RSS

Retete de Pasti #90

28 Mar

Retete de Paste:

Ficat cu rodie si ceapa rosie

23 September 2012

O reteta de ficat cu rodie si ceapa rosie din: ficat de curcan, lapte, rodie, ulei de masline, ceapa rosie, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 500 ml lapte o rodie mare 2 cepe rosii 2-3 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic sare grunjoasa piper negru…

Read more »

Ghiveci de legume si carne de pui

23 September 2012

Ghiveci de legume si carne de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa, dovlecei, varza, ardei, rosii, condimente si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui si 3-4 pulpe de pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varza 2 ardei 3 rosii 2 lingurite condimente putin ulei   Mod de preparare: Cureţi legumele…

Read more »

Foi de pandispan cu zmeura si inghetata

23 September 2012

O reteta de Foi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere, mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si zmeura. Ingrediente: 500 g faina 3 linguri miere 250 g mascarpone 200 g zahar 50 g unt 3 lingurite lapte 1 lingurita bicarbonat 1 ou 2 linguri nes sau cappucino 500 g…

Read more »

Varza in straturi

23 September 2012

Varza in straturi din: varza, costita, smantana, cascaval, rosie, boia dulce, piper, cimbru, seminte de marar, patrunjel, unt, sare si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza dulce potrivita 200 g costita sau kaizer 200 g smantana 100 g cascaval ras 1 rosie mare 1 /2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper negru macinat 1/2 lingurita cimbru…

Read more »

Cum se prepara Supa vegetariana (video)

23 September 2012

O reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2 ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper   Cum se prepara Supa vegetariana Pofta buna!

Read more »

Crumble de prune

23 September 2012
Crumble de pruneO reteta de crumble de prune din: unt, zahar brun, faina, nuca, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar brun 350 g faina 100 g nuca macinata un praf sare un kg prune pentru umplutura: 100 g unt un plic zahar vanilat o…

Read more »

Bors de pui cu fasole boabe

23 September 2012
Bors de pui cu fasole boabeO reteta de bors de pui cu fasole boabe din: fasole alba, bors, piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, sare grunjoasa, patrunjel si leustean. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe mici un litru bors un piept de pui 3 morcovi 3 cepe 2 ardei sare grunjoasa o legatura patrunjel 2-3 fire leustean   Mod de…

Read more »

Supă miso de pui cu orez

23 September 2012
Supă miso de pui cu orezO reteta de supa misod e pui cu orez din: supa de pui, piept de pui, orez, morcovi, pasta de miso, sos de soia, mirin si ceapa verde. Ingrediente: 500 g supa de pui 2 piepti de pui, fara piele 50 g de orez cu bob lung 8 morcovi subtiri, taiati in jumatate pe lungime…

Read more »

Chiftele de vinete

23 September 2012
Chiftele de vineteO reteta de chiftele de vinete din: vinete, franzela, faina, usturoi, ceapa, marar, piper, ulei, branza telemea si ou. Ingrediente: 2 vinete (500-600 g) 80 g franzela 25 g faina 2-3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt piper ulei 100 g branza telemea rasa sau cascaval ras…

Read more »

Varza umpluta cu cartofi

23 September 2012
Varza umpluta cu cartofiO reteta de varza umpluta cu cartofi din: cartofi, varza, ceapa rosie, usturoi, oua, ulei, chimen, smantana si condimente. Ingrediente: 800 g cartofi 500 g varza 1 ceapa rosie 1 catel usturoi 2 oua 3 linguri ulei 1 lingurita chimen macinat 200 ml smantana 3 lingurite de condimente   Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi…

Read more »

Pesto clasic

23 September 2012
Pesto clasicIncinge o tigaie mică la foc slab. Prăjeşte 50g seminţe de pin până devin aurii, amestecând din când în când. Pune-le într-un robot de bucătărie cu 80g de busuioc, 50g de parmezan, 150ml ulei de măsline şi 2 căţei de usturoi. Amestecă-le în robot până se omogenizează, apoi asezonează. Pofta buna!

Read more »

Retete gustoase: Dovlecei umpluti

23 September 2012
Retete gustoase: Dovlecei umplutiO reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde, ou, kaizer si cascaval. Ingrediente:  3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei rotunzi, potriviti 300 g carne amestec de porc si vita 1 ceapa ulei de masline 250 ml suc de rosii amestec…

Read more »

Mâncare de varză din Moldova

23 September 2012
Mâncare de varză din MoldovaMancare de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua. Ingrediente: 1 varza medie 3-4 cepe 1 ardei 4 pulpe de pui 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana sare piper sos de rosii 2 oua   Mod de preparare: Speli şi toci…

Read more »

Chilli de curcan şi cartofi copţi

22 September 2012
Chilli de curcan şi cartofi copţiO reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…

Read more »

Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives

22 September 2012
Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chivesInţeapă şi dă la cuptor 4 cartofi roşii, până devin rumeni şi crocanţi. Rupe în bucăţele 200g de somon afumat şi împarte-l între cei 4 cartofi. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi acoperă cu câte 1 lingură de creme fraîche. Asezonează şi presară cu bucăţele de chives. Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara Somon la gratar (video)

22 September 2012
Cum se prepara Somon la gratar (video)O reteta video despre cum se prepara somon la gratar, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 salmon fillet 1 olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper   Cum se prepara Somon la gratar Pofta buna!

Read more »

Pesto cu nuci

22 September 2012
Pesto cu nuciAmestecă 175 g miez de nucă şi 1 căţel de usturoi într-un robot de bucătărie până sunt fin mărunţite. Adaugă 1 mână de busuioc, 100 g de parmezan ras, 50g de unt şi 4 linguri ulei de măsline extravirgin, amestecă în robot, apoi asezonează. Pofta buna!

Read more »

Beneficiile usturoiului

22 September 2012
Beneficiile usturoiuluiUsturoiul este un superaliment care ajută la scăderea colesterolului şi la încetinirea arterosclerozei. Un factor extrem de important este modul în care îl pregăteşti pentru a obţine maximum din beneficiile sale nutritive. Pentru mai mult gust şi aromă, zdrobeşte-l sau toacă-l cu 10 minute înainte de a-l prepara şi adaugă-l în mâncare după gătirea acesteia,…

Read more »

Gigantes plaki

22 September 2012
Gigantes plakiO reteta delicioasa de gigantes plaki cu:fasole, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel. Ingrediente: 400g de fasole uscată mare 3 linguriţe ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru servit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţă paste de tomate 800g roşii, fără…

Read more »

Retete culinare: Prajitura cu afine

22 September 2012
Retete culinare: Prajitura cu afinePrajitura cu afine din: faina, praf de copt, unt, zahar, iaurt, afine, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt 110 g unt 150 g zahar (de preferat zahar brun) 230 g iaurt simplu 1 cana afine/fructe de padure 3 oua un praf de sare 1 plic de…

Read more »

Fasole verde scazuta

22 September 2012
Fasole verde scazutaO reteta de fasole verde scazuta din: fasole verde, smantana, faina, ulei, sare, piper, boia de ardei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde (sa nu fie atoasa) 300 g smantana 3 linguri faina ulei sare piper boia de ardei baza pentru mancaruri 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi păstăile, le…

Read more »

Mic dejun moldovenesc

22 September 2012
Mic dejun moldovenescMic dejun moldovenesc din: cartofi, branza de oaie, salam, slanina, rosie, castravete, oua, ceapa verde, masline si cascaval. Ingrediente: 2 cartofi 4 felii branza de oi proaspat inchegata 4 felii salam 2 felii slaninuta taraneasca afumata 1 rosie 1/2 castravete 2 oua 1 legatura ceapa verde 6 masline putin cascaval   Mod de preparare: Cureti…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

21 September 2012
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capereO reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1 lingura…

Read more »

Cum se prepara Salata de macrou (video)

21 September 2012
Cum se prepara Salata de macrou (video)O reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil leaves 300 g smoked mackerel 1/2 cucumber, finely sliced   Cum se prepara…

Read more »

Paste cu mazăre şi creme fraîche

21 September 2012
Paste cu mazăre şi creme fraîchePregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă puţină apă de la paste, dacă…

Read more »

Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată

21 September 2012
Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolatăO reteta delicioasa de prajitura cu:, unt, prune, zahar brun, faina, alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze. Ingrediente: 175g unt, moale, plus extra pentru uns 800g prune 175g zahăr brun 175g făină cu agent de creştere 175g alune de pădure mărunţite 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 50g ciocolată…

Read more »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

21 September 2012
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărarO reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne macră de miel, cum ar…

Read more »

Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez

21 September 2012
Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez  O reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru stropit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi,…

Read more »

Crema de morcovi

21 September 2012
Crema de morcoviO reteta de crema de morcovi din: morcovi, cascaval afumat, usturoi, sare si maioneza. Ingrediente: 4 morcovi 250 g cascaval afumat 2 catei de usturoi sare maioneza   Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică morcovii curăţaţi, apoi caşcavalul şi usturoiul. Le amesteci cu maioneză, pui sare şi dai la frigider, să se pătrundă gusturile.…

Read more »

Omletă cu spanac şi muşchi afumat

21 September 2012
Omletă cu spanac şi muşchi afumatOmleta cu spanac si muschi afumat din: spanac, muschi afumat, ulei, usturoi, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat sau congelat 150 g muschi afumat sau kaizer 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi 8 oua sare si piper   Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi căleşti muşchiul tăiat cubuleţe,…

Read more »

Tagliatelle cu scoici

21 September 2012
Tagliatelle cu scoici  O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte…

Read more »

Pad Thai cu creveţi

20 September 2012
Pad Thai cu creveţiPad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri de…

Read more »

Ardei umplut cu cartofi

20 September 2012
Ardei umplut cu cartofiArdei umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si condimente. Ingrediente: 10 teci ardei rgas 10 cartofi de marimea tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente   Mod de preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs. Fierbi…

Pui cu orez si portocale

20 September 2012
Pui cu orez si portocaleO reteta de pui cu orez si portocale din: piept de pui, ardei, portocale, orez, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar, seminte de susan si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei 3 portocale 300 g orez 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri ulei de masline…

Read more »

Pesto Cheddar

20 September 2012
Pesto CheddarPune tulpinile şi cea mai mare parte din frunzele dintr-o mână mare de busuioc într-un robot de bucătărie. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi şi câteva linguri de apă, apoi amestecă până capătă consistenţa unei paste. Adaugă 50g de brânză Cheddar şi amestecă din nou. Condimentează după gust. Pofta buna!

Read more »

Muraturi crocante de vara

20 September 2012
Muraturi crocante de varaO reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1 morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1 legatura cimbru si marar uscat 2 linguri…

Read more »

Friptura de porc cu orez

20 September 2012
Friptura de porc cu orezO reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci 75…

Read more »

Retete de post: Ciorba de praz cu bors

20 September 2012
Retete de post: Ciorba de praz cu borsCiorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2 lingurite…

Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado

20 September 2012
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocadoO reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din: piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1 ardei gras…

Read more »

Pesto de spanac

20 September 2012
Pesto de spanacFierbe un ceainic cu apă, apoi toarnă apa clocotită peste 500g de spanac, într-o strecurătoare, până ce frunzele se înmoaie. Scurge surplusul de apă, apoi pune spanacul într-un robot de bucătărie împreună cu 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 100 g de feta cu conţinut redus de grăsimi şi 40g seminţe de…

Read more »

Bors de zarzavat de vara

20 September 2012
Bors de zarzavat de varaBors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1 bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g cartofi…

Read more »

Tarta cu mix de ardei

20 September 2012
Tarta cu mix de ardeiO reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 8-10 ardei diferite sortimente 100 g margarina 100 g pesmet sare grunjoasa piper negru macinat pentru aluat: 50 g drojdie 125 ml apa calduta 350 g faina 4 linguri ulei de masline…

Read more »

Paste cu roşii uscate şi sos pesto

20 September 2012
Paste cu roşii uscate şi sos pestoO reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze de rucola, pentru servit pentru…

Read more »

Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii

20 September 2012
Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşiiO reteta de calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de rosii din: ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa paella…

Read more »

Tocana de vinete

20 September 2012
Tocana de vineteO reteta de tocana de vinte din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 5-6 vinete 300 g ceapa 300 g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare   Mod de preparare: Tai vinetele (cu un cuţit inoxidabil) în bucăţi şi le opăreşti în apă cu sare, apoi le scurgi…

Read more »

Ciorbă de iepure

20 September 2012
Ciorbă de iepureO reteta de ciorba de iepure din: iepure, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, vin rosu, bors, oua, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg iepure 150 g ceapa 100 g morcovi 100 g pastarnac 100 g telina 150 ml vin rosu 1 l bors 2 oua 100 g smantana 100 ml ulei 50…

Read more »

Crostini alla caprese

20 September 2012
Crostini alla capreseO reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc. Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit   Mod de…

Read more »

Tocană de dovlecei

20 September 2012
Tocană de dovleceiO reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 4 dovlecei 2 vinete 4 cepe 4 rosii 2-3 linguri ulei de masline sare 2 lingurite pesmet alb cimbru 4 frunze dafin   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă si se…

Read more »

Salata cu ton colorata

20 September 2012
Salata cu ton colorataO reteta de salata cu ton din: boabe de porumb, ton, mazare, rosii si smantana. Ingrediente: 425 boabe de porumb 170 g ton in ulei maruntit 400 g mazare verde 3 rosii 3 linguri smantana   Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai mărunt. Scurgi mazărea şi porumbul boabe de zeamă, le treci prin…

Read more »

Supa de rosii toscana

20 September 2012
Supa de rosii toscanaO reteta de supa de rosii toscana din: bagheta, ulei, ceapa, usturoi, rosii, supa de pasare, parmezan si verdeata. Ingrediente: 6 felii de bagheta 2 linguri de ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1,5 kg rosii 1 l supa de pasare 60 g parmezan verdeata   Mod de preparare: Se rumeneste painea. Se caleste…

Read more »

Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul

20 September 2012
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi feniculFusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte 1 lingura cu varf seminte…

Read more »

Cartofi copti cu tzatziki

20 September 2012
Cartofi copti cu tzatzikiCartofi copti cu tzatzikidin: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 cartofi mari 8 castraveti o legatura marar 5-6 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă cu…

Read more »

Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel

20 September 2012
Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjelO reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni 1 ardei gras portocaliu 1 ardei capia rosu 1 ceapa mare rosie un graunte de usturoi 2-3 morcovi tineri…

Read more »

Bruschete cu mozzarella

19 September 2012
Bruschete cu mozzarellaO reteta de bruchete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru. Ingrediente: 500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o paine cimbru   Mod de…

Read more »

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute

19 September 2012
Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iuteCalamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai. Ingrediente: 4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt coaja rasa si zeama de la o lamaie…

Read more »

Tocăniţă cu ardei si dovlecei

19 September 2012
Tocăniţă cu ardei si dovleceiO reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi, pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, otet balsamic si maghiran. Ingrediente: 4-5 ardei, diferite soiuri 2-3 cepe 4-6 catei de usturoi o lingura pesmet 4 rosii 4 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru…

Read more »

Punci de oua

19 September 2012
Punci de ouaO reteta simpla de punci de oua din: oua, apa, zahar, ghimbir, cuisoare, coaja de lamaie si rom. Ingrediente: 8 oua 1/4 l apa 3 linguri de zahar putin ghimbir macinat cuisoare macinate coaja de lamaie uscata 1/4 l rom (40%)   Mod de preparare: Fierbem apa. Intr-un vas batem galbenusul cu zahar, pana cand…

Read more »

Retete de post: Salata de dovlecei

19 September 2012
Retete de post: Salata de dovleceiSalata de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic, sare si piper alb. Ingrediente:  4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet balsamic sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite…

Read more »

Pastrav cu spanac

19 September 2012
Pastrav cu spanacO reteta de pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie verde si rosie. Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa mare…

Read more »

Specialitate cu legume

19 September 2012
Specialitate cu legumeSpecialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 200 g broccoli 4 morcovi 5-6 cartofi 200 g porumb dulce 20 g unt 1-2 legaturi patrunjel 2-3 linguri otet balsamic sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar 2-3 lingurite ulei de masline…

Read more »

Cotlet de porc in sos dulce acrisor

19 September 2012
Cotlet de porc in sos dulce acrisorO reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…

Read more »

Brioşe cu struguri

19 September 2012
Brioşe cu struguriO reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie. Pentru deserturi, alege boabele de struguri şi unge-le cu miere sau…

Read more »

Farfalle cu somon si chives

19 September 2012
Farfalle cu somon si chivesO reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate   Mod de preparare: Prepară…

Read more »

Retete vegetariene: Pizza vegetariana

19 September 2012
Retete vegetariene: Pizza vegetarianaO reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc verde. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g drojdie 150 ml lapte un praf sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 200 g mozzarella 2 dovlecei o ceapa 200 g ciuperci 4-5…

Read more »

Rulouri cu branza de capra

19 September 2012
Rulouri cu branza de capraO reteta de rulouri cu branza de capra din: prosciutto crudo, branza de capra, susan, unt, cimbru, ceapa verde, sos picant de rosii, sare si piper rosu. Ingrediente:  16 felii de prosciuto crudo uscat (sau sunca de Praga) 250 g branza de capra in saramura 50 g susan 75 g unt cimbru 2-3 fire ceapa…

Read more »

Supa de branza

19 September 2012
Supa de branzaO reteta de supa de branza din: unt, praz, morcov, telina, faina, pasara, branza cheddar, parmezan si crutoane. Ingrediente: 125 g unt 1 praz 1 morcov 1 telina 75 g faina 1 l supa pasare 250 g de branza Cheddar 30 g parmezan crutoane   Mod de preparare: In untul topit se calesc legumele si…

Clatite bogate

19 September 2012
Clatite bogateClatite bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare, piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei o vanata 3 ardei 2 cepe 4 rosii 400 g pulpa de porc sare piper ulei de masline pentru aluatul de clatite: 2 oua 300 ml lapte 3 linguri…

Read more »

Plachie românească de crap

19 September 2012
Plachie românească de crapPlachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3 ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 500…

Read more »

Ciocolata calda cu rom

19 September 2012
Ciocolata calda cu romO reteta simpla de ciocolata calda cu rom din: ciocolata, rom si frisca. Ingrediente: 1 ceasca ciocolata calda 2-4 cl rom brun frisca lichida ciocolata rasa   Mod de preparare: Turnam ciocolata calda impreuna intr-un pahar. Servim cu frisca lichida si cu ciocolata rasa.

Read more »

Prăjitură cu aluat fărâmiţat

19 September 2012
Prăjitură cu aluat fărâmiţatPrajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina. Ingrediente: 250 g cirese din compot 750 g piersici coapte, tari 200 g unt 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 praf de sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 150 g migdale macinate 275 g faina   Mod de…

Read more »

Ciorba de rosii cu busuioc

19 September 2012
Ciorba de rosii cu busuiocO reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru ornat…

Read more »

Perişoare în sos de roşii

19 September 2012
Perişoare în sos de roşiiPerisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de paine 1 cescuta cu lapte sare pentru sosul de rosii: 1 kg rosii…

Read more »

Penne cu rosii si dovlecei

19 September 2012
Penne cu rosii si dovleceiPenne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de zahar…

Read more »

Desert: Tartă de piersici

19 September 2012
Desert: Tartă de piersiciTarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta. Ingrediente: 300 g foitaj 3 piersici coapte, tari 3 linguri suc de lamaie 2 linguri zahar pudra 100 g gem de caise zahar pudra sau menta pentru ornat   Mod de preparare: Aşezaţi foile din foitaj una lângă cealaltă…

Read more »

Supa de porumb cu praf de curry

19 September 2012
Supa de porumb cu praf de curryO reteta de supa de porumb cu praf de curry din: ulei de masline, cartofi, boabe de porumb, praf de curry, supa de pasare, suc de lamaie, smantana si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi rosii, mici 5 cani boabe de porumb 2 lingurite praf de curry 6 cani de supa de…

Read more »

Cotlete de porc cu ciuperci

19 September 2012
Cotlete de porc cu ciuperciO reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…

Read more »

Supă de mărar

19 September 2012
Supă de mărarO reteta de supa de marar din: ciolan afumat, marar, smantana, ulei de floarea soarelui, faina, boia dulce, sare, piper si oua. Ingrediente: pentru supa de marar: 1 ciolan afumat (sau bucati de sunca afumata) 2 legatura de marar 300 ml smantana 4 linguri de ulei de floarea soarelui 2 linguri de faina alba 1…

Read more »

Fructe de mare în stil spaniol

19 September 2012
Fructe de mare în stil spaniolO reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi 200 g fructe de…

Read more »

Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta

19 September 2012

O reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din: spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…

Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

19 September 2012
Legume cu carne în coajă de pâineLegume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper. Ingrediente: 1/2 kg faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g conopida 4…

Read more »

Punci de lapte

19 September 2012
Punci de lapteO reteta simpla de punci de lapte din: lapte, zahar, lichior cu rom, rachiu, lichior de portocala, scortisoara, frisca si scortisoara. Ingrediente: 0,4 l lapte 4 lingurite de zahar 1 paharel de lichior cu rom 1 lingura de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de lichior de portocala 3 batoane de scortisoara frisca lichida scortisoara   Mod…

Read more »

Cum se curăţă calamarii

19 September 2012
Cum se curăţă calamariiPuteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi…

Read more »

Prajitura cu piersici si frisca

19 September 2012
Prajitura cu piersici si friscaO reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt, zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce, pierisici si frisca. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 75 g zahar 75 g unt rece 1 ou umplutura: 3 oua 100 g zahar 1 pachet budinca vanilie 500…

Read more »

Ruladă cu ou şi verdeaţă

19 September 2012
Ruladă cu ou şi verdeaţăRulada cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei, salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume, rosii si supa. Ingrediente: 1 tulpina praz sare 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2 lingurita salvie tocata 1 ou 500 g carne tocata…

Read more »

Budinca cu paste si branza

19 September 2012
Budinca cu paste si branzaO reteta de budinca cu paste si branza din: paste, oua, sare, branza telemea, branza dulce, smantana, zahar vanilat, unt, si pesmet. Ingrediente: 400 g paste 5 oua o lingurita sare 250 g branza telemea 100 g branza dulce 2 linguri smantana un plic zahar vanilat 100 g unt 1-2 linguri zahar 1-2 linguri pesmet…

Read more »

Plăcintă cu bezea de agrişe

19 September 2012
Plăcintă cu bezea de agrişePlăcintă cu bezea de agrişe din: aluat, zahar, agrise, sirop de soc, amidon, amidon, unt, albusuri si zahar. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 50 g zahar 400 g agrise 2 linguri sirop de soc 2 linguri amidon 75 g unt la temperatura camerei pentru bezea: 3 albusuri 175 g zahar   Mod de preparare:…

Read more »

Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudo

19 September 2012
Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudoSalata cu ardei copti si prosciutto crudo din: ardei grasi, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de salata si ulei de masline. Câteva legume, un mix de salată şi nişte mozzarella devin un preparat inedit pentru o masă de prânz sănătoasă. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 1 bucata mozzarella (aproximativ 150g), taiata pe…

Read more »

Chifteluţe cu legume

18 September 2012
Chifteluţe cu legumeO reteta de chiftelute cu legume din: condimente, carne tocata, usturoi, scortisoara, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 1 plic condimente pentru carne tocata 500 g carne tocata 1 catel de usturoi putina scortisoara 4 linguri ulei de masline 200 g dovlecel cate 1 ardei gras rosu si galben…

Read more »

Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan

18 September 2012
Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezanSupă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan din: ulei de masline, carne tocata de vita, paine, ceapa, rosii, lapte, oregano, paste, parmezan, bagheta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g carne tocata de vita 2 felii de paine alba, faramitata 1 ceapa mica, tocata marunt 2×400 g de rosii din…

Read more »

Rulouri de ardei cu anchoa şi capere

18 September 2012
Rulouri de ardei cu anchoa şi capereO reteta de rulouri de ardei cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt patrunjel 2 lingurite otet balsamic 2 lingurite ulei…

Read more »

Ruladă cu foi de napolitană

18 September 2012
Ruladă cu foi de napolitanăO reteta de rulada cu foi de napolitana din: foi de napolitana, zahar, apa, biscuiti, lapte praf, cocos, esenta de vanilie si margarina. Ingrediente: 3 foi de napolitana pentru umplutura de biscuiti: 200 g zahar 2 cani apa 500 g biscuiti simpli pentru crema alba: 250 g zahar 300 g lapte praf 100 g cocos…

Read more »

Tartă cu somon şi broccoli

18 September 2012
Tartă cu somon şi broccoliO reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme fraiche, aluat, ou, somon si mazare. Ingrediente: 100 g broccoli, desfacut in buchetele 85 g nasturel, tocat 4 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit) 420 g aluat de foitaj (2 foi mari) 1 ou, batut 1 fileu de somon de aproximativ…

Read more »

Ouă ochiuri pe pat de ardei

18 September 2012
Ouă ochiuri pe pat de ardeiOua ochiuri pe pat de ardei din: oua, ardei, mozzarella, pesmet, carnaciori, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 oua 4 ardei (rosu, galben, portocaliu si verde) 100 g mozzarella 4 linguri pesmet 4 carnaciori picanti semiafumati cimbru verde sare piper 2-3 linguri ulei de masline 1-2 fire patrunjel   Mod…

Read more »

Retete internationale: Chili con carne

18 September 2012
Retete internationale: Chili con carneO reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, chili, telina, ardei grasi, ulei, carne de vita, cimbru, supa, rosii, fasole, porumb, sare, piper si chimen. Ingrediente: 2 cepe medii 3 catei de usturoi 2 chili rosii 2 tulpini de telina 2 ardei grasi 4 linguri ulei 700 g carne de vita 1-2 lingurite cimbru…

Read more »

Sos picant mediteranean

18 September 2012
Sos picant mediteraneanSos picant mediteranean din: ardei, rosii, masline, ardie iute, ulei de masline, otet, zahar, frunze de busuioc, sare, piper si gelatina. Ingrediente: 600 g ardei galben 750 g rosii carnoase 150 g rondele de masline 1-2 ardei iuti 100 ml ulei de masline 1 lingura otet balsamic (sau otet de mere) 150 g zahar 1…

Read more »

Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuş

18 September 2012
Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuşAperitiv cald cu ardei si cuscus din: ardei, cuscus, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper, patrunjel, parmezan, cimbru verde si otet balsamic. Ingrediente: 4 ardei (rosu si portocaliu) 200 g cuscus o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare grunjoasa…

Read more »

Coşuleţe cu ardei şi mazăre

18 September 2012
Coşuleţe cu ardei şi mazăreO reteta de cosulete cu ardei si mazare din: paste tagliatele, unt, mazare, sare grunjoasa, crema de branza, ardei capia, zahar si patrunjel. După ce aţi copt ardeii, aşezaţi-i pe un platou presărat cu sare grunjooasă. Pe deasupra puneţi tot sare şi lăsaţi-i maximum 15 minute, cât să-şi lase zeama. Astfel, coaja  se va îndepărta…

Read more »

Omleta la cuptor cu legume

18 September 2012
Omleta la cuptor cu legumeO reteta de omleta la cuptor cu legume din: oua, cascaval, ciuperci, porumb, ardei gras, ceapa verde, sare de mare, piper si maghiran. Ingrediente: 4 oua 100 g cascaval 100 g ciuperci 50 g porumb 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde sare de mare piper maghiran   Mod de preparare: Intr-un castron baţi…

Read more »

Paste cu ciuperci si carnati

18 September 2012
Paste cu ciuperci si carnatiO reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon, ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana. Ingrediente: carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc 4 felii de bacon, taiate cuburi 200 g ciuperci, tocate 250 g paste 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 galbenusuri 1 legatura mica…

Oua bulgaresti

18 September 2012
Oua bulgarestiO reteta de oua bulgaresti din: oua, branza, usturoi, iaurt, sare, unt si boia de ardei. Ingrediente: 2 oua 200 g branza 2 catei de usturoi 150 g iaurt sare 50 g unt boia de ardei   Mod de preparare: Pui intr-o oala apa cu putin sare sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, spargi…

Read more »

Rulouri delicioase din piept de pui

18 September 2012
Rulouri delicioase din piept de puiRulouri delicioase din piept de pui: piept de pui, bacon, cascaval, sare, piper, ciuperci, marar, patrunjel, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 felii bacon 150 g cascaval sare piper 200 g ciuperci o legatura marar o legatura patrunjel 2 linguri pesmet ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se feliază pieptul de…

Read more »

Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

18 September 2012
Chifteluţe cu sos de capere şi lămâieO reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2 bucati file de sardine 2 cepe medii…

Read more »

Rulouri de omleta cu pui

18 September 2012
Rulouri de omleta cu puiRulouri de omleta cu puidin: piept de pui, ceapa rosie, ulei, ceapa verde, oua, masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cepe rosii 100 ml ulei 2 legatura ceapa verde 8 oua 50 g masline fara samburi sare si piper   Mod de preparare: Carnea de pui o tai în fâşii,…

Read more »

Cum se prepara Paine cu ceapa (video)

18 September 2012
Cum se prepara Paine cu ceapa (video)O reteta video despre cum se prepara paine cu ceapa, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 610 g strong white bread flour 340 g tepid water 25 g fresh yeast 9 g salt 70 g onions, finely sliced Cum se prepara Paine cu ceapa   Pofta buna!

Read more »

Curry de vinete aromat

18 September 2012
Curry de vinete aromatO reteta delicioasa de curry de vinete cu:ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemon grass, ardei iute, chimion macinat, coriandru macinat. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos…

Read more »

Calzone cu ciuperci si branza de capra

18 September 2012
Calzone cu ciuperci si branza de capraCalzone cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra si rucola. Inrgediente: 220 g de faina pentru pizza (sau pentru paine) 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci mixte (champignon, hribi, galbiori, shiitake) 1 catel mare de usturoi,…

Read more »

Punci cu scortisoara si ghimbir

18 September 2012
Punci cu scortisoara si ghimbirO reteta simpla de Punci cu scortisoara si ghimbir din: ceai de flori de hibiscus, apa, portocala, scortisoara, ghimbir, visine si lichior de visine. Ingrediente: 1 plic de ceai de flori de hibiscus 200 ml apa jumatate de portocala putina scortisoara macinata putin ghimbir macinat 5 cl lichior de visine 1 lingura de lichior de…

Read more »

Reteta zilei: Zacusca delicioasa

18 September 2012
Reteta zilei: Zacusca delicioasaO reteta de Zacusca dub: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare, piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline. Ingrediente: 6 kg vinete coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5 linguri bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de masline…

Read more »

Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuioc

18 September 2012
Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuiocO reteta delicioasa de ricotta coapta cu:oua, parmezan, rosii, masline negre, ulei de masline, otet, zahar tos, usturoi, busuioc. Ingrediente: 3x250g cutii de ricotta 2 ouă l00g parmezan, ras fin 4 roşii mari – dacă sunt de culori diferite, vor arăta minunat 1 mână de măsline negre de calitate, fără sâmburi 2 linguri ulei de…

Read more »

Salata de cuşcuş

18 September 2012
Salata de cuşcuşO reteta delicioasa de salata cu:cuscus, supa de legume, ceapa verde, ardei rosu, castravete, branza feta, pesto, seminte de pin. Ingrediente: 100g cuşcuş 200ml supă de legume fierbinte puţin sărată (merge şi cea pregătită instant) 2 fire de ceapă verde 1 ardei roşu 1/2 castravete 50g brânză feta, tăiată cubuleţe 2 lingură de pesto 2…

Read more »

Vinete cu iaurt şi sos de roşii

18 September 2012
Vinete cu iaurt şi sos de roşiiO reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, rosii cherry, usturoi, chilii, iaurt, menta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 140g de roşii cherry tăiate pe jumătate 1 căţel de usturoi zdrobit câţiva fulgi de chilii 125ml iaurt natural dietetic 1 lingură de mentă tocată Mod de preparare: Tăiaţi vânata pe lung în şase…

Read more »

Lipie cu ricotta şi dovleac

18 September 2012
Lipie cu ricotta şi dovleacO reteta deliciasa de lipie cu: dovleac, chimion, ulei, ardei iute, coriandru, suc de lamaie verde, lipii, ricotta. Ingrediente: 1/2 dovleac, curăţat ţi tăiat în felii subţiri 1 linguriţă chimion 1 linguri de ulei 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fin 1 mână frunze de coriandru, tăiate coaja sucul de la o lămâie verde…

Read more »

Supa de morcovi picanta

18 September 2012
Supa de morcovi picantaO reteta delicioasa de supa de morcovi cu:ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei rosu, curry, morcov, lemon grass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos, supa de legume. Ingrediente: 1lingura de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras 1 arde iute roşu, fără seminţe,…

Read more »

Homar delicios

17 September 2012
Homar deliciosHomar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o…

Read more »

Retete culinare: Dovlecei umpluţi

17 September 2012
Retete culinare: Dovlecei umpluţiO reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, sare, amestec de carne tocata, parmezan, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper, rosii cherry si unt. Ingrediente: 4 dovlecei mari sare 1 dovlecel mediu 400 g amestec de carne tocata 80 g parmezan dat pe razatoare cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc 1 lingura ulei de masline…

Read more »

Tocană cu fructe de mare

17 September 2012
Tocană cu fructe de mareO reteta de tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata fin 2 tulpini de telina Apio, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 175 ml de vin alb 300…

Read more »

Lasagna cu spanac şi carne tocată

17 September 2012
Lasagna cu spanac şi carne tocatăO reteta de lasagna cu spanac si carne tocata din: morcov, ceapa, unt, carne tocata de vita, vin rosu, rosii, supa, patrunjel, foaie de dafin, sare, piper, spanac, ulei de masline, smantana, nucsoara, foi de lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 morocov 1 ceapa medie 1 lingura unt 500 g carne tocata de vita 150 ml…

Read more »

Gogosi cu corcoduse

17 September 2012
Gogosi cu corcoduseO reteta de gogosi cu corcoduse din: cartofi, oua, faina, corcoduse si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 6 linguri faina 1 kg corcoduse ulei   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi dai prin sită. Amesteci cartofii cu o- uăle şi cu făina. Pudrezi masa cu făină, faci din…

Read more »

Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei

17 September 2012
Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovleceiTartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline. Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285 g de ton in suc propriu, scurs…

Read more »

Tiramisu cu fructe de vară

17 September 2012
Tiramisu cu fructe de varăO reteta de tiramisu cu fructe de vara din: oua, zahar brun, fructe de padure, piscoturi, lichior de zmeura, branza mascarpone si fulgi de migdale. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar brun 250 g fructe de padure (zmeura, capsuni, mure) 1 pachet de piscoturi mari (35-40 de bucati) 100 ml apa 2 linguri lichior de…

Read more »

Sufleu de legume si carne tocată

17 September 2012
Sufleu de legume si carne tocatăO reteta de sufleu de legume si carne tocata din: rosii, dovlecel, ardie gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, carne tocata de vita, sare, piper si branza emmentaler. Ingrediente: 300 g rosii 1 dovlecel cate un ardei gras rosusi galben 1 morcov mare 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei…

Read more »

Mini tarte aperitiv

17 September 2012
Mini tarte aperitivO reteta de mini tarte aperitiv din: oua, faina, sare, bicarbonat, zeama de la o lamaie, unt, marar, ciuperci, iaurt, cascaval, patrunjel verde si rosii. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri faina un praf sare un praf bicarbonat zeama de la o lamaie 100 g unt o legatura marar 100 g ciuperci 2-3 lingurite…

Read more »

Prăjitură cu brânză de vaci şi piersici

17 September 2012
Prăjitură cu brânză de vaci şi piersiciO reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, branza de vaci, zahar, ulei, lapte, sare, praf de copt, zahar vanilat, lapte, ou, fulgi de migdale, pierisici si pesmet. Ingrediente: 300 g faina alba, de calitate 150 g branza de vaci 75 g zahar 75 ml ulei 100 ml lapte un praf…

Read more »

Punci de miere

17 September 2012
Punci de miereO reteta de punci de miere din: ceai de fructe, zeama de lamaie, miere, rachiu, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de fructe zeama a 3 lamai 200 g miere 1/4 l rachiu (Weinbrand) portocala lamaie   Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai. Curatam foarte subtire coaja…

Read more »

Retete de post: Ciorba de loboda cu smantana

17 September 2012
Retete de post: Ciorba de loboda cu smantanaO reteta de ciorba de loboda cu smantana din: loboda, ceapa, pesmet, bors, smantana de post, leustean, sare si ulei. Ingrediente: un kg loboda o legatura ceapa 1-2 linguri pesmet 300 ml bors 300 ml smantana de post o legatura leustean sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă loboda de codiţe, se…

Read more »

Tagliatele cu sos de smantana

17 September 2012
Tagliatele cu sos de smantanaO reteta de tagliatele cu sos de smantana din: tagliatele, sare, ulei de floarea soarelui, unt, smantana, cascaval, bacon afumat, cimbru, rozmarin si piper alb. Ingrediente: 300 g tagliatele sare 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui 75 g unt 150 ml smantana 100 g cascaval ras 200 g bacon afumat sau sunca de York cimbru…

Read more »

Choux cu caise

17 September 2012
Choux cu caiseO reteta de choux cu caise din: faina, unt, apa, oua, sare, frisca, caise si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 125 g faina 100 g unt sau margarina 250 ml apa 3 oua mari 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 400 g frisca dulce 400 g caise fierte in sirop de zahar zahar pudra   Mod…

Read more »

Pui cu parmezan (Pollo alia parmigiana)

17 September 2012
Pui cu parmezan (Pollo alia parmigiana)Pui cu parmezan din: piept de pui, oua, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, piure de rosii, zahar, oregano si mozzarella. Acest preparat se poate face şi cu fileuri de curcan sau cu cotlete de porc dezosate. Foloseşte reţeta şi adapteaz-o în funcţie de ce ai în frigider. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele,…

Read more »

Gris copt

17 September 2012
Gris coptO reteta de gris copt din: lapte, zahar vanilat, gris, oua, faina, ulei si zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 1 plic zahar vanilat 300 g gris 2 oua faina ulei 200 g zahar   Mod de preparare: Fierbi grisul în lapte cu 100 g zahăr, iar când s-a întărit, îl torni într-o tavă de inox…

Read more »

Retete de post: Tartine cu sos de rosii

17 September 2012
Retete de post: Tartine cu sos de rosiiO reteta de tartine cu sos de rosii din: chifle, masline, cascaval de post, piure de rosii, ardei, sare, piper, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4 chifle 100 g masline fara samburi 200 g cascaval de post 100 g piure de rosii un ardei verde un ardei galben un ardei rosu sare piper cimbru…

Read more »

Prajitura Valurile Dunării

17 September 2012
Prajitura Valurile DunăriiO reteta de prajitura valurile dunarii din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, cacao, rom, visine, budinca de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: aluat: 250 g unt 200 g zahar 1 praf de sare 6 oua 400 g faina 3 lingurite praf de copt circa 5 linguri lapte 1 lingura…

Read more »

Supă de mere cu ficăţei de pui

17 September 2012
Supă de mere cu ficăţei de puiO reteta de supa de mere cu ficatei de pui din: supa de pui, ficatei de pui, ceapa verde, mere acrisoare, margarina, vin alb, frisca, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 l supa de pui 400 g ficatei de pui 1 ceapa verde 2 mere mari acrisoare 50 g margarina 6 linguri vin alb 100…

Chiftelute cu salata de cartofi

17 September 2012
Chiftelute cu salata de cartofiO reteta de chiftelute cu salata de cartofi din: cartofi, ceapa, supa, otet, sare, piper, chifla, unt, ou, amestec de carne tocata, patrunjel, mustar, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 200 ml supa 6 linguri otet sare piper 1 chifla veche de 1 zi 3 linguri unt topit 1 ou…

Read more »

Păstrăv umplut cu legume

17 September 2012
Păstrăv umplut cu legumeO reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii, ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete patrunjel verde sare piper 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl treci prin făină, adaugi sare şi pi­per după…

Read more »

Prăjitură cu brânză şi piersici

17 September 2012
Prăjitură cu brânză şi piersiciO reteta de prajitura cu branza si piersici din: oua, sare, unt, zahar, suc si coaja de lamaie, gris, budinca de vanilie, praf de copt, mac, branza dulce, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 5 oua 1 praf de sare 125 g unt moale 225 g zahar sucul si coaja de la o lamaie 75…

Read more »

Mâncare de morcovi

17 September 2012
Mâncare de morcoviMancare de morcovi din: morcovi, ceapa, piept de pui, bulion, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 7 morcovi 2 cepe 1 piept de pui 3 linguri de bulion busuioc sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti. Morcovii, tăiaţi cubuleţe, îi fierbi separat. Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul…

Read more »

Baghete de pizza cu carne de vită

17 September 2012
Baghete de pizza cu carne de vităBaghete de pizza cu carne de vita din: carne slaba de vita, pasta de rosii si chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g carne slaba de via, tocata 350 g pasta de rosii si chilli, din borcan 25 g mozzarella, scursa si rupta in fasii 1 mana frunze de busuioc, rupte 1…

Read more »

Punci cu visine

17 September 2012
Punci cu visineO reteta simpla de Punci cu visine din: ananas, mandarina, visine, lichior de cirese, ceai negru si zahar vanilat. Ingrediente: 1 bucata ananas din conserva 1 lingura de mandarina din conserva 12 visine din compot 1/8 lichior de cirese 1/2 ceai negru 2 lingurite de zahar vanilat   Mod de preparare: Lasam ananasul, mandarine si…

Read more »

Sos de crap

17 September 2012
Sos de crapO reteta de sos de crap din: peste, apa, ulei, vin alb, bulion, frunze de dafin, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg peste 1 pahar de 100 ml apa 1 pahar de ulei 1 pahar de vin alb 50 bulion 2 frunze de dafin piper 4-5 fire patrunjel 2 catei de…

Read more »

Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei

17 September 2012
Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardeiSpaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingurita oregano sare piper 3…

Read more »

Prajitura delicioasa cu fructe

17 September 2012
Prajitura delicioasa cu fructeO reteta de prajitura delicioasa cu fructe din: faina, migdale, sare, zahar vanilinat, oua, unt, budinca de vanilie, lapte, zahar, fructe si glazura de tort. Ingrediente: aluat: 400 g faina 250 g migdale macinate 1 praf de sare 100 g sare 2 pliculete zahar vanilinat 2 oua 250 g unt moale topping: 2 pachete budinca…

Read more »

Homar la grătar

17 September 2012
Homar la grătarIncălziţi o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea. Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline. Aşezaţi homarul pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel carnea se va lipi de…

Read more »

Salata Floarea-soarelui

17 September 2012
Salata Floarea-soareluiSalata floarea-soarelui din: piept de pui, ciuperci, oua, cascaval, masline, porumb, sare, piper, mustar, ulei, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 1 piept de pui 4 ciuperci 2 oua fierte 100 g cascaval masline feliate porumb din conserva sare piper ulei de masline pentru maioneza: 1 ou intreg mustar zeama de lamaie 1 ceasca de ulei…

Read more »

Prăjitură cu alune şi fructe

17 September 2012
Prăjitură cu alune şi fructeO reteta de prajitura cu alune si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, alune, lapte, amaretto, coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 6 oua 750 g faina 1 1/2 pachet praf de copt 300 g alune macinate circa 200 ml…

Read more »

Platou de gratar

17 September 2012
Platou de gratarPlatou de gratar din: spanac, file de porc, piper, frunze de salvie, kaizer, masline, mozzarella, rosii, snitele de porc, frunze de busuioc, samburi de pin, ceapa, usturoi, crema de branza, rosii si ulei. Ingrediente: 200 g spanac congelat 500 g fil de porc piper 12 frunze de salvie 6 felii de kaizer 12 masline verzi…

Read more »

Salata de sfecla rosie

17 September 2012
Salata de sfecla rosieSalata de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, boabe de fasole, usturoi, iaurt, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfecla rosie 2 cartofi boabe de fasole din conserva 1 catel de usturoi (sau ceapa) 125 g iaurt 3 linguri maioneza sare si piper   Mod de preparare: Fierbi sfecla şi o dai apoi pe…

Read more »

Reteta zilei: Salata mixta

16 September 2012
Reteta zilei: Salata mixtaO reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci, branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet balsamic   Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba, cat…

Read more »

Obleţel marinat

16 September 2012
Obleţel marinatObleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml…

Read more »

Tort cu martipan şi fructe de pădure

16 September 2012
Tort cu martipan şi fructe de pădureTort cu martipan şi fructe de pădure din: faina, unt, galbenus, frisca, zahar, sare, martipan, migdale, suc de lamaie, albus, frisca, zahar vanilinat si fructe de padure. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 1 galbenus 1 lingura frisca 50 g zahar sare umplutura: 50 g martipan varsat 200 g migdale macinate 4-5 linguri…

Read more »

Briose cu mure

16 September 2012
Briose cu mureO reteta de briose cu mure din: oua, ulei, zahar, iaurt, faina, praf de copt, sare, mure si dulceata de mure. Ingrediente: 2 oua 100 ml ulei 100 g zahar 200 g iaurt 300 g faina 1 praf de copt 1 varf cutit sare 30 g mure proaspete sau congelate 1/2 borcan dulceata de mure…

Read more »

Retete culinare: Pui cu vinete

16 September 2012
Retete culinare: Pui cu vineteO reteta de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri ulei sare patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi…

Read more »

Cum se prepara Pizza greceasca (video)

16 September 2012
Cum se prepara Pizza greceasca (video)O reteta video despre cum se prepara pizza greceasca, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: pizza base or dough 55 g feta 5 – 6 kalamata olives 1 garlic cloved, finely chopped 1 fresh tomato, finely sliced 1/4 red onion 1/4 green pepper 1/4 red pepper 1 tsp dry…

Read more »

Mâncare de crab

16 September 2012
Mâncare de crabDacă tânjiţi după o mâncare mai deosebită, rapidă şi delicioasă, trebuie să încercaţi această reţetă în stil asiatic. Eu am folosit o gamă întreagă de mirodenii, însă sunt atât de uşoare şi aromate, încât nu vor pune în umbră dulceaţa cărnii de crab.Iar dacă folosiţi la sos carnea maro şi adăugaţi carnea albă la sfârşit,…

Read more »

Mâncare de păstăi galbene cu cartofi şi pui

16 September 2012
Mâncare de păstăi galbene cu cartofi şi puiMancare de pastai galbene cu cartofi si pui din: pui, pastai galbene, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pui 1 kg pastai galbene 5 cartofi 6 catei de usturoi 200 ml suc de rosii ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Carnea porţionată o pui într-o cratiţă cu ulei…

Read more »

Tartă picantă cu dovlecei

16 September 2012
Tartă picantă cu dovleceiO reteta de tarta picanta cu dovlecei din: faina, ou, unt, sare, dovlecei, sana, jambon, oua, ardei gras, piper, cimbru, nucsoara si ulei de masline. Ingrediente: 225 g faina 1 ou 100 g unt un varf cuti tsare pentru umplutura: 500 g dovlecei 200 g sana 300 g jambon 2 oua ardei gras rosu piper…

Read more »

Prajitura cu fructe (caise)

16 September 2012
Prajitura cu fructe (caise)O reteta de prajitura cu fructe din: caise, faina, zahar, ulei, praf de copt, esenta si nuca. Ingrediente: 1 kg caise (sau ce preferi) 10 linguri faina 10 linguri zahar 8 linguri uilei 2 prafuri de copt esente dupa gust 1 cana nuca sau alune   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri, freci gălbenuşurile…

Read more »

Salată de vară cu piept de pui

16 September 2012
Salată de vară cu piept de puiSalata de vara cu piept de pui din: piept de pui, fasole verde, mazare, cartofi, ardei rosu, gulie, ciuperci, telina, verdeata, crutoane, rosii cherry, ulei de masline, mustar si iaurt. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 1 mana de fasole verde fiarta 1 mana de mazare fiarta 2-3 cartofi fierti 1 ardei rosu 1/3 gulie…

Read more »

Gratar de porc

16 September 2012
Gratar de porcO reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20…

Read more »

Doradă cu ierburi

16 September 2012
Doradă cu ierburiDorada cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru, foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6 crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2 catei de usturoi 2 linguri…

Read more »

Ciorbă picantă de vită

16 September 2012
Ciorbă picantă de vităO reteta de ciorba picanta de vita din: rasol de vita cu os, ceapa, praz, patrunjel, telina, morcovi, ardei, gogosar, telina verde, patrunjel, ardei iute, smantana, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 rasol de vită cu os 1 ceapă 1 fir praz 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină țelină 2 morcovi 1-2 ardei…

Read more »

Tarta cu pepene galben

15 September 2012
Tarta cu pepene galbenO reteta de tarta cu pepene galben din: piscoturi, miez de pepene galben, unt, gelatina, zahar, frisca, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 200 g piscoturi 500 g miez de pepene galben 150 g unt 1 plic gelatina 100 g zahar 200 g frisca zahar vanilat fructe pentru ornat dupa preferinta sau fulgi de ciocolata  …

Read more »

Aperitiv: Vinete umplute

15 September 2012
Aperitiv: Vinete umpluteO reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 ceapa 5 rosii 1 ardei gras sare piper 1/3 lingurita chimen 4 linguri ulei   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interi­or, cu ajutorul unei…

Read more »

Retete pentru weekend #24

15 September 2012
Retete pentru weekend #24Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Varza de Bruxelles cu sos de mustar O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar,…

Read more »

Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete

15 September 2012
Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspeteTort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat 80 g faina in plus: 300 g ciocolata alba 2 oua proaspete 2 linguri lichior de portocale 600 g frisca 500…

Read more »

Cocktail Black Passion Fruit Tea

15 September 2012
Cocktail Black Passion Fruit TeaCocktail Balck Paassion Fruit Tea din: passion fruit puree, fresh lemon si strong cold black infusion. Ingrediente: 25 ml passion fruit puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 g strong cold black tea infusion   Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se amesteca puternic…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 28, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: