RSS

Retete de Pasti #46

21 Mar

Retete de Paste:

Salata de mazare cu maioneza

14 November 2009
Salata de mazare cu maionezaIngrediente: 500 g de mazare proaspata sau din conserva 2 morcovi fierti un praz 3 oua piper 200 ml de ulei sare zeama de la o lamaie o lingurita de mustar   Mod de preparare: Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă…

Read more »

Tort cu corcoduşe

14 November 2009
Tort cu corcoduşeIngrediente: Pentru aluat:  250 g faină  80 g smântână fermentată  2 linguri miere lichidă  1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar:  1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi  70 g migdale măcinate (fără coajă)  100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool de corcoduşe  3…

Read more »

Cum se prepara un Bacardi Cocktail (video)

14 November 2009

Cum se prepara un Bacardi Cocktail

Read more »

Carabaccia

14 November 2009
CarabacciaIngrediente: 4 cepe albe mari doi cartofi 4 linguri de ulei de măsline 1,5 l de supă de came pâine de casă uscată nucşoară sare piper 100 g parmezan ras   Mod de preparare: Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă, peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi…

Read more »

Tartă cu mălai, mere şi stafide

14 November 2009
Tartă cu mălai, mere şi stafideIngrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se…

Read more »

Prajitura cu gem

14 November 2009
Prajitura cu gemIngrediente: 1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1 cana lapte zahar vanilat  esenta de rom   Mod de preparare: Toate ingredientele se ames­teca fara a se tine seama de o ordine. Se unge o tava…

Read more »

Pasta de fasole lata galbena

14 November 2009

Ingrediente: 800 g fasole 5 catei mari de usturoi 1 cartof (200 g) 100-150 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie sare dupa gust   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja. Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt…

Read more »

Pastă de ardei

14 November 2009

Ingrediente: 5 ardei două fire de ceapă verde sau un fir de praz 100 g unt o legătură de pătrunjel câteva măsline plante aromatice condimente (piper, curry, chilly, oregano, busuioc)   Mod de preparare: Se freacă untul până se obţine un amestec spumos. Se adaugă la celelalte ingrediente tăiate mărunt. Se serveşte pe felii de…

Read more »

Salată de pui cu andive si linte rosie

13 November 2009
Salată de pui cu andive si linte rosieIngrediente: 175 g linte roşie  sare  400 g file de piept de pui  piper 1 lingură unt topit  1 salată Frisee  300 g andive  1/2 legătură tarhon  3 linguriţe oţet  3 linguriţe muştar boabe  6 linguri ulei  100 ml supă  1 vârf de zahăr   Mod de preparare:  Fierbeţi lintea într-un litru de apă cu…

Read more »

Salata exotica

13 November 2009

Ingrediente: o ţelină un morcov o lin­gură de suc de lămâie 3 linguri de zea­mă de portocală câteva bucăţele de ananas şi avocado 1/2 portocală tăiată în cubuleţe 1/2 banană tăiată în ron­dele un kiwi tăiat în cubuleţe câteva nuci două linguri de smântână   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele şi se ornează…

Read more »

Prăjitură cu portocale

12 November 2009
Prăjitură cu portocaleIngrediente: 150 g făină 120 g zahăr 80 g unt  4 ouă 1 pa­chet praf de copt  1 lingură coajă de portocală rasă foarte fin  2 linguri coajă de portocală confiată (fâşii) 5 linguri de zahăr pudră 6 linguri de suc de portocale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°. Se topeşte untul.…

Read more »

Crema de dovleac cu scoici

12 November 2009
Crema de dovleac cu scoiciIngrediente: 1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se pun la prăjit bucăţile…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink (video)

12 November 2009

Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink

Read more »

Croute au fromage

12 November 2009
Croute au fromageIngrediente: 4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate) 50 ml vin alb sau cidru puţin lapte, 20 ml ulei 4 felii de jambon 4 felii de brânză (Gruyere, Emmentaler, L’Etivaz) 4 pere piper paprika facultativ: 4 ouă (ochiuri)   Mod de preparare: Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei, după…

Read more »

Sufleu de alpaj

12 November 2009
Sufleu de alpajSufleu de alpaj Ingrediente: un litru de lapte o jumătate de linguriţă de sare 100 g griş 30 g unt 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere) piper proas­păt măcinat un vârf de cuţit de nuc­şoară rasă 4 gălbenuşuri 4 albuşuri   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi grisul, puţin câte…

Read more »

Tarta cu mure

12 November 2009
Tarta cu mureIngrediente: 250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere 150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri   Mod de preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o forma de placinta…

Read more »

Pogace

12 November 2009

600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a…

Read more »

Varză dulce cu afumătură

12 November 2009

Ingrediente: o varză de două kilograme cinci linguri de ulei 300 g costiţă afu­mată două cepe potrivite un ardei gras cinci roşii mari cinci căţei dolofani de usturoi   Mod de preparare: Scoateţi oasele de la costiţă şi puneţi-le în gră­simea dintr-o cratiţă mare, alături de cea­pa tocată solzişori, până se înmoaie la foc potrivit.…

Read more »

Salată de linte cu dovleac

11 November 2009
Salată de linte cu dovleacO reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac, curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei…

Read more »

Jamie Oliver in Italia (video)

11 November 2009

De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul IV

Read more »

John Collins Cocktail

11 November 2009
John Collins CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Singurul element sigur în ce priveşte apariţia acestui…

Read more »

Aperitiv cu cartofi

11 November 2009
Aperitiv cu cartofiIngrediente: 5 cartofi 14 oua 8 linguri de ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle, ca pentru omletă, într-un castron mare. Se adaugă sare şi piper. Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se spală şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun cartofii şi se întind în…

Read more »

Sushi din castraveţi cu sosuri

11 November 2009
Sushi din castraveţi cu sosuriIngrediente: 3 castraveţi 50 g icre de lump 3 felii de somon fume  50 g icre de somon  12 creveţi fierţi  2 fire de coriandru  frunze de ţelină  6 fire de arpagic  2 fire de pătrunjel Pentru sosuri:  2 roşii 4 linguri de maioneză 4 lingurii de smântână  1 lingură ulei de măsline  2 linguri…

Read more »

Osanjoare

11 November 2009

Ingrediente: 1 kg făină 500 g osânză 2 ouă drojdie cât o nucă   Mod de preparare: Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se întinde o foaie cu grosimea de…

Read more »

Jamaica Mountain Cocktail

10 November 2009
Jamaica Mountain Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mare Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi câteva de banană în interior   Se serveste seara şi noaptea, la distanţă de timp faţă de mese Ingrediente: 10 cl caffe espresso 5 cl rom ambrat o banană tăiată…

Read more »

Branza in coaja de brad

10 November 2009

  Se prepară la fel ca brânza de burduf. Coaja de brad folosită la ambalarea brânzei provine de la brazii de curând tăiaţi; este scoasă prin jupuire, sub formă de cilindru, cu diametrul de 10-30 cm şi înălţimea de 30-40 cm. Cilindrii se cos pe tăietură cu fibră de tei şi apoi se coase şi…

Read more »

Carnati de porc cu vin si oua

10 November 2009
Carnati de porc cu vin si oua  Prăjeşti carnaţii în untură. Când sunt gata scoţi untura, adaugi peste cârnaţi un pahar de vin alb şi laşi să fiarbă domol. In altă cratiţă faci un rântaş din: o bucăţică de unt (margarina) cât nucă, o lingură făină, 1 pahar şi jumătate de apă. Adaugi vinul ce a mai rămas de la cârnaţi…

Read more »

Clatite cu stafide si nuci

10 November 2009

Ingrediente: 250 g faina 2 oua sau fara oua pt cei care tin post 400 ml sifon sau apa minerala zahar vanilat sare Pentru umplutură: un pacheţel de stafide (sau struguri rămaşi, stafidiţi şi dulci) 1 lingură de miere 1 lingură de cacao 4 linguri de gem sau dulceaţă mai moale aproximativ 1 cană de…

Read more »

Iahnie de fasole

10 November 2009

  Se pune fasolea boabe la fiert cu 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel. Se strecoară. Se taie ceapă multă mărunt, se căleşte uşor. Se toarnă peste ea bulion, puţină zeamă de fasole, puţin oţet (vin), adăugăm şi puţin zahăr, mărar tocat, pătrunjel, piper şi dafin. Se lasă să clocotească, apoi se pune fasolea peste…

Read more »

Chiftelute de zarzavat in sos de rosii

10 November 2009

Ingrediente: 2 fire praz 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 4-5 cartofi fierţi 1 felie de pâine albă uscată 2 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 linguri ulei 2 linguri Biovegetal frunze de pătrunjel verde 1 ceaşcă sos de roşii   Mod de preparare: Zarzavatul fiert cu…

Read more »

Irish Coffee Cocktail

9 November 2009
Irish Coffee Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – irish whiskey Pahar – de Irish Coffee Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – câteva bucăţele de ciocolată alături   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 3/10 irish whiskey 2/10 frişca 5/10 cafea neagră fierbinte o lingură de zahăr de trestie Locul în care a apărut acest cocktail…

Read more »

Varza cu soia

9 November 2009
Varza cu soia  O varză murată se taie fideluţă, se stoarce şi se căleşte în ulei cu 2 cepe, gogoşar sau ardei. 300 g orez se fierb cu puţine condimente şi ulei. 200 g soia texturată se fierb cu condimente. Intr-o tavă de friptură punem un strat de varză murată călită, un strat de orez, apoi un…

Read more »

Trandafiri

9 November 2009
Trandafiri  Ingrediente aluat fraged: 1 lingură făină 25 g margarina unt sau untură   Mod de preparare: Din toate acestea se face un aluat care se lasă o noapte la rece. A doua zi se întinde o foaie potrivită. Se taie cu paharul sau cu o cană (nu foarte largă la gură) aluatul apoi foaia…

Pacheţele cu legume cu muguri de soia

9 November 2009
Pacheţele cu legume cu muguri de soiaIngrediente: doi morcovi o jumă­tate de borcănel de muguri de soia doi ardei o jumătate de ţeli­nă o legătură de mărar 100 g ma­zăre 100 g fasole verde câteva bu­cheţele de broccoli 50 g varză de Bruxelles sare pi­per ulei de măs­line foi de orez Mod de preparare: Legumele (inclu­siv mugurii de soia) se curăţă,…

Read more »

Ciorba de pui cu untura

9 November 2009

Ingrediente: 1 pui de gretate medie(1 kg) 1-2 cepe 1 lingură untura, 1 pachet mărar 1 pachet pătrunjel fidea un litru de borş Mod de reparare: Se curăţă puiul, se taie şi se pune într-o cratiţă alături de ceapă, untură, mărar şi pătrunjel. Se lasă la fiert vreo jumătate de oră şi apoi se toarnă…

Read more »

Horse’s Neck Cocktail

8 November 2009
Horse’s Neck Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – coajă de lămâie tăiată în spirală şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2/10 brandy 8/10 GingerAle după dorinţă, câteva picături de angostura   Denumirea înseamnă în limba engleză „coamă de cal” din cauza asemănării…

Read more »

Highland Cooler Cocktail

8 November 2009
Highland Cooler CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Whisky drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, una de lămâie şi un ştir   Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 ci scotch whisky sucul de la jumătate de lămâie o linguriţă de sirop de zahăr GingerAle  …

Read more »

Cum se prepara Mix de bauturi cu Tequila (video)

8 November 2009

Cum se prepara Mix de bauturi cu Tequila

Read more »

Placinta creaţă

8 November 2009
Placinta creaţăIngrediente: 200 mil apa 400 g branza 4-5 oua drojdie cat o nuca (se poate si raia drojdie), 1 lingurita zahar putina sare faina cat cuprinde Mod de preparare: Se formeaza o coca din ingredientele de mai sus. Se intinde imediat. Se imparte coca in 6 parti. Se intinde fiecare parte. Se face cate o…

Read more »

Sos cu branza de vaci si somon afumat

8 November 2009
Sos cu branza de vaci si somon afumatIngrediente: 200 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana 150 g somon afumat sare piper marar verde Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca 200 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana. Taie 150 g somon afumat in fasii si incorporeaza in amestec. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat, adauga 1…

Read more »

Legume crocante la cuptor

8 November 2009
Legume crocante la cuptorIngrediente: 4 morcovi mari 4 rădăcini de păstârnac 4 cartofi o ţelină potrivită 100 ml ulei o lingură de zahăr o lămâie două fire de rozmarin sare piper muştar   Mod de preparare: Se spală legumele, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie de grosimea unui deget, nu mai subţiri. Se pun într-un…

Read more »

Musaca de cartofi cu soia

8 November 2009
Musaca de cartofi cu soiaIngrediente: un kilogram cartofi de mărime medie 300 g soia granule o ceapă medie pastă de roşii sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie granulele de soia în apă cu sare şi puţin piper pentru aproximativ 30 de minute. După ce se umflă, se scurg bine de apă şi se adaugă verdeaţă. Se fierb…

Read more »

Tocanita din carne de porc

8 November 2009

Ingrediente: 600 g carne de porc 500 g ceapa 40 g bulion 20 g pasta de ardei 10 g sare100 g untura 15 g usturoi 20 g patrujel 3 g piper   Mod de preparare: Carnea se spală şi se taie în cubuleţe. Se înăbuşă în grăsime, după care se adaugă ceapa tăiată solzişori împreună…

Read more »

Harvey Wallbanger Cocktail

7 November 2009
Harvey Wallbanger Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 6/10 suc de portocale 1/10 lichior Galliano Acest cocktail parfumat apare in anii ’50, in Statele Unite.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Johnny Vegas (video)

7 November 2009

Cum se prepara Cocktail Johnny Vegas

Read more »

Pilaf rapid

7 November 2009
Pilaf rapid  0 parte orez + trei parti apa. Se curata orezul de impuritati. Se spala bine si se pune la fiert. Intre timp trebuie sa avem pregatita ceapa putin calita inabusita cu zarzavat, cu ce condimente mai dorim. Orezul si ceapa se dau doar 2-3 clocote si atat. Se ia de pe foc, se acopera…

Read more »

Salata de varza creata cu file de somon

7 November 2009
Salata de varza creata cu file de somonO reteta simpla de salata de varza creata cu file de somon din: varza creata, sare, ceapa verde, file de somon, otet din vin alb, ulei de floarea soarelui, cascaval sau parmezan, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 1 kg varza creata (capatani mici) sare 4 cepe verzi 250 g file de somon taiat felii i subtiri…

Read more »

Sos cu verdeata

7 November 2009
Sos cu verdeataIngrediente: 1 ceapa 1 catel usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana patrunjel marar   Mod de preparare: Curata 1 ceapa si 1 catei de usturoi. Toaca ceapa marunt si preseaza usturoiul. Intr-un bol, amesteca ceapa si usturoiul, 250 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana, apoi asezoneaza-le cu sare…

Read more »

Supă de praz

7 November 2009
Supă de prazIngrediente: doi-trei morcovi un păstârnac o ţelină 400 g cartofi 600 g praz o lingură de pastă de roşii două linguri de ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb aproximativ o jumătate de oră în 2,5 litri de…

Read more »

Mâncare de ciuperci cu ţelină

7 November 2009
Mâncare de ciuperci cu ţelinăIngrediente: o ţelină 5-6 ciuperci câteva frunze de spanac o ceapă pentru sos: 4 linguriţe de ulei de măsline un căţel de usturoi două linguri de sare piper plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coriandru)   Mod de preparare: Se mixează ingredientele de la sos. Se rade fin ţelina şi se amestecă cu ciupercile tăiate în…

Read more »

Cotlete fripte in ulei

7 November 2009

Ingrediente: 4-5 cotlete ulei 150 gcaşcaval 1 lingură pesmet sare, piper   Mod de preparare: Se bat cu ciocanul cotletele, se sărează, se piperează şi se dau prin caşcaval ras amestecat cu pesmet. Se pun într-o tigaie cu ulei fierbinte şi se, prăjesc pe ambele părţi.   Pofta buna!

Read more »

Harvard Cooler Cocktail

6 November 2009
Harvard Cooler CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Apple brandy drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, coaja unei lămâi şi un ştir   Se serveste la orice oră Ingrediente 5 sau 6 cl Calvados o jumătate de linguriţă de zahăr pudră Dacă Boston Flip este cocktailul Energy…

Read more »

Costita afumata cu varza acra

6 November 2009

1 căpăţână de varză acră o punem în apă rece timp de 2 ore. O scoatem din apă şi o tăiem mărunt. Tăiem felii 1/2 kg costiţă afumată. Intr-o cratiţă punem alternativ un rând de varză şi unul de costiţă. Turnăm o cană cu apă, punem 10-15 boabe de piper, 1 lingură untură de porc…

Read more »

Cotlete cu sos acru

6 November 2009

Ingrediente: 4-6 cotlete 2 linguri făină sare 1 borcan iaurt 1 ceaşcă ulei 1 păhărel vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion usturoi   Mod de reparare: Cotletele se freacă cu usturoi, se trec prin făină, se prăjesc pe ambele părţi, se scot pe platou şi se ţin pe plita caldă. In uleiul din cratiţă…

Read more »

Rulada de iepure

6 November 2009

Muşchiul de porc se curăţă, se taie în două; se pregăteşte usturoi, se pisează, se amestecă cu piper, boia dulce, sare. Se întinde amestecul pe muşchi, care se rulează şi se coase. Se pune apă într-un vas, cu boabe de piper, foi de dafin, şi când dă în clocot se introduce rulada. Se înţeapă cu…

Read more »

Salam de vara

6 November 2009

Ingrediente: 5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de tocat 1,5 l lapte vacă fiert şi răcit 100 g zahăr piper sare boia usturoi după gust   Mod de…

Read more »

Pasta de jumari sau slanina

6 November 2009

Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă fierte tari 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Jumarile sau slănina se trec prin maşina de tocat, ceapa se taie foarte fin, ouăle se zdrobesc, apoi se amestecă cele de mai sus cu…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Chicago Mixed Drink (video)

6 November 2009

Cum se prepara Cocktail Chicago Mixed Drink

Read more »

Salată de sfeclă cu murături

6 November 2009
Salată de sfeclă cu murături  Ingrediente: o sfeclă roşie un morcov o ţelină o ceapă mare un ardei o jumătate de varza murată tăiată mărunt doi castraveţi muraţi câteva măsline stafide câteva nuci tăiate bucăţele o linguriţă de chimen două linguri ulei de măsline sare piper plante aromatice (busuioc, oregano, coreandru, rozmarin)   Mod de preparare: Se dau pe…

Read more »

Grasshopper Cocktail

5 November 2009
Grasshopper CocktailGrasshopper Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 cremă de mentă verde 1/3 cremă de cacao albă 1/3 frişca Denumirea cocktailului se doreşte a fi o laudă pentru câmpiile…

Read more »

Carnati de casa cu branza si mamaliguta

5 November 2009

Ingrediente: 500 g cârnaţi afumaţi 300 g brânză de burduf mălai 2 ouă 100 ml smântână ulei sare   Mod de preparare: Se face o mămăligă potrivită. Carnaţii se taie feliuţe şi se prăjesc, într-o formă rotundă unsă bine cu grăsime se pune jumătate din mămăliguţă, se netezeşte şi se acoperă cu cârnaţi şi brânză…

Read more »

Cap de porc cu varza

5 November 2009

Ingrediente: 1,5 kg cap de porc 2 kg varză acră 5 g cimbru 5 g piper sare 1 legătură mărar dafin 2 roşii (bulion) boia   Mod de preparare: Capul de porc se mai pârleşte (eventual), se spală şi se fierbe la foc domol cu sare şi dafin cam 1,5 oră. Se ia carnea de…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Lucid Absinthe (video)

5 November 2009

Cum se prepara Cocktail Lucid Absinthe

Read more »

Gulii umplute

5 November 2009
Gulii umpluteIngrediente: 5 gulii 4-5 ridichii 5 lin­guri de smântână (sau brânză de vaci) pătrunjel o ceapă chimen   Mod de preparare: Se taie gulia pe jumătate şi se îndepărtează părţile tari. Miezul se dă pe râzătoare şi se amestecă cu celelalte ingrediente. Se umplu guliile cu această compoziţie. Se ornează cu ridichii. Gulii umplute Pofta…

Read more »

Budincă de cartofi şi cârnaţi

5 November 2009
Budincă de cartofi şi cârnaţiIngrediente: 500 g cartofi fierţi 400 g cârnaţi afumaţi boia un ou unt nuc­şoară ulei de măsline sare pesmet   Mod de preparare: Zdrobeşte cartofii fierţi şi amesteeă-i apoi cu carnaţii tăiaţi mărunt, oul bătut, boiaua, sarea şi nucşoara rasă. Unge cu unt formele pentru budincă (sunt de preferat cele din ceramică sau sticlă termorezis-tentă)…

Read more »

Prajitura cu amidon

5 November 2009

Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt   Mod de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se fac doua…

Rulada cu branza

5 November 2009

Ingrediente: 4 ouă 1/2 l lapte 1/2 pachet margarina 1 praf sare 100 g faina 300 g branza dulce 50 g unt   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă 1/2 l lapte şi 1/2 pachet margarina. Se adaugă puţină sare. Când fierbe se dă deoparte şi se adaugă deodată 100 g făină…

Read more »

Salata de varza alba

5 November 2009
Salata de varza albaIngrediente: 1 capatana mare de varza alba 1/4 otet (din vin alb) sare 250 g kaiser (bacon sau slanina cudungi de carne) 4 linguri de ulei 4 linguri otet  piper negru macinat 1 priza zahar putin chimen macinat   Mod de preparare: Varza alba se curata de cotor. iar frunzele se razuiesc la rindeaua de…

Read more »

Cocktail Grange’s Lady

4 November 2009
Cocktail Grange’s LadyCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – votcă aromatizată Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o coacăză pe margine   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: o jumătate de pahar de iaurt cu aromă de piersici 2 cl votcă având aromă de piersici câteva picături de sirop de rodii…

Read more »

Pilaf cu carnati afumati si sos de rosii

4 November 2009

Ingrediente: 3 ceşcuţe orez 2 cepe mici 50 g cârnaţi afumaţi 50 ml ulei sare, piper, 1 lingură bulion 3 linguri smântână   Mod de preparare: Ceapa tocată se rumeneşte în ulei, se adaugă orezul, se lasă câteva minute, se pun 9 ceşcuţe cu apă (pentru că apă se pune de trei ori mai mult…

Read more »

Cum se prepara Drinks with Vodka (video)

4 November 2009

Cum se prepara Drinks with Vodka

Read more »

Gulas de porc

4 November 2009
Gulas de porc  Ingrediente: 2 kg carne de porc cu slănină 1 kg ceapă 1 lingură bulion piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi nu prea mari, se spală şi se pune în cratiţă. Ceapa se taie nu foarte mărunt şi se pune deasupra. Se pune apă cât să cuprindă carnea,…

Read more »

Carne de vitel cu boia

4 November 2009

Ingrediente: 1 kg carne 3 linguri făină 50 g ulei 1 linguriţă zahăr 2 linguri Biovegetal 2 foi de dafin 150 g morcovi sare, piper   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici sau felii şi se pune la fiert în vreo 2 l apă, în care se pune Biovegetal. Se taie felii subţiri…

Read more »

Paste cu pecorino

4 November 2009

Ingrediente: 600 g făină două linguri de griş 3 ouă sare parmezan sau pecorino (brânză de oaie) condimente (oregano sau busuioc, piper)   Mod de preparare: Imparte făina în două părţi egale. Jumătate din cantitate o ameste­ci cu ouăle şi grisul, iar cea de-a doua jumătate cu apă fierbinte. Frămânţi bine şi una şi cealaltă,…

Read more »

Anghinare umplute

3 November 2009
Anghinare umpluteIngrediente: 12 bucăţi de carciofi (anghinare) capere ton (conservă în apă) 100 g de pâine uscată şi dată pe râzătoare un pahar de ulei de măsline pătrunjel usturoi boia sare   Mod de preparare: Spală anghinarea, taie-i codiţa, apoi elimi­nă frunzele exteri­oare. După aceea, taie fundul de la fiecare anghinare şi pune-l deopar­te. Scobeşte par­tea…

Read more »

Golden Slipper Cocktail

3 November 2009
Golden Slipper Cocktail  Calitate – slab alcoolizat Baza alcoolică – apricot brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Apricot brandy drinks Decoraţiune – 2 felioare de lămâie verde, două cireşe roşii şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 3 cl Barrack Palinka un pahar de iaurt cu aromă de caise un cl suc de…

Read more »

Dovleac cu orez la cuptor

3 November 2009

Dovleac cu orez la cuptor Ingrediente: 2 kg dovleac alb turcesc 2 cepe 1 ceşcuţă ulei 1 ceşcuţă orez 1 pahar zahăr 1 1/2 cană apă Mod de preparare: Se căleşte ceapa, după care se adaugă orezul, zahărul, dovleacul (care a fost bine spălat şi tăiat cubuleţe fără a se curăţa de coajă) şi apa.…

Read more »

Cascaval

3 November 2009
Cascaval  Ingrediente: 1.6 kg branza de vaci 300 g branza oi sarata 1.5 l lapte proaspat 75 g margarina 1 lingura bicarbonat stins cu otet   Mod de preparare: Se fierbe laptele, cand da in clocot se pune branza de vaci, se amesteca si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se lasa…

Read more »

Ciolan de porc afumat cu fasole alba

3 November 2009

Ingrediente: 1,5 kg ciolan porc afumat 150 g ceapă 100 g ulei 50 g bulion 500 g fasole albă 1 foaie dafin 1/2 fir cimbru piper sare   Mod de preparare: Ciolanul de porc afumat se sparge cu bărdiţa în bucăţi, se opăreşte şi se pune la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii…

Read more »

Ciorba de potroace acra

3 November 2009

Ingrediente: 1 kg oase de porc morcovi ceapă rădăcină de pătrunjel orez leuştean 2 ouă ţelină, păstârnac 1 l zeamă de varză sare piper 1 kg tacâmuri de pasăre   Mod de preparare: Se pun oasele de porc la fiert cam o oră în apă cu sare, apoi se adaugă tacâmurile de pasăre. Când sunt…

Read more »

Carne de porc marinata

3 November 2009
Carne de porc marinata  Ingrediente: unt (margarina) cam cât un ou 2 cepe 2 morcovi de mărime mijlocie tăiaţi rondele puţin pătrunjel cimbru dafin 1 căţel de usturoi 1 pahar de oţet 3 1/2 pahare de apă sare piper   Mod de preparare: Din toate acestea se pregăteşte zeama pentru marinat. Astfel, se călesc ceapa şi morcovul în…

Read more »

Sos de ardei

3 November 2009
Sos de ardeiIngrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 esalota 2 linguri ceapa verde 300 g branza proaspata 100 ml iaurt 2 linguri mustar sare piper negru   Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri si de seminte si toaca-i marunt. Toaca 1 esalota si 2 linguri ceapa verde.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sex With an Alligator (video)

3 November 2009

Cum se prepara Cocktail Sex With an Alligator

Read more »

Friptura de vita

3 November 2009

Intr-o tigaie cu puţin ulei pune să se călească 3-4 cepe tăiate peştişori. Apoi taie 6 felii bune de carne şi pune-le în tigaie peste ceapă. Lasă-le să se prăjească puţin împreună. Adaugă şi 3-4 ardei sau gogoşari, 4-5 roşii sau bulion şi lasă tigaia acoperită cu un capac până se prăjeşte carnea. La sfarsit…

Read more »

Sos alb

3 November 2009
Sos albIngrediente: 50 g unt 20 g faina 300 ml lapte   Mod de preparare: Untul de topeste si se amesteca cu faina, lasand-o sa se incalzeasca pana intreaga compozitie devine opaca. Se dilueaza treptat cu lapte, apoi se fierbe pana se obtine o pasta densa. Se potriveste dupa gust cu condimente.   Sos alb  …

Read more »

Bors moldovenesc de gaina

3 November 2009
Bors moldovenesc de gainaIngrediente: 1 kg carne de găină 2 morcovi 2 cepe mai mari 1 rădăcină păstârnac 1/2 rădăcină ţelină 2-3 roşii din bulion sare după gust piper verdeţuri, leuştean verde (sau uscat) 1 l borş Pentru tăieţei de casă: 1 ou şi făină cât cuprinde un praf de sare   Mod de preparare: Carnea de găină,…

Read more »

Tocana de vitel

3 November 2009

Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură untură 3 cepe 1 linguriţă făină. 1 păhărel de vin 2-3 ceşti zeamă de carne 1 lingură bulion 1 căţel de usturoi Biovegetal   Mod de preparare: Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite, se pun la prăjit în untură. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri şi o…

Read more »

Tocana cu carne de pasare cu mamaliguta

3 November 2009
Tocana cu carne de pasare cu mamaligutaIngrediente: 1,250 kg carne de pasăre 100 g ulei 750 g ceapă 1/2 linguriţă boia dulce 5 căţei usturoi 2 linguri pastă de roşii 400-500 ml supă 1/2 pahar vin 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite, se pudrează cu sare şi se prăjeşte…

Read more »

Mancare cu carne si gogonele acre

31 October 2009
Mancare cu carne si gogonele acreIngrediente: 700 g carne de porc slabă 2 cepe ulei bulion (pastă de tomate) 2 foi dafin piper sare 1/2 kg gogonele Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu carnea în ulei. Se pune apă la fiert. Se pune apă caldă peste ceapa şi carnea călite. Când sunt fierte se face un sos din făină…

Read more »

Saramura de peste

31 October 2009

Ingrediente: 1,5 kg crap romanesc 1/2 l suc de roşii 250 ml apă 50 ml oţet 100 ml ulei un vârf de cuţit piper pătrunjel şi mărar tocat usturoi ardei iute după gust   Mod de preparare: Separat peştele tăiat felii se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Sucul de roşii cu apa,…

Read more »

Supa de peste cu rosii

30 October 2009

Ingrediente: 500 g peşte dezosat (sau crap mare) 300 g roşii (din conservă) 1 legătură zarzavat 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 2 linguiri margarina 100 ml vin alb 1 l apă fiartă cu 4 linguri vegeta piper leuştean   Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi mici, se stropeşte cu suc de lămâie. Zarzavatul…

Read more »

Gogosari acri umpluti cu carne

29 October 2009
Gogosari acri umpluti cu carne  Se aleg 4-5 gogoşari acri mai tari, se curăţă de cotor şi seminţe şi se ţin 1-2 ore în apă rece. Se umplu apoi cu carne tocată amestecată cu orez (ca la ardeii umpluţi) şi se aşază într-o tavă cu puţin ulei. Se dau la cuptor 20-30 de minute, apoi se acoperă cu apă…

Read more »

Supa de castraveti rece

29 October 2009
Supa de castraveti receIngrediente: 150 g castraveţi  1 ceapă verde  2 crenguţe de mărar 1 căţel de usturoi 100 ml supă  100 ml smântână sare, piper boia de ardei iute  1 felie toast 1 linguriţă margarina   Mod de preparare:  Spălaţi castra­vetele, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe. Tăiaţi din 3/4 din miezul castravetelui…

Read more »

Parfe de pepene galben

29 October 2009
Parfe de pepene galbenIngrediente: 1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar zahar pudra Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene galben Pofta buna!

Read more »

Cosulete cu rosii

29 October 2009
Cosulete cu rosii4 vinete potrivite se coc la flacăra aragazului, întorcându-le pe toate părţile. După ce sunt bine coapte se îndepărtează coaja neagră, se taie cotorul şi vinetele se pun pe un suport de lemn ca să se scurgă. Cât sunt calde se toacă bine cu un satâr de lemn. Se pun imediat într-un castron şi se…

Read more »

Inghetata cu cacao

29 October 2009

Ingrediente: 5 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 1/2 pachet margarina scorţişoară (în loc de scorţişoară se poate pune esenţă de rom) Preparare: Se pun la fiert până se topesc 3 linguri zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri cacao, margarina şi puţină scorţişoară. Se lasă la răcit. Albuşurile se bat spumă…

Read more »

Deliciu cu prune şi smântână

28 October 2009
Deliciu cu prune şi smântânăIngrediente:  200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g)  140 g zahăr  400 g făină  4 ouă  40 g unt  1 linguriţă scorţişoară măcinată  300 g smântână fer­mentată  1 linguriţă fruct stea măcinat  800 g prune   Mod de preparare:  Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în lapte. Adăugaţi 20 g…

Read more »

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

28 October 2009
Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţatO reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet   Mod de preparare: Puneţi,…

Read more »

Jamie Oliver in Italia (video)

28 October 2009

De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul III Jamie in Italia

Golden Dream Cocktail

28 October 2009
Golden Dream CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/4 lichior Galliano 1/4 Cointreau 1/4 suc de portocale 1/4 frişca Din denumirea cocktailului care înseamnă „vis de aur”, se poate deduce cu uşurinţă calitatea bună şi…

Read more »

Paste late cu dovlecei si smantana

28 October 2009
Paste late cu dovlecei si smantanaIngrediente : 400 g paste late sare 2 dovlecei verzi 1 ceapă 2 cepe verzi 2 linguri unt 200 ml smântână piper 1-2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare:  Fierbeţi paste­le în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe amba­laj.  Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung în jumătate, apoi tăiaţi-i pe ro­tund.…

Read more »

File de vită cu smochine

27 October 2009
File de vită cu smochineIngrediente: 4 bucăţi de file de vită  4 felii de fois gras  6 smochine  50 ml coniac 50 ml suc de portocale  2 steluţe de anason  100 ml frişca lichidă 30 g unt  1 lingură de făină  sare, piper măcinat   Mod de preparare: Se dau feliile de fois gras prin făină. Se spală şi…

Read more »

Golden Cadillac Cocktail

27 October 2009
Golden Cadillac CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 lichior Galliano 1/3 cremă de cacao albă 1/3 frişca Acest cocktail a apărut în America, în anii ’60, în onoarea celebrului film care se numea…

Read more »

Cel mai bun somelier din Romania

27 October 2009
Cel mai bun somelier din RomaniaIntre 19 octombrie şi 28 noiembrie se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a „Trofeului Someleriei Cramele Halewood” care va desemna somelierul anului în România. Ediţia 2009 este organi­zată în parteneriat cu Asociaţia Someleriei din România (www.somelieri.ro), sub auspiciile Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (A.S.I.). Evenimentul se adresează, în special, angaja­ţilor horeca, perioada de preselecţie fiind…

Read more »

Bulz cu branza

27 October 2009
Bulz cu branzaIngrediente: 400 g mălai 300 g brânză 200 g unt smântână Mod de preparare: Se pune laptele la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare şi când laptele a dat în fiert se pune mălaiul, amestecând continuu cu telul. Se mai fierbe compoziţia încă 10 minute, la foc domol. Se răstoarnă balmoşul pe un fund de…

Read more »

Supa de fasole cu mujdei

27 October 2009
Supa de fasole cu mujdeiIngrediente: 1 cană fasole 1 ceapă 1 linguriţă bulion tăieţei usturoi 1 ceaşcă de iaurt (sau smântână) 1 linguriţă vegeta ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea şi se aruncă prima apă. Se pune la fiert fasolea a doua oară în apă caldă şi în timp ce fierbe prăjim ceapa, tocată mărunt,…

Read more »

Parfe de piersici

27 October 2009
Parfe de piersiciIngrediente: 1 kg piersici 200 g zahăr pudră 2 linguri lapte 750 g frişca   Mod de preparare: Piersicile se spală şi se opăresc puţin în apă clocotită, ca să se desprindă mai uşor pieliţa. Apoi se cojesc, se dau prin sită şi rezultă un piure în care se adaugă zahărul pudră, laptele, iar la…

Read more »

Jamie Oliver in Italia (video)

27 October 2009

De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul II   Jamie in Italia

Read more »

Inghetata cu frisca

27 October 2009

Ingrediente: 3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise)   Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele). Se amestecă totul uşor şi se pune în congelator.   Pofta buna!

Read more »

Salata de fructe

27 October 2009
Salata de fructeIngrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte (nu foarte…

Read more »

Ton cu salata de castraveti

27 October 2009
Ton cu salata de castravetiIngrediente: 1 castravete  1 varză de China mică 4 cepe verzi câte 4 linguri suc de lămâie şi portocală proaspăt stors 4 linguri sos de chilii sare, piper 4 buc. ton (proaspăt sau congelat, a 130 g) 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:  Spălaţi castra­vetele şi tăiaţi-l rondele sub­ţiri sau bucăţi. Pregătiţi…

Read more »

Rulouri de dovlecei umplute

27 October 2009
Rulouri de dovlecei umpluteIngrediente: 700 g dovlecei sare 3 roşii uscate 200 g ciuperci Champignons 1 lingură ulei de măsline 1/2 legătură mentă 250 g carne tocată piper 1 pachet legume mediteraneene deshidratate Mod de preparare: Pregătiţi do­vleceii şi tăiaţi-i pe lung felii de cea. 1/2 cm grosime. Presăraţi-i cu sare. Tăiaţi roşiile uscate felii. Pregătiţi ciupercile şi…

Read more »

Gold Velvet Cocktail

26 October 2009
Gold Velvet CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste la orice oră Ingrediente: 1/2 bere de la gheaţă 1/2 şampanie frapată câteva picături de suc de ananas proaspăt obţinut prin centrifugare Deşi, cu mult timp în urmă, a apărut în Regatul…

Read more »

Prăjitură cu prune si nuci

26 October 2009
Prăjitură cu prune si nuciIngrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale  200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă   Mod de preparare:  Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le sâmburii. Separaţi…

Read more »

Ruladă la tavă

26 October 2009
Ruladă la tavăIngrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă  1 ceapă  5 frunze de salvie 2 linguri ulei  1 căţel de usturoi  800 g amestec de carne tocată sare, piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz  50 g bacon  1 legătură verdeaţă pentru supă  1 cutie…

Read more »

Frigarui de berbecut

26 October 2009
Frigarui de berbecut  Ingrediente: carne de berbec beţe pentru’frigărui sare o ramură de rozmarin ulei vin   Mod de preparare: Curăţă carnea, spal-o şi tai-o în cubuleţe cu laturile de un centimetru. Inşiră aceste cubuleţe de carne pe o frigare, lăsând goale capetele acesteia, pentru a putea fi aşezată la fript. Roteşte frigarea la răstimpuri scurte la…

Read more »

Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink (video)

26 October 2009

Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink

Read more »

Pui cu lamaie

26 October 2009
Pui cu lamaie  Ingrediente: un pui de 1,200 kg 150 g pesmet o crenguţă de rozmarin un fir de maghiran doi căţei de usturoi sau două fire de usturoi verde o lămâie sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Taie puiul în bucăţi de mărime potrivită. Toacă mărunt rozmarinul, maghiranul şi usturoiul şi amestecă-le cu pesmetul.…

Read more »

Rulou cu maruntaie de miel

26 October 2009
Rulou cu maruntaie de mielIngrediente: măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi jumătate de apă şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic ulei de măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i la scurs, stoarce-i bine, stropeşte-i cu…

Read more »

Calcan rasol

25 October 2009

Ingrediente: calcan (circa 2 kg) doi morcovi două rădăcini de pă­trunjel două cepe un kg cartofi o cană de boabe de mazăre congelată o legă­tură de mărar şi pătrunjel 3 foi de dafin zeama de la o lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul şi…

Read more »

Oaie la oala

24 October 2009
Oaie la oalaIngrediente: 1,5 carne taiata in bucatele un sfert de pahar cu ulei de masline un morcov mic doua rosi 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit) o telina mica sare piper oregano boia rozmarin o jumatate de litru de vin alb sec doua cani de apa Mod de preparare: Rumeneste usturoiul intreg in uleiul…

Read more »

Pulpe de pui

24 October 2009

Ingredientele: 6 pul­pe 6 cartofi 3 cepe mari 3 morcovi 6 căţei de usturoi o conopidă mică o ţelină o cană de boabe de mazăre con­gelată 3 roşii descojite sare piper 200 g caşcaval o legătură de mărar Mod de preparare: Curăţaţi de piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le separaţi. Curăţaţi…

Read more »

Vinete la cuptor

21 October 2009
Vinete la cuptorIngrediente: 2 vinete  sare 4 roşii 2 file de sardine 400 g amestec de carne tocată 2 linguri ulei de măsline  2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă maghiran uscat  1/2 linguriţă rozmarin uscat 100 ml vin roşu piper  125 g mozarella   Mod de preparare:  Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe lung, felii de 1…

Read more »

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

21 October 2009

Aşa cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de o pro­blemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului. Butoaiele erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un oraş la altul, pe drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un efort remarcabil şi chiar un…

Read more »

Uccelletti

21 October 2009
UccellettiIngrediente: două pahare de ulei două pahare de vin alb 100 g zahăr făină cât cuprinde marmeladă de struguri migdale măcinate scorţişoară cacao bucăţele de ciocolată de casă rom coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază acolo cele­lalte ingrediente, mai puţin marmelada.…

Read more »

Vaporaşe de dovlecei

21 October 2009
Vaporaşe de dovleceiIngrediente:  4 porţii  400 g roşii 1 ceapă  2 linguri ulei  2 căţei de usturoi  400 g carne tocată de vită  125 g orez fiert  sare, piper  2 linguriţe frunze de cimbru  100 g brânză gouda rasă  40 g unt  400 ml supă 4 linguri smântână   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii pe…

Read more »

Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink (video)

21 October 2009

Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink

Read more »

Chec cu ciocolata si migdale

21 October 2009
Chec cu ciocolata si migdaleIngrediente: 70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g zahăr 150 g ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie mică sare Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, împreună cu două linguri de zahăr.…

Read more »

Godmother Cocktail

21 October 2009
Godmother CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 votcă 3/10 Amaretto di Saronno Apărut în Statele Unite în urma succesului repurtat de Godfather, cocktailul Godmother este, însă, mai puţin tare; cu toate acestea, este şi…

Read more »

Tocăniţă în stil provensal

21 October 2009
Tocăniţă în stil provensalIngrediente :  2 linguri ulei  500 g carne tocată de vită 2 cepe  2 căţei de usturoi  sare, piper 3 linguri pastă de roşii  500 ml supă 400 g dovlecei  400 g roşii  2 crenguţe cimbru 1 cutie boabe de porumb  sos Tabasco 2 linguri sirop din sfeclă de zahăr 2 linguri oţet balsamic  …

Read more »

Supă de roşii cu busuioc si parmezan

21 October 2009
Supă de roşii cu busuioc si parmezanIngrediiente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml) 400 ml supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1 lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei îmcins. Tăiaţi mărunt şi…

Read more »

Fursecuri cu anason

21 October 2009

Ingrediente: un ou o lingură de zahăr o lingură de ulei o jumătate de pahar de vin alb seminţe de anason făină cât cuprinde   Mod de preparare: Amestecă zahărul cu oul, făina şi seminţele de anason. Frământă până obţii o pastă omogenă. Adaugă vinul şi continuă să frămânţi, împarte aluatul în bucăţele mici din

Tagliatelle la Santa Giulietta

19 October 2009
Tagliatelle la Santa Giulietta  Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă marinată tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt   Mod de preparare Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de şuncă şi limba. Tăiaţi şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă. Fierbeţi tagliatellele în apă cu…

Read more »

Andive cu jambon

19 October 2009

Ingrediente: 5 andive 70 g caşcaval 5 felii de jambon două linguri de unt 450 ml lapte o lingură de făină sare piper pesmet   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se opăresc în apă fierbinte cu sare. Apoi se scurg şi se lasă la răcit. Separat, laptele se pune la fiert, iar, când…

Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

19 October 2009
Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosieIngrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob, apoi se pune în…

Read more »

Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink (video)

19 October 2009

Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink

Read more »

Salata de fructe cu sos de zmeura

19 October 2009

  Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte (nu…

Read more »

Muslin de pasare

18 October 2009
Muslin de pasareIngrediente: 300 g carne de pasăre 300 g smântână un ou un bucheţel de pătrunjel verde câteva fire de ceapă verde unt sare piper   Mod de preparare: Mai întâi se taie carnea foarte mărunt şi se încorporează oul (frecat bine cu puţină sare înainte) şi smântână (foarte rece). Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt şi…

Read more »

Pastrav Meuniere

18 October 2009
Pastrav MeuniereIngrediente: 4 pastravi (250g fiecare) 60 g unt 2 lamai o legatura patrunjel 50 g faina   Mod de preparare: Curatati pastravii, presarati sare si piper in interior,apoi treceti fiecare peste prin faina. Intr-o tigaie, topiti 30g unt apoi rumeniti pestii, tinandu-i 5 minute pe fiecare parte. Pregatiti un sos din restul de unt topit,…

Read more »

Andive cu smântână

18 October 2009
Andive cu smântânăIngrediente: 10 andive 50 g unt 50 g caşcaval un pahar de smântână un praf de zahăr o legătură de pătrunjel verde pentru decor sare   Mod de preparare: Andivele se spală şi se curăţă. Se înăbuşă în untul încins, se adaugă sarea şi zahărul. După aproximativ 10 minute se pune în vas şi smântână…

Read more »

Borş de primăvară

18 October 2009

Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Cum se prepara un Kamikaze Cocktail (video)

18 October 2009

Cum se prepara un Kamikaze Cocktail

Read more »

Fursecuri glazurate cu alune

18 October 2009
Fursecuri glazurate cu aluneIngrediente: 250 g unt nesărat 500 g făină  125 g zahăr 250 g alune zahăr vanilat un praf de sare 200 g ciocolată de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până ce s-a topit za­hărul. Adaugi faina, alunele, vanilia şi sa­rea şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la frigider…

Read more »

Salată Montfermeil

17 October 2009
Salată Montfermeil  Ingrediente: două ouă 250 g cartofi un bucheţel de pătrunjel verde 5 fire de tarhon o conservă de funduri (sau inimi) de anghinare o conservă de salsifi un păhărel de oţet din vin o lingură de ulei de măsline o lin­guriţă de muştar   Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert. Se fierb,…

Read more »

Ştiucă în sos

17 October 2009

Ingrediente: o ştiucă de 3 kg 300 g ulei sucul a două lămâi o legătură de pătrunjel 3-4 linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Fierbeţi ştiuca în apă cu sare şi mirodenii. Scoateţi-i şira spinării. Lăsaţi-o la rece (nu în frigider) să se marineze timp de 24 de ore în sosul format…

Read more »

Andive umplute

17 October 2009

Ingrediente: 10 andive două ouă doi castraveciori muraţi o jumătate de sfeclă roşie o jumătate de lămâie 100 g piept de pui două linguri de maioneză o legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi bine scurse trebuie curăţate. Apoi se taie în două, pe lungime şi se scoate o parte…

Read more »

Cum se prepara un Mojito Cocktail II (video)

17 October 2009

Cum se prepara un Mojito Cocktail

Read more »

Homar

17 October 2009

Ingrediente: 3 homari 10 cepe eşalote 3 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel un vârf de ardei iute (de preferat de Cayenne) o lingură de muştar 50 g pastă de roşii 100 ml coniac 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 300 g unt un pahar de vin alb Mod de preparare: Dacă homarii sunt…

Read more »

Sirop de zmeura

17 October 2009
Sirop de zmeura  Intr-un borcan de 5 l se pun 2 kg de zmeură, 1 pliculeţ sare de lămâie şi 2-3 I de apă. Se lasă la soare 2-3 zile, până când zmeura se lidică la suprafaţă. Se strecoară printr-un tifon şi se stoarce zmeura, până când rămân doar seminţele. In zeama obţinută se adaugă atâta zahăr…

Read more »

Fursecuri cu bombonele

17 October 2009
Fursecuri cu bombonele  Ingrediente: 250 g zahăr pudră  1 linguriţă scorţişoară 350 g alune  3 albuşuri bomboane colorate   Mod de preparare: Baţi albuşurile spu­mă cu sare şi după ce s-au întărit adaugi za­hărul în ploaie. Opreşti o ceaşcă din această com­poziţie, iar în restul pui alunele măcinate şi scorţi­şoara. In tava cuptorului în­tinzi o foaie de…

Read more »

Godfather Cocktail

17 October 2009
Godfather CocktailO reteta simpla de Godfather Cocktail din: scotch whisky si amaretto di saronno. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/70 scotch whisky 3/10 Amaretto di Saronno Mulţi consideră că denumirea ar fi apărut…

Read more »

Ciorbă de peşte

17 October 2009
Ciorbă de peşteIngrediente: un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un pătrunjel 200 g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş sau zeamă de varză zeamă de lămâie leuştean ulei sare   Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine şi branhii (dacă este crap, i se scoate…

Read more »

Bezele cu migdale şi scorţişoară

15 October 2009
Bezele cu migdale şi scorţişoară  Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migda­le tăiate mărunt sau măcinate o lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri Mod de preparare : Bate bine albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie. Aşază în tavă, la distanţă potrivită,…

Read more »

Rulada din slaninuta

14 October 2009
Rulada din slaninutaSe aleg câteva bucăţi de slăninuţă 4 subţire care să aibă şi câteva rânduri de carne. Se fierb cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper ) şi sare. Se scot, se lasă la răcit, dar nu de tot, să fie călduţe. Se împănează cu usturoi, se presară boia dulce şi se rulează de la…

Read more »

Paleuri cu stafide

14 October 2009
Paleuri cu stafideIngrediente: 3 ouă  300 g zahăr  300 g margarina  300 g faină 100 g stafide 1 pliculeţ cu zahăr vanilinat esenţă de rom   Mod de preparare: Treci zahărul cu marga­rina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilinat, esenţa de rom şi amesteci în continua­re. Adaugi stafidele, care au fost înmuiate în…

Read more »

Paste simple

14 October 2009
Paste simpleIngrediente: un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline sare şi piper suc de roşii   Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi frământă până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul pe blatul mesei (pe…

Read more »

Aperitiv

14 October 2009
AperitivIngrediente: un kg creveti 300 g cal­mari 100 g midii 100 g solă o rădăci­nă mică de pătrunjel o lămâie stoarsă un păhărel de ulei de măsline sare Sos verde: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet Mod de preparare: Fierbe…

Read more »

Pizza cu jumari

14 October 2009

Ingrediente: 500 g aluat de pâine 75 g untură 150 g jumări sare   Mod de preparare: Jumările (prăjite) se lasă la scurs şi se amestecă apoi cu sare şi cu aluatul de pâiine. Frământă îndelung (35-40 de minute), apoi lasă puţin aluatul să se odlihnească. Modelează din acest aluat bucăţi de forma şi dimensiunea…

Read more »

Scoici gratinate

13 October 2009
Scoici gratinateIngrediente: scoici pesmet ulei de măs­line sos de roşii pătrunjel usturoi lămâie   Mod de preparare: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic. Scoate apoi scoi­cile cu o paletă (pentru ca eventualul…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach (video)

13 October 2009

Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach

Read more »

Sos verde

13 October 2009
Sos verdeIngrediente: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet   Mod de preparare: Sosul se prepara din ton şi scrumbie, amestecate cu uleiul scurs de la ton, capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, ustu­roiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi puţin oţet. Se amesteca bine…

Read more »

Cozonac cu mac si rahat

13 October 2009
Cozonac cu mac si rahatIngrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 lapte 60 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 250 g mac 200 g rahat 5 pliculeţe cu zahăr vanilat   Mod de preparare: Faci întâi maiaua pen­tru care sfărâmi drojdia, o amesteci cu o lingură de…

Read more »

Sarmale de vitel in foi de vita

13 October 2009
Sarmale de vitel in foi de vitaIngrediente: 1 kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura   Mod de preparare: Toci carnea şi o amesteci cu ceapa uşor călită împreună cu orezul. In tot amestecul pui sare şi piper după gust şi umpli foile de viţă. Aşezi sărmăluţele într-un vas pe care l-ai…

Read more »

Aperitiv de ficatei

13 October 2009
Aperitiv de ficateiIngrediente: 500 g ficat de pui sau de curcan o ceapă mare o jumătate de pahar de vin alb ulei sare   Mod de preparare: Taie ficatul în bucăţele. în ulei de măsline căleşte ceapa tocată, stinge cu vin alb şi puţină apă. Adaugă ficatul, presară sarea şi lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic,…

Read more »

Crustade cu ghebe

13 October 2009
Crustade cu ghebeIngrediente: 500 g gebe o ceapa un catel de usturoi un morcov o lingura unt ciuperci sos bechamel smantana   Mod de preparare: Pregătiţi mai înainte un aluat de foitaj, din care întindeţi o foaie, o împăturiţi şi o daţi la rece pentru câteva ore. Ghebele (aproximativ 500 g) le curăţaţi şi le spălaţi sub…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 21, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: