de paste făinoase 1 cutie smântână sare condimente ulei   Mod de preparare: Cureţi toate zarzavaturile, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte cubuleţe. Pe toate le înăbuşi în puţină apă cu ulei şi condiment după gust. După câteva minute, torni apă şi…

Read more »

Salată de carne de vită cu ciuperci

20 June 2010

  Ingrediente: 300 g carne de vită fiartă foarte bine 2 cepe mijlocii 10-12 ciuperci 1 sfe­clă mijlocie fiartă 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Pregăteşti întâi sosul pentru care freci muştarul cu zahărul, sare şi…

Read more »

Rantaş alb fierbinte

20 June 2010

  Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne sau lapte   Mod de preparare: Intr-o tingire adîncă punem untul şi îl topim pe plită. Cînd s-a topit, presă­răm cantitatea necesară de făină şi, amestecînd cu lingura, înfierbîntăm bine compoziţia. Făina nu trebuie să se ru­menească sau să se înnegrească, fiindcă…

Read more »

Salată de varză rosie

20 June 2010

  Ingrediente: 1 varză roşie 2 linguri ulei otet sare puţin zahăr   Mod de preparare: Curăţăm varza de foile ofilite, o tăiem foarte fin şi o opărim în apă clocotită (fără să clocotească), ca să îndepărtăm amăreala. Vărsăm apa şi uscăm salata pe sită. Inainte de a servi varza roşie la masă, turnăm peste…

Read more »

Salată de varză alba

20 June 2010

Ingrediente: 1 varză albă 2 linguri ulei otet sare piper pu­ţin zahăr Mod de preparare: Curăţăm varza de frunzele de deasupra. O tăiem în două şi scoatem frunzele una cîte una. Apoi curăţăm vinele cu un cuţit subţire. Din fiecare frunză facem un rulou şi o tăiem ca tăiţeii. După aceea spă­lăm bine varza, o…

Read more »

Tort de iaurt cu struguri

20 June 2010
Tort de iaurt cu struguri  Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 45 g făină 45 g amidon 1/2 linguriţă praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 500 g iaurt zeamă de la 1/2 lămâie 50 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 kg struguri albi şi negri 750 ml frişcă 2 plicuri gelatină Mod de preparare blat: Baţi…

Read more »

Salată de linte

20 June 2010

  Ingrediente: 500 g linte 1—2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar   Mod de preparare: Alegem linte mare, curată, o spălăm. O ţinem citva timp în apă călduţă. Arun­căm apa şi mai controlăm o dată lintea dacă este curată. Punem lintea în cratiţă la foc cu apă rece (mai multă). Cînd este…

Read more »

Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete

20 June 2010
Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete  Ingrediente: 1 piept de pui 100 ml vin alb 200 g unt 1 ceapă 2 vinete 1 dovlecel unt 2 cartofi sare piper zeama de la 1/2 lămâie 1 ceaşcă supă dintr-un cub de concentrat pătrunjel tarhon   Mod de preparare: Cureţi carnea şi o tai bucăţele pe care le presari cu sare, le…

Read more »

Salată de fasole boabe

20 June 2010

  Ingrediente: 400 g fasole boabe un morcov un pătrunjel 2 cepe 2 linguri ulei o lingură oţet sau zeamă de lămîie pătrunjel verde   Mod de preparare: Alegem fasole boabe mare sau rotundă (ouşoare). O muiem din ajun în apă căl­duţă, apoi o spălăm în cîteva ape reci. Punem la fiert cu apă caldă,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Hyde Park (video)

20 June 2010
Cum se prepara Cocktail Hyde Park (video)  Ingrediente: 1 green apple 3 Raspberries 10 ml Apple Juice 5 ml Raspberry liqueur some Champagne some Cubed Ice 1 Knife 1 Chopping board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Champagne glass

Read more »

Salată de fasole verde

20 June 2010

  Ingrediente: 500 g fasole 2 linguri ulei 1 lingura oţet sare piper cîteva măsline cîteva fire de ceapă verde mărar verde   Mod de preparare: Alegem fasole fideluţă, o curăţăm şi o punem în apă rece. Apoi o punem la fiert în 3 l de apă clocotită, numai cate o mînă de fasole ca…

Read more »

Conopidă cu ouă la cuptor

20 June 2010
Conopidă cu ouă la cuptorIngrediente: 1 conopidă 100 g unt 2 ouă 4 linguri de pesmet 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10- .15 minute, iar separat fierbi ouăle. După ce conopida s-a fiert, o laşi să se scurgă,…

Read more »

Salată Mimoza

20 June 2010

  Ingrediente: 4 lăptuci 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper 2 ouă fierte tari   Mod de preparare: Curăţăm lăptucile ca să rămînă numai inima, adică partea albă şi galbenă din mijloc, precum şi puţin din frunzele verzi. Tăiem în patru. Pregătim salata de lăptuci cu oţet şi cu ulei, apoi o presărăm…

Read more »

Salată de laptuci

20 June 2010

  Ingrediente: 2 lăptuci potrivite 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de lămîie sare piper haţmaţuchi tarhon fin tocat   Mod de preparare: Alegem lăptuci tinere şi tari, tăiem în lungime în patru sferturi. Spălăm salata repede în apă la robinet şi o lăsăm să se scurgă. Apoi o muiem într-un sos pre­parat…

Read more »

Supa cremă de legume de toamnă

20 June 2010
Supa cremă de legume de toamnă  Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 ţelină 2-3 cartofi 1 mână de fasole verde 2-3 frunze de varză 2 ardei graşi 1 dovlecel 2 bucheţele de conopidă 100 g unt 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli şi le…

Read more »

Salată cu smatană

20 June 2010
Salată cu smatanăO reteta simpla si delicioasa de salata cu smantana din: salata, smantana, galnebusuri, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţînă mare de salată sau 2 mijlocii 1/2pa­har smantană 2 gălbenuşuri 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Atît salata verde, cît şi salata de lăp­tuci se pot pregăti şi cu smîntînă ames­tecată cu gălbenuşuri…

Read more »

Budincă de dovlecei cu orez si carne

19 June 2010
Budincă de dovlecei cu orez si carne  Ingrediente: 3 dovlecei 200 g carne de vită 3 linguri orez 3 linguriţe unt 2 linguri pesmet sare, piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar carnea o fierbi separat în apă rece. Inăbuşi…

Read more »

Salată de dovlecei cu floare

19 June 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Alegem dovlecei mici cu floare, îi cu­răţăm şi îi spălăm. Punem dovleceii la fiert în apă clocotită cu sare. Cand sînt fierţi, îi scoatem şi îi lăsăm să se scurgă într-o strecurătoare. Dacă dovleceii nu sînt…

Read more »

Legume cu orez si smantana

19 June 2010
Legume cu orez si smantana  Ingrediente: 3 morcovi 300 g fasole verde 1 conopidă mică 1 gulie 150 g orez 200 g margarina unt 300 g smântână sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine orezul, îl înăbuşi în puţin unt sau marigarină, apoi îl pui la fiert în 3 căni de apă cu puţină sare. Cureţi…

Read more »

Cod cu porumb, legume si spanac (video)

19 June 2010

Salata Loreta

19 June 2010

  Ingrediente: 2 căpăţîni de salată 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet o sfecla fiarta   Mod de preparare: Preparăm o salată verde. Fierbem sfe­cla şi o tăiem fin ca tăiţeii, apoi o ames­tecăm cu oţet şi ulei şi o presărăm peste salata verde. Servim imediat fără să amestecăm.   Pofta buna!

Read more »

Salata verde

19 June 2010

  Ingrediente: lăptuci salată creată marule creson hatmaţuchi iarbă grasă sau untişor (grîuşor) 2—3 linguri ulei 1 lingură otet mărar verde tocat mărunt 2 ouă răscoapte  sare pi­per usturoi (facultativ) zahăr (facultativ)   Mod de preparare: Curăţăm frunzele mai groase de lăp­tuci ; scoatem frunzele care au stat pe pămînt : desfacem frunză cu frunză…

Read more »

Supă cremă de pasare si ciuperci

19 June 2010
Supă cremă de pasare si ciuperci  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 lingură făină 50 g unt 100 g smântână 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl pui la fiert în 3 l de apă cu sare şi ai grijă să aduni…

Read more »

Aripi de pui condimentate

19 June 2010

  Ingrediente: 10 aripi de pui 4 linguri de ulei 4 linguri vin roşu 4 linguri miere 2 lin­guri bulion sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli bine cele 10 aripi de pui şi le aşezi pe toate într-un castron cu toate ingredientele. Le laşi 30 de minute la marinat. Apoi le…

Read more »

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

19 June 2010

  Ingrediente: 750 g carne de porc 150 g parizer 100 g slănină afumată 3-4 castraveţi în oţet 2 mor­covi 200 ml vin alb 100 ml ulei 200 g smântână 1 legătură verdeaţă 1-2 linguri muştar sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii subţiri, o baţi şi o condimentezi cu sare, piper şi…

Read more »

Gogoşi sărate din cartofi

19 June 2010

   Pentru aluat: 500 g cartofi fierţi 1 ceaşcă lapte (100 g smântână) 2 ouă 250 g făină drojdie cât o nucă un praf de sare Pentru umplutură: 100 g brânză telemea sau amestecată cu brânză de vaci   Mod de preparare: Cartofii fierţi, curăţaţi şi raşi îi amesteci cu drojdia dizolvată în prea­labil în…

Read more »

Baton de hamsii

19 June 2010
Baton de hamsii  Ingrediente: 500 g hamsii sărate 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri apă 2 linguri oţet 1-2 ouă pentru uns   Mod de preparare: Faci aluatul din făină, margarină, apă şi oţet. Este bine să-l prepari cu o zi înainte şi să-l ţii la rece. Intinzi o foaie de circa 3 mm grosime…

Read more »

Rulouri din carne de porc umplute cu pipote

19 June 2010

  Ingrediente: carne macră de porc  pipote 1 ceapă piper condimente ou făină pesmet ulei sau untură   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţel, o baţi cu ciocanul de şniţele, o sărezi, o piperezi şi o laşi la rece. Intre timp, pui la fiert ceapa şi pipotele în apă cu sare. După ce…

Read more »

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc

19 June 2010

Ingrediente: 1 şi 1/2 kg antricot de porc 1/2 kg cârnăciori olteneşti 1 pahar supă de carne 1 pahar vin alb 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin, cimbru, piper) pastă de ardei ulei sau untură Mod de preparare: Antricotul îl împărţi în două, cu o lingură de lemn (folosesc coada) perforezi carnea şi introduci…

Saramură pescărească de crap

19 June 2010
Saramură pescărească de crap  Ingrediente: crap cu solzi cimbru după gust 2- 3 căţei de usturoi 25 ml ulei 1 pahar cu apă sare boabe de piper după gust     Mod de preparare: Cureţi crapul numai în interior şi-l speli. îi dai sare şi-l pui pe grătarul bine încins să se frigă pe ambele părţi. După ce…

Read more »

Sos scordolea

19 June 2010

  Ingrediente: 200 g nuci 200 ml ulei de măs­line 200 g miez de franzelă 200 g cartofi 20 g usturoi 40 ml oţet  sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă după ce i-ai spălat bine, îi cureţi, îi pasezi cu furculiţa şi îi dai la răcit. Pisezi nucile în piuliţă, înmoi miezul…

Read more »

Salată de ouă

18 June 2010

  Ingrediente: 8 ouă fierte (tari) castraveţi în oţet maioneză 200 ml smântână sare piper 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Amesteci maioneza (făcută din 2 gălbe­nuşuri crude şi unul fiert) cu 200 ml smântână. în sosul obţinut, adaugi castraveţii acri tăiaţi cubuleţe mici, cei 2-3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Karma Sutra (video)

18 June 2010
Cum se prepara Cocktail Karma Sutra (video)  Ingrediente: 10 ml Grenadine 2 Lychees , fresh or tined 20 ml Mango Purée 10 ml Bison grass Vodka some Champagne 1 champagne flute 1 mixing glass 1 cocktail spoon 1 strainer 1 standard shot measure

Read more »

Ficat la grătar

18 June 2010

  Ingrediente: 1 kg ficat de vită sau de porc 1 bucată mică de kaizer afumat sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi ficatul şi îl tai felii. Il crestezi cu cuţitul şi-n crestături pui bucăţele mici de kaizer afu­mat. Condimentezi cu piper, pui bucăţile la fript pe gră­tarul încins şi le întorci pe…

Read more »

Frigărui din carne de porc

18 June 2010

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g slăn­ină 2 cepe 2 ardei 2 roşii mari câţiva căţei de usturoi piper condimente     Mod de preparare: Tai carnea şi slănina, le condimentezi şi le pui într-un vas până se pătrund, în acest timp tai legumele în felioare potrivite. Cureţi beţele pentru frigare şi…

Read more »

Salata de fructe

18 June 2010
Salata de fructe  Ingrediente: 2 banane 4 man­darine 1-2 kiwi 1 măr 1 cutie compot de ananas bucăţi 1 cutie compot de cireşe opţional frişca   Mod de preparare: Tai fructele cubuleţe şi mărul feliuţe, adaugi cireşele şi compotul de ananas inte­gral. Laşi puţin castronul la rece şi, în funcţie de zeama lăsată de fructe, hotărăşti pe…

Read more »

Lapte de pasare cu rom

18 June 2010

  Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 200 g zahăr vanilie 1 linguriţă de făină 1 lingură de rom   Mod de preparare: La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g zahăr pudră, şi baţi încontinuu până se ţine albuşul…

Read more »

Mancare de cartofi cu chimen si cuşcuş

17 June 2010

  Ingrediente: 1 ceapă mare 3 linguri ulei 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi boia sare piper 1 linguriţă chimen 1/4 kg cuşcuş   Mod de preparare: Căleşti bine ceapa în ulei, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici, sare, boia (1 linguriţă). Pui apă să depăşească nivelul cartofilor, piper, usturoi pisat şi…

Read more »

Chiftele de pui cu masline

17 June 2010
Chiftele de pui cu masline  Ingrediente: 500 g piept de pui 250 g măs­line negre 3 ouă 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 2 felii de pâine 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl dai prin maşina de tocat împreună cu morcovul, ceapa, cartoful, miezul de pâine înmuiat…

Read more »

Prajitura cu mac in 2 foi

17 June 2010

  Ingrediente: 200 g făină 150 g margarină  1 gălbenuş 4 linguri apă rece   Mod de preparare: Din toate ingredien­tele faci un aluat pe care-l păstrezi o oră la frigider. Pentru umplutură ai nevoie de: 350 g zahăr 1 pahar apă (200 ml) 400 g mac măcinat 3 ouă 50 g unt   Mod…

Read more »

Mămăliguţă cu ou

17 June 2010

  Laşi un ou la fiert cam 10 minute ca să fie tare. în acest timp faci o mămăligă mai moale şi după ce a fiert bine iei din ea două lin­guri mari şi o amesteci cu gălbenuşul de la ou, o linguriţă unt sau margarina, 1-2 linguri lapte, 2 linguri brânză de vaci. lese…

Read more »

Crochete cu griş cu ciuperci

17 June 2010

  Ingrediente: 500 ml lapte 1 cănuţă de griş 1 ou caşcaval 100-150 g ciuperci   Mod de preparare: Laptele îl amesteci pe foc cu grisul până se îngroaşă, apoi îl laşi la răcit. Separat amesteci oul, caşcavalul ras şi ciupercile tocate. Compoziţia rezultată o amesteci cu grisul fiert. Pe masa curată sau pe o…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Raspberry Lemon Drop Martini (video)

17 June 2010

Mazare cu orez

16 June 2010

  Ingrediente: 300 g mazăre  1 cană orez 50 ml ulei sare pătrunjel verde condimente   Mod de preparare: Căleşti în ulei orezul ales şi spălat, adaugi 3/4 l apă, condimente, sare şi verdeaţă. Fierbi totul la foc mic, 15 minute, fără să amesteci. După aceea pui mazărea fiartă, amesteci şi mai laşi 5 minute…

Read more »

Sufleu de ştevie

16 June 2010

  Alegi şi speli 1-1,5 kg de frun­ze de ştevie proaspete, le fierbi bine, apoi le toci. Intr-o tigaie pui 3-4 linguri de unt (sau ulei) şi, când s-a încins, adaugi 2 linguri de făină. După ce făina s-a rumenit uşor, adaugi ştevia tocată fin şi o laşi să se călească timp de câteva minute.…

Read more »

Tăiţei cu şuncă

16 June 2010

  Ingrediente: 300 g tăieţei proas­peţi 100 g şuncă 1 ceapă mică pătrunjel ardei iute (roşu) 3 lin­guriţe ulei de măs­line sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă sărată fierbi tăieţeii. Intre timp, într-o cratiţă pui ulei, puţin ardei iute şi ceapa şi le prăjeşti puţin la foc moderat, amestecând des…

Read more »

Ciorbă de spanac cu cartofi

16 June 2010

  Ingrediente: 1 kg de spanac 2 cepe 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 cartofi 3 roşii din conservă sau 2 linguri de bulion un pahar de orez 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 legătură de leuştean oţet sau sare de lămâie sare piper   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Colţunaşi cu gem de prună

16 June 2010

  200- 300 g făină, 2 ouă, puţină sare şi 2 linguri o foaie şi pe o jumătate din ea pui, în rând, câte o jumătate de linguriţă de gem cu 2 cm distanţă între ele. Pui apoi cealaltă jumătate a foii peste partea cu gem. Tai pătrate şi le fierbi în apă cu sare,…

Read more »

Tartă cu opintici

16 June 2010

  Ingrediente aluat: 150 g margarina 300 g făină 1 gălbenuş 2 linguri de apă sare marar tocat l frămânţi şi îl laşi la rece timp de 1 oră. La această umplutura pentru tartă   Mod de preparare: Intinzi aluatul cu mâna într-o tavă (rotundă, de tartă) unsa cu mar­garină şi tapetată cu făină, lăsând…

Read more »

Mancare de cartofi noi cu mazare

16 June 2010

  Ingrediente: 1 kg de cartofi noi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi 500 g mazăre nouă un pahar de orez 3 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel verde o ceapă mică tocată mărunt sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă înăbuşi în ulei şi câteva linguri de apă ceapa împreună cu mazărea, cartofii şi…

Read more »

Pizza cu parizer

15 June 2010

  Ingrediente: 300 g făină 200 ml lapte 20 g drojdie 1 vârf cuţit sare 200 g parizer 150 g caşcaval un vârf cuţit piper 100 ml bulion sau pastă de tomate 250 g ciuperci din conservă ulei   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele (făină, lapte, drojdie, sare) până obţii un aluat pe…

Read more »

Supă crema de legume cu chimen

15 June 2010

  Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 linguriţă de chimen 2 linguri de ulei 1 lingură de făină 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, tai ceapa în patru, morcovul şi rădăcina de pătrunjel rondele şi le pui la fiert în 500 ml apă. După…

Read more »

Pizza de post

15 June 2010

  Ingrediente: 600 g făină 50 g drojdie 150-200 g margarină (sau ulei) 1 ceaşcă apă caldă 1 lingură de oţet sare piper după gust Pentru umplutură: 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 20 de măsline fără sâm­buri 1/2 ceaşcă de ulei suc de roşii   Mod de preparare: Prepari…

Read more »

Ştevie cu orez

15 June 2010

  Opăreşti ştevia. Prăjeşti în puţin ulei 2-3 fire de ceapă tăiată mărunt, adaugi o parte orez şi una de ştevie (de exemplu: o ceaşcă de orez şi una de ştevie). Apoi pui apă de patru ori cât cantitatea de orez. Adaugi şi puţine condimente şi laşi să scadă. Poţi pune după gust şi puţin…

Read more »

Ciorbă de lobodă cu cartofi

15 June 2010
Ciorbă de lobodă cu cartofi  Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean 2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei   Mod de preparare: Tai mărunt loboda curăţată ş spălată, ceapa şi cartofii tăiaţi cubuleţe ş le pui într-o…

Read more »

Ouă umplute pe pat de varză

15 June 2010

  Fierbi 10 ouă (tari), le cureţi de coajă, le tai în două pe lungime şi le scoţi gălbenuşurile. Pe acestea le pui într-un castron şi le sfărâmi cu furculiţa, adaugi un pateu de ficat (100 g) şi le amesteci bine cu o lingură de lemn, după ce ai pus sare şi piper după gust.…

Read more »

Clătite cu opintici

15 June 2010

  Cureţi 1 kg de bureţi de impurităţi, îi speli bine şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Ii scurgi şi îi treci prin maşina de carne. Separat aureşti 2-3 cepe în 2-3 linguri de ulei, pui 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi pe care apoi îi scoţi, peste care răstorni bureţii tocaţi şi amesteci…

Read more »

Rulouri din carne de viţel

15 June 2010

  Ingrediente: 4 felii carne de viţel (pulpă) 200 g jambon afumat 80 g ciuperci 2 ouă fierte tari pătrunjel tarhon ceapă 100 g unt 1 pahar de vin alb sare şi piper 1 felie de pâine 1 legătură de ceapă verde 200 g mor­covi mici (carate)   Mod de preparare: Toci cubuleţe şunca (jam­bonul)…

Read more »

Pirosti din aluat de gogoşi

15 June 2010

  Facem un aluat de gogoşi. Tă­iem rondele cu un pahar. Punem umplu­tura la mijloc, la distanţă de 1 cm de la margine. Lipim marginile, întorcîndu-le una peste alta (fără să for­măm creastă). Le prăjim în grăsime, le scoatem şi le aşezăm pe hîrtie.   Pofta buna!

Read more »

Maioneza dietetica

14 June 2010

  Ingrediente: 1 l lapte 70 g amidon 200 ml ulei de măsline 3 gălbenuşuri 200 ml zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Opreşti o cană de lapte (150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit (rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când acesta a dat…

Read more »

Friptura de vacă in sos de vin

14 June 2010

  Ingrediente: 1 kg came de vacă fără os 2 linguri grăsime 2 cepe (de mărime mijlocie) 1 morcov 1 foaie de dafin piper boabe 1 crenguţă de cimbru 3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb sare   Mod de preparare: Carnea spălată o cureţi de pieliţe, o ştergi cu un şervet şi…

Read more »

Rulouri crocante cu umplutură picantă

14 June 2010

  Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică. O legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) o tai mărunt. Intr-o…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 19, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: