RSS

Retete de Pasti #71

26 Mar

Retete de Paste:

Mancare de pastarnac

6 February 2013
Retete_1Mancare de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…

Read more »

Salata cu spanac, rosii si somon afumat

6 February 2013
Salata_cu_spanac_rosii_si_somon_afumatSalata cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry, castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de lamaie, mustar  dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac, rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…

Read more »

Supa de praz cu telina

6 February 2013
Supe_1Supa de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2 cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…

Read more »

Cocktail cu tequilla si lichior

6 February 2013
www.freepix4all.comCocktail cu tequilla si lichior din: tequilla, limonada, capsune, cointreau, lichior de capsune, suc de lamaie si gheata. Ingrediente: 30 ml tequilla 90 ml limonada 8 bucati capsune 15 ml cointreau 15 ml lichior de capsune 20 ml suc de lamaie gheata   Mod de preparare: Se pastreaza 2 capsune pentru decor, restul se paseaza…

Read more »

Cornuri cu unt

6 February 2013
Cornuri_cu_untCornuri cu unt din: faina, sare, drojdie, unt, zahar, lapte si ou. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurita rase de sare 40 g drojdie proaspata 200 g unt 60 g zahar 290 g lapte un ou pentru uns   Mod de preparare: Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se pun zahă­rul,…

Read more »

Ficat cu ceapa si bureti

6 February 2013
Ficat_cu_ceapa_si_buretiFicat cu ceapa si bureti din: ficat de vitel, ulei, ceapa, bureti, boia dulce, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de vitel 75 ml ulei 4 cepe potrivite 500 g bureti pleurotus 1 lingurita boia de ardei dulce 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi ficatul pentru 30 de mi­nute…

Read more »

Tort dulce-acrisor

6 February 2013
Tort_dulce_acrisorTort dulce-acrisor din: oua, zahar, faina, praf de copt, frisca lichida, suc de portocale si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplut: 500 ml frisca lichida pentru galzura: 400 ml suc de portocale 5 linguri zahar un plic praf de budinca…

Read more »

Crema de telina cu mere

6 February 2013
Crema_de_telina_cu_mereCrema de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, orez, crema de branza, unt, ceapa, smantana, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura marar verde sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu mure si migdale

6 February 2013
Tarta_cu_mure_si_migdale_5Tarta cu mure si migdale din: aluat, mure, unt, esenta de vanilie, oua, migdale, gem de mure si fulgi de migdale. Ingrediente: 350 g aluat de patiserie 350 g mure proaspete 125 g unt nesarat 1 lingura esenta de vanilie 2 oua 200 g migdale macinate 150 g gem de mure 50 g fulgi migdale…

Read more »

Mancarica de carnati

6 February 2013
Mancarica_de_carnatiMancarica de carnati din: carnati, ardei grasi, ceapa, boia dulce, faina, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi o ceapa 2 lingurite boia dulce o lingura faina o lingura ulei 1/2 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încinge uleiul si se…

Read more »

Salată de primăvară

6 February 2013
Salata_de_primavaraSalată de primăvară din: mix de salata verde, piept de curcan, prosciutto crudo, masline, mozzarella, trufe negre, ulei de masline extravirgin, castraveti, busuioc, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 80 g mix de salată verde 40 g piept de curcan 30 g prosciutto crudo 20 g măsline 60 g mozzarella bocconcini 1 g trufe negre…

Read more »

Supă ţărănească cu perişoare

6 February 2013
Supa_taraneasca_cu_perisoareSupă ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa, sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran. Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3 cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4 linguriţe pesmet pătrunjel maghiran   Mod de preparare: Se…

Read more »

Mere coapte cu frisca

6 February 2013
Mere_coapte_cu_friscaMere coapte cu frisca din: mere, zahar praf, frisca, dulceata de afine, nuci pisate, unt si scortisoara. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri zahar praf 100 g frisca 50 g dulceata de afine 2 linguri nuci pisate 1 lingura unt 1 lingurita scortisoara macinata   Mod de preparare: Curatati merele de cotoare si presarati in…

Read more »

Turnulet cu frisca

6 February 2013
Turnulet_cu_friscaTurnulet cu frisca din: unt, zahar, oua, faina, nuca tocata, ciocolata menaj, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 150 g unt 125 g zahar 3 oua 60 g faina 100 g nuca tocata marunt 200 g ciocolata menaj pentru servit: 6 mieji de nuca 150 ml frisca   Mod de preparare: Intr-un vas se freacă…

Read more »

Portofele cu varza rosie

6 February 2013
Portofele_cu_varza_rosiePortofele cu varza rosie din: piept de pui, varza rosie, unt, supa de pui din concentrat, otet de vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui o varza rosie, mica 50 g unt 250 ml supa de pui din concentrat 50 ml otet de vin 2 linguri ulei sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu ciuperci si salata creata

5 February 2013
Paste_cu_ciuperci_si_salata_creata_6Paste cu ciuperci si salata creata din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, boia de ardei iute, faina, supa de pui, pasta de tomate, salata creata, frunza de dafin, paste, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 300 g ciuperci, curațate si taiate 1…

Read more »

Sufleu de macaroane

5 February 2013
Sufleu_de_macaroaneSufleu de macaroane din: spanac, ceapa, usturoi, fire de telina, broccoli, sare, piper, ulei, rosii, macaroane, unt, faina, lapte, galbenus, smantana, cascaval si oregano. Ingrediente: 200 g spanac 1 ceapa 2 catei de usturoi 40 g fire de telina 300 g broccoli sare piper 3 linguri ulei 600 g rosii 300 g macaroane 2 linguri…

Read more »

Chiftelute de cartofi

5 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureChiftelute de cartofi din: cartofi, sare, piper, chimen, maghiran, ulei de masline, sunca de curcan, ceapa verde, usturoi, ardei iute si tofu. Ingrediente: 8 cartofi sare piper 1 praf chimen măcinat maghiran ½ lingură ulei de măsline 250 g şuncă de curcan 2 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 30 g tofu…

Read more »

Prăjitură marmorată

5 February 2013
Prajitura_marmorataPrăjitură marmorată din: unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, cacao, prune, frisca si migdale. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahar 4 oua 225 g faina 3 linguri lapte o fiola subtire esenta de vanilie 2 linguri cacao 10 prune din compot 200 ml frisca 100 g migdale   Mod de preparare: Intr-un…

Read more »

Musaca de cartofi

5 February 2013
Musaca_de_cartofiMusaca de cartofi din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, ceapa, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari rosii 400 g piept de pui 2 linguri ulei 2 linguri smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbeti cartofii in coaja si apoi lasati-i la racit. Curatati-i si taiati-i in…

Read more »

Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute

5 February 2013
Ciorba_de_praz_cu_afumatura_si_ardei_iuteCiorba de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi, patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati praz 200 g afumatura 2 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina telina zeama de varza 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Prazul curăţat şi tăiat rondele se opăreşt 5 minute…

Read more »

Risotto cu dovleac si parmezan

5 February 2013
Risotto_cu_dovleac_si_parmezanRisotto cu dovleac si parmezan din: dovleac placintar, ulei de masline, supa de legume, unt, ceapa, telina apio, usturoi, frunza de dafin, orez, vin alb si parmezan. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar mic 4 linguri ulei de măsline 600ml supă de legume 50g de unt fără sare 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 ţelină Apio, tocată…

Read more »

Cocktail cu ananas si rom

5 February 2013
Cocktailuri_11Cocktail cu ananas si rom din: ananas, rom, suc de lamaie, suc de ananas si gheata. Ingrediente: 2 felii de ananas 60 ml rom 100 ml suc de lamaie 100 ml suc de ananas 4 cuburi gheata   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca romul cu sucul de Lime,…

Read more »

Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci

5 February 2013
Aperitive_din_ficat_de_pasare_cu_ciuperciAperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare 150 g branza de vaci 2 oua 1 lingura cu ulei de floarea…

Read more »

Tocana de ciuperci

5 February 2013
Tocana_de_ciuperciTocana de ciuperci din: ciuperci albe, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci albe o vanata 20 g unt 20 g faina 200 ml vin alb sec o lingura ulei 2 rosii o legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se…

Read more »

Ardei umpluti de post

5 February 2013
Ardei_umpluti_de_postArdei umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi, ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 8 linguri orez 1-2 fire praz 2 rosii 4 linguri bulion 2 morcovi 2 ardei verzi sare piper ulei   Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se taie rondele sau mărunt.…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu legume in aluat calzone

5 February 2013
Pui_cu_legume_in_aluat_calzone_7Pui cu legume in aluat calzone din: piept de pui, ulei de masline, morcovi, tulpini te telina, usturoi, ceapa, cimbru uscat, mazare, branza cheddar, supa de pui, aluat calzone, ou, sare, piper si faina. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, fiert si taiat marunt 2 linguri ulei de masline 2 morcovi, fin tocati 2 tulpini…

Read more »

Andive in sos de marar

5 February 2013
Andive_in_sos_de_mararAndive in sos de marar din: andive, mozzarella, cascaval, telemea, ceapa, smantana, usturoi, marar verde, sare si piper alb. Ingrediente: 4 andive mai mari sau 8 mai mici 100 g mozzarella 50 g cascaval 100 g telemea 1 ceapa 200 ml smantana 4 catei de usturoi 1 legatura marar verde sare piper alb   Mod…

Read more »

Salată de fasole boabe cu ceapa rosie

5 February 2013
Salata_de_fasole_boabe.pngO reteta delicioasa de fasole cu:fasole alba, ceapa rosie, otet, ulei, patrunjel, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel verde 3 roşii un ardei gras sare piper…

Read more »

Terina din linte si paste

5 February 2013
Terina_din_linte_si_pasteTerina din linte si paste din: linte rosie, paste scurte, oua, praz, ceapa, usturoi, ardei iute, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 200 g paste scurte 3 oua 1 fir praz 1 ceapa 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute 1 lingura cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: FIerbeti…

Read more »

Placinta de peste

5 February 2013
Placinta_de_pestePlacinta de peste din: aluat foitaj, cod, lapte, ceapa, masline, galbenus, unt, sare si piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2 bucati cod 800 ml lapte 2 cepe 100 g masline negre fara samburi un galbenus 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se fierbe pestele în lapte, 15 minute. Se păstrează 100…

Read more »

Retete vegetariene: Ghiveci călugăresc

5 February 2013
Ghiveci_calugarescGhiveci călugăresc din: ceapa, ulei de masline, rosii decojite, cartofi, ardei grasi, conopida, dovlecei, morcovi, varza, telina, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 3 cepe 4 linguri ulei de măsline 1 conservă roșii decojite întregi în suc de roșii 4 cartofi 2 ardei grași roșii 1 conopidă mică 2 dovlecei 2 morcovi 1 varză mică 1…

Read more »

Supa de iarna cu carne de vita

5 February 2013
Supe_4Supa de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente: 500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2 galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…

Pizza Margherita cu mozzarella si busuioc

5 February 2013
Pizza_Margherita.pngO reteta delicioasa de pizza cu: rosii, mozzarella, busuioc, rucola, parmezan, ulei de masline, sare, piper, apa, calda, drojdie, faina, ulei de masline. Ingrediente: roşii mozzarella busuioc rucola parmezan ulei de masline sare piper Ingrediente aluat: apa caldă drojdie făină ulei de măsline   Mod de preparare: Se prepară aluatul astfel: se pune într-un castronel…

Read more »

Cocktail Green Coconut

5 February 2013
Cocktail_Green_CoconutCocktail Green Coconut din: suc de ananas, suc natural de mere, galbenus, crema de cocos, curacao si cirese maraschino. Ingrediente: 8 cl suc de ananas 6 cl suc natural de mere 1 galbenus 1 cl crema de cocos 1 cl Curacao albastru fara alcool cirese maraschino, cu codita   Mod de preparare: Mixam bine cu…

Read more »

Tagliatelle cu scoici

5 February 2013
Tagliatelle_cu_scoici.pngO reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare     Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte…

Read more »

Rulouri de prosciutto cu sparanghel

5 February 2013
Rulouri_de_prosciutto_cu_sparanghel.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare     Mod de preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi…

Read more »

Retete simple: Bruschette

5 February 2013
Bruschette.pngO reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa, bagheta, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi anşoa baghetă de pâine ulei de măsline   Mod de preparare: Păstăile se fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi imediat se spală cu apă rece, iar…

Read more »

Pui cu nuci

5 February 2013
Pui_cu_nuci.pngO reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt. Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui tăiată în bucăţi de un centimetru   Mod de preparare: Se pune carnea de vită sau de…

Read more »

Reteta zilei: Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

5 February 2013
Gogosele_umplute_cu_creveti_prajiti_si_carne_de_porc_cu_sos_dulce_acrisor_8Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din: ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare. Ingrediente pentru gogosi: 1 lingura ulei de masline 500 g creveti, decojiti, decorticati si tocati marunt carnea de la 4-5 carnati…

Read more »

Vinete in aluat crocant

5 February 2013
vinete.jpgO reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă minerală ulei de floarea- soarelui sare piper   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe un…

Read more »

Supă cremă de legume (varianta)

5 February 2013
Supa_crema_de_legume.pngO reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…

Read more »

File de peşte cu sos alb

5 February 2013
File_de_peste_cu-_sos_alb.pngO reteta delicioasa de file de peste cu: ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3…

Read more »

Castraveţi pane

5 February 2013
Castraveti_paneCastraveţi pane din: castraveti murati, oua, faina, pesmet, ulei si smantana. Ingrediente: 8 castraveti murati, mai mari 2 oua 4 linguri faina 6 linguri pesmet 100 ml ulei pentru servit: smantana   Mod de preparare: Castraveţii se taie pe lung şi se lasă la scurs într-o strecurătoare pentru o oră. Ouăle se bat bine, iar…

Read more »

Salata de paste cu crenvursti

5 February 2013
Salata_de_paste_cu_crenvurstiSalata de paste cu crenvursti din: paste, ardei gras, ceapa, crenvursti, zeama de lamaie, ulei, mustar, sare, piper si frunze de papadie. Ingrediente: 400 g paste in forma de tuburi cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 4 crenvursti 2 linguri zeama de lamaie 6 linguri ulei 1 lingurita mustar sare piper 1…

Read more »

Negresa cu gem

5 February 2013
Deserturi_delicioaseNegresa cu gem din: apa, zahar, ulei, faina, gem de prune, cacao, bicarbonat, esent de rom si sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2 cani faina 6 linguri gem de prune sau caise 2 linguri cacao 1 lingurita bicarbonat 25 ml esenta de rom un varf cutit sare   Mod…

Read more »

Retete culinare: Castraveţi umpluţi

5 February 2013
Castraveti_umplutiCastraveţi umpluţi din: castraveti murati, carne tocata, orez, ceapa, ulei, rosii in bulion, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 8 castraveti murati 400 g carne tocata, dupa gust 2 linguri orez 2 cepe o lingura ulei o cutie mica rosii in bulion o lingura cimbru sare piper   Mod de preparare: Castraveţilor li se taie un…

Read more »

Supa iahnie de fasole

5 February 2013
Supa_iahnie_de_fasole.pngO reteta delicioasa de supa de iahnie cu:fasole alba boabe, ulei, sos de rosii, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: 2 căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline 2 linguri cu sos de tomate o lingură cu pătrunjel tocat o…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata neagra

4 February 2013
Biscuiti_cu_ciocolata_neagra_13Biscuiti cu ciocolata neagra din: faina, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, unt nesarat, zahar, sare de mare, galbenus de ou ciocolata neagra si zahar pudra. Ingrediente: 125 grame faina 30 grame pudra de cacao 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 100 – 135 de grame zahar 1/4 lingurita…

Read more »

Supa de castraveti murati

4 February 2013
Supa_de_castraveti_muratiSupa de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se…

Read more »

Gulas de pui cu praz

4 February 2013
Gulas_de_pui_cu_prazGulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei gras, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper sare   Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi

4 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_sos_de_legume_si_cartofiPulpe de pui cu sos de legume si cartofi din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, piper si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe 2 egaturi frunze de telina 1 ardei gras 2 rosii 1 lingura seminte de chimen…

Read more »

Parjoale de fasole

4 February 2013
Retete_1Parjoale de fasole din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 100 g orez 2 cepe 150 ml ulei 100 g pesmet sare piper   Mod de preparare: Inmuiaţi fasolea de pe o zi pe alta, fierbeti-o, schimbând apa de 2 ori, apoi scurgeţi-o si faceţi din ea…

Read more »

Ecler cu fistic si ciocolata

4 February 2013
Ecler_cu_fistic_si_ciocolataEcler cu fistic si ciocolata din: unt, lapte, apa, zahar, faina, oua, sare, ciocolata cu apa, ciocolata neagra amaruie, frisca, sirop de zahar si fistic. Ingrediente: blat alb: 150 g unt 50 ml lapte 75 ml apa 1 lingura zahar 125 g faina 3 oua 1/2 lingurita sare glazura: 40 g ciocolata cu lapte 20…

Read more »

Chiftelute cu sos picant

4 February 2013
Chiftelute_cu_sos_picantChiftelute cu sos picant din: cous cous, rosii in bulion, ardei iute, ou, morcov, frunze de busuioc, miere, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 200 g cous cous 400 ml rosii in bulion 1/2 ardei iute 1 ou 1 morcov 1 legatura frunze de busuioc 1 lingura miere 4 linguri ulei 1 ceapa sare piper…

Read more »

Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc

4 February 2013
Spaghete_cu_usturoi_parmezan_si_busuiocSpaghete cu usturoi, parmezan si busuioc din: zarzavat de supa, praz, telina, sare, piper, spaghete, busuioc, parmezan, ulei de masline si capere. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 3 fire praz 1 radacina telina sare piper 400 g spaghete 2-3 catei de usturoi 1 legatura busuioc 50 g parmezan 4 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Crema de morcov

4 February 2013
Crema_de_morcovCrema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1 legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare   Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…

Read more »

Salata cu varza si grau

4 February 2013
Salata_cu_varza_si_grauSalata cu varza si grau din: varza acra, ulei de masline, grau incoltit, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ceapa rosie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza acra 4 linguri ulei de masline 200 g grau incoltit 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingura seminte de dovleac 1 ceapa rosie 2…

Read more »

Pudding cu prune si ciocolata

4 February 2013
Pudding_cu_prune_si_ciocolataPudding cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si lapte. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 150 g zahar brun 40 g cacao, cernuta 500 ml compot de prune, scurse de lichid si fara samburi 6 linguri fructoza…

Read more »

Reteta zilei: Ciuperci in sos de smantana

4 February 2013
Ciuperci_in_sos_de_smantana_7Ciuperci in sos de smantana din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, smantana, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 1- 2 cepe 3 linguri ulei de masline 3 linguri de smantana Sare si piper dupa gust Ceapa verde, optional pentru garnitura   Mod de preparare: Se toaca marunt ceapa. Se taie ciupercile felii…

Read more »

Soia cu rosii si usturoi

4 February 2013
Retete_1Soia cu rosii si usturoi din: soia, usturoi, ulei, suc de rosii, rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia (bucati mai mari, ca pentru snitele) 10 catei de usturoi 100 ml ulei 250 ml suc de rosii 4 rosii sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi soia în apă sărată, timp de 15 minute,…

Read more »

Pulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie

4 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_ceapa_boia_si_lamaiePulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie din: pulpe de pui, ceapa, boia, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, supa de legume si ulei de masline. Ingrediente: 8 pulpe de pui 3 cepe, tăiate subţire 2 linguriţe de boia coaja şi sucul de la o lămâie 1 mână de pătrunjel, tăiat mare 150ml…

Read more »

Salata cu oua, cartofi si castraveti acri

4 February 2013
Salata_cu_oua_cartofi_si_castraveti_acriSalata cu oua, cartofi si castraveti acri din: castraveti acri, oua, cartofi, marar, ulei si sare. Ingrediente: 4 castraveti acri 4 oua 4 cartofi o legatura marar 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert cartofii in coaja si ouale. Intre timp, castraveţii se spală de saramură şi…

Read more »

Găluşte de cartofi umplute

4 February 2013
Galuste_de_cartofi_umpluteGăluşte de cartofi umplute din: cartofi, faina, ou, boia dulce, carne tocata de vita, ceapa, rosie, alune, 7 pipere, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g faina 1 ou 1 lingurita boia dulce 300 g carne tocata de vita 1 ceapa mare 1 rosie mare 1 linguri alune macinate 1 lingura “7…

Read more »

Pui gustos cu porumb

4 February 2013
Pui_gustos_cu_porumbPui gustos cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de porumb, zahar, faina, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 450 g boabe de porumb congelate 1 lingurita zahar 1 lingura faina 1 legatura patrunjel piper sare   Mod…

Read more »

Rulouri din piept de pui cu porumb

4 February 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_porumbRulouri din piept de pui cu porumb din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, ulei, amestec de condimente, salata verde, boabe de porumb, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati file piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1/2 telina 50 ml ulei 1 lingurita amestec de condimente pentru carnea de pui 1 slaata verde 25…

Telina cu masline si nuci

4 February 2013
Telina_cu_masline_si_nuciTelina cu masline si nuci din: miez de nuca, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, tulpina de telina, radacina de telina, grau incoltit, sare si piper. Ingrediente: 1 cana miez de nuca 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri ulei de masline 1 tulpina de telina 1…

Read more »

Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir

4 February 2013
Pudding_crocant_cu_rubarba_si_ghimbirPudding crocant cu rubarba şi ghimbir din: rubarba, zeama de portocala, compot de capsune, ghimbir, faina integrala, fulgi de ovaz, zahar brun si unt. Ingrediente: 600 g rubarba, taiata in segmente de 5 cm zeama de la 1 portocala 125 g compot de capsune dietetic 50 g ghimbir cristalizat –  sau proaspat, razuit 125 g…

Read more »

Cocktail cu coniac si nectar de caise

4 February 2013
www.freepix4all.comCocktail cu coniac si nectar de caise din: coniac, nectar de caise, cointreau, rom alb, lapte de cocos, suc de lamaie, scortisoara si gheata. Ingrediente: 200 ml coniac 400 ml nectar de caise 100 ml Cointreau 100 ml rom alb 50 ml lapte de cocos suc de lamaie scortisoara gheata   Mod de preparare: Se…

Read more »

Tuzlama cu sos de rosii

4 February 2013
Tuzlama_cu_sos_de_rosiiTuzlama cu sos de rosii din: burta de vita, suc de rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ceapa, usturoi, morcov, ulei, parmezan, leustean, sare si piper. Ingrediente: 800 g burta de vita fiarta 500 ml suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingura pasta de ardei dulce 2 cepe potrivite 4…

Read more »

Bors cu perisoare de pasare

4 February 2013
Retete_6Bors cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors fiert separat sare…

Read more »

Turtite pentru dejun

4 February 2013
Turtite_pentru_dejunTurtite pentru dejun din: grau incoltit, nuci, migdale, banana, mere, miere, coaja de lamaie, suc de lamaie, stafide si pesmet. Ingrediente: 200 g grau incoltit 50 g nuci 50 g migdale 1 banana 4 mere 2 linguri miere 1 lingura coaja de lamaie rasa sucul unei lamaie 1 lingura stafide 200 g pesmet   Mod…

Read more »

Salata de iarna cu sos de soia si mustar

4 February 2013
Salate_2Salata de iarna cu sos de soia si mustar din: morcovi, telina, mere, gulie de iarna, ridiche neagra, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina mica 2 mere 1 gulie de iarna 1 ridiche neagra 100 ml ulei 2 linguri mustar 1 lamaie 1 cartof fiert…

Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita

4 February 2013
Sandwich_cu_friptura_de_vita_06Sandwich cu friptura de vita din: carne de vita, zahar brun, cimbru, seminte de telina, usturoi granulat, foaie de dafin, sos de soia, chifle, mozzarella, branza albastra, maioneza, hrean, piper negru, unt, sos warcestershire, seminte de mac, ceapa deshidrata si zahar.   Ingrediente pentru friptura de vita: 1 friptura de carne de vita, fara grasime…

Read more »

Mini puding de mere

4 February 2013
Mini_puding_de_mereMini puding de mere din: unt dietetic, mere acrisoare, suc de mere, faina, oua, zahar tos, coniac si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru mere: 1 lingurita unt dietetic 5 mere acrisoare, curatate de coaja si scobite de seminte, taiate sferturi de 1 cm 2 linguri fructoza pentru blat: 50 g unt dietetic plus 1 lingurita…

Read more »

Creveti cu mazare in sos de iaurt

4 February 2013
Creveti_cu_mazare_in_sos_de_iaurtCreveti cu mazare in sos de iaurt din: creveti decorticati, mazare, ceapa, ulei de masline, faina, iaurt, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati prefierti 200 g mazare decongelata 1 ceapa mica 3 linguri ulei de masline 1 lingurita faina 300 g iaurt 1 legatura marar 1 lamaie sare piper   Mod…

Read more »

Flip de portocale

4 February 2013
Cocktailuri_12Flip de portocale din: suc de maracuja, suc de portocale, galbenus de ou, siropd e grenadine si cirese. Ingrediente: 8 cl suc de maracuja 8 cl suc proaspat de portocale 1 galbenus de ou 0,5 cl sirop de grenadine cirese cu codita   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, galbenusul si siropul de…

Read more »

Paste cu spanac si sos de branza

4 February 2013
Paste_cu_spanac_si_sos_de_branzaPaste cu spanac si sos de branza din: spanac, ceapa, usturoi, spaghete, sare, piper, ulei de masline, nucsoara, supa de legume, gorgonzola si mascarpone. Ingrediente: 500 g spanac 2 cepe 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare piper 2 linguri ulei de masline nucsoara rasa 75 ml supa de legume (instant) cate 100 g…

Read more »

Rulade de pui cu spanac si branza feta

4 February 2013
Rulade_de_pui_cu_spanac_si_branza_fetaSe curăță, se spală și se opărește 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă și se stoarce. Se toacă spanacul și se amestecă împreună cu 150 g brânză feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri pesmet, 1 gălbenuș, sare și piper. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Carnea…

Read more »

Snitel cu ciuperci

4 February 2013
Retete_1Snitel cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cascaval, oua, faina, pesmet, boia de ardei dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 200 g ciuperci 100 g cascaval 2 oua 100 g faina 100 g pesmet 1 lingura boia de ardei dulce 250 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod…

Read more »

Prăjitură cu cremă de sfeclă roşie

4 February 2013
Prajitura_cu_crema_de_sfecla_rosiePrăjitură cu cremă de sfeclă roşie din: oua, zahar, faina, unt, cacao, praf de copt, sare, unt, zahar pudra, sirop de sfecla rosie si zahar vanilat. Ingrediente: blat: 5 oua 200 g zahar 100 g faina 50 g unt 3 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit sare crema: 250 g…

Read more »

Reteta zilei: Painici cu carne de porc si sos de smantana

3 February 2013
Painici_cu_carne_de_porc_si_sos_de_smantana_09Painici cu carne de porc si sos de smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de sodiu, sare, unt, lapte batut, praz, patrunjel, carne de porc, praz, unt, faina, smantana, lapte, piper cayenne, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente pentru painici: 1 ceasca faina 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita…

Read more »

Cheesecake cu portocale

3 February 2013
Cheesecake_cu_portocaleCheesecake cu portocale din: unt dietetic, biscuiti digestivi, biscuiti de ovaz, miere, ricotta, oua, fructoza, amidon, coaja de portocale, amidon, iaurt integral, branza de vaci, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 90 g unt dietetic, topit 125 g bicuiti digestivi, zdrobiti 100 g biscuiti de ovaz, zdrobiti 1 lingura miere 250 g ricotta sau urda…

Read more »

Salata de peste si andive

3 February 2013
Salata_de_peste_si_andiveSalata de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline, ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de cod sau alt peste alb 1 morcov 1 telina mica 1 andiva 50 g masline fara samburi 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa seminte…

Read more »

Coltunasi cu prune uscate

3 February 2013
Deserturi_delicioaseColtunasi cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate rehidratate, pesmet, zahar si sare. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 1 lingura unt apa calduta 500 g prune uscate rehidratate 200 g pesmet 4 linguri zahar un varf cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu oul, untul, sarea şi atâta…

Read more »

Rulada de porc cu mirodenii

3 February 2013
Rulada_de_porc_cu_mirodeniiRulada de porc cu mirodenii din: fleica de porc, patrunjel, marar, cimbru verde, ceapa verde, rozmarin, seminte de coriandru, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg fleica de porc (bucata intreaga) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5-6 fire cimbru verde 2 legaturi ceapa verde 4-5 fire de rozmrin…

Read more »

Melcisori cu branza

3 February 2013
Melcisori_cu_branzaMelcisori cu branza din: svaiter, ceapa, unt, paste, sare, piper si rondele de ceapa. Ingrediente: 200 g svaiter (sau cascaval) 4 cepe 3 linguri unt 500 g paste in forma de melcisori sare piper 2 rondele de ceapa verde (subtire)   Mod de preparare: Svaiterul se curata cu grija de coaja si se da pe…

Read more »

Bacon cu telina si cartofi la cuptor

3 February 2013
Bacon_cu_telina_si_cartofi_la_cuptorBacon cu telina si cartofi la cuptor din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmairn, ardei iute, mustar dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 6 felii de bacon, tăiate în bucăţi (opţional) 420ml de smântână dulce (frişcă lichidă) 350ml de lapte 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele 1 lingură de rozmarin tocat mărunt 1 ardei iute roşu, curăţat…

Read more »

Mini clatite cu branza, fistic si miere

3 February 2013
Mini_clatite_cu_branza_fistic_si_miereMini clatite cu branza, fistic si miere din: faina, gris, apa, lapte, zahar, drojdie de bere, praf de copt, sare, branza de vaci, nuca de cocos, fistic si miere. Ingrediente: 150 g faina 50 g gris 200 ml apa 50 ml lapte 50 g zahar 1 lingurita drojdie de bere 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Cremă de praz cu perişoare

3 February 2013
Retete_1Cremă de praz cu perişoare din: carne tocata, ou, orez, praz, ceapa, cimbru, ulei, supa de legume, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 1 lingurita orez 800 g praz 1 ceapa 1 lingurita cimbru 100 ml ulei 2,5 l supa de legume 2 catei de usturoi sare piper   Mod…

Read more »

Pandişpan cu nuci şi curmale

3 February 2013
Pandispan_cu_nuci_si_curmalePandişpan cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun, oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat. Ingrediente: 200 g curmale fara sâmburi, tocate 1 lingurita bicarbonat 75 g unt dietetic 80 g zahar brun 4 oua 180 g faina cu factor de crestere pentru sos: 25 g unt dietetic 50…

Read more »

Dovlecei umpluti in sos de iaurt

3 February 2013
Dovlecei_umpluti_in_sos_de_iaurtDovlecei umpluti in sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, carne tocata, usturoi, scortisoara, muguri de pin, orez, iaurt, supa de pui, faina de malai si menta. Ingrediente: 8 dovlecei 1 ceapa mare 300 g carne tocata (oaie sau vita) 3 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 1 lingura muguri de pin 50 g orez 1…

Read more »

Ciorba de vacuta cu gulii

3 February 2013
Ciorba_de_vacuta_cu_guliiCiorba de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie rosii in…

Read more »

Reteta zilei: Salata de curcan cu legume si cartofi copti

3 February 2013
Salata_de_curcan_cu_legume_si_cartofi_copti_7Salata de curcan cu legume si cartofi copti din: ulei de masline, salata verde, cartof, porumb, piept de curcan, coriandru, suc de lamaie, ardie iute, rosii cherry, avocado si branza. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, plus 1 lingurita 2 cesti salata verde 1 cartof dulce, taiat cubulete 1/2 cana poorumb 500 g piept curcan…

Read more »

Mancare de soia cu mazare

3 February 2013
Mancare_de_soia_cu_mazareMancare de soia cu mazare din: soia, mazare, ceapa, morcov, marar, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 250 g soia cubulete 300 g mazare congelata 2 cepe 1 morcov 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi…

Read more »

Crema de linte rosie

3 February 2013
Retete_1Crema de linte rosie din: linte rosie, ceapa, usturoi, marar verde, foaie de dafin, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g linte rosie 3 cepe mari 3 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 foaie de daifn 2 linguri ulei sare piper boia   Mod de preparare: Spălaţi lintea şi punefi-0 la fiert…

Read more »

Flip de struguri

3 February 2013
Flip_de_struguriFlip de struguri din: lapte, suc de struguri rosii, galbenus, sirop de artar, nucsoara, struguri si menta. Ingrediente: 8 cl lapte 8 cl suc de struguri rosii 1 galbenus 2 cl sirop de artar putina nucsoara un ciorchine de struguri menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine laptele, sucul de struguri, galbenusul si siropul…

Read more »

Biscuiti cu ciocolata

3 February 2013
Biscuiti_cu_ciocolataBiscuiti cu ciocolata din: faina, oua, unt, ciocolata, zahar, praf de copt, esenta de rom si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 220 g unt 100 g ciocolata 180 g zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita rasa esenta de rom un varf de cutit de sare   Mod de preparare: într-un castron…

Read more »

Buzunare de pui

3 February 2013
Buzunare_de_puiBuzunare de pui din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, orez basmati, ulei, ou, mix de ierburi aromatice, fistic, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ceapa mica 1 morcov 1 telina mica 50 g orez Basmati 6 linguri ulei 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromatice…

Bavareze de rosii cu tarhon

3 February 2013
Bavareze_de_rosii_cu_tarhonBavareze de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper. Ingrediente: 3 foi de gelatina 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa de rosii congelata) 1 ceapa mica 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu frunze de…

Read more »

Iahnie de cartofi cu naut

3 February 2013
Retete_8Iahnie de cartofi cu naut din: cartofi, naut, ulei, ceapa, boia, bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g naut 2 linguri ulei 2 cepe mari 1 lingurita boia 2 linguri bulion 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: înmuiaţi năutul în apă rece timp de câteva…

Read more »

Cocktail Fiesta

3 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail Fiesta din: sirop de zmeura, suc de portocale, suc de maracuja, frisca si portocala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de zmeura 8 cl suc de portocale 8 cl suc de maracuja 2 cl frisca o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine siropul, sucurile de fructe si frisca…

Read more »

Spaghetti carbonara clasice

3 February 2013
Spaghetti_carbonara_clasiceSpaghetti carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1 ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri parmezan ras 200 ml…

Read more »

Rulouri de piept de rata cu portocala

3 February 2013
Retete_7Rulouri de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat. Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri   Mod de preparare: Curăţaţi portocalele de coajă…

Read more »

Peste cu fenicul la cuptor

3 February 2013
Peste_cu_fenicul_la_cuptorPeste cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1 ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1 lingură frunze de oregano proaspete câteva…

Read more »

Ciorba de porc cu cimbru

3 February 2013
Retete_6Ciorba de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…

Read more »

Vitel in sos de lamaie

3 February 2013
Retete_5Vitel in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina, supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina 600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Puding cu stafide

3 February 2013
Puding_cu_stafidePuding cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise, oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara zahar) 3 oua 600…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun

3 February 2013
Pui_cu_legume_pe_pat_de_orez_brun_6Pui cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui, condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo (coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce, cardamom,acid citric,praf de…

Read more »

Briose cu ansoa

3 February 2013
Briose_cu_ansoaBriose cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt, piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3 linguri unt piper sare   Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe mici, indivi­duale unse cu unt. Lăsaţi-le…

Read more »

Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor

3 February 2013
Spaghete_cu_mozzarella_si_parmezan_la_cuptorSpaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline, usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli 400g de spaghete, rupte în…

Read more »

Prajitura cu pere si portocale

3 February 2013
Deserturi_delicioasePrajitura cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat…

Read more »

Conopida prajita

3 February 2013
Conopida_prajitaConopida prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…

Read more »

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

3 February 2013
Briose_cu_fructe_in_sos_de_caise_sau_piersiciBriose cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool, lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt. Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100 g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400 g…

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita

2 February 2013
Creveti_cu_curry_in_buzunare_de_pita_7Creveti cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine, nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de masline sucul de la o jumatate de lamaie…

Read more »

Desert cu afine

2 February 2013
Desert_cu_afineDesert cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat 200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la 1 portocala   Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte fructele cu zeama de…

Read more »

Snitel de pui

2 February 2013
Snitel_de_puiSnitel de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia, pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel. Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…

Read more »

Salata asiatica cu spaghete

2 February 2013
Salata_asiatica_cu_spagheteSalata asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6 linguri ulei 200 g sparanghel…

Read more »

Salau cu linte

2 February 2013
Salau_cu_linteSalau cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Puneţi lintea la fiert…

Read more »

Profiterol cu glazură

2 February 2013
Profiterol_cu_glazuraProfiterol cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane   Mod de preparare: Se prepară budinca de…

Read more »

Briose pariziene

2 February 2013
Briose_parizieneBriose pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de briose fine 2 oua 3 linguri unt   Mod de preparare: împărţiţi aluatul de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de 60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o bilă…

Read more »

Taitei in sos de curry

2 February 2013
Taitei_in_sos_de_curryTaitei in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza, sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide sare…

Read more »

Ciorba de sfecla cu iaurt

2 February 2013
Ciorba_de_sfecla_cu_iaurtCiorba de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina, orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar 300 g iaurt 1 ou sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…

Read more »

Briosa cu stafide

2 February 2013
Briosa_cu_stafideBriosa cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie, zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2 linguri unt   Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5 lin­guri…

Read more »

Sunca cu spanac si branza la cuptor

2 February 2013
Sunca_cu_spanac_si_branza_la_cuptorSunca cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua, smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4 ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental   Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în chiuvetă. Se toarnă…

Read more »

Pizza rapida şi dietetica

2 February 2013
Pizza_rapida_si_dieteticaPizza rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii – passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2 lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g cascaval, razuit 4 oua   Mod…

Read more »

Aluat de briose fine

2 February 2013
Aluat_de_brioseAluat de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare. Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1 lingurita sare   Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea. Amestecaţi…

Read more »

Salată de creveti cu grapefruit

2 February 2013
Salata_de_creveti_cu_grapefruitSalată de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde, limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia. Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați, prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2 limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de piper…

Read more »

Reteta zilei: Conopida gratinata

2 February 2013
Conopida_gratinata_8Conopida gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru. Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…

Read more »

Placinta de curcan si praz

2 February 2013
Placinta_de_curcan_si_prazPlacinta de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan, praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce, marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina 200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600 g piept de curcan 4…

Read more »

Tocanita de vita cu legume

2 February 2013
Tocanita_de_vita_cu_legumeTocanita de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi, telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1 morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper  …

Read more »

Cocktail Kissing Lips

2 February 2013
Cocktailuri_9Cocktail Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri   Mod de preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata zdrobita. Impartim egal…

Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton

2 February 2013
Retete_3Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton, branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu mustar seminte 1…

Read more »

Prajitura de iarna

2 February 2013
Prajitura_de_iarnaPrajitura de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao, fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri 600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2 linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara samburi, stafide 3 linguri miere de albine…

Read more »

Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac

2 February 2013
Tarta_cu_sunca_porumb_si_seminte_de_dovleacTarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…

Read more »

Supa de iarna

2 February 2013
Supe_3Supa de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt, sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper chimen   Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate mărunt, în unt. Adăugaţi 2…

Read more »

Tiramisu la pahar

2 February 2013
Tiramisu_la_paharTiramisu la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana, cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2 linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…

Read more »

Friptura cu cuscus

2 February 2013
Friptura_cu_cuscusFriptura cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei, cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural cateva crengute de menta, tocata 1…

Read more »

Budinca de spanac cu pastrama si oua

2 February 2013
Budinca_de_spanac_cu_pastrama_si_ouaBudinca de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui, smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de masline 100 g cascaval 3 linguri…

Read more »

Supa cu taitei si carne de pui

2 February 2013
Supa_cu_taitei_si_carne_de_puiSe toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu; jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă 400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de jur-împrejur în 1…

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos

2 February 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_fulgi_de_ovaz_si_nuca_de_cocos_6Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou, extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de extract de vanilie…

Read more »

Paste cu broccoli si ansoa

2 February 2013
Paste_cu_broccoli_si_ansoaPaste cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute. Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1 lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa – din conserva 4 catei de…

Read more »

Muşchi de porc cu piure de cartofi

2 February 2013
Muschi_de_porc_cu_piure_de_cartofiMuşchi de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1 lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu cartofi cu coaja rosie,…

Read more »

Ruladă cu cremă de caise

2 February 2013
Rulada_cu_crema_de_caiseRuladă cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt, ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina 100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8 clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…

Read more »

Supa crema de pui cu porumb

2 February 2013
Supa_crema_de_pui_cu_porumbSupa crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala, lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui, patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…

Read more »

Placinta rustica de vita

2 February 2013
Placinta_rustica_de_vitaPlacinta rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara, ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2 lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2 linguri pasta de…

Read more »

Prajitura cu sirop de sfecla

2 February 2013
Prajitura_cu_sirop_de_sfeclaPrajitura cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt, oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt, sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate. Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…

Read more »

Tarta cu mazare si branzeturi

1 February 2013
Tarta_cu_mazare_si_branzeturiTarta cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare (congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g branza feta 100 g…

Read more »

Retete vegetariene: Salata cu sfecla rosie si varza alba

1 February 2013
Salata_cu_sfecla_rosie_si_varza_albaSalata cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf zahăr…

Read more »

Prajitura cu pere si ciocolata

1 February 2013
Prajitura_cu_pere_si_ciocolataPrajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250 ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de…

Read more »

Cartofi cu broccoli si branza

1 February 2013
Cartofi_cu_broccoli_si_branzaCartofi cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză Cheddar (sau caşcaval), rasă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…

Read more »

Plăcintă cu pui şi ceapă roşie

1 February 2013
Placinta_cu_pui_si_ceapa_rosiePlăcintă cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Dovlecei cu ardei iute si spanac

1 February 2013
Dovlecei_cu_ardei_iute_si_spanacDovlecei cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute, spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…

Read more »

Prăjitura cu ananas şi rom

1 February 2013
Prajitura_cu_ananas_si_romPrăjitura cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana zahar brun…

Read more »

Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel

1 February 2013
Flanuri_mici_de_usturoi_cu_crema_de_patrunjelFlanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat. Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si piper macinat pentru crema de…

Read more »

Paste cu branza si kaizer

1 February 2013
Paste_cu_branza_si_kaizerPaste cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel. Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri ulei de măsline extravirgin,  plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…

Read more »

Inimoare legate

1 February 2013
Inimoare_legateInimoare legate  din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese, frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese, ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa 50 ml lichior de…

Read more »

Tarta cu peste si verdeata

1 February 2013
Tarta_cu_peste_si_verdeataTarta cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste, ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar 1…

Read more »

Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun

1 February 2013
Ravioli_cu_sos_bechamel_si_condimente_cajun_9Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1 lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…

Read more »

Paella cu spirale si fructe de mare

1 February 2013
Paella_cu_spirale_si_fructe_de_marePaella cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras rosu si galben cate 1…

Read more »

Buseuri de castravete umplute

1 February 2013
Castraveti1Buseuri de castravete umplute din:  castravete, sare, piper, foaie de gelatina, smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci, hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1 foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…

Read more »

Budinca de paste cu jambon si oua

1 February 2013
Budinca_de_paste_cu_jambon_si_ouaBudinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie

1 February 2013
Supa_mexicana_de_cartofi_ardei_iute_si_lamaieSupa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume, zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…

Read more »

Cocktail Springtime

1 February 2013
Cocktail_SpringtimeCocktail Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida. grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri   Mod de preparare: mixam bine sucurile de fructe si…

Read more »

Ghiveci de legume in stil oriental

1 February 2013
Ghiveci_de_legume_in_stil_orientalGhiveci de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru, chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1 telina,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 26, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: