RSS

Retete de Pasti #92

29 Mar

Retete de Paste:

Retete culinare: Frigărui vegetariene

10 September 2012
Retete culinare: Frigărui vegetarieneO reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi, patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente:  1 bagheta sau o franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei cât…

Read more »

Dovlecei cu branza

10 September 2012
Dovlecei cu branzaO reteta de dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 400 g rosii curatate de pielita 1 legatura frunze de busuioc verde 300 g branza de burduf 1 ceapa faina 2 linguri parmezan 1 lingura zahar…

Read more »

Fructe la grătar

10 September 2012
Fructe la grătarO reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3 linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc nectarinele, se taie jumătăţi şi…

Read more »

Costite de porc cubaneze

10 September 2012
Costite de porc cubanezeCostite de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3 catei…

Read more »

Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate

10 September 2012

Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura de…

Read more »

Peste cu morcovi si lamaie

10 September 2012
Peste cu morcovi si lamaieO reteta de peste cu morcovi si lamaie din: file de peste, morcovi, ceapa, lamaie, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste – merluciu, cod 500 g morcovi 4 cepe mari 1 lamaie 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin 100 ml…

Read more »

Tarta cu arpagic

10 September 2012
Tarta cu arpagicO reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 4 linguri ulei de masline 500 g arpagic 20 g unt 50 ml vin alb unt si faina pentru uns si tapetat tava sare piper   Mod de…

Read more »

Cuiburi cu ciocolata si struguri

10 September 2012
Cuiburi cu ciocolata si struguriO reteta de cuiburi cu ciocolata si struguri din: unt, foi de placinta, ciocolata, urda dulce, si boabe de struguri. Ingrediente: 50 g unt 250 g foi de placinta 40 g ciocolata neagra 125 g urda dulce (mascarpone sau crema de branza) 16 boabe de struguri albi taiate in jumatati 24 boabe de sturguri negri…

Read more »

Peste fript

10 September 2012
Peste friptPeste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos Worcestershire…

Read more »

Ecler cu crema de urda

10 September 2012
Ecler cu crema de urdaEcler cu crema de urda din: faina, unt, oua, ulei, lapte, urda, fistic, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 120 g unt 6 oua 6 linguri ulei 100 ml lapte 300 g urda 80 g fistic 1 legatura marar verde sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert laptele cu 100ml…

Read more »

Cartofi copţi cu tzatziki

10 September 2012
Cartofi copţi cu tzatzikiO reteta de cartofi copti cu tzatziki din: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 bucati cartofi mari 8 bucati castraveti 1 legatura mărar 6 bucata căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii şi…

Read more »

Varza de Bruxelles cu sos de mustar

10 September 2012
Varza de Bruxelles cu sos de mustarO reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 80 g varza de Bruxelles o ceapa mica doua linguri mustar 4 linguri ulei 125 ml smantana sare piper   Mod de preparare: Opăreşte varza în apă clocotită cu sare cinci minute, scurge…

Read more »

Crema de branza in doua culori

10 September 2012
Crema de branza in doua culoriO reteta de crema de branza in doua culori din: branza de vaci cu smantana, zahar, suc de lamaie, morcovi, castravete, castraveti murati, mustar de dijon, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g branza de vaci su smantana o lingurita de zahar o lingurita suc de lamaie doi morcovi un castravete proaspat 100 g…

Read more »

Pui de caracatiţă

10 September 2012
Pui de caracatiţăCaracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste animale…

Read more »

Punci de ceai cu vin rosu

10 September 2012
Punci de ceai cu vin rosuPunci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 l ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare putine cuisoare macinate 1/4 l lichior de coacaze   Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale de…

Read more »

Crema de legume cu ficat

9 September 2012
Crema de legume cu ficatO reteta de crema de legume cu ficat din: ficat de porc, cartofi, conopida, ceapa, ulei, smanata, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 250 g ficat de porc 300 g cartofi 300 g conopida 1 ceapa 50 g ulei 200 ml smanata 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,…

Read more »

Negrese caramel cu nuci

9 September 2012
Negrese caramel cu nuciNegresa caramel cu nuci din: branza de vaci, esenta de vanilie, oua, zahar, pudra, unt, cacao, nuci, lapte si zahar tos. Ingrediente: 400 g branza dulce de vaci 1 lingura esenta de vanilie 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 6 linguri cacao 100 g nuci macinate glazura caramel: 100 g unt 2…

Read more »

Pui cu galuste

9 September 2012
Pui cu galusteO reteta de pui cu galuste din: pui, ceapa, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, usturoi, oua, faina, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii mari, bine coapte 1 lingura pasta de tomate 1 catel de usturoi 3 oua 100 g faina 50 ml ulei 1 legatura…

Read more »

Avat in sos de rosii cu capere si caju

9 September 2012
Avat in sos de rosii cu capere si cajuAvat in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei, capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati avat (circa 250 g bucata) 5-6 rosii bine coapte 1 ceapa mare 50 ml ulei 100 g capere 100 g alune caju 1 lingurita busuioc uscat maruntit 1…

Read more »

Ciorba de cartofi si dovlecei

9 September 2012
Ciorba de cartofi si dovleceiO reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa, morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină, spălaţi-le…

Read more »

Orez cu ciococalata si gutui

9 September 2012
Orez cu ciococalata si gutuiO reteta de orez cu ciocolata si gutui din: orez, sare, lapte, zahar pudra, ciocolata, unt, gutuie, esenta de vanilie, cognac, frisca, crema de oua si fructe de sezon. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 600 ml lapte 100 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra amara 100 g unt 200 g cubulete…

Read more »

Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba

8 September 2012
Salată de creveţi, mango şi tăieţei sobaO reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2 castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de ceapă verde, tocate fin 200g de…

Read more »

Salată americană

8 September 2012
Salată americanăO reteta delicioasa de salata americana cu: porumb, boabe de fasole neagra, avocado, rosii cherry, ceapa verde, branza feta, lamaie verde. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 400g boabe de fasole neagră din conservă, scurse şi clătite 1 avocado, tăiat în bucăţi 200g de roşii cherry, înjumătăţite 4 fire de ceapă verde, tocate grosier lOOg brânză…

Read more »

Piept de rata

8 September 2012
Piept de rataO reteta delicioasa de piept de rata cu: ulei de masline, sare, piper negru boabe, rozmarin, cimbru, papaya, alune de padure, trufe. Ingrediente: o buc. piept de raţă ulei de măsline sare piper negru boabe rozmarin cimbru o felie papaya alune de pădure trufe Mod de preparare: Pieptul de raţă se marinează cu ulei de…

Read more »

Salata de creveti

8 September 2012
Salata de crevetiO reteta delicioasa de salata cu:creveti, salata frize, telina, salata secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb, sofran, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 buc. creveţi 30g salată frize 10g salată secura mix 50g telină 30g foi plăcintă 10g măsline negre fără sâmbure 10ml vin alb sare piper alb măcinat după…

Read more »

Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide

8 September 2012
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafideBudinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 125 g unt 150 g zahar (de preferat, brun) 3 oua sare 25 g cacao 125 g faina 25 g ciocolata neagra 75…

Read more »

Frigărui de carne tocată

8 September 2012
Frigărui de carne tocatăO reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare piper 1 chifla veche de-o zi 50 g masline…

Read more »

Duet de calcan cu langustine

8 September 2012
Duet de calcan cu langustineO reteta delicioasa de calcan cu:langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu. Ingrediente: 220 g  calcan 200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper după…

Read more »

Tarta cu ciocolata, pere si bezea

8 September 2012
Tarta cu ciocolata, pere si bezeaO reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat. Ingrediente: blatul: 250 g biscuiti de cacao 200 g unt umplutura: 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 4 linguri amidon 600 ml lapte 100 g ciocolata neagra 4 pere 50…

Read more »

Cotlet de miel aromat

8 September 2012
Cotlet de miel aromatO reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper 4…

Read more »

Vinete cu brânză de capră

8 September 2012
Vinete cu brânză de caprăO reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5 linguri…

Read more »

Friptura de vitel cu rozmarin

8 September 2012
Friptura de vitel cu rozmarinO reteta delicioasa de friptura de vitel cu: lapte, rozmarin, mustar, telina, sare, piper boabe, ulei de masline. Ingrediente: 4 bucâti de muşchi de vitei, fără grăsime 4 ceşti de lapte o crengufă de rozmarir uscat o linguriţă de muştar o frunză de telină, cu codită boabe de piper 4 cartofi potriviţi sare piper rozmarin…

Read more »

Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte

8 September 2012
Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapteO reteta delicioasa de tarta cu:inghetata, faina, unt, sare, apa, fructe, zahar, zeama de lamaie, lapte, bicarbonat, iaurt, crema lapte. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un vârf de cuţit de sare şi puţină apă 1 kg fructe de sezon (pot fi vişine, cireşe, mere, pere, caise, piersici) 200 g zahăr 4-5 picături zeamă…

Ardei umpluti cu conopida

8 September 2012
Ardei umpluti cu conopidaO reteta de ardei umpluti cu conopida din: conopida, ardei grasi, rosii, frunze de marar, seminte de mustar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 4 kg conopida 20 g ardei grasi verzi sau galbeni 1 kg rosii frunze de marar seminte de mustar sare piper dafin   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele, opăriţi-le pentru…

Read more »

Carapaccio de vita

8 September 2012
Carapaccio de vitaO reteta delicioasa de carapacci de vita cu:parmezan, busuioc, ulei de masline, cimbru, piper negru, sare. Ingrediente: muşchi de vită 15g parmezan busuioc o frunză ulei de măsline cimbru piper negru sare după gust Mod de preparare: Se marinează un muşchi de vită cu ulei de măsline, cimbru, piper negru zdrobit şi sare. Se amestecă…

Read more »

Piept de curcan cu legume

7 September 2012
Piept de curcan cu legumeO reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…

Read more »

Rulada cu castane

7 September 2012
Rulada cu castaneO reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra, stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 3 linguri apa 100 g faina 175 g zahar pudra 25 g stafide maruntite 2 linguri piure de castane 5 oua 25 g nuci pisate 300 ml…

Read more »

File de porc Burgundia

7 September 2012
File de porc BurgundiaO reteta de file de porc burgundia din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin…

Read more »

Supa iahnie de fasole

7 September 2012
Supa iahnie de fasoleO reteta delicioasa de supa iahnie cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, sos de tomate, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: două căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline două linguri cu sos de tomate o lingură cu pătrunjel…

Read more »

Pui cu nuci

7 September 2012
Pui cu nuciO reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt. Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui tăiată în bucăţi de un centimetru Mod de preparare: Se pune carnea de vită sau de pui…

Read more »

Salată de fasole boabe

7 September 2012
Salată de fasole boabeO reteta delicioasa de salata cu: fasole alba sau colaorata, ceapa rosie, otet, ulei de masline, patrunjel verde, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel verde 3…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu peste crocant

7 September 2012

O reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1 cană făină 1 lingura amidon de porumb…

Read more »

Cum se prepara Desert de piersici cu sos de zmeura (video)

7 September 2012
Cum se prepara Desert de piersici cu sos de zmeura (video)O reteta video despre cum se prepara desert de piersici cu sos de zmeura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 peaches, halved 2 cups water 2 cups sugar 1 vanilla bean, split lengthwise 2 tablespoons lemon juice For the raspberry sauce: 3 cups fresh raspberries (yes frozen will…

Read more »

Desert: Prajitura cu struguri

7 September 2012
Desert: Prajitura cu struguriO reteta de prajitura cu struguri din: unt, zahar, pudra, oua, faina, praf de copt cacao, faina de migdale, ciocoalta neagra, unt, smantana, pesmet, rom si boabe de struguri. Ingrediente: 75 g unt 75 g zahar pudra 2 oua 75 g faina 1 lingurita praf de copt 25 g cacao 50 g g faina de…

Read more »

Bruschete cu măsline

7 September 2012
Bruschete cu măslineO reteta de bruschete cu masline din: paine, rosii, ceapa verde, masline negre, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 12 felii paine bagheta 4 rosii 2 cepe verzi 4 linguri masline negre fara samburi 5 frunze de busuioc 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet…

Read more »

Prăjitură cu migdale şi prune

7 September 2012
Prăjitură cu migdale şi pruneO reteta de prajitura cu migdale si prune din: ciocolata neagra, firop de fructe, unt, zahar pudra, oua, faina, pudra de migdale, prune uscate, suc de lamaie, suc de portocale, migdale si gem de prune. Ingrediente: 230 g ciocolata neagra 4 linguri sirop de fructe 230 g unt 110 g zahar pudra 4 oua 170…

Read more »

Gogoşari umpluţi cu vinete

7 September 2012
Gogoşari umpluţi cu vineteGogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean. Ingrediente: 10 vinete tinere subtiri si lungi 15 gogosari rosii 2-3 l suc de rosii proaspat stors 200-300 ml ulei 15 catei de usturoi 4 linguri zahar sau miere frunze de telina sare piper hrean…

Read more »

Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar

7 September 2012
Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştarO reteta de Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar din: varza, supa, chimen, otet de vin alb, sare, ulei, piper, cascaval, dovlecei, ceapa, paine si mustar. Ingrediente: 800 g varza (alba sau chinezeasca) 100 ml supa 1/2 lingurita chimen 2 linguri otet de vin alb sare 4 linguri ulei piper 4 felii…

Read more »

Crema de urzici cu peste afumat

7 September 2012
Crema de urzici cu peste afumatO reteta de crema de urzici cu peste afumat din: ceapa, spanac, frunze de urzica, unt, sare, piper, verdeata, supa de pui, smantana si somon afumat. Ingrediente: doua cepe mici 150 g spanac 100 g frunze de urzica 50 g unt sare piper verdeata proaspata 800 ml supa clara de pui 200 ml smantana 150…

Read more »

File de peşte cu sos alb

7 September 2012
File de peşte cu sos albO reteta delicioasa de file de peste cu:ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3 linguri…

Read more »

Despre Homari

7 September 2012
Despre HomariAstăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele specii.…

Read more »

Pateu de crab

7 September 2012
Pateu de crabO reteta de pateu de crab din: seminte de fenicul, ardei iute, coaja de lamaie, unt, carne de crab, nucsoare, sare de mare, piper si frunze de fenicul. Ingrediente: 1/2 lingurita seminte de fenicul un ardei iute mic, uscat coaja rasa de la o lamaie 200 g unt moale 80 g carne de crab maro…

Read more »

Mix grill cu pui marinat si legume

7 September 2012
Mix grill cu pui marinat si legumeMix grill cu pui marinat si legume din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, pudra de chilli, miere, ardei grasi, ceapa verde, dovlecei, filueir de piept de pui si creveti. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 200 g rosii pasate sare piper pudra de chilli 50 g miere 2 ardei grasi…

Read more »

Retete internationale: Churros

7 September 2012
Retete internationale: ChurrosChurros din: faina, apa, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, scortisoara, sare si ulei. Ingrediente:  350 g faina 300 ml apa 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 100 g unt 2 oua 4 linguri scortisoara un varf de lingurita sare 250 ml ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti la fiert intr-o…

Read more »

Supa cu ou

7 September 2012
Supa cu ouO reteta de supa cu ou din: supa de vita, ceapa verde, unt, oua, frunze de capsuna, urzici si condimente. Când supa dă prima oară în clocot, adaugă o lingură sau două de condimente, pentru a obţine un gust mai bogat. Ingrediente: un litru supa clara de vita o ceapa verde o lingura unt 4…

Read more »

Supă cremă de legume

7 September 2012
Supă cremă de legumeO reteta delicioasa de supa crema cu:morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare piper, busuioc verde, paine. Ingrediente: un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200 g ciuperci…

Read more »

Chutney din lamaie, sfecla si stafide

7 September 2012
Chutney din lamaie, sfecla si stafideO reteta din chutney din lamaie, sfecla si stafide din: stafide, lamai, sfecla, ceapa rosie, apa, seminte de marar, zahar, miere, mere, seminte de coriandru, seminte de mustar, otet din vin rosu, cuisoare si sare. Ingrediente: 300 g stafide 3 lamai 4 sfecle mai mici 4 cepe rosii 300 ml apa 2 linguri seminte de…

Read more »

Prăjitură cu mure

7 September 2012
Prăjitură cu mureO reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100 g zahar vanilat sare…

Read more »

Piept de pui cu broccoli

7 September 2012
Piept de pui cu broccoliO reteta delicioasa de piept de pui cu: varza alba, orez, ardei iute, broccoli, lamaie, vin alb, sare, susan, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broc­coli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe de susan sare…

Read more »

Cornuri cu lapte şi verdeaţă

7 September 2012
Cornuri cu lapte şi verdeaţăO reteta delicioasa de cornuri cu: faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 300 g brânză telemea 100 g…

Read more »

Vinete în aluat crocant

7 September 2012

O reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă minerală ulei de floarea- soarelui sare piper   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe un…

Read more »

Supă-cremă cu fistic

6 September 2012
Supă-cremă cu fisticO reteta de supa crema cu fistic din: ceapa, usturoi, telina, orez, unt, fistic, vin, supa de pui, foaie de dafin, patrunjel, smantana si frunze de telina. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 telina 80 g orez 40 g unt 80 g fistic 2 linguri de vin (sherry) 1 l supa de pui…

Read more »

Chifteluţe de vită cu paste melcişori

6 September 2012
Chifteluţe de vită cu paste melcişoriO reteta de chiftelute de vita cu paste melcisori din: carne tocata de vita, ceapa, oua, faina, unt, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 2 cepe 2 oua 4 linguri faina 100 g unt 480 g paste melcisori sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă sărată,…

Read more »

Ravioli cu ciuperci

6 September 2012
Ravioli cu ciuperciO reteta de ravioli cu ciuperci din: ravioli cu branza, ulei, ciuperci, parmezan, nucsoara, unt, lapte, faina, branza cedar si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g ravioli cu brânză 30 ml ulei de floarea-soarelui 300 g ciuperci Pentru sos 100 g parmezan nucşoară 75 g unt 100 ml lapte dulce 1 lingurita făină 30 g brânză…

Read more »

Reteta zilei: Sangria cu piersici

6 September 2012

O reteta de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir     Mod de preparare: Puneti feliile de piersici în partea de jos a recipientului. Într-o cratiță mică se…

Read more »

Clătite cu miere şi zmeură

6 September 2012
Clătite cu miere şi zmeurăO reteta de clatite cu miere si zmeura din: oua, lapte, smantana, sare, faina, ulei, zmeura, amidon, unt, miere si frunze de menta. Ingrediente: 2 oua 300 ml lapte 100 ml smantana 1 varf de sare 200 g faina ulei pentru prajit umplutura: 400 g zmeura 1 lingurita amidon 1 lingura unt 2 linguri miere…

Bureti in saramura

6 September 2012
Bureti in saramuraO reteta de bureti in saramura din: bureti, usturoi, foi de dafin, seminte de mustar, cimbru, otet, sare, piper, hrean si frunze de telina. Ingrediente: 3 kg bureti pleurotus sau de padure 6-7 catei de usturoi 5 foi de dafin 1 lingura seminte de mustar 1 legatura cimbru uscat 250 ml otet sare piper hrean…

Read more »

Inghetata Mojito

6 September 2012
Inghetata MojitoO reteta de inghetata mojito din: zahar tos, menta, coaja si zeama de lamaie si rom. Ingrediente: 75 g zahar tos 2 linguri menta, tocata si frunze intregi 4-5 lamai – coaja de la 2 si zeama de la otate 2 linguri rom   Mod de preparare: Fierbe siropul din zahar cu 100 ml apa.…

Read more »

Aperitiv cu mazare si branza

6 September 2012
Aperitiv cu mazare si branzaO reteta de aperitiv cu mazare si branza din: mazare, cimbru, salata verde, ceapa, zahar, branza de capra, smantana, arpagic, morcov, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 360 g mazare proaspata sau congelata 1 legatura de cimbru 1 salata verde mica 3 cepe noi 1 varf de zahar 300 g branza de capra proaspata…

Read more »

Chutney din ceapa, struguri si pere

6 September 2012
Chutney din ceapa, struguri si pereChutney din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii, otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean. Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de chimen 450 g zahar 2…

Read more »

Enchiladas

6 September 2012
EnchiladasEnchiladas din: tortillas, rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, usturoi, piept de pui, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas (lipii mexicane) 4-5 rosii mari bine coapte 1 ceapa mare 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 1 catel de usturoi 500 g piept de pui 300 g smantana 100 g cascaval…

Read more »

Supa rece cu mazare si menta

6 September 2012
Supa rece cu mazare si mentaO reteta de supa rece cu mazare si menta din: mazare, supa de legume, ceapa, smantana, unt, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare proaspata 1 litru supa de legume 1 ceapa 2 linguri de smantana 30 g unt 1 legatura de menta sare piper   Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Ceapa se…

Read more »

Ghiveci aromat cu cimbrişor

6 September 2012
Ghiveci aromat cu cimbrişorO reteta de ghiveci aromat din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogoşari 1 vânătă 4 roşii 1 rădăcină de ţelină 4 căţei usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea-soarelui sare piper măcinat…

Read more »

Orez mexican

6 September 2012
Orez mexicanO reteta de orez mexican din: orez, ulei de masline, supa de pui, pasta de tomate, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 4 linguri ulei de masline 500 ml supa de pui 2 linguri pasta de tomate 250 ml suc de rosii 1 ardei iute sare…

Read more »

Chutney din stafide, struguri şi ceapă

6 September 2012
Chutney din stafide, struguri şi ceapăO reteta de Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere. Ingrediente: 250 g struguri 4 cepe mari 300 g lamaie 400 g zahar 100 g stafide 200 g coacaze rosii sau merisoare 50 g sare 1 ardei iute 60 ml otet de…

Read more »

Inghetata Pina Colada

6 September 2012
Inghetata Pina ColadaInghetata Pina Colada din: ananas, zeama de lamaie si lichior malibu. Ingrediente: 300 g ananas proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 3 linguri Malibu (lichior)   Mod de preparare: Marunteste toate ingredientele in tocatorul electric pana cand devine spumos si omogen. Lasa deoparte 30 de minute si apoi toarna in forma si da la…

Read more »

Retete culinare: Ciuperci marinate

6 September 2012
Retete culinare: Ciuperci marinateO reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente:  2 kg ciuperci (albe de cultura, de padure) 6 lamai 200 ml ulei 250 g masline 5 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le, spălaţi-le şi lăsaţi-fe să se…

Read more »

Supă cremă de mazăre cu smantana

6 September 2012
Supă cremă de mazăre cu smantanaO reteta de supa crema de mazare cu smantana din: mazare, faina, unt, apa, concentrat, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare proaspata 100 g mazare congelata 20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub legume 4 linguri smantana cateva fire de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Se pregăteşte…

Read more »

Retete culinare: Struguri marinati

6 September 2012
Retete culinare: Struguri marinatiO reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare, scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi prune. Ingrediente: 1 kg struguri 150 ml otet 1 l apa 100 g zahar sau 4 linguri miere 5 cuisoare 1 baton…

Read more »

Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş

6 September 2012
Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuşO reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4 ardei grasi   Mod de…

Read more »

Tartă cu mazăre si mentă

6 September 2012
Tartă cu mazăre si mentăO reteta de tarta cu mazare si menta din: foietaj, mazare, smantana, oua, menta, coaja de portocala, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de foietaj 350 g mazare 200 g smantana 2 oua 1 legatura de menta 1 lingurita de coaja rasa de portocala 1 ceapa 30 g unt sare piper   Mod…

Read more »

Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti

6 September 2012
Zacusca de vinete, gogosari si ardei coptiZacusca de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb. Ingrediente: 10 vinete mari 15 gogosari 15 ardei grasi rosii 4 kg rosii 1,5 kg ceapa 500 ml ulei sare piper alb   Mod de preparare: Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi-le…

Read more »

Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperci

6 September 2012
Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperciMuschi de vita cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, faina, ulei, unt, supa de carne, ciuperci, smantana, zeama de lamaie, ardei si verdeturi. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare, piper măcinat 3 lin­guri de făină 5 linguri de ulei 4 linguri unt 50 ml supă de carne 200 g ciuperci champignon 150…

Read more »

Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata

5 September 2012

Limonada cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de suc ​​de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional)     Mod de preparare:…

Read more »

Palmieri cu sos de zmeură

5 September 2012
Palmieri cu sos de zmeurăO reteta delicioasa de palmieri cu: foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jurrătate din…

Read more »

Clătite cu sardine

5 September 2012
Clătite cu sardineO reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, ardei iute, sare, piper, busuioc  verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui Mod…

Read more »

Mancare de vită cu fasole

5 September 2012
Mancare de vită cu fasoleO reteta delicioasa de macare cu :fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, foi de  dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de…

Read more »

Caracatiţă cu orez şi şofran

5 September 2012
Caracatiţă cu orez şi şofranO reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa, parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi un ardei iute…

Read more »

Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)

5 September 2012
Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin, un preparat deoseit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 8-10 lamb loin chops 1/2 cup plain yogurt zest and juice from 1 large or 2 smaller lemons 1 rounded tablespoon ground hot chili sauce,…

Read more »

Cremă cu ciocolată şi kiwi

5 September 2012
Cremă cu ciocolată şi kiwiO reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 10 g gelatină 150 ml frişca două gălbenuşuri 150 zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g ciocolată neagră 1kg kiwi frişcă sos de ciocolată Mod…

Read more »

Chiftele cu sos de ciuperci

5 September 2012
Chiftele cu sos de ciuperciO reteta delicioasa de chiftele cu:carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprtci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui o ceapă un morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de pâine 3 ouă 300 ml apă 200…

Read more »

Rulada cu ciuperci

5 September 2012
Rulada cu ciuperciO reteta de rulada cu ciuperci din: ciuperci, unt, faina, lapte, oua, cascaval, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 75 g unt 100 g faina 500 ml lapte 5 oua 200 g cascaval 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Amestecati intr-un castron faina cu laptele, pus…

Read more »

Sardine cu garnitură de fasole

5 September 2012
Sardine cu garnitură de fasoleO reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, foi de dafin, ardei gras, rosii, morcovi, telina, malai, masline negre, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, muraturi. Ingrediente: 250 g fasole boabe o ceapă o frunză de dafin doi ardei graşi 4 roşii un morcov o felie de ţelină 800 g sardine 150 g mălai 100 g…

Read more »

Antricot de vitel texan

5 September 2012
Antricot de vitel texanO reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…

Read more »

Frigarui de tofu cu salata de taitei

5 September 2012
Frigarui de tofu cu salata de taiteiO reteta de frigarui de tofu cu salata de taitei din: tofu, sos de chilli, hrean, zeama si coaja de lamai, taitei de orez, morcovi, castravete, busuioc, ceapa verde, castravete, sos de soia, ulei de susan si nuci. Ingrediente: 300 g tofu marinata 8 linguri sos de chilli 2 linguri hrean razuit 2 lamai, zeama…

Read more »

Pandişpan cu coacăze roşii

5 September 2012
Pandişpan cu coacăze roşiiO reteta de pandispan cu cocaze rosii din: coacaze rosii, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 400 g coacaze rosii 3 oua 100 g unt 150 g zahar 140 g faina 1/2 pachet de praf de copt 5 linguri de lapte grasime si faina pentru tava de copt zahar…

Read more »

Sarlota cu pepene

5 September 2012
Sarlota cu pepeneO treteta delicioasa de sarlota cu:pepene galben, zahar tos, frisca, miere, scortisoara, gelatina, zahar vanilat, rom, pepene rosu, nuca, stafide. Ingrediente: un pepene galben mai mare 150 g zahăr tos 500 ml frişcă 3 linguri de miere o linguriţă de pudră de scorţişoară 10 g gelatină două pliculeţe zahăr vanilinat o lingură de rom două…

Read more »

Cocktail de capsuni

5 September 2012
Cocktail de capsuniDă 3 ore la congelator 500 g căpşuni curăţate de codiţe. Marunţeşte în tocătorul electric cu 75 g zahăr, 2 lămâi, zeama şi coaja, 650 ml suc de mere şi 500 g cuburi de gheaţă. Adaugă 3-4 linguri de votcă sau rom – doar pentru adulţi – şi vei obţine un cocktail concentrat şi delicios!…

Read more »

Retete de post: Paste cu sos de roşii şi măsline

5 September 2012
Retete de post: Paste cu sos de roşii şi măslineO reteta de paste cu sos de rosii si masline din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, vin alb, masline, oregano, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii 100 ml vin alb 150 g măsline negre 1/2…

Cartofi umpluţi cu legume

5 September 2012
Cartofi umpluţi cu legumeO reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:branza de vaci, marar, morcov, ardei capia, smantana,sare, piper, ciuperci. Ingrediente: 8 cartofi 400 g brânză de vaci o legătură de mărar un morcov un ardei capia 3 linguri de smântână sare piper ciuperci Mod de preparare: Cartofii se spală bine de pământ, se fierb 15 minute în apă…

Read more »

Minibrioşe sărate

4 September 2012
Minibrioşe sărateO reteta de minibriose sarate din: faina, praf de copt, masline, sare, lapte, branza, unt, galbenus, masline si sare. Ingrediente: 120 g faina 1 lingurita praf de copt 50 g masline negre sare 70 ml lapte 70 g branza 30 g unt 1 galbenus 50 g masline verzi sare   Mod de preparare: Se cerne…

Read more »

Retete tv Paprika

4 September 2012
Retete tv PaprikaTV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…

Read more »

Coaste de porc la grătar

4 September 2012
Coaste de porc la grătarO reteta de coaste de porc la gratar cu mamaliga si salata din: coaste de condimente, ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, malai grisat, faina, praf de copt, oua, lapte integrale, zahar, boia, chilli, iaurt, mustar de dijon, morcovi, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: pentru coaste: 4 coaste de porc de 450 g…

Read more »

Piept de viţel pe ţepuşă

4 September 2012
Piept de viţel pe ţepuşăO reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei…

Read more »

Supă corsicană

4 September 2012
Supă corsicanăO reteta de supa corsicana din: varza verde, morcovi, cartofi, fasole alba, piper si sare. Ingrediente: 1/2 varza verde 3 morcovi 4 cartofi 300 g fasole alba 1 lingurita de piper boabe 1 lingurita sare   Mod de preparare: Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. în ziua preparării, se scurge de…

Read more »

Frigarui cu cartofi noi

4 September 2012
Frigarui cu cartofi noiO reteta de frigarui cu cartofi noi din: cartofi, rosii, ceapa rosie, foi de dafin, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi noi 6 rosii 4 cepe rosii 10 foi de dafin 2 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi ceapa, spălaţi toate legumele…

Read more »

Chiftele de curcan cu salata

4 September 2012
Chiftele de curcan cu salataO reteta de chiftele de curcan cu salata din: carne de curcan, ulei, pasta harissa, rosii deshidratate, humus, iaurt, zeama de lamaie, castravete, ceapa rosie, rosii cherry, frunze de menta, lipii si salata. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocata 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 lingurite pasta harissa 3 linguri rosii deshidratate 200…

Read more »

Tartă cu brânză, vanilie si cireşe

4 September 2012
Tartă cu brânză, vanilie si cireşeO reteta de tarta cu branza, vanilie si cirese din: biscuiti, unt, crema de branza, iaurt, oua, galbenus, sare, cirese, vanilie si zahar. Ingrediente: 200 g biscuiti din cereale 120 g unt 500 g crema de branza 125 g iaurt 2 oua 1 galbenus un varf de sare 300 g cirese 1 baton de vanilie…

Read more »

Salata de pui cu porumb copt

4 September 2012
Salata de pui cu porumb coptO reteta de salata de pui cu porumb copt din: piept de pui, vinegreta, patrunjel, porumb, unt, laptuci, ridichi, rosii, avocado, ceapa verde, maioneza si costita. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 8 linguri vinegreta cu mustar de Dijon 3 linguri patrunjel tocat 3 stiuleti porumb 1 cub de unt 3 salate verzi, mici –…

Read more »

Cotlete de vitel la gratar

4 September 2012
Cotlete de vitel la gratarO reteta de cotlete de vitel la gratar din: cotlete de vitel, ulei de masline, cimbru verde, ardei gras, dovlecel, morcov, cartof, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 50 ml ulei de masline 3-4 fire de cimbru verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare piper…

Read more »

Jeleu de cirese

4 September 2012
Jeleu de cireseO reteta de jeleu de cirese din: cirese, suc de cirese, gelatina, zahar, vin rosu si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 500 g cirese 300 ml suc de cirese 15 g gelatina 3 linguri de zahar 200 ml vin rosu coaja rasa de portocala   Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în sucul de cireşe…

Read more »

Tacos cu somon picant

4 September 2012
Tacos cu somon picantO reteta de tacos cu somon picant din: fileuri de somon, fileuri de cod, condimente pentru peste, zeama si coaja de lamaie, ananas, ceapa rosie, sos de chilli, fasole alba, boia dulce, zahar, tortilla si salata eceberg. Ingrediente: 250 g fileuri de somon 250 g fileuri de cod 3 linguri amestec de condimente pentru peste…

Read more »

Chifteaua balcanică – Pljeskavica

4 September 2012
Chifteaua balcanică – PljeskavicaSe zice ca această chiftea uriaşă friptă pe grătar şi servită cu ceapă, într-o Pita (chiflă) la fel de usriaşă, este invenţia sârbilor, mai precis a celor din localitatea Leskovac. Pljeskavi­ca este mâncată în Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia şi, în ultima vreme, poate fi găsită chiar şi în Bulgaria şi România. Recent Pljeskavica a…

Read more »

Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura

4 September 2012
Spuma de ciocolata cu frisca si zmeuraO reteta de spuma de ciocolata cu frisca si zmeura din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, albusuri si frisca. Ingrediente: 175 g zmeura, plus pentru ornat 4 linguri lichior de zmeura 2 linguri zahar pudra 100 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml frisca lichida 1…

Read more »

Salata de andive la gratar cu ceapa

4 September 2012
Salata de andive la gratar cu ceapaIncinge grătarul din fontă la maximum şi frige 6 andive tăiate pe jumătate în lungime câteva minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie caldă. Adaugă 3 cepe roşii, tăiate felii de 1 cm grosime şi frige 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi se ard. Combină cu andivele. Combină 1 1/2…

Read more »

Retete culinare: Mancare mexicana

4 September 2012
Retete culinare: Mancare mexicanaO reteta de mancare maxicana din: carne tocata de vita, ceapa rosie, piure de rosii, ou, usturoi, patrunjel, sare grunjoasa, piper, ardei capia, ardei iute, ulei de masline si fasole rosie boabe. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 2 cepe rosii 400 g piure de rosii un ou 2-3 catei usturoi o legatura patrunjel…

Read more »

Gratin de cartofi cu usturoi

4 September 2012
Gratin de cartofi cu usturoiPreîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte 2 cepe mari, tăiate felii in 3 linguri ulei de măsline 5 min, până când se înmoaie, într-un vas rezistent la cuptor, de 1,5 litri, aşaza un strat de felii de cartofi, 6 căţei de usturoi, tocat, şi ceapa. Aşazâ deasupra 3 roşii tăiate felii. Toarnă deasupra 150…

Read more »

Salata cu rosii, branza si oua

4 September 2012
Salata cu rosii, branza si ouaO reteta de salata cu rosii, branza si oua din: rosii, branza, cascaval, oua, crema de branza, sare, piper, otet balsamic si frunze de busuioc. Ingrediente: 6-8 rosii 100 g branza 100 g cascaval 4 oua 100 g crema de branza sare piper alb macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 frunze busuioc   Mod de…

Read more »

Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg

4 September 2012
Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întregUciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi…

Read more »

Mici sarbesti

4 September 2012
Mici sarbestiO reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri…

Read more »

Dovlecei cu legume

4 September 2012
Dovlecei cu legumeO reteta de dovlecei cu legume din: dovlecei, carne tocata de vita, cimbru, ceapa, ulei de floarea soarelui, boia dulce, boia iute, rosii cherry, marar, ou, parmezan, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g carne tocata de vita cimbru macinat 4 cepe 30 ml ulei de floarea soarelui o lingurita boia dulce o…

Read more »

Papricas cu ciuperci

4 September 2012
Papricas cu ciuperciO reteta de papricas cu ciuperci din: carne, ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, ulei, faina, boia de ardei, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne (pasare sau porc, la alegere) 500 g ciuperci 150 ml smantana 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingura faina sau amidon 1 lingurita…

Read more »

Cum se prepara Muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosii (video)

4 September 2012
Cum se prepara Muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosii (video)O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 pound beef tenderloin steaks, cut into 4 medallions salt and pepper to taste 1 tbsp olive oil 1 cup mushrooms 2 tsp butter 1…

Read more »

Tarta cu sunca si ciuperci

4 September 2012
Tarta cu sunca si ciuperciO reteta de tarta cu sunca si ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri lapte sau apa 1 varf de cutit sare umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip praga 100 g cascaval 2 oua 1 legatura…

Read more »

Pricomigdale cu crema de vanilie

4 September 2012
Pricomigdale cu crema de vanilieO reteta de pricomigdale cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, migdale, cafea instant, unt, zahar, galbenusuri, lapte, vanilie, menta, zmeura si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar un plic zahar vanilat 250 g migdale macinate un varf de lingurita cafea instant pentru crema: 250 g unt 200…

Read more »

Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi

4 September 2012
Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţiO reteta de frigarui de ciuperci si carnati afumati din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 40 g ciuperci champignon mici 400 g carnati afumati 1 ceapa mare 3-4 linguri ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper 8 bete de frigarui   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Muschi de vita cu sos de piper

4 September 2012
Muschi de vita cu sos de piperO reteta de muschi de vita cu sos de piper din: muschi de vita, vin rosu, coaja de portocala, ulei de masline, piper rosu, piper verde si patrunjel. Ingrediente: 1 muschi de vita de 800-900 g, legat cu ata 200 ml vin rosu dulce coaja razuita de la 1 portocala 2 linguri plus 2 lingurite…

Read more »

Punci de ceai cu vin rosu

4 September 2012
Punci de ceai cu vin rosuO reteta de Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare cuisoare macinate lichior de cocaze   Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale de coaja…

Read more »

Lipii cu ciuperci si carne de vita

4 September 2012
Lipii cu ciuperci si carne de vitaO reteta de lipii cu ciuperci si carne de vita din: lipii, ciuperci, carne tocata de vita, ulei de masline, urda, oua, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 400 g ciuperci (champignon, hribi sau galbiori) 300 g carne tocata de vita 50 ml ulei de masline 400 g urda 2 oua 50 g…

Read more »

Supa crema de rosii cu busuioc si smantana

4 September 2012
Supa crema de rosii cu busuioc si smantanaO reteta de supa crema de rosii cu busuioc si smantana din: rosii, patrunjel, telina, ceapa rosie, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper si smantana. Ingrediente: un kg rosii o radacina patrunjel o radacina telina 2 cepe rosii 3-4 frunze busuioc verde 2-3 lingurite ulei de masline sare piper negru macinat 100 g smantana…

Read more »

Somon fiert cu sos olandez

4 September 2012
Somon fiert cu sos olandezUna dintre cele mai apetisante reţete este cea de file de somon, opărit într-o fiertură bogată (pe be bază de supă de peste şi vin alb) şi servit cald cu un sos olandez usor. Fileurile de somon se pot fierbe fie pe flacara, fie în cuptor; cert este că ele trebuie puse în puţin lichid.…

Read more »

Reteta zilei: Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii

4 September 2012
Reteta zilei: Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosiiO reteta de Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii din: pulpa de vitel, ciupercute, usturoi, verdeturi, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 2 borcane ciupercute 5-6 catei de usturoi Mix de verdeturi italienesti Sos de rosii Sare Piper   Mod de preparare: Se spala…

Pulpa de miel cu cartofi

4 September 2012
Pulpa de miel cu cartofiO reteta de pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, vin rosu, curry, zahar, pasta de rosii, cimbru, cartofi, unt si usturoi. Ingrediente: o bucata pulpa de miel sare piper negru macinat 300 ml vin rosu demisec un praf curry o lingurita zahar 2-3 linguri pasta de rosii cimbru verde 6-8…

Read more »

Mici româneşti

4 September 2012
Mici româneştiO reteta de mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare. Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt greceşti sau bulgăreşti…

Read more »

Piept de pui pane cu orez

4 September 2012
Piept de pui pane cu orezO reteta de piept de pui pane cu orez din: piept de pui, oua, sare, piper, faina, pesmet, ulei, orez, supa de pui, patrunjel, coriandru si unt. Ingrediente: 400 g piept de pui 3-4 oua sare piper negru macinat 50 g faina 50 g pesmet ulei pentru prajit 300 g orez cu bobul lung un…

Read more »

Pulpă de porc în manta de dovlecei

3 September 2012
Pulpă de porc în manta de dovleceiO reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat 50 g cascaval 3-4…

Read more »

Salată de ciuperci cu pui

3 September 2012
Salată de ciuperci cu puiO reteta de salata de ciuperci cu pui din: salata, ciuperci, piept de pui, ardei gras, telina, lamai, ulei de masline, seminte de susan, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 400 g ciuperci 300 g piept de pui fiert 1 ardei gras rosu 2 tulpini de telina 2 lamai 50 ml…

Read more »

Trigoane umplute cu carne

3 September 2012
Trigoane umplute cu carneO reteta de trigoane umplute cu carne din: foi de placinta, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, pulpa de vitel, coriandru, patrunjel, salvie, miere, lamaie, vin rosu, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi subtiri de placinta 2-3 firisoare sofran 100 g unt ulei de floarea soarelui 300 g pulpa de vitel o legatura…

Read more »

Retete internationale: Souvlaki

3 September 2012
Retete internationale: SouvlakiSouvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente:  500 g spata de porc 1 lingura oregano uscat 1 lingurita rasa sumac 2-3 linguri ulei 3-4 linguri vin rosu sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.…

Read more »

Hribi cu paste si mazare

3 September 2012
Hribi cu paste si mazareO reteta de hribi cu paste si mazare din: hribi, paste scurte, miez de nuca, patrunjel, parmezan, tarhon, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g hribi 400 paste scurte (farfalle, fusilli, penne) 250 g mazare 100 g miez de nuca 1 legatura patrunjel 50 g parmezan 4-5 fire de tarhon 4-5…

Read more »

Pui Asado cu sos Chimichurri

3 September 2012
Pui Asado cu sos ChimichurriO reteta de Pui Asado cu sos Chimichurri din: pui, dovlecel, vanata, cartof, ceapa, ulei, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, sos de rosii, boia, pasta de ardei, ulei de masline si lamaie. Asado este un mod de a frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun amestecate bucatile de carne…

Read more »

Copane în crustă de afine confiate

3 September 2012
Copane în crustă de afine confiateO reteta de copane in crusta de afine confiate din: copane de pui, pesmet, afine, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, oua, fulgi de porumb, parmezan si patrunjel. Ingrediente: un kg copane de pui 250 g pesmet 200 g afine rosii sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde si macinat 4-5 catei usturoi…

Read more »

Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci

3 September 2012
Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuciLazane cu ciuperci, sos de branza si nuci din: ulei de seminte de struguri, ciuperci, smantana, lapte, parmezan, busuioc, nuci, sare si foi de lazane. Ingrediente: 2 linguri ulei de seminte de struguri, plus pentru stropit cand servesti 750 g amestec de ciuperci, taiate sferturi 200 ml smantana 4 linguri lapte 40 g parmezan razuit…

Read more »

Frigărui de pui Yakitori

3 September 2012
Frigărui de pui YakitoriO reteta de Frigărui de pui Yakitori din: piept de pui, pulpe de pui, aripioare, ficatei, inimi, pipote, praz, sos de soia, sake, zahar brun, miere, sare si piper. Yakitori sunt frigărui de pui la grătar, frigărui care se prepară din mai toate părţile puiului, inclusiv din măruntaie, ficăţei, inimi, pipote şi chiar pielea pu­iului.…

Read more »

Ciupercute umplute

3 September 2012
Ciupercute umpluteO reteta de ciupercute umplute din: ciuperci, cascaval de oaie, pesmet, usturoi, frunze de menta, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci champignon mari 200 g cascaval de oaie 2-3 linguri pesmet 2 catei de usturoi 4-5 frunze de menta 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra

3 September 2012

O reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei, branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…

Read more »

Somon cu mentă si mărar

3 September 2012
Somon cu mentă si mărarO reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele din Complexul B: B3, B6, B12). De aseme­nea,…

Read more »

Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci

3 September 2012
Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperciO reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci  din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Pulpa de…

Read more »

Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi

3 September 2012
Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoiO reteta de Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi din: ciuperci, lamai, usturoi, zahar brun, ulei de masline, unt, cimbru verde, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon mici, proaspete 2 lamai 5 catei de usturoi 1 lingura zahar brun 4 linguri ulei de masline 75 g unt 3-4 fire de…

Read more »

Cosulete cu inghetata

3 September 2012
Cosulete cu inghetataO reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf, lapte, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 1 ou 3 galbenusuri 90 g zahar praf 300 ml lapte 250 g ciocolata neagra 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta cosulete de ciocolata: 100 g ciocolata negara   Mod de preparare: Bateti intr-un castron mai mare…

Read more »

Retete culinare: Frigarui de pui cu legume

3 September 2012
Retete culinare: Frigarui de pui cu legumeO reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii 4 ardei capia 2 vinete mici…

Read more »

Tartine cu peste si ardei gras

3 September 2012
Tartine cu peste si ardei grasCombina 200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână, pune deasupra peşte şi…

Read more »

Vinete cu parmezan

3 September 2012
Vinete cu parmezanVinete cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 vinete medii 500 g piure de rosii 200 g parmezan 400 g carne tocata 2 cepe sare piper 50 ml ulei floarea soarelui busuioc   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite,…

Read more »

Ingheţată din ciocolată cu mentă

3 September 2012
Ingheţată din ciocolată cu mentăO reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari 150 g zhar praf 300 ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml frisca batuta din smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele   Mod de preparare:…

Read more »

Somon cu mazare

3 September 2012
Somon cu mazareO reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia, conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi o legatura marar 3-4 rosii   Mod…

Read more »

Ceai cu portocale si rom

3 September 2012
Ceai cu portocale si romCeai cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2 lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla si lamaia. Adaugam zeama…

Read more »

Despre crabi

3 September 2012
Despre crabiCrabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti…

Read more »

Mancare de pui cu vinete

3 September 2012
Mancare de pui cu vineteO reteta de mancare de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, usturoi, supa, verdeata, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 750 g vinete 3 cepe mari 300 g rosii 200 ml ulei 2 foi de dafin 4 catei de usturoi 200 ml apa (sau supa…

Read more »

Chiftelute marinate cu spaghete

2 September 2012
Chiftelute marinate cu spagheteO reteta de chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou, pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g carne tocata 2 cepe 3-4 catei de usturoi 100 g miez de paine inmuiat in…

Read more »

Rasol de vitel in supa

2 September 2012
Rasol de vitel in supaO reteta de rasold e vita in supa din: ceapa, ulei, rasol de vita, boabe de piper, morcovi, telina, patrunjel, praz, cartofi, hrean si mar. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 kg rasol de vita 10 boabe de piper 2 morcovi 1/2 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 fir de praz 600…

Read more »

Inghetata de ciocolata alba

2 September 2012
Inghetata de ciocolata albaO reteta de inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, ciocolata, oua, frisca si fructe. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsune etc 2 linguri zahar tos  …

Read more »

Retete de post: Sărmăluţe de post

2 September 2012
Retete de post: Sărmăluţe de postSarmalute de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si marar. Ingrediente: 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca orez 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 100-150 ml suc de roşii sare piper 10-15 boabe de…

Read more »

Cocktail de pomelo şi kiwi

2 September 2012
Cocktail de pomelo şi kiwiO reteta de cocktail de pomelo si kiwi din: pomelo, kiwi, lamaie verde, portocale, miere, vodca, apa minerala, gheata si menta. Ingrediente: 1 pomelo 3 fructe de kiwi 1 lamaie verde 4 rondele de portocale 2 linguri miere 200 ml vodca 200 ml apa minerala 8 cuburi gheata 2 fire de menta   Mod de…

Read more »

Sorbeto din portocale cu ciocolata

2 September 2012
Sorbeto din portocale cu ciocolataO reteta de sorbeto din portocale cu ciocolata din: ciocolata neagra, suc de portocale, apa, zahar, praf, coaja de portocla, suc si coaja de lamaie, gelatina, lichior de portocale, frunze de menta, gheata si ulei. Ingrediente: 250 g ciocolata neagra 300 ml suc proaspat de portocale 150 ml apa 4 linguri zahar praf coaja rasa…

Read more »

Retete culinare: Clatite cu branza

2 September 2012
Retete culinare: Clatite cu branzaO reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone, susan, ceapa si marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 ml lapte un praf sare 2 oua 200 ml apa minerala 350 g faina 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 linguri ulei pentru…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 29, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: