RSS

Retete de Pasti #57

22 Mar

Retete de Paste:

Tort fin de şampanie

7 February 2009

O reteta delicioasa de tort fin de sampanie din: foi de aluat, albus, zahar, foite de gelatina, capsuni, suc si coaja de lamaie, sampanie, frisca si glazura alba. Ingrediente: 4 foi de aluat (300 g) 1 albuş 160 g zahăr 10 foiţe de gelatină 750 g căpşuni sucul şi coaja de la 1 lămâie 250…

Read more »

Salata greceasca cu crutoane

7 February 2009

Ingrediente o salată verde 5-6 roşii 300 g brânza feta sau telemea 100 g măsline 4-5 felii de franzelă pentru crutoane 1-2 căţei de usturoi o lingură ulei de măsline sare piper oregano Pentru sos: 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline Preparare: Pentru crutoane, se taie feliile de franzelă în cubuleţe…

Read more »

Pui cu ardei

7 February 2009

Ingrediente: 1 pui 1 ardei iute uscat sare, piper 1 kg ardei gras lung, ascuţit 500 g cartofi 1/2 linguriţă rozmarin 2 linguri ulei de măsline Preparare: Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi puiul cu multă apă rece, apoi uscaţi-l bine cu un şervet de bucătărie. Tocaţi ardeiul iute mărunt. Amestecaţi-l cu sare şi piper. Frecaţi…

Read more »

Tort de ciocolată

7 February 2009

Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă 150 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 100 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt Pentru glazura: 150 g glazură amăruie 1 linguriţă unt Pentru umplutură: 5 foiţe gelatină 250 g fructe de pădure amestecate 200 g cremă de brânză 1 lingură suc de lămâie 50 g…

Read more »

Spumă albă

7 February 2009

Ingrediente: 125 ml frişca 1 albuş 125 g ciocolată albă 20 vafe simple sau cu ciocolată 2 linguri fulgi de ciocolată albă 1 lingură praf de cacao Preparare: Bateţi frişca bine. Bateţi albuşul până se întăreşte şi încorporaţi mai întâi ciocolata topită, apoi frişca. Umpleţi spuma obţinută în vafe şi lăsaţi-le cea. 1 oră la…

Read more »

Rulouri si fripturi

7 February 2009

Ingrediente Pentru rulouri: 1 ceapă 3 căţei de usturoi 600 g carne tocată de vită 1 linguriţă de cimbru 1 linguriţă boia de ardei,dulce 1 lingură praf de supă sare, piper Pentru fripturi: 3 linguri pesmet 1/2 linguriţă seminţe de anason 1 roşie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g brânză feta 500 g…

Read more »

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

7 February 2009

Ingrediente: Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou. Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt 1 pachet budincă de vanilie 750 g brânză…

Read more »

Shake cu piersici si menta

7 February 2009

Ingrediente: 500 ml lapte 5 piersici mari, bine coapte zeama de la jumătate de lămâie o lingura cu miere de albine câteva frunze de menta Preparare: Se aleg 4 piersici mai coapte, se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu zeama de lămâie, se pasează, apoi se…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

7 February 2009

De Jamie Oliver Episodul 9 – Rosii Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Supă de vită cu tătăneasă

7 February 2009

Ingrediente: 500 g de rasol de vită 3-4 morcovi 2 câţei de usturoi 1 ţelină frunze de ţelină 1 pastarnac 1 rădăcina de pătrunjel 1 legătura de pătrunjel 2-3 frunze de tâtâneasâ sare piper taieţei de casă sau fidea Preparare: Se spală carnea de vită şi se pune la fiert. La supele cu carne trebuie…

Read more »

Rosii umplute cu ficatei

7 February 2009

Ingrediente: 8 roşii 500 g ficăţei de pui 2 cepe 1 pahar cu vin 100 ml sos de roşii pătrunjel sare, piper, ulei Mod de preparare: Trece ficăţeii de pui prin maşina de tocat sau taie-i cât mai mărunt. Separat, taie ceapa şi căleşte-o în ulei încins. Adaugă apoi ficăţeii şi lasă-i şi pe ei…

Read more »

Placinta cu ceapa si prune

7 February 2009

Ingrediente: 5 cepe de apa 300 g prune 1 peste afumat ulei Pentru aluat 350 g faina 250 ml lapte 1 cub drojdie 5 linguri ulei sare Preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă un praf de sare şi uleiul. Presară făina şi frământă un aluat potrivit de moale. Lasă aluatul să dospească, cel puţin…

Read more »

Gulas picant

7 February 2009
Gulas picantIngrediente: 700 g carne de vită sau mânzat 2-3 linguri unt o ceapa 2 ardei graşi 3-4 roşii 200 g suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb o linguriţă boia iute de ardei 1 ardei iute sare piper 200 g smantana Preparare: Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi…

Read more »

Tarta multicolora

7 February 2009

  Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 1 ou 120 g unt sare Pentru umplutură: 1 fir de praz 2 ardei graşi 1 legătură de pătrunjel 300 g ciuperci 4 ouă 3 linguri cu unt 400 g smântână piper nucşoară rasă     Preparare: Pune făina pe o planşetă, fă în mijloc o gropiţă în…

Read more »

Plăcintă cu branză si caise

7 February 2009

  Ingrediente: 300 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 525 ml lapte 220 g zahăr coaja rasă de la 1 portocală sare 220 g unt 5ouă 1 pachet budincă de vanilie 100 ml suc de portocală 500 g brânză dulce de vaci 3 cutii caise (a 425 ml) 15 g amidon Preparare: Frământaţi făina, drojdia,…

Read more »

Budinca insiropata

7 February 2009
Budinca insiropataIngrediente: 1 cutie cu cocteil de fructe roşii 10 linguri cu zahăr 6 ouă 6 linguri cu griş 1 1 lapte sare Preparare: Intr-o crăticioară arde 4 linguri cu zahăr. Tapetează apoi fundul şi pereţii crăticioarei cu zahărul caramelizat. Separat, bate albuşurile cu un praf de sare şi restul de zahăr. Presară apoi grisul şi…

Read more »

Oua picante

7 February 2009
Oua picanteIngrediente: 8 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură cu muştar 120 ml ulei 3 castraveţi muraţi 1 linguriţă cu hrean ras sare pătrunjel Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, pentru a nu se crăpa. Lasă-le apoi în apă rece, după care curăţă-le şi taie-le pe jumătate. Scoate gălbenuşurile…

Read more »

Salata de andive cu ton si porumb

7 February 2009

Ingrediente: 1 cutie cu ton bucati 1 cutie boabe cu porumb 1-2 andive Pentru sos de lamaie: 150 ml ulei 1 lamaie 250 ml apa minerala sare Preparare: Desfă foile de andivă, spală-le cu multă apă rece, după care rupe-le în bucăţi. Intr-un castron, amestecă andivele cu tonul scurs de ulei şi boabele de porumb.…

Read more »

Bulete de carne

7 February 2009
Bulete de carneIngrediente: 500 g de pulpă de porc 250 g orez 6 linguri ulei 2 linguri de făină 1 linguriţă de migdale pătrunjel 6 frunze de mentă sare şi piper. Preparare: Carnea trecută prin maşina de tocat se amestecă împreună cu pătrunjelul şi frunzele de mentă tocate, sarea, piperul, migdalele date pe râzătoare. Se modelează bulete…

Read more »

Taramosalata (Salată grecească de icre)

7 February 2009

Ingrediente: 100 g icre de peşte (albe sau roz) 500 g cartofi 200 ml ulei de măsline 3 lămâi măsline pentru decor. Preparare Cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi, se fierb în apă cu sare 30 minute. Se scurg, păstrând aproximativ 50 ml din apa în care au fiert. Se sfărâmă cartofii cu o furculiţă, se…

Read more »

Spaghete cu sos de nuci

7 February 2009

Ingrediente: 100 g miez de nucă 1 linguriţă de stafide 2 ardei iuţi 30 ml ulei 300 g spaghete sare, piper scorţişoară sucul şi coaja de la 1/2 lămâie. Preparare: Se toacă nucile în bucăţele mari. Se taie ardeii în două, se curăţă de seminţe, se spală bine şi se taie în semicercuri. Se încinge…

Read more »

Tartă de mere cu gem

7 February 2009

  Ingrediente: 1 un pachet foietaj congelat (230 g, e 32 cm sau 250 g) 700 g mere sucul de la o jumătate de lămâie eventual, 4 linguri de Calvados 50 g marţipan 100 g compot de mere (borcan) 70 g zahăr pudră 2 linguri unt 2 linguri gem de mere Preparare: Dezgheţaţi aluatul conform…

Read more »

Pui in sos balsamic

7 February 2009

  Ingrediente: 3 roşii 4 file de piept de pui (a 150 g) 2 linguri ulei de măsline 400 ml supă 2 linguri oţet balsamic 12 cartofi mici, fierţi, curăţaţi de coajă 1 lingură unt 1 lingură zahăr sare, piper eventual 2-3 linguriţe de amidon Preparare: Scrijeliţi roşiile cu un cuţit, opăriţi-le, apoi turnaţi apă…

Read more »

Tort decorativ de salată

7 February 2009

Ingrediente: 1 salată 5 ouă fierte tare 500 g roşii 1 tulpină de praz 1 legătură ridichi 1 ceapă verde 250 g şuncă fiartă 250 g brânză gouda rasă 6 roşii cherry Preparare: Spălaţi salata şi tăiaţi ouăle, roşiile, prazul, ridichile şi ceapa felii rotunde. Tăiaţi cubuleţe şunca. Aşezaţi totul în straturi într-o formă de…

Read more »

Mini pizza cu salam şi brânză

7 February 2009
Mini pizza cu salam şi brânzăIngrediente: 1 pachet blat de pizza 1 cutie sos de roşii 2 linguri sos pesto 30 felii de salam 200 g brânză feta sau telemea de oaie Preparare: Pregătiţi blatul de pizza conform instrucţiunilor şi formaţi un rulou de circa 50 cm lungime. Tăiaţi 30 de felii rotunde şi formaţi pizzele. Amestecaţi sosul de roşii…

Read more »

Cârnăciori cu sos curry

7 February 2009
Cârnăciori cu sos curryIngrediente: 2 linguri ulei 30 cârnăciori 200 ml ketchup cu curry şi condimente 6 linguri roşii pasate zahăr curry Preparare: Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi prăjiţi acolo cârnăciorii la foc mediu. Pentru sos, amestecaţi ketchup-ul, roşiile, zahărul şi praful de curry. Aşezaţi cârnăciorii pe platouri mici, turnaţi sosul şi, eventual, presăraţi puţin curry peste…

Read more »

Cartofi umpluţi cu mere

7 February 2009
Cartofi umpluţi cu mereIngrediente: 8 cartofi sare, piper rozmarin uscat 4 linguri oţet de mere 200 ml supă 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 mere roşii 2 cepe roşii Preparare: Tăiaţi cartofii în două şi presăraţi-i cu sare, piper şi rozmarin. Aşezaţi-i cu partea secţionată în sus şi coaceţi-i circa 20 de minute la 180°C. Amestecaţi oţetul…

Read more »

Frigăruie cu ardei si carnăciori

7 February 2009
Frigăruie cu ardei si carnăcioriIngrediente: 1 ardei gras roşu 3 cepe verzi 2 căţei de usturoi 60 g şuncă afumată sau 6 felii bacon 3 cârnăciori 75 g brânză emmentaler sare, piper boia de ardei, dulce 2 linguri ulei de floarea soarelui Preparare: Spălaţi legumele. Tăiaţi ardeiul în două, spălaţi-l, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l bucăţele mai mari. Curăţaţi ceapa…

Read more »

Baghete cu mozarella

7 February 2009
Baghete cu mozarellaIngrediente: 1 lămâie 400 g mozarella 1 legătură busuioc 5 linguri ulei de măsline sare, piper 4 roşii 6 baghete mici Preparare: Spălaţi lămâia, uscaţi-o, radeţi-i coaja stoarceţi-i sucul. Lăsaţi mozarella să se scurgă şi tăiaţi-o felii de 1/2 cm grosime. Pregătiţi busuiocul, rupeţi-i frunzuliţele. Amestecaţi coaja şi sucul de lămâie cu uleiul, sarea şi…

Read more »

Tortuleţe cu cremă

7 February 2009

  Ingrediente: 50 g zahăr 1 vârf scorţişoară măcinată 1 lămâie 125 g mascarpone 150 g brânză dulce de vaci 500 g căpşuni 2 linguri miere 30 g fistic Preparare: Dezgheţaţi aluatul conform instrucţiunilor de pe pachet. Incingeţi cuptorul la 200°C. Ungeţi cu grăsime 12 forme de brioşe sau o tavă pentru brioşe. Tăiaţi aluatul…

Read more »

Ruladă cu morcovi şi praz

7 February 2009

Ingrediente: 4 felii carne de porc 4 felii de şuncă bacon 200 g morcovi 2 fire de praz subţiri 1 linguriţă maghiran uscat 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri sherry sare, piper Preparare: Feliile de carne de porc se bat ca pentru şniţele şi se presară cu sare şi piper. Morcovii se spală…

Read more »

Minitort

7 February 2009
MinitortIngrediente: 2 portocale 6 ouă 250 g zahăr 250g migdale măcinate 1 linguriţă praf de copt 150 g iaurt 1 rodie Peparare: Fierbeţi portocalele în apă 90 de minute, lăsaţi-le să se răcească, apoi pasaţi-le. Amestecaţi ouăle, zahărul, migdalele şi praful de copt. Puneţi amestecul într-o formă (35 x 25 cm). Coaceţi-140 de minute la…

Read more »

Spaghete cu sos de rosii

7 February 2009

Ingrediente: 300 g spaghete 2 linguri ulei 300-400 g antricot de vită sau mânzat 100 g ciuperci o ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 400 g roşii oregano o linguriţa pastă de roşii 50 g măsline tăiate ronde sare piper pătrunjel Preparare: Carnea se

Varza cu carne de porc la cuptor

7 February 2009

Ingrediente: o varză de aproximativ 1 kg 600-700 g carne de porc 50 g şunculiţă ţărăneasca o ceapă mică 2-3 linguri ulei 100-150 ml suc de roşii 2-3 linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat piper boabe 1 legătură mărar Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în ulei, într-o cratiţă cu fundul…

Read more »

Salata de pui cu varza proaspata

7 February 2009

Ingrediente: 1/4 varză albă 1/4 varză roşie 2 bucăţi pastrama din piept de pui 100 g măsline 2-3 roşii 1 ardei gras 2-3 linguri capere murate sare piper 2 linguri oţet de mere 1-2 linguri ulei de măsline Preparare: Varza albă şi cea roşie se taie fideluţă şi se pun într-un castron mai mare. Se…

Read more »

Ciorba ruseasca

7 February 2009
Ciorba ruseascaIngrediente: 600 g carne de vita cu os o ceapa 2 morcovi 1/2 ţelină 1/4 varză 2 cartofi 2-3 roşii sau 200 ml suc de roşii 1 ardei gras 1 I de borş leuştean verde sare Preparare: Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu…

Read more »

Friptură de porc

7 February 2009
Friptură de porcIngrediente: 4 linguri gem de mere 4 linguri suc de lămâie 1 vârf piper cayenne 1,5 kg carne de porc cu slănină şi şorici 1 lingură unt topit cca. 5 g cuişoare pentru aromă Preparare: Incălziţi gemul de mere într-un vas mic, apoi amestecaţi-l împreună cu piperul cayenne şi cu sucul de lămâie, formând astfel…

Read more »

Mancare de fasole verde cu carne

7 February 2009
Mancare de fasole verde cu carneIngrediente 1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguriţă de sare piper măcinat Preparare: Carnea se spală, se curăţă…

Read more »

Salata Caesar

7 February 2009

Ingrediente: 1 căpăţână de salată verde 1 ou fiert cu gălbenuşul moale 4-5 sardele 2 felii bacon 2 linguri de zeamă de lămâie 3 linguri parmezan ras 2 felii franzela 1 catel usturoi 3-4 linguri ulei de masline cateva boabe de mustar sare, piper Salata verde se spală şi se lasă la scurs pe un…

Read more »

Tort cu brânză de vaci si fructe

6 February 2009

Ingrediente: Pentru blat 6 ouă 175 g zahăr 1 zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 8 foiţe de gelatină 4 gălbenuşuri sucul de la o jumătate de lămâie 150 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 4 linguri rom (sau 4 picături esenţă de rom) 400 ml…

Read more »

Castraveti murati bulgaresti

6 February 2009

Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi se adaugă castraveţii. Pentru a nu se înmuia castraveţii, borcanele trebuie să fie…

Read more »

Ciuperci cu sos de smântână

6 February 2009
Ciuperci cu sos de smântânăIngrediente: 20 de ciuperci proaspete potrivite ca mărime 150 g de smântână 2 gălbenuşuri 150 g unt 1/2 lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel verde Preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se rup de codiţe care se toacă mărunt. Se dau cu un praf de sare, se pun într-o folie de aluminiu şi…

Read more »

Supa de cartofi

6 February 2009

Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura ceapa verde 2-3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 2-3 linguri ulei 1 ou 150 g smantana sare, piper 1 legatura patrunjel verde Preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se taie ca pentru supă şi se pun la fiert într-o oală cu 1,5-2 1…

Read more »

Frigărui dulci

6 February 2009
Frigărui dulciIngrediente: 400 g fructe amestecate (struguri, ananas, mere, fruct stea) câte 150 g ciocolată cu lapte şi ciocolată amăruie circa 3 linguri fulgi de cocos Preparare: Tăiaţi fructele în bucăţi. Tăiaţi ciocolata, apoi topiţi-o la baie de aburi şi cufundaţi fructele în ciocolată. Tăvăliţi-le prin fulgii de cocos şi lăsaţi-le să se întărească pe un…

Read more »

Ghiveci de carne şi legume

6 February 2009
Ghiveci de carne şi legumeIngrediente : câte 200 g pulpă de vacă, porc şi viţel sare, piper 1 ceapă mare 500 g cartofi 1 tulpină de praz 250 g varză albă 300 g morcovi partea verde de la 1 ţelină 150 g bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură ulei 1-2 linguriţe maghiran uscat nucşoară cca. 600…

Read more »

Ragout cu ciuperci

6 February 2009

Ingrediente: circa 7 g ciuperci uscate (mânătărci) 200 g cartofi 2 linguri suc de lămâie 300 g rădăcină de tătăneasă sare 1 lingură unt 1 lingură faină 50 ml smântână 1/2 linguriţă pătrunjel tocat Preparare: Inmuiaţi ciupercile în 75 ml de apă călduţă. Curăţaţi cartofii şi amestecaţi-i cu o lingură de suc de lămâie şi…

Read more »

Prăjitură cu branză si caise

6 February 2009

Ingrediente: Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou. Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt 1 pachet budincă de vanilie 750 g brânză…

Read more »

Salată de varză cu cârnăciori

6 February 2009

Ingrediente: 200 ml oţet de mere 3 linguriţe boabe de muştar 1 linguriţă sare 50 g zahăr brun 1 căpăţână de varză albă (cea. 750 g) 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 2 linguri ulei 4 cârnaţi Preparare: Puneţi în acelaşi vas oţetul, boabele de muştar, sarea şi zahărul şi fierbeţi-le circa 10 minute la…

Read more »

Chifteluţe cu varză de Bruxelles

6 February 2009
Chifteluţe cu varză de BruxellesIngrediente: 500 g varză de Bruxelles sare 100 ml lapte 3 felii pâine toast 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 500 g amestec de came tocată 2 ouă piper 30 g unt topit 1 lingură făină 400 ml supă 150 ml smântână 2-3 linguri muştar zahăr verdeaţă Preparare: Pregătiţi varza şi fierbeţi-o în apă cu sare…

Read more »

Salata bulgareasca

5 February 2009

Ingrediente: 300 g roşii 6 cartofi potriviţi 1 castravete 2 cepe roşii 2 ardei graşi 1 lingură oţet 3 linguri ulei sare, piper măcinat pătrunjel proaspăt salată verde tăiată fâşii brânză. Preparare: Cartofii se fierb în coajă şi se taie felii cât sunt încă fierbinţi. In timp ce fierb cartofii, se face un sos din…

Read more »

Prajitura cu branza

5 February 2009

Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 100 g zahăr 3 linguri apă 80 g untură 4 ouă 1 lămâie 250 g brânză telemea 1 linguriţă scorţişoară. Preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă caldă, într-un vas, se pune făina, drojdia în mijloc şi se adaugă zahărul, untura topită, gălbenuşurile de ou şi coaja de…

Read more »

Galuste cu legume

5 February 2009

O reteta delicioasa de galuste cu legume din: faina, ou, apa, sare, praz, morcov, varza rosie, sare si piper. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg de făină 1 ou 1 cană de apă sare. Pentru umplutură: 1 praz 1 morcov varză roşie sare, piper Preparare: Din făină, ou, sare şi apă se frământă un aluat. Se…

Read more »

Tocanita cu legume si carne de porc

5 February 2009

O reteta delicioasa de tocanita cu legume si carne de porc din: carne de porc, boia de ardei, sare, piper, cimbru, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei, pasta de rosii si morcovi. Ingrediente: 600 g carne de porc boia de ardei sare şi piper negru cimbru 3 cepe potrivite 4 căţei de usturoi 5 roşii…

Read more »

Pulpe de curcan cu sos de portocale

4 February 2009

Ingrediente: 2 pulpe de curcan sare, piper 3 linguri ulei 4 cepe câte: 1/2 linguriţă chimen pisat cardamon coriandru şi scorţişoară sucul de la 2 portocale 300 g morcovi 250 g orez cu bobul lung Preparare: Spălaţi pulpele de curcan şi uscaţi-le cu un şervet de bucătărie. Frecaţi-le cu sare şi piper. Incingeţi uleiul într-un…

Read more »

Pogacele cu jumari

4 February 2009

Ingrediente: 500 g făină 80 g untură 1 gălbenuş drojdie 250 g jumări tocate 1 pahar smântână 50 ml lapte. Preparare: Făina se amestecă împreună cu untura, gălbenuşul, drojdia dospită în lapte, jumările tocate, smântână. Se frământă şi se lasă la dospit 1/2 oră. Se întinde aluatul, se unge cu untură, se pliază, se lasă…

Read more »

Pui pe un pat de morcovi

4 February 2009

Ingrediente: 2 cepe 4 pulpe de pui sare, piper 2 linguri ulei 4 crenguţe cimbru 75 ml vermut sec 175 ml supă 4 morcovi Prepararre: Incingeţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii. Spălaţi pulpele de pui. Uscaţi-le bine cu un şervet de bucătărie, apoi frecaţi-le cu sare şi piper. Incingeţi uleiul într-o tigaie…

Read more »

Tarta cu prune

4 February 2009

Ingrediente: 1 kg prune 30 g drojdie 100 ml lapte călduţ 100 g zahăr 300 g făină sare 50 g unt moale 1 ou 2 linguri ulei Preparare: Se face o maia din lapte, drojdie şi puţin zahăr. Se lasă la crescut, apoi se amestecă împreună cu făina, sarea, untul moale, oul şi zahărul. Aluatul…

Read more »

Chec cu glazura de ciocolata

4 February 2009
Chec cu glazura de ciocolataIngrediente: 4 ouă 250 g de făină 200 g zahăr 150 g unt 6 linguri lapte 2 linguri cacao 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de sare 2 tablete de ciocolată Preparare: Se pregăteşte o tavă şi se dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Se…

Read more »

Ciorba bulgareasca de pui

4 February 2009
Ciorba bulgareasca de puiIngrediente: măruntaie de la doi pui 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 ceapă 1 linguriţă de unt 1 lingură de făină 100 ml smântână 1 gălbenuş sare piper boabe 1 foaie de dafin Preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în unt, împreună cu zarzavatul tăiat fideluţă, se presară cu făină şi se stinge cu…

Read more »

Rulada cu ciocolata

4 February 2009

Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină jumătate ceşcuţă ulei 1 esenţă vanilie Ingrediente pentru crema: 1 pachet margarina pentru creme 1 cutie mică de ciocolată Finetti (200 g) Preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat bine cu zahărul. Se adaugă peste albuşuri gălbenuşurile frecate puţin cu esenţa de vanilie, uleiul…

Read more »

Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume

4 February 2009

Ingrediente: 1 pulpă de miel (cea 2 kg) 12 feliuţe de usturoi curăţat 50 g unt 4 crenguţe de cimbru 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de ulei de măsline 1 lingurinţă de sare piper boabe şi măcinat legume diverse Preparare: Se pune fasolea albă la înmuiat în apă rece, timp de 2 ore. Se…

Read more »

Pate din gâscă

4 February 2009

Ingrediente: 600 g ficat de gâscă 1 cană cu lapte 4 gălbenuşuri 150gunt 2-3 foi de dafin sare boabe de piper Mod de preparare: Curăţă bine ficatul să nu rămână urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei. într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe…

Read more »

Ochiuri in cuib de parizer cu cascaval

4 February 2009

Ingrediente: 4 ouă 4 felii de parizer 4 felii de caşcaval sare piper pătrunjel verde tocat puţin ulei. Preparare: Feliile de parizer se prăjesc în tigaie, pe ambele părţi. Ele vor lua forma unui cuib în care spargem câte un ou pe care punem sare, piper şi câte o felie de caşcaval. Se lasă să…

Read more »

Ciuperci pane

4 February 2009
Ciuperci paneIngrediente: 500 g de ciuperci 2 ouă făină pesmet frunze de pătrunjel sare ulei pentru prăjit Preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală. Se vor folosi doar pălăriile, care se lasă să se zvânte pe un şervet. Se presară cu sare, apoi se dau prin făină, ou bătut amestecat cu verdeaţă tocată şi pesmet. „Pălăriile”…

Read more »

Târâtor (supă răcoritoare de vară)

4 February 2009

Ingrediente: 6 castraveţi potriviţi 1/2 kg iaurt sare, miez de nucă tocată 6 căţei de usturoi tocaţi fin mărar şi pătrunjel verde Preparare: Cureţi şi razi pe răzătoarea fină 6 castraveţi şi-i laşi la scurs. Amesteci 1 kg apă cu 1/2 kg de iaurt, la care adaugi un praf de sare, castraveţii raşi, nucile tocate…

Read more »

Tocana bulgareasca de vita

4 February 2009

Ingrediente: 2 kg came vită fără os 100 ml ulei de floarea-soarelui 7 cepe potrivite 12 căţei usturoi 10 foi de dafin 1 1/4 lingură coajă de lămâie 1 1/4 lingură cimbru uscat 3 linguri boia dulce câte 2/3 linguriţă de: boia iute, sare şi piper 1/2 cană vin roşu sec 3 1/2 căni supă…

Rosii umplute cu crema de branza

3 February 2009

Ingrediente: 4 roşii mari 1 cutie cremă de brânză mascarpone 2 fire de ceapă verde 2 cubuieţe brânză feta 1 legătură de mărar 50 g susan seminţe 1 salată 1 castravete 2 ouă fierte tari Preparare: Se spală roşiile, se şterg şi se golesc de sâmburi. Se lasă la scurs pe un şervet absorbant. Intr-un…

Read more »

Sommelier-ul

3 February 2009

Sommelier-ul …un cuvant frumos si cam atat. Dupa cunostintele mele, daca nu ma insel, in Romania acest cuvant a aparut legal in Codul Muncii in urma cu vreo 4-5 ani; aceasta meserie a fost recunoscuta dupa lungi insistente ale celor care au avut legatura din punct de vedere profesional cu exteriorul restauratiei. Conform legilor Ministerului…

Read more »

Supa de rosii cu fidea si spirale crocante de aluat frantuzesc

3 February 2009

Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2 cepe 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 2 ardei 1 pastarnac 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel 1 kg rosii sare, piper, fidea 2 linguri de ulei Preparare: Se curăţă şi se spală ceapa, ţelina, ardeii, păstârnacul şi morcovii. Se pun toate legumele la fiert într-o oală de…

Read more »

Paste multicolore

3 February 2009
Paste multicoloreIngrediente: 1 pachet cu paste în două culori 1 broccoli mic 1 ardei gras 1 castravete 2 fire de sparanghel 1 linguriţă cu unt Pentru sos: 50 g unt 50 g făină 350 ml supă de oase sau de legume sare Preparare: Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare. Scurge-le bine…

Read more »

Chec cu visine

3 February 2009
Chec cu visineIngrediente: 2 oua 6 linguri ulei 2 plicuri zahar vanilat 8 linguri lapte coaja rasa de la 1 lamaie 10 linguri cu zahar 250 g faina 1 praf de sare 1 plic praf de copt 400 g visine fara samburi 1 lingura pesmet Preparare: Se pun toate igredientele intr-un castron si se amesteca pana nu…

Read more »

Mancare de fasole verde

3 February 2009
Mancare de fasole verdeIngrediente: 1 kg linte 2 cepe mari 2 linguri bulion 3 catei usturoi 500 g fasole verde fideluta 2 morcovi potriviti sare, piper negru si alb 50 ml ulei 1 legatura cimbru verde Preparare: Se alege lintea bob cu bob, apoi se spala de 2-3 ori in apa calda. Inainte de a fi pusa la…

Read more »

Cordon bleu cu legume

3 February 2009
Cordon bleu cu legumeIngrediente: 400 g cartofi 200 g mazare 2 morcovi subtiri 1 legatura ceapa 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde 150 g branza proaspata de vaci 50 g cascaval 4 bucati piept pui 4 felii sunca presata 1 lingura de faina 1 ou 3 linguri pesmet 3 linguri unt 3-4 linguri ulei sare, piper Preparare:…

Read more »

Pizza cu legume

3 February 2009

  Ingrediente pt aluat 300 g faina 30 g drojdie 1 lingurita zahar 1 praf de sare 3 linguri ulei Ingrediente pt topping 400 g cascaval 200 g branza mozzarella taiata cubulete 4 rosii medii 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ceapa rosie ghimbir 1 ardei iute verde Preparare: Se scoate drojdia si se…

Read more »

Piept de pui cu legume şi sos picant

3 February 2009

Ingrediente: 1 kg piept pui potriviţi 1 ceapă mare 2 ardei graşi (verzi) 1 ardei roşu 1 legătură pătrunjel sare, piper negru şi alb 4 roşii mari 1 praf boia de ardei 1 praf paprika 5-6 linguri ulei de măsline Preparare: Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se…

Read more »

Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza

3 February 2009

Ingrediente: 800 g cartofi mici 250 g came tocată macră (vită sau porc) 1 chiflă crocantă 3 ouă sare piper praf de paprika 800 g roşii mici grăsime pentru uns tava 400g smântână 200g caşcaval de oaie ras Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, în coajă.…

Read more »

Gulas

3 February 2009
GulasIngrediente: 1 kg carne viţel 1 kg carne porc 800 g cartofi tăiaţi cubuleţe 200 g amestec zarzavat (morcovi + rădăcină de pătrunjel) 1 kg ceapă 1 roşie curăţată de coajă şi tocată 4 ardei graşi roşii smântână sare, piper, boia, chimen şi ulei Preparare: Se căleşte ceapa în ulei încins. Se adaugă boiaua dulce,…

Read more »

Tocanita ungureasca

3 February 2009

Ingrediente: 1 kg carne de purcel 150 ml ulei 2 cepe mari 10 roşii bine coapte 300 g măsline 1 lămâie mare tăiată în patru 2 linguri boia dulce de ardei 1 linguriţă boia iute de ardei 1 linguriţă piper vegeta după gust 2 linguri de bulion pătrunjel verde proaspăt 1 foaie de dafin piper…

Read more »

Supă de peşte cu smantana

3 February 2009

Ingrediente: 1 kg crap (fără cap şi coadă) 200 g lapţi şi icre de crap 20 g boia de ardei 500 g cap de crap 10 g ardei iute ruşu 250 g ceapă roşie 1 lămâie 150 ml smântână 1 foaie de dafin sare după gust Preparare: Ceapa se taie rondele, crapul se taie felii;…

Read more »

Papiote din carne de vita la tava

3 February 2009
Papiote din carne de vita la tavaIngrediente: 6 şniţele de vită 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri de muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline 10 cl de vin alb 3 fire de pătrunjel 500 g morcovi noi 500 g cartofi noi mici 150 g arpagic sare, piper Preparare: Se bate carnea de vită cât mai mult posibil,…

Read more »

Scrumbii cu cremă de telină

3 February 2009

Ingrediente: 6 scrumbii 1 cutie de porumb 1 legătură de ceapă albă, mică 1/4 rădăcină de ţelină 15 cl de vin alb 15 cl sos de peşte 10 cl de smântână proaspătă sucul de la o jumătate de lămâie sare, piper Preparare: Se taie ceapa. Se scurge şi se usucă porumbul. Se curăţă şi se…

Read more »

Sarlotă cu piersici şi mentă

3 February 2009

  Ingrediente: 45 pişcoturi 4 piersici în sirop 50 cl de lapte 250 g zahăr 8 gălbenuşuri de ou 50 cl frişca lichidă 8 foi de gelatină 3 fire de mentă Preparare: Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Se fierbe laptele cu jumătate din zahăr. în acest timp, se amestecă gălbenuşurile…

Read more »

Cartofi umpluţi

3 February 2009
Cartofi umpluţiIngrediente: 12 cartofi noi 400 g carpaccio de vită 1 borcan de pastă neagră tapenade 80 g fâşii de parmezan 3 fire de busuioc ulei de măsline sare piper măcinat Preparare: Se curăţă cartofii şi se fierb 20 de minute în apa în care, în prealabil, după ce a dat în primul clocot, s-a pus…

Read more »

Supă cremă de roşii

3 February 2009

O reteta simpla de supa crema de rosii cu telina, bulion de legume, smantana, branza, leustean, patrunjel, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg de roşii coapte 1 rămurică de ţelină 1 litru de bulion de legume 2 linguri de smântână proaspătă 300 g de brânză proaspătă 1 legătură de leuştean 1…

Read more »

Pui cu orez exotic

3 February 2009

Ingrediente: 500 g orez risotto 6 bucăţi de pui 6 roşii uscate 100 g fulgi de nucă de cocos 2 cepe 5 căţei de usturoi 100 g unt 1,5 l supă de pui 1 steluţă de anason 1 baton de scorţişoară 3 boabe de cardamon 1 linguriţă de şofran pudră 4 linguri de ulei sare,…

Read more »

Miel caramelizat cu usturoi marinat

3 February 2009
Miel caramelizat cu usturoi marinatO reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 felii de miel tăiate pe lungime şi legate cu sfoară 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline) 2 linguri de zahăr 1 crenguţă de rozmarin…

Read more »

Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata

2 February 2009
Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolataIngrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 50 g cacao 100 g fulgi de ciocolată 2 pliculeţe zahăr vanilat 6-8 cornete de napolitanăPreparare: Se sparg ouăle într-un castron şi se freacă cu zahărul, de preferat pudră, până ce arată ca o cremă foarte fină şi spumoasă. Se acoperă cu o folie şi se…

Read more »

Rulada fina cu miez de pere

2 February 2009

Ingrediente: Pentru blat 4 ouă 125 g făina 1linguriţă praf de copt 50 g unt coaja şi zeama de la o lămâie 1 vârf de sare 1 pliculet zahar vanilat hârtie de copt Pentru umplutură 1 kilogram de pere 1 plic de zahăr vanilat 2 albuşuri 2 linguri de zahăr Preparare: Se dă drumul la…

Read more »

Supa crema de morcovi

2 February 2009

Ingrediente: 4-8 morcovi potriviti 2 dovlecei 2 cepe mijlocii 2 căţei de usturoi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 linguriţă de boia iute 2 linguri de vin alb 1 ardei mare verde Preparare: Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se pun la fiert. Pentru început se pun legumele care fierb mai…

Read more »

Salata de cruditati cu mustar

2 February 2009

Ingrediente: 3 morcovi mari 1 ţelina mare 3 mere verzi zeama de la o lămâie oţet aromatic 50 g nuci macinate 1 lingura zahăr brun sare, piper alb 1 lingura ulei de măsline 1 cutie de smântână degresata 2 ouâ 50 ml ulei 1 linguriţa muştar 3 catei de usturoi Preparare: Se curăţă rădăcinoasele de…

Read more »

Salata de ton cu paine prajita

2 February 2009

Ingrediente: 2 conserve de ton in suc propriu salata verde 100 g masline zeama de la 2 lamai cimbru 1 castravete 2 rosii ulei de masline praf de usturoi 1 ceapa verde 1 ardei verde 1 ou fiert Preparare: Se desfac conservele, se pune tonul bucăţi să se scurgă într-o sită şi se stropeşte cu…

Read more »

Pui cu legume

2 February 2009

Ingrediente: 500 g piept de pui 50 g de unt sare, piper 4 cartofi potriviţi 400 g mazăre 1 legătură de pătrunjel verde 2 cepe mici 3 morcovi mijlocii 4 linguri parmezan ras sau caşcaval 6 felii de pâine tăiată în triunghiuri şi prăjite Preparare: Se taie pieptul în felii de 2 centimetri, se spală…

Read more »

Piept de pui cu piure de cartofi

1 February 2009

Ingrediente: 2 piepţi de pui mari cimbru boia de ardei dulce piper negru şi verde sare 50 ml ulei 800 g cartofi 50g unt 100 ml lapte Preparare: Se spală piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin…

Read more »

Inghetata de visine cu clatite si mere

1 February 2009
Inghetata de visine cu clatite si mereIngrediente: 500 g vişine 1 l de frişca 400 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat   Preparare: Se aleg vişinele, se spală şi se curăţă de sâmburi. După ce s-au curăţat, se presară zahărul peste ele şi se lasă la rece 10 minute. Separat, într-un bol, se bate frişca foarte bine. Frişca naturală se…

Read more »

Ghiveci de legume cu carne

1 February 2009
Ghiveci de legume cu carneIngrediente: 500g carne de vită sau de porc 300 g dovlecei 6-8 cartofi 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 varză mică 1 vânătă potrivită 2 ardei graşi 2 morcovi 8 roşii potrivite mărar, pătrunjel sare, piper 50 ml ulei de măsline Preparare: Se spală carnea, se scurge şi se taie cubuleţe. Se pune…

Read more »

Prajitura cu pere

1 February 2009

Ingrediente: -pentru blatul 1 125 g biscuiţi cu unt 2 linguri de miere 75 g unt Pentru blatul 2 100 g făină 2 linguri de zahăr 50 g unt 1-2 linguriţe de coajă rasă de lămâie 75 g unt Pentru umplutură 200 g brânză de vaci 100 g zahăr 2 oua 100 g smântână duice…

Read more »

Conopida cu pui la cuptor

1 February 2009
Conopida cu pui la cuptorIngrediente: 500 g piept de pui 1 conopida 300 g cascaval 50 g unt 50 g smantana 1 dovlecel 1 morcov 1 lingurita miere 3-4 linguri de pesmet 2 oua sare, piper alb Preparare: Se spala pieptul de pui, se portioneaza si se asaza intr-o tava de aragaz, mai inalta, tapetata cu unt si pesmet.…

Read more »

Supă cremă de dovleac

1 February 2009

Ingrediente: 1-2 dovleci turceşti de mărime mică 1 ceapă mare 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel porumb de floricele sare piper Preparare: Se taie dovlecii pe mijloc şi se curăţă de miez şi seminţe. Miezul se taie bucăţi şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă…

Read more »

Salata de ton cu ceapa

1 February 2009

Ingrediente: 1-2 cutii de ton in ulei vegetal 1-2 linguri de iaurt 1 lingura ulei de masline sare, piper alb 4-5 ridichi 1 ceapa rosie mica 1 ceapa alba mica 1 salata verde mica 2-3 castraveti zeama de la 1 lamaie Preparare: Se desfac cutiile de ton, se scot bucatele de peste si se pun…

Chifteluţe cu garnitură de ardei

1 February 2009
Chifteluţe cu garnitură de ardeiIngrediente: 500 g carne tocată un ghimbir 1 ceapă verde 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 ouă 6-8 linguri de pesmet 1 linguriţă de praf de chili 1 linguriţă praf de cori-andru sare piper Pentru garnitura de ardei: 1 ceapă 1-2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 ardei galben 3 linguri…

Read more »

Friptura de pui cu legume

1 February 2009

Ingrediente: 4 pulpe de pui sau 4 piepţi 3 dovlecei cu coajă 4 morcovi 4 cartofi rozmarin sare piper 50 g unt 1 linguriţă de miere Preparare: Se curăţă pulpele de pieliţe, se taie jumătăţi, se spală şi se ung cu unt, sare şi piper. Se tapetează o tavă mai înaltă cu unt şi cu…

Read more »

Varza cu carne

1 February 2009

Ingrediente: 1 varză mare 3-4 linguri de ulei 500 g muşchiuleţ de porc 1 legătură de mărar 3-4 linguri de pastă de roşii 2 cepe roşii piper Preparare: Se spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă mărunt, se pune într-un bol de plastic şi se freacă cu…

Read more »

Dovleac inabusit in coaja

1 February 2009
Dovleac inabusit in coajaIngrediente: 1-2 dovleci mici 100 g unt sare 1 legătură de pătrunjel Preparare: Se taie un dovleac pe jumătate şi se scoate miezul. Se curăţă bine de coajă astfel încât să rămână ca un bol care poate fi folosit. Dacă este nevoie, se curăţă şi celălalt dovleac, iar miezul se taie cubuleţe şi se pune…

Read more »

Pere cu sos de ciocolata

1 February 2009

Ingrediente: 4 pere 150 g zahar 175 g ciocolata menaj 150 g smantana 1 lingurita ghimbir macinat 300 ml vin rosu 150 ml apa zeama de la 1 portocala Preparare: Pune la fiert, într-o oală, vinul cu apa. Adaugă 125 g de zahăr, ghimbirul şi sucul de portocală şi lasă să fiarbă, în clocot preţ…

Read more »

Chiftele cu legume

1 February 2009
Chiftele cu legumeIngrediente: 700 g cartofi 1 morcov 2 cepe 1 fir de busuioc 2 căţei de usturoi 150 g brânză topită 1 ou 125 g pesmet 2 linguri cu orez fiert ulei, sare, busuioc Preparare: Fierbe cartofii în apă cu sare. Separat, căleşte ceapa, usturoiul şi morcovul tăiat mărunt. După 2 minute adaugă sare şi puţin…

Read more »

Salata de toamna

1 February 2009

Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 1-2 mere verzi 1-2 pere 1/2 dovleac 1 gutuie 500 g branza de vaci 2-3 linguri zahar 50 g stafide 100 g unt scortisoara Preparare: Spală merele şi perele şi taie-le cubuleţe, cu tot cu coajă. Gutuia şi dovleacul, decojite, taie-le în cuburi foarte mici. Căleşte-le în unt topit,…

Read more »

Tarta cu mere

1 February 2009

  Ingrediente: 250 g faina 30 g zahar 100 g unt 1 ou -pentru umplutura: 3 mere mari 1 ou si 1 galbenus 30 g faina 70 g zahar 250 ml lapte Preparare: Pregăteşte o cocă din ingrediente pentru aluat şi lasă la frigider aproximativ 30 de minute. Intre timp, freacă oul şi gălbenuşul împreună…

Read more »

Tocana cu carne de miel

1 February 2009

  O reteta simpla de tocana cu carne de miel din: carne de miel cu os, ceapa, ardei rgas, sos de rosii, rosii, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel cu os 2-3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 300 ml sos de roşii 4 căţei de usturoi l legătură…

Read more »

Tocana din organe

31 January 2009

Ingrediente: 500 g carne de porc 1 limbă de porc 500 g ficat 2 rinichi 3-4 cartofi 3 cepe 50 g făină 1 morcov 700 ml supă 2 foi de dafin pătrunjel ulei sare Preparare: Opăreşte rinichii, scoate-le grăsimea, după care taie-i fâşii. Fierbe limba cu sare şi dafin. Indepărtează pieliţa şi tai-oîn bucăţi. Taie…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

31 January 2009

De Jamie Oliver Episodul 9 – Fasole Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Strudel cu prune

30 January 2009

Ingrediente: aluat din foietaj 500 g prune 4 linguri cu unt 4 linguri cu magiun 150 g migdale zahar pudra -pentru razatura: 150 g faina 125 g zahar 120 g unt Preparare: Spală prunele, scoate-le sâmburii şi taie-leîn sferturi. Frământă un aluat din ingredientele de răzătură şi dă-l apoi pe răzătoarea mare. Intinde foaia de…

Read more »

Rulada mozaic

30 January 2009

Ingrediente: 4 cotlete de porc dezosate 200 g ciuperci 2 linguri cu faina 3 cepe 150 cascavl de oaie piper negru macinat condimente de provence oregano sare, ulei Preparare: Taie cotletele in jumatate, dar nu pana la capat. Bate-le bine si pipereaza-le. Pune-le asa incat sa se suprapuna. Taie ciupercile felii si ceapa marunt. Le…

Read more »

Tocana de pui cu ardei

30 January 2009

Ingrediente: 800 g piept de pui 4 cepe 250 ml sos de roşii 4-5 ardei graşi 1 ardei iute 2-3 căţei de usturoi pătrunjel ulei sare piper Preparare: Taie pieptul de pui cubuleţe şi spală-l in apă rece. Scurge-l şi condimentează-l cu sare şi piper. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei încins. Stinge…

Read more »

Supă de varză cu boia si somon

30 January 2009

Ingrediente: 1 ardei gras roşu 250 g varză albă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri unt 1 lingură boia dulce 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 800 ml supă limpede de legume 2 linguri sos de roşii Sare şi piper negru proaspăt măcinat 400 g file de somon 1 lingură zeamă de…

Read more »

Sufleu cu macaroane

30 January 2009

Ingrediente: 200 g macaroane sare 500 g praz 2 linguri pesmet 125 g şuncă fiartă 125 g emmentaler 3 ouă 250 ml smântână piper piper cayenne nucşoară rasă Preparare: Fierbeţi macaroanele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Pregătiţi prazul şi tăiaţi-l inele. Adăugaţi-l peste macaroane în ultimele minute de fierbere şi fierbeţi…

Read more »

Supă de fasole roşie cu tăiţei din legume prăjite si usturoi

30 January 2009

  Ingrediente: 350 g fasole roşie uscată 150 g costiţă, tocată cuburi mici 1 fir de praz 3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru mărunţit 2 foi de dafin Sare şi piper negru proaspăt măcinat 750 g roşii 200 g dovlecei 300 g morcov 2 cepe 5 linguri ulei de măsline Preparare: într-un bol cu…

Read more »

Sufleu de conopidă la cuptor

30 January 2009

Ingrediente: 1 conopidă mare sare 1 ceapă 4 linguri unt 2 linguri făină 250 ml supă 250 ml lapte 1 foaie de dafin piper nucşoară rasă 50 ml smântână 1 linguriţă suc de lămâie 150 g brânză rasă 4 linguri pesmet Preparare: Pregătiţi conopida, despărţiţi-o în bucheţele, fierbeţi-o 6 minute în apă cu sare, apoi…

Read more »

Supă-cremă de ciuperci

30 January 2009

  Ingrediente: 500 g ciuperci albe 2 eşalote sau 1 ceapă roşie 1 lingură unt 2 linguri zeamă de lămâie 500 ml supă limpede de legume 150 ml smântână 1 legătură pătrunjel Sare şi piper negru proaspăt măcinat Preparare: Intr-un vas neaderent, topeşte untul şi sotează ceapa tocată mărunt. Curăţă ciupercile şi păstrează deoparte circa…

Read more »

Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinuri rosii

29 January 2009

Prepararea vinurilor roşii este deosebită faţă de aceea a vinurilor albe. Tehnologia de obţinere a vinurilor roşii prezintă anumite particularităţi, cum ar fi eliminarea ciorchinilor şi zdrobirea boabelor pentru ruperea pieliţei precum şi fermentarea mustului împreună cu boabele zdrobite. Supravegherea fermentaţiei la vinurile roşii are o importanţă deosebită, deoarece de modul cum se face “macerarea…

Read more »

Rulada de pui imbracata in spanac

29 January 2009

Ingrediente: 750 gr frunze de spanac 500 gr fileu de piept de pui 250 ml smîntînă 1 ou 1/2 de linguriţă de ghimbir 1 praz 20 gr unt 4 cl Noilly Prar 100 ml concentrat de pasăre 1 linguriţă de făină de porumb/amidon 125 gr creme double sare, piper alb Prepare: Spanacul se curăţă, se…

Read more »

Sufleu cu paste, şuncă si varză

29 January 2009

Ingrediente: 250 g paste late sare 800 g varză albă nouă 1 ceapă 2 linguri unt 2 linguri zahăr 4 linguri oţet 150 g şuncă fiartă piper chimen 2 ouă 2 gălbenuşuri 200 ml smântână 1 lingură amidon 200 ml lapte nucşoară piper Cayenne 100 g brânză telemea Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare,…

Read more »

Cartofi umpluţi în coajă

29 January 2009
Cartofi umpluţi în coajăIngrediente: 8 cartofi mari 50 g unt 3 ouă sare, piper 100 g boabe de porumb fiert 100 g muşchiuleţ de porc un gogoşar broccoli ulei pentru maioneză Preparare: Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg de apă şi se înfăşoară în folie de aluminiu, apoi se bagă în cuptorul…

Read more »

Sufleu turcesc

29 January 2009

Ingrediente: 400 g carne tocata de vită 5 gălbenuşuri 4 linguri pesmet 1 lingură oregano uscat sare, piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 300 g pâine tăiată bucăţi 250 g iaurt cremos boia de ardei iute 250 g roşii cherry tăiate în jumătate…

Read more »

Gogosari cu ton si mozzarella

29 January 2009
Gogosari cu ton si mozzarellaIngrediente: 8 gogoşari 2-3 cutii de conservă de ton 150 g mozzarella 100 g măsline piper zeama de la o lămâie 5-6 linguri de ulei de măsline 100 g pâine prăjită sau crutoane Preparare: Se taie în jumătăţi gogoşarii şi se curăţă de seminţe. Atenţie mare că s-ar putea ca unii dintre ei să fie…

Read more »

Tocana de vita cu cartofi

29 January 2009

Ingrediente: 600 g pulpă de vită 500 g cartofi 3-4 linguri cu pastă de tomate 500 ml supă de oase sau de legume 2-3 roşii 3 cepe 1 morcov ulei cimbru sare piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Stinge cu supă, după care pune carnea de vită tăiată în bucăţi mari şi…

Read more »

Mousse alb cu levantica

28 January 2009
Mousse alb cu levanticaIngrediente: 250 ml de frişca 5 fire de levănfică 4 foi de gelatina incoloră 6 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr pudră 200 grame ciocolată albă 4 linguri zahăr o portocală 50 ml lichior de portocale Preparare: Frişca se amestecă cu levăntică, se lasă la frigider, apoi se îndepărtează levăntica. Gelatina se înmoaie în apă rece.…

Read more »

Escalop de curcan cu şuncă şi ananas, în stil hawaian

28 January 2009
Escalop de curcan cu şuncă şi ananas, în stil hawaianIngrediente: 1 cutie ananas felii, în sirop 4 felii şuncă de Praga 8 escalop de curcan de circa 80 g Sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 linguri praf de curry 1 lingură salvie tocată 1-2 linguri unt topit 150 g caşcaval Gouda picant, răzuit sau orice alt caşcaval 6-8 frunze de salvie Preparare: Intr-un…

Read more »

Supă de linte cu costiţă şi cârnaţi servită în pâinici de casă

28 January 2009

Ingrediente: 4 chifle de circa 250 g fiecare 1 bucată de cârnat afumat de circa 400 g 200 g linte brună 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică de circa 50 g 1 ardei gras verde 2 cartofi 4 linguri ulei de măsline 2 roşii 1,5 supă de carne Sare şi piper negru proaspăt măcinat…

Read more »

Friptură de curcan în sos de mere, condimentată cu cimbru

28 January 2009
Friptură de curcan în sos de mere, condimentată cu cimbruIngrediente: 4 buc. escalop de curcan de cea 160 g 2 mere 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură cimbru mărunţit Sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură unt topit 250 ml suc de mere 250 ml supă de pui 2 linguri smântână 2 linguri amidon sau făină 1 lingură muştar Preparare: Taie merele…

Read more »

Telina la cuptor

28 January 2009

Ingrediente: 1,5 kg ţelină 50 g unt 75 g făină 200 g smântână 200 g caşcaval ras 3 ouă o linguriţă zahăr sare Preparare: Se taie telina (bastonaşe sau cubuleţe), se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se aşază într-un vas de cuptor, uns cu puţin unt. Din făină, unt şi smântână se…

Read more »

Lasagna de salau

28 January 2009
Lasagna de salauIngrediente: 200 grame fasole păstăi 60 grame unt sare 8 fileuri de şalău de 75 grame fiecare 150 ml vin alb 150 ml zeamă concentrat de peşte 2 tulpiniţe de cimbru 2 linguri creme double 2 linguri smîntînă bătută piper, piper de Cayenne 5 linguri de ulei de floarea-soarelui foi de cocă Preparare: Fasolea se…

Read more »

Musaca de cartofi cu carne

28 January 2009
Musaca de cartofi cu carneIngrediente: 800 g carne tocată din pulpă de viţel un kilogram de cartofi 2 cepe 50 g unt 50 ml lapte 3-4 linguri de ulei de măsline 100 g măsline verzi 2 linguri de bulion sare, piper 3 ouă 3-4 linguri de smântână Preparare: Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert în…

Cartofi ţărăneşti

28 January 2009
Cartofi ţărăneştiO reteta simpla si delicioasa de cartofi taranesti din: cartofi, ceapa, bulion sau suc de rosii, bacon, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 7-8 cartofi mari 1-2 cepe 2 linguri de bulion sau suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g bacon afumat o legătură de pătrunjel sare, piper 3-4 linguri…

Read more »

Sufleu de paste si varză

28 January 2009

Ingrediente: 300 g varză 400 g macaroane sare 500 g roşii pasate 2 linguri ulei de măsline 2 linguri busuioc tocat, piper 1 linguriţă zahăr 200 g şuncă fiartă 200 g cremă de brânză 100 ml smântână 3 ouă 120 g brânză rasă Preparare: Tăiaţi varza fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor…

Read more »

Ei …pe banii nostri!

28 January 2009

In plina criza mondiala ,atunci cand toata lumea sufera adevarate pierderi financiare, Elena Udrea a hotarat ca statul roman, (adica NOI), sa plateasca echivalentul a aproximativ 5 salarii pentru a ne face noi insine pe banii nostrii concediul. Ideea in sine nu este rea avand in vedere ca dupa ce muncesti un an intreg si…

Read more »

Gogosari gratinati cu telina

27 January 2009
Gogosari gratinati cu telinaIngrediente: 10 gogoşari o ţelină frunze de ţelină sare, piper 50 g unt 20 g caşcaval de oaie sau de vacă Preparare: Se curăţă gogoşarii de seminţe şi se spală. Se taie felii potrivite şi se călesc în puţin ulei de măsline până se înmoaie. Se presară sare şi se amestecă din când în când…

Read more »

Supă crema de ridichi cu ouă ochiuri

27 January 2009

Ingrediente: 1 cartof mediu ca mărime 300 gr ridichi 1 praz 1 lingura de unt 600 ml zeamă/supa de pasăre sare piper proaspăt rîşnit 1 vîrf de nucşoară proaspăt cojită 4 linguri de smîntînă bătută 4 ouă 2 linguri de ofet din vin alb 4 buchetele de frunze de pătrunjel ulei de plante pentru prăjit…

Read more »

Portofele cu mere si ciocolată

27 January 2009

Ingrediente: 1 pachet foietaj 4 mere mari 1 lingură zeamă de lămâie 200 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi 3 linguri unt 4 linguri pesmet 1 albuş Preparare: Lasă foietajul să se decongeleze la temperatura camerei, timp de câteva ore sau din ajun, în nici un caz la cuptorul cu microunde. între timp, curăţă merele de…

Read more »

Muschi la tavă cu cartofi

27 January 2009
Muschi la tavă cu cartofiIngrediente: 1 kilogram muşchi de vită 1 kilogram cartofi mici rozmarin 6 linguri de vin roşu demidulce 3-4 căţei de usturoi un cubuleţ de unt sare piper 4-5 linguri ulei de măsline 1 lingură de miere Preparare: Se curăţă muşchiuleţul de vită şi se pune la fiert cu sare şi piper într-o cratiţă. Se toarnă…

Read more »

Ceapă umplută cu carne

27 January 2009

Ingrediente: 8 cepe sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 800 g carne de pui sau pulpă de porc 3-4 linguri ulei de măsline 100 g smântână Preparare: Pentru început se curăţă ceapa de foile subţiri şi se spală, iar după aceea se desface miezul cu grijă, astfel încât să rămână gol…

Read more »

Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinurile albe

27 January 2009
Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinurile albePrepararea vinurilor albe implică un proces tehnologic deosebit, specific, deoarece mustul obţinut din struguri albi trebuie să fermenteze fără ciorchine, pieliţă şi seminţe.După ce au fost culeşi, strugurii albi trebuie să fie supuşi prelucrării în condiţii de igienă cât mai repede posibil, deoarece fermentarea lor se declanşează foarte rapid. Strugurii trebuie să fie bine copţi,…

Read more »

Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor

27 January 2009
Gogosari cu muschiulet de vita la cuptorIngrediente: 6 gogoşari 3-4 cepe 600 g muşchiuleţ de vită sare piper rozmarin 3-4 linguri de smântână 2 linguri de zahăr sau miere 50 g unt 4 linguri de ulei de măsline Preparare: Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe sau fâşii potrivite, dar nu foarte subţiri, deoarece se pot rupe şi dau un aspect neplăcut.…

Read more »

Tarta cu rosii

27 January 2009

Ingrediente: 4 ouă mari 4 linguri de ule sau unt topit sare 1 linguriţă de pastă de roşii 200 g brânză de vaci sau de oaie 10-15 roşioare Preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză mai…

Read more »

Salata de ardei copţi cu măsline

27 January 2009

Ingrediente: 8 ardei graşi sau capia 100 g măsline verzi fără sâmburi 200 g măsline negre 150 g caşcaval cubuleţe salata verde sare, piper 1 ceapă 1-2 linguri de otet 3-4 linguri ulei de masline Preparare: Se coc ardeii pe tavă, iar după ce s-au copt se pun într-un bol de plastic, se dau cu…

Read more »

Chifteluţe de dovlecei

27 January 2009
Chifteluţe de dovleceiIngrediente: 3-4 dovlecei 2 legături de mărar 2 legături de pătrunjel 2 ouă ulei pentru prăjit 3-4 linguri de pesmet 3-4 linguri de făină 300 g de brânză sărată de vacă Preparare: Se curăţă şi se spală dovleceii şi se dau prin răzătoarea mare. Este bine să-i lăsaţi să se scurgă sau să-i stoarceţi pentru…

Read more »

Ciorbă ţăranească cu zeamă de lamaie

27 January 2009

O reteta simpla de ciorba taraneasca din: cartofi, dovlecel, ardei gras, gogosare, ceapa, morcovi, rosii, frunze de varza, leustean, patrunjel, telina, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras 1 gogoşar 1 telina mică 1 ceapă 2 morcovi 1-2 roşii 2-3 frunze de varză 1 legătură de leuştean 1 legătură…

Read more »

Salată de cartofi cu maioneză

27 January 2009

Ingrediente: 6-8 cartofi 8 castraveciori muraţi sare piper 3 ouă o linguriţă de muştar ulei 200 g şuncă de porc sau de pui 100 g măsline naturale Preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva…

Read more »

Lasagna de legume cu sos pesto

27 January 2009
Lasagna de legume cu sos pestoO reteta de lasagna de legume din: spanac, busuioc, crema de branza, galbenusuri, ardei gras, ciuperci, dovlecei, faina, unt, lapte si sos pesto. Ingrediente: 450 g spanac congelat 2 linguri busuioc tocat 400 g cremă de brânză 2 gălbenuşuri sare piper 500 g ardei gras roşu 400 g ciuperci champignon 300 g dovlecei 2 linguri…

Read more »

Sufleu cu legume, orez şi şuncă

27 January 2009

Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 250 g ciuperci 2 morcovi 1 legătură ceapă verde 250 g boabe de porumb 1 lingură unt 1 cutie roşii bucăţi (850 ml) piper nucşoară rasă 200 g brânză gouda rasă 5 felii de bacon (kaiser afumat) Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare conform indicaţiilor de…

Read more »

Şniţel de curcan cu sparanghel şi un sos cremos de parmezan

27 January 2009

Ingrediente: 1 kg sparanghel alb Sare 1 vârf de cuţit de zahăr 2 linguri unt suc de lămâie 4 şniţele de curcan (â 180 g) 8 felii bacon (kaiser) 4 roşii 2 linguri ulei de măsline sucul de la 1 portocală piper 100 ml vin alb 200 g smântână 2 linguri parmezan ras 1 lingură…

Read more »

Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi

27 January 2009

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu ierburi aromate, legume si cartofi rumeniti din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, cartofi, fasole verde, cimbru, usturoi, rosii cherry, unt, zahar, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare, piper 5 linguri ulei de măsline 500 g cartofi mici 300 g…

Read more »

Cuib de piersici

27 January 2009
Cuib de piersiciIngrediente: 100 g făină 60 g unt 50 g zahăr 2 linguri cacao pudră 8 jumătăţi de piersici 2 linguri fulgi de migdale Preparare: Frământaţi făina, untul şi zahărul, fărâmiţaţi aluatul cu mâinile şi apoi încorporaţi şi pudra de cacao. Ungeţi cu unt o formă joasă de sufleu, scurgeţi caisele şi aşezaţi-le cu partea tăiată…

Read more »

Orez cu vanilie si lămâie

27 January 2009
Orez cu vanilie si lămâieIngrediente: 150 g orez 5 linguri zahăr cca. 1 l lapte măduva unui baton de vanilie 1 grepfruit roşu 3 portocale 2 linguri miere Preparare: Fierbeţi orezul cu laptele, zahărul şi vanilia conform instrucţiunilor de pe pachet. Lăsaţi-l să se răcească şi turnaţi-l în 8 pahare. Curăţaţi fructele despărţiţi-le felioare şi tăiaţi-le bucăţele. Amestecaţi totul…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei

26 January 2009

Ingrediente: 2 dovlecei 3 ouă 100 g brânză telemea rasă 100 g ricotta 120 ml lapte 2 linguri mentă tocată sare, piper nucşoară rasă 250 g foi de aluat 50 g unt Preparare: Radeţi dovlecelul. Amestecaţi-l cu ouăle, brânza, ricotta, laptele, menta şi condimentele. Despăturiţi aluatul şi ungeţi-l cu unt. Tapetaţi o formă (25 x…

Read more »

Chiftelute cu salată

26 January 2009
Chiftelute cu salatăIngrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 600 g carne tocată 1 ou sare, piper 1 lingură muştar 5 linguri ulei 1 castravete 6 roşii 1 legătură busuioc 2 linguri oţet din vin alb Preparare: Tocaţi mărunt pătrunjelul, ceapa şi usturoiul. Amestecaţi-le cu oul, carnea tocată, condimentele şi muştarul. Formaţi chiftelute şi…

Read more »

Pâinică de Paste

26 January 2009
Pâinică de PasteIngrediente: Pentru aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă circa 225 ml lapte călduţ 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 50 g unt moale 100 g stafide. Pentru aluatul fărâmiţat: 50 g unt 80 g făină 40 g zahăr Preparare: Cerneţi făina într-un castron mare. Formaţi o adâncitură în…

Read more »

Colac cu vanilie

26 January 2009
Colac cu vanilieIngrediente: Pentru aluatul cu drojdie: 2 batoane de vanilie 2 crenguţe de rozmarin proaspăt 175 ml lapte călduţ 1 pacheţel drojdie uscată 80 g zahăr 400 g făină 100 g migdale măcinate 100 g unt moale 2 ouă 1/2 linguriţă sare. în plus: 1 gălbenuş 2 linguri lapte 100 g zahăr pudră 2 linguri suc…

Read more »

Budinca de lamaie

25 January 2009
Budinca de lamaieIngrediente 800 g brânză dulce 100 g unt 1 vârf de cuţit de sare 4 ouă 200 g smântână fermentată 100 g stafide 160 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g migdale pisate câte 1-2 linguri coajă de portocală şi lămâie caramelizată Preparare: Scurgeţi brânza. Bateţi untul spumă. Amestecaţi-l cu brânza, sarea,…

Read more »

Branza si stafide

24 January 2009
Branza si stafideIngrediente 400 g cremă de brânză 750 g brânză de vaci 6 ouă 300 g zahăr 2 pachete budincă de vanilie 100 g stafide Preparare: încingeţi cuptorul la 200°C. Puneţi într-un castron crema de brânză, brânza de vaci, ouăle, zahărul, budinca de vanilie praf şi amestecaţi cu mixerul. Cu o lingură încorporaţi şi stafidele. Pe…

Read more »

Cocktail Black Irish

24 January 2009

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de pulbere de cacao Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente 5/70 vodcă 3/10 Kahlua 2/10 Bailey’s o bucată mare de îngheţată de vanilie   Acest cocktail, deşi aparţine unei familii, cea…

Read more »

Piept de rata si orez cu fructe

24 January 2009

Ingrediente: 200 g arpagic câte 100 g prune şi caise uscate 1 păstaie de chili roşu 50 g sâmburi de migdale tăiaţi 1 lingură unt 1 lingură ulei 300 g orez cu bobul lung 100 ml suc de caise 600 ml supă 2 buc. piept de raţă (a 300 g) sare, piper 1 linguriţă de…

Read more »

Salata cu oua

24 January 2009

  Ingrediente: 400 g rosii cherry 2 legaturi de ridichi 2 ardei grasi galbeni 8 oua fierte tari 100 g frunze sfecla rosie sau salata 1 legatura arpagic 4 linguri otet 4 linguri suc de lamaie 8 linguri ulei Sare, piper , zahar Preparare: Curăţaţi ouăle şi tăiaţi legumele mărunt. Tăiaţi frunzele de salată şi…

Read more »

Fursecuri cu ciocolată

24 January 2009

Ingrediente: 125 g unt 125 bucăţi de ciocolată neagră 125 g zahăr 50 g zahăr vanilat 50 g zahăr brun 1 ou 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf de sare Mod de preparare: Bate împreună untul, zahărul şi oul până obţii un amestec spumos. Adaugă făina, bicarbonatul de sodiu, ciocolata si sarea, amestecând bine…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

24 January 2009

De Jamie Oliver Episodul 8 – Salata de vară Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Tarte cu ciocolata si kiwi

24 January 2009

Ingrediente: Pentru aluatul de tarte: 250 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr pudră sare Pentru cremă: 200 g ciocolată 6 ouă 150 g smântână 1 lămâie 80 g zahăr tos 3 kiwi Preparare: Aluatul de tarte: Se pune făina, zahărul şi puţină sare într-un castron.

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: