RSS

Retete de Pasti #56

22 Mar

Retete de Paste:

Tartă cu bezea şi kiwi

25 February 2009

Ingrediente: 300 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 500 g făină sare 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 100 g nucă de cocos 4 kiwi 50 g cireşe confiate zahăr vanilinat esenţă de migdale pudră de scorţişoară Preparare: Laptele se pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de…

Read more »

Tochitura de porc cu salata

25 February 2009

Ingrediente: 700 g carne de porc fără grăsime două cepe pastă de tomate pastă de ardei dulce 250 ml vin roşu sec o căpăţână de usturoi un sfert de varză albă varză roşie un morcov o linguriţă de boia dulce sare, piper pătrunjel ulei mălai Preparare: Varza roşie şi varza albă se taie fideluţă, se…

Read more »

Orez cu midii

25 February 2009
Orez cu midiiIngrediente: 250 g orez 350 g midii 250 g mazăre o ceapă doi morcovi 300 g ciuperci un ardei capia roşu 75 ml ulei de măsline 300 ml vin alb două cuişoare dafin piper boabe 3 căţei de usturoi sare, piper nucşoară pătrunjel ţelină varză Preparare: Midiile se pun la fiert împreună cu vinul alb,…

Read more »

Cupe cu tofu şi cuşcuş

25 February 2009
Cupe cu tofu şi cuşcuşIngrediente: 400 g cuşcuş 250 g brânză tofu o ceapă albă o ceapă roşie un ardei capia o portocală un ou 50 g seminţe de susan ulei de măsline pudră de curry sare, piper mărar pătrunjel seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui Preparare: Brânza tofu se taie în cuburi, se trece prin oul bătut şi…

Read more »

Pui cu legume si miere

25 February 2009

Ingrediente: un pui 500 g broccoli 500 g cartofi mici doi morcovi 300 g fasole verde ulei 300 g fasole albă 250 g mazăre 150 g porumb un ardei gras roşu o ceapă 200 g unt scorţişoară un măr sare, piper miere busuioc varză roşie oţet Preparare: Cartofii şi morcovii se spală, se fierb şi…

Read more »

Batoane de ciocolată cu alune

25 February 2009
Batoane de ciocolată cu aluneIngrediente: 50 ml brandy 50 g curmale 50 g caise confiate 50 g ananas confiat 500 g ciocolată neagră 200 ml frişca 250 g alune prăjite 350 g biscuiţi cu cacao o portocală zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom mentă Preparare: Fructele confiate şi curmalele se toacă mărunt, se pun într-un vas de…

Read more »

Ardei umpluţi cu peşte

24 February 2009
Ardei umpluţi cu peşteIngrediente: 4 ardei graşi 4 fileuri de peşte 3 ouă două linguri de făină o lingură de mălai boia dulce două cutii cu humus smântână un fir de praz 150 g roşii cherry salată verde o lămâie sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Fileurile de peşte se spală, se presară sare, piper şi se…

Read more »

Ciorbă de ghebe cu găluşte

24 February 2009
Ciorbă de ghebe cu găluşteIngrediente: 300 g ghebe 200 g ciuperci champignon doi morcovi două cepe o jumătate de ţelină 300 g fasole verde 200 g mazăre două ouă 4 linguri de griş o jumătate de linguriţă de bicarbonat 100 ml ulei sare pătrunjel smântână Preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe sau jumătăţi.…

Read more »

Curry de orez cu păstrăv

24 February 2009
Curry de orez cu păstrăvIngrediente: 4 păstrăvi 250 g orez o conservă cu fasole boabe roşie 300 g varză de Bruxelles salată verde două lămâi o linguriţă de praf de curry sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar varză Preparare: Orezul se spală în apă rece până când dispare tot amidonul. Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se…

Read more »

Ciorbă de vită cu fidea

24 February 2009
Ciorbă de vită cu fideaIngrediente: 500 g carne de vită doi morcovi 50 g ţelină 5 roşii două cepe 300 g ciuperci 100 g fidea 200 ml borş 3 linguri de ulei de măsline sare o legătură de pătrunjel pâine neagră crutoane Preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Cepele se…

Read more »

Mini-tort cu migdale

24 February 2009
Mini-tort cu migdaleIngrediente: 250 g iaurt 170 g zahăr tos miere 6 ouă 3 albuşuri 500 ml frişca 27 g gelatină o lămâie 200 g ciocolată albă 6 linguri de făină sare zahăr vanilinat 50 g migdale 50 g alune de pădure topping de căpşuni scorţişoară ulei Preparare: Cele şase ouă se amestecă bine cu 60 g…

Read more »

Aperitiv cu peşte

24 February 2009
Aperitiv cu peşteIngrediente: 300 g făină 200 g caşcaval 100 g parmezan două ouă două linguri de lapte dulce 300 g matias somonizat în ulei vinete marinate pesmet sare, piper salată verde un ardei iute ulei de măsline lămâie Preparare: Parmezanul şi caşcavalul se dau pe răzătoarea cu ochiuri mani. Se pun într-un castron împreuna cu o…

Read more »

Ardei umpluţi cu legume

24 February 2009
Ardei umpluţi cu legumeIngrediente: 4 ardei graşi 200 g orez 200 g ciuperci 50 g măsline verzi fără sâmburi 250 g broccoli 250 g roşii cherry galbene mărar salată verde sare, piper ulei de măsline Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Broccoli se spală şi se fierbe în apă clocotită în…

Read more »

Bărcuţe de soia cu roşii

24 February 2009
Bărcuţe de soia cu roşiiIngrediente: 8 felii de parizer vegetal 3 ouă un borcan de roşii uscate 150 g pesmet 200 g smântână o linguriţă de muştar un castravete murat sare, piper un vârf de cuţit cu praf de nucşoară pătrunjel ulei boia iute praf de curry Preparare: Intr-un castron se bat ouăle cu o furculiţă, se adaugă praful…

Read more »

Banane cu cremă de mere

24 February 2009
Banane cu cremă de mereIngrediente: 4 banane 5 mere 100 g nucă de cocos 120 g zahăr tos 100 g nucă măcinată o linguriţă de scorţişoară măcinată două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de vanilie o jumătate de lămâie două linguri de cacao frişca mentă Preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi li se scot cotoarele, apoi…

Read more »

Andive gratinate cu bacon

24 February 2009
Andive gratinate cu baconIngrediente: 4 andive 8 felii de bacon o lămâie 100 ml vin alb 50 g unt doi cartofi ulei de măsline oţet de mere sare, piper cimbru ardei iute Preparare: Pentru a pregăti sosul se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se fierb. Când sunt fierţi, se scot din apă şi se pasează cu…

Read more »

Ciorbă de peşte cu orez

24 February 2009
Ciorbă de peşte cu orezIngrediente: 600 g peşte mic două cepe un morcov un ardei gras 500 g conopidă 300 g orez 700 g roşii 350 ml zeamă de varză 100 ml ulei de floarea-soarelui sare pătrunjel ardei iute Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează şi se pune într-un vas cu apă rece. Cepele se curăţă de foi, se…

Read more »

Mâncare cu ghimbir

24 February 2009
Mâncare cu ghimbirIngrediente: 500 g ciuperci pleurotus o salată chinezească 200 g boabe de porumb din conservă o legătură de ceapă verde 5 ardei capia o linguriţă de ghimbir murat sos de soia piper ulei de măsline sare Preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Ciupercile se spală şi se taie bucăţi…

Read more »

Floricele cu ciocolată

24 February 2009
Floricele cu ciocolatăIngrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g zahăr tos două ouă o portocală 250 ml lapte dulce două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de pliculeţ cu praf de copt 200 g ciocolată neagră sare mingiuţe pentru decor Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet, apoi se dă pe răzătoarea cu…

Read more »

Păstrăv cu măsline

23 February 2009

Ingrediente: 4 păstrăvi 500 g arpagic 100 g măsline verzi 100 g măsline negre 500 g roşii doi ardei capia doi căţei de usturoi un vârf de cuţit cu boia iute oregano sare, piper o lămâie varză albă sfeclă roşie Preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu ulei, se condimentează…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mojito (video)

23 February 2009

O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Mojito: Ingrediente: 8 fresh mint leaves 2 tsp brown sugar fresh lime juice 50 ml light rum soda water 1 cups (250ml) crushed ice 1 25ml/50ml shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 muddle stick or fork 1 highball glass 1 barspoon or stirrer…

Read more »

Pizza cu muşchi afumat

23 February 2009

Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 300 g muşchi de porc afumat 4 roşii 300 g caşcaval 100 g măsline feliate o linguriţă de zahăr tos 25 g drojdie sare, piper ulei de măsline două linguriţe de oregano uscat rozmarin usturoi Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă împreună cu o linguriţă de sare,…

Read more »

Supă de roşii cu fenicul si praz

23 February 2009

  Ingrediente: un kg roşii un fir de praz o bucată de fenicul 500 g fasole verde o ţelină doi morcovi pastă de tomate un ardei iute mic doi căţei de usturoi seminţe de chimen 3 linguri de ulei de măsline sare piper o frunză de dafin iaurt Preparare: Fasolea verde se spală, se taie…

Read more »

Jeleu de căpşuni

23 February 2009
Jeleu de căpşuniIngrediente: 300 g miere 600 g căpşuni 1.000 ml apă două portocale 10 g gelatină un beţişor scorţişoară o linguriţă de esenţă de vanilie mentă frişca Preparare: Căpşunile se spală în mai multe ape ca să se elimine nisipul, apoi se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Mierea se pune într-o oală…

Read more »

Melci cu cartofi egipteni

23 February 2009
Melci cu cartofi egipteniIngrediente: un kg melci în cochilie 500 g cartofi egipteni 3 linguri unt de arahide 75 ml lapte dulce o lămâie sos de soia 6 linguriţă de zahăr 100 g unt o legătură de pătrunjel 3 căţei de usturoi muştar cu boabe sare, piper cartofi albi mici Preparare: Melcii se spală, se scurg şi se…

Read more »

Bărcuţe cu peşte şi legume

23 February 2009
Bărcuţe cu peşte şi legumeIngrediente: 200 g matias somonizat 300 ml apă 450 g făină 20 g drojdie o lingură de miere doi dovlecei doi ardei graşi 50 g caşcaval măsline verzi roşii cherry salată verde mărar sare, piper ulei de măsline brânză de burduf ouă Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron împreună cu mierea, o linguriţă de sare…

Read more »

Salată de orez cu năut

23 February 2009

Ingrediente: 200 g orez o conservă de năut doi ardei graşi 150 g fasole verde o jumătate de linguriţă de pudră de curry o conservă cu roşii în suc propriu o crenguţă de cimbru sare, piper ulei de măsline mărar Preparare: Fasolea verde se taie în bucăţele şi se fierbe în apă fierbinte în care…

Read more »

Desert cu pere şi castane

23 February 2009
Desert cu pere şi castaneIngrediente: două pere 150 g castane din conservă 300 g brânză de vaci 100 ml iaurt 110 g zahăr tos 50 g fistic o jumătate de lămâie un albuş două pliculeţe cu zahăr vanilinat topping de căpşuni 100 g ciocolată albă vişine şi cireşe din compot Preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie, se toarnă pe…

Read more »

Crenvursti cu legume picante

23 February 2009
Crenvursti cu legume picanteIngrediente: 8 crenvurşti 3 cartofi noi o ceapă un dovlecel doi ardei capia 300 g fasole albă 200 g ciuperci 80 g boabe de porumb ulei de măsline sare, piper o linguriţă de cimbru uscat o linguriţă de boia dulce pătrunjel castraveţi muraţi Preparare: Dovlecelul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune…

Read more »

Doradă cu sos de roşii

23 February 2009
Doradă cu sos de roşiiIngrediente: 4 dorade mai mici un kilogram de roşii o ceapă mare 4 căţei de usturoi 200 ml ulei de măsline 100 g măsline verzi feliate o legătură de pătrunjel o lămîie sare, piper castraveţi verzi mărar Preparare: Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se…

Read more »

Gogoşele cu brînză

22 February 2009
Gogoşele cu brînzăIngrediente: 300 g făină 75 g unt 275 g brînză de vaci 100 g parmezan 300 ml lapte bătut o jumătate de pliculeţ cu praf de copt un căţel de usturoi un fir de ceapă verde două roşii salată verde oregano sare, piper rozmarin mărar un ou Preparare: Intr-un castron se pun untul, brînză de…

Read more »

Cremă de portocale cu bezele

22 February 2009
Cremă de portocale cu bezeleIngrediente: 3 albuşuri 100 g zahăr tos 300 ml frişca 50 ml miere 200 g brînză de vaci 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 10 g gelatină 3 portocale două fire de mentă verde topping de ciocolată ciocolată neagră Preparare: Albuşurile se pun într-un castron, se amestecă bine cu zahărul tos şi un plic cu zahăr…

Read more »

Costiţă de porc cu broccoli

22 February 2009
Costiţă de porc cu broccoliIngrediente: un kilogram de costiţă de porc cu şorici o varză roşie mai mare 500 g broccoli 5 roşii 250 ml ulei de floarea soarelui două frunze de dafin 250 ml borş o legătură de mărar o lingură de sare piper ardei iute mălai Preparare: Varza se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie…

Cum se prepara o Cafea Mocha (video)

22 February 2009

7 pasi pentru a prepara o Cafea Mocha perfecta Ingredinte: An espresso maker A coffee cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold milk Drinking chocolate Freshly ground coffe Cum sa prepari o Cafea Mocha

Read more »

Briose cu măsline

22 February 2009
Briose cu măslineIngrediente: 350 g măsline negre 200 ml ulei de măsline 250 ml iaurt 500 g făină 3 ouă rozmarin o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei capia verde praf de copt sare piper mărar smântână ceapă verde Preparare: Măslinele negre se curăţă de sâmburi, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.…

Read more »

Crevete cu tofu

22 February 2009
Crevete cu tofuIngrediente: 500 g crevete decorticate 500 g brânză tofu 200 g spanac verde o salată verde o legătură de leurdă un ou 50 g seminţe de susan sare, piper seminţe de chimen o lămâie sos de soia mărar ulei de măsline oţet de mere Preparare: Crevetele se ţin timp de zece minute în sos de…

Read more »

Buşeuri cu legume

22 February 2009
Buşeuri cu legumeIngrediente: două pachete de aluat de foitaj 200 g orez 3 roşii un morcov un sfert de ţelină 100 g porumb 3 linguri de ulei de măsline o legătură de ceapă verde două portocale un ou două linguri de lapte sare, piper pătrunjel unt Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, morcovul şi…

Read more »

Minieclere cu cremă

22 February 2009
Minieclere cu cremăIngrediente: 3 ouă 100 g unt 650 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare 225 g făină un plic budincă de vanilie jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat cacao Preparare: Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se adaugă pudra de…

Read more »

Ficatei cu parmezan

22 February 2009
Ficatei cu parmezanIngrediente: 500 g ficăţei de pui 3 dovlecei 3 linguri de făină 300 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii o legătură de ceapă verde un căţel de usturoi 200 g parmezan 500 ml lapte dulce 300 g salată rucola sare, piper mărar spanac ştevie Preparare: Ficăţeii de pui se spală, se scurg de apă şi…

Read more »

Cod cu ciuperci şi cartofi natur

22 February 2009
Cod cu ciuperci şi cartofi naturIngrediente: 4 bucăţi de cod 800 g cartofi 500 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei 50 g unt o legătură de pătrunjel verde o lămâie sare, piper o frunză de dafin două cuişoare două linguri capere oregano vin Preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se taie în fileuri.…

Read more »

Briose cu chili

22 February 2009
Briose cu chiliIngrediente: 400 g făină 135 g mălai un pliculeţ cu praf de copt 250 ml lapte bătut 130 ml ulei de floarea-soarelui 3 ouă un ardei chili 50 g boabe de porumb fierte 50 g măsline feliate 300 g broccoli busuioc uscat sare, piper brânză sărată Preparare: Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se…

Read more »

Cremă de zahăr ars

22 February 2009
Cremă de zahăr arsIngrediente: 6 ouă 400 g zahăr tos un litru lapte dulce două pliculeţe cu zahăr vanilinat 5 mandarine 4 cuişoare un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară o lingură de rom două linguri de zahăr brun 100 ml frişca Preparare: lntr-o cratiţă ce poate fi introdusă în cuptor se topesc 100 g zahăr la…

Read more »

Aspic de curcan cu ciuperci

22 February 2009
Aspic de curcan cu ciuperciIngrediente: un kilogram carne de curcan cu oase 3 litri de apă 20 g gelatină, două cepe un morcov un sfert de ţelină o frunză de dafin 5 boabe de piper sare, piper 75 g unt 500 g ciuperci salată verde   Preparare: Carnea de curcan se pune la fiert în cei trei litri de…

Read more »

Andive umplute cu peşte

21 February 2009
Andive umplute cu peşteIngrediente: 8 andive 4 fileuri peşte afumat două lămâi o ceapă 4 căţei de usturoi un ardei iute mic pudră de ghimbir o conservă de roşii seminţe de chimen pudrat de curry 100 ml apă ulei pătrunjel sare, piper Preparare: Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se îincing trei linguri de ulei într-o cratiţă,, se…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

21 February 2009

De Jamie Oliver Episodul 12 Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Cuscus cu vinete si morcovi

21 February 2009
Cuscus cu vinete si morcoviIngrediente: 400 g cuşcuş apă două vinete o jumătate de ţelină 4 morcovi două cepe 100 g unt 100 ml ulei de măsline o linguriţă de busuioc uscat o linguriţă de cimbru uscat oţet de mere sare, piper pătrunjel iaurt mentă proaspătă Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cuburi.…

Read more »

Mingiuţe de cereale cu gutui

21 February 2009
Mingiuţe de cereale cu gutuiIngrediente: 3 gutui 250 g unt 100 g zahăr tos două linguri de miere 300 ml lapte dulce un ou o lingură de esenţă de vanilie o linguriţă de pudră de scorţişoară 300 g fulgi de cereale 50 g stafide 50 g nuci 50 g alune frişca Preparare: Gutuile se spală, se curăţă de coajă…

Read more »

Mancare cu perisoare

21 February 2009
Mancare cu perisoareIngrediente: doi dovlecei două vinete praz două conserve de roşii doi ardei capia un ardei iute doi piepţi de pui 300 g came de vită o felie de pâine un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă două ouă cimbru sare piper ulei murături Preparare: Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se…

Read more »

Legume cu anşoa

21 February 2009
Legume cu anşoaIngrediente: 300 g fasole albă 400 g ciuperci doi cartofi doi ardei graşi roşii o ceapă două roşii un borcan anşoa în ulei 100 g boabe de porumb ulei sare, piper mărar o lămâie doi căţei de usturoi Preparare: Fasolea albă se spală, se taie bucăţi mai mici şi se fierbe. Se scurge, se pune…

Read more »

Biscuiţi fragezi cu cocos

21 February 2009
Biscuiţi fragezi cu cocosIngrediente: 300 g unt 180 g zahăr tos două ouă zahăr vanilinat bicarbonat 275 g făină 200 g nucă de cocos 200 ml lapte 150 g fulgi de ovăz sare 50 g migdale 50 g miezuri de nucă un vârf de cuţit pudră de scorţişoară ciocolată neagră Preparare: Untul moale se pune într-un castron împreună…

Read more »

Briose cu salam

21 February 2009
Briose cu salamIngrediente: 300 g salam 250 g făină un sfert de varză albă un morcov un sfert de ţelină 300 g caşcaval 3 ouă 200 ml ulei 150 ml lapte 100 g parmezan o jumătate de pliculeţ praf de copt sare, piper pătrunjel cartofi mărar Preparare: Salamul se curăţă de folia protectoare, se taie în felii…

Read more »

Mâncare cu fructe de mare

21 February 2009
Mâncare cu fructe de mareIngrediente: 250 g pui de caracatiţă 200 g scoici 200 g inele de calamar o ceapă usturoi 300 g salată ruccola 600 g roşii un ardei gras roşu un ardei iute busuioc sare, piper ulei 1 lămâie o frunză de dafin 350 ml apă paste orzo orez Preparare: Puii de caracatiţă se spală şi se…

Read more »

Pizza mexicană

21 February 2009

Ingrediente: 400 g făină 250 ml apă 20 g drojdie o conservă de fasole roşie 200 g boabe de porumb două avocado o conservă de roşii pătrunjel 250 g caşcaval o linguriţă de zahăr tos piper ulei de măsline o lămâie un ardei iute sos de roşii Preparare: Intr-un castronel se amestecă drojdia, zahărul tos,…

Read more »

Minitarte cu fructe

21 February 2009
Minitarte cu fructe  Ingrediente: 50 g lapte praf un plic budincă de vanilie 400 ml lapte 320 g făină sare 260 g unt 3 ouă două linguri de zahăr brun zahăr vanilinat o conservă de ananas coacăze mure kiwi portocale 7 g gelatină unt pentru forme Preparare: Intr-un castron se pune untul rece, zahărul  brun, sarea, două…

Read more »

Cum se prepara o ciocolata calda perfecta

20 February 2009

5 pasi pentru a prepara o ciocolata calda perfecta Ingrediente: 1 mug 1 small saucepan 1 teaspoon 1 whisk 1 grater 300ml milk 3 heaped teaspoons instant hot chocolate powder some ground cinnamon a piece milk chocolate Cum sa prepari o ciocolata calda perfecta

Read more »

Pui cu haină de dovlecei

20 February 2009

Ingrediente: un pui un măr mare 3 dovlecei 200 g morcovi baby ulei de măsline sare, piper o linguriţă cu boia dulce oregano 50 g miezuri de nucă 50 g stafide 50 g caise confiate legume de sezon usturoi Preparare: Mărul se spală, se goleşte căsuţa de seminţe şi se umple cu miezul de nucă,…

Read more »

Salată cu fructe de mare

20 February 2009

Ingrediente: 300 g năut 200 g roşii cherry o conservă de anghinare două conserve de caracatiţă afumată doi căţei de usturoi 125 g unt două gălbenuşuri o lămâie sare, piper mărar pătrunjel capere hrean Preparare: Năutul se spală şi se pune la înmuiat cu o seară înainte, apoi se fierbe în apă cu sare şi…

Read more »

Salată de linte cu năut

20 February 2009

Ingrediente: 300 g năut 250 g linte albă doi căţei de usturoi ghimbir ras ardei iute pastă de susan o ţelină un morcov o lămâie două linguri de ulei de măsline boia dulce 50 g miezuri de nucă sare, piper pătrunjel ardei capia cartofi Preparare: Năutul şi lintea se pun la înmuiat în apă rece…

Read more »

Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci

20 February 2009
Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuciIngrediente: 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă 350 g făină 150 g miezuri de nucă 100 g gem de prune 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un vârf de linguriţă de sare fructe confiate frişca Preparare: Untul moale se mixează împre ună cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea până…

Read more »

Piept de pui cu sos de vin

20 February 2009

Ingrediente: 4 piepturi de pui o pungă amestec de salate 800 g roşii 500 ml apă 50 ml ulei de măsline 150 g unt 4 boabe de piper 4 căţei de usturoi două cepe 25 g zahăr tos 500 ml vin alb dafin sare crutoane cu usturoi pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se taie în…

Read more »

Paste cu verdeaţă si melci

20 February 2009
Paste cu verdeaţă si melciIngrediente: un ou 400 g făină 100 ml apă 120 g busuioc 400 g melci 50 g unt 250 g roşii cherry o lingură de muştar cu boabe 3 roşii un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline sare, piper Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi…

Read more »

Chifteluţe de brânză

20 February 2009
Chifteluţe de brânzăIngrediente: 500 g brânză de vaci 3 ouă 200 g griş un dovlecel 500 g roşii 4 ardei capia o linguriţă de busuioc uscat sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-o strecurătoare. Se presează cu mâna ca să se elimine sucul, se…

Read more »

Minitort cu coacăze

20 February 2009
Minitort cu coacăzeIngrediente: un kg biscuiţi rotunzi 150 g zahăr 300 ml lapte 200 g ciocolată neagră 100 g unt cacao esenţă de rom 50 g muguri de pin sos de vanilie topping de căpşuni 200 g coacăze alune zahăr vanilinat coajă de portocală mentă cafea instant Preparare: lntr-o cratiţă se pun la fiert 300 ml lapte…

Read more »

Pizza cu şuncă

20 February 2009

Ingrediente: un pachet de foitaj un dovlecel 4 roşii 400 g şuncă sau kaizer 300 g caşcaval cimbru sare, piper un ou ulei de măsline ulei de floarea-soarelui Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia. Se taie în pătrate egale, se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu…

Read more »

Macaroane cu chiftele

20 February 2009
Macaroane cu chifteleIngrediente: 500 g peşte un morcov doi cartofi două ouă o legătură de mărar 150 g pesmet o legătură de ceapă verde 500 g macaroane sare, piper ulei de floarea-soarelui o lămâie griş ceapă Preparare: Cartofii si morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierb într-o oală cu apă şi un praf de…

Read more »

Salată caldă cu năut şi vinete

20 February 2009

Ingrediente: două vinete o conservă de fasole albă o conservă de fasole roşie o conservă de năut ceapă verde două conserve de roşii un ardei iute o ceapă albă doi ardei graşi ulei o legătură de mărar sare, piper 50 g măsline verzi fără sâmburi Preparare: Ardeii graşi, ardeiul iute şi ceapa se curăţă, se…

Cum se prepara Cocktail Manhattan (video)

19 February 2009

from Gourmet

Read more »

Cremă cu gutui şi fistic

19 February 2009
Cremă cu gutui şi fisticIngrediente: 5 gutui 250 ml frişca 4 linguri de amidon 50 g unt 150 g zahăr tos o linguritţă de pudră de scorţişoară 50 g fistic o lingură de rom biscuiţi cu cacao Preparare: Gutuile si spală, se curăţă de cotoare, se păstrează o gutuie pentru decor şi restul se taie în cubuleţe. Se topeşte…

Read more »

Piept de pui cu praz

19 February 2009

Ingrediente: 4 piepturi de pui mai mici un dovleac pentru plăcintă mai mic două lămâi 100 ml ulei de măsline un vârf de cuţit de pudră de nucşoară un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară 75 g unt sare, piper pătrunjel verde praz     Preparare: Intr-un castron se amestecă uleiul cu sare, piper…

Read more »

Inele de calamar cu ghiveci

19 February 2009
Inele de calamar cu ghiveciIngrediente: 600 g inele de calamar 3 dovlecei 4 fileuri de anşoa 500 g roşii doi căţei de usturoi un ardei iute mic 200 ml ulei de măsline 250 ml vin alb sec sare, piper oregano orez cuşcuş Preparare: Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se pun usturoiul, fileurile de anşoa şi…

Read more »

Tăitei de casă cu telemea

19 February 2009

Ingrediente: 350 g făină 3 ouă un dovlecel o vînătă o ceapă mai mare doi ardei capia două roşii un ardei iute mic doi căţei de usturoi 200 g telemea ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel Preparare: Făina se cerne într-un vas, se pune în mijloc jumătate de linguriţă de sare şi ouăle bătute. Se…

Read more »

Tort cu pere şi frişca

19 February 2009

Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 100 g făină 1 linguriţă de praf de copt 10 g gelatină 30 g amidon un borcan de compot de pere o pară 500 ml frişca 200 ml sirop de căpşune o lămîie 200 g ciocolată decor pentru torturi brînză de vaci Preparare: Frişca se amestecă bine cu…

Read more »

Spaghete cu avocado şi kaizer

19 February 2009

Ingrediente: 300 g kaizer 500 g spaghete o legătură de ceapă verde un borcănel de sfeclă murată două bucăţi de avocado 100 g măsline fără sîmburi 3 linguri de ulei muştar iute oţet de mere sare, piper pătrunjel suc de lămîie sos picant Preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare şi o lingură de…

Read more »

Suflleu de peşte cu ghimbir

19 February 2009

  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 150 g miez de pîine albă 200 ml lapte dulce 5 ouă o lingură de smîntîrînă o ceapă albă un căţel de usturoi 50 g unt un sfert de linguriţă de pudră de ghimbir o limetă cimbru sare, piper legume de sezon Preparare: Fileurile de peşte se taie…

Read more »

Invechirea şi păstrarea vinului

19 February 2009

Despre vin se spune, ca şi despre om, că se naşte, creşte, îmbătrâneşte şi apoi dispare. Deci, vinul trece prin anumite faze de dezvoltare: formarea, maturizarea, învechirea şi degradarea. Faza de formarea vinului începe o dată cu terminarea fermentaţiei mustului şi durează până la primul “pritoc”, când au loc o serie de transformări fizice, chimice,…

Read more »

Prăjitură cu scorţişoară

19 February 2009

Ingrediente: 400 g zahăr tos 100 g unt 3 ouă 150 ml lapte bătut 3 linguri de cacao 550 g făină praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare o linguriţă de pudră de scorţişoară un borcan de compot de caise ciocolată neagră frişca Preparare: Caisele se scot din sirop, se taie în bucăţi…

Read more »

Tartă cu kaizer şi caşcaval

19 February 2009

Ingrediente: un pachet aluat de foitaj o ceapă albă doi cartofi 3 ouă 150 ml smîntînă 200 g kaizer 200 g caşcaval un ardei iute mic 100 g măsline feliate sare, piper 100 g unt pătrunjel sos de roşii picant legume de sezon Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb cu puţină…

Read more »

Salată de legume cu anşoa

18 February 2009

Ingrediente: o conservă de năut 450 g broccoli un morcov 3 căţei de usturoi o conservă fasole roşie o conservă porumb baby un borcănel anşoa în ulei mărar sare, piper busuioc uscat ulei de măsline o lămâie Preparare: Broccoli se fierbe, se scurge şi se desface în bucheţele. Morcovul se curăţă de coajă, se spală…

Read more »

Cum se prepara un Cappuccino (video)

18 February 2009

Ingrediente: An espresso maker A coffee cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold milk Ready ground coffee Cum sa prepari un cappuccino

Read more »

Supă-cremă de ciuperci cu oregano

18 February 2009

Ingrediente: un kg ciuperci 8 ouă de prepeliţă 75 g unt 75 ml ulei de măsline o ceapă albă un căţel de usturoi un litru de apă 200 ml smîntînă dulce o frunză de dafin mărar sare, piper crutoane de pîine albă rozmarin oregano Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…

Read more »

Budincă de vin cu afine

18 February 2009
Budincă de vin cu afineIngrediente: 200 g zahăr tos un ou 500 ml lapte dulce 10 g gelatină 300 g afine două pliculeţe cu zahăr vanilinat biscuiţi cu susan 100 ml frişca Preparare: Afinele se mixează şi se trec printr-o sită, iar piureul obţinut se ţine la rece. Gelatina se înmoaie cu puţin lapte, apoi se pune pe foc…

Read more »

Salată de fasole cu nuci

18 February 2009

Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie o jumătate de ţelină un morcov o rădăcină de pătrunjel o conservă de ciuperci o lămâie 50 g miezuri de nucă 25 g migdale busuioc uscat o salată verde ulei de măsline măsline năut dafin Preparare: Fasolea albă şi cea roşie se pun la înmuiat cu…

Read more »

Tartă cu struguri şi migdale

18 February 2009

Ingrediente: 220 g făină 180 g zahăr tos 115 g unt două ouă 450 ml lapte dulce 10 g gelatină un plic de jeleu de lămâie o lămâie 500 g struguri negri un plic de budincă de lămâie un vârf de cuţit de sare 50 g fulgi de migdale 50 g nuci Preparare: lntr-un castron…

Read more »

Budincă de cartofi cu carne

18 February 2009
Budincă de cartofi cu carneIngrediente: un kilogram de cartofi un kilogram came de porc două legături de ceapă verde 5 căţei de usturoi 500 ml lapte dulce 50 g unt două linguri de făină un vârf de cuţit de pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui sare, piper un ou Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă…

Read more »

Aperitiv cu crevete şi dovlecei

18 February 2009
Aperitiv cu crevete şi dovleceiIngrediente: două bucăţi lipii foccacia un fir de praz doi dovlecei 150 g boabe de porumb două ouă 350 g crevete congelate 300 g caşcaval sare piper mărar unt 1 jumătate de ţelină un sfert de varză albă doi morcovi sos de roşii picant ulei Preparare: Crevetele se decongelează, se scurg de apă, se condimentează…

Read more »

Minipizza cu foitaj

18 February 2009
Minipizza cu foitajIngrediente: două pachete de foitaj 4 roşii un fir de praz doi dovlecei 200 g măsline feliate 300 g caşcaval 300 g ciuperci 4 fire de rozmarin unt sos de roşii picant sos de lămâie sare, piper Preparare: Dovleceii se spală, se taie în rondele subţiri şi se pun într-un castron. Roşiile se taie în…

Read more »

Orez cu şuncă şi curry

18 February 2009
Orez cu şuncă şi curryIngrediente: 400 g şuncă afumată 400 g orez două conserve de fasole roşie 500 g fasole verde 4 căţei de usturoi 3 ardei capia două cepe 300 g ciuperci pudră de curry sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar boia dulce Preparare: Şunca se taie în felii mai subţiri şi se căleşte într-o tigaie fără ulei.…

Read more »

Brioşe cu gutui şi nuci

18 February 2009
Brioşe cu gutui şi nuciIngrediente: 400 g făină două linguriţe de praf de copt 200 g unt 3 ouă două gutui 100 ml lapte dulce 100 g nuci 30 g stafide 30 g muguri de pin un vârf de cuţit de sare o linguriţă de esenţă de vanilie frişca cremă de vanilie 150 g zahăr Preparare: Gutuile se curăţă…

Read more »

Punguţe de orez cu somon

18 February 2009

Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 100 g unt 300 g somon afumat 200 g mazăre, o lingură de ghimbir murat o lingură de capere 300 g roşii cherry foi de alge sare, piper ulei de măsline o lămâie sos de soia verdeaţă Preparare: Orezul se amestecă împreună cu sarea şi piperul, se aşază…

Read more »

Cannelloni cu ciuperci

18 February 2009
Cannelloni cu ciuperciIngrediente: o jumătate de pachet de cannelloni 5 dovlecei 450 g brânză feta 4 ouă 500 g ciuperci o linguriţă de busuioc uscat un fir de praz sare, piper ulei de măsline 5 cm rădăcină de ghimbir Preparare: Cannelloni se fierb în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se scot din apă, se…

Read more »

Prajitura frageda

17 February 2009

Ingrediente: 2 ouă 7 linguri cu zahăr 7 linguri cu ulei 7 linguri cu lapte 1 praf de copt făină cât cuprinde Pentru cremă: 300 g zahăr 4 linguri cu făină 5 linguri cu cacao 1 l lapte 100 g ciocolată 100 g margarina Preparare: Bate bine ouăle cu zahărul, laptele şi uleiul. Adaugă praful…

Read more »

Cum se prepara un Irish Coffee (video)

17 February 2009

7 pasi pentru a face un Irish Coffe perfect Ingrediente: 500 ml Hot Coffee 25 ml Irish Whiskey Brown sugar Double cream Hot water 1 Stemmed Glass 1 bar spoon 1 teaspoon 1 whisk Irish Coffee Sper ca engleza nu este o necunoscuta pentru voi via videojug.com

Read more »

Biscuiţi cu fructe confiate

17 February 2009
Biscuiţi cu fructe confiateIngrediente: 3 ouă 275 g zahăr tos 150 g unt o linguriţă de pudră de scorţişoară 1 linguriţă de esenţă de migdale 500 g făină două linguriţe de praf de copt 50 g migdale 100 g fructe confiate Sare fructe de sezon     Preparare: Intr-un vas se amestecă untul topit şi răcit cu ouăle,…

Read more »

Turnedou cu ciuperci

17 February 2009

Ingrediente: 500 g pulpă sau vrăbioară de vită (viţel sau mânzat) 150 g caşcaval 1 roşie mare 150 g ciuperci din conservă 4 felii de pâine cu seminţe 3-4 căţei de usturoi 1 pahar cu bere sare, cimbru, ulei Preparare: Impănezi pulpa cu usturoi. O dai la cuptor 40 de minute, în apă, ulei şi…

Read more »

Cocktail Black Russian

17 February 2009

O reteta simpla de Cocktail Balck Russian din: vidca si lichior de cafea.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveste după cină, seara şi noaptea   Ingrediente 7/10 vodcă 3/10 lichior de cafea   Apărut în 1949, din imaginaţia celebrului…

Read more »

Gutui in sos de vin

17 February 2009
Gutui in sos de vinIngrediente: 1 kg gutui f coapte 1 cana cu zahar 100 ml ulei 100 ml vin alb batoane de scortisoara 4 linguri cu varf cu faina 1 cana cu apa ulei   Preparare: Spală gutuile, şterge-le şi taie-le în felii mai groase. Trece-le apoi prin puţină făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un şerveţel…

Read more »

Şniţel în crustă de porumb

17 February 2009

Ingrediente: două piepturi de pui mai mari dezosate şi fără pieliţă 3 ouă 300 g fulgi de porumb două pungi de legume congelate 500 g broccoli 100 g unt o gulie doi morcovi sare piper cimbru ulei de floarea-soarelui orez sfeclă roşie     Preparare: Piepturile de pui se porţionează ca pentru şniţele, se bat…

Read more »

Pacheţele de şalău pane

17 February 2009
Pacheţele de şalău paneIngrediente: 4 fileuri de şalău 150 g pesmet 100 g făină 4 ouă 250 g spanac două linguri de muştar doi căţei de usturoi 200 ml smântână două felii de pâine tartinabilă sare piper o limetă ulei amidon alimentar   Preparare: Spanacul se spală, se toacă măruntse condimentează şi se amestecă bine cu uin ou.…

Read more »

Salată de legume cu prune si stafide

17 February 2009

Ingrediente: 4 roşii 5 prune 3 castraveţi verzi o salată verde mărar 25 g stafide 400 g brânză de capră un ardei gras un ardei capia un gogoşar o conservă de năut ceapă verde sare, piper ulei de măsline oţet balsamic sfeclă roşie Preparare: Ardeiul gras, ardeiul capia şi gogoşarul se curăţă de cotorul cu…

Prăjitură cu kiwi şi migdale

17 February 2009

Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 250 g făină 180 ml lapte 500 ml frişca 150 g nucă de cocos 5 kiwi 100 g migdale 100 ml ulei 3 linguri de cacao sare o lingură de esenţă de rom un pliculeţ praf de copt unt sos de ciocolată scorţişoară   Preparare: Frişca mixată se…

Read more »

Tortilla cu pui şi legume

17 February 2009

Ingrediente: 4 foi de tortilla un pachet mix de legume congelate două piepturi de pui o linguriţă de pudră de curry 500 g roşii un ardei iute doi ardei graşi două cepe 6 căţei de usturoi o linguriţă de sare piper ulei de măsline     Preparare: Intr-o cratiţă se pun la încins patru linguri…

Read more »

Creveţi cu legume

17 February 2009
Creveţi cu legumeIngrediente: un pachet legume chinezeşti 100 g boabe de porumb 500 g creveţi 200 g carpaccio de somon 250 ml vin alb 6 castraveţi verzi doi căţei de usturoi smântână boia curry ulei de măsline sare, piper mărar sfeclă roşie oţet balsamic     Preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri,…

Read more »

Chifteluţe de legume

17 February 2009
Chifteluţe de legumeIngrediente: o jumătate de conopidă un dovlecel 3 cartofi 3 ouă 100 g granule de soia sare, piper ulei de floarea-soarelui o sfeclă roşie 100 g smântână o linguriţă de pătrunjel uscat   Preparare: Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe. Se scoate cu o spumieră şi se lasă să…

Read more »

Frigărui de miel cu tarhon

17 February 2009
Frigărui de miel cu tarhonO reteta delicioase de frigarui de miel cu tarhon din: carne de miel, paine, tarhon, faina, ceapa, usturoi, oua, bicarbonat, sare, piper, ulei, sos de rosii picant, saratele, cartofi si orez. Ingrediente: 1 kg carne de miel două felii de pâine o legătură de tarhon două linguri de făină o ceapă 4 căţei de usturoi…

Read more »

Lasagna

17 February 2009
LasagnaO reteta gustosa de lasagna din: carne tocata, lasagna, bulion, ceapa, masline, vin rosu, sos de rosii, cascaval, unt, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g lasagna 1 kg carne tocata 100 g bulion 3 cepe 100 g masline 1 pahar vin rosu 500 ml sos de rosii 300 g cascaval 100 g unt…

Read more »

Rata imbatata

17 February 2009

Ingrediente: 1 rata 500 ml vin alb 500 ml supa de carne 200 g fasole verde 3 cepe 200 g fasole fideluta 500 g rosii 5-6 catei usturoi patrunjel, tarhon ulei, sare, piper     Preparare: Taie raţa în bucăţi. Pune carnea să fiarbă direct în vinul amestecat cu supa de carne. Lasă pe foc…

Read more »

Tarta cu mere si vin

14 February 2009

Ingrediente 1 kg mere 2 linguri cu unt 100g zahăr 1 ou 2 pliculeţe cu zahăr vanilat Pentru aluat: 250 făină 125 g unt 75 g zahăr 60 ml vin alb sare     Mod de preparare: Intr-un castron, frământă făina cu untul tăiat cubuleţe, zahărul, vinul şi un praf de sare. Aluatul astfel obţinut…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

14 February 2009

De Jamie Oliver Episodul 11 – Murături si conserve   Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Patratele cu frisca

13 February 2009

Ingrediente: 100 g ciocolată Pentru blat: 50 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 200 g ciocolată 200 g margarina 200 g făină l plic cu praf de copt 3 ouă Pentru cremă: 4 foi de gelatină 750 ml frişca 75 ml sirop de mentă 25 g zahăr Preparare: Amestecă făina cu praful de…

Read more »

Miel marocan

13 February 2009

O reteta delicioasa de miel marocan din: ceafa de miel, boia iute, scortisoara, rosii in bulion, usturoi, masline, patrunjel verde, smantana si lipie. Ingrediente: 500 g ceafă de miel 2 linguri de boia iute 3 linguriţe scorţişoară măcinată 800 g roşii cu bulion (conservă) 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri măsline negre pătrunjel verde…

Read more »

Tarta in straturi

13 February 2009

Ingrediente: Pentru aluat: 125 g margarina 4-5 linguri cu apă 6 linguri cu făină Pentru umplutură: 250 g carne tocată 2 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 legătură de mărar 300 g smântână 100 g caşcaval 2 ouă 1 lingură cu unt 50 g parmezan ras piper ulei sare Preparare: Freacă margarina, adaugă făina şi…

Read more »

Tort de mere cu blat de nuci

13 February 2009

Ingrediente 4-6 ouă 6 linguri de nuci măcinate 8 linguri de zahăr de esenţă de vanilie 8 linguri de făină coaja rasă de la o lămâie zeama de la o lămâie 4 linguri de lichior de migdale 8-10 mere 250 ml frişca Preparare: Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să pregătiţi tava cu…

Read more »

Salata de vinete cu masline

13 February 2009

Ingrediente: 2 vinete mari 3 căţei de usturoi tăiaţi 1 1/2 linguriţe boia de ardei dulce 1/4 linguriţe boia de ardei iute 1 linguriţă de chimen sare ulei de măsline (pentru prăjit). Pentru dressing: 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de suc de lămâie piper negru. Se garniseşte cu: pătrunjei tocat 1/2 lămâie…

Read more »

Negresa cu alune

12 February 2009
Negresa cu aluneO reteta delicioasa de negresa cu alune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina si nuca de cocos. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 100 g unt 250 g zahăr 2 ouă 100 g alune 150 g făină 100 g nucă de cocos preparare: Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie împreună cu untul şi zahărul.…

Read more »

Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinurile spumante

12 February 2009
Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinurile spumanteMetoda “champenoise” este metoda tradiţională, unică, de producere a adevăratei şampanii. Ea este autorizată numai în Franţa unde se cer a fi îndeplinite 3 cerinţe principale: vinul se obţine din soiurile de struguri Chardonnay, Pinot Meunier şi Pinot Gris; strugurii provin numai din regiunea Champagne din Franţa; a doua fermentare a vinului are loc în…

Read more »

Omletă cu roşii si verdeaţă

12 February 2009

O reteta de omleta cu rosii si verdeata din: oua, cascaval, branza, marar, unt, sare, ceapa si rosii. Ingrediente: 6 ouă mari 150 g caşcaval ras 50 g brânză tăiată cubuleţe 1 legătură de mărar 50 g de unt sare 2-3 cepe verzi 8 roşii foarte mici Preparare: Pentru început se pregăteşte tigaia de omletă,…

Read more »

Deliciu cu ciocolata

12 February 2009
Deliciu cu ciocolataIngrediente: 3 ouă 200 g zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină Pentru cremă: 100 g ciocolată 500 ml lapte 60 g zahăr 40 g unt 40 g făină Preparare: Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahăr. Adaugă făină şi puţină apă. Topeşte ciocolata. Când s-a răcit puţin, adaugă untul şi toarnă…

Read more »

Kefta cu ou (chiftele marocane)

12 February 2009
Kefta cu ou (chiftele marocane)Ingrediente: 3 conserve de roşii (de câte 380 g fiecare) piper şofran (firişoare) o ceapă tocată mărunt coriandru tocat ulei ingrediente pentru kefta: 800 g carne tocată o ceapă tocată o legătură coriandru o legătură pătrunjel sare, piper o linguriţă cumin o linguriţă boia dulce puţin ardei iute tocat (opţional) 8 ouă Preparare: Pregătim kefta,…

Read more »

Pulpe de pui cu couscous si caise

12 February 2009

Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 linguri ulei de măsline 3 cepe potrivite o linguriţă ghimbir măcinat o linguriţă boia 1/2 linguriţă praf de curry 5-6 fire de şofran 500 ml supă de pui 200 g caise deshidratate Preparare: Intr-un vas larg, se încălzeşte uleiul de măsline şi se rumenesc pulpele; se adaugă ceapa, tăiată…

Read more »

Salata de ton cu porumb boabe

12 February 2009

Ingrediente: 1 conservă ton 1 conservă porumb boabe suc de lămâie pătrunjel verde tocat sare şi piper Preparare: Boabele de porumb se scot din cutie şi se scurg bine. Se adaugă tonul, apoi sucul de lămâie, sare, piper şi pătrunjel tocat, după gust. Salata se serveste rece Pofta buna!

Read more »

Rig Jancsi

12 February 2009

Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr tos 100 g făină 70 g cacao 500 ml frişca 50 g zahăr pudră 100 g ciocolată. Preparare: Se pune hârtie de copt într-o tavă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă, treptat, zahărul tos. Gălbenuşurile se amestecă împreună cu spuma. Se adaugă cu grijă făina amestecată cu 20 g…

Read more »

Oua umplute cu ficatei de pasare

12 February 2009
Oua umplute cu ficatei de pasareIngrediente: 6 ouă 150 g ficăţei de pasăre 30 g unt 2 ardei iuţi sucul de la o lămâie 4 linguri vin alb sare, piper un praf de nucşoară 5-6 foi de salată verde. Preparare: Se fierb ouăle tari, se taie în jumătăţi pe lung şi se scot gălbenuşurile. Separat, se prăjesc ficăţeii în puţin…

Read more »

Tortilla de cartofi

12 February 2009

  Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 linguri ulei de măsline 6 ouă 2 roşii mari pătrunjel verde tocat sare, piper. Preparare: Decojeşti cartofii, îi speli şi îi tai felii subţiri. Toci ceapa, apoi tai jumătăţi ardeii, îi cureţi şi-i tai cubuleţe. între timp, se încălzeşte…

Read more »

Tartă cu fasole şi ardei copţi

11 February 2009

Ingrediente: Pentru aluat 250 g de făină 100 g unt sare Pentru umplutura: 200 g de fasole roşie boabe 50 g măsline 4 cârnăciori picanţi 100 g mozzarella sare 1 ardei gras Preparare: Pentru aluat, în făină se pune untul cubuleţe şi se toarnă o ceaşcă cu apă rece în care s-a dizolvat puţină sare,…

Read more »

Prajitura cu branza si mere

11 February 2009

Ingrediente: Pentru umplutură: 2 ouă 3 linguri de zahăr pudră 2 pliculeţe de zahăr vanilat 6 mere 150 g de brânză dulce 2 linguriţe de făină Pentru aluat: 200 g de făină 75 g zahăr 100 g unt sau marga¬rina unt şi făină pentru tapetat tava Preparare: Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă…

Read more »

Tarta cu dovlecei si rosii

11 February 2009

  Ingrediente: -pentru aluat 100 g unt sau margarina 2 galbenusuri 50 ml lapte sau smantana 250 g faina -pentru umplutura: 4 dovlecei 2 cepe 2 cartofi fierti 2-3 catei de usturoi 7 rosii mici 3 oua 250 g branza dulce sau sarata 3 linguri de ulei sare, piper, cimbru Preparare: Se amesteca bine toate…

Read more »

Tarta cu nuci

10 February 2009

Ingrediente: Pentru blat: 300 g făină 200 g unt 100g zahăr 3 gălbenuşuri 100 g smântână l plic cu zahăr vanilat Pentru umplutură: 200 g marmeladă fină 8 albuşuri 200 g zahăr pudră 50 g făină 25 g cacao 250 g nuci 30 g coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Din făină, unt,…

Read more »

Turnuletul apetisant

10 February 2009

Ingrediente: 500 g prune 3 oua 100 g zahar 250 g mascarpone 100 ml frisca 2 fiole cu esenta de rom 100 ml sirop de fructe Preparare: Mixează gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă mascarpone şi esenţa de rom. Adaugă apoi albuşurile şi frişca bătute separat. Lasă la rece 3 ore. Spală prunele, taie-le pe jumătate şiîndepărtează-le…

Read more »

Mancare de morcovi cu pui

10 February 2009
Mancare de morcovi cu puiIngrediente: 600 g piept de pui 500 g morcovi 50 g unt 2 legaturi patrunjel sare Preparare: Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi potrivite sau fâşii, cum vă este mai uşor. Se pune untul să se topească într-o cratiţă sau o tigaie mai mare şi se prăjeşte pieptul…

Read more »

Mamaliga cu sos de legume

10 February 2009
Mamaliga cu sos de legumeIngrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ceapă medie 1 lingură de bulion 6 roşii mici 2 ardei capia sare piper 4 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel Ingrediente pentru mămăligă 500 g mălai 800 ml apă sare Preparare: Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se lasă să se scurgă…

Read more »

Supă de pui

10 February 2009

Ingrediente 1 linguriţa de unt 6 pulpe superioare 2-3 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 1 ţelină rmicâ 1 pastârrnac 1 radacirnâ de pâtruniel 1 legatuiră de pătrunjel 2 căţei de usturoi 2 frunze de ţelină sare piper Preparare: Pulpele de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun la fiert într-o oală…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne de pui

10 February 2009
Ardei umpluţi cu carne de pui  O reteta delicioasa de ardei umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, carne tocata de pui, ou, faina, lapte, sare, piper, orez, cascaval, smantana, ceapa, unt, rosii si cimbru. Ingrediente: 2 ardei grasi 500 g carne tocata de pui 1 ou 3 lingurite faina 1 cana de lapte sare piper 3 linguri orez…

Salată de ardei copţi cu hering

10 February 2009

Ingrediente: 4 ardei roşii 4 ardei galbeni 2 conserve de hering în ulei vegetal 2 linguri de ulei de măsline sare oţet piper 1 linguriţă de zahăr 1 lămâie Preparare: Pentru început se coc ardeii pe plită. După ce s-au copt, imediat ce i-aţi luat de pe foc, le puneţi sare şi îi acoperiţi cu…

Read more »

Tempura cu legume

10 February 2009

Ingrediente: 1 si 1/4 ceaşcă făină 1 ou 1si 1/4 ceaşcă apă rece 130 g broccoli 1 ceapă 2 ardei graşi (roşu şi verde) 1 morcov 60 g fasole verde ulei Pentru sos: 4 linguri sos de soia 2 linguri ketchup iute. Preparare: In făina cernută şi pusă într-un castron mai mare, se face la…

Read more »

Peşte teriyaki

10 February 2009

Ingrediente: 4 fileuri de peşte (de circa 100 g fiecare) făină 2 linguri ulei Marinată: 3 linguri sos de soia 3 linguri sake (sau vin alb) 1 lingură zahăr 1 lingură praf de ghimbir Sosul Teriyaki: 1 lingură zahăr 3 linguri sake (sau vin alb) 1 lingură sos de soia Preparare: Se amestecă ingredintele pentru…

Read more »

Chicken satay

10 February 2009
Chicken satayIngrediente: 500 g file de piept de pui o căpăţână de usturoi o ceapă mică 2 linguri de zahăr 2 linguri de sos de peşte (sau alt sos, la alegere: de ciuperci, de stridii sau de soia) 3 linguri de ulei (preferabil cel de alune) 2 linguri unt de arahide 100 ml lapte de cocos…

Read more »

Omleta japoneza – (omuraisu)

10 February 2009
Omleta japoneza – (omuraisu)Ingrediente: 2 cepe 100 g ciuperci 20 g ulei 60 g carne de pasăre 100 g orez 5 linguri vin alb 6 ouă 4 linguri ketchup de tomate pătrunjel verde. Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, la foc mic. Când s-a rumenit un pic, se pune carnea de pasăre tăiată cubuleţe,…

Read more »

Salata de legume

10 February 2009

Ingrediente: 1 ceapă 1 roşie 1 castravete 1 morcov 1 mână de salată 1 cană de varză tocată 1 mână de ridichi 2 linguriţe de frunze de coriandru tocate 5 ardei verzi iuţi o ceşcuţă oţet sare 1 linguriţă boabe muştar o linguriţă frunze de curry Preparare: Se amestecă într-un castron mare legumele tăiate. Separat,…

Read more »

Galuste cu miere si scortisoara

10 February 2009
Galuste cu miere si scortisoaraIngrediente: 300 g făină 1 ou şi un pic de apă 40 g margarina 50 g miere polifloră 150 ml lapte 3 linguri zahăr praf 2 linguriţe scorţişoară 1 praf de sare în găluşte Preparare: Din făină, ou şi apă se face un aluat din care se modelează găluştele. După ce se fierb în apă…

Read more »

Macaroane cu sos vanatoresc

10 February 2009
Macaroane cu sos vanatorescIngrediente: 1 kg carne de iepure 6 morcovi 2 cepe 2 linguri muştar 3 gălbenuşuri smântână piper foi de dafin vegeta 300 g paste făinoase 2 linguri ulei măsline pătrunjel verde. Preparare: Se pune carnea de iepure la fiert, cu sare. Separat, se pun la fiert morcovii şi ceapa. Când a fiert, carnea se scoate…

Read more »

Supa de carne cu stafide

10 February 2009

Ingrediente: 1 rasol de vacă 200 g stafide zarzavat de supă (morcov, ţelină, ceapă) 1/2 lămâie 1 ou 1 pahar smântână sare. Preparare: Carnea se pune la fiert în apă rece şi se spumuieşte. Se fierbe descoperit, până ce carnea este aproape pătrunsă, se adaugă zarzavatul curăţat şi se lasă să mai fiarbă 15 minute.…

Read more »

Cannelloni cu branză si mărar

10 February 2009
Cannelloni cu branză si mărarIngrediente 1 pachet de cannelloni 300 g de brânză frământată 2 legături de mărar 2 ouă 100 g de mozzarella 2 linguri cu smântână 50 g unt 2 linguri de pesmet 2 linguriţe de făină 1 cană cu lapte suc de roşii sau roşii Preparare: Pentru început se pregăteşte tava în care se pune felul…

Read more »

Cartofi gratinati cu verdeata

10 February 2009
Cartofi gratinati cu verdeataIngrediente: 1 kg de cartofi medii 1 legătură de pătrunjel 1 fir de rozmarin 300 g de caşcaval ras 50 g de unt 3-4 ouă 2-3 linguri de pesmet sare Preparare: Se spală cartofii si se pun la fiert cu apă şi puţină sare. Cât timp aceştia sunt la fiert, se tapetează tava cu unt…

Read more »

Tort de mere cu crusta de nuci

10 February 2009

Ingrediente 6 ouă 12 linguri de zahăr 7 linguri de făină 50 g unt topit esenţă de vanilie sare coaja de la o lămâie 10 mere 150 g de nuci 1 lingură de miere Preparare: Se pregăteşte pentru inceput tava pentru blatul de tort. Se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt…

Read more »

Tarta cu ciuperci si cascaval

10 February 2009

Ingrediente: -pentru aluat 100 g unt sau margarina 250 g faina sare 1-2 oua 1-2 linguri smantana -pentru umplutura 300 g ciuperci proaspete 200 g cascaval ras 100 g mozzarella sare, piper 2-3 cepe 1 legatura patrunjel 1 legatura marar Preparare: Se pun într-un bol ingredientele pentru aluatul de tartă şi se amestecă bine până…

Read more »

Ardei copti pane

10 February 2009
Ardei copti paneIngrediente: 8 ardei graşi verzi de mărime mijlocie 4 ouă sare 2 piepţi de pui piper 400 de grame de pesmet 300 ml de ulei Preparare: Pentru început se coc ardeii pe o plită, iar după ce sunt gata se presară sare peste ei ca să îi puteţi curăţa mai repede. După ce s-au răcit,…

Read more »

Pizza cu roşii şi mozzarella

10 February 2009

Ingrediente: 400 g de mozzarella 8 roşioare 2-3 crenguţe de cimbru 50 g brânză sărată Pentru aluat: 300 g de făină 25 g de drojdie 100 ml lapte 50 ml apă 4 linguri de ulei 1 ou Sare Preparare: Se pun într-un bol ingredientele pentru aluat. Făina, oul, sarea, uleiul şi drojdia topită în lapte…

Read more »

Salată cu sos de smântâna

10 February 2009

Ingrediente 5-6 morcovi mari 2-3 bucăţi de ţelină de mărime mijlocie 300 ml smântână dulce sau iaurt zeama de la o lămâie 3 mere verzi, dacă se poate să fie acre sare Preparare: Partea cea mai dificilă la această salată este că trebuie să dăm prin râzătoare toate rădăcinoasele. E bine ca acestea să fie…

Read more »

Prajitura cu prune

10 February 2009

Ingrediente: 500 g prune 1 pachet margarina 3 oua 1 cana cu zahar 300-350 g faina 2 pliculete cu zahar vanilat 1 praf de copt 1 cana de lapte     Preparare: Taie prunele pe jumătate şi indepârteazâ-le sâmburii. Freacă margarina cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile, după care toarnă treptat laptele, praful de copt, zahărul vanilat…

Read more »

Salata dietetica

9 February 2009

Ingrediente: 1 salata verde 3 rosii 150 g branza de capra 50 g branza de vaci 50 g branza topita 50 g unt 1 lingura pesmet Pentru sos de iaurt: 2 linguri iaurt degresat cateva frunze de menta 1 lingura otet aromatizat Preparare: Zdrobeşte brânza de capră. Amestec-o energic cu untul şi brânza topită. Adaugă…

Read more »

Prune in aluat

9 February 2009

Ingrediente: 500 g prune ulei Pentru aluat: 180 g faina 3 oua 500 ml lapte 1 plic praf de copt 2 pliculete zahar vanilat Pentru sos caramel 1 lingura unt 100 g zahar 250 g frisca Preparare: Din făină, ouă, lapte, zahăr vanilat şi praf de copt pregăteşte un aluat ca pentru clătite. Spală prunele…

Read more »

Tort multicolor

9 February 2009

Ingrediente: 150 g pişcoturi tari 125gunt 300 g zmeură 300 g mure 9 foi de gelatină 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri cu suc de lămâie 300 ml frişca 2 albuşuri Pentru glazură: 200 g amestec de fructe roşii 2 pliculeţe cu gelatină roşie   Preparare: Zdrobeşte pişcoturile…

Read more »

Morcovi cu jambon

9 February 2009

  Ingrediente: 12 morcovi tineri 12 felii jambon sau şuncă 2 linguri ulei de măsline 100 g brânză gorgonzola sare, piper busuioc Mod de preparare: Se spală morcovii, cu tot cu codiţa verde, după care se pun să fiarbă timp de 10 minute în apă cu sare. Apoi se scurg şi se trec sub un…

Read more »

Sarlota aromata

8 February 2009

Ingrediente: 750 ml frişca lichidă 200 g frişca 1 baton de vanilie 75 g zahăr pudră 1 linguriţă cu gelatină câţiva biscuiţi crocanţi cu cacao 3 nectarine 250 g zmeură 100 g zahăr   Preparare: Intr-un castron, pune zmeura şi nec-tarinele tăiate felii. Presară deasupra zahărul. Când zahărul s-a topit, repartizează în pahare fructele şi…

Read more »

Ghiveci scăzut

8 February 2009
Ghiveci scăzutIngrediente: 1 kg vrăbioare de vită 2 morcovi 5 cartofi 1 cutie cu mazăre 1 ardei gras 1 ţelină 2 cepe 100 ml vin roşu 100 g unt sare piper Mod de preparare: Taie carnea în bucăţi mici şi fierbe-o în apă cu sare. Separat, taie ceapa mărunt, ardeiul, morcovii, cartofii şi ţelina cubuleţe. Unge…

Read more »

Tarta de piersici si branza

8 February 2009

Ingrediente: pentru aluat: 300 g fâinâ 3 linguri de zahâr 1 praf de copt 1 ou 100 g unt sare pentru umplutură: 500 g branzâ proaspăta 100 g zahâr pudră vanilat 1 gălbenuş 800 g piersici 1 -2 linguri de zahâr pudra pentru ornat 2 linguri de nuci tăiate mărunt Preparare: Se freeacă oul cu…

Read more »

Salata de ridichi negre

8 February 2009

Ingrediente: 2 ridichi negre 100 g bacon 100 g piept de pui afumat 100 g mozzarella 2 rosii 1 lamaie Pentru sosul de smantana: 200 ml smantana 1 lingurita mustar 1 ceapa sare Preparare: Curăţă ridichile de coajă, după care trece-le prin răzătoarea mică şi stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. Amestecă apoi ridichile rase…

Read more »

Morcovi gratinaţi

8 February 2009
Morcovi gratinaţiIngrediente: 750 g morcovi tineri 100 g unt 40 g zahăr sare cimbru Preparare: Morcovii se spală bine, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie rondele groase de 1 cm. Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt, se adaugă zahărul şi se iasă pe foc mic până se caramelizează (se amestecă…

Read more »

Salata de fructe cu mascarpone

8 February 2009

Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pepene galben 2 kiwi 2 banane o portocală 2 mandarine 200 g mascarpone 150 ml frişca 2 linguri de zahăr pudră 150 lichior de fructe exotice 2 linguri fistic tocat mărunt menta pentru ornat Preparare: Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se stropesc…

Read more »

Salata mozaic

8 February 2009

Ingrediente: 500 g roşii 2 castraveţi 2 ardei graşi 4-5 ciuperci 1 ceapă 150 g telemea 100 g măsline Pentru sosul vinegretă: 1 crenguţă de mentă 1 crenguţă de oregano 1 crenguţă de pătrunjel 2 linguri cu oţet de vin 50 ml de ulei de măsline sare piper Preparare: Taie roşiile şi ciupercile felii, castraveţii…

Read more »

Salata cu fructe de sezon

8 February 2009

Ingrediente: 800 g fructe proaspete (pepene galben, caise, căpşuni, cireşe, kiwi) zeama de la 2 lămâi 4 linguri de zahăr 100 ml vermut alb 1-2 linguri de rom mentă proaspătă pentru ornat Preparare: Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se presară cu două linguri de zarnăr şi…

Read more »

Supă de morcovi cu ghimbir şi smântână

8 February 2009

Ingrediente: 600 g morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 800 ml supă de legume 150 ml suc proaspăt de portocale 2 linguri sos de soia 50 g smântână 2 linguriţe ghimbir ras verdeaţă sare piper Preparare: Curăţă morcovii uşor, doar prin răzuire dacă sunt vechi. Când foloseşti morcovi noi, îi speli bine sub jet de…

Read more »

Prăjitură cu brânză, capsuni si mure

8 February 2009

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 65 g zahăr 1 vârf de sare 2 gălbenuşuri 100 g unt Pentru umplutură: 2 albuşuri 120 g zahăr 500 g brânză dulce măduva de la un baton de vanilie 1 pachet budincă de vanilie 50 g unt moale 1 cutie lapte de cocos neîndulcit Pentru stratul de deasupra:…

Read more »

Tarta cu fructe de padure

8 February 2009

O reteta delicioasa de tarta cu fructe de padure din: unt, zahar, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, oua, fructe de padure, gem de fructe de padure, faina si sare. Ingrediente: 400 g unt 100-120 g zahăr 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 pliculeţ cu praf de copt 2 ouă 300 g fructe…

Read more »

Brioşe cu scortisoara

7 February 2009
Brioşe cu scortisoaraIngrediente: 100 g unt 3 ouă 150 g zahăr 200 g iaurt 300 g făină 1 lingură scorţişoară 1 pacheţel praf de copt 2 linguri stafide. Preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul şi untul până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă restul ingredientelor: iaurtul, scorţişoara şi stafidele. Se amestecă uşor. Făina se amestecă împreună…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: