RSS

Retete de Pasti #33

19 Mar

Retete de Paste:

Rulouri crocante cu umplutură picantă

14 June 2010

  Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică. O legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) o tai mărunt. Intr-o…

Read more »

Şniţel cu caşcaval

14 June 2010

  Ingrediente: 600 g carne de şniţele 2 ouă 100 g caşcaval 4 lin­guri pesmet 100 ml ulei piper sare.   Mod de preparare: Carnea o speli şi o pregăteşti ca pentru şniţele obişnuite. O baţi şi o presari cu sare şi piper. Ouăle le baţi bine, iar caşcavalul îl razi. Pui uleiul la încins.…

Read more »

Salată verde cu nuci si cascaval

14 June 2010

  Ingrediente: 1 salată verde mare 100 g caşcaval 1 mână miez de nucă sos de roşii 5 linguri ulei 1/2 lingură oţet sare şi piper   Mod de preparare: Amesteci în această ordine: salata spălată şi ruptă în bucăţi, caşcavalul ras, miezul de nucă tocat, sare, piper, adaugi uleiul şi oţetul. Pe deasupra torni…

Read more »

Ciorbă ţarănească de văcuţă

14 June 2010
Ciorbă ţarănească de văcuţă  Ingrediente: 1 kg carne de vacă 2 morcovi 2 ţeline potrivit de mari 1 fir de praz 3-4 frunze varză albă 2 cepe potrivite albitură (păstârnac, pătrunjel – rădăcini) 3 cartofi potrivit de mari pătrunjel verde sare piper smântână 2-3 ouă   Mod de preparare: Carnea o cureţi de pieliţe, o speli şi o…

Read more »

Vinegretă de carne

14 June 2010

  Ingrediente: 500 g carne fiarta sau friptă aceleasi cantitati ca la vinegretă de peste Mod de preparare: Putem prepara vinegretă din carne fiartă sau friptă de vacă, viţel, berbec, porc, pasăre şi vînat. Putem folosi carne rămasă din ajun. Procedăm în acelaşi fel ca la vinegretă de peşte. Pe lîngă zarza­vat, putem garnisi şi…

Read more »

Bomboane din biscuiti

14 June 2010

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi obişnuiţi 1 pachet margarină 3- 4 linguri cacao 100 g nuci măcinate 100 g stafide 100 g rahat tăiat mărunt 1-2 sticluţe cu esenţă de rom zahăr după gust fructe din dul­ceaţă fulgi de nucă de cocos   Mod de preparare: Biscuiţii îi dai prin maşina de tocat, apoi îi…

Read more »

Taiţei cu urdă si ciuperci

14 June 2010

  Ingrediente: 300 g tăieţei cu ou 200 g urdă 100 g ciuperci unt ustu­roi sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Ciupercile le înăbuşi în ulei, adaugi căţeii de usturoi întregi (îi scoţi când s-au rumenit), sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Tăieţeii fierţi îi amesteci cu urda, pui deasupra compoziţia cu ciu­perci şi îi…

Read more »

Pilaf cu ştevie

14 June 2010

  Ingrediente: 1 cană orez 2 legături ştevie 2 cepe potrivite codiţe de la 6 fire de ceapă verde 1 lin­guriţă boia de ardei dulce 1 lingură pastă de tomate 3-4 lin­guri ulei 1 lingură condimente 4 căni de apă sare piper   Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl pui la fiert în…

Read more »

Pirosti din aluat cu drojdie

14 June 2010

  Ingrediente: aluat cu drojdie umplutură   Mod de preparare: Pregătim aluat cu drojdie, în­tindem o foaie groasă de 1 cm. Tăiem rondele cu un pahar, întindem umplutura. Lipim rondelele ca şi col­ţunaşii, în formă de creastă de cocoş, colţunaşii stau însă culcaţi, pe cind pirostile stau drepte, cu creasta în sus. Ob­ţinem această formă,…

Read more »

Zacusca de scrumbii

13 June 2010

  Ingrediente: 300 g peşte (două scrumbii) 1/2 lămîie 6 boabe ienibahar 6 boabe piper ulei (cît să acopere scrumbiile) 1 foaie de dafin oţet ardei roşu (după gust) 5—6 boabe de muştar   Mod de preparare: Curăţăm scrumbiile, le deschidem pe la burtă, scoatem intestinele şi urechile. Apoi le punem în apă puţin sărată,…

Read more »

Pizza cu afumătură

13 June 2010
Pizza cu afumătură  Ingrediente: 1 ou 1/2 pachet mar­garina drojdie cât o nucă (dizolvată în circa 50 ml lapte călduţ) fănă cât cuprinde Din toate acestea faci un aluat nu prea tare, cât să poată fi întins în tavă. îl laşi la crescut 30 de minute. în tavă întinzi o foaie de 1 cm grosime. Pentru umplutură:…

Read more »

Papară de peşte

13 June 2010

Ingrediente: 2 cartofi tăiaţi cubuleţe 1 peşte dezosat tăiat mărunt mărar 2-3 ouă 1 lingură smântână pătrunjel sare piper boia dulce Mod de preparare: Prăjeşti cartofii într-o tigaie. Când sunt aproape gata îi amesteci cu peştele şi îi laşi să se prăjească bine. Separat baţi 2-3 ouă în care amesteci 1 lingură de smântână, mărar,…

Read more »

Omleta de primăvară

13 June 2010
Omleta de primăvară  Ingrediente: 4 ouă 15 ml ulei 4-5 roşii 1 legă­tură ceapă verde 1-2 felii tele­mea verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi prăjeşti ceapa tocată mărunt, roşiile opărite, curăţate de coji şi seminţe şi stoarse de zeamă, tăiate în cubuleţe şi verdeaţa tocată mărunt. Adaugi apoi ouăle bătute ca…

Read more »

Budincă de cozonac

13 June 2010

  Ingrediente: 1 farfurie de cozonac 3/4 l lapte 3 ouă 3 linguri de zahăr ars 1 praf de zahăr vaniliat   Mod de preparare: Zahărul, gălbe­nuşurile şi vanilia le pui într-un cas­tron şi le freci bine cu lingura de lemn. Adaugi laptele, albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor cu cozonacul sfărâmat. Torni într-o…

Read more »

Tocăniţă de burtă

13 June 2010

  Ingrediente: 500-600 g burtă de vacă 1 os de vacă 6 cepe 2 ţeline albitură (pătrunjel, păstârnac) 2 linguri de bulion de roşii un vârf de cuţit boia de ardei iute 1/2 pahar vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu zarzavatul (întreg)…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Depth Charge (video)

13 June 2010
Cum se prepara Cocktail Depth Charge (video)  Ingrediente: 150 ml chilled beer 50 ml vodka 1 orange 2 tsp sugar (or a sprinkling of) 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer 1 shot glass Cum se prepara Cocktail Depth Charge

Read more »

Mancare de cartofi cu pipote

13 June 2010

  Ingrediente: 2 kg de cartofi 1 pungă de pipote 2 linguri de condimente 1 lingură de bulion 1 foaie de dafin câteva frunze de ţelină ulei pen­tru prăjit 5-6 căţei de usturoi apă verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii tăiaţi ca pentru mân­care îi pui la fiert împreună cu condimente, bulion, foaia de dafin,…

Read more »

Bulgări din biscuiţi si nucă

13 June 2010

  Ingrediente: 50 g cacao 2 căni cu zahăr (aproximativ 400 g) 500 g biscuiţi simpli 200 g margarină 1 cană nucă măcinată 1/2 cană cu apă Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul şi adaug cacao şi nuca. Dai la rece, apoi adaugi margarina, bis­cuiţii raşi sau pisaţi amestecând foarte bine. După gust, poţi…

Read more »

Prajitură cu cremă de biscuiti

13 June 2010
Prajitură cu cremă de biscuiti  Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr pudră 16 linguri zahăr tos 1 pachet unt 400 g biscuiţi măcinaţi 1 lingură cacao 1 foaie de napoli­tană nuci prăjite şi măcinate rom şi cafea ciocolată pentru ornat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu untul, adaugi biscuiţii măcinaţi, cacao, nucile prăjite şi…

Read more »

Unt de sardele

13 June 2010

  Ingrediente: 200 g unt 5—6 sardele   Mod de preparare: Scoatem fileuri de sardele şi le dăm prin sită, apoi le amestecăm cu untul şi ungem pe pîine. Untul de sardele se poate păstra 10 zile.   Pofta buna!

Read more »

Urdă cu smantană si mărar

13 June 2010

  Ingrediente: 300 g urdă (grasă) 25 g smîntînă 50 g unt mărar verde sare   Mod de preparare: Punem smîntînă proaspătă într-un ti­fon, legăm şi acoperim cu mălai, cu două ore înaintea mesei. Frecăm untul ca o cremă, presărînd sare, adăugăm urda şi frecăm cu o lingură de lemn. Cînd totul este bine amestecat,…

Read more »

Vinegretă de peşte rusească

13 June 2010

  Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, păstrăv, nisetru, somn) 1 mor­cov 5 cartofi 2—3 castraveţi 10 linguri sos provansal 2—3 vîrfuri de cuţit pătrunjel verde sare piper 5 linguriţe unt zeamă de lămîie, muştar 5 linguriţe oţet 5 linguriţe ulei   Mod de preparare: Desfacem fileurile de pe oase, le cură­ţăm de piele şi, pe…

Read more »

Rulada rece

13 June 2010
Rulada rece  Ingrediente: 200 g nucă măcinată 200 g zahăr pudră 2 linguri făină 3 linguri cacao 2 ouă   Mod de preparare: Toate aceste ingrediente le amesteci, le frămânţi şi întinzi compoziţia pe un celofan presărat cu zahăr şi făină. Intinzi o foaie rotundă. Pentru cremă ai nevoie de: 3 gălbenuşuri fierte tari 3 linguri…

Read more »

Sărăţele cu branză

13 June 2010

  Ingrediente: 300 g unt 100 g făină 300 g şvaiţer 1 gălbenuş 1 lingură apă putină sare un varf de cutit boia 50 g cester Pentru sos alb: 3 linguriţă unt putină făină 1/2 pahar lapte 1 gălbenuş şi un vîrf de cutit de boia   Mod de preparare: Frecăm untul cu boiaua, cu…

Read more »

Salata de ţiri

13 June 2010

  Ingrediente: 10 ţiri 5 legături mărar verde ulei oţet piper (boabe) după gust   Mod de preparare: Batem ţîri cu un ciocan de lemn pe amîndouă părţile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză ori pe plita încinsă). Observăm să nu se pîrlească şi îi rumenim pe amîndouă păr­ţile.…

Read more »

Gogoşele de şvaiţer

13 June 2010

  Ingrediente: 250 g şvaiţer 3 albuşuri 200 g unt 200 g ulei   Mod de preparare: Radem şvaiţerul pe o râzătoare deasă şi îl punem într-un castron. Batem spu­mă trei albuşuri pînă se ţin bine pe tel şi le turnăm peste şvaiţer. Amestecăm cu lingura pînă se uneşte albuşul cu şvaiţerul. Cu mîna unsă…

Read more »

Crutoane de caşcaval

13 June 2010

  Tăiem o bucată de caşcaval in formă de triunghiuri cu baza de 3 cm şi înăl­ţimea de 6 cm. Grosimea crutonului 1 cm. Le dăm prin ou şi prin pesmet. Inainte de masă, le prăjim în grăsime îticinsă, la foc viu, şi le servim ca aperitiv.   Pofta buna!

Read more »

Crenvursti prajiti

13 June 2010

  Ingrediente: 5 crenvurşti o ceşcuţă vin grăsime pentru prăjt   Mod de preparare: Tăiem crenvurştii în bucăţele lungi de 2 cm şi îi prăjim repede pe o parte şi pe alta, într-o tigaie cu puţină gră­sime. Scurgem grăsimea şi, după gust. Ii stropim cu cîteva picături de vin bun. Servim ca gustare caldă.  …

Read more »

Sarmale cu urda in foi de stevie

13 June 2010
Sarmale cu urda in foi de stevie  Ingrediente: 500 g urdă 2 ouă 2 linguri cu griş pătrunjel şi mărar verde 2 linguri de condimente foi de ştevie 1 legă­tură de ceapă verde 1 lingură unt 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Amesteci urda cu ceapa verde tocată, ouăle, grisul, sarea, verdeaţa şi condimentele. Speli frunzele de ştevie, le…

Read more »

Găluşte de cartofi cu umplutură de spanac

13 June 2010

  Ingrediente: 8 cartofi 1 linguriţă cu unt 2 ouă 500 g piure de spanac 2 linguriţe condimente pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu ouăle bătute, condimente, pătrunjel şi unt şi potriveşti de sare. Frămânţi bine, apoi iei…

Read more »

Rosii cu vinegreta

13 June 2010

  Ingrediente: 5 roşii frunze de mărar vinegretă   Mod de preparare: Alegem roşii coapte, proaspete, rotunde, nu prea mari. Cu un cuţit ascuţit tăiem căpăcelul de dea­supra. Scoatem miezul şi seminţele cu o linguriţă mică (una mare poată să rupa roşiile), clătim roşiile, le ştergem şi le punem cu gura în jos, pe un…

Read more »

Pirosti din aluat franţuzesc

13 June 2010

  Ingrediente: aluat franţuzesc umplutură Mod de preparare: Intindem foaia de aluat franţuzesc groasă de 1 cm. Tăiem cu un pa­har de apă sau de vin rondele mai mari sau mai mici. Intindem umplutură pe jumătate din numărul ron­delelor pînă la 1 cm de la margine. Un­gem marginea cu albuş puţin bătut. Ce­lelalte rondele le…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast (video)

13 June 2010
Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast (video)  Ingrediente: 50 ml vodka 50 ml campari 120 ml tomato juice 2 dashes of tabasco 2 tsp salt 1 maraschino cherry 1 lime wedge 1 collins glass 1 shot measure 1 teaspoon 1 saucer 1 barspoon or stirrer 1 chopping board     Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast

Pastă de sardele

13 June 2010

  Ingrediente: 150 g unt 2 linguri de pastă de sardele   Mod de preparare: Punem untul proaspăt într-un castronaş, cu pasta de sardele, şi frecăm cu o lingură de lemn, pînă se face ca o cremă. Servim pe felii de pîine. Se poate ţine la răcoare chiar 10 zile.   Pofta buna!

Read more »

Oua umplute cu maioneză

13 June 2010

  Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză mărar pătrunjel tarhon piper sare   Mod de preparare: Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa începe să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem turnăm peste ele apă rece. Le curăţăm şi le tăiem în două, în lung (cu un cuţitaş vechi,…

Read more »

Spanac la cuptor

13 June 2010
Spanac la cuptor  Cureţi 1-2 kg de spanac (în funcţie de numărul de persoane), îl speli în mai multe ape şi-l opăreşti în apă clocotită cu sare. Il strecori, apoi îl toci pe un fund de lemn. Căleşti în ulei 2 cepe potrivite tăiate mărunt, 4-5 căţei de usturoi, pui 1 lin­gură de condimente, 1 legătură de…

Read more »

Ciorbă cu frunze de păpădie

12 June 2010

  Ingrediente: 500 g de frunze de păpădie 2 linguri de orez un ou 3 linguri de smântână 100 g de costiţă 1 lingură unt 3-4 fire de usturoi verde 1 legătură de mărar 2- 3 linguri de oţet sare   Mod de preparare: Prăjeşti costiţa în ulei, adaugi usturoiul tăiat mărunt, îl laşi să…

Read more »

Ruladă cu marmeladă

12 June 2010

  Ingrediente: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă zahăr vanilat marme­ladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr. La frecat se adaugă o lingură de apă. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri, ames­tecînd uşor de jos în sus, apoi se adaugă…

Read more »

Oua umplute

12 June 2010

  Ingrediente: 10 ouă de găină sau de raţă 1 gălbenuş 1 ceapă 200 g ficat de viţel de lapte 50 g unt proaspăt 1 lingură unt pentru prăjit maioneză   Mod de preparare: Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa începe să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem…

Read more »

Crutoane de franzelă

12 June 2010

  Tăiem o franzelă în felii subţiri de 1 cm, lungi de 5—6 cm sau tăiem în două chifle mici. Ungem felioarele de pîine cu icre negre, icre de manciuria, de ştiucă, de crap, aranjate cu lingura, cu cuţitul sau cu cornetul, sau le acopefim cu sardele (fileuri sau pastă) etc.   Pofta buna!

Read more »

Crenvursti in aluat

12 June 2010

  Ingrediente: 5 crenvurşti aluat franţuzesc 1 ou   Mod de preparare: Scoatem pieliţa la crenvurşti fără să le stricăm forma şi îi dăm la rece. Din aluat franţuzesc facem o foaie groasă de 2—2,5 mm. Tăiem fîşii late de 1,5 cm şi lungi cît să cuprindă tot cren- vurştul. Prindem şuviţa cu un deget…

Read more »

Cartofi noi cu bulion si branză

11 June 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brânză (merge şi caşcaval) ulei 2-3 linguriţe bulion 1 lingură condimente sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în felii rotunde. Ii căleşti în ulei încins, pe foc mic. După ce s-au înmuiat, adaugi bulionul subţiat cu apă, condimente, sare…

Read more »

Omletă cu boboci de păpădie

11 June 2010

  Ingrediente: o cană de boboci de păpădie culeşi înainte de a înflori 50 g unt sau margarină 4 ouă o mână de frunze de păpădie sare şi piper   Mod de preparare: Speli bobocii de păpădie în mai multe ape, îi scurgi bine şi îi pui la prăjit în unt până se umflă puţin.…

Read more »

Sarmale de orez in foi de loboda sau spanac

11 June 2010

  Ingrediente: 500 g frunze de lobodă sau de spanac 2 cepe o cană de orez o cană de ulei zer sau borş piper sare o linguriţă de făină o legătură de mărar sare de lămâie smântână   Mod de preparare: Opăreşti foile de lobodă sau de spanac cu zer sau borş. Tai o ceapă…

Read more »

Taiţei cu varza dulce si jambon (şuncă)

11 June 2010

  Ingrediente: 2 kg de varză dulce o cană de ulei 250 g de jambon sau şuncă sare piper 400 g făină 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Faci o cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o frămânţi până nu se mai lipeşte de degete. Intinzi o foaie pe planşetă…

Read more »

Sufleu cu branză

11 June 2010

  Ingrediente: 50 g de unt 50 g de făină 500 ml lapte 150 g de caşcaval sau orice fel de brânză care se poate rade 5- 6 ouă piper unt pentru uns forma   Mod de preparare: Pui untul la topit, apoi adaugi făina şi amesteci până se încinge bine fără să se rumenească.…

Read more »

Friptura de vaca impanată cu sos

11 June 2010

  Ingrediente: 1 kg came macră de vită un pahar de ulei o căpăţână de usturoi 2-3 cepe 2-3 morcovi 50 g de bulion piper sare foi de dafin cimbru câteva linguri de vin alb   Mod de preparare: Carnea o desfaci într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi cu bucăţi subţiri de morcov,…

Read more »

Crochete din caş

11 June 2010
Crochete din caş  Ingrediente: 200 g caş 150 g unt 200 g făină 2 gălbenuşuri sare 100 g caşcaval 1 albuş   Mod de preparare: Din ingrediente, mai puţin caşcava­lul, frămânţi bine un aluat. După 20 de minute de frământat vârtos, întinzi o foaie, o împătureşti în trei, apoi o dai la rece, la frigider, pentru 10…

Read more »

Pricomigdale

11 June 2010

  Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr 200 g nuci 30 f făină 10 pică­turi esenţă de migdale 1 pacheţel zahăr vanilat 20 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se dau nucile prin maşină şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă albuşurile nebătute şi se încălzeşte compoziţia pe maşină pînă se înfierbîntă bine. Se…

Read more »

Pateu de căprioară (galantină)

11 June 2010

  Ingrediente: 1200 g carne de căprioară fără os 500 g slănină (groasă şi fragedă) 2 ouă 20 g coniac 2 g piper 2 g nucşoară sare 300 g aspic 1 coală staniol   Mod de preparare: Din carnea de căprioară se scoate partea muşchiuleţului sau partea vrăbioarei şi se împarie in 4—6 bucăţi de…

Read more »

Umplutura de nuci II

11 June 2010

  Ingrediente: 300 g nuci 4 albuşuri 200 g zahăr vanilie scorţişoară coajă de lămîie   Mod de preparare: Se curăţă nucile şi se trec prin maşină (sau se sfărîmă cu vergeaua). Separat se bat albuşuri pînă devin ca o zăpadă tare, adăugind treptat zahărul. Se amestecă cu nucile. Se adaugă vanilie, coajă de lămîie,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Fashionista (video)

11 June 2010
Cum se prepara Cocktail Fashionista (video)  Ingrediente: 1 The Margarita King orange slices 1 Grand Marnier liquer ice cocktail shaker martini glass bottle of The Margarita King Grand Marnier liqueur orange slices ice     Cum se prepara Cocktail Fashionista

Read more »

Ficat de pui

11 June 2010

  Ficaţii mici de pui îi lăsăm întregi ; cei mari, îi tăiem în două. Tăvălim bucăţile în făină şi le prăjim în grăsimea în cinsă, sărîndu-i şi piperîndu-i cînd sînt gata.   Pofta buna!

Read more »

Ciuperci de aluat umplute

11 June 2010

  Din aluat moale de piroşti fa­cem chifle mici, rotunde, în formă de ciu­perci mijlocii. Facem şi codiţe sucind cu palma pe masă o bucăţică de aluat, pînă ajunge ca o frînghioară de grosimea de­getului mic. Le tăiem pe măsura picio­rului de ciupercă, căutînd ca un capăt să fie mai subţire. Ungem cu ou ciuper­cile…

Read more »

Canapele

11 June 2010

  Ungem cu unt crutoane şi pe ele punem fe­lii de şuncă sau de salam. Putem să le pregătim şi cu sardele, cu fileuri sau cu pastă de sardele.   Pofta buna!

Read more »

Prajitură Mereng

10 June 2010

  Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 250 g frişcă sirop de ciocolată ulei făină îngheţată frişcă   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile adăugind treptat zahărul tos (încălzit pe o hîrtie într-o tavă). Se unge o tavă cu ulei, se presară cu făină şi cu un cornet se toarnă din compoziţia de mai…

Read more »

Fazan fript, servit în penaj

10 June 2010

  Ingrediente: fazan aspic sare ulei paine unt salată verde sau cartofi   Mod de preparare: Inainte de a curăţa fazanul, se taie capul, coada şi ari­pile în aşa fel ca să rămînă întregi, cu pene. Capetele acestor părţi tăiate se prăjesc în ulei foarte încins sau se freacă şi se îndeasă bine cu sare…

Read more »

Iepure moldovenesc

10 June 2010

  Ingrediente: iepure marinat ulei ceapă usturoi sare piper bulion foaie de dafin vin   Mod de preparare: Se scoate iepurele din marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie în bucăţi şi se căleşte în mult ulei. Se pune apoi în altă cratiţă. Se toarnă deasupra puţină apă şi se lasă să fiarbă…

Read more »

Iepure a la grec

10 June 2010

  Ingrediente: iepure marinat, ulei, ceapă, morcov, ţelină, bulion, vin, sare. arpagic înăbuşit, măsline, piper, foaie de dafin, cimbru, l lămîie.   Mod de preparare: Se marinează iepurele, se scoate din marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie in bucăţi şi se căleşte în ulei încins. Se scot bucăţile călite în altă cratiţă…

Read more »

Şarlotă de ciocolată

10 June 2010

  Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 2 linguri rom 40 g zahăr pudră 100 g frişcă 100 g fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, zahărul şi laptele. Se pun la foc…

Read more »

Umplutură de nuci I

10 June 2010

  Ingrediente: 200 g nuci 800 g pesmet alb fin 200 g zahăr 400 g apă 1 lingură rom coajă de lămîie scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă şi se trec prin maşină nucile. Se adaugă pes­metul, se amestecă bine şi se opăresc cu un sirop preparat din zahăr şi apă. Se adaugă rom,…

Read more »

Ştevie cu lapte acru

10 June 2010

  Ingrediente: 3 legături mai mari de ştevie 2 l lapte acru 1 ceapă 2 linguri ulei condiente după gust 1 ou verdeaţă tocată   Mod de preparare: Ştevia o cureţi de cotoare, o speli bine şi o opăreşti. Apoi o scurgi şi o toci mărunt. Tai o ceapă mărunt şi o căleşti în ulii,…

Read more »

Pastă de branză de oaie picantă cu chimen

10 June 2010
Pastă de branză de oaie picantă cu chimen  Ingrediente: 300-400 g de brânză de oaie sau caş o linguriţă de boia puţin cnimen pisat o ceapă rasă sare după gust frunze de ceapă verde sau mărar tocat   Mod de preparare: Freci brânza cu ceapa rasă şi chi- menul pisat şi potriveşti de sare, dacă mai trebuie, împărţi compoziţia în trei şi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Melon Ball (video)

10 June 2010
Cum se prepara Cocktail Melon Ball (video)  Ingrediente: 50 ml vodka 25 ml melon liqueur 150 ml orange juice 1 melon slice 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 highball glass 1 short straw Cum se prepara Cocktail Melon Ball

Read more »

Borş de urzici cu hrean

10 June 2010

O reteta simpla de bors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez, hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare. Ingrediente: 300 g urzici 500 ml borş 2 linguri orez 1 bucată de hrean 1 ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 păstâmac leuştean 2 linguri ulei sare…

Read more »

Oua imbracate

10 June 2010

  Ingrediente: 4 ouă 4 roşii 50 g caşcaval 50 g şuncă 100 g smântână sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli roşiile, apoi le scoţi miezul. în fiecare roşie razi caşcaval şi pui bucăţele mici de şuncă, apoi pui câte un ou întreg. Sărezi, piperezi şi razi iar caşcaval. Roşiile astfel…

Sote de morcovi cu spanac

10 June 2010

  Ingrediente: 500 g morcovi 1 kg spanac 1 ţelină mică 1 păstâmac 50 g unt 2-3 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 linguriţă condimente 100 g caşcaval sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii, ţelina şi păstârnacul, apoi îi pui la fiert în apă cu sare şi…

Read more »

Tăiţei cu branză si smantană

10 June 2010

  Ingrediente: 2 ouă făină cât cuprinde sare după gust 500 g brânză de vaci 500 g smân­tână 2 legături mărar verde   Mod de preparare: Frămânţi un aluat vârtos din cele 2 ouă frecate, în prealabil, cu puţină sare şi făină cât cuprinde. Intinzi o foaie foarte subţire, apoi o rulezi şi tai fâşii…

Read more »

Ficat de gască

10 June 2010

  Tăiem ficatul de gîscă în felii groase de 1,5 cm, nu prea mari. Dăm feliile în făină şi le prăjim în tigaie, în grăsime încinsă, la foc viu. Cînd ficatul este gata, îl sărăm şi îl servim fierbinte la masă.   Pofta buna!

Read more »

Stufat de pui

10 June 2010
Stufat de pui  Ingrediente: 1 pui 10 legături de ceapă verde 15 legături de usturoi verde 2-3 linguri bulion 1 păhărel ulei sare şi piper după gust   Mod de preparare: Tranşezi puiul, apoi speli bucăţile şi le laşi la scurs. Apoi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei. Le rumeneşti uşor pe o parte şi…

Read more »

Crochete de găină

10 June 2010

Ingrediente: 200 g carne de pasăre fiartă 50 g unt 2 linguri făină 2 ceşti supă de pasăre 4 ouă pesmet piper nucşoară sare   Mod de preparare: Tăiem carnea în cuburi mici. Pregătim apoi sosul. Topim untul într-o cratiţă, adăugăm făina şi amestecăm să nu se ardă rintaşul. Stingem cu supa de găină, strecurată,…

Read more »

Ciroba de varză dulce cu smantană

10 June 2010

  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 150 g smântână sau sucul de la o jumătate de lămâie jumătate de pahar de orez jumătate de pahar ulei 2 linguri de făină o ceapă sare   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor şi o opăreşti în apă cu sare. O laşi apoi să se scurgă şi…

Read more »

Carne cu verdeţuri

10 June 2010

  Ingrediente: 1 kg pulpe de pui un pahar şi jumătate de ulei 2-3 cepe 100 g bulion de roşii 2 linguri de făină 1 kg de ceapă verde 3 legături de mărar 3 legături de pătrunjel o legă­tură de tarhon 2 legături de usturoi verde   Mod de preparare: Rumeneşti pulpele, le scoţi şi…

Read more »

Carne cu mazăre

10 June 2010
Carne cu mazăre  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe 3-4 linguri de făină 100 g untură 60 g bulion 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre 2- 3 roşii o legătură de mărar o linguriţă de zahăr sare   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în untură încinsă cât…

Read more »

Cornuleţe cu suncă, urdă, branză de burduf sau crenvurşti

10 June 2010

  Ingrediente: 100 g unt 100 g smintină 150 g faină de griu 1—2 ouă sare Pentru umplut : 150 g şuncă 150 g urdă 150 g brînză de burdut sau 5 crenvurşli (1/2 pereche)   Mod de preparare: Cu şuncă. Ţinem smîntîna în prealabil 5—10 ore într-o legăturică de tifon, aco­perită cu mălai. Apoi…

Read more »

Porc cu cartofi si ardei gras (video)

10 June 2010

Vezi mai multe video din Blog

Read more »

Rulada cu carne in cocă dospită

10 June 2010

  Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 150 ml lapte 1 ou sare după gust Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g carne de vită şi porc 200 g ceapă 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din ingredi­entele de mai sus şi îl laşi să crească la cald.…

Read more »

Sarmale in foi de spanac

10 June 2010

  Faci umplutură de sarmale din 400 g carne de pui (sau de porc, sau de vită, sau amestec), 150 g ceapă sau frunze fragede de ceapă, 2 linguri de ulei, neapărat 1-2 ouă, sare şi un praf de piper. Prăjeşti ceapa, pui carnea să se rumenească şi ea, potriveşti de sare şi piper, iar…

Read more »

Cartofi cu ouă la cuptori

9 June 2010

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 10 ouă 200 g caşcaval 200 g unt 250 g smântână sare şi piper   Mod de preparare: Fierbi în coajă cartofii, apoi îi cureţi şi îi tai rondele. Separat fierbi 8 ouă tari şi razi caşcaval. Scoţi din timp untul din frigider, pentru ca în momentul pregătirii reţetei să…

Read more »

Ridichi umplute

9 June 2010
Ridichi umplute  Ingrediente: 4 ridichi de lună mari 1 fir de usturoi 1 căţel de usturoi 2 fire de ceapă 250 g ciuperci albe de cultură 1 cub de supă con­centrată de legume 1 ou 1/2 lămâie 1 linguriţă zahăr 1 rămurică cimbru 1 legătură pătrunjel 50 g unt 2 linguri ulei sare şi piper după…

Read more »

Sos de lapte

9 June 2010

  Ingrediente: 2 pahare lapte 125 g zahăr 2-3 g apă Mod de preparare: Se lasă să fiarbă 5 min laptele împreună cu zahărul. Cind se ia de pe foc se pune apă de flori.

Read more »

Ecler

9 June 2010

  Ingrediente: 125 g grăsime (unt, untură sau ulei) 250 g apă 200 g făină 8 ouă puţină sare cremă de vanilie, de cafea etc. marmeladă glazură   Mod de preparare: Se fierbe apa împreună cu grăsimea şi sarea. Cînd a dat în clocot se adaugă dintr-o dată toată făina, amestecînd repede cu o lopăţică…

Read more »

Marinată de iepure

9 June 2010

  Ingrediente: 1 iepure 500 g ceapă 300 g morcov 1 ţelină 50 g făină oţet 10 boabe piper 1 foaie de dafin 1 lămîie 300 g bulion sare ulei   Mod de preparare: Bucăţile de iepure se călesc în ulei încins, apoi se scot în altă cratiţă şi se acoperă ca să se înăbuşe…

Read more »

Pateu de ficat de gîscă

9 June 2010

  Ingrediente: ficat de pasăre lapte grăsime de pasăre untură vin foaie de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic   Mod de preparare: Se fierbe ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat cu sita deasă. Separat…

Read more »

Umplutură de mere II

9 June 2010

  Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr 100 g pesmet fin coajă de lă­mîie vanilie scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în felii subţiri. Se adaugă zahărul, pesmetul, coaja de lămîie, vanilia şi scorţişoara după gust. Intrucît această umplutură este în stare crudă, se foloseşte la umplerea preparatelor care…

Read more »

Ciorbă de salată verde

9 June 2010

  Ingrediente: 3 bucăţi de salată verde (sau 1 kg de salată verde, în funcţie de numărul de porţii) o jumătate de căpăţână de usturoi mare 1 l zer sau apă 2-3 feliuţe de slănină tăiată fideluţă 2-3 linguri ulei 1 ou pentru dres şi, opţional, 3 ouă (sau în funcţie de numărul de persoane)…

Read more »

Tort de portocale

9 June 2010

  Ingrediente: blat alb cremă fondant esenţă de portocală (naturală) cîteva picături soluţie de sare de lămîie coajă de porto­cală confiată, culoare roşie sirop fondant alb   Mod de preparare: Se prepară blatul alb şi se taie în trei felii orizontale. Se însiropează şi se ung cu următoarea cremă: se ia cremă- fondant albă, se…

Read more »

Tort mereng

9 June 2010

  Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr tos cremă de ciocolată 300 g frişca ulei făiuă fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se prepară în trei blaturi. Se bat albuşurile foarte tare, adăugind treptat zahărul tos (încălzit puţin în prealabil). Se bat cu telul continuu. Se unge fundul unei forme de tort, cu ulei,…

Read more »

Umplutură de marmeladă

9 June 2010

  Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de căpşuni   Mod de preparare: Se încălzeşte puţin marmelada, se amestecă bine şi dacă este prea legată, se adaugă puţin sirop de zahăr. Cine doreşte poate adăuga cîteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de căpşuni sau cîteva picături de esenţă de portocală.  …

Read more »

Cotlete de pasare pane

9 June 2010

  Ingrediente: 1 kg pulpe de pasăre făină 2 ouă pesmet ulei salată de sezon condimente   Mod de preparare: Tai pe jumătate carnea de pe os şi o baţi puţin cu ciocanul de carne, apoi presari peste ele condimente. Dai prin făină, ou şi pesmet alb. Le prăjeşti în ulei bine încins, ţinând tigaia…

Read more »

Rulade de pui

9 June 2010

  Ingrediente: 600-700 g piept de pui dezosat 2 cepe călite 1 ou crud 2 ouă fierte tari 3 morcovi fierţi 2 ardei graşi sau gogoşari 1 legătură pătrunjel verde condimente   Mod de preparare: Desprinzi cu grijă pieliţa de pe pieptul de pui şi o păstrezi. Apoi toci carnea, o amesteci cu ceapa călită…

Read more »

Supă de măcriş cu salată

9 June 2010

Ingrediente: 2 l apă 125 g măcriş 250 g salată verde câteva fire de ceapă 1 lingură făină ulei sare mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli verdeţurile, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Când sunt moi pre­sari făină şi pui apă puţin câte puţin. Laşi să fiarbă la foc mic,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen (video)

9 June 2010
Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen (video)  Ingrediente: 25 ml vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml butterscotch liqueur 25 ml Bailey’s 50 ml cream 3 coffee beans Some ice cubes 1 hurricane glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender 1 knife 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen

Read more »

Sos de vin

8 June 2010

  Ingrediente: 800 g vin 3 gălbenuşuri 100 g zahăr   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas vinul, gălbenuşurile şi zahărul. Se încălzeşte pe baie de apă, pînă se îngroaşă puţin.

Read more »

Sos de lămîie

8 June 2010

  Ingrediente: 300 g lapte, 50 g zaliăr, 25 g uut, 2 gălbenuşuri, 1/2 lămîie.   Mod de preparare: Se pune la încălzit laptele fiert împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi untul şi se bate compoziţia cu telul pînă începe să fiarbă. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă zeama şi coaja…

Read more »

Savarină

8 June 2010

  Aluatul: 350 g făină 175 g unt 15 g zahăr 12 g drojdie 4 ouă 50 g lapte sare unt pentru uns forma pesmet Siropul: 200 g zahăr 200 g apă Garnitura: 250 g frişcă bătută cu zahăr fructe confiate şi rom după gust marmeladă de caise   Mod de preparare: Aluatul de savarină…

Read more »

Cataif cu frişca

8 June 2010

  Ingrediente: 250 g taitei pentru cataif Siropul: 180 g zahăr 30 g glucoza 1/4 păhărel apă Umplutura: 500 g frişcă 50 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanliat Mod de preparare: Pe fundul unei tăvi se aşază într-un strat uniform, tăiţeii de cataif stropindu-i cu puţină apă. Se pune tava la cuptor. Tăiţeii copţi…

Read more »

Pateu de iepure II

8 June 2010

  Ingrediente: iepure carne de viţel sau porc ceapă sare piper unt coniac aspic   Mod de preparare: Se alege carnea de pe oase. La un iepure se adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc tăiată în bucăţi. Se pune toată carnea la prăjit cu ceapă (cit jumătate din cantitatea de carne). După…

Read more »

Rată cu măsline

8 June 2010

  Ingrediente: 1 kg raţă 50 g făină 150 g ulei 1/2 lămaie 1 foaie de dafin 150 g măsline 100 g bulion 100 g vin 1/2 fir cimbru piper sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele, se sărează şi se pune în tavă. Se dă la…

Rată cu măsline

8 June 2010

  Ingrediente: 1 kg raţă 50 g făină 150 g ulei 1/2 lămaie 1 foaie de dafin 150 g măsline 100 g bulion 100 g vin 1/2 fir cimbru piper sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele, se sărează şi se pune în tavă. Se dă la…

Read more »

Piftie de curcan

8 June 2010

  Ingrediente: curcan sare ceapă morcov ţelină ouă gelatină pătrun­jel verde usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se taie un curcan de circa 5 kg. Se curăţă, se spintecă, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pînă cînd este aproape să dea în fiert şi s-a ridicat…

Read more »

Piept de curcan în aspic

8 June 2010

  Ingrediente: curcan sare ou sau castraveciori acri şi gogoşari aspic   Mod de preparare: Se frige curcanul, se lasă să se răcească, apoi se taie pieptul şi carnea de pe pulpe în felii subţiri şi se aşază pe un platou. Se decorează cu ou răscopt sau cu castraveciori acri şi gogoşari roşii, se glasează…

Read more »

Blat alb

8 June 2010

  Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 150 g făină Mod de preparare: Se freacă bine gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, pînă devin ca o cremă spumoasă. Separat se bat albu­şurile, adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă albuşul peste gălbenuşurile frecate, amestecînd uşor de sus în jos, ca să nu cadă albuşurile.…

Read more »

Şarlotă

8 June 2010

  Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 40 g rom 40 g zahăr pudră Garnitură: 100 g frişcă 100 g fructe confiate   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc…

Read more »

Supă simplă de spanac

8 June 2010

  Ingrediente: 750 g frunze de spanac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 l apă caldă sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert în apă cu sare timp de 3 minute. Il strecori şi-l tai mărunt. Ceapa şi usturoiul tă­iate mărunt le căleşti în ulei. Peste…

Read more »

Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată

8 June 2010

  Ingrediente: 4 salate (sau 2-3 mâini de lăptuci) circa 150 g costiţă afumată sau şuncă afumată 2 linguri făină 1 ceapă 3 ouă sare şi piper după gust condimente puţin oţet 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Frunzele de salată le speli bine, le tai şi le pui la fiert în 2 l…

Read more »

Umplutură de mac

8 June 2010

  Ingrediente: 200 g mac 200 g zahăr 50 g pesmet 50 g stafide scor­ţişoară coajă de lămîie   Mod de preparare: Se opăreşte macul, se scurge de apă, apoi se freacă într-un castron; pînă devine ca o cremă albicioasă. Se adaugă puţin pesmet alb, stafide, scorţişoară, coajă de lămîie după gust apoi zahărul sub…

Read more »

Marţipan

8 June 2010

  Ingrediente: 1 kg şerbet de vanilie 500 g nuci (miez) coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale zahăr pudră glazură   Mod de preparare: Se pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă. In timpul…

Read more »

Chec fără grăsime

8 June 2010

  Ingrediente: 120 g făină 150 g zahăr 5 ouă 100 g nuci 100 g rahat lămîie zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr. Se adaugă lămîia dată prin râzătoare (coaja şi miezul). Separat se bat bine albuşurile adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se…

Read more »

Supă de spanac, urzici si salată

7 June 2010

  Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti în unt sau margarină până…

Read more »

Cafea la gheata

7 June 2010

  Ingrediente: 25 g cafea 50 g cicoare 400 g zahăr 2,5 kg apă   Mod de preparare: Se fierbe circa 5 min cafeaua naturală împreună cu cicoarea şi cu 1/4 din cantitatea de apă. Se strecoară şi se adaugă zahărul şi restul de apă. Se amestecă continuu pentru a se dizolva zahărul. Se strecoară…

Read more »

Ingheţată de vanilie

7 June 2010

  Ingrediente: 1 kg lapte 6 ouă 350 g zahăr 1/2 baton vanilie   Mod de preparare: Se dă laptele în clocot, se adaugă zahărul şi vanilia şi se lasă să fiarbă bine. Separat se bat într-un vas ouăle întregi. Se toarnă treptat laptele fierbinte peste ouă, bătînd continuu cu telul. Se mai pune puţin…

Read more »

Sos de vanilie

7 June 2010

  Ingrediente: 350 g lapte 60 g zahăr 1 ou 60 g amidon 5 g rom 1 pacheţel zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămîie rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine într-un vas laptele, zahărul, oul, amidonul, zahărul vanilat, romul şi coaja de lămîie. Se lasă să fiarbă 15 min.   Pofta buna!

Read more »

Prăjitură Albă ca zăpada

7 June 2010

  Blatul: 200 g zahăr 100 g ulei 60 g lapte 2 ouă 1 linguriţă de amoniac 1 lingură de oţet 500 g făină 10 g sare Cremă: 300 g unt 240 g zahăr pudră 300 g lapte 60 g făină 3 lămai 50 g zahăr pudră — pentru presărat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Umplutură de mere I

7 June 2010

Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr coajă de lămîie scorţişoară vanilie   Mod de preparare: Se aleg mere acrişoare, se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun la foc împreună cu zahărul şi puţină apă, într-o crăticioară smălţuită. Se lasă să fiarbă pînă scad şi se leagă puţin. Se adaugă…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Eden (video)

7 June 2010
Cum se prepara Cocktail Eden (video)  Ingrediente: 50 ml Pisco brandy 25 ml apricot liqueur 50 ml orange juice 5 ml lime juice Ice cubes Crushed ice 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 chopping board 1 knife 1 teaspoon 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass 1 short straw

Read more »

Curcan in aspic

7 June 2010

  Ingrediente: curcan sare aspic pîine legume   Mod de preparare: Se frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc. Se taie pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte subţire şi…

Read more »

Bavarez de caise

7 June 2010

  Ingrediente: 250 g caise 200 g zahăr 12 g gelatină 300 g frişcă   Mod de preparare: Se aleg caise foarte coapte şi se dau prin sită. Se pun să fiarbă cu zahărul pînă se obţine o marmeladă. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina (muiată, în apă rece). Se adaugă frişcă…

Read more »

Pui cu ardei copti

7 June 2010
Pui cu ardei copti  Ingrediente: 2 copane de pui 4-5 ardei capia copţi 150-200 g pastă de tomate usturoi ulei 1/2 pahar vin alb condimente   Mod de preparare: Copanele spălate şi tăiate le pui la prăjit în ulei, cu o ceşcuţă de apă. Când apa s-a evaporat, laşi carnea să prindă culoare, adaugi vinul, după care pui…

Read more »

Chiftele de pasăre

7 June 2010

  Ingrediente: 300 g carne de pasăre 50 g ceapă 100 g franzelă 1/2 legătură verdeaţă sare piper 1 ou ulei   Mod de preparare: Carnea de pasăre, curăţată de pe oase sau rămasă de la alte preparate, se amestecă cu ceapă tăiată mărunt şi că­lită, pîinea muiată în apă rece şi scursă bine, 1/2…

Read more »

Tocăniţă de primăvară

7 June 2010

  Ingrediente: o bucată de carne de porc (cam 600-700 g) 5-6 legături ceapă verde 2-3 legături ustu­roi verde 1 legătură mărar 1 pahar ulei (cam 100 ml) sare după gust Pentru sos: 2-3 linguri făină 1/2 pahar de ulei zeama de la zarzavat şi carne 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lin­guriţă oţet 3-4…

Read more »

Borş de lobodă, ştevie si salată verde

7 June 2010

  Ingrediente: 5-6 legături de lobodă roşie 5-6 de ştevie 1 salată 2 legături ceapă verde 1 lin­gură orez 1 l de borş clocotit în prea­labil leuştean şi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Toci mărunt zarzavaturile bine spălate şi le pui la fiert într-un litru de apă, o dată cu orezul spălat. După…

Read more »

Fondant (şerbet)

7 June 2010

  Ingrediente: 500 g zahăr 500 g apă 100 g glucoză sau 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Se pune zahărul la fiert împreună cu apa într-o cratiţă smălţuită. La început se ţine cratiţa pe marginea maşinii pînă se dizolvă tot zahărul. Se dă apoi la foc iute, adăugind glucoza sau oţetul. Se…

Read more »

Pişcoturi pentru şampanie

7 June 2010

Ingrediente: 250 g făină 8 ouă 250 g zahăr zahăr pudră pentru presărat   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor, apoi se adaugă treptat făina. Se îmbracă o tavă cu…

Read more »

Supă de mazare cu găluşte din făină

7 June 2010
Supă de mazare cu găluşte din făinăO reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente. Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi condimente după gust.   Mod…

Read more »

Nuga

7 June 2010

  Ingrediente: 4 albuşuri 300 g zahăr fructe confiate (după gust) foi de tort 250 g glucoză 400 g nuci 1 pacheţel zahăr va­nilat   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un fondant tare.…

Read more »

Nugatină

7 June 2010

  Ingrediente: 80 g făină 150 g zahăr 5 ouă 150 g nuci 1 pacheţel zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas nucile tăiate cu cuţitul, zahărul şi ouăle. Această compoziţie se încălzeşte bine la foc, amestecînd continuu. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se adaugă (amestecînd…

Read more »

Bezele

7 June 2010

  Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat ulei făină frişcă sau cremă de cacao   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile, adăugind treptat zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, amestecînd uşor. Cu ajutorul unui cornet se toarnă compoziţia pe o tavă unsă cu ulei şi pre­sărată cu făina, grămăjoare rotunde sau…

Read more »

Ciorbă de lobodă

7 June 2010
Ciorbă de lobodă  Alegi şi speli bine 3 legături de lobodă, opăreşti frunzele fără codiţă timp de câteva minute în apă clocotită, le strecori şi le toci mărunt. Tai mărunt o legătură de ceapă verde, o căleşti în tigaie cu puţin ulei şi adaugi loboda, puţin usturoi (facultativ) şi amesteci. Apoi într-o oală pui 2 l de…

Read more »

Indiene

7 June 2010

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri făină cremă de cacao sirop glazură   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet cu o lopăţică sau cu o lingură…

Read more »

Prăjitură Japoneză

7 June 2010
Prăjitură Japoneză  Ingrediente blat: 140 g unt 140 g zahăr pudră 140 g nucă măcinată 4 ouă 100 g făină un vârf de cuţit de bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 70 g unt 70 g zahăr pudră 2 linguriţe cacao 50 ml rom 100 g nucă prăjită şi măcinată   Mod de preparare blat:…

Read more »

Linzer londonez

7 June 2010
Linzer londonez  Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 praf vanilie 2-3 gălbe­nuşuri 1/2 pliculeţ praf de copt Pentru ornat şi gla­zură ai nevoie de: 2-3 albuşuri 200 g zahăr 200 g nucă măcinată 1/2 borcan gem de prune sau măceşe   Mod de preparare aluat: Din toate acestea frămânţi un…

Prăjitură cu vişine

7 June 2010

  Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă făină cît cuprinde 1 pacheţel zahăr vanilat 1 vîrf de cuţit bicarbonat vişine Crema: 2 ouă 80 g zahăr 100 g sinîntînă   Mod de preparare: Untul topit se freacă cu ouăle şi zahărul, pînă se ob­ţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul şi zahărul…

Read more »

Cozonac cu nuca si cacao

7 June 2010
Cozonac cu nuca si cacao  Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 350 g zahăr 7 gălbenuşuri 50 g drojdie 100 g unt topit 100 ml ulei 1 esenţă de vanilie sare Pentru umplutură ai nevoie de: 7 albuşuri 4-5 linguri de zahăr 250 g nucă 1 esenţă de rom 3- 4 linguri de cacao   Mod de preparare:…

Read more »

Turtă dulce poloneză

7 June 2010

  Ingrediente: 900 g făină 100 g zahăr 750 g miere 5 ouă 250 g nuci (miez) 150 g smochine nucşoară rasă 5 cuişoare 2 g scorţişoară 1 g bicarbonat 300 g ulei   Mod de preparare: Se încălzeşte mierea. Se bat pe baie de apă ouăle întregi cu zahărul. Se adaugă mierea, uleiul, bicarbonatul,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Classic Brandy (video)

7 June 2010

Cozonac Trandafir

7 June 2010
Cozonac Trandafir  Ingrediente: 1/2 kg făină 3 ouă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 50 g stafide (opţional) 2 sticluţe esenţă de rom Pentru sirop ai nevoie de: 1 pahar de lapte 2 linguri de zahăr   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de…

Read more »

Ruladă cu piure de castane

7 June 2010

  Ingrediente: 1 borcan piure de castane 200 g nuci 100 g biscuiţi raşi 1 pachet unt zahăr după gust cacao esenţă de rom 200 g frişcă   Mod de preparare: Amesteci piureul de castane cu nu­cile zdrobite, biscuiţii raşi şi cacaua. Frămânţi compoziţia cu mâna şi o întinzi pe o foaie de celofan. Separat,…

Read more »

Turtă dulce

7 June 2010

  Ingrediente: 750 g făină 200 g zahăr 500 g miere 7 ouă 200 g ulei virf de cuţit bicarbonat 300 g nuci 100 g rahat 50 g rom 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 nucşoară rasă 3 cuişoare coaja de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se încălzeşte bine mierea, apoi se lasă să se…

Read more »

Chec

7 June 2010

Ingrediente: 125 g făină 50 g unt 2 ouă 70 g zahăr zahăr vanilat 100 g fructe confiate 100 g stafide   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Se adaugă treptat făina, fructele confiate…

Read more »

Purcel umplut

7 June 2010

  Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2 ouă sare piper ulei pentru uns   Mod de preparare: Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea umplutură.…

Read more »

Medalion de pasăre

7 June 2010

  Ingrediente: pasăre sos alb unt coniac sare piper aspic salată a la rus maioneză   Mod de preparare: Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb şi unt spumos şi se adaugă cîte puţin din tocătură, amestecind bine continuu. La…

Read more »

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

6 June 2010

  Ingrediente: 250 g făină 250 g unt (margarina) 1/2 pahar apă 1 lin­guriţă oţet 9° puţină sare cremă de va­nilie zahăr vanilat sau fondant alb   Mod de preparare: Se prepară aluatul şi se împarte în două părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi groase de 1/2 cm, de…

Read more »

Prepeliţe

6 June 2010

  Ingrediente: prepeliţe sare slănină ulei aspic sau paine unt   Mod de preparare: Se curăţă prepeliţele de pene, se scot măruntaiele, se spală şi se şterg bine cu un şervet curat. Se sărează, pieptul se înfăşoară în felii de slănină, iar picioarele se prind în scobitori, ca să nu-şi piardă forma. Se pun la…

Read more »

Fazan fript

6 June 2010

  Ingrediente: fazan foi de viţă slănină ulei sare   Mod de preparare: Fazanul se ţine în penaj 5—8 zile, apoi se curăţă, se înveleşte în foi de viţă şi slănină tăiată în felii foarte subţiri, care se leagă cu o sfoară subţire ca să nu cadă. Se înăbuşe în ulei într-un vas acoperit. Vînatul…

Read more »

Săculeţi de carne umpluţi cu ciuperci

6 June 2010
Săculeţi de carne umpluţi cu ciuperci  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 50 g măsline 2 cepe 150 g costiţă sare piper 1 ceşcuţă de ulei 1 cană de vin alb sec   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţele şi o baţi întinzând-o ca pen­tru acest preparat. O presari cu sare şi…

Read more »

Pateu de iepure

6 June 2010

  Ingrediente: iepure carne de viţel sau de porc slănină coniac piper sare aspic   Mod de preparare: Se scot şi se pun deoparte muşchiuleţii de la un iepure. Se curăţă apoi toată carnea de pe oase. La un iepure se adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc. Se dă totul de două…

Read more »

Marinarea vinatului

6 June 2010

  Ingrediente: 800 g oţet 200 g vin 500 g apă 10 boabe piper 2 foi de dafin 1 morcov 1 ţelină 2 cepe 1 căpăţînă de usturoi cimbru sare   Mod de preparare: Vînatul cu păr şi cel cu pene se pot prepara la fel ca orice animal sau pasăre domestică. Vînatul trebuie însă…

Read more »

Ficat de gască în aspic

6 June 2010

  Ingrediente: ficat de pasăre lapte, grăsime de pasăre untură vin foaie de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic zahăr vin Mod de preparare: Se curăţă ficatul de fiere şi de părţile pătate de fiere, apoi se ţine cîteva ore în lapte dulce amestecat cu gheaţă. Se scoate din lapte şi se pune la…

Read more »

Curcan umplut

6 June 2010

  Ingrediente: curcan pateu de ficat de gîscă aspic sare paine   Mod de preparare: Se alege un curcan mare cu pieptul plin, care se sărează, se frige la cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie apoi pieptul în felii subţiri, se scoate coşul piep­tului şi se umple golul cu pateu de ficat…

Read more »

Roşii umplute cu ton

6 June 2010
Roşii umplute cu tonIngrediente: 8 roşii 2 cutii de ton maioneză dintr-un ou 250 g brânză de vaci 2 ouă răs­coapte 2 castraveţi acri şi mici 1 salată verde 1 legă­tură de pătrunjel verde sare piper după gust pat de salată verde tăiată fâşii foarte subţiri. Mod de preparare: Pui ouăle la fiert şi între timp cureţi castraveţii…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bitchin (video)

6 June 2010
Cum se prepara Cocktail Bitchin (video)  Ingrediente: 15 ml melon liqueur 15 ml Triple sec 15 ml peach liqueur juice of half a lemon 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 chopping board 1 squeezer   Cum se prepara Cocktail Bitchin

Read more »

Cotlet de pasăre pane

6 June 2010

  Ingrediente: pasăre sare piper făină ouă pesmet ulei salată de andive   Mod de preparare: Se taie picioarele de pasăre in formă de cotlete. Se bat puţin aceste cotlete cu ciocanul de came. Se sărează şi se piperează puţin, se dau prin făină, ou şi pesmet alb. Se prăjesc în ulei bine încins, ţinînd…

Read more »

Pasare cu sos alb

6 June 2010

  Ingrediente: gaină sos alb sare aspic legume   Mod de preparare: Se ia o găină, se curăţă, se spală, şi se leagă în aşa fel ca să-şi păstreze forma, apoi se pune la fiert în apă cu sare. După ce este gata se scoate din zeamă se lasă să se răcească, şi se pune…

Read more »

Piept de pasăre în aspic pe salată a la rus

6 June 2010

  Ingrediente: piept de pasăre sos alb salată a la rus aspic măr   Mod de preparare: Se fierb cîteva bucăţi de piept de pasăre, apoi se curăţă cu atenţie carnea de pe oase şi se îndepărtează pielea. Se taie în felii mai mici cu bucăţi de carne scoase de pe restul oaselor. Se glasează…

Read more »

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme

6 June 2010
Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme  Ingrediente: 13 linguri apă minerală 13 linguri zahăr 13 linguri ulei 1,5 plic de amo­niu pentru prăjituri 1 vârf de cuţit de sare fină Pentru crema albă ai nevoie de: 1 cană lapte 4 linguri făină 1 lingură unt 1 ou un praf de sare Pentru crema cacao ai nevoie de: 1 cană lapte…

Read more »

Carnaţi olteneşti

6 June 2010

  Ingrediente: carne de porc sare piper usturoi ardei iute   Mod de preparare: Se prepară numai din carne de porc care se toacă cu satirul. Se adaugă sare, piper, usturoi şi ardei iute după gust. Se frămîntă bine şi se adaugă apă după nevoie. Cu acest ames­tec se umplu intestinele subţiri de porc. Aceşti…

Read more »

Jumări

6 June 2010

  Ingrediente: slănină sare ceapă (facultativ)   Mod de preparare: Pentru a fi servite ca aperitiv, jumările trebuie pre­parate în felul următor. Se aleg părţile de slănină subţire şi cu intercalaţii de carne (fără şorici). Se taie în bucăţi lungi de 3 cm şi late de 2 cm, care se pun într-o tigaie şi se…

Read more »

Ficat de porc prăjit

6 June 2010

  Ingrediente: ficat dc porc ulei sare piper ceapă (facultativ)   Mod de preparare: Pentru a obţine un ficat fraged şi gustos, se recomandă să fie tăiat în felii cît inai subţiri, apoi pus în apă rece şi lă­sat pe foc cît să formeze spuma, fără însă a da în clocot. Se ia de pe…

Read more »

Friptură asortată în aspic

6 June 2010

  Ingrediente: Muşchi de porc şi de vacă limbă afumată aspic sare   Mod de preparare: Se frige carnea de porc (fricando sau muşchi) şi muşchi de vacă, după ce au fost date cu sare. Apoi se sărează şi se fierbe limbă afumată şi după ce a fost lăsată să se răcească, se laie în…

Read more »

Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume

6 June 2010
Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume  Ingrediente: ciocănele în funcţie de câte persoane ai la masă o lingură făină o lingură unt sos de ardei capia, dar mai dulce 2 morcovi 2 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de praz   Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi pârleşti la flacăra aragazului carnea şi apoi o pui la fiert…

Read more »

Galantină de purcel

6 June 2010

Galantină de purcel din: purcel, carne de vitel, slanina, oua, sare, piper, nucsoara, castraveciori, cabanos si foi de dafin. Ingrediente: purcel carne de viţel slănină ouă sare piper nucşoară castraveciori cabanos foi de dafin   Mod de preparare: Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă de la cap la coadă, se taie picioarele de la…

Read more »

Purcel de lapte la tava

6 June 2010

  Ingrediente: Purcel de lapte lamiie sare   Ingrediente: Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă ime­diat (dacă se răceşte, porii se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce a fost curăţat de păr se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele, se spală bine cu apă rece,…

Read more »

Muschiuleţ umplut

6 June 2010
Muschiuleţ umplut  Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g slăninuţă tă­iată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau dulce, după gust   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să semene cu o foaie de…

Read more »

Carnati

6 June 2010

  Ingrediente: 2 kg piept de porc 2 kg pulpă de vită 1 kg carne de oaie (pulpă) 500 g slă­nină afumată 400 g usturoi 5 linguri boia de ardei dulce 1 lingură boia iute 1,5 l apă minerală 1 lin­guriţă bicarbonat cimbru sare piper maţe (10 m)   Mod de preparare: Toci toată carnea…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 19, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: