RSS

Retete de Pasti #50

21 Mar

Retete de Paste:

Aperitiv din legume la minut

11 July 2009
Aperitiv din legume la minutIngrediente: 1/2 morcovi 1 capatana telina 1/2 cartofi 1 ceapa 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Curatati legumele si dati-le prin razatoarea mare. Taiati ceapa solzisori. Rumeniti-le repede in ulei incins. Scoateti-le cu spumiera, sarati-le si piperati-le dupa gust. Sunt foarte gustoase ca aperitiv si, bineinteles, sunt de post. Cand este cazul, se…

Read more »

Tarta tripla cu visine

11 July 2009
Tarta tripla cu visineIngrediente: 3 pachete aluat de placinte 500 g visine 1/8 litri de suc de visine 1 lingura faina de porumb 500 ml smantana 50 g zahar 100 g zahar pudra 2 linguri gem de agrise 2 linguri de apa fierbinte   Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul si se intinde fiecare bucata pe suprafata de…

Read more »

Spuma de mure si fragi

10 July 2009

  Ingrediente: 500 g fragi 75 g mure 150 ml sirop de trestie de zahar 3 foi de gelatina 350 ml frisca lichida 75 g zahar pudra menta   Mod de preparare: Se varsa frisca intr-o salatiera si se pune la rece, cu paletele mixerului. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece. Se amesteca…

Read more »

Sos de usturoi cu mustar

10 July 2009
Sos de usturoi cu mustar  Ingrediente: 1 capa­tana de usturoi pisat bine 1 lingura mustar 1/2 pahar ulei putina apa rece  sare dupa gust   Mod de preparare: In pasta de usturoi pune mustarul si se incorporeaza treptat uleiul pana devine ca o maioneza. Adauga putina apa rece. Foloseste acest sos la salate sau la friptura.   Sos de…

Read more »

Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci (video)

10 July 2009
Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci (video)Ingrediente: 400 g oyster mushrooms , torn into pieces 400 g Portobello mushrooms , washed and sliced 40 g dried umbrella mushrooms , pre-soaked for 5 mins 1 bunch parsley, roughly chopped 12 lasagne sheets 200 ml white wine 300 ml double cream 3 tbsp vegetable oil 3 tbsp olive oil salt and pepper 1…

Read more »

Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa

10 July 2009
Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa  Ingrediente: 1 kg cartofi (fierti si curatati) 2 linguri faina (daca nu este post se pun doua oua) 2 linguri ulei 1/2 lingurita sare  o capatana de usturoi pisat marar dupa gust taiat marunt un varf de cutit de piper si putine condimente   Mod de preparare: Paseaza cartofii cat sunt fierbintj, altfel devin…

Read more »

Pui fript cu smochine

10 July 2009
Pui fript cu smochineIngrediente: 1 pui mare 200 g smochine uscate 12 smochine proaspete miezul de la 2 felii de paine 50 ml lapte 250 ml de supa de gaina 75 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210° C. Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pune…

Read more »

Inghetata de smochine si nectarine

10 July 2009
Inghetata de smochine si nectarineIngrediente: 80 g nectarine 80 g smochine uscate 50 ml lichior de ananas sau cocos 200 ciocolata menaj alba 200 ml smantana 4 galbenusuri 1/2 cana lapte 1/2 cana alune de padure sau nuci taiate si prajite usor   Mod de preparare: Se scot samburii smochinelor, care se inmoaie peste noapte in lichior. Ciocolata si…

Read more »

Carpaccio de ton

10 July 2009
Carpaccio de tonPentru sos: 5 linguri ulei de masline 18 fire de arpagic 2 lamai verzi 2 varfuri de cutit de ardei iute pudra sare, piper Pentru carpaccio: 3 bulbi de marar 1 lamaie 1 ardei rosu, 1 galben sau oranj 300 g ton proaspat 3 lingurite de seminte de mac Mod de preparare: Se prepara sosul:…

Read more »

Clatite americane cu zmeura

10 July 2009
Clatite americane cu zmeuraIngrediente: 400 g faina 500 ml lapte 3 lingurite rase de praf de copt 1/2 lingurita rasa de bicarbonat un varf de cutit de sare 5 linguri de zahar zahar vanilinat 6 linguri ulei 2-3 cani zmeura zahar pudra, dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul.…

Read more »

Supa crema de dovlecei cu mozzarella

10 July 2009
Supa crema de dovlecei cu mozzarella  Ingrediente: 6 dovlecei mari 2 bucati de mozzarella 1 crenguta de busuioc 1 litru supa de legume 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se taie extremitatile dovleceilor, dupa care se taie dovleceii in bucati. Se fierb 20 de minute la aburi. Se fierbe supa de legume. Se curata crenguta…

Read more »

Sos picant de rosii cu miere

10 July 2009
Sos picant de rosii cu miereIngrediente: 3 linguri maioneza de usturoi 1 lingura miere de albine 2 linguri otet de mere 3 rosii tocate marunt si putina sare (dupa gust) Mod de preparare: Amesteca totul si adauga condimente (piper, cimbru, verdeata tocata marunt). Se obtine un sos foarte gustos, pe care il poti turna peste friptura sau peste cartofii prajiti.…

Read more »

Rulada picanta de curcan

9 July 2009
Rulada picanta de curcanIngrediente :  150 g rosii uscate, in ulei  25 g samburi de pin  25 g parmezan ras 175 ml supa  4 linguri suc de lamaie  6 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan (taiat in 2 bucatj plate) 8 felii de bacon (kaizer afumat) 1 lingurita busuioc tocat 75 g mozarella 1 ceapa…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Saffron Vodka Martini (video)

9 July 2009
Cum se prepara Cocktail Saffron Vodka Martini (video)Ingrediente: 30 g saffron 1 bottle of vodka 2 dashes of extra dry vermouth 1 martini glass 1 doube shot measure         Cum se prepara Cocktail Saffron Vodka Martini

Read more »

Cartofi cu oua la cuptor

9 July 2009

Ingrediente: 1 kg cartofi 4 oua 200 g branza sarata marar tocat 2 linguri de unt usturoi sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata cand au fiert si se taie felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun intr-o forma de sticla unsa cu unt, peste cartofi se asaza un…

Read more »

Snitele italiene

9 July 2009
Snitele italieneIngrediente: 6 felii de carne 100 g cascaval ras 1 ceasca de ulei sare piper macinat 1 ou 2 linguri de pesmet   Mod de preparare: Feliile se bat cu o lingura de lemn, apoi se trec prin ou si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins. Se rumenesc pe ambele parti, se scot si,…

Read more »

Prajitura cu biscuiti

9 July 2009
Prajitura cu biscuitiIngrediente: 4 oua 150 g zahar 180 g faina 1 plic praf de copt 3 linguri apa sau lapte 1 l lapte 150 g unt 3 pachetele de zahar vanilat 100 g zahar 4 linguri de rom 2 pachete de biscuiti: de ciocolata si de vanilie Mod de preparare:   Pentru inceput, se pregateste tava…

Read more »

Cele mai scumpe vinuri vandute in Romania

9 July 2009
Cele mai scumpe vinuri vandute in Romaniapreluare din Business Magazin   Daca vinul poate fi considerat un barometru al nivelului de trai, vanzarile de pana acum indica un standard destul de ridicat. Acestea sunt cele mai scumpe vinuri vandute in Romania anul trecut si la inceputul acestui an sau, altfel spus, Bentley-ul vinurilor si “limuzinele” care ii urmeaza. In lipsa unor…

Read more »

Miel în stil mediteraneean

8 July 2009
Miel în stil mediteraneeanO reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa si busuioc. Ingrediente : 1 căţel de usturoi 150 g file de miel sare piper 3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă cimbru 100 g roşii 1 vânătă mică (cea. 150 g)…

Read more »

Brazil Colada Cocktail

8 July 2009
Brazil Colada CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o lingură de frişca 50 g suc de ananas Este vorba despre versiunea…

Read more »

Ciocolata cu biscuiti

8 July 2009
Ciocolata cu biscuitiIngrediente: 500 g biscuiţi simpli 11/2 pachet margarina 40 nuci prăjite si zdrobite (sau alune) 100 g cacao 3 pahare de vin cu zahăr 3/4 cană cu lapte (200-220 ml), arome după dorinţă (rom, coajă de portocala, vanilie)   Mod de preparare: Se amestecă cacaua cu zahărul, se toarnă laptele puţin câte puţin amestecând mereu…

Read more »

Piept de curcan in sos de patrunjel

8 July 2009
Piept de curcan in sos de patrunjelIngrediente : 800 g piept de curcan sare piper 5 linguri ulei cu busuioc 2 linguri suc de lămâie 200 ml supă 500 g roşii cherry 1 lingură zahăr 2 pacheţele pătrunjel congelat  1 căţel de usturoi 2 linguri capere 1/2 linguriţă sambal oelek   Mod de preparare:  Incingeţi cupto­rul la190°C. Spălaţi pieptul de curcan…

Read more »

Cum se prepara Pui Curry cu Spanac (video)

8 July 2009
Cum se prepara Pui Curry cu Spanac (video)Ingrediente: 2 Pounds Boneless, Skinless Chicken Thighs , cut to bitesize pieces 4 tsp Oil 1 inch Cinnamon Stick 1 Big Black Cardamom 4 Cloves 2 Bay Leaves 2 Green Cardomoms 1 Large Onion , finely chopped 6 Medium Tomatoes , finely chopped 2 heaped tsp Ginger , grated 5 Cloves Of Garlic , finely…

Read more »

Placinta cu varza

8 July 2009
Placinta cu varzaIngrediente: 150 ml ulei 1200 kg făină 30 g drojdie 150 ml apă Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg varză 175 ml ulei piper 200 g ceapă brânză sărată   Mod de preparare: Preparăm maiaua din drojdie, apă şi puţină făină. Se lasă să crească 30 de minute, apoi adăugăm restul de făină, uleiul şi se…

Read more »

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

8 July 2009
Friptura cu cartofi, piersici si migdaleIngrediente :  600 g file de porc  sare piper  20 g unt moale • 1/2 linguriţă cim­bru tocat 5 piersici  1 lingu­ră migdale tăiate 1 kg cartofi 3 crenguţe cimbru   Mod de preparare:  Incingeţi cupto­rul la 170°C. Crestaţi longitu­dinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi untul cu cim­brul şi ungeţi partea…

Read more »

Prajitura cu gem de corcoduse

7 July 2009

Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri ulei 4 linguri apa 250 g zahăr 250 g făină mirodenii   Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul se bate spumă şi se adaugă zahărul. Gălbenuşul se amestecă cu uleiul şi apa şi se adaugă peste albuş. Se pune apoi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă…

Read more »

Tort de îngheţată

7 July 2009
Tort de îngheţatăIngrediente : Pentru blat 4 ouă 1 gălbenuş 100 g zahăr sare 90 g făină 50 g amidon sau întăritor 11/2 linguriţă praf de copt Pentru îngheţată: 500 g zmeură 2 linguri suc de lămâie 180 g zahăr pudră 500 ml frişca 1 albuş sare în plus: 8 linguri gem de zmeură 250 ml frişca…

Read more »

Placinta cu mere si scortisoara

7 July 2009
Placinta cu mere si scortisoaraIngrediente: 1 cană mijlocie sifon 1 cană mijlocie ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde (aprox. 700 g) 1 kg mere 1 cană zahăr 1 praf scorţişoară zahăr vanilat zahăr pudră Mod de preparare: Se face o cocă nu prea tare din făină, sifon, ulei, praf de copt. Se dă la rece. Se pregătesc…

Read more »

Ghiveci

7 July 2009
GhiveciIngrediente: 1 borcan de 800 g ghiveci 3 cepe 500 g cartofi verdeaţă 1 linguriţă condimente Mod de preparare: Se înăbuşă cepele tăiate mărunt, se pun cartofii tăiaţi felii semicerc, se pune puţină apă cât să-i acopere şi să fiarbă bine. Apoi se adaugă ghiveciul (preparat în casă sau cumpărat). Se potriveşte gustul cu condimente…

Read more »

Prajitura simpla

7 July 2009

Ingrediente: 2 căni de făină (ceşti pentru ceai) 2 căni de zahăr pudră 2 căni nuci măcinate sau mac măcinat 2 ouă 1/2 l lapte 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă foarte bine toate ingredientele, se toarnă în tava unsă cu grăsime şi pudrată cu făină şi se…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Love Juice (video)

7 July 2009
Cum se prepara Cocktail Love Juice (video)Ingrediente : 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml gin 15 ml orange liqueur (Cointreau, Grand Marnier) 15 ml amaretto 50 ml cranberry juice 1 splash orange juice 1 splash apple juice 1 maraschino cherry 1 slice of orange ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 wooden pestle (or similar) 1 sharp knife 1…

Read more »

Tort marshmallow

7 July 2009
Tort marshmallowIngrediente: Pentru blat 80 g unt 1 linguriţă vanilie praf 200 g biscuiţi cu unt Pentru îngheţată: 10-15 mini-marshmallow 750 ml lapte 1/2 lămâie 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 5 linguri fulgi de ciocolată amăruie Pentru ornat 300 ml frişca 150 g glazură amăruie câteva mini-marshmallow Mod de preparare: Topiţi untul…

Read more »

Telina cu ciuperci

7 July 2009
Telina cu ciuperciIngrediente: 3 ţeline mijlocii 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 1 lingură smântână sau bulion un sfert lămâie pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ţelina bine curăţată se taie în bucăţi ca feliile de portocală, apoi se fierbe pe jumătate. într-o cratiţă se rumeneşte ceapa, se pun ciupercile, se înăbuşă bine sub capac. Se…

Penne cu sos de ton

7 July 2009
Penne cu sos de tonIngrediente : 400 g penne sare câte 1 ardei roşu şi galben 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 125 ml supă • 1 conservă de ton în suc propriu (150 g) 4 crenguţe busuioc 2 linguri capere piper Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.…

Read more »

Branza topita pregatita in casa

7 July 2009
Branza topita pregatita in casaIngrediente: 500 g brânză de vaci o lingurita de bicarbonat 100 g margarina 1 lingura de boia ciuperci chimion ciuperci Mod de preparare: 500 g brânză de vaci se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi se lasă în bucătărie pe masă, la temperatura camerei, 1-2 ore. Apoi se pune vasul într-un alt vas care…

Read more »

Tort rapid

7 July 2009

Ingrediente: 500 g pişcoturi o cutie compot de ananas 500 g frişca   Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular aranjăm un strat de pişcoturi stropite cu compotul de ananas. Peste pişcoturi punem bucăţele de ananas tăiate mărunt, apoi un rând de frişca. Se repetă straturile, până la terminarea ingredientelor. Deasupra se ornează cu frişca,…

Read more »

Aperitiv deliciosgs

6 July 2009
Aperitiv deliciosgsIngrediente: un pachet foi de plăcintă 1 l lapte 3 ouă brânză sărată condimente: cimbru curry oregano Mod de preparare: Intr-un vas adânc amesteci laptele, ouăle şi brânza tăiată cubuleţe mici. Pui şi condimente. Ungi cu margarina un vas de Jena, aşezi toate foile de plăcintă încreţindu-le. Peste ele torni laptele su branza si oua…

Read more »

Supa crema de cartofi cu rosii

6 July 2009
Supa crema de cartofi cu rosiiIngrediente: 1 plic praf de cartofi pentru piure 500 ml suc de roşii 2 linguri rase de bulion 2 cepe 100 g şunculiţă afumată împănată 1 lingură untură 1,2 l supă 2 linguri smântână sare piper busuioc Mod de pneparare: Se taie şunculiţă în cubuleţe, se rumenesc în untură, apoi se scot şi se dau…

Read more »

Tortilla cu legume si telina

6 July 2009
Tortilla cu legume si telinaIngrediente: 2 ardei graşi roşii 2 tulpini de ţelină 400 g cartofi fierţi de 1 zi 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri unt sare piper 6 ouă 50 ml smântână 2 linguri frunze proaspete de cimbru Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi ardeiul în cuburi mari, iar ţelina, rondele. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i,…

Read more »

Aperitiv cu parizer

6 July 2009

Ingrediente: 350 g parizer tăiat mărunt 300 g caşcaval ras 4 gălbenuşuri 1 praf de copt 4 linguri smântână 2 castraveţi acri tăiaţi mărunt 1 gogoşar 1 lingură făină sare, piper după gust Mod de preparare: Albuşurile bătute spumă se amestecă cu compoziţia. Se toarnă totul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.…

Read more »

Cum se prepara BBQ Beef Shish Kebab cu Salata de Patrunjel (video)

6 July 2009
Cum se prepara BBQ Beef Shish Kebab cu Salata de Patrunjel (video)Ingrediente: 400 g rump steak, cut into cubes 2 medium red onions, quartered 4 tbsp olive oil 2 tbsp ground coriander 1 tsp chilli flakes 1 tbsp cumin powder 1 tbsp turmeric ½ tbsp coarse salt 1 bunch parsley, roughly chopped 2 tbsp pine nuts the juice of 1/2 a lemon salt and pepper 4…

Read more »

Salata de sfecla rosie si masline

6 July 2009
Salata de sfecla rosie si maslineIngrediente: 4,5 sfecle rosii fierte 2 cepe castraveti murati chimion maioneza masline Mod de preparare: Se taie sfecla fiarta si ceapa la fel ca pentru salate, iar castravetii murati se taie rondele. Se amesteca totul cu 1/2 lingurita chimion si cu maioneza cat mai multa. Acoperi totul cu maioneza si ornezi cu masline, castraveti taiati…

Read more »

Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana

6 July 2009
Mujdei de usturoi cu vegeta si smantanaIngrediente: usturoi vegeta ulei smantana patrunjel Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează, se freacă bine cu o linguriţă de vegeta (până devine ca o pastă) şi o linguriţă de ulei fierbinte (de la cartofi sau friptură. Apoi se adaugă sifon câe puţin, până devine o smântână subţire. Se pre­sară pătrunjel verde şi s…

Read more »

Ardei umpluţi cu legume, carne si mozarella

6 July 2009
Ardei umpluţi cu legume, carne si mozarellaIngrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 bulb de fenicul 1/2 vânătă 1 legătură ceapă verde câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii 2 linguri ulei 400 g amestec de carne tocată sare piper 125 g mozarella 3 ouă 200 ml smântână nucşoară rasă 125 ml supă Mod de preparare: Pregătiţi legumele. Tăiaţi ceapa în cubuleţe,…

Read more »

Omleta cu sos de smantana

6 July 2009
Omleta cu sos de smantanaIngrediente: 6 oua 400 g smantana 1 lingura faina verdeata Mod de preparare: Este o reţetă foarte rapidă. Din 6 ouă şi verdeaţă se face o omletă care se taie bucăţi. Se pun bucăţile la fiert într-un sos obţinut din 400 g smântână şi o lingură de făină. Se poate consuma rece sau caldă ca…

Read more »

Gem de mere

6 July 2009
Gem de mereIngrediente: 5 kg mere (curăţate de coajă şi sâmburi) 1,5-2 kg zahăr (după gust) 1 plic conservant 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Merele curăţate de coajă şi sâmburi se dau prin răzătoarea mare, se storc de zeamă şi se călesc în ulei. Când merele s-au topit puţin se pune zahărul şi conservantul. Se fierbe…

Read more »

Mamaliga cu ciuperci

6 July 2009
Mamaliga cu ciuperciIngrediente: 250 g mălai 250 g ciuperci o ceapă 3-4 căţei de usturoi ulei o lingură pastă de tomate 1/2 pahar de vin busuioc pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se taie felii, se toacă ceapa, usturoiul, se călesc 5 minute, se sting cu vinul şi 1/2 pahar de apă (supă de zarzavat). Se…

Read more »

Dulceata de grapefruit

6 July 2009
Dulceata de grapefruitIngrediente: 1 kg grepfruit 1 kg zahăr 1-2 lămâi Mod de preparare: Se spală foarte bine fructele. Se rad pe toată suprafaţa lucioasă. Se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se pun fructele întregi şi se lasă să fiarbă câteva minute (se încearcă cu furculiţa să fie puţin moi). Apoi se scot, se pun în…

Read more »

Cascaval pane

6 July 2009
Cascaval paneIngrediente: 500 g caşcaval 2 ouă 40 g făină 125 g pesmet 150 ml ulei Mod de preparare: Caşcavalul curăţat de coajă se taie în bucăţi. Acestea se trec prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se servesc imediat. Cascaval pane Pofta buna!

Read more »

Mix cu dovlecei, rosii si file de somon

5 July 2009
Mix cu dovlecei, rosii si file de somonIngrediente: 4 file de somon (a 160 g) sare piper 8 felii pâine integrală prăjită sucul de la 1 lămâie 60 g sâmburi de pin 4 linguri ulei 400 g roşii cherry 2 dovlecei 150 ml supă Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet, săraţi-l şi piperaţi-l. Fărâmiţaţi pâinea…

Read more »

Dulceata de portocale

5 July 2009
Dulceata de portocaleIngrediente: 1 kg zahăr 800 g portocale (cântărite după ce au fost fierte) 3 linguri zeamă de lămâie 3 pahare zeamă în care au fiert portocalele Mod de preparare: Se aleg portocale coapte şi tari, cu coaja groasă. Se spală foarte bine şi se rade coaja subţire. Se pun la fiert acoperite în apă clocotită.…

Read more »

Cum se prepara Challah (video)

5 July 2009
Cum se prepara Challah (video)Ingrediente: 2 1/5 cups flour 40 g sugar 1 tbsp honey 1 egg 25 g instant yeast 200 ml lukewarm water 60 g butter, room temperature 7 g salt 1 egg beaten with 1 tbsp of milk some sesame seeds , or poppy seeds a little flour for dusting 1 large bowl 1 knife 1…

Read more »

Dovlecei umpluti cu amestec

5 July 2009
Dovlecei umpluti cu amestecIngrediente: 750 g cartofi sare 4 dovlecei 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei de măsline 2 felii toast 500 g roşii bucăţi cu verdeaţă (pachet) 250 g carne tocată, de vită 2 ouă 2 linguri brânză rasă piper Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare…

Read more »

Dulceata de kiwi

5 July 2009
Dulceata de kiwiIngrediente: 1 kg kiwi 1 kg zahăr 1 lămâie rom Mod de preparare: Fructele de kiwi se opăresc, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi. Se pun într-un castron cu zahărul. Lămâia spălată şi fără coajă se stoarce. Coaja şi sucul se pun peste fructe. Se amestecă şi se lasă la macerat 3 ore.…

Read more »

Pulpe de pui cu ardei si bacon

5 July 2009
Pulpe de pui cu ardei si baconIngrediente: 4 cepe câte 2 ardei roşii şi galbeni 60 g bacon (kaizer afumat) 4 pulpe de pui (a 200 g) sare piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 pachet pastă de roşii (250 g) Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l mărunt, iar baconul tăiaţi-l fâşii. Spălaţi pulpele de pui şi…

Read more »

Dulceata de ceapa

5 July 2009
Dulceata de ceapaIngrediente pentru 2 borcane: 2 kg ceapă 700 g zahăr 40 ml vin alb sec 40 ml oţet 2 căţei de usturoi mari 5 cuişoare 300 ml apă Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie în rondele fine. Se curăţă usturoiul şi se taie fin. Se pun într-o cratiţă vinul alb, oţetul, zahărul,…

Read more »

Pateuri cu osanza de porc

5 July 2009
Pateuri cu osanza de porcIngrediente: 1 ou 1 lingură untură închegată drojdie (proaspătă) cât o nucă 1 cană apă călduţă (250 ml) 3 linguri oţet 1 linguriţă sare 600-700 g făină 500 g osânză trecută prin maşina de tocat (pentru uns foaia) Mod de preparare: Din toate ingredientele facem o cocă tare, bună de întins. întindem o foaie groasă…

Read more »

Frigărui cu legume şi chiftele cu porumb

5 July 2009
Frigărui cu legume şi chiftele cu porumbIngrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 1 căţel de ustu­roi 1 ceapă 1/2 legătură cimbru 100 g boabe de po­rumb 500 g amestec de carne tocată 1 ou sare 4 roşii cherry 4 linguri ulei de măsli­ne 400 g dovleac Hokkaido sau morcovi 2 dovlecei Mod de preparare: Inmuiaţi chifla într-u castron cu apă.…

Read more »

Mancare de ciuperci cu smantana

5 July 2009

Ingrediente: 1 cu­tie cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete 1 ceapă mijlocie boia pastă de gogoşari de la borcan zeamă de supă sau apă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare piper condimente 150 g smântână 1 legătură frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Dacă avem ciuperci din cutie, tot conţinutul cutiei…

Read more »

Salată cu porumb, ciuperci şi brânză

5 July 2009
Salată cu porumb, ciuperci şi brânzăIngrediente: Pentru sa­lată: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2 cepe 1 cutie porumb 1 cutie de ciuperci 100 g brânză sărată Ingrediente pentru sos: 1 lin­gură de muştar fin 2 linguri ulei 3-4 linguri oţet puţină apă 1-2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă roşiile, ardeii şi ceapa, se taie…

Read more »

Varza cu carne si smantana

5 July 2009

Ingrediente: 2 kg varză acră 700 g carne de porc 2 cepe sare piper după gust 2 linguri untură 2 rămurele cimbru o legătură mărar 100 g smântână 2 linguri bulion de roşii   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucjţele potrivite care se pun în grăsimea încinsă. Se rumeneşte uşor împreuna…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Caribbean Breeze (video)

4 July 2009
Cum se prepara Cocktail Caribbean Breeze (video)Ingrediente: 30 ml light rum 30 ml coconut rum 180 ml pineapple juice 1 splash grenadine Ice cubes 1 maraschino cherry 1 slice pineapple 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1 collins glass Cum se prepara un Cocktail Caribbean Breeze

Read more »

Tocanita cu picioruse de porc

4 July 2009

Ingrediente: 2 picioruşe porc 4 cepe 1 ţelină 1 lingură condimente cimbru tarhon 3 linguri bulion 3 linguri ulei 2 linguri făină sare   Mod de preparare Picioruşele spălate şi tăiate în două pe lung se pun la fiert în apă rece. După spumare se sărează uşor. Ceapa se taie solzişori, iar ţelina se rade…

Read more »

Legume în stil italian şi cotlete de porc

4 July 2009
Legume în stil italian şi cotlete de porcO reteta de legume in stil italian si cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii bucăţi (cutie) 4 cotlete de…

Read more »

Biscuiţi de casă

4 July 2009
Biscuiţi de casăO reteta de biscuiti de casa din: oua, unt, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 4 ouă 125 g unt proaspăt 210 g făină 250 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie 3 plicuri zahăr vanilat puţină sare Mod de preparare: Pentru înce­put, se pre­găteşte tava, se tapetează…

Read more »

Capatana de porc cu varza murata

4 July 2009

Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 verze mici murate 2 frunze de dafin, 2 linguri bulion cimbru 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Varza stoarsă de zeamă se toacă mărunt, se amestecă cu cimbru, bulion, condimente şi ulei şi se pune într-o cratiţă. S e adaugă o ceaşcă de apă.

Salată de roşii cu brânză Capresse

4 July 2009
Salată de roşii cu brânză CapresseIngrediente: 6 roşii mari 150 g de mozzarella sau caşcaval cimbru (uscat sau verde ) busuioc piper sare 3-4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se taie roşiile şi mozzarella în bucăţi sau rondele. Pe două farfurii întinse, se aşază alternativ câte o felie de roşie şi una de mozzarella sau caşcaval. Busuiocul şi…

Read more »

Rasol fiert in zeama de varza

4 July 2009
Rasol fiert in zeama de varzaIngredinete: 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 căni zeamă de varză strecurată (poate fi zeamă de murături) 3 frunze de dafin 1 linguriţă boabe piper 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă tarhon sare Mod de preparare: Căpăţână se fierbe pe jumătate (se sărează după spumare). Se scurge zeama şi se adaugă peste căpăţână…

Read more »

Rulouri cu carne tocată

3 July 2009
Rulouri cu carne tocatăIngrediente: 600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2 cepe roşii mijlocii 12-14 foi de lasagna 5 linguri de ulei de măsline 3 rosii sare piper 100 g de masline 50 g de unt cimbru rozmarin Mod de preparare: Pentru început, se fierb foile de lasagna, conform instrucţiunilor de pe cutie. După…

Read more »

Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)

3 July 2009
Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara supa de pui marocana.   Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 chicken drumsticks 4 chicken thighs 4 carrots chopped 4 leeks 1 small pumpkin cubed 2 courgettes chopped 2 ltr chicken stock 400 g chopped tinned tomatoes 1 zest of lemon a handful of fresh…

Read more »

Cotlete umplute picante şi suculente

3 July 2009
Cotlete umplute picante şi suculenteIngrediente: 300 g morcovi 300 g telină 1 legătură de ceapă verde 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper 2 ouă 4 cotlete de porc ( a 180 de gr) 1 lingură unt Mod de preparare: Tocati marunt morcovii si telina si taiati ceapa verde inele fine. Caliti totul in ulei. Curatati patrunjelul, tocati-l…

Read more »

Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii

3 July 2009
Dovlecei umpluţi pe un pat de roşiiIngrediente: 1 ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 crenguţe pătrunjel 1 crenguţă cimbru 1 linguriţă capere 100 g carne tocată 2 linguriţe pesmet sare piper cayenne 1 dovlecel mare 1 lingură parmezan ras 125 g roşii cherry piper 50 ml supă 1 linguriţă oţet balsamic Mod de preparare: Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o inele…

Read more »

Picioruse de porc cu smantana picanta

3 July 2009

Ingrediente: 2 picioruşe de porc 1 căpăţână de usturoi 1/2 lămâie (zeamă) 100 g smântână (sau 200 g iaurt bătut) sare piper 2 frunze dafin verdeaţă tocată Mod de preparare: Picioruşele curăţate şi spălate se teie în două pe lung şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare, piper şi dafin. Se…

Read more »

Bors cu ciolan afumat de porc

3 July 2009
Bors cu ciolan afumat de porcIngrediente: un ciolan afumat morcov ceapă ţelină fidea sau orez borş verdeaţă Mod de preparare: Spălăm ciolanul, îl opărim şl-l fierbem apoi cu zarzavatul tăiat. Când a fiert, adăugăm borşul fiert separat. Orezul se pune când carnea e aproape fiartă. Se folosesc tăiţei preparaţi în casă. Punem apoi verdeaţă şi mai lăsăm puţin pe foc.…

Read more »

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

2 July 2009
Prăjitură cu vişine si unt de cocosIngrediente: Pentru aluat: 2 borcane vişine (a 720 ml) 250 g unt 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 6 ouă 350 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 linguri lapte Şi: 5 foiţe de gelatină 1 pachet bu­dincă de vanilie 500 ml lapte 3 linguri zahăr 100 g zahăr pudră 4 picături ulei…

Read more »

Vinete greceşti

2 July 2009
Vinete greceştiIngrediente: 4 vinete (a circa. 250 g) 2 lin­guri zeamă de lămâie 1 cea­pă 500 g carne tocată de vită 2 linguri pesmet 2 ouă sare piper 500 g roşii 2 crenguţe oregeno 50 g măsline negre (fără sâmburi) 250 ml supă 2 căţei de us­turoi 2 linguri ulei 500 g roşii bucăţi piper cayenne…

Read more »

Ciorba de picioruse de porc

2 July 2009

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie pătrunjel…

Read more »

Ciuperci cu umplutură de legume

1 July 2009
Ciuperci cu umplutură de legumeIngrediente: 300 g roşii cherry 2 dovle­cei mici 12 ciuperci mari 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei 250 g mozza­rella sare piper cate 1/2 le­gătură busuioc şi cimbru 800 ml lapte 150 g mălai instant 2 linguri mascarpone nucşoară rasă Mod de preparare: Tăiaţi roşiile în patru, iar dovleceii bucăţi. Curăţaţi ciupercile,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Speedy Gonzales (video)

1 July 2009
Cum se prepara Cocktail Speedy Gonzales (video)Ingrediente: 25 ml peach liqueur 25 ml lemon flavoured vodka 150 ml beer 10 ml lemon syrup 1 old-fashioned glass Cum se prepara Cocktail Speedy Gonzales

Read more »

Carnati fierti cu hrean ras

1 July 2009
Carnati fierti cu hrean rasFierbem carnaţii în apă rece, descoperiţi. Sunt mai gustoşi cei afumaţi, fierţi în zeamă de varză. Ii înţepăm cu acul – să nu crape la fiert. Ii servim cu hrean ras, amestecat cu sare, oţet de mere şi o linguriţă de miere sau muştar. Carnati fierti cu hrean ras Pofta buna!

Read more »

Cartofi copţi cu brânză

1 July 2009
Cartofi copţi cu brânzăIngrediente : 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 4 roşii uscate, în ulei sare piper 200 g cremă de brânză 100 g gorgonzola Mod de preparare: Incingeţi cupto­rul la 180°C. Spălaţi cartofii, uscaţi-i pe un şervet de bu­cătărie, înfăşuraţi-i în folie de aluminiu şi înţepaţi-i de mai multe ori cu o furculiţă.  In­tre timp spălaţi verdeaţa…

Read more »

Tocana ardeleneasca cu mamaliga

1 July 2009

Ingrediente: 500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi 200 g smântână sau 500 ml lapte 2 căpăţâni de usturoi o lingură mare sare o legătură pătrunjel verde 5 morcovi   Mod de preparare:   Se taie carnea cubuleţe şi carnaţii bucăţi. Morcovii se dau prin râzătoare, iar pătrunjelul se taie mărunt. într-o cratiţă punem…

Read more »

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

1 July 2009
Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murateIngrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean 1 lingură de ulei 1 morcov 1 ceapă sare cimbru Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă apa. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea…

Read more »

Miniprăjitură cu cocos

1 July 2009
Miniprăjitură cu cocosIngrediente: 125 g ciocolată cu mentă 75 g glazură amăruie 150 g cremă de cocos 175 g unt 250 g zahăr 5 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g migdale măcinate 50-75 ml lapte 100 g fulgi cocos 3 linguri lichior cocos 1 -2 linguri dulceaţă gutui Mod de preparare: Ţineţi…

Read more »

Somon răscopt în papiotă

1 July 2009
Somon răscopt în papiotăIngrediente: 1 somon de circa 1,2 kg (sau 1 crap eviscerat şi fără cap) 1 portocală 2 lămâi 150 ml oţet balsamic Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C sau încinge grătarul la temperatura maximă. Taie porto­cala şi 1 lămâie felii; separat, taie o lămâie bucăţi Aşază peştele eviscerat şi cură­ţat de solzi…

Read more »

Cuşcuş cu ardei iute, dovlecei şi untişor

30 June 2009

Ingrediente: 400 g cuşcuş  1 ardei iute mic  2 dovlecei mici 2 linguri ui  2 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-un bol pune cuşcuşul şi toarnă apă fierbinte conform indi­caţiilor înscrise pe ambalaj, Incinge uleiul şi soteaza ardeiul iute, tocat mărunt şi adaugă dovleceii tăiaţi cuburi mici. Sotează timp de 5 mi­nute, până când…

Read more »

Cum se prepara Tangy Creamed Spinach (video)

30 June 2009
Cum se prepara Tangy Creamed Spinach (video)Ingrediente: 500 g washed spinach 1 large bowl iced water 3 tbsp butter 1 tbsp cream 1 tbsp lime pickle salt 1 saucepan 1 large pot 1 colander 1 spoon 1 slotted spoon Un preparat delicios si usor de preparat Cum se prepara Tangy Creamed Spinach

Read more »

Ghiveci oriental

30 June 2009
Ghiveci orientalIngrediente: 1 cutie mazăre (mică) 1 cutie ciuperci 6 cartofi potriviţi, tăiaţi cubuleţe 4 cepe 1/2 borcan zacusca 200 ml ulei 1 morcov (mai mare) tăiat rondele sare piper 2 linguri bulion (paste tomate) Mod de preparare: Intr-o cratiţă călim ceapa tăiată mărunt cu uleiul, adăugăm cartofii, morcovul, mazărea şi ciupercile. Acoperim cu apă şi…

Read more »

Legume înăbuşite la tigaie

30 June 2009
Legume înăbuşite la tigaieIngrediente: 500 g cartofi roşii, fierţi 1 gulie 4 morcovi 2 cepe 200 g fasole verde (din conservă sau opărită) 2-3 linguri unt sare şi piper negru, proaspăt măcinat 2 linguri praz, tăiat rondele Mod de preparare: Se foloseste un vas adânc, neaderent, la foc mic şi acoperit cu capac de mărime porivită. Curăţă cartofii…

Read more »

Tartine rumenite, cu telemea

30 June 2009
Tartine rumenite, cu telemeaIngrediente: 1 ciabatta 2 linguri ulei de măsline 8 roşii 400 g telemea de oi 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi zeama de la jumatate de lamaie sare piper alb proaspat macinat Mod de preparare: Taie 1 ciabatta de circa 500 g în două, pe lungime, si apoi în 6 felii. Stropeşte cu 2…

Read more »

Ucenicul lui Jamie Oliver (video)

30 June 2009

De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul IV   Ucenicul lui Jamie

Read more »

Friptura de porc cu sos de castraveti

30 June 2009

Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 150 ml suc de roşii 100 g smântână 150 g unt 1 lingură muştar sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase şi se rumeneşte în unt. Se căleşte ceapa, se pune peste carne, se adaugă castraveciorii tăiaţi fideluţă, muştarul,…

Read more »

Cod la cuptor cu lămâie si cimbru

30 June 2009
Cod la cuptor cu lămâie si cimbruIngrediente: 4 fileuri de cod a câte circa 180 g 16 cartofi noi 4 fire ceapă verde 400 g roşii 1 rămurică de cimbru 2 căţei de usturoi 1 lămâie 100 ml vin alb sec 200 ml concentrat de pui 2 linguri ulei de măsline D sare piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Spală…

Read more »

Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt

30 June 2009
Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspătIngrediente: 1 ceapă (de preferat eşalotă sau ceapă roşie) 600 g roşii bine coapte frunze proaspete de busuioc 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de măsline o jumatate linguriţă zahăr 1 linguriţă sare o jumatate linguriţă piper, proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un bol mic, prepară vinegreta din oţet balsamic, ulei, zahăr, sare si…

Read more »

Friptura de porc cu sos tomat

30 June 2009

Ingrediente: muşchi de porc usturoi piper sare 3 linguri ulei zahăr vin cimbru   Mod de preparare: Muşchiul se împănează cu usturoi, se presară sare şi piper, cimbru . Se pune în tavă cu 3 linguri ulei şi se introduce la cuptor la foc potrivit până devine uşor auriu. Cât timp stă la cuptor, se…

Read more »

Găină rumenită cu lamaie şi cimbru

29 June 2009
Găină rumenită cu lamaie şi cimbruIngrediente: 1 găină de 1,4 kg 250 ml supă clară 3 lămâi 150g unt 1 lingură cimbru mărunţit sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Amestecă untul cu coaja rasă de lămâie, un praf de sare şi piper negru proaspăt măcinat. Dezlipeşte pielea, de la gât spre piept, şi unge carnea, prin acest…

Read more »

Ciorba de jumari

29 June 2009

Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 11 borş 1 lingură bulion 50 ml ulei 300 g jumări de porc sare piper 10 g oţet verdeaţă 300 g cartofi   Mod de preparare: Punem la fiert ceapa şi morcovul ras. Când sunt aproape fierte, adăugăm cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Inainte de a fi fierţi cartofii, punem…

Read more »

Cum se prepara Chicken, Mutton or Lamb Biriyani

29 June 2009
Cum se prepara Chicken, Mutton or Lamb BiriyaniAsian Recipes Cum se prepara Chicken, Mutton or Lamb Biriyani

Read more »

Pepene galben cu jambon afumat rosii si masline

29 June 2009
Pepene galben cu jambon afumat rosii si maslineIngrediente: 1 pepene galben 12 felii subţiri jambon de Parma 12 măsline verzi, fără sâmburi 12 rosii-cireaşă Mod de preparare: Taie pepenele felii mari şi îndepărtează sâmburii; apoi taie feliile cuburi, de mărimea unei înghiţituri. Taie feliile de jambon în două şi rulează-le în jurul bucăţilor de pepene. Taie în două roşiile-cireaşă, cu codite cu…

Prajitura cu crema de capsuni

29 June 2009
Prajitura cu crema de capsuniPentru blatul de la bază: 4 ouă 80 g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat 100 g făină 100 g amidon alimentar 1 pachet praf de copt Pentru blatul de ciocolată: 100 g ciocolată rasă 4 ouă 125 g zahăr 3-4 linguri de apă fierbinte 100 g făină 100 g amidon 1 lingură de cacao…

Read more »

Salată cu carnati si ardei iute

29 June 2009
Salată cu carnati si ardei iuteIngrediente: 800 g cârnati 1 ardei gras galben 1/2 legătură ridichi 6 castraveţi muraţi 3 cepe 75 ml supă 3 linguri muştar 1 ardei iute tocat sare piper 3 linguri ulei Mod de preparare: Tăiaţi carnaţii, castraveţii şi legumele rondele sau fâşii. Tăiaţi ceapa inele. Amestecaţi oţetul, muştarul, supa, ceapa, 100 ml zeamă de la…

Read more »

Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt

26 June 2009
Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurtIngrediente: 2 dovlecei (circa 600 g) 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi tocat 3 linguri faina sare piper proaspat macinat 2 linguri patrunjel si marar proaspat tocat 2 oua, ulei pentru prajit Mod de preparare: Curata dovleceii de coaja si da-i pe razatoarea mare. Presara 1 lin­gura sare si lasa-i la scurs intr-o sita,…

Read more »

Cartofi noi cu trei feluri de sosuri

26 June 2009
Cartofi noi cu trei feluri de sosuriSpala 1 kg cartofi si fierbe-i la foc mic, in apa cu sare, timp de 25 de minute, sau la abur. Sos de ardei Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri si de seminte si toaca-i marunt. Toaca 1 esalota si 2 linguri ceapa verde. Intr-un bol, amesteca legumele, 300…

Read more »

Salata la borcan

26 June 2009
Salata la borcanIngrediente: 2 dovlecei 4 tulpini de telina 2 ardei grasi galbeni 2 legaturi ridichi 1 legatura rucola 6 linguri otet din vin alb 8 linguri ulei de masline sare piper eventual putin zahar Mod de preparare: Taiati legumele rondele, respectiv bucati. Spalati si curatati rucola. Amestecati otetul, uleiul, sarea si piperul si putin zahar. Turnati…

Read more »

Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptor

26 June 2009
Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptorIngrediente: 4 cotlete de porc de circa 150 g fiecare 800 g cartofi mici 400 g eşalote sau ceapă mică 2 linguri cimbru şi rozmarin 3 linguri ulei de măsline Sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un bol mic, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Unge carnea cu…

Read more »

Pastrav pane cu orez

26 June 2009
Pastrav pane cu orezIngrediente: 3 linguri zeama de lamaie 1 lingura sos Worcestershire 4 fileuri de pastrav a circa 150 g fiecare 2  linguri faina sare □ piper proaspat macinat ulei vegetal pentru prajit Mod de preparare: Intr-un bol mic, amesteca zea­ma de lamaie cu sosul Worces­tershire. Asaza fileurile proaspete intr-un vas adancit si toarna dea­supra marinata, acopera…

Read more »

Salata mexicana de porumb

26 June 2009

Ingrediente: o conservă boabe de porumb (500 g) 10 ridichi potrivite 350 g caşcaval două linguri oţet 3 linguri sos iute chilii sare piper ulei pătrunjel tocat Mod de preparare: Se taie ridichile, se rade mare caşcavalul. Se scurge porumbul de zeamă. într-un castron mare se amestecă ingredientele: oţet, sare, piper, ulei, sosul iute (sau…

Read more »

Sufleu cu ton

26 June 2009
Sufleu cu tonIngrediente: Aluat: 250 g faina 125 g unt rece putina sare 1 ou Toping: cate 75 g mazare, morcovi, praz sare 2 cepe 2 cutii ton in suc propriu 5 oua 200 ml smantana 100 g branza rasa piper Mod de preparare: Framantati ingredientele pentru aluat, infasurati-l in folie si dati-l 20 min. la rece. …

Read more »

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza

26 June 2009
Tort de capsune  cu blat de ciocolata si crema de branzaIngrediente: 2 oua 60 g zahar 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 40 g faina 10 g amidon 1 lingurita praf de copt 15 g praf de cacao 20 g unt moale Pentru crema: 50 g capsune 4 linguri lichior de portocale 7 foite de gelatina 300 g crema de branza 300 g iaurt 100…

Read more »

Cum se prepara Moroccan BBQ Barbecue Salmon cu Paprika Tomatoes

25 June 2009
Cum se prepara Moroccan BBQ Barbecue Salmon cu Paprika TomatoesIngrediente: 2 x 200g salmon fillets 1 tbsp paprika ¼ tsp cayenne pepper 1 tbsp coriander , chopped ½ tsp salt 1 tbsp olive oil coriander , to garnish for the tomatoes: 500 g tinned tomatoes 1 dried chilli 3 garlic cloves , sliced 1 tbsp paprika salt 80 ml olive oil 1 saucepan 1…

Read more »

Supa rece de legume

25 June 2009
Supa rece de legumeIngrediente: 500 g rosii carnoase 1 tulpina de telina 1 castravete 2 ardei grasi rosii si 1 galben 1 ceapa 6 linguri pesmet sare piper piper cayenne 2 catei de usturoi 2 linguri sue de portocale 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Pregatiti legu­mele si taiati rosiile in opt. Taiati telina felioare rotunde.…

Read more »

Tort de biscuiti

25 June 2009

Ingrediente: 250 g biscuiţi 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 2 pahare cu cafea 2 linguri rom 250 g frişca 1 linguriţă nescafe Mod de preparare: Se bat albuşurile până se fac spumă, se freacă untul cu zahărul, aproximativ 10 minute, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează albuşurile spumă. Se îmbibă biscuiţii în…

Read more »

Salata cu ardei in stil spaniol

25 June 2009
Salata cu ardei in stil spaniolIngrediente: 1 kg rosii cherry 75 g masline negre 3 ardei grasi rosii 1 ceapa rosie 9 linguri ulei de masline 4 linguri otet sucul de la 1/2 lamaie sare piper 2 catei de usturoi tocati 3 linguri capere 2 linguri busuioc tocat Mod de preparare: Taiati rosiile sferturi, maslinele jumatati, ardeiul fasii. Tocati ceapa.…

Read more »

Chifle gustoase cu salata

25 June 2009
Chifle gustoase cu salataIngrediente: 350 g fasole alba (conserva) 11/2 conserva ton in suc propriu 150 g rosii cherry 1/2 legatura arpagic 60 g capere 6 chifle 150 ml sos Chili Mod de preparare: Scurgeti fasolea. Scurgeti pestele. Taiati rosiile in patru, iar arpagicul inele. Amestecati totul cu caperele. Taiati chiflele si intindeti salata de fasole cu ton…

Read more »

Briose cu mere si migdale

25 June 2009
Briose cu mere si migdaleIngrediente: 250 g faina 40 g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat sare 1 ou 250 ml lapte batut 80 ml ulei 170 g zahar coaja rasa de lamaie vanilie 1 mar Mod de preparare: Amestecati faina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Bateti oul, laptele batut, uleiul, zaharul, coaja…

Read more »

Cum se prepara placinta cu carne si ceapa

25 June 2009
Cum se prepara placinta cu carne si ceapaIngrediente: 600 g sirloin steak, diced 120 g seasoned flour 2 onions, peeled and chopped 1 tbsp fresh parsley, chopped half tbsp tomato puree 150 ml beef stock 1 packet pre-rolled puff pastry 1 egg, beaten salt and pepper 6 tbsp vegetable oil 1 medium saucepan with lid 1 ovenproof dish 1 knife 1 spoon…

Read more »

Supa de cartofi si crabi

25 June 2009

O retete de supa de cartofi cu carne de crab si morcov, praz, telina, ceapa, cimbru, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1/4 praz 100 g telina 200 g cartofi fainosi 1 ceapa mica 1 crenguta cimbru 1/2 lingurita ulei 250 ml supa 1 lingura smantana dulce sare piper 25 g carne de…

Read more »

Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarellla

25 June 2009
Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarelllaIngrediente: 2 vinete mari Sare 4 roşii 2 fileuri de sardine (din conservă, scurse de lichid) 400 g amestec de carne tocată 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde, tocat 1 linguriţă rozmarin şi cimbru, tocate 100 ml vin roşu, sec 125 g mozzarella Mod de preparare: Spală…

Read more »

Chifle cu snitel

25 June 2009
Chifle cu snitelIngrediente: 2 oua 3 bucati carne de porc pentru friptura sare piper 3 linguri faina 60 g pesmet 2 linguri ulei 2 jumatati de piersica 75 g maioneza 75 g iaurt 1 lingurita curry salata 6 chifle Mod de preparare: Bateti ouale. Taiati carnea in doua, bateti-o, condimentati-o. Dati-o prin faina, ou si pesmet. Incingeti…

Read more »

Plăcintă cu carne tocată şi dovlecei

25 June 2009
Plăcintă cu carne tocată şi dovleceiIngrediente: 1 pachet foi de plăcintă 500 g carne tocată de vită sau în amestec cu porc 4 căţei de usturoi, tocat 4 roşii, tocate cubuleţe 2 dovlecei mici, tăiaţi felii 2 linguri pastă de roşii Un vârf de cuţit chimen şi nucşoară Sare şi piper negru proaspăt măcinat Ulei vegetal pentru uns foile Mod…

Read more »

Salata de oua

25 June 2009
Salata de ouaIngrediente: 6 oua 200 g sunca fiarta 175 g germeni de soia verdeata crutoane cu nuci si seminte de soia sos de iaurt cu verdeata Mod de preparare: Fierbeti ouale tari, curatati-le si taiati-le in doua. Taiati sunca. Spalati germenii si scurgeti-i. Taiati verdeata si asezati-o intr-un vas alaturi de germeni. Adaugati toate ingredientele si…

Read more »

Chilli con carne

25 June 2009
Chilli con carneIngrediente: 500 g carne slabă de vită tocată 3 ardei iuţi două cepe 4 căţei de usturoi o lingură oregano un vârf de cuţit praf de chimen 3 roşii opărite fără pieliţă tăiate cubuleţe două linguri bulion 200 g fasole boabe fiartă 100 ml supă de legume sare piper ulei Mod de preparare: Ceapa tocată…

Read more »

Tort cu zmeura

25 June 2009
Tort cu zmeuraIngrediente: 2 oua 160 g zahar 50 g faina 1 baton de vanilie 8 forte de gelatina 1/2 lamaie 250 g branza de vaci 130 ml lichiordeoua 2 albusuri 500 ml frisca 250 g zmeura Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu 60 g zahar. Incor­porati si galbenusurile.…

Read more »

Supa de chilli verde

24 June 2009
Supa de chilli verdeIngredeinte: o ceapă mare 4 căţei de usturoi două rădăcini de ţelină 3 bucăţi de ardei chili fiert două linguri ulei măsline un cartof roşu tăiat felii o cană de roşii tocate 7 ceşcuţe de supă de pui sare şi piper Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul chili (ca să fie…

Read more »

Friptura de porc rece

24 June 2009
Friptura de porc receIngrediente: 800 g file de porc sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 75 g spanac 100 ml vin alb 150 ml smantana 1 legatura patrunjel 3 linguri smantana dulce nucsoara rasa Mod de preparare: Sarati carnea, piperati-o si prajiti-o in 2 linguri de ulei 18 minute.  Tocati ceapa si usturoiul…

Read more »

Supa cu morcovi, mar si crema de branza

24 June 2009
Supa cu morcovi, mar si crema de branzaIngrediente: 1 bucata ghimbir de marimea unei nuci 500 g morcovi 11 supa 200 g crema de branza sare si piper 1 mar Mod de preparare: Curatati ghim­birul si taiati-l in jumatate. Curatati morcovii si taiati-i cubulete. Fierbeti-i impreuna cu ghimbirul circa 20 de mi­nute in supa, apoi indepartati ghimbirul. Pasati morcovii in supa. Adaugati…

Read more »

Cum se prepara Cheese Enchiladas

24 June 2009
Cum se prepara Cheese EnchiladasIngrediente: 4 Corn Tortillas 340 g Shredded Cheddar Cheese ½ cups (120ml) Chopped Onions 2 cups (500ml) Enchilada Sauce ¼ cups (60ml) Chopped Green Onions 3 tbsp Chili Powder 3 tbsp Flour 1 tsp Cocoa Powder ½ tsp Chopped Garlic 1 tsp Oregano 3 cups (750ml) Water 1 Can Tomato Sauce Green Onion Mexican Food…

Read more »

Crema cu fructe

24 June 2009
Crema cu fructeIngrediente: 30 g amidon 80 g zahar 3 galbenusuri 250 ml lapte 1 pachet zahar vanilinat 125 ml frisca 500 g amestec de fructe Mod de preparare: Amestecati amidonul, 40 g zahar, galbenusurile si 125 ml lapte rece. Fierbeti restul de lapte, zahar si zaharul vanilinat si legati-l cu amidon. Lasati-l sa se raceasca si…

Read more »

Salata iute cu penne

24 June 2009
Salata iute cu penneIngrediente: 750 g penne sare 300 g mazare 3 ardei grasi rosii 6 linguri ulei de masline 3 linguri otet din vin alb 3 lingurite sue de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 1 lingura tartion tocat piper Mod de preparare: Fierbeti pastele in apa cu sare, adaugati si mazarea in ultimele 3 minute, apoi scurgeti…

Read more »

Sufleu cu sunca

24 June 2009
Sufleu cu suncaIngrediente: 800 g cartofi 200 g cubulete de sunca 2 linguri verdeata tocata (busuioc, rozmarin, cimbru) 4 galbenusuri 2 linguri ulei de masline 100 g branza rasa sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Curatati cartofii, radeti-i si stoarceti-i. Adaugati sunca, verdeata, galbenusurile, uleiul, branza, sarea, piperul si nucsoara si framantati bine. Tapetati cu hartie…

Read more »

Frijoles Refritos – bucatarie mexicana

24 June 2009
Frijoles Refritos – bucatarie mexicanaIngrediente: 500 g fasole uscată 3 litri apă o ceapă uscată două linguri ulei vegetal sare caşcaval (opţional) Mod de preparare: Intr-o oală cu presiune se fierbe fasolea, apoi se scurge şi se pune deoparte. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa şi se rumeneşte până devine sticloasă, apoi se…

Read more »

Tort cu piersici si maracuja

24 June 2009
Tort cu piersici si maracujaIngrediente: Pentru blat: 150 g unt moale 170 g zahar 180 g faina 1 varf de cutit praf de copt Pentru crema: 1 kg piersici 5 foite de gelatina 350 g branza de vaci 350 ml frisca 3 pachete zahar vanilinat Pentru oglinda de fructe: 11/25 pachet glazura pentru tort transparent 380 ml suc de…

Burrito

24 June 2009
BurritoIngrediente: 600 g carne de vită 12 plăcinte tortilla 2 căţei de usturoi o ceapă mică puţin suc de lămâie o lingură oregano 1/2 linguriţă de sare 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat o lingură de ulei Preparare: Carnea se spală şi se freacă împreună cu un amestec (trecut prin mixer) de usturoi, suc de lămâie,…

Read more »

Supa de mazare si creveti

23 June 2009
Supa de mazare si crevetiIngrediente: 450 g ma­zare congelata 1 l supa 8 creveti decorticati condimente 50 g smantana dulce sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt. Crestati ardeiul iute pe lung, indepartati-i semintele, spalati-l si tocati-l de asemenea ma­runt. Incingeti intr-un vas 2 linguri de margarina si caliti acolo ceapa. Presarati 1 lingurita zahar si…

Read more »

Prajitura cu ciocolata

23 June 2009
Prajitura cu ciocolataIngrediente: 3 ouă 250 zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină apă   Mod de preparare: Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune la topit cu…

Read more »

Oua picante cu afumatura

23 June 2009

Ingrediente: 4 ouă 150 g carne afumată un castravecior acru o lingură maioneză zeamă de lămâie boia.   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie jumătăţi. Carnea şi castravetele se taie cubuleţe, se amestecă împreună cu maioneza, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Compoziţia rezultată se toarna peste oua. Pofta buna!

Read more »

Clatite umplute cu creveti

23 June 2009
Clatite umplute cu crevetiIngrediente: 4 oua 150 ml lapte 2 lingurite praf de curry sare 150 g faina 100 g mazare tucara 2 morcovi 6 lingurite ulei 2 linguri maioneza sucul si coaja unei lamai 150 g iaurt piper 1 lingura patrunjel tocat 12 creveti fierti Mod de preparare: Bateti ouale, laptele, praful de curry, un varf de…

Read more »

Chiftelute picante cu ridichii

23 June 2009
Chiftelute picante cu ridichiiIngrediente: 250 g cartofi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri patrunjel tocat 400 g amestec de carne tocata 250 g carne tocata de porc  3 oua 2 lingurite mustar putin iute sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare:  Fierbeti cartofii in coaja circa 25 de minute, apoi curatati-i si pasati-i. Tocati ceapa…

Read more »

Budinca de mandarina cu frisca

22 June 2009
Budinca de mandarina cu friscaIngrediente: 4 oua 400 ml lapte 150 g de zahar pudra 1/4 baton de vanilie 25 g de gelatina 3 portocale mici sau mandarine 3-4 linguri apa rece 250 g de frisca   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine in apa rece timp de 30 de minute si se dizolva in…

Read more »

Cum se prepara un Cocktail Moscow Mule

22 June 2009

Ingrediente: 50 ml vodka 20 ml lime juice 2 dashes angostura bitters 2 slices of fresh ginger ginger beer ice cubes cocktail shaker cocktail strainer muddler chopping board knife serving glass measuring spoons   Cum se prepara un Cocktail Moscow Mule

Read more »

Pui umplut cu ciuperci

22 June 2009
Pui umplut cu ciuperciIngrediente: 1 kg de ciuperci 3 cepe mijlocii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 100 g pesmet 150 g de cascaval 2,3 morcovi 2 ardei 2 cartofi 1 pui intreg sare piper asortat 50 ml de ulei de masline 50 g unt 4,5 linguri de vin   Mod de preparare: Pentru inceput se…

Read more »

Salata de rosii cu branza

22 June 2009
Salata de rosii cu branzaIngrediente: 6 rosii mari 1 ceapa rosie de marime mijlocie 100 g branza feta sau branza cu mucegai sare piper negru ulei de masline otet balsamic 1 lingurita de zahar 20 g de seminte de susan 2-3 frunze de busuioc Mod de preparare: Se spala rosiile se taie felii potrivite si nu foarte subtiri. Se…

Read more »

Budinca de ciocolata

22 June 2009
Budinca de ciocolataIngrediente: 4 galbenusuri 100g zahar 400 ml lapte 100 g ciocolata amaruie 1/4 paharapS rece 25 g gelatinS un praf de sare 2 pahare frisca nebatuta Mod de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine la cald pana…

Read more »

Ciorba de fasole verde cu pui

22 June 2009
Ciorba de fasole verde cu puiIngrediente: 400 g de carne de pui 1 kg de fasole verde 1 ceapa mare 1 l suc de rosii 50 ml de untdelemn sau unt patrunjel cimbru 2-3 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se taie si se spala carnea, se scurge de apa si se taie bucatele. Apoi, impreuna cu ceapa,…

Read more »

Orez sarbesc cu pui

22 June 2009
Orez sarbesc cu puiIngrediente: 400 g carne de pui 200 g de orez cu bobul lung 100 g unt 50 ml ulei 2 morcovi mijlocii 2 ardei 1 ceapa o radacina de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala orezul in doua-trei ape si se pune apoi la calit, intr-o cratita cu putin ulei, impreuna cu ceapa…

Read more »

Salata orientala cu porumb

22 June 2009
Salata orientala cu porumbIngredinete: 500 g de cartofi cu coaja rosie 2 cepe rosii zeama de la o lamaie 3 oua 150 ml ulei 250 g de boabe de porumb 200 g de masline salata verde pentru ornat sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii bine si se pun la fiert cu sare si cu coaja intr-o…

Read more »

Pui cu farfale

22 June 2009
Pui cu farfaleIngrediente: 500 g piept de pui fara os 300 g de paste (farfale) 50 ml ulei 50 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Pentru inceput se pun pastele la fiert intr-un vas, cu 1l de apa, sare si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie. Separat, se pregateste pieptul de pui.…

Read more »

Cum se prepara Eggy Bubble si Squeak

22 June 2009

Classic British Food   Cum se prepara Eggy Bubble si Squeak

Read more »

Salata de pui cu porumb si alune

22 June 2009
Salata de pui cu porumb si aluneIngrediente: 300 g piept de pui 250 g de boabe de porumb 1 salata verde 50 g de alune prajite sare piper alb 50 g de cascaval zeama de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline 1-2 castraveti Mod de preparare: Se curata, se spala si se pune la fiert pieptul de pui…

Read more »

Conopida cu orez

22 June 2009

Ingrediente: 3 ceşti de orez basmati o conopidă 3 cartofi o linguriţă pastă de ghimbir şi una de usturoi 4 ardei picanţi verzi tocaţi 1/4 ceaşcă de ulei vegetal o linguriţă de praf cucurmina 3 cepe tocate 3 tomate tocate sare Preparare: Se frige încet orezul în uleiul vegetal, se fierbe apoi în oala minune.…

Read more »

Supa de miel cu tarhon

22 June 2009

O reteta delicioasa de supa de miel cu tarhon si morcovi, smantana, otet de tarhon, patrunjel, frisca, usturoi, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, lamaie, faina, ulei si piper alb macinat. Ingrediente: 300 g carne de miel fără os frunze de tarhon oţet de tarhon 2 morcovi 100 ml smântână două rădăcini de pătrunjel 100 ml…

Read more »

Mancare de ardei cu carne de porc

19 June 2009
Mancare de ardei cu carne de porcIngrediente: 1 kg ardei (rosii, verzi si galbeni) 3 cepe 2 catei de usturoi 500 g de rosii 300 g de carne, pulpa sau muschi 50 g ml de ulei sare piper Mod de preparare: Pentru inceput se aleg ardeii, se curata de seminte, se spala bine si se taie suvite. Se pune intr-o cratita…

Read more »

Rulouri de vinete

19 June 2009
Rulouri de vineteIngrediente: 500 g de carne tocata din piept de curcan sau de pui 3 vinete medii 2 legaturi de patrunjel 4 rosii 1 ou sare piper 100 ml de ulei 1 salata verde pentru ornat Mod de preparare: Se pune carnea tocata intr-o cratita cu putin ulei si se caleste impreuna cu ceapa taiata foarte…

Read more »

Salata greceasca – Tzatiki

19 June 2009
Salata greceasca – TzatikiIngrediente: 8-10 castraveti 1 kg de iaurt gros 2-3 linguri ulei de mSsline 6 catei de usturoi sare o legatura de marar 200 g de marar Mod de preparare: Salata greceasca de castraveti, denumita si “tzatiki“, se prepara foarte usor. Pentru a iesi buna, trebuie sa tineti seama de cateva sfaturi. Castravetii se spala, se…

Read more »

Pizza vegetariana

19 June 2009
Pizza vegetarianaIngrediente: 4 rosii 4 ardei grasi 1 cutie cu ciuperci 150 g mozzarella 20 g pasta de tomate ulei oregano 10 g drojdie uscata 3/4 cescuta cu apa faina cat cuprinde sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga sare si faina si framanta un aluat. Intinde o foaie subtire si asaz-o intr-o…

Read more »

Cartofi umpluti cu branzeturi

19 June 2009
Cartofi umpluti cu branzeturiIngrediente: 8 cartofi 400 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval 3 linguri cu smantana 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 ardei grasi ulei de masline sare Mod de preparare: Fierbe cartofii, in coaja, in apa cu sare. Amesteca branza, smantana, ceapa si verdeata, tocate ma­runt. Cand sunt aproape…

Read more »

Legume la cuptor cu smantana

19 June 2009
Legume la cuptor cu smantanaLegume la cuptor Ingrediente: 2 vinete 3 dovlecei 6 rosii 5 ardei grasi 4 cepe ulei de masline sare 100 g unt 75 g faina 250 ml lapte 125 g smantana Mod de preparare: Taie legumele cubulete. Unge o tava cu ulei si asaza apoi legumele grupate. Condimenteaza si stropeste cu ulei. Lasa la cuptor…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Black Russian

19 June 2009

Sau asta de aici   Cum se prepara Cocktail Black Russian

Read more »

Ostropel de pui cu orez

19 June 2009
Ostropel de pui cu orezIngrediente: 1 kg ciocanele de pui 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb 50 g pasta de tomate 2 ardei grasi 1 cescuta cu orez ulei sare piper Mod de preparare: Spala ciocanelele, condimenteaza-le, dupa care rumeneste-le in ulei, la foc mic. Spre final, adauga o ceapa tocata si ardeii taiati cubulete.…

Read more »

Cozonac tras in ciocolata

19 June 2009
Cozonac tras in ciocolataIngrediente: 375 g faina 125 ml lapte caldut 60 gr unt moale 1 cubulet de drojdie 3 oua 100 gr zahar estenta de vanilie 125 gr ciocolata 2 linguri cu cafea concentrata 25 gr risca batuta Mod de preparare: Bate albusurile spuma. Adauga zaharul si bate din nou. Pune galbenusurile, esenta de vanilie, laptele, untul,…

Read more »

Pateuri cu carne si ciuperci

19 June 2009
Pateuri cu carne si ciuperciIngrediente: 400 g aluat de foietaj 350 g ciuperci proaspete 300 g amestec de carne tocata 2 linguri cu pasta de tomate 2 oua 1 ceapa ulei sare piper Mod de preparare: Taie aluatul in fasii late de 5-6 cm. Intre timp, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga amestecul de carne tocata si…

Read more »

Rulada de porc cu castraveti

18 June 2009
Rulada de porc cu castravetiIngrediente: 1 kg carne macra de porc 150 g slanina 2 cepe 1 felie de paine alba 2 oua crude 4 oua fierte tari 2 morcovi 200 g masline fara samburi ulei 5 castraveti murati sare piper Mod de preparare: Trece prin masina de tocat carnea impreuna cu cea­pa, miezul de paine inmuiat in apa…

Read more »

Linguine cu sos de rosii

18 June 2009
Linguine cu sos de rosiiIngrediente: 100 g linguine (paste subţiri) sare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 200 g roşii coapte 3 crenguţe busuioc 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguri smântână piper puţin zahăr Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le…

Read more »

Costite cu legume la gratar

18 June 2009
Costite cu legume la gratarIngrediente: 2 ardei iuti 30 g ghimbir 2 catei de usturoi 50 g zahar brun 150 ml bere blonda 100 ml ketchup 100 ml sos soia piper 1/2 legatura coriandru 1,5 kg costite de pore 1 vanata 500 g ardei gras rosu si galben sare Preparare: Crestati ardeiul iute, indepartati-i semintele, spalati-l si tocati-l marunt.…

Read more »

Steak in sos de salsa

18 June 2009
Steak in sos de salsaIngrediente: Pentru steak: 6 rosii cherry 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei cate 1 lingura de cimbru si rozmarin tocat 100 ml supa sare piper 4 bucati ceafa de porc Pentru salsa de rosii: 1 arpagic 1 lin­gura ulei 1 lingurita miere 100 ml supa 2 rosii…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 21, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: