RSS

Retete de Pasti #81

27 Mar

Retete de Paste:

Prajitura cu smochine si mac

13 December 2012

Prajitura cu smochine si mac din: smochine uscate, caise uscate, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g smochine uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 150 g mac 100 g unt 50 g miere   Mod de preparare: Treceţi prin maşina de tocat smochinele…

Read more »

Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie

13 December 2012

Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie din: fileuri de crap, pastarnac, ceapa rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g bucata) 600 g pastarnac 4 cepe rosii 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de crap de eventualele oscioare rămase…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu banana

13 December 2012

O reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta   Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare.…

Read more »

Cocktail Banana’s Affair

13 December 2012

Cocktail Banana’s Affair din: nectar de banane, nectar de piersici, frisca si mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl nectar de banane 4 cl nectar de piersici 4 cl suc de mere frica lichida o felie de piersica sau de mar   Mod de preparare: Mixam nectarele de fructe si sucul de mere…

Read more »

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

13 December 2012

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…

Read more »

Piept de curcan cu smochine

13 December 2012

Piept de curcan cu smochine din: piept de curcan, smochine, lapte, ou, pesmet, nuca macinata, faina, condiment, pasta de hrean, ulei si sare. Ingrediente: 4 felii piept de curcan (aprox. 500 g) 16 smochine 50 ml lapte 1 ou 4 linguri pesmet 100 g nucă măcinată 1 lingură făină 1 linguriță condiment din legume uscate…

Read more »

Budinca cu vanilie

13 December 2012

Budinca cu vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g frisca lichida ciocolata rasa   Mod de preparare: Se fierbe 3/4 din lapte cu zahărul şi…

Read more »

File de macrou cu măsline

13 December 2012

File de macrou cu măsline din: fileuri de macrou, masline, ulei de masline, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 300 g masline fara samburi 300 ml ulei de masline 5 lamai 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita rasa chimen macinat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de macrou de…

Read more »

Negrese festive

13 December 2012

Negrese festive din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom. Ingrediente: 100 g ciocolata amara, tocata 225 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar brun 4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 125 g faina blat alb: 170 g unt nesarat 225 g zahar…

Read more »

Varza cu afumatura

13 December 2012

Varza cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra mare 400 g costita afumata 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate 50 ml ulei 1 lingura boia de ardei dulce 3-4 fire cimbru uscat 3…

Read more »

Retete de post: Prajitura de post

13 December 2012

Prajitura de post din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, ciocolata de post, bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soia 150 g zahar 50 g ciocolata de post 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita vanilie un varf cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…

Read more »

Cartofi cu naut si soia

13 December 2012

Cartofi cu naut si soia din: cartofi, naut, soia, morcov, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 100 g naut 500 g soia (bucati potrivite) 1 morcov 2 cepe 150 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă, de seara până dimineaţa, apoi…

Read more »

Colacel de Ajun

13 December 2012

Colacel de Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata, faina, zaha brun, scortisoara si lapte. Ingrediente: aluat: 2 linguri unt nesarat, topit 1 cana lapte, cald 1/2 cana apa, calda 1/4 ceasca zahar tos 2 lingurite sare de masa 40 g drojdie uscata 3-4 cani faina glazura: 1 cana zahar brun…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza

13 December 2012

Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…

Read more »

Rulou de porc cu spanac

13 December 2012

O reteta savuroasa de Rulou de porc cu spanac din: file de porc, oua, faina, spanac, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 5 ouă 1 lingură făină 300 g spanac conservat 4 morcovi 4 cepe mijlocii 4 linguri ulei piper sare   Mod de preparare: Speli bucata de file…

Read more »

Coronita de cozonac

13 December 2012

Coronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara. Ingrediente: 300 g faina 120 ml lapte cald 1 lingurita miere sau zahar 1 galbenus 30 g unt 15 g drojdie un praf de sare umplutura: 50 g unt 3-4 linguri zahar 2 lingurite scortisoara macinata   Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi…

Read more »

Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu

13 December 2012

Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu din: fileuri de pastrav, vin rosu, ulei, cuisoare, zahar, scortisoara, frunza de dafin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de pastrav 500 ml vin rosu sec 50 ml ulei 2 cuisoare 5 linguri de zahar 1 betisor de scortisoara 1 frunza de dafin 3 boabe de…

Read more »

Supa-crema de morcovi cu arpacas

13 December 2012

Supa-crema de morcovi cu arpacas din: morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, arpacas, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg morcovi 2 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 4 linguri arpacas 1 l suc de rosii sare piper   Mod de preparare: Puneţi arpacaşul la fiert în apă cu sare. Curăţaţi morcovii şi…

Read more »

Ciorbă de porc ardelenească

13 December 2012

Ciorbă de porc ardelenească din: carne de porc, carnati, varza acra, zeama de varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei, piper, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cârnați 1 varză acră mică 2 l apă 3-4 căni zeamă de varză 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia…

Read more »

Pogăcele cu jumări

12 December 2012

Pogăcele cu jumări din: faina, drojdie, oua, jumari de porc, ulei, lapte, zahar, seminte de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 4 oua 500 g jumari de porc 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar 2 linguri seminte de chimen sare piper cimbru   Mod de preparare:…

Read more »

Prajitura cu mere si stafide

12 December 2012

Prajitura cu mere si stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, mere, lamaie, praf de copt, rom si zahar praf. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt 250 g zahar 4 oua 2 mere 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 80 ml rom zahar praf pentru ornat   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Tropic Star

12 December 2012

Cocktail Tropic Star din: suc de portocale, nectar de maracuja, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 6 cl suc de portocale cu pulpa 6 cl nectar de maracuja 6 cl suc de ananas radacina unui ananas mic cirese de cocktail   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe in shaker, apoi turnam amestecul…

Read more »

Friptura de porc cu sos de cimbru

12 December 2012

Friptura de porc cu sos de cimbru din: pulpa de porc, ceapa, ulei, cartofi, pasta de rosii, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 4 linguri ulei 6 cartofi poriviti 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Tăiati pulpa în felii…

Read more »

Ciorbă de pui cu tăitei de casă

12 December 2012

Ciorbă de pui cu tăitei de casă din: pui, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei capia, rosii in bulion, faina, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 1 cutie (400 g) rosii in bulion 175 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel…

Read more »

Painea Sarbatorilor

12 December 2012

Painea Sarbatorilor din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, ulei de masline, otet de mere, unt, sare, galbenus de ou si lapte. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite drojdie uscata 1 lingura zahar sau miere 250 ml lapte cald 2 oua 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita otet de mere sau suc de lamaie 100…

Read more »

Cornuri cu unt si scortisoara

12 December 2012

Cornuri cu unt si scortisoara din: faina, unt, scortisoara, oua, lapte, zahar, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 2 linguri cu scortisoara pudra 2 oua 100 ml lapte 100 g zahar 10 g drojdie uscata un varf cutit sare   Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecaţi-l cu ouăle, apoi adăugaţi…

Read more »

Rata cu morcovi

12 December 2012

Rata cu morcovi din: rata, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, bulion, faina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 rata 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 cepe mari 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 lingura faina 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi  raţa, spălaţi-o şi tăiati-o în bucăţele…

Read more »

Salata de iarna cu varza rosie

12 December 2012

Salata de iarna cu varza rosie din: varza rosie, ceapa rosie, mere rosii, sfecla, nuci, portocale, otet de vin rosu, jeleu de coacaze, miere si ulei de masline. Ingrediente: 1 varza rosie (650 g) 2 cepe rosii mici, toacte 2 mere rosii, fara cotor, taiate cuburi 250 g de sfecla fiarta, taiata cuburi 50 g…

Read more »

Papricas de carnati cu mamaliga

12 December 2012

Papricas de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi, lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 cepe 2 linguri ulei 4 catei de usturoi 400 ml lapte sau smantana 1 lingura faina 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul.…

Read more »

Bors cu ciuperci uscate

12 December 2012

Bors cu ciuperci uscate din: piept de vitel, ciuperci uscate, ceapa, morcovi, ulei, bors, marar, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel 300 g ciuperci uscate 3 cepe 2 morcovi 100 ml ulei 1 litru bors 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de viţel în bucăţi şi puneţi-l…

Read more »

Prajitura cu nuci macadamia caramelizate

12 December 2012

Prajitura cu nuci macadamia caramelizate din: biscuiti, unt, nuci, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, nuci macadamia si frisca. Ingrediente: blat: 160 g biscuiti digestivi, de ovaz , fara crema 40 g unt nesarat, topit 150 g nuci (de preferat, macadamia) 100 g zahar pudra umplutura: 500 g crema de branza…

Read more »

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie

12 December 2012

Varza de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata   Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in tigaie…

Read more »

Cocktail Grepfrut Special

12 December 2012

Cocktail Grepfrut Special din: suc de grepfrut, suc de struguri, apa minerala si grepfrut. Ingrediente: 2 cesti de suc de grepfrut 2 cesti de suc de struguri albi 3/4 l apa minerala carbogazoasa sau plata felii de grepfrut   Mod de pre

Felii dulci cu lamaie

12 December 2012

Felii dulci cu lamaie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt, esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 2 3/4 cani faina 1/4 cana zahar tos 2 1/4 lingurite drojdie 1/2 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 linguri unt nesarat 1 1/2 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Jambon la cuptor cu ghimbir si caise

12 December 2012

Jambon la cuptor cu ghimbir si caise din: jambon, bere de ghimbir, frunze de dafin, ienibahar, boabe de piper, cuisoare, ghimbir si gem de caise. Ingrediente: 1 jambon crud cu os de 4-5 kg 2 l bere de ghimbir 2 frunze de dafin 6 boabe de ienibahar 6 boabe de piper 30-40 de cuisoare intregi…

Read more »

Tort pentru Anul Nou

12 December 2012

Tort pentru Anul Nou din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan. Ingrediente: blat alb: 100 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g unt, la temperatura camerei 125 g zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute

12 December 2012

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis, ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de rata 300 g physalis 200 g ardei iute, verde 50 ml ulei de masline 50 ml cognac 100 ml vin alb, demisec sare piper…

Read more »

Prajitura cu portocale si frisca

12 December 2012

Prajitura cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de vaci, zahar si gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi de sampanie 3 portocale 400 ml frisca lichida 400 g branza de vaci cremoasa (bine scursa) 300 g zahar 20 g gelatina   Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, se topeste,…

Read more »

Şorici la grătar

12 December 2012

Şorici la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia   Mod de preparare: Curăţaţi şoriciui şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-I apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi…

Read more »

Tort cu rom si gem de afine

12 December 2012

Tort cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de afine si fructe uscate. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 200 g zahar 5 oua 150 g faina 50 g amidon 1 praf de copt pentru umplutura: 3 pliculete…

Read more »

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci

12 December 2012

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci din: piept de porc, cartofi, cimbru uscat, maghiran, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 12 felii piept de porc fara os 4 cartofi dulci 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita rasa maghiran uscat 1 lingurita coriandru macinat 50 ml ulei 1 lingurita pudra de…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat

12 December 2012

Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2 ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir confiat   Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul, ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…

Read more »

Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua

12 December 2012

Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa verde, cimbru, bacon, rosii, piper, oua si paine. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati in cuburi cu latura de 1 cm 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 6 cpe verzi, tocate fin 2 crengute de cimbru cu frunzele rupte…

Read more »

Chifteluţe de carne cu năut

12 December 2012

O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, naut, ceapa, usturoi, susan, chimen, curry, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert de linguriţă cu…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi ananas

12 December 2012

O reteta delicioasa de prajitura cu: foitaj, lapte, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150 g zahăr pudră…

Read more »

Ciuperci pleurotus cu sos alb

12 December 2012

O reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline, branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră de…

Read more »

Cartof cu hering şi creveţi

12 December 2012

O reteta delicioasa de cartofi cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu muştar o…

Read more »

Pui cu piure de roşii uscate

12 December 2012

O reteta delicioasa de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g ricotta doi…

Read more »

Salată cu somon si spanac

12 December 2012

O reteta delicioasa de somon cu: somon, spanac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50…

Read more »

Ciorbă de ştevie cu carne

12 December 2012

O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, patrunjel, telina, carne de porc, lamie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne de porc o…

Read more »

Desert: Prăjitură cu portocale

12 December 2012

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie 200g unt…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

12 December 2012

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei  gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un fenicul 100…

Read more »

Retete pentru masa de Craciun

11 December 2012

Cu miros de scorţişoară, arome de vin fiert, colinde şi aripi de ninsori, Crăciunul vine întotdeauna cu fast, sărbătoare, bucurie şi aduce pe masă cele mai bune, cele mai reuşite, cele mai râvnite reţete: Costite de porc cu sos dulce acrisor Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina,…

Read more »

Cocktail cu ananas si miere

11 December 2012

Cocktail cu ananas si miere din: ananas, suc de ananas, miere, aroma de vanilie si apa minerala. Ingrediente: 4 felii de ananas 1 ceasca de suc de ananas 2 linguri de miere cateva picaturi de aroma de vanilie 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de preparare: Mixam bine intr-un mixer feliile…

Read more »

Costite de porc cu sos dulce acrisor

11 December 2012

Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in bulion 2 linguri…

Read more »

Briose ciocolatii

11 December 2012

Briose ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea, faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare 4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g zahar brun 30…

Read more »

Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon

11 December 2012

Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon din: carnaciori de curcan, sparanghel, jambon, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g carnaciori de curcan 500 g sparanghel proaspat 200 g jambon (felii subtiri) 50 ml ulei de masline 2-3 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi sare piper proaspat…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta

11 December 2012

Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…

Read more »

Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

11 December 2012

Sarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 3 cepe 200 g orez 300 g miez de nuca pisat 1 morcov mare 500 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 150…

Read more »

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza

11 December 2012

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa, cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup, nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval. Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 1 cartof mare, taiat cuburi de 2,5 cm 900 g ciuperci asortate…

Read more »

Cocktail La Floridita Daiquiri

11 December 2012

Cocktail La Floridita Daiquiri din: white rum, fresh lime juice, sugar syrup si maraschino liquer. Ingrediente: 80 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna continutul in paharul Martini racit.

Read more »

Mancare de carnati afumati cu tarhane

11 December 2012

Mancare de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 2 oua 4 linguri ulei 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana) 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Din…

Read more »

Retete gustoase: Linte cu telina si usturoi

11 December 2012

Linte cu telina si usturoi din: linte rosie, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte rosie 300 g telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei 4 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei,…

Read more »

Terci savuros cu merisoare

11 December 2012

Terci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz 1…

Read more »

Trufe cu whisky

11 December 2012

Trufe cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative   Mod de preparare: Rupe ciocolata în bu­căţi mici şi topeşte-o la bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o com­poziţie…

Read more »

Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii

11 December 2012

Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii din: muschi de vita, ciuperci, bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare si piper. Ingrediente: 300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii subtiri de bacon crud uscat 50 g cascaval 4 fire cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de rodii sare…

Retete de post: Fasole cu legume

11 December 2012

Fasole cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 adacini de patrunjel 1 fir de praz 1 legatura marar verde 100 ml ulei 1 lingurita boia iute…

Read more »

Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor

11 December 2012

Paine cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi, condimente si ceapa verde. Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati painea cuburi,…

Read more »

Cocktail cu kiwi si ghimbir

11 December 2012

Cocktail cu kiwi si ghimbir din: kiwi, zeama de lamaie, inghetata de lamaie, zahar, ghimbir, scortisoara, apa minerala si kiwi. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi zeama unei lamai 4 globuri de inghetata de lamaie 1 lingura de zahar un varf de cutit de ghimbir un varf de cutit de scortisoara 3/4 l…

Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu nuci

11 December 2012

Pasta de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 100 g nuci macinate 3-4 linguri ulei de masline suc de lamaie condimente pentru gust   Mod de preparare: înţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15…

Read more »

Retete de sarbatori: Piept de curcan umplut

11 December 2012

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, morcov, pipote de pui, ficatei de pui, patrunjel, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 morcov mare 200 g pipote de pui 250 g inimi de pui 250 g ficatei de pui 1 legatura patrunjel 2 oua 2 linguri faina 1…

Read more »

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere

11 December 2012

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa, salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingura de unt 3 cepe, tocate 2 linguri de salvie tocata 1,4 de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte 1 lingura de…

Read more »

Salata Copenhaga

11 December 2012

Salata Copenhaga din: mere, gulii, cartofi, telina, ceapa, castraveti murati, maioneza si marar verde. Ingrediente: 3 mere 2 gulii 4 cartofi 2 teline 1 ceapa 2 castraveti murati 100 ml maioneza 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Fierbeţi în apă cu sare cartofii şi ţelină, în coajă. Lăsaţi-le la răcit şi curăţaţi-le, apoi…

Read more »

Clopotel de Craciun

11 December 2012

Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g ciocolata  …

Read more »

Mix Grill cu muraturi asortate

11 December 2012

Mix Grill cu muraturi asortate din: ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumat, pastrama de oaie, pulpe de oaie, muraturi asortate, cimbru, ceapa rosie, boia, coriandru, ulei din samburi de struguri, sare si piper. Ingrediente: 250 g ceafa de porc fara os 250 ficat de porc sau vita 250 g carnati afumati 250 g…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran

11 December 2012

O reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran, apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi si boia. Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de apă caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1 cană lapte de…

Read more »

Muraturi: Legume murate umplute

11 December 2012

O reteta delicioasa de legume murate cu: ardei gras, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosu, usturoi, patrunjel, otet, sare, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verzi o varză medie albă o rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel…

Read more »

Retete savuroase: Hering cu paste şi sos de ceapă

11 December 2012

O reteta delicioasa de hering: paste verzi, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un ardei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec sare piper ulei…

Read more »

Retete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos

11 December 2012

O reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, maioneza, amidon, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500g crevete 200ml smantana 50g parmezan 2 linguri cu maioneză o lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri cu oţet 175 ml ulei de măsline o jumătate de…

Read more »

Ravioli cu roşii şi carne

11 December 2012

O reteta delicioasa de ravioli cu: faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul…

Read more »

Retete gustoase: Crochete de cod cu legume

11 December 2012

O retets delicioasa de crochete de cod cu: conopida, ardei capia, mazare, boabe de porumb, morcov, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morco 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos…

Read more »

Pui Shanghai cu piure

11 December 2012

O reteta delicioasa de pui shanghai cu: carne de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi dovle­cei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce…

Read more »

Aperitive: Tartine cu vinete

11 December 2012

O reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de casă…

Read more »

Deserturi: Prăjitură cu kiwi

11 December 2012

O reteta delicioasa de parajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amo­niac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr vanilat un…

Read more »

Fasole verde cu mărar

11 December 2012

O reteta delicioasa de fasole verde cu: marar, ulei, faina, usturoi, apa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un kilogram fasole verde o legătură de mărar 50 ml ulei de floarea soarelui 50 g făină 5 căţei de usturoi 275 ml apă sucul de la o jumătate de lămâie sare piper Mod de preparare: Fasolea verde se…

Read more »

Masa de Craciun #1

10 December 2012

Retete de Craciun: Ciorba de varza cu costita  Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume   Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi puneţi-o la fiert, împreună…

Read more »

Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor

10 December 2012

Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru, enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun, cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de enibahar 2 foi de dafin 3 kg cotlete…

Read more »

Rulada de porc cu ciuperci

10 December 2012

Rulada de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi file de porc, bucata intreaga 300 g ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 10 ml vin alb 20 g cascaval 40 g sunca de porc 20…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel

10 December 2012

O reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din: sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2 lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan   Mod de preparare: Incalziti cuptorul…

Read more »

Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori

10 December 2012

Retete de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc, ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc 
(de pe spate, cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…

Read more »

Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin

10 December 2012

Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel, castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare, scortisoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de antricot de vitel 500 g castravete de sera 4 rosii 50 g unt 1 lingurita rasa coriandru macinat 4 linguri zahar 500 ml…

Read more »

Prajitura cu iaurt si ciocolata

10 December 2012

Prajitura cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt, praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare  …

Read more »

Salata Birmingham

10 December 2012

Salata Birmingham din: cartofi, ceapa, oua, castraveciori murati, sfecla, mustar dijon, salata verde, maioneza, patrunel verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 10 cartofi 1 ceapa rasa 2 oua fierte tari 6 castraveciori murati 3 sfecle mici fierte 100 g mustar Dijon 1 salata verde 100 g maioneza 1 legatura patrunjel verde sare piper boia  …

Read more »

Deliciu cu morcovi

10 December 2012

Deliciu cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1 praf…

Read more »

Rulada de porc

10 December 2012

Rulada de porc din: pulpa de porc, carne tocata de vita, morcov, oua, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1 lingurita cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curatati, spalati…

Read more »

Placinte cu gem pentru sarbatori

10 December 2012

Placinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat 375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g de zahar 50 g de…

Read more »

Salată caldă de Islanda

10 December 2012

Salată caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 salate verzi 2 linguri otet 100 ml vin alb aromat 4 linguri ulei 100 ml smantana 100 g miez de nuci zdrobite sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Curăţaţi salata, tăiaţi fiecare căpăţână în…

Read more »

Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui

10 December 2012

O reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui, cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1 ceapa, taiata julienne 2 caței…

Read more »

Cocktail Red Slip

10 December 2012

Cocktail Red Slip din: sirop de capsuni, suc de grepfrut, capsuni si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de capsuni 4 cl suc de grepfrut 10 cl Bitter Grepfrut capsuni un fir de menta   Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul de grepfrut, turnam amestecul intr-un pahar…

Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi

10 December 2012

Retete de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi din: muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei, cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia de ardei 50 ml cognac sare…

Read more »

Tort de ciocolata cu fistic si smochine

10 December 2012

Tort de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci, ciocolata, smantana, smochine si fistic. Ingrediente: pentru blat: 100 g faina 80 g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 50 g cacao 100 g unt 1 pachet zahar vanilat 1 galbenus…

Read more »

Pui picant cu ananas

10 December 2012

Pui picant cu ananas din: piept de pui, ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 bucati de ananas proaspat 1-2 ardei iuti 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare piper…

Read more »

Paste cu dovlecei si broccoli

10 December 2012

Paste cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, rasi pe razatoarea mare 350 g broccoli, rupt in buchetele mici coaja si zeama de la 1/2 lamaie 350 g paste fainoase (spaghete, linguini)…

Read more »

Somon cu capere

10 December 2012

Somon cu capere din: file de somon, capere murate, boabe de porumb, marar, lamaie, vin, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon proaspat 200 g capere murate 150 g boabe de porumb, congelat sau conservat 1 legatura marar 1 lamaie 200 ml vin alb sec 50 ml ulei de…

Read more »

Somon cu ananas şi migdale preparate

10 December 2012

O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby, capere, migdale, miez de nuca, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două lin­guri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare: Jumătate…

Read more »

Retete gustoase: Salată cocktail

10 December 2012

O reteta delicioasa de salata cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă trei căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml ulei…

Read more »

Supă cu clătite şi crevete

10 December 2012

O reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, creveti, cepa, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un mor­cov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100 g făină…

Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

10 December 2012

O reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…

Read more »

Borş de sfeclă roşie

10 December 2012

O reteta delicioasa de bors cu: sfecla, cartofi, morcov, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, apa, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Secla se curăţă,…

Read more »

Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

10 December 2012

O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba   Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…

Read more »

Rulouri de bacon

10 December 2012

O reteta delicioasa de rulouri de bacon cu: carnati, legume de sezon, ienupar, rozmarin. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de sezon ienupar rozmarin   Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi,…

Read more »

Rulou cu pui şi alune

10 December 2012

O reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte dulce…

Read more »

Fursecuri cu sos de vişine

10 December 2012

O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă cu 100 ml vin…

Read more »

Salată de legume cu oregano

10 December 2012

O reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castraveti, ceapa rosie, masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de capra, oregano uscat, ulei de masline, otet  balsamic, sare, piper. Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei…

Read more »

Macrou cu sos de legume

10 December 2012

O reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii, mustar cu boabe, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-soarelui mărar Mod de preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu…

Read more »

Orez cu pui şi ardei iute

10 December 2012

O reteta delicioasa de orez cu: ceapa, ardei iute, fasole rosie, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă fasole roşie 300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g făină un vârf de linguriţă cu şofran 200…

Read more »

Ciorbă delicioasa cu legume

10 December 2012

O reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia, morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare, piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl…

Read more »

Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă

10 December 2012

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…

Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar

9 December 2012

Sandwich cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si sirop de artar. Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8 felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar   Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul cateva minute. Scoateti pe prosoape de hartie…

Read more »

Vin fiert cu cidru si scortisoara

9 December 2012

Vin fiert cu cidru si scortisoara din: vin, cidru, sirop de soc, coaja de lamaie, scortisoarre, pastaie de vanilie si zahar. Ingrediente: 2 sticle de vin alb demisec 500 ml de cidru 150 ml sirop de soc coaja de la 2 lamaie, taiata fasii 2 batoane de scortisoara 1 pastaie de vanilie, crestata pe lung…

Read more »

Budincă de Crăciun

9 December 2012

Budincă de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala. Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150 ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2 oua 175…

Read more »

Varza de Bruxelles cu bacon si castane

9 December 2012

Garnituri: Varza de Bruxelles cu bacon si castane din: varza de bruxelles, castane, bacon afumat si ulei. Ingrediente: 1,5 kg varza de Bruxelles, curatata 200 g castane coapte, taiate pe jumatate 200 g fasii de bacon afumat 1 lingurita de ulei   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Pune apă la fiert într-o…

Read more »

Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine

9 December 2012

Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt, cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos, mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…

Read more »

Cocktail Perfect Manhattan

9 December 2012

Cocktail Perfect Manhattan din: bourbon, dry vermouth, red vermouth si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml bourbon 10 ml dry vermouth 10 ml red vermouth 2 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in paharul boston, stirring, se strecoara dublu in paharul martini racit.

Read more »

Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde

9 December 2012

Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5 crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…

Read more »

Legume cu cuscus si mirodenii

9 December 2012

Legume cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala, patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente, scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat cuburi de circa 4 cm 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi de 3…

Read more »

Snitel din piept de pui cu mango

9 December 2012

Snitel din piept de pui cu mango din: piept de pui, mango, ulei, margarina, cascaval, boia, curry, patrunjel, marar, frunze de telina, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare) 2 fructe de mango 3 linguri ulei 2 linguri margarina 150 g cascaval 1 praf de boia dulce…

Read more »

Salata de andive Berna

9 December 2012

Salata de andive Berna din: andive, cartofi, heringi, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 500 g cartofi 3 cepe 2 heringi uscati si afumati 100 ml oet 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curatati andivele de primul strat de frunze si oparitile 5 minute in apa clocotita cu sare.…

Read more »

Legume cu miere si mustar

9 December 2012

Legume cu miere si mustar din: ulei de masline extravirgin, mustar, miere, otet de cidru, praz, fasole verde, broccoli si mazare. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita de mustar cu boabe 1/2 lingurita de miere 1 lingura otet de cidru (sau aotet de mere) 2 fire de praz, curatate si taiate in…

Read more »

Supa de fasole si porumb

9 December 2012

Supa de fasole si porumb din: ardei, patrunjel, iaurt semidegresat, ulei de masline, ceapa, seminte de chimen, boia de ardei iute, rosii, fasole boabe, concentrat vegetal si boabe de porumb. Ingrediente: 1 ardei rosu, cuatat de seminte si taiat cuburi 1 legatura de patrunjel, tocata 150 g iaurt semidegresat 1 lingura ulei de masline 1…

Read more »

Friptura de vita la gratar cu ciuperci

9 December 2012

Friptura de vita la gratar cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa, vin rosu si rozmarin. Ingrediente: 1 kg muschi de vita sare piper ulei de masline 1 kg ciuperci 20 grame unt 3 cepe tocate 200 ml vin rosu rozmarin   Mod de preparare: Intr-o cratita incinsa…

Read more »

Sos Veloute

9 December 2012

Sos Veloute din: unt, faina, zeama de oase de vitel, buchet garni, ciuperci, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 60 g faina 1 1/2 litru zeama de oase de vitel un buchet garni (patrunjel, dafin, tarhon, marar) 2 ciuperci 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Topiti untul, adaugati…

Cocktail Carmen

9 December 2012

Cocktail Carmen din: suc de mere, suc de struguri, sirop de zahar, frunze de menta, apa minerala si o felie de mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de mere 4 cl suc de strugurideschis la culoare 1 cl sirop de zahar 3-4 frunze proaspete de menta apa minerala carbogazoasa o felie…

Read more »

Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella

9 December 2012

Budinca cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2 lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…

Read more »

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza

9 December 2012

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza. Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele…

Read more »

Crema Parmentier

9 December 2012

Crema Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 300 g praz 500 ml supa de pui 100 ml smantana 70 g unt sare piper   Mod de preparare: Curatati si spalati prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana cand se…

Read more »

Morcovi cu seminte de pin

9 December 2012

Morcovi cu seminte de pin din: morcovi, unt, seminte de pin, stafide, zahar si patrunjel. Ingrediente: 800 g morcovi, taiati pe jumatate si apoi pe diagonala, in bucati de  cm 1 cub mare de unt 50 g seminte de pin 50 g de stafide 1 praf de zahar 1 mana de patrunjel, tocat   Mod…

Read more »

Prajitura cu branza si caramel

9 December 2012

Prajitura cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza, smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 100 g unt 75 g zahar 2 oua 1 praf de copt pentru crema de branza: 300 g branza 150 g smantana 4 oua 2 plicuri zahar vanilat…

Read more »

Coq au vin (Cocos in vin)

9 December 2012

Cocos in vin din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa, arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin, cognac, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 cocos 700 ml vin rosu 400 g piept de porc crud uscat 2 linguri untura 300 g ciuperci mici 2 cepe 200 g arpagic 2-3 fire…

Read more »

Pui cu smantana si spanac

9 December 2012

Pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat de pui, mustar de dijon, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml vin alb 200 ml…

Read more »

Rulada cu piept de curcan

9 December 2012

Rulada cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval, ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g cascaval 1 ardei gras verde 100 g nuci zdobite 1 lingurita miere 1 lingurita mustar 1/2 lingurita hrean 3…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella

9 December 2012

Paste cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana, frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1 borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…

Read more »

Cocktail Kamikaze cu vodca

9 December 2012

Cocktail Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice. Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.

Read more »

Meniu de Craciun #2

9 December 2012

Retete de Craciun: Supa cu ceapa, parmezan si cimbru  Ingrediente: 40 g unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de telina 2 linguri zahar brun 2 linguri aina 175 ml vin alb sec 750 ml supa limpede de legume 700 ml lapte 2 foi de dafin, cateva crengute…

Read more »

Piure de morcovi si cartofi

9 December 2012

Piure de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara, scortisoara, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 800 g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm 500 g morcovi, taiati precum cartofii 6 linguri de smantana pentru gatit 1 praf de nucsara rasa 1 praf de scortisoara 1 mana mare…

Read more »

Cartofi crocanti cu sos de avocado

9 December 2012
Cartofi crocanti cu sos de avocadoCartofi crocanti cu sos de avocado din: cartofi, condiment, ulei de masline, tortilla chips, paprika, sos de chilli, avocado, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mari, fiecare taiat in 4-6 sferturi 2 lingurite condiment fajita sau Cajun 11⁄2 lingura ulei de masline 100 g tortilla chips 1 lingurita paprika dulce 2 linguri sos…

Read more »

Escalop de vitel

9 December 2012

Escalop de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel (mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml vin Madera 400 g sos spaniol sare…

Read more »

Terina cu telina

9 December 2012

Terina cu telina din: cartofi, telina, telemea de oaie, oua, faina, ulei, cimbru, busuioc, salvie, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi mari albi 1 telina mare 200 g telemea de oi 4 oua plus 1 ou pentru uns terina 1 lingura faina 2 linguri ulei cimbru busuioc salvie sare piper   Mod de preparare: Se…

Read more »

Porumb copt cu usturoi

9 December 2012

Porumb copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1 catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute, tocat marunt 4 stiuleti de porumb   Mod de preparare: Amesteca 75 g unt, inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata, 1…

Read more »

Vol-au-vent cu piept de curcan

9 December 2012

Vol-au-vent cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt, vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola 100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei de usturoi sare…

Read more »

Quesadillas cu pui

9 December 2012

Quesadillas cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde, porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu, galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6 cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce din…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale

8 December 2012

O reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din: rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic, nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10 Struguri tocati 1…

Read more »

Cocktail Rose Campari Soda

8 December 2012

Cocktail Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari 15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca usor…

Read more »

Frigarui de creveti cu sos de iaurt

8 December 2012

Frigarui de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla. Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute 1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri iaurt gras sucul de…

Read more »

Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)

8 December 2012

Snitel vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în Austria şi reţeta, se prepară, în varianta…

Read more »

Orez cu ciuperci si legume

8 December 2012

Orez cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza, ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute usor 250 g orez,…

Read more »

Tacos cu fasole si smantana

8 December 2012

Tacos cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel, telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii mari,…

Read more »

Muschi de vita Wellington cu ciuperci

8 December 2012

Muschi de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat, ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente:  600 g muschi de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi muşchiul…

Read more »

Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan

8 December 2012

Garnituri: Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1 bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite.   Mod de preparare: Opareste varza in apa…

Read more »

Cocktail Sangria cu portocale si ananas

8 December 2012

Cocktail Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas. Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas   Mod de preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele. Decoreaza cu o felie de portocala si tine la frigider…

Read more »

Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii

8 December 2012

Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si…

Read more »

Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla

8 December 2012

Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi, boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate, fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4 lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura ulei…

Read more »

Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca

8 December 2012

O reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru…

Read more »

Bors de legume cu orez sau paste

8 December 2012

Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez sau…

Read more »

Friptura de porc la tava cu sos de struguri

8 December 2012

Friptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper. Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20 cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri 150 ml vin…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: