RSS

Retete de Pasti #91

29 Mar

Retete de Paste:

Retete de post: Tartine cu sos de rosii

17 September 2012
Retete de post: Tartine cu sos de rosiiO reteta de tartine cu sos de rosii din: chifle, masline, cascaval de post, piure de rosii, ardei, sare, piper, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4 chifle 100 g masline fara samburi 200 g cascaval de post 100 g piure de rosii un ardei verde un ardei galben un ardei rosu sare piper cimbru…Read more »

Prajitura Valurile Dunării

17 September 2012
Prajitura Valurile DunăriiO reteta de prajitura valurile dunarii din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, cacao, rom, visine, budinca de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: aluat: 250 g unt 200 g zahar 1 praf de sare 6 oua 400 g faina 3 lingurite praf de copt circa 5 linguri lapte 1 lingura…Read more »

Supă de mere cu ficăţei de pui

17 September 2012
Supă de mere cu ficăţei de puiO reteta de supa de mere cu ficatei de pui din: supa de pui, ficatei de pui, ceapa verde, mere acrisoare, margarina, vin alb, frisca, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 l supa de pui 400 g ficatei de pui 1 ceapa verde 2 mere mari acrisoare 50 g margarina 6 linguri vin alb 100…Read more »

Chiftelute cu salata de cartofi

17 September 2012
Chiftelute cu salata de cartofiO reteta de chiftelute cu salata de cartofi din: cartofi, ceapa, supa, otet, sare, piper, chifla, unt, ou, amestec de carne tocata, patrunjel, mustar, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 200 ml supa 6 linguri otet sare piper 1 chifla veche de 1 zi 3 linguri unt topit 1 ou…Read more »

Păstrăv umplut cu legume

17 September 2012
Păstrăv umplut cu legumeO reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii, ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete patrunjel verde sare piper 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl treci prin făină, adaugi sare şi pi­per după…Read more »

Prăjitură cu brânză şi piersici

17 September 2012
Prăjitură cu brânză şi piersiciO reteta de prajitura cu branza si piersici din: oua, sare, unt, zahar, suc si coaja de lamaie, gris, budinca de vanilie, praf de copt, mac, branza dulce, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 5 oua 1 praf de sare 125 g unt moale 225 g zahar sucul si coaja de la o lamaie 75…Read more »

Mâncare de morcovi

17 September 2012
Mâncare de morcoviMancare de morcovi din: morcovi, ceapa, piept de pui, bulion, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 7 morcovi 2 cepe 1 piept de pui 3 linguri de bulion busuioc sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti. Morcovii, tăiaţi cubuleţe, îi fierbi separat. Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul…Read more »

Baghete de pizza cu carne de vită

17 September 2012
Baghete de pizza cu carne de vităBaghete de pizza cu carne de vita din: carne slaba de vita, pasta de rosii si chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g carne slaba de via, tocata 350 g pasta de rosii si chilli, din borcan 25 g mozzarella, scursa si rupta in fasii 1 mana frunze de busuioc, rupte 1…Read more »

Punci cu visine

17 September 2012
Punci cu visineO reteta simpla de Punci cu visine din: ananas, mandarina, visine, lichior de cirese, ceai negru si zahar vanilat. Ingrediente: 1 bucata ananas din conserva 1 lingura de mandarina din conserva 12 visine din compot 1/8 lichior de cirese 1/2 ceai negru 2 lingurite de zahar vanilat   Mod de preparare: Lasam ananasul, mandarine si…Read more »

Sos de crap

17 September 2012
Sos de crapO reteta de sos de crap din: peste, apa, ulei, vin alb, bulion, frunze de dafin, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg peste 1 pahar de 100 ml apa 1 pahar de ulei 1 pahar de vin alb 50 bulion 2 frunze de dafin piper 4-5 fire patrunjel 2 catei de…Read more »

Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei

17 September 2012
Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardeiSpaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingurita oregano sare piper 3…Read more »

Prajitura delicioasa cu fructe

17 September 2012
Prajitura delicioasa cu fructeO reteta de prajitura delicioasa cu fructe din: faina, migdale, sare, zahar vanilinat, oua, unt, budinca de vanilie, lapte, zahar, fructe si glazura de tort. Ingrediente: aluat: 400 g faina 250 g migdale macinate 1 praf de sare 100 g sare 2 pliculete zahar vanilinat 2 oua 250 g unt moale topping: 2 pachete budinca…Read more »

Homar la grătar

17 September 2012
Homar la grătarIncălziţi o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea. Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline. Aşezaţi homarul pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel carnea se va lipi de…Read more »

Salata Floarea-soarelui

17 September 2012
Salata Floarea-soareluiSalata floarea-soarelui din: piept de pui, ciuperci, oua, cascaval, masline, porumb, sare, piper, mustar, ulei, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 1 piept de pui 4 ciuperci 2 oua fierte 100 g cascaval masline feliate porumb din conserva sare piper ulei de masline pentru maioneza: 1 ou intreg mustar zeama de lamaie 1 ceasca de ulei…Read more »

Prăjitură cu alune şi fructe

17 September 2012
Prăjitură cu alune şi fructeO reteta de prajitura cu alune si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, alune, lapte, amaretto, coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 6 oua 750 g faina 1 1/2 pachet praf de copt 300 g alune macinate circa 200 ml…Read more »

Platou de gratar

17 September 2012
Platou de gratarPlatou de gratar din: spanac, file de porc, piper, frunze de salvie, kaizer, masline, mozzarella, rosii, snitele de porc, frunze de busuioc, samburi de pin, ceapa, usturoi, crema de branza, rosii si ulei. Ingrediente: 200 g spanac congelat 500 g fil de porc piper 12 frunze de salvie 6 felii de kaizer 12 masline verzi…Read more »

Salata de sfecla rosie

17 September 2012
Salata de sfecla rosieSalata de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, boabe de fasole, usturoi, iaurt, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfecla rosie 2 cartofi boabe de fasole din conserva 1 catel de usturoi (sau ceapa) 125 g iaurt 3 linguri maioneza sare si piper   Mod de preparare: Fierbi sfecla şi o dai apoi pe…Read more »

Reteta zilei: Salata mixta

16 September 2012
Reteta zilei: Salata mixtaO reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci, branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet balsamic   Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba, cat…Read more »

Obleţel marinat

16 September 2012
Obleţel marinatObleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml…Read more »

Tort cu martipan şi fructe de pădure

16 September 2012
Tort cu martipan şi fructe de pădureTort cu martipan şi fructe de pădure din: faina, unt, galbenus, frisca, zahar, sare, martipan, migdale, suc de lamaie, albus, frisca, zahar vanilinat si fructe de padure. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 1 galbenus 1 lingura frisca 50 g zahar sare umplutura: 50 g martipan varsat 200 g migdale macinate 4-5 linguri…Read more »

Briose cu mure

16 September 2012
Briose cu mureO reteta de briose cu mure din: oua, ulei, zahar, iaurt, faina, praf de copt, sare, mure si dulceata de mure. Ingrediente: 2 oua 100 ml ulei 100 g zahar 200 g iaurt 300 g faina 1 praf de copt 1 varf cutit sare 30 g mure proaspete sau congelate 1/2 borcan dulceata de mure…Read more »

Retete culinare: Pui cu vinete

16 September 2012
Retete culinare: Pui cu vineteO reteta de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri ulei sare patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi…Read more »

Cum se prepara Pizza greceasca (video)

16 September 2012
Cum se prepara Pizza greceasca (video)O reteta video despre cum se prepara pizza greceasca, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: pizza base or dough 55 g feta 5 – 6 kalamata olives 1 garlic cloved, finely chopped 1 fresh tomato, finely sliced 1/4 red onion 1/4 green pepper 1/4 red pepper 1 tsp dry…Read more »

Mâncare de crab

16 September 2012
Mâncare de crabDacă tânjiţi după o mâncare mai deosebită, rapidă şi delicioasă, trebuie să încercaţi această reţetă în stil asiatic. Eu am folosit o gamă întreagă de mirodenii, însă sunt atât de uşoare şi aromate, încât nu vor pune în umbră dulceaţa cărnii de crab.Iar dacă folosiţi la sos carnea maro şi adăugaţi carnea albă la sfârşit,…Read more »

Mâncare de păstăi galbene cu cartofi şi pui

16 September 2012
Mâncare de păstăi galbene cu cartofi şi puiMancare de pastai galbene cu cartofi si pui din: pui, pastai galbene, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pui 1 kg pastai galbene 5 cartofi 6 catei de usturoi 200 ml suc de rosii ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Carnea porţionată o pui într-o cratiţă cu ulei…Read more »

Tartă picantă cu dovlecei

16 September 2012
Tartă picantă cu dovleceiO reteta de tarta picanta cu dovlecei din: faina, ou, unt, sare, dovlecei, sana, jambon, oua, ardei gras, piper, cimbru, nucsoara si ulei de masline. Ingrediente: 225 g faina 1 ou 100 g unt un varf cuti tsare pentru umplutura: 500 g dovlecei 200 g sana 300 g jambon 2 oua ardei gras rosu piper…Read more »

Prajitura cu fructe (caise)

16 September 2012
Prajitura cu fructe (caise)O reteta de prajitura cu fructe din: caise, faina, zahar, ulei, praf de copt, esenta si nuca. Ingrediente: 1 kg caise (sau ce preferi) 10 linguri faina 10 linguri zahar 8 linguri uilei 2 prafuri de copt esente dupa gust 1 cana nuca sau alune   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri, freci gălbenuşurile…Read more »

Salată de vară cu piept de pui

16 September 2012
Salată de vară cu piept de puiSalata de vara cu piept de pui din: piept de pui, fasole verde, mazare, cartofi, ardei rosu, gulie, ciuperci, telina, verdeata, crutoane, rosii cherry, ulei de masline, mustar si iaurt. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 1 mana de fasole verde fiarta 1 mana de mazare fiarta 2-3 cartofi fierti 1 ardei rosu 1/3 gulie…Read more »

Gratar de porc

16 September 2012
Gratar de porcO reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20…Read more »

Doradă cu ierburi

16 September 2012
Doradă cu ierburiDorada cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru, foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6 crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2 catei de usturoi 2 linguri…Read more »

Ciorbă picantă de vită

16 September 2012
Ciorbă picantă de vităO reteta de ciorba picanta de vita din: rasol de vita cu os, ceapa, praz, patrunjel, telina, morcovi, ardei, gogosar, telina verde, patrunjel, ardei iute, smantana, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 rasol de vită cu os 1 ceapă 1 fir praz 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină țelină 2 morcovi 1-2 ardei…Read more »

Tarta cu pepene galben

15 September 2012
Tarta cu pepene galbenO reteta de tarta cu pepene galben din: piscoturi, miez de pepene galben, unt, gelatina, zahar, frisca, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 200 g piscoturi 500 g miez de pepene galben 150 g unt 1 plic gelatina 100 g zahar 200 g frisca zahar vanilat fructe pentru ornat dupa preferinta sau fulgi de ciocolata  …Read more »

Aperitiv: Vinete umplute

15 September 2012
Aperitiv: Vinete umpluteO reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 ceapa 5 rosii 1 ardei gras sare piper 1/3 lingurita chimen 4 linguri ulei   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interi­or, cu ajutorul unei…

Retete pentru weekend #24

15 September 2012
Retete pentru weekend #24Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Varza de Bruxelles cu sos de mustar O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar,…Read more »

Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete

15 September 2012
Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspeteTort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat 80 g faina in plus: 300 g ciocolata alba 2 oua proaspete 2 linguri lichior de portocale 600 g frisca 500…Read more »

Cocktail Black Passion Fruit Tea

15 September 2012
Cocktail Black Passion Fruit TeaCocktail Balck Paassion Fruit Tea din: passion fruit puree, fresh lemon si strong cold black infusion. Ingrediente: 25 ml passion fruit puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 g strong cold black tea infusion   Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se amesteca puternic…Read more »

Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperci

15 September 2012
Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperciO reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, chifle, unt, ciuperci champignon, ceapa, usturoi, patrunjel, lapte, ou, sare, piper, nucsoara si supa. Ingrediente: 4 ardei grasi 4 chifle de o zi 4 linguri unt 100 g ciuperci champignon 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura patrunjel tocat 125 ml lapte fierbinte 1 ou sare…Read more »

Salata picanta de pui cu pepene galben

15 September 2012
Salata picanta de pui cu pepene galbenO reteta de salata picanta de pui cu pepene galben din: pui, pepene galben, zarzavat de supa, ceapa, ardei iute, salata verde, boabe de piper, suc de lamaie, suc de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 pepene galben 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 1 ardei iute mic 1 salata verde…Read more »

Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine

15 September 2012

Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…

Read more »

Ardei umpluţi, pe grătar

15 September 2012
Ardei umpluţi, pe grătarArdei umpluţi, pe grătar din: ardei capia, sare, stafide, unt cu usturoi, supa, cuscus, ceapa, curry, sos sambal oelen, migdale, seminte de pin, piper si unt. Ingrediente: 8 ardei capia rosii sare 100 g stafide 1 lingura unt cu usturoi pisat 350 ml supa 150 g cuscus instant 1 ceapa curry 1 varf de cutit…Read more »

Tarte cu branză şi pere

15 September 2012
Tarte cu branză şi pereO reteat delicioasa de tarta cu: aluat foitaj, pere, branza cu mucegai albastru, mascarpone, miere, migdale, ou. Ingrediente: 400g de aluat foitaj 2-3 pere tari 200g de brânză cu mucegai albastru 2 linguri de mascarpone (se poate înlocui cu unt moale) 3 linguri de miere lichidă 1 pumn de migdale, tăiate fâşii, coapte într-o tigaie…Read more »

Zacuscă cu mere

15 September 2012
Zacuscă cu mereO reteta de zacusca cu mere din: gogosari, ardei gras, mere, morcovi, telina, ceapa, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg mere 1 kg morcovi 1 kg telina 1/2 kg ceapa 1 l bulion 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc pe plită…Read more »

Budinca de vinete cu cascaval

15 September 2012
Budinca de vinete cu cascavalO reteta de budinca de vinete cu cascaval din: vinete, cartofi, cascaval, bulion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi 250 g cascaval 5 linguri bulion 1 lingurita boia iute sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert, apoi îi cureţi de coajă. Speli…Read more »

Prăjitură cu prune

15 September 2012
Prăjitură cu pruneO reteta de prajitura cu prune din: prune, oua, faina, cacao, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie, sare, ciocolata cu lapte, frisca, fulgi de migdale, unt, lichior de migdale, menta si scortisoara. Ingrediente: un kg prune 8 oua 8 linguri faina 2 linguri cacao 10 linguri zahar pudra esenta de vanilie…Read more »

Retete culinare: Vinete umplute

15 September 2012
Retete culinare: Vinete umpluteO reteta de vinete umplute din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, ulei de masline, ou, busuioc, sare, piper si unt. Ingrediente: 2 vinete (a 250 g) 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 2 linguri ulei de masline 1 ou fiert tare…Read more »

Ciorbă deasă de legume

15 September 2012
Ciorbă deasă de legumeO reteta de ciorba deasa de legume din: varza, patrunjel, cartofi, telina, morcovi, ceapa verde, arde gras, pastarnac, fasole verde, fasole neagra, bors, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 2 fire ceapa verde 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 pastarnac…Read more »

Cocktail Red Tea

15 September 2012
Cocktail Red TeaO reteta simpla de Cocktail Red Tea din: rasperry puree, fresh lemon si strong cold berry tea infusion. Ingrediente: 25 ml rasperry puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold berry tea infusion   Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se amesteca…Read more »

Tarta cu vinete

15 September 2012
Tarta cu vineteO reteta de tarta cu vinete din: faina, drojdie, lapte, amrgarina, sare, zahar, vanata, broccoli, masline, praz, usturoi, oua, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 300 ml lapte 150 g unt/margarina sare 1 lingurita rasa de zahar 1 vanata 250 g broccoli 150 g masline tocate fin 1 fir de praz…Read more »

Guguluf glazurat cu prune

15 September 2012
Guguluf glazurat cu pruneO reteta de guguluf glazurat cu prune din: oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, drojdie, lapte, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar pudra, prune, nuci, smantana, unt, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 oua 200 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui un praf sare 70 g drojdie proaspata 175 ml…Read more »

Legume cu cărnăciori

15 September 2012
Legume cu cărnăcioriO reteta de legume cu carnaciori din: carnati de curcan, ceapa, usturoi, chilli, ardei gras, fasole verde, porumb, fasole boabe, ulei, rosii, sare, piper cayenne, suc de lamaie, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 400 g carnati de curcan 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 2 chilli 2 ardei grasi 250 g fasole verde 200 g…Read more »

Barbecue de pasăre

15 September 2012
Barbecue de pasăreO reteta de barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui, porumb, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4 linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de ardei dulce sare piper 4 linguri…Read more »

Tartă cu prune caramelizate

15 September 2012
Tartă cu prune caramelizateO reteta de tarta cu prune caramelizate din: oua, unt, smantana, sare, zahar pudra, faina, zahar vanilat, zahar tos, scortisoara, lapte, unt si prune. Ingrediente: 8 oua 220 g unt 4 linguri smantana un praf sare 6 linguri zahar pudra 6 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g zahar tos scortisoara 2 linguri lapte…Read more »

Cum se prepara Supa crema de cartofi (video)

15 September 2012
Cum se prepara Supa crema de cartofi (video)O reteta video despre cum se prepara supa crema de cartofi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 olive oil 1/2 onion, chopped 1 parsley, chopped 4 medium potatoes, chopped pepper salt 400 ml vegetable stock   Cum se prepara Supa crema de cartofi Pofta buna!Read more »

Frigărui picante

15 September 2012
Frigărui picanteO reteta de frigarui picante din: ceapa, usturoi, dovlecel, carne tocata de vita, boia de ardei iute, ou, pesmet, pasta de ardei, sare, piper, ardei gras si ulei. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 dovlecel mic 750 g carne tocata de vita 1/2 lingurita boia de ardei iute 1 ou 3 linguri pesmet…Read more »

Pui in sos dulce-acrisor

15 September 2012
Pui in sos dulce-acrisorO reteta de pui in sos dulce acrisor din: piept de pui, pesmet, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, ardei, rosii, sare grunjoasa, piper, ulei, otet balsamic, ceapa verde si miere. Ingrediente: 800 g piept de pui 100 g pesmet ulei de floarea soarelui 2 cepe rosii 4 ardei 2 rosii sare grunjoasa piper negru…Read more »

Rulouri din curcan

15 September 2012
Rulouri din curcanO reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare, fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat 100 g caise uscate, tocate…Read more »

Zacuscă de gogoşari cu hrean

15 September 2012
Zacuscă de gogoşari cu hreanO reteta de zacusca de gogosari cu hrean din: gogosari, hrean, morcovi, telina, bulion, ceapa, miere de albine, ulei, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1/2 hrean 1/2 morcovi 1 kg telina 1 l bulion 200 g ceapa 3 linguri miere de albine 500 ml ulei 70 g otet de mere…Read more »

Briose cu dovlecei

15 September 2012
Briose cu dovleceiO reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, oua, marar, faina, pesmet, margarina, sare, piper, ceapa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 4 oua o legatura marar 4 linguri faina 2 linguri pesmet 100 g unt sau margarina sare piper macinat o legatura ceapa smantana patrunjel pentru ornat   Mod de preparare:…Read more »

Retete culinare: Somon cu legume

15 September 2012
Retete culinare: Somon cu legumeO reteta de somon cu legume din: orez salbatic, sare, dovlecel, usturoi, rosii cherry, piper, marar, file de somon si suc de lamaie. Ingrediente:  90 g amestec orez salbatic sare 1 dovlecel mic 1 catel de usturoi 200 g rosii cherry piper 1/2 legatura marar 400 g file de somon fara piele 4 linguri suc…Read more »

Cocktail Green Mango Tea

15 September 2012
Cocktail Green Mango TeaO reteta simpla de Cocktail Green Mango Tea din: mango puree, fresh lemon si strong cold green tea infusion. Ingrediente: 25 ml mango puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold green tea infusion   Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se…Read more »

Omleta direct din cuptor

15 September 2012
Omleta direct din cuptorO reteta de omleta din: dovlecei, ardei gras, busuioc, ulei de masline, branza, oua, sare, piper si unt. Ingrediente: 200 g dovlecei cate 1 ardei gras verde si rosu 1 legatura busuioc 2 linguri ulei de masline 150 g branza pentru pizza 8 oua sare si piper putin unt   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul…Read more »

Crostini delicioase de crab

15 September 2012
Crostini delicioase de crabO reteta de crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare de mare, piper, usturoi si maioneza. Ingrediente: 400 g carne de crab alba 150 g carne de crab maro o mana de frunze de fenicul, tocate marunt un ardei iute rosu proaspat,…Read more »

Paste aromate cu peste

15 September 2012
Paste aromate cu pesteO reteta de paste aromate cu peste din: spaghete, file de cod, ceapa, ciuperci, cimbru verde, sare, piper negru, ulei de masline, otet balsamic, unt si masline verzi. Ingrediente: 300 g spaghete 200 g file de cod o legatura ceapa 4 ciuperci 4 catei usturoi cimbru verde sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de…Read more »

Ficat de vită în sos aromat

15 September 2012
Ficat de vită în sos aromatO reteta de ficat de vita in sos aromat din: ficat de vita, lapte, rozmarin, unt, ulei de masline, vin, mierea, usturoi, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 800 g ficat de vita un litru lapte o crenguta rozmarin 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 100 ml vin rosu demidulce o lingura mierea 5-6…Read more »

Inghetata de banane

15 September 2012
Inghetata de bananeO reteta de inghetata de banane din: banane, zeama de lamaie, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 banane 20 ml zeama de lamaie 300 ml smantana dulce 100 g zahar pudra esenta de vanilie   Mod de preparare: Mixează la viteză maximă smântână cu zahărul pudră. Separat, zdro­beşte bananele cu furculiţa şi…Read more »

Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc

15 September 2012
Paste cu vinete coapte, roşii şi busuiocO reteta delicioasa de paste cu: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr tos 1 mână frunze de busuioc, plus…

Pepene verde, salată cu brânză feta şi pâine uscată

15 September 2012
Pepene verde, salată cu brânză feta şi pâine uscatăO reteta delicioasa de salata cu: pepene verde, braza feta, masline, patrunjel, menta, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 1/2 de pepene verde (aprox. l,5kg), fără coajă si seminţe, tăiat în bucăţi 200g de brânză feta, tăiată cubuleţe 1 mână sănătoasă de măsline negre 1 mână frunze de pătrunjel mari frunze de mentă…Read more »

Friptură cu sos verde

14 September 2012
Friptură cu sos verdeFriptura cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, capere, sardele, otet din vin rosu, ulei de masline, sare, piper si fileuri de vita. Ingrediente: 1 legatura patrunjel cate 10 frunze de busuioc si menta 1 catel usturoi 1 lingura mustar 1 lingura capere 2 fileuri sardele 1 lingurita otet din vin rosu 150 ml…Read more »

Ciorba de pui cu legume

14 September 2012
Ciorba de pui cu legumeO reteta de ciorba de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, rosii, dovlecei, praz, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 4 rosii 2 dovlecei un fir praz o legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se fierb…Read more »

Rulouri cu legume

14 September 2012
Rulouri cu legumeO reteta de rulouri cu legume din: carne de vitel, sare, piper, prosciutto crudo, branza ricotta, pasta de tomate, ardei grasi, rosii, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati carne de vitel (a 120 g) sare piper 4 felii prosciutto crudo (sau kaizer) 75 g branza ricotta 4 linguri pasta de masline…Read more »

Salată cu paste şi vinete

13 September 2012
Salată cu paste şi vineteO reteta de salata cu paste si vinete din: vinete, sare, ulei de masline, piper, paste, rosii, usturoi, zahar, oregano, busuioc si mozzarella. Ingrediente: 300 g vinete sare 5 linguri ulei de masline piper 300 g paste scurte 500 g rosii 2 catei de usturoi 2 linguri zahar 1/2 legatura oregano 2 crengute busuioc 200…Read more »

Frigaruie picanta de carnaciori

13 September 2012
Frigaruie picanta de carnacioriO reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar, cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie. Ingrediente: 4 boabe de ienupar 1 lingurita boabe de piper negru 2 cuisoare 1 foaie de dafin 1/2 lingurita cimbru 1 varf de cutit…Read more »

File de somon si cartofi

13 September 2012
File de somon si cartofiO retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa, piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze marar un kg cartofi mici o…Read more »

Paste cu mazăre la tigaie

13 September 2012
Paste cu mazăre la tigaieO reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de vita, amidon, farfalle si brandy. Ingrediente: 500 g mazare proaspata (pastai) 1 chifla veche de 1 zi 300 g amestec de carne tocata 1 ou 1 ceapa mica 1-2 linguri…Read more »

Carne tocată pe grătar

13 September 2012
Carne tocată pe grătarO reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea, rosie, branza feta, ou si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1 kg carne tocata 2 linguri pesmet cate…Read more »

Aperitiv cu dovlecei

13 September 2012
Aperitiv cu dovleceiO reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana, mustar, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 3 dovlecei 2 legaturi marar 2 oua 150 g crema de branza 150 g pesmet 50 g unt 3 linguri malai sare grunjoasa piper negru macinat…Read more »

Ficăţei de curcan la cuptor

13 September 2012
Ficăţei de curcan la cuptorO reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac, ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o ceapa rosie sare 100…Read more »

Cheesecake cu fructe de pădure

13 September 2012
Cheesecake cu fructe de pădureO reteta de Cheesecake cu fructe de pădure din: biscuiti, unt, gelatina, afine, mure, zmeura, branza de vaci, iaurt, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti integrali 125 g unt topit 8 foi gelatina 300 g afine 300 g mure 300 g zmeura 800 g branza de vaci 300 g iaurt 120…Read more »

Tarte cu mure şi cremă de vanilie

13 September 2012
Tarte cu mure şi cremă de vanilieTarte cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare, unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca. Ingrediente: blat: 350 g faina 1 lingurita coaja de lamaie rasa 120 g zahar sare 240 g unt in plus: 250 g mure 85 gg zahar 250 ml lapte miezul de…Read more »

Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar

13 September 2012

O reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…

Read more »

Ficătei îmbrăcaţi în bacon

13 September 2012
Ficătei îmbrăcaţi în baconO reteta de ficatei in bacon din: ficatei de pui, lapte, rozmarin, boabe de piper, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, dulceata de ceapa si bacon. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 300 ml lapte 2 crengute de rozmarin 2-3 boabe piper 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat 2…Read more »

Supă-cremă de ardei gras

13 September 2012
Supă-cremă de ardei grasO reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente:  4 cepe frantuzesti 5 ardei grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g rosii decojite (conservă) 1 foaie de…Read more »

Chiftele cu legume – un adevarat deliciu

13 September 2012
Chiftele cu legume – un adevarat deliciuO reteta de chiftele cu legume din: morcovi, ceapa, cartofi, fasole verde, ulei, supa, rosii, patrunjel, carne tocata de vita, mustar, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente:  2 morcovi 2 cepe 250 g cartofi 250 g fasole verde 2 linguri ulei 100 g fasole verde 750 ml supa 250 g rosii 1 legatura patrunjel 500…Read more »

Cocktail Berry Wine

13 September 2012
Cocktail Berry WineO reteta simpla de Cocktail Berry Wine din: sirop de mure, vin alb si suc de mere. O combinatie reusita, fara a avea un volum mare de alcool, vine in intampinarea amatorilor de vin alb cu un mix bun de arome, mar si mure. pahar: flute decor: mura Ingrediente: 20 ml sirop de mure 100…Read more »

Tort de cafea si mure

13 September 2012
Tort de cafea si mureO reteta de tort de cafea si mure din: cafea solubila, cacao, oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, mure, frisca, gelatina, zahar pudra si drajeuri de ciocolata. Ingrediente: 2 lingurite cafea solubila 1 lingurita cacao 4 oua 150 g zahar 1 praf sare 75 g faina 75 g amidon 1/2 lingurita praf de…Read more »

Busuiocul: parfum proaspăt

13 September 2012
Busuiocul: parfum proaspătDin bucătăria gurmandului nu ar trebui să lipsească un ghiveci cu busuioc. Ast­fel, va avea mereu la dispoziţie frunze proaspete, gata să-i umple de aromă cele mai diverse preparate. Frunzele proaspete de busu­ioc nu se pun însă la fiert cu mâncarea, deoarece aroma are mult de suferit. Ele se adaugă numai după ce mâncarea este…Read more »

Minitarte cu legume

13 September 2012
Minitarte cu legumeO reteta de minitarte cu legume din: spanac, sare, ardei grasi, rosii, dovlecei, mozzarella, aluat de foi, galbenus, piper si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac sare 2 ardei grasi rosii 4 rosii 2 dovlecei 200 g moazzarella 400 g aluat de foi (refrigerat) 1 galbenus piper 2 linguri ulei de masline   Mod…Read more »

Zacuscă cu spanac

13 September 2012
Zacuscă cu spanacO reteta de zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari, ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac fiert, scurs, racit 2 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 1 l ulei 5 capatani de usturoi 3 ardei iuti 2 foi de dafin sare piper…Read more »

Peşte cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)

13 September 2012
Peşte cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)Fish and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor. într-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea datorită faptului câ se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a rămas o mâncare foarte…Read more »

File de porc cu fasole şi roşii

13 September 2012
File de porc cu fasole şi roşiiO reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g gorgonzola 150…Read more »

Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla

13 September 2012
Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortillaO reteta de Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare, piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado, tortilla si ulei. Ingrediente: 1 conserva boabe de porumb (285 g) 100 g ardei copti (de la borcan) 80 g…Read more »

Curechi dulce

13 September 2012
Curechi dulceO reteta de curechi dulce din: cartofi, ceapa, rosii, morcovi, orez, varza, marar verde, ulei, smantana, sare, piper si boia. Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant şi tonifiant şi este preferabil să fie consu­mată în stare crudă, pentru a i se păstra proprietăţile şi virtuţile tămăduitoare. Un consum regulat de varză are efect…Read more »

Paste cu smântână şi ciuperci

13 September 2012
Paste cu smântână şi ciuperciO reteta de paste cu smantana si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, taitei, sare, unt, oregano, supa, amidon, smantana, patrunjel si piper. Ingrediente: 1 conserva ciuperci Champignon feliate (850 ml) 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g taitei lati sare 2 linguri unt 1/2 lingurita oregano uscat 100 ml supa 1 lingurita amidon 200…Read more »

Zacuscă din gogoşari cu măsline

13 September 2012
Zacuscă din gogoşari cu măslineO reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg ceapa alba 1 kg ceapa rosie 300 g masline negre fara samburi 4 linguri pasta de rsoii 600 ml ulei 3…Read more »

Piept de pasăre cu prune

12 September 2012
Piept de pasăre cu pruneO reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare şi…Read more »

Salată cu friptură

12 September 2012
Salată cu fripturăSalata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata verde…Read more »

Cocktail Rose Royal

12 September 2012
Cocktail Rose RoyalO reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml sampanie sau vin spumant   Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor continutul.Read more »

Piept de pui cu gutui

12 September 2012
Piept de pui cu gutuiO reteta de piept de pui cu gutui din: piept de pui, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie

12 September 2012
Paste cu ţelină, măsline si fasole roşieO reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste, cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1 cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri…

Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei

12 September 2012
Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovleceiO reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper, ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper 2…Read more »

Picioici noi cu chimion

12 September 2012
Picioici noi cu chimionPecioici nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1 ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde sare boia dulce   Mod de preparare:…Read more »

Păstrăvi cu cartofi

12 September 2012
Păstrăvi cu cartofiO reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un…Read more »

Muşchi de viţel gratinat

12 September 2012
Muşchi de viţel gratinatMuschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia  …Read more »

Cocktailuri: Sangria

12 September 2012
Cocktailuri: SangriaO reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu, portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru sezonul cald. In plus, vinul – o băutură nobilă, le împrumută…Read more »

Mâncare de roşii cu ochiuri

12 September 2012
Mâncare de roşii cu ochiuriO reteta de mancare de rosii cu ochiuri din: rosii, ceapa, branza feta, ardei grasi, ardei iute, oua, usturoi, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 500 g rosii 2 cepe 300 g branza Feta 2 ardei grasi 1 ardei iute 4 oua 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare   Mod de…Read more »

Punci de muscata

12 September 2012
Punci de muscataO reteta de punci de muscata din: ceai de muscata, candel, vin rosu, zeama de lamaie si arrak. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de muscata 300 g candel 1 sticla de vin rosu zeama unei jumatati de lamaie 1/8 l Arrak   Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai si-l…Read more »

Inghetata de rom

12 September 2012
Inghetata de romO reteta de inghetata de rom din: rom, smantana, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat, stafide si lamaie. Ingrediente: 100 ml rom 400 ml smantana dulce 2 albusuri 200 g zahar pudra 2 pliculete cu zahar vanilat 100 g stafide 1 lamaie   Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. După circa două ore,…Read more »

Pilaf cu vinete si roşii la cuptor

12 September 2012
Pilaf cu vinete si roşii la cuptorO reteta de pilaf cu vinete si rosii la cuptor din: orez, vinete, ulei, rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez 4 vinete potrivite ca marime 100 ml ulei 250 g rosii 2 cepe 500 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 50 g pesmet 2…Read more »

Turte de vara

12 September 2012
Turte de varaO reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina, fructe de vara si zahar. Ingrediente: foaia I: 300 g faina 100 g unt 100 g zahar 1 ou sare foaia II: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina umplutura:   800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura, mure,…Read more »

Pastrav umplut la gratar

12 September 2012
Pastrav umplut la gratarO reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei 200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura coriandru 1 lamaie sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Supă de roşii cu praz şi mirodenii

12 September 2012
Supă de roşii cu praz şi mirodeniiO reteta de supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4 cepe 1 l suc…Read more »

Chiftelute din mazăre cu susan

12 September 2012
Chiftelute din mazăre cu susanO reteta de chiftelute din mazare cu susan: mazare, urda, oua, frunze de menta, parmezan, usturoi, semitne de susan, pesemt, iaurt, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 300 g urda 2 oua cateva frunze de menta 100 g parmezan ras 2 catei de usturoi 100 g seminte de susan 200 g pesmet…Read more »

Ardei cu hrişcă

12 September 2012
Ardei cu hrişcăO reteta de ardei cu hrisca din: ardei grasi, unt, ceapa rosie, usturoi, marar verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g hrisca 50 g unt 1 ceapa rosie 1 capatana de usturoi 1 legatura marar verde 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…Read more »

Plăcintă în straturi

12 September 2012
Plăcintă în straturiO reteta de placinta in straturi din: foi de placinta, branza feta, iaurt, oua, lapte si unt. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 250 g branza Feta 3 oua 200 g iaurt gras 250 ml lapte 100 g unt   Mod de preparare: într-un castron, bate energic ouăle, toarnă uşor laptele, încorporează iaurtul. în…Read more »

Bucataria fara foc: Negresa rece

12 September 2012
Bucataria fara foc: Negresa receO reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra. Ingrediente: 300 g biscuiti de ovaz 150 g cacao 100 g nuci, migdale sau alune de padure 50 g rahat 200 g zahar 50 g caise uscate 50 g curmale uscate fara…Read more »

Salată de brânză şi legume coapte

12 September 2012
Salată de brânză şi legume coapteO reteta de salata de branza si legume coapte din: branza feta, rosii, dovlecei, ceapa, ulei de masline, oregano si piper. Ingrediente: 500 g branza Feta 4-5 rosii 1-2 dovlecei 1 ceapa mare 2 linguri cu ulei de masline 1/2 lingurita cu oregano uscat 1/2 lingurita cu piper negru   Mod de preparare: Taie roşiile…Read more »

Inghetata de afine

12 September 2012
Inghetata de afineO reteta de inghetata de afine din: smantana, afine si zahar. Ingrediente: 250 ml smantana dulce 350 g afine 150 g zahar   Mod de preparare: Intr-un castron, mixeaza smantana dulce cu zaharul pana ce se topeste si obtii o frisca cremoasa. Separat, zdrobeste afinele cu furculita sau cu belnderul. Adauga-le peste frisca si amesteca…Read more »

Bucataria fara foc: Ardei umpluţi

12 September 2012
Bucataria fara foc: Ardei umpluţiO reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, branza dulce de vaci, telemea sarata, ceapa, usturoi, seminte de chimen, sare, piper rosi si marar. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde 500 g branza dulce de vaci 100 g telemea sarata 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingurita seminte de chimen sare…Read more »

Somon cu ciuperci

12 September 2012
Somon cu ciuperciO reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa, sirop de rodie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 rondele de somon 500 g ciuperci champignon mici 1 ceapa mare 4-5 linguri sirop de rodie 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Presarati rondelele de somon cu sare si piper, apoi…Read more »

Cum se prepara Pizza margherita (video)

12 September 2012
Cum se prepara Pizza margherita (video)O reteta video despre cum se prepara pizza margherita, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: pizza dough or base 80 g ripe tomato 50 g buffalo mozzarella 5 basil leaves olive oil salt pepper   Cum se prepara Pizza margherita Pofta buna!Read more »

Branza in foi de vita cu salata de struguri

12 September 2012
Branza in foi de vita cu salata de struguriO reteta de branza in foi de vita cu salata de struguri din: foi de vita, cas, boabe de porumb, oregano, ulei de masline, otet de mere, struguri, sare si piper. Ingrediente: 12 foi de vita, oparite in apa sarata 400 g cas proaspat sau branza mozzarella 300 g boabe de porumb dulce din conserva…Read more »

Inghetata delicioasa de vanilie

12 September 2012
Inghetata delicioasa de vanilieO reteta de inghetata de vanilie din: oua, lapte, frisca, zahar si esenta de vanilie. Ingrediente:  6 oua 1 l lapte 250 g frisca 150 g zahar esenta de vanilie   Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce incepe sa se topeasca. Fierbe laptele cu putina esenta de vanilie.…Read more »

Salau in jambon cu sos de marar

12 September 2012
Salau in jambon cu sos de mararO reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon, unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura marar…Read more »

Retete culinare: Parjoale moldovenesti

12 September 2012
Retete culinare: Parjoale moldovenestiO reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala, oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita, porc) 4-5 felii paine integrala 2 oua 1 ceapa potrivita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 legatura marar 100 g faina 250 ml ulei pentru prajit sare piper  …Read more »

Reteta zilei: Gem de prune

12 September 2012

Gem de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g fructoza       Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi…

Read more »

Supa de ciuperci cu pui

12 September 2012
Supa de ciuperci cu puiO reteta de supa de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, faina, ulei, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 500 g piept de pui 50 g faina 4-5 linguri ulei 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curătati ciupercile, spălaţi-le, scurgefi-le de apă şi tăiaţi-le…Read more »

Chutney: garnitura dulce la friptura

12 September 2012
Chutney: garnitura dulce la fripturaUn sos exotic, de legume si fructe Denumirea de chutney s-a lansat în urmă cu mai mult de 100 de ani, în India colonială, pentru a desemna sosurile dulci-picante de legume şi fructe, în special exotice, marinate şi servite în general drept garnitură la friptură. Treptat, ele au intrat şi în Euro­pa, unde se prepară…Read more »

Ceafa de porc si cartofi copti

12 September 2012
Ceafa de porc si cartofi coptiO reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10 cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromatic 4-5 catei…Read more »

Rosii cu mamaliga in straturi

11 September 2012
Rosii cu mamaliga in straturiO reteta de rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui, apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri unt 600 ml supa de pui 600 ml apa 350 g malai 300 g telemea de oi 200 g sunculita afumata 4-5 rosii 100…Read more »

Tiramisu cu ciocolată neagră

11 September 2012
Tiramisu cu ciocolată neagrăTiramisu cu ciocolata neagra din: piscoturi, caefa, lichior de migdale, gelatina, galbenusuri, zahar pudra, mascarpone, frisca si cacao. Ingrediente: circa 30 piscoturi 200 g cafea espresso rece 6 cl lichior de migdale 120 g ciocolata neagra 8 foi gelatina 5 galbenusuri 100 g zahar pudra 750 g mascarpone 200 g frisca 2 linguri cacao  …Read more »

Mancare picanta

11 September 2012
Mancare picantaO reteta de mancare picanta din: ceapa verde, usturoi, rosii, ardei gras, masline verde, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de ceapa verde 3-4 catei de usturoi 500 g rosii bine coapte 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 g masline negre 2 linguri ulei busuioc uscat…Read more »

Granita cu pepene verde

11 September 2012
Granita cu pepene verdeO reteta de granita cu pepene verde din: lamai verzi, zahar, pepene verde si coacaze. Ingrediente: 6 lamai verzi o ceasca de zahar 4 cesti cu bucati de pepene verde 1/2 ceasca coacaze sau stafide cu gheata pisata   Mod de preparare: Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de pulpa (din…

Crema de castane

11 September 2012
Crema de castaneO reteta de crema de castane din: piure de castane, unt, cafea, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200 ml frisca   Mod de preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine până…Read more »

Retete culinare: Creveti cu orez

11 September 2012
Retete culinare: Creveti cu orezO reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente:  250 g orez integral 500 g creveti curatati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml supa de legume sau vin alb…Read more »

Minitorturi cu pere

11 September 2012
Minitorturi cu pereMinitorturi cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele. Ingrediente: 1/2 lamaie 350 ml vin rosu 75 g zahar 1/2 baton de scortisoara 2 pere 6 foi gelatina 200 g branza de vaci 100 g iaurt natur 2 linguri zahar vanilat 120 g frisca…Read more »

Scoici cu rosii coapte

11 September 2012
Scoici cu rosii coapteO reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper  …Read more »

Porc cu mere

11 September 2012
Porc cu mereO reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g mere acrisoare 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lngura faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Căliţi în…Read more »

Viţel cu ceapă şi sos de roşii

11 September 2012
Viţel cu ceapă şi sos de roşiiO reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa, ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare) 1 kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul 100 ml ulei de masline 50…Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

11 September 2012
Ardei copti cu rosii si ansoaO reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se…Read more »

Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla

11 September 2012
Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortillaO reteta delicioasa de pui crocant cu:tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1 1/2 linguriţă boia de ardei iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii 1/2 de ceapă roşie zeama de la 1 lămâie Mod…Read more »

Ciorba de gasca

11 September 2012
Ciorba de gascaO reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l bors 1 legatura leustean…Read more »

Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămâie

11 September 2012
Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămâieO reteta delicioasa de falafel cu: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt 1 castravete, tăiat pe jumătate…Read more »

Kebab englezesc

11 September 2012
Kebab englezescO reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată), tăiaţi…Read more »

Retete culinare: Ghiveci de legume

11 September 2012
Retete culinare: Ghiveci de legumeO reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie, usturoi, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente:  250 g broccoli 250 g conopida 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 2 oua fierte tari sare piper   Mod de preparare: Desfaceti conopida si…Read more »

Paste cu usturoi, bacon si castane

11 September 2012
Paste cu usturoi, bacon si castaneO reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi, ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 catei de usturoi 1 ceapa mare 100 ml ulei 300 g bacon 1 lingura faina 2 linguri pasta de tomate 150 ml vin alb 200…Read more »

Cheesecake cu limeta

11 September 2012
Cheesecake cu limetaO reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt, zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom alb, limete si frisca. Ingrediente: 120 g fursecuri cu unt 50 g cantuccini (fursecuri italienesti) 125 g unt 1 plic zahar vanilat 7 foi gelatina alba 500 g branza de vaci degresata 250…Read more »

Mancare de praz

11 September 2012
Mancare de prazMancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2 lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare piper  …Read more »

Porc dulce-acrişor la foc iute

11 September 2012
Porc dulce-acrişor la foc iuteO reteta delicioasa de prtc dulce-acrisor din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei rosu, ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scur şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă…Read more »

Somon cu legume

11 September 2012
Somon cu legumeO reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea…Read more »

Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

11 September 2012
Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherryMinicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod de…Read more »

Frigarui cu vinete

11 September 2012
Frigarui cu vineteO reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de…Read more »

Ciorba delicioasa de perisoare

11 September 2012
Ciorba delicioasa de perisoareO reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de…Read more »

Negresă cu dovleac

11 September 2012
Negresă cu dovleacO reteta de negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2,5 cani faina 2 linguri gris 8 linguri gem de prune sau caise 300 g cubulete de dovleac 2 linguri cacao 1…Read more »

Creveti cu morcovi si broccoli

11 September 2012
Creveti cu morcovi si broccoliO reteta de creveti cu morcovi si broccoli din: creveti, morcovi, broccoli, ceapa, boabe de porumb, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 2 morcovi mari 400 g broccoli 1 ceapa 50 g boabe de porumb dulce conservat 50 ml ulei 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi,…Read more »

Retete culinare: Vinete grecesti

11 September 2012
Retete culinare: Vinete grecestiO reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, faina, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete 3 capatani de usturoi 500 g rosii 6 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar sare   Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu şi coaceţi- le la cuptor.…Read more »

Mere coapte cu miere

11 September 2012
Mere coapte cu miereMere coapte cu miere din: mere, banana, merisoare, miere, scortisoara si apa. Ingrediente: 4 mere mari 1 banana tocata 70 grame merisoare tocate 30 ml miere 2 grame scortisoara 40 ml apa   Mod de preparare: Spala si curata bine merele. Indeparteaza miezul. Intr-un bol amesteca banana, merisoarele, mierea si scortisoara. Umple merele cu aceasta…Read more »

Punci de ceai cu condimente

11 September 2012
Punci de ceai cu condimentePunci de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason, scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 4 cuisoare 1 betisor de scortisoara 4 anasoane de stea zeama unei lamai 4-6 bucati de zahar candel brun mai mare 400 ml ceai tare negru 400 ml suc…Read more »

Cartofi cu bacon

11 September 2012
Cartofi cu baconO reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte 2…Read more »

Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuş

11 September 2012
Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuşO reteta delicioasa de ardei umpluti cu:cuscus, stafide, supa de legume, miere, lamaie, usturoi, patrunjel, iaurt, rosii, ardei gras rosu, ulei de masline. Ingrediente: 85g de cuşcuş 2 linguri de stafide 50ml supă de legume fierbinte 1 linguriţă de miere coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1 legătură de…Read more »

Somon japonez cu orez şi avocado

11 September 2012
Somon japonez cu orez şi avocadoO reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan prăjite 2…Read more »

Curry de pui cu arahide

11 September 2012
Curry de pui cu arahideO reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de floarea-soarelui…Read more »

Supa picanta de ardei

10 September 2012
Supa picanta de ardeiO reteta de supa picanta de ardei din: ardei grasi, ardei iute, varza, ceapa, morcovi, orez, rosii, ulei, boabe de porumb, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 6 ardei grasi rosii 1 ardei iute 4 linguri varza tocata 2 cepe 2 morcovi 1 lingura orez 4 rosii 3 linguri ulei 3 linguri boabe de…Read more »

Cârnăciori în ţeapă

10 September 2012
Cârnăciori în ţeapăO reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi, carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat   Mod de preparare: Se…Read more »

Vinete umplute cu telemea

10 September 2012
Vinete umplute cu telemeaVinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un…Read more »

Peste in stil chinezesc

10 September 2012
Peste in stil chinezescO reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei gras galben…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 29, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: