RSS

Retete de Pasti #55

22 Mar

Retete de Paste:

Supă de fasole cu ciuperci

15 March 2009
Supă de fasole cu ciuperciO reteta simpla si delicioasa de supa de fasole cu ciuperci din: fasole uscata, rosii cherry, ciuperci, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, paste mici, ulei, sare, piper, suc de lamaie, otet de mere. Ingrediente: 200 g fasole uscată 200 g roşii cherry 300 g ciuperci un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă…

Read more »

Orez cu lapte şi căpşune

15 March 2009
Orez cu lapte şi căpşuneIngrediente: 200 g orez 300 g zahăr tos un litru lapte dulce 500 g căpşune 400 g îngheţată de căpşune 100 g fistic 200 ml sirop de căpşune sare 200 ml frişca lichidă 50 g ciocolată albă un beţişor de scorţişoară mentă lichior de căpşune Preparare: Ciocolata albă se rupe în bucăţi mai mici, se…

Read more »

Pui cu sos de roşii picant

15 March 2009
Pui cu sos de roşii picantIngrediente: 4 pulpe de pui 800 g cartofi două cepe 4 roşii doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec o linguriţă de seminţe de muştar un ardei iute sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel crutoane de pîine aromate cu busuioc Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie rondele. Cepele…

Read more »

Mazăre cu arpagic şi creveţi

15 March 2009
Mazăre cu arpagic şi creveţiIngrediente: 200 g creveţi decorrticaţi 200 g mazăre congelată o ceapă 100 g arpagic mărar, sare piper ulei de măsline o lingură de sos de soia o lingură de făină o lingură de suc de lămîie orez paste de orez sos de roşii picant Preparare: Creveţii se spală, se scurg de apă şi se pun…

Read more »

Pizza cu porumb murat

15 March 2009
Pizza cu porumb muratIngrediente: 600 g făină 350 ml apă 4 linguri de ulei zahăr tos 30 g drojdie un pachet de amestec legume porumb baby murat 150 g fasole verde 250 g caşcaval afumat 200 g sos de roşii pătrunjel sare, piper brînză feta măsline ardei capia Preparare: Drojdia se dizolvă cu puţină apă călduţă, o linguriţă…

Read more »

Tort festiv de frişca împodobit cu perle

15 March 2009
Tort festiv de frişca împodobit cu perleIngrediente: Blat: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 20 g amidon. Umplutură: 12 smochine proaspete 300 ml vin roşu 80 g zahăr 300 ml frişca 8 foi de gelatină albă Cremă : 300 g frişca 150 g ciocolată albă 3 pliculeţe de întăritor de frişca. în plus: periuţe din zahăr argintii foiţă aurie…

Read more »

Ruladă cu mac şi marţipan

15 March 2009
Ruladă cu mac şi marţipanIngrediente: 500 g făină 275 ml lapte dulce 5 ouă, 200 g zahăr tos 100 g unt 25 g drojdie sare 100 g marţipan 400 g mac două linguri de miere sare esenţă de rom zahăr vanilinat coajă de lămîie coajă de portocală fistic Preparare: Intr-un castron se dizolvă drojdia cu puţin lapte dulce, o…

Read more »

Pui cu bere şi curry

15 March 2009
Pui cu bere şi curryIngrediente: 4 pulpe de pui întregi un litru bere blondă 300 g orez un borcan compot de piersici ulei de măsline pudră de curry o lingură de busuioc uscat un baton de scorţişoară 50 g stafide negre sare piper usturoi ardei iute Preparare: Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se spală şi se scurg…

Read more »

Ciorbă de sardine

15 March 2009
Ciorbă de sardineO reteta de ciorba de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute Preparare: Sardinele se eviscerează,…

Read more »

Clătite cu legume

15 March 2009
Clătite cu legumeIngrediente: o vînătă un dovlecel două roşii un ardei capia o ceapă albă două ouă 375 g făină 500 ml lapte dulce pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui smîntînă sos de roşii picant Preparare: Vînăta, dovlecelul, ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa,…

Read more »

Salată de fructe cu ciocolata

15 March 2009
Salată de fructe cu ciocolataIngrediente: 400 g făină 3 ouă praf de copt 100 g unt 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare un pepene galben 4 mamdarine două portocale mentă frişca cremă de vanilie Preparare: Făina cernută se pune într-un vas, se amestecă bine cu o linguriţă…

Read more »

Bucataria lui Jamie

14 March 2009

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 2 – Ciuperci Bucataria lui Jamie

Read more »

Peste cu sos de muştar

14 March 2009
Peste cu sos de muştarIngrediente: 3 cutii de humus 8 fileuri de peşte un ardei gras două roşii zahăr tos muştar boabe oţet o lămâie o legătură de mărar ulei de măsline sare, piper o frunză de dafin 8 boabe de piper sos de chili Preparare: Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă în cubuleţe. Roşiile…

Read more »

Pizza cu dovlecei şi tarhon

14 March 2009
Pizza cu dovlecei şi tarhonIngrediente: 500 g făină 25 g drojdie sare zahăr tos 250 ml lapte dulce 100 g parmezan o bucată de fenicul 50 g unt două linguri de ulei de măsline 4 roşii doi dovlecei 300 g caşcaval sos de roşii dulce tarhon piper Preparare: Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castronel.…

Read more »

Turte dulci cu dovleac

14 March 2009
Turte dulci cu dovleacIngrediente: 300 g zahăr tos 130 g unt două ouă două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de bicarbonat 300 g făină 300 g dovleac pentru plăcintă o lămâie 250 g zahăr pudră 100 g nucă un vârf de cuţit cu sare scorţişoară nucşoară Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă, se taie în cuburi şi…

Read more »

Ciorbă cu pui şi tăiţei

14 March 2009
Ciorbă cu pui şi tăiţeiO reteta delicioasa de ciorba de pui si taitei din: ou, morcovi, patrunjel, ceapa, telina, rosii, ulei, bors, piept de pui, sare, piper, faina, smantana si malai. Ingrediente: un ou doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o ceapă o jumătate de ţelină 600 g roşii două linguri de ulei 250 ml borş două piepturi de…

Read more »

Orez cu parmezan şi hering

14 March 2009
Orez cu parmezan şi heringIngrediente: 300 g orez două cepe 100 ml vin alb demisec 100 g unt două linguri de ulei de măsline un ardei gras roşu un ardei gras verde o legătură de mărar 100 g parmezan fileuri de hering sare, piper Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă peştişori. Untul şi uleiul…

Read more »

Ruladă cu ciuperci

14 March 2009
Ruladă cu ciuperciIngrediente: 150 g făină 100 ml lapte dulce 500 g ciuperci 50 g unt 100 ml ulei de măsline 6 ouă 500 g caşcaval doi cartofi o ţelină o lămâie doi morcovi sare, piper pătrunjel Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Se călesc în untul topit, condimentându-se cu…

Read more »

Tort cu pufarine

14 March 2009
Tort cu pufarineIngrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 linguri de cacao praf de copt 500 ml frişca 500 g brânză de vaci sau ricotta 100 g pufarine colorate zahăr vanilinat sare 100 g fructe confiate 5 g gelatină ulei două portocale Preparare: Gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul…

Read more »

Moş Crăciun din turtă dulce

14 March 2009
Moş Crăciun din turtă dulceIngrediente: 125 g miere lichidă 60 g zahăr 50 g unt 250 g făină câte 2 linguriţe de praf de ghimbir şi de scorţişoară câte 1 de linguriţă de praf de anason şi de cuişoare putină sare câte 1 de linguriţă de amoniac şi sare fină albă 50 g coajă de portocală confiată fin tocată…

Read more »

Steluţe si mănuşi

13 March 2009
Steluţe si mănuşiSteluţe (40buc): Ingrediente: 250 g făină 50 g amidon 1 ou 150 g zahăr 200 g unt coaja rasă de la 1 lămâie câte un vârf de cuţit de scorţişoară şi anason stelat făină pentru întins 200 g jeleu de gutui zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: Faci un aluat din făină, amidon, ou,…

Read more »

Tocăniţă cu roşii şi carne

13 March 2009

Ingrediente: 500 g carne de porc un piept de pui 500 g cârnaţi olteneşti două cepe doi ardei graşi 800 g roşii 5 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui două linguri de făină cimbru sare, piper mălai castraveţi muraţi 500 g cartofi Preparare: Carnea de porc şi cea de pui se spală, se taie în…

Read more »

Clătite cu icre negre

13 March 2009
Clătite cu icre negreIngrediente: 500 ml lapte dulce 250 g făină două ouă 300 g brânză de vaci 150 g parmezan 4 crenguţe de busuioc verde două borcănaşe de icre negre 200 g arpagic murat 250 g roşii cherry busuioc uscat sare, piper ulei caşcaval sărat Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă într-un castnon. Se pun într-un…

Read more »

Mâncare de broccoli

13 March 2009
Mâncare de broccoliIngrediente: 50 g unt o lingură de făină 6 ardei capia 500 ml apă un ardei iute mic un ardei gras galben două cepe un kg broccoli sare, piper ulei de măsline pătrunjel doi căţei de usturoi o lămâie Preparare: Untul şi două linguri de ulei se pun la încins într-o cratiţă. Se adaugă făina,…

Read more »

Pere cu cremă de castane

13 March 2009

Ingrediente: 400 g castane din conservă opt pere 300 ml lapte dulce 200 ml frişca o linguriţă de pudră de scorţişoară 4 linguri de miere o lămâie o portocală două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de vin alb 250 g ricotta Preparare: Castanele se taie mărunt şi se pun la fiert cu laptele dulce…

Read more »

Desert cu Sherry si fructe

13 March 2009
Desert cu Sherry si fructeIngrediente: 1 foaie subţire de tort mic 600 ml lapte 2 ouă 2 gălbenuşe 2 linguriţe de zahăr pudră 2 batoane de vanilie 150 ml sherry (sau brandy ori vin de porto) 200 g dulceaţă de zmeură fructe de pădure sau căpşuni 300 g frişcă o linguriţă de unt compot de fructe 28 g gelatină.…

Read more »

Prăjitură cu brânză si ciocolată

13 March 2009

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 3 ouă 5 linguri de făină 90 g zahăr pudră 60 g zahăr tos 3 linguri de cacao 50 g ciocolată rasă 25 g unt 6 foi de gelatină zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt esenţă de rom frişca Mod de preparare…

Read more »

Cum se prepara o cafea Granita?

13 March 2009

Ingrediente: 3 tbsp good quality ground coffee 75 g sugar 500 ml boiling water aerosol whipped cream 1 Bowl 1 shallow container 1 sieve 1 spoon 1 fork Cling film Cum se prepara o cafea Granita?

Read more »

Legume cu şuncă

13 March 2009
Legume cu şuncăIngrediente: 800 g cartofi 300 ml smântână 200 g morcovi baby 400 g şuncă feliată doi morcovi o jumătate de ţelină o lămâie ulei de măsline sare piper pătrunjel lapte dulce Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, se scot, se…

Read more »

Avocado umplut cu ton si rosii cherry

13 March 2009
Avocado umplut cu ton si rosii cherryIngrediente: 250 g roşii cherry 250 g caşcaval două conserve de ton bucăţi mărar 4 bucăţi de avocado două lămâi doi castraveţi verzi 400 g roşii două cepe un fir de rozmarin dafin sare piper ulei de măsline cimbru oregano Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se curăţă…

Read more »

Chiftelute de orez cu salată

13 March 2009
Chiftelute de orez cu salatăIngrediente: 250 g brânză de vaci 300 g orez 250 g parmezan două ouă 250 g pesmet 4 crenguţe de busuioc verde două andive o salată verde doi ardei capia 300 g ciuperci o legătură de pătrunjel o jumătate de lămâie sare, piper ulei Mod de preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în…

Read more »

Cornuleţe cu prune

13 March 2009
Cornuleţe cu pruneIngrediente: 300 g unt 3 oua 250 g zahar tos 300 g faina praf de copt un borcan de gem de prune o lingura de pesmet 4 pliculete cu zahar vanilat sare esenta de migdale 100 g nuca zahar pudra pudra de scortisoara   Mod de preparare: Făina se cerne, se amestecă bine cu un…

Read more »

Cârnăciori cu legume

13 March 2009
Cârnăciori cu legumeIngrediente: cârnăciori 500 g mazăre 300 g morcovi baby 100 g unt o lingură de zahăr tos o lingură de zahăr brun o lămâie 100 ml smântână 200 g caşcaval 300 ml vin alb sare, piper pătrunjel Preparare: Mazărea şi morcovii se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pun într-o strecurătoare. Se…

Oameni de zăpadă si brăduţi cu glazură de zahăr

13 March 2009
Oameni de zăpadă si brăduţi cu glazură de zahărIngrediente 1 măr mare (cea 250 g) 1 lingură de zeamă de lămâie 2 ouă 150 g unt 150 g zahăr nerafinat 300 g smântână 300 g faină un pic de sare 1 linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă 2 linguriţe de praf de copt. Glazură: 1 gălbenuş, 250 g zahăr…

Read more »

Tort cu lichior de vişine si friscă

12 March 2009

Ingrediente: Blat: 200 g unt 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilinat 4 ouă 1 praf de copt 1 lingură de cacao 100 g migdale măcinate 300 g făină 1 lingură de cacao 200 g ciocolată rasă Umplutură: lichior de vişine 600 g frişca 2 linguri de zahăr pudră 1 pacheţel de zahăr vanilinat…

Read more »

Spumă de alune pralinate cu ananas

12 March 2009

Ingrediente: 200 g alune de pădure 100 g zahăr tos 500 g frişca 6 foi de gelatină esenţă de rom compot de ananas ciocolată neagră rasă.   Mod de preparare: Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, în cuptorul încins, apoi răstoarnă-le într-un ştergar şi freacă-le bine ca să le decojeşti. Pune zahărul într-o…

Read more »

Friptură de porc suculentă

12 March 2009
Friptură de porc suculentăIngrediente: 1 kg spată de porc cu şorici sare, piper 1 lingură ulei 5 cepe 1/4 legătură cimbru 1 crenguţă rozmarin 7 mere 125 ml cidru (vin siec din mere) 2 linguri dulceaţă de caise 1 lingură amidon Preparare: Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi şoriciul cu…

Read more »

Somon cu legume

12 March 2009

Ingrediente: 1 buc. file de somon fără piele 2 linguri sherry sec sare, piper câte 3 linguri busuioc cimbru, rozmarin 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pesmet 200 g legume (vinete, dovlecei, ardei gras) 1 arpagic 1 căţel de usturoi 1 roşie 1 linguriţă pastă de roşii 50 ml supă 1 linguriţă muştar dulce…

Read more »

Sufleu de peşte în stil nordic

12 March 2009

Ingrediente: 300 g cartofi sare 3 cepe 3 mere dulci-acrişoare 750 g file de peşte alb (de ex. somon) 2 linguri unt 1 borcan varză murată (425 ml) 1 legătură arpagic 4 ouă 300 g cremă de brânză Preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute în apă cu sare. Curăţaţi-i şi lăsaţi-i să…

Read more »

Cotlet de porc cu mere

12 March 2009
Cotlet de porc cu mereIngrediente: 250 g roşii 8 cepe 6 mere 4 linguri ulei zahăr sare 4 cotlete de porc piper puţină făină 125 ml vin alb sec sau supă 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Pregătiţi roşiile. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele, la fel şi roşiile. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le rondele, respectiv felioare.…

Read more »

Rulouri de hering cu ardei

12 March 2009

Ingrediente: un kilogram fileuri de hering doi morcovi o rădăcină de ţelină două cepe 300 ml vin alb 4 ardei capia două frunze de dafin o lămâie 4 roşii capere pătrunjel sare, piper ulei smântână castraveţi muraţi Preparare: Fileurile se spală, se scurg şi se condimentează. Ardeii capia se coc, se curăţă şi se taie…

Read more »

Curry de orez cu ciuperci

12 March 2009
Curry de orez cu ciuperciIngrediente: 300 g orez 300 g mazăre un morcov doi ardei graşi galbeni caşcaval 300 g ciuperci o linguriţă de praf de curry o legătură de ceapă verde 75 g unt sare, piper pătrunjel ardei capia varză creaţă suc de lămâie ulei Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea…

Read more »

Desert cu pepene

12 March 2009
Desert cu pepeneIngrediente: un pepene galben 200 g ciocolată neagră 150 ml lapte 50 ml frişca miere rom o lingură de amidon 30 g unt două pliculeţe cu zahăr vanilinat cacao pudră de scorţişoară coacăze roşii fulgi de cereale o lămâie frişca cremă de vanilie Preparare: Ciocolata se rupe în bucăţele, se pune într-o oală mai mică…

Read more »

Supă cu găluşte şi pui

12 March 2009

Ingrediente: două piepturi de pui două ouă o lingură de griş 250 g făină un morcov un sfert de ţelină un ardei gras o rădăcină de pătrunjel o conservă boabe de porumb un fir de praz un sfert de varză sare pătrunjel ulei Preparare: Morcovul, ţelina, varza şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă…

Read more »

Aperitiv cu peşte afumat

12 March 2009
Aperitiv cu peşte afumatIngrediente: 4 fileuri peşte afumat 300 g făină 120 g unt 10 g drojdie 3 ouă 3 linguri de lapte dulce o linguriţă de cimbru uscat două andive două lămâi sare, piper unt pentru tavă legume de sezon smântână castraveţi muraţi Preparare: Untul se topeşte, se răceşte şi se pune într-un castron. Se amestecă bine…

Read more »

Cum se prepara un cocktail Kir Royale

11 March 2009

Ingrediente: some champagne some crème de cassis a champagne glass a spoon   Cum se prepara un cocktail Kir Royale

Read more »

Brioşe cu brânză Roquefort

11 March 2009
Brioşe cu brânză RoquefortIngrediente: un pachet de foitaj 375 g brânză Roquefort doi ardei capia o ceapă rozmarin 3 ouă 300 g ciuperci 50 g unt 50 g nucă o linguriţă de praf de copt 100 ml iaurt pudră de nucşoară o jumătate de lingură de gris sare, piper usturoi Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei. Ciupercile…

Read more »

Briose cu cartofi dulci

11 March 2009
Briose cu cartofi dulciIngrediente: 500 g făină praf de copt două ouă un cartof dulce 180 g zahăr tos 250 ml lapte dulce 150 ml ulei pudră de scorţişoară pudră de cuişoare un vârf de cuţit de sare 50 g stafide 50 g nucă sos de ciocolată frişca miere Preparare: Formele de brioşe din hârtie se ung cu…

Read more »

Corn cu pui şi cârnăciori

11 March 2009
Corn cu pui şi cârnăcioriIngrediente: 3 cârnaţi olteneşti două piepturi de pui 300 g caşcaval două ouă 500 g făină 15 g drojdie sare o linguriţă de zahăr tos două linguri de ulei de floarea-soarelui 350 ml apă piper busuioc verde oregano boia iute Preparare: Piepturile de pui se fierb în apă cu sare şi se lasă la răcit.…

Read more »

Tăiţei de orez cu aripi de pui

11 March 2009

Ingrediente: 8 aripi de pui 200 g tăiţei de orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă două ouă 100 g făină două linguri de apă o linguriţă de boia dulce sare, piper ulei sos de roşii picant cimbru Preparare: Se prepară un amestec din ouă, făină, boia dulce,…

Read more »

Ciorbă de peşte

11 March 2009
Ciorbă de peşteIngrediente: un kilogram de peşte 4 cartofi doi morcovi 5 roşii un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 300 ml borş două linguri de ulei de floareea-soarelui o legătură de pătrunjel sare oţet Preparare: Rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pun într-tun castron. Morcovii…

Read more »

Andive umplute cu ciuperci

11 March 2009
Andive umplute cu ciuperciIngrediente: andive o bucată de fenicul o conservă de ciuperci marinate o conservă de ciuperci picante 200 g caşcaval sărat două lămâi 50 g unt 100 g măsline negre fără sâmburi pătrunjel sare, piper conopidă maioneză usturoi Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte puţin unt într-o tigaie şi se…

Read more »

Cremă cu fructe de pădure

11 March 2009
Cremă cu fructe de pădureIngrediente: 4 ouă 100 g făină 180 g zahăr tos 600 ml lapte dulce 50 g unt două pliculeţe cu zahăr vanilinat un borcan de gem de mure un vârf de cuţit de sare o linguriţă de esenţă de migdale frişca fructe de sezon Preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron, se bat cu un tel…

Read more »

File de somon cu tăitei

11 March 2009
File de somon cu tăiteiIngrediente: 4 fileuri de somon 200 g tăiţei de orez doi dovlecei un ardei gras roşu un ardei gras galben 300 ml smântână un vârf de cuţit de pudră de nucşoară suc de lămâie sare, piper mărar ulei de măsline Preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg de apă. Se aşază într-o tavă…

Read more »

Dovlecei pane cu legume

11 March 2009
Dovlecei pane cu legumeIngrediente: 500 g dovlecei doi morcovi un sfert de conopidă un fir de praz 200 g porumb baby 200 g fasole verde 300 g varză de Bruxelles 100 g făină două ouă o linguriţă de busuioc sare, piper ulei mix salată usturoi Preparare: Intr-o oală se pun la fiert morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi…

Read more »

Pulpă de miel la cuptor împănată cu cartofi

10 March 2009

Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 căţei mari de usturoi sare, piper măcinat 1/2 legătrură de rozmarin 1 kg de cartofi zeama unei lămâi 2 cepe mari 1 cutie cu roşii tocate (400 g), 2 foi de dafin 1 baton dle scorţişoară de 1 cm 60 g de unt 125 ml de vin…

Read more »

Supă de cireşe cu scorţişoarăsi melasă de lămâie

10 March 2009

Ingrediente: 600 g cireşe 300 g zahăr 1 1 vin alb sec 80 ml suc de lămâie 600 g frişca 50 ml lichior de cireşe zahăr scorţişoară măcinată Mod de preparare: Speli cireşele, le usuci, le tai în două şi scoţi sâmburii. Le pui într-o oală, adaugi zahărul şi vinul alb şi laşi să fiarbă…

Read more »

Pui grecesc cu măsline si foi de viţă

10 March 2009

Ingrediente: 1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g zeama şi coaja rasă ale unei lămâi sare, piper măcinat 200 g ceapă 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu unt lichid     Mod de preparare: Tai puiul în opt bucăţi, îl freci cu coaja de lămâie, presari zeamă de…

Read more »

Biscuiţi cu cremă de limete

10 March 2009
Biscuiţi cu cremă de limeteIngrediente: 3 ouă 180 g zahăr bnun 180 ml ulei 180 g făină 400 ml lapte un plic cremă de vanilie din comerţ două limete zahăr vanilinat un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de pudră de cuişoare sare Preparare: Ouăle se pun într-uin bol împreună cu zahărul brun, un…

Read more »

Cum se prepara o cafea aromatizata

10 March 2009

Ingrediente: An espresso maker An espresso cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold milk Flavoured syrup Freshly ground coffee Cum se prepara o Cafea Aromatizata

Read more »

Foitaj cu ardei şi kaizer

10 March 2009
Foitaj cu ardei şi kaizerIngrediente: un pachet de foitaj 300 g kaizer 4 ardei capia 200 g măsline feliate două linguri de pastă de roşii o linguriţă de cimbru uscat un ou sare, piper pastă de ardei iute   Preparare: Ardeii capia se coc la cuptor într-o tavă, se curăţă de coajă şi seminţe, se spală şi se taie…

Read more »

Somon afumat cu dovleac

10 March 2009

Ingrediente: 400 g somon afumat 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia 200 g orez 500 g dovleac de plăcintă 400 g fasole verde o lămâie o jumătate de linguriţa de pudră de curry sare, piper ulei de măsline Preparare: Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se…

Read more »

Pâine cu rozmarin

10 March 2009
Pâine cu rozmarinIngrediente: 1000 g făină albă 150 g făină de grâu integrală 4 cartofi dulci un litru de apă un ou 60 g unt 25 g drojdie o linguriţă de sare 25 g stafide două crenguţe de rozmarin lapte dulce Preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert într-un litru…

Read more »

Fursecuri cu ciocolată

10 March 2009
Fursecuri cu ciocolatăIngrediente: 250 g unt 350 g făină 100 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 100 ml frişca 200 g castane 50 g nucă de cocos două ouă sare un sfert de linguriţă de praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de migdale Preparare: lntr-un bol se pun umtul moale,…

Read more »

Mancare de fasole cu ciolan

10 March 2009
Mancare de fasole cu ciolanIngrediente: 500 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby 4 bucăţi de ciolan afumat două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un gogoşar un sfert de ţelină un fir de rozmarin ulei de floarea-soarelui sare, piper murături pătrunjel Preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte ca…

Read more »

Plăcintă cu crabi din aluat filo

9 March 2009

Ingrediente 12 foi de aluat filo (magazinul grecesc) 350 g crabi sau creveţi curăţaţi 2 cepe albe 1 legătură de coriandru 20 g de seminţe de pin 40 g stafide sucul unei portocale 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline piper cayenne rafie pentru legat   Mod de preparare Prăjeşti seminţele de pin…

Salată de caracatiţă

9 March 2009

Ingrediente 1 pachet cu caracatiţă congelată de circa 650 g sare oregano uscat 3 linguri cu ulei de măsline 3 linguri cu zeamă de lămâie   Mod de preparare Iei carnea de caracatiţă şi o laşi să se decongeleze. O speli bine şi o tai în bucăţi. O pui într-o oală cu circa 1,8 1…

Read more »

Moussaka

8 March 2009
MoussakaIngrediente 700 g vinete sare piper măcinat 1 ceapă 1 kg de cartofi fierţi cu o zi înaiinte 3 ardei roşii 4 linguri cu unt 2 linguri cu pătrunjel tocat 5 linguri cu făină 700 ml lapte 400 g smântână 1/2 linguriţă cu zahăr 1 lingură cu suc de lămâie 1 linguriţă cu coajă de…

Read more »

Mingiuţe de miere cu fistic

8 March 2009
Mingiuţe de miere cu fisticIngrediente 20 g (1/2 cub) drojdie 1 linguriţă cu zahăr 75 ml apă caldă 70 g unt 70 g zahăr 1 priză scorţişoară măcinată 1 priză sare 450 ml lapte 3 ouă 600 g unt ulei pentru prăjit 150 g fistic măcinat Pentru sirop: 400 g miere 200 ml apă 350 g zahăr Mod de…

Read more »

Mancare de miel

8 March 2009
Mancare de mielIngrediente: 800 g pulpă de miel 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 600 g roşii curăţate(cutie) 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguriţe cu pastă de tomate 1/4 1 vin roşu sec sare, piper măcinat o linguriţă cu oregano uscat o linguriţă cu chimen 200 g Kritharaki (macaroane greceşti de…

Read more »

Brioşe cu legume

8 March 2009
Brioşe cu legumeIngrediente: două ouă 125 ml lapte bătut ulei o legătură de ceapă verde doi ardei capia 200 g fasole verde din conservă 350 g făină praf de copt un dovlecel 100 g brânză telemea o legătură de mărar sare, piper iaurt Preparare: Ceapa verde se curăţă de foile veştede, se spală şi se toacă mărunt.…

Read more »

Biscuiţi cu ghimbir

8 March 2009
Biscuiţi cu ghimbirIngrediente: 550 g făină pudră de ghimbir o jumătate de pliculeţ praf de copt pudră de scorţişoară pudră de cuişoare 100 g unt 100 ml miere 100 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare fructe de sezon frişca Preparare: lntr-un castronel se amestecă o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară cu o…

Read more »

Cod cu legume

7 March 2009
Cod cu legumeIngrediente: 4 fileuri de cod două ouă două linguri de pesmet o conservă sfeclă roşie 4 cartofi 300 g morcovi baby 400 g mazăre 100 g unt 3 căţei de usturoi 75 ml maioneză 50 ml smântână sare, piper pătrunjel boia iute boia dulce Preparare: Fileurile de cod se spală, se şterg cu un şervet…

Read more »

Pacheţele de brânză

7 March 2009
Pacheţele de brânzăIngrediente: 500 g brânză de capră doi dovlecei o conservă sfeclă roşie o pâine albă ulei de măsline cimbru 4 căţei de usturoi un vârf de cuţit boia iute roşii castraveţi verzi sare, piper Preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra puţin ulei de măsline,…

Read more »

Bucataria lui Jamie

7 March 2009

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 1 – Dovleac Bucataria lui Jamie

Read more »

Smochine cu cremă si vin

7 March 2009

Ingrediente: 12 smochine proaspete 200 g de iaurt grecesc 1 gălbenuş 80 ml vin de desert 2 linguriţe cu suc de lămâie 200 g frişca melasă de lămâie pentru garnisit   Mod de preparare: Speli smochinele, le usuci şi le tai în patru. Le pui pe 4 farfurioare de desert. Baţi iaurtul până îl netezeşti.…

Read more »

Plăcintă cu spanac

7 March 2009

Ingrediente: 1 kg de spainac proaspăt 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri cu pătrunjel tocat 1 linguriţă cu vârfuri de spanat tocate 300 g aluat filo(youfka) 125 ml de lapte cald 60 g unt lichid 4 linguri cu ulei de măsline 300 g brânză feta 2 ouă sare, piper negru 1 gălbenuş unt…

Read more »

Salată cu cartofi si sos de iaurt

7 March 2009

Ingrediente: 8 cartofi 3 dovlecei 1 ardei roşu 5 linguri cu pătrunjel tocat 100 g brânză de oaie 400 g iaurt grecesc din lapte de oaie (6-8% grăsime) 1 căţel de usturoi sare, piper măcinat ulei de măsline Mod de preparare: Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute,…

Read more »

Brioşe cu pere şi ciocolată

7 March 2009
Brioşe cu pere şi ciocolatăIngrediente: 130 g unt 80 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină o lingură de praf de copt 130 ml lapte dulce 4 pere 200 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămâie sare topping de ciocolată frişca Preparare: Perele se curăţă de coajă şi cotor, se taie în cubuleţe şi se…

Read more »

Supă cu carne de pui

7 March 2009

Ingrediente: un pui 3 fire de praz 500 g ciuperci un ardei gras un morcov un sfert de ţelină 200 g boabe de porumb din conservă o conservă de năut sare, piper busuioc smântână Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe râzătoare sau se taie în cubuleţe. Puiul…

Read more »

Gnocchi cu sos roşu

7 March 2009
Gnocchi cu sos roşuIngrediente: doi cartofi mai mari 400 g făină un ou două cepe 5 roşii un ardei gras roşu salată verde o lingură de busuioc uscat sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească zece minute, se…

Read more »

Cocktail Blue Hawaiian Colada

7 March 2009
Cocktail Blue Hawaiian ColadaO reteta simpla de Cocktail Blue Hawaiian Colada din: rom alb, blue curacao, suc de ananas, crema de cocos si frisca. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – turnbler mare Categorie – Curacao drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 rom…

Read more »

Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne

7 March 2009
Cartofi umpluţi cu ciuperci si carneIngrediente: 12 cartofi 750 g carne de porc o ceapă 500 g ciuperci pastă de tomate două linguri de făină două ouă o legătură de pătrunjel 300 ml smântână sare, piper 250 ml vin alb ulei de floarea-soarelui morcovi dovlecei Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă să se…

Read more »

Peşte pane cu sos de soia

7 March 2009

Ingrediente: 4 fileuri de peşte două ouă 4 linguri de făină o lingură de mălai 4 andive 50 g capere 50 g fulgi de migdale sare, piper ulei de floarea-soarelui sos de soia boia iute pudră de nucşoară conopidă 50 ml lapte dulce Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg die apă şi se…

Read more »

Biscuiţi cu pepene galben

7 March 2009
Biscuiţi cu pepene galbenIngrediente: 150 g unt 130 g zahăr tos 400 g făină două ouă 125 ml lapte dulce două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de vanilie un borcan de gem de pepene galben 50 g miezuri de nucă 50 g migdale mentă Preparare: Miezurile de nucă şi migdalele se sfărâmă sau se taie…

Read more »

Cum se prepara un cocktail Brandy Alexander

6 March 2009

Ingrediente: 4 ice cubes 40 ml of brandy 40 ml of crème de cacao 40 ml of double cream 1 sealable food bag 1 cocktail shaker 2 brandy glasses 1 rolling pin Cum sa prepari un Brandy Alexander

Read more »

Omletă cu mortadella

6 March 2009
Omletă cu mortadellaIngrediente: 300 g mortadella 4 ouă doi ardei capia un dovlecel salată verde sare, piper o ceapă ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel Preparare: Mortadella se taie în fâşii lungi şi se pune pe o farfurie. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii. Ceapa se curăţă de foi, se spală…

Read more »

Musaca de peşte

6 March 2009
Musaca de peşte  Ingrediente: un kilogram macrou sau cod alb 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei de floarea-soarelui sare, piper pesmet Preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a lungul şi se presară sare. Se pun să se scurgă pe un grătar,…

Read more »

Sufleu de paste cu broccoli

6 March 2009
Sufleu de paste cu broccoliO reteta de sufleu de paste cu broccoli din: paste, broccoli, dovlecei, ardei grasi, ceapa, oua, parmezan, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt, ulei si unt. Ingrediente: 500 g paste 500 g broccoli doi dovlecei doi ardei graşi o ceapă 4 ouă 200 g parmezan sare, piper busuioc smântână iaurt ulei unt Preparare: Pastele se fierb…

Read more »

Cremă de mango cu migdale

6 March 2009
Cremă de mango cu migdaleIngrediente: 3 bucăţi de mango o limetă 250 g zahăr tos 100 ml apă 5 g gelatină 500 ml frişca o linguriţă de esenţă de migdale un baton de vanilie 100 g migdale mentă Preparare: Frişca se mixează, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece. Bucăţile de mango se spală, se…

Read more »

Mancare de pui cu paste orzo

6 March 2009
Mancare de pui cu paste orzoIngrediente: două piepturi de pui doi ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii 500 g broccoli 500 g conopidă 500 g paste orzo rozmarin sare, piper ulei de floarea-soarelui 250 ml vin alb demisec Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în cuburi. Se pun într-un castron şi se introduc la…

Read more »

Peşte afumat cu piure de năut

6 March 2009

Ingrediente: 4 fileuri de peşte afumat două conserve de năut 125 ml iaurt 3 cartofi 3 căţei de ustu roi o lămâie ulei de măsline sare, piper pătrunjel doi rmorcovi o ţelină un fir de praz smântână Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în…

Read more »

Roşii umplute cu soia

6 March 2009

Ingrediente: 8 roşii mai mari 250 g orez un pachet de granule de soia o ceapă o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar mălai, varză roşie Preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în apă cu sare, apoi se scurge şi se lasă într-un castron. Granulele de soia se fierb în…

Read more »

Tartă cu bezea şi dovleac

6 March 2009

Ingrediente: 500 g dovleac pentru plăcintă 300 g făină 300 g unt 350 g zahăr tos două ouă 4 albuşuri 500 mllapte dulce două plicuri cu praf cremă instant zahăr vanilinat sare esenţă de migdale nucă de cocos Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se…

Read more »

Prăjitură cu smochine

4 March 2009

Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ cu praf de copt 250 g zahăr tos 3 ouă scorţişoară cacao 100 g ciocolată neagră 100 g stafide 300 g smochine proaspete 100 g unt cafea granulată 100 g miezuri de nucă frişca mentă îngheţată Preparare: Se adaugă o lingură de cafea granulată, zahărul tos şi patru linguri…

Read more »

Săratele cu chili şi parmezan

4 March 2009

Ingrediente: 300 g unt 300 g făină doi cartofi 150 g parmezan un ardei chili un pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară două ouă boia de ardei iute Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb. Cănd…

Read more »

Şniţel de porc cu legume

4 March 2009

Ingrediente: 4 fileuri muşchi de porc doi morcovi o conservă de năut o conservă fasole roşie boabe 450 g broccoli o lingură de busuioc uscat o conservă porumb baby 100 g pesmet două ouă sare, piper ulei de floarea-soarelui usturoi Preparare: Carnea de porc se bate cu un ciocan pentru şniţele, se condimentează, se trece…

Read more »

Salată cu avocado şi kaizer

4 March 2009

Ingrediente: 100 g kaizer 200 g roşii cherry un avocado o legătură de pătrunjel două fire de ceapă verde două felii de păine prăjită ulei de măsline o lămâie sare un ardei gras verde Preparare: Kaizerul se taie fâşii, iar avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele, se curăţă de coajă şi se taie…

Read more »

Pizza cu peşte

4 March 2009

Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 300 ml apă 3 fileuri peşte un morcov o pungă mix de salată o lămâie pastă de tomate sare două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr cimbru parmezan piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Drojdia se lichefiază într-un castron împreună cu zahărul tos. Se adaugă sarea,…

Gofre cu sos de ciocolată

4 March 2009
Gofre cu sos de ciocolatăO reteta delicioasa de gofre cu sos de ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata neagra, frisca, praf de copt, sare, zahar vanilinat, esenta de migdale, pudra de cacao si o rodie. Ingrediente: 250 g unt 125 g zahăr tos 3 ouă 170 g făină 175 g ciocolată neagră 150 ml frişca o linguriţă…

Read more »

Porc cu găluşte şi sos

4 March 2009

Ingrediente: 4 şniţele de porc două cepe 3 căţei de usturoi 4 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce două ouă 25 g unt bicarbonat 120 g făină o lingură de suc de lămâie sare, piper pătrunjel ulei vin alb sec Preparare: Şniţelele de porc se ung cu ulei, se condimentează…

Read more »

Fileuri de şalău cu sos

4 March 2009
Fileuri de şalău cu sosIngrediente: 100 ml ulei 500 g ciuperci o lingură de busuioc o jumătate de lingură de cimbru tocat două cepe 800 g roşii doi morcovi 4 fileuri de şalău o salată verde sau roşie parmezan două limete o lingură de amidon boia dulce sare, piper Preparare: Fileurile de şalău se spală, se aşază într-o tavă…

Read more »

Tartă cu roşii şi cimbru

4 March 2009

Ingrediente: 5 ouă 200 g făină 100 ml ulei 50 g măsline negre sau verzi feliate 300 g caş¬caval 200 g brânză dulce doi ardei graşi 200 g boabe de porumb din conservă 250 g roşii cherry sare, piper un pliculeţ cu praf de copt cimbru Preparare: Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală…

Read more »

Pui cu susan şi dovleac

4 March 2009

Ingrediente: doi piepţi de pui 50 g stafide seminţe de susan două ouă 500 g dovleac 100 g parmezan 100 g unt apă o lămâie ghimbir ras doi căţei de usturoi miere o lingură de amidon ulei sare, piper mărar pudră de chile 30 g zahăr tos Preparare: Piepţii de pui se taie în fâşii…

Read more »

Tartine cu anşoa

3 March 2009

Ingrediente: baghete o legătură de ceapă verde un fir de usturoi verde 50 g măsline feliate 500 g roşii 300 g caşcaval un borcan de fileuri de anşoa picante doi căţei de usturoi ulei de măsline busuioc uscat sare, piper pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi…

Read more »

Vinete la cuptor cu roşii

3 March 2009

Ingrediente: un kg vinete 500 g roşii doi căţei de usturoi două cepe albe un ardei capia 50 g miezuri de nucă 50 g migdale 50 g fistic 25 g seminţe de dovleac seminţe de susan mentă ulei de măsline sare, piper parmezan mozzarella Preparare: Vinetele se curăţă, se spală, se taie rondele mai groase…

Read more »

Tartine cu ţelină şi pui

3 March 2009

Ingrediente: o baghetă un piept de pui un morcov 300 g ţelină un sfert de conopidă un cartof o varză un măr un ardei capia o ceapă un căţel de usturoi 200 ml maioneză muştar o lămîie pătrunjel sare, piper castraveţi muraţi miezuri de nucă Preparare: Pieptul de pui se spală, se fierbe în apă…

Read more »

Pizza cu creveti si dovleac

3 March 2009

Ingrediente: 7 g drojdie uscată 50 g unt 300 ml apă o lingură de zahăr tos 600 g făină un ou 300 g creveţi decortiicaţi 300 g dovleac pentru plăcintă două fire de rozmarin sare, piper ulei de măsline sos de roşii picant Preparare: Dovleacul se curata de coaja, se spala si se sterge cu…

Read more »

Salată cu fasole si năut

3 March 2009

Ingrediente: năut fasole albă boabe fasole roşie boabe o ceapă albă ciuperci champignon ghebe murate 50 ml ulei de măsline 100 g măsline fără sâmburi un morcov o limetă busuioc uscat oţet balsamic sare, piper salată verde sos de maioneză Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se taie în cubuleţe. Ceapa se…

Read more »

Tort cu bezea şi smochine

3 March 2009

Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o jumătate de linguriţă de praf de copt o lămâie un plic cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 20 g unt 200 g smochine două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă fructe de sezon Preparare: Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe…

Read more »

Cum se prepara Brandy Smash Cocktail (video)

3 March 2009

Ingrediente: 8 fresh mint leaves 1 tsp brown sugar 75 ml Brandy 1 cups (250ml) crushed ice 1 orange slice 1 25ml/50ml measure 1 knife 1 chopping board 1 muddle stick/ fork 1 old fashioned glass 1 bar spoon or stirrer

Read more »

Supa de pasare cu legume

3 March 2009

Ingrediente: două vinete doi dovlecei doi piepţi de pui un fir de praz două bucăţi de fenicul 4 roşii doi morcovi doi cartofi 200 g fasole galbenă păstăi 50 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry sare, piper pătrunjel smântână iaurt Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi…

Read more »

Ardei umpluţi cu ton si capere

3 March 2009
Ardei umpluţi cu ton si capereO retete de ardei umplut cu ton, capere, ceapa, castraveti murati, smantana, unt, faina, mustar, rozmarin, lamaie, sare si piper Ingrediente: 8 ardei graşi 500 g ton în ulei o ceapă doi ardei capia 100 g capere 3 castraveţi muraţi 150 ml smântână 75 g unt 100 g făină 600 ml apă o lingură de…

Read more »

Salată cu brânză şi nuci

3 March 2009

Ingrediente: 500 g brânză feta o salată verde compot de cireşe 100 g nucă un fir de praz busuioc usturoi 300 ml vin alb oţet 100 g unt un ou o lingură de muştar o linguriţă de muştar cu seminţe o ceapă roşie sare, piper pâine neagră Preparare: Oul, muştarul simplu şi muştarul cu seminţe…

Read more »

Tarte colorate

3 March 2009

Ingrediente: 400 g făină praf de copt 3 ouă 100 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei sare zahar vanilinat 100 g ciocolată neagră coaja rasă de portocală 50 g fructe confiate 50 g miezuri de nucă esenţă de migdale 100 g fulgi de cereale expandaţi unt Preparare: Ouăle se pun într-un vas împreună…

Read more »

Ruladă cu caşcaval şi şuncă

3 March 2009

Ingrediente: 600 g făină 200 g unt 250 ml smântână 4 ouă 500 g caşcaval 500 g şuncă de pui sau porc 5 cartofi o linguriţă de oţet o jumătate de pliculeţ cu praf de copt sare, piper salată verde unt pentru tavă legume de sezon Preparare: lntr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă…

Read more »

Cuscus cu ton si roşii uscate

3 March 2009
Cuscus cu ton si roşii uscateIngrediente: 300 g cuşcuş 300 g fasole verde 400 g ton în ulei 100 g roşii uscate în ulei sare, piper mentă un vârf de cuţit de boia iute o lingură de ulei de floarea-soarelui 100 ml iaurt 50 ml smântână Preparare: Iaurtul se amestecă bine cu smântână, sarea, piperul şi menta tocată. Se acoperă…

Read more »

Orez cu salată de morcovi

3 March 2009
Orez cu salată de morcoviIngrediente: 300 g orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 3 morcovi o jumătate de ţelină un sfert de varză albă o ceapă doi ardei capia ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar pătrunjel o lămâie sos de roşii dulce Preparare: Doi morcovi şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri…

Read more »

Paste tagliatelle cu legume si ton

2 March 2009
Paste tagliatelle cu legume si tonO reteta de paste tagliatelle cu legume si ton din: paste tagliatelle, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia dulce, gogosare, ton, otet de vin rosu, patrunjel si sos de rosii. Ingrediente: 175 g paste (tagliatelle) 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de boia dulce 1 gogoşar tăiat…

Read more »

Tortuleţ cu portocale

28 February 2009

Ingrediente: 375 g făină praf de copt 80 g unt 150 g nucă măcinată 3 ouă 500 ml frişca 100 g zahăr 80 g cacao două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare 50 g migdale 4 portocale pudră de scorţişoară un sfert de linguriţă de pudră de cuişoare Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zaharul…

Read more »

Pizza cu ton

28 February 2009

Ingrediente: 400 g făină 120 ml apă 20 g drojdie două conserve de ton bucăţi în ulei doi ardei capia 300 g caşcaval 300 g varză de Bruxelles 200 g brânză feta sos de roşii dulce zahăr tos ulei de măsline sare, piper dovlecei conopidă Preparare: Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare,…

Read more »

Dejun cu legume

28 February 2009
Dejun cu legumeIngrediente: o pâine graham feliată o pungă legume congelate doi ardei capia 500 g broccoli 3 cartofi 100 g boabe de porumb o salată verde 300 g caşcaval afumat oregano uscat roşii cherry sare, piper unt ulei de floarea-soarelui Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Se prăjesc câteva…

Read more »

Somon cu sos de ceapă

28 February 2009

Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g broccoli 3 linguri de sos de soia 150 ml miere o portocală 5 cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos o jumătate de linguriţă de ghiimbir ras sare piper ulei de măsline pătrunjel vin alb Preparare: O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă…

Read more »

Bucataria lui Jamie

28 February 2009

De Jamie Oliver Episodul 13 – Pizza Bucataria lui Jamie

Read more »

Pui cu bame

28 February 2009

Ingrediente: 4 pulpe de pui o ceapă 500 g bame o ceşcuţă de oţet 500 g roşii o jumătate de linguriţă de pudră de chili 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper coriandru pătrunjel Preparare: Bamele se curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se scot…

Read more »

Legume cu scoici şi caise

28 February 2009
Legume cu scoici şi caiseIngrediente: 500 g scoici fără cochilie un dovlecel 3 cartofi noi 300 g fasole albă o ceapă un morcov un ardei capia 100 g porumb o lămîie 200 g caise uscate cimbru dafin 250 ml vin alb ulei pătrunjel sare, piper boia dulce Preparare: Scoicile se spală, se pun la fiert împreună cu vinul alb,…

Read more »

Turtite de cartofi cu ghimbir

28 February 2009

Ingrediente: 500 g cartofi noi două ouă o ceapă doi morcovi jumătate de varză roşie o lămîie o jumătate de linguriţă de ghimbir ras o portocală o linguriţă de seminţe de chimen ulei sare, piper făină iaurt gras usturoi Preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri…

Read more »

Biscuiţi cu miere si cireşe

28 February 2009
Biscuiţi cu miere si cireşeIngrediente: 500 g făină 200 g zahăr tos 100 g unt două ouă 100 ml lapte 200 g miere 500 ml apă bicarbonat de sodiu sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat scorţişoară cuişoare nucşoară cardamon o lămîie o portocală sos de cireşe cireşe Preparare: Se face un sirop din 100 g zahăr, 500 ml apă,…

Read more »

Ciorbă cu carne de porc

28 February 2009
Ciorbă cu carne de porcIngrediente: 800 g carne de porc 100 g şuncă afumată 500 ml borş 3 cartofi un sfert de ţelină doi morcovi două cepe doi căţei de usturoi un sfert de linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ardei iute smîntînă Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă în…

Read more »

Mazăre cu fasole fava

28 February 2009
Mazăre cu fasole favaIngrediente: un kg mazăre o conservă fasole fava o legătură ceapă verde un fir de usturoi verde o crenguţă de mentă 100 ml vin alb sec 100 g parmezan muştar dulce un sfert de lămîie mărar sare, piper ghimbir ardei capia morcov Preparare: Mazărea se curăţă de teci, se spală, se pune la fiert în…

Read more »

Cremă de tapioca cu stafide

28 February 2009
Cremă de tapioca cu stafideIngrediente: 400 ml apă 160 g tapioca 130 g zahăr tos 150 ml lapte de cocos o nucă de cocos 200 g seminţe de susan două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare 30 g stafide o jumătate de linguriţă de ghimbir ras scorţişoară turtă dulce mentă Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei,…

Read more »

Pulpe de pui cu prosciutto

28 February 2009

Ingrediente: 4 pulpe de pui 200 g prosciutto 6 căţei de usturoi un fir de rozmarin 500 ml vin alb demisec un litru apă 500 g roşii 500 g cartofi sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează.…

Şniţel de peşte cu paste

28 February 2009

Ingrediente: 300 g paste de orez late 4 fileuri de peşte un borcan de ciuperci marinate o conservă de mazăre 250 g roşii cherry două ouă 250 g făină 100 g măsline negre bicarbonat busuioc salată verde sare, piper ulei oţet balsamic Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă şi se pun într-un castron împreună…

Read more »

Mâncare de fasole cu susan

28 February 2009
Mâncare de fasole cu susanIngrediente: 500 g fasole verde doi morcovi o ţelină o vânătă o rădăcină de pătrunjel doi ardei capia două cepe 4 căţei de usturoi o lingură de seminţe de susan ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar crutoane de pâine mujdei mălai Preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe zece minute…

Read more »

Tort de ciocolată cu esenta de migdale

28 February 2009

Ingrediente: 350 g zahăr tos cacao praf de copt 4 ouă sare 200 ml lapte bătut 550 g făină 200 ml ulei 250 ml apă esenţă de migdale un borcan gem de căpşuni topping de ciocolată decor din zahăr pentru prăjituri unt Preparare: lntr-un vas se amestecă bine cinci linguri de cacao cu făina, două…

Read more »

Cum se prepara o cafea espresso

27 February 2009

Ingrediente: 180 ml water sugar 25 g coffee 1 espresso percolator 1 teaspoon Cum sa prepari o cafea espresso

Read more »

Ciolan de porc cu orez

27 February 2009
Ciolan de porc cu orezIngrediente 4 bucăţi ciolan de porc 300 g orez 300 g ciuperci un morcov o ceapă ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Preparare: Carnea de porc se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o jumătate de pahar de ulei şi se introduce în cuptor. Se verifică din când în…

Read more »

Orez cu peşte

27 February 2009
Orez cu peşteIngrediente: 350 g orez 400 g peşte afumat 4 cepe 5 căţei de usturoi doi ardei capia 6 roşii sare, piper ulei de măsline busuioc uscat o salată verde o lămâie Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează…

Read more »

Foi dulci cu alune

27 February 2009
Foi dulci cu aluneIngrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 800 ml lapte dulce două pliculeţe cremă de ciocolată din comerţ două linguri de cacao două linguri de zahăr pudră 100 g alune prăjite nesărate unt şi făină pentru tapetat frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece.…

Read more »

Rulada de carne cu spanac

27 February 2009

Ingrediente: 400 g făină 15 g drojdie 250 ml apă 800 g came de porc un fir de praz 500 g spanac 3 ouă o linguriţă de zahăr tos sare, piper ulei de floarea-soarelui 4 fire busuioc verde Preparare: Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se amestecă bine cu zahărul tos şi o jumătate de…

Read more »

Fileuri de cod cu salată

27 February 2009
Fileuri de cod cu salatăIngrediente: 4 fileuri de cod 600 g cartofi albi o ceapă roşie două andive un morcov 50 g muştar 200 g maioneză două ouă 100 g măsline feliate 120 g făină salată verde sare, piper ulei pentru prăjit mărar pătrunjel capere Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…

Read more »

Pacheţele de foitaj cu legume

27 February 2009
Pacheţele de foitaj cu legumeIngrediente: două pachete de foitaj doi morcovi doi dovlecei doi ardei capia roşii 200 g fasole verde 200 g ciuperci murate 50 g măsline negre feliate busuioc verde 150 ml ulei de măsline un ou sare, piper unt castraveţi verzi roşii Preparare: Foitajul se dezgheaţă, se taie în dreptunghiuri egale şi se aşază într-o tavă…

Read more »

Clătite cu mentă

27 February 2009
Clătite cu mentăIngrediente: 240 ml lapte dulce două ouă 20 g unt 80 g făină sare un vîrf de linguriţă de pudră de scorţişoară 60 g zahăr tos 3 fire de mentă proaspătă zahăr vanilinat bicarbonat sos de ciocolată frişca Preparare: Firele de mentă se spală, se şterg de apă cu un şervet absorbant şi se toacă…

Read more »

Drob de miel cu ficat de pui

27 February 2009
Drob de miel cu ficat de puiIngrediente: 300 g ficat de miel 300 g plămîrii de miel 200 g inimă de miel 200 g ficăţei de pui 4 ouă o legătură ceapă verde o legătură usturoi verde smîntînă o felie de pîine 100 ml lapte dulce făină sare, piper o legătură de mărar roşii Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se…

Read more »

Brioşe cu dulceaţă de căpşuni

27 February 2009
Brioşe cu dulceaţă de căpşuniIngrediente: 550 g făină 275 g zahăr tos două linguriţe de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare o linguriţă pudră de scorţişoară două ouă 130 ml lapte dulce 100 g unt un borcan cu dulceaţă de căpşuni frişca topping de ciocolată Preparare: Intr-un vas se pun făina, sarea, praful de copt şi…

Read more »

Doradă cu sos de sofran

27 February 2009
Doradă cu sos de sofranIngrediente: 4 dorade mici o ceapă albă 500 ml vin alb demisec o frunză de dafin o ceapă un litru de apă 100 ml smîntînă dulce 150 ml smîntînă acră sare piper 100 ml sos de roşii dulce 4-5 pistile de şofran mărar 200 g roşii cherry hrean Preparare: Ceapa se curăţă de foi, se…

Read more »

Supă de peşte cu smântână

26 February 2009

Ingrediente: 3 litri de apă 800 g fileuri de peşte un cartof un morcov 500 g broccoli un ardei gras o ceapă 300 g mazăre două linguri de ulei de măsline sare, piper o frunză de dafin o lingură de oregano uscat pătrunjel lapte bătut iaurt smântână Preparare: Ceapa se curăţă de frunze, se spală…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bellini (video)

26 February 2009
Cum se prepara Cocktail Bellini (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Bellini. Ingrediente: some champagne or sparkling wine some peaches , (1 per cocktail) 1 long spoon 1 champagne glass blender

Read more »

Tocăniţă de legume cu peşte

26 February 2009

Ingrediente: 800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi un morcov un fir de cimbru 50 g pastă de tomate 250 g fasole mangetout 100 g vin alb demisec sare, piper ulei de floarea-soarelui apă Preparare: Ceapa şi usturoiul se taie în felii potrivit de groase, iar morcovul…

Read more »

Paste cu sos de fenicul

26 February 2009
Paste cu sos de feniculIngrediente: 300 g paste penne 50 ml ulei de măsline două cepe smîntînă doi căţei de usturoi 150 ml vin alb demisesc două bucăţi de fenicul două portocale 50 g unt 100 g parmezan busuioc verde sare, piper praz mozzarella Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se taie julien. Ceapa şi usturoiul se curăţă…

Read more »

Pui cu fidea de orez

26 February 2009

Ingrediente: două piepturi de pui 250 g fidea de orez doi morcovi doi ardei graşi galbeni o ceapă oţet balsamic ulei de măsline suc de lămîie apă boia iute un căţel de usturoi 50 ml smîntînă 20 g nucă de cocos mărar sare, piper Preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă…

Read more »

Spirale cu brânză şi busuioc

26 February 2009

Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g brânză de oaie 50 g parmezan o lingură de busuioc uscat o linguriţă de zahăr tos două ouă sare, piper Preparare: Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de…

Read more »

Tocăniţă de pui cu cartofi

26 February 2009

Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de roşii pastă de roşii pastă de ardei 4 cartofi ulei de floarea-soarelui sare piper mărar pătrunjel oregano o frunză de dafin 4-5 boabe de piper mălai Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se prăjesc în…

Read more »

Pîine cu miere si brînză tofu

26 February 2009

Ingrediente: 300 g roşii cherry 400 g brînză tofu 300 ml apă 50 ml lapte dulce miere ulei de măsline 450 g făină albă 100 g făină de secară sare 25 g drojdie o lingură de rozmarin 100 g măsline feliate ceapă verde roşii uscate Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu laptele dulce…

Read more »

Ouă dulci cu glazură de lămîie

26 February 2009
Ouă dulci cu glazură de lămîieIngrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 200 g zahăr tos 100 g unt 250 g rahat colorat zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 20 g stafide 150 ml lichior de cafea 100 g zahăr pudră 150 ml apă coloranţi alimentari fructe confiate Preparare: Biscuiţii se sfărîmă cu un sucitor sau cu…

Read more »

Ciorba de linte cu miel

26 February 2009
Ciorba de linte cu mielO reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina, praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte neagră o ceapă…

Read more »

Pizza multicoloră

26 February 2009

Ingrediente: 300 g ciuperci doi ardei capia 100 g porumb praz o conopidă 600 g făină 175 ml apă 50 g unt 100 g caşcaval 7 g drojdie zahăr tos sare sos de roşii piper busuioc proaspăt două linguri de ulei de măsline Preparare: lntr-un bol se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos…

Read more »

Prăjitură cu mac

26 February 2009

Ingrediente: 550 g făină 130 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte bătut 4 portocale 50 g seminţe de mac două linguri de miere praf de copt zahăr vanilinat sare o linguriţă de pudră de scorţişoară unt gem de coacăze roşii frişca Preparare: lntr-un vas se pun untul şi zahărul tos,…

Read more »

Tarte cu fructe

25 February 2009

Ingrediente: 300 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un pliculeţ cu praf de copt 470 ml lapte dulce 100 g cireşe confiate două ouă sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat un plic cremă de vanilie instant două limete 3 linguri de miere frişca Preparare: Intr-un castron se pun untul, zahărul tos şi…

Read more »

Păstrăv cu orez picant

25 February 2009

Ingrediente: 4 păstrăvi 200 g orez un ardei gras roşu un ardei gras verde un ardei iute 200 g boabe de porumb o jumătate de fir de praz o lingură de capere două lămâi un morcov 50 g stafide pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Păstrăvul se curăţă, se eviscerează, se spală şi se…

Read more »

Bărcute de vinete cu şuncă

25 February 2009
Bărcute de vinete cu şuncăIngrediente: 4 vinete 200 g cuşcuş 300 g şuncă doi ardei graşi o lingură de pastă de tomate 6 frunze de busuioc 100 g boabe de porumb din conservă ulei de măsline un vârf de cuţit de pudră de nucşoară sare, piper pătrunjel Preparare: Ardeii se taie în cubuleţe, iar şunca în fâşii subţiri. Se…

Read more »

Orez cu rodie şi curry

25 February 2009
Orez cu rodie şi curryIngrediente: 200 g orez o rodie doi dovlecei o ceapă 25 g stafide 50 g fistic 50 g muguri de pin o portocală pudră de curry un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară sare, piper 150 g unt seminţe de floarea-soarelui seminţe de dovleac Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-un castron.…

Read more »

Cum se prepara iaurt grecesc

25 February 2009

Ingrediente: 1 ltr whole milk 3 tbsp yoghurt 1 saucepan 2 bowls 1 spoon 1 sieve 1 cheesecloth, or thin napkin 1 ladle 1 tea towel Cum sa prepari iaurt grecesc

Read more »

Paste cu pui şi sos tomat

25 February 2009
Paste cu pui şi sos tomatIngrediente: 500 g paste ineluş 500 g spanac două piepturi de pui o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 900 g roşii 500 ml apă 50 g miezuri de nucă busuioc uscat oregano o frunză de dafin sare, piper parmezan busuioc verde Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi…

Read more »

Tartă cu bezea şi kiwi

25 February 2009

Ingrediente: 300 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 500 g făină sare 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 100 g nucă de cocos 4 kiwi 50 g cireşe confiate zahăr vanilinat esenţă de migdale pudră de scorţişoară Preparare: Laptele se pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: