RSS

Retete de Pasti #54

22 Mar

Retete de Paste:

Prăjitură cu marţipan

6 April 2009
Prăjitură cu marţipanIngrediente: două ouă 150 g zahăr tos 250 ml apă 500 g făină o linguriţă de praf de copt 6 linguri de cacao zahăr vanilat 300 g unt 300 g zahăr pudră esenţă de rom sare un baton de marţipan 150 g caise confiate mentă ulei 200 ml lapte Preparare: lntr-un castron se amestecă apa…

Read more »

Minipateuri cu crenvurşti

6 April 2009
Minipateuri cu crenvurştiIngrediente: un pachet de foitaj 500 g crenvurşti 200 g brânză telemea, 100 g măsline negre feliate o legătură de ceapă verde 3 ouă salvie ulei de măsline 250 g iaurt   Preparare: Foitajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia. Ceapa se curăţă de foile veştede, se…

Read more »

Cum se prepara salata greceasca (video)

5 April 2009
Cum se prepara salata greceasca (video)O reteta video despre cum se prepara salata greceasca: Ingrediente: 4 ripe tomatoes 1 red onion 1 cucumber 1 green pepper 1 red pepper 250 g feta cheese 100 g black olives ½ lemon 80 ml olive oil 1 tbsp oregano salt and pepper 1 cutting board 1 knife 1 bowl 1 spoon 1 fork…

Read more »

Ciorbă de legume cu peşte

5 April 2009
Ciorbă de legume cu peşteIngrediente: 450 g fasole verde un kg peşte 3 cartofi un fir de praz o ceapă, un ardei gras doi morcovi o rădăcină de pătrunjel ţelină două salate verzi o jumătate de sfeclă roşie ulei 250 ml borş sare piper pătrunjel smântână mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în…

Read more »

Paste la cuptor cu parmezan

5 April 2009
Paste la cuptor cu parmezanO reteta delicioasa de paste la cuptor cu parmezan din: spaghete, branza de vaci, telemea, parmezan, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, miez de nuca, seminte de in, oua, ceapa verde, oregano, unt, pesmet, sare, piper, curry si rosii. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g brânză de vaci 300 g telemea 250 g parmezan…

Read more »

Tartă cu physalis

5 April 2009
Tartă cu physalisIngrediente: 450 g făină 150 g unt 200 g zahăr tos 300 g ciocolată albă 3 ouă 250 ml iaurt 250 g physalis o lămâie un pliculeţ praf de copt sare două pliculeţe zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de lămâie 50 g miezuri de nucă Preparare: Intr-un castron se amestecă praful de copt cu…

Read more »

Sarmale cu orez şi carne

5 April 2009
Sarmale cu orez şi carneIngrediente: o varză murată 500 g carne de vită 500 g carne de pui 500 g ciuperci 300 g orez 3 cepe un morcov 6 roşii două linguri de pastă de tomate pătrunjel sare piper dafin piper boabe 100 ml ulei ardei iute mălai smântână Preparare: Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri de ulei, se…

Read more »

Crevete în crustă de susan

5 April 2009
Crevete în crustă de susanIngrediente: 500 g crevete 800 g cartofi 100 g unt 300 ml vin alb 4 căţei usturoi 4 linguri de seminţe de susan 200 ml lapte dulce 3 albuşuri un ardei iute dafin o crenguţă de rozmarin 4 boabe piper mărar pătrunjel sare piper roşii Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se…

Read more »

Ardei umpluţi

5 April 2009
Ardei umpluţiO reteta de ardei umpluti cu ceapa, usturoi, branza tofu, ciuperci, moguri de soia marinati, fasole mage tout, cuscus. Servim cu iaurt sau smantana Ingrediente: 4 ardei graşi o ceapa doi căţei de usturoo 200 g brânză tofu simplă 200 g ciu­perci muguri de soia marinaţi un morcov un ardei capia 250 g fasole mange-tout…

Read more »

Cornuleţe cu gem de gutui

5 April 2009
Cornuleţe cu gem de gutuiIngrediente: 150 g unt, 150 g smântână, 100 g zahăr tos, două ouă, un pliculeţ cu praf de copt, o lămâie, 500 g făină, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 250 g gem de gutui, un vârf de cuţit de sare, o linguriţă de esenţă de vanilie, zahăr pudră Preparare: Intr-un vas se mixează untul cu…

Read more »

Budincă de legume cu boabe de porumb

5 April 2009
Budincă de legume cu boabe de porumbO reteta de budinca cu sunca si orez, mazare, ceapa, ardei gras, ciuperci, oua, unt, boabe de porumb, sare, piper, patrunjel, pesmet si sos dulce de rosii. Ingrediente: 300 g orez 200 g mazăre doua cepe doi ardei graşi 300 g ciuperci 100 g unt 3 ouă 100 g boabe de porumb sare piper pătrunjel…

Read more »

Fileuri de peşte cu salată

4 April 2009
Fileuri de peşte cu salatăIngrediente: 4 fileuri de peşte alb un sSfert de varză albă un sfert de varză roşie un morcov 3 ouă 3 linguri de făină 250 ml smîntînă 3 fire de mentă o lingură de oţet balsamic ulei de măsliine sare, piper ulei seminţe de chimen nucşoară Preparare: Fileurile de peşte se spală, se şterg cu…

Read more »

Bucataria lui Jamie

4 April 2009

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 5 Bucataria lui Jamie

Read more »

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

4 April 2009
Prăjitură cu cacao şi căpşuniIngrediente: 200 g zahăr tos 250 g miez de nucă 175 ml ulei 3 linguri de cacao 500 g făină 3 ouă 500 g căpşuni 5 linguri de gem de căpşuni două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare o linguriţă de praf de copt frişca mentă coajă de lămîie Preparare: Miezul de nucă se taie mărunt…

Read more »

Pui cu sos de zmeură

4 April 2009
Pui cu sos de zmeurăIngrediente: doi piepţi de pui 500 g gnocchi 500 g zmeură congelată o lingură de suc de lămîie o linguriţă de salvie tocată 200 g zahăr tos 75 g amidon alimentar 150 g unt 50 g miez de nucă ghimbir ras sare, piper mărar vin alb. Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se…

Read more »

Salată caldă cu ansoa

3 April 2009
Salată caldă cu ansoaIngrediente: 800 g fasole verdie congelată 4 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 100 g arpagic murat 200 g fileuri de anşoa în ulei doi ardei capia două linguri de oţet balsamic sare, piper pătrunjel măsline negre capere Preparare: Fasolea se decongelează, se fierbe în apă cu puţină sare, se scoate cu o…

Read more »

Ciuperci umplute

3 April 2009
Ciuperci umpluteIngrediente: 500 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde o legătură de ceapă verde 200 g mozzarella doi căţei de usturoi mărar 100 g parmezan 50 g miezuri de nucă sare, piper ulei de măsline salată verde smîntînă suc de lămîie Preparare: Ciupercile se spală, se îndepărtează codiţele, se stropesc cu suc…

Read more »

Fursecuri împletite

3 April 2009
Fursecuri împletiteIngrediente: un kilogram făină 50 g drojdie 350 ml lapte dulce 4 ouă 200 g zahăr tos 150 ml ulei două linguri de pudră de cacao o linguriţă de sare o jumătate de sti¬cluţă cu esenţă de rom ciocolată albă ciocolată neagră fructe confiate Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu puţin lapte călduţ şi…

Read more »

Cartofi cu muşchi de porc

3 April 2009
Cartofi cu muşchi de porcIngrediente: un kilogram de muşchi de porc 800 g cartofi albi 5 roşii 3 castraveţi o legătură de mărar o linguriţă de boia dulce un vîrf de cuţit cu pudră de scorţişoară sare, piper ulei de floarea soarelui oţet balsamic   Preparare: Muşchiul de porc se feliază, se unge cu boiaua dulce, se condimentează cu…

Read more »

Chifteluţe de peşte cu legume

3 April 2009
Chifteluţe de peşte cu legumeIngrediente: 800 g fileuri de peşte 50 g pesmet două ouă 50 g brânză feta două cepe doi ardei graşi galbeni doi cartofi o conservă de roşii în suc propriu sare, piper ulei de măsline mărar pătrunjel un ardei iute legume de sezon Preparare: Fileurile de peşte se spală, se fierb şi se curăţă de…

Read more »

Inimă dulce

3 April 2009
Inimă dulceIngrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos 100 ml smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic caise confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge cu un…

Read more »

Paste cu nucă

2 April 2009
Paste cu nucăIngrediente: 250 g paste orzo 150 g brânză cu mucegai 300 g roşii 100 g miezuri de nucă o salată verde ulei de măsline sare, piper rozmarin 100 ml smântână 100 ml frişca o limetă busuioc   Preparare: Pastele se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de ulei de…

Read more »

Cum se prepara Tzatziki

2 April 2009

Ingrediente: 1 cucumber, peeled and finely chopped 250 ml yoghurt 2 tbsp olive oil 1 tbsp lemon juice ½ tbsp dill, chopped , or oregano 1 garlic clove, minced 2 dill sprigs for garnish salt pepper 3 bowls 2 sieves 1 spoon cling film Cum se prepara Tzatziki

Read more »

Pachetele cu foi de orez

2 April 2009
Pachetele cu foi de orezIngrediente: 12 foi de orez doi morcovi o ţelină 300 g ciuperci o legătură de ceapă verde un mango sare, piper ulei de măsline sos de soia mărar o lămâie Preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie sub formă de bastonaşe subţiri. Mango se curăţă de coajă şi se…

Read more »

Platou aperitiv

2 April 2009
Platou aperitivIngrediente: două pachete de foitaj 3 ouă 400 g caşcaval o salată lolo rosa 100 g măsline 300 g brânză feta 250 g şuncă de pui 300 g muşchi de porc afumat 250 g piept de pui afumat ceapă verde seminţe de susan sare, piper busuioc chimen Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, ca…

Read more »

Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri

2 April 2009

Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri I Creaţă (Riesling de Banat) produce struguri uni sau biaripaţi, de mărime mică-mijlocie, de formă cilindro-conică, boabe aşezate dens pe ciorchine, culoarea pieliţei verde-gălbuie, uneori galbenă-aurie, miezul foarte suculent. Galbenă de Odobeşti soi de mare productivitate, cu struguri mijlocii spre mari, cilindro-conici, uniaripaţi şi mai rar biaripaţi,…

Read more »

Curry cu fructe de mare

2 April 2009
Curry cu fructe de mareIngrediente: 300 g orez o ceapă 100 g crevete un piept de pui 250 g pui de caracatiţă un ardei gras roşu o lămâie usturoi curry zahăr sare, piper ulei de măsline 150 ml vin alb coriandru 25 g fulgi de cocos 50 g ananas Preparare: Orezul se spală, se fierbe şi se pune la…

Read more »

Semilune cu nucă

2 April 2009
Semilune cu nucăIngrediente: două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g miezuri de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune Preparare: Untul se pune într-un vas mare împreună cu…

Read more »

Musaca din carne de pui

2 April 2009
Musaca din carne de puiO reteta simpla de musaca din carne de pui, ceapa verde, dovlecei, vinete, rosii, oua, branza telemea, boaie dulce servita alaturi de salata cu legume de sezon Ingrediente: un kilogram came de pui două legături de ceapă verde 3 dovlecei 3 vinete 800 g roşii 3 ouă 100 g brânză telemea ulei de floarea-soarelui sare,…

Read more »

Tartă din foitaj cu legume

1 April 2009
Tartă din foitaj cu legumeIngrediente: un pachet de foitaj 3 ardei capia o legătură de ceapă verde 100 g roşii cherry 150 g ciuperci 150 g brânză feta 3 ouă un fir de usturoi verde sare, piper ulei de măsline pătrunjel sos picant de roşii Preparare: Ceapa şi usturoiul verde se curăţă de frunzele ofilite, se spală şi se…

Read more »

Tartă cu bezea şi fructe

1 April 2009
Tartă cu bezea şi fructeIngrediente: 300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g mure 50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte dulce Preparare: Untul foarte rece se dă pe…

Read more »

Peşte la grătar cu legume

1 April 2009
Peşte la grătar cu legumeIngrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez un fir de praz un morcov o jumătate de ţelină 200 g varză albă 50 g unt ulei de măsline sare, piper coriandru uscat o lămâie   Preparare: Fileurile de peşte se curăţă, se spală şi se pun într-un castron la rece. Morcovul se curăţă de coajă,…

Read more »

Cum se prepara un cocktail French Martini

1 April 2009

Ingrediente: 25 ml vodka 10 ml raspberry liqueur 15 ml sugar syrup 6 pineapple chunks ice cubes 1 25/50ml measure 1 shaker (with strainer) 1 knife 1 muddle stick (or fork if you don’t have one) 1 cocktail glass Cum se prepara un cocktail French Martini

Tocăniţă de iepure cu paste

1 April 2009
Tocăniţă de iepure cu pasteO reteta delicioasa de tocanita de iepure cu paste din: paste, carne de iepure, morcovi, ceapa, telina, frunze de dafin, rosii, lamaie, faina, ardei capia, masline verzi, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g paste 800 g carne de iepure doi morcovi o ceapă o ţelină o frunză de dafin o…

Read more »

Chifteluţe de peşte

1 April 2009
Chifteluţe de peşteIngrediente: 600 g peşte alb o felie de pâine făină o jumătate de ceapă doi căţei de usturoi două ouă 3 castraveţi verzi 450 ml iaurt 100 g pesmet 50 g griş 150 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei salată verde Preparare: Peştele se curăţă, se spală cu apă rece, apoi…

Read more »

Biscuiţi cu rozmarin

1 April 2009
Biscuiţi cu rozmarinIngrediente: 300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4 linguri de smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă de zahăr două crenguţe de rozmarin seminţe de chimen praf de copt piper Preparare: Untul se pune într-un vas împre-ună cu ouăle şi coaja de lămâie.…

Read more »

Mingiute cu cocos

1 April 2009
Mingiute cu cocosIngrediente: 400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt miere o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25 g stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată neagră Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja pe răzătoarea cu…

Read more »

Ficăţei cu aspic de legume

31 March 2009
Ficăţei cu aspic de legumeIngrediente: 3 morcovi 500 g ciuperci o jumătate de ţelină două cepe 500 g ficăţei de pui 100 g fasole albă boabe 4 căţei de usturoi o frunză de dafin 25 g gelatină sare ulei de floarea-soarelui o legătură de mărar Preparare: Fasolea se pune la înmuiat câteva ore, schimbând apa de două-trei ori, apoi…

Read more »

Condiţii de calitate, de producere şi de comercializare a vinurilor şi a produselor pe bază de must, vin şi produse vinicole

31 March 2009

Vinurile şi celelalte produse obţinute din must, vin şi subproduse vinicole trebuie să corespundă, în momentul punerii lor în consum, caracteristicilor calitative şi de compoziţie stabilite prin regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului precum şi ale standardelor în vigoare. De asemenea, practicile şi tratamentele utilizate sau autorizate în producerea sau obţinerea musturilor, vinurilor…

Read more »

Salată cu scoici şi mentă

31 March 2009
Salată cu scoici şi mentăIngrediente: 500 g scoici 150 g boabe de porumb 350 g ciuperci 250 ml vin alb 8 felii de pâine o lămâie 150 g unt coriandru uscat două tije de ţelină două cepe doi căţei de usturoi sare, piper mentă verde ouă de prepeliţă   Preparare: Se spală cochiliile scoicilor ca să se îndepărteze impurităţile,…

Read more »

Pacheţele de ardei copt

31 March 2009
Pacheţele de ardei coptIngrediente: 1 ardei capia 150 g orez un ardei gras verde un ardei gras roşu un ardei gras galben o ceapă doi căţei de usturoi două conserve de ciuperci sare, piper ulei de măsline mărar lămâie Preparare: Ardeii capia se pun la copt pe un grătar, se lasă să se coacă bine pe toate părţile,…

Read more »

Prăjitură Tiramisu

31 March 2009
Prăjitură TiramisuIngrediente: o conservă de ananas 200 g pişcoturi pentru şampanie 150 ml cafea lichior de ciocolată 4 ouă 125 g zahăr tos 400 g brânză mascarpone 5 linguri de cacao 150 g fructe confiate fulgi de cocos biscuiţi langues de chat Preparare: Ananasul se scoate din cutie, se taie bucăţi mici şi se pune într-o…

Read more »

Supă de dovleac cu chimen

31 March 2009
Supă de dovleac cu chimenIngrediente: 750 g dovleac o ceapă 3 linguri ulei de măsline 250 ml lapte dulce seminţe de chimen 50 g sâmburi de caju sare, piper pudră de curry un căţel de usturoi 3 cartofi 150 g caşcaval 6 felii de pâine 100 g unt rozmarin mozzarella Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa…

Read more »

Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird

31 March 2009

Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml green peppermint liqueur Juice of 1 lime Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird

Read more »

Ruladă de pui cu portocale

31 March 2009
Ruladă de pui cu portocaleIngrediente: 4 piepturi de pui o jumătate de conopidă 8 cartofi două portocale 100 g unt 200 ml lapte dulce o frunză de dafin 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb două cuişoare sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Se face o marinată din sucul de portocale, vinul alb, frunza de dafin, cuişoarele,…

Read more »

Crevete cu dovlecei

31 March 2009
Crevete cu dovleceiIngrediente: 450 g crevete decorticat 4 cartofi doi dovlecei 300 g fasole albă păstăi congelată 100 g boabe de porumb 300 ml vin alb maioneză smântână lapte o lămâie doi ardei capia sare, piper ulei de măsline pătrunjel pudră de curry Preparare: Fasolea se dezgheaţă şi se fierbe în apă cu sare. Cartofii se curăţă…

Read more »

Prăjitură cu muguri de pin

30 March 2009
Prăjitură cu muguri de pinIngrediente: 45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml ulei de măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca Preparare: Pesmetul se amestecă într-un vas împreună cu…

Read more »

Supă cu kaizer

30 March 2009
Supă cu kaizerIngrediente: 300 g kaizer doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 300 g mazăre o jumătate de conopidă ceapă verde 300 g fasole albă păstăi 3 rotocoale de fidea ulei pătrunjel sare, piper un ardei iute smântână iaurt gras Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală…

Read more »

Orez cu şniţel de peşte

30 March 2009
Orez cu şniţel de peşteIngrediente: 4 fileuri cod alb 200 g orez o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi două roşii 4 linguri cu făină două ouă mărar pătrunjel sare, piper ulei de floareea-soarelui o lămâie smântână hrean Preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se căleşte în ulei încins, se adaugă orezul spălat şi…

Read more »

Vinete cu roşii uscate

30 March 2009
Vinete cu roşii uscateIngrediente: 3 vinete un borcănel roşii uscate în ulei ardei iute două cepe o jumătate de fir de praz 4 căţei de usturoi ghimbir zahăr tos 300 ml suc de roşii 50 ml sos de chili 50 g măsline negre feliate busuioc proaspăt ulei sare, piper curry Preparare: Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă şi…

Read more »

Prăjitură cu struguri

30 March 2009
Prăjitură cu struguriIngrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de portocale 50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml lapte dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca Ingrediente: Intr-un vas mai mare se pun ouăle şi…

Read more »

Salată de hering cu portocale

29 March 2009
Salată de hering cu portocaleIngrediente: 4 bucăţi hering afumat două portocale o lămâie 50 ml ulei de măsline salată verde 50 g muguri de pin sare, piper un vârf de cuţit de pudră de nucşoară mărar seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui   Preparare: Heringul afumat se curăţă de piele, se taie bucăţi potrivit de mari şi se pune…

Read more »

Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must

29 March 2009
Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi mustVinurile, în funcţie de caracteristicile lor calitative şi compoziţie, precum şi în funcţie de tehnologia de producere, pot fi clasificate în: vinuri de consum curent, vinuri de calitate şi vinuri speciale.     Vinurile de consum curent se obţin din soiuri de struguri de mare productivitate din ariile viticole specializate în acest scop, precum şi…

Read more »

Fasole cu costiţă afumată

29 March 2009
Fasole cu costiţă afumatăIngrediente: 500 g fasole albă boabe 400 g costiţă afumată două cepe un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură de ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi varză albă murată   Preparare: Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi înainte. Se scurge şi…

Read more »

Croissant cu porumb

29 March 2009
Croissant cu porumbIngrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce două ouă 200 g boabe porumb din conservă o conservă ciuperci 250 g caşcaval busuioc sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Laptele călduţ se pune într-un castron. Se presară drojdia sfărâmată în bucăţele şi o linguriţă de sare. Se amestecă, se…

Read more »

Portocale umplute

29 March 2009
Portocale umpluteIngrediente: 8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie din comerţ două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare   Preparare: Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi se…

Read more »

Bucataria lui Jamie

28 March 2009

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 4 – Vânat cu blana Bucataria lui Jamie

Read more »

Muşchi de porc cu bulete

28 March 2009
Muşchi de porc cu buleteIngrediente: 400 g muşchi de porc sau kaizer un fir de praz 500 g ciuperci salată verde doi ardei capia 300 g cartofi două ouă o lingură de griş ulei de floarea-soarelui o lămâie sare, piper busuioc verde 100 g parmezan ras Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se lasă…

Read more »

Salată de ton cu avocado

28 March 2009
Salată de ton cu avocadoIngrediente: două cutii cu ton bucăţi 4 roşii 3 bucăţi de avocado 300 g caşcaval doi ardei capia un morcov doi cartofi două linguri de capere ulei de măsline două lămâi sare, piper mărar parmezan Preparare: Morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-un…

Read more »

Mâncare de legume cu năut

28 March 2009
Mâncare de legume cu năutIngrediente: doi morcovi doi ardei graşi roşii două cepe 4 căţei de usturoi doi dovlecei 7 roşii două conserve cu năut ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar suc de roşii Preparare: Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt. Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se pun…

Read more »

Prăjitură cu castane

28 March 2009
Prăjitură cu castaneIngrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos 4 ouă două banane două portocale zahăr vanilinat 350 ml lapte dulce 100 g nucă de cocos zahăr brun 300 g castane din conservă un plic cu cremă de vanilie cacao Preparare: Untul, zahărul tos, două linguri de…

Read more »

Vinete cu parmezan şi carne

27 March 2009
Vinete cu parmezan şi carneIngrediente: două fire de praz două piepturi de pui 500 g ciuperci două vinete o linguriţă de ghimbir tocat 200 ml ulei de măsline o jumătate de linguriţă de pudră de curry sare, piper o lămâie 200 g parmezan busuioc verde   Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii, apoi în cubuleţe. Se pun…

Read more »

Sardine cu sos picant

27 March 2009
Sardine cu sos picantIngrediente: 500 g sardine 300 g şprot 800 g roşii un ardei iute mic 3 ardei graşi roşii 300 g ciuperci mici 100 ml ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel o lămâie mălai ceapă usturoi Preparare: Ardeii graşi şi cel iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul se…

Read more »

Tartă de brânză cu legume

27 March 2009
Tartă de brânză cu legumeIngrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi egipteni doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4 ouă o conservă de ciuperci în apă o salată verde sare, piper 100 ml ulei felii de pâine Preparare: Brânza telemea se taie în cuburi şi se…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi pere

27 March 2009
Prăjitură cu ciocolată şi pereIngrediente: 300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5 linguri de făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6 pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru tavă   Preparare: Intr-un bol se pun cinci albuşuri şi…

Read more »

Tartă cu legume, pui si broccoli

27 March 2009
Tartă cu legume, pui si broccoliIngrediente: 3 ardei capia un piept de pui două roşii o ceapă 300 g ciuperci 300 g broccoli 50 g măsline negre fără sâmburi 4 ouă 200 g făină o linguriţă de praf de copt 100 ml ulei de măsline sare, piper pătrunjel sfeclă roşie smântână Preparare: Pieptul de pui se spală, se taie în…

Macrou la cuptor cu roşii

26 March 2009
Macrou la cuptor cu roşiiIngrediente: 4 bucăţi de macrou 4 dovlecei 6 roşii o legătură de ceapă verde 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper busuioc uscat usturoi verde smîntînă   Preparare: Bucăţile de macrou se eviscerează, li se taie cozile şi capetele, se spală bine cu apă rece, se presară sare şi se pun într-un castron.…

Read more »

Găluşte de pîine cu ardei

26 March 2009
Găluşte de pîine cu ardeiIngrediente: jumătate de pîine albă 600 ml apă 200 g brînză de vaci două ouă o ceapă albă doi ardei capia 250 ml smîntînă pastă de tomate o jumătate de linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui Preparare: Painea se taie în bucăţi mai mici, se pune într-un castron şi se…

Read more »

Paste orzo cu macrou

26 March 2009
Paste orzo cu macrouIngrediente: două bucăţi de macrou 300 g paste orzo 800 g roşii 500 ml apă 60 ml ulei de floarea-soarelui 150 ml vin alb sec o ceapă albă un căţel de usturoi o frunză de dafin un ardei iute mic pătrunjel sare, piper   Preparare: Roşiile se spală, se opăresc clteva secuntde în apă clocotită,…

Read more »

Gaufre cu ciocolată

26 March 2009
Gaufre cu ciocolatăIngrediente: 4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g ciocolată 100g caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie gem de căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un vîrf de cuţit…

Read more »

Cum se prepara un cocktail Bolero

26 March 2009

Ingrediente: 50 ml anejo rum 25 ml sweet vermouth 50 ml apple brandy ice cubes 1 cherry tomatoes 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 highball glass Cum se prepara un cocktail Bolero

Read more »

Orez cu peşte afumat şi susan

26 March 2009
Orez cu peşte afumat şi susanIngrediente: 4 fileuri peşte afumat 250 g orez o ceapă doi ardei graşi ulei de măsline sare, piper mărar o lămîie susan boia dulce curry   Preparare: Seminţele de susan se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească. Orezul se spală în apă rece pînă cînd apa rămîne…

Read more »

Tartă cu şuncă şi caşcaval

26 March 2009
Tartă cu şuncă şi caşcavalIngrediente: 400 g făină 150 g unt 180 ml apă rece 4 ouă 300 g şuncă 200 g caşcaval doi cartofi sare, piper cimbru sos de roşii picant aluat de foitaj   Preparare: Intr-un bol se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, apa foarte rece, sarea, piperul şi un ou. Se frămîntă pînă cînd…

Read more »

Paste cu sos de ou şi pătrunjel

26 March 2009
Paste cu sos de ou şi pătrunjelO reteta delicioasa de paste cu sos de ou si patrunjel din: paste, oua, castraveti murati, ceapa, usturoi, iaurt, hrean, masline, cascaval, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, capere si porumb. Ingrediente: 500 g paste 3 ouă doi castraveţi muraţi o ceapa albă mică un căţel de usturoi 200 ml iaurt o lingură de hrean…

Read more »

Dulce cu piure de castane

26 March 2009
Dulce cu piure de castaneIngrediente: 500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml lapte dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri de nucă zahăr vanilinat o portocală sare esenţă de lămîie frişca fructe de sezon Preparare: Laptele se încălzeşte, se adaugă zahărul tos, un sfert de linguriţă…

Read more »

Drob cu ouă si tarhon

26 March 2009
Drob cu ouă si tarhonIngrediente: un kilogram măruntaie de porc 500 g ficat de porc o ceapă albă mai mare doi căţei de usturoi 7 ouă 100 g făină 150 g unt tarhon sare, piper salată verde muştar Preparare: Trei ouă se fierb în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Măruntaiele…

Read more »

Tartine de vinete cu brînză

26 March 2009
Tartine de vinete cu brînzăIngrediente: 3 vinete 4 roşii un ardei gras un ardei capia 400 g brînză telemea o ceapă albă 5 căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec o lămîie sare, piper ulei de măsline busuioc uscat smîntînă iaurt caşcaval Preparare: Vinetele se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară sare. Se aşază…

Read more »

Ciocolată cu cremă de brînză

26 March 2009
Ciocolată cu cremă de brînzăIngrediente: 500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o linguriţă de purdră de scorţişoară fructe de sezon   Preparare: Cireşele se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-o strecurătoare.…

Read more »

Salată de pui cu pepene roşu

26 March 2009
Salată de pui cu pepene roşuIngrediente: 2 piepturi de pui un kg pepene roşu 300 g spanac proaspăt 300 g brînză de vaci un vîrf de cuţit pudră de chili doi căţei de usturoi o ceapă roşie un ardei gras busuioc sare, piper ulei de măsline oţet balsamic zahăr tos Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie…

Read more »

Peşte cu linte şi usturoi

26 March 2009
Peşte cu linte şi usturoiIngrediente: 250 g linte 4 fileuri de pangasius o legătură de usturoi verde o frunză de da¬fin 120 ml vin alb demisec 300 g roşii sare, piper ulei de măsline o lingură de busuioc uscat smîntînă sos de muştar o legătură de ceapă verde nucşoară Preparare: Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte,…

Read more »

Tartă de legume cu dovleac

24 March 2009
Tartă de legume cu dovleacIngrediente: un pachet foi de plăcintă 150 g unt 200 g ciuperci un dovlecel doi cartofi 300 g mazăre o legătură de ceapă verde 250 g brînză telemea 4 ouă 300 g dovleac congelat 300 g caşcaval sare, piper mărar ulei de măsline Preparare: Dolvecelul se spală şi se taie felii rotunde. Cartofii se curăţă…

Read more »

Prăjitură cu miere şi cireşe

24 March 2009
Prăjitură cu miere şi cireşeIngrediente: 600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă 50 g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de vanilie Preparare: Mierea se pune la fiert la…

Read more »

Cum se prepara supa greceasca de pui cu lamaie si Feta

24 March 2009

Ingrediente: 1 ½ ltr chicken stock 3 boneless chicken breasts 120 g long grain rice 2 large eggs juice from 2 lemons salt and pepper a few leaves of coriander to garnish for the toasted feta spread: 3 slices of brown bread 3 tbsp feta cheese and a drizzle of olive oil to mix 1…

Read more »

Pui cu cartofi dulci şi curry

24 March 2009
Pui cu cartofi dulci şi curryIngrediente: 4 pulpe de pui un kilogram cartofi dulci 500 ml bere blondă un beţişor de scorţişoară o floare de cuişoară o jumătate de linguriţă de pudră de curry sare, piper ulei de măsline bere neagră   Preparare: Pulpele de pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un castron. Se adaugă…

Read more »

Avocado cu pui de caracatiţă

24 March 2009
Avocado cu pui de caracatiţăIngrediente: 300 g orez cu negru de sepie 250 g pui de caracatiţă o legătură de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 bucăţi de avocado o frunză de dafin oţet, sare, piper ulei de măsline busuioc lămâi sos de roşii ardei iute   Preparare: Puii de caracatiţă se spală, se scurg de apă…

Read more »

Budincă de tăitei

24 March 2009
Budincă de tăiteiIngrediente: 300 g tăiţei 200 g brânză telemea 4 ouă două legături de ceapă verde două linguri de smântână două fire de busuioc verde seminţe de floarea-soarelui 100 g unt sare, piper 50 g pesmet legume de sezon sos de roşii dulce   Preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin unt, ca…

Read more »

Biscuiţi cu nucă

24 March 2009
Biscuiţi cu nucăIngrediente: 275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri de nucă 100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon Preparare: Intr-un vas mai mare se…

Read more »

Chifle cu şuncă si caşcaval

24 March 2009
Chifle cu şuncă si caşcavalIngrediente: 800 g făină 200 ml lapte dulce 3 ouă 100 g unt 30 g drojdie 400 g şuncă afumată 300 g caşcaval seminţe de floarea-soarelui zahăr tos sare, piper coriandru proaspăt un ardei gras o ceapă albă pătrunjel Preparare: Intr-un castronel se pun drojdia, o linguriţă de zahăr tos, laptele dulce călduţ, sarea, două…

Read more »

Salată de peşte cu smântână

24 March 2009
Salată de peşte cu smântânăIngrediente: 300 g heringi marinaţi o ceapă albă 150 g castraveţi muraţi 300 g cartofi 50 ml ulei de măsline 200 g smântână două ouă un morcov mărar sare, piper capere mazăre   Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-o strecurătoare, se…

Read more »

Legume la tigaie cu sos

24 March 2009
Legume la tigaie cu sosIngrediente: doi dovlecei două vinete două cepe albe 250 g roşii cherry 200 g măsline negre feliate 150 ml ulei 3 gălbenuşuri fierte 5 căţei de usturoi muştar dulce mărar 50 ml vin alb demisec sare, piper sos de maioneză pătrunjel busuioc   Preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile pasate, o lingură de muştar, vinul…

Read more »

Tortuleţe cu îngheţată

24 March 2009
Tortuleţe cu îngheţatăIngrediente: 500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic alune Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, zahărul tos şi…

Read more »

Salată de ton cu maioneză

23 March 2009
Salată de ton cu maionezăIngrediente: două cutii de ton în ulei două ouă 150 ml ulei suc de lămâie o ceapă roşie o lămâie muştar 25 g capere un ardei capia roşu un ardei capia verde 200 g maioneză 100 g castraveţi muraţi ceapă verde sare, piper pătrunjel tarhon   Preparare: Un ou se fierbe tare, se curăţă de…

Read more »

Cum se prepara oua fierte

23 March 2009

Ingrediente: 4 eggs 2 tbsp vinegar 1 tsp salt 1 pan 1 slotted spoon Cum se prepara oua fierte

Read more »

Tocăniţă de ciuperci cu porc

23 March 2009
Tocăniţă de ciuperci cu porcIngrediente: un kg ciuperci 800 g şuncă de porc cu şorici două cepe 4 linguri de ulei de măsline 4 roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi o legătură de mărar varză albă sau roşie sare, piper mălai   Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă…

Read more »

Mix de salată

23 March 2009
Mix de salatăIngrediente: două pachete de amestec de salată 200 g spanac 200 g struguri roşii 200 g struguri albi doi castraveţi 250 g roşii cherry 250 g brânză cu mucegai 4 ouă 60 ml ulei 60 ml oţet mărar tarhon muştar 3 căţei de usturoi sare, piper crutoane   Preparare: Usturoiul se curăţă, se spală şi…

Read more »

Cremă de vanilie cu castane

23 March 2009
Cremă de vanilie cu castaneIngrediente: 5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g făină un litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas din compot Preparare: Intr-o oală se pune o jumătate de litru de lapte…

Read more »

Aspic cu pasta de ficatei

23 March 2009
Aspic cu pasta de ficateiIngrediente: un kg carne de pui 3 litri de apă 350 g ficăţei de pui un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă 40 g gelatină alimentară 50 ml coniac sare, piper o legătură de pătrunjel   Preparare: Intr-o oală se pun la fiert legumele curăţate şi tocate mărunt. Când sunt fierte pe jumătate se…

Read more »

Pangasius cu morcovi

23 March 2009
Pangasius cu morcoviIngrediente: 8 fileuri de pangasius 300 g morcovi baby 100 ml miere 50 ml ulei 50 g unt 300 ml vin alb demisec 250 ml apă un beţişor de scorţişoară ghimbir nucşoară chimen pudră de cardamon sare, piper rozmarin lămâie vin alb demidulce Preparare: Intr-o oala se pun la fiert miere cu apa, un varf…

Read more »

Chiftele de năut cu busuioc

23 March 2009
Chiftele de năut cu busuiocIngrediente: 275 g năut bicarbonat o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de chimen sare pudră de chilii busuioc piper ulei 4 castraveţi muraţi 200 ml smântână castraveţi verzi Preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, shimbându-i apa din când în când. Se spală cu apă rece, se scurge şi se pune…

Cornet cu cremă şi stafide

22 March 2009
Cornet cu cremă şi stafideIngrediente: un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml lichior de cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat 25 g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de ghimbir suc de portocale Preparare: Stafidele se pun în lichiorul de…

Read more »

Colac cu muschi de porc

22 March 2009
Colac cu muschi de porcIngrediente: 450 g muşchi de porc afumat 300 g făină doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 300 g broccoli o linguriţă de sos pesto 200 ml lapte dulce 100 ml ulei 100 g caşcaval 3 ouă 100 g măsline feliate praf de copt sare, piper unt Preparare: Broccoli se spală şi se fierbe, morcovii…

Read more »

File de peşte cu salată

22 March 2009
File de peşte cu salatăIngrediente: un kilogram fileuri de peşte o jumătate de varză roşie două ouă 4 linguri de făină o lingură de oţet sare, piper ulei de floarea-soarelui o jumătate de linguriţă de boia dulce un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară pătrunjel   Preparare: Făina se cerne, se amestecă bine cu pudra de boia şi…

Read more »

Baghete cu cimbru

22 March 2009
Baghete cu cimbruIngrediente: 500 g făină 350 g untură 300 g brânză telemea praf de copt două ouă o lingură de seminţe de susan o lingură de cimbru tocat un vârf de cuţit cu boia iute sare oţet piper unt Preparare: Untura se amestecă bine cu un ou, sare, piper şi o jumătate de pliculeţ de praf…

Read more »

Bucataria lui Jamie

21 March 2009

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 3 – Ardei graşi si ardei iuţi Bucataria lui Jamie

Read more »

Briose cu mălai

21 March 2009
Briose cu mălaiIngrediente: 275 g făină 200 g mălai un pliculeţ de praf de copt sare 200 g unt 200 g zahăr tos două pliculeţe de zahăr vanilinat 3 ouă 200 ml lapte dulce o portocală 100 g cireşe confiate gem sau dulceaţă de cireşe Preparare: Untul se pune la topit într-un ibric împreună cu zahărul tos…

Read more »

Cartofi cu muşchi afumat

21 March 2009
Cartofi cu muşchi afumatIngrediente: 500 g muşchi de porc afumat 3 cartofi doi dovlecei 500 g fasole albă 200 g morcovi baby doi ardei capia 50 g boabe de porumb boia dulce sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână roşii Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se prăjesc în…

Read more »

Fitofag cu sos de muştar

21 March 2009
Fitofag cu sos de muştarIngrediente: 8 medalioane de fitofag 220 ml smântână 3 linguri de muştar un fenicul salată verde 50 g stafide 100 g roşii cherry ulei de măsline sare, piper mărar o lămâie 250 ml vin alb o frunză de dafin muştar boabe un gălbenuş Preparare: Medalioanele de peşte se spală şi se aşază îmtr-o tavă. Se…

Read more »

Salată de legume cu sos alb

21 March 2009
Salată de legume cu sos albIngrediente: 3 cartofi 300 g mazăre o ţelină 3 morcovi o jumătate de varză albă o salată verde o gulie mărar pătrunjel 250 ml smântână 25 g unt 200 ml lapte o ceapă un căţel de usturoi 250 g parmezan sare, piper Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Se…

Read more »

Sandviş cu frişca şi căpşuni

21 March 2009
Sandviş cu frişca şi căpşuniIngrediente: 250 g făină 250 g migdale 250 g unt 150 g zahăr 50 g zahăr brun zahăr vanilinat sare o linguriţă de esenţă de migdale praf de copt 250 g căpşuni 150 g struguri 250 ml frişca topping de căpşuni fructe de sezon Preparare: Migdalele se amestecă bine cu praful de copt şi cu…

Read more »

Supă de cartofi cu costiţă

21 March 2009
Supă de cartofi cu costiţăIngrediente: 150 g costiţă afumată 60 g unt 450 g cartofi o ceapă un fir de praz 150 ml smântână 130 ml lapte dulce doi litri de apă un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară sare, piper tarhon   Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Untul se…

Read more »

File de peşte cu legume

21 March 2009
File de peşte cu legumeIngrediente: 500 g fileuri de peşte um kilogram fasole galbenă 300 ml vin alb două cepe 500 g roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un ardei iute o lingură de pastă de roşii o lămâie pătrunjel sare, piper ulei de măsline Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se…

Read more »

Rulouri cu spanac şi brânză

21 March 2009
Rulouri cu spanac şi brânzăIngrediente: două pachete de foitaj 500 g spanac două legături de leurdă 300 g brânză feta o legătură de ceapă verde 3 ouă sare, piper 100 g nucă măcinată 50 g seminţe de susan unt pentru tavă busuioc tarhon Preparare: Spanacul, ceapa verde şi leurda se spală, se scurg de apă şi se toacă mărunt.…

Read more »

Tarte cu migdale şi cocos

21 March 2009
Tarte cu migdale şi cocosIngrediente: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă esenţă de migdale 50 g migdale 50 g nucă 50 g stafide 100 g fulgi de cocos sare jumătate de linguriţă de praf de copt zahăr vanilinat unt pentru forme fructe confiate scorţişoară Preparare: Intr-un castron se amestecă nuca şi migdalele tocate, stafidele şi…

Read more »

Cum se prepara un Cocktail Sazerac

20 March 2009

Ingrediente: 1 tsp caster sugar 2 dashes of Peychaud 25 ml Cognac 25 ml Bourbon 1 dash of absinthe some crushed ice some ice cubes 1 orange 1 Mixing glass 1 short glass 1 Cocktail strainer 1 Knife 1 25 ml (1fl oz) measure 1 50ml (2fl oz) measure 1 bar spoon Cum se prepara…

Read more »

Ficatei cu pesto de broccoli

20 March 2009
Ficatei cu pesto de broccoliIngrediente: 800 g ficăţei de pui un kg broccoli 100 ml smântână 4 fire de busuioc verde un morcov un ardei gras verde o linguriţă de muştar ulei de măsline sare, piper piper roşu 500 ml lapte dulce o linguriţă de boia dulce cuşcuş bulgur Preparare: Broccoli şi morcovul se fierb în apă fierbinte în…

Read more »

Hering cu orez şi spanac

20 March 2009
Hering cu orez şi spanacIngrediente: 8 fileuri de hering 250 g orez o ţelină 300 g spanac două cepe sare, piper ulei de măsline o lingură de oţet un fir de cimbru salată de sfeclă roşie     Preparare: Fileurile de hering se spală şi se pun într-o oală. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, o cană de…

Read more »

Mancare de năut cu limete

20 March 2009
Mancare de năut cu limeteIngrediente: o ceapă usturoi un centimetru rădăcină de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de scorţişoară 500 g roşii două conserve cu năut un ardei gras roşu sare, piper ulei o limetă 500 ml apă busuioc mentă dovlecei praz Preparare: Ceapa şi 4 căţei de usturoi se curăţă de foi şi se toacă mă¬runt.…

Read more »

Biscuiţi cu zahăr şi migdale

20 March 2009
Biscuiţi cu zahăr şi migdaleIngrediente: 280 g unt 250 g zahăr pudră de cardamom 4 ouă 500 g făină sare două linguri de zahăr brun zahăr vanilinat jumătate de pliculeţ de praf de copt 50 g fulgi de migdale pudră de scorţişoară esenţă de migdale coajă de lămâie Preparare: Trei ouă se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilinat,…

Read more »

Fasole cu cârnaţi şi dovlecei

20 March 2009
Fasole cu cârnaţi şi dovleceiIngrediente: 500 g cârnaţi mici 500 g fasole galbenă 100 g boabe de porumb din conservă doi ardei capia o ceapă 4 căţei de usturoi un dovlecel 4 roşii o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar Preparare: Fasolea galbenă se spală şi se fierbe în apă fierbinte, în care se…

Read more »

Smochine cu somon

19 March 2009
Smochine cu somonIngrediente: 500 g smochine proaspete 300 g somon afumat doi ardei capia o ceapă mică 200 ml vin alb dernisec o legătură de ceapă verde două linguri de oţet de mere 3 gălbenuişuri apă 50 g unt sare, piper mărar două lămâi     Preparare: Intr-un ibric se pune oţetul, vinul alb, ceapa tăiată mărunt,…

Read more »

Blue Margarita cocktail

19 March 2009
Blue Margarita cocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Curacao Decoraţiune – marginea paharului bordată cu sare fină Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 5/10tequila 3/10 Curacao Blue 2/10 suc de lămâie Deşi Blue Mărgărita este o variantă a mai celebrului Mărgărita, reţeta s-a bucurat de-a lungul anilor de…

Read more »

Şniţel vegetal cu legume

19 March 2009
Şniţel vegetal cu legumeIngrediente: 700 g cartofi doi morcovi o jumătate de ţelină 200 g caşcaval 3 ouă o ceapă salată verde 4 roşii 300 g măsline negre fără sâmburi 3 ardei graşi o lămâie sare, piper ulei de floarea-soarelui pesmet mărar smântână Preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă…

Read more »

Tort cu fructe

19 March 2009
Tort cu fructeIngrediente: 300 g făină două ouă 200 g zahăr tos 450 ml lapte 50 ml ulei zahăr vanilinat 10 g drojdie un kg mere un borcan de compot de piersici un borcan de compot de pere cireşe confiate coacăze roşii sare un plic cremă de vanilie Preparare: Merele se spala, se dau pe razatoarea cu…

Read more »

Tartă cu legume şi pui

19 March 2009
Tartă cu legume şi puiIngrediente: două piepturi de pui roşii cherry galbene 150 g roşii cherry roşii doi ardei capia 300 g ciuperci susan seminţe de floarea-soarelui 200 g caşcaval 300 ml lapte 5 g drojdie 4 ouă 100 ml ulei sare, piper 300 g făină pătrunjel boabe de porumb Preparare: Ardeii capia şi ciupercile se spală, se curăţă,…

Read more »

Cum se prepara spaghete cu crab, lamaie si chilli

19 March 2009

Ingrediente: 150 g crab meat 2 medium limes – juice and zest 1 medium lemon – juice 1 medium clove of garlic- crushed 1 tbsp chopped parsley 25 g spring onions , chopped 1 small red chilli , chopped sea salt & black pepper 200 g spaghetti 50 ml olive oil parmesan cheese 1 bowl…

Read more »

Salata cu peste afumat

19 March 2009
Salata cu peste afumatIngrediente: 500 g peşte afumat 250 g fasole albă 250 g fasole roşie 4 castraveţi muraţi 250 g năut o lingură de capere o ceapă 50 g miezuri de nucă seminţe de susan sare piper o lămâie ulei de măsline pătrunjel roşii cherry smântână Preparare: Fasolea albă, fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat…

Read more »

Legume cu parmezan si nuci

19 March 2009
Legume cu parmezan si nuciIngrediente: doi cartofi albi şi doi dulci doi morcovi sparanghel fasole albă broccoli două cepe albe şi una roşie ţelină 100 g năut 100 g nucă 25 g stafide 175 g parmezan un ardei iute un ardei capia scorţişoară sare, piper ulei mărar roşii Preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte. A…

Read more »

Ruladă cu lămâie si cocos

19 March 2009
Ruladă cu lămâie si cocosIngrediente: 300 g fulgi de porumb două ouă 150 g zahăr tos două lămâi 35 g unt 200 ml frişca două-pliculeţe cu zahăr vanilinat un vârf de cuţit de sare 50 g fructe confiate 200 g nucă de cocos rahat fructe din dulceaţă Preparare: Intr-un vas se mixează ouăle cu zahărul tos şi sarea până…

Read more »

Friptură de porc cu varză acră

19 March 2009
Friptură de porc cu varză acrăIngrediente: o varză murată un kilogram muşchi de porc 300 ml ulei o lingură de seminţe de chimen două cepe o legătură de pătrunjel sare, piper o lingură de boia dulce două frunze de dafin mălai ardei iute smântână Preparare: Varza murată se toacă mărunt, se pune într-o oală cu apă rece şi se lasă…

Read more »

Somon cu paste şi legume

19 March 2009
Somon cu paste şi legumeIngrediente: 500 g somon afurmat 250 g fidea de orez doi morcovi 300 g fasole verde 300 g boabe de porumb un sfert de ţelină 100 g unt sare, piper o lămâie oregano sos de maioneză ceapă verde   Preparare: Morcovii se curăţă de coajă se fierb, se lasă să se răcească şi se taie…

Read more »

Supă cremă de spanac

18 March 2009
Supă cremă de spanacIngrediente: un kilogram de spanac o ceapă doi morcovi doi ardei graşi 3 căţei de usturoi doi cartofi două linguri de ulei de măsline 250 ml smântână sare, piper pătrunjel   Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau…

Read more »

Sufleu cu brânză

18 March 2009
Sufleu cu brânzăIngrediente: 250 g unt 5 linguri de făină 380 ml lapte dulce 8 ouă 700 g brânză de vaci 250 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară o lămâie două linguri de pesmet 50 g stafide Preparare: Se unge cu unt o formă de sufleu şi…

Ruladă de carne cu sos

18 March 2009
Ruladă de carne cu sosIngrediente: un kilogram muşchi de porc 300 g muşchi de porc afumat doi cartofi un morcov o ceapă 500 g mere 150 g unt 300 ml vin alb demisec sare, piper cimbru 300 g caşcaval Preparare: Muşchiul de porc se crestează în aşa fel încât să rezulte o foaie groasă de un centimetru. Se condimentează,…

Read more »

Orez la cuptor cu scoici şi vin

18 March 2009
Orez la cuptor cu scoici şi vinIngrediente: 300 g orez sălbatic 250 g roşii cherry 500 g scoici congelate 3 ardei capia roşii două cepe 4 căţei de usturoi 300 ml vin alb demisec 75 g unt o frunză de dafin 4 boabe piper negru o lămâie sare, piper rozmarin Preparare: lntr-o oală se pun la fiert scoicile cu vinul alb,…

Read more »

Sandvişuri cu avocado

18 March 2009
Sandvişuri cu avocadoIngrediente: două bucăţi de avocado 200 g fasole albă doi căţei de usturoi 3 roşii 200 g parmezan o legătură de pătrunjel două lămâi o pâine sare piper crakers Preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte şi se fierbe în apă cu sare până când se înmoaie. Când este călduţă se lasă…

Read more »

Prăjitură cu vişine

18 March 2009
Prăjitură cu vişineIngrediente: 350 g unt 320 g zahăr tos 6 ouă 100 g ciocolată albă un borcan mare de compot de vişine un pliculeţ praf de copt esenţă de vanilie două pliculeţe zahăr vanilinat 80 g zahăr pudră sare o lămâie frişca sirop de vişine Preparare: Vişinele se scot din borcan, se curăţă de sâmburi şi…

Read more »

Fursecuri cu nuci pecan

18 March 2009
Fursecuri cu nuci pecanIngrediente: 2 albuşuri 100 g nuci pecan măcinate 150 g zahăr un pic de sare zeama de la 1lămâie 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie unt pentru tava de copt 40 de bucăţi de nuci pecan pentru decor Mod de preparare Incălzeşti cuptorul la 160° . Ungi cu unt o tavă de copt. Baţi…

Read more »

Plăcintă cu brânză si busuioc

17 March 2009
Plăcintă cu brânză si busuiocIngrediente: un pachet de foitaj 500 g ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea un fir de praz 50 ml smântână 50 g muguri de pin 50 g seminţe de floarea-soarelui 5 ouă busuioc verde unt, sare piper usturoi smântână iaurt Preparare: Foaia de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să…

Read more »

Cum se prepara un cocktail Mimosa

17 March 2009

Ingrediente: 2 tbsp Olive oil 1 medium Onion 2 Cloves garlic 1 Green chilli 3 cm of fresh root ginger 2 Chicken breasts 2 tsp Mild to medium curry powder or paste ¼ tsp Salt 1 tsp Tomato purée 120 ml Water 1 Green pepper 1 Teaspoon 1 Tablespoon 1 Chopping board for chicken 1…

Read more »

Pui cu cimbru şi conopidă

17 March 2009
Pui cu cimbru şi conopidăIngrediente: 8 copanele de pui 200 g făină un kilogram conopidă o ceapă un ardei iute mic 3 căţei de usturoi miere pastă de tomate o lămâie boia dulce sare, piper ulei cimbru uscat unt smântână Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul se curăţă…

Read more »

Crevete cu fidea şi legume

17 March 2009
Crevete cu fidea şi legumeIngrediente: două pungi de legume chinezeşti 350 g fasole verde un pachet fidea 400 g crevete decorticate două ouă 100 g unt 200 ml vin alb demisec un morcov o ţelină rozmarin mărar sare piper o lămâie sos de soia sos Worchester Preparare: Fideaua se pune la fiert în apă cu sare şi puţin unt,…

Read more »

Legume cu sos picant

17 March 2009
Legume cu sos picantIngrediente: un kg broccoli doi morcovi 300 g mazăre 400 g fasole verde doi ardei graşi roşii 150 g boabe de porumb 500 g roşii un ardei capia roşu un ardei iute mic o ceapă 5 căţei de usturoi ulei de măsline busuioc uscat sare piper Preparare: Roşiile se opăresc timp de câteva minute cu…

Read more »

Corn cu gem de caise

17 March 2009
Corn cu gem de caiseIngrediente: 500 g făină 250 g unt 250 g zahăr pudră o lămâie 75 ml apă rece un ou 50 g lapte praf un borcan de gem de caise 100 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare esenţă de vanilie praf de copt fructe confiate Preparare: Intr-un vas se mixează untul cu zahărul…

Read more »

Orez cu şuncă

17 March 2009
Orez cu şuncăIngrediente: 300 g orez 400 g şuncă 200 g mazăre o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi 500 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi varză roşie Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Se călesc în puţin unt, se pun într-o…

Read more »

Ciorbă de peşte cu ciuperci

17 March 2009
Ciorbă de peşte cu ciuperciIngrediente: un kg peşte mic 500 g ciuperci o ţelină un morcov doi ardei graşi 6 roşii pastă de tomate 250 ml zeamă de varză un dovlecel o bucată de fenicul un ardei iute busuioc 4 linguri de ulei sare, piper crutoane smântână Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se pune într-un…

Read more »

Peşte afumat cu sos de hrean

17 March 2009
Peşte afumat cu sos de hreanIngrediente: două pachete de sardine afumate 25 g unt hrean 15 g făină 100 ml smântână 150 ml apă oţet amesteec de salate sare dafin piper boabe 5 boabe de muştar 25 g nucă capere 50 g măsline feliate usturoi tarhon pătrunjel o lămâie ulei Preparare: Apa se omogemizează împreună cu făina, untul, hreanul ras…

Read more »

Ruladă cu smochine

17 March 2009
Ruladă cu smochineIngrediente: 8 ouă 200 g zahăr tos 3 linguri de făină cacao 20 g unt 400 ml frişca 200 g ciocolată neagră 50 g smochine 50 g miezuri de nucă sare zahăr vanilinat o sticluţă cu esenţă de rom unt şi făină pentru tavă lichior de ciocolată Preparare: Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se…

Read more »

Muşchi de porc cu andive

17 March 2009
Muşchi de porc cu andiveIngrediente: un kg muşchi de porc 4 andive 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă de chimen un fir de rozmarin sare, piper o cană de vin alb sec 4 felii de lămâie o frunză de dafin pătrunjel ardei capia scorţişoară ulei Preparare: Carnea se spală, se scurge de apă, se taie în felii…

Read more »

Mâncare de paste cu peşte

17 March 2009
Mâncare de paste cu peşteO reteta de mancare de paste cu peste din: paste spiralate, file de peste alb, ciuperci, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, sare, piper, patrunjel, ulei si parmezan. Ingrediente: 500 g paste spiralate 4 fileuri peşte alb 250 g ciuperci două cepe 4 linguri de ulei de măsline 4 roşii o lingură de…

Read more »

Bezele cu zmeură si friscă

17 March 2009
Bezele cu zmeură si friscăIngrediente: 3 albuşuri 125 g zahăr pudră un pic de sare în plus: 400 g frişca 2 pliculeţe cu întăritor de frişca 2 pacheţele cu zahăr vanilat 1 mână de zmeură 100 ml sos de zmeură 50 g decor din ciocolată cu lapte 50 g din ciocolată albă. Mod de preparare: Intr-un castron curat pui…

Read more »

Ciorbă cu roşii şi colţunaşi

16 March 2009
Ciorbă cu roşii şi colţunaşiIngrediente: 600 g roşii un ou 500 g făină 150 ml apă un ardei iute mic două cepe un sfert de ţelină un morcov 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline doi litri apă 250 ml borş pastă de tomate leuştean hrean sare Preparare: Intr-un castron se amestecă apa cu oul, un…

Read more »

The World Of Tea

16 March 2009

The World Of Tea

Read more »

Fondue de ciocolată cu mentă

16 March 2009
Fondue de ciocolată cu mentăIngrediente: 350 g ciocolată neagră cacao 600 ml frişca 450 ml lapte dulce 4 portocale mentă verde un pachet foi de tort un plic cu cremă de ciocolată pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de piper boia iute vin alb demidulce Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu…

Read more »

Tort de iarnă cu fructe exotice

16 March 2009
Tort de iarnă cu fructe exoticeIngrediente: 8 ouă 8 linguri de făină 8 linguri de zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie (coaja rasă şi zeama) praf de copt 70 g stafide albe 1 cutie mare compot de ananas 4 kiwi 2 banane 3 mandarine frişca Mod de preparare: In prima zi, pregăteşte blatul. Bate albuşurile spumă, adaugă zahărul în…

Read more »

Mâncare de mazăre

16 March 2009
Mâncare de mazăreIngrediente: 750 g mazăre verde 150 ml suc de roşii 3 roşii un ardei capia un ardei gras o lingură de făină o ceapă o jumătate de fir de praz un căţel de usturoi 3 lin¬guri de ulei o legătură de pătrunjel sare, piper varză murată mărar Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,…

Read more »

Prăjitură cu cafea

16 March 2009
Prăjitură cu cafeaIngrediente: 500 g făină 155 g unt 150 g zahăr tos cafea măcinată două ouă o bucată mango miere esenţă de vanilie praf de copt două linguri de zahăr brun sare coaja rasă de la o lămâie un plic cu sos de vanilie lapte dulce frişca Preparare: Sosul de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de…

Read more »

Mâncare cu ciuperci şi kaizer

16 March 2009
Mâncare cu ciuperci şi kaizerIngrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer 100 g măsline fără sâmburi 5 roşii 3 ardei graşi roşii un fir de praz 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 250 ml vin alb demisec mărar o jumătate de legătură de pătrunjel sare, piper mălai murături Preparare: Kaizerul se taie în felii subţiri apoi bastonaşe şi…

Read more »

Somon cu legume la cuptor

16 March 2009
Somon cu legume la cuptorIngrediente: 4 medalioane de somon 4 fileuri de anşoa 4 cepe albe 100 ml ulei capere doi morcovi 400 g fasole mangetout o ţelină 250 ml vin alb oregano oţet de mere tarhon 25 g seminţe de susan 100 ml smîntînă sare, piper cartofi orez Preparare: Verdeaţa tocată se pune într-un castron împreună cu o…

Read more »

Cocktail Blue Lagoon

16 March 2009
Cocktail Blue LagoonCalitate – alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Curagao drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie tăiată în formă de spirală Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente 1/10 Blue Curagao 4/10 suc de lămâie 6/10 vodcă Apărut în anii 1950 în Marea Britanie, Blue Lagoon, în limba…

Read more »

Chec cu mortadela

15 March 2009
Chec cu mortadelaO reteta simpla si delicioasa de chec cu mortadela din: faina, dovlecel, oua, morcov, branza cu mucegai, unt, praf de copt, mortadela, ciuperci murate, salvie, mustar, lapte, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, ulei, pesmet, rosii. Ingrediente: 300 g făină un dovlecel un morcov două ouă 100 g brânză cu mucegai 70 g unt praf…

Read more »

Săratele

15 March 2009
SărateleIngrediente: 400 g făină 180 g unt 160 g parmezan 3 ouă 80 ml apă rece un vîrf de cuţit cu sare 50 g seminţe de susan o linguriţă de coriandru tocat piper jumătate de linguriţă de praf de copt pudră de nucşoară suc de roşii legume de sezon Preparare: Făina se cerne, se amestecă…

Read more »

Prăjitură cu portocale

15 March 2009
Prăjitură cu portocaleO reteta de prajitura cu portocale din: banane, portocale, faina, zahar tos, oua, lapte dulce, unt, sare, zahar vanilinat, lamaie, sos de zmeura, pere si compot de ananas. Ingrediente: două banane două portocale 300 g făină 240 g zahăr tos două ouă praf de copt 125 ml lapte dulce 100 g unt sare zahăr vanilinat…

Read more »

Stufat de miel cu cimbru tocat

15 March 2009
Stufat de miel cu cimbru tocatO reteta de stufat de miel cu cimbru din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, praz, ardei capia, pasta de tomate, vin alb demisec, sare, piper, faina, cimbru si amidon Ingrediente: un kg carne de miel două legături de ceapă verde două legături de usturoi verde un fir de praz 4 ardei capia roşii…

Read more »

Saramură de crap cu roşii

15 March 2009
Saramură de crap cu roşiiIngrediente: un kilogram de crap 6 roşii o căpăţînă de usturoi doi ardei capia roşii o ceapă albă un ardei iute mai mare o frunză de dafin o lingură de pastă de tomate pătrunjel sare, piper mămăligă smîntînă Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele subţiri. Ardeii se…

Read more »

Chinese Tea

15 March 2009
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: