RSS

Retete de Pasti #58

22 Mar

Retete de Paste:

Tartine cu branza

23 January 2009

Ingrediente 4 foi de aluat congelat 4 cepe verzi 2 linguri unt 1 lingură cimbru 1 ou sare, piper 4 buc. brânză de capră (a 30 g) Preparare: Tăiaţi aluatul în jumătate, apoi tăiaţi-l de jur împrejur la 1 cm. de margine, întindeţi-l, ungeţi-l cu apă şi aşezaţi fâşiile peste el. Coaceţi-l 8-10 minute la…

Read more »

Cocktail Between the Sheets

23 January 2009
Cocktail Between the SheetsCalitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy şi rom Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente 1/3 Rom Bacardi 1/3 Cointreau câteva picături de suc de lămâie   Mod de preparare: Creat, la origine, ca un cocktail pentru după-amiază. astăzi…

Read more »

Desert cu branza si caise

23 January 2009
Desert cu branza si caiseIngrediente -pentru aluatul cu drojdie: 1/2 cub de drojdie 125 ml lapte 300 g faină 60 g zahăr 1 vârf de sare 1 ou 50 g unt moale 1 pachet zahăr vanilinat -pentru umplutură: 1 cutie caise (850 ml) 6 ouă 1,5 kg brânză de vaci, dulce 300 g zahăr 200 g unt topit sucul…

Read more »

Prajitura cu nuci si grepfrut

23 January 2009

Ingrediente -pentru blat: 100 g margarina 100 g zahăr 2 ouă 150 g nuci sau alune măcinate 175 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 ml lapte câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă -pentru cremă şi decor: 1 plic gelatină 500 g brânză dulce 1 plic zahăr vanilat 200 g smântână 125…

Read more »

Visine cu o crusta de bezea

23 January 2009

  Ingrediente: 1 borcan cireşe sau vişine pentru diabetici (720 ml) 3 ouă 1 pachet aromă de vanilie îndulcitor lichid 250 g brânză dulce de vaci 3 linguri migdale măcinate 3 linguri făină 1 vârf de sare Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă (conţinut circa 2 l). Scurgeţi cireşele într-o…

Read more »

Oua batute

23 January 2009
Oua batuteIngrediente 8 ouă 75 ml lapte sare, piper nucşoară rasă 2 linguri unt creveţi caper piper verde (borcan) roşii, caviar, ceapă, lămâie verdeaţă pentru ornat Preparare: Bateţi ouăle cu laptele, sarea, piperul şi nucşoara, încingeţi untul într-o tigaie cu fundul dublu şi răsturnaţi amestecul cu ouă. Ornaţi ouăle bătute cu creveţi, capere, piper verde, roşii…

Read more »

Salata cu oua si somon

22 January 2009

Ingrediente: 1 salată 5 ouă fierte 300 g somon afumat 1 lămâie 4 linguri maioneză 1 ceapă mică sare, piper măcinat Preparare: Se curata oualele si se taie albusul in bucatele. Se toacă ceapa mărunt. Se amestecă gălbenuşul cu ceapa şi maioneza, se sărează şi se piperează după gust. Se adaugă albuşul şi 2 linguriţe…

Read more »

Sufleu de paste cu sunca

22 January 2009

Ingrediente: 200 g paste late Sare 500 g varză 1 măr 1 lingură suc de lămâie 1/4 linguriţă chimen 150 g brânză 200 g şuncă feliată 150 ml lapte pentru cafea 75 ml lapte slab 2 ouă Piper nucşoară rasă Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare,…

Read more »

Prajitura cu rubarbă

22 January 2009

Ingrediente -pentru aluat 375 g făină 1 cub de drojdie 150 ml lapte călduţ 50 g zahăr100 g unt moale 1 vârf de cuţit de sare. -pentru cremă: 1,5 kg rubarbă 75 g biscuiţi integrali 2 pachete zahăr vanilinat 5 ouă 250 g cremă de brânză 200 ml frişca 175 g zahăr 100 g marţipan…

Read more »

Meniu picant cu ardei

22 January 2009
Meniu picant cu ardeiIngrediente 600 g ardei gras 1 ceapă mare (sau 3 cepe mici) 2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită sare, piper câte 1 lingură chimen şi boia de ardei dulce 500 ml supă 250 g boabe de porumb (cutie) 500 ml roşii pasate (pachet) puţin sos Tabasco 1 legătură pătrunjel 200 g smântână…

Read more »

Dulceata de portocale

22 January 2009
Dulceata de portocaleIngrediente: l kg portocale l kg zahăr o lămâie Preparare: Se aleg portocale potrivit de mari, care au şi coaja groasă. Se spală bine şi se rad superficial, cât să se înlăture numai coaja luciosă. Se pun apoi în apă rece, se acoperă cu un capac şi se lasă la frigider de pe o zi…

Read more »

Rulouri de somon

22 January 2009

Ingrediente 300 g cremă de brânză 1-2 linguri hrean ras Sare piper suc de lămâie 400 g felii de somon afumat frunze de salată felii de lămâie mărar pentru ornat Preparare: Amestecaţi crema de brânză cu hreanul, sarea, piperul şi sucul de lămâie. Aşezaţi feliile de somon pe o suprafaţă de lucru, întindeţi peste ele…

Read more »

Somon invelit in dovlecei

22 January 2009

Ingrediente 4 buc. file de somon (â 130 g) 1 căţel de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare, piper 4 crenguţe de cimbru 1 dovlecel mare 2 linguri ulei de măsline Preparare: Spălaţi somonul cu apă rece şi uscaţi-l pe un prosop de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l cu suc de lămâie.…

Read more »

Salata cu rucola si mango

22 January 2009

Ingrediente 200 g rucola 1 mango 100 g ciuperci 4 roşii 50 g gorgonzola 1 căţel de usturoi 50 ml supă de legume 4 linguri oţet din vin alb 2 linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Pregătiţi rucola şi rupeţi-i frunzele. Curăţaţi fructul de mango, desprindeţi-l de pe sâmbure şi tăiaţi-l felioare. Pregătiţi ciupercile,…

Read more »

Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezan

22 January 2009
Farfalle all’Italia cu rosii uscate, busuioc si parmezanIngrediente: 2 cepe 30 g rosii uscate 3 linguri ulei de masline 200 ml supa de legume 500 g farfalle Sare, piper 2 linguri de unt 1 lingura amidon 75 g parmezan proaspat razuit 1 lingura otet balsamic ½ legatura busuioc Preparare: Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Taiati rosiile uscate fasii fine. Incingeti intr-o tigaie…

Read more »

Castelul Mocca

22 January 2009
Castelul MoccaIngrediente: 300 g fructe uscate (smochine, stafide, coajă de portocală glasată) 50 g biscuiţi populari 300 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri de ou 150 g unt esenţă de rom 2 linguri cu cacao 2 linguriţe cu cafea o mână cu rahat 1 pahar cu îngheţată 100 g frişca bătută   Mod de preparare: Pui smochinele…

Read more »

Piept de rata cu garnitura de cuscus

22 January 2009

  Ingrediente: 1 piept de raţă 2 cepe 3 căţei de usturoi Ghimbir cimbru 2 linguri cu miere 1 lingură cu oţet din vin alb 75 g unt 50 ml ulei de măsline Mod de preparare: Căleşte ceapa cu usturoiul zdrobit, un praf de ghimbir şi cimbru. Adaugă miere şi oţet şi 300 ml apă.…

Read more »

Friptura de iepure

22 January 2009
Friptura de iepureIngrediente: 1 iepure 2 cepe 100 g pastă de tomate ulei sare Pentru marinat: 500 ml apă 1 pahar cu vin 1 căpăţână de usturoi 3-4 foi de dafin 3 linguri cu oţet Mod de preparare: Tranşează iepurele, după care pune-l la marinat 4 ore. Rumeneşte uşor bucăţile de iepure. Din când în când stopeşte…

Read more »

Ciorba cu varza si carne cu gust delicat de smantana

22 January 2009
Ciorba cu varza si carne cu gust delicat de smantanaIngrediente: 250 g cartofi 250 g varza alba 250 g sfecla rosie 1 tulpina praz 1 ceapa 2 linguri margarina 1 l supa 300 g file vita 1 lingura ulei Sare, piper 2 linguri otet din vin rosu 150 g smantana Preparare: Pregatiti cartofii si legumele, taiati cartofii cubulete, varza fasii si radeti sfecla. Taiati…

Read more »

Salata usoara de cartofi

22 January 2009

Ingrediente: 800 g cartofi mici 8 vârfuri de ceapă verde 20 g unt 4 castraveciori muraţi 1 ceapă roşie Pentru dressing: 100 g smântână 4 linguri suc de lămâie 2 linguri de pătrunjel verde tocat piper, sare Preparare: Cartofii se curăţă şi se taie felii de 1 cm grosime. Se pun la fiert în apă…

Read more »

Terina de vita in frunze de praz

22 January 2009

O reteta de terina de vita cu morcovi, gulii, foid e gelatina, rosii, sare si piper. Ingrediente: 5 fire de praz 1 cub de concentrat de supă de vacă 600 g carne de vită fiartă 3 morcovi fierţi 3 gulii fierte 6 foi de gelatină 3 roşii sare piper Preparare: Se separă părţile albe ale…

Read more »

Sufleu cu mar copt si jeleu

22 January 2009

Ingrediente 1 măr dulce acrişor 1 lingură muşii 1 ou 1 lingură zahăr 50 g brânză de vaci 1 lingură smântână fermentată 1 linguriţă jeleu de zmeură puţin zahăr pudră Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi mărul şi îndepărtaţi-i cotorul. Aşezaţi mărul într-o formă mică de sufleu şi umpleţi-l cu muşii. Separaţi oul şi bateţi…

Read more »

Clatite cu nuci si merisoare

22 January 2009
Clatite cu nuci si merisoareIngrediente 8 ouă 125 g făină 250 ml lapte 1 vârf de sare 500 g merişoare 275 g zahăr 700 ml suc de mere 2 linguri amidon scorţişoară măcinată 100 g miez de nucă 40 g unt topit Preparare: Separaţi ouăle. Amestecaţi gălbenuşurile cu făina, laptele şi sarea. Acoperiţi aluatul şi puneţi-l deoparte. Amestecaţi merişoarele,…

Read more »

Sufleu cu mere, paine si migdale

22 January 2009

Ingrediente 6 chifle vechi de o zi 3 mere mari dulci acrişoare 4 linguri suc de lămâie 6 linguri de zahăr 100 g fulgi de migdale 6 linguri miere lichidă 1l lapte 8 ouă 1 linguriţă scorţişoară măcinată Preparare: Ungeţi cu grăsime o formă de sufleu. Tăiaţi chiflele felii de circa 1 cm grosime. Curăţaţi…

Read more »

Supa cu morcovi si ghimbir

22 January 2009

Ingrediente 1 file de porc (350 g) sare, piper 2 linguri unt topit 1 kg morcovi 40 g ghimbir 1 ardei iute 50 g amestec de ceapă albă şi roşie 400 ml lapte de cocos (doză) 1l supă 1 legătură praz Preparare: Săraţi carnea, piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de unt topit, întoarceţi-o şi prăjiţi-o cca.…

Read more »

Spaghete picante

22 January 2009

Ingrediente 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 3 ardei iuţi roşii 500 g spaghetti sare, piper 4 linguri ulei de măsline 70 g parmezan Preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l feliuţe. Spălaţi pătrunjelul, tocaţi-l mărunt. Tăiaţi ardeiul iute pe lung. îndepărtaţi seminţele cu un cuţit, îndepărtaţi şi nervurile albe din interior, tăiaţi-i cuburi mici. Fierbeţi…

Read more »

Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii

21 January 2009

Ingrediente: 1 varza chineeasca 200 g orez basmuti Sare, piper 4 linguri ulei de susan ½ legatura coriandru verde Sucul si coaja de la 1 lamaie 2 linguri unt 4 bucati file de somon Preparare: Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiati frunzele de varza pe lung in doua, apoi bucati. Opariti-le…

Read more »

Salata de orez cu pui

21 January 2009

Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre ţucără 250 g file de pui 2 linguri ulei piper 1-2 linguri curry 150 ml supă 1 mango copt 150 g iaurt 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă zahăr Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare. Pregătiţi legumele, apoi…

Read more »

Orez picant cu morcovi

21 January 2009
Orez picant cu morcoviIngrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei de răpită 400 g orez cu bobul lung 800 ml supă de legume 4 morcovi 200 g gorgonzola 1-2 crenguţe de rozmarin (sau 1/2 linguriţă rozmarin uscat) sare, piper Preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, încingeţi uleiul într-un vas şi căliţi ceapa tocată. Adăugaţi orezul şi căliţi-l de asemenea…

Read more »

Aripioare de pui cu salata Coleslaw

21 January 2009
Aripioare de pui cu salata ColeslawIngrediente: 12 aripioare de pui 1 ou 6 linguri făină ulei, sare, piper -pentru Coleslaw: 400 g varză albă 1 morcov 1 măr 2 ouă 1 lingură unt 60 g smântână 1 linguriţă muştar 1 lingură făină 1 lingură zahăr 60 ml oţet de mere Preparare: Se amestecă oţetul cu 50 ml apă, zahăr, făină,…

Read more »

File de peste la tigaie

21 January 2009
File de peste la tigaieIngrediente: 800 g file de roşioare 8 anghinare în sos de piper 12 bucăţi de sparanghel 1 dovlecel 1 morcov 1 bulb de fenicul 2 roşii 20 g unt 1 lămâie 1 căţel de usturoi pisat 4 arpagic 8 măsline 1 crenguţă de cimbru 3 linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Curăţă legumele. Taie…

Read more »

Berkeley cocktail

21 January 2009

Calitate – alcoolic Bazăalcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categoria – Rum drinks Decoraţiune – o felie de passiflora Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente 3 cl rom alb un cl brandy sucul de la o jumătate de lămâie galbenă sau de la o jumătate de lămâie verde 2 linguri de suc…

Read more »

Branza cu fructe rosii

21 January 2009
Branza cu fructe rosiiIngrediente: 250 g căpşuni 125 g de zmeură 125 g afine 4 ciorchine mici de coacăze 12 biscuiţi petit beurre 6 cutii mici cremă de brânză nature (150 g fiecare) 2 portocale 1/2 lămâie 2 linguri de Campari 2 linguri de zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat Preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe Păstrează…

Anghinare a la grec

21 January 2009
Anghinare a la grecIngrediente: 8 anghinare 6 cartofi mici 2 rămurele de ţelină 2 dovlecei 3 lămâi 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 20 cl vin alb sec 5 linguri ulei de măsline Ierburi aromatice 15 boabe de piper 2 crenguţe de busuioc Tabasco, sare grunjoasă Preparare Taie tijele a 6 anghinare. Elimină frunzele de…

Read more »

Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc

21 January 2009

  Ingrediente: 2 piepţi de pui 50 cl lapte de cocos 1 ardei proaspăt 2 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 bucată de ghimbir 1 lămâie verde 32 linguri de sos vietnamez nuoc-mam 1 legătură de busuioc Preparare: Taie piepţii de pui în fâşii. Curăţă ghimbirul si usturoiul. Striveste-i cu presa de usturoi. Spală…

Read more »

Delicioasele coacaze

21 January 2009
Delicioasele coacazeIngrediente – pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat sare 140 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri praf de cacao. -pentru cremă: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 30 g făină 2 foiţe de gelatină 250 g coacăze 100 g fulgi de…

Read more »

Sufleu cu macaroane si pui

21 January 2009

Ingrediente: 1 varză creaţă (circa. 800 g) 300 g file din piept de pui 50 g miez de nucă 200 g smântână 300 ml lapte 250 ml supă 100 g brânză rasă sare, piper curry 1/2 legătură cimbru 250 g macaroane Preparare: Pregătiţi varza creaţă şi tăiaţi-o fâşii fine. Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l pe…

Read more »

Salata de varza murata

21 January 2009

Ingrediente: 500 g varza murata 3-4 cartofi potrivit de mari 3 morcovi 2 cepe 400 g şuncă presată 2 castraveţi muraţi 100 g mazăre 200 g smântână sare,piper 1/2 legătură de pătrunjel verde o roşie o lingură ulei de măsline Preparare: Morcovii, mazărea şi cartofii se fierb separat în apă cu un praf de sare.…

Read more »

Supa de legume cu paste

21 January 2009

Ingrediente: 1,25 l supă de legume limpede (făcută de tine sau instant) 100 g paste (de forma dorită) 100 g morcovi 100 g mazăre sare, piper Preparare: Se fierb pastele în apă sărată după indicaţiile de pe ambalaj şi se scurg. Se taie morcovii cubuleţe. Se dă supa de legume în clocot, se adauga morcovii…

Read more »

Sandwich cu piept de pui si chipsuri

20 January 2009

Ingrediente: 2 ouă fierte 50 g piept de pui 2 castraveţi muraţi 1 roşie 2-3 frunze de salată 4 felii pâine albă pentru sandviş 2 felii kaiser 2 linguriţe boabe de muştar 2 linguri maioneză frunze de pătrunjel sare, piper măcinat 1 pungă chipsuri Preparare: Se sărează şi se piperează pieptul de pui, apoi se…

Read more »

Salata cuscus cu branza de burduf

20 January 2009

Ingrediente: 300 g cuşcuş instant 1 ardei roşu 100 g fasole verde 200 g brânză de burduf 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi sucul de la 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline sare, piper măcinat Preparare: Se pregăteşte cuşcuşul după indicaţiile de pe ambalaj. Se opăreşte fasolea verde şi se taie păstăile…

Read more »

Placinta picanta cu rosii

20 January 2009

Ingrediente: 200 g făină 1 ou 100 g unt 250 g smântână 2 ouă puţin busuioc 2 căţei de usturoi 4 linguri bulion 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă nucşoară, sare, piper măcinat Preparare: Se face un aluat moale din făină, ou, unt şi puţină sare. Se lasă la rece 30 min., apoi se…

Read more »

Spaghete cu legume colorate

20 January 2009

Ingrediente: 200 g spaghete 2 dovlecei mici 5 roşii mari 1 ardei galben 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare, piper măcinat Peparare: Se curăţă dovleceii, ardeiul şi ceapa, apoi se taie cubuleţe. Se opăresc roşiile cu apă fiartă, se curăţă de coajă, li se scot sâmburii, apoi se taie…

Read more »

Supa de legume cu branza de vaci

20 January 2009

Ingrediente: 1 ceapă 3 rădăcini de ţelină 2 morcovi 2 cartofi 1 căţel de usturoi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză de vaci câteva frunze de pătrunjel sare piper măcinat Preparare: Se curăţă ceapa si se toacă mărunt. Se spală ţelină si se taie bucăţi. Se curăţă morcovii si…

Read more »

Bentley cocktail

20 January 2009
Bentley cocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2 Calvados 1/2 Dubonnet   Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut să dea cocktailului pe care-l inventase numele…

Read more »

Peste in crusta de verdeata

20 January 2009

  Ingrediente 3 felii de pâine albă 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1/2 legătură rucola 4 linguri cremă de brânză 2 linguri muştar boabe 200 ml smântână 125 ml supă 2 lingură amidon sare, piper 600 g file somon Preparare: Indepărtaţi coaja de la pâine, daţi-o prin maşina de tocat sau blender. Curăţaţi ceapa…

Read more »

Sufleu cu paste cannelloni

20 January 2009

Ingrediente: 1 morcov 1 dovlecel 200 g vinete 2 linguri de ulei 1 cutie (850 ml) roşii sare, piper 1 linguriţă ierburi de Provence 600 g piept de curcan 100 g măsline verzi cu migdale înăuntru 50 g pesmet 250 g cannelloni (fără fierbere) 2 mingiuţe de mozarella (a 125 g) Preparare: Pregătiţi legumele şi…

Read more »

Criza si serviciile

20 January 2009

Nu cu mult timp in urma sa instaurat criza si in Romania invaluind-o precum ceata. Ciudat este ca toata lumea vorbeste de ea, dar nu o vede nimeni, insa de simtit se simte. Ar fi cam intr-un film horror cu fantome care sparg, tipa , distrug aproape totul in casa, dar nu le vezi. Sa…

Read more »

Lacramioare

20 January 2009
LacramioareIngrediente: Pentru aluat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 100 g unt 2 ouă. Pentru umplutură: 2 cutii caise (â 850 ml) 1 kg brânză dulce de vaci 175 g zahăr 2 pachete zahăr vanilinat 6 gălbenuşuri 3 pachete budincă de frişca 200 ml frişca sucul…

Read more »

Sufleu cu legume

20 January 2009

Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g file de porc 2 linguri de unt piper 30 g cubuleţe de şuncă 1 ceapă 1 tulpină de praz 150 g mazăre congelată 200 g bureţi galbeni (conservă) 1 pachet (250 ml) sos olandez Preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cea. 20 de minute în apă cu sare.…

Read more »

Ostropel de pui

20 January 2009
Ostropel de puiIngrediente: l kg carne de pui 2-3 linguri de ulei o ceapă mai mare sau 2 cepe mai mici 150g roşii decojite în suc 4-5 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 1 frunză de dafin 1-2 linguri de oţet din vin Sare, piper Preparare: Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie…

Read more »

Ciuperci pane

20 January 2009
Ciuperci paneIngrediente: 500 g ciuperci 2-3 linguri făină l ou mai mare sau două ouă mai mici 2-3 linguri de pesmet Sare,piper ulei pentru prăjit   Preparare: Se aleg ciuperci cu pălăria mai mare, care se curăţă, se spală şi se lasă la scurs, cu lamelele în jos, pe un şervet absorbant. Când sunt bine scurse,…

Read more »

File de somon cu orez si legume

20 January 2009
File de somon cu orez si legumeIngrediente: 40 g mazăre congelată 75 g morcov ras 125 g file de somon Piper 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă amestec de condimente pentru peşte 1/2 pachet orez chinezesc coaja rasă de la o lămâie Preparare: Fierbeţi circa 100 ml apă într-o tigaie mare. Adăugaţi legumele, acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi-le circa…

Read more »

Risotto cu mazare

20 January 2009

Ingrediente: 1l supă 1 praf şofran (sau 1 vârf de cuţit de curcuma) 2 cepe 3 căţei de usturoi 50 g unt 300 g orez risotto 150 ml vin alb 100 ml smântână 200 g mazăre 3 linguriţe ulei de măsline 600 g file de porc sare, piper 60 g parmezan rucola Preparare: Fierbeţi supa…

Read more »

Orez cu legume ratatouille

20 January 2009
Orez cu legume ratatouilleIngrediente 200 g amestec de orez integral sare 3 ouă 70 g făină 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 2 linguri unt 1 ceapă roşie câte 1 ardei gras roşu si galben 1 vânătă 1 dovlecel 300 g roşii 4 linguri ulei de măsline câte 1 crenguţă rozmarin şi oregano (sau 1/2 linguriţă uscat)…

Read more »

Prajitura cu branza si capsuni

20 January 2009

  Ingrediente – aluat: 150 g făină de grâu integrală 100 g unt 50 g zahăr brun 1 gălbenuş -umplutură: 4 ouă 500 g brânză dulce de vaci 300 g iaurt slab 100 g zahăr 50 g unt 2 budincă de vanilie 250 g căpşuni Preparare: Frământaţi ingredientele pentru aluat, înfăşuraţi-l în folie, apoi lăsaţi-l…

Read more »

Pui cu rozmarin

20 January 2009

  Ingrediente: 3 linguri de miere 4 linguri oţet balsamic 250 mf vin alb sec 1 pui (cea. 1,2 kg) 4 crenguţe de rozmarin 4 cepe 2 căţei de usturoi 800 g vinete 2 ardei graşi galbeni 6 linguri ulei de măsline sare, piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce 100 g salam Preparare: Amestecaţi…

Read more »

Gnocchi la cuptor

20 January 2009
Gnocchi la cuptorIngrediente: sare 250 g mălai grişat 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline 500 g roşii coapte piper 1 lingură busuioc tocat 150 g parmezan ras 50 g unt Preparare: Fierbeţi circa 1,25 l apă cu 1 lingură sare. Turnaţi mălaiul şi lăsaţi-l 40-45 de minute să se umfle. Tocaţi ceapa…

Read more »

Clatite umplute

20 January 2009
Clatite umpluteIngrediente: 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii mici (850 ml) sare, piper 1 linguriţă busuioc 40 g unt 40 g făină 250 ml lapte 250 ml supă nucşoară rasă 350 g spanac congelat 350 brânză ricotta sau brânză dulce de vaci 100 g parmezan ras 1 gălbenuş 8 clătite Preparare: Tocaţi…

Read more »

Spaghetti Bolognese

20 January 2009

O reteta de Spaghetti Bolognese din: morcov, tulpina de telina, ceapa, unt, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, faina, foi de dafin, cuisoare, scortisoara, rosii, supa, spaghetti si parmezan   Ingrediente: 1 morcov 100 g tulpină de ţelină 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de măsline 400 g carne de vită,…

Read more »

Saltimbocca alla romana

19 January 2009

  Ingrediente: 8 buc. carne de vită sau porc pentru friptură (circa 600 g) câte 1 lingură unt şi ulei 8 frunze de salvie 8 felii de prosciutto crudo sare, piper 125 ml vin alb sec Preparare: Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, încingeţi untul şi uleiul, căliţi salvia 1 minut, apoi…

Read more »

Chiftelute picante

19 January 2009
Chiftelute picanteIngrediente: 2 cepe mari 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii (850 ml) 400 g amestec de carne tocată 4 linguri pesmet 1 ou 2 linguri parmezan proaspăt ras 1 linguriţă verdeaţă mediteraneană sare, piper boia iute zahăr Preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le cubuleţe şi căliţi-le în uleiul încins.…

Read more »

Minestrone

19 January 2009

  Ingrediente: 150 g boabe de fasole 3 frunze de salvie 2 cepe 2 căţei de usturoi 5 morcovi 3 tulpini de ţelină 2 dovlecei 3 cartofi mari 3 roşii 200 g varză 2 linguri ulei circa 3 linguriţe supă instant 200 g paste mici sare, piper Preparare: Acoperiţi fasolea cu apă. Adăugaţi salvia şi…

Read more »

Pizza picanta cu topping abundent de branza

19 January 2009

  Ingrediente – pentru aluat: 450 g făină 50 g gris 30 g drojdie 1 vârf de cuţit de zahăr 1 vârf de cuţit de sare 12-13 linguri ulei de măsline. Pentru topping: 250 g mozzarella 400 g roşii la cutie 2 linguri pastă de roşii sare, piper 4 linguri parmezan ras 3 linguri ulei…

Read more »

Penne cu sos picant de roşii

19 January 2009

Ingrediente: 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 1 ardei gras roşu 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 500 g roşii bucăţi 200 ml supă 500 g penne sare, piper,zahăr Preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi ardeii iuţi pe lung, îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i şi tăiaţi-i inele fine. Pregătiţi…

Read more »

Budinca de portocale si sodou de vanilie

19 January 2009
Budinca de portocale si sodou de vanilieIngrediente: 2-3 linguri miere de albine 2 portocale 100 g unt 100 g zahăr 2 ouă 175 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingura coajă de portocale confiată 75 g stafide puţin ulei pentru uns forma Pentru şodoul de vanilie: 250 ml smântână 250 ml lapte 1 baton de vanilie sau 2 plicuri…

Salata Nicoise

18 January 2009

Ingrediente: 2-3 linguri oţet 6 linguri ulei de măsline sare, piper 4 ouă 150 g fasole boabe 1 ardei gras galben 1/2 castravete 4 roşii 1 legătură ridichi 200 g ton (in ulei) 50 g sardele (în ulei) 150 g salată verde 50 g măsline negre (fără sâmburi) 2 linguri capere Preparare: Curăţaţi usturoiul şi…

Read more »

Salata rucola-ridichi

17 January 2009

Ingrediente: 1 legătură ridichi 150 g rucola 250 g caşcaval 1 legătură pătrunjel 4 linguri oţet 1 lingură muştar cu boabe sare, piper 6 linguri ulei de nuci 4 felii de pâine integrală 4 linguri sâmburi de pin 1 lingură unt Preparare: Pregătiţi şi feliaţi ridichile. Spălaţi, scuturaţi şi rupeţi rucola. Feliaţi caşcavalul. Spălaţi pătrunjelul…

Read more »

Papanasi cu cirese

17 January 2009
Papanasi cu cireseIngrediente: 500 g brânză proaspătă de vaci 2 ouă coaja rasă de la o lămâie 60 g făină 200 g cireşe 2 linguri de pesmet ulei pentru prăjit sare zahăr pudră pentru ornat Preparare: Cireşele se spală, se curăţă de codiţe si de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Brânza proaspătă se pasează…

Read more »

Salata cu piept de curcan

16 January 2009

Ingrediente: câte 2 ardei graşi (galbeni şi roşii) 3 salate mici Creson 400 g file din piept de curcan 200 g brânză telemea 200 g iaurt slab în grăsimi sare, piper 2 linguri ulei 200 ml vin alb 1 linguriţă boia de ardei iute 6 linguri oţet de mere Preparare: Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l în jumătate,…

Read more »

Salata cu fasole si paste

16 January 2009

Ingrediente: 250 g farfalle sare sucul de la 1 lămâie piper 8 linguri ulei de măsline 1 cutie boabe de fasole (425 ml) 100 g câmaţi chorizo 100 g rucola 400 g roşii mici 1 legătură busuioc Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, răsturnaţi-le într-o strecurătoare, turnaţi apă rece…

Read more »

Salata exotica

16 January 2009

Ingrediente 1 cutie ananas (425 ml) 1 file de porc (300 g) sare, piper 2 linguri ulei de măsline 1 fruct de mango copt 150 g salată (la alegere) 1 ardei iute roşu 100 g dressing cu verdeaţă Preparare: Scurgeţi ananasul şi colectaţi sucul. Săraţi car­nea de porc, piperaţi-o şi prăjiţi-o în uleiul încins circa…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

16 January 2009

De Jamie Oliver Episodul 7 – Grătar Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Prajitura cu iaurt

16 January 2009

Ingrediente: 300 g iaurt 100 g zahăr 1/2 kg foi de plăcintă 3 ouă 1 lingură ulei 1 pachet zahăr vanilat Preparare: Se amestecă iaurtul şi ouăle frecate cu zahărul. Se aşază un rând de foi într-o tavă unsă şi apoi se pune din amestecul preparat, alternând cu alt rând de foi, până ce se…

Read more »

Industria restauratiei

16 January 2009

Nu cu mult timp in urma am citit un articol legat de faptul ca un restaurant din cadrul lantului “ La  Mama” a fost dat in judecata pentru ca s-a gasit un muc de tigara intr-o ciorba.” Bun! Si ?”  O  sa ziceti ce e cu asta, angajati prost platiti, needucati, indiferenta, sirul poate continua……

Read more »

Tarta cu caise

16 January 2009

Ingrediente 120 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră sare 1 ou 200 g făină 50 g migdale măcinate 2 cutii de caise 2 linguri zahăr măduva de la 1 baton de ciocolată 1 gălbenuş 20 g fulgi de migdale hârtie pentru copt şi boabe uscate Preparare: Bateţi cu mixerul untul, zahărul vanilinat…

Read more »

Inghetata de iaurt cu capsuni

16 January 2009

Ingrediente: 1 pahar de iaurt 400 g căpşuni 3 linguri miere 1 linguriţă zeamă lămâie 100 ml smântână bătută. Preparare: Se mixează fructele şi se amestecă împreună cu iaurtul, mierea, zeama de lămâie şi se adaugă la sfârşit smântână bătută. Se lasă la congelator 3 ore. Inghetata se ornează cu 2-3 căpşuni   Pofta buna

Read more »

Salata de fasole tucara cu iaurt

15 January 2009

Ingrediente: 1 kg fasole ţucără 1 ceapă mare 400 g iaurt 50 ml oţet 2 căţei de usturoi sare şi piper după gust Preparare: Fasolea ţucără, curăţată, spălată şi ruptă în bucăţi, se fierbe în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă împreună cu un sos preparat…

Read more »

Papanasi fierti cu gem

15 January 2009
Papanasi fierti cu gemIngrediente: 250 G branza proaspata de vaci 1 ou 50 g faina 25 g gris Sare ½ lingurita cu unt 2-3 linguri cu gem 3-4 linguri cu smantana 1 lingura zahar pudra 1 lingura cacao Preparare: Brânza proaspătă de vaci se pune într-un castron şi se pasează cu o furculiţă. Se adaugă oul întreg si…

Read more »

Tarta cu cirese

15 January 2009

Ingrediente: 2-3 linguri cu dulceaţă cireşe 500 g cireşe Pentru aluat: 1 pachet de margarina 1 cescuta cu zahăr 1 cescuta apa calduta 500 g faina 1 lamaie 50 g zahar pudra Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă margarina cu zahărul, coaja de lămâie şi apa. Adaugă făina puţin câte puţin până obţii un aluat…

Read more »

Salata de pui si cascaval

15 January 2009

Ingrediente: 4 roşii potrivit de mari o ceapă uscată roşie 400 g piept de pui fiert 100 g caşcaval 3 ouă fierte 4 linguri de maioneză o linguriţă muştar o salată verde sare, piper Preparare: Pieptul de pui, caşcavalul şi ouăle fierte se taie cubuleţe şi se pun într-un castron. Ceapa tăiată solzişori se dă…

Read more »

Salata de paste cu branza si masline

15 January 2009

Ingrediente: 400 g paste făinoase 3 roşii o legătură ceapă verde sau o ceapă mică de apă o legătură de ridichi 200gmozzarella 100 g măsline negre 1/2 legătură verdeaţă (busuioc sau pătrunjel verde) 6 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet din vin sare, piper Preparare: Intr-o oală cu fundul mai gros, se pun la…

Read more »

Sarlota cu caise

14 January 2009

Ingrediente 1 cutie caise 10 foiţe de gelatină 100g glazură albă 400 ml lapte 1 pachet budincă de vanilie 4 gălbenuşuri 300 g pişcoturi 40 g unt 500 ml frişca 2 pachete zahăr vanilinat 2 pachete întăritor de frişca Preparare: Scurgeţi fructele şi tăiaţi-le felioare. Fierbeţi-le cu puţin suc circa 2 minute. Lăsaţi-le să se…

Read more »

Cocktail Bellini

14 January 2009

  Calitate  – puţin alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – nici una se serveste la orice oră, înainte de mese   Ingrediente 3/10 nectar (suc) de piersici 7/10 şampanie   Această băutură a fost inventată în anul 1948 de un barman de la Harry’s Bar din…

Read more »

Supa de iaurt cu castraveti cruzi

14 January 2009

  Ingrediente: 8 cutii de iaurt 1/2 pahar de apă 4 linguri mărar tocat fin 1 usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 8 castraveţi potriviţi Sare 100 g nuci tocate mare. Preparare: Se dizolvă iaurtul cu apă rece, se adaugă uleiul, usturoiul zdrobit, mărarul, sarea şi se amestecă bine totul. Se pune supa în…

Read more »

Salata cu carnati

14 January 2009

Ingrediente: 2 dovlecei 12 ardei graşi 1 ardei iute 1 morcov l ceapă 2 cârnaţi mai groşi 1 legătură de pătrunjel 3-4 căţei de usturoi ulei, sare, piper Mod de preparare: Taie dovleceii şi carnaţii în rondele potrivit de groase. Rumeneşte-le apoi separat în ulei încins. Separat, taie ceapa julienne şi căleşte-o uşor în ulei.…

Read more »

Budinca de clatite cu ciuperci

14 January 2009
Budinca de clatite cu ciuperciIngrediente: Pentru clătite: 2 ouă 1 ceaşcă cu lapte 1 ceaşcă cu făină Pentru umplutură: 250 g ciuperci 100 g costiţă uşor afumată 1 lingură de Făină 50 g unt 200 ml supă de pui sau de legume 100g telemea 250 g smântână 2-3 linguri de ulei 2 linguri cu parmezan ras 1 legătură de…

Read more »

Bruschete cu branza si spanac

14 January 2009

O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat 200 g rosii 2 linguri ulei de masline 3-4 catei de usturoi 150 g telemea oaie 1 lingura de smantana busuioc sare, piper…

Read more »

Sufleu cu paste, branza si rosii

14 January 2009

  O reteta delicioasa de sufleu cu paste, branza si rosii din: rosii, spanac, sare, penne, smantana, supa, piper, branza, si mozzarella Ingrediente: 4 roşii 250 g spanac Sare 400 g penne 300 ml smântână 400 ml supă piper 100 g brânză rasă 1 buc. mozarella(125g) Preparare: Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le…

Read more »

Papanasi cu branza si sirop de soc

14 January 2009
Papanasi cu branza si sirop de socIngrediente: 2 ouă potrivit de mari 1 lingură cu sirop de soc sau miere polifloră l praf de copt 1 plic de zahăr vanilat sare ulei pentru prăjit smântână (opţional) Preparare: Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă si se amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grisul, un praf de sare si siropul de soc.…

Read more »

Mancare de mazare verde

14 January 2009

Ingrediente: 800 g mazăre boabe 2 linguri unt 1 pahar de smântână 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr mărar tocat, sare. Preparare: Mazărea foarte tânără se înăbuşă în grăsimea încinsă, adăugând câte puţină apă fierbinte. Dacă mazărea este mai veche şi mai coaptă, cu bobul tare, se fierbe întâi în apă clocotită, se strecoară si…

Read more »

Sarmalute cu cas in foi de stevie

14 January 2009

Ingrediente: 4 legături frunze de stevie 400 g caş dulce frământat 5 linguri gris 3 ouă 1 legătură mărar verde 600 ml borş sare, piper după gust, smântână. Preparare: Spală şi opăreşte frunzele de stevie, apoi amestecă grisul împreună cu caşul, ouăle şi mărarul tocat. Potriveşte gustul de sare şi piper, apoi înfăşoară sărmăluţe în…

Read more »

Chec cu lamaie si vanilie

14 January 2009
Chec cu lamaie si vanilieIngrediente: 300 g făină 300 g margarina cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare. Preparare: Se freacă spumă margarina cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi se încorporează făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie,…

Read more »

Maioneza cu file de ansoa

14 January 2009
Maioneza cu file de ansoaIngrediente: 10 fileuri de anşoa în ulei ulei, oţet 2 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de lămâie. Preparare: Fileurile de peşte se lasă la desărat sub jet de apă rece. Se scoate coloana vertebrală şi se pasează fileurile, împreună cu usturoiul. Se amestecă gălbenuşurile împreună cu oţetul, se bate cu telul, adăugând progresiv ulei, ca la…

Read more »

Mancare de cartofi

14 January 2009
Mancare de cartofiIngrediente 500 g cartofi noi 1 legătură de ceapă verde 2 cepe 2 ardei graşi Ulei, sare, piper boabe   Mod de preparare Curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe potrivite şi lasă-i câteva minute în ulei, cât să prindă o crustă aurie. Adaugă puţină apă şi lasă-i să se înăbuşe bine. Separat, taie ceapa julienne şi…

Read more »

Chec cu dovlecei si branza

14 January 2009
Chec cu dovlecei si branzaIngrediente Umplutura: 4 dovlecei 250 g brânză de capră 3 linguri ulei de măsline sare, piper Aluatul: 5 ouă 250 g făină 150 ml ulei 150 ml lapte 1 plic drojdie uscată Preparare: Incălzeşte cuptorul la 180°C. Spală dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare. Taie brânza de capră cubuleţe. Pune uleiul la încins. Adaugă dovleceii…

Read more »

Salata cu pui si porumb

14 January 2009

Ingrediente 4 ouă câte 200 g salată (la alegere) 200 g roşii cherry 100 g boabe de porumb (cutie) 200 g piept de pui afumat 4 felii pâine toast 2 linguri unt 1 lingură ulei 100 ml supă 2 linguri iaurt natural 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet din vin alb sare, piper…

Read more »

Salata de conopida cu ciuperci

13 January 2009

Ingrediente: 1 conopidă mică 3 flori de broccoli 50 g boabe mazăre verde tânără 1 cutie ciuperci 6 căţei de usturoi 3 linguri suc de lămâie 1 legătură verdeaţă sare, ulei. Preparare: Conopida şi broccoli se desfac în bucheţele mici şi se pune la fiert împreună cu boabele de mazăre, 15 minute,în apa care clocoteşte.…

Read more »

Sos de iaurt

13 January 2009

Ingrediente: 1 iaurt gros (preferabil de oaie) sare usturoi Preparare: Iaurtul se bate cu furculiţa până se omogenizează bine. Usturoiul se striveşte până se obţine o pastă şi se amestecă împreună cu iaurtul, se potriveşte de sare. Dacă iaurtul este mai puţin consistent, se pune într-un tifon dublu şi se lasă să se scurgă peste…

Crema de iaurt si gem din coji de portocale

13 January 2009

Ingrediente: 300 g iaurt 150 g zahăr 3 albuşuri 300 g frişca 1 lămâie mare 30 g gelatină 2 pacheţele zahăr vanilat gem din coji de portocale 1 linguriţă unt fructe din compot sau dulceaţă pentru ornat. Preparare: Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi vanilia, zeama de lămâie şi se continuă baterea…

Read more »

Budinca de macaroane

13 January 2009
Budinca de macaroaneIngrediente: 1 pachet cu paste tip tuburi 1 piept de pui 300 g ciuperci proaspete 4 linguri cu unt 125 g smântână 100 g brânză telemea 100 g caşcaval 100 g brânză cedar 2 linguri cu mazăre 2 linguri cu pesmet 2 ouă Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. Clăteşte-le cu apă…

Read more »

Ciorba de perisoare de peste

13 January 2009
Ciorba de perisoare de pesteIngrediente: 500 g peşte fără oase 1 ardei gras l morcov 1 fir de ceapă verde 2 felii de pâine 3 roşii 2 linguri cu orez 1legătură de pătrunjel 2 ouă 1 l borş sare Mod de preparare: Spală peştele şi pune-l la fiert în apă cu sare. Când e gata, lasă-l să se răcească…

Read more »

Limonada cu cirese

13 January 2009
Limonada cu cirese  Ingrediente: 6 lămâi 150 g zahăr 2,5 l apă minerală 0,5 l suc de cireşe cuburi de gheaţă câteva cireşe pentru ornat Preparare: Se storc lămâile, se amestecă cu zahărul, apa minerală şi sucul de cireşe până ce se dizolvă tot zahărul. Se serveşte cu cuburi de gheaţă şi se ornează cu cireşe. Pentru…

Read more »

Batida Morango cocktail

13 January 2009

O reteta simpla de Cocktail Batida Morango din: cachaga, capsune si zahar de trestie. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachacas drinks Decoraţiune – căpşune pe marginea paharului se serveste la orice oră   Ingrediente 50 g Cachaga 5 sau 6 căpşune proaspete o linguriţă de zahăr de…

Read more »

Salata italieneasca

13 January 2009

Ingrediente: 1 salată verde mare 1 ceapă 8 roşii mici 2 dovlecei mici 1/2 legătură pătrunjel 1/4 legătură arpagic 3 crenguţe busuioc 3 linguri oţet balsamic sare, piper 5 linguri ulei de măsline 75 g parmezan bucăţi Preparare: Pregătiţi salata şi legumele. Tăiaţi salata bucăţi, curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în…

Read more »

Salata de orez

12 January 2009

Ingrediente: 200 g orez o cutie de ton natur sau in ulei 100 gr creveti fierti si decorticati 150 gr surimi (batoane aromatizate cu crab) un pumn de masline negre un pumn de masline verzi 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 1 lingura de capere 2 oua 3 rosii 4 linguri de ulei…

Read more »

Gust de cafea

12 January 2009
Gust de cafeaIngrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare. Pentru umplutură: 1 cutie de pere (850 ml) 100 g cremă de brânză 2 ouă 100 ml lapte 2 linguri praf de cacao 50 ml mocca tare 3 linguri zahăr 3 linguri alune tocate 1 linguriţă scorţişoară…

Read more »

Batida Limao cocktail

12 January 2009

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachaca drinks Decoraţiune – paie şi câteva felii de lămâi verzi Se serveste la orice ora   Ingrediente: 50 g Cachaga o lămâie verde tăiată in felii 20 g suc de lămâie verde o linguriţă de zahăr de trestie câteva picături de…

Read more »

Salata asortata cu oua

12 January 2009

Ingrediente: 4 ouă 150 g mazăre congelată sare 1 lămâie 200 g iaurt natural (gras, fără conservanţi) câte 1/2 legătură arpagic (sau ceapă mică) şi busuioc piper 2 salate mici 2 morcovi 1 legătură ridichi Preparare: Fierbeţi ouăle tari. Decongelaţi mazărea şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 5 minute conform instrucţiunilor de pe pachet,…

Read more »

Prajitura cu cirese si migdale

12 January 2009

Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g unt 100 g praf de budincă 1 pacheţel praf de copt 500 g cireşe proaspete 1 cutie compot de ananas (rondele) 100 g migdale 1 pacheţel zahăr vanilat Preparare: Se desface cutia cu compot de ananas, se răstoarnă într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine…

Read more »

Pulpe de pui in sos de migdale

12 January 2009

Ingrediente: 50 g migdale întregi, curăţate 2 căţei de usturoi 2 felii pâine toast 4 linguri ulei de măsline 2 linguri pătrunjel tocat ghimbir măcinat şi cuisoare 4 pulpe de pui sare, piper 350 ml supă 4 fire de sofran eventual 3 linguri sherry 2 foi de dafin 1 lămâie Preparare: Prăjiţi migdalele fără adaos…

Read more »

Salata cu rucola si piersici

12 January 2009

Ingrediente: 4 buc. friptură de vită (a 125 g, proaspătă sau congelată) 1 cutie piersici (850 ml) 150 g rucola 150 g brânză cu mucegai 1 linguriţă de muştar uşor iute 4 linguri oţet de mere sare, piper 8 linguri ulei de măsline 1 linguriţă frunze de cimbru 1 linguriţă coacăze roşii Preparare: Spălaţi carnea…

Read more »

Salata de Nisa

12 January 2009

Ingrediente: 6 rosii mici 100 gr. fasole verde fiarta 5 cartofi fierti 2 ardei grasi 1 cutie de ton 1 cutie fileuri de anchoa 100 gr. masline negre mici 3 oua fierte tari 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin alb 1 lingura capere 10…

Read more »

Placinta cu spanac

12 January 2009

Ingrediente: 1 pachet foi placinta 500 g spanac 300 g telemea vaca tare 5 cepe 1 legatura marar 1 cescuta ulei masline Cateva alune Sare, piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă spana­cul spălat bine şi rupt fâşii. Lasă pe foc până scade zeama pe care o lasă spanacu.l Potriveşte gustul de…

Read more »

Rosii umplute

12 January 2009

Ingrediente: 500 g ardei gras verde 3 fire de usturoi verde 12 roşii cărnoase sare, boia preparare: Pui ardeii la copt pe tablă. Când sunt gata, presari sare pe deasupra şi acoperi vasul cu un şervet, îi laşi aşa 10-15 minute. Se vor curăţa mult mai uşor. Cureti ardeii copţi, îndepărtezi cotorul, seminţele şi-i tai…

Read more »

Tocinei

12 January 2009

Ingrediente: 500 g cartofi noi 2 ouă 1 cană cu făină 125 g smântână 100 g unt 3 linguri cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat sare Mod de preparare: Curăţă cartofii şi trece-i pe răzătoarea mică. Lasă-i să se scurgă, după care adaugă ouălele bătute cu zahărul, zahărul vanilat şi sare. Presară făina şi…

Read more »

Salata de cartofi

12 January 2009

Ingrediente 500 g cartofi noi 1 salată verde 200 g măsline rondele 5 roşii l legătură de pătrunjel 1 lămâie Sare, piper Preparare: Curăţă cartofii şi fierbe-i în apă cu sare. Scurge-i bine de apă, taie-i apoi în felii mai groase. Salata spal-o bine, după care rupe-o în fâşii, într-un castron, amestecă salata cu feliile…

Read more »

Cartofi noi pe pat de ceapa

12 January 2009
Cartofi noi pe pat de ceapaIngrediente: 1 kg cartofi noi 4-5 cepe 2 linguri cu seminţe de susan 3-4 ardei graşi l3 roşii l ulei de măsline l sare l piper Mod de preparare Curăţă bine cartofii, după care spală-i în apă rece şi rumeneşte-i în baie de ulei. Separat, taie ceapa julienne şi căleşte-o în ulei. Tot în acest…

Read more »

Spuma de capsuni cu coriandru

12 January 2009

Ingrediente: 300 g căpşuni 10 frunze de coriandru si 6 pentru decor 100 g zahăr 250 ml smântână lichidă foarte rece 2 albuşuri Preparare: Spală şi scoate codiţele de la căpşuni. Păstrează trei bucăţi pentru decor. Taie-le pe celelalte în patru si amestecă-le cu coriandru. Bate smântână lichidă, încorporând puţin câte puţin zahărul. Dă la…

Read more »

Supă de linte cu farfaline

12 January 2009

Ingrediente: 350 g farfaline 700 g linte 3 căţei de usturoi 2 bucăţi de praz 5 frunze de dafin 250 g de jam­bon 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline sare, piper Preparare: Curăţă prazul şi taie-l. Curăţă usturoiul. Pune lintea într-o oală, adaugă frunzele de dafin si usturoiul. Acope­ră cu apă şi dă la…

Read more »

Rulori de peşte cu avocado

12 January 2009

Ingrediente: 6 fileuri de pangasius mai subţiri 1 borcan de champignons tăiate 2 roşii 1 linguriţă boabe de ienupăr 6 champignons proaspete 4 avocado 2 lămâi verzi (lime) 10 fire de arpagic verde 3 ramuri de hasmaţuchi 2 linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Cufundă roşiile în apă clocotită şi scoate-le pieliţa. Scoate-le seminţele…

Read more »

Galuste cu cirese

12 January 2009
Galuste cu cireseIngrediente: Pentru aluat: 500 ml lapte 120 g unt 125 g gris 3 linguri zahăr 1 vanilie 2 ouă 2 ceşti pesmet 1 linguriţă scorţişoară măcinată 3 linguri zahăr zahăr pudră Pentru siropul de cireşe: 500 g cireşe 100 g zahăr 100 ml vin roşu 100 ml suc de cireşe 2 linguri rachiu de cireşe…

Read more »

Chec aperitiv

12 January 2009
Chec aperitivIngrediente: 250 g faina 250 g margarina 150 g mozzarella 4 oua 1 plic praf de copt 1 dovlecel 1 pahar vin alb Cimbru, patrunjel, sare Preparare: Intr-un castron, freacă margarina spumă. Adaugă treptat făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Pune apoi ouăle bătute cu un praf de sare. Toarnă treptat vinul, amestecând…

Read more »

Budinca cu praz

12 January 2009
Budinca cu prazIngrediente: 6 fire praz 200 g branza oaie 8 oua 100 g unt 3-4 linguri pesmet 400 g smantana 2 linguri pesmet 2 linguri faina 1 legatura marar Sare Preparare: Curăţă bine prazul, după care taie-l rondele potrivit de groase, într-o tigaie, topeşte untul. Pune apoi rondelele de praz şi căleşte-le foarte puţin. Separat bate…

Read more »

Crema de sparanghel

12 January 2009
Crema de sparanghelIngrediente: 400 g sparanghel 1 anghinare 1 lamaie 100 g unt 200 g smantana 3 galbenusuri Sare Preparare: Curăţă sparanghelul de coajă şi fierbe-l în apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Separat, fierbe anghinarea. Trece apoi legumele fierte bine printr-o sită deasă. Subţiază cu gălbenuşurile amestecate cu smântână. Dacă în continuare este prea…

Read more »

Rulada cu frisca si piersici

12 January 2009

Ingrediente: Blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 6 linguri ulei 1 praf de sare. Umplutură: 1 kg piersici 700 ml frişca lichidă Preparare blat Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu sarea. Bateţi albuşurile spumă, pui zahărul lingură cu lingură, până se întăreşte bezeaua. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, făina şi uleiul. Turnaţi compoziţia…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

11 January 2009

De Jamie Oliver Episodul 6 – Morcovi si Sfeclă Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Batida Guanabana cocktail

11 January 2009

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachaga drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de guanabana pe marginea paharului se serveste la orice oră   Ingrediente: 50 g Cachaca 10 g suc tropical 2 felii de guanabana o linguriţă de zahăr de trestie de zahăr   Guanabana este…

Read more »

File de pui umplut

11 January 2009

Ingrediente: 1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare, piper 1 felie prosciuto crudo sau costiţă afumată 1 linguriţă capere 2 crenguţe pătrunjel 1 căţel de usturoi 1 linguriţă parmezan ras 1 vârf cuţit de coajă rasă de portocale 1 lingură ulei de măsline 75 ml supă 1 linguriţă cremă de brânză Preparare:…

Read more »

Supa de cartofi si curry cu pui

11 January 2009

Ingrediente: 4 cartofi 4 morcovi 1 ceapă mare 3 buc. file de pui (â 150 g) 2 linguri ulei sare, piper praf curry 1/2-1 linguriţă scorţişoară 2-3 linguriţe condimente iuţi 11 supă 1/2 legătură mentă 300 g iaurt natural Preparare: Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Spălaţi carnea de pui,…

Read more »

File de pui cu sos de masline

11 January 2009
File de pui cu sos de maslineIngrediente: 50 g măsline negre (fără sâmburi) 2 căţei de usturoi 4 crenguţe busuioc 100 g cremă de brânză 300 g iaurt slab sare, piper puţin suc de lămâie 4 buc. file de pui (â 125 g) 2 linguri ulei de măsline 4 roşii 1 linguriţă rozmarin tocat Preparare: Tocaţi măslinele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l…

Read more »

Tiramisu

11 January 2009

Ingrediente: Blat 6 ouă 180 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon 1 linguriţă praf de copt în plus: 6 linguri Amaretto 3 linguriţe cafea espresso 5 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 200 g mascarpone măduva unui baton de vanilie 4 foiţe de gelatină 4 linguri rom 2 linguri suc…

Salata siciliana

11 January 2009

Ingrediente: 500 gr. cartofi copti 500 gr. mere cretesti 400 gr. Telina pt maioneza 1 ou 120 gr. Ulei ½ lamaie sare, piper Mod de preparare: Cartofii bine spalati si uscati se coc in cuptor. Se curata calzi, se lasa sa se raceasca si se taie. Telina, curatata si spalata, se taie foarte subtire, ca…

Read more »

Salata mediteraneana cu vinete

11 January 2009

Ingrediente: 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu taiat in doua 1 ardei gras verde taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde tocat 3 linguri otet…

Read more »

Supa groasa

11 January 2009

Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri 300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Taie carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă apoi ceapa tăiată mărunt şi…

Read more »

Placinta cu mere

11 January 2009

Ingrediente: 500 g mere 2 linguri cu zahăr 2 linguri cu unt scorţişoară Pentru aluat: 250 g făină 170 g unt 75 ml lapte 2 gălbenuşuri 75 g zahăr 20 g drojdie sare Preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă 50 g făină şi 25 g zahăr. Lasă 30 de minute să dospească. Adaugă restul…

Read more »

Supa cu legume

10 January 2009

Ingrediente: 2-3 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 1 fir de praz 100 g fasole boabe 1 cutie cu roşii decojite 1 ţelină 1 ceşcuţă cu orez 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu unt sare Preparare: Curăţă legumele, spală-le bine, după care taie-le cubuleţe sau rondele şi înăbuşă-le într-un vas cu unt sau ulei.…

Read more »

Salata Dijon

10 January 2009

Ingrediente: o capatana salata verde 50g seminte de migdale 200g brocoli 50g masline verzi impanate 150g mustar dijon 200g iaurt 10g boia de ardei dulce 50g ceapa uscata uscata 10g sare 3g piper Mod de preparare: Broccoli se taie buchetele si se da un clocot in apa cu sare, salata verde se spala foaie cu…

Read more »

Cozonac ardelenesc

10 January 2009
Cozonac ardelenescIngrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr 1-2 linguri…

Read more »

Supa de mazare cu crutoane

10 January 2009

Ingrediente: 300 g mazăre fiartă 50 g şuncă bacon 1 ceapă 1 căţel usturoi 100 ml smântână grasă 1,5 l supă de pasăre sau de vită sare, piper mărar verde 4 felii pâine ulei Preparare: Se pun deoparte 2 linguri de mazăre boabe, iar din restul de mazăre se obţine un piure cu ajutorul mixerului.…

Read more »

Pui cu sunca si unt de sardele

10 January 2009

Ingrediente: 8 fileuri mici de piept de pui 3 linguri patrunjel verde tocat 30 g parmezan (cascaval) ras 2 lingurite coaja rasa de lamaie 2 catei de usturoi presati 2 linguri smantana acrisoara 4 felii sunca 125 ml vin alb Pentru untul de sardele: 4 galbenusuri 4 fileuri de sardele (din conserva) 2 lingurite mustar…

Read more »

Salata de cartofi italieneasca

9 January 2009

Ingrediente: 750 gr. cartofi rosii (rezistenti la fiert) Sare 1 ceapa 1/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr 6 linguri de otet alb de vin Piper 1 dovlecel 6 linguri de ulei de masline ½ salata verde 250 gr. rosii lungi 150 gr. telemea, 100 gr. masline negre fara samburi seminte de pin 1…

Read more »

Salate de legume

9 January 2009

Panzanella Ingrediente: 300 g paine alba (din ziua precedenta) 8 linguri ulei de masline 700 g rosii 1 ardei gras 1 ceapa rosie de apa 1 legatura busuioc 1 catel de usturoi 1 lingura capere 4 linguri otet alb sare, piper. Mod de preparare: Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o…

Read more »

Salata de cruditati

9 January 2009

Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină 2 mere 2 ouă 300 ml ulei lămâie 1 linguriţă cu muştar sare,piper Preparare: Curata legumele si merele. Trece morcovii prin razatoarea mare, iar merele taie-le bastonase sau cubulete. Fierbe un ou tare. Freaca galbenusul fiert si cel crud. Pune treptat uleiul. Spre final adauga mustarul si cateva picaturi lamaie.…

Read more »

Cozonac moldovenesc

9 January 2009
Cozonac moldovenescIngrediente: un kilogram făină 350 g zahăr 500 ml lapte 5 ouă pentru aluat un ou pentru uns 200 ml untdelemn 70 g drojdie de bere esenţă de rom praf de sare 200g nucă măcinată 100g stafide coaja de lămâie 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat Preparare: Inainte cu câteva ore de a prepara aluatul, se…

Read more »

Tarta cu pere

9 January 2009

Ingrediente: Pentru aluat 200 g făină 75 g zahăr 125 g unt sau margarina pentru umplutură 2 ouă 3-4 linguri de zahăr 2 linguri de făină un pliculeţ de zahăr vanitat 8 pere mari Preparare: Se freacă untul cu zahând, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă minerală. Se frământă până se…

Read more »

Salata de fructe cu frunze de menta

9 January 2009

  Ingrediente: 2 portocale 2 mere 1 pară 1 lingură de coniac 2 linguri de nucă de cocos 200 g iaurt natural 1 lingură frunze de mentă. Mod de preparare: Se curăţă portocalele de coajă si pieliţe, se desfac în felii şi fiecare felie se taie în două părţi egale. Se pun portocalele într-o cupă…

Read more »

Piept de curcan cu garnitura de pere

9 January 2009

Ingrediente: 500 g fileuri de piept de curcan sare, piper negru 400 ml supa de pasare 1/2 plic amestec condimente pentru friptura de curcan lingurita condiment picant lichid sau praf 170 g afine congelate 2 pere 2 linguri unt 1 lingura zahar 6 linguri vin sec rosu   Mod de preparare: Cuptorul se incinge la…

Read more »

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

9 January 2009

Ingrediente: 4-5 mere 4ouă 6 linguri cu vârf de făină 200 g zahăr tos 4 linguri ulei 4 linguri apă fiartă un praf de copt 100 g ciocolată menaj Preparare: Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat bine cu zahărul şi apa clocotită, apoi se adaugă…

Read more »

Salata de avocado

9 January 2009

Ingrediente: 6 avocado 3 rosii 1 ceapa rosie suc de lamaie sos picant 1-2 catei de usturoi. Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se serveste cu sos picant.   Pofta buna!

Read more »

Chiftele dulci- acrisoare

9 January 2009
Chiftele dulci- acrisoareIngrediente: 50 g pesmet 700 g carne tocată de vită 2 cepe 2 ouă sare, piper, ulei Pentru sos: 1 lingură cu făină 75 ml sos de soia 75 g zahăr brun 75 ml oţet de soia 50 g bulion Preparare: Amestecă bine carnea tocată cu ouăle, sare, piper, pesmet şi ceapă tocată.Cu palmele umede…

Read more »

Minitarte cu pui

9 January 2009
Minitarte cu puiIngrediente: pentru aluat: 150 g făină l gălbenuş 100 g margarina sare Pentru umplutură: 1 piept de pui 2 cutii cu ciuperci 100 g maioneză sare Preparare: Din făină, margarina topită şi gălbenuş, frământă un aluat potrivit de moale. Imparte-l apoi în 10 şi fiecare bucată întinde-o cu sucitorul. Aşază foile în forme speciale pentru…

Read more »

Placinta cu branza

9 January 2009

Ingrediente: 200 g făină 125 g margarina 150 g zahăr pudră 125 g smântână 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit praf de copt Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 100 g zahăr 2 ouă g margarina 100 g stafide 2 linguri cu gris 50 g smântână Preparare: Pe o planşetă sau pe masa amestecă…

Read more »

Friptura inabusita

9 January 2009
Friptura inabusitaIngrediente: 1 kg carne de porc impănatâ 500 g cartofi 100 ml vin 200 ml ulei cimbru, rosmarin, sare, piper Preparare: Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent. Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de ulei şi puţină apă sau supă…

Read more »

Bors de peste

9 January 2009
Bors de pesteIngrediente: 6 bucăţi de peşte 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 2 linguri cu orez frunze de ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de leuştean Borş proaspăt 2 linguri cu pastă de tomate Preparare: Se fierbe apa, cam 2l, apoi se adaugă ceapa tocată, morcovii, ardeii, cartofii tăiaţi cubuleţe şi frunzele de ţelină tăiată mărunt.…

Read more »

Sufleu de branza

9 January 2009

Ingrediente: 50 g unt 50 g făină 1/3 litru de lapte brânză rasă 3 ouă nucşoară sare, piper Mod de preparare: Căleşte untul în făină. Diluează-l cu lapte. Lasă să fiarbă câteva minute şi adaugă sare, piper şi nucşoară, încorporează brânza rasă şi adaugă trei gălbenuşuri, unul câte unul, după ce ai luat vasul de…

Read more »

Supa de curcan cu galusti

9 January 2009

Ingrediente: 100 g morcovi 100 g ţelină 100 g rădăcină de pătrunjel 500 g carne curcan 1 ceapă 100 g mazăre verde 100 g unt 100 g făină sare, piper boabe, foaie de dafin 100 ml smântână Pentru gălusti: 3 chifle sau 3 felii de pâine 1 ou 100 ml lapte 2 căţei de usturoi…

Read more »

Steaua Viflaimului

8 January 2009

Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina Zahar vanilat 1 praf de sare -pentru sirop 400 h zahar Coaja de lamaie 400 ml apa Zahar vanilat -pentru crema 300 g unt Zeama de la 2 lamai 300 ml lapte 1-2 linguri faina 300 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri cacao Biscuiti…

Read more »

Rulada Preferata Mosului

8 January 2009

Ingrediente: Pentru foaie 4 ouă 6 linguri zahăr un pacheţel zahăr vanilat 3 linguri făină Pentru cremă 300 g ciocolată cu lapte 200 g unt 200 g zahăr 100 ml lapte zahăr vanilat 2 gălbenuşuri o lingură cafea solubilă 1-2 linguriţe coniac Mod de preparare: Se dă drumul la cuptor la 120° C şi se…

Read more »

Friptura de porc cu cartofi

8 January 2009
Friptura de porc cu cartofiIngrediente: 1,5 kg carne de porc 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval100 g smântână 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare, piper Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o tava, la inabusit, cu o jumatate din cantitatea de ulei…

Read more »

Piftie de porc

8 January 2009

Ingrediente: 1 1/2 kg picioare de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 legătură pătrunjel verde 1 păstârnac 1 ţelină 2 foi de dafin 4 boabe de piper 4 căţei de usturoi sare. Mod de preparare: Se spală şi se curăţă bine, cu cuţitul, picioarele de porc (dacă au păr, se pârlesc la flacără). Se taie…

Read more »

Cozonac cu nuca

8 January 2009

Ingrediente: 6 ouă (3 întregi si 3 gălbenuşuri) 1 kg făină ½ l lapte 300 g zahăr 250 g ulei unt (topit si călduţ) coajă rasă de lămâie drojdie (o felie groasă cât un deget) 1 linguriţă sare esenţă de rom si vanilie. Mod de preparare: Se topeşte zahărul în laptele călduţ, în care se…

Read more »

Salata de cruditati cu nuci

8 January 2009

Ingrediente: 1 ţelină potrivită 2 mere 1/2 piept de pui fiert Struguri miez de nucă tocat 3 linguri de smântână 1/2 lămâie sare, piper. Mod de preparare: Se curăţă ţelină şi mărul. Se dă ţelină pe râzătoare şi se stropeşte cu zeama de lămâie. Se dă mărul pe râzătoare, se stoarce de suc şi se…

Read more »

Crap la cuptor

8 January 2009

INGREDIENTE: 1 crap fără cap 1 ceaşcă de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură de bulion usturoi, sare, piper boabe 1 lămâie. MOD DE PREPARARE: Se curăţă peştele, se crestează în câteva locuri pe spate, se sărează si se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră înainte de a se pune în…

Read more »

Ceapa inabusita cu raţă

7 January 2009

Ingrediente: 1 raţă 500 ml vin alb 500 ml supă de carne 200 g kaizer 300 g ciuperci 350 g ceapă 2-3 căţei de usturoi câteva fire de tarhon,rozmarin Preparare: Taie raţa în bucăţi şi pune-o la fiert în supa de carne şi vin. Adaugă un praf de sare, piper şi las-o pe foc până…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: