RSS

Retete de Pasti #83

27 Mar

Retete de Paste:

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru

3 December 2012

Supa cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina, zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru, patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie. Ingrediente: 40 g unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de telina 2 linguri zahar…

Read more »

Paste gratinate cu mere

3 December 2012

Paste gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt, smantana, supa si amidon. Ingrediente:  2 cepe rosii mijlocii 2 mere acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500 g paste scurte sare 2 linguri unt 200 g smantana 100 ml supa 1 lingura amidon   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se…

Read more »

Retete de post: Sarmale cu fasole alba

3 December 2012

Sarmale cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 varza murata  1 ardei 1 ceapa 2 morcovi 100 g orez 1 cana suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 ramura cimbru 1…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor

3 December 2012
Somon_cu_legume_la_cuptor_21O reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon, zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 4 fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g morcovi baby 2 andive 1/2 pahar…

Read more »

Supa de crap cu fenicul

2 December 2012

Supa de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa ulei boia sare   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei împreună cu feniculul tăiat cubuleţe. Adaugă peştele curăţat şi tăiat în bucăţi şi lasă-l să se…

Read more »

Lasagna cu vita si usturoi

2 December 2012

Lasagna cu vita si usturoi din: foi de lasagna, carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 500 g carne tocata de vita 2 linguri cu unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc de rosii 300 g…

Read more »

Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean

2 December 2012

Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa,…

Read more »

Lasagna cu porc si telemea

2 December 2012

Lasagna cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea, cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin, saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g carne de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…

Read more »

Deliciu cu nucă

2 December 2012

Deliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:  pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g crema mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…

Read more »

Macrou cu ardei

2 December 2012

Macrou cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin, ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie dafin 3-4 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce 4 ardei diferite culori un fir praz 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de…

Read more »

Retete de post: Tagliatele cu ciuperci

2 December 2012

Tagliatele cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7 catei de usturoi piper negru macinat sare   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă clocotită cu o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor de…

Read more »

Ciorba taraneasca cu bacon

1 December 2012

Ciorba taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente:  150 g bacon 2 cepe rosii 2 ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa piper negru macinat 200 ml suc de rosii…

Read more »

Chiftele marinate din dovlecei

1 December 2012

Chiftele marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si patrunjel. Ingrediente:  4 dovlecei potriviti 100 g cascaval 3 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde tocat marunt 400 ml pasta de rosii 3-4 catei…

Read more »

Retete de post: Ghiveci gustos de legume

1 December 2012

Ghiveci gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi, castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar, patrunjel si apa. Ingrediente:  500 g cartofi 100 g ceapa 100 g mazare 100 g fasole verde 500 g morcovi 1 castravete murat 1 mar rosu 100 ml suc de rosii 100 ml…

Read more »

Pulpe de pui pe pat de legume

1 December 2012

Pulpe de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, sos pesto cu chilli, sare, piper, unt, usturoi, miere, cartofi, rosii cherry, patrunjel, ceapa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui o lingura sos pesto cu chilli sare piper 100 g unt 6 catei de usturoi o lingura miere pentru…

Read more »

Prăjitură cu gem de fructe

1 December 2012

O reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt, zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente:  8 oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina de migdale 5 linguri faina alba un…

Read more »

Retete de post: Sarmale in foi de vita

1 December 2012

Sarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai mici 350 g orez cu bobul lung 3 cepe 300 g ciuperci o legatura marar sare piper negru macinat si boabe un litru suc de rosii 30 ml…

Read more »

Vinete umplute cu mascarpone si feta

1 December 2012

Vinete umplute cu mascarpone si feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii, masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete un dovlecel câteva roşii mici, cu pulpa tare câteva măsline o ceapă mică două linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare…

Read more »

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde

1 December 2012

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie, morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 600 g fasole alba uscata cu bobul mic 4 cepe rosii 2 morcovi 3-4 linguri pasta de tomate 3-4 foi de dafin sare 2-3 linguri ulei cimbru verde o legatura…

Read more »

Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor

1 December 2012

Carnati cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina, ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica, cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare de mare   Mod…

Read more »

Vinete cu porc in sos curry

1 December 2012

Vinete cu porc in sos curry din: vanata, carne de porc, sos de curry, orez si sare. Ingrediente: o vanata mare 300 g carne de porc slaba sos thailandez curry 150 g orez cu bob lung sare   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă sărată, apoi îl scurgi. între timp, tai cubulefe vânătă şi…

Read more »

Praz cu masline (varianta)

1 December 2012

Praz cu masline din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4 linguri ulei sare piper negru macinat si boabe o legatura patrunjel 6 rosii 2-3 lamai   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, se stropeş¬te cu zeamă de lămâie şi…

Read more »

Rulouri cu vinete prajite

1 December 2012

Rulouri cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare, fara seminte doua felii groase de branza feta 3-4 linguri de sos marinara ( suc de rosii, ceapa, usturoi si busuioc) seminte de chilli uscate piper si busuioc verde ulei de masline…

Read more »

Galuste bavareze

1 December 2012

Galuste bavareze din: cartofi, arpagic, varza, ceapa, unt, sare, piper, faina, oua, nucsoara, smantana, cascaval si patrunjel. Ingrediente:  1 kg cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varza 1 ceapa 2 linguri unt sare piper 250 g faina 4 oua 1 praf nucsoara 200 ml smantana 100 g cascaval ras patrunjel verde   Mod…

Read more »

Ciorba radauteana ca-n Bucovina

1 December 2012

Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama…

Read more »

Croissante cu unt

1 December 2012

Croissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina 150 g unt ou pentru uns   Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau se…

Read more »

Zacusca gustoasa de dovlecei

1 December 2012

Zacusca gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4 kg dovlecei mari 1 kg ceapa 4 kg ardei gras (sau gogosari) 500 ml ulei 200 g pasta de tomate 200 ml suc de rosii…

Read more »

Rulouri umplute cu vişine si cafea

1 December 2012

Rulouri umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt, faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta. Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine (doar fructele, fara zeama) pentru…

Read more »

Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi

1 December 2012

Ciorba savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente:  6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4 rosii un litru bors leustean 2-3 morcovi  lingurita ulei de floarea soarelui sare piper negru macinat   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun…

Read more »

Minicroissante cu vanilie

1 December 2012

Minicroissante cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte, vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un praf…

Read more »

Tocana de pui cu mamaliga

1 December 2012

Tocana de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai. Ingrediente:  un pui 50 g unt sare piper 2-3 linguri ulei 4-5 catei de usturoi cimbru o lingurita ghimbir ras 2 cepe rosii 3 linguri pasta de rosii o lingurita paprika 300 g…

Read more »

Chiftelute de merluciu

1 December 2012

Chiftelute de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai, seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 700 g file de merluciu 2 catei de usturoi 1 ceapa 5 felii de paine 3 linguri malai 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita coriandru 1 lingurita oregano sare piper ulei pentru prajit,…

Read more »

Cod la gratar cu legume

1 December 2012

Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente:  8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline o…

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur

1 December 2012

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb, bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole mixta (alba, rosie, patata) 50 g linte 50 g boabe de porumb 70 g bulgur 2 dovlecei 1 ceapa mare, tocata marunt…

Read more »

Cotlet de porc cu ciuperci

1 December 2012

Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si usturoi. Ingrediente:  4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat 100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara zeama de la o portocala 300 g…

Read more »

Ardei iuti marinati

1 December 2012

Ardei iuti marinati: ardei iuti, otet de vin alb, apa, zahar, sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente:  1 kg ardei iuti 500 ml otet de vin alb 1 l apa 5 linguri zahar 1 lingura si jumatate sare grunjoasa, neiodata 1 lingurita piper boabe 2 foi de dafin   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu galuste

1 December 2012

Supa cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea oualor sare   Mod de preparare:…

Read more »

Cuscus cu alune rumenite

1 December 2012

Cuscus cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, menta si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g cuscus 1/2 lingurite seminte de chimen putin curry, optional 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 70 g alune de padure…

Read more »

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini

1 December 2012

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele, arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3 oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…

Read more »

Retete de post: Burritos cu legume

1 December 2012

Burritos cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei. Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite sortimente 8 cartofi sare cimbru piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 4-5 catei usturoi 2 lingurite otet balsamic 200 g branza tofu ulei…

Read more »

Mozzarella pane

1 December 2012

O reteta de Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua, smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii, busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar. Ingrediente: 500 g mozzarella 3-4 linguri ulei de masline 4-5 oua 100 g smantana busuioc 350 g pesmet 75 g unt 100 g nuci sare…

Read more »

Pâine în straie de sărbătoare

1 December 2012

Pâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea soarelui un ou pentru uns   Mod de preparare: Se cerne făina într-un…

Read more »

Croissante cu gem

30 November 2012

Croissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2 oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100…

Read more »

Cordon bleu de pui

30 November 2012

Cordon bleu de pui din: piept de pui, cascaval, sare, piper, cimbru, usturoi, patrunjel, oua, unt, morcovi, ulei, mustar cu hrean si pesmet. Ingrediente: 600 g piept de pui 10-12 felii cascaval sare piper negru macinat cimbru uscat si verde 4-6 catei usturoi patrunjel 6 oua 100 g unt 8 morcovi ulei pentru prajit o…

Read more »

Reteta zilei: Gem de prune uscate

30 November 2012

O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie   Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia se ingroasa. In tot acest timp…

Read more »

Supă savuroasa de mere

30 November 2012

Supă savuroasa de mere din: mere, faina, zahar, otet de miere cu miere, ulei, sare si crutoane. Ingrediente: 1 kg mere 2-3 linguri de faina 2-3 lingurite de zahar 2 linguri de otet de mere cu miere putin ulei sare crutoane   Mod de preparare: Se pun la fiert merele cură­ţate de coajă şi tăiate…

Read more »

Pane de legume

30 November 2012

Pane de legume din: dovlecei, vinete, oua, pesmet, ulei de masline, sare, marar, piper, patrunjel, cascaval, usturoi si ulei. Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 vinete 3-4 oua 300 g pesmet 2-3 linguri ulei de masline sare marar piper patrunjel 150 g cascaval 4 catei usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se spală vinetele si…

Read more »

Supă de pui cu tăiţei de casă

30 November 2012

Supă de pui cu tăiţei de casă din: pui, apa, ceapa, usturoi, piper, legume deshidratate, sare, radacinoase, praz, faina, sare si ou. Ingrediente: 1 pui 1800 ml apă 1 ceapă 2 căței de usturoi 8 boabe de pipe 2 lingurițe legume 
deshidratate pentru supă 2 fire pătrunjel sare 250 g rădăcinoase 
(morcovi, țelină, pătrunjel) 100…

Read more »

Sparanghel alb cu sos

30 November 2012

Sparanghel alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 50 g margarina 1/2 lingurita zahar sare piper 1 lingura ulei de floarea soarelui cateva frunze de roinita pentru sos: 30 g margarina 1 lingura de fain cateva…

Read more »

Ardei umpluti cu varza

30 November 2012

Ardei umpluti cu varza din: ardei gras, varza alba, morcov, frunze de telina, hrean, boabe de piper, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 7 kg ardei gras 6 verze albe 1 kg morcov frunze de telina hrean boabe de piper apa dupa necesitate sare grunjoasa, neiodata (in proportie de 1 lingura la 1 litru de apa)…

Read more »

Chec cu cremă

30 November 2012

Chec cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4 oua 100 g zahar 500 g mascarpone 250 g branza de vaci 200 g frisca 75 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se amestecă…

Read more »

Ciuperci la tigaie cu sos de smantana

30 November 2012

O reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete amestecate 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 linguri ulei sare piper 50 ml vin alb sec 50 g smantana 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare:…

Read more »

Omletă cu paste presărată cu ciuperci

30 November 2012

Omletă cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sare 200 g ciuperci champignon 4 cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri…

Read more »

Retete pentru iarna: Muraturi asortate

30 November 2012

Muraturi asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina, usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate) 1 kg ardei capia sau gra (de mici dimensiuni) 2-3 morcovi 2-3 ardei iuti 1 bulb mare de telina 4-5 catei de usturoi 2 radacini de…

Read more »

Muschi umplut cu morcovi

7 November 2012

O reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…

Read more »

Omleta cu dovlecei si branza

4 November 2012

Omleta cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper   Mod de preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să se…

Read more »

Supă de găluşte cu verdeţuri

3 November 2012

Supă de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi, rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina, unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita sare de mare 2 linguri ulei de masline…

Read more »

Omletă cu cartofi şi parmezan

3 November 2012

Omletă cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai sub­ţiri cartofii. într-un castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi…

Read more »

Ochiuri pe rosii

3 November 2012

Ochiuri pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4 oua 2 linguri branza rasa sare piper   Mod de preparare: Tai roşia felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o parte…

Read more »

Gogoşari în oţet

3 November 2012

O reteta delicioasa de Gogoşari în oţet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă sare zahăr ienibahar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se diluează cu apă, în felul următor:…

Read more »

Zacuscă cu morcovi si vinete

3 November 2012

O reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete 50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie fîşii. Ceapa se…

Read more »

Supa rece de fructe

3 November 2012

Supa rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie, zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si…

Read more »

Budincă de cafea

3 November 2012

O reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1 lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de zahar 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se topeşte untul, se presară făina şi…

Read more »

Mic dejun cu praz şi vinete

3 November 2012

Mic dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si piper ulei   Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz. Potrivesti de…

Read more »

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre

3 November 2012

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g…

Read more »

Paste cu scoici şi parmezan

2 November 2012

Paste cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o frunză de dafin o lingură…

Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere

1 November 2012

Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri miere 1/2 lingurita chimen macinat   Mod de preparare: Curăţaţi legumele şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…

Read more »

Salată de vinete cu rodii şi telemea

1 November 2012

Salată de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina, morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Vinetele se…

Read more »

Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

1 November 2012

Tartă de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci, salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4…

Read more »

Ciorbă à la grec

1 November 2012

O reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…

Read more »

Cuiburi de cartofi cu peşte

1 November 2012

Cuiburi de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate, rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o ceapă un ardei gras o foaie de…

Read more »

Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta

1 November 2012

O reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii, zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua, mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1 zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi, tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper negru…

Read more »

Legume cu smântână la cuptor

1 November 2012

Legume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4 cartofi 2  căţei de usturoi 3  ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o lingură cu cimbru 50…

Read more »

Porumb cu prosciutto

1 November 2012

Porumb cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute, rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr…

Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu telina

1 November 2012

Pasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura pesmet obtinut din fulgi de cereale…

Read more »

Varza calita cu carnati

1 November 2012

O reteta savuroasa de Varza calita cu carnati din: varza, marar, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30 ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati   Mod de preparare: Se îndepărtează foile de varză…

Read more »

Salata de ridichi cu castane

1 November 2012

O reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane, ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ridichile…

Read more »

Bulete de branza cu legume

1 November 2012

Bulete de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml ulei 3…

Read more »

Salată de vinete albe

1 November 2012

Salată de vinete albe din: vinete, maioneza si ceapa. Ingrediente: 1 kg de vinete 3-4 linguri maioneza 1 ceapa   Mod de preparare: Vinetele coapte pe flacăra de la aragaz, le cureţi şi le pui într-o sită să se scurgă. Pasezi vinetele cu blenderul vertical, apoi le amesteci cu maioneza, ceapa curăţată şi tocată fin.…

Read more »

Pulpa de vitel cu spanac

1 November 2012

O reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat 6-8 linguri faina integrala 4…

Read more »

Frigarui de carnati cu mere si pui

1 November 2012

Frigarui de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci   Mod de preparare: încingeţi cuptorul.…

Read more »

Gulii umplute cu carne de vita

1 November 2012

O reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2 cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru supa de…

Read more »

Salată cu ciuperci şi maioneză

1 November 2012

O reteta de Salată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei, telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc de lamaie, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 150 ml ulei 500 g ciuperci 2 ardei capia o jumatate de telina 2 morcovi 250 g rosii cherry o salata verde o lingurita de busuioc…

Read more »

Spaghete cu perisoare

1 November 2012

O reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei, pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si zahar. Ingrediente:  un pachet spaghete sare ulei 400 g pulpa de porc tocata 2 cepe rosii un ou cimbru busuioc verde si uscat piper 50 g unt 400 g rosii o lingurita…

Read more »

Baghete cu crema de branza de vaci

1 November 2012

O reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 200 g măsline 3 castraveţi verzi 3 roşii 325 g făină 15 g drojdie 125 ml lapte 50 ml de ulei…

Read more »

Chiftele cu patrunjel in sos de rosii

1 November 2012

O reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din: patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate, boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g radacina de patrunjel 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 3-4 felii de franzela 800 g rosii in…

Read more »

Porc cu pere si rădăcinoase

1 November 2012

O reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…

Read more »

Rasol de vitel cu morcovi

1 November 2012

Rasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5 fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi…

Read more »

Porumb cu linte şi costiţă

1 November 2012

Porumb cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din conservă 300 g praz 100 g costiță sau slănină afumată 2 linguri ulei 500 ml supă…

Read more »

Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă

1 November 2012

Pastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2 cepe rosii 1 lingurita hrean ras   Mod de preparare: Puneţi cu o seară…

Read more »

Salată de sfeclă roşie cu cartofi

1 November 2012

O reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 50 ml ulei de masline otet balsamic dupa gust sare piper   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele,…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere

31 October 2012

O reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina, zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus 1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame unt nesărat, rece,taiat în cuburi…

Read more »

Supa de fenicul

31 October 2012

O reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa, ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente: 500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri supă de legume o ceapă 4 ciuperci ulei de măsline o lingură de făină sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Se pune într-o…

Read more »

Pulpă de porc cu ţelină

31 October 2012

O reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1 lingura…

Read more »

Sarmale cu bacon

31 October 2012

Sarmale cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai si smantana. Ingrediente:  250 g orez 500 g carne de porc 150 g slanina un morcov doua cepe 200 g bacon zeama de varza 800 g rosii boia dulce…

Read more »

Sufleu de pastarnac cu pui

31 October 2012

O reteta savuroasa de Sufleu de pastarnac cu pui din: pastarnac, piept de pui, pesmet, oua, marar si praf de copt. Ingrediente: 500 g pastarnac 300 g piept de pu 3 linguri pesmet 4 oua 1 legatura marar un varf de lingurita praf de copt   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu…

Read more »

Salată de fasole cu ardei şi porumb

31 October 2012

O reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de chimen, usturoi, ardei gras, rosii, ceapa verde, sare, piper, busuioc si salata verde. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe 50 ml oţet de mere 50 ml ulei de măsline pudră…

Read more »

Carne de porc cu legume

31 October 2012

O reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6 morcovi 6…

Read more »

Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir

31 October 2012

O reteta gustoasa de Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir din: pulpa de berbec, hrean, ghimbir, usturoi, ulei din samburi de struguri, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de berbecut 200 g hrean 100 g ghimbir 2-3 catei de usturoi 50 ml ulei din samburi de struguri 50 ml…

Spirale cu brânză şi busuioc

31 October 2012

Spirale cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta, telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g telemea de oaie 50 g parmezan o lingură cu busuioc uscat o linguriţă cu…

Read more »

Paste cu rosii si parmezan

31 October 2012

O reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii, parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline, usturoi si ceapa rosie. Ingrediente: 400 g paste 4-6 rosii 150 g parmezan 250 g ciuperci busuioc verde cimbru uscat si macinat sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi…

Read more »

Roşii umplute cu peşte şi orez

31 October 2012

O reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste, salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov. Ingrediente: 2 cepe peşte conservat în ulei salată sare piper ulei de măsline o lămâie mărar morcov   Mod de preparare: Intr-un borcan se pune sucul de lămâ­ie, uleiul de măsline, sare…

Read more »

Tartine de vinete cu branza

31 October 2012

Tartine de vinete cu branza din: vinete, rosii, ardei grasi, ardei capia, branza de capra, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, iaurt si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 4 rosii 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia rosii 500 g branza de capra 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 pahar…

Read more »

Vita cu sos de legume si orez

31 October 2012

O reteta delicioasa de Vita cu sos de legume si orez din: orez, vrabioara de vita, morcovi, ceapa, mere, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, zahar, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si vin rosu. Ingrediente: 300 g orez 500 g vrabioara de vita 4 morcovi o ceapa mare alba 150 g mere dulci 250…

Read more »

Borş cu boabe de fasole albă

31 October 2012

O reteta gustoasa de Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei. Ingrediente: 200 g fasole albă 100 g morcovi 100 g ceapă 4 cartofi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel o legătură leuştean o legătură mărar borş sare ulei   Mod de…

Read more »

Plăcintă savuroasa cu dovleac

31 October 2012

Plăcintă savuroasa cu dovleac din: aluat, lapte, drojdie, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, sare, faina, dovleac, unt, anason, scortisoara si pesmet. Ingrediente:  pentru aluat: 100 g unt 200 ml lapte 25 g drojdie o lingura zahar un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie 2 oua un praf sare 475 g faina…

Read more »

Supa de pui cu legume si taitei

31 October 2012

O reteta gustoasa de Supa de pui cu legume si taitei din: piept de pui, ceapa, taitei, usturoi, piper, morcovi, ardei, mazare, telina, patrunjel, pastarnac, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: un piept de pui o ceapa mare 100 g taitei 2-3 catei usturoi 2-3 boabe piper 2-3 morcovi un ardei verde un ardei rosu 200…

Read more »

Pui cu sos de zmeura si mamaliga

31 October 2012

O reteta delicioasa de Pui cu sos de zmeura si mamaliga din: piept de pui, rosii, vin, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras. Ingrediente: 2 piepturi de pui 3  roşii 200 ml vin alb demisec 2 linguri cu făină 500 ml apă 125…

Read more »

Reteta zilei: Supa de legume vegetariana

31 October 2012

O reteta gustoasa de Supa de legume vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume, salvie si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii, tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec de oregano, busuioc, maghiran, cimbru și rozmarin) 2 cutii fasole 1 cutie…

Read more »

Vita cu sparanghel

31 October 2012

O reteta delicioasa de Vita cu sparanghel din: carne de vita, sare grunjoasa, piper, vin rosu, unt, lamaie, salvie, ulei de masline, busuioc, sparanghel, unt si coniac. Ingrediente: 800 g carne de vita sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin rosu 75 g unt o lamaie salvie 3-4 linguri ulei de masline busuioc verde…

Read more »

Prăjitură cu castane şi două creme

31 October 2012

O reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina, praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea solubila. Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos două linguri…

Read more »

Iahnie cu costită afumată

31 October 2012

O reteta gustoasa de Iahnie cu costită afumată din: fasole, costita afumata, foi de dafin, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 400 g fasole alba cu bobul mare 300 g costita afumata 3-4 foi de dafin 2 morcovi o telina mare 2 cepe sare piper negru macinat 3 linguri…

Read more »

Sarmale cu varză acră

31 October 2012

O reteta de Sarmale cu varză acră din: carne de porc, ceapa, marar, cimbru, orez, sare, piper, varza, pasta de tomate, costita afumata si ulei. Ingrediente: un kg carne de porc 3 cepe o legatura marar cimbru uscat si verde 50 g orez sare piper negru macinat 2 verze 4 linguri pasta de tomate 250…

Read more »

Ciorbă savuroasa de burtă

31 October 2012

O reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana usturoi   Mod de…

Read more »

Paste cu legume si menta

31 October 2012

O reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie, menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei 190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie necerată o mână frunze de mentă, tocate 250g de brânză ricotta Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre…

Read more »

Carnati de casa cu rozmarin

31 October 2012

O reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa, ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper negru maicnat cuisoare macinate ienibahar macinat 4-5 catei usturoi 2-3…

Read more »

Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă

31 October 2012

O reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4 oua de prepelita…

Read more »

Salată de legume cu mozzarella

31 October 2012

O reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente: pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400 g mozzarella 200 ml suc de roşii 100 ml apă…

Read more »

Risotto cu dovlecei

31 October 2012

O reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlecei, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 2 căţei de usturoi, tocaţi 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau alt tip de orez pentru risotto 1 linguriţă de rozmarin tocat…

Read more »

Plăcintă crocantă

31 October 2012

O reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, branza feta, oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la soare în ulei, la borcan lOOg de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…

Read more »

Frittata cu branză şi legume

31 October 2012

O reteta delicioasa de frittata cu: dovlecei, porumb, spanac, oua, branza, frittata. Ingrediente: 1 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţ şi scurs 8 ouă 150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi Mod de preparare: Prăjiţi în ulei, într-o tigaie mare nonaderentă, cubuleţele de şuncă, până când…

Read more »

Omletă-sufleu de vară

31 October 2012

O reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc frunze, ulei de masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă.…

Read more »

Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii

31 October 2012

O reteta delicioasa de Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii din: fulgi de ovaz, unt, faina, faina integrala, zahar fin, bicarbonat de sodiu, condimente pentru prajituri, stafide, coaja confiata de citrice, lapte si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 25 g unt, taiat cubulete 200 g de faina 200 g de faina integrala,…

Read more »

Croissant cu porumb şi caşcaval

31 October 2012

O reteta savuroasa de Croissant cu porumb şi caşcaval din: drojdie, faina, lapte, oua, porumb, ciuperci, cascaval, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 2 ouă 200 g porumb din conservă o conservă de ciuperci 250 g caşcaval busuioc sare piper ulei  …

Read more »

Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante

31 October 2012

O reteta delicioasa de pasta de somon cu: somon, fasole alba, iaurt greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi. Ingrediente: 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la pachet,gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat…

Read more »

Reteta zilei: Ravioli cu legume

30 October 2012

O reteta delicioasa si savuroasa de Ravioli cu legume din: fasole neagra, edamame, porumb, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet de vin rosu, coriandru, zahar, foi pentru ravioli si smantana. Ingrediente: 3/4 cană fasole neagră 1/2 ceasca edamame 1/2 ceasca de porumb 1/4 ceasca ceapa rosie sau alba, taiata cuburi 1/2 cana ardei gras…

Read more »

Tarta cu caise

30 October 2012

Tarta cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca. Ingrediente: aluat: 450 g faina 1 cub drojdie (42 g) 2 linguri zahar 200 ml lapte 1 praf sare 60 g unt topit umplutura: 1 conserva caise (850 ml) 300 g branza de vaci…

Read more »

Salata bogata

30 October 2012

Salata bogata din: salata, bacon, paine, unt, cimbru, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, vin spumos si zahar. Ingrediente: o salata 200 g bacon 200 g paine alba sau neagra 75 g unt cimbru uscat pentru sos: sare piper 3-4 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 linguri vin spumos dulce o…

Read more »

Oua taranesti cu ceapa

30 October 2012

O reteta simpla si gustoasa de oua taranesti cu ceapa din: oua, ceapa, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei sare si piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le pui deoparte. Ceapa tăiată mărunt o rumeneşti uşor în ulei, după care adaugi…

Read more »

Cozonac la tavă

30 October 2012

O reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt umplutura: 2 linguri unt topit 800 g cirese (din compot) crusta: 80…

Read more »

Salată sanatoasa de cartofi

30 October 2012

Salată sanatoasa de cartofi din: cartofi, maioneza, iaurt, smantana, mustar dijon, lapte, ceapa verde, chives si tarhon. Ingrediente: 750 g de cartofi albi, curatati 2 linguri de maioneza de calitate 3 linguri de iaurt 3 linguri de smantana degresata 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingura de lapte semidegresat 8 fire de ceapa verde, curatate,…

Read more »

Tocană cu soia şi fasole verde

30 October 2012

O reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel…

Iepure înăbuşit la cuptor

30 October 2012

O reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat (circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4 cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri…

Read more »

Tarta cu branza si visine

30 October 2012

O reteta savuroasa Tarta cu branza si visine din: faina, praf de copt, miere, baton de vanilie, sare, ou, unt, faina, miere, frisca, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, amidon, visine si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 2 linguri miere miezul de la un baton de vanilie…

Read more »

Salată cu ton afumat şi sos de muştar

30 October 2012

O reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline, porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde 250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei…

Read more »

Tochitura cu carnati si vin alb sec

30 October 2012

O reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb sec din: pasta de rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb sec, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri de pastă de roşii 600 g carne 7 rinichi 4 inimi 4 cârnaţi afumaţi 750 g ficat (toate de porc) 4 cepe…

Read more »

Varză murată cu ardei şi hrean

30 October 2012

Varză murată cu ardei şi hrean din: varza, ardei capia, hrean, zahar, otet si sare. Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet sare   Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii.…

Read more »

Pâine de lămâie

30 October 2012

Pâine de lămâie din: faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 195 g faina 1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 1 lingura coaja rasa de lamaie mai trebuie: unt nesarat 150 g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel cu legume

30 October 2012

Friptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare. Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2 vinete albe 2 vinete mai mici 1/2 fir de praz 2 legaturi ceapa verde 1 ardei…

Read more »

Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

30 October 2012

Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare, taiata felii 150…

Read more »

Stifado cu ceapă

30 October 2012

O reteta savuroasa de Stifado cu ceapă din: carne de vita, ulei, sare, piper, usturoi, foi de dafin, rozmarin, scortisoara, nucsoara, chimen, bulion, vin rosu, rosii, ceapa si cartofi. Este o tocanita greceasca de vita, foarte aromata Ingrediente: 800 g carne de vita pentru gulas 4 linguri ulei sare piper 2 catei de usturoi 3…

Read more »

Salată picantă de cuşcuş

30 October 2012

O reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui, lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat 25g fulgi de…

Read more »

Salată cu cartofi şi maioneză mentolată

30 October 2012

O reteta delicioasa de salata cu: maioneza, mustar, menta, cartofi albi, fasole verde, mazare, avocado, lamaie. Ingrediente sos: 300ml de maioneză 2 linguri cu vârf de muştar Dijon 2 linguri de mentă proaspătă, tocată Ingrediente: 750g de cartofi albi 400g de fasole verde fină, curăţată 450g de mazăre congelată, dezgheţată 2 avocado mari, coapte sucul…

Read more »

Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui

30 October 2012

Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa, patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…

Read more »

Vitello tonnato

30 October 2012

Vitello tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de vitel 1 morcov 1 ceapa 2…

Read more »

Peşte fript cu avocado şi salsa

30 October 2012

O reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…

Read more »

Dulceaţă din fructe de soc

30 October 2012

Dulceaţă din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…

Read more »

Tortilla de cartofi calda

30 October 2012

Tortilla de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde, oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri smantana dulce 4 linguri parmezan ras…

Read more »

Peste la cuptor

30 October 2012

O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust…

Read more »

Gogosele glazurate

30 October 2012

O reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Ingrediente decor: 100…

Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

30 October 2012

O reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe, tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…

Read more »

Parfe de fructe

30 October 2012

O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit Mod de…

Read more »

Peltea de cirese

30 October 2012

O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasea­ză)…

Read more »

Gem delicios de caise

30 October 2012

O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)   Mod de preparare: Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.…

Read more »

Creveti la gratar cu mix de condimente

30 October 2012

Creveti la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare, piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay. Ingrediente:  2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper negru macinat,…

Read more »

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară

30 October 2012

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…

Read more »

Zacuscă de gogonele

30 October 2012

Zacuscă de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100 ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de zahăr, sare.   Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin maşina de tocat. La fel…

Read more »

Pastrav cu migdale si ardei gras

30 October 2012

O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…

Read more »

Retete tv Paprika #4

29 October 2012

  Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4 gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…

Read more »

Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha

29 October 2012

O reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele, faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline. Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite sos sriracha Ulei de masline       Mod de…

Read more »

Cartofi la tigaie în stil provensal

29 October 2012

O reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi, sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…

Read more »

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

29 October 2012

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney) 1 catel de…

Read more »

Cuiburi cu prune si nuca

29 October 2012

Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…

Read more »

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

29 October 2012

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate, supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1 dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…

Read more »

Supă de peşte franţuzească

29 October 2012

O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: